Haku

Uutuudet, vko 26/2023

Uutuudet ajalta: 26.6.2023 - 2.7.2023

Muokattu: 17.11.2023
Hakutulos 1
Hakutulos 3
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Omakohtainen kertomus eksymisestä hoitojärjestelmän labyrinttiin.

Kipu alkoi kesälomalla. Liikunnallisen lukiolaispojan lonkkiin pesiytyi viiltävä särky, ja hänestä tuli hetkessä invalidi. Yhtä lamauttavia olivat lääkäreiden reaktiot: ei sinusta löydy mitään vikaa. Alkoi vuosia jatkunut mitätöinti ja luukulta toiselle juoksuttaminen, ja kivut vain jatkuivat.

Toimittaja Aarno Malinin tarina kuvaa pitkää taistelua hoidon ja ihmisarvoisen kohtelun löytämiseksi. Ajatuksia herättävä teos johdattaa hyvinvointivaltion varjoisammalle puolelle ja paljastaa kankean, mielivaltaisesti toimivan järjestelmän, joka ei ole heikoimpien puolella vaan heitä vastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaiva! Kaada! Rakenna!

Rakennustyömaalla jyrisee ja paukkuu. Opi tunnistamaan työmaan koneita ja kuuntele niiden ääniä painamalla ääninappeja. Samalla voit lukea tietoa työkoneista. 10 ääninappia.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Kortelainen, Kai, kirjoittaja ; Lahti, Kati, haastateltava, ; Parviainen, Satu, haastateltava ; Kuukkanen, Kirsi, haastateltava ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Sinun on kerrottava, miten kaikki oikeasti meni ja mitä mun elämä todellisuudessa oli."

Intiimi elämäkerta paljastaa Kikasta puolen, joka jäi julkisuudelta piiloon. Pikkusisko Kati kertoo sisarensa koko tarinan rehellisesti ja avoimesti.

Kikka ponkaisi aikansa pop-taivaalle kuin tyhjästä. Pikkutuhmat sanoitukset ja avoimen flirttaileva esiintyminen viihdyttivät ja kiihdyttivät lama-ajan Suomea ennennäkemättömällä tavalla. Nuori nainen nousi tähdeksi, jota yhtä aikaa sekä ihailtiin että väheksyttiin.

Lähes pari vuosikymmentä yllättävän kuolemansa jälkeen Kikka on edelleen yksi eniten levyjä myyneistä kotimaisista artisteista. Pikkusisko Kati Lahti kertoo kuinka Kirsi Viilonen loi Kikasta fantasiahahmon mediaa ja viihdeteollisuutta valheellisesti ruokkien. Tuhon kierre alkoi, kun tähti itse alkoi paeta liian syvälle luomansa hahmon kuvitteelliseen todellisuuteen.

Kirja avaa lukijalle sisarusten lapsuuden karut lähtökohdat, seksuaalisen hyväksikäytön, itsetuhoisuuden, kamppailun mielensisäisten demonien kanssa sekä Kirsin syvän rakkauden ja hyväksynnän kaipuun.

Kati Lahti jakaa teoksessa siskonsa tarinan tavalla, josta huokuu rehellisyyden ohella lämpö ja syvä kaipaus. Samalla hän täyttää siskolleen antamansa lupauksen: "Kati, kun minusta aika jättää, sinun on kerrottava, miten kaikki oikeasti meni ja mitä mun elämä todellisuudessa oli."

Kai Kortelainen on ohjelmajohtaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Ylen Tampereen Radiossa, Radio Pirkassa, Satakunnan Kansassa ja Salon Seudun Sanomissa.

Aiemmin Kai Kortelainen on kirjoittanut Meri-Tuuli Elorinteen elämäkertateoksen Jippu - Kun perhonen lakkaa hengittämästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Vänskä, Ville, kirjoittaja ; Atena kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vakuuttava historiateos aseveljien laivastosta jatkosodan Laatokalla.

Kesällä 1942 Laatokalle syntyi historian merkittävin sisävesilaivasto, joka koostui saksalaisista, italialaisista ja suomalaisista aluksista. Mistä oli kyse?

Neuvostoliitto huolsi piiritettyä Leningradia vesitse, ja aseveljien tavoitteena oli katkaista sen huoltoyhteydet. Laatokalle siirrettiin miinaveneitä, tykkilauttoja ja torpedoveneitä.

Merisodankäynnin asiantuntijan teos kertoo vähän tunnetusta sotahistoriasta: suomalais-saksalais-italialaisesta yhteistoiminnasta, iskuista Neuvostoliiton saattueita vastaan ja Suhon majakkasaaren valtausyrityksestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elsa, Kristian ja Matias ovat viettäneet kaikkien aikojen kesän.
Ihan niin kuin ennen, vanhoina hyvinä aikoina.
Kauhuleffoja, uimista ja seikkailuja lähiseudulla.

Kaikkien mieltä varjostavat kuitenkin edelliskesän synkät kokemukset ja huoli tulevasta syksystä, jolloin ystävykset lähtevät kukin eri teille.

Vuosi sitten Elsa ja Kristian taltuttivat seutua piinanneen pahan, mutta sillä oli hintansa. Molemmat näkevät lohduttomia painajaisia ja pelkäävät, että jotain kammottavaa on jälleen tapahtumassa. Matiastakin vaivaa outo levottomuus.

Levottomuutta aiheuttaa myös Elsa, aika ihana Elsa. Syksyn myötä kotikaupunkiinsa palannut Kristian ei saa tyttöä mielestään.

Kun Matias katoaa ja edesmenneen Mulkku-Eeron tyhjästä kämpästä alkaa öisin kuulua Slayerin säveliä ja kylätiellä nähdään usvassa marssivia olentoja, Kristian ja Elsa tajuavat, että painajaiset ovat heräämässä henkiin.

Kun Kalmankuu koittaa, ne ovat pahempia kuin koskaan ennen.

Kalmankuu jatkaa Ilkka Auerin Anastasia-sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Agatha Christien Neiti Marplea ei petetä on Damen taattua tuotantoa."
Jokken kirjanurkka -blogi

Carrie Louisella on taipumus ihastua vääriin miehiin. - Taas uusi höyrähtänyt tyyppi, sanoo hänen sisarensa kolmannesta aviomiehestä, joka on perustanut koulukodin nuorisorikollisille. Paikka vilisee pahatapaisia poikia, henkilökuntaa sekä sukulaisia, jotka mainitaan testamentissa. Sisar arvelee, että Carrie Louise on vaarassa. Ja talon ilmapiirissä on jotakin outoa.

Outoa hyvinkin, huomaa neiti Marple saapuessaan kartanoon, mutta koskeeko se hentoa, sydämellistä talon rouvaa, jota kaikki näyttävät jumaloivan? Jännitys huipentuu myrkkyyn ja laukauksiin.

Mysteerio alkaa selvitä vasta, kun neiti Marple tulee ajatelleeksi taikatemppuja, varsinkin sitä missä nainen sahataan kahtia.

Agatha Christie (1890-1976) on eittämättä kuuluisin dekkarirouva. Hän loi englantilaisen salapoliisiromaaniperinteen, jonka jalanjälkiä monet tallaavat vielä tänäkin päivänä. Christie kirjoitti elämänsä aikana noin 70 romaania sekä tukun radio- ja teatterikäsikirjoituksia, novelleja ym. Hän on myös tuottanut tekstiä salanimellä Mary Westmacott. Tunnetuimpia Christien luomia hahmoja ovat neiti Marple sekä Hercule Poirot. Belgialainen Poirot oli keskushenkilönä jo hänen ensimmäisessä romaanissaan Stylesin tapaus, joka julkaistiin alun perin vuonna 1920. Christie on aateloitu Englannissa. Hänet valittiin vuonna 2000 viime vuosisadan parhaaksi rikoskirjailijaksi dekkaristien kansainvälisessä kokouksessa USA:ssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hammarby 5

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesäviihteen ykkössuosikin uutuus leikittelee romanttisten komedioiden piirteillä.

Newyorkilainen kirjallisuusagentti Nora tietää, ettei hänestä olisi tarinoiden sankarittareksi. Häntä ihailevat korkeintaan tutut kirjailijat ja pikkusisko Libby.

Nora lupautuu vastentahtoisesti lomaseuraksi Libbylle, joka toivoo siskon kääntävän uuden sivun elämässään idyllisessä maalaismiljöössä. Sympaattisten komistuksien sijaan Nora törmää kuitenkin jatkuvasti Charlieen, tuttuun kovapäiseen kustannustoimittajaan.

Charliekaan ei ole sankariainesta. Kun kohtalo heittää hänet jatkuvasti yhteen Noran kanssa, heidän on kuitenkin myönnettävä, että tosielämä ei aina noudattele perinteisten romanssien kaavaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lindö 1

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Seurapiirineidon opas onnenongintaan Näytä tarkat tiedot

A lady's guide to fortune-hunting, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kitty Talbot kääntää seurapiirikauden päälaelleen

Sophie Irwinin Seurapiirineidon opas onnenongintaan on hurmaavan yllätyksellinen esikoisromaani kunnianhimoisesta neidosta, joka on päättänyt vetää nenästä koko Lontoon seurapiirejä

Kitty Talbot tarvitsee paljon rahaa. Tai, itse asiassa hän tarvitsee aviomiehen, jolla on paljon rahaa, onhan kuitenkin vuosi 1818 eikä nainen voi päättää omasta varallisuudestaan. Kittyllä on vain kaksitoista viikkoa aikaa selvitä isänsä jättämistä veloista ja pelastaa perheen tulevaisuus. Onneksi Kitty Talbot ei ole koskaan kaihtanut haasteita. Niinpä hän lähtee kotoaan kohti koko Englannin vaarallisinta taistelukenttää: Lontoon seurapiirikautta.

Kitty ei kenties ole kaikista jalosukuisin tai sivistynein, mutta hän on ehdottomasti määrätietoisin, ovelin ja kekseliäin. Hän myös tietää, ettei tehtävä ole helppo. Yhtä riskiä hän ei kuitenkaan osaa nähdä ennalta: karismaattista lordi Radcliffea. Maailmaa nähnyt Radcliffe näkee suoraan Kittyn suunnitelman läpi ja asettuu poikkiteloin tämän tielle.

Sophie Irwinin esikoisteos Seurapiirineidon opas onnenongintaan on kupliva, älykäs ja hurmaava romaani, joka iskee jokaiseen Bridgerton-faniin kuin korkokenkä juhlatanssiaisten parkettiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Gwendy 1

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18