Haku

Uutuudet, vko 31/2023

Uutuudet ajalta: 31.7.2023 - 6.8.2023

Muokattu: 17.11.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaa ovi symbolien salaiseen maailmaan.

Graal, sateenkaari ja käärme. Omena, ruusu ja risti. Ihminen on kautta aikojen viestinyt symbolien avulla, ja näitä merkkejä esiintyy kaikkialla ympärillämme. Salaiset symbolit liittyvät mielessämme usein johonkin okkulttiseen tai pahaan, mutta todellisuus on usein paljon mielenkiintoisempi.

Millaisilla symboleilla salaseurat ovat kommunikoineet muilta salaa, ja mitä tarot-korttien kuvat merkitsevät? Entä mitä vankilatatuointien on tarkoitus kertoa? Symbolitutkija Liisa Väisäsen voodoosta alkemiaan ja kabbalasta hieroglyfeihin johdatteleva teos on kiehtova visuaalinen matka salaperäiseen kulttuurihistoriaamme.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi lykkäämme asioita? Tuntuuko ahdistavalta, kun hommat eivät etene?

Lähes kaikki painiskelevat aloittamisen vaikeuden kanssa ainakin joskus elämänsä aikana. Asioiden lykkääminen eli prokrastinaatio aiheuttaa stressiä, ja sen taustalla voi olla esimerkiksi epäonnistumisen pelkoa tai täydellisyyden tavoittelua.

Psykologi Minna Miaon käytännöllinen ja kannustava teos tarjoaa vinkkejä ja ratkaisuja aloittamisen vaikeuden voittamiseen. Kirja auttaa ymmärtämään prokrastinaation syitä ja seurauksia. Lähde matkalle kohti parempaa ajankäyttöä, keskittymiskykyä ja hyvinvointia.

Kirjan työkalut auttavat sinua:
· Erottamaan tärkeät asiat kiireellisistä
· Ymmärtämään omaa suhdettasi aikaan
· Vähentämään syyllisyyttä, itsekritiikkiä ja häpeää
· Tunnistamaan, milloin on oikea hetki aloittaa
· Aloittamaan - uudelleen ja uudelleen!

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lue ja tutki maailmaa!

Helppolukuinen tietopaketti koralliriutoista lukemaan oppineille!

National Geographicin Luen itse -sarja tarjoaa tutkittua ja kiinnostavaa tietoa helposti lähestyttävässä muodossa. Taso 2 on sopiva itsenäisesti lukemaan oppineille. Napakat tietotekstit kertovat koralliriutoista ja havainnolliset kuvat tukevat luettua ja opittua. Vieraammat sanat selitetään tekstin ohessa. Kirja on lukemaan oppineiden tietofanien lemppari!

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Marsh, Laura, kirjoittaja ; Kumpulainen, Sari, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Lehtinen, Silva, kirjoittaja, valokuvaaja ; Aurinko Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perhoset ovat saapuvan kesän merkki: kuinka monta perhosta sinä tunnistat?

Tämän ihastuttavan perhoskirjan avulla opit tunnistamaan viitisenkymmentä Suomessa nähtävää perhosta ja saat tietoa niiden elintavoista.

Perhoset imevät kukista mettä ja lepattelevat hauraina kukkivien niittyjen yllä. Ja sen lisäksi jotkut lajit tykkäävät hikisistä sukista ja eläinten raadoista...Perhosista on moneksi!

Perhostutkija, fil. tohtori Kimmo Saarinen on asiatarkistanut sisällön.

Ota kirja mukaan ja lähde tutkimaan kesää!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiedetoimittajan tarinoita luonnon ihmeellisimmistä eläimistä!

Osaavatko pulut vakoilla? Mikä eläin kituuttaa talven yli kestohumalassa? Ratkeaisiko terveydenhuollon kriisi, jos osaisimme kasvattaa uusia raajoja aksolotlin tavoin? Entä mitä yhteistä on Putinilla ja sinitäplätursaalla?

Tiedetoimittaja Niko Kettusen oivaltavat eläinpakinat planeettamme pienistä ihmeistä ja erikoisuuksista esittelevät 101 veikeää otusta maalta, mereltä ja ilmasta. Kettusen "Viikon eläin" -palsta Helsingin Sanomien Tiede-sivuilla on jo pitkään ilahduttanut lukijoita tasavallan presidenttiä myöten.

?Euroviisuissa on nähty jos jonkinlaisia esityksiä, muttei sentään laulavia kaloja. Sellaisiakin on. Konnakalat (Batrachoididae) ovat känsäisiä rumiluksia. Ne näyttävät kaksi viikkoa metsässä ryypänneeltä Lordilta. Ne osaavat myös musisoida, ainakin joten kuten. Konnakalat pystyvät tuottamaan ainakin viittä erilaista ääntä houkutellakseen naaraita ja kertoakseen saalistajille ja muille uroksille, että kannattaisi pysyä loitolla. Äänet vaihtelevat eräänlaisesta vihellyksestä örinään ja matalaan pörinään. Kalan ääntely muistuttaa lähinnä epävireistä säkkipilliä. Jos sen luokittelisi musiikiksi, täytyisi kai puhua jonkinlaisesta kokeellisesta black metalista. Konnakalat eivät silti ole ainoita veden muusikkoja. Silakat viestivät toisilleen päästämällä erittäin kimakoita pieruja.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Hiittu, Mikko, kirjoittaja ; Alfamer (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Junior Laivakirja on kirjoitettu sinulle, kouluikäinen lukija, joka olet kiinnostunut merillä ja järvillä liikkuvista laivoista ja kalustosta. Kirjassa on tietoa rahti-, matkustaja- ja laivaväylien huoltolaivoista, pelastuskalustosta, kalastusaluksista sekä muistakin vesillä kulkevista aluksista. Kirjassa on noin 200 valokuvaa erilaisista laivoista, jotka kirjoittaja Mikko Hiittu on kuvannut 30 vuoden aikana Itämerellä ja Norjan vuonoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Melin, Markus, kirjoittaja ; Mäkilä, Pi, kirjoittaja ; Ässämäki, Aino, kirjoittaja ; Uusilehto, Jenni, kuvittaja ; Metsäkeskus Tapio, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun puhutaan metsätaloudesta, on pakko puhua myös ilmastonmuutoksesta. Metsät ja ilmastonmuutos on katsaus äärimmäisen ajankohtaiseen aiheeseen. Se on kirja, joka jokaisen suomalaisen pitäisi lukea.

Metsät ja ilmastonmuutos kertoo, kuinka metsätuhojen uhka kasvaa lähitulevaisuudessa. Metsien käsittelyn suosituksia ja koko metsälainsäädäntöä on pakko muuttaa. EU:n ilmastopolitiikka sanelee osaltaan, mitä Suomen metsissä tehdään.

Myös kuluttajat ovat entistä valveutuneempia. Metsäteollisuusyritysten ja valtion metsiä hallinnoivan Metsähallituksen on oltava ajan hermoilla, kehitettävä uudenlaisia tuotteita puusta ja mietittävä metsänkäsittelytapoja uudelleen.

Onko mahdollista, että yksityisille metsänomistajille maksetaan pian siitä, että he jättävät metsänsä hakkaamatta, hiilivarastoksi?

Metsätuhotutkija Markus Melin ja toimittajat Pi Mäkilä ja Aino Ässämäki kertovat teksteissään ilmastonmuutoksen vaikutuksista Suomen metsiin selkeästi ja kattavasti, takertumatta liikaa monimutkaisiin termeihin tai hiilidioksidiekvivalenttitonneihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helppoja ja innostavia yhteissoittokappaleita aloitteleville pianisteille ja soittajille tai laulajille.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
CD
Martin, Chris, muusikko, laulaja ; Jin, esittäjä ; Berryman, Guy, muusikko ; Buckland, Jonny, muusikko ; Champion, Will, muusikko ; Martin, Chris, muusikko ; Coldplay, esittäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Hart, Caryl, kirjoittaja ; Slater, Nicola, kuvittaja ; Kallio, Katariina, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20

Maagisten eläinten koulu. 6, Uimaan! Näytä tarkat tiedot

Die Schule der Magischen Tiere. [6], Nass und nasser!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maagisten eläinten koulu 6

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Linjalla 2

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poika raidallisessa pyjamassa -menestysromaanin jatko-osa

John Boynen Kaikki särkyneet paikat on toisen maailmansodan seurauksiin pureutuva romaani syyllisyydestä, anteeksiannosta ja kaiken ylittävästä rohkeudesta

Vuosi 1946. Äiti ja tytär pakenevat Puolasta Pariisiin sen jälkeen, kun sota ja menetys repivät heidän elämänsä kappaleiksi. Heidän kannoillaan ovat pelko ja häpeä, eivätkä he tiedä, kuinka vaikeaa omaa menneisyyttään on paeta.

Lähes kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin iäkäs Gretel Fernsby elää rauhaisaa elämää Lontoossa, kunnes kohtaaminen hänen uusien naapureidensa yhdeksänvuotiaan Henry-pojan kanssa nostaa pintaan muistot, jotka Gretel on yrittänyt jättää taakseen.

Joutuessaan valitsemaan Henryn turvallisuuden ja omansa välillä Gretel on jälleen samanlaisessa tienristeyksessä kuin lapsuudessaan. Pystyykö hän toimimaan, vaikka hintana olisi kaikkien niiden salaisuuksien paljastuminen, joita hän on koko elämänsä yrittänyt pitää piilossa?

John Boynen Poika raidallisessa pyjamassa -menestysromaanin jatko-osa Kaikki särkyneet paikat kertoo vuosikymmenien mittaisesta matkasta täynnä valtavaa surua ja kiihkeää toivoa.

John Boyne (s. 1971) on irlantilainen kirjailija. Boyne on opiskellut kirjallisuutta Trinity Collegessa Dublinissa ja luovaa kirjoittamista Itä-Anglian yliopistossa, josta hänelle myönnettiin kunniatohtorin arvo vuonna 2015. Boyne on kirjoittanut yli 70 novellia, yhdeksän romaania sekä viisi nuortenkirjaa, ja hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielelle.

Boynen tunnetuin teos on elokuvaksikin sovitettu Poika raidallisessa pyjamassa, jota on myyty maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa kappaletta. Sen itsenäinen jatko-osa Kaikki särkyneet paikat ilmestyy heinäkuussa 2023.

Boynelta on julkaistu suomeksi myös kirjat Kapina laivalla, Tarkoin vartioitu talo, Nooa Notkoniitty karkaa kotoa, Kuudes mies, Leijuva poika ja Poika vuoren huipulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesäparatiisin murhat 2

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meripelastajat 1

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Charlotte von Klint & Per Berg 2

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erla-ryhmä 4

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viisikymppinen naiskirjailija rakastuu lähes 30 vuotta nuorempaan mieheen. Tunteilemattomalla kertojanäänellä hän käy läpi intohimon hetkiä. Tarina ei kerro rakastavaisten huomiota herättävästä ikäerosta tai vanhenevan naisen seksuaalisuudesta; sen sijaan Ernaux analysoi halun, vallan ja kateuden suhdetta. Pieni mutta pakahduttava teos on huikea tiiviste nobelistin koko tuotannon olennaisimmista kysymyksistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liljan yksisarviset 3
Hulinaa koulun penkillä!

Koulu ei ole enää ennallaan, kun Liljan yksisarviset istuvat pulpettiin! Söpösti kuvitettu ja helppolukuinen Lukupalat-sarja seuraa yksisarvisten vauhdikasta tallia.

Kunnanvaltuusto on päättänyt, että Liljan yksisarvisten täytyy käydä koulua! Ekaluokkalaiset yksisarviset lähtevät intoa puhkuen opintielle, mutta koulussa asiat alkavat mennä jälleen kerran mullin mallin... Ovatkohan yksisarviset sittenkään vielä koulukypsiä?

Vauhdikkaat yksisarviset ovat seikkailleet aiemmin Lukupalat-kirjoissa Liljan yksisarviset ja Liljan yksisarviset karkuteillä. Lukupalojen lyhyen ja vetävän tekstin ansiosta aloittelevankin lukijan on helppo hotkaista kirja hetkessä!

Anna Hallava (s. 1974) kirjoittaa lapsille ja nuorille. Liljan yksisarviset- kirjojen lisäksi hän on kirjoittanut Lukupaloihin myös 2A:n kamut -sarjaa.

Roosa Hepomäki (s. 1992) on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesä 3

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaldan & Schäfer 3
Kilpajuoksu kuolemaa vastaan

Tanskalaisen Anne Mette Hancockin Pitbull on terävä trilleri miehestä, joka on päättänyt suojella murhaajan henkilöllisyyttä vaikka viimeiseen henkäykseen asti

Journalisti Heloise Kaldan on ystävystynyt kuolemansairaan Jan Fischofin kanssa tehdessään taustatyötä artikkeliaan varten. Yllättävän sairaskohtauksen aikana Fischof kertoo Kaldanille olleensa vuosia sitten osallisena väkivaltaisessa rikoksessa, joka jäi selvittämättä. Rikoksen pääepäilty tunnettiin nimellä Pitbull.

Toinnuttuaan Fischof vaatii Kaldania olemaan hiljaa kuulemastaan ja varoittaa tiedon vuotamisen johtavan heidät molemmat erittäin suureen vaaraan. Kaldan ei kuitenkaan voi jättää tietoa sikseen ja ryhtyy selvittämään, voisiko iäkäs Fischof olla niin kylmäverinen rikollinen kuin mitä hän kohtauksensa aikana väitti. Kun Kaldan saa selville sekä Fischofin että Pitbullin liittyvän 1990-luvulla tapahtuneeseen nuorten naisten katoamisten sarjaan, hänen on pyydettävä apua poliisiystävältään Erik Schäferiltä.

Anne Mette Hancockin Kaldan ja Schäfer -trillerisarjan kolmas osa Pitbull avaa karmaisevan näkymän rikollisen mielen pimeisiin syövereihin ja asettaa journalistin ja poliisin kilpajuoksuun kuolemaa vastaan heidän selvittäessään rikosta, jonka taustoista myös virkavalta on valmis valehtelemaan.

Anne Mette Hancock (s. 1979) on tanskalainen kirjailija ja toimittaja. Hän on opiskellut historiaa ja journalismia Roskilden yliopistossa ja työskennellyt toimittajana Berlingske-lehdessä. Asuttuaan pitkään Yhdysvalloissa ja Ranskassa Hancock on asettunut Kööpenhaminaan miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Vuonna 2017 julkaistu Ruumiskukka on Hancockin esikoiskirja, joka palkittiin Tanskan Rikosakatemian debyyttipalkinnolla samana vuonna. Kesällä 2022 suomeksi ilmestynyt Kasvojenkerääjä on Kaldan & Schäfer -sarjan toinen osa. Heinäkuussa 2023 julkaistaan suomeksi trillerisarjan kolmas romaani, Pitbull. Hancockin teoksia on myyty Tanskassa jo yli 100 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hope Riverin kätilö 3
Tervetuloa takaisin Hope Riveriin

Patricia Harmanin lämminhenkinen romaani Uskollinen kätilö vie toisen maailmansodan aikaan tutussa Hope Riverin kylässä

Kätilö Patience Hesterin ammattitaito on vuosien mittaan tullut tutuksi kaikille pienen kylän asukkaille. Suuret lamavuodet ovat nyt takana, mutta uudet vaikeudet odottavat aivan kulman takana, sillä Euroopassa soditaan. Ja on vain ajan kysymys, milloin Yhdysvallat vedetään mukaan konfliktiin.

Vaikka monet ovat innokkaita liittymään sotaponnistukseen, Patiencen aviomies Daniel ei ole samaa mieltä. Daniel on isänmaallinen mutta ensimmäisen maailmansodan kauhut jättivät jälkensä eikä hän suostu tarttumaan aseeseen enää uudestaan.

Danielin vakaumus asettaa Patiencen ja heidän neljä lastaan vaikeaan tilanteeseen. Naapurit tuomitsevat perheen ja hallitus vangitsee Danielin hänen aatteensa vuoksi. Patiencen on oltava rohkea ja suojeltava perhettään ja samalla, kaiken ahdingon keskellä, hän ei voi pettää synnyttävien äitien luottamusta. Patricia Harmanin Uskollinen kätilö -romaani jatkaa lukijat valloittanutta Hope Riverin kätilö -sarjaa, joka on tulvillaan rakkautta, haikeutta ja uskollisuutta.

Patricia Harman on työskennellyt yli 35 vuotta kätilönä ja kiertää aktiivisesti luennoimassa naisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Kokemuksiensa pohjalta hän on kirjoittanut kaksi muistelmateosta ja neljä romaania. Romaaneista on julkaistu suomeksi kaksi ensimmäistä, Hope Riverin kätilö ja Kätilön koettelemukset.Heinäkuussa 2023 ilmestyy sarjan kolmas osa, Uskollinen kätilö. Harmanilla on kolme poikaa, ja hän asuu miehensä kanssa Morgantownissa Länsi-Virginiassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sudenluola 1
Tervetuloa Sudenluolaan

Elodie Harperin Sudenluola aloittaa antiikin Pompejiin sijoittuvan historiallisen romaanitrilogian nuoresta naisesta, jonka on taisteltava tiensä vapauteen

Nuori Amara, kreikkalaisen lääkärin tytär, myytiin isän kuoltua jalkavaimoksi. Nyt Amara on vihaamansa miehen orjana Pompeijin pahamaineisessa Sudenluola-bordellissa. Amara on älykäs, viekas ja neuvokas, eikä hänen elämänjanoaan pysty lannistamaan edes Sudenluola. Hän kulkee kaupungin katuja kaltaistensa orjuuteen myytyjen naisten kanssa ja yrittää löytää keinon, jolla lunastaa vapautensa. Kaikella on hintansa, ja myös Amaran on päätettävä, kuinka paljon hän on valmis uhraamaan päästäkseen pois Sudenluolasta.

Elodie Harperin Sudenluola on rajun ja koukuttavan, antiikin Pompeijiin sijoittuvan trilogian avaus. Kirja kuljettaa lukijan aikaan ennen ajanlaskun alkua, keskelle vauraan kaupungin loistoa ja vaarallisia sivukujia sekä kamppailuja, jotka vapaudestaan taistelevan naisen täytyy voittaa.

Elodie Harper on brittiläinen kirjailija ja toimittaja. Kirjailijanuransa ohella Harper työskentelee ITV News Anglia -kanavalla, ja on sitä ennen toiminut Channel 4 News -uutisohjelman tuottajana. Harper ylläpitää internetsivuillaan antiikin Pompejin historiasta kertovaa blogia.

Sudenluola on antiikin Pompejiin ja Roomaan sijoittuvan historiallisen romaanitrilogian aloitusosa. Trilogian seuraavat osat ovat Kultaisen oven talo ja Fortunan temppeli.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hanne Wilhelmsen 11
Poliisi Henrik Holme yrittää ratkaista tuntemattoman naisen murhaa. Kun ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi eikä kukaan tunnista naista, Holme kääntyy Hanne Wilhelmsenin puoleen.

Toisaalla Ebba Braut etsii kuuluisan kirjailijan kadonnutta käsikirjoitusta. Myös Ebba pyytää apua Wilhelmseniltä - joka on lähettänyt ensimmäisen rikosromaaninsa kustantamoon ja kieltäytyy tekemästä siihen muutoksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VII: Rikottu laki 3

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Varjoja vuorella Näytä tarkat tiedot

Shadows on the mountain, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uljasmaa II: Hiekkakielten kirous 1

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaviolan talli 8

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnenkepparit 6

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Haudatut muistot Näytä tarkat tiedot

The family remains, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikista synkimmät salaisuudet 2

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sigge 2

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elmo Vauramo ja Matilda Metso 3
*Sukupolvet ylittävä salaisuus paljastuu vanhan murhan tutkimuksissa *

Jyväskylän Vanhan pappilan lattian alta löytyy luuranko remontin yhteydessä. Vainaja on nuori nainen, jonka kuolinajankohta sijoittuu 60-luvun loppupuolelle. Luurangon mukana on haudattu peltirasia, jossa on pieni vauvan pitsimekko ja Jean-Paul Sartren näytelmä Suljetut ovet.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo löytävät vanhoista tutkinta-arkistoista neljä nuorta naista, jotka sopivat uhrin profiiliin. Heistä yksi on kadonnut Pyhä-Häkin kansallispuistoon vuonna 1968, ja kolme muuta ovat hukkuneet samana vuonna veneonnettomuudessa Tuomiojärvellä. Onko Vanhan pappilan ruumis joku heistä?

Vuonna 1943 Amelie Bonnet pidätetään ja viedään Ravensbrückin keskitysleirille. Siellä hän ystävystyy erään naisen ja tämän tyttären kanssa. Ennen kuolemaansa ystävä pyytää Amelielta erikoista palvelusta: ”Tapathan lapseni ennen kuin he ehtivät?” Amelie päättää tehdä juuri päinvastoin - hän aikoo tehdä kaikkensa, että lapsi selviäisi leiriltä hengissä.

Miten Amelie, pappilan luuranko ja 60-luvulla kadonneet tytöt liittyvät toisiinsa?

Lyijysydän on Tuire Malmstedtin kehutun Metso & Vauramo -dekkarisarjan kolmas osa.

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.

Metso & Vauramo -sarjan edellisistä osista sanottua:

”Luonnon ja ihmisten mielenliikkeiden runsas kuvaus tuo tarinaan täyteläisyyttä.” - Helsingin Sanomat

”Lumihauta on poikkeuksellisen vaikuttava ja koskettava dekkari. Tuire Malmstedt soittaa tunteita kuin herkkää viulua.” - Kansan Uutiset

”Jäätävän kaunis dekkari.” - Uusi Suomi

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville.” - Satakunnan kansa

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Strindberg 2

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ronja Jentzsch 2
Juristi-kirjailijan dekkari Lapin huumesodasta. Kaksoiskaupunki Tornio-Haaparannan rajalla Ronja Jentzschin johtama poliisiyksikkö on kadonneen fentanyylikontin jäljillä. Miksi aineesta hengissä selvinneet eivät palaudu entiselleen, ja onnistuuko poliisi pysäyttämään lastin ajoissa ennen kuin vaarallinen aine vaatii lisää uhreja? Kuolinsoitossa seurataan poliisityölle omistautunutta Ronjaa ja rikosvyyhtiin sekaantunutta tullitarkastajaa Kristiania. Esiin nousevat ajankohtaiset aiheet - huumesota ja nanoteknologia.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Calhounin naiset 1

Etsivä Allison Fletcher suostuu peitetehtävään Jonah Blackhawkin omistamalle yökerholle paljastaakseen ryöstäjät, joiden kohteiksi ovat valikoituneet yökerhon varakkaat vieraat. Mutta tehtävä onkin paljon monimutkaisempi kuin mitä Ally oli ajatellutkaan. Vaikka Ally ei luota yökerhonomistajaan, jokin miehessä vetää häntä kuitenkin puoleensa...

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bestselleristin kuuma rakkaustarina tyydyttää romantiikan nälän. Naomi on ollut aina kiltti ja kuuliainen - ja hänellä oli hyvä syy karata alttarilta.

Päivänkakkaroita hiuksissaan ja tekoripset poskillaan hän etsii seuraavana aamuna sisartaan Knockemoutin pikkukaupungista. Naomi törmää kaupungin pahaan poikaan, tatuoituun partasuuhun Knoxiin, joka ei siedä monimutkaisia ihmissuhteita eikä pulassa olevia neitosia.? Mikään mahti maailmassa ei saa häntä rakastumaan kilttiin tyttöön. Eihän?

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uljas tasavalta 2

Tallennettuna: