Haku

Uutuudet, vko 44/2023

Uutuudet ajalta: 30.10.2023 - 5.11.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 3

Mitä on raha? Näytä tarkat tiedot

Money for beginners, suomi
Kirja
Reynolds, Eddie, kirjoittaja ; Oldham, Matthew, kirjoittaja ; Bryan, Lara, kirjoittaja ; Bonatti, Marco, kuvittaja ; Siimes, Mika, kääntäjä ; Nemo (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää rahasta.

Raha on ihmisen luoma keksintö, joka syntyy pankeissa kuin tyhjästä. Mitä käytettiin rahana ennen kuin kolikot keksittiin? Tekeekö raha onnelliseksi vai onko se pahan alku ja juuri?

Kirja kertoo, kuinka palkankorotuksen voi perustella ja kenelle pankit antavat lainaa. Tutuksi tulevat niin korkoprosentit, keskuspankit kuin kryptovaluutatkin.

Miksi jääkiekkoilijat saavat enemmän palkkaa kuin puutarhurit? Miksi jotkut ovat rikkaampia kuin toiset?

Mielenkiintoista lasten tietokirjaa voivat lukea salaa myös aikuiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Huilaja, Aino, kirjoittaja ; Ylkänen, Jerry, valokuvaaja ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirpaisevan hauska seikkailu Euroopan teillä syvenee rehelliseksi kuvaukseksi omannäköisen elämän ja uran etsimisestä.

Pakettiautoon muuttanut entinen uraohjus on päätynyt lapsuutensa maisemiin keskelle Lapin jäätyneitä suomaita. Talvituntureiden syleilyssä on aikaa - ja myös pakko - etsiä elämälle uutta suuntaa.

Kun kevät koittaa, matkan on jatkuttava, mutta minne ja mitä se vaatii? Kiinnostaisiko työ somevaikuttajana vai paluu takaisin uutistoimitukseen? Vastaisiko myöntävästi tosi-tv-tarjoukseen? Ja kiperin kysymys kaikista: voiko nelikymppinen ihminen asua edelleen pakettiautossa?

Paluumatkalla on jatkoa Maikkarin uutisankkurin irtiotosta kertovalle Pakumatkalla-kirjalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Fernández, Inari, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Hämäläinen, Miika, valokuvaaja (ekspressio) ; INARIMedia, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huippusuosittu Käppyrämännyn juurella, Storytel Original -äänikirja nyt painettuna kirjana, jossa tarinaa täydentävät henkeäsalpaavat Lapin luontokuvat. Toimittaja ja vaikuttaja Inari Fernández muutti perheineen Helsingistä Lappiin. Tarkoituksena oli tehdä vain vuoden hyppy pohjoiseen kiireisestä arjen oravanpyörästä ja palata sen jälkeen takaisin. Mutta toisin kävi. Pohjoinen vei Inarin perheineen mennessään. Samalla muuttui paljon muutakin kuin vain asuinpaikka. Omakohtainen elämänmuutostarina kuljettaa Inarin muun muassa Lapin sodan historiaan, saamelaisten maille, pakumatkalle tunturiin ja sydänystävyyteen poroemännän kanssa. Ääneen pääsevät muutoksen synnyttämät syvällisimmät ja kipeätkin ajatukset, joita Inari ei aiemmin ole julkisuuteen avannut. Kirja kertoo Inarin ajatuksista suuren elämänmuutoksen virrassa, vaelluksista tuntureilla ja hetkistä Käppyrämännyn juurella - mutta ennen kaikkea hänen kohtaamistaan ihmisistä ja siitä, miten heidän tarinansa ja viisautensa ovat vaikuttaneet Inariin. Vuosien ulkopuolisuuden tunteen ja itsensä etsimisen jälkeen Inari on löytänyt elämäänsä rauhan. Viihdyttävä ja ajatuksia herättävä esikoisteos kutsuu lukijan itsensäkin pohtimaan, mikä on elämässä tärkeintä. Mukaan Inarin Lapin matkalle sinut johdattelevat upeat pohjoisen luontokuvat sekä ihmisten aidot dialogit.
Kirjan tuotoista ohjataan 10% vanhojen metsien suojeluun.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Laaksonen, Jouni, kirjoittaja, valokuvaaja ; Karttakeskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8

Ensimmäinen tietokirjani : eläimet Näytä tarkat tiedot

My first book of everything : animals, suomi
Kirja
Newman, Ben, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Strøm, Svanhild, kirjoittaja ; Biskopstø, Marjun, kirjoittaja ; Vainikainen, Virpi, kääntäjä ; Dyvik, Siv, kirjoittaja ; Minerva Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

52 upeaa kirjoneulemallia naisille ja miehille

Moderni kokoelma nykyaikaisia, kauniita neuleita, jotka perustuvat perinteisiin Färsaarten kuvioihin.

Färsaarilla on ainutlaatuisen upea ja rikas neuleperinne. Sukupolvesta toiseen kulkeneet kirjoneulemallit olivat kuitenkin viime vuosisadan alussa vaarassa unohtua. Tämän estämiseksi räätäli Hans M. Debes matkusti ympäri saaria ja keräsi perinteisiä neulekuvioita, kaikkea kalastuspuseroista aluspaitoihin. Syntyi kirja Føroysk bindingarmynstur, joka julkaistiin vuonna 1932 ja on edelleen myynnissä.

Tuon kirjan inspiroimina Svanhild Strøm ja hänen Färsaarilta kotoisin oleva äitinsä Marjun Biskopstø loivat uusia, moderneja neuleita, joiden kuvioinnit perustuvat vanhoihin, perinteisiin malleihin.

Kirja on todellinen aarrearkku sekä neulojille että käsityöperinteistä kiinnostuneille.

Svanhild Strøm on norjalainen neulesuunnittelija.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Väisänen, Minna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kallinen, Jenna, valokuvaaja ; Aurinko Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jouhilla kimaltavat lumitähdet on jatkoa Minna Väisäsen ensimmäiselle neulekirjalle Havuilta tuoksuva hengitys. Se tuo hevostallin arkeen lisää lämpimiä käyttövaatteita ja hevosvarusteita. Ravihevoset ja -ponit saavat pehmeät tyynyt silojen ja rintaremmin alle ja mukavan loimen selkää lämmittämään. Myös ratsuhevoselle on oma pehmeä villaloimi lanneselän suojaksi. Tallilla puuhailevaa lämmittävät pakkassäillä lämpimät ja kauniit paidat sekä neulotut asusteet. Perheen pienin voi karauttaa laukkaan neulotulla keppihevosella.

Hevosharrastajalle suunnitellut neuleet ovat saumattomia ja turvallisia tallikäyttöön. Osa neuleista huovutetaan kestävyyden parantamiseksi. Kirjassa on parikymmentä ohjetta hevosvarusteisiin, vaatteisiin sekä pieniin hyödyllisiin ja hauskoihin tuotteisiin, joita voit antaa lahjaksi tai neuloa omaksi iloksi. Sisältää myös paljon vinkkejä jämälankakerien hyötykäyttöön!

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hoi kaikki pienet työmaafanit, nyt ajetaan romuasemalle!

Salla Savolaisen huippusuosittu kirjasarja jatkuu: asfaltin ja betonin jälkeen tutustutaan romun kierrätykseen.

Romuasemalla koneet moukaroivat metallia ja kipinät sinkoilevat, kun Koistisen kuorma-auto kaartaa paikalle. Romukoura heilauttaa harjateräkset Koistisen kuormurin lavalta suureen romukasaan. Mutta mitä kummaa Piki-koira nuuskii kasasta? Ei kai se vain ole Koistisen kadonnut kännykkä...?

Salla Savolaisen työmaa-aiheinen kirjasarja on täynnä isoja koneita, ihmeellisiä vempaimia, tietoa ja toimintaa. Yksityiskohtaiset työkonekuvat ja humoristinen tarinointi ovat hurmanneet koko joukon lukijoita!

Asfalttia!-kirjasta sanottua: ?Bitumi vieköön, mikä mahtava tietopaketti asfaltoinnista! Voin kuvitella pienten tiedonhaluisten ihmisten ihastuvan tähän ikihyviksi.? @kummastus

Betonia!-kirjasta sanottua: ?Tässä kirjassa kerrotaan kaikki mitä kukaan on ikinä halunnut tietää betonista. Ja enemmänkin. Kuvitus on ihan huikean yksityiskohtaista ja hauskaa.? @turusenkassu

Salla Savolainen (s. 1962) on kirjoittanut ja kuvittanut lastenkirjoja jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on saanut kuvituksistaan muun muassa Rudolf Koivu -palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Visa, Sini, kirjoittaja, valokuvaaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen suosituin leivontabloggaaja vastaa kotileipureiden toiveeseen: syksyllä 2023 ilmestyvä uutuuskirja Kinuskikissan makea vuosi on vuoden innostavin reseptikirja kaikille leivontaharrastajille.

Kyseessä on joka keittiön perusteos, joka tarjoaa kahvipöydän makeita antimia koko vuodeksi. Kinuskikissan tyyliin se myös houkuttaa näyttävällä visuaalisuudellaan. Kirja etenee kronologisesti käyden läpi tärkeimmät juhlapyhät, leivontaperinteet ja sesongit. Kinuskikissan ohjeilla teet onnistuneimmat vappuherkut, leivot kesän parhaimman mansikkakakun ja loihdit suussa sulavat joulumakeiset.

-Halusin tehdä kirjan, joka kattaa kalenterivuoden tärkeimmät leivontahetket ja on ajankohtainen vuodesta toiseen. Olen valinnut kirjaan mukaan parhaat klassikot, jotka laaja lukijakunta on ottanut omakseen niiden 16 vuoden aikana, joina olen pitänyt Kinuskikissa-blogia. Valtaosa kirjan resepteistä on kuitenkin uusia ja ennen näkemättömiä, joten 80 reseptin joukosta riittää uutta leivottavaa blogin aktiivisimmillekin faneille?, Sini Visa lupaa.

Kirjassa huomioidaan kattavasti vegaaninen ruokavalio. Noin puolet resepteistä sisältää kaksi versiota - normaalin ja vegaanisen.

KINUSKIKISSA

  • Kinuskikissa (kinuskikissa.fi) on Suomen suosituin leivontayhteisö, jolla on puoli miljoonaa kävijää kuukaudessa.
  • Kinuskikissa tunnetaan huolella laadituista resepteistä ja korkeatasoisista valokuvista.
  • Laaja ja sitoutunut seuraajakunta sosiaalisen median kanavissa. Seuraajia Instagramissa yli 220 000, Facebookissa yli 140 000, kasvava suosio Tiktokissa.
  • Kinuskikissan makea vuosi on Sini Visan neljäs teos. Edellinen kirja ilmestyi vuonna 2016. Aiempia kirjoja on myyty yhteensä yli 100 000 kappaletta.
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

1990-luvulla naispuolinen sooloartisti, joka tekee itse laulunsa, oli Suomessa lähes tuntematon käsite. Sitten tuli Maija Vilkkumaa, jolle koko olemisen ytimessä on laulunkirjoittaminen. Tänä vuonna Suomi-rockin valtionainen täyttää 50 vuotta. On aika luoda katsaus siihen, kuinka töölöläistytöstä tuli supertähti ja uusia polkuja etsivä taiteilija, bändin pomo, feministi-ikoni ja perheenäiti. Kirjassa soi kirkkaana Maija Vilkkumaan oma ääni: villi, herkkä ja hauska.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Kojo, Onni, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Nylund, Anu, kirjoittaja, toimittaja ; Nylund, Daniel, kirjoittaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme kuukautta ja kolme viikkoa kestänyt nuoren miehen vaellus halki Suomen vie koskettavalle tutustumismatkalle Suomen luontoon ja suomalaisuuteen.

Onni Kojo oli retkeilijä, pyöräilijä, eräopas, luonnon ystävä ja seikkailija, jonka mieli ja sydän olivat aina avoinna uusille kokemuksille, ihmisille ja ajatuksille. Metsästäjän hallitsematon laukaus pysäytti Onnin maastopyöräretkellä Urho Kekkosen kansallispuistossa lokakuussa 2020.

Onnin koko Suomen halki tekemän vaelluksen päiväkirjamerkintöihin pohjautuvan teoksen koostamiseen ovat osallistuneet Onnin ystävät ja läheiset.

Tekstissä ja kuvissa korostuvat luontokuvauksen ja konkreettisten retkivinkkien lisäksi nuoren miehen pohdinta ympäröivästä maailmasta ja sen ilmiöistä sekä reissussa kohdattujen ihmisten tarinat. Onnia mietitytti erityisesti nuorten miesten ahdinko ja hän toivoikin yhä useamman löytävän hyvinvointia ja rauhan luonnosta.
Onnin läheisten toiveesta kirjan omaisille kuuluva tuotto ohjataan Luonnonperintösäätiölle ikimetsien suojeluun.

Onni Kojo (1990-2020)
Onnin kiinnostus luontoon johdatti hänet erä- ja luonto-opaskurssille, ja töihin mieluisten ulkoilmaharrastusten ja ihmisten pariin. Luonto oli erityisen tärkeä Onnille ja hän ymmärsi Suomen luonnon erityislaatuisuuden, vaikka oli hän kokenut paljon muutakin, kuten reppureissut Uuteen-Seelantiin, Kaakkois-Aasiaan ja Balille. Metsästäjän hallitsematon laukaus pysäytti Onnin maastopyöräretkellä Urho Kekkosen kansallispuistossa lokakuussa 2020.

Anu Nylund
Anun poika Daniel oli samalla Erä- ja luonto-opaskurssilla Onnin kanssa, ja sitä kautta luontoharrastajien tiet kohtasivat. Anu on matkailun ammattilainen, joka on työnsä puolesta asunut, tehnyt töitä ja reissannut eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Vapaa-ajasta suurin osa kuluu luonnossa kulkien kaikkina vuodenaikoina.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vauhtia, vaaraa, valtaa ja suuria persoonia.

Viihdyttävä sukellus Formula 1:n ikimuistoisimpiin hetkiin sekä tapahtumiin, jotka ovat sementoineet sen aseman maailman sykähdyttävimpänä ja suurimpana kilpa-ajosarjana.

Formula ykkösissä on kautta sarjan historian ajanut valtavalla kilpailuvietillä siunattuja ? tai kirottuja ? suuria persoonia. Se on johtanut legendaarisiin kaksinkamppailuihin mutta myös törmäyksiin niin radalla kuin sen kulisseissa. Miljardien arvoisen sarjan hallinnasta on myös käyty raivoisaa vääntöä, ja varikolla kilpailu teknisestä paremmuudesta on johtanut jopa laittomuuksiin ja inhimillisiin tragedioihin. Formula ykkösiin kietoutuu loputtomasti vauhtia, valtataistelua ja tunteiden paloa. F1: suuret tunteet, ratkaisevat hetket kertoo käännekohdista, jotka ovat muovanneet autourheilun kuninkuusluokan sellaiseksi kuin sen nykyään tunnemme.

Henri Nyholm on 32-vuotias esikoiskirjailija Helsingistä. F1-sarjaa intohimoisesti läpi elämänsä seurannut Nyholm on toiminut aiemmin freelance-urheilutoimittajana. Koulutukseltaan Nyholm on liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Presidentti, joka vei Suomen Natoon.

Kun Venäjä viimein riisui naamionsa ja hyökkäsi Ukrainaan, Suomi joutui tukalaan tilanteeseen. Sotilaalliselta liittoutumattomuudelta oli pudonnut pohja ja ulkopolitiikan suuntaa oli muutettava nopeasti. Presidentti Sauli Niinistö tarttui haasteeseen, ja vuotta myöhemmin Suomi oli Naton 31. jäsenmaa.

Toimittaja-kirjailija Risto Uimosen kolmas kirja Sauli Niinistöstä keskittyy Niinistön toisen presidenttikauden käännekohtiin: Putiniin ja Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa, Suomen Natoon liittymiseen sekä Niinistön toimiin niin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa kuin mittaushistorian suosituimpana valtionpäänä. Kirjasta käy ilmi, miten Niinistö on kahden kautensa aikana onnistunut palauttamaan presidentti-instituutiolle sitä arvovaltaa, jota se oli menettänyt perustuslain uudistuksissa. Presidentti Niinistö on antanut kirjaa varten haastatteluja, ja kirjassa on aivan uutta tietoa Naton jäsenyyteen johtaneiden tapahtumien dramaattisista käänteistä ja jäsenyysneuvottelujen etenemisestä.

Risto Uimonen (s. 1947) on espoolainen tietokirjailija ja journalisti. Hän on kirjoittanut tietokirjoja poliitikoista, poliittisista imagoista, poliitikkojen suhteista mediaan sekä median vallasta. Uimonen työskenteli lähes 40 vuotta sanomalehdissä, radiossa ja televisiossa ja toimi kuusi vuotta Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hänen majesteettinsa tutkimuksia 3

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vera 1
TV:stä tutun, huippusuositun Vera Stanhopen ensiesiintyminen.

Kolme naista kokoontuu syrjäiselle mökille Pohjois-Englannissa tekemään ympäristötutkimusta. Työ saa järkyttävän alun, kun tiiminvetäjä Rachael löytää mökistä hyvän ystävänsä ruumiin. Kuolema vaikuttaa itsemurhalta, vaikka Rachaelin onkin sitä vaikea hyväksyä. Kun löytyy toinenkin ruumis, paikalle saapuu omalaatuinen etsivä Vera Stanhope, jolla on keinonsa saada rikolliset ansaan.

Varisloukku on rakastetun Vera Stanhope -sarjan ensimmäinen osa - nyt vihdoinkin suomennettuna.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Heikkilä, Mervi, kirjoittaja, kuvittaja ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Varjosaaren etsivät 1
Salapoliisipeleistä pitävä Kristian muuttaa isänsä kanssa saareen. Varjosaari osoittautuukin jännittäväksi paikaksi, jossa asiat ovat hieman toisin kuin mantereella. Kylpylä Tulenlieskan johtaja Otto Tuliparta ja pieni Valo-koira ovat nimittäin kadonneet. Kristianin ei kuitenkaan tarvitse ratkoa mysteeriä yksin, sillä vauhdikas Hertta-tyttö ja salaperäinen Kasper-kissa auttavat häntä. Ja kun arvoitus ratkeaa, he saavat myös selville, miten kylpylän vesi lämmitetään...

Mervi Heikkilän uusi lasten dekkarisarja Varjosaaren etsivät on vauhdikasta ja hauskaa luettavaa fantasiamausteella.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neropatin päiväkirja 18

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Punaisen mangroven saari Näytä tarkat tiedot

Die Insel der roten Mangroven, suomi
Kirja
Lark, Sarah, kirjoittaja ; Vallisaari, Leena, kääntäjä ; Meri, Mikko, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jamaika 2
*Kiehtovan Karibian eksoottisille saarille sijoittuvan sukusaagan päätösosa *

Sarah Larkin Punaisen mangroven saari on historiallinen lukuromaani avioparista, joka kamppailee oikeudenmukaisuuden puolesta 1700-luvun Karibialla

Jamaika vuonna 1753. Nuori Deirdre on elänyt elämänsä eristyksissä vanhempiensa omistamalla plantaasilla. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun komea nuori lääkäri Victor Dufresne kosii häntä yllättäen, ja loisteliaan hääjuhlan jälkeen nuoripari seilaa Hispaniolan saarelle Santo Domingoon.

Perillä uudessa kodissaan Deirdre järkyttyy saaren alkuperäisasukkaiden kohtelusta ja paikallisten orjien kovasta kohtalosta. Hän päättää puuttua tilanteeseen hinnalla millä hyvänsä ja alkaa punoa suunnitelmia olojen parantamiseksi yhdessä rakkaan aviomiehensä kanssa. Deirdre tekee kuitenkin virheen, jonka vaikutukset ovat järkyttävät.

Sarah Larkin Punaisen mangroven saari on lumoava historiallinen lukuromaani yhden naisen rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta Karibian syvänsinisten aaltojen syleilyssä.

Saksassa vuonna 1958 syntynyt Sarah Lark on työskennellyt opettajana, matkaoppaana sekä mainostoimittajana. Hän on kirjoittanut useita Saksassa palkittuja teoksia. Nykyisin Lark asuu Almeríassa Espanjassa kissan ja neljän koiran kanssa. Kirjoittamisen ohella Lark hoitaa eläkkeelle jääneitä hevosia, soittaa kitaraa ja laulaa.

Larkin laajasta tuotannosta on aiemmin julkaistu suomeksi edellinen Uusi-Seelanti-sarja, johon kuuluvat kirjat Valkoisen pilven maa, Maorien laulu, Kiivilinnun kutsu ja Toivoa maailman äärissä, sekä kaksiosainen Jamaika-sarja, jonka kirjat ovat Tuhansien lähteiden saarija Punaisen mangroven saari. Keväällä 2024 ilmestyvä Tulikukkien aika aloittaa toisen Uuteen-Seelantiin sijoittuvan sarjan, joka valottaa lisää maan mielenkiintoista historiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Höpersankarit 1
Riemastuttava uuden sarjan avaus!

Millaisia ovat ne supervoimat, joista ei puhuta kirjoissa? Tai ne sankarit, joista ei tehdä elokuvia? Tervetuloa tutustumaan Höpersankareihin!

10-vuotias Taavi on aivan tavallinen poika, joka on juuri aloittamassa omituisten supersankarien eli höpersankarien koulussa. Jopa Taavin isällä, koulun uudella opettajalla Karva-Karilla, on höpervoimia! Taavi sen sijaan saa nopeasti kutsumanimen Tavispoika, eikä sopeutuminen oppilaiden kirjavaan joukkoon suju ongelmitta. Taavi saa kuitenkin huomata, että myös tavallisilla lapsilla voi olla erityisiä voimia. Kun selviää, että koulusta on kadonnut mystisesti kaksi opettajaa, Taavia tarvitaan avuksi tapahtumarikkaaksi yltyvään opejahtiin. Höpersankarit-sarja tarjoilee seikkailua, hulvatonta koululaishuumoria ja supersankarivitsejä! Ala-asteen opettajana toiminut Ernest Lawson tietää, millä konsteilla lapset saadaan nauramaan. Sarjan on kuvittanut hurmaavasti sarjakuvakuvittajana aloittanut Maria Makkonen.

Näyttelijä ja juontaja Ernest Lawson tunnetaan Tanssii tähtien kanssa -kisan voittajana ja ohjelman nykyisenä juontajana. Lawson on siviiliammatiltaan luokanopettaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arianan aikamatkat 3
Kaverukset salapoliiseina mystisessä pelimaailmassa. Vetävä alakoululaisten seikkailusarja!

Ariana, Pyry ja Noora ovat singahtaneet Lumikki-sadun pyörteisiin. Se on Arianan iskän pelisovelluksen syytä. Pelistä ei pääse pois, ellei prinssi herätä taintunutta Lumikkia. Mutta iskä on vienyt prinssin järvelle kalaan. Voihan pempula!

Kaverukset kiiruhtavat seitsemän kääpiön kanssa vaarallista oikotietä kalamiesten perään. Kohta yhdeltä jos toiselta kääpiöltäkin on taju kankaalla. Kuka on seuraava uhri? Onko rikollinen eukoksi naamioitunut paha kuningatar vai joku kääpiöistä? Ja missä luuraa katala Kammonen, iskän perivihollinen?

Lue myös Robin Hoodin jäätävä pläts ja Tuhkimon eeppinen hups!

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uuden viihdenimen riemukas ja nokkela romanttinen komedia.

Tubettajatähti Milan mies lähtee lätkimään kaksi viikkoa ennen unelmien jouluhäitä. Milalle häiden peruuntuminen olisi katastrofi, sillä avioliittoakin tärkeämpää hänelle on seuraajien odottama häävideosarja. Niinpä Mila suostuttelee nuoruudenihastuksensa esittämään sulhastaan. Myös Milan sisarukset Jesse ja Laura löytävät itsensä pian keskeltä isosiskonsa kutomaa hätävalheiden verkkoa.

Häiden valmistelu Lapin kauniissa tunturimaisemissa alkaa muistuttaa painajaismaista peiteoperaatiota. Pysyvätkö kulissit pystyssä aattoon asti? Saako joulupukki suukon alttarilla? Kenelle rekikellot lopulta soivat?

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hitulaiset 2

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jugi 3
Kadonneet lemmikkieläimet, värikäs sirkus ja Vanhan Rauman hämärät kujat täyttävät Jugin ja hänen ystäviensä kesäloman viimeiset päivät. Alakouluikäisille suunnatuissa Jugi-kirjoissa on kihelmöivää jännitystä ja kutkuttavaa huumoria.

Jugin saama öinen viesti kutsuu hänet mantereelle selvittämään kadonneen kissan arvoitusta. Mukaan lähtee tietenkin pikkusisko Irri sekä kaverit Moro ja Urkki. Heille selviää, että Vanhan Rauman kujilla liikkuu outo hahmo, jota kiinnostaa muiden ihmisten lemmikit.
Pian paikkakunnalle saapuu sirkus, ja lapset ystävystyvät nuoren trapetsitaiteilijan kanssa. Mutta onko heistä apua, kun yhä uhkarohkeammaksi käyvä lemmikkieläinvaras iskee myös sirkuksen eläimiin?
Kuka on tuo outo hahmo Vanhan Rauman kujilla ja mitä hän tekee varastamillaan eläimillä?

Jukka-Pekka Palviainen on useita palkintoja ja palkintoehdokkuuksia saanut kirjailija, jonka laaja tuotanto sisältää kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Jugi ja öinen viheltelijä on Jugi-sarjan kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Kapteeni Kalsari ja professori Poksupöksyn piinalliset puuhat Näytä tarkat tiedot

Captain Underpants and the perilous plot of professor Poopypants, suomi
Kirja
Pilkey, Dav, kirjoittaja, kuvittaja ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kapteeni Kalsari 4

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Shireen, Nadia, kirjoittaja, kuvittaja ; Heikinheimo, Maija, kääntäjä ; Sitruuna (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Outometsä 2

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Skandar ja aaveratsastaja Näytä tarkat tiedot

Skandar and the phantom rider, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Skandar 2
Sankari ei piiloudu varjoihin!

Upean fantasiasarjan toinen osa: yksisarvisten ja niiden ratsastajien seikkailu jatkuu!

Skandar Smithin suuri unelma on totta: hänestä on tullut yksisarvisratsastaja. Mutta kun Skandar ja hänen ystävänsä aloittavat toisen lukuvuotensa Pedonpesässä, Saarta uhkaa uusi vaara. Kuolemattomia villejä yksisarvisia kuolee, ennustus varoittaa kauheasta vaarasta, ja Saarella riehuu tuho ja hävitys.

Skandarin sisko Kenna janoaa kiihkeästi Saarelle - ja Skandar haluaa auttaa sisartaan, keinolla millä hyvänsä. Myrsky nousee, taistelu kiihtyy, pystyykö Skandar pysäyttämään Saaren tuhoutumisen?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko tunaroivasta Akusta sammutustöihin?

Aku Ankka vauhdissa ja vaaran paikoissa palomiehenä.

Aku on päässyt palokuntalaiseksi ja on halkeamaisillaan ylpeydestä. Mutta Akun taipumus kaikenlaisiin kommelluksiin ja kömmähdyksiin johtaa jälleen kerran vaikeuksiin. Onneksi Tupu, Hupu ja Lupu ovat reippaita ja toimeen tarttuvia poikia!

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Majaluoma, Markus, kirjoittaja, taiteilija ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Markus Majaluoman rakastettu, Finlandia Junior -ehdokkaanakin ollut Hulda ja Jalmari on taas täällä!

Hulda ja Jalmari päättävät lähteä autokauppaan. Sellaisessa kaupassa Hulda ei ole koskaan ollutkaan.

  • Liian meluisa paikka, tuumaa Hulda. Mutta piirtämisestä Hulda tykkää. Ja Hulda piirtääkin semmoisen yllätyksen, jota pian hämmästelee koko kaupunki!
Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kummallinen konkkaronkka päätyy riimitellylle riemulomalle. Kuinkas sitten käykään, kun sivuilla olevista rei'istä putkahdetaan ihmeellisestä maisemasta toiseen?

Äiti ja kolme villiä vekaraa, uupunut matkaopas, monenlaisia menopelejä ja salaperäinen saari. Konkkaronkan retkikuntaa odottaa todellinen yllätysten seikkailu.

Laura Ruohosen humoristinen runotarina kuljettaa kaikenkarvaista retkuetta ihmeestä toiseen. Linda Bondestamin huimissa kuvissa ollaan huipulla ja sukelletaan syvyyksiin. Matkalla hukataan ties mitä - mutta löydetään lopulta paljon enemmän.

Kirja on Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään -kirjan manttelinperijä ja esikuvansa tapaan täynnä jos jonkinlaisia reikiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 39