Haku

Uutuudet, vko 45/2023

Uutuudet ajalta: 6.11.2023 - 12.11.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava turvakirja itselempeyttä etsiville.

Sinkkukirjailijanakin tunnettu Henriikka Rönkkönen on pitkään ilahduttanut seuraajiaan lämminhenkisillä tsemppiteksteillä. Hyvän mielen päivityksistä syntyi maailman ihanin ja lohdullisin itseapukirja, johon voi palata yhä uudelleen, juuri silloin kun kaipaa hyvää mieltä.

Rönkkönen on selvinnyt vuosia kestäneestä ahdistuksesta ja paniikkihäiriöstä itseensä tutustumalla ja eri hyvinvointimetodeihin perehtymällä. Kirjan lempeät tekstit ja helpot harjoitukset rohkaisevat kokeilemaan, miten elämä muuttuu, kun alkaa puhua itselleen kauniimmin tai sujahtaa aamuisin kylmään suihkuun.

Me ollaan niin ansaittu tällainen itsensärakastamisrötväyskirja!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka voi selvitä koko nuoruuden tuhonneesta pahuudesta?

Järkyttävä tosikertomus suomalaisesta tytöstä, joka joutui ihmiskaupan uhriksi. Hyväksikäytön rakkaudeksi naamioinut keski-ikäinen mies alisti alaikäistä Minttua vuosien ajan. Miten on mahdollista, että kaikki turvaverkot pettivät tytön?

Mintun kohtalo järkytti suomalaisia rikoksen paljastuttua vuonna 2016. Puhutteleva dokumenttiromaani kertoo koko tarinan otsikoiden takana. Se vastaa siihen, miksi kokematon 14-vuotias ajautui viisikymppisen yliopistolehtorin hyväksikäyttämäksi ja alistamaksi seksiorjaksi.

Minttu sai mieheltä 15-vuotislahjaksi koiran kaulapannan ja joutui myymään seksiä sadoille miehille eri puolilla Suomea. Läheiset, koulu, terveydenhoito ja lastensuojelu eivät nähneet eivätkä puuttuneet.

Vasta täysi-ikäisyyden kynnyksellä Minttu onnistui irrottautumaan häntä pahoin traumatisoineesta elämänvaiheesta, mutta siitä huolimatta Mintun elämässä jatkuivat monenlaiset vaikeat ongelmat. Hyväksikäyttäjä tuomittiin lopulta 11 vuodeksi vankeuteen. Mies pääsi avovankilaan ennen kuin Minttu psykoterapiaan.

Minttu on ensimmäinen suomalainen ihmiskaupan uhri, joka kertoo avoimesti tarinansa.

Katariina Lehtikanto on Iltalehden toimittaja, joka on pitkän uransa aikana erikoistunut henkilöjuttuihin ja koskettaviin selviytymistarinoihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Nordlund, Sari, kirjoittaja ; Virtamo, Viola Minerva, valokuvaaja ; Cozy Publishing Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Softly - ajattomia neuleita

Sari Nordlund on yksi Suomen suosituimmista neulesuunnittelijoista, jonka luonnollinen ja ajaton tyyli on kerännyt mittavan seuraajamäärän erityisesti Instagramissa.

"Softly - ajattomia neuleita" sisältää 22 neuletta, joita on inspiroiva kutoa ja joihin voi kääriytyä vuodesta toiseen. Nämä neuleet ovat vaatekaapin kulmakiviä, jotka tuovat pehmeyttä ja mukavuutta arkiseen pukeutumiseen mutta taipuvat myös juhlavampiin tilaisuuksiin.

Kirjassa on esitelty myös Sarin lempilankoja, joiden pariin Sari palaa kerta toisensa jälkeen. Slow fashion on aina ollut hänen sydäntään lähellä ja Sari suosii eettisesti ja luonnonmukaisesti valmistettuja lankoja. Sarille on tärkeää, että neuleet kestävät sekä aikaa että käyttöä. Itse neulottu vaate herättää tekijäänsä arvostamaan luomusta ja kannustaa pitämään siitä hyvää huolta, jotta siitä on iloa moniksi vuosiksi.

Ajattomuuden teema toistuu myös neuleiden nimissä, jotka Sari on nimennyt antiikin Kreikan muusien mukaan. Kirja on kuvattu Pariisissa - kaupungissa, jonka klassinen ja neutraali värimaailma sointuu yhteen myös Sarin neuleluomusten kanssa. Kirjan elegantit, skandinaaviset neuleet ovat kuin luotuja nykypäivän urbaaneille muusille.

Sarilla on ainutlaatuinen kyky muuntaa ympärillään olevaa arkista kauneutta suunnittelemiinsa neuleisiin. Hän ammentaa inspiraatiota ympäristöstään - Suomen luonnosta, Helsingin keskustan jugend-arkkitehtuurista, taiteesta, musiikista ja elokuvista. Hänen töitään on julkaistu useissa suosituissa neulelehdissä ympäri maailmaa. Sari on myös työskennellyt freelance-suunnittelijana johtaville lankavalmistajille, kuten Woolfolk ja Brooklyn Tweed.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ojanperä, Merja, kirjoittaja ; Peuhu, Riina, valokuvaaja ; Moreeni (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosikkisuunnittelijan pitsineuleet tuovat vaihtelua islantilaisneuleille

Herkän kauniit puserot, tunikat ja villatakit neulotaan enimmäkseen kaarrokeneuleina pehmeistä langoista, jotka tuntuvat mukavalta ihoa vasten. Utuinen mohairlanka ja kevyt mutta lämmin alpakanvilla tuovat hippusen ylellisyyttä niin arkeen kuin juhlaankin sopiviin neuleisiin.

Neuleiden värimaailma on hillitty. Suurin osa neuleista on yksivärisiä, joissain käytetään harkitusti harmonisia tehostevärejä.

Ohjeet on sarjottu moneen kokoon. Näyttävyydestään huolimatta neulemallit ovat kokeneelle neulojalle suhteellisen helppoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Tetri, Anna-Karoliina, kirjoittaja ; Konttaniemi, Annika, kirjoittaja ; Piirainen, Hanne, kirjoittaja ; Rajavaara, Heli, kirjoittaja ; Tanttu, Iris, kirjoittaja ; Vuorisalo, Marjukka, kirjoittaja ; Ojanperä, Merja, kirjoittaja ; Iivonen, Pirjo, kirjoittaja ; Reho, Tiia, kirjoittaja ; Védís Jónsdóttir, kirjoittaja ; Wallendahr, Anna, valokuvaaja ; Moreeni (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä ilahduttaisi enemmän kuin lämpöinen neule? Tietysti kaksi lämpöistä neuletta: yksi itselle, toinen koiralle - ja yhteinen kävelylenkki!

Kymmenen nimekästä tekijää on suunnitellut koiralle ja ihmiselle yhteensopivat neuleet, kissakaveriakaan unohtamatta.
Koirien neuleet on mitoitettu erikokoisille ja -muotoisille koirille, ja lisäksi annetaan ohjeita mittojen muuttamisesta omalle lemmikille sopivaksi. Ihmisten koot ulottuvat lapsesta aikuiseen, ja mukana on paljon unisex-malleja.
Neuleet neulotaan koiramaista käyttöä ja pesua kestävistä langoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko miettinyt, milloin suomi tuli Suomeen? Tai pohtinut, miksi suomi on niin erilainen kuin muut Euroopan kielet? Kiinnostaisiko sinua saada lisätietoa suomen sukukansoista? Haluatko tietää, mitä kieltä Suomessa puhuttiin kivikaudella, rautakaudella ja keskiajalla?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, pitelet käsissäsi oikeaa opusta. Suomalais-ugrilaiset kielet ja kansat - mitä, missä, milloin, miksi? on ensimmäinen suomenkielinen nuorille lukijoille suunnattu yleistajuinen kirja suomen sukukielistä ja -kansoista ja suomen kielen historiasta. Luvassa on siis aivan ainutlaatuinen lukukokemus. Kirja saattaa kiinnostaa vähän vanhempaakin lukijaa.

Kirjan alkuosassa keskitytään tutustumaan monipuolisesti suomen sukukansoihin: heidän kieleensä, kulttuuriinsa ja tilanteeseensa nykyisessä globaalissa maailmassa. Kirjassa sukukansat kertovat itse omasta kansastaan omista näkökulmistaan. Esiin nousee hätä kielten ja kulttuurien häviämisestä mutta myös ylpeys omasta kansasta ja ilo siitä, kun elvytystoimet tehoavat ja kulttuuri herää henkiin muun muassa internetissä, leffoissa ja musiikissa.

Kirjan jälkiosassa tutustutaan suomen kielen historiaan - siihen, mistä ja miten tiedämme, että suomi on sukua kirjan alkuosan kielille. Kerromme, miten sanojen alkuperää ja ikää tutkitaan, mitkä suomen kielen piirteet ovat yhteisiä uralilaisille kielille ja mitkä piirteet on lainattu naapurikansoilta. Avaamme myös sitä, miten arkeologit ja kielitieteilijät tutkivat suomalaisten ja saamelaisten menneisyyttä yhdessä.

Kirjassa lukija saa kokeilla kielentutkijan ammattia ja opetella uralilaisia kieliä hauskojen ja selkeiden tehtävien avulla - kirjassa on jätetty tilaa lukijan omille merkinnöille. Kirjassa on myös novelleja ja fiktiivisiä lehtihaastatteluita, joiden avulla havainnollistetaan kirjan keskeisiä teemoja. Kirjan kruunaa upea piirroskuvitus, joka niin ikään elävöittää kirjassa käsiteltyjä aiheita.

Kirjan ovat kirjoittaneet filosofian tohtori Mariann Bernhardt ja filosofian tohtori Minerva Piha. Mariann Bernhardt työskentelee ersän ja moksan kielten parissa Helsingin ja Turun yliopistoissa ja tuntee hyvin myös koltansaamen kielen. Minerva Piha toimii eteläsaamen kielen apulaisprofessorina Nord universitetissa Norjassa, ja hän on erikoistunut uralilaisten ja erityisesti saamelaiskielten historiaan sekä kielten välisiin kontakteihin. Lisäksi hän yhdistää tutkimuksissaan kielitiedettä ja arkeologiaa. Kirjan on kuvittanut monitaitelija Heidi Gauriloff, joka kuvataiteen lisäksi tekee musiikkia ja käsitöitä

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Murhan avain Näytä tarkat tiedot

Jag kommer att hitta nyckeln, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avainsarja 1
Kepler-kirjailijoiden uusi jännittävä aluevaltaus.

Palapelin kaikki palaset ovat käsillä - ne täytyy vain asettaa oikeille paikoilleen. Totuuden paljastuminen saa kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä, kun Joona Linna -sarjalla maineeseen noussut kirjailijapari kääntää katseensa perinteisen salapoliisiromaanin suuntaan.

Murhan avain esittelee yksityisetsivä Julia Starkin, jolla on traaginen menneisyys. Vaaratilanteissa ja onnettomuuksissa kaikki aistit virittyvät äärimmilleen, aika pysähtyy ja joka ikinen yksityiskohta tuntuu merkittävältä. Julialle näin käy kerta toisensa jälkeen. Kun Julia kutsutaan tutkimaan salaperäistä tapausta kaukaiseen kartanoon, hän joutuu virittämään kykynsä äärimmilleen. Lukija voi joko rentoutua ja nauttia tarinasta tai yrittää löytää ratkaisun oman ihmistuntemuksensa, havainnointikykynsä ja loogisen päättelyn avulla.

Kirjailijanimen Alex Ahndoril takana ovat Lars Keplerinä tunnetut Alexandra Coelho Ahndoril ja Alexander Ahndoril. Murhan avain on ensimmäinen osa lukijan hoksottimia testaavassa Avainsarjassa, jonka pääosassa on erikoinen, haavoittuva Julia Stark. Kepler-nimellä kirjoitettu Joona Linna -sarja on myynyt 17 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Kirjoja on käännetty 40 kielelle ja niitä on julkaistu 170 maassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Björnstad 3

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elsan ja Elmerin etsivätoimisto 4
Elsa ja Elmeri ovat taas rikoksen jäljillä! Hauska ja jännittävä lastendekkari jatkaa mainiota sarjaa.

Heinäkuun helteissä Elsan ja Elmerin etsivätoimisto saa asiakkaakseen miehen, jota on luultu kuolleeksi. Hän kaipaa kotitalonsa ruokasalin kalustoa, erityisesti tuoleja, jotka ovat kadonneet.

Elsa ja Elmeri alkavat jäljittää tuoleja. Kun niitä viimein alkaa löytyä, ne on rikottu. Miksi joku ensin varastaa tuoleja ja sitten särkee ne? Ehtivätkö Elsa ja Elmeri löytää yhtään ehjää tuolia? Mikä on tuolien salaisuus?

Elsan ja Elmerin aiemmista tutkimuksista kerrotaan kirjoissa Polkupyörävarkaat, Pikkuvelivaras ja Kellarivarkaat.

Tallennettuna:
Hakutulos 12

Kertomukset Näytä tarkat tiedot

Proosateokset. Valikoima, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jack Reacher 28
Piinkova toimintasankari Jack Reacher haudatun salaisuuden jäljillä.

On vuosi 1992. Majurista kapteeniksi alennettu sotilaspoliisi Jack Reacher saa komennuksen työryhmään, joka puolustusministerin käskystä selvittää ympäri maata tapahtuneita salaperäisiä kuolemantapauksia. Kaikki ryhmän jäsenet ovat Reacherin tavoin yksikköjensä mustia lampaita, ja tutkinnan edetessä alkaa vaikuttaa siltä, että totuuden sijaan kaivataan syntipukkeja. Reacher ei kuitenkaan hellitä. Hän aikoo jakaa oikeutta joko virallista tietä - tai sitten omalla tavallaan.

Jack Reacherin seikkailuista kertovat trillerit ovat bestsellereitä ympäri maailman, ja Amazon on luonut kirjojen pohjalta räjähtävän Reacher-toimintasarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Entä jos painajaisesi ovatkin totta?

Sebastian Fitzekin Unissakävelijä on hyytävä trilleri miehestä, jonka unissakävely saa pelottavan käänteen

Leon Nader kärsi nuorena unettomuudesta. Silloin kun hän nukkui, hän käveli unissaan. Yöllisten vaellustensa aikana hän käyttäytyi usein myös väkivaltaisesti ja päätyi siksi terapiaan. Vuosien hoidon jälkeen Leon uskoo parantuneensa taudistaan, kunnes eräänä yönä hänen vaimonsa katoaa heidän yhteisestä kodistaan hämärissä olosuhteissa.

Saadakseen selville yöllisen käytöksensä Leon kiinnittää nukkumaan mennessään otsaansa pienikokoisen videokameran. Seuraavana päivänä tallennetta katsoessaan Leon näkee jotakin, joka on liian järkyttävää edes hänen mielikuvituksensa keksimäksi. Hänen yöllinen minänsä laskeutuu pimeyksiin, joissa ihmismielen synkkyydellä ei ole rajoja.

Sebastian Fitzek vie Unissakävelijä-trillerissään lukijan keskelle yöllisten pelkojen kiemuraista labyrinttia ja hivuttaa pahimmat painajaiset sivu sivulta lähemmäksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aada ja Aleksi 2
Aada ja Aleksi ovat olleet parhaita kavereita lapsesta asti. Välillä he kinastelevat äänekkäästi, kuten 13-vuotiailla on tapana, mutta puolustavat aina toisiaan tarpeen tullen. He viettävät lomia vaarin kanssa tämän Hiidenveden-huvilalla.

Tällä kertaa vaarin iäkäs ja tomera mamma kutsuu porukan maalaustalkoisiin Alastarolle. Siellä Aada ja Aleksi pääsevät selville mamman maakellariin liittyvistä oudoista puuhista. Myös Kanadasta vierailulle saapuva epäilyttävä sukulainen sekä vanha tarina läheisen suon virvatulista panevat nuorten nokkeluuden koetukselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Hakutulos 17

Nämä pienet asiat Näytä tarkat tiedot

Small things like these, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Kolb, Suza, kirjoittaja ; Dulleck, Nina, kuvittaja ; Varpu, Maarit, kääntäjä ; Aurinko Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaurajengi 2
Kaurajengi on täällä taas - entistäkin villimpänä Pomo on saanut päähänsä, että myös hänen nelijalkaisten ystäviensä täytyy osallistua uuden maatilan ylläpitoon.

Hän on päättänyt järjestää poniratsastusta. Mutta hän ei ottanut lukuun Suklaan jääräpäisyyttä: Kuinka typerää onkaan ravata ympyrää tylsistyneenä tuntiponina?

Suklaa tietää, miten se voidaan estää! Ja siitähän seuraa...vaikka mitä!

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Babel : mystinen kertomus Näytä tarkat tiedot

Babel or the necessity of violence, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21

Joulu Cockleberry Bayssa Näytä tarkat tiedot

Christmas in Cockleberry Bay, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cockleberry Bay 4

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viisi sormusta, kaksi vihamiestä ja yksi joulu.

Löytöpalkkio on Beth O'Learyn, ”fiksun viihteen kuningattaren” (Prima), kynttilänvalossa ja piparkakuntuoksussa luettava hilpeä jouluromanssi.

Hotellin vastaanottovirkailijat Izzy ja Lucas vihaavat toisiaan täydestä sydämestä, mutta tänä jouluna he eivät voi vältellä toisiaan. Hotellin katto ja sen myötä asiakasmäärä on romahtanut, ja Izzy ja Lucas joutuvat siivoamaan vanhoja varastoja – kahden kesken. Kun löytötavaralaatikosta paljastuu viisi vanhaa vihkisormusta, he päättävät palauttaa ne oikeille omistajilleen. Ehkäpä löytöpalkkiot voisivat pelastaa konkurssin partaalla horjuvan hotellin? Sitä varten vihamiesten täytyy kuitenkin liittoutua ja antaa joulun tehdä taikojaan.

Beth O'Leary on englantilainen menestyskirjailija, jonka tavaramerkkejä ovat terävä huumori, todentuntuiset hahmot ja sydäntäraastava romantiikka. Hänen esikoisteostaan Kimppakämppää on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta, ja Vaihtokaupan elokuvaoikeudet on myyty Steven Spielbergin tuotantoyhtiölle. Myös Törmäyskurssi ja Hukkareissu ovat löytäneet tiensä suomalaistenkin lukijoiden sydämiin. O'Leary asuu perheineen Hampshiren maaseudulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Melkein mahdoton tehtävä 3

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Postinumeromurhat 3
Valheista parhaat kerromme itsellemme.

"Asetin neilikkakimpun hänen rinnalleen ja suutelin hänen huuliaan. Hän ei vastustellut. Mutta kuinka helvetin kylmät hänen huulensa olivatkaan." Kun kirjailija Mikael Kokkonen löytää psykiatri Krista Sinisalon tapettuna tämän asunnosta, hän ei aavista, että heidän tarinansa on vasta alussa. Sinisalo oli kirjoittamassa kirjaa traumatisoituneesta potilaastaan, Niklaksesta, joka löytyi 12-vuotiaana Suomenlahden autiosaarelta. Poika väitti tulleensa pedofiiliringin hyväksikäyttämäksi, mutta rikollisia ei koskaan löydetty.

Vain päivää myöhemmin Kokkonen saa postissa pätkän käsikirjoituksesta, jossa Niklas kertoo tarinansa. Mutta jokin ei täsmää, näin Krista Sinisalo tuntuu vinkkaavan haudan takaa.

Tapaus kiskoo Kokkosen syviin vesiin, täynnä synkkiä salaisuuksia ja vaarallisia petoja. Sinne joku tahtoo hukuttaa myös Kokkosen.

"Pete Suhonen kirjoittaa tyylikästä, lajinsa tuntevaa ja toiminnan täytteistä kieltä. On vaikea taito yhdistää huumori ja sujuva dialogi kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden genreen uskottavasti, mutta Suhonen sen osaa."

  • Sini Paloheimo Postinumeromurhat-sarjan osasta Tennisopettaja Ruumiin kulttuuri -lehdessä.

Pete Suhonen on helsinkiläinen kirjailija ja päätoimittaja. Hän on julkaissut aiemmin seitsemän romaania. Koira joka kävi coffee shopissa oli Nuori Aleksis -palkintoehdokas. Huvitusten saari on Postinumeromurhat-sarjan kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lumous 3
Lumous-trilogian päättävä Ohto johdattaa Pohjois-Karjalan nostalgisiin maisemiin. Näkijä Laura Meri palaa kymmenen Lontoossa eletyn vuoden jälkeen Joensuuhun ja mummolansa pihapiiriin Juukaan. Murrosten keskellä Laura haaveilee talosta maalla, ja uusi rakkaus siintää mielessä.

Romaanin päähenkilöitä ovat myös pohjois-karjalaisen luonnon voimapiirissä elävät miehet. Aikakaudet kohtaavat, eikä juurtuminen ole vain itsestä kiinni.

Arvaamattaan Laura tupsahtaa keskelle uutta työtehtävää. Toimeksianto saapuu näkymättömän rajan takaa ? pian Laura tutkii kesäistä rakkaustarinaa, jonka loppuun saattamiseksi hänen meediontaitojaan kutsutaan esiin.

Maria Taarilta aiemmin ilmestyneet teokset Lumous, jolle kuulun ja Silta näkymättömään kertovat Lauran elämästä Lontoossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Pöyhönen, Julia, kirjoittaja ; Livingston, Heidi, kirjoittaja ; Bellamine, Linnea, kuvittaja ; Kumma-kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä nukutuskirja vie lapsen rauhoittaville uniseikkailuille Vinhavaaraan Fannin ja kaverusten kanssa. Siellä lapsi pääsee vierailemaan jokaisen hahmon lempipaikassa ja saa pohtia kuluneen päivän tapahtumia sekä rauhoittaa itsensä unten maille. Seikkailut ovat täynnä taianomaisia yllätyksiä, sillä unessa kaikki on mahdollista.

Kirjassa on neljä nukahtamistarinaa, jotka luovat turvallisen nukkumaanmenohetken ja rauhoittavat kehon sekä mielen päivän touhuista. Fannin uniseikkailut opettavat lapselle tärkeitä hyvinvointitaitoja: lempeää nukahtamista, tunteiden käsittelyä, stressin säätelyä, kehon rentouttamista ja myönteisen näkemistä. Näiden avulla rauhoittuminen onnistuu helpommin myös muissa arjen tilanteissa.

Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston ovat perheiden tukemiseen, lapsen kehitykseen ja tunnetaitoihin erikoistuneita psykologeja, joiden motto on: luotettava psykologinen tieto kuuluu kaikille! He ovat luoneet laajaa suosiota saaneen Fanni-tunnetaitosarjan, jonka tavoitteena on tehdä tunnekasvatuksesta mahdollisimman helppoa.

Kirjan ilmeikkään ja kiehtovan kuvituksen on tehnyt Linnea Bellamine.

Fanni-sarjan tekijät on palkittu tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla.

Suositusikä 2+

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Hyvää yötä, Halikuja Näytä tarkat tiedot

Good night, Cuddlebug Lane, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvää yötä, Halikujal! Halikujalla asuu paljon väkeä, joiden pehmeän pörröisiä ja suloisen sileitä turkkeja voit silitellä. Joka aukeamalta löytyy kivoja kurkustusreikiä ja silittelypintoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riemukas tarina täynnä tunne- ja kaveritaitoja!

Maaret Kallion ja Susanna Ruuhilahden kirjoittamassa satutietokirjasarjassa kohdataan monenlaisia tunteita ja opitaan, miten pinnaa saa pidemmäksi ja suuttumuksen sulamaan.

Tuhiksella on TAAS mennyt hermot. Pienellä tuhatjalkaisella on tuhat kenkää laitettavana jalkaansa ja kova kiire ulos leikkimään! Kun Tuhiksen lumipallo rikkoo muiden rakentaman hienon linnan, on Murkensin vuoro leimahtaa. Alkaa kunnon lumisota, mikä on herkälle Hentolalle aivan liikaa...

Maaret Kallio ja Susanna Ruuhilahti kuvaavat erilaisia tunteita ja temperamentteja asiantuntevasti ja suurella sydämellä. Vaikka välillä tulisi erimielisyyksiä, kulkee tarinan pohjavireenä ystävyys ja tunne luottamuksesta. Julia Savtchenkon runsas nelivärikuvitus on huikaisevan satumainen ja riemukas.

”Voi miten ihana kirja onkaan! Jännittävä tarina, mielenkiintoiset henkilöt ja taidokasta tunnetaitokasvatusta tarinan keinoin.” @vakaopevinkkaa

Maaret Kallio on tunnettu kouluttajapsykoterapeutti ja tietokirjailija. Hänen kirjojaan on myyty yhteensä jo lähes 200 000 kappaletta.

Susanna Ruuhilahti on väkivaltatyön ja seksuaaliterveyden asiantuntija, logoterapeutti (LIF®) ja tietokirjailija.

Julia Savtchenko on helsinkiläinen kuvataiteilija, kuvittaja ja lastenkirjailija.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Kipon joululahja Näytä tarkat tiedot

A Christmas gift for Chip, suomi
Kirja
Middleton, Dana, kirjoittaja ; Rapelo, Jenni, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salaperäistä joulun taikaa!

Tunnelmallisessa tarinassa Belle valmistelee joululahjaa Kipolle, mutta yllätyksiä on luvassa koko lumotun linnan väelle.

Juhlapyhät tekevät tuloaan, ja Belle kertoo Kipolle jouluisista perinteistä. Pikkuinen teekuppi innostuu niistä, ja Belle päättää yllättää sen ihanalla lahjalla. Joulutohina ei kuitenkaan ole Hirviön mieleen, eikä hän salli hiippailua linnan salaisissa kolkissa. Voiko joulun taika saada yrmeyden katoamaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Martta täyttää tänään kahdeksan vuotta, ja yläkertaan muuttaa uusi lapsi. Juuri sopivasti syntymäpäiväjuhliin. Martta haaveilee punaisista nukenkärryistä. Tuleekohan niistä viimein totta? Ainakin päivään kuuluu pihaleikit kavereiden kanssa ja paljon naurua. Se on varmaa.

Tässä uudessa valloittavassa lastenkirjasarjassa palataan takaisin 50-luvun alun Suomeen. Sodasta on kulunut kymmenisen vuotta ja arki on löytänyt omat uomansa. Kirja raottaa historian verhoa lapselle ymmärrettävällä tasolla. Onko lapsuus nyt kovin paljon erilaista kuin ennen? Keskiössä on kuitenkin ajatus, että lapsi on aina lapsi, vaikka olosuhteet olisivat mitä tahansa.

Kirjan lopusta löytyy ihan oikea Martta paperinukke, jonka voi itse halutessaan leikata irti.

Jenni Skyttä-Forssell on lastenkirjailija ja muun muassa toinen suositun Piirretään satuja iholle -sarjan luojista. Giannetta Porta on väri-iloittelua ja pikkiriikkisiä yksityiskohtia rakastava kuvittaja Tampereelta.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Disney-prinsessat ovat esikuvia monin eri tavoin!

Perheen pienimpien käsiin oivallisesti sopiva katselukirja esittelee rohkeat, määrätietoiset, älykkäät ja hyväntahtoiset Disney-prinsessat.

Aurora, Tuhkimo, Mulan, Tiana, Ariel, Tähkäpää, Lumikki ja Belle näyttävät pienokaisille, miten kuka vain voi olla todellinen prinsessa! Tukevaan katselukirjaan on turvallista tarttua ja kirjan hauska muotoilu tarjoaa toiminnallisuutta ja havainnoitavaa. Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet Disney Satumetsän eläinlapset ja Disney Satumetsän värit. Tutustu myös koko perheen Disney-teoksiin Satumetsän taika, Satumetsän taikasanat ja Disney Vauvakirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mielikuvitusta hivelevä kuvakirja sanoittaa ja kuvittaa ihastuttavasti lapsen arkea ja tunne-elämää.

Kun Mai herää aamulla, ulkona sataa. Juuri tänään ei olisi saanut sataa, sillä vaikka Main uusi hieno takki odottaa eteisessä, hänen täytyy laittaa sadevaatteet. Mai ei halua syödä mitään, sillä hänen mahassaan asuu tiikeri, jolle ei kannata antaa ruokaa. Äiti ja isäkin vain murisevat toiselleen.

Kun Mai vihdoin ennättää päiväkotiin, tiikerit painivat hänen mahassaan. Ja lisäksi kaikilla muilla lapsilla on jo tänään valmiiksi kaveri. Main päivä on siis aivan kamalan tyhmä. Lounaan jälkeen tiikerit heräävät ja alkavat murista ja pyöriskellä...

Mutta iltapäivällä äiti hakee Main aikaisin kotiin. Edessä onkin Main kamalan kiva ilta! Tiikeritkin alkavat näyttää ihan tavallisilta kissoilta.

Nadja Sarell tekee kuvituksia lastenkirjoihin sekä Suomeen että ulkomaille. Helsinkiläinen Sarell opiskeli nuorena tanssijaksi Teatterikorkeakoulussa, mutta sen jälkeen rakkaus kuvakirjoihin vei opiskelemaan alaa Isoon-Britanniaan. Kuvittajana Nadjan lempiaiheita ovat persoonalliset hahmot, niin ihmiset kuin eläimet, sekä kuosit ja värit.

Helsinkiläinen Sanna Sofia Vuori on monipuolinen toimija lastenkulttuurin maailmassa. Hän on tuottanut nettiin lasten oman kirjallisuusohjelman, Estridin kirjakerhon, tehnyt lastenteatteria ja tuonut näyttelytoimintaa päiväkoti- ja esikouluikäisille lapsille. Finlandia Junior -ehdokkaaksikin ennättänyt Vuori on kirjoittanut useita lastenkirjoja sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Sisarukset Grémillet. 4, Komeetta ja vuorikauris Näytä tarkat tiedot

Les soeurs Grémillet 4. Tome 4, Chamois et la comète, suomi
Kirja
Di Gregorio, Giovanni, sarjakuvantekijä ; Barbucci, Alessandro, sarjakuvantekijä ; Ruokosenmäki, Jouko, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37

Sorceline. Osa 2, Lasipatsaiden salaisuus Näytä tarkat tiedot

Sorceline. Tome 2, La fille qui aimait les animonstres, suomi
Kirja
Douyé, Sylvia, sarjakuvantekijä ; Antista, Paola, sarjakuvantekijä ; Kinnunen, Kirsi, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sorceline on nuori tyttö, joka opiskelee kryptoeläintiedettä, eli hän ja luokkatoverinsa opettelevat tuntemaan ja hoitamaan tarueläimiä. Koulussa tapahtuu kuitenkin kummia: oppilaita ja opettajia muuttuu lasisiksi patsaiksi! Sorceline ystävineen yrittää selvittää, mistä oudot muodonmuutokset johtuvat... onko syyllinen Sorceline itse? Millainen hänen menneisyytensä oikeasti onkaan?
Hurmaavasti kuvitettu sarja vetoaa kaikkiin seikkailun ja magian ystäviin. Ranskassa Sorceline on ollut myyntimenestys: ensimmäistä osaa on myyty jo 100.000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Hakutulos 39
Kirja
Mori, Kaoru, sarjakuvantekijä ; Paukkunen, Matleena, kääntäjä
2010
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma 8
Viktoriaaninen Lontoo - aika jolloin Viiltäjä-Jack piti ihmisiä kauhun vallassa, luokkatietoisuus oli huipussaan ja pienintäkin poikkeamaa ankarista käyttäytymissäännöistä paheksuttiin. Tässä miljöö romanttiselle rakkaustarinalle, josta on kotimaassaan Japanissa tullut menestys.

William on varakkaan kauppiasperheen vanhin poika, jonka harteita vastuu painaa. Viehättävä palvelustyttö Emma herättää hänessä ennen kokemattoman vahvoja tunteita. Emma kuitenkin tietää heti, että heidän suhteensa on mahdoton...

Emman ja hänen ystäviensä tarina jatkuu! Tarjolla on jälleen sekä koskettavia ihmiskohtaloita että upeaa ajankuvaa viktoriaanisesta Englannista. Tässä kirjassa ovat pääosissa mm. kihlattunsa hylkäämä Eleanor, palvelustyttö Tasha sekä nuori Kelly-rouva aviomiehineen.

Suositellaan yli 12-vuotiaille.

Tallennettuna: