Haku

Uutuudet, vko 43/2023

Uutuudet ajalta: 23.10.2023 - 29.10.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 2
Kirja
Kaseva, Tuomas, kirjoittaja, toimittaja ; Räty, Reetta, kirjoittaja, toimittaja ; Seuri, Olli, kirjoittaja, toimittaja ; Ahvenniemi, Ulla, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Baggini, Julian, kirjoittaja ; Kilpeläinen, Tapani, kääntäjä ; Eurooppalaisen filosofian seura, julkaisija, kustantaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kohti sitä, mikä pelottaa

Harri-Pekka Pietikäisen Tunne pelkosi, vapaudu elämään tarjoaa vertaistukea sisimpien pelkojen tunnistamiseen ja siihen, miten peloista ja niiden aiheuttamasta häpeästä voi selviytyä.

Syvällä sisimmässä olevat pelot ohjaavat usein käyttäytymistämme, mutta niitä voi olla vaikea edes tunnistaa. Tällaisia pelkoja ovat muun muassa menettämisen pelko, huijarisyndrooma ja hylätyksi tulemisen pelko. Usein pelätessämme uskomme tarinaa, jota itse itsellemme sepitämme. Samat kehon ja mielen mekanismit, jotka tuottavat pelkoa, mahdollistavat kuitenkin myös uteliaisuuden.

Tietokirjailija Harri-Pekka Pietikäinen kertoo tässä kirjassa tarinoita eletystä elämästä. Hän käsittelee tarinoissa avoimesti omia pelkojaan mutta myös sukupolvelta toiselle periytyviä pelkoja sekä pelkoja, jotka leimaavat koko yhteiskuntaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Korjonen-Kuusipuro, Kristiina, toimittaja, kirjoittaja ; Rasi-Heikkinen, Päivi, toimittaja, kirjoittaja ; Vuojärvi, Hanna, toimittaja, kirjoittaja ; Pihlainen, Kaisa, toimittaja, kirjoittaja ; Kärnä, Eija, toimittaja, kirjoittaja ; Aavikko, Lotta, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Hakutulos 17
Kirja
Kaasinen, Arja, kirjoittaja, toimittaja ; Myllyniemi, Ulla, kirjoittaja, toimittaja ; Cantell, Hannele, kirjoittaja ; PS-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Brooks, Andrew, kirjoittaja ; Park, Jeongeun, kuvittaja ; Long, Daniel, kuvittaja ; Sahlgren, Jari, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tässä uskomattomassa karttakirjassa tutustut värikkäisiin maihin ja maanosiin, ainutlaatuisiin kansoihin ja paikkoihin sekä karuihin aavikoihin ja reheviin sademetsiin. Lähde mukaan upealle matkalle maailman ympäri!

Samalla tutustut muun muassa hyiseen Etelänapa-mantereeseen, Brasilian trooppisiin sademetsiin ja Afrikan kuiviin aavikkoalueisiin.

Seikkailu odottaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Hakutulos 24
Kirja
Halonen, Tarja, toimittaja, kirjoittaja ; Korhonen-Kurki, Kaisa, toimittaja, kirjoittaja ; Niemelä, Jari, toimittaja, kirjoittaja ; Pietikäinen, Janna, toimittaja, kirjoittaja
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25
Hakutulos 26
Kirja
Ravantti, Aapo, kirjoittaja, kuvittaja ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinkoa tietomatkalle aurinkokuntaan!

Hyppää avaruusluotaimen matkaan ja kiidä tutustumaan aurinkokuntamme ihmeisiin! Tämä vinhasti kuvitettu tietokirja kertoo kattavasti maapallon naapureista: Auringosta, asteroideista, planeetoista, ja kuista. Entä mitä on aurinkokunnan ulkopuolella? Värikäs Tietopalat-sarja sopii tiedonnälkäisille alakoululaisille.

Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa runsaan värikkäästi kuvitetussa paketissa. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta! Yhä laajeneva tietokirjasarja tarjoaa monipuolisen valikoiman luettavaa pienille tiedonnälkäisille.

Kuvittaja ja kirjoittaja Aapo Ravantti (s. 1974) on kulttuurialan moniottelija. Hän tekee lastenkirjojen lisäksi töitä muun muassa ääniteknikkona ja muusikkona.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Cullimore, Stan, kirjoittaja ; Bacon, Derek, kuvittaja ; Ledger, Bill, kuvittaja ; Träff, Tytti, kääntäjä
2007
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Ertimo, Laura, kirjoittaja ; Sandberg, Kaisu, taiteilija ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa lintujen jännään maailmaan!

Lintuja on jos jonkinlaisia. Yksi metsästää öisin, toinen nukkuu lentäessään, kolmas matkustaa tuhansia kilometrejä ilman kompassia ja löytää silti samaan pesäpuuhun. Tämä monipuolinen ja runsaasti kuvitettu tietokirja tutustuttaa ihmeellisiin lintuihin hauskasti ja helposti yksinkertaisten tekstien ja ilmeikkäiden kuvitusten avulla.

Tietopalat-kirjoissa on tuhtia tietoa runsaan värikkäästi kuvitetussa paketissa. Uusia asioita oppii kuin huomaamatta! Yhä laajeneva tietokirjasarja tarjoaa monipuolisen valikoiman luettavaa pienille tiedonnälkäisille.

Laura Ertimo (s. 1977) on maantieteilijä, joka on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja lapsille ja koko perheelle. Ertimolle myönnettiin Tietopöllö-palkinto vuonna 2020.

Kaisu Sandberg (s. 1990) on helsinkiläinen kuvittaja ja graafikko, jonka iloisen värikkäitä kuvituksia voi nähdä muun muassa suosituissa Lukupaloissa ja Tietopaloissa sekä Putingin paperituotteissa. Sandberg on horoskoopiltaan leijona ja sielultaan luihuinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Hakutulos 31
Kirja
Saari, Janina, kirjoittaja ; Muhonen, Anne, taiteilija
2022
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uuden lasten luontokirjasarjan avaus.

Hauska luontotarina siitä, miten jokainen on hieno ihan omana itsenään.

Karhunputkelle kokoontuu kokonainen joukko erilaisia koppakuoriaisia: kultakuoriainen ja kuparikuoriainen, metsäsittiäinen ja sarvikuonokas sekä kimalaiskuoriainen ja seitsenpistepirkko.

Kuuluu kovaa kitinää! Mistä nämä kovapäiset koppikset oikein kinastelevat? Löytyykö suukopuun sopua?

Mukaansatempaavassa kuoriaistarinassa jokainen saa olla omanlaisensa, ja kaikki kuuluvat lopulta samaan pörisevään porukkaan.

Koppisknoppis-osio esittelee hauskalla tavalla kertomuksen kotimaiset koppakuoriaiset ja kannustaa lasta tutustumaan lähiluontoon ja metsän pieneliöihin.

Janina Saari on kirjoittaja ja kansainvälisillä markkinoilla toimiva kääntäjä Liedon Vanhalinnasta. Yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista opiskelleelle Saarelle on tärkeää tukea lasten lukemista ja sen kautta luontoyhteyttä. Kitisevä koppiskokous on ensimmäinen häneltä julkaistu teos.

Anne Muhonen on vantaalainen kuvittaja, jolta on julkaistu 17 sarjakuva-albumia. Muhonen on tehnyt myös lastenkirja- ja oppimateriaalikuvituksia sekä laajentanut kuvallista ilmaisuaan niin valokuvauksen kuin muraalimaalauksenkin puolelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Hakutulos 35
Kirja
Daynes, Katie, kirjoittaja ; Taylor, Dan, taiteilija ; Falk, Tanja, kääntäjä ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjassa kerrotaan, mitä vanhemmat voivat itse tehdä, jos epäilevät viiveitä 0-5-vuotiaan lapsensa kehityksessä. Barbera on kehittänyt selkeän ja lapsiystävällisen työkalupakin arjen haastavista tilanteista selviämiseen, kontaktin, puheen ja leikin oppimiseen ja myös kertoo, mitkä merkit saattavat viitata kehitysviiveisiin. Kirjan suomalaisena asiantuntijana on toiminut pienten autismikirjon lasten kuntoutukseen keskittynyt psykologi, psykoterapeutti ja BCBA Pirita Hämäläinen. Hämäläinen on myös kouluttautunut Barberan Tue&AutA -ohjelman vanhempainvalmentajaksi (TtT, Train the Trainee).

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Hakutulos 40
Kirja
Iivonen, Pirjo, kirjoittaja, valokuvaaja ; Iivonen, Pinja, kuvittaja ; Wallendahr, Anna, valokuvaaja ; Moreeni (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syksyn värikkäimmät villasukat syntyvät jämälangoista, kun huippusuosittu sukkakirja saa jatkoa.

Sijoita langanloput viisaasti ja neulo monivärisiä sukkia eri tekniikoilla. Jo pienellä lankamäärällä saat nilkkapituiset sukat, isosta riittää polvisukkiin.

Pääasiassa kirjo-, intarsia-, pitsi-, pinta- ja mosaiikkineuleella toteutettavien näyttävien sukkien mallikerrat ovat selkeitä ja suhteellisen tiheästi toistuvia. Mukana on myös suurempia neulekuvioita, joissa kuviolankojen sävyjen kirjo pääsee oikeuksiinsa.

Ohjeet on laadittu yleisimmille langanpaksuuksille eli sport (esim. Nalle) ja DK/worsted (esim. 7 Veljestä). Osassa malleista jämälangat yhdistetään yhteen samana säilyvään pohjaväriin.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Alanko, Teija, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Alanko, Seppo, valokuvaaja (ekspressio)
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 42
Hakutulos 45
Kirja
Lehtimaja, Inkeri, kirjoittaja ; Korpela, Eveliina, kirjoittaja ; Komppa, Johanna, kirjoittaja ; Kotilainen, Lari, kirjoittaja ; Kurhila, Salla, kirjoittaja ; Alma Talent, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisilla työpaikoilla on yhä enemmän erilaisista kielellisistä taustoista tulevia työntekijöitä. Moni kansainvälinen työntekijä käyttää työssään lähinnä englantia, mutta suomen osaamisesta olisi hyötyä heille itselleen ja koko työyhteisölle. Niissä työtehtävissä, joissa suomea tarvitaan työkielenä, haasteena on saada kansainväliset työntekijät oppimaan riittävä kielitaito mahdollisimman nopeasti. Työyhteisöiltä puuttuu kuitenkin usein kielenoppimisen tukemiseen tarvittavaa osaamista, mikä johtaa tehottomiin käytänteisiin. Monikielisen työyhteisön opas tarjoaa suomalaisille työyhteisöille konkreettista apua monikielisten työtilanteiden sujumiseen ja kansainvälisten työntekijöiden suomen oppimisen tukemiseen. Tarjolla on neuvoja ja malleja sekä pienimuotoiseen arjen toimintatapojen muokkaamiseen että laajempiin rakenteellisiin muutoksiin. Tavoitteena on työpaikka, jossa kielelliset käytänteet palvelevat niin työn tehokasta sujumista, työntekijöiden kielitaidon kehittämistä kuin turvallisen, kannustavan ja avoimen ilmapiirin syntymistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Enkelsaari, Oona-Emilia, kirjoittaja ; Ivars, Hilda, kirjoittaja ; Aviador Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisen elokuvan ja teatterin rakastetuimpiin tähtiin kuuluva Ansa Ikonen (1913-1989) elää yhä hänet tunteneiden ja kohdanneiden muistoissa. Ikonen syntyi Pietarissa ja varttui Helsingissä, josta hänen lähes puoli vuosisataa kestänyt näyttelijänuransa alkoi. Ensimmäiset roolinsa hän teki teatterissa 1930-luvulla, ja pian tämän jälkeen käynnistyi ikimuistoinen yhteistyö Tauno Palon kanssa. Nämä suomalaisille tutut vaiheet saavat Ansa Ikonen - muistoja filmitähdestä -kirjassa arvoisensa käsittelyn uudesta näkökulmasta.

Millainen äiti, ystävä, kollega ja kesänaapuri Ansa Ikonen oli? Millaisen muiston hän jätti kohtaamisistaan yleisön kanssa, ja miten Ansa Ikosen kulttuuriperintö näkyy tällä vuosituhannella? Teoksessa ääneen pääsevät lukuisat hänet tunteneet ja tavanneet sekä he, joihin Ansa on näyttelijänä jättänyt lähtemättömän vaikutuksen.

Kirjan kirjoittajat Oona-Emilia Enkelsaari (s. 1999) ja Hilda Ivars (s. 1997) ovat paneutuneet aiheeseensa huolellisesti ja suurella sydämellä. Teatterin parissa itsekin toimivalta Enkelsaarelta on aiemmin ilmestynyt Kokkaa vegemmin -keittokirja. Hilda Ivars on puolestaan opintojaan viimeistelevä tuleva musiikin-, draama- ja ruotsinopettaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Salmi, Topi, kirjoittaja, ; Virtanen, Tommi E., kirjoittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja ; Tammi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sanoittajalegenda poikansa silmin.

Isäni Vexi on kirja isästä, Vexi Salmesta. Kertojana on sanoittajalegendan poika Topi Salmi. Kirja on tarina kipeästäkin isäsuhteesta, jossa kollegiaalinen yhteistyö vaihtelee lapsuuden pettymyksen tunteisiin.

Topi Salmen syntymä ajoittuu Vexin uran alun kiihkeisiin menestysvuosiin. Taiteilijaelämä Irwinin kanssa teki myös hittisanoittajasta koko kansan julkkiksen. Se heijastui Salmien kotielämäänkin, Vexi oli paljon poissa arjesta ja liitto päättyi avioeroon. Topi jäi asumaan äitinsä luo ja suhde isään etääntyi. Vaikea aika jätti pysyvät jälkensä Topiin, joka kuitenkin seurasi isäänsä musiikkialalle ainoana lapsista. Kun Vexi otti poikansa töihin levy-yhtiöönsä, tarjoutui isän ja pojan väliseen suhteeseen yllättäen uusi alku. Vuosia myöhemmin, kun Topista oli isänsä jalanjälkiä seuraten kasvanut levy-yhtiönsä kautta täysiverinen ammattilainen, rakentui suhde jo eri pohjalle. Vexin loppuvuosina keskustelijoina olivat tasavertaiset miehet ja kollegat.

Topi Salmi kertoo kirjassaan myös, millaiselta Vexin elämä näytti pikku pojan silmin. Irwinin lauluissa ironiaksi ja parodiaksi tarkoitettu rentturomantiikka muuttui todellisuudeksi välillä myös Vexin arjessa. Toisaalta Vexi osasi halutessaan olla myös hyvä perheenisä, joka oli keskusteleva ja läsnä ? silloin kun oli läsnä.

Topi Salmi (s. 1972) on isänsä polkuja kulkeva sanoittaja ja musiikkialan yrittäjä. Hän pyörittää alalla arvostusta nauttivaa levy-yhtiö Emsalö Musicia ja on julkaissut pari sataa levyä. Julkaistuja sanoituksia on muutama sata niitäkin ? hyvin isänsä näköinen ura siis.

Tommi E. Virtanen on journalisti, joka on tunnettu musiikkiaiheisista dokumenteistaan ja tietokirjoistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Kirja
Buckley, James, Jr, kirjoittaja ; Altarriba, Eduard, kuvittaja ; Korpisaari, Pia, kääntäjä
2022
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 50