Haku

Uutuudet, vko 36/2023

Uutuudet ajalta: 4.9.2023 - 10.9.2023

Muokattu: 5.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Älä tyydy pikkupalaan, opi kasvattamaan kakkua!

Käytännön opas neuvotteluissa menestymiseen, taloudellisesta asemasta ja tittelistä riippumatta.

Tämä kirja on tarkoitettu sinulle, jos koet neuvottelujen lopputuloksen olevan usein ennalta määrätty.

Altavastaaja-asemassa olevalle annetaan helposti vain kaksi vaihtoehtoa: ota tai jätä. Mutta altavastaajakin voi vahvistaa asemaansa neuvotteluissa.

Kirjan selkeiden oppien ja konkreettisten neuvojen avulla uskallat avata suusi neuvottelupöydässä, kasvatat neuvotteluvaltaasi ja saat neuvoteltua itsellesi parempia sopimuksia.

Lottaliina Pokkinen on koulutukseltaan viulisti ja juristi. Hän toimii maamme eturivin taiteilijoita edustavana ammattineuvottelijana ja on myös kysytty neuvottelukouluttaja. Neuvottelutaitoja Pokkinen on opiskellut muun muassa Harvardin yliopistossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Cowan, Laura, kirjoittaja ; Gonzalez, Alyssa M., kuvittaja ; Howes, Nick, asiantuntija ; Rauta, Tuuli-Maaria, kääntäjä ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Maclaine, James, kirjoittaja ; Boston, Paul, taiteilija ; Öhman, Selma, kääntäjä ; Rowe, Andre, asiantuntija ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8

Seitsemän ja puoli oppia aivoista Näytä tarkat tiedot

Seven and a half lessons about the brain, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 9
Hakutulos 10
Kirja
Zedenius, Fanny, kirjoittaja, kuvittaja ; Kallinen, Seija, kääntäjä ; Lightbody, Kim, valokuvaaja ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Hynninen, Ilkka, kirjoittaja ; Immonen, Antti, kääntäjä ; Docendo (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liian moni idea jää toteuttamatta. On aika muuttaa tilanne.

Kirjan avulla kohtaat sekä päänsisäiset esteet että suunnittelet, miten ideastasi tehdään totta ja työtä.

Jäikö yritys perustamatta tai kirja kirjoittamatta? Miksi emme toteuta ideoita, joita meillä on? Siihen on kaksi syytä.

Ensiksi päänsisäiset esteet. Toteuta ideasi auttaa meitä elämään omien välttelyajatustemme kanssa ja siitä huolimatta toimimaan kohti meille tärkeitä tavoitteita.

Toiset ongelmat ovat puolestaan käytännön asioita: ajan, rahan sekä suunnitelman puutetta. Toteuta ideasi -kirja antaa testatut ja tutkitut työvälineet näiden haasteiden taklaamiseen.

Kirja jakautuu kolmeen osaan. Aluksi selvitämme hyvän idean anatomian. Sitten suunnittelemme toteutuksen ja lopuksi esittelemme ideamme - ja teemme siitä työtä.

Ilkka Hynninen (s 1979, YTM) on työskennellyt ideoiden parissa yli 20 vuotta. Tuottajana hän on tehnyt ideoista tuotteita, aina Poliiseista Koskiseen ja Pirjosta Huutokauppakeisariin. Yrittäjänä hän auttaa eri alojen ammattilaisia viemään ideat käytäntöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nostalginen laulukirja innostaa laulamaan yhdessä.

Vanhan ajan suosikkilaulujen laulaminen tuo iloa - ja se myös yhdistää sukupolvia.

Lotan ja papan laulukirjaan on koottu 50 ikivihreää laulua: mukana on Karjala-aiheisia lauluja, maakuntalauluja, sota-ajan lauluja sekä tanssilavoilta tuttuja kappaleita. Laulun sanojen ja nuottien lisäksi kirjassa on tunnelmallisia valokuvia vanhoilta ajoilta ja papan muistoja, joita laulut ovat hänelle mieleen tuoneet. Laulaminen pitää mielen virkeänä, herättää muistoja ja keskusteluja yli sukupolvirajojen. Laula omaksi iloksi tai yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa!

Lotta-Sofia Saahko (FM) kuvailee itseään globaaliksi tarinankertojaksi. Hän on viettänyt elämänsä Saksassa, Kiinassa, Puolassa, Suomessa ja Briteissä. Tarinoita hän kertoo kirjojen lisäksi runojen, teatterin, laulun ja YouTube-videoiden muodossa. Lotta on kirjallisuuden puolestapuhuja ja lukutoukka jo lapsesta lähtien. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistä kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Goottirockin legendojen 30-vuotinen tarina.

The 69 Eyes on menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä niin kotimaassaan kuin maailmalla, mutta yhtyeen jäsenet ovat aina piiloutuneet mustan nahan, tummanpuhuvan goottirockin ja sarjakuvamaisen kauhukuvaston taakse. Nyt Helsingin vampyyreina tunnetut rokkarit astuvat esiin yön pimeydestä ja kertovat ensimmäistä kertaa koko tarinansa.

The 69 Eyesin ura on poikkeuksellinen suomalaisen rockin historiassa. Yhtye on toiminut samalla kokoonpanolla yhtäjaksoisesti yli 30 vuotta ja matka jatkuu edelleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Shen, Yang, kirjoittaja ; Sainio, Rauno, kääntäjä ; Into Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Ardagh, Philip, kirjoittaja ; Mantle, Ben, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16

Amelia Kulmuri ja konnakommellukset Näytä tarkat tiedot

Amelia Fang and the trouble with toads, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amelia Kulmuri 7

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hotellissa työskentelevällä Erja on aloittanut suhteen pomonsa Kalervon kanssa. Rakkauteen tulee kuitenkin pian ryppyjä, sillä Kalervo pyrkii pitämään parin seurustelun salassa ja Erjaa alkaa sapettaa Kalervon valheellinen kaksinaamaisuus.

Ihan kuin harmia ei olisi jo tarpeeksi, Erjan maisteriksi valmistunut Mirkku-sisko palaa kotiin ulkomailta. Mirkku on oikea kylän prinsessa, jolla riittää ihailijoita, ja Erjan viimeisten vuosien aikana lientynyt kateus sisartaan kohtaan nostaa taas päätään.

Samassa Erja huomaa epäilevänsä omia elämänvalintojaan. Onko hänellä ja Kalervolla tulevaisuutta? Ja kuka on miehiään tummasilmäinen Anssi Rantala, joka on tullut hotellille rakennustöihin?

"Meikätyttö ei niiaa" on viihdyttävä rakkausromaani vuodelta 1983. Kirja oli julkaisuvuonnaan myyntimenestys, ja siinä sukelletaan myös paikallispolitiikan kiemuroihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestystrilleristin uutuus kysyy, mitä tapahtuu, kun hyvät ihmiset tekevät huonoja valintoja.

Whitney Loverlyn poika putoaa makuuhuoneen ikkunasta keskellä yötä. Neljän perheen elämä muuttuu iäksi.

Whitney ei voi kuin istua mykkänä poikansa sairaalavuoteen äärellä. Omaa rooliaan tragediassa joutuvat pohtimaan Loverlyiden naapurit: Whitneyn epäitsekäs paras ystävä kadun toiselta puolelta, lapsettomuuden kanssa kipuileva lääkäri sekä vaitelias vanhempi rouva, joka seurailee päivät kuistillaan muiden elämää. Jokaisella näistä naisista on salaisuuksia - ja aavistuksia.

Mitä käy, kun nämä neljä perhettä yhteen kietovat, tulenarat totuudet tulevat viikon aikana julki?

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Clayton, Dhonielle, kirjoittaja ; Jackson, Tiffany D., kirjoittaja ; Stone, Nic, kirjoittaja ; Thomas, Angie, kirjoittaja ; Woodfolk, Ashley, kirjoittaja ; Yoon, Nicola, kirjoittaja ; Järvinen, Outi, kääntäjä ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuuden palkitun kirjailijan yhdessä punoma romaani, joka hehkuu vastasataneen lumen ja rakkauden lumoa.

Juuri ennen joulua Atlantan kaupunki joutuu lumimyrskyn kouriin. Stevie ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaikka koko kaupunki pysähtyy: hänen on järjestettävä (ex-)tyttöystävälleen Solalle kaikkien aikojen vaikuttavin anteeksipyyntö. Hänen ystävänsä auttavat suuren spektaakkelin järjestämisessä - ja selvittävät samalla omia tunteitaan.

Tarina taianomaisesta lumiyöstä muotoutuu kahdentoista nuoren kertojan omista, romanttisista hetkistä. Kukaan heistä ei osannut varautua tällaiseen myräkkään. Toisaalta kaiken muuttavia hetkiä ei voi koskaan täysin ennustaa. Sulattaako rakkaus kinokset?

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Warren 13. ja kolmentoista vuoden kirous Näytä tarkat tiedot

Warren the 13th and the thirteen-year curse, suomi
Kirja
Del Rio, Tania, kirjoittaja ; Staehle, Will, kuvittaja, alkuperäisidean luoja ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Warren 13. 3

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras puumaja 9

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Seikkailijat ja yllätysten lomamatka Näytä tarkat tiedot

The adventures and the continental chase, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailijat 4

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ängelmän mystisessä kaupunginosassa asuvat kaksoset Joona ja Lari sekä heidän ystävänsä Topi tekevät lähimetsässä karmean löydön. Liikkuuko naapurustossa jokin tunnistamaton peto? Uskaltaako enää koiraakaan ulkoiluttaa?

Nuoret ryhtyvät selvittämään pedon arvoitusta. Museomestari Paavo voisi kenties auttaa heitä, mutta hän on matkustanut pois. Grillin Sannakaan ei tiedä ratkaisua ja kohta nuoret ovat pelottavien tapahtumien pyörteessä, josta vain salaperäinen kirja voisi heidät pelastaa.

Joonalla on myös yksityisiä huolia, kuten karmea nipoäiti, joka takavarikoi nettipelejä pelaavalta pojalta sekä kännykän että tietokoneen virtajohdon. Unohtavatko tiimikaverit Joonan kokonaan? Onko häntä enää edes olemassa ilman kännykkää? Museon pakopelin suunnittelu onneksi piristää, ainakin hetkeksi.

Kiilusilmät on itsenäinen osa Ängelmä-sarjaan, jonka aloitti suosittu Hämärtäjät-kirja. Kiilusilmissä kauhu- ja jännityselementit sekoittuvat aivan tavalliseen varhaisnuorten arkeen. Kirjassa on sarjakuvataiteilija, kuvittaja Brocin taitava mustavalkokuvitus. Teksti on isokokoista ja tarina etenee rivakasti.

Teos on VaLas-kollektiivin kirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat VII: Rikottu laki 4
Kuka on päälliköksi tekeytynyt huijarihenki?

Rikottu laki -saagan neljännessä osassa harhaillaan pimeässä ilman Tähtiklaania ja etsitään epätoivoisesti päällikön kadonnutta henkeä.

Myrskyklaanin päällikkönä toimiva Oravaliito on oivaltanut järisyttävän totuuden: hän tietää, kuka on Vatukkatähden nahoissa esiintyvä huijari. Oikean Vatukkatähden henki on kateissa, samoin Tähtiklaani, ja tilanne klaaneissa kiristyy. Kissat lähtevät pyytämään apua Sisarilta, salaperäiseltä kiertelevien naaraiden joukkiolta, jolla on yliluonnollisia kykyjä.

Rikottu laki -saagan tapahtumat sijoittuvat Varjojen aika -saagan jälkeen. Piilevä pahuus on saagan neljäs osa.

Erin Hunter -kirjailijanimen takana on brittiläis-amerikkalainen kirjoittajatiimi. Muita Erin Hunterin eläinfantasiasarjoja ovat Uljasmaa, Etsijät, Selviytyjät ja Pandojen valtakunta.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva romaani vääristä valinnoista, julmista kokemuksista ja harvinaisesta ystävyydestä, joka muuttaa kaiken.

"Kun ihminen ymmärtää, että hänen henkensä on uhattuna, koko elämä kulkee ultranopeudella silmien ohi. Minun silmissäni vilisee pikemminkin tulevaisuus - sellaisena, kuin se olisi voinut olla."

Kesällä 1993 kolmetoistavuotias Mikael siepataan. Kun poika vajaa vuosi myöhemmin löydetään, hän kuljettaa kainalossaan pulloa, johon on suljettu elävä kyy. Media kirjoittaa kiihkeästi Käärmepojan tapauksesta, mutta Mikael ei enää puhu. Hän soittaa pianoa.

Mikael palaa 25 vuotta myöhemmin rikospaikalle, pieneen pohjoispohjalaiseen kylään. Samaan aikaan sinne palaa myös Pariisissa vuosia asunut toimittaja Saara, joka on menettänyt kaiken. Eräänä kevätiltana Saaran ja Mikaelin tiet kohtaavat ja vuosien takainen mysteeri alkaa ratketa.

Tiina Laitila Kälvemark (s. 1970) on Tukholmassa asuva toimittaja ja kirjailija, joka paneutuu syvällisesti kiehtoviin, ajankohtaisiin aiheisiin ja loihtii niistä unohtumattomia tarinoita. Sivullisuuden kokemukset, keskiluokan ahdinko ja ihmismielen arvaamattomuus ovat olleet näkyvästi läsnä hänen kirjoissaan. Valon ja pimeän sonaatit on hänen viides teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pariisi 1939. Éliane Dufort työskentelee Louvressa, kun natsit valtaavat kaupungin. Hän pitää vastarintaliikkelle kirjaa taideteoksista, joita miehittäjät varastavat.

Riviera, nykyaika. Remy Lang tunnistaa natsien varastamien taideteosten luettelosta taulun, joka riippui hänen lapsuudenkotinsa seinällä. Mitä salaisuuksia suvun talo Rivieralla kätkeekään?

Australialainen bestselleristi Natasha Lester kirjoittaa historiallisia romaaneja urheista naisista, jotka tekevät merkittäviä asioita.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Hän tiesi, että hänellä oli vielä tämä leikki."

Laske salaa kymmeneen on villi ja hurmaava lastenromaani lapsuuden kymmenestä viimeisestä leikistä, porukkaan kuulumisen tärkeydestä ja kasvamisen eritahtisuudesta.

Pätkiksissä on viisi tyttöä, ja Myy on se viides. Neljännen luokan päättyessä muilla alkaa temppuleiri ja he viestittelevät ryhmässä, johon Myy ei kuulu. Sitten loman ensimmäisenä aamuna metsän reunasta ilmestyy pörrötukkainen Lassi, joka pyytää Myytä ulos. Kun hän sukeltaa Lassin perässä saniaismetsään, Pätkisten rakennekynsijutut ja välttelevät viestit unohtuvat. Koko kesän heitä vievät toinen toistaan hurjemmat, hauskemmat ja hikisemmät leikit, kunnes eräänä päivänä Lassin kotitalo metsän takana on tyhjä.

Laura Lähteenmäki(s. 1973) kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Lasten- ja nuortenkirjailijana hän on saanut lukuisia tunnustuksia: Arvid Lydecken ja Anni Polva -palkinnot, IBBY:n kunniamaininnan, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- sekä Topelius-palkintoehdokkuuksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Mark, Ian, kirjoittaja ; Ghibault, Louis, kuvittaja ; Niemelä, Noora, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviönmetsästäjät 2

Tallennettuna:
Hakutulos 31

Ruusutarha Näytä tarkat tiedot

The Rose Garden, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Öölannin saari 5

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Belladonna 2

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isä kehottaa Nyyrikki-oravaa laittamaan pipon päähänsä. Uusi pipo on Nyyrikin mielestä tylsä. Nyyrikki juoksee ulos ilman pipoa, vaikka ulkona ei ole enää lämmin.
Syksyisestä metsästä Nyyrikki löytää ihania vesilammikoita, pudonneita lehtiä, hyvin piikikkään asian ja parven touhukkaita tiaisia. Lopulta vastaan tulee myös Hiiri Niininen. Hiiri Niinisellä on uusi kaulahuivi. Se näyttää niin lämpimältä...

Nyyrikin syksy -kirjassa Nyyrikin joulukirjasta tuttu oravanpoika juoksee Käpymetsässä ja ihmettelee syksyn saapumista. Bonuksena kirjan sisäkansissa on Käpymetsän suuren runoilijan, Tonttu Äkämän syysrunoja.
Nyyrikin syksy on lämminhenkinen ja aivan pienillekin lapsille sopiva kuvakirja. Kristiina Mäkimattilan kuvissa on hauskoja yksityiskohtia ja Mervi Heikkilä tarinoi tutuista, lähiluonnosta löytyvistä asioista.

Kirjan avulla voidaan lasten kanssa keskustella syksystä vuodenaikana, säähän sopivasta pukeutumisesta tai sitten pelkästään nauttia tarinan tapahtumista.

Nyyrikin syksy -kirjaa saa vapaasti esittää Suomen yleisten kirjastojen järjestämissä lähitapahtumissa, jotka ovat asiakkaille maksuttomia.
Teos on VaLas-kollektiivin kirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Hakutulos 39