Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 46/2019

Kaustisen kirjastoon 12.–17.11.2019 saapunutta aineistoa.

Muokattu: 25.11.2019
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten tunnistaa valeuutisen, infovaikuttamisen, manipuloinnin tai propagandan? Palkitun toimittajan selväjärkinen tietokirja tarjoaa tietoa länsimaista demokratiaa rapauttavasta ilmöistä ja konkreettisia keinoja sen tunnistamiseksi ja torjumiseksi.Johanna Vehkoo on tutkiva toimittaja. Hän toimii johtajana Feministisessä ajatushautomo Hatussa ja on yksi Long Playn perustajista. Vehkoon ja Emmi Niemisen journalistinen sarjakuvateos Vihan ja inhon internet oli vuoden 2018 Sarjakuva Finlandia -ehdokas ja voitti Nuori voima -palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viekö pirstaleisuus työstäsi hallinnan tunteen ja rutiinit hukkuvat kiireeseen? Vähemmästäkin järki jäätyy.

Tämä kirja sisältää kattavan kokoelman erilaisia käytännön menetelmiä, joilla välittömään stressiin ja kiireeseen voi saada helpotusta. Kirjassa esiteltyjen keinojen avulla pystyt testaamaan erilaisia lähestymistapoja ja tekniikoita, oppimaan nopeasti, miten ne toimivat omassa työssäsi, ja tarvittaessa kehittämään täysin uusia juuri sinun tilanteeseesi räätälöityjä ratkaisuja. Luovan kaaoksen keskellä viihtyvälle ihmiselle eivät sovi samat menetelmät kuin tehokkaaseen järjestykseen tottuneelle.

Kirjan keskeinen tavoite ei kuitenkaan ole saada sinua käyttämään jotain tiettyä menetelmää tai tekniikkaa. Sen sijaan se tukee sinua aidosti ja säännöllisesti pohtimaan omaa työtäsi ja työn tekemisen tapoja. Yksittäisten työkalujen sijasta omaksut jatkuvan kehittämisen rutiinin, joka auttaa sinua parantamaan omia työtapojasi viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Työvälineiden, toimenkuvien ja ympäröivän maailman muuttuessa myös työn tekemisen tapojen tulee muuttua ja kehittyä.

Tapani Riekki toimii Filosofian Akatemialla tutkijana, valmentajana, konsulttina ja joka paikan höylänä. Hän on taustaltaan psykologi ja psykologian tohtori. Elämässä Tapania vie uteliaisuus: niin sähköpostiohjelman fiksut asetukset kuin tietoisuuden ongelmien miettiminen soljuvat sujuvasti arjen ajattelussa ja puheessa - joskus jopa samassa lauseessa.

Sami Paju toimii Filosofian Akatemialla organisaatiokehittäjänä, muutosagenttina sekä ajattelunhallinnan ja älykkäiden työtapojen valmentajana. Hän on myös kirjoittanut aikaisemmin julkaistun teoksen Kehitä kokeillen ja on virallisesti pätevöitynyt LEGO Serious Play -fasilitaattori.

Virpi Oinonen on epäseksikkäisiin ja abstrakteihin aiheisiin erikoistunut sarjakuvapiirtäjä ja animaatiotuottaja. Virpi työskentelee yritysten muutosviestinnän parissa ja rakastaa selventää höttöisiä bisneskonsepteja.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Cruz, Carlos da, kirjoittaja, taiteilija ; Jaatinen, Ari, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joulunodotuksen tuottamaa jännitystä lievittää hauska kuvakirja, jonka 24 aukeamalla esitellään tontuille tuttu, jouluinen juttu kuvan ja lyhyen tekstin avulla. Jokaisella aukeamalla kulkee myös lahjapakettien jono, jonka pituuden voi yhdessä laskea.Kirja toimii joulukalenterin tapaan niin, että jokaiselle päivälle on oma kuva ja tarina. Samalla joulun perinteet ja tavat tulevat lapselle hauskasti tutuiksi.Carlos da Cruz on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja ja oppikirjoja. Hänen tyylinsä on värikäs, vauhdikas ja yksityiskohtainen. Hän on opiskellut grafiikkaa ja sarjakuvapiirtämistä Ranskassa ja on aina ollut erityisen kiinnostunut historiasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Winston, Robert, kirjoittaja ; Viitanen, Ville, kääntäjä ; Scott, Gus, kuvittaja ; Lloyd, Alex, kuvittaja ; Ross, Sean T., kuvittaja ; Challoner, Jack, kirjoittaja ; King, Dave, valokuvaaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa tieteen huvipuistoon!

25 hauskaa ja kekseliästä projektia uteliaille nuorille tieteilijöille! Tutki ja kokeile itse, miten tiede, teknologia, insinöörityö ja matematiikka rakentavat maailmaa ympärillämme. Miksi lautta kelluu? Miten tuuli muuttuu energiaksi?

Tiedelaboratorio sisältää eritasoisia tiedekokeita selkein ohjein: rakenna esimerkiksi lautta, riippusilta tai spagettitorni. Kirjan ohjeita on helppo seurata, sillä jokaisesta rakennusvaiheesta on ohjetekstin lisäksi valokuva. Projektien yhteydessä kerrotaan, miten ja miksi rakennettu esine toimii, ja toisaalta osoitetaan, miten vaikkapa sanomalehdistä rakennettu jakkara toistaa samaa kaavaa kuin rakennusta pystyssä pitävät pylväät ja miten sama ilmiö toistuu myös ihmiskehon jalkojen luissa.

Voit myös viedä projekteja askelen pidemmälle ja testata mallilla esimerkiksi sitä, miten tosielämän riippusilta saa voimansa kantaa satojakin metrejä.
Brittiläinen Robert Winston on kirjoittanut useita palkittuja tiedekirjoja lapsille. Hän on kirjoillaan osoittanut, että tiede ei tapahdu vain suljetuissa laboratorioissa, vaan sitä on kaikkialla ympärillämme ja sen peruskäsitteitä voi tutkia vaikkapa kotona tuttujen ja yksinkertaisten esineiden avulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Homo Sapiens - Luotu liikkumaan on ajankohtainen ja monipuolinen tietokirja ihmisen kehityksen ja ympäristön suhteesta.

Kirja kuvaa kansantajuisesti, miten ihmisen keho on kehittynyt miljoonien vuosien aikana, mutta elinympäristö muuttunut radikaalisti vain viimeisten parin sadan vuoden aikana.

Vybarr Cregan-Reid osoittaa kirjassaan, että vaikka elämä on monella tapaa helpompaa kuin ankarissa olosuhteissa eläneillä esi-isillämme, todellisuudessa ympäristö, jossa elämme, sairastuttaa meidät.

Biologisesti ihminen on yhä metsästäjä-keräilijä, joka on suunniteltu liikkumaan ja joka ei tiedä tuolista mitään.

Ympäristön ja kehon välisestä ristiriidasta seuraa monenlaisia vaivoja ja sairauksia: mm. selkävaivoja, sydän- ja verisuonitauteja, kakkostyypin diabetesta, syöpää, hammasongelmia, monenlaisia psyykkisiä ongelmia, kuten jatkuvaa stressiä, unettomuutta ja masennusta.

Kehityksen kelloa ei voi kiertää taaksepäin. Vai voiko? Vybarr Cregan-Reidin mukaan voimme tehdä paljonkin. Meidän täytyy vain opetella elintapoja, jotka vastaavat paremmin omaa historiallista kehitystämme.

Vybarr Cregan-Reid on kirjailija ja Kentin yliopiston tutkija. Hän on aiemmin julkaissut mm. Footnote: How Running Makes Us Human. Hän on kirjoittanut moniin julkaisuihin lukuisia artikkeleita ympäristön vaikutuksesta terveyteen, mm. The Guardian, The Independent, The Mail, The Washington Post.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Erkintalo, Jenni, kirjoittaja, kuvittaja ; Király, Réka, kirjoittaja, kuvittaja ; Annala, Jouni, asiantuntija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjassa tutustutaan puihin ja metsään. Tarkastelun alla ovat pohjoisen pallon puolikkaan metsät. Vertailemme lehtiä, puun runkoja, kerromme kasvutarinoita ja mietimme minkälaisia sananlaskuja kielessä on puiden ja metsän ympärille kehittynyt. Mitä sitten tapahtuu, jos puita ei enää ole? Puut ovat maailman keuhkot. Kirja herättelee lasta pitämään hyvää huolta puista leikkisän tarinan kerronnan kautta. Kesän ehdoton hittikirja metsässä samoajille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Lyra, Karoliina, kirjoittaja, valokuvaaja ; Haapaniemi, Milla, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kankaristo, Satu, kirjoittaja, valokuvaaja ; Haapaniemi, Jouni, valokuvaaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjan kirjoittajat ovat Curly Girl Suomi Facebook -ryhmän ylläpitäjiä ja perustajia, metodin pioneereja Suomessa. Heillä on laaja osaaminen metodiin liittyen ja tämä osaaminen on nyt koottu yksiin kansiin.

Luonnonkiharan korostaminen ja Curly Girl -metodin suosio on ollut kasvussa Suomessa ja tämä kirja on vastaus monien toiveisiin ja kysymyksiin.

Monet luonnonkiharahiuksiset ovat kokeneet epävarmuutta omista villeistä kiharoistaan sileiden ja suorien hiusten ollessa pinnalla jo useita vuosikymmeniä. Metodin pääajatus on hoitaa luonnonkiharaa hiusta erityisen hyvin, niin että hiukset olisivat kantajansa mieleen ja pääsisivät täyteen loistoonsa. Curly Girl -kiharametodi suomalaisittain avaa tarkemmin erityisesti suomalaisten luonnonkiharoiden hoitoa suomalaisissa oloissa. Kirjassa autamme lukijaa ymmärtämään omien hiustensa tarpeita paremmin, annamme vinkkejä hiusten
hoitoon ja muotoiluun, perehdymme hiuskosmetiikan ainesosiin ja kannustamme korostamaan omia luonnonkiharoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Massey, Lorraine, kirjoittaja ; Bender, Michele, kirjoittaja ; Kantele, Arja, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vapauta kiharasi, ja muu seuraa perässä. Curly Girl -käsikirja on manifesti, opaskirja ja vertaistukiryhmä yksissä kansissa. Se on suomalaisetkin villinneen Curly Girl -menetelmän kehittäjän kattava opas luonnonkiharoiden esiintuomiseen, niiden hoitoon ja stailaamiseen sekä omien hiustenhoitotuotteiden valmistamiseen. Menetelmän luoneen Lorraine Masseyn motto kuuluu: kohtele hiuksiasi yhtä hellästi kuin parasta kashmirneulettasi. Curly Girl -käsikirjan avulla taiot kiharoistasi upeammat kuin koskaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Timonen, Erkki, kirjoittaja
2011
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luonnoton metsäsirkus pyörii kautta maan, kuten metsänparannuksen tuloksetkin ovat nähtävissä. Kolmen miespolven aikana on esim. ojitettu soita 5,8 milj.ha ja niiden tuottama nettokasvu on 500 milj.m3 vuotuisen lisäkasvun ollessa 28 milj.m3 tällä hetkellä.

Tähän maailmaa tyrmistyttäneeseen tulokseen on päästy raadollisesti raatamalla miesvoimin lapiopelillä, oja-auroja maansiirtokoneilla vetämällä ja kaivureiden kauhomina. Yksityismetsien osuus on 2/3 töistä ja tuloksista aikanaan Tapion metsänparannuspiirien vastatessa suunnittelusta, työnjohdosta ja toteutuksen valvonnasta valtion maanomistajille myöntämän kokonaisrahoituksen turvin. Työt teetettiin urakoitsijoilla, Tapiolla ei ollut omia koneita.

Tämän päivän ongelma on suunnattoman suuren ja arvokkaan lisäpuuston hoito ja ohjailun ylläpito. Kaikissa maakunnissa tiedetään hakkuu- ja hoitorästien huikea määrä. Pari vuosikymmentä sitten ekoväki kahlehti itsensä puihin, jottei niitä kaadettaisi - nyt he itse hakkaavat ojituksen elvyttämät kasvuisat metsät ja tukkivat niillä ojat...

Näitä ja lukuisia muita metsänparannuskentän kokemia vaiheita seuraamuksineen käsitellään kirjassa asiakirjoja ja tutkimustuloksia lainaten runsaan kuvituksen vahvistamina dokumentteina.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aarrelaivat ja harhatulet vie lukijan 1700luvun Turunmaan saaristoon, rannikkorosvojen ja aarrelaivojen aikaan. Purjelaivojen haaksirikkoja sattui usein, mutta laivojen lasti onnistuttiin monesti pelastamaan paikallisen rannikkoväestön avulla.

Jos perimätietoa on uskominen, kaikki eivät kuitenkaan tyytyneet pelkkiin pelastustoimiin. Saaristolaiset harjoittivat yleisesti hylkyjen ryöstelyä ja heidän väitetään houkutelleen tahallaan laivoja karikoille polttamalla Utön majakkaa jäljitteleviä harhatulia.

Tarinat merimiesten murhista ja hylkyryöstöillä rikastuneista rannikon asukkaista jäivät elämään sitkeästi paikallisissa kertomuksissa. Mitä saaristossa todella tapahtui, ja mikä oli haaksirikkoutuneiden laivojen lastin kohtalo?

Yrjö Kaukainen on merihistorioitsija ja Euroopan historian emeritusprofessori.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Mikkanen, Raili, kirjoittaja ; Haapamäki, Laura, kuvittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittävä lasten tietokirja kutsuu sukeltamaan seikkailuun.
Merten pohjassa lepää vanhojen laivojen hylkyjä, joista jokaisella on oma tarinansa. Suomen vesistä niitä voi löytää poikkeuksellisen paljon, sillä vähäsuolaisessa viileässä vedessä hylyt säilyvät satoja vuosia.
Vanhat laivat ovat arvokkaita löytöjä, sillä niistä ja niiden esineistöstä saadaan paljon tietoa entisajan elämästä. Ja onpa syvyyksien kätköistä mahdollista löytää ihan oikeita aarrelaivojakin.
Kiehtovin tarinoin ja mielikuvitusta ruokkivin kuvin kirja vie entisaikojen merenkulun jännittävään maailmaan.
Ikäsuositus 4-10 v.

Raili Mikkanen on palkittu kirjailija ja toimittaja. Hän on julkaissut lukuisia romaaneja ja lastenkirjoja. Suomen lasten aarrelaivat on jatkoa sarjalle, jossa aiemmin ovat ilmestyneet Suomen lasten linnakirja, Mennään sirkukseen ja Suomen lasten majakkakirja. Mikkanen on saanut Finlandia Junior -palkinnon, Suomen Tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon sekä arvostetun Anni Swan -palkinnon.

Laura Haapamäki on rovaniemeläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän on kuvittanut mm. Päivi Alasalmen ja Sari Peltoniemen kirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jack Reacher 24
Kova mutta reilu entinen sotilaspoliisi Jack Reacher, nykyajan vaeltava ritari, kohtaa matkoillaan vanhan pariskunnan, joka on joutunut pahaan pulaan. Reacher ryhtyy auttamaan heitä mutta huomaa pian, että vanhan parin ongelmissa kyse ei ole mistään pikkurikollisista, vaan hänen uransa vaarallisimmista vastustajista...

Kuilun partaalla on 25. Reacher-suomennos ja ilmestyy yhtä aikaa alkuteoksen kanssa 29. lokakuuta. Reacher-jännäreitä on julkaistu yli 40 kielellä ja Jack Reacherista on tehty myös kaksi elokuvaa, joita tähdittää Tom Cruise. Kirjoista on suunnitteilla myös suoratoisto-tv-sarja.

Lee Child on bestseller-listojen kärkinimiä ympäri maailman, myös Suomessa. Brittiläisten rikoskirjailijoiden yhdistys myönsi Childille vuonna 2013 CWA Diamond Dagger -palkinnon poikkeuksellisen merkittävistä saavutuksista rikoskirjallisuuden alalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poirot
Omalaatuinen lordi Edgware murhataan kirjastossaan. Syylliseksi epäillään hänen vaimoaan, kuuluisaa näyttelijätärtä Jane Wilkinsonia, joka ei suinkaan ollut salannut haluaan päästä eroon miehestään. Vain hetkeä aikaisemmin Jane oli pyytänyt itseään Hercule Poirotia puhumaan tässä asiassa puolestaan.

Poirot panee nyt pienet harmaat aivosolunsa liikkeelle, mutta juttu osoittautuu erittäin mutkikkaaksi. Poirot joutuu kohtaamaan murhaajan, joka on tavallista häikäilemättömämpää lajia.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matt Haigin huippusuositun joulukirjasarjan riemastuttavimman hahmon oma kirja!

Totuuskeijulla on huolia. Siitä tuntuu, ettei se voi koskaan saada ystäviä, sillä kaikki aina loukkaantuvat sen suorapuheisuudesta. Totuuskeijun on nimittäin aina puhuttava vain ja ainoastaan totta. Lopulta oma sukukin hylkää hänet ja Totuuskeiju päättää lähteä tien päälle.

Monen mutkan kautta Totuuskeiju päätyy Helsinkiin. Tarina kertoo, miten se oppii hyväksymään itsensä ja lopulta löytää sydänystävän. Chris Mouldin kipakan hauska kuvitus täydentää Matt Haigin lämminhenkistä tarinaa erilaisuudesta, ystävyydestä ja itsensä hyväksymisestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Rasmus & Nuusku 1
Nuusku on maailman paras koira! Ainakin Rasmuksen mielestä. Koiralla on pörröinen ruskea turkki ja iso nenä. Nuusku löytää nuuskimalla vaikka mitä. Rasmus perustaa koiransa kanssa etsivätoimiston. Se on erikoistunut kadonneisiin leluihin. Naapurin Timpan rekka ja Siirin kenkä löytyvät menestyksellisesti. Mutta miten käy, kun Mikan polkupyörä katoaa?

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Kinney, Jeff, kirjoittaja, kuvittaja ; Helanen, Marja, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neropatin päiväkirja 14
Luetuinta nuortenkirjallisuutta maailmalta!

Syksyn kohokohtiin kuuluu jälleen tänäkin vuonna uusi Neropatin päiväkirja. Sarjan 14. kirjassa Greg Heffleyn perhe ryhtyy remontoimaan kotiaan, kohtaloikkain seurauksin... Neropatti-kirjat ovat nousseet vuosi vuodelta suositummaksi, ja ne ovat nykyään maamme luetuimpia nuortenkirjoja maailmalta.

Heffleyn perhe saa yllättäen perinnön ja päättää rempata kotitalon kertaheitolla uuteen uskoon. Pian heille kuitenkin valkenee, että remonttihommissa piilee vaaransa. Kun tilanne kriisiytyy, herää kysymys, voivatko Heffleyt edes jäädä taloonsa... vai onko edessä pakkomuutto muualle?

Neropatin päiväkirja on vuosikymmenen nuortenkirjailmiö. Jeff Kinney on saanut sarjakuvahenkisillä romaaneillaan hämmästyttävät joukot nuoria kautta maailman lukuharrastuksen pariin. Sarjan teoksia on myyty yhteensä jo yli 200 miljoonaa kappaletta 62 kielellä, mikä tekee Kinneystä yhden maailman kaikkien aikojen luetuimmista kirjailijoista.

Jeff Kinney (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija, sarjakuvataiteilija ja pelisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten huippusuosituista Neropatin päiväkirjoistaan. Hän asuu perheineen Massachusettsissa, jossa hän pyörittää myös kirjakauppaa Plainvillen kaupungissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Empun eläinhotelli 1
Emppu ja hänen ystävänsä pääsevät toteuttamaan jokaisen eläinrakkaan suurimman unelman: he avaavat eläinhotellin lemmikeille! Touhua ja tohinaa riittää alusta saakka. Huonekaluja maalataan, temppuratoja rakennetaan, leluja hankitaan ja herkkuosastokin pitää perustaa. Tärkeintä on, että eläinvieraat viihtyvät! Pian lasten omat lemmikit, corgi-koira Pessi ja norjalainen metsäkissa Pulla, saavat seuraa energisestä Jekku-koirasta, undulaattikaveruksista Pepistä ja Totista, eläkkeelle jääneestä koripalloilijarotta Teemusta ja monista muista persoonallisista ja hellyttävistä lemmikkieläimistä.

Lemmikkien kanssa ei kaikki kuitenkaan suju aina suunnitelmien mukaan. Tarvitaan monta jännittävää käännettä ennen kuin selviää, mistä Jekku on löytänyt nakkikätkön, miten kummassa Teemu-rotta on saanut kultaisen koripallon ja mitä sävelmää Peppi aina visertää.
Lemmikit ovat niiiiiiin ihania!

Empun eläinhotelli on uusi helppolukuinen, hauska ja jännittävä kirjasarja, joka sopii myös ääneen luettavaksi. Lasten ja heidän eläinystäviensä vauhdikkaita seikkailuja ja toilailuja vauhdittaa selkeä, mutta rikas kieli sekä raikas nelivärikuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä kirja sisältää kaksi kirjaa; kirjan Kolme muskettisoturia ja kirjan Robinson Crusoe. Molempien kirjojen tapahtumat sijoittuvat 1600 - luvulle, yli 400 vuoden taakse. irjat ovat maailman kirjallisuuden suosituimpia teoksia, joita on satojen vuosien ajan luettu ja luetaan yhä.

Kolme muskettisoturia kertoo herra d'Artagnanin sekä Athoksen, Aramiksen ja Portoksen, eli kolmen muskettisoturin seikkailuista. Kirjassa kaikuu muskettisoturien tunnuslause: Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta.

Kirja alkaa, kun sen päähenkilö Robinson Crusoe lähtee merille, missä hänen laivansa haaksirikkoutuu. Aivan kaikki muut merimiehet hukkuvat, vain Robinson Crusoe pelastuu. Robinson elää yksinään autiolla saarella. Kirjassa pohditaan myös yksinäisyyttä ja sitä, kuinka tärkeää on toisen ihmisen seura.

Kirja soveltuu kaikille selkokirjojen lukijoille ja ennen muuta oheismateriaaliksi yleis- ja erityisopetukseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Spider-man Näytä tarkat tiedot

Spider-Man story collection, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Singahda seikkailuun seittisankari Hämähäkkimiehen kanssa!

Neljässä jännittävässä ja vauhdikkassa tarinassa Peter Parker ja muut supersankarit jahtaavat kimpassa karmeita konnia.

Ensimmäisessä tarinassa Peter Parker pyytää apua Tohtori Oudolta, sillä itse inha Painajainen on ottanut Hämiksen mielen haltuunsa. Toinen tarina vie hänet New Yorkin katujen ylle Mustan Lesken kanssa. Vai onko sittenkin kyseessä huijari? Kolmannessa seikkailussa päädytään hurjien merirosvojen laivalle. Viimeisessä tarinassa kaikki supersankarit viettävät yhdessä kakkukekkereitä, mutta yhtäkkiä vaarallinen kuokkavieras iskee juhlijoiden kimppuun. Yhteistyö on kuitenkin valttia -- myös supersankareilla!

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Kirja
Morton, Lisa, toimittaja ; Klinge, Leslie S., toimittaja ; Soro, Maikki, kääntäjä ; Apel, Johann August, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Loistava kokoelma vanhoja kummitustarinoita sellaisilta mestareilta kuin Charles Dickens, Edgar Allan Poe, Mark Twain ja Edith Wharton. Tarinoiden kokoajina ja esittelijöinä tunnustetut kirjallisuuden tutkijat Lisa Morton ja Leslie S. Klinger.
Kummitusjutut ovat klassikkoviihdettä. Niiden kulta-aika osuu 1800-luvulle, jolloin spiritismi ja meediot nousivat julkisuuteen ja henkimaailma alkoi yhä enemmän kiehtoa ihmisten mielikuvitusta.
Monet kauhugenren hienoimmista tarinoista on nyt koottu tähän antologiaan, joka osoittaa, että maailmankirjallisuuden suuret nimet hallitsivat myös hiuksia nostattavat kummitustarinat.
Mortonin ja Klingerin asiantuntevat esittelyt avaavat lukijalle tarinoiden historiallisen taustan ja kartoittavat kummitusten roolia englantilaisessa ja amerikkalaisessa kirjallisuudessa viktoriaaniselta ajalta aina 1900-luvun alkupuolelle.

Lisa Morton on amerikkalainen käsikirjoittaja ja kirjailija, jolle on kuusi kertaa myönnetty Horror Writers Associationin Bram Stoker Award -palkinto. Hän on kirjoittanut neljä romaania ja satoja novelleja sekä useita kauhugenreä käsitteleviä tietoteoksia ja antologioita. Mortonin viimeaikaisista töistä erityistä kiitosta on saanut tietoteos Ghosts - A Haunted History.

Leslie S. Klinger on amerikkalainen mysteeri- ja kauhukirjallisuuden historian johtava asiantuntija, joka on julkaissut useita tietoteoksia ja luennoi säännöllisesti sellaisista aiheista kuin Sherlock Holmes, Dracula, Lovecraft ja Frankenstein. Klingerin palkittuihin teoksiin kuuluvat mm. The New Annotated Sherlock Holmes, In the Company of Sherlock Holmes sekä New Annotated Frankenstein. Klinger on myös toiminut teknisenä neuvonantajana elokuvatuotannoissa, mm. Warner Bros. -yhtiön Sherlock Holmes -elokuvissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nennellä on monta tärkeää supervoimaa, kuten hypernäkö ja sohvalla tasapainottelu, mutta se tärkein häneltä vielä puuttuu. Supervoimarohkeus. Kotona Nenne on itsevarma ja osaa jopa kannustaa ujoa Nallea, mutta uuteen leikkipuistoon uskaltautuminen ilman vanhempia tuntuu kyllä pelottavalta. Onnistuukohan se vielä? Entä kuka kumma on se puistossa porhaltava sirkuspoika?
Nenne antaa äänen niille lapsille, jotka eivät uskalla vielä näyttää - saati käyttää - omaa rohkeusvoimaansa kodin ulkopuolella. Nenne ja supervoimarohkeus ihmettelee arjen oivalluksia lempeän humoristisin keinoin ja herättelee samalla lukijaansa miettimään, mitä rohkeus oikeastaan on.

Jade Haapasalo on kokenut suomentaja, joka on viime vuodet toiminut yksinomaan kirjojen kääntämisen parissa. Hän on kääntänyt tähän mennessä kuutisenkymmentä kirjaa elämän eri osa-alueilta, mutta lastenkirjat ovat aina olleet projekteista rakkaimpia. Nenne ja supervoimarohkeus on hänen esikoisteoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hiuksianostattava seikkailu

Lumoava taikakansikirja Tähkäpäästä

Tähkäpää on viettänyt koko elämänsä lukittuna torniin eikä tiedä mitään maailmasta sen ulkopuolella. Kun tyttö pääsee vihdoin tornista, hän haluaa nähdä leijuvat valot, jotka lasketaan taivaalle aina hänen syntymäpäivänään. Selviääkö Tähkäpäälle lyhtyjen merkitys, ja paljastuvatko vanhat salaisuudet?

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Simon, André, kirjoittaja ; Virta, Martta-Kaisa, kirjoittaja, taiteilija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matti on kiltti poika, joka tottelee yleensä aina vanhempiaan. Tänään Matti kuitenkin herää pahalla tuulella. Matti päättää, että tänään on EI-PÄIVÄ. Heti aamusta alkaen Matti sanoo kaikkeen ”ei”, mutta päivä ei sujukaan ihan niin kuin Matti oli ajatellut...

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Barks, Carl, sarjakuvantekijä ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä, toimittaja ; Valli, Kati, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiukkupussi, kilpakosija, kolmen koltiaisen kasvattaja ja yksinhuoltajaeno.

Kaikkihan tämän Aku Ankan tuntevat. Mutta tiesitkö, että Paratiisitien pyörremyrsky on myös kilpa-autoilija, koiranhoitaja, lurjusmainen luontokuvaaja ja lumilakeuksien lannistumaton lääkelähetti? Kirjan kahdessatoista valikoiduissa vauhtisarjassa Aku näyttää taitonsa - tai koettelee onneaan - niin arkisen Ankkalinnan, jylhän erämaan kuin säälimättömien seurapiirienkin kiemuroissa.

Legendaarinen sarjakuvataituri Carl Barks (1901-2000) muokkasi piirrosfilmien pahansisuisesta altavastaajasta todellisen ruutuviihteen kestotähden. Barksin Aku on välillä vastahakoinen sankari, joka kohtaa kovan onnen kolhut ja elämän mitä mielikuvituksellisimmat karikot jääräpäisellä sisulla ja yltiöoptimistisella yrittäjähengellä.

Tästä Akusta ei virta lopu.

Tallennettuna: