Haku

Uutuudet, vko 40/2023

Uutuudet ajalta: 2.10.2023 - 8.10.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

?Halki vuosituhansien sama huokaus on kohottanut korkeuksiin syvimmät ilot ja itkut. - - Sama huokaus rakkaudessa, sama huokaus kaipauksessa. Sama huokaus hengästyttävässä kiitollisuudessa - -.?

Huokaus on Jumalan nimi sisältää 50 lyhyttä kirjoitusta elämän kauneuden ja merkityksellisyyden löytämisestä vaikeuksien ja ristiriitaisuuksien keskellä. Tekstit vakuuttavat lukijalleen, että toivo on enemmän kuin tunne, ja se kannattelee ihmistä kaikkina tulevinakin päivinä. Riittää, kunhan hengittää.

HANNA KIVISALO on teologian maisteri, opettaja ja perheenäiti, jonka kirjoitukset Sekunnit ja tunnit -sometileillä ovat valloittaneet kymmenet tuhannet lukijat ympäri Suomen. Kivisalo on palkittu Kirkon viestintäpalkinnolla. Huokaus on Jumalan nimi on Kivisalon kolmas teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yleistajuinen tietoteos kaikille, jotka haluavat maailmasta reilumman paikan.

Feminismistä on vallalla monenlaisia - usein vääriä - käsityksiä. Johanna Frondelius avaa kirjassan feminismin perusteita laajasti ja auttaa ymmärtämään nyt käytävää keskustelua. Feminismi ei ole vain naisten asia.

Kirja ravistelee vanhanaikaisia ajatuksia ja selittää perinpohjaisesti, mitä on feminismi ja miksi jokaisen pitäisi uskaltaa olla ylpeästi feministi.

Helposti lähestyttävä kirja kertoo feminismin historiasta ja tasa-arvoliikkeen eri aalloista ja selvittää intersektionaalisen feminismin käsitettä. Se antaa myös konkreettisia esimerkkejä arkielämän feminismistä ja patriarkaatin aiheuttamista ongelmista - feminismin kritiikkiä unohtamatta.

Johanna Frondelius on toimittaja, kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Hän on julkaissut aiemmin teokset Mokaamalla menestykseen sekä New York - Maailman paras shithole city.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meidänhän piti olla maailman onnellisin kansa. Siitä huolimatta moni meistä sitkuttelee jaksamisensa rajalla, palautuu huonosti ja nukkuu vielä huonommin. Tilastojen mukaan keskuudessamme on uupuneita enemmän kuin koskaan. Ja ongelmien ratkaisemiseksi olemme lähinnä epäilleet itseämme. Ajatelleet, että niiden taustalla olemme me itse eivätkä olosuhteet. Niinpä olemme tukeutuneet alati piteneviin työpäiviin, resilienssiin ja itseohjautuvuuteen sekä satsanneet älykelloihin, mindfulnessiin ja shindohoitoihin.
Juha T. Hakalan Suoritusyhteiskunta on kirja hyvinvoinnista koronan jälkeisessä maailmassa, vakavaa työelämä-asiaa huumorilla sävytettynä. Se on jatkoa Hakalan aiemmille työelämää ja elämäntapaa tarkasteleville kirjoille Kohtuuden kirja (2017) ja Vähemmällä enemmän (2020).
Ajanmukaisen työelämäoirekuvaston ohessa Suoritusyhteiskunta tarjoaa tukun kekseliäitä keinoja töiden organisointiin ja aikatauluihin, mutta myös oikeaan asenteeseen ja mielen hallintaan.
Yksi kirjan perusteeseistä on: kaiken rientämisen keskellä olemme ehkä sittenkin kadottaneet otteen perusasioista. Voi olla, että hyvinvointiamme ylläpitävät tekijät ovat sittenkin likempänä kuin arvaammekaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Nurmo, Saara, kirjoittaja, haastattelija ; Atena kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pysäyttävät tositarinat kertovat lähisuhdeväkivallan merkeistä, seurauksista ja yleisyydestä.

Suomessa 47 prosenttia naisista on kokenut fyysistä tai seksuaalisuutta loukkaavaa väkivaltaa. Vuosittain noin 20 naista kuolee lähisuhdeväkivallan uhrina. Vaitonaiset kertoo tästä julmasta todellisuudesta.

Huippusuositun Murha joka tapahtui -podcastin Saara Nurmo haastatteli selviytyjiä, omaisia ja asiantuntijoita. Tapauskertomukset antavat laajalle ilmiölle kasvot ja vievät lukijan syvälle sen taustoihin unohtamatta aiheen herkkyyttä.

Jokainen lyönti on liikaa. Jokainen henkisen väkivallan teko on liikaa. Jokainen meistä tuntee jonkun, jota on satutettu.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Rinne, Tiina, kirjoittaja, valokuvaaja ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakkaudesta luontoon ja käsillä tekemiseen.

Kauniit luonnon materiaalit sopivat juuri suomalaiseen kotiin. Tiina Rinteen inspiroiva kädentaito-opas neuvoo, miten lähiluonnon moninaisista aarteista syntyy upeita koriste-esineitä.

Luonnosta käsin-kirjan inspiraation lähteenä on ollut suomalainen luonto ja sen neljä vuodenaikaa. Jokaisella materiaalilla on aikansa. Kevät notkistaa pajut, risut ja tuohet, kesä saa kukat kukoistamaan, syksy hehkuu väreissä ja talvi tuo kaamoksen karua kauneutta materiaaleihin.

Kirjassa on paljon eri vuodenaikojen kransseja sekä ohjeet mm. hyttyskarkottimeen, metsäneidon tiaraan, betonipeuraan, marjavarjostimeen, pihlajanmarjarepoon, järvililjanaruun, maitohorsmahimmeliin, pajulintulautaan, variksenmarjaluutaan ja retkeilijän nuotion sytykkeeseen.

Tiina Rinne (s. 1962) on koulutukseltaan artenomi ja työskentelee graafisena suunnittelijana. Käsillä tekeminen, luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen ovat hänelle rakkaita harrastuksia.

Hän aiempia kädentaidonkirjojaan ovat Aito tunnelma, Valo leikkii paperilla sekä Kauneimmat pajutyöt.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Hakutulos 12
Kirja
Soikkanen, Jussi, toimittaja ; Aaltonen, Pentti, kirjoittaja ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden parhaat metsästys- ja kalastustarinat.

Eränkävijän sekä Metsästys ja Kalastus -lehden kirjoituskilpailun tuoreimmat tarinat julkaistaan perinteisesti yksissä kansissa. Tarinoiden oheen on tarjolla ajankohtaista tietoa ja poimintoja vuosien varrelta.

Tällä kertaa Eränkävijässä on totuttua tuhdimpi paketti asiaa jäniksestä ja jänisjahdeista, jotka ovat olennainen osa suomalaista eräkulttuuria. Jo reilu sata vuotta sitten jäniksenpyyntiin lähdettiin joukolla, ja näistä porukoista moni metsästysseura sai alkunsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Granö, Veli, kirjoittaja ; HAM - Helsingin taidemuseo, julkaisija, kustantaja ; Parvs (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erkki Pirtola (1950-2016) oli boheemi taidevaikuttaja ja väsymätön marginaalitaiteen puolestapuhuja, mutta hän oli myös lahjakas taiteilija, mystikko ja merkittävä suomalainen ajattelija. Pirtola näki taiteessa valtavia yhteiskunnallisen muutoksen voimavaroja. Hän uskoi beuysiläiseen ?sosiaaliseen veistokseen? - taiteeseen, joka yhdistää taiteilijat ja ihmiskunnan yhteiseen, koko elämänmuotomme mullistavaan prosessiin. Häivähdyksen siitä hän koki nähneensä taiteilijaryhmä Ö:n aktioissa, omassa taidekoulussaan ja Kangasniemellä järjestetystä Suomen Aino -tapahtumassa.

Taidekoulutus ja taidemaailman rakenteet eivät Erkki Pirtolan mukaan tukeneet todellista taiteilijuutta. Hän näki taiteilijoiden sopeutuvan kritiikittä akateemisiin hierarkioihin ja keskinäisen kilpailun järjestelmään. Pyyteetön luovuus löytyi ITE-taiteesta, mutta se oli tuomittu järjestelmän ulkopuolelle. Sosiaalinen veistos ei voinut näissä oloissa toteutua. Olisiko kaikki voinut mennä toisin, jos Pirtolaa olisi kuunneltu - taide olisi pelastunut ja koko maailma säteilisi nyt hänen aavistamaansa valoa?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Finn, Tina, kirjoittaja ; Siekkinen, Sanna, kirjoittaja ; Vaurio-Teräväinen, Johanna, valokuvaaja (ekspressio) ; Hämäläinen, Mika, kuvittaja ; Docendo (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisella ratsastajalla on vahva halu ratsastaa paremmin ja saavuttaa maaginen flow, yhteys hevoseen.

Istunta ja erityisesti ratsastajan lantion asento vaikuttavat hevosen liikkeeseen. Ratsastuksen ammattilainenSanna Siekkinen kertoo selkein ohjein ja kuvin kuinka voit itse kehittyä ratsastajana ja parantaa istuntaasi.

Kirja vastaa muun muassa kysymyksiin, miten lantion asentoa voi parantaa, miten löytää itselle sopiva asento satulassa ja miten reagoida hevosen liikkeeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

"Parhaimmillaan ratsastus on ratsastajan ja hevosen välistä tanssia. Mitä sulavammat liikkeet, sen sulavampi tanssi. Ja mitä sulavampi tanssi, sen miellyttävämpi ratsastuskokemus niin ratsastajalle kuin hevoselle."

Sanna Siekkinen on ratsastuksenopettaja, Method Putkisto -diplomiohjaaja, istunta-hifistelijä ja talliyrittäjä. Hän on työskennellytratsastajan istunnan ja kehonhallinnan parissa jo vuodesta 2000.

Tina Finn on vapaa toimittaja ja tiedottaja, joka varsinaisen päivätyönsä ohella on kirjoittanut kirjat Pate Ikurista, Sankarikoirat - tarinoita poliisikoirien arjesta, Hevosen asialla Kari Vepsä, Pate Mustajärvi - Matkani varrelta ja Tohtori Mustajärvi, otaksun.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa eri aikoina? Mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä? Silvia Hosseinin Kirjallisuuden kiihottava historia kuljettaa lukijansa länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin. Arvostetun esseistin herkullisesti kirjoitettu teos tarjoaa maistiaisia aistillisista, hekumallisista ja rivoista teksteistä antiikista nykyaikaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aikani Tanskassa on jatkoa Sally Salmisen omaelämäkerralliselle Aikani Amerikassa -teokselle. Kirja seuraa Sally Salmisen paluuta kotikonnuille hänen voitettuaan ensimmäisen palkinnon romaanikäsikirjoituskilpailussa: vuonna 1936 julkaistusta teoksesta Katrina (suom. Juha Hurme, 2019) tuli nopeasti kansainvälinen bestseller.
Talvisodan aikana Suomeen saapui Salmisen jo aikaisemmin tapaama tanskalainen taidemaalari Johannes Dührkop (1903-1985), nyt lehtimiehenä. He menivät naimisiin 1940 ja muuttivat pian sen jälkeen pysyvästi Tanskaan, joka oli Saksan miehittämä. Salminen sai vielä samana vuonna Tanskan kansalaisuuden. Ensi kertaa suomennetussa muistelmateoksessaan Aikani Tanskassa Salminen kertoo, kuinka sopeutui uuteen kotimaahansa. Kirja kuvaa myös sotavuosien 1941-44 tuomia uusia kysymyksiä, joita Salminen kohtasi. Omaelämäkerrallinen teos ilmestyi ruotsiksi 1972.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Virtanen, Rauli, kirjoittaja, valokuvaaja ; Hosia, Vuokko, toimittaja ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Menen sinne, mistä muut haluavat pois"

Ulkomaantoimittaja Rauli Virtasen ensimmäisestä matkasta konfliktialueelle Vietnamiin on yli 50 vuotta. Siitä lähtien hän on matkannut kameransa kanssa sinne, mistä muut yrittävät päästä pois.

Täällä Rauli Virtanen kerää yhteen Virtasen kokemukset Vietnamin sodasta Ukrainan sotaan. Konflikteja ja katastrofeja muutaman metrin etäisyydeltä todistanut Rauli Virtanen tekee työtään, jotta voisi kertoa meille tavallisista ihmisistä kriisin keskellä. Usko muutokseen ja ihmisen hyvyyteen on säilynyt, vaikka vastaan on tullut vaarallisiakin tilanteita.

Rauli Virtanen (s. 1948) on toimittaja ja tietokirjailija, joka on raportoinut kymmenistä konfliktitilanteista kuudella eri vuosikymmenellä. Hänet on palkittu mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla ja arvostetulla Alfred Kordelinin palkinnolla.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ankara tuomari ja armollinen evankelista. Räksyttävä rakkikoira ja lempeä lohduttaja. Totuuden torvi ja nöyrä totuuden etsijä.

Hovioikeudenneuvos PAAVO HILTUNEN oli moni-ilmeinen ja monitahoinen vaikuttaja. Hänen työsarkansa ulottui päivätyön lisäksi Jumalan valtakunnan työhön kirkoissa, kaduilla ja kirjoissa. Hänen toimintaansa ihasteltiin, mutta häntä myös avoimesti vihattiin. Kristilliseen vakaumukseen pohjautuvat kannanotot synnyttivät paheksuntaa, joka päihittää jopa nykyajan vihapuheen.

Henkilökohtaisessa elämässään Paavo Hiltunen ehti kokea sekä huikeaa menestystä että vihlovaa menetystä. Väitöskirjan hylkääminen aiheutti kriisin, joka johti täydelliseen elämämuutokseen. Tutuiksi tulivat myös sairaudet ja luopuminen läheisistä ihmisistä. Kaikki tämä hioi häntä saarnaajana, sielunhoitajana ja kirjailijana. Loppujen lopuksi jäi jäljelle vain yksi: Kristus.

Petri Hiltunen on Paavo Hiltusen nuorin lapsi, koulutukseltaan filosofian maisteri (historiantutkija) ja teologian tohtori. Hän toimii Lähetyshiippakunnan kahden seurakunnan pastorina Kouvolassa ja Kotkassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Stop Secret 1
Sukka-ansa on viritetty!

Hurmaavan hauskan lastenromaanisarjan avausosassa ratkotaan huippusalaisia juttuja. Miksi kaapista löytyy vain parittomia sukkia, ja mihin katoavat niin hiuspompulat kuin kaukosäätimetkin?

Hämmentävät tapahtumat saavat alkunsa, kun kummallinen otus kähveltää kymmenvuotiaan Hillan viimeisenkin parillisen sukan. Hän ehtii nähdä vilaukselta tuuhean, kultaisen hännän ja saa todistusaineistoksi väriään vaihtavan karvan. Huippusalainen mysteeri on pakko selvittää, ja Hillan apuna sitä ratkovat saman talon lapset Maisa ja Roni-Toni. Hillan persoonallinen Mitsi-mummo tietää asioista selvästi enemmän kuin suostuu kertomaan, ja kaikelle löytyy lopulta selitys, jota kukaan ei olisi osannut odottaa...

Ilona Ahti (s. 1987) on palkittu tv- ja elokuvakäsikirjoittaja, joka on viettänyt nomadielämää viidessä maanosassa ja asuu tällä hetkellä perheensä kanssa Kolumbiassa. Hänet tunnetaan Sylvi-palkinnon voittaneen, Sundancen elokuvajuhlilla menestyneen ja Suomen Oscar-ehdokkaaksikin valitun ?Tytöt tytöt tytöt? -elokuvan toisena käsikirjoittajana. Stop Secret -sarjan aloittava romaani ?Hikisukka Hirmunen? tekee Ahdista myös esikoiskirjailijan.

Hirmusen tarina on kulkenut Ilonan mukana niin kauan kuin hän muistaa. ?Lapsena aloin kutsua Hirmuseksi sitä kuvitteellista olentoa, joka varastaa kaapista sukat, ja tajusin, että se kävi myös muiden kaapeilla. Kun omat lapseni syntyivät, tarina alkoi syventyä ja kasvaa.?

Miila Westin (s. 1987) on Oulussa kasvanut ja nykyisin Helsingissä asuva kuvittaja, graafikko ja sarjakuvataiteilija, jolla on aina uusi matkakohde mietittynä. Westinin kuvittama Radio Popov voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian vuonna 2020, ja hänen kuvituksiaan yhdistää värikylläisyys, rönsyily, kurkistelu sekä monenkirjavat otukset.

"Etsin tavanomaisuuden monia kasvoja niin matkustamalla, lukemalla kuin havainnoimalla arkista elämää. Ilonan tarina tulvii kreisiä vallattomuutta ja esittelee mitä omituisimman sukkamonsterin, jonka piirtäminen on kerrassaan unelmaprojekti villistä mielikuvituksesta inspiroituvalle kuvittajalle!"

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Pähkinä Jones ja kaksitoista portaalia Näytä tarkat tiedot

Peanut Jones and the twelve portals, suomi
Kirja
Biddulph, Rob, kirjoittaja, kuvittaja ; Ojalatva, Leena, kääntäjä ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pähkinä Jones 2
On kulunut kolme kuukautta siitä, kun Pähkinä Jones palasi seikkailultaan Kroman maagisesta taidekaupungista. Hänen lounasrasiaansa on alkanut ilmestyä jälleen piirroksia, ja Pähkinä tietää niiden olevan hänen kadoksissa olevalta isältään. Samaan aikaan kuuluisia taideteoksia on alkanut kadota ympäri maailmaa, ja Pähkinä on varma, että Piirretyn kaupungin ilkeällä pormestarilla herra Valkosella on jotakin tekemistä asian kanssa. Tämä on päättänyt hävittää taiteen, värin ja luovuuden kaikkialta, joten Pähkinän täytyy palata Kromaan ja auttaa vastarintaliikettä taistelussa Valkosta vastaan!

Kromassa Pähkinä kuulee, että herra Valkonen aikoo sulkea kaupungista oikeaan maailmaan vievät portaalit ? ja että 12:sta portaalista hän on tukkinut jo 10. Portaalien katoaminen tuhoaisi Kroman lopullisesti, eikä Pähkinä voi antaa sen tapahtua. Mutta missä hänen isänsä, vastarintaliikkeen suurin sankari, on?

Pähkinä Jones ja kaksitoista portaalia on toinen osa väreillä ja taiteella höystettyä Pähkinä Jones -sarjaa. Upeat kuvitukset kehystävät jännittävää ja kaunista tarinaa ystävyyden ja perheen voimasta sekä siitä, miten tärkeää on taistella luovuuden ja värien puolesta.

Rob Biddulph on englantilainen kirjailija ja kuvittaja. Hän on julkaissut useita palkittuja lastenkirjoja, ja hän asuu Lontoossa vaimonsa ja kolmen tyttärensä kanssa.

Suositusikä 8+

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Halloweenyllätys Näytä tarkat tiedot

The naughtiest unicorn and the spooky surprise, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrmeä yksisarvinen 8
Yksisarvisten halloween on täynnä kimalletta, mutta myös aika karmaiseva! Hirnuvan hauska alakoululaisten sarja jatkuu.

Halloween on yksi Miran lempijuhlista, ja hän ja yrmeä yksisarvinen Teppo odottavat innolla kurpitsojen kaiverrusta ja keppostelua - sekä tietenkin karkkeja! Meno muuttuu kuitenkin iloisesta pelottavaksi, kun Yksisarviskoulun opettajat alkavat yksi kerrallaan kadota. Onko uudella kummallisella opettajalla jotain tekemistä asian kanssa?

Lue myös Yrmeä yksisarvinen -sarjan muut osat Yksisarviskoulu alkaa!, Urheilupäivä, Kouludisko, Joulujuhla, Kouluretkellä, Rannalla ja Retkeilemässä.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Haudataan menneet Näytä tarkat tiedot

Låt det som varit vila, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mullvaldsin murhat 2
Täydellinen hyvänmielendekkari kietoo lukijan syksyisen Gotlannin tummiin salaisuuksiin.

Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa.

Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen.

Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Jousen tie Näytä tarkat tiedot

O caminho do arco, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

*Mestari ja oppipoika *

Rakastetun Paulo Coelhon romaani Jousen tie on tarina loistavasta jousiampujasta ja pojasta, joka etsii tarkoitustaan maailmassa

Tetsuya on tarunhohtoinen jousiampuja, jonka kyvyt jousen ja nuolen kanssa ovat tehneet hänestä elävän legendan. Tetsuya on kuitenkin vetäytynyt syrjäiseen kylään, jossa kukaan ei tiedä hänen menneisyyttään. Mutta eräänä päivänä hän kohtaa pojan, joka haluaa oppia jousen tien.

Poika vaikuttuu mestarin kyvyistä, ja Tetsuyan antamien viisauksien myötä hänelle piirtyy kuva elämästä ilman pelkoa. Sen ytimessä ovat keskinäiset yhteytemme, rohkeus ottaa riskejä ja oman matkamme epävarmuuksien hyväksyminen.

Sanojen alkemistina tunnetun Paulo Coelhon älykäs pienoisromaani Jousen tie on kurkistus vuosisatojen takaiseen Japaniin ja niihin periaatteisiin, joille hyvän elämän voi perustaa: määrätietoinen työskentely, intohimo, merkityksellisyys ja sisäinen palo muuttaa ympärillämme olevaa maailmaa.

Brasilialainen Paulo Coelho (s. 1947) on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista. Hänen kirjojaan on julkaistu 83 kielellä 170 maassa, ja niitä on myyty yhteensä yli 320 miljoonaa kappaletta. Coelho on Brasilian kirjallisuusakatemian jäsen, ja hän on voittanut 115 kirjallisuuspalkintoa ympäri maailman. Vuonna 2007 hänet nimettiin YK:n rauhanlähettilääksi. Suomeksi Coelholta on julkaistu 17 romaania sekä kaksi mietelausekokoelmaa. Hänen tunnetuin teoksensa on Alkemisti.

Coelho ammentaa kirjojensa aiheet ennen kaikkea omasta elämästään. Etsiessään omaa paikkaansa maailmassa hän on löytänyt vastauksia suuriin kysymyksiin sekä ratkaisuja haasteisiin, joita jokainen joskus kohtaa. Hän uskoo, että kohtalo on löydettävissä meistä itsestämme.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Intensiivinen trilleri petollisesta ystävyydestä ja pakkomielteiden voimasta. Eliittikoulun stipendiaatille Martinille ystävyys upporikkaan Benin kanssa oli pääsylippu piireihin. Sitten Martin saa tietää Benistä salaisuuden, joka sitoo heidät toisiinsa vuosikymmeniksi.

Kunnes Benin nelikymppisissä - samppanjanhuuruisissa juhlissa, satojen silmäätekevien juhlavieraiden läsnäollessa - tuo side alkaa purkautua. Mutta eihän Ben tekisi mitään mikä vaarantaisi heidän ystävyytensä. Eihän?

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Uudenvuodenlupaus Näytä tarkat tiedot

The year of taking chances, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laatuviihteen ykkösnimen hurmaavassa romaanissa suuret haaveet törmäävät yllättävään todellisuuteen.

Kolmekymppiset Gemma, Caitlin ja Saffron tutustuvat uudenvuodenjuhlissa. Uudet ystävykset vannovat, että alkavasta vuodesta on tulossa kaikkien aikojen paras.

Pian jokaisella on kuitenkin edessä rajuja muutoksia. Gemma jää yksin vastuuseen lapsista miehensä jouduttua onnettomuuteen. Caitlin etsii uutta suuntaa menetettyään kaksi rakasta ihmistä. Saffron pohtii, miten kertoisi yllätysvauvasta vastahakoiselle isälle.

Rakastettu hyvänmielen kirjailija kertoo lämpimän ja toiveikkaan tarinan kolmesta naisesta, joiden on kerättävä rohkeutensa kovien haasteiden voittamiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitfordin murhat 6
Vanhan ajan glamouria ja jännitystä säkenöivän sarjan huipennuksessa salaisuudet paljastuvat.

On vuosi 1941, ja sota on saattanut Mitfordin sisarukset erilleen. Kootakseen klaanin yhteen Deborah kutsuu kaikki Chatsworthiin jouluksi. Mukana on myös lumoava joukko silmäätekeviä vieraita sekä perheen vanha ystävä, yksityisetsivä Louisa Cannon.

Piristääkseen tunnelmaa Deborah suostuu emännöimään meedion istunnon. Leikki muuttuu synkäksi, kun meedio paljastaa, että kartanossa on murhattu piika ja että hän voi todistaa sen.

Louisa on valmis selvittämään tapauksen, mutta pian käy ilmi, että kaikilla talossa on salaisuutensa, eikä kukaan katso hyvällä niiden penkojaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruth Galloway 14

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tosipohjainen sotaromaani eteläpohjalaisista Kuhmon talvisodassa.

Kun ähtäriläinen Arvo hyvästelee Seinäjoen asemalla Irjansa, hän ei tiedä palaavatko hän tai hänen kaksi veljeään enää koskaan. Ylivoimainen vihollinen on vyörymässä itärajan yli ja kotimaata puolustamaan tarvitaan myös Etelä-Pohjanmaan miehiä.

Veljien tie vie Karjalaan ja Lappiin, Arvon taas Kuhmon rintamalle. Kainuun hankien keskellä öiset hiihtopartiot, taistelut ja vihollisen kranaattikeskitykset hiovat eri seutujen miehet tiiviisti yhteen. Isänmaan puolustamisen hinta on kuitenkin kallis.

Mukaansatempaava sotaromaani pohjautuu sotapäiväkirjoihin ja sotaveteraanien kertomuksiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologisen jännityksen kuningattaren minitrillerin ahmaisee yhdessä illassa.

Edie, Jake ja Ryan ovat olleet jo lapsesta saakka erottamaton kolmikko. Edie kuvitteli, että tämä yhteys oli rikkumattoman luja. Kun Jake murhataan raa'asti ja Ryania epäillään syylliseksi, Edien maailma murenee.

Edie on nyt ensimmäistä kertaa vuosiin yksin ja asuu syrjäisessä talossa, jonka hän ennen jakoi Jaken kanssa. Hän on surun murtama ja peloissaan - syystä. Joku nimittäin pitää häntä silmällä. Joku on odottanut tätä hetkeä. Nyt Edie on yksin, ja hänen pakoilemansa menneisyys on saamassa hänet viimein kiinni. Mitä kaikkea onkaan jäänyt katseilta piiloon?

Sokeasta pisteestä on tulossa myös tv-sovitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sulkavaaran siskokset 1
Lemmenliekkejä pönttöuunin lämmössä - uusi hersyvän hauska sarja alkaa!

Kovaa vauhtia keski-ikäistyvä Jessi pakenee taloyhtiön putkiremonttia sisarensa hoteisiin. Nyt hän asuu jossain hornantuutissa, ja selvitettävänä olisi äskettäin kuolleen isän jäämistö. Vanha rintamamiestalo on ovensuuta myöten täynnä erilaista rojua, ja pihalla nököttää lumikinosten peittämiä möykkyjä, ITE-taiteilijana kunnostautuneen isän omaperäisiä veistoksia.

Paikallisesta taiteilijasta on saanut vihiä myös tutkija Petja, jonka pieni punainen kottero ilmestyy pian pihapiiriin. Jessin ja asiantuntijan näkemykset isän luomuksista eivät mene yksiin, mutta jotain muuta yhteistä alkaa vähitellen löytyä...

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Wisting 4
Lukijoiden rakastama poliisi William Wisting joutuu kasvokkain käsittämättömän julmuuden kanssa.

Kuuma heinäkuu Larvikissa, Norjassa. Menestynyt nuori käsipalloilija Kajsa Berg on matkalla harjoituksiinsa mutta katoaa jäljettömiin.

Pian katoamisen jälkeen roihahtaa metsäpalo. Sammutustöiden yhteydessä palomiehet löytävät puuhun sidotun miehen ruumiin, jonka vierellä on kuollut kissa. Kissalta puuttuvat etutassut.

Kajsa Bergiä ei löydy, mutta monella hänet tuntevalla on jotakin salattavaa. William Wisting joutuu keskelle rikosten ketjua, joka paljastaa ihmisluonnon synkimmät syöverit ja valtapelin raaimmat muodot - ja on syöstä myös hänet pimeyteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sotakoira Lex 2
Taneli, Iiro ja Osku löytävät henkihieverissä olevan hylätyn koiranpennun lammen rannalta ajellessaan maastossa polkupyörillään. Kuka pennun on jättänyt sinne? Pian selviää, että koira on kadonnut armeijalle sotakoiria kasvattavalta Silvialta, mutta vielä on selvitettävä, kuka sen vei ja miksi.

Sotakoira Lex on alakoululaisille suunnattu jännityskirjasarja, jonka päähenkilöinä seikkailevat lapset asuvat armeijan varuskunnan vieressä. Kasarmilla koulutetaan sotakoiria.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katja Ketun huikaiseva romaani kieppuu aikojen lävitse ja antautuu villille luonnolle ja perillistä ikävöivän veren kutsulle.

Kirjailija saa keskenmenon ja menettää kykynsä puhua ja kirjoittaa. Paikalle lähetetään Taivaiden Tutkimustoimistosta Etsivä, mutta jokin menee pieleen, ja tuvan nurkkaan ilmestyykin Kissa, joka käy tutkimaan vintin lattialuukusta löytynyttä Isoisoäidin päiväkirjaa.

Kun uusi elämä on menetetty, kääntää Kirjailija katseensa menneisyyteen ja ikiaikaisiin syntysanoihin. Niiden taitajalla, Isoisoäidillä, on suomen kielen väessä ja voimassa parantajien mahti.

Voiko menneestä löytää lohdun ja tarkoituksen elämälle, kun tulevaisuutta ei ole?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hanna ja Hilla 3

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Carlos Mäkinen 2
Synteettistä sahramia, huijareita ja dementikkoja.

Kun taistellaan maailman kalleimmasta mausteesta, kaikki keinot ovat sallittuja. Veijariromaani mässäilee lähinnä naurulla, ei väkivallalla.

Suomalainen huijaripariskunta ryhtyy valmistamaan ja myymään sahramia kyseenalaisin keinoin. Meritie vie Algarvesta Länsi-Saharan aavikolle ja matka jatkuu Almerian kasvihuoneisiin. Asiakkaiden lisäksi väärennetystä mausteesta kiinnostuvat isommat kelmit sekä virkavalta ja Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin.

Espanjan punainen kulta tarjoilee omituisia persoonallisuuksia ja absurdin tummaa huumoria Algarven auringon ja sen varjojen harmailla alueilla. Paha saa palkkansa tai ainakin paljon sahramia.

Mikko J. Kiviluoto asuu Salossa, mutta tutkii ja kummastelee koko tunnettua maailmankaikkeutta ja ihmiskuntaa. Joskus jopa ihaillen. Kiviluodon kehuttu esikoisteos Casa Dementeria julkaistiin vuonna 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Kuningashuone Näytä tarkat tiedot

Het koninklijk huis, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hollannin kuningas Hendrik ja kuningatar Margarita katselevat The Crownia ja ajattelevat, että heidän omassa tylsässä elämässään ei ole aineksia elokuvaan.

Kuningashuone jakautuu kymmeneen "jaksoon", joiden aikana käy kuitenkin ilmi, että tämän perheen elämä on täyttä saippuaoopperaa: aviorikos, kleptomaani sukulainen, entisiä aviomiehiä, joilla on levoton menneisyys... Lukija ei voi koskaan olla varma, mihin suuntaan juonenkäänteet johtavat, kunnes taitava loppu sitoo langat yhteen.

Kuningashuone on yllätyksellinen satiiri eräästä kuningashuoneesta sekä kuninkaallisiin kohdistuvasta tirkistelynhalusta. Se tarjoaa ennennäkemätöntä ja uudenlaista Kochia, mutta jälleen kerran kirjoittajan psykologinen silmä on terävä ja armoton.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

*Eloonjäämistaistelu vihollislinjojen takana *

Kristian Kosonen kuvaa sotaa uudesta näkökulmasta Vuosalmen sotavangit -romaanissaan, jossa vankileireillä riutuvat suomalaissotilaat käyvät taistelua henkäys kerrallaan, pysymällä elossa

Kesällä 1944 alikersantti Peitsaro painautuu istumaan selkä juoksuhaudan penkkaa vasten ja sulkee silmänsä kasvoillaan kärsivä ilme. Vihollishyökkäykset on saatu väsymättömin ponnisteluin torjuttua, mutta nyt Äyräpään puolustuslinja murtuu. Silmittömän kaaoksen keskellä kersantti Ylä-Huikku ottaa nimettömästään sormuksen ja pyytää Peitsaroa toimittamaan sen vaimolleen sodan loputtua.

Puna-armeijan vangiksi jäänyt haavoittunut Peitsaro laahustaa runnellun mieslauman mukana kohti tuntematonta. Helvetillisen vankeuden aikana Peitsaro ei unohda aseveljensä viimeistä toivetta. Se muistuttaa kauas jääneestä kodista ja lupauksesta, jonka Peitsaro aikoo pitää.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva kertomus nuorista, jotka osallistuvat tosi-tv-ohjelmaan autiolla saarella.

Hei, tahdotko olla kuuluisa?

Kuusi nuorta on valittu tosi-tv-ohjelmaan, jonka järjestäjä vaatii osallistujilta ehdotonta vaitioloa. Vene kuljettaa nuoret kuvauksiin pienelle Seelannin saarelle. Siellä heitä odottaa ankea majoitus ja viesti, jonka mukaan tuotantotiimi saapuu seuraavana päivänä.

Pian alkaa tapahtua selittämättömiä asioita. Onko karulla saarella muitakin? Salaako joku nuorista jotain? Ja ennen kaikkea, miksi juuri heidät on valittu ohjelmaan?

Taidokkaasti tihenevän tunnelman taustalla kaihertavat teot, joita ei voi enää perua. Lopulta mikään ei ole sitä, miltä näyttää.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihastuttava historiallinen rakkausromaani!

Eletään 1800- ja 1900-lukujen vaihdetta. Anna Tuomiharju on köyhän torpparin tytär, jolla siintää edessään jännittävä tulevaisuus. Toisin kuin monet muut köyhien perheiden lapset, lahjakas Anna on päässyt seminaariin oppilaaksi. Jos kaikki sujuu hyvin, Annasta tulee vielä jonakin päivänä ihan oikea opettajatar. Annan elämä menee kuitenkin sekaisin, kun hän eräänä päivänä kohtaa komean upseerin. Voiko mies todellakin olla Erik von Hammer, Annan lapsuudentoveri vuosien takaa?

Anna - kartanon opettajatar johdattaa lukijan menneen ajan Suomeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hiraeth 2
Fantasiaromaani Pohjan kruunu kertoo vuonna 2020 ilmestyneen Hiraeth-teoksen taustatarinan. Katariina Kärkelän luoma saaga kertoo aarneista, jotka suojelevat maailmaa sytyttämillään pyhillä tulilla. Upea kieli kannattelee jo Hiraethissa esiteltyjen ja tässä teoksessa keskiöön nousevien Aletheian, Esterin ja Fabianin tarinaa.

Pohjan kruunu vie lukijan Bolognan yliopistomaailmasta pohjoisen talven sydämeen ja tutustuttaa hänet sen olentoihin, sen yhtäaikaiseen vaaraan ja kauneuteen. Teos ammentaa kerronnallisen aineksensa Euroopan rikkaasta myyttiaineksesta, jonka kirjailija tuntee perusteellisesti.

FT Katariina Kärkelä (s. 1992) on porvoolainen kirjallisuudentutkija, joka väitteli Tampereen yliopistosta kesäkuussa 2022. Kaunokirjallisuuden ja filosofian suhteeseen, erityisesti tiedonfilosofian ongelmiin, liittyvät kysymykset ovat sekä hänen akateemisen että kaunokirjallisen työnsä ytimessä. Kesällä 2023 ilmestyvä Pohjan kruunu on Hiraeth-fantasiaromaanille kirjoitettu alkuosa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hirviömäisen hauska seikkailuromaani!

Juuli, Jukka ja Jutta ovat kolmosia, jotka elävät melkein tavallisessa perheessä. Muut eivät kuitenkaan tiedä, että heidän ihmisiä näyttelevät vanhempansa ovat oikeasti hirviöitä. Voiko kolme neuvokasta lasta kesyttää kaksi ei-niin-ovelaa monsteria?

Mistä tunnistaa ihmisen? Juulin, Jukan ja Jutan vanhempien mielestä ainakin siitä, että ihmisillä on vaatteet, he käyvät töissä ja heillä on plussakortti. Se vaikuttaa riittävän, sillä kaikki koulussa ja naapurissa uskovat, että nämä kaksi höperöä hirviötä ovat tavallisia, joskin hiukan omituisia vanhempia. Lasten mielestä levoton elämä hirviötalossa saisi kuitenkin jo riittää. Mutta voiko hirviöt kesyttää? Ainakin avuksi tarvittaisiin edes yksi ihminen, joka uskoisi lapsien kertomaa. Mari Luoman hulvaton ja sopivan jännittävä hirviöseikkailu juhlii lasten neuvokkuuden voimaa. Myös kirjan kekseliäs kuvitus on Luoman käsialaa.

Mari Luoma on Hampurissa asuva kirjailija, kuvittaja ja hahmosuunnittelija. Hänet tunnetaan Romeo & Hirviöt -sarjakuvista sekä lukuisista kuvitustöistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rikosetsivä Ffion Morgan 2
Tulisieluinen rikosetsivä ja arvoituksellinen murha Pohjois-Walesin jylhissä maisemissa. Tosi-tv-ohjelman kilpailijat jätetään vuorille luonnon armoille. Jokaisella heistä on vaarallinen salaisuus, eivätkä he leikkiin lähtiessään aavista, että se on vaarassa paljastua suorassa lähetyksessä. Kun murhaaja iskee, jokaisella on alibi mutta myös motiivi. Rikosetsivä Ffion Morganin on yhdessä Leo Bradyn kanssa selvitettävä, miltä näyttää totuus tv-ruudun ulkopuolella.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Se on toivo, joka haisee.

Tehtaan piipusta kohoaa savu. Sodanjälkeisessä Suomessa se tuoksuu hyvälle.

Tehdaspaikkakunnalle muuttavien Vilhon ja Elsan eväät ovat köyhät, mutta he luottavat yhtiön pitävän huolen omistaan. Rintamakirjeenvaihdossa toisensa löytänyt nuoripari haistaa Toiviokosken paperitehtaan höyryissä lupauksen. Tänne rakennettaisiin perhe ja yhteinen tulevaisuus.

Sodan haavat eivät kuitenkaan umpeudu helpolla, vaan ihmisiä vainoaa elämätön elämä. On nuorina leskiksi jääneitä naisia sekä miehenkuoria, jotka ovat edelleen henkisesti rintamalla. Yhteisö on yhtenäinen ulospäin, mutta sen sisällä jakaudutaan luokkaleireihin. Sekä tehdasyhteisö että Vilho ja Elsa joutuvat etsimään yhteistä säveltä.

Toiviokoski on intensiivinen kuvaus jälleenrakennuksen Suomesta ja sammumattomasta elämänjanosta.

Mooses Mentula (s.1976) vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Kainuun korvessa Kuhmossa, asui välillä vuosia Lapissa ja on sittemmin juurtunut etsimään arkipäivän yläpuolelle nousevia tarinoita Tuusulaan. Mentula on kirjoittanut niin novelleja, romaaneja kuin kuunnelmiakin. Kirjoittamisen lisäksi hän tekee töitä peruskoulun rehtorina. Aiemmin hän on työskennellyt uutistoimittajana sanomalehdissä ja radiossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tulta, ruudinsavua ja hovijuonitteluja

Historiallisten seikkailujen mestarin 1500-luvun Irlantiin sijoittuva romaani tyttöjen välisestä ystävyydestä - ja taistelusta tuhoa kylvävää lohikäärmettä vastaan.

Legendan mukaan vuoren uumenissa asuu lohikäärme. Sotureiden retkue lähtee tutkimaan asiaa ja muinainen peto herää kostamaan pesärauhansa rikkojille. Hyökkäyksestä jää ainoana eloon linnanherran tytär Isibéal. Paetessaan halki palavien kylien Isibéal tapaa neljä kaltaistansa rohkeaa tyttöä. Kun sotureista ja miehistä suurin osa on saanut surmansa, joutuvat nuoret sankarittaret ottamaan ohjat käsiinsä. Heidän on saatava kaksi kilpailevaa aatelissukua yhdistämään voimansa lohikäärmeen kukistamiseksi.

Anniina Mikama (s. 1977 )on historiallisista nuortenromaaneistaan tunnettu kirjailija, jonka teoksille on myönnetty Laivakello-palkinto, kahdesti Topelius-palkinto sekä mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Nuori Aleksis -palkintoehdokkuudet.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tuomo rakensi pelin valmiiksi aamua varten ja kirjoitti pelivihkoon kirjaimet P, O ja T. Papan pelimerkiksi hän otti hevosenkengän, Otto pitäisi ämpäristä ja hän itse otti leivän. Kullekin pelimerkille oli tehtäväpinkassa omat korttinsa, Tuomo oli ne kirjoittanut. Poikkeusoloissa."

Kesä 2024. Nootteja ja helikoptereita lentelee, eläkeläisiä pitää kieltää menemästä marjaan varuskunta-alueiden läheisyydessä. Ensin oli pikkuviha, sitten isoviha ja nyt totutellaan kestovihaan.

Historian ja maantiedon opettaja Tuomo on kissansa kanssa Mikkelissä Saimaan mökillä. Vaimo on ikonimaalauskurssilla Valamon luostarissa. Tuliverkko-nimistä lautapeliä kehitellyt poika menee sotaharjoituksiin. Isäpappa on haudassa, kuten velikin, mutta kapiaisten jäämistölle ei jaksa nyt tehdä mitään. Ehkä kaikelle on käyttöä.

Tuomo alkaa pelata lautapeliä yksin.

Isompiin uutisiin ei osaa varautua, ihmeisiin vielä vähemmän. Onko turvallisuus ilmoitusasia vai tahdonalaista toimintaa?

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Kirja
Oseman, Alice, kirjoittaja, kuvittaja ; Auranheimo, Johanna, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heartstopper
Poissa silmistä, poissa mielestä?

Alice Osemanin miniromaanissa kurkistetaan, mitä kuuluu Heartstopper-sarjakuvista ja Neflixin menestyssarjasta tutuille Nickille ja Charlielle, kun seurustelua on takana jo kaksi vuotta.

Kaikkien mielestä Nick ja Charlie ovat täydellinen pari, täysin erottamattomat. Nickin on kuitenkin aika lähteä opiskelemaan eri kaupunkiin, ja yhtäkkiä kaikki epäilevät, mahtavatko he pysyä yhdessä.

Hyvästien lähestyessä Nick ja Charlie alkavat itsekin pohtia, onko heidän suhteensa riittävän vahva. Totuushan on, että vain harva ensirakkaus kestää ikuisesti...

Charlie: "Olen seurustellut Nick Nelsonin kanssa kaksi vuotta. Hän tykkää rugbysta, Formula 1:stä, koirista, Marvel-universumista, huopakynien rahinasta paperilla, sateesta ja kenkiin piirtelystä. Hän tykkää myös minusta."

NICK: "Minun ja Charlie Springin yhteisiä juttuja ovat: Leffojen katselu. Samassa huoneessa kököttely omien läppärien äärellä, tekstailu toisillemme eri huoneista. Pussailu. Kokkailu. Drinkkien sekoittelu. Juominen. Puhuminen. Riitely. Nauraminen. Olemme varmaan vähän tylsiä. Mutta mitä sitten."

Kirjailija-kuvittaja Alice Oseman on yksi aikamme merkittävistä äänistä, jonka luoma maailma on poikkeuksellisen ajankohtainen nuorille juuri nyt. Romaaneissaan ja Heartstopper-sarjassaan hän tavoittaa samaistuttavasti ja voimaannuttavasti nuorten koko tunnemaailman kirjon: epävarmuuden, ystävyyden, ensirakastumisen ja identiteetin etsimisen.

Oseman syntyi Kentissä Englannissa 1994. Hänen esikoisromaaninsa Yksinpeli (Solitaire) julkaistiin, kun hän oli vasta 19-vuotias. Myöhemmin Osemanilta on ilmestynyt myös kolme muuta nuorten aikuisten romaania. Syksyllä 2016 nettisarjakuvina alkanut Heartstopper oli hänen läpimurtonsa, ja nyt Charlien ja Nickin tarinaa voi seurata myös Netflix-sarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Metallinetsijät 2
Palkitun kirjailijan hauska sarja metallinetsinnän saloista ja ystävyyden voimasta.

Joelilla ja Jullella on mainio yhteinen harrastus: he ovat Metallinetsijöitä! Eräänä kauniina kesäaamuna he suuntaavat laitteineen pellolle, jonka lähettyvillä on vanhojen karttojen perusteella ollut asutusta satojen vuosien ajan. Piippailu tuottaakin tulosta, ja maan uumenista nousee jännittäviä löytöjä. Päivän aikana he tutustuvat Oliveriin, josta tulee Metallinetsijöiden kolmas jäsen, ja retki huipentuu todelliseen mahtilöytöön.

Ohuet kirjat ovat täynnä seikkailuja ja lempeää huumoria ja sopivat myös niille, joiden on vaikea tarttua kirjaan.

Tallennettuna: