Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 44/2019

Kaustisen kirjastoon 28.10.–3.11.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 13.11.2019
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tietoa omista tai läheisten kummallisista kokemuksista.

Unen ja valveen rajamailla saatamme nähdä tuntemattomia kasvoja, avaruusolentoja tai outoja maisemia. Suru voi aiheuttaa hallusinaatioita - moni leski kertoo tunnistavansa edesmenneen puolisonsa läsnäolon.

Hallusinaatioita on tutkittu jo 1950-luvulla aistieristyksen avulla, sulkemalla koehenkilöitä täydelliseen pimeyteen ja hiljaisuuteen. Henkilöt havaitsivat asioita, joita ei ollut olemassa. Myöhempi tutkimus huumeiden avulla on osoittanut, että hallusinaatiot noudattavat systematiikkaa; samanlaiset harha-aistimukset toistuvat.

Hallusinaatiot liitetään helposti vaikeisiin sairauksiin ja mielenterveyden järkkymiseen. Näin ei kuitenkaan aina ole. Stressi, unenpuute tai suru läheisen kuolemasta voivat aiheuttaa voimakkaita aistiharhoja. Myös täysin selväjärkiset näkövammaiset saattavat nähdä huoneeseen ilmaantuvia ihmisiä, eläimiä ja esineitä.

Hallusinaatiot paljastavat, kuinka aivot käsittelevät visuaalista tietoa. Näköaisti ei ole kamera, joka tallentaa maailmaa, vaan todellisuutta rakentava mekanismi, joka muodostaa visuaalisen kokemusmaailman. Tätä aivojen virtuaalitodellisuutta ei arkipäivässä huomaa, mutta hallusinaatiot paljastavat sen olemassaolon. Arkisen havaintomaailman ja hallusinaatioiden raja ei ole niin selkeä kuin usein ajatellaan.

Jukka Häkkinen on havaintopsykologian tutkija, joka työskentelee Helsingin yliopistossa. Hän on koulutukseltaan psykologian tohtori. Häkkinen on toiminut myös Skepsis ry:n puheenjohtajana ja Prisma Studion asiantuntijana. Hänen edellinen teoksensa oli Outojen kokemusten psykologia (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Liikanen, Laura, kirjoittaja ; Alén, Jere, valokuvaaja (ekspressio) ; Eskelinen, Ismo, valokuvaaja (ekspressio) ; Nykter, Joel, valokuvaaja (ekspressio)
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hiihto on mitä mainioin liikuntalaji sekä virkistävän ulkoilun että fyysisen kunnon kannalta. Sitä tehdään keskellä talvista luontoa, ja kuntoilumuotona se on äärimmäisen monipuolinen - niin kestävyys- kuin lihaskuntokin kohenevat, samoin koordinaatio ja tasapaino.

Silti hiihtämään lähteminen ei tunnu kaikista luontevalta. Moni on vannonut koululiikunnan takkuisten hiihtokokemusten jälkeen, ettei enää suksiin koske.

Laura Liikanen on entinen kilpahiihtäjä ja nykyinen liikunnanohjaaja sekä hiihdonopettaja, joka tunnetaan innostavista hiihtokursseistaan. Hän jos kuka tietää, kuinka sekä perinteisen että luisteluhiihdon tekniikan saa sujumaan. Kirjassaan hän opastaa havainnollisesti ja iloisin mielin, kuinka tehokasta ja nautittavaa hiihto voi olla. Hän myös tietää, miten harrastajan kannattaa valita välineensä. Ja näin ladulta saa hyvää mieltä ja kuntoa!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oliko Juudas oikeasti petturi? Kuka kirjoitti Hitlerin päiväkirjat? Ovatko enneunet katastrofeista totta? Miksi emme ymmärrä maailmanhistorian erikoisinta kirjaa? Entä kuka lähetti meille signaalin avaruudesta?
Historia on täynnä arvoituksia ja salaisuuksia - tarinoita, joiden loppu on jäänyt avoimeksi ja jotka ovat jääneet kutkuttamaan ihmisten mieltä. Daniel Ryden kertoo mukaansatempaavasti historian hämmentävimmistä mysteereistä Loch Nessin hirviöstä riimukiviin ja ruhtinaallisista aarrekätköistä Atlantikseen. Jotkin arvoituksista tuskin edes ratkeavat. Toiset taas on jo ratkaistu aikoja sitten, mutta pohdimme niitä edelleen, koska haluamme faktojen sijaan uskoa mieluummin salaliittoihin ja yliluonnollisiin ilmiöihin.
Maailman salaperäisin kirja pitää sisällään 55 viihdyttävää mysteeriä maailmalta ja Suomesta.

Daniel Ryden on ruotsalainen kirjailija ja toimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa myyntimenestyksen Maailmassa on virhe.

Kirjan suomalaiset mysteerit on kirjoittanut toimittaja Panu Väänänen.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Manninen, Ohto, kirjoittaja ; Lehtonen, Lauri, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uutta tietoa salaisesta operaatiosta ja tiedustelumme uudesta noususta!

Kesästä 1944 lähtien Suomessa varauduttiin maan miehitykseen. Aseiden hajavarastoinnin ohella valmisteltiin sissitoimintaa ja tiedustelun jatkamista.

Erittäin salaisessa Stella Polaris -operaatiossa tiedustelun henkilöstöä, radiolaitteita ja arkistoja siirrettiin Ruotsiin. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut. Ruotsi kielsi suomalaisen radiotiedustelun maaperältään, ja satoja stellistejä jäi tiedusteluvälineineen eristyksiin Ruotsiin. Se halvaannutti Suomen tiedustelun.

Kirjassa kerrotaan Stella Polaris -operaation ja sen salaisten materiaalien kohtaloista; mukana on myös dramaattisia henkilötarinoita.

Kolme länsimaata olisi - yhdessä tai erikseen - halunnut suomalaisia neuvostoasevoimien ja koodien tuntijoita palvelukseensa. Osaaminen jäi kuitenkin pääosin Ruotsin ja vähässä määrin Ranskan käyttöön. Radiotiedustelun keskeisiä tuloksia siirtyi operaation jäljiltä Ruotsin lisäksi Ranskaan, Englantiin, Yhdysvaltoihin ja Japaniin.

Suomen sotilastiedustelun sodan jälkeiset ongelmat kärjistyivät, kun Pääesikunnan tiedusteluosasto lakkautettiin Neuvostoliiton vaatimuksesta. Tiedustelu näivettyi valvontakomission ja kommunistijohtoisen Valtiollisen poliisin pidätyksissä ja kuulusteluissa.

Radiotiedustelu lopetettiin kesällä 1945 ja aloitettiin uudelleen vasta 1950 Korean sodan kärjistäessä suurvaltojen välejä. Kirja kertoo ensimmäistä kertaa tiedustelun uudesta noususta.

Tekijät, insinöörieversti Lauri Lehtonen ja professori Ohto Manninen ovat tutkineet aihetta pitkään ja ovat johtavia asiantuntijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloa pursuvan hauska. Armottoman rehellinen.

Ensimmäisessä ja ainoassa omaelämäkerrassaan Elton John paljastaa totuuden ihmeellisestä matkastaan rock- ja popmusiikin kiintotähdeksi.
Buddy Holly -laseja käyttävä ujo Reginald Dwight varttui Lontoon esikaupungissa rockmuusikon urasta haaveillen.

23-vuotiaana sama poika ällistytti ensimmäisen Amerikan-kiertueensa yleisöjä noustessaan lavalle yllään kirkkaankeltainen haalari ja tähtien peittämä paita, jalassaan järeät kirkkaankeltaiset saappaat, joista törröttivät isot, siniset siivet. Elton John oli ottanut paikkansa pop-taivaalla.

Kirjassaan Elton John kertoo ystävyydestään John Lennonin, Freddie Mercuryn ja George Michaelin kanssa, toivottomista irtosuhteistaan, puolivillaisista itsemurhayrityksistään ja yli vuosikymmenen kestäneestä huumeriippuvuudestaan. Hän kertoo myös raitistumisestaan, aidsin ja hivin vastaisesta työstään, prinsessa Dianasta, rakkauden löytämisestä ja isäksi tulemisen tunteista.

Vertaansa vailla olevan uran tehnyt Sir Elton John on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä muusikoista, jonka levyt ovat rikkoneet myyntiennätyksiä ympäri maailman. Hänelle on myönnetty lukuisia musiikki- ja elokuva-alan palkintoja, ja vuonna 2018 hänet nimettiin Yhdysvaltojen singlelistan kaikkien aikojen menestyneimmäksi miessooloartistiksi. Elton Johnin 90-luvun alussa perustama Elton John AIDS Foundation on merkittävä rahoittaja kansainvälisessä aidsin ja hivin vastaisessa työssä. Hän on naimisissa David Furnishin kanssa. Heillä on kaksi poikaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Antti Rinne - Koko tarina on lajissaan historiallinen kirjatapaus: yhdestäkään Suomen pääministeristä ei ole julkaistu vastaavaa teosta hänen ollessaan vallassa.

”Minusta tulee presidentti”, Rinne sanoi jo esiteininä kavereilleen. Miten hän opiskeli juristiksi niin ällistyttävän nopeasti? Entä millainen johtaja hän on?
Kirjassa päästään seuraamaan Antti Rinteen nousua sairausvuoteelta vaalitaistelun tuoksinaan ja sen voittajaksi keväällä 2019.

Pääministeri on poikkeuksellisen avoin myös yksityiselämästään, ja hänen lähipiirinsä arvioi häntä kriittisestikin. Teos piirtää tarkan kuvan Rinteen elämästä syntymästä tähän päivään.
Aineisto käsittää kymmeniä tunteja Antti Rinteen ja hänen läheistensä haastatteluja.

Kirjan ovat kirjoittaneet palkitut journalistit Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Lappalainen, Tarja, kirjoittaja, haastattelija ; Turtola, Martti, kirjoittaja, ; Lokka, Sven, haastateltava,
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jäämeren rannikon suomalaisten karu tarina.

Alussa kaikki oli hyvin. Muurmannin rannoille Kuolan alueelle alkoi saapua 1800-luvun puolivälissä suomalaissiirtolaisia. He pakenivat tyhjyyttään ammottavalle Jäämeren rannikolle Suomea koetelleita nälkävuosia, raivasivat maata, pystyttivät asumuksensa ja elättivät itsensä meren antimilla.

Muurmannin radan rakentaminen yhdisti alueen suurempaan maailmaan, ja Suomen sisällissodan seurauksena Kuolaan saapui punakaartilaisia ja poliittisia pakolaisia. Kaikki näytti hyvältä, kunnes tulivat kauhun vuodet 1937-1938. Josif Stalin oli päättänyt tuhota alueen suomalaiset perin pohjin.

Tietokirjailija Tarja Lappalainen kertoo muurmannilaisten elämästä tarinoita, joihin kuuluu valoisampien vuosien hauskoja sattumuksia, ankaraa selviytymistaistelua pohjoisen luonnon keskellä, keskinäisiä kahinoita ja lopulta Stalinin vankileirien ja teloitusten aikakausi.

Sotahistorian professori Martti Turtola puolestaan valottaa alueella käytyjä poliittisia ja historiallisia käänteitä ja sotia suomalaisten kannalta sekä alueen strategista merkitystä sotilaallisesti aina tähän päivään saakka. Hän tuo esiin myös sopuisat keisarin ajat ja sen, kuinka ilmapiiri alkoi muuttua pikkuhiljaa jäätäväksi. Kirjassa etsitään myös selitystä Stalinin puhdistuksille ja sille, miksi juuri suomalaiset olivat niitä vihatuimpia.

Toimittaja Tarja Lappalainen on kirjoittanut lukuisia teoksia suomalaisten historiasta. Lappalaisen Se oli yhtä tulihelvettiä (Docendo 2016) oli myyntimenestys, josta otettiin useita painoksia.

Professori Martti Turtolan laajaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu useita tunnettuja historiateoksia ja elämäkertoja. Turtola työskentelee vapaana tutkijana ja kirjailijana.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkaillaan hetki ennen nukkumaanmenoa!

Seikkailunhaluinen yksisarvinen ja tarina täynnä taikaa, kipinöitä ja sateenkaaria tyynnyttää pikku lukijan untenmaille.

On nukkumaanmenon hetki, mutta isän patisteluista huolimatta pikku yksisarvinen ei millään malttaisi rauhoittua nukkumaan. Kun isä alkaa laskea minuutteja unentuloon, mitäpä seikkailunhaluinen pikkuinen mahtaakaan keksiä. Nukkumaan, pyh, kun voi seurata loikkivaa sammakkoa metsän hämärään tai jahdata keijuja ja menninkäisiä iltapuuhissaan...

Hauskasti kerrottu ja viehkeästi kuvitettu satukirja kertoo rauhoittumisen vaikeudesta ja turvallisesta nukahtamisesta.

Rhiannon Fielding on brittiläinen kirjailija, joka on tunnettu kymmenen minuutin tarinoistaan. Chris Chatterton on tuottelias graafinen suunnittelija ja kuvittaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos Aladdin olisikin menettänyt taikalampun heti saatuaan sen käsiinsä?
Jos suurvisiiri Jafar olisikin vapauttanut Hengen ja kaapannut vallan tarunhohtoisessa Agrabassa?

Vaikka melkein kaikki muu on toisin kuin tutussa tarinassa, yksi pysyy. Aladdin ja prinsessa Jasmine tuntevat vetoa toisiinsa heti ensisilmäyksellä. Heidän maailmansa ovat kenties kaukana toisistaan, mutta kummallakin on jotain sellaista, mistä toinen unelmoi. Jafar joutuu turvautumaan pimeisiin voimiin, kun katurotta ja prinsessa yhdistävät voimansa ja valmistautuvat taisteluun vapauden ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Liz Braswell on opiskellut egyptologiaa Brown Universityssa ja työskennellyt tuottajana pelifirmassa ennen ryhtymistään kirjailijaksi. Hän asuu New Yorkin Brooklynissa aviomiehensä, kahden lapsensa ja lemmikkiensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10

Hahmot yössä Näytä tarkat tiedot

The shape of night, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nainen pakenee menneisyyttään ja löytää itsensä kummitustalosta keskeltä vaarallista mysteeriä.

Ava jättää kotinsa ja tragedian taakseen. Hän muuttaa ihastuttavaan vanhaan taloon hiljaisessa rannikkokaupungissa. Talossa kerrotaan kummittelevan, mutta Ava tuntee olonsa kotoisaksi - kunnes alkaa kuulla outoja ääniä. Ava alkaa selvittää talon edellisen vuokralaisen selittämätöntä katoamista. Liittyvätkö seudulla sattuneet oudot kuolemantapaukset siihen? Pian käy selväksi, että jotkut kyläläiset peittelevät synkkää salaisuutta. Ava alkaa epäillä omaa mielenterveyttään, kun kun aaveet eivät jätä häntä rauhaan. Hän päättää kuitenkin selvittää taloa ja kylää riivaavat mysteerit.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Hotakainen, Kari, kirjoittaja ; Kyrö, Tuomas, kirjoittaja ; Nousiainen, Miika, kirjoittaja ; Pääskysaari, Jenni, kirjoittaja, toimittaja ; Sarja, Janne, toimittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaiset ovat huolissaan. Kirjailijat vastaavat, pitääkö olla.

Pitääkö olla huolissaan? - Elämänkoulun kymppiluokka on paneelikirja, jossa kysytään Suomen kansan moninaisia huolenaiheita ja vastataan niihin - huolella.
Suomen eturivin kirjailijoiden Kari Hotakaisen, Tuomas Kyrön, Miika Nousiaisen ja Jenni Pääskysaaren sekä käsikirjoittaja Janne Sarjan teos on hersyvän hauska kymppiluokan elämäntaito-opas, kokoelma filosofisia pohdintoja, pakinoita lusikkatesteistä, runoutta kainalopieruista, vanhustenhoidosta ja rakkaudesta.

Se on oman aikansa symposium, jossa raati ratkaisee liki kaiken aidosti oleellisen.

Pääskysaari ja Sarja ovat koonneet paneelikirjaan herkullisimmat suosikkiohjelmaan lähetetyt huolet ja vakiopanelistien Hotakaisen, Kyrön ja Nousiaisen sekä juontaja Pääskysaaren poskettomimmat vastaukset.

Sopii niin lukutoukille kuin nahkasohvaan juurtuneille tv:n orjille!
Kari Hotakainen muistetaan mm. Finlandia-palkitusta romaanistaan Juoksuhaudantie sekä Kimi Räikkösen elämäkerrasta Tuntematon Kimi Räikkönen.

Tuomas Kyrön tuotannosta laajinta kansansuosiota nauttivat Mielensäpahoittaja- teokset.

Miika Nousiainen kohosi kansansuosikiksi heti ensimmäisellä teoksellaan Vadelmavenepakolainen, jonka jälkeen hän on kirjoittanut kolme laajalti luettua romaania.

Jenni Pääskysaari tunnetaan paitsi rakastettuna radio- ja tv-toimittajana, myös muun muassa huippusuosittujen Tyttö, sinä olet... ja Poika, sinä olet... -kirjojen kirjoittajana. Ja nyt myös Pitääkö olla huolissaan? -äänikirjan lukijana.

Janne Sarja on käsikirjoittaja, jonka läppärinjälkeä on saanut seurata Pitääkö olla huolissaan? -sarjan alusta asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Epäsuhtaisen veljesparin uskomaton road trip

Mielensäpahoittajan pojat ovat myyneet rakkaimman, vuoden 1972 Voortti Eskortin. Lähin samanlainen löytyy Saksasta, missä asuu myös velipoika Tarmo. Mielensäpahoittaja pakkaa matkalaukkuun perunat, termoksen ja Itä- ja Länsi-Berliinin kartat. "Lähdin hakemaan Eskorttia, löysin Tarmon.

Sysisuomalainen maalaisjärki joutuu eurooppalaisessa suurkaupungissa koetukselle, kun Mielensäpahoittaja luulee Escort Serviceä auton merkkiliikkeeksi. Hän tulee ryöstetyksi ja tutustuu puolalaiseen Irinaan. On turvattava veljeen, jota Mielensäpahoittaja ei ole nähnyt 37 vuoteen. Siinä missä Mielensäpahoittajalle ensimmäinen auto ja emäntä ovat parhaat, velipojalla on menossa kolmaskymmenes auto ja viides vaimo. Kaksikko etsii autoa ja toisiaan. Se mitä löytyy, on riemukasta luettavaa. Sysisuomalaisen sankarin kone ei hyydy.

Tuomas Kyrö (s. 1974 Helsingissä) on loistava humoristi, satiirikko ja taitava realististen tarinoiden kertoja. Useita romaaneja julkaissut Kyrö tunnetaan myös kolumnistina ja TV-panelistina. Lisäksi hän on suosittu podcast-ääni ja Twitterin seuratuin kotimainen kirjailija.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Allu 4
Allun jutuille nauravat kummituksetkin!

Humoristisen lastenromaanisarjan neljännessä osassa vietetään halloweenia. Allu ja kaverit laittavat ranttaliksi ksylän kummituskartanossa.

Allun kotikylä tuntuu halloweenina olevan täynnä kummituksia ja hirviöitä. Kylän kartanosta kerrotaan kummitusjuttuja ja Kuoppajoessakin asuu huhujen mukaan hirveä otus. Kaikkien kauhuksi opettaja on päättänyt viedä heidät luokkaretkelle kylän kärttyisimmän miehen, Ludwig von ksylän, kartanoon. Kummitus puhuu heille heti ensimmäisenä iltana ja kartanon parvekkeelta on suora näkymä joelle. Allu päättää paljastaa kummitusten salat kertarysäyksellä!

Sanavalmis Allu-tyttö on lukijoille tuttu kirjoista Allu ja Outo Uolevi, Allu ja salaperäinen opettaja ja Allu ja salainen ihailija, jolle myönnettiin Runeberg Junior -kunniamaininta vuonna 2018.

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. Hän on saanut Laivakello-palkinnon (2018) nuortenromaaneistaan ja Topelius-palkinnon nuortenromaanista Joku vieraileva tähti (2011).

Christel Rönns on rakastettu kuvittaja, jonka kuvakirja Det vidunderliga ägget voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2012.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Heikkilä, Cecilia, kirjoittaja, taiteilija ; Voipio, Myry, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eräänä kylmänä joulukuisena päivänä kissa Lempisen ihanaan punaiseen villaneulepuseroon ilmestyy salakavala reikä... ja neule alkaa purkautua. Kauheus ja hirveys! Talvi ilman omaa puseroa olisi pitkä ja kylmä, eikä sellainen tule kuuloonkaan. Kissa Lempinen jäljittää lankaa kaikilla kissanvaistoillaan. Lanka kiemurtelee läpi kujien, kipuaa villinä pitkin seiniä ja kurottelee kohti kaupungin kattoja ja torneja. Minne etsintäretki lopulta johdattaa kissa Lempisen ja löytyykö langan päästä yllättävä ystävyys?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mollin maailmaan kuuluu oma tuttu talo ja puutarha, sen polut ja portit sekä kiviaita, joka erottaa puutarhan Suuresta metsästä. Se maailma on Mollille juuri sopivan kokoinen. Viime aikoina Mollin katse on kuitenkin yhä useammin hakeutunut kaukana siintävään, salaperäiseen metsään.

Molli päättää uskaltaa tehdä jotain, mitä se ei ole koskaan tehnyt. Se lähtee kotoaan ja tutusta maailmastaan metsään, aidan toiselle puolelle. Molli pohtii matkallaan koti-ikävää, maailman mittaa ja määrää. Miten läheltä voikaan löytyä suuri seikkailu ja uusi, tuntematon maailma!

Rakastetun Mollin uusi, liikuttavan lumoava seikkailu antaa lapselle rohkeutta astua kodin turvallisten rajojen ulkopuolelle. Se antaa avaimia koti-ikävään ja itseluottamusta uuden ja vieraan kohtaamiseen.

  • Kotoa lähtiessä tuntee itsensä kovin pieneksi ja palattuaan taas isommaksi. Hassua, että sitä kasvaa ja kutistuu koko ajan, Molli miettii. - Onneksi minulla on aika rohkeat ja viisaat jalat. Noin vain ne veivät minut aidan toiselle puolelle ja osasivat tuoda takaisin kotiin.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia rakastettuja kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa Piki oli vuoden 2016 Finlandia Junior -ehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Up, down . . . in, out . . . happy, sad. Lift the flaps to learn the opposites with Peppa! It's a lovely sunny day, and Peppa and her family are going on a picnic in the countryside. So off they go on their bikes, to their favourite picnic spot. Let's hope addy Pig can keep up! Lift the flaps to explore the world around them and find out all about opposites, including happy/sad, big/small, up/down and lots of others.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 6
Liikuntafestivaalin jälkeen selvisi, että Iidan isoveli oli joutunut pahiksen runtelemaksi. Iida näyttää tyyneltä, mutta... Pian alkaa työelämään tutustuminen ammattisankareiden hoivissa. Minun on muututtava... en enää aio pakoilla isääni!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Mäkijärvi, Annukka, sarjakuvantekijä ; Schreck, Hanna-Reetta, sarjakuvantekijä ; Turpeinen, Iida, sarjakuvantekijä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ellen Thesleff (1869-1954) on yksi maamme ensimmäisistä symbolisteista ja ekspressionisteista ja yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Hän elää kiehtovan ja rikkaan elämän ja on edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden on vaikea saada tunnustusta. Thesleff on poikatukkainen radikaali, joka tekee, mitä tahtoo ja elää taiteelleen. Hän vihaa opettamista, mutta rakastaa rahaa, joka antaa hänelle mahdollisuuden matkustaa, asua ulkomailla ja maalata.
Sarjakuvaromaani kertoo Ellen Thesleffin työstä ja elämästä Euroopan metropoleissa ja hänen siellä rakentamistaan tiiviistä taiteilija- ja älymystöverkostoista. Teos rakentuu kolmen Thesleffille keskeisen paikan, symbolismin Pariisin, boheemin Firenzen ja Ruoveden Murolen luonnon ympärille. Sarjakuva kertoo Ellenistä ja taiteilijoista modernisaation myllerryksessä. Teos pohjaa Hanna-Reetta Schreckin vuonna 2017 julkaistuun Thesleff-elämäkertaan ja kuvaa sarjakuvan keinoin niitä puolia historiassa ja taiteilijan elämässä, joita perinteinen tutkimuskirjallisuus ei tavoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Tanemura, Arina, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsesssa Sakura 12
Sakura suree kuolleita ystäviään, kun Enju hyökkää vielä kerran ja kuolema korjaa lisää satoa. Ja juuri kun verenvuodatus näyttäisi päättyneen pelätty prinsessa Kaguya astuu taistelukentälle...

Tallennettuna: