Haku

Uutuudet, vko 46/2023

Uutuudet ajalta: 13.11.2023 - 19.11.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pop-ikonin sykähdyttävät muistelmat.

Britney Spears kertoo elämäntarinansa omilla ehdoillaan - avoimesti, vilpittömästi ja rohkeasti.

Nainen minussa on kertomus kuuluisuudesta, äitiydestä ja vimmaisesta pyristelystä vapauteen. Se kertoo maailmanmaineeseen nousseesta teinitähdestä, josta kasvoi yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä artisteja.

Spears kertoo musiikin parantavasta voimasta ja matkastaan miellyttämishaluisesta tytöstä itsenäiseksi naiseksi. Hän kertoo myös elämästään salamavalojen räiskeessä, 13 vuotta kestäneestä holhouksesta, rakkauksistaan, eroistaan ja kahdesta elämänsä valosta, pojistaan.

Mutta ennen kaikkea Spears kertoo viimeinkin itse elämästään, jota muut ovat hallinneet aivan liian kauan.

Teinitähtenä maailmanmaineeseen ponnistanut Britney Spears (s. 1981) on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista. 150 miljoonaa myytyä levyä ovat tehneet hänestä pop-ikonin ja esikuvan lukemattomille laulajanaluille. Baby One More Time, Oops!... I Did It Again ja Toxic ovat soineet ympäri maailmaa, vuodesta toiseen. Spears oli isänsä holhouksen alaisena 13 vuoden ajan ja vapautui siitä vuonna 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Warwick 5

Tallennettuna:
Hakutulos 3

Unelmien joululoma Näytä tarkat tiedot

The Christmas holiday, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

*Joulu kaukana kaikesta *

Phillipa Ashleyn Unelmien joululoma on hyvän mielen tarina Krystlesta, joka päättää toteuttaa haaveensa joulunvietosta

Voiko täydellisempää joulunviettopaikkaa olla? Kuvankaunis kartano vuorten ympäröimässä laaksossa, kivenheiton päässä idyllisestä pikkukylästä. Kimmeltävä joulukuusi takkatulen loimussa, keittiöstä kantautuva piparkakkujen tuoksu ja taustalla soivat joululaulut.

Krystle on haaveillut Holly Manorista jo vuosia. Kun hän viimein toteuttaa unelmansa ja vuokraa kartanon joulun ajaksi, tuntuu kuin ympyrä olisi sulkeutunut. Loma tosin saa dramaattisia käänteitä jo menomatkalla, ja pian Krystle huomaakin suunnitelmiensa muuttuneen. Onneksi hyväsydäminen kyläyhteisö toivottaa hänet tervetulleeksi, ja eräs kohtaaminen herättää kauan sitten haudattuja tunteita.

Phillipa Ashleyn Unelmien joululoma vie lukijansa Pohjois-Englannin jylhälle järviseudulle, tunnelmalliseen Thorndalen kylään, johon on juuri satanut ensilumi. Kertomus lämmittää kuin kuppi kuumaa kaakaota takkatulen ääressä.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ellen Tamm 1
Ellen Tamm -sarjan avausosa.

Oikeudentuntoinen toimittaja Ellen Tamm tutkii uuden dekkarisarjan ensimmäisessä osassa kadonneen tytön tapausta. Kahdeksanvuotias Lycke oli oikea onnentyttö – vai oliko?

Miten pieni tyttö voi kadota kuin tuhka tuuleen? Sitä kysyvät itseltään Lycken epätoivoiset vanhemmat, tapausta seuraava yleisö ja toimittaja Ellen Tamm, joka raportoi tapauksesta televisioon. Katoaminen nostaa pintaan muistoja, jotka ahdistavat Elleniä, ja hän tempautuu mukaan etsintöihin. Kun toivo alkaa hiipua, kulissien takaa paljastuu itsekkyyttä, valheita ja petoksia, jotka tulevat aivan liian lähelle Ellenin omaa menneisyyttä.

Mikaela Bleyn suositun dekkarisarjan päähenkilö on tukholmalainen rikostoimittaja Ellen Tamm, jonka omassa menneisyydessä on selvittämätön tragedia.

Ruotsalaisdekkaristi Mikaela Bley (s. 1979) asuu Tukholmassa miehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli sarjojen sisäänostajana TV4-kanavalla. Oikeudentuntoisesta toimittajasta kertovan Ellen Tamm -sarjan avausosa Tyttörukka (suom. 2023) sinkautti Bleyn saman tien Ruotsin rikoskirjailijoiden kärkeen. Hänen toinen jännitysromaanisarjansa kertoo Ruotsin kuumaverisimmästä rikostutkijasta Henrik ”The Killer” Hedinistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5

Matkaan jo käy Näytä tarkat tiedot

Driving home for Christmas, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Ratkiriemukas ja romanttinen tarina suurella sydämellä." My Weekly

Paras aika vuodesta ja Lahjoista parhain -romaanien kirjoittajan uusin, jouluinen täysosuma!

Joka joulu viimeisten kymmenen vuoden ajan Kate ja Ed ovat matkustaneet lapsuudenperheidensä luo. Joululaulut ovat soineet autossa ja ilma on ollut täynnä jännitystä. Tänä vuonna ison riidan päätteeksi näyttää kuitenkin siltä, että Katea ja Ediä ei enää pidä yhdessä mikään. Mutta koska sukulaiset odottavat heitä eikä joulua saa pilata, he päättävät näyttää muille iloista naamaa ja erota vasta pyhien jälkeen.

Jouluperinteiden lisäksi perillä odottavat eksä mistelin alla ja sukulaisten utelut häistä ja vauvoista. Tämä joulu ei todellakaan ole se paras aika vuodesta...

Joanna Bolouri ryhtyi kirjoittamaan 30-vuotiaana: alkoi syntyä materiaalia stand up -koomikoille, tv-käsikirjoituksia ja romanttisia komedioita kirjamuodossa. Hän asuu Glasgow'ssa tyttärensä kanssa. Bolourin aiemmat suomennetut teokset Paras aika vuodesta ja Lahjoista parhain ovat olleet jouluisia bestsellereitä myös Suomessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Harvey, Damian, kirjoittaja ; Alder, Charlie, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Romanttinen komedia shakista, kilpailemisesta ja rakkaudesta

Bestseller-kirjailija Ali Hazelwoodin älykäs ja seksikäs YA-herkkupala Mustan kuningattaren faneille

Mallory Greenleaf ei enää pelaa shakkia. Se oli joskus hänelle elämän tarkoitus, mutta siitä on kauan ja ikäviä asioita tapahtui. Ja ei, hän ei halua puhua siitä.

Malloryn paras kaveri ylipuhuu hänet vielä yhteen shakkiturnaukseen. Mallory voittaa jokaisen pelin, mukaan lukien lajin tämän hetkisen maailmanmestarin. Hups.

Nolan Sawyer on 20-vuotias komea shakkidynastian perillinen ja tunnettu pelipiirien ulkopuolellakin. Häntä on kutsuttu yhdeksi historian parhaista pelaajista, eikä hän pidä häviämisestä, ei varsinkaan Malloryn kaltaiselle ulkopuoliselle.

Mallory toimii, niin kuin on tottunut tekemään: pakenee paikalta. Seuraavat siirrot sitten tehdäänkin ihmissuhdepelilaudalla.

Ali Hazelwood on syntynyt Italiassa ja asunut Japanissa ja Saksassa, nykyään hän on kotiutunut Amerikkaan. Hän on neurotieteen tohtori ja työskentelee professorina. Hän on myös bestseller-kirjailija, jonka suosikkiaihe ovat romanttiset komediat, ja mieluiten hän yhdistää kirjoissaan romantiikan ja akateemisen ympäristön. Shakkimatti on hänen ensimmäinen YA-kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lily 2
Jokainen loppu on uusi alku.

"Hoover särkee jälleen sydämiä tällä tyrmäävällä Se päättyy meihin -menestysromaaninsa jatko-osalla. Kirjailija esittelee taitojaan hienosyisessä ja empaattisessa hahmokuvauksessa, ja fanit ilahtuvat kuullessaan Atlasin näkökulman tarinasta. Kuten tavallista, Hoover ei pelkää tutkailla rakkauden tummia ja haavoittuvaisia puolia." - Publishers Weekly

Lilyn elämä on kiireistä: hänen kukkakauppansa kukoistaa ja tyttärensä kasvaa kovaa vauhtia. Tuntuu siltä, että vaikeudet Rylen kanssa ovat jo takanapäin, mutta kun Lily törmää kadulla nuoruudenrakkauteensa Atlasiin, elämä heittää jälleen volttia. Samaan aikaan Atlas joutuu kasvotusten traumojensa kanssa. Voiko edes rakkaus parantaa nuorena saadut haavat?

Colleen Hoover (s. 1979) on yhdysvaltalainen menestyskirjailija, jonka teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksikymmentä miljoonaa kappaletta. Hänen teoksissaan sydäntäriipivä romantiikka yhdistyy kipinöivään erotiikkaan, mikä on luonut hänelle valtavan fanikunnan sosiaalisessa mediassa, erityisesti TikTokissa. Hoover on kolmen lapsen äiti ja asuu Texasissa.

"Tämä rakkausromaani tarjoilee kaikkea sitä, mikä on tehnyt Hooverista sensaation TikTokissa: suorasukaisia seksikohtauksia, merkittäviä juonenkäänteitä, nerokasta juonenkuljetusta ja Draamaa isolla alkukirjaimella." - New York Post

"Myyntilistojen kuningatar." - USA Today

"BookTok-ilmiön jatko-osa seisoo omilla jaloillaan ja maalaa kuvan lähisuhdeväkivallan dynamiikasta." - People

"Käsinkosketeltavan jännitteen ja toivonpilkahdusten avulla Hoover vangitsee kauniisti sydänsurun ja uuden alun ilon." - Kirkus Reviews

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja ; Vacklin, Anders, kirjoittaja, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents: Lemmikkifrendit 4

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 10
Kuolema vaanii erämaassa

Louise Pennyn Three Pines -sarjan kymmenes osa Kohtalokas kotiinpaluu kuljettaa Armand Gamachen keskelle Kanadan jylhää ja armotonta rajaseutua.

Armand Gamache on löytänyt Three Pinesin kylästä rauhan, jollaista ei uskonut koskaan kokevansa. Eräänä lämpimänä kesäiltana rauha kuitenkin särkyy, kun taiteilija Clara Morrowin etääntynyt kumppani Peter ei palaa sovitusti kotiin eron vuosipäivänä.

Gamache suostuu oikopäätä etsimään Peteriä Claran kanssa. Gamachen ystävä Jean-Guy Beauvoir ja kirjakauppias Myrna Landers liittyvät mukaan etsintöihin, jotka johdattavat nelikon kauas Three Pinesin kylästä, keskelle Kanadan koskematonta erämaata. Heidän etsimänsä miehen katoamiseen saattaa liittyä jotakin kammottavaa.

Louise Pennyn luoma hurmaava Three Pinesin kylä on sivuroolissa sarjan kymmenennessä osassa. Eikä se ole enää entisensä tämän retken jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nordic Blue 3
Joulu on juhlista julmin.

Milloin tulee vastaan piste, jossa paraskaan tarkoitus ei enää pyhitä keinoja?

Eletään vuoden pimeintä aikaa Ísafjörðurin kylässä. Joulun lähestyessä kyläläisten rauha järkkyy. Länsivuonoilta kalankasvatusaltaasta löytyy järsitty ruumis. Rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttir tuskin ehtii aloittaa rikostutkintaa yhdessä suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin kanssa, kun toisaalla Islannin syrjäisessä kolkassa tapahtuu toinen vähintään yhtä outo henkirikos. Ja pian kolmas.

Julmaa väkivallantekojen sarjaa tutkiessaan Hildur tasoittaa ajatuksiaan surffaamalla Atlannin hyisissä aalloissa. Kadotettu yhteys keskimmäiseen sisareen Rósaan painaa mieltä.

Jakob tekee kaikkensa voittaakseen lastaan koskevan vaikean huoltajuusriidan. Kuinka pitkälle Jakob on valmis painissaan menemään? Sitä Hildur joutuu miettimään, kun hän saa pahimman mahdollisen puhelun Suomesta Kolarin poliisiasemalta.

Jakob on kolmas osa nordic blue -tyylistä Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus pohjoista mystiikkaa.

Satu Rämö (s. 1980) on Islannissa asuva ekonomi ja kirjailija. Hildur on ollut yleisö- ja raatimenestys. Kirjasta on tekeillä tv-sarja ja sarjan käännösoikeuksia on myyty seitsemään maahan: Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan, Viroon ja Latviaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oboi 2
Lumoava fantasiaromaani Oboista, joka päätyy ällistyttävään maailmaan etsimään kadonnutta siskoaan.

Voiko lukeminen olla supervaarallista? Voiko kirja olla pääsylippu toiseen maailmaan? Nuori Oboi ei usko tarinoihin, mutta joutuu niiden pyörteisiin, kun salaperäisen kirjan välistä löytyy pääsylippu. Kirja johdattaa Oboin etsimään siskoaan kummallisesta fantasiamaailmasta, Aina Ponoista.

Aina Ponoi on paikka, jossa kaikki on mahdollista, ja siellä Oboi pääsee hetkeksi pakoon arkeaan: omaa sairasteluaan ja äidin uutta suhdetta. Mutta sitten Oboille selviää, että ihmeellistä Aina Ponoita uhkaa vaara.

Itsenäinen jatko-osa lukijat hurmanneelle Oboin kirjalle (2022).

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Joulun ihmemaa Näytä tarkat tiedot

A Christmas celebration, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paige palaa raskaan ulkomaankomennuksen jälkeen lapsuudenmaisemiinsa Wynthorpen kartanoon. Hän aikoo vain piipahtaa, mutta hänet otetaan heti mukaan tiiviin kyläyhteisön elämään. Paige tutustuu iäkkääseen, äkäiseen Albertiin sekä komeaan, aina myrskyn merkiltä näyttävään Brodieen. Hän tunnistaa molemmissa miehissä itseäänkin kalvavan halun piiloutua koko maailmalta. Mutta joulu on ovella. Onko sen juhliminen erakkona sittenkään hyvä idea?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tänä jouluna kaikki on toisin

Siri Østlin hyvän mielen romaanissa Uusien alkujen joulukalenteri viisikymppinen Fie löytää kadonneen elämänhalunsa - päivä kerrallaan.

Eräänä tavallisena tiistaina Fien elämä mullistuu. "Meidän pitää puhua", sanoo aviomies, ja kaikki romahtaa. Fie löytää itsensä uudesta elämänvaiheesta, johon ei ollut suostunut. Kaikki ilo on yhtäkkiä tiessään.

Sitten Fien sisko keksii lähettää hänelle pieniä tehtäviä, yhden joka päivä. Koristele asunto. Hanki lemmikki. Leivo jotain jouluista. Fie huomaa, että kun auttaa itseään, on helpompi auttaa myös muita - ja että arjen hyvät teot johtavat joskus odottamattomiin kohtaamisiin. Joulu tuo mukanaan uusia yllätyksiä.

Siri Østlin Uusien alkujen joulukalenteri on tarina, joka kietoo lukijansa lämpimään syleilyyn ja lupaa, että synkimmistäkin päivistä löytyy aina toivon pilkahdus.

Tallennettuna: