Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 41/2019

Kaustisen kirjastoon 7.–13.10.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 1.11.2019
Hakutulos 1
Hakutulos 2
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

A little Winnie-the-Pooh storybook for children aged 3 and up. Christopher Robin has played with all his toys and read all his books... so what else is there left to do on a dark, wintry day in the Hundred Acre Wood? Make a Christmas pudding of course! Eeyore, Owl, Rabbit, Kanga, Roo, Tigger, Piglet and Pooh gather to help make an enormous pudding, fit for a feast. But when little Roo goes missing, Eeyore is inclined to blame the pudding... Winnie-the-Pooh and his friends are brought to life in this new festive story with new illustrations - it's a perfect stocking filler.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Book
Slater, Nicola, kuvittaja ; Raivuo, Line, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kati tahtoo leikkiä. Mutta missä kaverit ovat? Kääntele läppiä ja tule mukaan etsimään!

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kati tahtoo leikkiä. Missä korjaamon kaverit ovat? Kääntele läppiä ja tule mukaan etsimään!

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä aurinkoisena päivänä koira nimeltään Kissa ja ihminen nimeltään Näätä istuskelevat kukkulan laella ja katselevat alapuolellaan levittäytyvän sataman vilkasta hyörinää, saapuvia laivoja, lähteviä laivoja, kiireisiä trukkeja ja suuria kontteja liikuttelevia nostureita. kkiä nämä lempeät laitapuolen kulkijat huomaavat, että yhdestä laivasta ilmestyy säihkyväsilmäinen kissa. Koiraa nimeltään Kissa jännittää pienen, salaperäisen ja lumoavan olennon näkeminen. Eikä kissa suinkaan väistä tätä kukkulan laella istuvaa parivaljakkoa vaan alkaa kavuta
kissamaisen arvokkaasti heitä kohti...

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan on lämmin kertomus rajoja murtavasta ystävyydestä, peloista ja niiden voittamisesta. Se on kertomus vähäväkisistä mutta suurisydämisistä olennoista, joiden elämän loisto syntyy lempeydestä maailmaa ja kaikkia sen asukkeja kohtaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja avaa Uuden testamentin suosituimpia kertomuksia eri-ikäisille lapsille. Jeesus tapasi monenlaisia ihmisiä maanpäällisen elämänsä aikana. Koskettavat kohtaamiset apua tarvitsevien ihmisten kanssa on kerrottu selkeällä kielellä.

Kertomusten kuvat ovat täynnä toimintaa, ja niistä on hauska etsiä kertomukseen liittyviä ihmisiä, asioita ja erilaisia eläimiä. Kertomuksen kääntöpuolella olevalta sivulta löytyy lista kuvista etsittävistä asioista.

Kirjan kanssa voi oppia uutta monin eri tavoin! Parhaimmillaan kertomukset vahvistavat lapsen uskoa Jumalaan ja Hänen mahdollisuuksiinsa. Kirja sisältää kertomukset Jeesus kastetaa (Mark. 1:1-12), Vesi muuttuu viiniksi (Joh. 2:1-12), Katon läpi Jeesuksen luo (Mark. 2:1-12), Jeesus ja Sakkeus (Luuk. 19:1-10) ja Jeesus puhuu ihmisille Galilean järvellä (Mark. 4:1-20).

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Now in a special edition to mark the twentieth anniversary of a beloved cult classic! Read the bestselling coming-of-age story that takes a sometimes heartbreaking, often hysterical, and always honest look at high school in all its glory. Also a major motion picture starring Logan Lerman and Emma Watson, The Perks of Being a Wallflower is a funny, touching, and haunting modern classic. Charlie is a freshman. And while he's not the biggest geek in the school, he is by no means popular. Shy, introspective, intelligent beyond his years yet socially awkward, he is a wallflower, caught between trying to live his life and trying to run from it. Charlie is attempting to navigate his way through uncharted territory: the world of first dates and mix-tapes, family dramas and new friends; the world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite. But Charlie can't stay on the sideline forever. Standing on the fringes of life offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor. This internationally bestselling novel for teen readers (or 'wallflowers' of more-advanced age) will make you laugh, cry, and perhaps feel nostalgic for those moments when you, too, tiptoed onto the dance floor of life. 'A coming of age tale in the tradition of The Catcher in the Rye and A Separate Peace... often inspirational and always beautifully written' USA Today

The classic young adult novel capturing the difficulties and uncertainties of coming of age is available here in a special twentieth anniversary edition, celebrating decades of popularity that have seen the book popularly adapted to film by Chbosky himself, earning a legion of fans.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kalliolla makaa valas. Mikko ei tiedä, miten se on metsään joutunut. Hän hakee kotoa märkiä pyyhkeitä ja kantaa ojasta vettä. Hän onkii sinttejä valaanruuaksi. Mutta lopulta valas on saatava takaisin mereen. Miten Mikko siinä onnistuu?

Valaankantaja on hieno, toden ja fantasian välimaastossa liikkuva kertomus huolenpidosta ja huomaamisesta. Valaanhoidon lomassa Mikko käy kotona pitämässä huolta isoäidistään. Mikko keittää isoäidille kahvia ja kuuntelee hänen tarinoitaan. Lähimetsässä hänen ystäviään ovat siirat ja koppakuoriaiset. Metsään ilmestyneestä valaasta tulee Mikon salaisuus. Siksi myös sen pelastaminen on hänen vastuullaan. Lähiöluontoa ötökänkorkeudelta tarkkaileva tarina kasvaa kiehtovaksi saduksi, jossa jokaisella pienellä luontokappaleella on oma tehtävänsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Majatalo Villa Venla 3
Venla saa tietää odottavansa lasta Jörnille, jonka hän on heivannut elämästään lopullisesti. Eropäätös vahvistuu entisestään, kun Jörnin elämästä paljastuu aina vain lisää valheita. Venla ei anna tilanteen lannistaa itseään. Hän alkaa tehdä taas keikkaa myös kiinteistönvälittäjänä, ja erään talonostajan kanssa vireillä tuntuu olevan muutakin kuin kaupanhierontaa. Samalla oman avoliittonsa raunioilla kipuileva ex-mies Henri ehdottaa Venlalle tyrmistyttävää ratkaisua. Venlan arkeen vaikuttaa sekin, että ystävyys naapurin Ilonan kanssa on ollut katkolla siitä saakka, kun Venla paukautti mielipiteensä tämän lähentelevästä miesystävästä.
Heti vapaa on kolmas osa mainion vastaanoton saaneeseen viihdesarjaan. Venlan elämässä riittää vipinää, sillä ihmissuhdesotkujen lisäksi hänellä on hoidettavanaan vanha kansakoulu kaikkine kommervenkkeineen sekä majatalon vaihtuvat asukkaat.

Amanda Vaara on kirjailija Niina Hakalahden sivupersoona.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnustettu nuortenkirjailija punoo herkullisia dekkarielementtejä helposti samaistuttavien henkilöhahmojensa elämään. Rakas Natasha on tiheätunnelmainen nuortenromaani, jossa jännityksen lisäksi on aimo annos romantiikkaa ja vetäviä juonenkäänteitä.

Rakkaus, rikos, petos. Vartijanuorukaisen elämä suistuu raiteiltaan, kun hän ihastuu kauniiseen Natashaan.

Joel Leinosen elämä on hyvällä mallilla: hänellä on rakastava perhe ja kavereita, vartijaopinnotkin sujuvat hyvin. Juuri ennen 18-vuotissynttäreitään Joel tutustuu biologiseen isäänsä Turkkaan.

Turkka Siimeksellä on huonosti menestyvä autokauppa ja hämäriä bisneksiä, joihin liittyy Bullet Brothers -moottoripyöräjengi. Turkalla on myös perhe. Joel haluaisi tutustua pikkuveljeensä Antoniin, mutta asiat mutkistuvat, kun Turkka kuolee auto-onnettomuudessa.

Hautajaisissa Joel tapaa Turkan vaimon ja lapset. Turkan tytärpuoli Natasha on yllättäen Joelin entinen luokkakaveri. Kiusatusta, isonenäisestä tytöstä on kuoriutunut kaunotar, joka tekee mallin töitä. Joel ihastuu korviaan myöten Natashaan, mutta onko suhteella toivoa valheiden ja salailujen maailmassa?

Marja-Leena Tiainen on Kuopiossa asuva kirjailija. Hänen lasten- ja nuortenkirjansa ovat saaneet run-saasti lukijoita ja tunnustusta. Tiainen on palkittu mm. Topelius- ja Savonia-kirjallisuuspalkinnoilla. Vapaa-ajallaan Tiainen nauttii luonnosta ja matkustelusta sekä muiden kirjailijoiden teosten lukemi-sesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilmaisuvoimainen omaelämäkerrallinen romaani tulvillaan kauneutta ja aistillisuutta, Vietnamin värejä ja makuja.

Vi on perheensä nuorin lapsi ja ainoa tytär, vanhempiensa silmäterä. Hänen nimensä tarkoittaa pienenpientä kallisarvoista, ja häntä varjellaan ja hellitään.

Kaikki tuo muuttuu, kun sota ajaa Vin perheen pakenemaan Siaminlahden yli. Yksi heistä ei kuitenkaan pääse Vietnamin otteesta. Siinä missä ennen oli isä on nyt vain kivistävä tyhjyys.

Äiti ja veljet juurtuvat nopeasti uuteen kotimaahansa Kanadaan, mutta Vin kohtalo on toinen. Perhetutun siipien suojassa hän saa tuntea tuulen omiensa alla ja ylittää rajoja, niin omiaan kuin maiden välisiä.

Vi on palkitun ja lukijoiden rakastaman Run itsenäinen sisarteos. Se on oodi maailman äärettömyydelle, ihmisyyden monimuotoisuudelle, rakkauden mutkikkuudelle ja elämän loputtomille mahdollisuuksille.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tippi 1

Tutustu Tippi Tuohikylään, Kämppähovin nuoreen näyttelijälupaukseen! Lava kutsuu, Tippi! aloittaa uuden varhaisnuorille suunnatun kirjasarjan, jonka keskiössä ovat Tippi ja teatterikerho sekä harrastukseensa kunnianhimoisesti suhtautuvat kerholaiset.

Te ymmärsitte väärin, Tippi aloitti. Mä harjoittelen kevätnäytökseen.

Äidin rintsikoilla? Aiotko sä viedä sinne koko perheen vaatekaapin? Viivi oli hetken aikaa hiljaa ja jatkoi sitten päättäväisesti: Mun vaatteita et ainakaan vie. Isältä on mennyt jo puku ja äidiltä alusvaatteet. Kiinnostaa kyllä, minkälainen show teillä oikein on tulossa.

10-vuotias Tippi Tuohikylä liittyy näytelmäkerhoon löytääkseen uusia kavereita toiselle puolelle Suomea muuttaneen bestiksen tilalle. Ihan helppoa kavereiden saaminen ei ole, sillä muutkin suhtautuvat harrastukseensa yhtä intohimoisesti kuin Tippi, ja roolijaot kuumentavat tunteita.

Suurten diivojen välienselvittelyissä joutuvat avustamaan niin teatteriohjaaja Astrid, vanhemmat kuin kaveritkin, mutta loppujen lopuksi selvittely tapahtuu törmäyskurssille joutuneiden kesken - sitten kun molemmat ovat siihen valmiita.

Tunnemyrskyjen keskellä Tippi saa teatterikärpäsen pureman: parrasvalot hehkuvat, lattialankut narisevat, ihomaali tuoksuu ja esiripun pöly kutittaa nenää. Parasta on kuitenkin tunne, joka syntyy, kun esirippu aukeaa ja jokainen saa loistaa tähtenä.

Heidi Silvan (s.1972) on oululainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka hurmaa nuoret lukijansa huumorilla ja erityisillä tyttöpäähenkilöillään. Hänen aiempaa tuotantoaan ovat John Lennon minussa (2018) sekä Tytti Seckelinin elämä ja esikoisteos (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

40 tapaa pahoittaa mielensä

Mielensäpahoittaja on 80-vuotias suomalaismies, joka ehdottaa ystävänpäivän tilalle Pitäydytään omissa asioissa -päivää. Hän myös vastustaa moottoritietä, koska routavaurio on luontainen nopeusrajoitus. Jouluna kinkun sijaan tarjottu kalkkuna pahoittaa mielen perin pohjin.

Maailma muuttuu, Mielensäpahoittaja ei. Onneksi parhaat asiat pysyvät: hanurimusiikki ja vuodeosastolla makaavan vaimon kämmen omassa kämmenessä.

Tuomas Kyrö on antanut totisuudessaan hauskan, liioittelevan ja liikuttavan äänen sukupolvelle, joka teki eikä analysoinut.

Tuomas Kyrö (s. 1974) on yksi luetuimmista suomalaiskirjailijoista. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, pakinoita, draamaa ja sarjakuvia.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Vallankumouksen lapset Näytä tarkat tiedot

Children of the revolution, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alan Banks 11
Yksinäiseen ratavartijan mökkiin vetäytynyt Gavin Miller löytyy kuolleena entisen rautatien kävelysillan alta. Rikosylikomisario Alan Banks ja rikoskomisario Annie Cabbot joutuvat aluksi ottamaan selvää siitä, onko kyseessä murha vai itsemurha, ja tutkinnassa esiin tulevat seikat viittaavat moniin suuntiin. Yksi suunnista viittoo menneisyyteen - 1970-luvun vakaviin kaivostyöläisten lakkoihin ja niihin liittyneeseen äärivasemmistolaiseen poliittiseen toimintaan. Salaisuuksien alkaessa paljastua kukaan ei pääse karkuun menneisyyttään ja havaitaan, että politiikan reunaehdot eivät ole juuri muuttuneet siitä kun vallankumouksen lapset kajauttelivat kulkueissa iskulauseitaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuttavien kesken herra Lyysälä on yksinkertaisesti Lyy, mutta varsinaisia tuttavia hänellä ei yksinkertaisesti ole. Vanhenemaan vetäytynyt herrasmies ei elämältä paljoa vaadi. Hän autoilee, asustelee helsinkiläisessä kerrostalossa ja ylläpitää tahdikasta hajurakoa taloyhtiön asukkaisiin. Yksi asukkaista, nuori poika, vaikuttaisi tosin jostakin syystä kiintyneen Lyyhyn, ja kun tämä uusi ystävä
äkisti katoaa, ei syyllisestä ole taloyhtiön kenttätuomioistuimessa epäilystäkään.

Kroonisen tuppisuinen Lyy ei omaa tilannettaan helpota. Jokainen uusi yritys vuorovaikutukseksi typistyy joukoksi vahingollisia tölväisyjä, jotka ajavat hänet yhä pahempaan umpisolmuun. Mielensä joutuvat pahoittamaan niin isännöitsijä, talonmiehenrouva kuin läpikelju Tietäväinen, joka näkee Lyyssä pelkkää rikollista luonnetta.

Jos se näyttää siltä on surullinen kuvaus surullisesta ihmisestä, jonka menneisyyteen sullottu menetys pakottaa vaikenemaan. Syyllistäminen, syyllisyys ja ja näiden muodostaman möykyn kantaminen koostavat sopan, jonka Rimminen sekoittaa kauniiksi, lempeäksi nautintoaineeksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Traumaperäisen stressin piinaama entinen erikoisjoukkojen kommando Anna Aune on paennut maailmaa ja sen kauhuja Pohjoisnavalle. Hän viettää kokonaisen arktisen talven tutkijakollegansa kanssa dokumentoiden ilmastonmuutoksen aiheuttamia tuhoja.

Pyhäinpäivän iltana sysimustan taivaan valaisee yhtäkkiä lähistöltä ammuttu hätäraketti. Raketin ampujaa etsiessään Anna kollegoineen löytää arktisen jään keskeltä Kiinan valtion salaisen tukikohdan.

Tukikohdassa heitä odottaa kauhistuttava näky. Miehistö löytyy kuolleena, jokainen luonnottomaan asentoon jäätyneenä. Päälle vyöryvä myrsky katkaisee yhteydet ulkomaailmaan. Pahinta on kuitenkin se, kun Anna ymmärtää jonkun murhanneen kaikki. Ja murhaaja odottaa uusia uhreja myrskyn pimeydessä.

Jää on arktinen trilleri, joka hyytää mieltä kuin ikirouta Pohjoisnapaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harry Hole 12
Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken.

Harry Hole on täällä taas eikä mikään ole enää hyvin. Lähes miljoona kirjaa Suomessakin myynyt Jo Nesbo tekee selvää jälkeä uudella Harry Hole -trillerillään.

Metsästystarvikeliikkeen omistaja näkee jokeen asennetun videokameran kuvasta koskessa huljuvan hameen, ja sitten veden valtaaman auton, jonka sisällä on mies. Tämä yrittää päästä ulos autosta, ja hänessä on jotakin tuttua... kasvojen poikki kulkeva arpi ja metallisen harmaa keskisormi.

Harry Hole ja hänen vaimonsa Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harry on palannut rikostutkijaksi.

Sitten murhaaja iskee, ja osuu niin lähelle Harrya, ettei tätä voida edes harkita mukaan tutkintaryhmään. Päinvastoin, todisteet alkavat yhä selvemmin viitata Harryn syyllisyyteen. Eikä Harry muista tapahtuneesta mitään.

Holella on kaksi mahdollista kostajaa, joista toinen on niin lähellä, ettei sitä huomaa. Vaan kostonjanoinen on myös Harry Hole itse. Ja hänen kostonsa on lopullinen.

Liki 40 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbo on yksi tämän hetken menestyneimpiä rikoskirjailijoita yli 50:ssä maassa. Erityisesti Nesbo Harry Holesta kertovat teokset ovat Suomessakin liki poikkeuksetta listaykkösiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Odotettu suomennos kaikille Suuren lammasseikkailun - sekä fantastisemman Murakamiin - ystäville!

Tanssi tanssi tanssi on Suuren lammasseikkailun itsenäinen jatko-osa, jossa ravintola-arvioita kirjoittava yksinäinen, eronnut kertoja lähtee kirjoistuskeikalle lumiseen Sapporoon. Siellä hän päätyy etsimään pientä hotellia, jossa muinoin tapasi Kikin, herkkäkorvaisen escort-tytön. Seuraa seikkailu täynnä erikoislaatuisia hahmoja, lipeämisiä todellisuudesta toisiin maailmoihin, rikoksia ja lakonista huumoria - Murakamia parhaimmillaan!

Haruki Murakami (s. 1949) on Japanin suosituin nykykirjailija, ja hänen kansainvälinen suosionsa on mittavaa. Murakami on julkaissut romaaneja, novelleja ja tietokirjoja, joita on käännetty yli 50 kielelle. Lisäksi hän on kääntänyt japaniksi amerikkalaista kirjallisuutta, mm. John Irvingiä, F. Scott Fitzgeraldia ja Raymond Carveria. Murakami on opiskellut elokuva-alaa ja pyörittänyt jazzklubia. Kirjailijaksi hän kertoo kasvaneensa musiikkia kuuntelemalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nobelistin haikea Pariisi-romaani

Muistamisen taituriksi luonnehdittu Modiano yrittää ratkoa Pariisin arvoituksia, joista tässä kirjassa keskeiseksi nousee 1960-luvulla tapahtunut murha.

Pariisi on täynnä haamuja, ihmiset muuttavat, katoavat, ja puhelin soi usein tyhjyyteen. Nobelisti Patrick Modiano johdattaa lukijan kaupunkikävelylle halki aikojen.

...olen kohdannut Pariisin kaduilla monta kertaa samoja ihmisiä, täysin tuntemattomia ihmisiä. ... Hämmentävintä on se, että olen usein kohdannut saman ihmisen kaukana eri korttelissa, ikään kuin kohtalo - tai sattuma - olisi halunnut meidän tutustuvan toisiimme. Ja joka kerta minua on kaduttanut, kun olen päästänyt hänet ohitseni mitään sanomatta. Risteyksestä lähtee useita teitä, ja minä olen jättänyt seuraamatta yhtä niistä, sitä joka olisi saattanut olla juuri se oikea. Lohdutukseksi olen kirjoittanut huolellisesti muistivihkoihini nuo tyhjiin rauenneet kohtaamiset, kirjannut tarkan sijainnin ja niiden nimettömien ihmisten ulkonäön. Pariisi on sillä lailla täynnä herkkiä kohtia ja niitä moninaisia muotoja, jotka elämämme olisi voinut saada.

Patrick Modianon (s. 1945) romaanit käsittelevät menneisyyden vaikutusta identiteettiin ja muistin häilyvyyttä. Nelisenkymmentä teosta kirjoittanut Modiano kertookin kirjoittavansa oikeastaan jatkuvasti samaa kirjaa, mutta katkonaisesti. Hänelle on pitkän uransa aikana myönnetty mm. Ranskan akatemian romaanipalkinto 1972, Prix Goncourt -palkinto 1978 ja kirjallisuuden Nobel-palkinto 2014.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isa Karos 2
Isa Karos -sarjan ensimmäinen osa Pimeä jää hurmasi lukijansa ja nousi yhdeksi syksyn 2018 parhaista dekkareista monen kirjabloggaajan listauksissa. Samaa intensiivisen jännitteen ja puhuttavien ihmiskohtaloiden kudelmaa jatkaa sarjan toinen osa Mykkä taivas.

Pahin oli tapahtunut.
Musta vesi seisoi hiljaisena,
ja taivas,
taivas oli mykkä.

Synkän metsän siimeksestä paljastuu karmea näky. Poltettu, hampaaton ihmisen pää. Löytö käynnistää laajat etsinnät, mutta muita ruumiinosia ei löydy. Poliisikaksikko Isa Karos ja Niiles Aarnikoski tiimeineen kietoutuu pimeän verkkoon yrittäessään selvittää rikoksen taustoja. Kuka on uhri, jota kukaan ei tunnu kaipaavan? Mistä kumpuaa viha, joka ajaa tekemään näin raa'an murhan?

Samaan aikaan Isa Karos tasapainottelee omien sisäisten demoniensa kanssa. Tilannetta ei helpota se, että välit Niilekseen mutkistuvat ja ex-aviomies Samuel Karos sotkee Isan tunne-elämää, edelleen. Rikostutkinta kääntyy entistä ahdistavammaksi, kun murhaaja tekee selväksi, että haluaa Isan pois tieltään. Taistelu tuntematonta pahuutta vastaan raastaa tiensä syvälle ihon alle.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Daniel on ratamoottoripyöräilijä, jota pelottaa palata radalle vakavan onnettomuuden jälkeen. Väistämättä matka kuitenkin kulkee Euroopan halki kohti Espanjaa, jossa tiimi odottaa häntä testiviikolle. Hän kantaa mukanaan Henkkaa, päämääränään katoaminen. Helinäkin lähtee karkuun, mutta pakomatka muuttuu pian pelastusoperaatioksi. Kumpikin kantaa kipua, joka näkyy, mutta jota on vaikea sanoittaa ääneen.

Kun minä katselen taivasta kertoo katoamisen vaikeudesta, kuolemasta, arjen suojelusenkeleistä sekä menneisyyden kipeästä. Se kertoo kahdesta ihmisestä, jotka sattuvat toistensa tielle liian sopivasti sen ollakseen sattumaa. Miksi kuolema on toiselle pelastus ja toiselle vankila? Miten annetaan anteeksi alkoholisti-isälle? Ja miten kauan kestää viidentoista sentin suojaraja yhteisellä matkalla?

Tiina Lehtineva käyttää romaanissaan rohkeasti omia kokemuksiaan masennuksesta, surusta ja menetyksestä. Kirjailija vie lukijan tuttuun tyyliinsä niin syviin vesiin, että vaatii tahtoa ja uskoa selviytyä loppuun saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rautasalo 3
Huumeita diilaavan nuorukaisen, KRP:n kunnian rippeistä kiinni pitävän tutkijan ja nuoren naispoliisin kohtalot risteävät yhä uudestaan Rautasalon kylmillä kaduilla. Raadollinen rikoskertomus on samalla sydäntäsärkevä tarina veljeydestä ja ihmisen perimmäisestä pyrkimyksestä hyvään.

Tämä paikka oli kuin painajaisesta. Kohta hän heräisi. Kohta tämä unimaailma vaihtuisi ankeaan todellisuuteen ja kaikki olisi yhtä kurjasti kuin aina ennenkin.

Rautasalossa kytee huumesota, joka vain odottaa räjähtämistään. Samaan aikaan KRP tutkii rikkaan perheen kaksostyttöjen kidnappausta. Yksinkertaiselta vaikuttava poliisioperaatio saa odottamattoman käänteen, joka sulkee tutkinnasta vastanneen KRP:n komisarion sen ulkopuolelle.

Rautasalon rumassa betonihelvetissä varttunut nuori katujen kasvatti yrittää todistaa osaamisensa ja jatkaa vankilasta vapautuvan isoveljensä jalanjäljissä. Naispuolinen järjestyspoliisi haluaa uskoa työhönsä ja sen merkitykseen.

Yksi kohtalokas ilta muuttaa heidän kaikkien elämän, eikä mikään ole sen jälkeen entisellään. Huonoille valinnoille ei aina ole vaihtoehtoa, eikä pahan kierrettä ole helppo katkaista. Mutta onko läpeensä väkivaltaisesta Rautasalosta ulospääsyä?

Kylmä maailma on itsenäinen päätösosa Koskimaan aikaisemmille kirjoille Rautasalo ja Ei parempaa huomista. Se saattaa loppuun tarinan epäreilusta maailmasta, jossa täytyy olla valmis tekemään mitä tahansa selviytyäkseen.

Heinolassa asuvan Joonas Koskimaan (s. 1987) tuotantoon kuuluu Rautasalo-trilogian ohella esikois-teos Sankaripoliisin kuolema (2016).

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anders Knutas 15
Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä liikennevälineessä istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, pitää kirjaa liikkeistäsi? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet...

Zoe Walker, lontoolainen kahden nuoren äiti, löytää lähijunassa lehteä lukiessaan ihmetyksekseen oman kuvansa seuralaispalvelujen mainosten joukosta. Hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Sitten Zoe löytää vanhemmasta lehdestä samalta paikalta toisen naisen kuvan - ja pian tämä nainen joutuu rikoksen uhriksi. Onko Zoe itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää. Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa.

Tähtitrilleristin odotetun toisen romaanin luettuasi katsot kanssamatkustajiasi toisin silmin.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mutsi on ei ihan pieni, jos ei aivan isokaan koira, jolle tapahtuu joka päivä uutta ja ihmeellistä. Maailma kun on Mutsista kiinnostava ja kerrassaan jännittävä paikka. Täällä riittää seikkailtavaa ja vastaan voi tulla vaikka mitä.

Siksi ei ole yhtään kummallista, että Mutsi tekee keikkaa bändin solistina, joutuu merirosvojen kaappaamaksi ja ratkaisee kadonneen professorin tapauksen. Toki Mutsi käy ystävänsä Jäniksen kanssa omatekoisella raketilla myös avaruudessa - siellä asustelee ainakin yksi chiliä kavahtava ilkimys ja monta kurnuttavaa pituushyppääjää.

Jukka Itkosen Koira nimeltä Mutsi on riemukas ja vastustamaton seikkailukertomus, joka on yllätyksiä täynnä. Humaani teos puhuu kauniisti välittämisestä, ystävyydestä ja erilaisuuden kohtaamisesta sekä tietenkin mielikuvituksen mahtavasta voimasta. Virpi Pennan letkeä kuvitus on omiaan siivittämään mainion ja viisaan Mutsi-koiran seikkailuja.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ponikartano 3
Ponikartano-sarjan kolmannessa kirjassa Pepin vanhemmat joutuvat jättämään heppahullun tyttärensä yksin pariksi viikoksi ennen koulun alkua, ja hänet lähetetään tuttuun ponikartanoon, ystävätär Elsa tietysti mukana. Innoissaan tytöt matkustavat maalle viettämään mukavaa ratsastuslomaa kartanon poneilla, ja aluksi kaikki sujuukin suunnitellulla tavalla. He hoitavat poneja, taluttavat ratsastavia kesävieraita ja tekevät poneilla lenkkejä metsään.

Läheisen hylätyn kartanon pihalla alkaa eräänä iltana tapahtua kummia. Se ei olekaan niin autio kuin on luultu. Mutta kuka on asettunut majailemaan kartanoon ja miksi? Siitä Ponikytät aikovat ottaa selvää. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu tälläkään kertaa heidän ponilomastaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ponikartano 4
Pepin ja Elsan perheet matkustavat vanhaan tuttuun ponikartanoon joulua viettämään. Maalaisjoulu ponien seurassa sujuu aluksi rauhallisesti, mutta jouluyönä alkaa yllättäen tapahtua. Kuka on murtautunut kassakaappiin ja vienyt sieltä rahaa sekä arvokkaat helmet?

Ponikytät ryhtyvät selvittämään asiaa omalla nerokkaalla tavallaan, ja tutkimukset edistyvätkin kiitettävästi, kunnes kartanossa tapahtuu uusi varkaus. Kuinka tytöt pääsevät varkaan jäljille, ja miten pääepäiltynä voi olla joulupukki?

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Herkko ja kadonneen ajan arvoitus on alakouluikäisille suunnattu mielikuvitusrikas salapoliisitarina. Yhden toiminnantäyteisen päivän aikana punnitaan niin etsivien kuin muidenkin Kekkerikujan asukkaiden ennakkoluulot ja omat rajat, huumoria unohtamatta.

Herkko on yksinäinen yhdeksänvuotias poika, joka rakastaa salapoliisikertomuksia ja ihailee yli kaiken Hercule Poirot'ta. Herkon isä seilaa merillä, ja äidillä on kiire; hän on luvannut paistaa leikkikentän myyjäisiin neljäsataa pullaa. Ongelmana on vain aika - mihin ihmeeseen se aina katoaa?

Tästä Herkko nappaa itselleen salapoliisitehtävän. Hän alkaa etsiä kadonnutta aikaa. Avukseen Herkko saa henkiin heränneen puuhakkaan lakanan sekä naapuriin muuttaneen Martan, joka ihailee suunnattomasti neiti Marplea. Herkolla tosin on omat ennakkoluulonsa tytön sopivuudesta salapoliisiksi.

Kadonneen ajan arvoitus kuljettaa kolmikon halki Kekkerikujan, jonka värikkäisiin asukkaisiin etsivät törmäävät hakiessaan vihjeitä aikavarkaasta. Kiusaajiltakaan kolmikko ei välty. Niitä löytyy sekä lasten että aikuisten joukosta.

Joanna Heinonen (s.1984) on jyväskyläläinen luokanopettaja ja sanataideohjaaja, jonka juuret sijait-sevat Pohjois-Karjalassa. Merillä seilaavan miehensä lisäksi Joanna rakastaa kirjoja ja on säännöllisin väliajoin huolissaan lasten ja nuorten lukutaidosta. Hän toivookin, että vanhemmat kannustaisivat lapsiaan lukemaan ja näyttäisivät itsekin esimerkkiä. Joannan omia lempikirjoja ovat Harry Potterit.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras puumaja 2
Andyn ja Terryn seikkailut maailman parhaassa (ja suurimmassa) puumajassa jatkuvat

Nyt puumajassa on jo 26 kerrosta. Kaverukset ovat lisänneet siihen skeittiradan, painovoimattoman kammion ja vaikka mitä. Mutta uusista keksinnöistä huolimatta parivaljakko ei välty vaikeuksilta. Bonus: kertomus siitä, miten Andy ja Terry kohtasivat!

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Anteeksiannon ja vaikenemisen aika on lopullisesti ohi

Kun Katan teini-ikäinen tytär löytyy julmasti murhattuna, Kata päättää etsiä tekijät ja ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Kostoretkellä hän jakaa verisiä tuomioita miehille, jotka ovat kohdelleet kaltoin naisia.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ne hiipivät hämärissä tai ryömivät koloistaan keskiyöllä.
IIK!
Niillä on kiiluvat silmät ja terävät hampaat.
HUI!
Ne ovat kammotuksia!

Onko kammotusten kanssa mahdollista tulla toimeen? Tämä kirja paljastaa yöpuolen kulkijoista yllättäviä asioita, jos siis uskallat lukea! Kuka ilkimys on laittanut kirjaston kirjojen väliin nakkisiivuja? Mitä tehdä, kun yksisilmäinen otus tuijottaa ikkunan takana? Haluatko tutustua myös PHKN, LORVIIN JA SUKKAPRN?

Reetta Niemelän hupsunkamalat runot ja Marjo Nygårdin säväkät piirrokset
marssittavat valokeilaan otukset, joista yleensä puhutaan vain kuiskien. Kammotuksiin tutustuttuaan lukijat huomaavat, että ne ovat oikeastaan kammottavan... kiinnostavia!

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Tuomikoski, Pekka, kirjoittaja ; Tiilikainen, Heikki, kirjoittaja, haastattelija ; Retti, Pirkko, kartantekijä (ekspressio) ; Sysimetsä, Ilmari, valokuvaaja (ekspressio)
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talvisodan alkamisesta tulee kuluneeksi 80 vuotta 30.11.2019. Vuonna 2010 ilmestyneeseen Pekka Tuomikosken Talvisota väestönsiirrot -kirjaan on lisätty Heikki Tiilikaisen haastattelemien evakkojen ja sotalasten tarinoita. Näitä tarinoita on noin kolmisenkymmentä.

Teosta elävöittävät autenttiset kirjeet ja muistelmat arjesta kuvineen. Talvisota

  • Väestönsiirrot on tiivis tietopaketti talvisodasta. Erityistä huomiota kiinnitetään sodan tapahtumiin ja niiden aiheuttamiin väestönsiirtoihin. Yrjö Jylhän runo Tuomittu Talo vuodelta 1941 kuvaa tapahtumia ja mielentiloja. Sotatapahtumien lisäksi talvi 1939-40 merkitsi suomalaisille siviileille mittavia väestönsiirtoja.

Rajan tuntumassa asuneet joutuivat useimmiten lähtemään kodeistaan talvisotaa pakoon, jopa lopullisesti. Aina ei ollut mahdollisuutta ottaa mukaan edes kaikkein välttämättömintä. Sodan kurimuksista myös lapsia siirrettiin Ruotsiin ja Tanskaan kiihtyvässä tahdissa talvisodan loppuun saakka. Tätä käytäntöä jatkettiin ja kasvatettiin jatkosodan aikana. Teoksen kuvitus pohjautuu pitkälti kiinnostaviin teemakarttoihin. Niistä selviää muun muassa väestönsiirtojen mittavuus kaikessa karuudessaan. Teoksessa tuodaan esille talvisodassa kaatuneiden määrä suhteutettuna kotipaikkakunnan väestöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totuus huhujen ympäröimistä naisista.
Tuhat nuorta naista lähti Suomesta Lapin sodan puhjettua. He päätyivät saksalaisten mukana Norjaan tai sortuvaan Saksaan. Naisten salaperäinen lähtö synnytti villejä huhuja heidän kohtalostaan. Keitä nämä naiset olivat, miksi he lähtivät ja mitä heille tapahtui?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Huppupäiset pyövelit katkovat ihmisten kauloja, noitia poltetaan, taikausko kukoistaa. Kirkko päättää kaikesta ihmisten elämässä ja maapallon uskotaan olevan litteä. Tällaista oli elämä keskiajalla - vai oliko sittenkään?

Ajatus pimeästä keskiajasta elää sitkeästi osana kertomusta modernin länsimaisen sivilisaation noususta. Keskiaika nähdään synkkänä kautena antiikin ja renessanssin loiston välissä, ja sille on varattu konnan rooli tarinassa yhteiskuntamme kehityksestä. Tätä väritettyä kuvaa on pönkitetty myös populaarikulttuurissa goottilaisesta kauhuromantiikasta moderniin fantasiakirjallisuuteen ja historiallisiin tv-sarjoihin.

Pimeä aika -teoksessa keskiajan asiantuntija Jaakko Tahkokallio oikoo kymmenen yleistä väärinkäsitystä keskiajasta. Murtamalla myytin kerrallaan hän piirtää todenperäisemmän kuvan aikakaudesta, jossa ihmiset eivät olleet vain väkivaltaisia tai kirkko tieteen kehityksen tiellä - ja miekkailu näytti aivan muulta kuin elokuvissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä opas antaa klassikoille kyytiä.

Oletko yrittänyt lukea klassikon, mutta homma kosahti heti alkuunsa?

Haluatko tehdä vaikutuksen johonkin kuumaan kirjatoukkaan?

Onneksi olkoon! Käsissäsi on juuri oikea kirja, jota selvästi tarvitset enemmän kuin kipeästi.

Lue klassikoita, ne on hyviä, sanotaan. Ne kasvattaa järkeä, sanotaan. Mutta sanotaan mitä sanotaan, aina klassikon lukeminen ei ole helppoa. Ei hätää! Tämän kirjan luettuasi huomaat, että se voi olla jopa hauskaa.

Olemme kaikki lukijoina erilaisia. Toinen lukee huvikseen Sotaa ja rauhaa, toinen tuskailee jo maitopurkin mainostekstin kanssa. Oli lähtötilanne mikä tahansa, jokainen voi oppia pelottomaksi klassikontaltuttajaksi. Siihen tarvitaan vain ripaus tietoa, rutkasti rohkeutta ja reilusti reipasta retkimieltä.

Taltuta klassikko! tulkkaa tutut merkkiteokset nykynuorille ymmärrettävään muotoon ja saa lukijan kieriskelemään naurusta. Kirjassa taltutetaan kahdeksan kotimaista klassikkoteosta, mm. Aino Kallaksen Sudenmorsian, Aleksis Kiven Seitsemän veljestä ja Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Teos sijoittui nuorten sarjan toiselle sijalle Ihan totta -tietokirjakilpailussa 2017.

Maria Laakso (s. 1982) on tamperelainen kirjallisuudentutkija, kirjoittaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä, mutta ennen kaikkea hervoton humoristi ja lajin asiantuntija. Laakson mielestä hauska tyyli ja tiukka sisältö eivät sulje toisiaan pois. Vakiintunutta klassikkokuvastoa uudelleen versioi teräväkynäinen sarjakuvataiteilija Johanna Roju Rojola.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Torvinen, Juha, kirjoittaja ; Hinkka, Harri, kirjoittaja ; Hinkka, Harri, kirjoittaja ; Sell, Juha, graafinen suunnittelija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomi-rockin mammutti on yli neljänkymmenen vuoden aikana julkaissut 15 studioalbumia, joista Repullinen hittejä on Suomen kaikkien aikojen toiseksi myydyin levy. Kaikkiaan levyjä on myyty yli 1,5 miljoonaa kappaletta. Toinen mammutti, tamperelainen, kahdesti Vuoden muotokuvaaja-tittelillä palkittu huippuvalokuvaaja Harri Hinkka on yli 20 vuoden ajan toiminut Eppu Normaalin hovikuvaajana.

Tätä kirjaa varten Hinkka ja Eppu-kitaristi Juha Torvinen yhdistivät voimansa. Lopputulos on jokaisen fanin huikea lahjakirja, jossa yhdistyvät Hinkan taidokkaat kuvat ja Torvisen letkeä kerronta rock-bändin arjesta ja juhlasta. Näitä karmeita tarinoita ihastellaan sadan vuoden päästäkin.

Juha Torvinen on Rovaniemellä syntynyt vasen­kätinen muusikko ja yksi Eppu Normaalin perustajajäsenistä. Koulutukseltaan hän on ylioppilas ja mielisairaanhoitaja, sotilasarvoltaan siviilipalvelusmies. Torvinen on muusikon toimen ohella toiminut tamperelaisen Poko Rekords -levy-yhtiön tuotantopäällikkönä ja Akun Tehtaalla sekalaisissa tehtävissä. Sivutoimenaan hän on kirjoittanut yli 50 kolumnia tamperelaisiin ilmaisjakelulehtiin.

Tamperelainen valokuvaaja Harri Hinkka on kuvannut urallaan Eppu Normaalin ohella myös muita tunnettuja muusikoita ja näyttelijöitä. Hänen valokuvistaan on järjestetty kaksi näyttelyä: Kasvot (Tampere-talo, 1998) ja Rockvalokuvia (vol. 2) 1998-2008 (Museokeskus Vapriikki, 2009). Hinkalle on myönnetty Suomen valokuvaliiton mestariarvo (1995).

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Kirja
Vesterinen, Jukka, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensimmäisen Suomessa valmistuneen henkilöauton valmistumisesta tulee marraskuussa 2009 kuluneeksi 50 vuotta, vai tuleeko?

Ei tule.

Ensimmäinen Suomessa valmistettu henkilöauto valmistui Korvensuun maanviljelyskonetehtaalla Mynämäellä vuonna 1913. Kuka tietää, millainen menestystarina siitä olisi tullut, jos maailmansota ei olisi syttynyt seuraavana vuonna.

Henkilöautorakentamista yritettiin myös 1950-luvun lopulla. Tuokin kokeilu jäi yhteen kappaleeseen.

Suomalaisen henkilöautoteollisuuden puolivuosisatainen historia on Saab-Valmetin, sittemmin Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan historiaa.

Tämä runsaasti kuvitettu kirja kertoo tuosta taipaleesta, mutta kurkistaa myös vanhempiin kotimaisiin henkilöautohankkeisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Iso kirja isoista traktoreista ja vähän pienemmistäkin Näytä tarkat tiedot

The big book of big tractors and some little ones too..., suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upea kirja erilaisista traktoreista: ketteristä minitraktoreista mahtaviin miinanraivaajatraktoreihin. Helposti ajattelee, että traktorit kuuluvat vain pellolle pörisemään, mutta tämä kirja poistaa sen harhaluulon: traktoreita käytetään mitä erilaisimmissa töissä. Kirjassa on upeat lähes metrin levyiset jättiaukeamat, jotka ovat pikkuihmisten silmissä uskomattoman kokoiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä kaunista haluat sanoa sille ihmiselle, johon olet ihastunut tai rakastunut?
Olet ihana! Olet minulle tärkeä! Tykkään sinusta kovasti. Olen ihastunut sinuun.

Haaveilen sinusta.
Haluaisin olla sinun omasi.
Haluaisin, että olet minun.
Haluaisin aina olla kanssasi.
Rakastan sinua.

Kun hormonibändi alkaa soittaa, et voi muuta kuin tanssia sen rytmissä.

Helppolukuinen ja selkeä tietokirja nuorille ihastumisesta, seksistä ja parisuhteesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 40

Valaan jäljillä Näytä tarkat tiedot

On the trail of the whale, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lauri Lonkero kaipaa juuri sinun apuasi! Laurin paras kaveri Hula on kadonnut. Lähde seikkailuntäyteiselle etsintäretkelle maailman merille! Seuraa vihjeitä, ratkaise tehtävät ja merkitse muistiin matkasi varrella näkemäsi eläimet.

Tallennettuna:
Hakutulos 41

Ihanan iljettävät tiedekokeet Näytä tarkat tiedot

The sticky stinky science book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tahmean hauskaa tiedettä koululaisille!

Tiede ei aina tarkoita valkoisia takkeja ja putipuhdasta laboratoriota. Tiede voi olla myös sotkuista, tahmeaa, haisevaa, limaista, niljakasta, ällöttävää ja yököttävää. Toisin sanoen paljon hauskempaa kuin uskoisitkaan!

Pääset tekemään huikeita kokeita, mutta samalla opit uusia kiehtovia asioita. Saat tietää, miksi lima on limaista, miksi kasvit mätänevät veteläksi mössöksi ja miksi jotkin asiat haisevat tosi pahalta. Luvassa on kylmiä faktoja, kammottavia havaintoja ja puistattavia huomioita. Ota nenästä kiinni ja sukella suin päin tieteen ihmeelliseen maailmaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensiluokkalainen tuskailee aapisensa kanssa: tavut törmäilevät toisiinsa ja vaihtavat paikkaa. Lukemisen pulmat vaikuttavat myös monen nuoren ja aikuisen elämään. Koulu-uupumuksen syy voi olla tunnistamatta jäänyt lukivaikeus.
Noin joka kymmenennen suomalaislapsen ja -nuoren lukutaito on riittämätön. Ilman sujuvaa lukutaitoa voi olla hankala selvitä arkisistakin askareista. Jotta lukivaikeuteen voidaan tarjota tukea, se pitää tunnistaa. Mikä lukivaikeus on, ja miten sen kanssa selviää?

Lukivaikeudesta lukitukeen kuvaa, miten lukivaikeus tunnistetaan ja millaista kuntoutusta tai tukea oppimisen avuksi on saatavissa. Kirja tarjoaa tukea ja konkreettisia ohjeita lukemisen opettamiseen. Sen kohderyhmänä ovat luokan-, aineen- ja erityisopettajaksi opiskelevat, esikoulun opettajat, vanhemmat, sosiaalityöntekijät sekä puheterapeutit.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poliisin erikoisjoukko kovissa paikoissa

Valmiusyksikkö Karhu on erikoiskoulutettu toimimaan rankoissa olosuhteissa pankkiryöstöistä panttivankitilanteisiin. Entinen karhuryhmäläinen Harri Gustafsberg kuvaa yksikön toimintaa ensimmäistä kertaa ja kertoo koukuttavasti myös ihmismielen pimeästä puolesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Kujala, Antti, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sitkeän käsityksen mukaan kolonialismi ei koskenut suomalaisia - siksi Suomessa harvoin ymmärretään, miten rankkaa hyväksikäyttöä ja sortoa kolonialismiin liittyi. Samalla jää huomaamatta, että nykyisen pakolaiskriisin siemenet kylvettiin siirtomaiden aikana.
Kivenmurskaajat etenee ensimmäisistä kolonioista siirtomaavaltojen veriseen kultakauteen ja lopulta vapautumiseen, seuraa Afrikkaan ja Intiaan purjehtivia kauppalaivoja ja luo katseensa plantaaseille, jotka orjuus sai kukoistamaan.
Ensimmäinen suomalainen kolonialismia käsittelevä teos etsii vastausta polttaviin kysymyksiin: Kuinka suuri osuus siirtomailla oli länsimaiden teollisessa vallankumouksessa? Miksi siirtomaaisäntiä sanottiin kivenmurskaajiksi? Millainen on kolonialismin perintö? Asiantunteva ja monipuolinen teos osoittaa, miten syvälle historiaan eriarvoisuuden juuret ulottuvat.

Antti Kujala (s. 1948) on Helsingin yliopiston Suomen ja Venäjän historian dosentti, jonka mielenkiinto on viime vuosina suuntautunut Euroopan ulkopuolelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Gustafsson, Mikko, kirjoittaja ; Huuskonen, Janne, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sukellus suomalaisen rikollisuuden kovaan ytimeen.

Kahden tutkivan journalistin kirja moottoripyöräjengiläisten ja vanhan alamaailman yhteenotosta ja konfliktin jälkeisestä yhteiselosta.

Suomen alamaailma mullistui 1990-luvulla, kun Helvetin enkelit ja Bandidos saapuivat maahan. Jengit tappelivat ensin keskenään, ja Sörkan vankilassa bandiitit ottivat yhteen myös vanhan rikolliskaartin kanssa.

1997 Bandidos solmi rauhan Enkelien ja perinteisten rikollispomojen kanssa. Aiemmin vanha kaarti halveksui jengiläisten liivejä, mutta pian sovun jälkeen osa heistä verhoutui itsekin nahkaliiveihin.

Eräs uusista jengiläisistä oli Keijo Vilhunen, yksi United Brotherhood -jengin pomoista. Vilhunen tuomittiin Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion kanssa törkeistä huumerikoksista vuonna 2016.

Laajaan haastatteluaineistoon perustuva Kultainen vasikka kertoo myös, millaista on olla jengiläisen puoliso, kuinka jengiläisten rasvabuutsit vaihtuivat merkkilenkkareihin - ja miten järjestäytynyttä rikollisuus Suomessa ylipäätään on.

Rikostoimittajat Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen kertovat kirjassaan suuret tarinat, jotka eivät taipuneet uutisjutun formaattiin. Gustafssonilta on ilmestynyt aikaisemmin yhdessä Jantso Jokelinin kanssa kirjoitettu tietokirja Kebutabu. Huuskonen kuului työryhmään, joka sai 2018 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttu -sarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Boyle, Benita ; Ayres, Honor, kuviitaja, kuvittaja ; Sevón, Marja, kääntäjä
2013
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Surijalle, läheiselle ja niille, jotka kohtaavat surevia ihmisiä

Surulla on monet kasvot. Se on tunne, joka liittyy menetyksiin. Se tulee, asettuu ihmiseen ja lähtee sitten, kun se on tehnyt työnsä. Se hidastaa, hiljentää, masentaa ja vie voimia. Teos antaa luvan surra kaikkea, mistä on päättänyt luopua tai joutunut luopumaan.

TM, pappi, sielunhoidon asiantuntija ja skeematerapeutti Miia Moisio toimii hyvinvointialan yrittäjänä. Hän on kirjoittanut Hidasta elämää -sivustolle vuodesta 2011. Miian esikoisteos Toivon kirja masennuksesta ilmestyi vuonna 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Japanilainen teeseremonia kasvaa elämän oppitunneiksi

Tältäkö sade tuoksuu! Noriko Morishita on nuori nainen aloittaessaan teeseremonian opiskelun. Sitkeästi, joka viikko 25 vuoden ajan hän käy oppitunneilla. Vähitellen hän huomaa, kuinka yksityiskohtaiset säännöt ja rituaalit rauhoittavat mielen ja helpottavat vastoinkäymisissä. Vuodenaikojen kierto, elämän moninaiset tapahtumat, sekä suuret ja pienet oivallukset nivoutuvat teehetkiin. Yksityiskohtaisten sääntöjen alta avautuu teeseremonian tuoma rauha ja vapaus.

Tallennettuna: