Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 39/2019

Kaustisen kirjastoon 23.–29.9.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 28.11.2022
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Teemu Keskisarjan tutkimus painottuu Suuren Pohjan sodan vähän tunnettuihin taisteluihin. Päähenkilöt ovat etupäässä suomalaisia, pieniä, suuria ja keskikokoisia ihmisiä.

Teemu Keskisarja (s. 1971) on Suomen luetuimpia historioitsijoita. Hänen aiheensa ulottuvat muinaisista seksuaalirikoksista nykypäivän talouteen. Teoksesta Raaka tie Raatteeseen (2012) Keskisarja sai UKK-palkinnon ja Kainuun kirjallisuuspalkinnon. Viipuri 1918 (2013) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kerttu on reipas tyttö, jolla on aika pitkät kynnet. Niitä hän käyttelee, kun kukaan ei kuuntele eikä tajua - ja varsin usein koko Kertun perhe onkin aivan omissa maailmoissaan, niin äiti, isä kuin velikin.

Eräänä päivänä Kertun isä kyllästyy Kertun äksyyn nipistelyyn ja toteuttaa uhkauksensa: kynnet saavat lähteä. Kerttua itkettää, mutta onneksi äiti tajuaa, mistä kiikastaa.

Pauliina Vanhatalon ensimmäisessä lastenkirjassa opitaan, että kaikilla ihmisillä on oma sisäinen maailmansa, jolle pitää antaa tilaa. Anna Emilia Laitisen käsinmaalattu kuvitus on vivahteikas ja runsas.

Pauliina Vanhatalo on Raahessa asuva kirjailija, joka on julkaissut aiemmin romaaneja, omaelämäkerrallisia teoksia ja viihdekirjoja Veera Vaahteran taiteilijanimellä. Nipistäjä-Kerttu on hänen ensimmäinen lastenkirjansa.Anna Emilia Laitinen on Tampereella asuva kuvittaja. Hänen luontoaiheisia vesivärikuvituksiaan on julkaistu ympäri maailman. Nipistäjä-Kerttu on hänen viides kuvittamansa lastenkirja, ensimmäinen Suomeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Ryynänen, Henna, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirsu kohti seikkailua!

Jouluinen Myry avaa hurmaavan sarjan, jossa tutustumme joulupukin pörröiseen Myry-koiraan.

Vuoden odotetuin päivä saa yllättävän käänteen, kun Myry-koira huomaa lahjapaketin tippuvan Joulupukin reestä. Paketti putoaa keskelle synkintä metsää, ja Myryn on löydettävä se. Soppaa hämmentää myös Harakka Huttunen, joka taatusti tietää miten onnistunut pelastusoperaatio suoritetaan. Mutta mikä kumma ystävyksiämme seuraa pimeässä metsässä?

Henna Ryynäsen esikoiskuvakirja nostaa esille kansalliskoirarotumme, suomenpystykorvan, ja tuo tuoretta näkökulmaa joulutarinoihin. Kun asioita tarkastellaan koiran silmin, tutuissakin aiheissa nähdään uutta. Suloinen kuvakirja kertoo ystävyydestä ja omien vahvuuksien löytämisestä.

Henna Ryynänen (s. 1979) on oululainen kuvittaja ja graafikko, jonka hyväntuuliset ja värikkäät kuvat saavat hymyilemään niin pienet kuin suuretkin lukijat. Ennen kuvittajan uraa Henna työskenteli kymmenen vuoden ajan eri mainostoimistoissa Art Directorina. Omaa kuvitusalan yritystä, Studio Spotnikia, hän luotsaa jo kuudetta vuotta. Erityisen kiinnostunut Henna on animaatioista, hyvistä tarinoista ja tietenkin eläimistä, eikä huumoriakaan sovi unohtaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Reittu, Ninka, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyväntuulen kirja, joka nostaa hymyn kaikkien huulille.
Toisinaan Pieni herää väärällä jalalla ja kaikki tuntuu menevän pieleen. Mutta harmi ja paha mieli menevät ohi. Sade kastelee litimäräksi, mutta jättää jälkeensä ihania lätäköitä joissa voi loiskuttaa. Ja kun juuri on kaatunut pyörällä sata kertaa ja ajattelee, ettei ikinä opi ajamaan, sitä pysyykin pystyssä monta metriä.
Silloin tulee ihan superolo. Se näkyy hymynä. Ja hymy on niin kuin haukotus: se tarttuu!
Sinä olet superrakas ja Oma rakas supernapa -kirjojen sankareiden kolmas kirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Jäntti, Riikka, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä Hiiru tekee talvella, kun pakkanen paukkuu?

Pikku hiiri käy eskaria ja laskee mäkeä kavereiden kanssa. Talvi on touhua täynnä!

Talvella voi tehdä vaikka mitä hauskaa: laskea mäkeä, luistella, leipoa, käydä kirjastossa, opetella pianonsoittoa. Mutta kaikesta Hiiru ei tykkää. Kypärämyssy näyttää hassulta päässä ja Hiirua kismittää, kun eskarikaverilla on jo oma puhelin ja hienoja keräilyhahmoja. Sitten koittaa hiihtoloma ja Hiiru pääsee näyttämään äidille uusia taitojaan!

Viides kuvakirja suositusta pikku hiirestä.
Riikka Jäntin suosittujen Pikku hiiri -kirjojen käännösoikeudet on myyty Tanskaan, Englantiin, Uuteen-Seelantiin, Australiaan, Kiinaan, Viroon, Espanjaan (espanjaksi ja katalaanin kielelle), Nepaliin, Ranskaan, Venäjälle ja Portugaliin. Pikku hiiren joulu oli joulukuussa 2017 The Times -lehden viikon lastenkirja. Riikka Jäntti on kuvittaja ja kirjailija, jonka tunnelmalliset kuvitukset vievät suoraan sadun lumottuun maailmaan ja tuovat mieleen rakastetut klassikot, Maija Karman, Lena Andersonin ja Elsa Beskowin. Jäntti on julkaissut kolme Vaahteratuvan väestä kertovaa saturomaania ja kuvittanut monien kirjailijoiden tekstejä. Hänen saturomaanejaan on käännetty mm. japaniksi, ruotsiksi ja tanskaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Joulun satuseikkailu Näytä tarkat tiedot

My first Christmas treasury, suomi
Kirja
Joyce, Melanie, kirjoittaja ; Moss, Stephanie, kirjoittaja ; Murphy, Gabi, kuvittaja ; Venhola, Heli, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurmaava kokoelma hauskoja joulu- ja talvitarinoita. Kirja sisältää neljä viehättävästi kuvitettua satua.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riku Mäki 3
Palkitun kirjailijan uusin gastrodekkari vie tunnelmalliseen Kiotoon.

Oudot tulipalot vaivaavat historiallista Kiotoa. Joku haluaa tuhota sen uskonnolliset rakennukset - sekä niiden uumenissa häärivän suomalaiskokin.

Riku Mäki saapuu Kiotoon tutustumaan satoja vuosia vanhaan buddhalaiseen ruokaperinteeseen. Temppeleissä on aina osattu valmistaa maukasta kasvisruokaa, ja nyt suomalaiskokki haluaa paljastaa sen salat muullekin maailmalle.

Mutta joku toinenkin on kiinnostunut temppelistä. Eikä hänelle riitä pelkkä taidokkaasti valmistettu tofu, vaan hän haluaa nähdä liekitettynä paitsi rakennuksen myös ihmiset jotka ovat tulleet sinne väärissä aikeissa.

Heikki Valkama (s. 1975) on Ylen uutisten sisältöpäällikkö ja entinen Imagen, Mondon ja Ylioppilaslehden päätoimittaja. Hän on myös japanilaisen kulttuurin asiantuntija ja kirjoittanut aiheesta useita kirjoja. Valkaman esikoisromaani, suomalaisen huippukokin Riku Mäen esitellyt Pallokala palkittiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla ja sai Kirja a la Carte -palkinnon. Temppeli on hänen kolmas romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri romaani 1990-luvun lamasta ja sen pitkästä varjosta.

Westend on elävästi kirjoitettu sukupolviromaani suomalaisen yhteiskunnan muutoksesta, hajoavasta perheestä ja ystävyydestä. Samalla se on kuvaus talouskasvun mahdista ja yhden aikakauden lopusta.

Eletään 1980-luvun nousukautta, kaiken yllä vahva luottamus tulevaisuuteen. Kasvun aika kannattelee myös Elinan perhettä: tulee muutto Westendiin, uudet ystävät ja yhä tuottoisammat rakennushankkeet.

Kun maan talous romahtaa 1990-luvun alussa, kaikki murtuu.

Aikuisena Elina kysyy itseltään, mitä hänen perheelleen oikein tapahtui.

Westend saa miettimään ihmisiä, jotka ovat paremmin turvassa sattuman iskulta kuin toiset, ja sitten heitä, joita mikään turvaverkko ei suojaa. Se kertoo sukupolvesta, joka ei uskalla kiintyä liikaa, koska kaikki mikä ihmiselle annetaan, voidaan myös ottaa pois.

Suvi Vaarla luo terävin piirroin vahvan romaanin keskiluokan unelmista, toivosta ja talouden armottomasta mahdista.

Suvi Vaarla on kotoisin Helsingistä. Vaarla on opiskellut ja työskennellyt muun muassa Helsingissä, Brysselissä, Pariisissa ja Lontoossa. Hänellä on yhteiskuntatieteellinen koulutus ja hän on käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun. Hän on aiemmin julkaissut novellikokoelman Täydellisiä ihmisiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

1700-luvulla Malabarin rannikko Intiassa vilisee vaaroja: rahanahneita kauppiaita, pelottomia merirosvoja ja miehiä jotka vannovat veristä kostoa. Mutta Courtneyn sukuun syntynyt vaistoaa, että suurin vaara lymyää omassa perheessä. Eeppinen jännitystarina jatkuu!

Tiikerinkynsi vie lukijansa seikkailuun Afrikan eteläisimmästä kärjestä, Arabianmeren myrskyisten vetten kautta vehmaalle Intian rannikolle. Huikea tarina vehkeilystä ja petoksista.

Jäätyään isäpuolen velkojen vuoksi varattomaksi Francis Courtney purjehtii Etelä-Afrikkaan sekä kosto että rikkaudet mielessään. Mutta Cape Townissa paljastuu totuus, jonka jäljiltä Francis on tyrmistynyt ja neuvoton.

Christopher Courtney lähtee maailmalle etsimään omaa tietään ja luopuu etuoikeutetusta asemastaan Bombayn kuvernöörinä. Matkan vaarat ja petokset takovat hänestä lujan soturin, mutta kovettavat myös miehen sydämen ja suistavat hänet yhä pahempaan väkivaltaan ja kavaluuteen. Kun näiden kahden Courtney-miehen polut risteävät, isien synnit muuttavat nuoren polven elämän peruuttamattomasti.

Wilbur Smith syntyi 1933 Keski-Afrikan Rhodesiassa (nyk. Zambia). Smith on yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana kirjoittanut 41 jännitysromaania, joita on käännetty 26 kielelle ja myyty yhteensä yli 130 miljoonaa kappaletta. Smith tunnetaan parhaiten Courtney- ja Egypti-sarjoistaan.

Tom Harper eli Edwin Thomas (s. 1977) on historiallisten romaanien kirjoittaja.

Tiikerinkynsi on 16. kirja Wilbur Smithin suositussa Courtney-sarjassa, joka kertoo afrikkalaisen merkittävän suvun vaiheista 1600-luvun alusta aina 1900-luvun lopulle saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Varo mitä kirjoitat, siitä voi tulla totta.

Suomen kärkitrilleristeihin lukeutuva Max Seeck vakuuttaa uudella psykologisella jännitysromaanillaan, jossa rikoskirjailijan teokset muuttuvat karmivalla tavalla todeksi.

Hulppeasta merenrantatalosta löytyy kuollut nainen. Nainen on pukeutunut juhla-asuun ja hänen kasvonsa ovat vääntyneet irvokkaaseen hymyyn.

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa tapauksen tutkittavakseen, ja pian käy ilmi ettei juhlapukuinen nainen ole ainut uhri ja että lisää ruumiita on tiedossa. Joku nimittäin toteuttaa uskollisesti menestyskirjailijan romaanien äärimmäisen raakoja rikoksia.

Max Seeck kirjoittaa aikamme vetävintä jännitystä. Uskollinen lukija tuo rikoksen iholle ja todistaa jälleen kerran, että Seeckillä on ilmiömäinen kyky luoda huikeita cliffhangereita ja yllättää lukijansa yhä uudestaan.

Max Seeck (s. 1985) on helsinkiläinen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, jonka esikoisdekkarille Hammurabin enkelit myönnettiin Suomen Dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja. Seeckin romaanien käännösoikeuksia on myyty neljään maahan. Uskollinen lukija on hänen neljäs romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Havanna, Kuuba vuonna 2003. Dona Maria on ylpeä vanha nainen, jonka kotina on suuren kartanon yksi huone. Maria iloitsee siitä, että nuori Sophie vierailee hänen luonaan usein, mutta on myös huolissaan Sophien puolesta, koska Havannan kaduilla on rauhatonta.
Sophie käy mielellään tätinsä Marian luona, mutta viime aikoina hänen on ollut yhä vaikeampaa keksiä selityksiä Ernesto-isän pitkäksi venyneelle ulkomaankomennukselle. Todellisuudessa Ernesto ei ole Venezuelassa, vaan vangittuna pahamaineisessa vankilassa muiden oppositioliikkeen kannattajien kanssa.
Kun Sophien äiti Silvia käännytetään kerta toisensa jälkeen vankilan portilta muiden vierailemaan pyrkivien vaimojen, äitien, sisarten ja tyttöystävien kera, hän löytää oman tapansa uhmata valtaapitäviä. Joka sunnuntai Silvia ja muut naiset osallistuvat jumalanpalvelukseen valkoisiin pukeutuneina ja kävelevät sen jälkeen äänettöminä pitkin Havannan katuja punainen kukka kädessään.
Naiset valkoisissa on kauniisti ja mukaansatempaavasti kerrottu tarina Naiset valkoisissa -protestiliikkeen synnystä Havannassa. Cecilia Samartinin rakkaus synnyinmaatansa kohtaan huokuu läpi tarinan.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Robert Forsten 2
Luottamus. Petos. Maailma suursodan kynnyksellä.

Turun meripelastuskeskus vastaanottaa syysyönä hätäsanoman raakaöljylastia kuljettavalta tankkerilta: konehuoneessa palaa ja alus on saanut pohjakosketuksen.

Lähistöllä on ison sotaharjoituksen takia Venäjän laivaston helikoptereita, jotka saavat luvan kuljettaa miehistöä turvaan. Mutta koptereista ei Maarianhaminassa laskeudukaan tankkerin miehistöä. Suomessa herätään aamuun, jollaista kukaan ei olisi uskonut näkevänsä.

Itämerellä puhkeavan kriisin askelmerkit on laadittu Moskovassa kaikkien aikojen hämäykseksi - kunnes paljastuu vieläkin ovelampi taho, ja koko maailma joutuu kuilun partaalle.

CIA:n Helsingin asemalla työskentelevä amerikansuomalainen Robert Forsten päätyy taisteluun, jossa ei ole voittajia - ja Suomesta uhkaa tulla pahin kärsijä.
Kremlin nyrkki on Robert Forsten -sarjan toinen osa.

Ilkka Remeksen (s. 1962) maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi ja fiktiota ja faktaa yhdistelevän tyylilajin mestariksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailukirja ilmastonmuutoksen maailmasta.

Sisarukset Juju ja Aatos ovat kauhuissaan. Sumulaakson luonnossa tapahtuu kummia, ja säät käyvät vain oudommiksi. Lisäksi rakas Usvalampi aiotaan hävittää. Juju ja Aatos päättävät selvittää, mitä on meneillään, mutta isot eivät tunnu ymmärtävän heidän huoltaan. Lasten on otettava ohjat käsiinsä.

Näkymätön myrsky on alakoululaisille tarkoitettu seikkailu, joka auttaa pohtimaan ilmastokysymyksiä ja näkemään ympärillä toivoa. Kirja sopii sekä yksin että yhdessä aikuisen kanssa luettavaksi.

Mikko Pelttari on ympäristöaiheisiin erikoistunut tiedetoimittaja. Jenna Kunnas on kuvittanut mm. Hämärävaarit ja Kaheli sakki -sarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nainen heittää sydämensä ulos. Elämä sen kanssa on käynyt mahdottomaksi: sen takomista ja muljahtelua, sen vaatimuksia ja levottomuutta ei voi enää kuunnella. Hän on yrittänyt hiljentää sydämensä raskaalla työllä, piiskaamalla sitä, olemalla sille kova. Nainen on rakastunut monta kertaa. Hän on kuvitellut, että rakkaudet ovat erilaisia, mutta jokainen rakkaus ottaa saman muodon, etenee joka kerran samalla tavalla, vääjäämättä kohti loppuaan. Lopulta hän jää yksin, ja sitten tulevat hait.Tummasävyinen ja surrealistinen esikoisromaani tutkii rakkaudenkaipuuta omintakeisesti ja pelottomasti.Raisa Omaheimo on helsinkiläinen taiteilija, joka on käsitellyt yksityisen ja yleisen rajapintoja näytelmäkäsikirjoituksissaan Läski ja Häiriö. Sydän on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva romaani kahdesta naisesta ja Ukrainasta.

Koirapuisto on kahdessa aikatasossa vyöryvä kertomus nykypäivän Helsingistä ja Ukrainan itsenäisyyden vuosista, hedelmöitysbisneksestä ja korruptiosta. Samalla se on syvän inhimillinen tarina uskollisuudesta, rakkaudesta ja lapsensa menettäneestä naisesta.

Sofi Oksanen yhdistää Euroopan lähihistoriaa luotaavan realismin ja psykologisen trillerin. Teos nostaa kaunokirjallisuuteemme uuden teeman: liiketoiminnaksi valjastetun lapsitehtailun maailman.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökoulu
Noidan käsikirja perheen pienimmille.

Tervetuloa Kauhulan alakouluun, maailman kammottavimpaan opinahjoon! Kutkuttavan kekseliään käsikirjan avulla sukelletaan yökoulun hiuksia nostattavaan arkeen.

Tämän käsikirjan avulla sinustakin voi tulla täysverinen yökoululainen!
Saat tutustua mm. yökoulun välituntileikkeihin, ruokalaan, lukujärjestykseen ja Wilma-viesteihin, jotka ovat aivan erilaisia kuin tavallisessa koulussa. Kukapa ei haluaisi pelata polttokalloa tai syödä karkailevaa matospagettia Martta Vampyyrin ja Paavo Zombisen kanssa? Koulun oudoimmat oppilaat ja erikoisimmat ennätykset riemastuttavat myös lukijaa.

Paula Noronen on verrattoman humoristinen lastenkirjailija ja tunnettu tv-persoona. Hänet tunnetaan erityisesti Supermarsusta, joka on valloittanut myös valkokankaat.
Kati Närhi on arvostettu kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, jolle on myönnetty Sarjakuva-Finlandia-palkinto vuonna 2016.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puhutteleva romaani kuudesluokkalaisen koulukiusaajan näkökulmasta.

Sere on todettu kiusaajien pääpukariksi. Hän joutuu vaihtamaan koulua ja muuttamaan isovaarin luo pikkukaupunkiin. Serellä ja isovaarilla synkkaa, ja koti järven rannalla on Seren unelmapaikka. Kalastus on sekä tytön että papan mielipuuhaa.
Sana kiirii entisestä koulusta, jossa Sere oli iso kiho. Uudet luokkakaverit antavat Serelle tylyn opetuksen, mitä hän ei kerro aikuisille. Kohta isovaarin talon ikkuna tuhritaan kananmunilla. Sere tunnistaa kyllä kuvion. Hän ajattelee tahtomattaan Näätää, jota itse kiusasi. Noinko kaikki oli vanhassa koulussa tapahtunut? Riittääkö nyt kiusaamisen syyksi se, että Sere on uusi oppilas?

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuoreen nobelistin virtuoosimainen kohuromaani vihdoin suomeksi!
Vuoden 2017 nobelistin aiemmin julkaisematon romaani on psykologinen mysteeri ja osuvan humoristinen kuvaus miehestä, jonka julkinen persoona elää omaa elämäänsä.

Ryder, kuuluisa pianisti, on matkustanut keskieurooppalaiseen kaupunkiin elämänsä tärkeimpään esitykseen. Sen sijaan hän huomaakin joutuneensa eksyksiin painajaismaisten tehtävien verkkoon. Mitä ne paljastavat Ryderin omasta menneisyydestä? Surullinen pianisti on Ishigurolta virtuoosimainen esitys: erityislaatuinen, inhimillinen ja nokkela. Ilmestyessään vuonna 1995 romaani herätti sekä ihastusta, pahennusta että äärimmäistä närkästystä.

"ärimmäisen kiinnostava ja omaperäinen... fantastinen, rohkeampi ja hauskempi kuin koskaan aiemmin." The New Yorker
Kazuo Ishiguro on Japanissa vuonna 1954 syntynyt, vuodesta 1960 Englannissa asunut maineikas kirjailija. Ishiguron yksikään teos ei ole toisensa kaltainen. Hänen rakastetut romaaninsa kuten Ole luonani aina, Pitkän päivän ilta ja Haudattu jättiläinen ovat saaneet lukuisia kansainvälisiä palkintoja, ja niistä on tehty myös mieleenpainuvia elokuvia. Nobelin kirjallisuuspalkinnon Ishiguro sai vuonna 2017.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Caraval 3
Caraval-trilogian huumaava päätösosa

Stephanie Garberin magiaa, romansseja ja eksoottisia värejä tiukkuva sarja saa arvoisensa päätöksen kolmososassa Finale, jossa pelit on pelattu, mutta lopullinen voittaja on vielä arvoitus.

On kaksi kuukautta siitä, kun kohtalot vapautuivat korttipakan kahleista, kun Legend julistautui kruununperijäksi ja kun Tellalle selvisi, että hänen rakastettuaan ei tosiasiassa ole olemassakaan.
Ihmishenkien, keisarikunnan ja sydänten tulevaisuus on vaakalaudalla. Tellan on päätettävä, luottaako Legendiin vai entiseen viholliseen. Sisar Scarlett, joka sai selville mullistavan salaisuuden, on puolestaan toivottoman tehtävän äärellä. Ja Legendillä on edessään ratkaiseva, lopullinen valinta.
Caraval on päättynyt, mutta sitä paljon julmempi peli on vasta alkanut...

Stephanie Garber on kalifornialainen kirjailija, jonka esikoisteos Caraval (WSOY 2017) valloitti romanttisen fantasian ystävät kautta maailman. Kirjan aloitettuaan voi vain kiihkeästi ahmia sen loppuun katumatta hetkeäkään sen aloittamista, kirjoitettiin Risingshadow.fi-sivustolla sarjan toisesta osasta Valenda, joka ilmestyi 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Räsynukke 3
Maineensa perinpohjaisesti mustannut rikosylikonstaapeli William Wolf Fawkes palaa viimein Lontooseen. Eläköityneen ylikonstaapeli Finlay Shawin sokeeraava kuolema saa hänet astumaan varjoista takaisin kollegoidensa pariin, pitkän piilottelun jälkeen.

Wolf ei suostu nielemään poliisin näkemystä siitä, että Shaw olisi tehnyt itsemurhan. Yhdessä entisen työparinsa Emily Baxterin ja yksityisetsiväksi ryhtyneen Alex Edmundsin kanssa Wolf ryhtyy tutkimaan tapausta, alkaen Shawin uran alkuvuosien vaiheista. Aika käy vähiin, sillä sisäinen tutkinta Wolfin omista toimista on käynnissä, ja pian Wolfista on tulossa se, joka joutuu telkien taakse.

Kun Wolfin tutkimukset vievät hänet yhä syvemmälle poliisivoimien korruption syövereihin, vaakalaudalla ei ole vain hänen uransa - vaan myös hänelle kaikkein läheisimpien henki... Selviävätkö Wolf ja Baxter uransa tiukimmasta paikasta?

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Selostan nyt elämäni
Vaikuttava ja koskettava kertomus urheiluselostaja Tapio Suomisen kokemuksista ja koettelemuksista. Arvokilpailujen loistetta, urheilutähtiä, sähköisiä stadioneita - ja maanista menoa, joka vie valonnopeudella pimeyteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Kirja
Saari, Ulla, kirjoittaja, valokuvaaja, kuvittaja ; Tervonen, Mirjo, kuvittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Naruhodo on japanin oppikirjasarja nuorille. Kirjasarja noudattaa lukion valtakunnallista opetussuunnitelmaa (Aasian ja Afrikan kielten B3-oppimäärä). Ensimmäisessä oppikirjassa pääpaino on puhutussa kielessä. Opiskelijoita rohkaistaan ilmaisemaan itseään japaniksi alusta lähtien.

Oppikirjassa käsitellään nuoren elämänpiiriin läheisesti liittyviä teemoja, ja esitellään yksinkertaisia kieliopin perusrakenteita, joiden avulla on helppo lähteä kertomaan itselleen tärkeistä asioista. Kirjassa on laajoja teemasanastoja, ja jokaiseen tekstiin liittyy kattava kappalesanasto. Opiskelija pystyy pohtimaan ja hyödyntämään aiemmissa kielten opinnoissa oppimaansa, ja tekemään vertailuja kielten välillä.

Kielen opiskelu ja kulttuuritietous kulkevat käsi kädessä. Kieli heijastaa kulttuuria, joten on luontevaa, että kieltä opiskellessa tutustutaan samalla maan kulttuuriin.

Ensimmäisen kurssin aikana opetellaan hiragana-merkistö. Opiskelijoille esitellään myös joitain kanji-merkkejä, sekä katakana-merkistö, joita opiskellaan enemmän tulevilla kursseilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jalmari Finnen Kiljusen herrasväki ilmestyi vuonna 1914.

Tämä painos on osa Finnish Easy Reading -kirjasarjaa. Teos on kirjoitettu selkeällä kielellä alkuperäistekstin tyyliä ja tunnelmaa kunnioittaen. Kirjassa on myös sanasto, kysymyksiä ja kielioppiharjoituksia..

Kirja sisältää kahdeksan tarinaa Kiljusen herrasväen seikkailuista. Kiljusen perheeseen kuuluvat lyhyt ja hyvin lihava isä, pitkä ja erittäin laiha äiti sekä pojat Mökö, joka on aivan isänsä näköinen ja Luru, joka on aivan äitinsä näköinen. Perheen vanhemmat ovat valmiita seikkailemaan ja tekemään hassuja asioita - aivan kuin lapsetkin. Perheen mukana seikkailee myös rohkea villakoira Pulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien hevosten ystävien ja myyteistä kiinnostuneiden unelmakirja esittelee tarujen hevosia tiedon ja tarinoiden avulla. Teos käy läpi tuttuja ja tuntemattomia nelijalkaisia aina Pegasoksesta intiaanien värejä hohtaviin ratsuihin. Siivekkäistä hevosista on kerrottu tarinoita Kiinassa, viikinkikulttuurissa sekä islamilaisessa maailmassa. Euroopan muinaiskulttuureista tunnetaan useita hevosjumalattaria, kuten kelttien Epona sekä viikinkien Gna. Myös jumalilla, kuten viikinkien Odinilla ja kreikkalaisten Helioksella, on omat kuuluisat ratsunsa. Myyttisistä sankareista, joiden hevoset ovat jääneet elämään historiassa, voi mainita mm. kuningas Arthurin sekä kreikkalaisen urhon Perseuksen. Lisäksi kirjassa esitellään historiallisten sankareiden hevosia, kuten sotapäällikkö El Cidin Babieca, ja klassikkokirjojen hevosia Uljaasta Mustasta Hallavaharjaan.

Herkkä kuvitus ja kiehtovat kertomukset avaavat oven vieraisiin kulttuureihin sekä hevosten historiaan kautta aikojen.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Hollingum, Ben, toimittaja ; Glenday, Craig, toimittaja ; Heinonen, Mikko, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pelimaailman virallinen vuosikirja

Gamer's Edition 2020 sisältää huippupelaajien uskomattomia ennätyksiä, pelitietoa yli genrerajojen ja uutisia alan kohokohdista. Laaja Fortnite-kooste on omistettu viime aikojen ehdottomalle pelisensaatiolle!

Tänä vuonna erityishuomion saavat suositut pelihahmot. Mukana on yli sata ikonista megatähteä, sankaria ja seikkailijaa, kuten Super Mario, Pikachu, Lara Croft ja Crash Bandicoot.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Pouta, Hellevi, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Juha Mieto kävi kotikylänsä Pitkämön kansakoulua, hänellä oli kirkas visio tulevaisuudestaan. Hänestä tulee reilu työmies ja olympiaurheilija. Näkemyksiltään ja voimiltaan vahva mies teki töitä niin kuin lupasi ja urheili itsensä suomalaisen hiihtourheilun ikoniksi.

Mieto muistetaan yhä ulkomaita myöten Lake Placidin sadasosasekunnin tappiostaan, mutta hänen kilpauralleen mahtuu muutakin uskomatonta dramatiikkaa. Mutkattomiin arvoihin tukeutuva Mieto on kääntänyt vastoinkäymisetkin aina vahvuudeksi. Elämä jatkui myös sen jälkeen, kun hän jäi leskeksi ja pienen poikansa yksinhuoltajaksi. Nyt 70-vuotiaana Juha Mieto on onnellinen ja tyytyväinen mies, jonka mielestä elämän suurimpia rikkauksia on ihmisten erilaisuus.

Mieto katsoo maailmaa Juha Miedon silmin. Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän Miedon elämänvaiheisiin, urheilu-uran ja koko suomalaisen hiihtourheilun tähtihetkiin sekä siihen, mitä luppovuosiaan elävä hiihtäjälegenda ajattelee kaikesta nyt.

Kirjan tekijä Hellevi Pouta on tehnyt pitkän uran toimittajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Kirja
Soikkanen, Jussi, toimittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Parhaita suomalaisia erätarinoita

Luonto elää muutoksessa, mutta riistamailta ja kalavesiltä syntyy aina tuoreita tarinoita. Perinteiseen lukemistoon on valittu Eränkävijän ja Metsästys ja Kalastus -lehden kirjoituskilpailun parhaat.

Suurpetokantamme ovat vahvimmillaan vuosikymmeniin. Kirjassa keskitytään nyt karhuun ja avataan karhujahdin perinnettä ja tätä päivää.

Kertomusten kuvittajina on tunnettuja erätaiteilijoita, kuten Teemu Järvi ja Sakke Yrjölä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seksuaalikasvattajan käsikirja on opas jokaiselle seksuaalikasvatusta nuorten parissa tekevälle ja siitä kiinnostuneelle ammattilaiselle. Oppaassa käydään läpi seksuaalikasvatuksen perusteita, sen määritelmää, tavoitteita ja keskeisiä lähtökohtia. Vierailevat asiantuntijat syventävät näkökulmia hetero- ja sukupuolinormatiivisuudesta, pojat huomioimivasta seksuaaliterveystyöstä, kulttuurisensitiivisestä ja antirasistisesta seksuaalikasvatustyöstä, vammaiset nuoret huomioivasta seksuaalikasvatuksesta sekä seksuaalisen kaltoinkohtelun tematiikasta.

Oppaassa esitellään monipuolisia toiminnallisia harjoituksia, jotka mahdollistavat inspiroivia keskusteluhetkiä nuorten kanssa. Harjoitukset on suunniteltu yläkouluikäisille nuorille ja nuorille aikuisille. Harjoitukset on jaoteltu kahdeksaan teemaan: Sinulle seksuaalikasvattaja, Yhteiset pelisäännöt, Seksuaalioikeudet, Murrosikä ja kehitys, Seksuaalisuus, Suhteet, Seksi, Seksitautien ja raskauden ehkäisy sekä Yhteiskunta, normit ja media. Toiminnalliset harjoitukset ottavat huomioon erilaiset oppimistyylit, vahvistavat nuoren luottamusta omiin kykyihinsä ja edistävät omatoimisuutta ja vuorovaikutustaitoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Niskanen, Tuula, kirjoittaja ; Kari, Outi, kirjoittaja ; Lindholm, Pauliina, kuvittaja, ; Müller, Eduard, kuvittaja ; Niemensivu, Reetta, kuvittaja, ; Sinivuori, Eila, kuvittaja
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kasvun ja osallisuuden edistäminen sopii lähihoitajien uusiin tutkinnon perusteisiin ja lastenohjaajien tutkintoon. Materiaalissa rakennetaan omaa tietopohjaa teorian, videoiden ja runsaiden tehtävien avulla, tarjotaan vertaistukea ja vastauksia opiskelijaa askarruttaviin kysymyksiin puhekuplien kautta, tiivistetään työssä muistettavia asioita tietolaatikoihin sekä luodaan värikäs kuva toimintaympäristöstä valokuvituksella.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaa luukku ja kurkista, niin pääset kiehtovalle matkalle tutkimaan ihmiskehoa sisältäpäin päästä varpaisiin. Uskomattomat tiedonjyvät ja hämmästyttävät piirrokset osoittavat, mitä kaikkea ihon alla tapahtuu ja miten ihmiskeho toimii.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Banfi, Cristina, kirjoittaja ; Peraboni, Cristina, kirjoittaja ; De Amicis, Giulia, taiteilija ; Jaatinen, Ari, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinkunnan mestarirakentajien kätketty maailma esittäytyy.

Jos metsässä ei näy eläimiä, ne ovat todennäköisesti piilossa tarkoin suunnittelemissaan asumuksissa maan alla, puissa ja vedenpohjassa. Kauniisti kuvitettu kirja näyttää, miten ja miksi eläinmaailman arkkitehdit, kuten mehiläiset, pöllöt, majavat ja ravut, rakentavat kotinsa tietynlaisiksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä on sinun tarinasi - sinun ja 100 miljardin muun ihmisen. Tämä on kertomus meistä kaikista, sillä kannamme geeniperimässämme jälkiä koko lajimme historiasta: syntymistä, kuolemista, sairauksista, sodista, nälänhädästä, muuttoliikkeistä ja valtavasta määrästä seksiä.

Geenitutkija Adam Rutherford kertoo kirjassaan ihmisen historian genetiikan ja DNA:n kautta, neandertalinihmisistä nykyhetkeen ja kohti tulevaisuutta. Kirja esittelee myös geenitutkimuksen kehittymistä, suurimpia saavutuksia ja erilaisia käyttötarkoituksia sekä purkaa geeneihin liittyviä myyttejä.

Lyhyt historia meistä kaikista antaa uuden näkökulman siihen, keitä me olemme ja miten meistä tuli tällaisia. Geeniperimämme ei ole resepti, jolla meidät on valmistettu, vaan pikemminkin rönsyilevä, ainutlaatuinen ja mutkitteleva saaga. Toisin sanoen olet väärässä, jos luulet geeniesi kertovan, millainen olet. Mutta geenisi kyllä tietävät, mistä olet tullut.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yhteistä riemua Tuomaan päivästä nuuttipukkiin!

Kuusen, hyasintin, piparkakun ja mausteiden tuoksua. Höyryävää glögiä ja vastapaistettuja Lucia-pullia. Joulurauhaa adventtikynttilän valossa tunnelmoiden

Joulu on samanaikaisesti ikivanha ja aina uusi. Tutut perinteet liittävät meidät menneisiin sukupolviin ja vanhanajan jouluun. Kirjan vinkkien avulla perinteistä voi valita ne itselle rakkaimmat asiat ja ihanimmat ideat. Mistä syntyy sinun joulutunnelmasi?

Merja Leppälahti on turkulainen folkoloristi ja vannoutunut jouluihminen.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Esittelyssä 50 kauhistuttavinta hirviötä ympäri maailmaa.

Tunnetut elokuvat ja kirjat perustuvat usein muinaisiin taruihin ja taruolentoihin. Mistä on peräisin Harry Potter -kirjojen kolmipäinen koira? Maanalainen Kerberos, lentävä Harpyija ja aavikon jumala Seth nostavat karvasi taatusti pystyyn. Tärkein kysymys kuuluu: kuinka niiltä voi suojautua?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Kirja
Tamminen, J. K., kirjoittaja, haastattelija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kesken Suomen rikoshistorian kalleinta oikeusjuttua J. K. Tamminen sai tilaisuuden vierailla useaan otteeseen Jari Aarnion luona Vantaan vankilassa. Tämä kirja pohjautuu noissa tapaamisissa käytyihin keskusteluihin sekä Tammisen laajoihin taustaselvityksiin rikosten ja rikollisten maailmassa.
Jari Aarnion lisäksi J. K. Tamminen on haastatellut mm. Mari Malmin nainen Romanoa sekä lukuisia muita ns. tapaus Aarnioon keskeisesti liittyviä henkilöitä.
Vuonna 2007 useat rikolliset Suomessa ja Virossa esittivät väitteitä, joiden mukaan Helsingin huumepoliisi ei noudata kaikessa toiminnassaan lain kirjainta.
Ensimmäinen väite oli, että Helsingin huumepoliisi tekee itse laittomia valeostoja. Toisen väitteen mukaan Helsingin huumepoliisin suhde tiedonantajiin ja vasikoihin oli liian joustavaa. Sanottiin, että Helsingin huumepoliisi salli joidenkin rikollisten toimia huumemarkkinoilla, mikäli he vastavuoroisesti antoivat Helsingin huumepoliisille tietoja kentältä. Kolmas väite oli, että Helsingin huumepoliisi oli itse mukana huumekaupassa ja tyhjensi laittomasti nk. metsäkätköjä, eli rahojen ja huumeiden maakätköjä.
Tässä kirjassa kurkistetaan kulissien taakse. Mukana on paljon sellaista aineistoa, jota ei missään muualla ole koskaan julkaistu. J. K. Tamminen haluaa selvittää, mitä oikeasti tapahtui.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja, jota luet kuin tosielämän agenttitarinaa.

Journalistinen jännityskertomus modernin informaatiosodankäynnin toimintatavoista

Venäjä käy netissä sotaa siviilejä vastaan. Jokainen kriittinen ääni on vihollinen. Resursseja ei säästetä eikä laeista piitata, kun kriitikot halutaan vaientaa.
Kirjassa esitellään yksityiskohtaisesti Suomessa ja useassa muussa länsimaassa viime vuosina toteutettuja, Kremlin masinoimia ja hyväksymiä mustamaalausoperaatioita. Kirjan polttopisteessä ovat kansainväliset, joskus rikoskynnyksen ylittävät, lokakampanjat yksityisiä ihmisiä vastaan.
Tarkasti dokumentoidut tositarinat osoittavat, ettei Putinin Venäjä kaihda pimeimpiäkään keinoja vastustajiensa eliminoimiseksi nettivakoilun, sometrollien, valeuutisten, kyberhyökkäysten, tappouhkausten ja PR-ammattilaisten toteuttamien vihakampanjoiden avulla.

Jessikka Aro sai Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon 2016.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päivittäinen annos Jumalan Sanaa pitää henkemme elävänä. Tämä kirja sisältää hartauden vuoden jokaiseksi päiväksi. Lukija voisi hartauden luettuaan astua elämässään turvallisesti taas yhden askeleen eteenpäin ja tuntea Jumalan iankaikkisten sanojen tuoman rauhan.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olipa kyse sitten ikigaista tai hyggestä, hyvät hetket kantavat meitä eteenpäin. Eri kielissä noille hetkille on omia, ainutkertaisia nimityksiä. Ne avaavat aivan uusia tapoja tavoittaa oman elämän rikkaus ja kauneus ympärillämme.

Ruotsalaiset tuntevat gökottan: jos lähtee ulos auringon noustessa, voi kuulla päivän ensimmäisen linnun laulavan. Saksalaisilla on Waldeinsamkeitinsa, runollinen yksinäisyyden tunne, joka valtaa metsässäkulkijan. Aboriginaalien dadirri on syvää kuuntelua ja irokeesien uki-okton henkisen energian tasapainoa. Joskus mielen valtaa gigil: vastustamaton halu rutistaa hurmaavaa vauvaa, tai gunnen, toisen saavutuksista iloitseminen. Elämänilon sanastomme laajentuessa opimme paljon myös elämänasenteesta ja onnellisuuden saloista.

Megan C Hayes on kirjailija ja filosofian tohtori, joka on tutkinut kirjoittamista sekä onnellisuuden psykologiaa.

Tallennettuna: