Haku

Uutuudet, vko 48/2023

Uutuudet ajalta: 27.11.2023 - 3.12.2023

Muokattu: 11.1.2024
Hakutulos 1
Hakutulos 2
Hakutulos 3

Fowlin kaksoset saavat ansionsa mukaan Näytä tarkat tiedot

The Fowl twins get what they deserve, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fowlin kaksoset 3
Fowlin kaksoset taas vauhdissa!

Kloonit, keijutaikuus ja nerokkaat aivot törmäävät, kun Artemis Fowlin pikkuveljet tekevät lopullisesti tilit selviksi pahimman vihollisensa kanssa.

Lähes kahden vuoden ajan lordi Teddy Bleedham-Drye on hautonut kostoa Myles ja Beckett Fowlille, jotka nöyryyttivät häntä kirjassa Fowlin kaksoset. Nyt Teddy aikoo tehdä kaksospojista pysyvästi selvää. Hän uhkaa Mylesiä aseistetulla suihkukoneellaan, mutta onneksi Beckett ja poikien keijuystävä Lazuli saavat aikaan onnettomuuden, jossa lordista päästään ikiajoiksi. Vai päästäänkö?

”Suosittujen edeltäjiensä tavoin kirja on yhtä hi-techin, näyttävän taikuuden ja hulluttelun riemurallia alusta loppuun.” Kirkus Reviews

Irlantilainen Eoin Colfer (s. 1965) on kirjoittanut kahdeksan megahitiksi noussutta Artemis Fowl -fantasiaromaania, joissa nuori rikollisnero löytää maan alla asustavat, teknisesti kehittyneet keijut. Uusi sarja, jonka aiemmat osat ovat Fowlin kaksoset ja Fowlin kaksoset kiistävät kaiken, kertoo jo aikuistuneen Artemiksen vähintään yhtä nokkelien pikkuveljien edesottamuksista.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Royalteen 3
Myös suosittuina Netflix-elokuvina!

Kuka nykymaailmassa käyttää suurinta valtaa? Netflixistä tutun, eliittikoulun kuninkaallisia kuvaavan Royalteen-sarjan kolmannessa osassa päärooliin nousee somevaltiatar Tess.

Meikkivinkkeihin aiemmin Instagramissa keskittynyt Tess kohoaa mielipidevaikuttajaksi sen jälkeen, kun hänen yhteenotostaan rasistisesti käyttäytyvän laulajan kanssa tulee valtakunnan uutinen. Mutta ymmärtääkö 17-vuotias varakkaan perheen tytär ja somejulkkis oikeasti mistä puhuu? Kun Tess lisäksi päätyy tutustumaan laulajaan, josta koko soppa lähti liikkeelle, hän joutuu miettimään tarkkaan, missä kulkevat yksityisyyden rajat. Romanttinen ja raikas Royalteen-sarja kuvaa norjalaisen eliittikoulun elämää ja Norjan kuningasperheen lasten ihmissuhteita. Sarjan kolmannessa osassa pohditaan kiinnostavalla tavalla nykyaikaista vallankäyttöä ja vaikuttamista.

Anne Gunn Halvorsen on toimittaja ja kriitikko, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja aikuisille.

Randi Fuglehaug on toimittaja, kustannustoimittaja ja kirjailija, jolta on ilmestynyt teoksia laajasti eri kohderyhmille.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joulu Ulltunassa 2

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dyyni 3
Monumentaalinen scifisaaga saa jatkoa.

Dyynin lapset oli 1970-luvun tieteiskirjallisuuden suurtapahtuma. Nyt ensi kertaa suomeksi ilmestyvä, kauan odotettu klassikkoteos on edelleen ajankohtainen, enteellinen ja genrensä huippua.

Yhdeksän vuotta sitten keisari Paul Atreides katosi Arrakisin autiomaahan. Hän jätti jälkeensä vastasyntyneet lapsensa Leton ja Ghaniman. Kaksosilla on perintönään isänsä ennusnäyt ihmiskunnan kohtalosta. Maailmankaikkeutta hallitsee Atreidesin suvun nimissä kaksosten täti Alia, mutta hänen valtaansa uhkaavat niin poliittinen juonittelu kuin hänen oman perimänsä kahleet.

Monikerroksinen Dyyni-sarja syventyy ympäristötuhoon, kulttuurien yhteentörmäyksiin, uskonnolliseen ääriajatteluun ja tyrannihallintoihin. Isojen muutosten keskellä häilyy kysymys siitä, kuinka suuri tai pieni voi yksi ihminen olla.

Frank Herbert (1920?1986) on tieteiskirjallisuuden suurimpia uranuurtajia. Hänen pääteoksenaan pidetään Dyyni-sarjaa, josta on aiemmin suomennettu Dyyni sekä Dyynin messias. Scifimonumentti Dyyni on myös nähty kahdesti valkokankaalla: ensin David Lynchin ja nyttemmin Denis Villeneuven sovituksena. Uusimman elokuvan jatko-osa saapuu elokuvateattereihin marraskuussa 2023. Myös Dyynin lapsista on tehty minisarja Frank Herbert's Children of Dune (2003).

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lemuetsivät 1-3
Hulvaton äänikirjahitti nyt kokonaan kuvitettuna painettuna kirjana!

Mikä eteen, kun kaupunkia piinavat erityisen ällöttävät ja haisevat arvoitukset? Kenelle silloin voi soittaa? Tietenkin lemuetsiville!

Pirkon, Reetan ja Rasmuksen kotikaupunkia piinaavat oudot vaivat! Ensin kaikki ovat ryhtyneet paukuttelemaan mitä epäsopivimmissa tilanteissa, myöhemmin leviävät röyhtäily- ja oksenteluepidemiat. Arvoituksia alkaa selvittää pettämätön etsiväkolmikko - sekä heidän koiransa, jonka hajuaistia tarvitaan näiden poikkeuksellisen lemuavien tapausten parissa. Kuinka paljon hajuhaittoja etsivät ehtivät kohdata, ennen kuin kaikki selviää? Lemuetsivät käynnistyi kesällä 2022 audiosarjana, joka päätyi saman tien suosituimpien lasten äänikirjojen listoille. Nyt nämä lasten rakastamat, löyhähtelevät tarinat tulevat saataville myös runsaasti kuvitettuna painettuna kirjana! Ensimmäinen kirja kokoaa yhteen kolme ensimmäistä mysteeriä ? ja niihin mahtuukin paljon paukkuja. Pröööt!

Roope Lipasti on monipuolinen kirjailija, joka lastenkirjailijana tunnetaan erityisesti Lätkä-Lauri-sarjasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Neiti Marplen jäljillä Näytä tarkat tiedot

Marple : twelve new stories, suomi
Kirja
Alderman, Naomi, kirjoittaja ; Bardugo, Leigh, kirjoittaja ; Cole, Alyssa, kirjoittaja ; Foley, Lucy, kirjoittaja ; Griffiths, Elly, kirjoittaja ; Haynes, Natalie, kirjoittaja ; Kwok, Jean, kirjoittaja ; McDermid, Val, kirjoittaja ; McManus, Karen M., kirjoittaja ; Mitchell, Dreda Say, kirjoittaja ; Mosse, Kate, kirjoittaja ; Ware, Ruth, kirjoittaja ; Pääkkönen, Saara, kääntäjä ; Werner Söderström osakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksitoista eturivin kirjailijaa. Yksi neiti Marple.

Agatha Christien luoma legendaarinen salapoliisi ratkoo jälleen kiperiä murhia ja mysteereitä nykykirjailijoiden kynäilemissä tarinoissa.

St Mary Meadin englantilaiskylässä asuu ikäneito Jane Marple, jolla on hämmästyttävä kyky ratkaista mitä mutkikkaimpia arvoituksia. Ja sitä tarvitaan: jouluillallisen keskeyttää yllättävä vieras; New Yorkissa Broadway-näytelmä uhkaa suistua raiteiltaan; laivamatka Hongkongiin käy kuolettavaksi. Uhkailu, lahjonta tai kiristys ei hätkäytä rakastettua etsivää, kun totuutta kaivetaan esiin.

Naomi Alderman, Leigh Bardugo, Alyssa Cole, Lucy Foley, Elly Griffiths, Natalie Haynes, Jean Kwok, Val McDermid, Karen McManus, Dreda Say Mitchell, Kate Mosse ja Ruth Ware ovat menestyksekkäitä nykykirjailijoita. Neiti Marplen luoja, Agatha Christie, oli englantilaisen dekkariperinteen uranuurtaja ja maailman tunnetuimpia ja myydyimpiä kirjailijoita.

"Jokainen kirjailija tavoittaa Christien - ja Marplen - hengen täydellisesti ja lisää samalla mukaan ripauksen omaa ainutlaatuista otettaan. Tämä uusi ja viihdyttävä kokoelma suosikkikirjailijoidemme kynästä koukuttaa uuden lukijakunnan mahtavaan neiti Marpleen." Washington Post

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Huovi, Hannele, kirjoittaja ; Penna, Virpi, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailma syntyi sadusta!

Satuaarre vailla vertaa: Hannele Huovin viisaita, hauskoja ja omaperäisiä satuja perheen yhteisiin satuhetkiin.

"Hän tiesi, että huuhut olivat harvinaisia lintuja. Ne asuivat Huuhumetsän Huuhuvuorella ja niiden munat olivat eläviä ja karkailivat mielellään."

Kokoelmaan on valittu yli 70 satua rakastetun lastenkirjailijan ja -runoilijan, Hannele Huovin, teoksista vuosien varrelta: seikkailusatuja, eläinsatuja, prinsessasatuja, pilasatuja - monenlaisia tarinoita, joihin Virpi Penna on loihtinut lämmintunnelmaiset kuvat.

Huovin saduissa avautuu luonnon loputon aarreaitta, ilon ja ihmeiden valtakunta. Satujen matkoilla kulkija oppii hyvyyttä ja rohkeutta. Sadun kuulija on toivon rakentumisen tiellä: väistämätöntä voi uhmata ja vaikeudet voidaan voittaa.

Satujen vahvasta elämänvirrasta voi ammentaa voimaa läpi elämän: vauvana, lapsena, nuorena ja aikuisena.

Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Hänen tuotantonsa tunnusomaisia piirteitä ovat humaani rakkaus elämää ja sen pienimpiäkin yksityiskohtia kohtaan, vaistonvarainen taito kuunnella ja nähdä luontoa. Hannele Huovi on saanut teoksistaan monia merkittäviä palkintoja.

Virpi Penna on arvostettu lahtelainen kuvittaja ja graafikko, jonka kuvat hehkuvat värien iloa ja sadun lumousta.

Hän on kuvittanut mm. Mysi Lahtisen, Eppu Nuotion, Ville Hytösen, Leena Laulajaisen ja Timo Parvelan kirjoja. Hän tekee myös omia kuvakirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Hakkola, Kalle, sarjakuvantekijä ; Ahokoivu, Mari, sarjakuvantekijä ; Kumiorava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perheen kauan odotettu kaupunkiloma uhkaa peruuntua, kun Sanni sairastuu flunssaan aivan lähdön kynnyksellä. Sillä aikaa kun Sannin ja Joonaksen äiti yrittää siirtää hotellivarausta, lapset keksivät nopean ja ilmastoystävällisen tavan matkustaa, eikä mielikuvitusmatkustamisessa nuhanenästäkään ole haittaa! Tässä kirjassa käsitellään luonnonsuojeluun, ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyviä teemoja.

Tallennettuna: