Haku

Uutuudet, vko 51-52/2019

Muokattu: 3.2.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten muisti oikein toimii? Ja miksei se aina toimikaan?

Kun ymmärrät paremmin aivojesi toimintaa, osaat pitää muististasi huolta parhaalla mahdollisella tavalla. Muisti on olennainen osa ihmisyyttä, sillä ilman sitä et edes tietäisi, kuka olet. Tarvitset muistia kaikkeen oppimiseen, mutta sen lisäksi tarvitset myös unohtamista.
Kirja avaa näköaloja muistin hämmästyttäviin syvyyksiin ja antaa hyödyllisiä arjen vinkkejä siihen, miten muistiaan voi auttaa digiajan tietotulvassa. Pidetään muistikuorma kohtuullisena!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi niin moni meistä hukkaa itsensä suhteessa?

Läheisriippuvuus voi ilmetä rakkausaddiktiona ja vahingollisina ihmissuhdekaavoina. Toipuminen läheisriippuvuudesta ei kuitenkaan tapahdu pelkällä tahdonvoimalla, vaan taustalla on usein kipeitä, kiintymykseen liittyviä traumoja. Syvempi itsetuntemus antaakin mahdollisuuden tehdä asiat toisin. Teos auttaa peilaamaan omia kokemuksia ja kertoo, miten tutut toimintamallit voi muuttaa helppojen työkalujen ja vertaistuen kautta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Työkalut tulevaisuuden menestyjille ​

Digitalisoituvassa maailmassa meidän kannattaa kehittää inhimillisiä taitoja, kuten mielikuvitusta, luovuutta ja empatiaa. Ne erottavat meidät koneista ja tekevät meistä paitsi korvaamattomia myös onnellisempia. ​

Tee itsellesi palvelus ja aloita tulevaisuuden taitojen kehittäminen jo tänään!

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Jehkonen, Mervi, kirjoittaja, toimittaja ; Saunamäki, Tiia, kirjoittaja, toimittaja ; Hokkanen, Laura, kirjoittaja, toimittaja ; Akila, Ritva, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauttaaltaan päivitetty Kliininen neuropsykologia sisältää sairauskohtaista tietoa ja neuropsykologisen tutkimuksen ja kuntoutuksen yleisperiaatteita. Pääpainona ovat keskeisiin neurologisiin sairauksiin sekä kehityksellisiin häiriöihin liittyvät kognitiiviset oirekuvat ja kuntoutuminen sekä ajokykyisyys, oikeustoimikelpoisuus ja työkykyisyys.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Nordman, Heidi, kirjoittaja, valokuvaaja ; Suvanto, Kati, valokuvaaja (ekspressio) ; Pitkänen, Elisa, kuvittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hevoshieronta, opas oman hevosen hierontaan johdattelee vaihe vaiheelta kohti omatoimisen hevoshieronnan osaamista.

Kirjan tavoitteena on saada hevosten kanssa toimivat ihmiset kiinnittämään huomiota hevostensa lihashuoltoon ja rohkaista tekemään hevoshierontaa omatoimisesti yhteistyössä ammattilaisen kanssa.

Oppaasta löydät kaiken sen perustiedon mitä oman hevosen hierontaan tarvitset. Tiedostava ja ajatuksella toteutettu hieronta on parhaimmillaan palkitseva läsnäolon hetki yhdessä hevosen kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Ahlfors, Janina, kirjoittaja ; Honkasalo, Minna, kirjoittaja ; Arenius, Päivi, kuvittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu taiteeseen muumien museokirjan kanssa!

Iloinen opas taiteeseen ja Tampereen muumimuseoon.

MUUMI Museokirja on lapsen oma opas, joka kannustaa tutkimaan taidetta avoimin mielin.

Interaktiivisessa museokirjassa taideteoksia katsotaan yllättävistäkin näkökulmista: kaikin aistein, läheltä ja kaukaa, viivaa, värejä tai tunteita tutkaillen. Sanoma kuuluu: taidetta on kaikkialla, ja taide on kaikkien!

Miltä museossa tuntuu ja tuoksuu? Mikä on näyttely ja mikä teos? Miksi museoita ylipäätään on olemassa? Entä kuka on taiteilija - kuka oli Tove Jansson?

Museoamanuenssi Minna Honkasalo ja museolehtori Janina Ahlfors ovat kirjoittaneet kirjan, joka otetaan mukaan ensimmäiselle museovierailulle - ja joka takuulla innostaa myös uusiin museovisiitteihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Nuotti
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Instant Piano Songs series will help you play your favorite songs quickly and easily - whether you use one hand or two! Start with the melody in your right hand, adding basic left-hand chords when you're ready. Letter names inside each note speed up the learning process, and optional rhythm patterns take your playing to the next level. Online backing tracks are also included. Stream or download the tracks using the unique codes inside each book, then play along to build confidence and sound great!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Miklu, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Supersuosittu tubettaja ja Suomen komein mies Miklu tekee lukemisesta hauskaa. Jatkoa menestyskirjalle Paras kirja ikinä.
Kuinka Mike päätyi lukemaan yli sata kirjaa ja mitä niistä jäi käteen? Tässä kirjassa Mike kirjoittaa runoja, piirtää lisää ja kertoo tarinan elämänsä dramaattisimmasta ajasta. Mukana sanoja, pisteitä ja pilkkuja vähän missä sattuu.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestystrilleri Netflix-hitin takana

Sinä (You) on koukuttava, trilleri vainoharhaisesta rakkaudesta, joka on valmis raivaamaan kaiken tieltään.

Guinevere Beck tähtää kirjailijaksi. Eräänä päivänä hän astuu kirjakauppaan New Yorkin East Villagessa ja kohtaa komean Joe Goldbergin, joka painaa kauniin asiakkaan nimen mieleensä. Googlaa sen. Löytää Beckin sosiaalisesta mediasta. Seuraa tätä. Järjestää sattumanvaraisen kohtaamisen. Muuttuu täydelliseksi poikaystäväksi. Rakastaa Beckiä. Hulluuteen asti. Eikä mikään saa asettua heidän rakkautensa tielle. Ei edes Beck itse.

Caroline Kepnes on työskennellyt toimittajana Entertainment Weeklyssä ja käsikirjoittanut tv-sarjoja. Hän on syntyisin Massachusettsista ja asuu nykyään Los Angelesissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tiedän, että teen väärin, mutta en vain voi lopettaa."
Vastustamatonta psykologista trilleriä on mahdotonta laskea käsistään.

Alison on asianajaja, jolla on ihastuttava perhe ja nousujohteinen ura. Mutta Alison juo liikaa. Hänellä on salasuhde. Ja onko hänen avioliittonsa niin onnellinen kuin miltä se vaikuttaa? Alison on mestari varjelemaan salaisuuttaan, mutta nyt korttitalo on romahtamassa. Kun Alison saa asiakkaakseen miehensä murhanneen naisen, hän näkee mahdollisuutensa tulleen. Nainen haluaa tunnustaa tekonsa, mutta jokin tapauksessa ei täsmää. Ehkä Alison voi pelastaa naisen tuomiolta ja samalla oman nahkansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Viiru osaa Näytä tarkat tiedot

Kan du ingenting, Pettson?, suomi
Kirja
Nordqvist, Sven, kirjoittaja, taiteilija ; Marttinen, Tittamari, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ukko Pesonen ei osaa yhtään mitään -- vai osaako sittenkin?

Nokkela, nopealiikkeinen Viiru-kissa ja jäyhä ukko Pesonen puuhailevat hauskaan tapaansa vähän pienemmille lukijoille tarkoitetussa kuvakirjassa. Tiivis tarina sopii jo kolmivuotiaille.

"Pesonen! Osaatko hyppiä tasajalkaa tästä sisälle tupaan?” Viiru huusi.

"Osaan kyllä. Mutta en halua”, Pesonen sanoi.

Ystävysten sanailu jatkuu samaa rataa, kunnes lopulta Viiru saa huomata, että Pesonen osaa sittenkin jotain tärkeää. Ukko näet pakkaa eväät koriin ja soutaa heidät Pikkusaareen retkelle!

Vauhdikas kuvitus vilisee hupaisia yksityiskohtia, joita pienet lukijat rakastavat.

Alun perin arkkitehdiksi valmistunut kuvittaja ja kirjantekijä Sven Nordqvist (s. 1946) on suosittu kautta maailman, erityisesti Viiru ja Pesonen -kirjojensa ansiosta. Niistä ensimmäinen, Viirun syntymäpäivät, ilmestyi vuonna 1984. Siitä ja sarjan muistakin kirjoista otetaan jatkuvasti uusia painoksia yhä uusien lapsisukupolvien iloksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Takeuchi, Ryosuke, sarjakuvantekijä ; Miyoshi, Hikaru, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patriootti Moriarty 6

Kaikkien tunteman etsivätarinan kääntöpuoli!

Oletko koskaan miettinyt, mikä motivoi Sherlock Holmesin arkkivihollisena tunnettua Moriartya?

Mestarietsivä Holmesin sijaan tämän tarinan pääosa on varattu hänen vaarallisimmalle vastustajalleen. James Moriarty ei ole pelkkä nerokas rikollinen, vana hänellä on suurempia tavoitteita... Hänen toimiensa taustalla on juoni, joka onnistuessaan muuttaa maailmaa. Tervetuloa kovaksikeitettyjen konnien synkkään seuraan! Ikäsuositus: 15+

Hikaru Miyoshin piirrosjälkeä saatiin ihailla sarjassa "Tarkastaja Akane Tsunemori". Käsikirjoittaja Ryosuke Takeuchi puolestaan osallistui teoksen "All You Need Is Kill" tekoon.

Tallennettuna: