Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 43/2019

Kaustisen kirjastoon 21.–27.10.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 13.11.2019
Hakutulos 1
Kirja
Veitola, Maria, kirjoittaja ; Sarpaniemi, Emma, valokuvaaja (ekspressio) ; Kapanen, Katri, valokuvaaja (ekspressio)
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totuus ja tehtävä -leikissäkin mä valitsen aina totuuden.
Uudessa kirjassaan Veitola vastaa niin ystävien kuin vihamiestensä kysymyksiin, ja avaa niiden pohjalta ajatuksiaan elämästä.
Mua sanotaan haastattelijaksi, joka kysyy ne kysymykset, joita muut eivät kehtaa kysyä. Osan mielestä mä vain kaivelen toisten törkyjä. Se on hassua.

Mähän oon toimittaja, ja toimittajan tärkein tehtävä on kysyminen. Enkä mä kysele ainoastaan töissä, vaan muutenkin elämässä. Ihmiset kiinnostaa mua. Se, mitä ne ajattelee. Miksi ne on sellaisia kuin ne on.

Nyt mä funtsin, että vois olla reilua kääntää asetelma hetkeksi toisin päin. Tää kirja syntyi kysymyksistä, joita kuka tahansa sai mulle esittää, ja mun vastauksista niihin.

Mun mielestä mitä vaan voi, saa ja pitää kysyä. Tyhmiä tai vääriä kysymyksiä ei ole. Oon yrittänyt vastata hankalimpiinkin kysymyksiin niin rehellisesti kuin vain osaan, sillä viisaudella ja kokemuksella, mikä mulla tässä vaiheessa elämääni on.

Helppoa tää ei ollut. Mutta miksi mä olisin päästänyt itseni helpolla, kun en päästä muitakaan?
Kaikkialla rajoja rikkova Veitola valloitti myös kirjamarkkinat: hänen esikoiskirjaansa Veitola on myyty jo yli 40 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Foster, Zoe, haastateltava ; Pietiläinen, Petri, kirjoittaja, haastattelija ; Metso, Juha, valokuvaaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nainen, joka syntyi miehen ruumiiseen.

Kaikki pitivät häntä englantilaisena poikana. Hän katsoi itseään peilistä ja uneksi öisin - hän oli nainen. Sitten hän rakastui suomalaiseen naiseen, meni naimisiin, muutti Suomeen ja sai kaksi lasta.

Zoe Foster keräsi pitkään rohkeutta muuttua ihmiseksi, joka hän todella oli. Hän kertoi vaimolleen: Olen miehen vartaloon verhottu nainen!

Seurasi kyyneliä, ahdistusta, surua, vihaa ja avioero. Zoe kävi itsemurhan kynnyksellä. Hän maksoi kovan hinnan rehellisyydestään.

Tämä tarina kannustaa kaikkia olemaan onnellisia ihmisinä ilman sukupuolitettua pakkoa olla nainen tai mies. Zoe on ylpeä transnainen. Hän on enemmän kuin nainen tai mies.

Petri Pietiläinen (s. 1966) on palkittu kotkalainen tietokirjailija, jonka teoksia ovat muun muassa Yksi rykmentti, sata tarinaa - veteraanit kertovat(Docendo 2017) ja Junnu Vainio, Sellaista elämä on (Docendo 2018).

Juha Metso (s. 1965) on menestynyt sekä sanomalehti- että taidevalokuvaajana. Hänen kuviaan on käytetty kymmenissä kirjoissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pakopeli on kokemuksellinen ryhmäpeli, jossa ratkotaan luovaa ongelmanratkaisua vaativia tehtäviä tarinan sisällä. Pedagoginen pakopeli yhdistää ilmiöoppimisen, pelillisyyden ja ryhmätyötaidot uudella ennennäkemättömällä tavalla. Tavoitteellinen peli lisää motivaatiota ja tekee oppimisesta hauskaa.

Pedagogiset pakopelit on opas pakopelien käyttöön pedagogisessa työssä. Käytännönläheinen opas sisältää tietoa pakopelien käytöstä osana opetusta ja ohjaustyötä, sekä tarjoaa runsaasti vinkkejä ja ohjeita oman pakopelin suunnitteluun.

Opas sisältää kohdennetut luvut pakopelien pedagogiseen käyttöön oppilaitoksissa, kirjastoissa, museoissa, nuorisotyössä, järjestötoiminnassa ja yrityksissä, sekä osana globaali-, media- ja tiedekasvatusta.

Joona Koiranen on toiminut pedagogisten pakopelien pioneerina Suomessa ja kiertänyt kouluttamassa eri alojen ammattilaisia pakopelien saloihin. Hänen yrityksensä Ääres eduEscape on Suomen ainoa oppimispakopeleihin keskittynyt yritys.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pojan käyttöopas äidille -on humoristinen katsaus poikien äitiyteen. Kirja sisältää kahden yhteensä kahdeksan pojan äidin kokemuksen tuomaa viisautta, unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa. Kirjan taustalla vaikuttaa Jonnan ja Sannan perustama Poikien idit- yhteisö, jossa he ovat vuosien ajan käyneet lukuisia antoisia keskusteluja muiden poikien äitien kanssa.

Olet sitten tuore poikien äiti, kokenut konkari tai vaikkapa mummi, löydät kirjasta uusia ajatuksia, hauskoja muistoja ja muuten vain paljon ajateltavaa matkallesi.

Jonna Mikkonen ja Sanna Räsänen ovat kokeneita poikien äitejä sekä media-, markkinointi- ja tapahtuma-alan ammattilaisia. He ovat perustaneet Facebookissa lähes 90 000 seuraajaa keränneen Poikien äidit- ryhmän.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erkki Susi Pulliaisen teos esittelee yhden kiehtovimmista petoeläimistämme. Suomalaisesta sudesta ja sen elintavoista kertova kirja on kuvitettu tunnetun luontokuvaajan, Lassi Rautiaisen, ainutlaatuisin kuvin.
Sudet ovat herättäneet kautta aikojen sekä kunnioitusta että pelkoa. Niitä on pidetty usein myös lainsuojattomina. Susikannat Suomessa ovat kuitenkin hyvin pieniä eikä susi tiettävästi ole käynyt ihmisen kimppuun sitten 1800-luvun lopun. Susi väistää ihmistä aina kun se sille on mahdollista, ja luonnossa suden pääseekin näkemään vain hyvällä onnella.
Sudet ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät 7-15 yksilön perhekuntina. Ne muodostuvat alfaparista ja sen eri ikäisistä pennuista. Kirja kuvaa elävästi susilaumojen elämää Suomessa.
Erkki Pulliainen pureutuu suden ja ihmisen ristiriitaiseen suhteeseen mm. pohtimalla, miten ihminen omilla toimillaan vaikuttaa suden käyttäytymiseen. Tappamalla joko alfanaaraan tai uroksen ihminen särkee lauman hierarkian. Sekaisin olevan perhekunnan jäsenet saattavat käyttäytyä tavoilla, jotka eivät ole niille ominaisia. Moni häirikkösudeksi luokiteltu yksilö voikin olla häirityn tai hajotetun lauman jäsen.
EU:n vuonna 1995 antamasta suojelupäätöksestä huolimatta susi on edelleen uhanalainen laji myös Suomessa. Erkki Pulliainen osoittaa, että Suomessa riittää tilaa niin ihmisille kuin saloseutujen susille ja muillekin petoeläimille.

Erkki Susi Pulliainen, FT, MMT h.c., valtiopäiväneuvos, tunnetaan luonnon ja sen monimuotoisuuden puolesta puhuvana tutkijana, poliitikkona ja kirjailijana. Hän väitteli tohtoriksi suomalaisesta susitutkimuksesta marraskuussa 1965. Hän on kirjoittanut susista tieteellisiä julkaisija, kirjoja ja artikkeleita sekä luennoinut ympäri maata. Viime vuosina Pulliaisen on pitänyt Erkin areenan blogia (Kaleva).

Lassi Rautiainen on suomalainen luontovalokuvaaja ja -kirjailija sekä matkailuyrittäjä. Luontokuvauksessa hänen erikoisalaansa ovat suurpedot, etenkin karhut ja sudet. Hän on sekä kirjoittanut kirjoja yksin että on ollut mukana kymmenissä yhteisprojekteissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Cruz, Carlos da, kirjoittaja, taiteilija ; Karala, Maija, toimittaja, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten suuren veneen tarvitset, jos aiot pyydystää hain? Miksi 6 000 metrin syvyydessä elää kolmijalkainen kala? Entä miten nopeasti hauki lähtee kaislikosta? Tällaisiin ja muihin kalajuttuja koskeviin tarkentaviin kysymyksiin
löydät vastauksen sukeltamalla Kalojen mitalla -kirjaan!

Eläinmaailman mittasuhteita esitellään jälleen lapselle tuttujen arkipäivän vertauskohteiden avulla. Ylivoimaisesti suurin osa maapallon elinkelpoisesta tilasta on pinnan alla, mutta tiedämme tuosta elämästä verrattain vähän. Kalojen mitalla kannustaa ihailemaan ja arvostamaan vedenelävien moninaisuutta ja niiden pitkää historiaa.

Suureen suosioon noussut sarja tarjoaa pyyntituoretta tutkimustietoa tiedetoimittaja Maija Karalan suomentamana ja tarkistamana. Upean elävä ja värikäs kuvitus pyyhkii viimeisetkin suomut silmistä. Kirjan pariin on hyvä uppoutua yksin tai yhdessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Linvik, Jorid, kirjoittaja ; Koirikivi, Kaija, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neulo hurmaavat joululahjat ja koristeet itse!

Tämä kirja on täynnä ohjeita niin isoihin kuin pieniinkin neuletöihin. Huovutettuja lapasia ja tossuja, pipoja, pannunmyssyjä, tonttuja, enkeleitä, aterinpidikkeitä, joulukalenteripussukoita, kuusenkoristeita - kaikkea joulun väreissä ja kuvioissa. Kirjan ohjeilla teet nopeasti valmistuvia lahjoja itsellesi tai ystäville, tuliaislahjaksi juhlapöytään tai vietät pimeneviä syysiltoja neuloen lämpimiä neuleita, joista on iloa koko talveksi. Ja joulun jälkeen voitkin jo taas aloittaa seuraavan joulun valmistelun, sillä neulominen ei katso vuodenaikaa!

Jorid todellakin rakastaa joulua ja tässä kirjassa hän jakaa neuleohjeensa vuoden kauneinta juhla-aikaa varten.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taitava virkkausmallien kehittäjä ja käsityökurssien vetäjä Eine Kinnula on koonnut kauneimmat kodin sisustamiseen ja arjen askareisiin liittyvät virkkausmallinsa kansien väliin.
Arkikäyttöön kirjassa on ohjeita mm. patalappuihin, pannunalusiin, käsipyyhkeisiin ja pannujen pintaa suojaaviin pannunvälisiin.
Kirjassa on myös ohjeet käteviin monitoimipusseihin, joissa esimerkiksi hedelmät ja vihannekset kulkevat kaupasta kotiin muovipusseja ekologisemmin.
Kodin sisustusta täydentävät torkkupeitot, sisustustyynyt, ruukunsuojat ja pöytäliinat.
Hauskoja ja käytännöllisiä virkkausideoita ovat vetokoira ja vilukissa, jotka toimivat ovistoppareina ja vedon estäjinä ovensuussa.
Löytyypä kirjasta hauskoja ohjeita polkupyörän pukemiseenkin.

Eine Kinnula on joroislainen KouKultani-brändin luoja. Hän suunnittelee virkkaustöitä ja pitää suosittuja virkkauskursseja.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puutalotarinoita on kirja taloista, niiden asukkaista ja joskus vähän maagisistakin kohtaamisista.

Kirja vie kotikäynneille pieniin, suuriin, perinteisiin ja omannäköisiin puutaloihanuuksiin eri puolilla Suomea. Taloihin, joissa kuljetaan villasukat jalassa, sytytellään tulia kakluuneihin ja löydetään yllätyksiä kellarinnurkasta.

Kotikäynneillä kuullaan asukkaiden elämäntarinoita, ajatuksia elämästä ja asumisfilosofiaa. Samalla raaputetaan pintaa syvemmälle. Sillä puutaloasumisessa on paljosta kyse! Kokonaisuutta rytmittävät taloista inspiroituneet lyhytproosapätkät ja valokuvat.

Leena-Kaisa Laakso on sosiologi, vapaa toimittaja, kirjoittaja ja kirjoittamiskouluttaja, joka rakastaa vanhoja taloja, pieniä kaupunkeja ja tarinoita näkyvän todellisuuden takana.

Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt irlantilaisesta nykypäivästä ja -kirjallisuudesta kertova Tämän maailman reunalla (Reuna, 2018) ja lastenkirja Jambon ihmeellinen matkalaukku (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikael Granlundista Kaapo Kakkoon

Vuonna 2011 koko Suomi kohisi Mikael Granlundista. Teini-ikäinen jääkiekkoilija nousi otsikoihin maailmanlaajuisesti tehdessään ilmaveivimaalin MM-kisoissa
Slovakiassa. Hehkutus saatteli Granlundin Pohjois-Amerikkaan, missä kaikki olisi mahdollista.

Seuraavat vuodet osoittivat, että huipputaitava Granlund olikin vasta alkua. Vuosikymmenen edetessä suomalaiset nimittäin hullaantuivat toinen toistaan
tehokkaammista junioritähdistä.

Aleksander Barkov teki historiaa saadessaan NHLvarauksen ikäluokkansa toisena pelaajana, ensimmäisenä suomalaisena kenttäpelaajana koskaan.
Sebastian Aho ja Patrik Laine villitsivät sekä kotimaan Liigassa että Nuorten Leijonien paidassa matkalla maailmanmestaruuteen ja NHL-tähteyteen. Huumaa luomassa olivat myös muiden muassa Mikko Rantanen, Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen.

2010-luvun huipentumana palattiin Slovakian isännöimiin MM-kisoihin. Tällä kertaa parrasvaloihin astui Kaapo Kakko, Liigassa jo säkenöinyt nuorukainen.
Jopa legendaariseen Saku Koivuun verratusta hyökkääjästä puhuttiin todellisena timanttina, tulevaisuuden supertähtenä.

Jääkiekkofaneille ja -junioreille täydellinen kirja kertoo tarinan vuosikymmenestä, jonka aikana Suomi kasvatti kiekkotaivaalle laajan rintaman uusia kykyjä. Se juhlistaa maailmanluokan lupauksia ja kertoo tarinat nuorten tähtien rakettimaisten nousujen takaa - ilmaveivistä Kakko-ilmiöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Roselius, Aapo, kirjoittaja ; Silvennoinen, Oula, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heimosotien ja hurjan vuoden 1919 uusi historia

Teos asettaa aseelliset seikkailut Suomen rajojen laajentamiseksi oikeisiin yhteyksiinsä ja kertoo Suomen tulevan historian kannalta ratkaisevan tärkeän ajankohdan tapahtumat mukana olleiden väkivaltaisten ja kohtalokkaiden, murheellisten ja surkuhupaisienkin tarinoiden kautta.

Ensimmäinen maailmansota ei päättynyt marraskuussa 1918 kaikkialla. Venäjän keisarikunnan romahtamisen ja bolsevikkien vallankaappauksen seurauksina sotiminen itäisessä Euroopassa jatkui vielä vuosia. Tuhoutuneen imperiumin jäännöksistä kamppailivat vallankumoukselliset, vastavallankumoukselliset ja uusien kansakuntien kansalliset armeijat. Sodan arpapeli veti vastustamattomasti puoleensa myös suomalaisia toteuttamaan suomalaisen nationalismin suurinta unelmaa: Suur-Suomea. Tämä kirja on kertomus kohtalon vuodesta 1919, heimosotina tunnetuista yrityksestä ulottaa Suomen rajat kauas itään ja muokata Euroopan koillisen nurkan todellisuus kokonaan uusiksi. Se on tarina Suomesta ja suomalaisista villissä idässä, seikkailussa, jossa kaikki näytti hetken aikaa mahdolliselta.

Aapo Roselius on tutkinut laajasti Suomen sisällissodan ja 1920- ja 1930-luvun historiaa. Hänen tuotantoonsa kuuluvat muun muassa Teloittajien jäljillä ja Isänmaallinen kevät. Oula Silvennoinen tunnetaan erityisesti Suomen toisen maailmansodan aikaisia kipupisteitä luotaavista teoksista kuten Salaiset aseveljet ja Tuntematon Lauri Törni. Roseliuksen ja Silvennoisen yhteiseen tuotantoon kuuluu kiivasta keskustelua herättänyt teos Suomalaiset fasistit (yhdessä Marko Tikan kanssa).

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talvisodankäynti on ollut harvinaista maailmanhistoriassa, mutta suomalaisilla on talvitaistelijoina pitkä historia. Pohjoisissa oloissa menestyminen on edellyttänyt erityistä osaamista, ja kyky käyttää maastoa ja olosuhteita hyväksi on usein ratkaissut taisteluiden lopputuloksen.

Talven soturit -teoksessa sotahistorioitsija Pasi Tuunainen kertoo tämän osaamisen kertymisestä Suomessa. Hän osoittaa, kuinka Suomessa vuoden 1918 jälkeen opittiin ottamaan hyinen talvinen elementti hyötykäyttöön ja kääntämään se taktiseksi eduksi.

Talvisodassa nämä kehitystyön ja koulutuksen tulokset joutuivat äärimmäiseen testiin. Ne osoittautuivat pääsääntöisesti toimiviksi, sillä suomalaiset onnistuivat liittoutumaan talven kanssa ja saavuttivat sotilaallista menestystä. Puutteita he paikkasivat improvisoimalla ja soveltamalla esimerkiksi tukkijätkien konsteja.

Talven soturit on lajissaan ainutlaatuinen teos suomalaisille tärkeästä mutta sotahistoriallisesti katveeseen jääneestä aiheesta. Nykyisin arktisten alueiden sotilaallinen merkitys on kasvussa, ja suomalaisesta talvitaisteluosaamisesta onkin tullut kansainvälisesti arvostettu vientituote.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Narva, Raine, kirjoittaja ; Liikanen, Simo, kirjoittaja ; Narva, Toivo V., valokuvaaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TK-mies Toivo Narva osallistui tammikuussa 1942 Mai Gubaan tehdylle massiiviselle sissiretkelle, josta tuli yksi koko jatkosodan legendaarisimmista. Yli 1 200 sotilasta hiihti kovassa pakkasessa Itä-Karjalan korpien läpi syvälle vihollisen selustaan, tuhosi menestyksellisesti Mai Guban asemakylän, katkaisi hetkeksi sotatarvikeliikenteen Neuvostoliitolle ratkaisevan tärkeällä Muurmannin junaradalla ja onnistui vetäytymään takaisin omalle puolelle. Kirja perustuu lukuisiin Toivo Narvan ottamiin valokuviin ja taitavasti kirjoittamaan sotaretkikuvaukseen, joka toimitettiin viipymättä marsalkka Mannerheimin luettavaksi. Raine Narva ja Simo Liikanen taustoittavat historialliset tapahtumat.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jackson Brodie 5
Jackson Brodie viettää syrjäisessä merenrantakaupungissa hiljaiseloa ja elättää itsensä heittämällä keikkaa yksityisetsivänä uskottomuusepäilyjä tutkien ja kadonneita kissoja etsien. Ajoittain hänen seuranaan ovat teini-ikäinen poika tai ikääntynyt labradorinnoutaja, ex-puolison niin salliessa jopa molemmat.
Paikka on kaunis mutta kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Eräänä päivänä Brodie tapaa kalliojyrkänteellä miehen ja pelastaa tämän mahdolliselta itsemurhalta. Käy ilmi, että miestä epäillään murhasta. Vähitellen tapahtumat johtavat Brodien keskelle valheiden ja vanhojen salaisuuksien verkkoa, ja pakottavat hänet kohtaamaan myös oman menneisyytensä - hyvin konkreettisesti, kun paikkakunnalle ilmaantuu aikuiseksi kasvanut Reggie Chase, poliisi joka on työparinsa kanssa tutkimassa vanhaa pedofiilirinkitapausta.
Kate Atkinson (s. 1951) on Ison-Britannian rakastetuimpia ja arvostetumpia kirjailijoita. Hän on voittanut Bailey's Women's Prize for Fiction -palkinnon ja saanut useita muita tunnustuksia. Jackson Brodie -sarjasta Atkinson on todennut, ettei missään tapauksessa aikonut kirjoittaa dekkarisarjaa mutta niin vain kävi, ja siitä fiksun kirjallisuuden ystävät ovat saaneet olla kiitollisia. Kovaksikeitetty mutta kiltti Jackson Brodie on esiintynyt jo neljässä romaanissa, ja BBC on tehnyt kirjoihin perustuvan tv-sarjan.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Bardugo, Leigh, kirjoittaja ; Korhonen, Jussi, kääntäjä ; Thompson, Keith, kartantekijä (ekspressio)
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Grishaversumi 1
Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Grishaversumi-trilogiaan perustuva Netflix-sarja alkaa pyöriä tänä vuonna. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lucia Berlin oli siivooja, vastaanottoapulainen, kirjallisuudenopettaja, äiti - ja alkoholisti. Hänen värikäs elämänsä Meksikossa, New Yorkissa ja Chilessä synnytti kirjailijan, joka jätti jälkeensä vain 77 novellia. Ilta paratiisissa on novellikokoelmista viimeinen. Tapaamme jälleen Berliniä itseään muistuttavan kertojan, mutta myös boheemeja jazzista puhuvia miehiä ja turhautuneita vaimoja.

Berliniltä on aiemmin julkaistu suomeksi novellikokoelmat Siivoojan käsikirja (2017) ja Tanssia ruusuilla (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Man Booker 2018 -palkinnon voittaja!
The National Book Critics Circle -palkinnon voittaja!

On vaarallista olla kiinnostava tässä nimettömässä kaupungissa. Keskimmäinen siskoista salaa todennäköisen poikaystävänsä äidiltä. Tapaamiset Maitomiehen kanssa hän pitää kaikilta pimennossa. Mutta kun ensimmäinen lanko aavistaa hänen salaisuutensa ja huhut alkavat velloa, keskimmäinen sisko muuttuu kiinnostavaksi. Se on pahinta mitä voi tapahtua. Jos on kiinnostava, silloin huomataan, ja jos on huomattu, on vaarassa...

Maitomies on tarina juoruista ja kuulopuheista, seksuaalisesta häirinnästä ja vaikenemisesta, joilla on tuhoisat seuraukset.. Romaanin tapahtumat sijoittuvat nimettömään kaupunkiin ja tuntemattomaan aikakauteen, ja kirjan henkilöt ovat tunnistettavissa vain keskinäisistä suhteistaan. Päähenkilö on 18-vuotias keskimmäinen siskoista ja romaanin nimihenkilö, Maitomies, puolisotilaallisiin joukkoihin kuuluva, naista paljon vanhempi mies.

Alkuaan pohjoisirlantilainen, nyt jo pitkään Englan­nis­­sa asunut Anna Burns kirjoitti Maitomies-romaa­ninsa omien elämänkokemustensa innoittamana. Kirja palkittiin vuonna 2018 tärkeimmällä englanninkieliselle kirjallisuudelle jaettavalla palkinnolla, The Man Booker -palkinnolla. Teos sai myös arvostetun National Book Critics Circle -palkinnon. Kirjaa on verrattu Margaret Atwoodin Orjattaresi-teokseen.

Anna Burns syntyi Belfastissa vuonna 1962 ja kasvoi työväenluokkaisella ja katolisella alueella. Hän muutti Lontooseen vuonna 1987 ja asuu nykyisin East Sussexissa. Maitomies on hänen kolmas romaaninsa. Hänen edelliset teoksensa ovat Winifred Holtby -palkittu No Bones (2001) ja vuonna 2007 ilmestynyt Little Constructions.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jimmy Perez 6
Joukko vanhoja opiskelukavereita matkustaa Lontoosta juhannushäihin Shetlannin pohjoisimmalle saarelle Unstiin. Myöhään juhlailtana yksi ystävyksistä, Eleanor, kuitenkin katoaa - kuin tuhka tuuleen. Seuraavana päivänä Eleanorin ystävä saa itsemurhaviestin sähköpostiinsa, ja myöhemmin löydetään Eleanorin ruumis. Tapausta lähetetään tutkimaan etsivät Jimmy Perez ja Willow Reeves. Ennen kuolemaansa Eleanor väitti nähneensä paikallisen haamun, 1920-luvulla hukkuneen lapsen - voisiko vanha tragedia liittyä tapaukseen?

Kuin tuhka tuuleen on suositun Shetlanti-dekkarisarjan kuudes osa. Dekkarien maisema on tuttu myös tv-sarjasta Shetlandsaarten murhat, jonka neljäs kausi esitettiin Ylellä syksyllä 2018. Cleeves vieraili Helsingin kirjamessuilla 2018 ja sai runsaasti huomiota lehdissä ja blogeissa.

Ann Cleeves on palkittu brittikirjailija, jonka kirjoja on julkaistu yli 30 kielellä. Suomeksi Cleevesin romaaneista julkaistaan Shetlanti- ja Vera-sarjoja. Molemmista sarjoista on tehty tv-sovitus, joita esittää Suomessa Yle. Vuonna 2017 Cleeves sai CWA Diamond Dagger -palkinnon merkittävistä saavutuksista rikoskirjallisuuden alalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Hamilton, Kimberlie, kirjoittaja ; Runnion, Allie, kuvittaja ; Haapasalo, Jade, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lue historian sankarillisimpien koirien seikkailuista ja salaisuuksista. Tämä kiehtovien kertomusten kokoelma pitää sisällään yli kolmekymmentä karvaturria. Tutustu elokuvien koiranäyttelijöihin, avustajakoiriin, tieteen supertähtiin ja sotasankareihin. Nämä ihmisen parhaat ystävät ovat omien tarinoidensa päähenkilöitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Metsän kansa 3
Kolme kovaa kohtaloa, kolme surmaa matkalla,
tuonen raukoilta rajoilta, tuonne Päivölän pitoihin.

Rautaparren perheessä eletään kovia aikoja. Taistelu isoa härkää vastaan on vaatinut uhrinsa, ja ryöstöretkelle lähteneet karjalaiset aiheuttavat lisää harmia. Jotta vääryys saataisiin oikaistua ja nuori rakkaus voisi kukoistaa, on Heiskan vaellettava kauas vihamielisille maille. Helppoa ei ole Varpullakaan, joka joutuu miettimään, mihin suuntaan hän elämässään tahtoo kulkea.

Tenho on vaipunut kuoleman kaltaiseen horrokseen, johon maalliset konstit eivät tehoa. Yörnin äijän on mentävä etsimään häntä Tuonelasta, jossa elon aikana hankitut taidot eivät auta ja kaikki on petollista. Yllättävä ystävyys voi kuitenkin opastaa pimeimmän epätoivon hetkellä takaisin kohti valoa.

Mikko Kamulan Metsän kansa -sarjan kolmas romaani vie lukijan entistä synkempiin metsiin ja yhä syvemmälle muinaisten myyttien maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jouluaatto lähestyy, mutta Aaton kotona ei ole otettu esiin edes kynttilöitä, puhumattakaan muista koristeista. Aatolle joulu on erityisen tärkeä, sillä se on hänen syntymäpäivänsä: hän täyttää 11 vuotta. Näyttää vain siltä, että tänä vuonna joulua ei tule. Äiti ja isä ovat vain varjoja itsestään, surullisia ja poissaolevia. Pikkusiskokin yrittää olla mahdollisimman hiljaa ja huomaamaton.
Aatto pakenee kodin ikävää tunnelmaa uimahalliin. Eräänä päivänä hän kohtaa uimahallin ulkopuolella saman ikäisen tytön, jonka ilo ja innostus ovat tarttuvaa laatua. Erikoisesti puhuva ja nauravainen Heta asuu ihmeellisessä talossa, jonka jokainen huone on täynnä joulun tunnelmaa. On kuin talo olisi lumottu. Entä kuka on synkkä mies, joka kiertelee talon lähistöllä?
Lumisisko on taianomainen kertomus surusta, myötätunnosta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Kirjaa myytiin Norjassa yli 160 000 kappaletta ensimmäisenä vuonna, ja sen oikeudet on myyty yli 20:een maahan.
Mehiläisten historian kirjoittanut Maja Lunde ja palkittu kuvittaja Lisa Aisato ovat luoneet unohtumattoman kertomuksen. Kirjan 24 lukua ovat täynnä pakahduttavia tunteita, arvoituksia, lunta ja yllättäviä käänteitä. Upea nelivärikuvitettu teos on tämän ja tulevien joulujen suosikki kaikenikäisille. Kun kirja on luettu, joulu on täällä.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Masi Tulppa 3
Masi Tulpasta tulee YouTube-tähti!

Kaikkien itsenäisten lasten sankari Masi Tulppa seikkailee jälleen tinkimättömällä tyylillään - tällä kertaa vastentahtoisena tubejulkkiksena.

Masi Tulppa kuvaa omasta supersankaristaan videon ja lataa sen nettiin. Seuraavana aamuna mikään ei ole ennallaan. Video kahmii klikkauksia ennätystahtiin, perheen kännykät kuumenevat viestivirrasta, ja kotioven takana mylvii innokas fanilauma. Omaa rauhaa rakastava Masi on huomion keskipisteessä!

Kun tubettajia luotsaava manageri Mirella tarjoaa apuaan, Masi kirjoittaa nimensä sopimukseen. Mirella tarttuu toimeen tehokkaasti. Hetkessä Masin päivät ovat täynnä fanitapaamisia, tv-esiintymisiä ja mainossopimuksia. Kuinka huimaksi Masin suosio voi kasvaa? Miten hän selviää julkisuuden kiemuroista? Ja mikä onkaan sopiva hinta miljoonista klikkauksista?

Tamperelainen kirjailija-käsikirjoittaja Jari Mäkipää tunnetaan Etsiväkerho Hurrikaanin seikkailuista kertovasta kirjasarjasta. Jussi Kaakinen on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka kädenjälki on tuttu lukuisista lasten, nuorten ja aikuisten kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
CD-äänikirja
Nesbø, Jo, kirjoittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Pitkänen, Jukka, lukija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi luvattoman rakkauden yö voi lopulta tuhota kaiken.

Harry Hole on täällä taas eikä mikään ole enää hyvin. Lähes miljoona kirjaa Suomessakin myynyt Jo Nesbo tekee selvää jälkeä uudella Harry Hole -trillerillään.

Metsästystarvikeliikkeen omistaja näkee jokeen asennetun videokameran kuvasta koskessa huljuvan hameen, ja sitten veden valtaaman auton, jonka sisällä on mies. Tämä yrittää päästä ulos autosta, ja hänessä on jotakin tuttua... kasvojen poikki kulkeva arpi ja metallisen harmaa keskisormi.

Harry Hole ja hänen vaimonsa Rakel ovat muuttaneet erilleen ja Harry on palannut rikostutkijaksi. Sitten murhaaja iskee, ja osuu niin lähelle Harrya, ettei tätä voida edes harkita mukaan tutkintaryhmään. Päinvastoin, todisteet alkavat yhä selvemmin viitata Harryn syyllisyyteen. Eikä Harry muista tapahtuneesta mitään.

Holella on kaksi mahdollista kostajaa, joista toinen on niin lähellä, ettei sitä huomaa. Vaan kostonjanoinen on myös Harry Hole itse. Ja hänen kostonsa on lopullinen.

Liki 40 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbo on yksi tämän hetken menestyneimpiä rikoskirjailijoita yli 50:ssä maassa. Erityisesti Nesbo Harry Holesta kertovat teokset ovat Suomessakin liki poikkeuksetta listaykkösiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vilma joutuu muuttamaan kesken vuoden uuteen kouluun. Vanhaan kouluun jäi kivat kaverit. No, on uudessakin koulussa kivoja kavereita, mutta siellä on myös SUPERSISKOT! Heillä kaikilla neljällä on SUPERTAITO. Heidän mielestään Vilmalla ei ole muuta kuin rumanvärinen tukka. Vilman sisko on tukehtua nauruun, kun Vilma kertoo supersiskoista: Pikkutyttöjen supertaitoja! Osaavatko he lentää? Vai syöstä tulta? Vai kenties taikoa itselleen loputtomasti pinkkejä pyyhekumeja?

Mutta sopeutuminen uuteen kouluun ei ole niin helppoa, vaikka mukaviakin kavereita on ja tukena on koko perhe. Kun supersiskoja ei voi välttää...

Vilma ja supersiskot on täynnä hersyvää huumoria vakavasta aiheesta huolimatta: ketään ei saa sulkea pois joukosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Kulkuri, noita ja lohikäärme Näytä tarkat tiedot

The fork, the witch, and the worm, suomi
Kirja
Paolini, Christopher, kirjoittaja, kuvittaja ; Paolini, Angela, kirjoittaja ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perillinen 5
Odotettu paluu Eragonin maailmaan!

Eeppistä seikkailufantasiaa parhaimmillaan. Tervetuloa takaisin Alagaesiaan, lohikäärmeratsastaja Eragonin ja hänen Saphira-lohikäärmeensä luo.

On kulunut vuosi siitä, kun Eragon etsi lohikäärmeratsastajille uuden kotiseudun, Valkeat vuoret. Eragonin kaikki aika menee velvollisuuksien ja työn parissa, neuvotteluissa kääpiöiden, haltioiden ja urgalien kanssa, lohikäärmeen munien vartioinnissa, ratsastajien koulutuksessa. Saphira huomaa Eragonin uupumuksen ja neuvoo häntä lähtemään etsimään uusia seikkailuja: Mene. läkä tule takaisin ennen kuin olet paremmalla tuulella. Kolme suurta tarinaa Alagaesiasta.

Kuka on majataloon saapuva salaperäinen kulkuri, joka pystyy taikomaan ilman sanoja? Miten käy lohikäärmeen kirouksesta kärsivän Elva-tytön? Päihitttääkö Ilgra Kulkaros-vuoren jättimäisen lohikäärmeen?

Valmistautukaa, lohikäärmeratsastajat! Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää. Ratsastaja on maagi, jonka voimat moninkertaistaa hänen kumppaninsa, lohikäärme. Maailma tarvitsee lohikäärmeratsastajia.

Christopher Paolini (s.1983) oli vain 15-vuotias ryhtyessään luomaan Eragonista kertovaa neliosaista Perillinen-kirjasarjaa (Eragon, Esikoinen, Brisingr, Perillinen). Kipinän kirjoittamiseen antoivat muinaistarut ja fantasiakirjallisuuden klassikot. Kirjasarja sai alkunsa pienestä omakustanteesta, mutta kasvoi huikeaksi kansainväliseksi menestykseksi, joka on myynyt yli 35 miljoonaa kappaletta. Ensimmäisen osan, Eragonin, ilmestyessä Paolini oli 19-vuotias, nyt uuden Eragonista kertovan kokoelman Kulkuri, noita ja lohikäärme ilmestyessä hän on 35-vuotias. Uusi teos on ensimmäinen osa Alagaesian tarinoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kristiina Elo 12
Lukijoiden rakastaman rikosylikonstaapeli Kristiina Elon elämä Lahden seudulla kulkee rikostutkinnan ja perhe-elämän välillä sukkuloiden. Sarjan kahdennessatoista osassa loppukesän lämpimiin öihin ujuttautuu sekä piilevää että näkyvää vihaa.

Miten paljon ystävyys kestää? Kestääkö se kateutta?
Iida Lessi tunnustaa itselleen olevansa kateellinen varakkaalle ystävälleen. Tunteeseen sekoittuu myös vihaa, jota ruokkii jatkuva rahapula ja ystävän holtiton käytös.

Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo toivoo, että kesä jatkuisi lämpimänä ja ilman väkivallantekoja, mutta niin ei käy.

Elokuisena yönä fyysisiä yhteenottoja on yhtäkkiä aivan liikaa.
Salaperäinen kengänjälki ihmetyttää Krisseä ja muita poliiseja. Oliko surmatyöntekijä huolimaton?

Jälki jää on kahdestoista osa hollolalaisen Eija Piekkarin suosittua Kristiina Elo -dekkarisarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27

Nokkosia ja ihmisiä Näytä tarkat tiedot

Des orties et des hommes, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaista oli elämä lounaisranskalaisessa kylässä 1960-luvun alussa? Sota-aika on jäänyt kauas taa, mutta sen muistot tuntuvat yhä. Kerronnan näkökulma on nuoren tytön, joka kuvaa aistivoimaisesti maalaismiljöötä ja myös sen idyllin herkästi kätkemiä ristiriitoja: asenteita romaniväestöä kohtaan, haluttomuutta sietää kaikkea erilaisuutta. Romaanin nimi Nokkosia ja ihmisiä saa perustelunsa sekä tästä että nokkosten konkreettisesta hyödyntämisestä. Nokkosia poimitaan ja niistä tehdään ruokaa kanoille.
Nokkosia ja ihmisiä jatkaa hienolla tavalla Paola Piganin romaanituotantoa, josta on aiemmin suomeksi ilmestynyt toisen maailmansodan aikaan sijoittuva lä astu sieluuni kengät jalassa. Teos sai ilmestyessään erinomaisen vastaanoton sekä arviopalstoilla että lukevan yleisön keskuudessa. Piganin tuotannon kiitettyä suomennostyötä jatkaa uutuusromaanissa Piganin romaanien suomalaisille ystäville tuttu Einari Aaltonen.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viihdyttävä rakkausromaani antiikin ajoilta

Historiamme ensimmäisiä säilyneitä rakkausromaaneja, joka on antiikin kreikkalaisista romaaneista yllättävin ja riemastuttavin. Erotiikalla ja uskomattomilla juonenkäänteillä ryyditettyä viihdekirjallisuutta.

Nuorten rakastavaisten Kleitofonin ja Leukippen onnen esteeksi nousevat enneunet, haaksirikot, rosvojoukot, hirvittävät uhrirituaalit ja moninaiset kohtalonkäänteet. Tarina noudattaa ideaalista rakkausromaanin kaavaa mutta myös murtaa sen konventioita. Naisen ja miehen välinen suhde on poikkeuksellisen tasavertainen. Kiehtovaksi teeman tekee näiden kuvausten sovittaminen aikansa yhteiskunnalliseen kontekstiin, lainsäädäntöön, tapakulttuuriin ja arvojärjestelmään. Tatios toi romaanitaiteeseen minä-muotoisen kertojan.

Akhilleus Tatios oli kreikkalainen kirjailija, joka toimi Aleksandriassa, Rooman valtakunnassa, toisella vuosisadalla jKr. Kreikan- ja latinankielinen viihdekirjallisuus oli jo ajanlaskumme alussa varsin monipuolista, mutta vain muutama romaani on säilynyt meille asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Simon Snow 2
Wayward Son is the stunning YA novel by the bestselling author of Fangirl, Rainbow Rowell. With all of her signature wit and heart, and gorgeous chapter head illustrations, this is Rainbow at her absolute best.
The story is supposed to be over. Simon Snow did everything he was supposed to do. He beat the villain. He won the war. He even fell in love. Now comes the good part, right? Now comes the happily ever after . . .
So why can't Simon Snow get off the couch?
What he needs, according to his best friend, is a change of scenery. He just needs to see himself in a new light . . .
That's how Simon and Penny and Baz end up in a vintage convertible, tearing across the American West.
They find trouble, of course. (Dragons, vampires, skunk-headed things with shotguns.) And they get lost. They get so lost, they start to wonder whether they ever knew where they were headed in the first place . . .
With Wayward Son, the sequel to Carry On, Rainbow Rowell has written a book for everyone who ever wondered what happened to the Chosen One after he saved the day. And a book for everyone who was ever more curious about the second kiss than the first. Come on, Simon Snow. Your hero's journey might be over - but your life has just begun.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Filippa ja hänen ystävänsä aasi Antero sekä Kissa Nokonen valmistautuvat yhdessä joulunviettoon. He ripustavat joulukoristeita, juovat mehua - ja täyttävät sanaristikkoa.

Filippa lähtee ostamaan suklaata ja tutustuu erää- seen murmeliin, joka paljastaa olevansa joulupukki. Kissa Nokosen keksit loppuvat ja se huomaa uuden kaupan naapurissa. Siellä on myyjänä pupu, joka kertoo olevansa joulupukki. Myös aasi Antero on jouluostoksilla ja päätyy auttamaan naapurin tätiä ostosten kantamisesssa. Täti kertoo olevansa joulupukki. Mitä ihmettä tämä kaikki merkitsee joulun kannalta?

Joulu juksaa on jatkoa suosituille Piano karkaa ja Kissa katoaa -kirjoille. Juha Virran teksti ja Marika Maijalan kuvitus luovat yhdessä mielikuvituksellisen maailman, joka on täynnä hassuja yllätyksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Klassinen kuvakirja taiteellisesta ketusta

Kolme kauniisti kuvitettua kertomusta, joissa kettu maalaa tauluja, hiihtää ja löytää ystävän.

Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa: mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä, eikä tähtiä näe maalata pimeässä. Eräänä päivänä se tapaa toisen ketun, joka näyttää, että koko maailma on täynnä tärkeitä aiheita. On vain uskallettava tarttua pensseliin.

Esikoiskirjailija Kaija Pannula kertoo omalaatuisen ketun vuodesta iloineen ja suruineen. Netta Lehtolan sykähdyttävissä kuvissa kettu hoitaa ruusujaan, hiihtää yksin varjonsa kanssa ja maalaa tauluja. Vuodenajat vaihtuvat ja kaikki lakastuu - mutta aina jossain itää.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Tarinoiden taikamaailma Näytä tarkat tiedot

Frozen, storybook collection, suomi
Kirja
Valli, Kati, kääntäjä ; Rapelo, Jenni, kääntäjä ; Falk, Tanja, kääntäjä ; Heimonen, Satu, toimittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viisi Frozen-tarinaa sisältävä Disney-kuvakirja!

Matkataan Arendelin valtakunnan huimiin seikkailuihin Frozen-elokuvan kuvien saattamana.

Elsa ja Anna, lumiukko Olaf ja muut huippusuositun Frozen-elokuvan hahmot ovat sulattaneet miljoonien fanien sydämet vuodesta 2013 lähtien. Animaatiosuosikin hartaasti toivottu ja odotettu jatko-osa Frozen 2 nähdään suomalaisissa elokuvateattereissa jouluna 2019. Näyttävän kuvakirjan tarinat sopivat hyvin ääneen luettavaksi perheen yhteisissä satutuokioissa, ja kuvitus toistaa elokuvan lumovoimaa moneen kertaan ihasteltavassa muodossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Anne Frankin päiväkirja Näytä tarkat tiedot

The diary of a young girl, suomi
Kirja
Folman, Ari, sarjakuvantekijä ; Polonsky, David, sarjakuvantekijä ; Odé, Anita, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unohtumaton klassikko uudessa muodossa!

Sarjakuvamuotoinen Anne Frankin päiväkirja päivittää yhden viime vuosisadan kuuluisimmista tarinoista nykylukijoihin vetoavaksi, neliväriseksi sarjakuvaksi.

Anne Frankin päiväkirja on klassikkoteos nuoren tytön elämästä raakojen historiallisten mullistusten keskellä. Alkuteokselle uskollisessa, kauniissa sarjakuvassa salaisten päiväkirjamerkintöjen äärimmäinen henkilökohtaisuus yhdistyy vavahduttavalla ja visuaalisella tavalla juutalaisvainojen julmuuteen.

Ohjaaja-käsikirjoittaja (Waltz with Bahir) Ari Folmanin ja kuvittaja David Polonskyn käsissä useita sukupolvia koskettanut tarina menee ihon alle täysin uudella tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Kirja
Takeuchi, Ryosuke, sarjakuvantekijä ; Miyoshi, Hikaru, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patriootti Moriarty 5
Kaikkien tunteman etsivätarinan kääntöpuoli!

Oletko koskaan miettinyt, mikä motivoi Sherlock Holmesin arkkivihollisena tunnettua Moriartya?

Mestarietsivä Holmesin sijaan tämän tarinan pääosa on varattu hänen vaarallisimmalle vastustajalleen. James Moriarty ei ole pelkkä nerokas rikollinen, vana hänellä on suurempia tavoitteita... Hänen toimiensa taustalla on juoni, joka onnistuessaan muuttaa maailmaa. Tervetuloa kovaksikeitettyjen konnien synkkään seuraan! Ikäsuositus: 15+

Hikaru Miyoshin piirrosjälkeä saatiin ihailla sarjassa "Tarkastaja Akane Tsunemori". Käsikirjoittaja Ryosuke Takeuchi puolestaan osallistui teoksen "All You Need Is Kill" tekoon.

Tallennettuna: