Haku

Uutuudet, vko 27-30/2023

Uutuudet ajalta: 3.7.2023 - 30.7.2023

Muokattu: 17.11.2023
Hakutulos 2
Kirja
Carney, Elizabeth, kirjoittaja ; Kumpulainen, Sari, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Veitch, Catherine, kirjoittaja ; Saito, Shiori, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Haarala, Henna, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja ; Oksanen, Jani, valokuvaaja ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Kotkavalkama, Sarita, kirjoittaja, valokuvaaja ; Tiainen, Hannu, valokuvaaja ; Kurki, Sara, kuvittaja ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusia taidokkaita sukkamalleja toiseen painokseen ehtineen Vilukissan villasukat -kirjan tekijältä

Vilukissan sukkamallit ovat nyt vielä entistäkin houkuttelevampia. Tällä kertaa mukana on malleja, joissa kirjoneuleeseen on yhdistelty taidokkaasti erilaisia pinta- ja palmikkoneuleita.

Värikkäät kirjoneulekuviot yhdessä vaihtelevan neulepinnan kanssa antavat sukille aivan uuden ilmeen.

Kirjan ohjein syntyvät esim. kaksivärisin palmikoin koristellut sukat tai uudella tekniikalla tasoneuleena toteutettavat palmikkosukat.
Muutamassa mallissa kuviot on tehty kokonaan kerrosrivinousuna, joka on näyttävyydestään huolimatta kirjoneuletta osaamattomalle aloittelijallekin helppo tekniikka.

Kirja sisältää ohjeet 14 erilaiseen sukkamalliin.
Kirjan sukat on neulottu kokoon 38/39. Kirjasta löytyy myös sukkien kokotaulukko, jonka avulla löytyy jokaiselle sopiva terän pituus.

Sarita Kotkavalkama on Helsingissä asuva neulekirjailija ja freelancer-toimittaja. Aiemmin häneltä ovat ilmestyneet neulekirjat Neuleita tumpeloille, Vilukissan villasukat sekä Vilukissan kirjosetti. Saritan neuleohjeita on julkaistu myös Kauneimmat Käsityöt -lehdessä, jossa Sarita pitää Vilukissan villit kuviot -nimistä palstaa. Neulekirjojen ja toimittajanhommien lisäksi Sarita tekee yhteistyötä D-oom Productsin kanssa, jossa on myynnissä hänen suunnittelemiaan ja valmistamiaan roolipelituotteita. Lisäksi hän tekee neule- ja ompelutöitä tilauksesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Trettevik, Ida Wirak, kirjoittaja ; Sommer, Guro, valokuvaaja ; Mäntyranta, Heli, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Norjan suosituimman neulesuunnittelijan uudet neuleet.

Neulo persoonallisia ja kestäviä vaatteita laadukkaista langoista. Witre Designin neuleet huokuvat luomisen iloa ja neulojan omaa tyyliä.

Kirjan monipuolisten neuleohjeiden avulla voit luoda itsesi näköisiä neuleita, joiden värit ja yksityiskohdat ovat muokattavissa juuri sellaisiksi kuin haluat. Kirjasta löydät tyyliisi ja fiilikseesi sopivia neuleita, olipa kyseessä sitten kesäinen paita tai lämpöinen villatakki, johon käpertyä talvella. Kirjassa on ohjeita isoihin ja pienempiin neuletöihin: ota puikoille pusero, takki, kommandopipo, liivi tai mukavat kesätossut. Kirjan ohjeissa otetaan huomioon eri tasoiset neulojat, ja kaikki tekniikat selostetaan yksityiskohtaisesti. Jokaiseen neuleeseen löytyy paljon kokoja (XS-3XL).

Ida Wirak Trettevik julkaisee neuleohjeita WitreDesign -merkillään. Hänen ensimmäinen kirjansa Neuleiden vuosi saavutti kotimaassaan Norjassa huikean suosion.

@witredesign

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Ojala, Kari, kirjoittaja, valokuvaaja ; Halén, Jussi, kuvittaja ; Aviador Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Harvey, Gill, kirjoittaja ; Bond, Bob, kuvittaja ; Cole, Chris, valokuvaaja ; Botterill, Shaun, valokuvaaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä upea kirja on täynnä parhaita taitoja, vihjeitä ja kikkoja, joita tarvitset pelikentällä.

Kirja kattaa jalkapallon kaikki osa-alueet hyökkäyksen ja puolustuksen perusteista täydelliseen kulmapotkuun ja paitsiosäännön noudattamisen hienouksiin.

Sisältää kaiken, mitä tarvitset pelataksesi parempaa jalkapalloa!

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Bright, Rachel, kirjoittaja ; Field, Jim, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Brown, Alexa, kirjoittaja ; Christians, Julia, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20

Nyt kutsuu dinosauruskoulu Näytä tarkat tiedot

Welcome to dinosaur school, suomi
Kirja
Cobden, Rose, kirjoittaja ; Schauer, Loretta, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 21

Nellan nalle Näytä tarkat tiedot

A bear called Blue, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alusta loppuun on kokoelma runoja, joissa tunteet vaihtelevat ilosta suruun, hetken havainnoista muistoihin. Runoissa ollaan avoimia erilaisille tunteille sekä tavoille kohdata ja ilmaista ne. Kirjan runot seuraavat ihmistä alusta loppuun, eli runoissa on asioita elämänkaaresta. Siksi runot sopivat nuorista vanhuksiin.
Runojen lukemista tukevat kirjan lopussa olevat kysymykset runoista. Lukija voi käyttää niitä herättelyinä pohtia tai ihmetellä runoon liittyviä teemoja tai omakohtaisia kokemuksia. Lisäksi kirjaa voidaan käyttää ryhmissä ja kysymyksiä keskustelujen virittäjinä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Jaatinen, Sanna, toimittaja ; Lumme, Johanna, taiteilija ; Helakisa, Kaarina, kirjoittaja ; Itkonen, Jukka, kirjoittaja ; Karvonen, Inkeri, kirjoittaja ; Ruohonen, Laura, kirjoittaja ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kannattaako avata ovi rakkaudelle?

Katie Fforden hyvän mielen romaani Salainen puutarha versoo ystävyyttä, rakkautta ja köynnösruusuja.

Pienessä maalaiskylässä asuvia Phillyä ja Lornaa yhdistävät puutarhurin ammatti sekä olematon rakkauselämä. Nuori Philly on liian kiireinen ja viisikymppinen Lorna puolestaan vaalii yksipuolista ihastustaan. Eräänä keväisenä iltana kaikki muuttuu. Kylän kartanossa järjestetään illalliskutsut, joissa Philly tutustuu komeaan kokkiin, Lucieniin, ja Lorna itseään huomattavasti nuorempaan kuvanveistäjään Jackiin.

Rakastuminen houkuttelee, mutta uskaltaako tunteisiin luottaa, kun kaikki ei menekään aivan suunnitelmien mukaan? Onneksi naisten keskinäinen ystävyys kannattelee vaikeinakin hetkinä, ja murheet asettuvat mittasuhteisiin, kun kädet saa upottaa multaan. Kesän loppuun mennessä kartanon ränsistynyt pihamaa hehkuu upeassa kukkaloistossa, ja ovi salaiseen puutarhaan on löytynyt.

Katie Fforde (s. 1952) on englantilainen kirjailija, joka asuu perheensä kanssa Cotswoldsissa ja on sydämeltään ikuinen maalaistyttö. Useissa eri ammateissa työskennellyt Fforde on kirjoittanut kymmeniä lukijoiden suursuosikeiksi nousseita teoksia. Hänen mielestään rakastuminen on parasta mitä olemassa on. Salainen puutarha on Fforden toinen suomennettu romaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Hemmon karkumatka Näytä tarkat tiedot

Harry's great escape, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 34
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämä kuin pala kakkua - tai sitten ei

Jill Mansellin Silkkaa piknikkiä on lämpimän humoristinen romaani, joka naurattaa ja itkettää juuri oikeissa kohdissa.

Kaikki alkaa kotiinpaluusta. Lara Carson matkustaa isänsä hautajaisiin Bathiin, kaupunkiin, josta lähti kahdeksantoista vuotta aiemmin kipeiden tapahtumien seurauksena. Kaikkien vuosien jälkeen elämä on monella tapaa uusilla poluilla.

Lara kohtaa jälleen parhaimman nuoruudenystävänsä Evien. Evie on innoissaan sekä Laran paluusta että tulevista häistään, ja hänen sulhasensa Joel on oikea unelma mieheksi ? tai niin voisi ainakin luulla. Lara tapaa myös ensirakkautensa Flynnin. Mies on yhtä puoleensavetävä kuin aina ennenkin. Vanha kipinä syttyy uudelleen, mutta miten Flynn reagoi, kun saa tietää Laran suuresta salaisuudesta?

Jill Mansellin romaanit ovat hurmanneet jo miljoonia lukijoita eri puolilla maailmaa. Hänen seitsemäs suomennettu teoksensa Silkkaa piknikkiä kertoo kotiinpaluusta, uusista mahdollisuuksista ja suloisenkipakoista sattumuksista, joita elämä itse kunkin eteen heittelee.

Jill Mansell (s. 1958) on yksi tämän vuosituhannen menestyneimmistä brittiläisistä naiskirjailijoista. Hän ei kirjoissaan kaihda vaikeampiakaan aiheita, mutta kirjoittaa niistä omalla tyylillään lämpimän humoristisesti. Mansellin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 13 miljoonaa kappaletta. Hän nousi Suomessakin heti hyvän mielen kirjallisuuden eturiviin kesällä 2020 julkaistulla romaanillaan Kaikki alkoi salaisuudesta, joka ponnahti suoraan lukuaikapalveluiden terävimpään kärkeen. Silkkaa piknikkiä on hänen seitsemäs suomennettu romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neil Gaimanin ja Philip Pullmanin vahva tarinankerrontaperinne kohtaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat!

Olipa kerran on lumoava lukukokemus ja arvoituksellinen seikkailu, jossa persialaiset kansantarut punoutuvat osaksi nykymaailmaamme.

Isänsä kuoleman jälkeen Marjan Dastani saa tietää, että isä ei ollutkaan vain tavallinen eläinlääkäri vaan hoiti salaa myyttisiä taruolentoja, joista oli kertonut iltasaduissa tyttärelleen. Marjan vedetään mukaan synkkään ja ahneeseen verkostoon, jossa kilpailevat ikiaikaiset yhteisöt ja modernin maailman suuruudenhullut eksentrikot.

Totuuden palasia kootessaan turhautunut Marjan uppoaa yhä syvemmälle taruolentojen ja isänsä murhan sokkeloihin, ja vastassa on aina vain suurempia vaaroja. Hän saa apua kahdelta epätodennäköiseltä ystävältä, kotoaan karanneelta teini-ikäiseltä noidalta Mallorynilta ja hurmaavalta brittipoika Sebastianilta, joka tietää millaista on kasvaa aarnikotkan kanssa. Mutta kun maailman tasapaino uhkaa järkkyä, täydellisen tuhon voi lopulta estää vain Marjan.

Mikä on se jokin, joka erottaa Marjanin kaikista muista ihmisistä - yksisarvisen jättämä arpi rinnassa vai vielä mahtavampi taikuus?

Kiyash Monsef on amerikkalainen kirjailija. Monsef työskentelee taiteellisena johtajana ja tuottajana eri medioiden parissa, mm. television, lyhytfilmien, sarjakuvien ja videopelien maailmassa. Olipa kerran on hänen esikoiskirjansa. Monsef asuu Berkeleyssä, Kaliforniassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Hakutulos 39
Hakutulos 40
Hakutulos 41

Auschwitzin kätilö Näytä tarkat tiedot

The midwife of Auschwitz, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42

Gangsterimummi iskee jälleen Näytä tarkat tiedot

Gangsta granny strikes again!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Gangsterimummi 2

Tallennettuna:
Hakutulos 43

Suhdesoppa Näytä tarkat tiedot

The love square, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 44
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Daciūtė, Evelina, kirjoittaja ; Falk, Tanja, kääntäjä ; Kiudulaitė, Aušra, taiteilija ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Hietala, Nelli, kirjoittaja ; Airola, Sari, taiteilija ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kertulle on syntymässä pikkusisko, ja sen takia hän matkustaa yksin junalla mummolaan. Matkan aikana Kerttu löytää leppäkertun penkin alta. Onko se lennähtänyt junaan vahingossa? Odottaako joku sitä jossakin? Kukaties leppäkertut junailevat harva se päivä sukulaistensa luokse. Ne kun eivät tarvitse edes lippua.

Nelli Hietalan ihastuttava Kerttu jatkaa seikkailujaan erilaisten ötököiden kanssa jo kolmannessa kirjassa. Tuokiokuvamaisen tarinan täydentää Sari Airolan herkkä kuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Hakutulos 49
Kirja
Julian, Sean, kirjoittaja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna: