Haku

Uutuudet, vko 49/2023

Uutuudet ajalta: 4.12.2023 - 10.12.2023

Muokattu: 11.1.2024
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvinvointia ja palautumisen keinoja erityisherkälle.

Mikä neuvoksi, kun päivän mittaan tuntuu usein kertyvän liikaa aistiärsykkeitä ja muita virikkeitä? Erityisherkkä ihminen tarvitsee palautumiseen riittävästi rauhallista aikaa sekä kykyä kuunnella itseään ja tyynnyttää ylikierroksilla käyvät keho ja mieli.

Rohkaiseva kirja käsittelee erityisherkän hyvinvointia henkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta näkökulmasta. Se auttaa tunnistamaan oman herkkyyden erityispiirteet sekä löytämään sopivat vinkit, harjoitukset ja reitit arjen sujuvuuteen, tunteiden käsittelyyn, tasapainoisiin ihmissuhteisiin ja kuormituksen säätelyyn. Kirja kuvaa myös traumojen vaikutusta ihmisen kokemusmaailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Inspiroivan ajattelijan teesit somen käyttäjille.

Metrossa kaikki tuijottavat ruutua. Pariskunnat kaivavat puhelimensa esiin illallisella. Lapset saavat raivarin, jos kännykkä viedään heiltä pois.

Sosiaalinen media koukuttaa, vie kyvyn keskittyä ja varastaa aikamme. Somen selailun jälkeen voimme usein huonommin kuin sitä ennen. Silti palaamme luurin ääreen kerta toisensa jälkeen. Miksi?

Kukaan ei halua tulla manipuloiduksi, mutta sosiaalisessa mediassa meitä ohjaillaan huomaamattamme jatkuvasti. Ymmärrämmekö, mitä sosiaalinen media tekee meille? Voisivatko asiat olla toisin?

Suosittuna puhujanakin tunnetun Perttu Pölösen aikaisemmat kirjat ovat olleet myyntimenestyksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Page, Elliot, kirjoittaja ; Jääskeläinen, Pasi Rakas, kääntäjä ; Bazar Kustannus, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näyttelijänä omassa elämässään

Valokeilan vankina on transnäyttelijä Elliot Pagen avoin ja rehellinen kuvaus elämästään konservatiivisessa Hollywoodissa

Vuonna 2007 ensi-iltansa saanut Juno-elokuva teki Elliot Pagesta yhdessä yössä elokuvamaailman juhlitun tähden. Elokuvan tuoma Oscar-ehdokkuus olisi ollut kenelle tahansa nuorelle näyttelijälle unelmien täyttymys, mutta Pagelle se merkitsi myös ennennäkemättömien paineiden alkua: hänen piti julkisuudessa esittää nuoren naistähden roolia, vaikka sisimmässään hän ei sellaiseksi itseään tuntenut. Vuonna 2020, 33-vuotiaana, Page oli valmis tulemaan julkisuuteen transmiehenä.

Kirjassaan Page kertoo matkastaan Kanadan Nova Scotiasta Hollywoodiin. Page kuvaa ristiriitaisten rooliensa aiheuttamaa traumaa ja sitä, millaista on kasvaa aikuiseksi elokuvakulissien keskellä. Hän kertoo myös kamppailustaan mielenterveyden kanssa, sukupuolensa vuoksi kokemastaan vihasta, hyväksikäytöstä ja Hollywoodin pakkomielteestä perinteiseen kaksijakoiseen käsitykseen sukupuolesta.

Elliot Pagen omaelämäkerta Valokeilan vankina on voimakas tarina siitä, millaista on irrottautua muiden odotuksista ja aloittaa uusi elämä sellaisena kuin todella on.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

Päiväkirja : 12. kesäkuuta 1942 - 1. elokuuta 1944 Näytä tarkat tiedot

Het achterhuis: Dagboekbrieven 12 juni 1941 - 1 augustus 1944, suomi
Kirja
Frank, Anne, kirjoittaja ; Odé, Anita, kääntäjä, ; Frank, Otto H., toimittaja ; Pressler, Mirjam, toimittaja
2017
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anne Frankin päiväkirja on klassikko.

Nuoren tytön unohtumaton päiväkirja tuo juutalaisvainot ja toisen maailmansodan tapahtumat henkilökohtaiselle tasolle.

Kesällä 1942 juutalaisten elämä Amsterdamissa on muuttunut yhä vaikeammaksi. 13-vuotiaan Anne Frankin perhe tekee raskaan ratkaisun: he piiloutuvat vanhan liiketalon salaiseen siipeen ja katoavat maan alle. Koko piileskelyn ajan Anne pitää päiväkirjaa, jossa hän kuvaa perheen elämää ja ulkomaailman tapahtumia. Päiväkirja on yhtä aikaa herkkä ja eloisa kuvaus nuoruudesta vaikeissa oloissa sekä dokumentti vainottujen juutalaisten kauheasta kohtalosta. Päiväkirjan uudessa laitoksessa on mukana valokuvia Annesta, hänen perheestään ja muista kirjassa esiintyvistä ihmisistä.

Anne Frankin päiväkirja tunnettiin aiemmin hänen isänsä Otto H. Frankin toimittamana Nuoren tytön päiväkirjana. Tämä Mirjam Presslerin toimittama ja Anne Frank -säätiön hyväksymä laitos on edellistä kattavampi: se sisältää noin neljänneksen enemmän Annen tekstiä ja myös 1990-luvun lopulla esiin tullutta, aiemmin julkaisematonta aineistoa.

Annelies Marie "Anne" Frank syntyi vuonna 1929 Saksassa ja kuoli 1945 Bergen-Belsenin keskitysleirillä. Hänen päiväkirjastaan tuli yksi 1900-luvun kuuluisimmista teoksista.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarina Florion perheen vaiheista 2

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Kultaisen oven talo Näytä tarkat tiedot

The house with the golden door, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sudenluola 2
Hän luuli olevansa turvassa

Elodie Harperin Kultaisen oven talo jatkaa Amara-nimisen entisen orjan rajua tarinaa antiikin Pompeijissa, jossa loistosta on vain lyhyt matka takaisin pohjalle

Kurtisaanin elämä antiikin Pompeijissa on täynnä huikaisevaa loistoa, mutta myös odottamattomia vaaroja. Sudenluolasta paennut Amara asuu nyt kultaovisessa talossa, uuden suojelijansa ja rakastajansa Rufuksen suopeuden varassa. Amara on vapaampi kuin ystävänsä, jotka hän joutui jättämään Sudenluolan kurjuuteen.

Syyllisyys painaa Amaraa, eikä kultaovinen talo vaikutakaan niin turvalliselta kuin aluksi. Väkivaltainen mies menneisyydestä on jälleen Amaran kintereillä ja Rufuksesta alkaa ilmetä epämiellyttäviä puolia. Amaran on oltava ovela ja täysin armoton selvitäkseen hengissä ? ja saadakseen himoitsemansa vapauden.

Elodie Harper on brittiläinen kirjailija ja toimittaja. Kirjailijanuransa ohella Harper työskentelee ITV News Anglia -kanavalla, ja on sitä ennen toiminut Channel 4 News -uutisohjelman tuottajana. Harper ylläpitää internetsivuillaan antiikin Pompeijin historiasta kertovaa blogia.

Kultaisen oven talo on antiikin Pompeijiin ja Roomaan sijoittuvan historiallisen romaanitrilogian keskimmäinen osa. Trilogian muut osat ovat Sudenluola ja Fortunan temppeli.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Haaveita Näytä tarkat tiedot

Fremtidsdrømmer, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Averøyan Emma 1
Sydäntälämmittävä historiallinen sarja Norjan rannikon jylhissä maisemissa

Averøyan saari 1911. Niin kauan kuin Emma Vik muistaa, hänen sydämensä on kuulunut naapurinpojalle Olaville. Hänen äitinsä kuitenkin paheksuu suhdetta ja aikoo lähettää Emman Kristiansundiin kouluttautumaan ompelijaksi tätinsä opastuksella. Sitten saarelle saapuu muukalainen, joka väittää olevansa taiteilija, ja Emman haaveet taidemaalarin ammatista heräävät henkiin. Emman viettäessä yhä enemmän aikaa arvoituksellisen tulokkaan kanssa hänen perheensä epäilykset heräävät. Mitä he lopulta tietävät miehestä?

Emma Vikille elämä perheen maatilalla Averøyan saarella on mutkatonta, kunnes salaperäinen vieras herättää henkiin Emman haaveet toisenlaisesta elämästä. Pian Emma löytää itsensä navigoimasta rakkauden, uskollisuuden ja aikuisuuden kartoittamattomilla vesillä. Ja kun pitkään varjellut perhesalaisuudet tulevat päivänvaloon, näennäisen idyllinen elämä saarella muuttuu lopullisesti.

Averøyan Emma on sydäntälämmittävä historiallinen sarja rakkaudesta, toivosta ja murtumattomista siteistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Betty
Lämmintunnelmainen kertomuskokoelma täynnä joulun taikaa.

On eräs hyinen joulukuun alun ilta Edinburghissa. Kesken jouluvalmistelujen Betty Stewart ja Duncan Fleming kohtaavat toisensa kadun vilinässä ja jäävät kertomaan verrattomimpia joulumuistojaan. Kotona Bettyä odottavat puolestaan isoäiti ja Rose lämpimän iltateen äärellä. Isoäidin joulutarina kaukaa vuosien takaa saa molemmat tytöt liikutuksen partaalle, ja odottava, lämmin tunne valtaa kaikkien sydämet.

Betty: Joulumuistoja on suosittuun Betty-sarjaan kuuluva spin-off-teos, joka kattaa tarinat "Eräs kirje", "Joulumuistoja", "Uudenvuodenaatto Fort Williamissa", "Uusi vuosi New Yorkissa" ja "Cathyn tarina". Sarjassa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Maailma on sinun Näytä tarkat tiedot

The world at my feet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi naista, kaksi maailmaa, yhteinen salaisuus

Catherine Isaacin Maailma on sinun saattelee lukijansa rakkaudentäyteisen kodin turvasatamaan muttei epäröi katsoa suoraan kohti haurasta ihmismieltä ja menneisyyden kipupisteitä.

Ellie on somevaikuttaja, joka kuvaa kymmenille tuhansille seuraajilleen kukoistavaa puutarhaansa ja jakaa istutusvinkkejä. Tykkäyksiä satelee, mutta vain lähipiiri tietää, että Ellie ei ole poistunut kotinsa portista yli kahteen vuoteen. Kun hurmaava joogaohjaaja alkaa lähetellä yksityisviestejä, Ellie ihastuu, mutta kauanko kulissia voi pitää yllä?

Ellien äiti Harriet loi 1990-luvulla uraa maailman kriisialueiden uutistoimittajana. Hänen työtään ohjasi yksi periaate: uutisaiheisiin oli pidettävä henkilökohtainen etäisyys. Tämän periaatteen Harriet tietoisesti unohti Romaniassa, jossa hänen elämänsä muuttui lopullisesti.

Maailma on sinun on Catherine Isaacin kolmas suomennettu romaani. Se on kyynelkanavat avaava kuvaus menneisyyden rikkomista ihmisistä, rakkauden parantavasta voimasta ja toivosta, joka ei koskaan katoa.

Catherine Isaac (s. 1974) on pesunkestävä liverpoolilainen perheenäiti, joka on tehnyt työuransa journalistina. Häneltä on julkaistu aiemmin kirjailijanimellä Jane Costello yhdeksän bestselleriä. Keväällä 2019 Isaac valittiin RNA:n Popular Romantic Fiction -palkinnon saajaksi. Suomeksi Isaacilta on aiemmin julkaistu kaksi romaania: Sinusta, minusta, kaikesta ja Sekainen ihana elämämme.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Barrøy 2
Kiehtova kertomus rakkaudesta ja ihmisen kestävyydestä.

Ingrid on yksin Barroyllä, saarella, joka kantaa hänen nimeään. Hän laskee verkot ja valmistautuu talveen. Elämä pohjoisnorjalaisella saarella on ankaraa ja armotonta. Työnsä lomassa hän löytää rannalle huuhtoutuneita ruumiita. Ne ovat peräisin pommitetusta laivasta: saksalaisia sotilaita ja heidän venäläisiä sotavankejaan. Ruumiiden joukosta hän löytää vakavasti haavoittuneen Alexanderin, jonka hän onnistuu pelastamaan kuoleman kielistä. Vaikka heillä ei ole yhteistä kieltä, he kommunikoivat katseiden ja eleiden avulla. Vangin pitämisellä on vakavat seuraukset, mutta Ingrid on valmis vaarantamaan henkensä auttaakseen Alexanderia pakenemaan.

Valkoinen meri sijoittuu toisen maailmansodan aikaiseen Norjaan. Jacobsenin pelkistetty proosa luo tunnelman sodan epätoivosta ja tunnelmalliset kuvaukset elävöittävät saaren kauniin karun maiseman.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ira Haaleajärvi 2
Suosittu Terapiassa-trilleri saa jatkoa.

Mikään ei ole sitä, miltä näyttää

On kulunut viisi vuotta siitä, kun parikymppinen Ira Haaleajärvi todisti julkkisterapeuttiaan Clarissa Virtasta ja tämän pedofiiliaviomiestä Paskapäätä vastaan oikeudessa. Ira työskentelee raitistuneen isänsä Arton kanssa Helsingin Aviisin rikostoimituksessa, kun hän alkaa epäillä, että Helsingissä liikkuu sarjamurhaaja.

Murhia tutkii myös eläkepäiviä odottava Helsingin poliisin murharyhmää johtava rikosylikomisario Kerttu Leppänen. Selvittämättömät tapaukset vainoavat Kerttua eikä hän pysty antamaan niitä itselleen anteeksi.

Menneisyys saa kiinni heistä jokaisen, jos se on heitä koskaan otteestaan päästänytkään.

Martta Kaukonen (s. 1976 Kuopiossa) on helsinkiläinen elokuvakriitikko ja kirjailija. Hänen esikoisteoksensa, psykologinen trilleri Terapiassa (WSOY 2021), ihastutti lukijat ja kriitikot, ja sen käännösoikeudet on myyty 12 maahan, muun muassa Englantiin ja Yhdysvaltoihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Italialaissuomalainen Melinda on kotoisin vaatimattomista oloista. Yksinhuoltajaäidin tytär on kuitenkin luonut itselleen menestyvän uran mainostoimistossa ja liihottelee nyt kaupungin jet set -piireissä. Kun työstressi ja juonittelevat kollegat kiristävät hermoja, ystävä houkuttelee Melindan maaseudun rauhaan rentoutumaan.

Elämysloma osoittautuu kuitenkin työrupeamaksi laamatilalla, jonka komea isäntä Aaron saa Melindan pään pyörälle. Uranainen alkaa viihtyä laamojen keskellä ihmeen hyvin. Samaan aikaan kaupungissa Melindaa odottaa varakas yritysjohtaja, joka on iskenyt häneen silmänsä. Kumpi painaa enemmän: mielenrauha vai glamour? Mielessä välkkyvät italialaisen isoäidin sanat: naisen on pelattava korttinsa oikein.

Hyvän mielen tarina Rakkautta, laamoja ja onnekkaita sattumia on Iiris Leimun esikoisromaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heartstopper
Aika esittää tavallista perhettä.

Heartstopper-sarjakuvaromaaneista ja Netflix-sarjasta tutun Charlie Springin joulumieli on kateissa. Hänellä on ollut rankka talvi, ja lähestyvä joulu nostaa ahdistuksen pintaan.

Joulu ei ole kaikille iloista aikaa. Charlie on kamppaillut syömishäiriönsä kanssa, ja juhlapyhät aterioineen tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Isosisko Tori yrittää olla pikkuveljensä tukena, mutta Charlie lähtee viettämään joulua Nickin luo. Onko poikaystävänkään luona silti helpompaa?

Alice Osemanin miniromaanissa tarinaa kerrotaan Torin, Charlien ja Charlien pikkuveljenkin näkökulmasta, ja joulupäivä tuo mukanaan uusia oivalluksia.

TORI: Ajattelin ennen, että tylsyys on vielä pahempaa kuin vaikeudet, mutta nyt olen toista mieltä. Viime kuukausiin on mahtunut paljon vaikeita päiviä. Niitä oli ihan liikaa. Päätän olla ajattelematta niitä, Charlieta ja itseäni, kaikkea meitä ympäröivää surua. Aion sulkea sen kaiken mielestäni. Ihan vain täksi päiväksi.

"Hyvää joulua", toivotan.

Kirjailija-kuvittaja Alice Oseman on yksi aikamme merkittävistä äänistä, jonka luoma maailma on poikkeuksellisen ajankohtainen nuorille juuri nyt. Romaaneissaan ja Heartstopper-sarjassaan hän tavoittaa samaistuttavasti ja voimaannuttavasti nuorten koko tunnemaailman kirjon: epävarmuuden, ystävyyden, ensirakastumisen ja identiteetin etsimisen.

Oseman syntyi Kentissä Englannissa 1994. Hänen esikoisromaaninsa Yksinpeli (Solitaire) julkaistiin, kun hän oli vasta 19-vuotias. Myöhemmin Osemanilta on ilmestynyt myös kolme muuta nuorten aikuisten romaania. Syksyllä 2016 nettisarjakuvina alkanut Heartstopper oli hänen läpimurtonsa, ja nyt Charlien ja Nickin tarinaa voi seurata myös Netflix-sarjassa..

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Smythe-Smith 2

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nauruhermoja kutkuttava chick lit -romaani vähän erilaisesta joulusta!

Vilma Veierød on kolmekymppinen pianonsoitonopettaja, joka kärsii omituisesta kuolemanpelosta. Elämää saattavat lyhentää esimerkiksi banaanit - ne ovat radioaktiivisia. Niinpä Vilma viettää aikaa lähinnä kotona, työpaikan lisäksi.

Kun eräänä päivänä Vilman oven taakse ilmestyy kaksi miestä, pappi ja patologi, hän on ymmällään. Pian selviää, että Vilman tuntemattomaksi jäänyt isä on kuollut ja jättänyt Vilmalle pinon kirjeitä. Hän päättää avata yhden kirjeen päivässä. Pikkuhiljaa Vilman eteen aukeaa hänen vanhempiensa rakkaustarina - ja samalla vetäytyvä Vilma oppii paljon myös itsestään. Mutta miten pappi ja patologi liittyvät tähän kaikkeen? Vilmalla ei ole juuri ollut miehiä elämässään, mutta joulukuu tuokin niitä kaksi - tai kolme, jos kuollut isä lasketaan.

Vilman kolme miestä on norjalaisen Gudrun Skrettingin romaani rakkaudesta ja kuolemasta, huumorilla höystettynä.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosmariini 3
"Pitäkää kiinni, pirpanat!"

Riemastuttavan hullunkurinen Kokkiklubi hurmaa jälleen! Pursuileva Rosmariini-sarja vetoaa etenkin Yökoulun ja Olgan ystäviin.

Kokkiklubi kaahaa takaisin Kumarian taikamaailmaan Amor Pääkkösen jäätelöautolla. Tällä kertaa hirveä Muurahaiskuningatar on tarkoitus kukistaa lopullisesti.

Valokkimetsässä sankarimme törmäävät hämyhäkkiin, joka kirjoittaa verkkoonsa ennustuksen: muurahaisten voittamiseen tarvitaan maailman paras, vaarallisin ja lemuavin herkku. Tehtävä on äärimmäisen haastava? ja haiseva!

Rosmariini-sarja on hersyvä yhdistelmä räiskyvää sanailua ja hulvatonta sarjakuvaa. Kumaria on varsinainen mielikuvituksen runsaudensarvi, joka lumoaa lukijat riemastuttavalla anarkiallaan.

Mättömadon salaisuus -kirjasta sanottua:

"Tämän kirjan olisin varmasti itsekin halunnut lukea alakoululaisena." @ketunkirjahylly

Sarjan aiemmat osat:

Mättömadon salaisuus

Tulta ja mehujäätä

Kirjailija, käsikirjoittaja Miina Supinen (s. 1976) ja kuvittaja, sarjakuvataiteilija Anni Nykänen (s. 1983) ovat energinen tekijäkaksikko, jolta on ennen Rosmariini-sarjaa ilmestynyt kolme hullunhauskaa Kokkiklubi-kirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riku Mäki 5

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Bird ihmemaassa. 2 Näytä tarkat tiedot

Fushigi no kuni no Bird. Vol. 2, suomi
Kirja
Sassa, Taiga, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä ; Sangatsu Manga (kustantamo), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bird ihmemaassa 2
On vuosi 1878. Kauan eristäytyneenä ollut Japani on vasta vähän aikaa sitten avautunut ulkomaille. Maailmanmatkaaja Isabella Bird tahtoo tutustua Japanin omaleimaiseen vanhaan kulttuuriin, joka on vähitellen katoamassa, ja kulkea maan halki käyttäen teitä, joilla länsimaiset kävijät eivät vielä ole kulkeneet. Tavoite ei ole helppo, sillä valtio rajoittaa ulkomaalaisten liikkumista. Lisäksi jotkut reitit ovat sellaisia, että japanilaiset itsekin käyttävät niitä vain, kun on aivan pakko... Bird ihmemaassa pohjautuu matkakertomukseen Unbeaten Tracks in Japan.

Tallennettuna: