Haku

Uutuudet, vko 47/2019

Kaustisen kirjastoon 18.–24.11.2019 saapunutta aineistoa.

Alla myös tänä aikana uutuuksina saapuneita, mutta vielä Finnassa näkymätöntä aineistoa. Ota yhteyttä kirjastoon niiden varaamisesta! (Huom. Kausikortteja ja PS4-välineistöä ei voi varata. PS4-välineistöä lainataan vain kirjastossa käytettäväksi.)

38.51 Malinen, Heidi, Anna lapselle ääni : kieli- ja kulttuuritietoisuuden voima kasvatuksessa
65.43 Nordström, Jonna, JonSukat : villasukkarakkautta
78.421 Träskelin, Jimmy, Lähtölaulu = A song of departure
78.4215 Hyväluoma, Tero, Perinnemusiikkia Vetelistä
78.4215 Tuhannen riemun harmooni : Kaisu Förstin nuottikirja
79.31 Kausikortti 2019-2020/1 : KP-V etu Futsal
79.31 Kausikortti 2019-2020/1 : KP-V Futsal Monkulat FC
79.31 Kausikortti 2019-2020/2 : KP-V etu Futsal
79.31 Kausikortti 2019-2020/2 : KP-V Futsal Monkulat FC
79.31 Kausikortti 2019-2020/3 : KP-V etu Futsal
79.31 Kausikortti 2019-2020/3 : KP-V Futsal Monkulat FC
79.81 PlayStation 4 : Gold Wireless Headset / 1
79.81 PlayStation 4 : Gold Wireless Headset / 2
79.81 PlayStation: Dualshock 4 Wireless Controller 1
79.81 PlayStation: Dualshock 4 Wireless Controller 2
79.81 PlayStation: Dualshock 4 Wireless Controller 3

Muokattu: 5.12.2019
  • Näytetään 1 - 6 / 6
Hakutulos 1

Toisen maailmansodan asepuvut Näytä tarkat tiedot

An illustrated encyclopedia of uniforms of World War II, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kattava ja asiantunteva hakuteos esittelee Britannian, Yhdysvaltain, Saksan, Neuvostoliiton, Japanin sekä muiden liittoutuneiden ja akselivaltojen armeijoissa käytetyt sotilaspuvut ja varusteet.
Teos sisältää 600 valokuvaa ja tarkkaa piirrosta eri maiden univormuista, varusteista, aseistuksesta, arvomerkeistä ja tunnuksista.
Sotaa käytiin eri puolilla maailmaa hyvin erilaisissa olosuhteissa ja siksi tarvittiin myös monenlaisia varusteita.
Toisen maailmansodan syttyessä vuonna 1939 sotilaiden univormut ja varusteet olivat vielä varsin samanlaisia kuin ensimmäisen maailmansodan aikaan. Sodan jatkuessa asepukuihin kuitenkin tehtiin paljon muutoksia, jotta ne paremmin vastaisivat kulloisiakin olosuhteita.
Ainutlaatuisen kattava hakuteos esittelee niin Normandiassa taistelleiden Britannian jalkaväkijoukkojen ja Burmassa sotineiden japanilaisten univormut kuin suomalaisten sotilaiden talvivarusteet tai kiinalaisten naispartisaanien puvutkin.

Jonathan North on englantilainen historioitsija, joka on julkaissut lukuisia tietoteoksia Ranskan vallankumouksesta ja Napoleonin ajasta sekä eri maiden asepuvuista ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kultaleijonien tarina 2019 on kertomus kaikkien aikojen suomalaisesta joukkueesta. Myytinmurskaajista, jotka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.
Kirja vie Leijonien tunnelmiin aina ensimmäisestä harjoitusleiristä Kosien ja Bratislavan kaukaloihin ja lopulta kultajuhliin asti. Se kertoo pelaajavalintojen tekemisestä, joukkueen tunnelmista MM-kisoihin lähtiessä ja siitä, miltä tuntui, kun kukaan muu ei uskonut Leijonien mahdollisuuksiin.

Kattavista haastatteluista selviää myös, miten joukkuehenki ja usko omaan tekemiseen kasvoivat peli peliltä ja mitä pukuhuoneessa tapahtui juuri ennen ratkaisevaa finaaliottelua.

Tätä kirjaa varten on haastateltu joukkueen jokaista jäsentä - pelaajia, valmennusryhmää, huoltoa ja joukkueenjohtoa. He pääsevät omin sanoin kertomaan, mitä yhdessä tekeminen ja suurella sydämellä pelaaminen heille merkitsivät ja miten yksilöistä muodostui joukkue, joka teki suomalaista urheiluhistoriaa.

Kultaleijonien tarina 2019 on tehty yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro vähävaraisten perheiden jääkiekkojunioreiden harrastuksen tukemiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doggerland 2
Vietä joulu murhasaarilla!

Huippusuositun Doggerland-dekkarisarjan toinen osa Myrskyvaroitus vie viettämään sukujoulua myrskyisissä merkeissä.

Komisario Karen Eiken Hornby on sairaslomalla toipumassa virantoimituksessa tulleista vammoista, ja joulu on ovella. Pyhien vietto sukulaisten kanssa käy hermoille, joten hän tarttuu tilaisuuteen osallistua murhatutkintaan Noorön saarella. Asiat mutkistuvat nopeasti, kun tapahtuu toinenkin murha, ja alkaa vaikuttaa siltä, että Karenin vähemmän lainkuuliaiset sukulaiset ovat saattaneet sekaantua asiaan. Yksityiselämä ja työ menevät entistä pahemmin sekaisin, kun läheinen ystävä joutuu hengenvaaraan.

Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Myrskyvaroitus on toinen, itsenäinen osa Adolfssonin suuren suosion saavuttaneessa Doggerland-sarjassa, joka sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian ja Ison-Britannian välimaille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

Torakka Näytä tarkat tiedot

The Cockroach, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Torakka ottaa ohjat käsiinsä pääministerin hahmossa ja ryhtyy selättämään Brexit-kaaosta - polttavan ajankohtainen satiiri kantaa kaikuja Kafkasta ja Orwellista.
Jim Sams, nokkela torakka, havahtuu uuteen olemukseensa oudossa makuuhuoneessa. Pelkkä pää painaa viisi kiloa. Raajat ovat raskaat.
Vähitellen Jim muistaa muodonmuutosta edeltävät tapahtumat: kuinka hän huolettomana torakkana vilisti katuojassa nautittuaan pizzan jäänteitä, kuinka hän pakeni tömistelevää mielenosoittajien laumaa sivukadulle, kuinka hän luikahti avoimesta ovesta sisään ja pakeni kissan ja pölynimurin kitaa ylimpään kerrokseen saakka.
Nyt hän on saanut uuden hahmon. Ja hänellä on tärkeä tehtävä. Eikä hän ole yksin.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Li, Amanda, kirjoittaja ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Marttinen, Tittamari, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tv:stä tutun animaatiosarjan tarinoita!

Muumilaakson taianomainen tunnelma ja rakastetut hahmot lumoavat uudessa koko perheen animaatiosarjassa ja siihen perustuvassa kuvakirjassa.

Muumilaakso. Seikkailu alkaa -kirjan tarinat perustuvat YLE:llä helmikuussa 2019 alkavan Muumilaakso-animaatiosarjan yhdeksään ensimmäiseen jaksoon. Sarja pohjautuu Tove ja Lars Janssonin alkuperäisiin, lämpimällä viisaudellaan vetoaviin ja humoristisiin muumitarinoihin. Korkeatasoisesti tuotetussa sarjassa Muumilaakson asukkaat nähdään ensimmäistä kertaa 3D-animaatiohahmoina ja Muumilaakson vuodenajat erityisen maalauksellisina.

Muumilaakso -animaatiosarja (Moominvalley) on suomalais-brittiläinen yhteistuotanto. Ylen osatuottaman sarjan takana on suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations. Sarjan maailmanlaajuinen ensiesitys on helmikuussa 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

2 tarinaa yhdessä kirjassa!
Anniina ja A-P: A-P on uusi, hiphopia harrastava tulokas Anniinan luokalla! Kun Anniina ja A-P yhdistävät taitonsa balettia varten, onkohan eroavaisuuksista iloa vai harmia?
Anniina ja täydelliset juhlat: On Miss Mimin syntymäpäivä ja Anniina ystävineen tahtoo osoittaa, miten kovasti he opettajastaan välittävät. He päättävät järjestää yllätysjuhlat, mutta asiat menevätkin äkkiä pieleen.

Tallennettuna: