Haku

Uutuudet, vko 50/2023

Uutuudet ajalta: 11.12.2023 - 17.12.2023

Muokattu: 11.1.2024
Hakutulos 2
Kirja
Stevanovic, Melisa, toimittaja, kirjoittaja ; Fabritius, Jenni, kirjoittaja ; Ilomäki, Sakari, kirjoittaja ; Kurtti, Elisa, kirjoittaja ; Lehtimaja, Inkeri, kirjoittaja ; Lehtinen, Esa, kirjoittaja ; Lindholm, Camilla, kirjoittaja ; Logren, Aija, kirjoittaja ; Niemi, Jarkko, kirjoittaja ; Nissi, Riikka, kirjoittaja ; Pälli, Pekka, kirjoittaja ; Ruusuvuori, Johanna, kirjoittaja ; Tiitinen, Sanni, kirjoittaja ; Uusitalo, Lise-Lotte, kirjoittaja ; Vehviläinen, Sanna, kirjoittaja ; Weiste, Elina, kirjoittaja ; Honkanen, Suvi, kirjoittaja ; Koskinen, Emmi, kirjoittaja ; Kotilainen, Lari, kirjoittaja ; Kurhila, Salla, kirjoittaja ; Gaudeamus oy, kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 3

Tieteen tarina Näytä tarkat tiedot

The story of science, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olemmeko yksin kaikkeudessa, vai onko ulkoavaruudessa elämää? Onko meillä kosmisia naapureita? Maailma on niin suuri, että nykyisin pidetään jo epätodennäköisenä, että olisimme sen ainoita eläviä asukkaita. Mutta miten ulkoavaruuden elämää voi etsiä?

Opaskirja kertoo vaihe vaiheelta, miten elämä on syntynyt ja kehittynyt maapallolla ja kuinka elämää voi itse etsiä muualta maailmankaikkeudesta. Aloittelevalle avaruustutkijalle selviää muun muassa, millaisia elinympäristöjä ulkoavaruudessa on, kauanko siellä on voinut olla elämää, miltä vieraat elämänmuodot saattaisivat näyttää ja miten olentojen kanssa voitaisiin kommunikoida.

Onko ulkoavaruudessa elämää? esittää kekseliäästi, kuinka jokainen voi itse etsiä ulkoavaruuden olioita. Kirja perustuu uusimpaan tieteelliseen tietoon. Kirjan rentoa otetta tukee helposti lähestyttävä sarjakuvamainen kuvitus. Alakoululaisille suunnattu kirja kiinnostaa varmasti ääneenluettuna myös perheen pienimpiä lapsia.

Kirjan kirjoittaja Mark Brake oli mukana perustamassa NASAn astrobiologista yksikköä, joka etsii elämää ulkoavaruudesta. Hän on kirjailija ja toimii tiedeasiantuntijana NASAn lisäksi myös useissa elokuvissa, televisiossa ja radiossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
2013
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervehdyksiä, kohteliaisuuksia, numeroita, värejä, eläimiä, ruokia ja juomia, paikkoja - opettele englannin sanoja ja sanontoja aidon reuhismaisissa tilanteissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Hakutulos 8

Aivan toinen tarina Näytä tarkat tiedot

En helt annan historia, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fabian Risk 7
Hiuksianostattava dekkari ihmiskaupasta ja kuuluisuuden varjopuolista.

"Intensiivistä draamaa, hurmaavat henkilöhahmot, kalvavaa jännitystä, täyslaidallinen huumoria." - Kapprakt

Tunnettu somevaikuttaja teloitetaan kylmäverisesti tukholmalaisessa hienostohotellissa. Tapaus päätyy omalaatuisen murhatutkijan Malin Rehnbergin pöydälle. Suurin osa hänen kollegoistaan on kiinni ihmiskauppavyyhdin tutkinnassa, ja entistä työpariaan Fabian Riskiä kaipaavan Malinin on pärjättävä omillaan.

Malinilla on nopeasti epäilty tähtäimessään: somevaikuttajaa vainonnut stalkkeri. Tapaus kuitenkin mutkistuu, kun poliisi löytää toisenkin uhrin. Kaiken lisäksi joku tuntuu vaanivan Malinin jokaista liikettä...

Palkittu ruotsalaiskirjailija Stefan Ahnhem tunnetaan erityisesti huippusuositusta Fabian Risk -sarjasta. Hänen kirjojaan on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta ja käännetty kolmellekymmenelle kielelle. Ahnhem asuu perheensä kanssa Kööpenhaminassa.

"[Ahnhem] osoittaa jälleen kerran ylivoimaista dramaturgista lahjakkuutta... Kaikki Stefan Ahnhemin fanit ovat takuuvarmasti enemmän kuin tyytyväisiä." - Kapprakt

"Taidokkaasti koottu yhdistelmä iljettävyyttä ja purevaa dialogia, mutta mikä tärkeintä, myös roppakaupalla jännitystä ja yllättäviä käänteitä. Ja kaiken tämän lisäksi mahtavat henkilöhahmot kuvaavat osuvasti ihmisten jokapäiväistä elämää ja pieniä omituisuuksia." - Sundsvalls Tidning

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Murhaajan muistolle Näytä tarkat tiedot

Till minne av en mördare, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Varjomaailma 1
Polttavan puhutteleva dekkari toimittajakaksikolta.

Menestysromaanissa eletään nostalgisella 90-luvulla, jahdataan sarjamurhaajaa ja paetaan väkivaltaista menneisyyttä.

MM-kisakesä 1994 on kiehuvan kuuma, Jugoslavian sodan vaikutukset tuntuvat Pohjolassa asti ja Ruotsia on juuri järkyttänyt joukkomurha.

Tukholmalaisen pakolaiskeskuksen läheltä löytyy kuristettu nainen. Pian käy selväksi, että hän on vain yksi monista uhreista, ja heidät kaikki on murhattu samalla tavalla. Tappajan löytäminen lankeaa Bosnian sodassa traumatisoituneen poliisin Tomas Wolfin tehtäväksi. Häntä avustaa Vera Berg, korruptoitunut rikostoimittaja, jota uhkaavat entinen poikaystävä ja tämän moottoripyöräjengi.

Pascal Engman (s. 1986) on Expressenin entinen toimittaja ja sukupolvensa luetuimpia ruotsalaisia dekkaristeja. Johannes Selåker (s. 1987) on toimittaja, jonka ensimmäinen romaani ilmestyi vuonna 2020. Engman ja Selåker ovat entisiä toimittajakollegoita. Murhaajan muistolle on ystävysten ensimmäinen yhteinen romaani ja aloittaa uuden Varjomaailma-sarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja ; Vacklin, Anders, kirjoittaja, kuvittaja ; Tammi (yhtiö), kustantaja
2023
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents 9

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Brasilialaisen Cristoväo Tezzan kansainvälinen läpimurtoteos, romaani Ikuinen poika kertoo kirjailijan omakohtaisten kokemusten pohjalta miehen kasvusta Down-lapsen isäksi kriisien ja pienten onnistumisten kautta. Romaanin kerrontahetkellä Down-lapsi, ikuinen poika, on kaksikymmentäkuusivuotias. Matka onnitteluja hämillään vastaanottaneesta tuoreesta isästä pojan jokaisesta edistysaskeleesta iloitsevaksi keski-ikäiseksi on ollut raskas mutta palkitseva. Oma tila ja oma aika ei enää ole omaa, vieressä on koko ajan toinen. Kirjan isä on nuorena hippielämää elänyt kirjailija, jonka ajanlasku pohjautuu aikaan ennen ja jälkeen pojan syntymän. Kirjailijaisällä oli pojan syntyessä haaveena saada nähdä pojan kasvu hänen paremmaksi versiokseen. Isä kokee tuskaa tajutessaan, ettei poika koskaan oppisi lukemaan eikä kirjoittamaan. Hän pitää aluksi pojan syntymää kirouksena ja kuvittelee tämän kuoleman. Lopulta ei ole muuta mahdollisuutta kuin alkaa rakastaa. Samalla kun isä hyväksyy poikansa, hän hyväksyy myös itsensä.

Cristoväo Tezza (s. 1952) on romaanimuodon uudistaja. Ikuinen poika -romaani ilmestyi Brasiliassa vuonna 2007, ja se on valittu toiseksi parhaaksi Brasiliassa 2000-luvulla ilmestyneeksi romaaniksi. Aiemmin Tezzalta on ilmestynyt suomeksi romaani Professori. Lisäksi hän on yksi Brasilialaisia jalkapallotarinoita -novelliantologian kirjailijoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Kent, Graeme, kirjoittaja ; Kincaid, Eric, taiteilija ; Friman, Laura, kääntäjä ; Aisopos, alkuperäisidean luoja
2014
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Brunhoff, Laurent de, kirjoittaja, taiteilija ; Toukoluoto, Nina, kääntäjä
2006
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 20