Haku

Uutuudet, vko 34/2023

Uutuudet ajalta: 21.8.2023 - 27.8.2023

Muokattu: 5.12.2023
Hakutulos 2
Kirja
Couper, Heather, kirjoittaja ; Henbest, Nigel, kirjoittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

PLANEETAT • TÄHTIKARTAT • AVARUUSTEKNIIKKA

Dorling Kindersleyn valloittava visuaalinen ensyklopedia!

Kuvitettu opaskirja hämmästyttävän maailmankaikkeutemme planeettoihin, tähtiin ja galakseihin. Tämän kirjan avulla saat selville, miten galaksit syntyvät, opit perustiedot aurinkokuntamme planeetoista, saat käsityksen tavoista, joilla ihmisiä on lähetetty tutkimaan avaruutta sekä pääset tutustumaan yötaivasta valaisevien tähdistöjen saloihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Levy, Miranda, kirjoittaja ; Bostock, Sophie, esipuheen kirjoittaja ; Avelin, Jouni, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

*Nukkumisen sietämätön vaikeus *

Miranda Levyn Unettomuuspäiväkirja kertoo, kuinka unettomuus voi suistaa elämän raiteiltaan ja miten nukkumisen taidon voi oppia.

Traumaattisen elämäntapahtuman myötä menestyvä journalisti ja perheenäiti Miranda Levy alkoi kärsiä unettomuudesta. Hän etsi apua kaikkialta: lääkäreiltä, terapeutilta, akupunktiosta, hypnoosista, reiki-menetelmästä ja henkilökohtaiselta kuntovalmentajalta, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Levyn elämä alkoi mennä jyrkkää alamäkeä.

Uni on keskeinen osa henkistä ja fyysistä hyvinvointia, ja unettomuus voi vakavimmillaan johtaa vaikeisiin ongelmiin, kuten Miranda Levyn tapaus osoittaa. Unettomuuspäiväkirjassa Levy kertoo avoimesti uniongelmastaan ja yrityksistään etsiä siihen parannuskeinoa. Kirja on kiinnostava yhdistelmä muistelmia ja tietokirjaa, ja se tarjoaa uusinta tutkimustietoa, näkökulmia ja vertaistukea uniongelmista kärsiville.

Miranda Levy on brittiläinen journalisti ja tietokirjailija. Hänen työnantajiaan ovat olleet mm. Cosmopolitan, Daily Mail, Sunday Mirror ja Glamour. Levy toimi myös Mother & Baby -lehden päätoimittajana, ja hän oli kahdesti ehdolla Britannian aikakauslehtien vuoden päätoimittajaksi. Unettomuuspäiväkirja on hänen ensimmäinen suomennettu tietokirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten ihminen selviää tekoälyn aikakaudella?

Avartava ja koukuttava kirja tekoälystä, aikamme tärkeimmästä teknologiasta, ja sen vaikutuksista työelämään, ihmisyyteen ja uuden oppimiseen.

Digitalisaatio ja tekoäly mullistavat elämäämme kaikilla tasoilla. Koneet ymmärtävät puhetta, kääntävät kieltä, voittavat meidät shakissa, kykenevät luovuuteen ja pystyvät keskustelemaan ihmismäisesti. Järvinen johdattaa lukijansa tekoälyn maailmaan ja osoittaa, että keinotekoisella älyllä on omat rajoituksensa. Ihmisen työllä ja osaamisella tulee aina olemaan paikkansa, kunhan pidämme huolta uuden oppimisesta ja kehitämme omia, ihmiselle tyypillisiä vahvuuksia.

Dipl. ins. Petteri Järvinen (s. 1962) tunnetaan tietotekniikan popularisoijana, joka osaa esittää tekniset asiat ymmärrettävästi ja jopa hauskasti. Ajankohtaiseen ilmiöön tarttuva Tekoäly ja minä on hänen 36. kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tommi Liimatan ylistetty omaelämäkerrallinen sarja jatkuu: Tampere 1996-2001.

Tommi muuttaa parikymppisenä Lapista Manseen omistautuakseen Absoluuttisen Nollapisteen läpimurrolle. Nousukiito suomirockin A-sarjaan vaikuttaa lupaavalta, ja bändi kiertää keikkalavoja maakuntien keskikaljakuppiloista Ruisrockin päälavalle.

Rockmaailman arki on kuitenkin raadollista, aikuisuus tuo omat haasteensa bändin maailmanvalloitukselle eikä sisäisiltä ristiriidoilta vältytä. Tulisiko Nollapisteestä Suomen Beatles vai katkeaisiko matka kesken kaiken, Tommi kysyy itseltään, kun tilin kate lähestyy nollaa.

Teos on armottoman rehellinen, ajankuvaltaan äärimmäisen tarkkanäköinen runsaudensarvi.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Griberg, Sara, kirjoittaja ; Thorel, Christine, kääntäjä ; Atena kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava kokoelma tunnettujen parien rakkaustarinoita 2 000 vuoden ajalta.

Kuinka akrobaatti päätyi Bysantin hallitsijan rinnalle? Olisiko Napoleonin Egyptin valloitus onnistunut, jos hän ei olisi ollut niin mustasukkainen? Oliko prinsessa Diana Charlesin rinnalla vain onneton?

Tunnelmallisen tietokirjan 25 pariskuntaa edustavat vallanpitäjiä, kulttuuripersoonia tai muita vaikuttajia. Lempeiden rakkaustarinoiden sijaan kirjassa kuohuu väkevä draama. Oman aikansa tunnetuimmat parit koettelevat yhteiskunnan normeja ja jäävät historiankirjoihin moninaisine, kiihkeine parisuhdekiemuroineen.

Vaikka moni asia maailmassa on muuttunut, suuret tunteet ovat aina suuria tunteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Beedie, Duncan, kirjoittaja, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 9

Kuka saa kuusen koristaa? Näytä tarkat tiedot

We disagree about this tree, suomi
Kirja
Collins, Ross, kirjoittaja, taiteilija ; Sajama, Sinikka, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Donaldson, Julia, kirjoittaja ; Scheffler, Axel, taiteilija ; Itkonen, Jukka, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Renée Ballard 5; Harry Bosch 21
Los Angelesin poliisipäällikkö tarjoaa Ballardille mahdollisuutta koota oma kylmien tapausten tutkintayksikkö. Bosch suostuu mukaan sillä ehdolla, että saa keskittyä tapaukseen, joka vei häneltä yöunet vuosikausiksi: kokonaisen perheen murhanneen psykopaatin nappaamiseen.

Kaksikon on kuitenkin haudattava erimielisyytensä, jos he haluavat saada Boschin valkoisen valaan telkien taa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paratiisimetsä 2
Herkkyys on voimaa!

Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit on valloittava satu siitä, miten jokainen voi löytää oman supervoimansa.

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit -kirjasta tuttu Oliver Oranki on kaapattu! Viidakkorumpali kertoo, että karvattomat otukset ovat vieneet hänet kiertävään sirkukseen. Hänet on pelastettava takaisin Paratiisimetsään, joten Pilvi Perhonen ja Milla-Maria Makakiapina panevat pompuksi.

Pelastusretken aikana Pilvi ja Milla-Maria tapaavat ainutlaatuisia eläimiä, joista kukin kamppailee omien epävarmuuksiensa kanssa. He oppivat jokaisesta kohtaamisesta uutta, ja humoristisesta matkasta muodostuu koskettava ja ikimuistoinen.

Johanna Elomaan toinen lastenkirja Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit kantaa voimaannuttavaa viestiä: Herkkyys on voimavara, ja peloista luopumalla voi löytää oman supervoimansa. Kun uskallamme luottaa itseemme, olemme voittamattomia! Satu Kontisen ihastuttavasti kuvittama tarina on suunnattu 6-9-vuotiaille.

Johanna Elomaa (s. 1977) on porvoolainen kirjailija, joka on kirjoittanut useita romaaneja ja elämäkertoja. Hänen kirjoittamansa Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit ilmestyi vuonna 2021, ja se oli ensimmäinen Hidasta elämää -lastenkirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Faber, Kim, kirjoittaja ; Pedersen, Janni, kirjoittaja ; Palanterä, Jaana, kääntäjä ; Like Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Junckerin ja Kristiansenin tutkimuksia 1
Kansainväliseksi bestselleriksi noussut tiivistahtinen tanskalaisjännäri.

Kööpenhaminan joulumarkkinoilla tapahtuu räjähdys, jossa kuolee 19 ihmistä. Koko Tanska on shokissa. Komisario Signe Kristiansen yrittää vimmaisesti selvittää syyllisiä. Onko kyseessä terrori-isku vai liittyykö räjähdys jengisotiin?

Signen entinen kollega Martin Juncker puolestaan tutkii kaukaista pikkukaupunkia järkyttänyttä brutaalia kaksoismurhaa.

Kööpenhaminan räjähdyksen tutkinta polkee paikallaan. Kunnes nimetön vihje vie suuntaan, joka ylittää kaikkien pahimmat pelot.

Palkittu dekkari aloittaa Junckerin ja Kristiansenin poliisikaksikosta kertovan huiman jännärisarjan.

"Jäänkylmä, tehokas ja kiinnostava."

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Lasta et minulta vie Näytä tarkat tiedot

Ungen min får du aldrig, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anna Glad 4

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maria Wern 23

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Kahvila Cockleberry Bayssa Näytä tarkat tiedot

The gift of Cockleberry Bay, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cockleberry Bay 3

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Äiti, tytär ja salaisuuksien kahlitsema elämä

Beth Morreyn sydäntälämmittävä romaani Delphine Jonesin tuhat pientä unelmaa kysyy, uskaltaako haaveisiin luottaa, jos niistä on kerran joutunut luopumaan

Delphine Jonesin piti hankkia hyvä koulutus, matkustella pitkin maailmaa ja tehdä jotain merkittävää. Jossain vaiheessa kaikki meni kuitenkin pieleen. Nyt Delphine on kahvilassa työskentelevä yksinhuoltajaäiti, joka yrittää tulla toimeen niin taloudellisesti kuin muutenkin elämässä.

Delphine haluaisi hyvän kodin itselleen ja tyttärelleen Emille, mutta valoa ei ole juurikaan näkyvissä. Kaiken lisäksi Delphine huolehtii isästään, joka suree vaimoaan, Delphinen ranskalaista äitiä Jojoa. Elämästä tuntuvat kadonneen kaikki värit.

Sitten koittaa päivä, jolloin kaikki muuttuu. Mutta uskaltaako Delphine päästää irti menneisyydestä, salaisuudesta, joka voisi tuhota kaiken ? ja alkaa luottaa unelmiinsa?

Beth Morreyn Delphine Jonesin tuhat pientä unelmaa on valoisa romaani oman tien löytymisestä, hyvästä musiikista, kahviloista sekä äideistä ja tyttäristä. Se tarjoaa lukijalleen balsamia kaikkiin huoliin.

Beth Morrey (s. 1977) on Lontoossa asuva kirjailija, joka kirjoittaa nykyisin täyspäiväisesti ja tekee myös freelancerina tv-tuottajan työtä luovuttuaan aiemmasta luovan johtajan toimestaan RDF Televisionissa. Morrey asuu Lontoossa miehensä, kahden lapsensa ja Polly-koiransa kanssa. Hän tunnustautuu paitsi koira- myös jouluihmiseksi. Hänen esikoisromaaninsa Missy Carmichaelin rakkaustarina ilmestyi Suomessa 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Vorosen perhe ja suuri taideryöstö Näytä tarkat tiedot

Familjen Knyckertz och damen med fjäderboan, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vorosen perhe 6

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Hakutulos 28
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarikertojan dramaattinen romaani sukeltaa historiamme tummimpiin vuosiin. Mitä sota tekee ihmiselle, elämälle, rakkaudelle?

Molly kiertää Ruotsia teatteriseurueen kanssa samaan aikaan, kun Suomi taistelee talvisodassa. Huoli läheisistä jäytää kunnianhimoista näyttelijää, samoin oma tulevaisuus: onko hänen tähtensä jo laskussa, ennen kuin ehti kunnolla noustakaan?

Henry-sulhanen joutuu rintamakirjeenvaihtajana todistamaan sodan karmeuden. Hän haluaisi kertoa näkemästään totuudenmukaisesti, mutta ankara aika ei salli säröjä isänmaalliseen julkisivuun.

Kun koittaa hauras välirauha, Molly ja Henry joutuvat kohtaamaan uudelleen toisensa, menneisyyden aaveensa, kaiken mitä sota heissä särki.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Våhlund, Elias, kirjoittaja, taiteilija ; Våhlund, Agnes, kirjoittaja, taiteilija ; Kantele, Arja, kääntäjä ; Kustantamo S&S, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käsikirja supersankareille 7

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Hakutulos 32
Kirja
Majaluoma, Markus, taiteilija, kirjoittaja ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leonardo da Vinci on historian tunnetuin nero, tiedemies ja maalari. Hän keksi lentokoneen, helikopterin ja aurinkovoimalan ja tuhat muuta juttua satoja vuosia ennen muita. Koko elämänsä hän toivoi osaavansa lentää, nousevansa taivaan
tuuliin. Miksei hän sitten keksinyt lentämisen arvoitusta, vaikka se oli koko ajan hänen nenänsä edessä? Miksi sen keksi hänen ihan tavallinen maalaiskoiransa?

Tämä kirja on hauska veijaritarina siitä, miten kenenkään ei tarvitse olla suuri nero keksiäkseen jotain uutta ja mullistavaa. Jotain sellaista, joka saa ihmiset haukkomaan henkeään ja huutamaan: ”Tuo on silkkaa taikuutta!”

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Hakutulos 35

Nalle Puh Näytä tarkat tiedot

The Winnie-the-Pooh book, suomi
Kirja
White, Al, kirjoittaja ; Utunen, Armas L., kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nalle Puh on maailman rakastettavin nallekarhu.

Hauskasti muotoiltujen vintage-kuvakirjojen sarjassa esittäytyvät rakastetut Disney-klassikot Aku Ankka, Mikki Hiiri, Nalle Puh ja Bambi!

Sympaattinen ja hellyttävä Nalle Puh valloittaa sydämet puolelleen. Nalle Puh rakastaa yli kaiken kotimetsäänsä, hunajaa ja tietysti monia hyviä ystäviään. Ihastuttava katselukirja sopii oivallisesti perheen pienimmille ja johdattaa Puolen hehtaarin metsän asukkaiden elämään.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Kumpulainen, Sari, kääntäjä ; Heimonen, Satu, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37