Haku

Uutuudet, vko 50/2019

Kaustisen kirjastoon 9.–15.12.2019 saapunutta aineistoa.

Alla myös tänä aikana uutuuksina saapuneita, mutta vielä Finnassa näkymätöntä aineistoa. Ota yhteyttä kirjastoon niiden varaamisesta!

14.4 Märtha Louise, prinsessa: Herkäksi syntynyt lapsi
Onko lapsesi erityisherkkä?

Kirjassa seurataan erityisherkkää lasta syntymästä teini-ikään. Herkät lapset ovat usein empaattisia, huolehtivaisia, luovia ja mielikuvitusrikkaita ja heilahtelevat ilon ja naurun välillä.

Kirja sisältää uusinta tutkimusta aiheesta, alan ammattilaisten haastatteluja sekä kokemuksia niin erityisherkiltä lapsilta ja nuorilta itseltään kuin heidän läheisiltään.

Kirja on kirjoitettu yhteistyössä journalisti ja viestintäasiantuntija Kjersti Salvesenin kanssa.

35 Sauri, Pekka: Julkishallinto ja sosiaalinen media 2020
Millainen on tämän päivän some? Entä tuleva? Millainen rooli somella on tulevaisuuden kunnissa ja Suomessa?

Miten hallita somea? Ollako työroolissa vai omana itsenään?

Työelämäprofessori Pekka Sauri kertoo kansantajuisesti ja käytännönläheisesti yhdessä muutamien kuntajohtajien kanssa somessa toimimisen malleista.

Tee somesta oman näköisesi!

59.41 Tuovinen, Sanna: Metsän joulu : lumoava Satuhieronta-tarina
Metsän joulu - lumoava Satuhieronta-tarina kertoo pienen tontun matkasta halki lumisen metsän. Jokainen metsän asukas saa tontulta kutsun saapua illan joulujuhlaan. Revontulten loimutessa taivaalla metsän eläinten yhteinen joulujuhla huipentuu kauniiseen ja taianomaiseen hetkeen...

Tässä Satuhieronta-tarinassa kaunis, jouluinen tunnelma yhdistyy pohjoisen luonnon ainutlaatuisuuteen. Tarinan ja kosketuksen yhdistäminen tuo jouluun ja sen odotukseen rauhoittumista ja läsnäoloa, kiireetöntä yhdessäoloa ja satumaisia kokemuksia niin isoille kuin pienillekin - siis juuri niitä asioita, joista muodostuu lämmin ja läheinen joulu!

"Tämä teos pääsee varmastikin rakkaimpien joulukirjojemme joukkoon. Tontun matkassa joulun odotus käy levollisemmin." (Jonna Ihanainen, kahden lapsen äiti ja sanataideohjaaja)

68.22 Silfverberg, Anu: Pieni tahnakirja : helpot herkut punajuurihummuksesta korianteripestoon
Mikä on paras punainen dippikastike? Millä tahnalla täytetään grillatut paprikat? Kuinka nopeasti valmistuu maa-artisokkapyree? Montako tuoretta yrttiä mahtuu samaan vihreään tahnaan? Voiko valkosipulia edes olla liikaa?

Anu Silfverbergin Pieni tahnakirja on syntynyt lukijoiden toiveesta: se on kokoelma Long Playn rakastetun uutiskirjeen parhaita tahnareseptejä. Kirjan ruokaohjeet valmistuvat tehosekoittimella helposti ja nopeasti. Anu Silfverbergin ihanan suurpiirteiset ohjeet kannustavat lukijaa kokeilemaan ja maistelemaan rennosti.

”Kun haluat tehdä ihmisiin maksimaalisen vaikutuksen minimaalisella panostuksella, tee tahna”, Silfverberg neuvoo kirjassa. Nimittäin: ”Tahna on aina enemmän kuin osiensa summa.”

99.1 Camerini, Valentina: Gretan tarina : et ole koskaan liian pieni tekemään suuria asioita
Tämä on tositarina Gretasta: toivosta, rohkeudesta ja päättäväisyydestä. Samalla se on kertomus niistä pojista ja tytöistä ympäri maailman, jotka ovat valmiit taistelemaan ihmisten välinpitämättömyyttä vastaan ja paremman tulevaisuuden puolesta. Kuvitettu elämäkerta sopii kaikille kouluikäisille.

Greta Thunberg (s. 2003) on ruotsalainen rohkea ympäristöaktivisti, joka on innoittanut lukemattomat lapset ja nuoret toimiin ympäristön puolesta. Vuonna 2018 ilmastonmuutoksesta huolestunut Greta aloitti koululakon valtiopäivien päärakennuksen edessä ja vaati poliitikoilta todellisia tekoja ympäristön pelastamiseksi. Pian koululaiset Suomessa ja ympäri maailman seurasivat Gretan esimerkkiä ja toivat mielenilmauksilla äänensä kuuluviin. Thunberg on osallistunut suuriin ilmastokampanjoihin ja puhunut monilla tärkeillä foorumeilla. Hän oli ehdolla vuoden 2019 Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

"Maailma on herännyt. Muutos on tulossa, halusitte tai ette."

84.2 Takala, Tuija: Hanna
Hanna haluaa opiskella ja rakastaa.
Hän ei kerro muille ajatuksistaan eikä perheen ongelmista.
Miten nuoren naisen unelmille käy?

Minna Canth kirjoitti Hannan 1880-luvulla. Silti se sopii tähän päivään ja on hieno kirja nuoren naisen kasvusta. Nyt tärkeän tarinan pääsee kuuntelemaan selkokielisenä äänikirjana.

84.2 Wedmark, Cecilia: Elämän hevonen
Uuteen maahan muuttaminen ei ole helppoa. Fia-tyttö jos kuka sen tietää...

84.5 Lamb, Wally: She's Come Undone
In this extraordinary coming-of-age odyssey, Wally Lamb invites us to hitch a wild ride on a journey of love, pain, and renewal with the most heartbreakingly comical heroine to come along in years.

Meet Dolores Price. She's 13, wise-mouthed but wounded, having bid her childhood goodbye. Stranded in front of her bedroom TV, she spends the next few years nourishing herself with the Mallomars, potato chips, and Pepsi her anxious mother supplies. When she finally orbits into young womanhood at 257 pounds, Dolores is no stronger and life is no kinder. But this time she's determined to rise to the occasion and give herself one more chance before she really goes under.

85.22 Hogan, Martina, Ensimmäiset sanat
Tässä pienokaisten ensikirjassa opitaan ensimmäisiä sanoja. Lue lapselle kirjan tekstit ja nimeä näkemäsi. Tutkikaa kuvia, makustelkaa sanoja ja availkaa luukkuja yhdessä. Kirja harjoittaa silmän ja käden yhteistyötä, ja sivujen tukevat luukut ovat oivalliset pienille käsille. Lapsi yllättyy, tunnistaa ja ilahtuu oppimastaan.

85.22 Hogan, Martina, Ensimmäiset sanat : eläimet
Tässä pienokaisten ensikirjassa opitaan ensimmäisiä eläimiin liittyviä sanoja. Lue lapselle kirjan tekstit ja nimeä näkemäsi. Tutkikaa kuvia, makustelkaa sanoja ja availkaa luukkuja yhdessä. Kirja harjoittaa silmän ja käden yhteistyötä, ja sivujen tukevat luukut ovat oivalliset pienille käsille. Lapsi yllättyy, tunnistaa ja ilahtuu oppimastaan.

85.22 Hogan, Martina, Ensimmäiset sanat : kulkuneuvot
Tässä pienokaisten ensikirjassa opitaan ensimmäisiä kulkuneuvoihin liittyviä sanoja. Lue lapselle kirjan tekstit ja nimeä näkemäsi. Tutkikaa kuvia, makustelkaa sanoja ja availkaa luukkuja yhdessä. Kirja harjoittaa silmän ja käden yhteistyötä, ja sivujen tukevat luukut ovat oivalliset pienille käsille. Lapsi yllättyy, tunnistaa ja ilahtuu oppimastaan.

Muokattu: 16.12.2019
  • Näytetään 1 - 13 / 13
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos mä kuolen? Mitä jos enkelikään ei suojele? Mikä on Jumala?

Maailmaa ihmettelevän lapsen kaikki kysymykset ovat suuria ja tärkeitä. Kaikkiin kysymyksiin ei kuitenkaan ole helppo vastata. Välttämättä ei ole helppoa aloittaa edes keskustelua niistä. Mutta lapsi ansaitsee vastauksia, ainakin oman läheisen ihmisen vastauksia. Jumalastakin voi uskaltaa puhua, vaikka ei olisikaan ihan varma, mitä ajattelee tai uskoo.

Suurten kysymysten kirjassaan Jaani Vilkkilä johdattelee kristinuskon isojen sanojen ja kysymysten äärelle selkeästi ja arjenläheisesti. Konkreettisin kertomuksin ja kuvin hän innostaa vanhempaa lapsen kokoisiin eskusteluihin vaikeistakin aiheista. Käsittelyssä ovat niin pahuus ja kuolema kuin armo, toivo ja rakkaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Ferrero, Mar, taiteilija ; Watson, Hannah, toimittaja ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinkunnan, kasvikunnan ja kivikunnan edustajia on luokiteltuja kahdenkymmenen eri aihepiirin mukaan. Otsikkoina on muun muassa: Höyheniä, munia ja pesiä,Vuoristossa, Meressä ja Luonnosta ruokaa. Kirjan avulla saa laajan kuvan luonnosta ja sen asukkaista. Kirja virittelee lukijan mielenkiintoa luontoa kohtaa jännittävillä otoksilla siitä. Lopussa on lähdeluettelo, jonka avulla löydät helposti jonkin tietyn yksityiskohdan.

Lapsilla on todella hyvä muisti, ja kiinnostavasti piirretytyksityiskohdat jäävät varmasti mieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Johtaja on kuulemma media, ja yrityksellä pitäisi olla oma seuraajakunta. Helpommin sanottu kuin tehty.

Tämä kirja käy läpi neljä tärkeintä sisällöntuotannon aluetta, tekstin, kuvat, videot ja podcastit. Opas ei kuitenkaan ole tekninen pläjäys kuvankäsittelyyn saati äänenlaadun säätönappuloihin, vaan kirjan ensisijainen painopiste on sisällöntuotannossa: millainen teksti luetaan, millainen video jaetaan, miten kohderyhmä määritellään, mitkä kanavat valitaan.

Tämän oppaan avulla opit perustaidot bloggaamisesta, somepäivityksistä, yritysvideoista, kuvituksesta ja podcastin teosta. Kirja on täynnä konkreettisia keissejä ja esimerkkejä, joten sinun ei tarvitse opetella sisällöntuotantoa vaikeimman kautta saati omaa kantapäätä kolhimalla.

Kirja sopii erityisesti ihmiselle, jonka pitää hallita kaikki sisällöntuotannon alueet pääpiirteittäin, tai lukijalle, jonka pitää omaksua uusi alue viestintäänsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 4

Star wars : matkaopas galaksiin Näytä tarkat tiedot

The galactic explorer's guide, suomi
Kirja
Fry, Jason, kirjoittaja ; Rissanen, Irma, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Skywalker-saagan loppuhuipennus, Star Wars: Episodi IX, saa ensi-iltansa joulukuussa 2019. Tämä virallinen opaskirja julkaistaan ennen tuota odotettua tapahtumaa.

Matkaoppaassa esitellään kaukaisen galaksin kaukaisimmatkin planeetat. Se tutustuttaa lukijan niiden merkkihenkilöihin ja merkittävimpiin tapahtumiin,
tapoihin, teknologiaan ja luontoon. Useita näistä aihepiireistä käsitellään myös kirjan lisätyssä todellisuudessa, jossa oppaina toimivat kolmiulotteiset droidit.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
CD-äänikirja
Lumikero, Kari, kirjoittaja, lukija
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aina siellä missä tapahtuu

Palkitun uutistoimittajan värikkäät ja koskettavat muistelmat työstään kuudella vuosikymmenellä, eri puolilla maailmaa, tiukkojakaan paikkoja kaihtamatta.
Kari Lumikeron pitkä tie toimittajana on vienyt hänet maailmalla mieleenpainuviin tilanteisiin, pahimmillaan - tai parhaimmillaan - yhdellä ja samalla reissulla niin Jugoslavian hajotussotien jälkeiseen Serbiaan tekemään juttua epäillyistä sotarikollisista kuin Ateenaan euroviisufinaaliin seuraamaan suomalaisen hirviöbändi Lordin historiallista voittoa. Matkan varrelle on siis mahtunut niin vakavaa journalismia kuin viihdettäkin, unohtamatta perhe-elämää ja ystäviä, joita ilman ei raskasta reissuelämää jaksaisi. Tästä kaikesta Lumikero kertoo muistelmissaan leikkisällä ja itseironisella tyylillään, kyynisyyden ammottavaa kuilua vältellen, vaikka maailmalla nähty ja koettu olisi välillä antanut aihetta toivottomuuteenkin.

Kari Lumikero on pitkän linjan journalisti, joka tunnetaan parhaiten työstään MTV3:ssa muun muassa Skandinavian ja Keski-Euroopan kirjeenvaihtajana sekä raportoinnistaan kriisi- ja sotatoimialueilla. Hän sai vuonna 2005 Bonnierin suuren journalistipalkinnon Intian valtameren tsunamikatastrofia käsittelevästä uutisoinnistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nimi: Vish Puri Ammatti: Toimitusjohtaja, Mitä yksityisimmät etsivät Oy Tehtävä: Yksityisetsivä (ent. Intian tiedustelupalvelun etsivä) Syntymävuosi: 1951 Syntymäpaikka: Punjabi Bagh, Delhi Lempinimi: "Pullukka" Saavutukset: Kuusi kansallisen tason palkintoa, Maailman etsiväliiton Supernuuskija-palkinto v. 1999 Motto: "Vaara on liittolaiseni"

Kuumassa ja pölyisessä Delhissä puhelinpalvelu- ja kauppakeskukset kukoistavat. Vish Purin työ koostuu sulhas- ja morsianehdokkaiden taustojen tarkistamisesta, työstä, josta aiemmin vastasivat sukulaistädit ja perhepapit. Mutta kun moitteetonta virkamiestä syytetään palvelijattarensa murhasta, Purin sekä hänen kollegojensa Kasvovoiteen, Pöntön ja Loisteputken avustajineen on pantava parastaan. Puri uskoo havainnointiin ja päättelyyn - sekä rasvaiseen ja tuliseen ruokaan. Hänen oppi-isiään ovat 300-luvulla eaa elänyt intialainen ruhtinas Chanakya, vakoilun ja rikostutkimuksen kehittäjä, sekä Purin oma poliisi-isä, joiden oppeja hän menestyksellä yhdistää moderniin teknologiaan. Osansa tarinassa on myös Purin vanhalla äidillä, perheellä ja palvelijoilla, sekä modernilla Intialla, jonka muutos ("moraalisen selkärangan heikkeneminen!") saa Purin kerta toisensa jälkeen tuohtumaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Kisu ja tiikeriaarre Näytä tarkat tiedot

Kitty and the tiger treasure, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 2
Museoon tuotu näytteille muinainen patsas, kultainen tiikeri. Kisun kissaystävä haluaisi nähdä patsaan, koska siitä kerrotaan jännittäviä tarinoita ja koska se on päällystetty kauniisti säihkyvillä kivillä. Kisu halua ilahduttaa kissaystäväänsä, ja he lähtevät salaisella retkelle museoon öisten kattojen yli. Juuri kun he ovat menossa museoon, suunnattoman arvokas patsas katoaa...

Kisu osaa puhua eläinten kanssa, ja hänellä on kissamaisia supervoimia!
Kirja sopii kaikille pienille supersankareille, etenkin, jos he pitävät kissoista!

Päivisin tyttö. Öisin kissa.

KAKSIVÄRINEN SUPERKISSAKUVITUS

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat V: Klaanien synty 3
Myrsky on palannut turvallisesti isänsä Kirkkaan Taivaan leiristä nummelle Harmaan Siiven luokse.

Kissojen välirikko kuitenkin syvenee koko ajan. Harmaa Siipi uskoo edelleen, että joukkiot voisivat elää rauhanomaisesti rinnakkain, mutta Kirkas Taivas puolestaan on tiukasti sitä mieltä, että ainut keino ovat ankarat säännöt ja rajatut reviirit.

Kahden veljeksen välisestä väärinymmärryksestä alkanut vihoittelu on räjähtänyt käpäliin, ja nyt joka ikisen metsään asettuvan kissan - vuoristolaisen, kulkukissan tai kotikisun - on valittava puolensa.

Ensimmäinen taistelu on Klaanien synty -saagan kolmas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Gregin kirous Näytä tarkat tiedot

The curse of Greg, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeppisten epäonnistumisten sarja 2
Greg Belmont tietää, että asiat eivät koskaan palaa ennalleen. Salaa hän kaipaa aikoja, jolloin hän luuli olevansa vain tavallinen 13-vuotias - ennen kuin hän sai tietää, että onkin oikeasti kääpiö, ja vieläpä kyvykäs sellainen.

Kaikista villeistä muutoksista viis, Gregin surkea onni ei suinkaan ole kääntynyt. Taikuus on alkanut houkutella esiin myyttisiä hirviöitä valmiina aiheuttamaan hirvittävää sekasortoa. Lisäksi leviää huhuja, että haltiat suunnittelevat hyökkäystä - johdossaan kukas muu kuin Gregin entinen paras kaveri.

Greg ja hänen kääpiöystävänsä tempautuvat mukaan hengenvaarallisiin tilanteisiin, joihin heidän koulutuksensa ei todellakaan ole heitä valmistanut. Pystyvätkö Greg ja hänen verenhimoinen puhuva kirveensä suojelemaan muita - vai puuttuuko peliin taas eeppinen epäonnistuminen?

Gregin kirous on Eeppisten epäonnistumisten sarjan toinen osa, Gregin legendan hulvaton jatko-osa.

Chris Rylander on amerikkalainen lasten- ja nuortenkirjailija, joka pitää hillosta ja sarvettomista yksisarvisista ja asuu Chicagossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hege 2
Klassisen yhtenäiskoulun kuvaamataidon opettaja houkuttelee Hegen vaihtamaan kahdeksannella taideluokalle. Syksyn alkajaisiksi luokka lähtee leirikouluun Savukoskelle, ja matka alkaa surkeissa merkeissä: Hege saa huonekaveriksi Vimmun, vihonviimeisen tyypin jonka haluaisi seuraansa. Samaan huoneeseen majoittuu lisäksi yksi luokan uusista pissiksistä. Eripuraisia kämppiksiä enemmän Hegeä alkavat kuitenkin askarruttaa paikkakunnalla muutaman viime vuoden aikana sattuneet, selittämättömän bakteeritaudin aiheuttamiksi osoittautuneet kuolemantapaukset. Onko paikallisten höpinöillä vedenalaisesta saivokansasta jotain tekemistä asian kanssa? Entä varsinaisella kummajaisella, sienirihmastoja kasvattavalla itetaiteilijalla? Yksi leirikoulun valvojista on Hegen poliisi-eno, joka rakentaa rämaamökkiä lähistölle. Mutta hänenkin korvissaan Hegen epäilykset kuulostavat mielikuvitukselta - kunnes yksi oppilaista katoaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ohut hauska kirja 2
Ohut hauska kirja vol. 2 pureutuu lukemisen maailmaan käytännönläheisesti ja hauskasti. Ysiluokkalainen Anselmi Autio pääsee kirjakauppaan TET-harjoittelijaksi koulukevään loppumetreillä. Asiat ovat alussa mutkalla, mutta kirjojen virrassa kurssi oikenee. Ratkaisuun liittyvät muun muassa Hemingway ja Väinö Linna sekä pyörät, seksi, yksi Algot, toinen Tex, joukko kääpiöitä sekä repivä pätkä kirja-arkea. Muiden muassa. Ja hyllyn takana odottaa iso massi riihikuivaa valuuttaa!

Ohut hauska kirja 2 vie lukijan kirjallisuuden maailmaan 15-vuotiaan Anselmin siivellä. Ja siinä maailmassa toden totta sattuu ja tapahtuu!

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Beaty, Andrea, kirjoittaja ; Roberts, David, taiteilija ; Keynäs, Ville, kääntäjä ; Partanen, Anu, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Antti Lehti on aina tykännyt rakennella kaikenlaista vanhempiensa iloksi ja yllätykseksi. Esimerkiksi kaksivuotiaana Antti suunnitelu ja rakensi valtavan tornin käytetyistä vaipoista. Kun uusi opettaja sanoo inhoavansa arkkitehtuuria, Antilla on ongelma: rakentelu on niin hauskaa, ettei hän halua lopettaa sitä. Kirja rohkaisee seuraamaan omia unelmia ja käyttämään mielikuvitusta.

Yksityiskohtia pursuava kuvitus ja lapsen kehitystä tukeva teksti ovat tehneet kirjasarjasta kestosuosikin maailmalla. Sarjan ensimmäinen kirja Roosa Ruuti, insinööri ilmestyi suomeksi 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Sara ja Takku ja särkynyt sydän Näytä tarkat tiedot

Zarah & Zottel und das zerbrechliche Hertz, suomi
Kirja
Birck, Jan, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saran äiti makaa sängyssä ja itkee. Sara ja Takku yrittävät piristää äitiä, mutta ei se oikein tahdo onnistua. Mutta naapurin lähettämä kukkakimppu saa äidin ryhdistäytymään. Sara on tyytyväinen. Hetken. Sillä jonkin ajan kuluttua Saran äiti alkaa tapailla miestä, joka ei ole Saran isä! Saran isä on jossain kaukana preerialla...
Sara punoo Takun ja pihan lasten kanssa kaameita juonia mokoman VRN ISN pään menoksi.

Hauska kertomus vakavasta aiheesta, johon pieni lukija voi peilata omia ajatuksiaan ja kokemuksiin.

Tallennettuna: