Haku

Uutuudet, vko 32/2023

Uutuudet ajalta: 7.8.2023 - 13.8.2023

Muokattu: 5.12.2023
Hakutulos 1
Hakutulos 2
Kirja
Baer, Robert, kirjoittaja ; Janatuinen, Mari, kääntäjä ; Atena kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piinaavan jännittävä tositarina vakoilusta ja epäonnistumisista.

Kylmän sodan jälkeen Yhdysvalloissa saatiin kiinni kolme venäläistä huippuvakoojaa. Pidätysten jälkeen huhuttiin, että maan turvallisuusvirastoissa toimi vielä yksi myyrä. Ryhmä tiedusteluveteraaneja sai tehtäväkseen löytää hänet. Tapahtumaketjun dramaattiset seuraukset ulottuvat edelleen Yhdysvaltain ja koko lännen turvallisuuteen.

Tietokirjailija ja entinen CIA-virkailija Robert Baer kertoo ensimmäistä kertaa tarinan siitä, kuinka KGB soluttautui korkeisiin asemiin CIA:n sisälle. Mukaansatempaavan tositrillerin tapahtumilla on kiinteä yhteys tämän päivän Venäjälle ja kansainväliseen turvallisuuspolitiikkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juha Kauppisen ja Janne Torisevan upeasti kuvitettu tietokirja synnyttää yksittäisten lajien kautta vaivihkaa näkymän koko maailmaan. Lähtökohta on, että lajit eivät kellu tyhjyydessä vaan ovat aina olemassa vuorovaikutussuhteiden verkostossa. Kuvatessaan noin 30 avainlajin suhteita muihin lajeihin tekijät rakentavat vähän kerrassaan synteesin koko luonnon toiminnasta ja myös sen hauraudesta.

Luontokadosta, ilmastonmuutoksesta ja ekokriisistä puhutaan paljon, ja kriisilähtöiselle tavalle puhua luonnosta on perusteensa. Tässä kirjassa halutaan kuitenkin näyttää luontoa läheltä niin, että lukija kokee oivalluksia ja elämyksiä.

Merien syvyyksistä, metsistä ja muista elinympäristöistä löytyy yllättäviä lajeja, joiden merkitystä luonnon kokonaisuuden kannalta lukija ei ehkä ole ennen tiennyt tai täysin ymmärtänyt: Parjatulla metsätuholaisella, kirjanpainajalla, on tärkeä avainlajin tehtävä luonnontilaisissa metsissä. Okavangon suiston mosaiikki Afrikassa on suurelta osin termiittien synnyttämä. Tiikerihailla ja merisaukolla on niin laajalle yltäviä vaikutuksia ekosysteemeihinsä, että niiden voi katsoa jopa hillitsevän ilmastonmuutosta.

Yllättävää kyllä, Korvaamattomat on tiettävästi ensimmäinen kuvitettu populaari tietokirja, joka esittelee koko maailman avainlajeja. Kirjan tekstit ovat lyhyitä ja helppolukuisia, mutta ne pohjaavat kauttaaltaan tieteellisen tutkimuksen löytöihin

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päihderiippuvaisen vääristynyt todellisuus.

Sisarusten koskettava vuoropuhelu elämänpituisesta matkasta päihderiippuvuuden kanssa.

Ymmärtääkö alkoholisti sitä tuskaa, jota hän muille tuottaa? Miltä alkoholistin läheisestä tuntuu? Voiko viinan vankia auttaa? Sisarukset käyvät läpi päihteiden tuhoamaa elämää ja sitä, voiko päihderiippuvuudesta parantua. Kirjassa sukelletaan syvään päätyyn ja päästään taas pinnalle. Rujo ja koskettava kertomus isoveljen päihdeongelmasta ja pikkusiskon yrityksistä pelastaa veljensä.

Kasvatusalan ammattilaiset, kokemusasiantuntijat Nelli Niemelä ja Aki Saariaho kertovat omakohtaisen tarinansa. Teoksessa he käyvät siskona ja veljenä vuoropuhelua omakohtaisesta alkoholismista ja läheisriippuvuudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Autot ja muut kulkuneuvot Näytä tarkat tiedot

Vehicles and things that go, suomi
Kirja
Glavin, Kitty, taiteilija ; Arlington, Becca, toimittaja ; Lloyd, Clare, toimittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Jovelan Johanna, kirjoittaja ; Antas, Annabelle, kirjoittaja, valokuvaaja ; Docendo (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa inspiroitumaan yksinkertaisemmasta arjesta!

Hyvän mielen kirjassa omavaraistellaan, tehdään makumatkoja hyötypuutarhaan ja kotoillaan 150-vuotiaassa talossa arjen pienistä askareista nauttien.

Jovelan askeettisten mukavuuksien talossa eletään omavaraistellen ja monipuolisen hyötypuutarhan sadoista nauttien. Uuteen suosioon nousseiden perinnehyötykasvien, kuten sikurin lisäksi puutarhassa kasvaa monenlaisia erikoisiakin kasveja ns. karkkiyrteistä tuliseen wasabiin. Kirja tarjoaa vinkkejä ja ideoita oman hyötypuutarhan perustamiseen ja sen sadosta nauttimiseen sekä inspiraatioita omatoimisemmasta ja omavaraisemmasta elämästä haaveileville nykyajan ihmisille.

Kaupungista maalle miehensä kanssa muuttanut Jovelan Johanna on tuottaja, omavarainen.fi -sivuston ylläpitäjä sekä varautumiskouluttaja, jonka ensimmäinen kirja, Vanhassa talossa - kohti omavaraisempaa elämää, julkaistiin 2022.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 11
Kirja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alkemia oli yksi varhaisimmista kokeellisista tieteenaloista, jonka avulla pyrittiin valmistamaan niin kultaa kuin ihmiselämää pidentäviä eliksiirejä. Viisasten kiven etsinnän lisäksi alkemistit yrittivät luoda eläviä olentoja, tislata erilaisia lääkkeitä ja selvittää materian saloja. Henkinen ja mystinen alkemia oli myös ponnistelua kohti valaistumista ja korkeampaa tietoa.

Kukoistuskaudellaan 1100-1600-luvuilla alkemia otettiin Euroopassa hyvin vakavasti, ja lukuisat hallitsijat palkkasivat kilvan alkemisteja hoviensa laboratorioihin. Alkemistien salaisissa kammioissa ei kenties syntynyt juurikaan kultaa, mutta sitäkin enemmän käytännön kemiallisia keksintöjä ja löydöksiä tislausastioista fosforiin.

Sara Norjan teos vie lukijan kiehtovalle matkalle länsimaisen alkemian historiaan Egyptin Aleksandriasta keisari Rudolf II:n Prahaan, Isaac Newtonin laboratorioon ja August Strindbergin ateljeehen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnetun antiikintutkijan kiehtova aikamatka magian syntysijoille.

Miksi pöllö on velhojen lemmikki? Mistä ihmissusi- ja vampyyritarinat tulevat?

Magia, noidat ja velhot sijoittuvat fantasian maailmassa usein näennäiseen keskiaikaan. Todellisuudessa monet niitä koskevat käsityksemme periytyvät jo kreikkalais-roomalaisesta antiikista.

Huikea kulttuurihistoriallinen teos palauttaa magian antiikkiin, jolloin loitsut, kiroukset, rohdot, ennustukset ja parantajat olivat arkipäivää. Toisaalta noitia pelättiin ja vahingollinen magia oli ankarasti kielletty.

Kirjan tarinoissa Kirke taikoo miehet sioiksi, Lucius itsensä vahingossa aasiksi ja velhot kulkevat vetten päällä.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Norrena, Vaula, kirjoittaja, haastattelija ; Chen-Ye, Jenni, haastateltava ; Teos (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Littana on tositarina kiellettynä lapsena Kiinassa syntyneestä tytöstä. Kiellettynä siksi, että Kiinassa vallitsi yhden lapsen politiikka, ja perheessä oli jo esikoistytär. Perhe halusi saada lisäksi pojan, sillä poikalapsia pidettiin kiinalaisissa perheissä siihen aikaan verrattoman arvokkaina. Mutta toinenkin lapsi syntyi tyttönä. Siitä koitui sekä perheelle että tytölle kovia seuraamuksia.

Perhe muutti Suomeen tytön ollessa 5-vuotias. Tyttö oppi pian suomen kielen ja sai toimia vanhempiensa ja näiden tuttavapiirin asiainhoitajana ja lapsityöntekijänä ravintolassa. Hän joutui kamppailemaan identiteetistään kahden kovin erilaisen kulttuurin ristipaineessa kärsien samalla perheen sisäisistä jännitteistä.

Ajan mittaan tytöstä kasvoi Jenni Chen-Ye, vastoinkäymisistä huolimatta suomalaisesta yhteiskunnasta paikkansa löytänyt määrätietoinen ja yritteliäs nainen.

Littana on ehyt, koskettava ja mukaansatempaava kertomus rikkinäisestä historiasta. Se on tärkeä ja ajankohtainen puheenvuoro maahanmuuttajien asemasta ja kulttuurien kohtaamisesta Suomessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vappu ja Annika 4
Kesäisen kaupungin vilskettä, koirakaverin temppuja ja hämärien ullakoiden jännitystä pursuava lastenromaani vie seikkailuun Vapun ja Annikan seurassa.

Vappu ja Annika viettävät kesän alkua kotikaduilla vanhempien ollessa vielä töissä. Isoveli Eetulla on uusi kaveri, pitkänhuiskea Antti, josta tytöt haluaisivat tietää edes jotain. Pojat hiippailevat lähikaduilla, mutta heidän seuraamisensa osoittautuu vaikeaksi.

Vapun kerrostalossa asuu salaperäinen Vieno liehuvine huiveineen. Talossa on myös hämärä vintti, jossa Vieno järjestelee kaiken aikaa komeroaan. Vieno ja ullakko alkavat pelottaa tyttöjä, ja Eetukin varoittaa heitä Vienosta.

Vappu ja Annika haaveilevat koirasta. Yllättäen he saavat ulkoiluttaa löytökoira Monzaa, joka asuu melkein Vapun naapurissa. Mutta pian tapahtuu kamalia; Monza karkaa heiltä ja Vapun puhelin katoaa.

Kaiken lisäksi Eetu on outo. Mitä he oikein puuhailevat Antin kanssa? Jokin on vialla, mutta mikä, ja voiko Eetua auttaa?

Mitä nyt, Eetu? on suunnattu alakouluikäisille ja sopii hyvin myös ääneen luettavaksi.

Elisabet Aho on kirjoittanut useita kiitettyjä ja palkittuja historiallisia romaaneja. Hänet tunnetaan myös jännittävistä lasten- ja nuortenkirjoistaan. Lämminhenkisessä Vappu ja Annika -sarjassa on aiemmin ilmestynyt Helmi, salaperäinen tyttö (2020), Peikkokallion salaisuus (2021) sekä Kuka on Joonatan? (2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Immu 6
Kihelmöivää jännitystä, reilua ystävyyttä ja mystisiä kummitustarinoita – palkittu Immu-kirjasarja kiehtoo alakouluikäisiä monin tavoin. Tällä kertaa salaseuralaiset seikkailevat Turun keskustassa useiden rikollisten kintereillä.

Salaseura Klaani kaipaa kuumeisesti uutta juttua selvitettäväkseen. Immulla on myös omat syynsä pysyä pois kotoa – äreä isoisä, joka on vallannut hänen huoneensa.

Pian Immu, Lotta, Niko ja Lukas jo vakoilevat taitavaa taskuvarasta lokakuisessa Turussa. Seikkailut saavat vaarallisen käänteen epäilyttävän viiksimiehen ilmestyessä bussiin salaperäisen salkun kanssa. Onko aika kääntyä poliisin puoleen, kun kohta vastassa näyttää olevan kokonainen rosvokopla?

Samaan aikaan Immu ja Lotta tutustuvat Turun pääkirjastossa erikoiseen kirjastonhoitajaan, joka antaa heille tehtäväksi löytää kadonneen kirjan. Ystävykset huomaavat jälleen olevansa setvimässä kummitusmysteeriä, jonka ratkeaminen tuottaa iloa monille.

Immu ja Väärä vitonen on alakoululaisille suunnattu seikkailu- ja kummitustarina.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silli 4

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muista minut 1
Quinnin parhaan kaverin Lassen 18-vuotisbileisiin ilmestyy Kim, lävistetty ja vahvasti meikattu vanhempi tyttö, jota kukaan ei tunne. Kim lähestyy Quinnia juhlissa ja vetää hänet mukaansa pelottavaan seikkailuun: auttaessaan Kimiä pakenemaan karmivia olentoja Quinn loukkaantuu vakavasti.?

Kenelle Quinn voi uskoutua, kun hän yhtäkkiä alkaa nähdä asioita, jotka eivät voi olla tästä maailmasta - kehnoja riimejä lausuvia patsaita ja tuttavallisesti virnuilevia pääkalloja? Naapurissa asuva fantasiaromaaneita rakastava Matilda ei ole ollenkaan Quinnin tyyppiä, mutta ainoastaan hän ymmärtää Quinnin kokemuksia. Yhdessä he päätyvät maagiseen seikkailuun, ja yllätyksekseen Quinn huomaa tunteidensa heräävän...

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik! 10
Sarjan huikea päätös! IIK!-kauhuromaanien viimeinen osa nostaa hattua legendaariselle Buffy Vampyyrintappaja -sarjalle. Helppolukuinen, maltillisen pituinen ja sopivan jännittävä tarina houkuttelee myös vähemmän lukevia lapsia uppoutumaan kirjaan.

Sakun ja Sussan pikkusisko Siiri on osoittanut erikoisia kykyjä jo aiemmin, ja viimein selviää syy: hän kantaa sisällään maagista salpaa, joka avaa ja sulkee Paholaisen porttia. Salpa tulee tarpeeseen, sillä valtava ja vaarallinen demoni Kasvoton pyrkii ihmisten maailmaa valloittamaan.

Kaksosilla ja Siirillä on onneksi apunaan neljä ihmissutta sekä Midi, jonka yhteydet henkimaailmaan tuovat tärkeää tietoa. Kasvoton onnistuu kuitenkin selvittämään salvan olinpaikan ennen kuin lapset ehtivät keksiä, kuinka salpaa ylipäätään käytetään, ja Siiri on jälleen tulilinjalla.

Kun Kasvottoman kätyrit alkavat hyökkäillä keskellä päivää, on pakko ryhtyä vastatoimiin. Kaksoset, Siiri, susilauma ja Midi lähtevät tutkimaan Paholaisen porttia toivoen keksivänsä keinon sen sulkemiseksi. Kasvoton on kuitenkin askeleen edellä, ja jokaisen voimia koetellaan suuressa lopputaistelussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voitto Karhu ja Ina Djurling 6
Sodan arpien kirjoma jännitysromaani vie komisario Voitto Karhun mukana kansainvälisiä kauppasuhteita sivuavan murhatutkinnan pariin. Elävän ajankuvan mestari Pekka Hyytin vankka taustatyö yhdistyy vetävään rikosjuoneen, jossa ihmisten toiveet ja pelot ovat osa inhimillistä tragediaa.

Suomen sota Neuvostoliittoa vastaan on päättynyt raskain rauhanehdoin. Sodassa haavoittuneet Kettunen ja Ahokas palaavat poliisivoimiin komisario Voitto Karhun avuksi. Aaro Pakkala ja Jaakko Sorjonen kotiutetaan reserviin, jossa Aaron on vaikea sopeutua arkeen.

Sota Euroopassa jatkuu, eikä se voi olla vaikuttamatta Suomeenkaan. Saksan aseteollisuus tarvitsee nikkeliä, jota Suomella on tarjota. Karhu ryhmineen määrätään turvaamaan saksalaisen kauppavaltuuskunnan tapaamista Tampereella. Kun eräs kokouksen osanottaja ammutaan ennen kuin kokous on edes kunnolla alkanut, on Karhulla edessä haastava murhatutkimus.

Ina Karhun mielestä poliisin toiminnassa kaikki ei ole kohdallaan, ja hän alkaa suorittaa omia tutkimuksiaan miehensä vastusteluista huolimatta. Lastenhoitoa, toimittajan työtä ja yksityisiä murhatutkimuksia sekä äidin ja aviopuolison roolia on kuitenkin vaikea sovittaa yhteen. Pian Ina huomaa olevansa paitsi murhaajan jäljillä myös matkalla aviokriisiin.

Pekka Hyyti (s.1959) on lempääläläinen insinööri. Leipätyönään hän työskentelee ilmailun parissa. Vapaa-aikaan kuuluu avantouinnin lisäksi kolme ällää; laskettelu, lenkkeily ja lukeminen. Hyytin esikoisteos Tummat pilvet eilisen (2019) sai runsaasti kiitosta elävän ajankuvan ja kiinnostavan rikosjuonen yhdistämisestä ja se valittiin ilmestymisvuotensa parhaaksi esikoisdekkariksi. Sarja jatkui teoksilla Musta talvi (2020), Ruumiinpuntari (2020), Tuonen morsian (2021) sekä Omantunnon kysymys (2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Betty 5
Bettyn maine runoilijana on kiirinyt halki Brittien saaren, ja nouseva kirjailijanura sekä jälkikasvu pitävät arjen kiireisenä!

Koivurannan talon perhe-elämä on täynnä vilskettä. Bettyn ja Duncanin kasvatiksi kotiutunut Ruth tulee kylällä pian tunnetuksi tempauksistaan ja iloisesta luonteestaan. Elämä on täynnä iloa ja yllätyksiä, mutta myös murheita mahtuu näihin Bettyn elinvuosiin, jotka ovat yhtä muutosten aikaa.

Betty ja muutosten aika on viides teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani jatkosodan ajalta ja pioneeriryhmää johtaneen alikersantin sotataipaleesta.

Toivon ja veljien ojankaivuun uudispellolla keskeyttää opettaja tuomalla käskyn liikekannallepanosta. Talvisota käytiin, joko jälleen pitää lähteä samalle asialle?

Komppaniat kootaan suojeluskuntatalolla, ja juna vie lähtijät kohti tuntematonta. Sota syttyy, mutta nyt puhutaan salamasodasta ? heinäntekoon jouduttaisiin takaisin. Alikersantti Toivo johtaa pioneeriryhmää. Petroskoin kaupunki aletaan tuntea Äänislinnan nimellä. Edetään kauas Äänisniemelle, ja kairataan jäämiinoja Kizin saaren rannoille asti.

Ei päästä heinälle takaisin. Perustetaan suomalainen kirkko ja kuoro, koulut, hallinto, rakennetaan teitä ja siltoja, hienoja huvibunkkereita. Toivo liittyy kuoroon, joka laulaa Aunuksen radiossakin ? missä Pekka Tiilikainen selostaa sodan asioita.

Keväällä Toivo kylvää siemenet kasvimaalle, istuttaa taimet ja multaa perunavaot. Hän harjoittelee soittamista pahville piirretyn asteikon päällä kannonpäässä. Hänellä on unelma, mutta valkenee kesä, jolloin Kannakselta kantautuu jyly ja kaikki muuttuu. Pioneerit heitetään valmistamaan perääntymisteitä ja uutta puolustusta.

Kotiin palaa kersantti, unelmansa isänmaan alttarille menettänyt mies. Miinoja virittäessä jäykistyneillä sormilla ei soitettaisi urkuja kirkossa. Kestääkö usko, löytyykö rakkaus, alkaako uusi latu?

Heinävedellä asuva Martti Issakainen on tehnyt elämäntyönsä luomuviljelijänä ja kirjailijana. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaanien ohella mm. matkakirjoja, elämäkertoja ja historiaa. Kiinnostus sotahistoriaan näkyy teoksissa Kollaa ? Savon miesten talvisota (2021) ja Kuormarengin sota (2022) sekä aikaisemmissa kirjoissa, joiden taustoitus on vienyt hänet useille tutustumismatkoille sotiemme taistelukentille. Nämä kokemukset koskettavat mieltä aina.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sotaromaani miehistä tulihelvetissä.

Hjalmar Siilasvuon suomalaisjoukkojen tehtävänä on katkaista Murmanskin rata. Saksalaisten tarkoitus on tukea hyökkäystä von Falkenhorstin johdolla.

Kiestingin hyökkäys sujuisi hyvin, jos saksalaiset hoitaisivat oman sektorinsa yhtä tehokkaasti kuin suomalaiset omansa. Suomalaisen jalkaväkiryhmän ruudinsavuisen hyökkäyksen tilanteisiin heittäydytään täysillä mukaan, ja ankarissa taisteluissa kertojakin vaihtuu valitettavan moneen kertaan. Eikä omaa tarinaansa kertovaan neuvostoliittolaiseen tarkka-ampujaan tunnu tehoavan mikään.

Lopulta suomalaiset huomaavat menneensä liian pitkälle, ja jääneensä yksin.

Jaatisen romaanilla on vankka todellisuuspohja.

Raahelainen Pekka Jaatinen (s. 1966) tunnetaan sotahistoriallisista romaaneista, joiden aiheet ovat olleet joko vaiettuja tai muuten vähemmän tunnettuja. Hän on ainoa suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut Lapin sodasta kokonaisen romaanisarjan. Jaatisen edellinen romaani Salla 1944 jatkoi omalta osaltaan yleisesti vaiettujen asioiden tuomista esille.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahvila Koivu 3
Syksy on uusien alkujen aikaa - myös kahvila Koivussa.

Pienelle paikkakunnalle muuttanut Kristiina Kivimaa ei ole säikähtänyt haasteita. Pyhävirran kylänraitilla kahvila Koivu kukoistaa ja hotelli Koivun arki rullaa hyvällä rutiinilla. Uudesta ihmissuhteessa löytyy ystävyyttä ja rakkautta samassa paketissa.

Mutta elämä ei pysähdy Pyhävirrallakaan uomiinsa, ei edes silloin, kun kaikki on niin hyvin, että ajan soisi seisahtuvan. Uuden kunnanjohtajan mukana tulee kehityssuunnitelmia, jotka herättävät kyläläisissä monenlaisia tunteita.

Myös kummallinen tulipalojen sarja horjuttaa kyläyhteisön perusturvallisuutta ja ennen pitkää syytteleviä katseita luodaan moneen suuntaan.

Tommilla tuntuu olevan tulevaisuuden suhteen toiveita, joita Kristiina ei tunne omakseen. Kun syksyn lehdet alkavat pudota, on Kristiinan aika päättää, missä hänen tulevaisuutensa on - ja kenen kanssa.

Sahramisyksyssä tuoksuvat kostea metsä, omenapiirakka ja vahvat mausteet. Kirja on Kahvila Koivu -sarjan kolmas osa.

Maija Kajanto on toimittaja ja viestinnän ammattilainen, joka ei ole koskaan oppinut käyttämään sahramia ruoanlaitossa. Sahramisyksy on hänen kuudes kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotirinteen ponit 1

  • Voi tiiättekö yhtään, mihin me ollaan menossa? Kotiin! Te pääsette ihan omaan kotiin! huudahtaa Juuli samalla, kun kurottautuu silittämään Dinon pehmoista turpaa.

Kesä on alussa, ja ilmassa on paljon jännitystä. Juuli ja Silvia ovat muuttaneet uuteen kotiin, ja on tullut aika hakea myös ponit kotiin. Kaikki on uutta poneille ja ihmisille. Kesä on vasta alussa ja luvassa on monia jännittäviä seikkailuja ponien kanssa!

Kotirinteen ponit on ensimmäinen osa kirjasarjaa, jossa seikkailevat ponit Hessu ja Dino sekä heidän ihmisystävät Juuli ja Silvia.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Risto Räppääjä 24

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Hakutulos 30

Petosten talo Näytä tarkat tiedot

Litsid - Naiste sõda, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rouva Kukkin tytöt 3

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lämminsydäminen ja häpeämättömän elämänmakuinen nuortenromaani ystävyydestä ja tytöistä, joiden kesäloma alkaa yrityksillä päästä poikien kanssa tekemisiin. Millaista siinä tilanteessa onkaan olla tyttö?

"Puhutaanko me muka törkeitä ja arvioidaan seksuaalissävytteisesti poikia?" Oona kysyi vähätellen ja joutui nyökäyttämään hyväksyvästi päätään, kun sekä Silja että minä vakuutimme, että niin juuri me teimme. "Siis aivan, että kjäh kjäh, röh röh?"
"Täsmälleen", vahvistin.

Lilli, Silja ja Oona pääsevät ysiltä, haluavat ensimmäiset seksikokemuksensa ja aloittavat mission päästä pelaamaan Virgin-korttinsa. Tytöillä ei ole mielessä mikään seurusteluun tai parisuhteeseen liittyvä, romantiikasta puhumattakaan. He ovat valmiita moneen, mutta mikään ei tunnu onnistuvan niin kuin he toivovat.

Sydänsuruja paetaan Lillin perheen mökille, jonne saapuu myös riemastuttavan vapaamielinen Jossu-täti. Päivisin tytöt yrittävät karkottaa miehet mielestään ja illalla livahtavat huoltoasemalle poikia tapaamaan. Juhannus on tulossa, ja silloin läheisellä leirintäalueella järjestetään iskelmäjuhlat. Sinne Lillin, Oonan ja Siljan on ehdottomasti päästävä mukaan.

Heidi Silvan (s. 1972) on oululainen opettaja, jolta on julkaistu useita vakavia aihepiirejä humoristisella otteella tarkastelevia nuortenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesäloma muuttuu todella jännittäväksi, kun kaksoset Otava ja Tylli lähtevät kahdestaan pohjoiseen Tuuliaisenpään kylään. Kaksosten isä lähtee, työmatkalle ja isän ystävä Niila on luvannut huolehtia Otavasta ja Tyllistä. Junamatkalla he kohtaavat saamenpukuun, gáktiin, pukeutuneen tummasilmäisen tytön. Tyttö ei puhu sanaakaan, ja hänen katseessaan on jotakin outoa. Hän myös katoaa merkillisesti junasta.

Tuuliaisenpään kylässä Otava ja Tylli törmäävät tyttöön jälleen. Tyttö näyttää seuraavan heitä, mutta katoavaa aina, kun Otava ja Tylli puhuttelevat häntä. Niinpä he ryhtyvät selvittämään, kuka tyttö oikein on. Miksi hän ei puhu? Ja mitä varten hän kulkee aivan yksin kesähelteellä paksussa saamenpuvussa? Pian he tutkivat vanhaa hylättyä sukutilaa, jossa tuntuu tapahtuvan jotakin kummallista. Ennen pitkää Otava ja Tylli ovatkin sotkeutuneet erikoiseen tapahtumaan ja joutuvat vaaraan. Kuka on staalo? Entä Kuun tytär Áhčešeatne? Liittyykö tummasilmäinen tyttö sukutilan tapahtumiin? Joka tapauksessa, jotakin hyvin erikoista ja aavemaista on tekeillä pienessä saamelaisessa kylässä.

Maami Snellman voitti kansallisen Lasten LukuVarkaus -palkinnon edellisellä romaanillaan Merena ja lumottu peili. Ja mikä tärkeintä, voittajan valitsi finalistien joukosta lapsista koostunut raati. Kuun lapsi jatkaa samanlaista koukuttavaa tarinankerrontaa, jota ei malta laskea käsistään ennen kuin viimeinenkin sivu on luettu!

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Belladonna 1

'A deliciously deadly Gothic romance' Stephanie Garber

THE NEW YORK TIMES BESTSELLER!

For as long as Signa Farrow has been alive, the people in her life have fallen like stars . . .

Orphaned as a baby, nineteen-year-old Signa has been raised by a string of guardians, each more interested in her wealth than her wellbeing - and each has met an untimely end. Her remaining relatives are the elusive Hawthornes, an eccentric family living at Thorn Grove, an estate both glittering and gloomy.

Its patriarch mourns his late wife through wild parties, while his son grapples for control of the family's waning reputation and his daughter suffers from a mysterious illness. But when their mother's restless spirit appears claiming she was poisoned, Signa realizes that the family she depends on could be in grave danger, and enlists the help of a surly stable boy to hunt down the killer.

Signa's best chance of uncovering the murderer, though, is an alliance with Death himself, a fascinating, dangerous shadow who has never been far from her side. Though he's made her life a living hell, Death shows Signa that their growing connection may be more powerful - and more irresistible - than she ever dared imagine.

From New York Times bestselling author Adalyn Grace, Belladonna brings to life a highly romantic, gothic-infused world of wealth, desire, and betrayal.

PRAISE FOR BELLADONNA

'This book is a true pleasure to read from beginning to end' Jennifer L. Armentrout

'A darkly romantic tale' Adrienne Young

'Utterly original and completely addictive' Rachel Griffin

'Darkly twisted and deliciously gothic' Renée Ahdieh

'Decadently atmospheric' Kerri Maniscalco

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Hakutulos 37
Kirja
Dyrander, Johnny, kirjoittaja, taiteilija ; Öhman, Selma, kääntäjä ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiva kurkistusluukkukirja.

Missä Pupen ystävät ovat? Kurkista luukkujen alle ja auta Puppea löytämään piilossa olevat ystävänsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkuisen kultapandan mahanpohjaa kipristelee. Päiväkoti on alkamassa ja se on samaan aikaan sekä ihanaa, että jännittävää!

Kultapanda keskustelee jännityksestä äidin kanssa ja äiti kertoo kuinka häntä itseäänkin on jännittänyt uudet asiat. Äiti kertoo tarinan kuinka hänestä tuli kultapandan äiti ja kuinka se mullisti hänen elämänsä. Kultapanda on nimittäin adoptoitu ja äiti kuvaa samaistuttavasti kuinka aluksi oli jopa hieman pelottavaa tulla vanhemmaksi. Sekin oli hyppäys täysin vieraaseen ja uuteen, mutta loppujen lopuksi se oli maailman parhain asia.

Tässä kirjassa puhutaan erilaisuuden pelosta ja uskalluksesta luottaa itseensä. Samalla kirjassa käydään läpi adoptiota ja siihen prosessiin liittyvistä asioista lapsentahtisesti.

Kirja sisältää myös pienen tietopaketin adoptiosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Patricelli, Leslie, kirjoittaja, taiteilija ; Sirola, Rauna, kääntäjä ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun Onni-poika -kirjasarjan 19. osassa Onnin ja isin oma päivä Onni ja isi viettävät Onnin toiveesta loppukesän päivän ihan kahdestaan. Isi pakkaa eväät ja Onni ongen. Aurinko paistaa kun vene lipuu järvelle.

  • Tämä se on elämää, isi huokaa.
    Onni kapuaa saareen, hautaa onkimadon ja syö isin kanssa eväät. Mutta sitten taivaalle purjehtii myrskypilviä.

Onnin ja isin oma päivä juhlii lapsen ja vanhemman huumoria, yhteiseloa ja rakkautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Percival, Tom, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vilho on aina rakastanut mummun luona vierailemista, kunnes eräänä päivänä hän rikkoo vahingossa tämän kellon ja kertoo ihan pikkiriikkisen valeen – että kellon hajottikin hänen siskonsa Vilma! Mutta yksi vale muuttuu pian kahdeksi, sitten kolmeksi ja pian niitä on aivan kaikkialla! Vilhon syyllisyys kasvaa, eikä hän enää uskalla kertoa totuutta. Vai uskaltaako?

Vilhon pikku valheet on tarina siitä, miten tärkeää rehellisyys on. Se osoittaa, että valheilla on tapana kasaantua mutta että koskaan ei ole liian myöhäistä paljastaa totuutta.

Tom Percival on kirjailija, taiteilija, videotuottaja ja muusikko, joka sekä kirjoittaa että kuvittaa lastenkirjansa. Hän on julkaissut useita palkittuja teoksia.

Suositusikä 4+

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Sirett, Dawn, kirjoittaja ; Harvey, Victoria, kuvittaja ; Ombler, Gary, valokuvaaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä ; Kids.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 44

5 minuutin Spider-Man satuja Näytä tarkat tiedot

5-minute Spider-Man stories, suomi.
Kirja
Hulkkonen, Antti, kääntäjä ; Lowenstein, Alison, kirjoittaja ; Buonfantino, Simone, taiteilija ; West, Alexandra, kirjoittaja ; DiSalvo, Roberto, taiteilija ; Mazzara, Aurelio, taiteilija ; Petrigno, Gaetano, taiteilija ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hämähäkkivaisto kihelmöi!

Kuka suojelee New Yorkia viekkaiden superroistojen juonilta?

Näissä iltasaduksi sopivissa tarinoissa hämmästyttävä Hämähäkkimies yhdistää voimansa Rautamiehen, Mustan Pantterin, Muurahaismiehen, Tohtori Oudon, Mustan Lesken ja muiden tuttujen Marvel-sankarien kanssa ja palauttaa rauhan ja järjestyksen kaupungin kaduille. Seittisinko suihkimaan ja pahantekijät pakettiin!

Tallennettuna: