Haku

Uutuudet, vko 38/2023

Uutuudet ajalta: 18.9.2023 - 24.9.2023

Muokattu: 5.12.2023
Hakutulos 1

Guinness world records 2024 Näytä tarkat tiedot

Guinness world records 2024, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman myydyin tietokirja!

Uskomaton määrä mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta - ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa.

Tämän vuoden GWR:n erikoisteemana on sininen planeetta, eli kirjan sivuilla matkataan valtamerten pohjaan. Siellä voi kohdata merkillisiä, kauniita ja hengenvaarallisia olentoja, sukeltaa valtavien koralliriuttojen läpi sekä tutkia uponneita hylkyjä ja kadonneita aarteita. Tutuiksi tulevat myös valtamerten pelottomimmat edelläkävijät.

Kirjan parissa viihtyy koko perhe!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rauhannobelistin viisas ja pysäyttävä teos.

Miksi sodissa raiskattuja naisia ei muisteta niin kuin sotilaita? Miksi heidän auttamistaan jopa vastustetaan? Kuinka Belgian Kongossa syntyneestä pojasta tuli feministi?

Naisten voima kertoo naisista väkivallan ja traumojen keskellä. Denis Mukwege on tehnyt elämäntyönsä lääkärinä ja haavoitettujen naisten auttajana. Hän kertoo kirjassaan myös oman elämänsä dramaattisista käänteistä.

Korruptio, väkivalta ja raiskaus ovat aseita sotaa käyvissä maissa, mutta globaali yhteisö katsoo helposti toisaalle. Mukwege ei peittele ongelmia mutta valaa toivoa. Hän rohkaisee myös miehiä osallistumaan taisteluun seksuaalista väkivaltaa vastaan.

Kirja kertoo raiskausten uhreista syvän arvostavasti, poikkeuksellista inhimillisyyttä huokuen. Järkyttävä aihe kääntyy unohtumattomaksi lukuelämykseksi.

Nobelisti, maailmankuulu lääkäri ja ihmisoikeusaktivisti Denis Mukwege on erikoistunut hoitamaan seksuaalisen väkivallan uhreja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Pitkäkestoisesta konfliktista kärsivässä maassa raiskausta käytetään kammottavana sota-aseena ja arviolta lähes 50 naista tai tyttöä raiskataan joka tunti. Denis Mukwege perusti vuonna 1999 Panzin sairaalan, jossa on hoidettu kymmeniätuhansia seksuaalisen väkivallan uhreja, nuorimmat vasta muutaman kuukauden ikäisiä vauvoja. Lääkäri Mukwege sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2018 tunnustuksena työstään.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Segtnan, Linda, kirjoittaja ; Heroja, Anna, kääntäjä ; Gummerus Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä iltana toukokuussa 1948 Skånen Perstorpissa 9-vuotias Birgitta Sivander katoaa puiden siimekseen. Aamulla hän löytyy metsästä kuolleena.

Seitsemänkymmentä vuotta myöhemmin Linda Segtnan törmää arkistossa vanhaan uutiseen selvittämättömästä murhasta. Hän uppoutuu Birgittan kohtaloon, mutta saa kesken tutkimusten tietää olevansa raskaana. Kuinka suojella lasta maailman pahuudelta?

Kahdeksas huone on hyytävä true crime -mysteeri ja viiltävän kaunis kuvaus vanhemmuutta määrittävistä peloista.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisissa korkeakouluissa julkaistaan vuosittain noin 40 000 opinnäytetyötä. Näiden valmiiden töiden lisäksi on se yksi opinnäytetyö, jonka piti olla valmis jo kauan aikaa sitten.

Kun opinnäytetyö on emotionaalisesti jumissa, ahdistaa jo pelkkä ajatus koneen avaamisesta. Yllättävän moni älykäs ja hyvin opinnoissaan menestynyt opiskelija jumittuu tyhjän ruudun tai ohjaajan antaman palautteen edessä. Tämä jumi ei aukea näppärillä kirjoitusnikseillä, rimaa laskemalla eikä lääkitsemällä.

Tampereen yliopistossa opintopsykologina työskentelevä Simo Ahonen selittää opinnäytetyöhön liittyviä ahdistuksen ja emotionaalisen jumin mekanismeja ja viitoittaa askeleittain etenevän reitin jumista työn edistymiseen

Kirja on suunnattu oppaaksi gradun, kandityön, diplomityön tai amk-opinnäytetyön kanssa tuskailevalle, mutta on antoisaa luettavaa myös opinnäytetöiden ohjaajille sekä muille korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista ja mielenterveydestä kiinnostuneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Kilpua, Emilia, kirjoittaja ; Koskinen, Hannu, kirjoittaja ; Gaudeamus oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Noin 150 miljoonan kilometrin päässä Maasta sijaitsee aktiivinen tähti, joka on inspiroinut taidemaalareita, saanut aikaan kiivaita väittelyitä tieteilijöiden kesken ja antanut kaikelle elolliselle elämän. Se pauhaa jättiläismäisen ydinvoimalan tavoin ja tarjoaa meille energiaa, valoa ja revontulia mutta myös esimerkiksi geomagneettisia myrskyjä.

Aurinko - tuttu ja tuntematon tähtemme vie keskelle tähtipölystä syntynyttä hiukkasten tanssia, jonka huumaavassa kuumuudessa muodostuu elämäämme ylläpitävä säteily. Mitä oikeastaan tiedämme Auringosta?

Teos matkaa uuden ajan alusta nykypäivään ja esittelee, miten ymmärryksemme Auringosta ja muista tähdistä on kertynyt samalla kun moderni fysiikka on ottanut kehitysaskeleitaan. Tähtien tutkimus on mullistanut ihmiskunnan maailmankuvaa, ja tärkeitä osia siinä ovat näytelleet esimerkiksi neljä aikansa suurinta teleskooppia rakentanut ?aurinkovelho? George Ellery Hale sekä kumouksellisen teorian Auringon koostumuksesta esittänyt Cecilia Payne.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka käännät kehosi kelloa taaksepäin.

Ikävuotesi eivät määritä biologista ikääsi, vaan siihen voit vaikuttaa toiminnallasi ja elämäntavoillasi. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä ryhtiliikettä tai kuntoremonttia, ja pienikin terveysteko kannattaa aina.

Jan Sundell on tavannut lääkärintyössään ikäisekseen poikkeuksellisen terveitä, mutta toisaalta myös ennenaikaisesti vanhentuneita ihmisiä. Hän on tutkinut, mitkä tekijät ilmiöön vaikuttavat.

Sundell kertoo, miksi vanhenemme ja käsittelee niitä mekanismeja ja keinoja, joilla jokainen voi itse hidastaa ikääntymisprosessia. Saat käytännön neuvoja niin liikuntaan ja ravintoon kuin unen ja mielen hyvinvoinnin hallintaan.

Jan Sundell on sisätautiylilääkäri, dosentti, tietokirjailija ja SM-tason kehonrakentaja, joka tunnetaan nimellä Dr Body. Hän on hoitanut jo neljännesvuosisadan kymmeniätuhansia potilaitaan hyvin kokonaisvaltaisesti. Hän on myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa 20 000 seuraajalleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olisiko tekoäly parempi päätösten tekijä kuin ihmiset? Miten sosiaalisen median algoritmit toimivat? Voiko tekoäly toimia taiteilijana?

Ajankohtainen tietokirja Mitä tekoäly on? vastaa yleistajuisesti sataan kysymykseen tekoälystä. Vastaukset valaisevat monipuolisesti tekoälyn periaatteita ja vaikutuksia.

Tietojenkäsittelytieteen professori Hannu Toivosen naseva opas tekoälyyn on samaan aikaan hauska ja vakava, viihdyttävä ja silmiä avaava kirja. Lukija saa itse valita reittinsä kirjaan: sen voi ahmaista alusta loppuun kerralla tai lukea hypellen seuraamalla kunkin vastauksen jäljessä olevia vinkkejä samaa aihetta sivuavista kysymyksistä. Kiireinen lukija voi perehtyä vaikka vain yhteen kysymykseen kerrallaan. Kirjan perustana on vankka tietämys ja tutkittu tieto.

Teos on monipuolinen ja monisyinen kuten määritelmiä pakeneva tekoäly itse. Yhdessä kirjan vastaukset muodostavat monivärikuvan tekoälystä ja sen keskeisistä käsitteistä ja kysymyksistä.

Voiko tekoälyllä olla tietoisuus? Kuinka paljon tekoälyllä on valtaa? Onko tekoäly uhka yksityisyydelle?

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Pajula, Laura, kirjoittaja ; Saarenmaa, Liisa, kirjoittaja ; Renkola, Taina, valokuvaaja ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näyttävät kirjoneuleet suomalaisen luonnon inspiroimina.

Neuloosiskon ensimmäinen neulekirja sisältää näyttäviä luontoaiheisia käyttöneuleita, jotka ovat saaneet innoituksensa metsästä, niityiltä ja meren rannoilta.

Kuvioista ja väriyhdistelmistä kiitosta saaneiden siskosten kirja sisältää parikymmentä arkeen ja ulkoiluun suunniteltua neulemallia sekä ohjeita asusteisiin, joihin voit hyödyntää isommista töistä yli jääneet langat. Selkeitä ohjeita on ilo neuloa, ja ne sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmille neulojille. Kolmesta mallista löytyy myös lasten koot, joten voit neuloa samanlaiset villapaidat koko perheelle.

Neuloosiskon muodostavat identtiset kaksoset Laura Pajula ja Liisa Saarenmaa, jotka suunnittelivat ensimmäisen villapaitansa äitinsä muistolle. Siitä saatu palautevyöry oli alkusysäys neuleuralle. Neuloosiskon tavoitteena on tehdä ohjeita, joilla kuka tahansa onnistuu neulomaan villapaidan ja saa siten kokea käsin tehtyyn neuleeseen pukeutumisen ihanuuden.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihastu arkisafkaan Imanin ja Leenan ohjeilla.

Arkisafkan ei tarvitse olla mautonta eikä sen kokkaamisen työlästä uurastusta. Arjen sankareiden Imanin ja Leenan resepteillä loihdit monipuolisia, sesongin mukaisia ja edullisia ruokia mausta tinkimättä.

Arkisafkaa on kirja niihin hetkiin, kun ei huvita, ja niihin, kun huvittaa. Se koostuu Imanin ja Leenan keittiön tukipilareista, yli 70 reseptistä, jotka on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Mutkattomat ohjeet helpottavat arkea, mutta tekevät myös vieraat ikionnellisiksi viikonlopun illanistujaisissa. Kirjan lopussa on ehdotuksia viikon arkiruokalistoiksi ja valmiit kauppalistat, joiden avulla ostokset hoituvat helposti.

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa-tilinsä välityksellä. He ovat myös luotsanneet omaa Viikon Arkisafkat -ohjelmaa Ylellä parhaimmillaan lähes puolelle miljoonalle katsojalle. Imanille ja Leenalle on tärkeää nauttia ihan tavallisesta arjesta, ja tätä kokkaamisen ja syömisen ilosanomaa he haluavat jakaa jokaisen suomalaisen kotikeittiöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Arunyi, kirjoittaja ; Mannila, Senja, kääntäjä ; Kirjapaja, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämän kirjan opastuksella sukellat mangan maailmaan ja opit piirtämään ihania kuvia huippusuositulla tyylillä.

Mukana kirjassa ovat suloinen keiju, iloinen koulutyttö, kemonomimi-kissa, japanilainen prinsessa ja monta muuta mainiota hahmoa. Teoksen havainnolliset ohjeet opastavat vaihe vaiheelta näiden ihanien tyyppien piirtämisessä. Hahmojen lisäksi opit piirtämään niille monenlaisia tarvikkeita, herkkuja, söpöjä lemmikkejä ja muuta mukavaa.

Kun perusjutut ovat hallussa, voit kirjan ohjeita yhdistelemällä luoda mangatyylillä vaikka mitä. Piirtämiseen et tarvitse kalliita välineitä, muutama kynä riittää. Kokeile, opi, keksi itse - ja piirrä mangaa!

Arunyi on portugalilainen mangataiteilija. Hän aloitti piirtämisharrastuksen nuorena tyttönä ja työskentelee nykyisin piirtämisen ammattilaisena. Arunyi on hänen taiteilijanimensä. Oikealta nimeltään hän on Mariana Silveira da Cunha. Löydät Arunyin Instagramista @arunyi_.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alkuvuoden kovimmat kotimaiset hitit ja suosituimmat artistit.

Kirja sisältää 32 kappaleen sanat ja melodiat artistikuvilla maustettuna. Jokaisen musaharrastajan täsmähankinta. Mukana mm. Käärijä, Portion Boys, KUUMAA, BESS, Benjamin, pehmoaino, Juha Tapio...

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rooli, joka lopulta vei koko miehen.

"Pala palalta se otti sieluni. Irwinismin piti olla vain leikkiä, myytävää imagoa tanssien järjestäjille. Mutta se myytiinkin salaa minulle. Hätkähdän, kun kotiin tulee virallinen kuori, jonka päällä lukee Antti Hammarberg. Nimi on minulle pelottavan vieras."

Irwin Goodman oli koko Suomen tuntema renttulaulaja, jonka hitit ja persoona muistetaan edelleen. Todellinen ihminen Irwinin takana on sen sijaan jäänyt hämärän peittoon. Läpi elämän kestäneet ongelmat ja yhteiskuntavastaisuus kumpusivat rikkonaisesta lapsuudenperheestä, viinasta sekä kovapäisyydestä.

Antin leski Riitta Hammarberg valottaa kirjassa, miten tapasi miehensä, millainen hän oli kotona ja miten keikkaelämän ongelmat varjostivat perheen elämää. Samoin kansantaiteilijasta kertovat monet muut sukulaiset, ystävät ja työtoverit.

Riitta antoi käyttöön uskomattoman laajan arkiston, joka sisältää muun muassa Antin vanhempien, Antin omia ja Vexi Salmen kirjeitä sekä Ryysyrannan baarikaapin täyttökuitin. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on paljon ennen julkaisemattomia kuvia lapsuudesta viimeisiin hetkiin asti.

Tuomas Marjamäki (s. 1978) on kirjailija ja toimittaja, joka tietokirjoissaan on erikoistunut suomalaisen viihteen historiaan. Hän on aiemmin julkaissut muun muassa Vesa-Matti Loirin, Spede Pasasen, Simo Salmisen ja Mikko Alatalon elämäkerrat sekä kirjat Kummelista ja Uuno Turhapurosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uraauurtava historiateos karkotetuista ja vainotuista suomalaisista Stalinin aikana.

Stalinin valtakaudella Siperiaan, Kuolaan ja muihin kaukaisiin neuvostokolkkiin karkotettiin yli 100 000 raja-alueen ja Inkerin suomalaista. Suomesta sodan jälkeen palaavia inkeriläisiä huijattiin - heidät kuljetettiin suljetuissa junissa Inkerin ohi karkotukseen, vaikka heille oli luvattu kotiin pääsy. Suomen vastainen raja-alue puhdistettiin; punasuomalaiset, inkeriläiset, loikkarit ja amerikansuomalaiset joutuivat kaikki vuorollaan Stalinin puhdistusten kohteeksi. Kukaan ei säästynyt.

Reuterin teos on inhimillinen ja järkyttävä kuvaus karkotettujen ja vainottujen suomalaisten kohtaloista. Se tuo esille suomalaisten pitkään salatut ja unohdetut joukkokarkotukset ja vainon, pelon ja pakkotyön vuodet. Kirjan aineistona on sata haastattelua, 200 kirjettä, arkistodokumentteja, muistelmia sekä ainutlaatuisia valokuvia.

Anni Reuter on valtiotieteiden tohtori, joka työskentelee tutkijana Helsingin yliopistossa. Hän tutki väitöskirjassaan inkerinsuomalaisten totaalista karkotusta Neuvostoliitossa. Hänen isoisänsä pääsi Suomeen juuri ennen rajojen sulkeutumista. Itärajan taakse jääneet sukulaiset karkotettiin, vangittiin ja surmattiin Stalinin puhdistuksissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi Neuvostoliiton suurhyökkäys Helsinkiin epäonnistui?

Helsinkiläiset viettivät 6. helmikuuta 1944 talvista sunnuntai-iltaa, kun kaupungin sireenit alkoivat soida ilmahälytyksen merkiksi. Stalin oli määrännyt Neuvostoliiton ilmavoimat aloittamaan massiivisen pommituskampanjan, jonka tarkoitus oli pakottaa Suomi irti sodasta Kremlin sanelemilla ehdoilla. Pian maan pääkaupungista olisivat jäljellä vain rauniot.

Stalinin suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut. Moni suurkaupunki tuhoutui lähes kokonaan toisen maailmansodan valtavissa pommituksissa, mutta Helsinki pelastui vastoin kaikkia odotuksia. Miten pääkaupunki oikein selvisi siihen kohdistuneesta massiivisesta hyökkäyksestä?

Historiantutkija Ville Jalovaara palaa sota-arkistojen alkuperäislähteille ja kertoo ennennäkemättömällä tarkkuudella, mitä Suomen kohtalonviikkoina tapahtui - niin vallan saleissa ja pommisuojissa kuin ilmatorjuntatykeillä ja yöhävittäjien tukikohdassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Galeotti, Mark, kirjoittaja ; Saarainen, Jere, kääntäjä ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Putinin tie kulkee sodasta sotaan

Ajankohtainen katsaus konflikteihin, joissa Venäjä on ollut mukana siitä lähtien kun Vladimir Putinista tuli ensin Venäjän pääministeri ja sitten presidentti. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot T?et?enian sodasta aina Ukrainaan huhtikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen.

Maailma järkyttyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Sodan merkkejä oli ollut pitkään ilmassa, mutta kun tarkastelee lähemmin Venäjän toimintaa, se ei oikeastaan yllätä: Putinin valtakausi on ollut yhtä sotaa aina T?et?eniasta Ukrainan sotaan saakka.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. T?et?enian sotien jälkeen hän on lähettänyt venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan.

Mark Galeotti tuntee Venäjän armeijan läpikotaisin. Hänellä on myös laajat yhteydet Venäjälle. Kirja on täynnä ainutlaatuisia kuvauksia sotilaselämästä, henkilökohtaisia tilannekuvia konflikteista sekä ensikäden kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Kirja kuvaa, miten Putin ja hänen sotansa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös Venäjän sotilaallisen voiman kasvattamista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

"Sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan." - The Times

Mark Galeotti on Lontoossa asuva professori ja tietokirjailija. Häntä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Venäjän-tutkijoista. Hänen tutkimuskohteitaan ovat nyky-Venäjä, turvallisuus ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Vuonna 1991 Galeotti valmistui valtiotieteen tohtoriksi. Hänen väitöskirjansa käsitteli Afganistanin sodan vaikutusta Neuvostoliiton ja Venäjän politiikkaan ja yhteiskuntaan. Galeotti on kirjoittanut 26 kirjaa, mm. teoksen Voima ja valta: Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa (Docendo 2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Diktaattorin oikea käsi

Professori Sung-Yoon Lee esittelee kirjassaan Pohjois-Korean prinsessa nuoren ja häikäilemättömän naisen, joka johtaa veljensä kanssa

Pohjois-Koreaa rautaisella kädellä.Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong Unin sisar Kim Yo Jong (s. 1987) on maansa historian kenties vaikutusvaltaisin nainen. Kim Yo Jong on elänyt koko elämänsä yläluokkaista elämää, jota on ylläpidetty tavallisen kansan kustannuksella. Hänen maallaan on kyseenalainen kunnia olla maailmanhistorian totalitaarisin sortovaltio, kleptokratia, joka teeskentelee olevansa kommunistinen kansantasavalta.

Kim Yo Jong on toiminut useissa tärkeissä viroissa Pohjois-Korean huipulla. Julkisuudessa hän on esiintynyt veljensä rinnalla ja antanut rääväsuisia lausuntoja, jotka ovat kohdistuneet länsimaihin, erityisesti Yhdysvaltoihin. Mikäli Kim Jong Un kuolee tai väistyy, Kim Yo Jongista tulee maansa ensimmäinen naishallitsija yli tuhanteen vuoteen.

Pohjois-Korean erityisasiantuntija Sung-Yoon Lee on koonnut tähän kirjaan kaiken saatavilla olevan tiedon Kim Yo Jongin elämästä muun muassa haastattelemalla tämän kanssa kosketuksissa olleita loikkareita ja keräämällä yhteen tiedusteluraporttien tiedonsirpaleita.

Etelä-Koreassa syntynyt Sung-Yoon Lee on Korean tutkimuksen professori Tufts Universityssä Yhdysvalloissa, ja hän on kirjoittanut useita Koreaa koskevia artikkeleita mm. New York Timesiin, Wall Street Journaliin, Washington Postiin ja Los Angeles Timesiin. Sung-Yoon Lee on toiminut myös Yhdysvaltain hallinnon asiantuntijana.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Liikanen, Simo, kirjoittaja ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Telaketjuja uhmanneet ritarit

Simo Liikasen Panssarintorjuntaritarit kertoo Mannerheim-ristin ritarin arvolla palkituista miehistä, jotka pysäyttivät puna-armeijan panssarit harvinaislaatuisella rohkeudellaan.

Panssarintorjunta oli hurjinta, mihin yksittäinen jalkaväkimies saattoi toisessa maailmansodassa joutua. Vastassa olleet panssarivaunut olivat hirvittäviä aseita: ne oli varustettu tykillä ja konekivääreillä, ja ne kulkivat moottorit mylvien kaiken edellään murskaavilla telaketjuilla.

Panssarintorjuntaan erikoistunut sotahistorioitsija Simo Liikanen on koonnut tähän teokseen arvostetun Mannerheim-ristin saaneiden panssarintorjuntamiesten huimat taistelutarinat. jotka on taustoitettu senhetkisen sotatilanteen näkökulmasta. Tarinoiden kuvaamisessa on käytetty kaikkia saatavilla olevia lähteitä: sotapäiväkirjoja, taistelukertomuksia, haastatteluja, dokumentteja sekä tutkimuksia Suomesta ja Venäjältä. Tuloksena on valokuvien tukema, vaikuttava tarinakokoelma suomalaisten sotilaiden kylmäpäisimmästä eliitistä.

Simo Liikanen (s. 1974) on sotahistorioitsija, suomentaja ja kustannustoimittaja. Häneltä on ilmestynyt aiemmin kirja Panssarinmurskaajat (2014), jota pidetään panssarintorjunnan historian perusteoksena ja joka on käännetty myös ruotsiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Munch & Krüger 5
Hyytävä, lukemaan pakottava dekkari sulkee lukijan pelottavaan syliinsä.

Yltiölahjakas Mia toipuu hiljalleen siskonsa menetyksestä ja päättää lopettaa työnsä poliisissa. Mia muuttaa pysyvästi kaukaiselle Hitran saarelle Norjaan.

Juuri kun Mia on löytämässä vakaamman suunnan, hän joutuu kohtaamaan saarella vaanivan pahuuden: Kolme vuotta aiemmin pieni poika katosi saarelta. Nyt löytyy 16-vuotiaan tytön ruumis, ja verilammikkoon rikospaikalle on kirjoitettu kadonneen pojan nimi​.

Mian on astuttava jälleen murhatutkijan rooliin, avuksi hän saa tutun työparin, Holger Munchin. Mutta menneisyyden tapahtumat saartavat heidät ja Hitran asukkaat umpikujaan. Kunnes mikään ei ole enää entisellään.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pulitzer-palkittu romaani kattaa koko vuosisadan.

Koko New York on lukenut romaanin pohatta Benjamin Raskista, mutta Rask ei sulata teoksen tulkintaa elämästään. Hän palkkaa haamukirjoittajan muistelmilleen ja yrittää muokata totuutta itselleen mieluisaksi.? Kuka todella veteli Wall Streetin naruja vuoden 1929 suuren pörssiromahduksen alla? Bestsellerlistoille noussut Luotto äänestettiin Yhdysvalloissa vuoden 2022 parhaaksi romaaniksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marcus Goldman 2
Harry Quebertin kirjoittajan uutuus!

Kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja paratiisiin luikertavasta käärmeestä. Dickerin varmaotteinen nuoruudenkuvaus viihdyttää jokaista lukijaa.

Esikoisromaanillaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta maailmanmenestykseen noussut Joël Dicker palaa uudessa kirjassaan kirjailija Marcus Goldmanin nuoruuteen. Poikaiässä Marcus ihailee suuresti rikkaita serkkujaan, Baltimoren sukuhaaran Goldmaneja. Baltimoressa ja perheen kesäasunnolla vietetyt ajat kangastelevat kultaisina hänen mielessään. Mutta kaikki ei ollut kultaa mikä kiiltää, ja nyt Marcus palaa nuoruuteensa ja kysyy: mitä todella tapahtui? Mikä johti Draamaan, joka tuhosi kaiken?

"Mitä noituutta lienee, mutta kun kirjan aloittaa, sitä ei voi laskea käsistään." Huffington Post

"Oli tyylilaji mikä hyvänsä, Joël Dicker on huikea tarinankertoja. Tällä kertaa hän tarjoaa meille perhetrillerin, joka pitää otteessaan alusta loppuun." Radio Télévision Suisse

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Tähtien tahto Näytä tarkat tiedot

The pull of the stars, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

McMastersin murhaopas 1
*Korkeimpaan arvosanaan tarvitaan täydellinen rikos

Rupert Holmesin Näin murhaat pomosi on nyrjähtänyt mysteeri oppilaitoksesta, jossa jokaisen oppilaan tähtäimessä on moitteeton rikos *

Epäonnistuitko murhayrityksessäsi? Ei hätää, voit saada toisen mahdollisuuden McMastersin akatemiassa, missä sinut koulutetaan tekemään täydellinen rikos. Päästäkseen opiskelemaan akatemiaan hakijalla täytyy kuitenkin olla eettinen syy poistaa maankamaralta joku, joka ei ole ansainnut sen enempää tai vähempää kuin kuoleman. Monelle oppilaalle tämä tarkoittaa omaa pomoa.

Kolme potentiaalista tulevaa tähtioppilasta kaapataan ja kuljetetaan tähän salamyhkäiseen opinahjoon silmät sidottuina, sillä edes akatemian oppilaat eivät tiedä sen sijaintia. Perillä he saavat tietää, että heidän lopputyönsä on suorittaa täydellinen murha, josta he eivät saa jäädä kiinni. Vielä monimutkaisemmaksi tilanteen tekee se, ettei kukaan estä oppilaita ottamasta toisiaan lopputyönsä aiheeksi.

Rupert Holmesin eriskummallinen ja mustaa huumoria tihkuva ensimmäinen McMastersin murhaopas Näin murhaat pomosi tutustuttaa murhaamisen saloihin ja maailman vaarallisimpaan oppilaitokseen, jossa vaikein suoritus on säilyä hengissä.

Rupert Holmes (s. 1947) on brittiläis-amerikkalainen säveltäjä-lauluntekijä, käsikirjoittaja ja kirjailija. Näin murhaat pomosi on Holmesin ensimmäinen suomennettu romaani. Holmes on urallaan voittanut useita teatteripalkintoja, muun muassa kaksi Tony-palkintoa The Mystery of Edwin Drood -musikaalista. Hän on myös tunnettu hittikappaleesta Escape (The Piña Colada Song), joka nousi Yhdysvaltojen listaykköseksi vuonna 1979. Parhaillaan Holmes asuu New Yorkin osavaltiossa ja kirjoittaa jatko-osaa Näin murhaat pomosi -kirjalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Adam Fawley 5
Viehättävä nuori opiskelija ja vanhempi professori. Tuttu tarina. Vai onko sittenkään? Brittijännityksen kuumin nimi vakuuttaa jälleen.

Kun opiskelija syyttää Oxfordin yliopiston professoria seksuaalisesta häirinnästä, tapaus kuulostaa komisario Adam Fawleyn tiimistä selvältä. Mutta saalistajaksi syytetty on nainen, arvostettu tekoälyasiantuntija, ja uhrina laitoksen tähti, lähes parimetrinen rugbynpelaaja. Tilanteessa on sana sanaa vastaan, joten jompikumpi valehtelee.

Juuri kun Adam Fawleyn yksityiselämässä alkaa valo voittaa, kauan sitten selvitetty tapaus palaa piinaamaan Adamia ja tämän vaimoa. Onko joku virittänyt ansan raivatakseen Fawleyn tieltään?

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pandojen valtakunta 2
Pandakolmoset, jotka voivat muuttaa kaiken.

Soturikissojen tekijän Erin Hunterin uusimmassa sarjassa seikkailevat pandat ja muut Bambuvaltakunnan eläimet.

Lukuisat valheet ja tuhansien kilometrien matka ovat erottaneet kolme pandasisarusta toisistaan. Heille on paljastunut, ettei kaikki olekaan sitä miltä näyttää. Petollinen Lohikäärmepuhuja punoo kuitenkin juoniaan, joihin muinaisen ennustuksen kolmoset eivät sovi. Onnistuvatko nuoret pandat löytämään toisensa ja tuomaan totuuden päivänvaloon?

Erin Hunter on maailmankuulujen Soturikissat-, Uljasmaa-, Selviytyjät- ja Etsijät-sarjojen tekijä. Eläinrakasta kirjailijaa innoittaa villin luonnon viiltävä hurjuus. Hänestä on kiehtovaa kehitellä myyttejä, jotka voisivat selittää eläinten käyttäytymistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Synnyinmaa 1
Suosikkikertojan loistelias sarjan avaus köyhän torpan pojasta, rakkaudesta ja suuresta unelmasta.

Eletään 1850-lukua Päijät-Hämeessä. Kuljukankaan torppaa asuttaa Erik leskiäitinsä kanssa. Omin päin oppia hankkinut Erik rohkaistuu tavoittelemaan vauraan talon tytärtä Briittaa, mutta kaikki eivät katso asemansa unohtanutta nuorukaista hyvällä. Sisuuntunut Erik lähtee etsimään onneaan Helsingistä, haaveenaan maisterin arvo ja oma vapriikki. Onnistuuko hän löytämään tiensä yli säätyrajojen, kun Krimin sodan laineet lyövät Helsingin rannoille?

Kiehtova Synnyinmaa-romaanisarja sukeltaa kansakuntamme ikimuistoisiin vaiheisiin aina Venäjän vallan ajoista Suomen itsenäisyyden vuosiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oxen 5
Voiko edes Oxen selviytyä tästä?

"Oxen on palannut hurjempana kuin koskaan..." - fruthulstrup.dk.

Kihelmöivän realistisen Oxen-sarjan viides osa Gladiaattori kertoo yönmustasta julmuudesta ja siitä, miten vanhat synnit aina nousevat pintaan.

Niels Oxen on vihdoin hakenut apua sotakokemustensa jättämiin traumoihin. Hän on jopa ruvennut auttamaan kohtalotovereitaan, muita PTSD-oireista kärsiviä sotaveteraaneja. Tarkoitus on seuraavaksi lähteä veteraaniryhmän kanssa survival-retkelle erämaahan. Kun selviää että on liikkeellä tarkka-ampuja, joka ottaa maalikseen juuri sotaveteraaneja, eloonjäämistaistelusta tulee todellisuutta. Oxen joutuu vanhan ystävänsä Margrethe Franckin kanssa kohtaamaan pahuuden, joka ei tunne rajoja eikä piittaa ihmishengestä vähän vähää.

Tanskalainen Jens Henrik Jensen (s. 1963) teki kansainvälisen läpimurron ensimmäisellä Oxen-kirjallaan Hirtetyt koirat 2012. Oxen-sarjan kolmesta ensimmäisestä osasta on tekeillä tv-sarja. Jensen on naimisissa ja kahden lapsen isä. Häntä kiinnostavat kirjoittamisen lisäksi kalastus, jalkapallo ja elokuvat.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näkijä 2
Vainoamista, pelottelua ja huumekauppaa. Palauttaako salaperäinen meedio tunturiin rauhan?

Hiihtokeskuksen iloinen tunnelma häiriintyy, kun joku alkaa vainota keskuksen siivoojaa ja tämän tytärtä. Voiko turisteja viihdyttämään palkattu meedio auttaa kyvyillään pulaan joutuneita? Anneli Kannon tunnelmallinen Näkijä-dekkarisarja jatkuu.

Lapin hiihtokeskuksessa on käynnissä kiivain sesonki. Vainotuksi joutunut Marina ei ymmärrä, miksi joku piinaa, sillä hänellä ei ole rahaa eikä vaikutusvaltaa. Onko menneisyys saamassa otteen Marinasta, vaikka hän luuli jättäneensä kaiken taakseen?

Samaan aikaan joku alkaa levittää paikkakunnalla huumeita. Asioita tutkiessaan meedio huomaa, että monet keskuksen työntekijät ovatkin jotain muuta kuin miltä näyttävät.

Kuka haluaa pahaa pienelle paikkakunnalle ja sen ihmisille? Ehtiikö meedio kykyineen selvittää tilanteen ennen kuin pahin tapahtuu?

Saalistetut on Näkijä-dekkarisarjan toinen osa. Sarjan pääosassa on värikäs ja omalaatuinen meedio, joka kyvyillään ja ihmistuntemuksellaan pystyy löytämään pahantekijät.

Anneli Kanto on lukijoiden rakastama, useita kertoja palkittu kirjailija. Hänet tunnetaan näytelmäkirjailijana ja prosaistina, joka ammentaa aiheensa historiasta. Kannon romaani Rottien pyhimys sai 2022 Kiitos kirjasta -palkinnon, joka on kirja-alan ammattilaisten vuosittain jakama tunnustus vaikuttavimmasta suomen tai ruotsin kielellä julkaistusta romaanista.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesäloman viimeiset, hehkuvat päivät. Einari elää ne täysillä. Uimahyppyjä järveen, etelänapaleikki, kuperkeikkakoulua pikkusiskolle, käpytaisteluja, vuohenmaitoa. Kun toka luokka alkaa, Einari päättää osallistua koulun kykykilpailuun. Jokaisena päivänä tapahtuu jotain. Ja lopulta selviää myös pelottavan Sadeviittamiehen salaisuus.

Einarin elokuu on palkitun kirjailijan Riina Katajavuoren ensimmäinen lastenromaani.
Teoksen mietteliään mustavalkokuvituksen on tehnyt Jani Ikonen.

Einarin elokuu sopii lukemaan oppineille lapsille, mutta toimii myös ääneen luettuna. Parhaiten pääsee tunnelmaan, kun kirjaa lukee taskulampun valossa elokuisena iltana.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lemmenlahti 1
Tunnelmallisen maalaisromanttisen sarjan aloitusosassa lumikinosten keskeltä löytyy muutakin kuin kodikas mökki.

Kolmekymppinen Sofia ja hänen veljensä perivät Siiri-tädin mökin Lemmenlahden laitamilta Keski-Suomesta. Ennen kuin tupa laitetaan myyntiin, Sofia käy järjestelemässä tädin tavaroita. Yllättäen lumeen kääriytynyt Lemmenlahti lumoaa helsinkiläisnaisen, ja hänestä tuntuu vaikealta luopua lapsuutensa rakkaasta kesänviettopaikasta.

Johtuuko luopumisen vaikeus kiehtovasta salaisuudesta tädin menneisyydessä? Vai olisiko osansa pihatietä avuliaasti auraavalla naapurin Arilla tai kenties kyläkahvilaa pitävällä kirjailija-Eliaksella?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaista on rakastua poikaan, jota ei ole olemassa kenellekään muulle? Kaksi toisilleen vierasta maailmaa kohtaa koskettavassa nuortenromaanissa.

Live-roolipelejä kirjoittava Didi saa uudessa koulussaan elämänsä haasteen. Koulun kuningas, semikriminaali ja entinen huippu-urheilija Dome pyytää häntä henkilökohtaiseksi päiväkirjakseen. Eikä Domen pyynnöistä kieltäydytä.

Didi joutuu pikamatkalle Domen elämään ja salaisuuksiin. Hänestä tulee ainoa, johon Dome luottaa. Ja pian Didi tuntee pojan, jota kukaan muu ei tunne.

Didin täytyy taistella oikeudestaan elää ikiomaa elämäänsä. Toiselta ei voi pyytää mitä tahansa, ei edes rakkauden vuoksi.

LOVE - rakkautta ensi sivulta.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Benjamin Hawk 8
Nuorten merirosvoseikkailussa jahdataan satumaista aarretta!

Kuuluisa kapteeni Morgan on kätkenyt rikkauksiaan vanhuudenturvaksi Benjaminin isoisälle Kukkopoika-Joelle. Benjaminin ällistykseksi hänen isänsä John Hawk pihistää Kukkopoika-Joen aarrekartan ja katoaa yön pimeyteen.

Benjamin lähtee ystäviensä kanssa isoisänsä avuksi aarrejahtiin, josta ei yllätyksiä puutu. Mutta keneen voi luottaa, kun kultakolikot alkavat kiilua yhä useamman silmissä?

Palkitun kirjailijan riemastuttavan sarjan päätösosa tempaa lukijat vauhdikkaan kertomuksen pyörteisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hugo on tavallinen pieni koira, joka viettää mukavia koiranpäiviä ystäviensä kanssa. Eräänä yönä se herää kauhean huonoon oloon, sillä tietämättään Hugo on saanut hirmuisen ihmisbakteerin. Vaikka aamulla kaikki näyttää olevan hyvin, Hugon koiraystävät huomaavat, että Hugo on kauhean sairas. Se käyttäytyy kuin ihminen ja siitäpä vasta sotku syntyy!

Hugon päivä ihmisbakteerin kourissa on hauska ja mukaansa tempaava seikkailu, jossa koiruuden ja ihmisyyden rajat kohtaavat.

Teoksen taidokkaan nelivärikuvituksen on tehnyt kuvittaja-graafikko Pasi Leinonen.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Murhan vuosi 9
Joskus pahin vihollinen voi löytyä lähempää kuin arvaatkaan.

Yksityisetsivät Kalevi Arosuo ja Juho Tulikoski selvittävät kadonneen nuoren tapausta.

Survivalisti Antero Kuurakallio pestaa yksityisetsivät etsimään poikaansa Eeroa. Isä ja poika ovat riitaantuneet syystä, jota Antero ei etsiville kerro. Perhedraamaan juuret ylettyvät yllättävän syvälle ja riita osoittautuu vaaralliseksi välienselvittelyksi.

Syyskuun surmanloukku on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan yhdeksäs osa, joka vie Tulikosken kuukausi kuukaudelta kohti Arosuon suvun salaisuutta. Kun Kalevi Arosuon kiinnostus etsiväntyöhön näyttää lopahtavan, on Juho suurten päätösten edessä.

Kirjailija Juha-Pekka Koskinen on julkaissut useita romaaneja, dekkareita, novellikokoelmia sekä lasten- ja nuortenkirjoja. JP Koskinen on tunnettu muun muassa Murhan vuosi -sarjastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessa Pikkiriikki 6
Prinsessa Pikkiriikki pääsee yökylään ja hurmaavalle öiselle seikkailulle huvipuistoon.

Oi miten jännittävää - Prinsessa Pikkiriikki menee Pöjöläisen luokse yökylään! Mitähän kaikkea pitäisi pakata mukaan? Ja mitä jännittävää prinsessat keksivät leikkiä?

Pelkässä yökyläilyssä olisi seikkailua kylliksi, mutta kun pienten prinsessojen mielikuvitus lähtee lentoon, alkaa hurjaakin hurjempi huvipuistoseikkailu. Mutta onkohan öiseen huvipuistoon kätkeytynyt kummituksia? Ja jos on, voisiko ne kuvitella ihan kilteiksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tillilän liiga 4
Menestysdekkaristin vauhdikkaassa lastensarjassa riittää kommelluksia.

Maailmantähti Megarokkari on tulossa Tillilään, ja Zasha haluaa ehdottomasti ottaa selfien superstaran kanssa. Konsertin jälkeen yleisön puhelimet ovat kuitenkin kadonneet jäljettömiin! Tillilän liigan täytyy selvittää kännykkävarkauksien arvoitus.

Homma olisi helppo nakki, ellei yö olisi niin pimeä ja hautausmaa näyttäisi siltä, että sen liepeillä lymyilee kummia olentoja. Ei sillä että Joonatan, Pallo ja Zasha uskoisivat kummituksiin tai zombeihin, varsinkaan Zasha...

Tallennettuna:
Hakutulos 40

Eläköön Eemeli Näytä tarkat tiedot

Än lever Emil i Lönneberga, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eemeli 3

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Missä olet, kun olet poissa tolaltasi?

Ren Dawn on keksijä joka on kadottanut kykynsä keksiä asioita. Erinäiset sekasotkut ajavat hänet Cancúniin, hormonihoitoihin, deliriumiin ja itsensä viereen, katsomaan elämäänsä kuin ulkopuolelta käsin. Ja sitten on vielä Louis Dufuette...

Vierastila on romaani ajattelusta, elämänpettymyksestä ylimpänä tavoitteena, maailmanhistoriasta leposykkeen kehityksenä, ja vähän kaikesta. Se on filosofinen ja humoristinen romaani, joka hylkii sekä huumoria että filosofiaa. Turvavyöt ovat tarpeen, mutta eivät kuulu romaanin varustukseen.

Iloittelevan kerronnan takana väijyy jotakin vakavaa, sydämeenkäypää ja vilpitöntäkin.

"Ja ihmiset fantasioivat, koska maailma itsessään ei ole kiihottava, se ei sellaisenaan tarjoa oikein mitään. Ihmiset alkoivat kauan sitten vain keksiä juttuja, ja siitä lähtien kaikki on mennyt kutakuinkin päin persettä."

Miki Liukkonen (1989-2023) kirjoitti viisi romaania, kolme runokokoelmaa ja yhden aikuisille tarkoitetun kuvakirjan. Hänen tuotantonsa näyttää ihmiset ja koko maailman kaikessa kauneudessaan, runsaudessaan ja neuroottisuudessaan, hänen teoksissaan olemassaolon yksityiskohtien paljous sataa lukijan ylle vertausten ja metaforien kukkaistulvana.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harri Hirvikallio 6
Kosto pitää vihan elossa ja haavat tuoreina.

Max Mannerin kuudennessa Hirvikallio-dekkarissa pahuus kantaa kaunaa, ja turkulaisen rikosylikonstaapelin elämä muuttuu piinaavaksi Hermopeliksi.

Turun Martinkirkon kellotapulin viisarit pysähtyvät elokuisena sunnuntaina kello 15.25. Ajan mittaamisen on keskeyttänyt köyden päähän hirttäytynyt kirkkoherra Salminen.

Tekotapa viittaa vahvasti itsemurhaan, mutta Hirvikalliota askarruttaa teon manifestoiminen. Kun kirkkoherran kotoa löytyy toinenkin ruumis, tapaus vaatii tarkempaa tutkimista.

Kuudes Hirvikallio-dekkari jatkaa Harrin edellisen tutkimuksen jäljiltä, kun ruumiinavaus paljastaa löydöksen, joka linkittyy Turvasana-romaanista tuttuun, seksibisnekseen kietoutuneeseen murhavyyhtiin. Sen päätekijä on yhä vapaalla jalalla. Ja hänen suonissaan kiehuu kosto.

Max Manner (s. 1965) tunnetaan erityisesti tiheätunnelmaisista rikosromaaneistaan, ja yksi niiden suosikkihahmoista on viisikymppinen turkulaispoliisi Harri Hirvikallio. Syyskuussa 2023 ilmestynyt Hermopeli on Hirvikallio-sarjan kuudes osa, ja sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet dekkarit Loiset, Matador, Kipuraja, Aavesärky ja Turvasana.

Mannerilta on julkaistu lukuisia teoksia, muun muassa koskettava romaani Kadotettujen kahvila, jonka on lukenut äänikirjaksi Seela Sella. Manner on International Thriller Writersin jäsen ja harrastaa vapaa-ajallaan moottoripyöräilyä, matkailua ja suuhun sopivien punaviinien metsästystä. Kirjailijan koti on nykyisin Harri Hirvikallion tapaan Turussa mutta vuosia Luxemburgissa asuneena hän on kuin kotonaan myös muualla Euroopassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurja toimintatrilleri vie pakomatkalle täynnä piinaa ja vaaroja.

Heather Baxter on tuore vaimo ja äitipuoli. Baxterin uusperhe matkustaa Australiaan toivoen yhteisen matkan lähentävän heitä. Loma alkaa huonosti, eivätkä aikaeron väsyttämät lapset voi sietää Heatheria. Viimeisenä oljenkortena perhe puhuu itsensä lautalle, joka vie heidät ulkopuolisilta suljetulle saarelle.

Seikkailu muuttuu kuitenkin hetkessä painajaiseksi. Saarta hallitsee viidakon keskellä elävä ryhmä vihamielisiä paikallisia. Heather huomaa pian, että vain hän voi pelastaa lapset ja itsensä. Onko Heather valmis tappamaan lasten vuoksi?

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviöhoitola 2
Kuinka hurja luurankoinen kesytetään? Helppolukuinen ja jännittävä Hirviöhoitola-sarja jatkuu.

Lili ja Lotta ovat asettautuneet Elviira-tädin luokse Lumolan kartanoon, jossa hoidetaan erilaisia hirviöitä ja outoja otuksia. Kartanossa myös aika on hieman nyrjähtänyt ? aamu on päivä, ja päivä on aamu! Harjoittelevat hirviöiden hoitajat herättävät vahingossa uinuvan luurankoisen. Miten otuksen ja sen pelottavan kirkkaina hohtavat silmät saa taas rauhoittumaan?

Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukemaan itse ja tutustumaan kirjojen kiehtovaan maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 46

Jadetikarin arvoitus Näytä tarkat tiedot

A scandalous deseption, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Beatrice Hyde-Clare ratkaisee 2

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkerho Hurrikaani 17
Hykerryttävän hurja dekkari koululaisten syysiltoihin!

Halloween sekoittaa Pihlakylän koulun arjen. Terveydenhoitaja löytää kotioveltaan karmeasti irvistävän kurpitsan, joka kätkee sisäänsä hyytävän viestin. Etsiväkerho Hurrikaania odottaa uusi, mutkikas tehtävä!

Kaupunkilaisten oville ilmestyy lisää karmivia kurpitsoja. Samaan aikaan salaperäinen kurpitsakostaja kerää julkisuutta someen postaamillaan kuvilla. Mitä hän tahtoo kostaa ja kenelle? Vanhat ja nuoremmat etsivät yhdistävät voimansa ratkaistakseen mysteerin ennen kuin halloween yltyy liian hurjaksi!

Jari Mäkipään salapoliisisarjassa ratkotaan kiperiä tapauksia vauhdin, jännityksen ja huumorin voimalla. Tamperelainen kirjailijakäsikirjoittaja on kirjoittanut myös Masi Tulppa -kirjasarjan ja monia Ylen lasten- ja nuortenohjelmia sekä opiskellut elokuvakäsikirjoittamista Englannissa.

Etsiväkerho Hurrikaanin seikkailut kuvittaa sarjisten ja kirjakuvitusten konkari Jii Roikonen.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiitetyn kirjailijan väkevä romaani jatkosodan kauhuista.

Karjalan rintamalla taistelevaa alikersantti Toivoa jäytää tietoisuus siitä, että kotona Porissa odottaville vaimolle ja jääkäriapelle kelpaa vain voittoisa sotasankari. Tykkimies Esko puolestaan joutuu kokemaan, että sodassakaan ei aina tarvita kaikkia. Suursota myllertää edetessään kaiken ja rikkoo ikuisilta tuntuneet kohtalonyhteydet. Mitä jää jäljelle, kun aseet vaikenevat?

Vaikuttava romaani vie lukijansa jatkosodan verisiin taisteluihin ja saksalaisia aseveljiä vilisevään Poriin. Teoksen taustalla ovat kirjailijan kuulemat veteraanien sotakokemukset ja kaikki merkittävät sotatapahtumat ovat dokumentoitua sotahistoriaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tikkumäki 6
Täydellistä lukemista pienille, jotka rakastavat tallielämää, hevosia, koiria ja kissoja!

Tikkumäen kissoille Onnille ja Mannille rakennetaan tarhaa. Niitä ei nimittäin enää päästetä omin päin ulos. Tarhatyömaalla Iiris ja muut ponikerholaiset kokeilevat nikkarointia ja innostuvat kissoista. Mikä mahtaa olla pihapiirissä liikuskeleva kumma kiilusilmä, jonka Iiris huomaa? Se taitaa hakeutua kiltin Uljas-ponin luo...

Upean tarhan avajaisina järjestetään Kissanpäivät-tapahtuma. Tempauksen tuotolla autetaan kodittomia kissoja. Apua tarvitsee myös hevosten lähellä liikkuva pieni otus. Sitten Iiris saa loistavan idean.

Tikkumäki vie heppafanin sydämen! Sarjaan kuuluu kuusi romaania.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anne 2
Anne saapuu pikkusiskonsa Katjan kanssa kesäksi mummolaan. Kesävieraaksi olisi tulossa myös hänen kaverinsa ratsastusleiriltä, punkkaritukkainen Birgit eli Takku.

Tylsyydelle ei tässä kesässä ole tilaa laisinkaan. On villiä takaa-ajoa, kun Anne ja Takku löytävät aasin ratsastusretkellään ja vievät sen takaisin kotiin. On myös mysteerimiehiä, jotka käyvät traktorinsa kanssa kätkemässä epäilyttäviä tynnyreitä järvipensaikkojen taakse. Nämä ja monet muut seikkailut täyttävät Annen ja Takun päivät.

Tilaa jää kuitenkin myös Annen parhaalle kaverille Tiinalle, joka tuntuu olevan vähän mustasukkainen Takun takia. Vai tulkitseeko Anne ihan väärin?

Tallennettuna: