Haku

Uutuudet, vko 47/2023

Uutuudet ajalta: 20.11.2023 - 26.11.2023

Muokattu: 7.12.2023
Hakutulos 1

100 asiaa siitä mitä et vielä tiedä Näytä tarkat tiedot

100 things to know about the unknown, suomi
Kirja
Martin, Jerome, kirjoittaja ; James, Alice, kirjoittaja ; Tapsell, Micaela, kirjoittaja ; Frith, Alex, kirjoittaja ; Mariani, Federico, kuvittaja ; Nielsen, Shaw, kuvittaja ; Byron, Dominique, kuvittaja ; Sy, Geraldine, kuvittaja ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä ; Lasten keskus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Derrick, Stevie, kirjoittaja ; Lomax, Dean, kirjoittaja ; Woodward, John, kirjoittaja ; Benton, Adam, kuvittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä ; Readme.fi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hämmästytä ystäviäsi uskomattomilla faktoilla pelottavimmista eläimistä, jotka ovat koskaan kävelleet planeettamme pinnalla.

Tämä nuorille lukijoille tarkoitettu kiehtova dinosauruskirja opettaa kaiken, mitä tarvitsee tietää esihistoriallisista eläimistä. Saat tietää, millä dinosauruksella oli terävimmät hampaat, pisimmät kynnet, pienimmät aivot, suurimmat ulosteet ja paljon muuta!

Tiesitkö, että suurin dinosaurus oli pidempi kuin tenniskenttä mutta että sen poikaset olivat kuoriutuessaan vain vastasyntyneen ihmislapsen kokoisia? Tiesitkö, että pienin dinosaurus painoi vähemmän kuin teelusikallinen sokeria? Tai tiesitkö, että suurin lentävä matelija oli yhtä korkea kuin kirahvi ja että sen siipiväli oli yhtä suuri kuin pienkoneen siipien kärkiväli?

Lapset nauttivat lukiessaan kaikkia kiehtovia faktoja ja ihaillessaan upeita valokuvia ja tietokoneella luotua silmiä hivelevää kuvitusta. Lisäksi tietolaatikoissa olevat kaaviot helpottavat tiedon omaksumista.

  • 1 000 uskomatonta faktaa, jotka hämmästyttävät koko perhettä ja ystäviä.
  • Upea tietokoneella luotu kuvitus, hauskat visuaaliset vertailut ja kaaviot tekevät tilastotiedoista ja faktoista helposti ymmärrettäviä.
  • Tietolaatikoiden kuvituksena on kiehtovia kaavioita.
  • Valokuvin kuvitetut tarinat tarjoavat mielenkiintoista lisätietoa ja vertailuja.

1000 faktaa - Dinosaurusten salaisuudet -kirjan myötä lapset löytävät nopeimmat, hitaimmat, vaarallisimmat ja erikoisimmat planeetallamme eläneet dinosaurukset. Tämä uskomattoman ihmeellisiä dinosaurusfaktoja täynnä oleva kirja on ihanteellinen lahja lapsille, jotka rakastavat kaikkea esihistoriallista. Se antaa heille realistisen käsityksen dinosaurusten valtavasta lajikirjosta ja siitä, miten ne elivät.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Appelberg, Magnus, kirjoittaja, kääntäjä ; Viisas Elämä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Henkilötietomme ovat arvokasta omaisuutta, ja omien tietojen turvallinen käyttö on osa elämän perustaitoja - ilman sitä olemme helposti pulassa! Toisten tietojen käsittely tietosuoja ja yksilön oikeudet huomioiden on tärkeää monessa työssä sekä arjen ja vapaa-ajan yhteisöissä: tiedämmekö vastuumme ja velvollisuutemme?

Tietosuoja ja yksityisyys kertoo käytännönläheisesti, mistä henkilötietojen käsittelyssä on kyse, mitä velvollisuuksia eri osapuolilla on ja miten jokainen voi omilla toimillaan pienentää tietosuojaan liittyviä riskejä. Teos tarjoaa näkymän myös siihen, miten monissa yhteyksissä tietojamme pyritään keräämään. Henkilötiedot ovat yrityksille kauppatavaraa, ja rikolliset etsivät yhä uusia keinoja anastaa tietoja ja hyötyä niistä.

Mukana teoksessa on paljon käytännön vinkkejä omien tietojen turvaamiseksi ja hyviksi tietosuojakäytännöiksi.

Teos tarjoaa runsaasti hyödyllistä tietoa myös pk-yrityksille, yksinyrittäjille ja esimerkiksi taloyhtiölle ja yhdistyksille.

Ari Andreasson työskentelee Tampereen kaupungin tietosuojavastaavana. Juha Oravala on D-Fence Oy:n johtaja. Marianne Toivonen työskenteli vuosia energia-alalla tietosuojakoordinaattorina ja toimii nykyään vapaana tietosuoja-asiantuntijana. Tekijät ovat kouluttaneet ja ohjeistaneet organisaatioita vuosien ajan parempaan tietoturvan ja tietosuojan hallintaan - missionaan tehdä henkilötietojen turvallisesta käytöstä osa jokaisen suomalaisen arkea.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
CD
Jung Kook, esittäjä ; Harlow, Jack, esittäjä ; Major Lazer, esittäjä ; Latto, esittäjä ; DJ Snake, esittäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Golden on eteläkorealaisen BTS-bändin laulajan Jungkookin debyyttistudioalbumi, joka julkaistiin 3.11.2023 Big Hit Musicin kautta. Golden on pääasiassa poplevy ja se sai kriitikoilta yleisesti myönteisiä arvosteluja. Levyllä vierailevat Jack Harlow, Major Lazer, Latto ja DJ Snake. Sitä edelsivät singlet "Seven" ja "3D"; ja kolmas, "Standing Next to You", joka julkaistiin samanaikaisesti albumin kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 7

Jos eläimetkin suukottaa Näytä tarkat tiedot

If animals kissed good night, suomi
Kirja
Paul, Ann Whitford, kirjoittaja ; Walker, David, taiteilija ; Jalo, Marvi, kääntäjä ; Kvaliti, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos eläimetkin antaisivat toisilleen hyvänyönsuukkoja? Miten ne sen tekisivät? Kirahvi ja sen vasikka venyttäisivät kaulansa korkeuksiin, susi suukottaisi pentuaan ja ulvoisi, laiskiainen pussaisi hyyyyviiiin hitaaaaasti. Näin koko eläinkunta osoittaisi kiintymystään mennessään nukkumaan.

Ann Whitford Paulin leikkisät riimit ja rytmit yhdistettynä David Walkerin hassuun ja hurmaavaan kuvitukseen kutsuvat lapset näkemään erilaisia tapoja osoittaa kiintymystä. Kirja sopii täydellisesti ääneen luettavaksi taapero- ja esikouluikäisille. Jos eläimetkin suukottaa on ensimmäinen osa bestselleriksi nousseessa Jos eläimetkin -kuvakirjasarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun sattuma määrää suunnan

James Baileyn esikoisromaani Kruuna vai klaava? on vauhdikas ja lämminhenkinen nuoren miehen kasvutarina, joka yllättää herkullisella tilannekomiikallaan

Sen piti olla täydellinen kosinta. Maailmanpyörä Lontoon sydämessä, samppanjaa ja suklaatryffeleitä... mutta kun vastaus onkin ei ja näkemiin, Joshin maailma romahtaa. Pitkästä suhteesta muistona on vain kani nimeltä Jeremy.

Jos tarkkaan suunniteltu elämä voi mennä näin katastrofaalisesti pieleen, miksei antaisi sattuman määrätä kaikesta? Tästä lähtien Josh antaisi kolikon päättää. Mitä tilata tiskillä? Kruuna, niin olut. Klaava, niin siideri. Lähteäkö päättömälle matkalle halki Euroopan etsimään tyttöä, johon ihastui ensitapaamisella? Kruuna, niin kyllä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Star Stable 6
Tähtihevosten kohtalonhetket!

Mystiikkaa ja tyttöenergiaa yhdistävän Star Stable -hevoskirjasarjan toinen trilogia saa jännittävän päätöksensä osassa, jossa koko saaren ja hevosten magia järkkyy.

Anne on pelastettu Pandoriasta, mutta Sielunratsastajia, tähtihevosia ja koko taianomaista saarta uhkaava vaara ei ole väistynyt. Pelastaakseen Jorvikin Lindan, Lisan, Annen ja Alexin on löydettävä saaren viimeinen kantava tähtihevostamma ja suojeltava syntymätöntä varsaa. Yksin he eivät siihen kykene, mutta voiko entisiin vihollisiin luottaa? Uskollisuus punnitaan, kun suuri taistelu lähestyy ja valkoinen lumipeite täplittyy verestä...

Kirjan hahmot ja tapahtumat perustuvat maailman nopeimmin kasvavaan hevosnettipeliin. Star Stablella on kuukausittain yli 700 000 aktiivista pelaajaa. Sielunratsastajat-sarjaa on käännetty kymmenelle kielelle ja se on voittanut yhdysvaltalaisen Kids Book Choice Award -lastenkirjallisuuspalkinnon parhaiten rakennettuna fantasiamaailmana.

Helena Dahlgren on suosittu ruotsalainen kirjailija, joka kirjoittaa erityisesti nuorten fantasiaa. Hän asuu perheensä kanssa Tukholman lähellä ja rakastaa kirjoja, hevosia, kissoja, kahvia ja Twin Peaks -tv-sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Darling, Annie, kirjoittaja ; Nyström, Oona, kääntäjä ; Tammi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bloomsburyn kirjakauppa 4
Tervetuloa viettämään joulua Bloomsburyn kirjakauppaan!

Juhlatunnelmaa, herkullisia leivonnaisia, romanttisia kirjoja – ja kaksi joulunvihaajaa napit vastakkain. Bloomsburyn kirjakauppa -sarjan neljäs osa on täysosuma kaikkien lukutoukkien jouluun!

Joulu tekee tuloaan, mutta teehuonetta pyörittävän Mattien mieli on kaikkea muuta kuin hyvä, lämmin, hellä. Muutaman vuoden takaisen traumaattisen joulun jälkeen Mattie on inhonnut juhlapyhiä enemmän kuin mitään muuta – ellei sitten lasketa kirjakaupan raivostuttavaa Tomia. Mutta kun Mattie ja Tom päätyvät asumaan saman katon alle ja sitten vielä jäävät kaksin vastuuseen kirjakaupasta kesken pahimman joulutohinan, alkaa tunnelma kummasti lämmetä, eikä se johdu vain joulukynttilöistä...

Annie Darling asuu Lontoossa pikkiriikkisessä, kirjoja pursuavassa asunnossa. Hän rakastaa rakkausromaaneja sekä kissaansa Mr Mackenzieta. Mistelin alla Bloomsburyn kirjakaupassa on Bloomsburyn kirjakauppa -sarjan neljäs, itsenäinen osa. Hauskassa ja romanttisessa sarjassa seurataan elämää ja ihmissuhteita lontoolaisessa kirjakaupassa. Täydellistä viihdettä kaikille Lucy Diamondin, Jenny Colganin ja Beth O'Learyn faneille!

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuodenajat 4
Neliosaisessa kirjasarjassa seurataan vuodenaikojen vaihtumista maaseudulla, jossa pieni tyttö tutkii luonnon ihmeitä ja maailmanmenoa kaikilla aisteillaan. Koti ja sen ympäristö tarjoavat lapselle loputtomasti virikkeitä uusiin seikkailuihin, sillä luonto on hänelle turvallinen ja luotettava leikkipaikka. Kirjan mielikuvitusrikas lapsikertoja havainnoi ympäristöään ja pohtii elämää, aikuisia ja heidän ajatuksiaan. Hän vie lapsilukijat mielikuvitusmatkalle luontoa tutkimaan ja aikuiset lukijat aikamatkalle lapsuuteen.

Aina kun jostain loistaa valo ja sen tielle osuu joku asia, siitä syntyy varjo. Kun sinä katselet valoa, varjo on sinun takanasi. Varjo on kiinni sinun jaloissa ja se seuraa siksi, että se voi suojella sinua. Näet oman varjosi silloin, kun käännät selkäsi valolle. Kun katsot tarkkaan, niin kaikki varjot ovat samanmuotoisia, kuin asiat joissa ne ovat kiinni. Kukaan varjo ei halua olla pelottava, vaan niiden tehtävä on suojella kantajaansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Averøyan Emma 2
Sydäntälämmittävä historiallinen kirjasarja Averøyan saaren asukkaista jatkuu!

Synnøve löydetään viime tipassa. Tyttö ei kuitenkaan suostu puhumaan tapahtuneesta, ja Emmaa painaa syyllisyys ystävän salaisuuksien varjelemisesta. Tapahtumat nostavat pintaan vaikeita kysymyksiä Emman sisaren traagisesta kuolemasta vuosia aiemmin. Samaan aikaan päätökset tulevaisuudesta muuttuvat ajankohtaisiksi, eivätkä kaikki katso hyvällä Emman ja Olavin suhteen syvenemistä.

Emma Vikille elämä perheen maatilalla Averøyan saarella on mutkatonta, kunnes salaperäinen vieras herättää henkiin Emman haaveet toisenlaisesta elämästä. Pian Emma löytää itsensä navigoimasta rakkauden, uskollisuuden ja aikuisuuden kartoittamattomilla vesillä. Ja kun pitkään varjellut perhesalaisuudet tulevat päivänvaloon, näennäisen idyllinen elämä saarella muuttuu lopullisesti.

Averøyan Emma on sydäntälämmittävä historiallinen sarja rakkaudesta, toivosta ja murtumattomista siteistä. Salaisuuksia on sarjan toinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Johanna 2
Heppatyttö Johannan elämä mullistuu, kun tallin omistaja pyytää Johannaa huolehtimaan tulisesta Blackiesta. Blackie ei ole perusratsu, vaan koko tallin paras hevonen. Johanna on samaan aikaan sekä otettu että peloissaan. Pystyykö hän ratsastamaan Blackieta? Pysyykö hän herkästi reagoivan ja pitkälle koulutetun hevosen kyydissä? Kun ensimmäiset kilpailut lähestyvät, Johanna on ratketa pelosta ja jännityksestä.

"Kielto vai hyppy, Johanna?" on itsenäinen jatko-osa romaanille "Unelmia ja hevosia, Johanna".

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Above the Line 1
Kaksi tuottajaa kamppailee toteuttaakseen unelmansa muuttaa elämää elokuvan voimalla. Kun sijoittajien miljoonat dollarit on pelissä, kaikki alkaa hajota. Onko mahdollista voittaa todennäköisyydet ja tehdä elokuva, jollaista ei ole koskaan ennen tehty? Vai menettävätkö he kaiken laittaessaan itsensä likoon? Kamera käy! aloittaa rakastetun romaanikirjailija Karen Kingsburyn neliosaisen Above the Line Series -kirjasarjan, joka sijoittuu elokuvanteon maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ada tykkää musiikista.
Syksy tykkää sarjakuvien piirtämisestä.
He ovat parhaita kavereita
ja näkevät toisiaan joka päivä.

Musiikkiopistossa ja bändissä
Ada saa uusia ystäviä.
Hän ei ehdi nähdä Syksyä kovin usein.
Syksyn elämässä on
myös paljon uusia asioita.
Miten käy ystävyyden?

Adan mielestä ystävät ovat
tärkeintä maailmassa.
Hauskinta on jakaa asiat toisten kanssa.
Yhdessä mennään täysillä kohti unelmia.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailuserkut 10
Nokkelat serkut arvoituksellisten tapahtumien pyörteissä. Viisikkomaisen vetävä saaristoseikkailu.

Siskokset Julia ja Pörri kissoineen lähtevät serkkujensa Jorin ja Alexin kanssa viettämään joulua rakkaaseen Uikkusaareen. Perillä lapset kuulevat, että seudulla on kadonnut salaperäisesti neljä lasta. Kadonneiden jäljiltä löytyy vain kiven ympärille kääräisty lappu, jossa lukee "pillipiipari". Sitten serkut alkavat yksi toisensa jälkeen mystisesti kadota, kunnes jäljellä on enää Pörri.

Sieppaako joku seudulla lapsia kuin kansansadun pillipiipari? Ja ei kai Uikkusaaren luotsitornissa pidetä luvattomasti majaa...

Koukuttavan sarjan 10. ja viimeinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anne 4
On keskitalvi, ja Annen on mukava ratsastaa kirpeässä pakkassäässä. Mukana seikkailuissa ovat Annen ystävä Takku sekä ikivanha hoitoaasi Metu.

Anne ja Takku hengailevat kaupungilla kaveriporukkansa kanssa. Annen aloitteesta he pelastavat pienen pojan isompien poikien nyrkeiltä. Kaveriporukassa on myös muutama kiva poika, joista Anne varoittaa ystäväänsä Takkua - vaikka itsekin on yhteen heistä ihastumassa.

Talliporukan kanssa järjestettyjen bileiden jälkeen kaikki onkin taas ihan toisin!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Widmark, Martin, kirjoittaja ; Maxén, Emil, kuvittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauhuagentti Nelli Rapp 2
Nellistä on tullut kauhuagentti. Lähde mukaan ratkaisemaan ensimmäinen tehtävä!

Nelli on käynyt Hirviöakatemian ja hänestä on tullut kauhuagentti numero 10. On siis ensimmäisen toimeksiannon aika. Martin Widmarkin sopivasti pelottava, hauska ja helppolukuinen sarja julkaistaan nyt Emil Maxénin uudella nelivärikuvituksella.

Nelli saa opettajaltaan Lappaja-Leenalta kirjeen. Liikkeellä on Frankensteinin kummajaisia, jotka on koottu erillisistä ruumiinosista ja kasvatettu kylmäverisiksi. Nellin kaupungissa toimii ulosottomies Sakari Kivelä, jota epäillään vahvasti Frankensteinin kummajaiseksi. Nelli ryhtyy toimeen ja saa kuin saakin selville syyn Sakari Kivelän äreyteen. Ja kun Nelli vielä tutustuttaa Sakarin jalkahoitaja Elli Vuorelmaan, saa hän Sakari Kivelän kummajaissydäntä ympäröivän ikiroudan lopulta sulamaan...

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä. Suomessa Widmark tunnetaan parhaiten suositusta Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarjastaan. Aiemmin mustavalkoisena julkaistun Nelli Rapp -sarjan uuden nelivärikuvituksen on luonut Emil Maxén.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Airola, Sari, kirjoittaja, taiteilija ; Etana Editions (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muut lapset leikkivät päiväkodin pihalla huomaamatta Viiviä ollenkaan. Viiviä harmittaa.

Aina yksin!

  • Minäpä sain elävän yksisarvisen! Se tuli Ameriikasta asti, Viivi huomaa sanovansa.

Valkoinen Vale on asettunut Viivin taskuun. Se on ihanan pehmeä ja lämmin. Se saa Viivin kertomaan asioita, joita ei vielä ole tapahtunut, mutta melkein. Tai ne voisivat tapahtua. Vale kasvaa pikku hiljaa isommaksi ja vie Viivin kaikenlaisten valheiden luo. Kiehtova seikkailu hurmaa Viivin, kunnes valheet kasvavat liian isoiksi. Onneksi Viivi keksii ratkaisun valheiden taltuttamiseen.

Voi Viivi! on Sari Airolan kirjoittama ja kuvittama lämminhenkinen tarina kaveruudesta ja valheiden houkuttelevuudesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Siili ja kaverit : halikirja Näytä tarkat tiedot

Forest animals, a cuddle fun book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu siiliin, kettuun, oravaan ja muihin metsän eläimiin. Liikuta eläinten tassuja lukiessasi kirjaa.
Ihania halihetkiä!

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija ; Kvaliti Oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vihdoin on satanut lunta! Noksu ja Nupi pääsevät kokeilemaan erilaisia talviurheilulajeja. Parivaljakko tutustuu tässä kirjassa omalla humoristisella tavallaan hiihtoon, mäkihyppyyn, jääkiekkoon, kelkkailuun, lumilautailuun, taito- ja pikaluisteluun, curlingiin, syöksylaskuun sekä pujotteluun.

Vuoden 2021 Storytel Awards -palkintoehdokas Mikko Kunnas on koulutukseltaan visuaalisen kulttuurin maisteri ja pedagogi. Noksu-kirjojen sarjakuvamaiset hahmot, värikkäät kuvat ja hupaisat tapahtumat vetoavat erityisesti 2-5 -vuotiaaseen. Noksu ja Nupi seikkailevat myös suositussa lasten animaatiosarjassa sekä Pikku Kakkosen sovelluksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dinokopteri ja pelastusjengi jälleen vauhdissa!

Mikä neuvoksi, kun sähkökatko sekoittaa kaikkien elämän? Kaaos kaupungissa on kolmas osa vauhdikkaassa sarjassa, jossa seurataan eläinpelastusjengin ja heidän upean dinokopterinsa seikkailuja.

Kopterijengin kotikaupungissa voimalaitos ei toimi niin kuin pitäisi. Kun pelastajat tutkivat tilannetta, selviää, että oravaperhe on tehnyt pesänsä voimalan uumeniin. Mutta voi: pelastustehtävä menee pieleen! Kopterijengi saa aikaiseksi hirmuisen oikosulun, ja koko kaupunki pimenee. Toimimasta lakkaavat niin jäätelökauppiaan pakastin kuin kaikki liikennevalot, ja edessä on täysi kaaos. Tästä pelastustehtävästä tulee paitsi hurjan vaarallinen, myös pilkkopimeä! Kopterijengi T-RX on kuvakirjasarja täynnä huumoria, vauhtia ja vaaratilanteita, ja se sopii kaikille seikkailijoille sukupuolesta riippumatta.

Roope Lipasti on monipuolinen kirjailija ja kolumnisti, joka lastenkirjailijana tunnetaan erityisesti Lätkä-Lauri-sarjasta.

Emiel Inkeri Nikula on animaatio- ja pelialalla työskennellyt palkittu kuvittaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Ollaanko ystäviä? Näytä tarkat tiedot

Will you be my friend?, suomi
Kirja
McBratney, Sam, kirjoittaja ; Jeram, Anita, taiteilija ; Heimonen, Anneli, kääntäjä ; Kustannus-Mäkelä, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 24

Heartstopper. Osa 4 Näytä tarkat tiedot

Heartstopper. Volume 4, suomi
Kirja
Oseman, Alice, sarjakuvantekijä ; Juutinen, Oona, kääntäjä ; Tammi, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heartstopper 4
Rakkauskaan ei aina riitä!

Ilmiöksi nousseen Heartstopper-sarjan neljännessä osassa Charlie ja Nick kertovat toisilleen tunteistaan, mutta huolet varjostavat parin onnea.

Unelmien kesä lähestyy loppuaan, kun Nick lähtee vielä perheensä kanssa kolmeksi viikoksi etelään. Hänestä on kamalaa erota Charliesta, joka jää kamppailemaan yksin syömishäiriönsä kanssa. Charlie ei pysty kertomaan vanhemmilleen anoreksiastaan, eikä Nick tiedä, miten voisi olla parhaiten poikaystävänsä tukena.

Heartstopper-sarjassa käsitellään ystävyyttä, rakkautta ja rohkeutta olla oma itsensä. Charlien ja Nickin polut kietoutuvat yhteen ja muodostavat suuremman tarinan, joka ei jätä ketään kylmäksi.

"Heartstopper ei pysäytä sydäntä vaan saa sen lyömään nopeammin. Rakastuin tähän lämpöä ja toivoa täynnä olevaan sarjakuvaan heti ensimmäiseltä sivulta!" Kirjailija Salla Simukka

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Rosa, Don, sarjakuvantekijä, kirjoittaja ; Hulkkonen, Antti, toimittaja, kääntäjä ; Ruokosenmäki, Jouko, toimittaja ; Lindfors, Jukka, kääntäjä ; Story House Egmont, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 26

Bird ihmemaassa. 1 Näytä tarkat tiedot

Fushigi no kuni no Bird. Vol. 1, suomi
Kirja
Sassa, Taiga, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bird ihmemaassa 1
On vuosi 1878. Kauan eristäytyneenä ollut Japani on vasta vähän aikaa sitten avautunut ulkomaille. Maailmanmatkaaja Isabella Bird tahtoo tutustua Japanin omaleimaiseen vanhaan kulttuuriin, joka on vähitellen katoamassa, ja kulkea maan halki käyttäen teitä, joilla länsimaiset kävijät eivät vielä ole kulkeneet. Tavoite ei ole helppo, sillä valtio rajoittaa ulkomaalaisten liikkumista. Lisäksi jotkut reitit ovat sellaisia, että japanilaiset itsekin käyttävät niitä vain, kun on aivan pakko... Bird ihmemaassa pohjautuu matkakertomukseen Unbeaten Tracks in Japan.

Tallennettuna: