Haku

Uutuudet, vko 39/2023

Uutuudet ajalta: 25.9.2023 - 1.10.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten lopettaa muiden myötäily?

Rohkeasti rehellinen esittelee malleja, joiden avulla voit opetella kommunikoimaan sisintäsi rohkeasti ja läsnäolevasti.

Jos myötäilee aina muita, voi käydä niin, ettei tiedä enää, mitä tuntee, ajattelee ja haluaa. Sopeutumisen vuoksi ikään kuin kaventaa ja typistää itsensä, oli kyse sitten töistä, parisuhteesta, vanhemmuudesta, suvusta tai ystävyydestä.

Aikuisiällä rehellisiksi opetelleet Reija Könönen ja Sanna Laakkio esittelevät vuorovaikutusmallin, joka auttaa kommunikoimaan omaa ydintäsi niin, että voit olla aito itsesi. Rohkea rehellisyys on viestimistä ilman syyttelyä, painetta ja pelkoa. Samalla se on myös läsnäolevaa kuuntelemista, joka antaa tilaa muillekin. Kirjan harjoitusten avulla tutustut itseesi sekä opit keinoja ajatustesi ja tunteidesi rehelliseen ilmaisuun.

Reija Könönen (s. 1962), YTM ja Master of Science in Mindfulness, on helsinkiläinen henkilöstökouluttaja, valmentaja ja luennoitsija. Hän on entinen mielipiteensä piilottaja ja ajatustensa vähättelijä, joka on opetellut olemaan myötäilemättä ja mielistelemättä. Rohkea rehellisyys on tuonut hänen elämäänsä uudenlaista vapautta ja voimaa. Hän on kirjoittanut Sanna Wikströmin kanssa teokset Lempeyden kirja ja Lempeästi eroon murehtimisesta.

Sanna Laakkio (s. 1978) on tehnyt yli kymmenen vuoden ajan systemaattista syväsukellusta omaan ytimeensä. 30 vuoden kokemus työelämässä on kuljettanut ihmisläheistä ja uteliasta eri aloilla aina ylimpiin johtotehtäviin asti. Hän on myös kahden tytön äiti, jonka polttoaine on tavallinen arki Espoossa. Hänen tavoitteenaan on, että jokainen löytäisi itsestään kaiken mahdollisen potentiaalin sekä rohkeutta sen käyttöön. Tätä työtä hän tekee jokaisessa kohtaamisessa arjessa, myös luennoilla ja valmennuksissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2

Kuusi ainetta jotka muuttavat elämäsi Näytä tarkat tiedot

Sex substanser som förändrar ditt liv, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Optimoi aivosi

Hormonit ja aivojen välittäjäaineet vaikuttavat ratkaisevasti siihen, kuinka voimme ja millainen on mielentilamme. David JP Phillips opettaa miten optimoida kehon kemia ja saavuttaa pysyviä parannuksia elämänlaatuun.

Saisiko olla enkelicocktail, joka koostuu dopamiinista, serotoniinista ja endorfiinista? Tai sittenkin paholaiscocktail, jonka pääraaka-aine on kortisoli? Kannattaa miettiä tarkkaan, sillä aivojen välittäjäaineilla ja hormoneilla on ratkaiseva merkitys siinä, oletko henkisesti paras versio itsestäsi.

Tämä kirja kertoo miten jokainen voi luonnonmukaisesti aktivoida näitä välittäjäaineita ja suunnata kohti toivomaansa tulevaisuutta. Konkreettinen ja helppolukuinen opas jokaiselle, joka haluaa löytää aidon hyvänolon tunteen.

David JP Phillips on kansainvälisesti tunnettu ruotsalainen luennoitsija, jonka koulutuspalveluja käyttävät mm. sellaiset suuryritykset kuin Google, Microsoft, Dell, Oracle ja Hewlett Packard. Phillipsin erikoisalaa on kommunikaatio. Sosiaalisen median alustoilla hänen luentojaan on seurattu yli 100 miljoonaa kertaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Haapala, Tero, kirjoittaja ; Wennqvist, Göran, kirjoittaja ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää rikostutkinnasta

Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa -kirjassa entiset rikosylikomisariot Tero Haapala ja Göran Wennqvist kertovat lähihistorian tunnettujen tapausten kautta rikostutkinnan johtamisesta ja menetelmistä

Keskusrikospoliisin ex-rikosylikomisariot Tero Haapala ja Göran Wennqvist ehtivät toimia lähes kolmenkymmenen yhteistyövuotensa aikana monen mielenkiintoisen tutkinnan tutkinnanjohtajina. He pääsivät seuraamaan aitiopaikalta muun muassa Pasilan poliisitalon, KRP:n päämajan ja Myyrmannin räjähdystutkintoja, Jokelan koulusurmia ja lukuisia muita haastavia rikosjuttuja, joista ei ole aikaisemmin voitu kattavasti kertoa.

Näiden Suomea järkyttäneiden tapausten kautta kirja avaa teknistä ja taktista rikostutkintaa, kuten uhrien tunnistusta, kuolemansyyn tutkintaa, tekijän profilointia ja kansainvälistä poliisiyhteistyötä.

Tutkinnan tässä vaiheessa voimme kertoa on ainutlaatuinen läpileikkaus poliisin työstä, ja se valottaa niin rikollisuuden kuin rikostutkinnankin kehitystä Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana.

Tero Haapala (s. 1958) on eläköitynyt helsinkiläinen rikosylikomisario, joka toimi 41 vuotta kestäneen työuransa kaikki vuodet rikostutkintatehtävissä, ensin Helsingin rikospoliisissa ja 35 viimeisintä vuotta keskusrikospoliisissa. Nuoren tutkijan ura KRP:ssä alkoi Jakomäki?Mikkeli-panttivankitutkinnalla ja jatkui 30 vuotta tutkinnanjohtajana sekä järjestäytyneen rikollisuuden ja murharyhmän päällikkötehtävissä.

Tehtävissä onnistumiseen tarvittiin yhteistyötä ja eri asiantuntijoiden verkostoa. Sen vuoksi Haapala oli kysytty luennoitsija viranomaisten ja asiantuntijoiden kouluttajana. Raskaiden töiden vastapainona Haapala kulutti useammat tossut maratonjuoksuissa tai luonnossa liikkuessaan. Vetopasuuna on soinut poikavuosista aina näihin päiviin saakka.

Göran Wennqvist (s. 1955) on alkuperältään helsinkiläinen mutta pitkään Porvoossa asunut ja eläköitynyt keskusrikospoliisin rikosylikomisario. Hänellä on takanaan 43 vuoden monipuolinen poliisiura ja tehtävät eri poliisiyksiköissä. Paikallispoliisin ja suojelupoliisin tehtävistä hän siirtyi KRP:n rikosteknisen laboratorion teknisen osaston päälliköksi ja sen jälkeen murharyhmän tutkinnanjohtajaksi. Wennqvist erikoistui tekniseen tutkintaan ja uhrintunnistukseen sekä toimi 23 vuotta Suomen DVI-uhrintunnistusyksikön päällikkönä. Wennqvist on toiminut suosittuna kouluttajana ja luennoitsijana eri koulutuksissa ja seminaareissa kotimaassa ja ulkomailla. Hän harrastaa luonnossa liikkumista, valokuvausta, lukemista sekä matkailuautoilua.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ulv, Daga, kirjoittaja, taiteilija ; Ulv,Daga, kirjoittaja ; Avain (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Hakutulos 9
CD
V, esittäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Layover on eteläkorealaisen BTS-bändin laulajan V:n debyyttistudioalbumi. Sen julkaisi 8. syyskuuta 2023 Big Hit Music. Layover sisältää kuusi kappaletta, mukaan lukien single "Slow Dancing" ja B-puolet "Love Me Again", "Rainy Days", "Blue", "For Us", "Slow Dancing (Piano Ver.)".

Levyä on kuvattu pop-, R&B- ja jazz-albumiksi, jota "johtaa V:n äänen sielukas sävy."

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Annikki Kariniemi (1913-1984) oli kirjailija, lappilainen kulttuurivaikuttaja ja elämäniloinen seikkailijaluonne, joka lapsesta asti janosi uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Hän seurasi jatkosotaa ja Lapin sotaa aitiopaikalta everstipuolison työn vuoksi ja oppi kansakoulunopettajana tuntemaan pohjoisen syrjäkylien todellisuuden. Kirjoillaan ja avioliitoillaan hän herätti kohua koko maassa. Läpi värikkään ja vaiheikkaan elämän häntä kuitenkin seurasi yksinäisyyden tunne. Eläytyvä, lämminhenkinen elämäkerta kaivaa esiin ihmisen kohujen ja legendojen takaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
South, Sam, toimittaja ; Kidwai, Venita, toimittaja ; Busby, Ailie, kuvittaja ; Lehväs, Virve, kääntäjä ; Karisto, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapset ovat kiinnostuneita ympäristössään näkemistään asioista. Kirjan selkeät ja värikkäät piirroskuvat houkuttelevat lasta tutkimaan kuvia ja opettelemaan ruokien, eläinten ja esineiden nimiä yhdessä aikuisen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Myllymäki, Mia, kirjoittaja, haastattelija ; Ahtiainen, Erkki, haastateltava ; Pinkblue Olive Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erkki Ahtiainen - ohi ja pystyyn kertoo elämäntarinan miehestä, jota ovat ajaneet eteenpäin sinnikkyys ja periksiantamattomuus. Kaustisen Köyhäjoella 1964 syntynyt Ahtiainen on lapsesta lähtien urheillut jalkapallossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Mäkihyppy vei hänet Taivalkoskelle, missä jo nuorena ahkeraksi oppinut mies aloitti myös ensimmäisen yritystoimintansa. Lopulta Ahtiainen palasi takaisin Keski-Pohjanmaalle, ja vuodesta 2008 hän on toiminut Kokkola-Campingin yrittäjänä.

Ahtiainen käy läpi työelämänsä vaiheet ensimmäisistä kesätöistä lomakyläyrittäjyyteen ja kertoo rehellisesti myös matkan varrelle osuneista hudeista. Usko elämään ja kyky kääntää vaikeudet voitoksi ovat auttaneet eteenpäin Ahtiaista, joka uskaltaa heittäytyä pahoihin paikkoihin niin hyppyrimäessä kuin työelämässäkin.

Kokkola-Campingin menestyksekkään pyörittämisen ohella Ahtiainen on jatkanut mäkihyppyharrastustaan. Hän on voittanut useita veteraanimäkihypyn ja -yhdistetyn MM-mitaleja, kirkkaimpana pienen mäen kultaa vuonna 2019 Norjan Vikersundissa. Kirjassa hän valottaa veteraanimäkihypyn harrastamista kotimaassa sekä kansainvälisissä kisoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositarina nuoren lappilaisnaisen elämänvalinnoista toisen maailmansodan loppuvaiheessa.

Kun Lapin sota yllättäen syttyi syksyllä 1944, sadat suomalaisnaiset lähtivät vetäytyvien saksalaisten mukaan. Yksi syistä oli rakkaus.

Kemiläinen konttoristi Annikki Pennanen, 23, ja saksalainen sotilas Peter Rasche, 21, eivät kihlautuessaan voineet aavistaa, millainen tulevaisuus heitä odotti. Tytär Gabi syntyi raunioituneessa, sodan hävinneessä Saksassa.

Äidin ja tyttären vaarallinen kotimatka katkesi palaavien suomalaisten leirille Hankoon, missä takaisin pyrkivät naiset kuulusteltiin maanpetoksesta epäiltyinä. Monien loppuelämää leimasivat häpeä ja hiljaisuus, mutta miten kävi Annikille?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Säväyttävä historiateos diktaattorien vaimoista, jotka uppoutuivat totalitarismin syövereihin.

Nuori ja näyttävä Imelda Romuáldez kävelee Filippiinien kongressitaloon, katseet kohtaavat lupaavan poliitikon Ferdinand Marcosin kanssa, ja loppu onkin historiaa.

Mikä rooli diktaattorien vaimoilla oli miestensä rinnalla? Tukiko Stalinin vaimo miehensä pyrkimyksiä? Kuinka Syyrian Asma al-Assad ja Argentiinan Isabel Martínez käyttivät asemaansa hyväkseen?

Saman nimiseen podcastiin perustuva teos vie lukijan itsevaltiaiden epätodelliseen maailmaan, jossa valta korruptoi, ystävät muuttuvat vihollisiksi ja kulissit pidetään pystyssä hinnalla millä hyvänsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Crookhaven 2

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivä Mujunen 8

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Heräteostos Näytä tarkat tiedot

The impulse purchase, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oikeat päätökset tuntuvat sydämessä asti

Veronica Henryn hyvän mielen romaani Heräteostos kertoo kolmen sukupolven naisista ja ratkaisusta, joka muuttaa koko elämän.

Kun sydämessään tietää, mitä haluaa, ei kannata hukata aikaa. Näin Cherry järkeilee ostaessaan hetken mielijohteesta pubin. Pittoreskissa joenmutkassa sijaitseva maalaispubi on kyläyhteisön kokoontumispaikka, joka oli vaarassa joutua ahneen kiinteistömogulin käsiin.

Cherry saa avukseen tyttärensä ja tyttärentyttärensä ja ryhtyy töihin ? ja töitä pubissa todella riittää. Cherry huolehtii asiakkaista sillä välin kun Maggie touhuaa keittiössä ja Rose hoitaa rönsyilevää puutarhaa. Päivät ovat pitkiä, mutta yhdessä tekeminen tuntuu merkitykselliseltä. Naiset huomaavat, että uusi alku on aina mahdollinen, vaikka sydän olisikin särkynyt, mieli järkkynyt tai vaikka olisi tuoreeltaan saanut kylmää kyytiä työelämässä.

Veronica Henryn Heräteostos on oivaltava, onnen tunteita herättävä lukuromaani, jonka kaikissa hahmoissa on syvää inhimillisyyttä.

Veronica Henry (s. 1963) on Devonissa Isossa-Britanniassa asuva kirjailija. Armeijaperheessä varttunut Henry työskenteli ennen kirjailijanuraansa televisiosarjojen käsikirjoittajana ja on kirjoittanut mm. sarjoja Sydämen asialla ja Holby City. Hänen esikoisromaaninsa Honeycote julkaistiin 2002. Vuonna 2014 Henrylle myönnettiin Romantic Novelists? Associationin palkinto. Suomeksi häneltä on julkaistu aiemmin romaani Kuinka rakastua kirjakaupassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 9
Huippudekkaristin nuortensarja vangitsee jännittävien mysteerien ääreen.

Venepoukamassa on sukupolvien ajan kerrottu kummitusjuttua koirasudesta. Sanotaan, että sen näkeminen merkitsee lähestyvää kuolemaa.

Cecilia, Leo ja Une huomaavat vuoristotasangolla liikkuvan kulkukoiran. Sitten eräs täysihoitola Helmen asukkaista löytyy kuolleena. Ystävykset eivät kuitenkaan usko aaveisiin eivätkä varsinkaan siihen, että kummitus jättäisi tassunjälkiä. Johtolangat käynnistävät yhden kaikkien aikojen vaarallisimmista seikkailuista.

Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira ovat CLUE-ryhmä. Vaaroja uhmaten he jahtaavat vihjeitä selvittääkseen rikokset. Sarjassa on aiemmin julkaistu kahdeksan osaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helsinkiläisen työläisperheen äiti Helmi menettää punaisten joukossa taistelleen miehensä sisällissodassa. Köyhäinapua saavana hänet pakotetaan luopumaan kahdesta tyttärestään, jotka sijoitetaan Pohjanmaalle valkoisiin, isänmaallisiin perheisiin. Tavoitteena on erottaa lapset "myrkyllisistä kodeistaan ja kelvottomista äideistään" ja kasvattaa heistä kunnon kansalaisia. Helmin kanssa kotiin jää punavankeudesta elossa selvinnyt teinipoika Aarre, jolle siirtyy vastuu perheen elannosta.

Punaorvot on romaani Suomen sisällissodassa orvoiksi jääneiden lasten kovasta kohtalosta. Se kertoo vaietun kappaleen Suomen historiaa, jonka selvittämiseksi kirjailija Anneli Kanto on tehnyt kattavan taustatyön. Tarinan ytimessä ovat tuhannet punaperheiden lapset, jotka Suomen valtio leimasi turvallisuusuhaksi ja riisti äideiltään.

Punaorvot-romaani perustuu samannimiseen näytelmään, joka sai kantaesityksensä Helsingin kaupunginteatterissa syksyllä 2020. Esityskausi jouduttiin keskeyttämään koronapandemian vuoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Áróran tutkimuksia 2
Kidnapattu nainen. Kansainvälinen salaliitto. Tapahtumapaikkana sumuinen Islanti.

Islantilaisen liikemiehen vaimo on kidnapattu. Hän pyytää apua Áróralta, joka on palannut maahan etsimään aiemmin kadonnutta siskoaan. Kun sumu laskeutuu kylmään ja sateiseen Islannin syksyyn, tutkinnasta tulee yhä vaarallisempaa.

Kun liikemies Flosi palaa kotiin päivälliselle, hän huomaa, että hänen kotiinsa on murtauduttu ja vaimo Gudrun kadonnut. Kirje keittiön pöydällä vahvistaa, että hänet on kidnapattu. Jos Flosi ei suostu maksamaan valtavia lunnaita tai kertoo poliisille, Gudrun tapetaan.

Flosi ottaa yhteyttä kätketyn omaisuuden etsintään erikoistuneeseen Áróraan, joka yrittää etsiväystävänsä Danielin kanssa päästä tapauksen ytimeen ilman, että kukaan tietää. Samalla he jatkavat Áróran kadonneen sisaren kohtalon selvittämistä.

Verenpunainen meri on toinen osa islantilaisessa dekkarisarjassa, jossa seurataan voimakastahtoisen ja värikkään Áróran tutkimuksia kadonneiden löytämiseksi. Sarja kuvaa tunnelmallisesti Islannin luontoa ja paikallisia tapoja sekä Áróran oman elämän erikoisia käänteitä.

Lilja Sigurdardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 15 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Piinaava psykologinen trilleri vangitsee lukijansa.

Brooke Sullivan aloittaa työn miesten korkeimman turvallisuusluokan vankilan sairaanhoitajana. Hänelle annetaan kolme sääntöä: kohtele vankeja kunnioituksella, älä paljasta mitään yksityiselämästäsi - äläkä IKINÄ hankkiudu hyviin väleihin vankien kanssa.

Kukaan henkilökunnasta ei tiedä, että Brooke on jo rikkonut sääntöjä. Hänellä on nimittäin kytkös yhteen laitoksen pahamaineisimmista murhamiehistä. Tämä vanki, Shane Nelson, on Brooken lukioaikainen poikaystävä, entinen tähtiurheilija, joka viettää nyt loppuelämänsä istuen murhatuomiotaan. Telkien taakse hänet vei Brooken todistajanlausunto.

Mutta Shane tietää. Ja hän ei unohda.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Hakutulos 28

Tyttö ja yö Näytä tarkat tiedot

La jeune fille et la nuit, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On vain yksi Remes.

Mikko Jalava on puolustanut Supon vakoilututkinnan kohteeksi syyttömänä joutunutta isäänsä ja saanut tuomion virkamiehen törkeästä kunnianloukkauksesta. Hänen yrityksensä pelastaa elämänsä on kilpistymässä YYA-veteraanien suojeleman Supo-virkailijan vastaiskuun.

Jalava päätyy Kongon pimeimpään viidakkoon, keskelle idän verivaltojen taistelua strategisista kaivosaarteista.

Sieltä löytyvä yhteys natsi-Saksan eliittiin johtaa hänet Euroopan vaikutusvaltaisimman miehen synkän salaisuuden kautta Suomeen, jossa on meneillään poikkeuksellinen kriisitilanne.

Venäjän häikäilemätön kosto Nato-jäsenyydestä vie suomalaisvirkamiehet ennennäkemättömään tulikasteeseen.

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi ja fiktiota ja faktaa yhdistelevän tyylilajin mestariksi. Hänen trilleriensä ajankohtaisuus ja osumatarkkuus häkellyttävät kirja toisensa jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkitun kirjailijan tarkkanäköinen kuvaus kahden naisen ystävyydestä on matka 80-luvun Pakistanista nyky-Lontooseen. Maryam ja Zahra jakavat syvimmät salaisuutensa ja ihastuksen George Michaeliin. Kun Pakistanin diktatuuri romahtaa, maailma vaikuttaa avautuvan. Vuosikymmeniä myöhemmin Maryam ja Zahra asuvat Lontoossa. Heitä sitoo yhteen pitkän ystävyyden lisäksi muisto eräästä illasta kauan sitten. Siitä ei ole koskaan puhuttu ääneen. Päättyykö ystävyys kohtalokkaan valinnan seurauksena?

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Loki 2
Kuka vei Thorin taisteluvasaran?

Tapojaan koululaisen hahmossa parantamaan passitettu pahisjumala Loki luovii kuolevaisten keskellä sarjan toisessa, Neropatti-henkisessä päiväkirjassa.

Loki on saanut toisen tilaisuuden tulla paremmaksi jumalaksi - hänen tehtävänään on suojella maapalloa jääjättiläisiltä. Mutta 11-vuotiaalla Lokilla on muita murheita: koulusta tulee surkeaa palautetta, kun taas Lokin veljeä esittävälle Thorille sataa kiitosta. Kateellinen Loki päättää kostaa. Sitten Thorin rakas vasara katoaa ja kaikki syyttävät tietysti Lokia. Mutta kuka vasaran oikeasti vei?

"Tämä pohjoismaisen mytologian ryydittämä ja nykymenolle naureskeleva viihdepläjäys on kohonnut jo kulttikirjallisuuden asemaan." Sunday Times

Lontoolaiskirjailija Louie Stowell aloitti uransa tietokirjailijana, mutta kyllästyi pitämään kiinni faktoista ja päätti siirtyä fiktion puolelle. Myyntilistojen kärkeen Britanniassa oitis nousseen Loki-sarjan on oikeudet on ostettu yli 20 kielelle. Sarjan ensimmäinen osa LOKI: Pahisjumalan päiväkirja ja hyvyyshaaste ilmestyi suomeksi keväällä 2023.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnistuuko lintujen kesyttäminen Pohjanmaalla?

Taloon tulee mies, joka pyytää saada yösijaa vastaan ja talon ruuissa kesyttää pihapiirissä pesivät pääskyset.

Äiti kieltää palkkaamasta tätä, mutta näyttääkseen kuka on isäntä talossa, isä pilkallaan sopii lintujen kesyttämisestä.

Mies saa yösijan saunakamarista, jossa myös talon viisitoistavuotias poika nukkuu. Mies selittää pojalle lintujen kesyttämisen menetelmästään ja kesyttämisen tarkoituksesta.

Epäilijöitä riittää, kesyttämiseen menee aikaa. Kyläläisiä käy naureskelemassa omenapuun alla liikkumatta istuvaa Lintujen kesyttäjää, joka kertoo etsivänsä yhteyttä pääskysten haltijahenkeen, emuun, joka jokaisella eläinlajilla on omansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Harold Snipperpotin kaikkien aikojen katastrofi Näytä tarkat tiedot

Le fabuleux désastre d’Harold Snipperpott, suomi
Kirja
Alemagna, Beatrice, kirjoittaja, taiteilija ; Pääkkönen, Saara, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riemukas kuvakirja syntymäpäivästä, jolloin kaikki menee suurenmoisesti pieleen.

Kansainvälisesti tunnustetun ja useasti palkitun lastenkirjailija Beatrice Alemagnan ensimmäinen suomeksi julkaistava kuvakirja kertoo yksinäisestä Harold Snipperpotista, seitsemänvuotiaasta pikkupojasta, jonka vanhemmat eivät ole vielä koskaan järjestäneet hänelle kunnon syntymäpäiväjuhlia. Tänään kaikki tuo muuttuu.

On päiviä, jolloin mikään ei onnistu. Kun tuntuu, että jokin suuri katastrofi odottaa nurkan takana eikä sen jälkeen mikään ole entisensä. Harold Snipperpotin seitsenvuotissyntymäpäivä on juuri tällainen päivä. Harold unelmoi suurista juhlista täynnä vieraita ja hauskuutta, mutta hänen elämänsä on aivan toisenlaista. Vaikka Haroldin vanhemmat ovat tylsiä ja rutiinien kangistamia, tällä kertaa he päättävät pyytää apua naapurinsedältä - eikä heidän todellakaan tarvitse pettyä! Kun Haroldin ovelle ilmestyy lauma yllättäviä vieraita, juhlat saavat suorastaan eläimellisen käänteen. Tapahtumat ryöstäytyvät käsistä, eikä näiden syntymäpäivien jälkeen mikään totisesti ole ennallaan. Nämä juhlat muistaa koko kaupunki!

Italialainen lastenkirjailija ja kuvittaja Beatrice Alemagna syntyi Bolognassa vuonna 1973. Kahdeksanvuotiaana hän tiesi, että hänestä tulee kuvittaja ja kirjailija. Sen jälkeen häneltä on julkaistu yli kolmekymmentä kirjaa ympäri maailmaa, ja ne ovat voittaneet lukuisia palkintoja. Omien teostensa ohella Beatrice Alemagna on kuvittanut nimekkäiden kirjailijoiden kuten Guillaume Apollinairen, Raymond Queneaun, Aldous Huxleyn, Antoine de Saint-Exupéryn, Roald Dahlin ja Astrid Lindgrenin tekstejä. Harold Snipperpotin kaikkien aikojen katastrofi on Alemagnan ensimmäinen suomeksi ilmestynyt kuvakirja. Hän asuu Pariisissa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salli haluaisi huvipuistoon kokeilemaan vuoristoratoja ja karuselleja. Oikeastaan isäkin haluaisi huvipuistoon, sillä hän rakastaa hattaroita, jäätelöä, limsaa ja paahdettuja manteleita, ja hän sanoo myös olevansa mestari autoradalla. Harmillista kyllä huvipuistossa käyminen on aivan liian kallista. Kun Salli sitten kuulee, että on olemassa sellainen asia kuin kiroilukassa, hän keksii jotain...

Sallin isä on hauska, nolo, täynnä loistavia ideoita ja vielä parempia tarinoita - ja hän on villinnyt tanskalaiset lapsiperheet täysin. Niin täysin, että Thomas Brunstromin ja Thorbjorn Christoffersenin kuvakirjasarjaa on myyty pelkästään Tanskassa jo yli 700 000 kpl ja Nordisk Films on ostanut siihen elokuvaoikeudet. Nyt kirjoista pääsevät nauttimaan myös suomalaiset lapsiperheet!

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Janssen, Mark, kirjoittaja, taiteilija ; Leeuwen, Sanna van, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37

Röhky, Mumu ja numero 7 Näytä tarkat tiedot

Knorr, Koko och siffran 7, suomi
Kirja
Nilsson Thore, Maria, kirjoittaja, taiteilija ; Menna, Outi, kääntäjä ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vielä seitsemän hommaa hoitamatta!

Röhkyn ja Mumun luona kello on melkein seitsemän illalla, ja heidän pitää vielä ehtiä hoitaa kokonaiset SEITSEMÄN asiaa ennen nukkumaanmenoa! Miten kaverukset oikein ehtivät kaiken? Ehkä he voisivat tehdä kaksi asiaa kerralla?

Ihastuttava kuvakirjasarja kutsuu perheen pienimmät opettelemaan numeroita ja laskemista hauskojen ja sympaattisten tarinoiden kautta.

Maria Nilsson Thoren vekkulissa sarjassa Röhky-possu ja Mumu-lehmä tutustuttavat lapsen lukujen maailmaan leikin ja käytännönläheisen oivaltamisen kautta. Valloittavat kuvat ja samaistuttavat kertomukset kahdesta eläinystävyksestä tekevät matemaattisen hahmottamisen kehityksestä hauskaa ja innostavaa!

Maria Nilsson Thore (s. 1975) on ruotsalainen kuvittaja ja kirjailija, joka on tunnettu erityisesti laajasta lastenkirjatuotannostaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava kuvakirja tunnetulta perhevaikuttajalta!

Ihastuttava kirja kaikkien lääkäriä jännittävien lasten tueksi. Kerää talteen kirjasta löytyvät sankarikortit, jotka ilahduttavat jokaista pientä potilasta.

Lääkärissäkäynti hermostuttaa lähes jokaista lasta, mutta lapsia ei aina muista valmistella käyntiä varten. Tämän kirjan avulla se onnistuu helposti ja hauskasti. Tarinassa seurataan pientä Sinnaa, joka joutuu korvakivun takia jännittävälle lääkäriasemalle. Loppujen lopuksi reissu ei kuitenkaan ole pelottava, lääkärissä tapahtuu nimittäin tosi kiinnostavia juttuja! Kirjaa lukiessa lapset saavat tutustua lääkärin työkaluihin. Samalla tarina rohkaisee pieniä potilaita niitä tilanteita varten, joita monet lapset pelkäävät hurjasti etukäteen. Tarinan riemukkaasti kuvittanut Tiina Kinnunen on suunnitellut kirjan loppuun hauskat sankarikortit, jotka voi ottaa talteen oman lapsen lääkärikäyntejä varten.

Salla Salmela on suosittu perhevaikuttaja. Aiemmassa työssään lasten sairaanhoitajana hän oppi, kuinka tärkeää on valmistella lapsia lääkärikäynneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Jarla, Pertti, sarjakuvantekijä ; Like Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fingerporin kansikuvaan nousee Heimo Vesan kaikenkestävä vaimo Irma.

Heimo Vesa on Fingerporin valovoimaisimpia tähtiä, jonka varjoon on jäänyt hänen sitkeä ja lujahermoinen puolisonsa, lentoemäntä Irma Vesa (os. Kääriäinen). Virhe korjataan uudessa Kaiken kestävä -albumissa.

Fingerporin koko kuva -teossarjassa julkaistaan kaikki Fingerpori-stripit ilmestymisjärjestyksessä ja tarvittaessa tekijän kommenttien taustoittamina. Sekaan mahtuu myös strippejä, joita muissa albumeissa ei ole julkaistu.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Vehniäinen, Jarkko, sarjakuvantekijä ; Lappalainen, Marja, sarjakuvantekijä ; Like Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kamalan luonnon ihana Ystävyyskirja.

Elämä luonnon helmassa voi joskus olla raadollista taistelua elintilasta, mutta pohjimmiltaan metsän asukkaiden sydän on kultaa. Kun istutaan kannonnokkaan pohtimaan maailman menoa, kamalista kavereista kuoriutuu aitoja ystäviä.

Kamalan luonnon uusi albumi Ystävyyskirja paljastaa metsän eläinten todellisen luonteen ja kiteyttää, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Albumi kokoaa yksiin kansiin ystävyysaiheisia strippejä, jotka ovat lukijoille rakkaita jo useiden sanomalehtien sivuilta.

Tallennettuna: