Haku

Uutuudet, vko 49/2019

Kaustisen kirjastoon 2.–8.12.2019 saapunutta aineistoa.

Alla myös tänä aikana uutuuksina saapuneita, mutta vielä Finnassa näkymätöntä aineistoa. Ota yhteyttä kirjastoon niiden varaamisesta!

84.2 Laestadius, Ann-Helén: Kukaan muu ei ole niin kuin sinä
Soppero 3
Pääkaupunkiseudulla asuvan Agnesin suhde pohjoisen poromiespoikaan Henrikiin on ohi. Agnesin kaipaus ei kuitenkaan hellitä. Onneksi edessä on tutustuminen uusiin ihmisiin saamelaisnuorten rippileirillä mahtavan Kebnekaise-tunturin juurella.

Nuoret ympäri maata lähtevät leirille innolla, onhan se ainutlaatuinen tilaisuus saada ystäviä monenlaisista saamelaisympäristöistä. Erilaiset taustat tuottavat kuitenkin myös ristiriitoja. Löytyykö leiriläisten kesken yhteinen sävel?

Agnesin leiri saa mieluisan käänteen, kun leirille saapuu vierailijaksi Agnesin pohjoisen tuki ja turva Ella ja isoseksi yllättävä poika Sopperosta.

Kukaan muu ei ole niin kuin sinä on itsenäinen, kolmas osa Ann-Helen Laestadiuksen kirjoittamasta neliosaisesta Soppero-sarjasta. Sarja kertoo Tukholman seudulla asuvasta teini-ikäisestä Agnesista, joka lähtee rohkeasti etsimään omaa tietään.

Ann-Helen Laestadiuksen nuortenromaanit ovat ihastuttaneet nuoria jo vuosia ja kavunneet nuortenkirjojen myyntitilastojen kärkeen Ruotsissa. Kirjailija sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon August-palkinnon vuonna 2016 kirjallaan Tio över ett.

** 85.22 Kangas, Terhi: Helgan ja Helmerin viikonloppuveli**
Lehmusvirran perheeseen saapuu erikoinen pikkuveli. Myrsky-poika asuu Lehmusvirroilla vain yhden viikonlopun kuukaudessa. Helmeri ilahtuu leikkitoverista, mutta Helgan mielestä Myrsky saa perheessä epäreilua erikoiskohtelua. Onneksi löytökissa Hugolla on kokemusta viikonloppuvelistä ja -siskoista. Kehräkummun kissatalossa Helga oivaltaa asioita, jotka auttavat hyväksymään Myrskyn osaksi perhettä.

Helgan ja Helmerin viikonloppuveli -kirjan myynnillä tuetaan merkittävästi (7 euroa/myyty kirja) Perhehoitoliiton työtä suomalaisen sijaisperhetoiminnan hyväksi.

Suomessa painetut, yhteisöllisesti tehdyt Merkityskirjat ovat parhaimmillaan lapsen ja aikuisen yhteisissä lukuhetkissä, sillä niistä löytyy tasoja eri-ikäisille lukijoille, ja paljon keskustelunaiheita kirjan sulkemisen jälkeen. Merkityksellinen tarina tukee aina kirjan järjestökumppanin työtä.

Aiemmin ilmestyneet Merkityskirjat:
Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa - järjestökumppanina Pelastakaa Lapset
Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana - järjestökumppanina SEY Suomen Eläinsuojelu

Muokattu: 9.12.2019
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Johdatus tiedonhankintatutkimukseen on alan perusteos, joka käsittelee tiedontarpeiden syntyä, tiedonhankintaprosessia ja tiedon käyttöä eri näkökulmista. Teos on kokonaisvaltainen esitys tiedonhankintatutkimuksen keskeisistä teorioista ja terminologiasta. Kirja soveltuu korkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Kirjan kirjoittajina ovat alan asiantuntijat FT, yliopettaja Ari Haasio, professori J. Tuomas Harviainen ja professori (emer.) Reijo Savolainen.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Milloin viimeksi koko kehosi reagoi, kun tunsit pelkoa, vihaa, syyllisyyttä tai häpeää? Tiesitkö, että tunteen koti on keho?

Vai kiellätkö nuo ikävät tunteet, jolloin ne muuttuvat kehon tunnelukoiksi, antitunteiksi? Lukkotilassa pelon kieltäjästä tulee arka tai uhkarohkea, vihan kieltäjästä kiltti tai katkera, syyllisyytensä kieltäjästä syyttäjä tai syyllistyjä, häpeän kieltäjästä häpeämätön tai enkeli.

Entä kannatko itsessäsi kehon tunnelukkoina niitä traumaattisia kokemuksia, jotka vanhempasi ja esivanhempasi ovat jättäneet käsittelemättä? Muistaako kehosi kielletyn vihan, joka lukkiutuneena aiheuttaa fyysisiä kipuja ja sairauksia?

Siirrätkö kohtaamattomat tunteesi edelleen lastesi taakaksi vai oletko valmis katkaisemaan tunneperimän ketjun? Uskallatko vapauttaa itsesi ja lapsesi, löytää tunteillesi tietoisen kohteen - myös niille lapsuutesi traumoille, jotka toistuvat elämänkaaressasi kriiseinä 18 vuoden välein?

Tämä kirja on tarkoitettu niille, jotka haluavat oppia tuntemaan itsensä, löytää identiteettinsä ja terveyden. Apuna tässä on tunnevyöhyketerapia, tunnetaideterapia, tunteiden dynamiikka. Niistä tuhannet suomalaiset ovat löytäneet tien aitoon, tuntevaan itseensä, tasapainoon, iloon, vapauteen. Hyvää matkaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Itkonen, Juha M., kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suru on rakkauden varjo. Se on merkityksellisen ihmiselämän erottamaton osa. Surun virrassa on käytännönläheinen opas läheisensä kuolemalle menettäneen ihmisen kohtaamisesta ja sielunhoidosta. Kirjoittaja esittelee surua koskevan uusimman tutkimustiedon ja johdattaa surevan kokonaisvaltaiseen tukemiseen. Teos antaa välineitä tunnistaa niitä surevia, jotka ovat erityisen tuen tarpeessa, ja hahmottelee polkuja, joissa suru ei johda katkeruuteen ja masennukseen vaan kiitollisuuteen ja sisäiseen kasvuun. Kirja on suunnattu ennen kaikkea seurakuntien työntekijöille, mutta sopii myös muille terapia- ja sosiaalityön ammattilaisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Haanpää, Päivi, kirjoittaja ; Rannela, Terhi, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päiväkirjaa voi kirjoittaa monella tavalla, tuntemattomalle kannattaa kirjoittaa kirje. Keskittymiskyky kohenee lukemalla. Taidegalleriat ovat kirjoittajan inspiraatiopaikkoja. Natalie Goldbergin teokset avaavat takuuvarmasti tiukimmatkin luovuuslukot.

Nämä ja monet muut väitteet perusteluineen löytyvät Päivi Haanpään ja Terhi Rannelan helposti lähestyttävästä kirjoituskokoelmasta Miksi en kirjoittaisi? Haanpää ja Rannela pohtivat kirjoittamista ja lukemista monesta näkökulmasta - vakavasti ja vähemmän vakavasti. Omakohtaisissa teksteissä kirjoittajat kertovat niin omista oivalluksistaan kuin kompastuksistaan sanataiteen sokkeloissa ja kutsuvat lukijan mukaan kirjoittamisen maailmaan.
Päivi Haanpää on kirjoittaja ja sanataideohjaaja, joka on kirjoittanut mm. tietokirjoja, novelleja ja näytelmiä.

Terhi Rannela on kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu parikymmentä teosta. Hänen kolmas historiallinen romaaninsa Kiivaat ilmestyy kesällä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka selvitään turvattomasta lapsuudesta

”Siinä minä seisoin keittiön ovenkarmiin nojaten ja katselin isäni määräyksestä, kuinka koko perhe söi, paitsi minä. Minä en saanut syödä, sain vain katsoa, kun muut söivät. Se oli rangaistus. Mistä - en tiedä sitä tänäkään päivänä.”
Äiti meidän on tositarina 13-vuotiaasta tytöstä, joka äitinsä kuoltua menettää turvallisen lapsuutensa, kun ongelmia ratkaisemaan kykenemättömät uusperheen vanhemmat luisuvat rankasti yli rajojen. Kirja kertoo myös, miten tällaisesta tilanteesta selvitään ja miten luotettavien aikuisten tuki auttaa nuorta eheytymään ja kasvamaan kohti hyvää ja onnellista elämää.

Tohtori (Doctor of Business Administration) Pauliina Aminoffin tie on kulkenut mediamaailmassa sanomalehtien toimituksista televisio Nelosen sekä useamman yrityksen perustamiseen. Aminoff toimii nykyään yritysjohdon innovatiivisena valmentajana ja konfliktitilanteiden ratkaisijana. Hän on haluttu kouluttaja ja esiintyjä inspiraatiopuhujana mutta myös lapsen äänen esiintuojana.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Teos kertoo suurista suomalaisista kautta aikojen. Johdantona teokseen on muutama legenda Suomen varhaishistoriasta. Varsinaiset pienoiselämäkerrat alkavat 1300-luvun suomalaisista piispoista, muista kirkonmiehistä ja rälssimiehistä. Uudelta ajalta mukana on piispojen ja rälssimiesten lisäksi humanisteja, valtaneuvoksia ja sotapäälli-köitä.

Autonomian ajalta (1809-1917) löytyy myös ruukinpatruunaa, kansatieteilijää sekä taiteilijaa ja kirjailijaa. Kirja painottuu 1800-1900 -lukujen vaikuttajiin. Edellisten lisäksi kirjassa esitellään muun muassa akateemikko-ja, teollisuusmiehiä, tiedemiehiä, poliitikkoja, säveltäjiä, arkkitehteja, muotoilijoita, nobelisteja, urheilijoita, elokuvaohjaajia, näyttelijöitä, muusikoita, laulajia, kapellimestareita ja vaatesuunnittelijoita.

Mukana mm.:

Väinämöinen Piispa Maunu II Tavast (1357-1452) Mikael Agricola (1510-1557) Georg Magnus Sprengtporten (1740-1819) Sara Wacklin (1790-1846) Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) Aurora Karamzin (1808-1902) Aleksis Kivi (1834-1872) Jean Sibelius (1865-1957) Gustaf Mannerheim (1867-1951) Juho Kusti Paasikivi (1870-1956) Paavo Nurmi (1897-1973) Tauno Palo (1908-1982) Armi Kuusela (s. 1934) Matti Nykänen (1963-2019) Teemu Selänne (s. 1970)

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Sami muuttuu kanaksi Näytä tarkat tiedot

Charlie changes into a chicken, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikesta voi selvitä!

Lämmin ja hullunhauska tarina yhdeksänvuotiaasta Samista, jonka huolet muuttavat yhtäkkiä milloin miksikin eläimeksi.

Ongelmana on se, että Sami muuttuu eläimeksi vain silloin, kun hänellä on huolia - ja tällä hetkellä Samilla on tosi paljon huolia. Hän on huolissaan veljestään (joka on sairaalassa), vanhemmistaan (jotka ovat huolissaan veljestä), öykkärikaverista (joka kiusaa Samia). Onneksi Samilla on kolme hyvää ystävää, jotka auttavat häntä pähkähulluissa tilanteissa muodonmuutosten keskellä. Lämmin ja hullunhauska tarina Samista ja hänen perheestään osoittaa kuinka kaikesta voi selvitä - vaikka muuttuisi kanaksi.

Sam Copeland on kotoisin Manchesterista. Nykyään hän asuu Lontoossa vaimonsa, kolmen lapsensa ja kahden kissansa kanssa. Hän työskentelee kanakuiskaajana ja matkustaa ympäri maailmaa kesyttämässä villikanoja. Sami muuttuu kanaksi on Sam Copelandin ensimmäinen lastenkirja. Hän on uhannut kirjoittaa lisää.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Kauneimmat satuaarteet Näytä tarkat tiedot

My treasury of classical stories, suomi.
Kirja
Cather, Hannah, toimittaja ; Moss, Stephanie, toimittaja ; Venhola, Heli, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä lumoavien tarinoiden kokoelma herättää eloon kuusi rakastettua klassikkosatua modernisti kerrottuna. Ihastuttava kuvitus ja ajattomat tarinat viehättävät lukijaa, ja niistä on iloa koko perheen satuhetkiin yhä uudelleen ja uudelleen.

Sisältää sadut:
LIISA IHMEMAASSA
Liity Liisan seuraan ja loikkaa kaninkolon kautta Ihmemaahan, jossa mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Kaunis kuvitus johdattaa pienetkin lukijat taianomaisen satuhetken pauloihin.

VIIDAKKOKIRJA
Opi Mowglin kanssa viidakon eriskummalliset metkut viisaan Baloo-karhun opastamana. Ajattoman klassikon uusi mukaelma upeine kuvituksineen kutkuttaa niin lasten kuin aikuistenkin mielikuvitusta.

OZIN VELHO
Anna tuulen kuljettaa itsesi Dorothyn ja Toton mukana Ihmemaa Oziin ja kohtaa Variksenpelätin, Tinamies ja Leijona. Rakastetun klassikon mukaelma siivittää lumoaviin lukuhetkiin.

OLIVER TWIST
Kurkista taskuvarkaiden ja muiden ryökäleiden elämään kiehtovassa kertomuksessa. Vaella orporukka-Oliverin mukana köyhäintalosta Faginin rosvosakkiin. Pääseekö Oliver pois kadulta?

ULJAS MUSTA
Koe uljaan hevosen koskettava tarina koettelemuksineen ja vastoinkäymisineen. Komeaksi oriksi varttunut Uljas Musta päätyy omistajalta toiselle, mutta pääseekö hevonen koskaan nauttimaan vapaudesta?

SALAINEN PUUTARHA
Avaa lukittu ovi ja astu satumaiseen paikkaan täynnä kauneutta ja arvoituksia. Mary Lennox on yksinäinen ja hemmoteltu, mutta kun hän löytää kätketyn puutarhan, perheen elämä muuttuu.

Tallennettuna: