Haku

Uutuudet, vko 35/2023

Uutuudet ajalta: 28.8.2023 - 3.9.2023

Muokattu: 5.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinunkin sanoillasi on valtava voima

"Sanojen supervoima on hienolla tavalla erilainen kirja. Se ei ole helppo kirja, vaan se haastaa lukijansa todella miettimään kirjan sanomaa ja sitä kautta lukijan omaa ajatus- ja tunnemaailmaa. Lisäksi Vaalahti on sanankäytön mestari." Jukka Jalonen, päävalmentaja, Leijonat

Sanojen supervoima haastaa sinut ajattelemaan, kuinka erilainen päivästäsi voisi tulla, jos valitsisit sanasi toisin. Se kutsuu sinut tinkimättömän rehelliselle ja kaiken kyseenalaistavalle matkalle sanoista tunteiksi ja tunteista teoiksi. Tulet näkemään, että sinunkin elämäsi on tarinankerrontaa ja neuvottelua. Sanasi eivät vaikuta ainoastaan toisiin ihmisiin vaan myös itseesi, sillä sisäinen vuoropuhelusi muovaa elämääsi. Viestintäkeinojen viidakossa sanojen voima on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tämän kirjan avulla opit vaikuttamaan sanoillasi ja saavuttamaan hyvää itsellesi ja muille, sillä mikään ei tule kalliimmaksi kuin väärin valitut sanat.

Martti Vaalahti (s. 1980) on kokenut markkinointiviestinnän ja myynnin ammattilainen vapauttaan etsimässä. Hän on auttanut löytämään oikeat sanat niin kasvavissa ja kansainvälistyvissä yrityksissä kuin pörssiyhtiöissä, aina ihmiseltä ihmiselle ja täydestä sydämestä. Nyt Martti jakaa kaiken oppimansa kanssasi.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Järvelä, Jari, kirjoittaja ; Reponen, Anja, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Makoisia aperitiiveja matkakuumeeseen.

Kirjailija matkustaa ympäri maailmaa ja kertoo parhaat reissukokemuksensa ja makumuistonsa.

Mitä mieltä muotiguru Karl Lagerfeld on ruoantuhriman pikkupojan antennipiposta? Entä kuinka sujuvat kirjailijan isän ja lady Gagan yllätystreffit cappuccinon äärellä Firenzessä? Mitä käy telttailijalle savannilla, kun vessapolkua vartioi nälkäinen hyeena? Miltä maistuu atomipurilainen Hiroshimassa atomipommin räjähdyspaikalla? Entä minkä viestin tuo outo perhonen mayojen viidakkokaupungissa?

Teoksessaan Mozzarellakuu ja muita matkatarinoita Jari Järvelä kertoi reppureissaavan perheensä värikkäistä sattumuksista viinin ja oliivien maisemissa. Nyt matkat ulottuvat Välimeren seudulta aina Peruun, Japaniin, Tansaniaan ja Meksikoon asti. Luvassa on entistä yllättävämpiä kohtaamisia ja eksoottisempia ruokahetkiä.

Jari Järvelä on palkintoja ja ehdokkuuksia kahminut monipuolinen kirjailija, jonka teoksissa villi uteliaisuus ja kielen taituruus yhdistyvät laajaan asiantuntemukseen. Nyt hän ammentaa valoa, väriä ja makuja perheensä rakkaasta harrastuksesta, matkailusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

Kaikki mitä olet tiennyt haikaloista on pötyä! Näytä tarkat tiedot

Everything you know about sharks is wrong!, suomi
Kirja
Crumpton, Nick, kirjoittaja ; Scott, Gavin, taiteilija ; Korpisaari, Pia, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hallitsemalla verensokeriasi voit hyvin. Syö hyvin, nauti energisestä ja tasapainoisesta olosta.

Glukoosilla on valtava vaikutus terveyteemme, se on avain lähes jokaiseen terveytemme osa-alueeseen. Glukoosi vaikuttaa jaksamiseen ja uneen, mielialaan, painonhallintaan, ikääntymisen tuomiin muutoksiin ja muun muassa ihon hyvinvointiin.

Glukoosi kulkee verenkiertoomme syömiemme tärkkelyspitoisten tai makeiden ruokien kautta. Yhdeksänkymmentä prosenttia meistä kärsii liiallisesta glukoosista elimistössämme - ja useimmat meistä eivät tiedä sitä. Huipputieteeseen ja uraauurtavaan tutkimukseen pohjautuvassa kirjassaan biokemisti Jessie Inchausp tarjoaa kymmenen yksinkertaista ohjetta, jotka auttavat tasapainottamaan glukoositasoa ja pääsemään eroon ikävistä oireista, kuten epäterveellisistä mieliteoista ja hormonaalisista ongelmista. Tiesitkö, että syömällä ruoat oikeassa järjestyksessä voit laihtua tai ylläpitää ihannepainoasi? Tai tekemällä pieniä muutoksia aamiaiseesi voit jättää epäterveelliset mieliteot historiaan.

Jessie Inchauspé on ranskalainen biokemisti ja kirjailija. Hän on perehtynyt siihen, kuinka verensokerin tasapainottaminen on keskeisessä roolissa koko terveyden kannalta. Inchauspé on suursuosion saavuttaneen @GlucoseGoddessin perustaja. Glukoosikumous on kansainvälinen bestseller, joka on käännetty 40 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Saline, Sharon, kirjoittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä ; Markham, Laura, esipuheen kirjoittaja ; Viisas Elämä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipoja ja lapasia vaihteeksi virkkaamalla.

Haluaisitko tehdä muhkeita pipoja ja lapasia, mutta neulominen ei ole sinun juttusi? Palmikoita ja muita rouheita pintakuvioita voi myös virkata!
Sascha Blasen pipot ja lapaset näyttävät erehdyttävästi neulotuilta, mutta ne virkataan alusta loppuun. Kirjassa on viisi pipoa, kaksi pantaa ja kolmet lapaset sekä läppäkärkinen kämmekäsmalli. Kaikista malleista on sanalliset ohjeet useaan kokoon vauvasta aikuiseen. Erikoissilmukkayhdistelmistä on esitetty erillinen piirroskaavio, ja kirjan alussa on katsaus perussilmukoihin. Mukana on myös viimeistelyvinkkejä ja ohje tupsun tekemiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Paakkunainen, Anni, kirjoittaja, valokuvaaja ; Käppi, Erja, valokuvaaja ; Bloom, Camilla, valokuvaaja ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkuttelua ilman valkoista sokeria.

Koko perheelle maistuvia leivonnaisia takuuvarmoilla Annin uunissa -ohjeilla.

Annin uunissa -blogista tunnetun Anni Paakkunaisen uudesta kirjasta löytyvät jokaisen lapsiperheen suosikit, arjen pelastajat ja juhlien riemastuttajat: smash caket, kakut, muffinit, hyydytetyt jälkkärit ja suolaiset tarjottavat. Kaikki ohjeet sopivat ensiherkuiksi vuoden ikäisille, osa jopa nuoremmille. Makeuttajina leivonnaisissa käytetään muun muassa hedelmäsoseita, taateleita, hunajaa ja kookossokeria.

Anni Paakkunainen on supersuositun ja palkitun Annin Uunissa -median perustaja, yrittäjä ja intohimoinen leipuri, jonka selkeiden ja hyvin tehtyjen ohjeiden puoleen moni kotileipuri kääntyy aina uudelleen. Pienen lapsen äitinä Anni on kehitellyt useita lapsille sopivia leivonnaisia mausta tinkimättä.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
CD
j-hope, esittäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jack in the Box on BTS-yhtyeestä tunnetun J-Hopen ensimmäinen studioalbumi. Albumi julkaistiin 15. heinäkuuta 2022 Big Hit Musicin kautta. Albumi koostuu 10 kappaleesta, joista ”More” ja ”Arson” ovat singlejä. Pandoran lippaan tarinan ympärillä pyörivä albumi käsittelee muun muassa kunnianhimoa, inhimillisyyttä, epävarmuutta, menestystä ja tulevaisuuden tuottamaa ahdistusta. Genrellisesti se edustaa old school hip hopia, mutta siinä on myös vaikutteita popista, grungesta ja R&B:stä.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin liiton tiesi koko Suomi. Mutta tunsiko Bitte omaa miestään?

Kun Bitte käy läpi miehensä jäämistöä, hän käsittää, ettei tuntenut tätä kovinkaan hyvin - huolimatta liki 40 vuoden yhteiselämästä ja yhteisistä lapsista.

Alkaa tutkimusmatka erääseen avioliittoon. Donner tunnettiin paitsi räväkkyydestään myös naissuhteistaan. Kuinka paljon niitä oikeasti oli?

Bitte lukee kirjoja, kirjeitä, käy arkistoissa ja ottaa yhteyttä Jörnin tunteneisiin. Samalla hän muistelee lapsuuttaan maalla, opiskeluvuosia, aikaa Los Angelesissa, elämää Bromarvissa, kompostia jota Jörn inhosi.

Philip Teir on haastatellut kirjaa varten sekä Bitteä että sukulaisia ja lähipiiriä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Umansky, Kaye, kirjoittaja ; McKinley, Alice, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cheertytöt 4
Riemastuttavien sattumusten ja ihastumisten sävyttämä nuortenkirja cheerleading-harrastuksesta ja tähtäämisestä kauden tärkeimpiin kilpailuihin. Riittääkö Jessiinan voitontahto paikkaan kisajoukkueessa?

SuperCheer-kilpailu lähestyy. Jessiina, Sandra ja Nelli jännittävät, valitaanko heidät kisamatolle edustamaan Shooting Stars -joukkuetta. Sandralla ja Nellillä on kova voitonnälkä, mutta Jessiinan motivaatio on kateissa. Onko vaativa kilpajoukkue sittenkään se, mitä hän haluaa? Isän harrastejoukkueessa näyttää olevan paljon hauskempaa.

Iloa treeneihin tuo onneksi posket punaisiksi saava Max. Jessiinan tunteet häntä kohtaan kasvavat, eikä niitä ole enää helppo piilotella muilta. Pitääkö orastavan suhteen edes pysyä salassa?

Koulussa tytöt ihmettelevät, mitä outoa on tekeillä rakennuksen vanhassa siivessä. Yksi ovista on lukittu, eivätkä tytöt malta olla selvittämättä, mitä salamyhkäistä sen taakse kätkeytyy.

Päällimmäisenä ajatuksissa on kuitenkin kisamatka SuperCheeriin. Tarttuuko kisakuume myös Jessiinaan, ja riittääkö joukkueen voitonnälkä mitaleille?

Marja Aho on Vääksyssä asuva kirjailija ja kuvittaja. Hän on myös innokas cheermom, joka seuraa lähietäisyydeltä cheermaailman tapahtumia lajia pitkään harrastaneen tyttärensä kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Dungeons & Dragons : honor among thieves Näytä tarkat tiedot

Dungeons & Dragons, honor among thieves (elokuva : 2023)
DVD
Goldstein, Jonathan, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Daley, John Francis, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Gilio, Michael, käsikirjoittaja ; Latcham, Jeremy, tuottaja ; Goldner, Brian, tuottaja ; Meyer, Nick, tuottaja ; Peterson, Barry, kuvaaja ; Balfe, Lorne, säveltäjä ; Allspark Pictures, tuotantoyhtiö ; Pine, Chris, näyttelijä ; Rodriguez, Michelle, näyttelijä
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18

Toivon ja ystävyyden kesä Kaneliluodolla Näytä tarkat tiedot

Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaneliluoto 1
Uusia alkuja kesäisessä saaristossa!

Odottamaton tekstiviesti pistää Cornelian elämän sekaisin. Hetkeäkään miettimättä hän jättää asuntonsa, irtisanoutuu työstään ja hyppää laivaan. Päämäärä: minne tahansa, mistä viestin lähettäjä ei voi löytää häntä. Hetken mielijohteesta Cornelia päätyy Kaneliluodolle, syrjäiselle saarelle Tukholman saaristossa. Cornelialla ei ole tietoa asunnosta tai työpaikasta, kun hän aloittaa saarella uuden elämänsä. Syteen tai saveen.

Kaneliluodon asukkaat ottavat Cornelian avosylin vastaan. Ei kestä kauaa, kun Cornelia löytää majapaikan ja yllättää itsensä auttamalla hylättyjen koirien turvatalolla. Samalla saari tarjoaa kuitenkin haasteita ja mysteereitä, joita hän ei voi jättää rauhaan. Kaneliluodolla Cornelia tuntee vihdoin voivansa päästää irti kirjavasta menneisyydestään, mutta miten käy, kun menneisyys saapuu Kaneliluodolle?

Toivon ja ystävyyden kesä Kaneliluodolla aloittaa hyvän mielen kirjasarjan, joka kertoo elämästä, rakkaudesta ja ihmisistä viehättävällä Kaneliluodolla Tukholman saaristossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Betty 3
Kuusikullan talo täyttyy kerta toisensa jälkeen iloisista juhlista, vaikka suurin osa Stewartin sisaruksista onkin nyt varttunut aikuisuuteen ja avioelämään.

Betty ja Duncan aloittavat viimein yhteisen kotinsa suunnittelun. Bettystä on tullut nouseva kirjailijanalku, ja Duncan tekee pitkää päivää kauppias-isänsä osakkaana. Pian heidän yhteiselonsa on kuitenkin kommelluksia täynnä, kun eräs pieni ystävä vuosien takaa tulee osaksi Bettyn ja Duncanin elämää.

Betty oppii elämää on kolmas teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Itkonen, Jukka, kirjoittaja ; Taarasti, Lotta, kuvittaja, sarjakuvantekijä ; Halonen, Arto, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Dambenieks, Dāvis, valokuvaaja (ekspressio) ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Antero Varovainen valloittaa elokuvateatterit!

Jukka Itkosen ja Arto Halosen mestarillisen valloittava kertomus mielikuvituksen voimasta, onnen etsimisestä ja odotukset ylittävästä ystävyydestä.

Koulua aloitteleva Julius tutustuu yllättäen ihka oikeaan vampyyriin, erakkomaiseen ja hyvin erityislaatuiseen Antero Varovaiseen. Ystävykset yrittävät yhdessä valmistaa Onnenkiveä. Tekisikö se Juliuksen toisistaan etääntyneistä vanhemmistakin jälleen onnellisia? Sydämellisen humoristinen Antero Varovainen ja Onnenkivi nähdään vuonna 2023 Arto Halosen ohjaamana ja yhdessä Jukka Itkosen kanssa käsikirjoittamana elokuvana. Kirjaa rytmittää vinha vampyyrisarjiskuvitus!

Jukka Itkonen (1951–2021) oli monipuolinen ja moninkertaisesti palkittu runoilija, sanoittaja ja suomentaja, jonka laaja tuotanto sisältää runoja, lastenromaaneja, näytelmiä, librettoja, kuunnelmia ja tv-käsikirjoituksia. Hänet tunnetaan myös ansioituneena lasten- ja nuortenkirjojen suomentajana. Arto Halonen (s. 1964) on kansainvälisesti palkittu fiktio- ja dokumenttielokuvien ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja. Vuonna 2023 sekä elokuvana että lastenromaanina julkaistava Antero Varovainen ja Onnenkivion Arto Halosen ja Jukka Itkosen käsikirjoittama ja ensimmäinen Arto Halosen ohjaama lastenelokuva.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Savonia-palkintoehdokas 2023!

Rafu elää yhdeksännen luokan kevättä, ja hänellä on edessään se, mikä kaikilla yhdeksäsluokkalaisilla: suuri valinta. Mitä tehdä peruskoulun jälkeen? Pitääkö loppuelämästään päättää silloin, kun päässä pyörii moni muu asia?

Ensinnäkin Rafu haluaa mieluiten vajota maan alle, sillä hän on saamassa pikkuveljen tai -sisaren. Kuinka ne oikein kehtaavat, vanhat ihmiset? Lisäksi Rafu haluaa lihakset. Mutta kun ei oikein tiedä, miten päin siinä soutupenkissä kuuluu istua. Ja sitten on Liina, lapsuudenystävä. Ja Mimosa, riparikaveri. Ja bileet, jotka hän on luvannut järjestää kotonaan, kun vanhemmat on poissa.
Mutta, no, voiko asiat saada enempää sotkuun, varsinkin kun suusta pulpahtelee asioita, joita hänen ei missään nimessä aikonut sanoa?

Sari Kaarniranta on monipuolinen kirjailija, joka kirjoittaa kirjoja niin aikuisille, lapsille ja nuorille, minkä hiihtämiseltä ehtii.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Sitruunapuiden aika Näytä tarkat tiedot

As long as the lemon trees grow, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aatu Sorsa 2
Realistinen ja ronskin riemastuttava varhaisnuortenkirja kertoo Aatun kesästä, josta tulee jalkoja kuumottavien käänteiden ansiosta sittenkin riparikesä. Leirinuotiolla oma ja frendien elämä saa ihan uusia sävyjä.

Kesä ja vapaus! Kasiluokan juuri päättäneen Aatu Sorsan lämpimänä kupliva bileilta päättyy kasvojen poltteluun ja faijan kuittailuun. Muutenkin loma alkaa vaikuttaa tylsyyden tappamiselta faijan kaupalla orjatyössä. Mistä repiä iloa, kun kamut menevät riparille ja kesätöihin?

Rippileirin hauskanpito ja pohdiskelut houkuttelevat Aatua siinä määrin, että mukaan on päästävä, vaikka sitten aatumaisin keinoin ja luottokamu Jontun hääriessä messissä. Hetkessä käsillä on hikoiluttavia jännitysnäytelmiä, joista selviytymiseen tarvitaan onnea, aivoja ja sydäntä.

Landepaukkujen kaveriporukka on tiivistynyt entisestään. Tärkeimmän ystävän Mintun kanssa on taas siistiä, vaikka uusi tuttavuus sekoittaakin pakkaa. Kun nokkoset ja tilanteet polttelevat, tarjoaako järvivesi riittävää viilennystä Sorsalle, josta on Mintun mielestä tulossa hottis? Aatun kesätouhuista syntyy meemejä ja somessa satelee sydämiä, mutta mutkissa täytyy muistaa hidastaa vauhtia.

Sarjan ensimmäisessä osassa, Just Do Nothing, Aatu Sorsa, Aatu räpiköi syvemmissä vesissä aivot tahmaisina tappeluista. Nyt on jo helpompaa pysytellä ilon puolella ja henkistä kasvuakin on havaittavissa kaverusten keskusteluissa.

Heidi Korkiakangas on Nokian Siurossa asuva kirjailija ja erityisluokanopettaja, joka tekee suurella sydämellä työtä nuorten kanssa. Hänen esikoiskirjansa Just Do Nothing, Aatu Sorsa (2022) iski suoraan omassa elämässään räpiköivien nuorten lukujanoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roope ja Make 2
Riemastuttava varhaisnuortenromaani esiteini-ikäisistä kaveruksista, joiden samaistuttavaa elämää ihastuminen, epämääräiset mopokaupat ja satunnaiset kiekaisut hankaloittavat. Kirja sisältää runsaan kuvituksen, josta osa on sarjakuvakerrontaa.

Kuutosluokkalaiset Roope ja Make eivät vähästä lannistu vaan yrittävät edelleen hankkia kesämopoa. Maken mielestä mopo on tärkein asia elämässä ? harmi vain, että Roopen ajatukset tuntuvat olevan muualla.

Roopen huomion on vienyt luokalle tullut uusi tyttö, joka on ehkä maailman kaunein. Siksi osa moposäästöistä on tietysti sijoitettava lahjaksi sopivaan keräilyharvinaisuuteen. Hajamielisyyksissään Roope tulee myös luvanneeksi yhtä ja toista, mitä saa myöhemmin katua.

Kun mopoasiat eivät tunnu etenevän, Make lupaa hoitaa homman. Mutta voiko Roope luottaa hivenen ylivilkkaaseen ystäväänsä? Yhteen asiaan Roope ei ainakaan luota: omaan ääneensä. Se kun saattaa pettää vaikka kesken tärkeän esityksen. Ja onko Roope itsekään aina luotettava kaveri?

Kangasniemeläinen Maria Kuutti on kirjailija, äidinkielenopettaja, kirjastonhoitaja ja sanataideohjaaja. Hän on kirjoittanut parikymmentä kirjaa. Varhaisnuorille suunnatun sarjan avausosa Roope, Make ja lusikkatesti ilmestyi vuonna 2021.

Vantaalainen Anne Muhonen on kuvittaja, sarjakuvantekijä ja toimittaja. Häneltä on julkaistu yli kolmekymmentä teosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pax 7

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Falckin suku 1
"Väitän, että norjalaisen Aslak Noren romaanissa Meren hautausmaa kaikki osuu kohdalleen." -Antti Majander, Helsingin Sanomat

Syksyllä 1940 uppoaa Hurtigruten-alus Pohjois-Norjassa. Onnettomuudesta selviävät kirjailija Vera Lind ja hänen vastasyntynyt poikansa, mutta Veran laivanvarustajamies ja sadat muut matkustajat menehtyvät.

75 vuotta myöhemmin Vera tekee itsemurhan ja pojantytär Sasha kiinnostuu suvun menneisyydestä. Kun Sasha pääsee Veran kadonneen käsikirjoituksen jäljille, häntä ei pysäytä edes suvun vastustus. Millaisia salaisuuksia meri kätkeekään?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heartstopper

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Puss in boots Näytä tarkat tiedot

Puss in boots (elokuva : 2011)
DVD
Miller, Chris, ohjaaja ; Perrault, Charles, alkuperäisidean luoja ; Wheeler, Tom, käsikirjoittaja ; Aguilar, Joe M., tuottaja ; Ouaou, Latifa, tuottaja ; Jackman, Henry, säveltäjä ; DreamWorks Animation, tuotantoyhtiö
2018
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kustantamo Schantz 2

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näyttelijätähden vangitseva esikoisromaani kuvaa nuoren naisen matkaa juurilleen ja oman itsensä äärelle.

Helena on juuri juhlinut häitään ja muuttanut ihanaan asuntoon rakastavan ja niin kovin täydellisen aviomiehen kanssa. Kaiken pitäisi olla hyvin, mutta äkkiä vastuunkantoon tottunut Helena ei osaa tehdä pienintäkään omaa elämäänsä koskevaa päätöstä. Kun ahdistus purkautuu väkivaltaisuutena aviomiestä kohtaan, Helena pakenee kotoaan ja astuu junaan. Hän matkustaa Turun ja Kempeleen kautta Moskovaan ja Pietariin, lapsuuteen ja menneisiin suhteisiin.

Tumman humoristinen romaani vie lukijan perimmäisten kysymysten äärelle: Miten lapsuus näkyy meissä? Mistä aikuisuus alkaa?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noora Nurkka & Abdi Kahir 2
Jännitysromaani paperittoman miehen mysteeristä, joka ujuttautuu huippukirurgin elämään järkyttävin seurauksin. Rikostutkinnan saa vastuulleen Tuomolan rakastettujen Noora Nurkka -kirjojen poliisipari Noora & Abdi.

Ortopedi Sami Heikura joutuu jälleen rikosvyyhden keskelle, kun päivystykseen tuotu kielitaidoton potilas katoaa mystisesti. Rikosylikonstaapeli Noora Nurkka aloittaa rutiininomaisen tutkinnan paperittoman miehen katoamisesta samalla kun libyalaiselta pakolaisleiriltä lähtee kuusi miestä ja kaksi nuorta tyttöä kuorma-autoon rakennetussa eristetyssä tilassa matkaan kohti Suomea.
Erillisiltä vaikuttavat tapahtumat nivoutuvat yhteen tavalla, joka tuo painajaisen suoraan Samin kotiovelle.

Oikeuden varjo 2 jatkaa Yhdysvalloista Suomeen Lohjalle palanneen Sami Heikuran tarinaa. Inka-tytär asuu nyt isänsä luona ja elämä on asettunut uomiinsa. Uusi rakkauskin on nupullaan, ja tulevaisuus näyttää valoisalta puolentoista vuoden takaisten kauhujen jäätyä taakse. Tuomolan aiemmasta dekkarisarjasta paljon kiitosta saanut Noora Nurkka toimii tutkinnan keskiössä yhdessä työparinsa Abdi Kahirin kanssa.

Johanna Tuomola on syntynyt 1961 Helsingissä. Hänen tuotantoonsa kuuluu dekkareiden ohella myös lasten- ja nuortenkirjoja. Nykyään päätoimisena kirjailijana toimiva Tuomola asuu Etelä-Afrikan Port Elizabethissa kolmen koiransa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Mysteeri 8
Salaperäinen Suurmoguli, kolme innokasta salapoliisia ja sinä!
Mukaansatempaava salapoliisikirja muinaisista salaisuuksista, petollisista jalokivivarkaista ja ovelista salapoliiseista. Etsivätoimisto Mysteeri -sarjassa lukijat pääsevät ratkomaan tarinaan liittyviä etsivätehtäviä sekä järjestämään oman pakohuonepelin.

Etsivätoimisto Mysteerin Roosa, Timi ja Aurora ovat kylässä Monte Cristallon kreivin luona, kun jalokivivarkaana tunnettu Dina Diamante tulee kertomaan heille oudosta rikoksesta kreivin jalokivinäyttelyssä: Pikku-Kettu-niminen varas on anastanut timantteja, joita kutsutaan Pikkumoguleiksi. Lisäksi etsiville selviää, että Pikku-Kettu jahtaa timanttien avulla salaperäistä Suurmogulia... kauan sitten kadonnutta, jättimäistä timanttia, joka on avain menneisyyden pelottavan salaisuuden jäljille...

Etsivien päästyä jutun kimppuun alkaa tapahtua kauheuksia. Pikku-Kettu kidnapataan, ja viestissään varas väittää muinaisen velho Janoorin kaapanneen hänet! Pian salapoliisit joutuvat hirveään vaaraan, kun myös yksi heistä kaapataan!

Mitä ilkeä velho oikein aikoo, ja onnistuuko Etsivätoimisto Mysteeri pääsemään velhon jäljille? Entä mistä salaperäisen Suurmogulin arvoituksessa loppujen lopuksi on kyse?

Liity mukaan huikean jännitystarinan pyörteisiin ja auta Etsivätoimisto Mysteeriä selvittämään salapoliisitapaus, josta ei vauhtia ja juonenkäänteitä puutu!

Punkaharjulta kotoisin oleva, nykyään Joensuussa asuva Jutta Tynkkynen lukee iltaisin dekkareita ja kirjoittelee lenkkeilyn ohessa lapsille mysteeritarinoita. Jutta halusi kirjoittaa lapsille salapoliisikirjoja, joissa lukemisen lisäksi pääsee myös itse ratkaisemaan etsivätehtäviä sekä leikkimään salapoliisimaisia aarteenetsintäleikkejä.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Widmark, Martin, kirjoittaja ; Willis, Helena, kuvittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse-Maijan etsivätoimisto 27

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Maisa auttaa ja välittää Näytä tarkat tiedot

Maisy's big book of kindness, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 38
Kirja
Emerson, Perry, kirjoittaja ; Julian, Sean, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä luukkujen alla näkyy?

Opi sanoja, leiki luukuilla! Tutustu samalla väreihin, vastakohtiin, numeroihin ja muihin perusteemoihin. ?Luukkujen alta paljastuu yllätys toisensa perään.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arjen aistimuksia tutkivan kuvakirjasarjan viimeisessä osassa toimelias Jaakko on mummulassa yökylässä ja lähtee tunnustelemaan ympäristöään.

Mummun silitys tuntuu niin mukavalta, että Jaakon sormia alkaa kutkuttaa. Miltä tuntuu silittää poskea tai pitsiverhoa? Entä keinuhevosen harjaa? Tai miten käy, kun hivelee tarraa? Senkin Jaakko huomaa, että kaikkea ei kannata koskettaa.

Kirjan värikylläinen kuvitus herkistää havainnoimaan maailmaa kaikilla aisteilla. Lämminhenkinen tarina houkuttelee pohtimaan, mitä tai ketä tahtoisit itse silittää.

Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Kerro minulle kaunis sana (Runeberg Junior -ehdokas 2020), Näytä minulle hassu ilme, Heitä minulle hyvä haju ja Anna minulle mainio maku. Sarjaa on sekä kiitetty yhteisöllisyydestä että käytetty lasten tunnekasvatuksessa ja sanataideopetuksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Reetu on lintu. Jättimäisen iso lintu. Ei sellaista ole ennen nähty. Reetu ei huomaa olevansa erilainen, vaan se käyttää kokoaan auttaakseen ihmisiä. Reetu nuohoaa savupiippuja, toimii nosturina ja tekee kaikenlaista muuta raskasta työtä. Eräänä päivänä Reetulla on niin kova jano, että se juo ihmisten lammen kuivaksi. Kun vesi loppuu, ihmiset suuttuvat ja unohtavat kaiken hyvän, mitä erikoinen tumma lintu on heidän hyväkseen tehnyt. Niinpä Reetusta tulee yksinäinen. Se kokee olevansa erilainen ja ulkopuolinen. Onneksi Reetulla on yksi tosiystävä. Yhdessä he keksivät, miten veden voi palauttaa lampeen.
Kirjan sanaton tarina auttaa lasta sanoittamaan monenlaiset tunteet ja kokemukset. Andreja Peklarin vaikuttavat kuvat toimivat kaikenikäisille lapsille.

Kirja pääsi vuonna 2015 Bolognan Silent Book Contest -kilpailun finaaliin ja voitti vuonna 2016 Hinko Smrekar -tunnustuksen Slovenian kuvitusbiennaalissa ja samana vuonna myös Borko Tepina -palkinnon parhaasta graafisesta suunnittelusta Slovenian kirjamessuilla. Vuonna 2017 kirja sai arvostetun White Ravens -tunnustuksen kansainväliseltä lastenkirjainstituutilta ja pääsi IBBY:n kunnialistalle. Samana vuonna kirja sai myös Kristina Benkova -palkinnon parhaana slovenialaisena kuvakirjana.

Tallennettuna: