Haku

Uutuudet, vko 42/2019

Kaustisen kirjastoon 14.–20.10.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 1.11.2019
Hakutulos 1
Kirja
Hakkola, Kalle, sarjakuvantekijä ; Ahokoivu, Mari, sarjakuvantekijä ; Kumiorava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sanni ja Joonas suuntaavat raikkaan syksyiselle metsäretkelle, josta muodostuu mielenkiintoisten luontohavaintojen ja vilkkaan mielikuvituksen rikastuttama värikäs seikkailu! Mielikuvitus on koetuksella myös pitkällä junamatkalla. Keksivätkö lapset mieluisaa ajankulua, vai uhkaako matkasta tulla pitkäveteinen? Tässä kirjassa Sanni ja Joonas seikkailevat myös lyhyemmissä tarinoissa, joita on julkaistu aiemmin Ilta-Sanomissa ja Koululaisessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meneekö joulu pilalle, kun joulupukin reki on epäkunnossa? Ei suinkaan, jos se Ryhmä Hausta on kiinni. Pennut rientävät auttamaan pukkia ja kuljettamaan lahjoja perille.
Värikkäästi kuvitettu, lämminhenkinen kirja huokuu joulun tunnelmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Taplin, Sam, kirjoittaja ; Iossa, Federica, taiteilija ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienet lapset nauttivat kuullessaan lumoavia talvisia ääniä, kun he painavat tämän kauniisti kuvitetun kirjan sivuilla olevia äänipainikkeita.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Ruohonen, Hannamari, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi parhaita juttuja, joita Kaisa ja Oskari tietävät, ovat retket. Kivan retken voi tehdä melkein mihin vain ja milloin vain - täytyy vain olla vähän mielikuvitusta. Retken voi tehdä päiväkodin pihaan, kun se on suljettu, ojaa ympäröivään heinikkoviidakkoon, voi lähteä taskulamppujen kanssa aaveretkelle kellariin tai mummin kanssa puistonpenkille ihmisiä katselemaan. Retken voi joskus tehdä naapurin ovelle ja saada kutsun sisään.Hannamari Ruohonen opiskeli graafista suunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa, ja hän on työskennellyt kuvittajana valmistumisestaan lähtien. Hän asuu perheensä kanssa Ahvenanmaalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina ja Manu odottavat kaupungissa asuvaa Sipriina-serkkuaan vierailulle. Suunnitelmissa on tehdä yhteinen telttaretki lähimetsään.
Tätä on odotettu kauan!
Retki alkaa, kun eväskori on täytetty ja Sulo-eno pystyttää teltan. Päivän mittaan retkeläiset oppivat rohkeutta, neuvokkuutta ja tuntemaan myös luonnon rikkautta. Tätä päivää ystävykset eivät unohda!

Kirjoittaja Tuula Puranen on toimittaja sekä erä-ja luonto-opas.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meripartio on vauhdissa!
Kun mustekalavauva eksyy emostaan, Ryhmä Haun hengenpelastajataidot joutuvat koetuksella. Onnistuvatko pennut saattamaan vauvan ja emon yhteen, ennen kuin ketään sattuu?
Jännittävä uusi kuvakirja Ryhmä Haun seikkailuista.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännälahdessa on karnevaalit, mutta pormestari Hanttista ei naurata. Hän ei ole voittanut yhden yhtä palkintoa!
Kun ahne pormestari päättää järjestää sekasortoa ja varastaa kaikki palkinnot, Ryhmä Haun on pelastettava tilanne.
Hauska ja vauhdikas kuvakirja suosituista koiranpennuista.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Lumme, Johanna, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viidakon väki asettuu kaupunkiin ja saa aikaan jotakin ihan uutta.
Seepra, Kirahvi ja Kanaemo asuvat tyytyväisinä viidakossa. Kun luonnonmullistus toisensa jälkeen kurittaa niiden kotia, ne joutuvat lähtemään uhkarohkealle pakomatkalle yli valtameren.
Kaverukset päätyvät kaupunkiin, joka korkeine kivitaloineen on ihan erilainen kuin kotiviidakko. Kaupunkiin niiden on kuitenkin rakennettava uusi kotinsa. Yhteistyön tuloksena syntyy jotakin kaikille uutta: talo jossa on hiukan kaupunkitaloa, hiukan pesän mukavuutta ja paljon viidakon villiä tuntua.
Viidakon väki on oppikirjankuvituksillaan valloittaneen taidemaalari Johanna Lumpeen ensimmäinen oma kuvakirja. Se aloittaa Viidakon väestä kertovan sarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauan, kauan sitten ja ehkä aivan vieläkin asusti vanhassa korpimetsässä neuvokas pieni hömötiainen Hilppa ystävineen. Korven asukkkaat olivat huomanneet ihmisen muokanneen metsiä ja ilmastonkin tästä syystä muuttuneen. Monta rakasta ystävää oli kadonnut olosuhteiden muututtua ja nyt puita rahaksi rouskuttavat koneet olivat jälleen möyrimässä lähemmäs. Miten käy Kalervo Korpikolvan, jonka kodiksi sopii vain 150 vuotta vanha lahopuu. Onnistuuko Hilppa pelastamaan kotimetsän?

Hilppa Hömötiainen sopii sekä iltasatukirjaksi että itselukeville. Teos on kirjailija Seija Helanderin ja kuvittaja Anne Stoltin neljäs yhteinen kirja. Hilppa Hömötiainen sisältää paljon tietoa korpimetsien ja sen asukkaiden moninaisuudesta. Avaa kirja ja astu metsään!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosittujen Pikkuli-kuvakirjojen seuraavassa osassa Pikkuli aikoo rakentaa majan - mutta saako siellä viettää aikaa kukaan muu?

Pikkuli haluaisi istua ja lukea kotona kaikessa rauhassa, mutta äidin ja isän siivoilu tekee siitä mahdotonta. Siksi Pikkuli päättää rakentaa itselleen majan!

Muut Aurinkonummen metsän eläimet rientävät avuksi, ja yhteistyöllä majasta tuleekin hieno. Pikkuli ei kuitenkaan halua jakaa rakennusta muiden kanssa ja ajaa ystävänsä pois. Olisikohan majasta sittenkin ollut hauskinta nauttia yhdessä?

Lapset tuntevat Pikkulin Pikku Kakkosella esitetystä animaatiosarjasta, joka on menestynyt myös kansainvälisesti: sen esitysoikeudet on myyty jo useisiin kymmeniin maihin. Lisäksi Espoon kaupunki on opettanut päiväkodeissa tunne- ja vuorovaikutustaitoja Pikkuli-sovelluksen avulla. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt kuvakirjat Pikkulin syntymäpäivä, Pikkuli pelastaa päivän ja Pikkuli sanoo EI! sekä yksi tarroin varusteltu puuhakirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Moni tuntee hyväsydämisen ja kommelluksille alttiin Tonttu Toljanterin, mutta harva tietää, kuinka hän nuorena tonttuna tutustui joulupukkiin.
Kaikki alkaa päivästä, jolloin Toljanteri törmää kauppias Ruplanderiin. Tämä on matkalla Korvatunturille myymään joulupukille niin ihmeellisen hienoa vaatekertaa, ettei sitä edes näe, jollei ole kyllin viisas.
Toljanteri ei ole, ja mitä enemmän hän asiaa pohtii, sen vakuuttuneemmaksi hän tulee tehtävästään. Hänen on estettävä kaupat. Joulupukin on lähdettävä aaton ajelulleen asussa, jonka tyhmäkin näkee, muuten olisi monen joulumieli koetuksella.
Toljanteri ryntää kauppiaan perään vikkelillä kintuillaan, jotka tapaavat olla useamman askeleen edellä ajatusta ja harkintaa. Mutkikas matka sisältää jännittäviä käänteitä ja yllättäviä kohtaamisia. Sen päässä odottaa aivan erityinen joulu, jonka pulmat Toljanteri todellakin tulee ratkaisseeksi.
410-vuotiaille.

Annukka Kiuru on Vantaalla asuva dramaturgi, joka on kirjoittanut lapsille teatteriin ja televisioon liki kahdenkymmen vuoden ajan. Hän on Tonttu Toljanterin alkuperäinen luoja ja tv-sarjan käsikirjoittaja.

Jyväskyläläinen kuvittaja Sirkku Linnea on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista. Hän on tehnyt kuvituksia useisiin kirjoihin, mm. Suomalaiset taruolennot, Suomen myyttiset eläimet, Lapsen oma pandakirja ja Suomen lasten majakkakirja.

Tonttu Toljanteri ja joulupukin uudet vaatteet on kirjailija Annukka Kiurun ja kuvittaja Sirkku Linnean viides yhteinen kirja. Aiemmin Minerva on julkaissut heidän teoksensa Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtävä, Tonttu Toljanteri ja outo jouluvieras, Moksun paja sekä Moksu ja Avaruus-Osmo.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hilja 4
Vihreässä talossa avataan ensimmäisiä kalenterinluukkuja, sillä joulu on tulossa.

Hiljalla on kuukausi aikaa selvittää: a) onko tonttuja oikeasti olemassa b) mihin lahjat hävisivät tuulikaapista ja c) voivatko asiat, joita ei näe, olla totta.

Isosisko Veini väittää, että joulu on pelkkä mainostemppu, mutta Hilja päättää todistaa, että joulussa on taikaa. Alkaa salainen operaatio, johon kuuluu tonttuansan virittäminen sekä paljon muistiinpanoja ja naapureiden vakoilua. Joulupukkikaan ei pääse helpolla, sillä hän joutuu aattona Hiljan valheenpaljastustestiin.

Tonttupuuhien lisäksi Hilja ehtii kuivaharjoitella mäenlaskua yläkerran portaissa, osallistua vaarin lahjatalkoisiin ja leipoa pipareita. Koulussakin valmistaudutaan talven suureen juhlaan. Hiljalla on rooli joulukuvaelmassa, jota ei tunnista entisekseen.

Monen monta kommellusta on edessä ennen kuin vihreän talon väki voi vihdoin rauhoittua joulunviettoon.

Hilja seikkailee nyt myös saksaksi! Woow Booksin kustantama avausosa Hilja und der Sommer im grünen Haus saa jatkoa syksyllä 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Wiechmann, Heike, kirjoittaja, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hetkinen, mitä seepravarsa tekee ponitilalla? Löytyykö sille sieltä uusi koti? Saana ja Viivi avustavat asiassa! Mikki-poni saa uuden omistajan, ja Papu joutuu ratsastusretkellä näyttämään, ettei se pelkää vettä tipan tippaa... Kolme kutkuttavaa tarinaa heppahulluille.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 2
Kaupungilla liikkuu viisimetrinen jättiläinen, joka ryöstää leideiltä koruja pimeillä kujilla. Mestarietsivä Peppunen vainuaa, ettei kaikki ole, miltä näyttää. Nokkelalla päättelykyvyllään sekä tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla, hän ratkaisee tämänkin tapauksen.

Ikäsuositus 6+

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
THiLO, kirjoittaja ; Paule, Irmgard, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juuso on huippuhyvä maalivahti. Onni potkaisee ja Juuso tapaa erään tähtipelaajan entisen valmentajan. Pääseekö hän tämän joukkueeseen? Totista joukkuehenkeä osoittavat puolestaan Futistiikerit, jotka päättävät kunnostaa pelikenttänsä omin voimin. Kolme vetävää futistarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cold Creekin pienessä kaupungissa 19-vuotias Sadie voi luottaa vain itseensä. Hänen äitinsä jätti Sadien ja tämän pikkusiskon Mattien omilleen, kun tytöt olivat pieniä. Kun Mattie löytyy murhattuna, Sadien koko maailma romahtaa. Poliisilla ei ole epäiltyjä, mutta Sadie on vakuuttunut, että hän tietää tappajan henkilöllisyyden. Nyt hän ei voi levätä ennen kuin on kostanut sisarensa kohtalon. Hinnalla millä hyvänsä.

Radiotoimittaja West McCray omistaa uuden podcastinsa Sadien tarinalle ja yrittää selvittää, mitä oikeastaan tapahtui. Tunsiko Sadie murhaajan? Saiko hän ikinä syyllisen kiinni?

Sadie on selkäpiitä värisyttävä YA-trilleri, joka on myyty jo 18 maahan. Teos voitti Odyssey-äänikirjapalkinnon ja oli ehdolla Goodreads Choice Awardille. Sadie on myös Edgar-palkintoehdokas. Kirjan rakenne on koukuttava: Westin podcast tarjoaa laajemman kontekstin Sadien määrätietoiselle ajojahdille, ja Sadien oma ääni täyttää puuttuvat palapelin palaset, joita West yrittää sovittaa kohdilleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Stütze, kirjoittaja ; Vorbach, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Annu, Erika ja Pinja ovat parhaita ystävyksiä. Annu auttaa Pinjaa koiranpennun kouluttamisessa, ja Erika ehdottaa kivaa leikkiä: majanrakennusta! Mutta kun Annu haluaa tehdä jotain muuta, tytöt joutuvat riitoihin. Onnistuuko kolmikko saamaan sovun aikaiseksi? Kolme tarinaa, joissa on tyttöenergiaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Sten, Camilla, kirjoittaja ; Sten, Viveca, kirjoittaja ; Kojo, Tuula, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Synkät vedet 3
Hyytävän jännittävän kauhusarjan päätösosa.
Kamppailtuaan merenhaltian kauhistuttavia voimia vastaan Tuva opettelee merenkansan maagisia kykyjä. Hän tuntee olevansa yksin, kun paras ystävä Rasmus on muuttanut pois saaristosta. Sitten tapahtuu jotain hirvittävää: yhteyslautta vajoaa jäihin kaikki matkustajat mukanaan. Sitä sanotaan onnettomuudeksi, mutta Tuva epäilee muuta. Meri loimuaa merieliöiden valoa, vesisäihkyä. Se on paha enne, sanovat vanhat saaristolaiset. Vaaralliset ajat odottavat.
Ennen talvipäivänseisausta, kun magia on voimakkaimmillaan, pitää Tuvan pysäyttää muinainen pahuus.
Lue myös Synkät vedet - Syvyyksissä ja Synkät vedet - Sumussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Will Trent, Jack Reacher
Kaksi jännityskirjallisuuden huippunimeä, ystävykset Karin Slaughter ja Lee Child, yhdessä! Will Trent kohtaa Jack Reacherin.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Tummenevat varjot Näytä tarkat tiedot

A gathering of shadows, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Shades of Magic 2
On kulunut neljä kuukautta siitä, kun Kell sai haltuunsa salaperäisen mustan kiven ja kohtasi Lila Bardin. Neljä kuukautta siitä, kun prinssi Rhy haavoittui ja Valkoisen Lontoon hallitsijat päihitettiin. Salakuljettamisen taakseen jättänyt Kell näkee pahaenteisiä unia ja kaipaa ainaisen reipasta Lilaa rinnalleen. Hänen ympärillään Punainen Lontoo valmistautuu suureen kansainväliseen mittelöön, jossa otetaan maagikoista mittaa. Samaan aikaan eräs merirosvoalus lähestyy kaupunkia tuoden vanhoja ystäviä satamaan. Kun kisojen valmistelut pitävät Punaisen Lontoon kiireisenä, toinen Lontoo on heräämässä henkiin. Taikuuden tasapaino on kuitenkin vaarassa, ja yhden Lontoon kukoistus tarkoittaa toisen tuhoa.

Amerikkalainen fantasia- ja scifikirjailija Victoria V. E. Schwab on noussut teoksillaan New York Timesin, Indien ja monen muun julkaisun bestsellerlistoille. Schwabin tuotantoon kuuluvat mm. Shades of Magic -, Villains- ja Monsters of Verity -sarjat sekä lukuisia itsenäisiä teoksia. Huikean Shades of Magic -fantasiatrilogian aloittanut Magian syvempi sävy on myyty 21 maahan, ja Sony on ostanut sen televisio- ja elokuvaoikeudet. Tummenevat varjot on trilogian toinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Sköld 3
Pelottavan ajankohtainen romaani - Sarenbrant sekoittaa taitavasti viihdettä ja jännitystä.

Tukholman kaduilla asuvia kerjäläisiä vaanii sarjamurhaaja. Poliisit epäilevät tappajan olevan mielenvikainen, yksinäinen tekijä. Pian kuitenkin selviää, että murhien takana on sotilaallisen järjestäytynyt taho, jolla on pirullinen suunnitelma.

Samaan aikaan joukko ystäviä ja sukulaisia kerääntyy suremaan kunnianhimoista nuorta poliisia, äitiä, tytärtä ja sisarta.

Kerjäläinen on rikospoliisi Emma Sköldistä kertovan sarjan kolmas suomennettu romaani. Aiemmin ovat ilmestyneet Avoimet ovet ja Osasto 73.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa. Sarenbrant asuu romaanista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Harry Potter ja liekehtivä pikari Näytä tarkat tiedot

Harry Potter and the goblet of fire, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harry Potter 4
Kolmivelhoturnajaiset kutsuvat!

Jim Kayn upeasti kuvittama neljäs Harry Potter -teos on täynnä taikaa.
"Koetuksia on kolme; ne ovat tasavälein kouluvuoden mittaan, ja niissä koetellaan ottelijoita monin eri tavoin... heidän taikataitojaan - urheuttaan - päättelykykyään - ja tietenkin kykyään pärjätä vaaratilanteissa."

Harry Potterin neljäntenä kouluvuonna Tylypahkan koulussa järjestetään kolmivelhoturnajaiset, joihin osallistuu oman koulun lisäksi kaksi muuta velhokoulua, Beauxbatons ja Durmstrang. Kustakin koulusta valitaan ottelija kolmeen rohkeutta, taitoa ja ajattelua mittaavaan koetukseen. Kolmen koulun nuoret velhot ja noidat seuraavat turnajaisia omia suosikkejaan kannustaen. Ottelupäivien välissä koulunkäynti jatkuu.

J.K. Rowling on huikean maailmanmenestyksen saavuttaneen Harry Potter -kirjasarjan tekijä. Seitsenosainen teossarja ilmestyi vuosien 1997 ja 2007 aikana. Kirjasarjaa ja kolmea niihin liittyvää hyväntekeväisyyttä varten kirjoitettua käsikirjaa on myyty yli 500 miljoonaa kappaletta. Harry Potter -kirjat on käännetty yli 80 kielelle ja kirjojen pohjalta on tehty kahdeksan menestyselokuvaa. Tylypahkan oppikirja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (jonka tuotto meni Comic Relief -järjestölle) toimi inspiraation lähteenä Warner Brosin tuottamalle viiden elokuvan sarjalle, joista ensimmäinen oli Ihmeotukset ja niiden olinpaikat, 2016. ja toinen Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset, 2018.

Jim Kay sai Kate Greenway -mitalin, Britannian arvostetuimman kuvituspalkinnon, vuonna 2012 Patrick Nessin teoksen Hirviön kutsu ( A Monster Calls) kuvituksesta. Kay opiskeli kuvitusta Westminsterin yliopistossa. Hän on työskennellyt mm. Tate Galleryssa ja V&A -museossa sekä suunnitellut elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Nykyään hän on päätoiminen kuvittaja. Kay asuu Northamptonshiressä elämänkumppaninsa ja pelastamansa löytökoiran kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Norjalaisen kirjallisuuden kärkinimen vavahduttava, psykologisesti tarkkanäköinen romaani miehestä, joka ei osaa päästää toisia ihmisiä lähelleen.

Kirjailija Arvid Jansenin elämä on sirpaleina. Hänen vanhempansa ja sisaruksensa ovat kuolleet laivapalossa, ja myöhemmin vaimo on lähtenyt ja vienyt tyttäret mukanaan. Vähitellen selviää, että isän ja tytärten suhdetta hiertää Arvidin tekemä kammottava virhe.

Arvid on niin sulkeutunut ja kipuunsa kietoutunut, että ajaa läheiset luotaan. Kaksitoistavuotias, vakava Vigdis-tytär on ainoa, jonka katseen edessä hän ei pysty piiloutumaan. Isän ja tyttären suhde on samalla toivonpilkahdus, kenties viimeinen mahdollisuus saada yhteys toisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veijarikirjailijan ennen julkaisematon esikoisromaani

Arto Paasilinna teki monet asiat toisin kuin kukaan muu. Syksyllä ilmestyy hänen ensimmäisen romaaninsa, joka jää hänen viimeisekseen.

Nuori Arto Paasilinna kertoi usein tarinoita ystäviensä viihdykkeeksi. Laki vaatii vainajia on koukuttava lännenseikkailu, jonka päähenkilö on Denverin seriffi. Sankarin luonteen Paasilinna kuvaa olevan seriffille sovelias: tarpeeksi rikollisia ominaisuuksia kunnolliseen virantoimittamiseen".

Kertojasuosikin tutut piirteet: veijarimaisuus ja lukijan pyörittely nokkelasti kerronnan pyörteissä ovat esikoisteoksessa jo vahvasti läsnä. Onko romaanin loppu onnellinen vai ei, jääköön lukijan päätettäväksi, mutta viimeisen lauseen voimme paljastaa:

Valitettavasti tämä kirja päättyy tähän.

Kolmekymmentäviisi romaania ja lukuisia muita teoksia julkaissut Paasilinna (1942-2018) oli Suomen yksi merkittävimmistä kirjailijoista. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat Jäniksen vuosi, Ulvova mylläri, Hurmaava joukkoitsemurha sekä Hirtettyjen kettujen metsä. Useat Paasilinnan kirjat ovat myös kääntyneet valkokankaalle niin Suomessa kuin maailmallakin. Maailmanlaajuisesti hänen kirjojaan on myyty yli kahdeksan miljoonaan kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aatami on komea ja älykäs - lähes täydellinen, lähes ihminen.

Eletään 1980-luvun Lontoossa, mutta historia ei ole se, jonka me tunnemme. Charlie ostaa Aatamin, yhden kalliista ja upouusista androideista. Yhdessä rakastettunsa Mirandan kanssa Charlie määrittelee Aatamin persoonallisuuspiirteet - he tekevät Aatamista täydellisen. Komea ja älykäs androidi rakastuu Mirandaan, ja kolmiodraama on valmis. Charlie, Miranda ja Aatami joutuvat perustavanlaatuisten moraalisten kysymysten äärelle.

McEwanin kumouksellinen ja kiehtova romaani kysyy, mikä tekee ihmisestä ihmisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alina Mänty 7
Kaveriporukka kokoontuu juhlimaan pariskunnan nelikymppisiä ja tupareita. Yksi vieraista ei koskaan palaa kotiin.

Voi Riina, mitä meille kaikille on oikein tapahtunut! Ei tämän näin pitänyt mennä. Meistä piti tulla onnellisia. Me oltiin niin ihmeellisiä ja erikoisia ja nyt me ollaan pelkkiä surkeita luusereita koko jengi.

Tapaus saa ylikonstaapeli Alina Männyn palaamaan sairauslomalta töihin ja tositoimiin. Hänen vaistonsa sanoo, että Eevin surmaaja löytyy ryhmän sisältä, vaikka kaikki vakuuttavat syyttömyyttään eikä kenelläkään varsinaisesti tunnu olevan motiivia teolle.

Kukin kärsii omalla tavallaan elämässä. Pipsan ja naisiinmenevän Timon myrskyisät välit ovat kaikkien tiedossa. Ullan mies Ville on juoppo mutta ei myönnä sitä itse.

Lotta ja Harri ovat menettäneet kaksosensa vastasyntyneinä ja kipuilevat edelleen menetystä. Lotan mielestä lapset elävät enkeleinä heidän keskuudessaan, eikä hän ota kuuleviin korviinsa miehensä toivetta uudesta lapsesta. Riina suree 18-vuotiaana kuollutta poikaansa.

Tapausta tutkijaryhmänsä kanssa selvitellessään Alina pyristelee oman elämänsä käännekohdassa ja miettii perheen tuomaa vastuuta. Voisiko lapsen puolesta jopa tappaa?

Yksi hyvää toinen pahaa on psykologinen dekkari menetyksen ja vihlovan surun ytimestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Piia Pikkuleipä muuttaa Näytä tarkat tiedot

Piia Präänik kolib sisse, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koulun pian aloittava Piia Pikkuleipä muuttaa äidin, isän ja Luutu-kissan kanssa idylliseen puukerrostaloon Poppelikujalle. Piia toivoo uusia ystäviä - eikä joudu pettymään! Yläkerran muhkea bernhardilainen, vaatekaapissa lymyilevä koiperhonen ja karhuja rakastava kanadalainen Jack ovat vasta alkua. Piian ystäviin kuuluu myös punkrockia rakastava Rasmus-eno, jonka ikkunalaudalla kasvaa sekä tomaatteja että lihansyöjäkasvi.

Kairi Look antaa tarinoissaan tilaa erilaisuudelle ja erikoisuudelle. Hänen hahmoillaan on pilkettä silmäkulmassa ja ne rohkaisevat lapsia kyseenalaistamaan ja tutkimaan. Pitkään Pariisissa ja Amsterdamissa asunut Kairi Look on palkittu useaan kertaan lastenkirjoistaan, ja hänen teoksiaan on käännetty muun muassa ranskaksi. Suomeksi häneltä on ilmestynyt hulvaton seikkailutarina Lentokentän lutikat, joka on elokuussa ilmestyvän Lookin Piia Pikkuleipä muuttaa -uutuuden tavoin Katariina Suurpalon ansiokkaasti suomentama.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikään ei ole pääsaarelaisten mielestä yhtä pahaa kuin elämä merirosvona. Niin että sen täytyy olla aika mahtavaa. Kun täytin kymmenen vuotta ja sain oman huoneen, ryhdyin valmistautumaan siihen, että merirosvot tulevat ja sieppaavat minut.

Kajo on Korkeamuuri-nimisessä orpokodissa asuva tyttö, joka haluaa epätoivoisesti päästä pois ankeasta ja ilottomasta elämästään. Eräänä päivänä hänelle aukeaakin tilaisuus päästä karkaamaan, mutta kuinka ollakaan: kaksi merirosvoa sieppaa hänet mukaansa - juuri niin kuin hän oli salaa toivonutkin!

Uimataidoton ja vähäisesti kiipeilemään tottunut Kajo on aluksi merirosvojen matkassa aivan hädissään. Kajosta tehdään kuitenkin Merenkiitäjän laivatyttö, ja muu miehistö on vain mielissään, kun Kajo ei suostu uudessa tehtävässään miten tahansa pompoteltavaksi. Samalla Kajon vanhemmista ja menneisyydestä alkaa selvitä yllättäviä asioita...

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dekkarilegendan kuusi kutkuttavaa mysteeriä johdattavat ihmismielen salatuimpiin sopukoihin.

Ensimmäistä kertaa samoissa kansissa julkaistavia rikostarinoita yhdistää koston motiivi. Oppilaitaan piinaavat opettajat saavat ansionsa mukaan ja kahdeksankymppinen järjestää suloisen koston hoitokotinsa turvasta käsin. Myöhään joulupäivän iltana julma kartanonisäntä joutuu murhaajan uhriksi.
Kiehtovissa mysteereissään P.D. James ei tyydy vain syyllisen paljastamiseen, vaan avaa ihmismielen synkimpiä taipumuksia - niitä, jotka voivat pahimmillaan tehdä kenestä vain murhaajan.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Verenkarvas romaani talvisodasta.

Monisärmäinen kertomus siviileistä, jotka eivät lähteneet evakkoon Puna-armeijan tieltä talvella 1939.

Suomussalmen ruudinkatkuinen tarina tempaa lukijan mukaansa tapahtumien keskiöön Neuvostoliiton miehittämiin kyliin ja suomalaisen sotapoliisiosaston mukana ankariin puolustustaisteluihin.

Useilla romaanin hahmoilla on vastineensa historiassa. Näitä ovat niin Lev Mehlis lähimpine alaisineen kuin Ruhtinansalmen kyläläiset ja suomalainen sotapoliisiryhmä, jota johti näyttelijänä aikanaan tunnettu Eino Kaipainen.
Kirjallisuudessa Suomussalmen tapahtumat ovat jääneet Raatteen tien varjoon, vaikka taistelut olivat volyymiltään samankokoiset ja Raatteen tie pikemminkin jälkinäytös sille, mistä Suomussalmen tarina kertoo.

Pekka Jaatinen näyttää romaanissaan, että sodan osapuolet eivät olleet yksituumaisia, vaan niin suomalaiset kuin neuvostoliittolaiset sisäisesti ristiriitaisia ryhmiä. Silti pyrkimys järjestykseen säilyi sekasortoisissakin olosuhteissa.
Pekka Jaatinen on kirjoittanut laajan tuotannon perusteelliseen taustatyöhön perustuvia sotaromaaneja. Hän on tunnetuin viisiosaisesta Lapin sota -sarjastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Runsas, terävä ja hauska romaani muistoista ja mielikuvituksesta sekä kaiken alla vellovista perusvoimista: seksistä, rakkaudesta ja intohimosta.

Nuori nainen, S.H., muuttaa New Yorkiin 1970-luvun lopulla ja kehittää pakkomielteen oudosta naapuristaan Lucysta. Ohuiden seinien läpi kantautuu Lucyn pahaenteiseksi yltyvä monologi, jota S.H. kirjaa muistivihkoonsa. Kunnes eräänä pelottavana iltana Lucy ryntää S.H:n asuntoon.
Neljäkymmentä vuotta myöhemmin S.H., nyt tunnettu kirjailija, löytää vanhan muistivihkonsa sekä keskeneräiseksi jääneen romaanikäsikirjoituksen. Muistojen ja vuosikymmeniä sitten kirjoitettujen muistiinpanojen välinen ristiriita tuo S.H:n kasvokkain menneisyytensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat V: Klaanien synty 2
Vuoriston kissat ovat taivaltaneet auringon polkua pitkin uudelle reviirille varmoina siitä, että paremmilla metsästysmailla he voisivat elää yltäkylläistä elämää. Ruokaa kyllä riittääkin, mutta kissojen välit ovat alkaneet kiristyä - ja tiiviisti yhtä pitänyt joukko on jakautunut kahdeksi.

Nuori kolli nimeltä Myrsky on jäänyt isänsä hylkäämäksi ja päätynyt tämän kanssa eri leiriin. Kun hän metsäpalon uhatessa näyttää kyntensä, isä pyytääkin häntä takaisin luokseen.

Myrsky on vaikean valinnan edessä: kumpi on tärkeämpää, verisukulaisuus vai ajan mittaan kehittynyt toveruus?

Klaanien synty -saagassa kerrotaan soturikissojen aikojen alusta, jolloin ensimmäiset kissat asettuivat metsään ja alkoivat luoda soturilakia - kauan ennen kuin Tulitähti muutti kotikisunpesästään Myrskyklaaniin. Myrskyn aika on saagan toinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Narri ja näkijä 3
Hartaasti odotettu Narri ja Näkijä -trilogian henkeäsalpaava päätösosa fantasian mestarilta.

Prinssi FitzUljas Näkijän tytär Pörri on kaapattu. Asialla ovat salaperäiset Palvelijat, Valkoisten profeettojen kouluttajat, jotka aikovat käyttää Pörrin näkijänlahjoja omaksi edukseen. Samalla he vaarantavat koko maailman kohtalon.

Fitz ja hänen ystävänsä Narri ovat varmoja, että Pörri on menehtynyt. He lähtevät kostoretkelle, jolla on vain yksi tarkoitus: heidän on matkattava kauas turmeltuneeseen Clerresin kaupunkiin ja surmattava joka ikinen Palvelija. Tuhotakseen Clerresin niin Näkijän kuin Narrinkin on kuitenkin tehtävä raskaita uhrauksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Trillerimäinen fantasia vaihtoehtoisesta 2000-luvun Suomesta.

Pinnan alla kytee: tasavaltalaismieliset anarkistit yrittävät murtaa Suomen kuningaskunnan tiukkoja valtarakenteita. Säätyjako sanelee nuorten elämää, ja eriarvoisuus rehottaa. Tavallinen kansa elää köyhyydessä ja uhraa haltioille. Noituutta harjoitetaan laittomasti.
Lyseota käyvän Timin lemmikkilohikäärme karkaa. Sen seurauksena varaton Tim tutustuu Lynxiin, opiskelijatyttöön, joka kuuluu vauraaseen sukuun ja ritarisäätyyn. He ihastuvat ja alkavat tapailla, mikä ei miellytä kaikkia. Onko epäsäätyinen rakkaus edes mahdollista? Kuinka kova hinta on maksettava lupauksensa pitämisestä?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pitkän linjan sanataiteilijan esikoisromaani.

Minna, Jykä (nimi muutettu) ja Jani laativat pomminvarman suunnitelman päästäkseen osallisiksi Tuurin kauppakeskittymän kassavirroista. Aivan lain kirjaimen mukaan ei toimita, homma vaatii fyysisiä myönnytyksiä eikä kuolemaltakaan vältytä. Nämä kuitenkin ovat pikkujuttuja, kun tavoite on tuoda kemiallista helpotusta työn orjuuttamien eteläpohjalaisyrittäjien iltoihin.

Pauli Hanhiniemi kirjoittaa kipinöivin sormin ja syvästi myötäeläen tarinan, joka vie meidät eteläpohjalaisten ja andalusialaisten lisäksi nuorten aikuisten pakahtuviin sielunmaisemiin. Kokenut kosmopoliitti ja seikkailija tarjoilee lukijalle maailmankirjallisuuden suuriin nimiin tai vaikkapa postuumisti viriiliksi veijariksi osoittautuneen Kalle Päätalon teoksiin verrattavissa olevaa, selkokielistä tajunnanvirtaa.

Kaukopuhelu on näennäisestä kepeydestään huolimatta - tai ehkä juuri siksi - kiehtova matka suurten kysymysten ääreen. Elämä ja kuolema. Onni, sitoutuminen, toveruus, autoilu ja rakkaus. Mitäs hiton sanoja ne nämä oikein ovat?

Pauli Hanhiniemi (s. 1964) on sanoittaja, säveltäjä ja muusikko, joka tuli tunnetuksi vuonna 1986 aloittaneen Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina. Hän on toiminut myös Pauli Hanhiniemen Perunateatteri -yhtyeessä ja kansanmusiikkia soittavassa Hehkumossa. Hanhiniemi on tehnyt paljon sanoituksia myös muille artisteille, ja vuonna 2007 hänelle myönnettiin Juha Vainio -palkinto työstään muusikkona ja lauluntekijänä.

Kaukopuhelu on Pauli Hanhiniemen ensimmäinen romaani. Aikaisemmin häneltä on ilmestynyt muistelmat Kerran elettyä (Docendo 2016).

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Kuinka lyödä rahoiksi nousevassa idässä Näytä tarkat tiedot

How to get filthy rich in rising Asia, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maalaispoika taistelee tiensä liike-elämän huipulle riemastuttavassa romaanissa, joka parodioi self help -oppaita.

Poika syntyy pieneen aasialaiseen maalaiskylään, mutta muutto valtaisaan metropoliin tarjoaa rikastumisen mahdollisuuden. Ensimmäisessä oikeassa työpaikassaan poika kaupittelee sekatavarakauppoihin säilykkeitä, joiden viimeiset myyntipäivät on muutettu. Bisnesmaailman huipulle hän sinkoutuu keksiessään laitteen, jolla valmistetaan pullovettä pilaantuneesta vesijohtovedestä.
Menestystarina muuttuu irvikuvakseen päähenkilön ajautuessa yhä syvemmälle korruptoituneeseen järjestelmään. Monikerroksisen ironian ryydittämä romaani on oivaltava ja pysäyttävä kuvaus menestyksen hinnasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä erottaa sankarin rikollisesta?

Herkkupala juridisen jännityksen ystäville - Grishamin parhaaksi kehuttu teos!

Pete Banning on rakastettu hahmo mississippiläisessä kotikaupungissaan: palkittu toisen maailmansodan sankari, hyvä ja harras maanviljelijä. Eräänä aamuna vuonna 1946 hän nousee varhain, ajaa kaupunkiin ja tekee kaamean rikoksen. Sen paremmin oikeudelle kuin perheelleenkään hän ei kerro syytä teolleen ja on valmis viemään motiivin hautaansa.

Grisham vie lukijansa matkalle 40-luvun syvästä etelästä sodan viidakoihin, mielisairaaloihin ja lopulta oikeussaliin, missä Banningin puolustusasianajaja yrittää pelastaa miehen kuolemantuomiolta.

Murhamysteeri, oikeussalidraama, perhesaaga, kasvutarina, sotakertomus, aikakauden kuvaus: Tilinteko todistaa, ettei Grisham ole silkka trilleritehtailija. - USA Today

John Grisham (s. 1955) on jo vuosikymmenten ajan ollut yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän on koulutukseltaan lakimies, ja usein hänen romaaninsa sijoittuvatkin oikeussaliin. Monia Grishamin teoksia on filmatisoitu ja hänen kirjojaan on ilmestynyt kymmenillä kielillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jesse on rohkea, mutta ei mikään oikea merirosvo. Näin ajattelee hänen perheensä, jonka mielestä poika on liian kiltti! Mutta sitten Jesse osoittaa, että omalla tavallaan hän on mitä mainioin merirosvo. Tappeleminen ei ole myöskään laivakokki Muikun heiniä... Kolme hilpeää piraattitarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Ihan mieletön juttu Näytä tarkat tiedot

An absolutely remarkable thing, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Scifillä maustettu hauska ja koukuttava kuvaus tubemaailman koukeroista

Suositun tubettajan esikoisromaani on viihdyttävä scifi-mysteeri, joka sivuaa painavia ja ajankohtaisia teemoja: kuinka sosiaalinen media muokkaa keskustelukulttuuria ja kuinka julkisuus on oma maailmansa, jolla ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Parikymppinen taideopiskelija April May asuu New Yorkissa yhdessä kämppiksensä, on-off-tyttöystävänsä Mayan kanssa. Eräänä aamuyönä April törmää jalkakäytävällä seisovaan jättiläismäiseen patsaaseen. Hän nimeää patsaan Carliksi ja kuvaa siitä ystävänsä Andyn kanssa videon, jonka Andy jakaa YouTube-tilillään. Seuraavana päivänä videosta on tullut viraali-ilmiö ja Aprilista somejulkkis.

Käy ilmi, että Carleja on ilmestynyt kymmeniin kaupunkeihin eri puolille maapalloa. Aprilin odotetaan selvittävän Carlien salaisuus: mistä ne ovat tulleet ja mitä ne tarkalleen ottaen meiltä haluavat. Pian hän joutuu huomaamaan, kuinka kuuluisuus asettaa vaakalaudalle hänen ihmissuhteensa, turvallisuutensa ja identiteettinsä - koko hänen elämänsä.

Hank Green haastaa esikoisromaanillaan komeasti isoveljensä, lukijoiden rakastaman John Greenin. Ihan mieletön juttu näyttää somejulkisuuden pimeän puolen, josta Greenin veljeksillä on taatusti runsaasti omakohtaista kokemusta.

Hank Green (s. 1980) on yhdysvaltalainen yrittäjä, muusikko, kouluttaja, tuottaja, vloggaaja ja esikoiskirjailija. Green tunnetaan parhaiten YouTube-kanavasta nimeltä Vlogbrothers, jonka hän perusti yhdessä veljensä, kirjailija John Greenin kanssa ja jossa he vloggaavat vuorotellen. Hank ja John Green ovat perustaneet myös Project for Awesome -kampanjan, joka on kerännyt miljoonia dollareita hyväntekeväisyyteen. Hank Green toimii toimitusjohtajana tuotantoyhtiö Complexlyssa, jonka opetuksellisia videoita on katsottu YouTubessa yli 2 miljardia kertaa (esim. kanavilla Crash Course ja SciShow). Hän on myös ollut perustamassa VidConia, maailman suurinta verkkovideoyhteisökonferenssia. Green asuu Montanassa vaimonsa, poikansa ja kissansa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Emmich, Val, kirjoittaja ; Paul, Justin, kirjoittaja ; Pasek, Benj, kirjoittaja ; Levenson, Steven, kirjoittaja ; Parpola, Inka, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Älykäs, hauska ja traaginen romaani valheesta ja sen seurauksista

Yksinkertainen valhe johtaa monimutkaisten totuuksien vyyhtiin hykerryttävässä tarinassa ajastamme, jolloin ollaan pakonomaisesti esillä ja toisaalta jäädään kipeästi syrjään.

Kun Evan Hansenin kirje päätyy perheelle, joka suree kuollutta poikaansa, Evan saa elämänsä tilaisuuden: hänelle tarjoutuu mahdollisuus kuulua johonkin. Evanin on vain teeskenneltävä, että hän oli ongelmallisen Connor Murphyn salainen paras ystävä.

Yhtäkkiä Evan ei ole enää näkymätön - edes unelmiensa tytölle. Connorin vanhemmat kutsuvat hänet elämäänsä kuullakseen lisää pojastaan. Mitä syvemmälle vanhempien tuskan syövereihin Evan uppoaa, hän tajuaa, ettei ole oikealla polulla, mutta jos hänen valheensa auttavat surevia omaisia, mitä haittaa niistä voi olla?

Entinen Evan oli lamaantunut, uuden Evanin elämässä on tarkoitus. Jokainen päivä on mahtava! Kunnes kaikki valheet alkavat purkautua ja Evanin on kohdattava elämänsä isoin este: itsensä.

Val Emmich on kirjailija, laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä. Hänen toinen romaaninsa Dear Evan Hansen perustuu Broadway-menestysmusikaaliin, ja hän kirjoitti sen yhdessä tuotantoryhmän jäsenten Steven Levensonin, Benj Pasekin ja Justin Paulin kanssa. Lue lisää: valemmich.com

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailmankirjallisuuden klassikko viimein suomeksi!

Psykologisen romaanin uranuurtajanaisen George Eliotin suurromaani itsensä etsimisestä.

Daniel Derondalla pitäisi olla asiat hyvin 1860-luvun Englannissa. Hän on kasvanut varakkaan sir Hugon luona nauttien kaikista yläluokan eduista, opinnoista ja Keski-Euroopan nähtävyyksistä. Hän vain ei tiedä kuka hän on.

Etsiessään suuntaa elämäänsä Deronda kohtaa Gwendolen Harlethin, nuoren naisen jolla ei ole samoja ongelmia. Gwendolen uskoo olevansa maailman keskipiste. Hän jos kuka ansaitsee komean ja rikkaan aviomiehen, ja hän on valmis uhkapeliin. Samaan aikaan Derondan elämä saa yllättävän käänteen, kun kuvaan astuu nuori juutalaisnainen, Mirah.

George Eliotin ennen suomentamaton romaaniklassikko Daniel Deronda kuvaa viktoriaanista yhteiskuntaa ja henkilöitään ironisesti, mutta lämpimästi. Lukijan se haastaa pohtimaan myös juutalaisten asemaa ja ajattelua.

George Eliot, oik. Marian Evans (1819 - 1880), on Englannin kirjallisuuden suuria nimiä ja psykologisen romaanin uranuurtaja. Hän oli harvinaisen sivistynyt ja kielitaitoinen nainen. Aiempia suomennoksia, mm. Middlemarch, seuraa nyt Eliotin viimeinen suurromaani Daniel Deronda.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cherringhamin mysteerit 1-3
Kolme ensimmäistä Cherringhamin mysteeriä nyt pokkarina!
Yksinhuoltajaäiti Sarah Edwards on palannut avioeron jälkeen Lontoosta kotikaupunkiinsa Cherringhamiin, ja pelkää tylsistyvänsä siellä kuoliaaksi. Hän ystävystyy entisen newyorkilaisen rikospoliisin Jack Brennanin kanssa, joka on hakeutunut vaimonsa kuoleman jälkeen englantilaisen maalaisidyllin rauhaan.
Pian Sarah ja Jack saavat huomata, että leppoisan pikkukaupungin kulisseissa tapahtuu kaikenlaista hämäräperäistä, ja sen myötä heidän elämänsä muuttuu paljon kiinnostavammaksi.

Matthew Costello asuu Yhdysvalloissa ja on kirjoittanut lukuisia menestysromaaneja, kuten Vacation (2011), Home (2014) ja Beneath Still Waters (1989), josta on tehty myös elokuva. Hän on ollut käsikirjoittajana Disney Channelilla, BBC:llä ja SyFy:ssä ja on lisäksi suunnitellut kymmeniä myyntitilastojen kärkipaikkapelejä, kuten kriitikoidenkin arvostama The 7th Guest, Doom 3, Rage ja Pirates of the Caribbean.

Neil Richards on työskennellyt tuottajana ja käsikirjoittajana televisiossa ja elokuvissa, muun muassa BBC:llä, Disneyllä ja Channel 4:llä, ja on kerännyt urallaan lukuisia Bafta-ehdokkuuksia. Lisäksi hän on käsikirjoittanut yli 20 videopeliä, kuten Da Vinci Code ja Starship Titanic, kirjoittanut yhdessä Douglas Adamsin kanssa ja kiertää maailmaa opettamassa digitaalista tarinankerrontaa. Yhteistyö New Yorkissa asuvan Matt Costellon kanssa alkoi jo 1990-luvun lopulla, ja he ovat kirjoittaneet yhdessä tv-sarjoja monen tunnin edestä. Cherringhamin mysteerit on heidän ensimmäinen yhdessä kirjoittamansa rikossarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cheertytöt 1
Uusi varhaisnuorille suunnattu kirjasarja vie cheerleadingin ja teini-ikäisten vauhdikkaaseen maailmaan, jossa sykettä nostaa niin uuden tempun oppiminen kuin naapurijoukkueen sinisilmä. Vedä siis kaepat jalkaan ja anna rytmin viedä!

Uusi koti, uusi kaupunki, uusi koulu. Ja koulussa opettajana noloakin nolompi isä. Yhdistelmä, joka saa yläkoulun aloittavan Jessiinan vatsan kramppaamaan kauhusta. Kaiken lisäksi pitäisi vielä löytää ystäviä.

Luokassa on onneksi tyttökaksikko Nelli ja Sandra, jotka tutustuttavat Jessiinan paitsi uuteen kouluun myös kiehtovaan harrastukseen. Hengästyttävän vauhdikas cheerleading voltteineen ja ihmispyramideineen tempaa Jessiinan mukaansa. Voltteja heittää pian myös hänen sydämensä, sillä treenihallilla harjoittelee polvet veteliksi sulattava cheerleader Max.

Jessiinan ystävyys Nellin ja Sandran kanssa ei kuitenkaan suju ilman ongelmia. Hänen kömpelöt kärrynpyöränsä ja kaveeraaminen Nellin kanssa eivät miellytä Sandraa.

Cheerleadingseuran syysnäytös lähestyy. Pian Jessiinalla on edessään kaikista suurin haaste: miten oppia pelottavilta ja ylivoimaisen vaikeilta tuntuvat akrobaattiset liikkeet joukkueen esitystä varten?

Marja Aho on lahtelainen kuvittaja-kirjailija, suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelija sekä kahden teinitytön äiti. Hän on myös innokas cheermom, joka seuraa lähietäisyydeltä cheermaailman tapahtu-mia kilpacheerleadingia harrastavan tyttärensä kautta..

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Korttitalo Näytä tarkat tiedot

Washington dekretet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doggie Rogers aikoo juhlia. Kova työ on tuottanut tulosta, ja demokraattien presidenttiehdokas Bruce Jansen on voittanut vaalit. Kun uskolliset kannattajat hurraavat juuri valitulle presidentille, salissa vedetään esiin ase ja luoti osuu kuolettavasti Jansenin raskaana olevaan vaimoon. Doggie on pois tolaltaan, ja järkytystä syventää se, että murhasta syytetään hänen isäänsä. Kun Jansenin on aika vannoa presidentinvala, hän on jo katkeroitunut mies. Uusi presidentti päättää lopettaa aseväkivallan hinnalla millä hyvänsä. Kun kansalle valkenee, mitä perusteellinen muutos pitää sisällään, maa ajautuu kaaokseen. Rajat suljetaan, kansalaisten oikeuksia rajoitetaan, ja mediaa valvotaan. Doggie Rogers lähipiireineen tekee kaikkensa pelastaakseen mikä pelastettavissa on. Doggielle pelissä on myös jotain korvaamattoman arvokasta: hänen isänsä kohtalo.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Turunen, Heikki, kirjoittaja ; Munne, Timo, toimittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuudenkymmenen vuoden runot. Runoja vuosilta 1959-2019.

Runonivaska yhden jykevä- ja väkeväkielisimmän proosamahtajamme herkkäpiirtoisesta kynästä. Simpauttajan kirjailijan taiteilijaelämän liekittämiä tuntoja kuuden vahvasti eletyn vuosikymmenen varrelta.

Heikki Turusen rakkausrunojen, yhteiskunnallisten runojen, metsää ja sen luontoa ylistävien runojen ja juhlarunojen parhaimmat on koottu kirjaksi. Arkistoista, perheiden laatikoista ja Turusen runokansioista ne on etsinyt, valinnut ja koonnut Timoi Munne.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä. Hän asuu Joensuussa ja kirjoittaa enimmäkseen maalla Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hän on toiminut lehtimiehenä vuosina 1964-74.

Turunen on ansioitunut suomalaisen yhteiskunnallisen murroksen kuvaaja. Hänen kuuluisimmat teokset ovat 1970-luvulla ilmestyneet Simpauttaja, Joensuun Elli ja Kivenpyörittäjän kylä sekä vuonna 2010 ilmestynyt Hämärätunnin tarinoita sekä vuosina 2016-18 ilmestynyt ortodoksikarjalaa käsittelevä trilogia Kuokka ja Kannel. Turusen kirjojen tapahtumat sijoittuvat yleensä maaseudulle.

Heikki Turusen Simpauttaja (WSOY, 1973) on valittu vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Kyösti Pietiläinen liittyi Ranskan muukalaislegioonaan, hänestä tuli Karl Peters. Korpraalit toivat hänelle uuden nimen paperilapulla, ja Pietiläisen piti opetella kirjoittamaan se. Käsiala kelpasi vasta usean yrityksen jälkeen.

Oli vuosi 1972. Kyösti Pietiläinen oli 26-vuotias, ja vain vähän ennen sitä hän oli kadonnut perheeltään, joka asui Kotkan Sunilassa. Perhepiirissä ei osattu aavistaa, mihin Kyösti oli lähtenyt.

Pietiläinen/Peters on pisimpään Ranskan Muukalaislegioonassa palvellut suomalainen, kaikkiaan 28 vuotta. Hän yleni ylikorpraalin arvoon, joka vastaa alikersantin ja kersantin välimuotoa.

Peters taisteli monissa ankarissa paikoissa Afrikan polttavan taivaan alla. Hän viihtyi Legioonassa, josta muodostui hänelle kuin toinen koti.

Peters on kirjoittanut useista seikkailuistaan, mutta ei aivan kaikkea. Teos Mahdoton tehtävä legioonalainen Peters kertoo Legioonan lähtemisestä jälleen Afrikkaan pelastamaan viittä paikallisten kapinallisten kaappaamaa ranskalaista. Peters on mukana, totta kai. Tilanteesta muodostui kirjaimellisesti mahdoton tehtävä, joka oli hurjempi ja vaarallisempi kuin yksikään Afrikassa suoritettu sitä ennen.

Kyösti Pietiläinen kuoli 20. kesäkuuta 2017. Tämä teos, jonka tunnettu sotakirjailija Seppo Porvali viimeisteli, jäi hänen viimeisekseen.

Omistamme kirjan Kyösti Pietiläisen muistolle.

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Mengelen patologina Auschwitzissa Näytä tarkat tiedot

Dr. Mengele boncolóorvosa az Auschwitzi krematóriumban, suomi
Kirja
Nyiszli, Miklós, kirjoittaja ; Laitinen, Matti, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mengelen patologina Auschwitzissa on kuvaus ihmisestä, joka selviytyi äärimmäisistä olosuhteista. Miklos Nyiszli (1901-1956) oli juutalainen patologi, jonka natsilääkäri Joseph Mengele värväsi tekemään lääketieteellisten kokeidensa
ruumiinavauksia.

Kirja oli ilmestyssään vuonna 1946 ensimmäinen muistelma siitä, mitä Auschwitzissa oli todella tapahtunut. Auschwitzin krematoriossa työskenteli yhteensä kaksi tuhatta sonderkommandoa, joiden tehtävänä oli avustaa toisten vankien tappamisessa ja ruumiiden hävittämisessä. Lääkäri Miklos Nyiszli oli yksi harvoista sonderkommandoista, joka jäi henkiin.

Kirjan Mengelen patologina Auschwitzissa pohjalta on tehty vuonna 2001 elokuva Harmaa alue (Grey Zone). Myös 2015 Cannesissa palkittu ja Oscarin voittanut elokuva Son of Saul (Saul fia) perustuu Nyiszlin muistelmiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka selvitään turvattomasta lapsuudesta

Siinä minä seisoin keittiön ovenkarmiin nojaten ja katselin isäni määräyksestä, kuinka koko perhe söi, paitsi minä. Minä en saanut syödä, sain vain katsoa, kun muut söivät. Se oli rangaistus. Mistä - en tiedä sitä tänäkään päivänä.

iti meidän on tositarina 13-vuotiaasta tytöstä, joka äitinsä kuoltua menettää turvallisen lapsuutensa, kun ongelmia ratkaisemaan kykenemättömät uusperheen vanhemmat luisuvat rankasti yli rajojen. Kirja kertoo myös, miten tällaisesta tilanteesta selvitään ja miten luotettavien aikuisten tuki auttaa nuorta eheytymään ja kasvamaan kohti hyvää ja onnellista elämää.

Tohtori (Doctor of Business Administration) Pauliina Aminoffin tie on kulkenut mediamaailmassa sanomalehtien toimituksista televisio Nelosen sekä useamman yrityksen perustamiseen. Aminoff toimii nykyään yritysjohdon innovatiivisena valmentajana ja konfliktitilanteiden ratkaisijana. Hän on haluttu kouluttaja ja esiintyjä inspiraatiopuhujana mutta myös lapsen äänen esiintuojana.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Musta viikinki Näytä tarkat tiedot

Den svarte vikingen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuonna 846 Norjan Rogalandissa kuninkaalle syntyy poika, Geirmundur, joka on monella tapaa erityinen. Hänestä kasvaa isona Musta viikinki, Islannin mahtavin hallitsija, jota pelätään Irlannissa ja Skotlannissa asti.

Geirmundur Heljarskinn, Tummanahka, oli tumma ja mongolialaisia piirteitä omaava mies. Häntä kutsuttiin toisaalta mustaksi ja rumaksi, toisaalta jaloimmaksi kaikista Islannin asuttajista. Mutta saavutuksistaan ja maineestaan huolimatta hänestä ei ole ollut omaa saagaa. Miksi hänet on haluttu unohtaa?

Islannissa elää edelleen Geirmundurin jälkeläisiä. Yksi heistä on kirjailija Bergsveinn Birgisson, joka yrittää kirjassaan löytää vastausta siihen, millaista Geirmundurin elämä oli ja miksi hänestä on vaiettu. Apuna Birgissonilla ovat vanhat asiakirjat, moderni genetiikka ja eri puolilta maailmaa kootut tiedonjyvät.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Ranta, Kukka, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Kanninen, Jaana, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisten tietämys saamelaisista on varsin hatara ja stereotypioiden täyttämä: Suomen historiankirjoitus ja kouluopetus sivuuttavat yhä saamelaiset ja heidän pakkosuomalaistamisensa pitkän jatkumon. Monista vallan väärinkäytöksistä johtuen saamelaiset kokevat Suomen valtiota kohtaan syvää epäluottamusta, mikä ilmenee jatkuvana vastakkainasetteluna.Vastatuuleen pureutuu saamelaisten kokemushistoriaan ja avaa saamelaista mielenmaisemaa. Pakkosuomalaistaminen on jättänyt saamelaisiin syviä traumoja, jotka ovat kulkeutuneet yli sukupolvien. Tärkeitä teemoja ovat myös maiden menetys ja saamelaisten kokemukset oman maailmankuvan, yhteiskuntajärjestelmän ja kielen kieltämisestä.Kukka Ranta ja Jaana Kanninen ovat toimittajia ja tietokirjailijoita, Ranta lisäksi väitöskirjatutkija ja valokuvaaja. Kirjaa tehdessään he ovat korostaneet kuuntelemisen tärkeyttä, yhteisöjen tarpeita sekä alkuperäiskansan näkökulman avaamista suomalaiselle valtaväestölle. Vastatuuleen on tehty tiiviissä vuorovaikutuksessa saamelaisten kanssa, alkuperäiskansatutkimuksen eettisten ohjeiden luotsaamana.

Tallennettuna: