Haku

Uutuudet, vko 1-2/2020

Muokattu: 4.2.2020
  • Näytetään 1 - 30 / 30
Hakutulos 1

Lasten suuret kysymykset Näytä tarkat tiedot

Mon premier Larousse des grandes questions, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi pitää käydä koulua? Mitä on rohkeus? Miksi en saa napostella? Mitä on olemassaolo?

Monet asiat askarruttavat lasten mieltä. Mukaansa tempaava kirja vastaa 280 lasten ja nuorten esittämään kysymykseen. Kysymykset on ryhmitelty kirjaan aihepiirien mukaan, ja vastauksia elävöittävät hauskat ja värikkäät piirrokset.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruohonjuuritasolla syntynyt opas tuottajan työhön.

Tuottajan toimenkuva on laaja ja kirjava, työskentelee hän sitten mediassa tai kulttuurialalla. Työ vaatii luovuutta, käytännöllisyyttä, jämäkkää johtamistaitoa, sosiaalisia taitoja, projektinhallintaa, neuvottelutaitoa sekä ongelmanratkaisukykyä.

Tämä käsikirja soveltuu sekä kokeneemmille tuottajille että vasta ammattiin opiskeleville. Se sisältää runsaasti erilaisia menetelmiä, joita tuottaja voi hyödyntää tiimin työskentelyn tukemisessa mediasta tai toimialasta riippumatta. Kirjaan on haastateltu maamme eturivin tuottajia.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vatsa kuntoon mielen voimalla

Maamme johtava ravitsemusterapeutti Anette Palssa tarjoaa tutkittua tietoa siitä, miten mieli vaikuttaa kehon ja vatsan toimintaan, ja kokoaa yhteen hyväksi havaittuja harjoituksia ja keinoja stressivatsan hoitoon.

Stressivatsa on nimitys erilaisille vatsa- ja suolistovaivoille, jotka pahenevat stressin vaikutuksesta. Vaiva on melko yleinen, ja yksi sen muodoista on ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS). Stressivatsaa hoidetaan elämäntapojen muutoksella, kuten ruokavaliolla, ja erilaisilla stressinsäätelykeinoilla. Vaikka stressiä ei voi poistaa elämästä, sitä voi oppia säätelemään, mikä osaltaan vähentää stressivatsan oireita. Kirja toimii yleistajuisena itsehoito-oppaana ja auttaa terveydenhuollon ammattilaista ymmärtämään, mistä stressivatsassa on kyse.

Anette Palssa on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Hän on ravitsemushoidon rautainen ammattilainen, joka on opiskellut myös kognitiivista lyhytterapiaa ja psykofyysistä psykoterapiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Tommola, Anna, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrität pakata matkatavaroita, mutta ne pursuilevat jatkuvasti pois laukusta ja joudut aloittamaan taas alusta... Unitutkimusten mukaan kiireessä sählääminen on yksi yleisimmistä uniteemoista. Mutta mikä tarkoitus tällaisilla unilla on?
Yöllinen elämämme vie tutkimusretkelle unien maailmaan niin viimeisimmän unitutkimuksen kuin yksilöllisten kokemusten kautta. Unten mailla vietetään keskimäärin kolmannes vuorokaudesta, mutta unennäöstä tiedetään yllättävän vähän. Mitä aivoissa unen aikana tapahtuu? Miksi unista ei kannata etsiä yleispätevää symboliikkaa? Voisiko unia opetella hallitsemaan?
Kiehtovassa tietokirjassa edetään unipsykologiasta sisäkkäisiin uniin, selätetään toistuvia painajaisia, pohditaan uniteemoja, pidetään unipäiväkirjaa ja harjoitellaan näkemään selkounia. Yölliset ajatukset ja tunteet - unet - voivat auttaa ymmärtämään myös päivän aikana mieleen nousevia ajatuksia ja tunteita. Yöllinen elämämme ohjaa näkemään unet kiinnostavana seikkailuna ja saa odottamaan pään painamista tyynyyn.

YTM Anna Tommola (s. 1975) on vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on työssään paneutunut tieteeseen ja terveyteen, mutta nauttii unista myös viihteenä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisella ihmisellä on temperamentti. Sen ymmärtäminen helpottaa elämää niin kotona kuin kokoushuoneissa.

Miten ujoa lasta kannustetaan? Kuinka temperamentti näkyy myynti- ja esimiestyössä? Mikä on ambivertti? Entä millainen on sinun värisukupuusi?
Tee helppo väritesti, niin opit uutta itsestäsi ja muista. Kirjassa on lukuisia käytännön vinkkejä ja eläviä esimerkkitarinoita. Esiintymistaitoa introverteille -luku antaa paljon apua esiintymiseen riippumatta siitä, minkälainen ”vertti” on lavalle astumassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nunchi tarkoittaa kykyä hoksata nopeasti muiden ihmisten ajatukset ja tunteet. Termi on lähtöisin Koreasta, jossa nunchia on hyödynnetty jo tuhansien vuosien ajan. Nunchin ajatuksena on, että suurin osa viestinnästä perustuu paikalla olevien henkilöiden kehonkielen, ilmeiden ja joko puheen tai vaikenemisen tulkintaan. "Hyvällä nunchilla" varustettu ihminen menestyy elämässä eikä päästele sammakoita suustaan. Nunchi on taito, jonka voi oppia: siihen tarvitaan vain silmät ja korvat. Se auttaa niin rakkaudessa kuin liike-elämässäkin.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Tucker, Zoë, kirjoittaja ; Persico, Zoe, taiteilija ; Rauta, Tuuli-Maaria, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Gretan kotimetsässä kaikki ei ole hyvin! Jättiläiset ovat rymistelleet metsään, talloneet kasvit ja kaataneet puut rakentaakseen taloja ja tehtaita. Jäteille ei mikään riitä! Talojen pitää olla koko ajan vain suurempia ja näyttävämpiä, kaupunkien mahtavampia ja korkeampia. Tehtaiden piiput tupruttavat harmaita saastepilviä Metsän eläimet ovat ahdingossa ja pyytävät pelottoman Gretan apua. Mutta miten ihmeessä pieni tyttö voi olla avuksi näin suuressa ja vakavassa asiassa?

Greta Thunbergin innoittama satu kertoo maapallon pelastamisesta ja siitä, kuinka pienillä teoilla voi saada aikaan isoja asioita.

Ostamalla tämän kirjan lahjoitat samalla 0,20 € Greenpeacen toimintaan.

Kirja on painettu EU:ssa kierrätyspaperille.

Zoe Tucker on työskennellyt yli 20 vuotta taiteellisena johtajana lastenkirjallisuuden saralla.

Zoe Persico on kuvittaja, joka rakastaa kaikkea villiä, hassua ja ihmeellistä. Hän asustaa Floridassa kumppaninsa ja koiransa Zombien kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Hallikainen, Merja, kirjoittaja, toimittaja ; Immonen, Annikka, kirjoittaja, toimittaja ; Mönkäre, Riitta, kirjoittaja, toimittaja ; Pihlakari, Pirkko, kirjoittaja, toimittaja ; Erkinjuntti, Timo, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muistisairaan hoidon perusta on toimintakykyä tukeva aktiivinen arki. Hyvän hoidon ja hoivan avulla muistisairaan toimintakyky säilyy ja arki sujuu itsenäisesti tai tuettuna. Teoksessa tarkastellaan sairauteen liittyviä käyttäytymisen muutoksia sekä muistisairaan kohtaamista ja ohjausta. Muita käsiteltyjä aiheita ovat lääkehoito, kivun arviointi ja hoito, ravitsemus, uni ja vuorokausirytmi. Tapausesimerkit auttavat hahmottamaan erilaisia hoitotilanteita ja toimintamalleja.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko herännyt yöllä likomärkänä hiestä? Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa, vaikka olet aivan poikki? Poukkoileeko mielialasi niin ettet ole tunnistaa itseäsi?
Naisen hormonitoiminta alkaa muuttua jopa kahdeksan vuotta ennen kuin kuukautiset jäävät pois. Erilaisia oireita unettomuudesta kolotuksiin voi olla jo neljäkymmentä täyttäneillä. Vaikka vaihdevuodet ovat luonnollinen iän mukanaan tuoman muutos, perimenopaussivaiheen pituus voi yllättää siihen valmistautumattoman.
Tämä kirja on naiselle, jolla alkaa olla ongelmia unen, mielialan ja kehonsa muutosten kanssa. Perimenopower kertoo, miten hormonitoiminta muuttuu. Se kertoo myös, kuinka saa riittävästi lepoa ja miten mielialasta pidetään huolta, miten vaihdevuosien ensioireita voi hoitaa luonnonmukaisesti ja millainen liikunta voi helpottaa oloa. Kirja tarjoaa tietoa, voimaa ja vertaistukea, jotta hormonimyrskyn keskellä löytyy naiseuden supervoima - perimenopower!

Ruotsalainen terveys- ja lääketiedetoimittaja Katarina Wilk kirjoittaa vaihdevuosien faktoista omien kokemustensa kautta. Opastava ja innostava kirja muistuttaa sisarellisessa hengessä, ettei muutosten keskellä ole yksin. Kirjan on tarkistanut naistentautien ylilääkäri Evelina Sande Idenfeldt.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ompele naisten vaatteita PaaPiin kaavoilla!

PaaPii Design tunnetaan kotimaisista vaatemallistoista sekä kekseliäistä printtikuoseista. Nyt voit ommella PaaPiin kaavoilla myös naisten vaatteita. Kirjan ohjeilla luot asuja arkeen ja juhlaan, kaikkiin vuodenaikoihin. Kirjan mallit ovat joustaville neuloksille. Mukana on kaksi kaava-arkkia, joiden avulla valmistat yli 20 erilaista vaatetta.
Kirja sisältää myös miesten trikoopaidan kaavan.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruokaväärennösten maailma on kirjava: värjättyä tonnikalaa, lyijyä sisältävää paprikajauhetta, naudaksi väitettyä hevosenlihaa... Elintarvikepetosten kiemurat ulottuvat syvälle ruokaketjuun, alkaen laittomista kasvinsuojeluaineista
ja päättyen ravintoloiden työntekijöiden alipalkkaukseen. Onneksi nykyaikaisen valvonnan ja säädösten ansiosta suomalaisen ei tällä hetkellä suuremmin tarvitse
pelätä ruokaväärennöksiä.

Kun ruokaväärennöksiä paljastuu, niiden takana ovat hyvin monenlaiset toimijat, niin yksittäiset pienet tahot kuin isot yrityksetkin. Vaikka ilmiö näyttäytyy helposti
lähinnä muista maista tule vien kohu-uutisten kautta, niin myös suomalaiset tekevät elintarvikepetoksia.

Ruokaväärennösten määrästä ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa, sillä havaittuja petoksia ei tilastoida kattavasti EU:n alueella, ja moni ruokaväärennös jää pimentoon. Väärennösten epäillään kuitenkin olevan kasvussa, sillä niihin sotkeutuu yhä useammin myös järjestäytynyt rikollisuus. Esimerkiksi mafialle ruokaväärennökset tarjoavat huumekauppaa helpomman ja vähäriskisemmän
keinon tienata rahaa.

Väärennösriskiä kasvattaa myös muun muassa ilmastonmuutos, joka muuttaa monien tuttujen kasvien viljelymahdollisuuksia ja vaikuttaa satomääriin. Kirja tarjoaa laajan kattauksen esimerkkejä elintarvikepetoksista ja kertoo niiden selvittelystä. Lisäksi teos tarjoaa kuluttajalle vinkkejä siihen, miten ruokaväärennösriskiä voi pienentää omilla valinnoilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Putkisto, Marja, kirjoittaja ; Hakli, Kari, valokuvaaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liikkumisen vapauden ja onnellisen elämän puolesta!

Onko mielesi avoin ja kehosi vahva, joustava ja tasapainossa? Oletko linjassa ja ryhdikäs vai kasassa ja uupunut? Kärsitkö selkäkivusta tai päänsäryistä? Ovatko jalat turvoksissa?

Tunnista kehosi jumit! Kun elämä on yhtä kiirettä, saat pienilläkin harjoitteilla aikaan suuria muutoksia. Method Putkisto -liikkeet lievittävät tukalaa oloa; ne antavat välittömän avun, sillä niiden tekeminen kohottaa mieltä ja kehoa. Arjen hyvinvointi lisääntyy. Saat valmiuksia tosielämän tilanteisiin.

Kirja auttaa tunnistamaan oman kehon viestejä ja tarjoaa kuhunkin tilanteeseen sopivia venytyksiä ja liikkeitä. Näiden taitojen harjoittelu on erityisen tärkeää meille suorituskeskeisessä ympäristössä eläville ihmisille. Method Putkiston kehittäjän, kehon ja liikkeenhallinnan asiantuntijan Marja Putkiston mukaan on helppo heittäytyä. Marja hyödyntää hyvinvointiin pohjoisen sijaintimme ja vuodenaikojen kierron tarjoamaa viisautta uudella, raikkaalla ja yllättävällä tavalla. Nyt harjoittelu on oikeassa suhteessa omaan persoonaasi ja mielenmaisemaasi.

Method Putkisto -ajattelu ja klassiset liikkeet muuttavat tavan suhtautua kehoosi. Viritä keho ja mieli tilaan, jossa toimit parhaimmillasi. Opi nostamaan liikkeillä fyysistä ja henkistä valmiustilaa. Löydä arjen vahvistajat, keventäjät ja lievittäjät.

Ryhti on paljon muutakin kuin pelkkä asento. Se on asennetta elämää kohtaan - avoimuutta, joustavuutta, ketteryyttä ja muiden ihmisten aitoa kohtaamista. Ryhdillä on väliä, niin keholle kuin mielellekin.

Marja Putkisto on kehon- ja liikkeenhallinnan asiantuntija, ohjaaja ja kouluttaja, tuottaja ja kirjailija. Hän on kehittänyt monipuolisen Method Putkisto -menetelmän ja julkaissut yhteensä 14 kirjaa. Marja Putkisto on kansainvälisesti toimivan Method Putkisto Instituutin perustaja ja johtaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aina löytyy vartti aikaa itsellesi ja hyvinvoinnillesi!
Onko vartin treenillä merkitystä? Syntyykö siinä tuloksia? Onko lyhytkestoisilla jumpilla terveysvaikutuksia? Miten päästä alkuun ja säilyttää motivaatio kotitreenaamiseen?
Näihin kysymyksiin vastaa Vartti riittää -kirja. Jo kymmenet tuhannet kuntoilevat suomalaiset treenaavat Anna Saivosalmen tahdissa. Kotijumppaguru tuo nopeisiin treeneihinsä jatkuvasti uutta twistiä oli välineenä sitten oma keho tai rappuset kaupungilla. Saivosalmi vannoo sen nimeen, että vartti riittää, saa hien pintaan ja tuo tuloksia, olit sitten aloitteleva jumppaaja tai vuosikymmenet liikkunut konkari..
Vartti riittää -kirja sisältää tuhdin paketin hikisiä hetkiä. Treenit on helppo poimia samojen kansien sisältä niin kotona, puistossa, matkoilla kuin mökillä. Kirjan laajasta valikoimasta nappaat sopivan treenin oli toiveissa lihaskunnon vahvistaminen, peruskestävyyden parantaminen tai kehonhuolto. Runsas valikoima kotitreenejä eri tilanteisiin: vartin vatsa- ja voimatreenit, trx-treenit, minikumpparitreenit, HIIT-treenit, ulkotreenit, huonon päivän treenit, aamutreenit, kehonhuolto...
Kirja rohkaisee luopumaan ylenpalttisista vaatimuksista ja ulkonäkötavoitteista itseä kohtaan. Löydät tasapainon hyvinvoinnissa ja opit, että vähemmän on enemmän. Kirjan lukemisen jälkeen et enää halua skipata yhtään treeniä!
Anna Saivosalmi on nelikymppinen turkulainen psykologian ja liikunnan opettaja sekä kirjailija. Aikuisiällä hyvinvointivalmentajaksi ja personal traineriksi kouluttautunut, lapsiperhearkea elävä Anna ohjaa yksilöitä ja ryhmiä kunto- ja ravintoasioissa. Anna kirjoittaa suosittua hyvinvointiaiheista blogia, ja Instagramissa hänen kekseliäitä ja hauskoja kotitreenivideoitaan seuraavat kymmenet tuhannet ihmiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalainen kyläilee: ennen vanhaan kutsumatta, nykyään useimmiten kutsuttuna. Useimmilla on kyläilystä muistoja. Niiden skaala ulottuu lämpimän hauskoista kohtaamisista karmiviin sosiaalisiin katastrofeihin. Väliin mahtuu myös kuihtunutta rituaalia, yksinäisyyttä ja suurta jälleennäkemisen iloa. Entäs se kerta, kun tädin kylmäketju oli pettänyt mutta kukaan ei kehdannut ottaa asiaa puheeksi...

Käykää peremmälle! Kirjoituksia kyläilystä (Maahenki 2019, toim. Lauri Oino) on antologia, jossa julkaistaan Kyläillään-kirjoituskilpailun parhaimmistoa. Valtakunnallisen, kaikille avoimen kilpailun järjestivät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö. Kilpailuun osallistui 726 kirjoittajaa 846 tekstillä.

Käykää peremmälle! -antologian tekstit ovat mehevää luettavaa eri-ikäisiltä kirjoittajilta eri puolilta Suomea. Tarinoissa elävät mummolareissut ja mökkivierailut, ilolla tai kauhulla vastaanotetut yllätysvieraat, nuukat tai tylyt isäntäväet, huimat persoonat ja merkilliset sattumukset. Tekstit houkuttavat lukijan muistamaan myös omat kyläilynsä. Mutta kuinka kyläilyn käy some-maailmassa?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Salkio, Veikko, kirjoittaja ; Hyttinen, Pertti, toimittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veikko Salkion (1912-2006) talvisota alkoi jo 28.11.1939 noin kello 17, kun hän kahden rajavartijatoverinsa kanssa joutui venäläisten sieppaamaksi Kalastajasaarennon Pummangissa. Kolmikon matka vei Murmanskin ja Petroskoin kautta Grjazovetsin vankileirille. Vapaus koitti vihdoin huhtikuussa 1940.

Salkio kirjoitti muistelmansa tuosta retkestä jo 1970-luvulla, mutta ne julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka tarina on monin tavoin traaginen, pääosassa eivät ole ankarat olosuhteet, vaan ihmiset, joista kullakin on oma tarinansa, oma tapansa selviytyä.

Salkio julkaisi vuonna 2003 teoksen Pummanki - Jäämeren suomalainen kalastajakylä ja sen tuho, jossa hän kuvasi tämän erikoislaatuisen paikan ihmisiä ja luontoa. Salkio teki elämäntyönsä luonnon suojelijana, ja tätä työtä jatkaa hänen Kokkolaan perustamansa luonnontieteellinen museo Kieppi.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helluntaina 1941 serkukset Kerttu ja Kaarina palaavat iltamista nuorisoseurantalolta. Rauhan aikaa on kestä-nyt toista vuotta. Pyykkirannassa nuoret naiset miettivät tulevaisuuttaan.

Romaanissa seurataan kolmen talon elämää jatkosodan aikana. Saksalaissotilaiden majoittumisesta nuo-risoseuralla kehittyy arvaamaton tarina Mäkipään elämään. Isopellon isäntä tarkkailee tapahtumia kuntapäät-täjänä muita tiiviimmin. Raitalaan saadaan uutisia kaupungista, kun Kaarina touhuaa Alma-tätinsä kaupassa. Tärkeä ihminen on myös Mökin Otto.

Rintamalinjat ovat kaukana, mutta sota on läsnä jokaisessa talossa. Suruviestiltäkään ei säästytä.

Sodan jälkeen yritetään palata takaisin tavalliseen elämään. Kaikilta se ei onnistu kivuttomasti, mutta ai-kaa myöten jokainen nuori löytää paikkansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessakoulu 2
Prinsessakoulussa kohistaan: vihdoinkin he saavat oppia ratsastamaan! Vain Dana on levoton. Hän ei ole eläissään nähnyt hevosta, ja ne pelottavat häntä. Mutta sen piti pysyä salaisuutena. Ikävä kyllä eräs prinsessoista käyttää tietoa hyväkseen... Onneksi Danalla on ystäviä!

Prinsessakoulu-sarjan osissa on aina yksi koulun oppilaista päähenkilönä. Tässä osassa päähenkilö on Dana Timanttivaltakunnasta. Prinsessojen elämä ei ole vaaleanpunaista höttöä, vaan heillä, kuten kaikilla ihmisillä, on omat vaikeutensa ja ongelmansa. Mutta se tekee heistä vahvempia ja viisaampia!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Me Ponnekkaat 4
Ponnekkaat ovat täällä taas - ja heillä on hykerryttävää kerrottavaa.
Lontoon villein perhe on päättänyt pysytellä hissukseen kotona - turkin ja häntien piilottaminen vaatteiden alle ei ole aina helppoa. Mutta pian hankaluudet suorastaan ravaavat Ponnekkaiden luokse, kun eräs erityisen viekas kettu alkaa käydä röyhkeäksi. Ponnekkaiden ei auta kuin yrittää jallittaa kettu, mutta miten?

”Me Ponnekkaat on tosi hauska, sitä voisi suositella ihan kaikille. Aloin lukea kirjaa enkä enää huomannut, että nauroin koko ajan ­ääneen. Oli pakko lopettaa.” Tuula Amberla, HS.
"Höpsöjä vitsejä, hauskoja hahmoja ja hurjia seikkailuja - kirjassa on naurua ensimmäiseltä sivulta viimeiselle." The Week Junior

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amber Patterson on väsynyt olemaan mitättömyys: näkymätön nainen, joka sulautuu taustaan. Hän ansaitsee parempaa. Hän ansaitsee rikkaan, ylellisen ja leppoisan elämän.

Daphne Parrish on connecticutilaisen Bishops Harborin kullanmuru. Hän näyttää mallilta, asuu loisteliaassa kartanossa ja on naimisissa miljonääri Jackson Parrishin kanssa. Hänellä on kaikkea, mitä Amber haluaa.

Kateus voisi näivettää Amberin kuoliaaksi - mutta hänellä on suunnitelma. Ennen pitkää hänestä on tullut Daphnen paras ystävä, ja Jacksonkin alkaa kiinnittää häneen huomiota.

Menneisyyden luurangot voivat kuitenkin tuhota kaiken. Jos ne pääsevät päivänvaloon, Amberin nerokas suunnitelma saattaa luhistua...

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jana Novak on pitkä ja hontelo lontoolaistyttö, joka tuntee epävarmuutta androgyynistä ulkonäöstään - kunnes hänet yllättäen värvätään mallitoimiston listoille ja sinkautetaan supertähdeksi.

Jana joutuu kuitenkin pian huomaamaan, että muotimaailma on glamourin lisäksi täynnä törkyä: jokaisen kulman takana vaanii petoja, malleja kohdellaan kuin esineitä, ja on vaikea tietää, keneen voi todella luottaa.

Jana saa kokea niin huimaavia huippuja kuin syviä pohjakosketuksiakin. Miten kauneus voi olla niin rumaa?

Aito, uskottava ja koukuttava Mallikappale on raju ja ajankohtainen kertomus muotiteollisuuden likaisista puolista.

”Mallikappale on häpeilemätön, viihdyttävä ja hauska tarina, joka käsittelee myös suuria ajankohtaisia aiheita, kuten #MeToo ja tyttöjen yliseksualisointi.”

  • Unstoppable-tuotantoyhtiö
Tallennettuna:
Hakutulos 21

Omenapuu Näytä tarkat tiedot

The apple tree, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Omenapuu” on traagisen rakkauden tarina, jonka toinen osapuoli joutui yllättäen nuoruutensa ensirakkauden tapahtumapaikalle keski-ikäisenä ja jo kaiken unohtaneena.

John Galsworthy (1867-1933) oli englantilainen kirjailija, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon 1932. Hänen tunnetuin teoksensa on Forsytein taru, josta on tehty elokuva ja televisiosarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Baskervillen koira Näytä tarkat tiedot

The hound of Baskerville, suomi
Kirja
Kartio, Johanna, kirjoittaja ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja ; Weilin, Yrjö, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salapoliisikertomusten hyytävä klassikko nyt myös selkosuomeksi!

Charles Baskerville löydetään kuolleena. Ruumiin vieressä on suuria koiran tassunjälkiä. Vanha tarina kertoo, että suuri musta koira vainoaa Baskervillen suvun jäseniä.

Onko Baskervillen koira palannut takaisin? Vai murhattiinko Charles Baskerville?

Apuun kutsutaan kuuluisa salapoliisi Sherlock Holmes ja hänen apulaisensa tohtori Watson. Holmes ja Watson ryhtyvät ratkaisemaan Baskervillen koiran arvoitusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Laitos Näytä tarkat tiedot

The institute, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsia jotka näkevät kaiken. Paha jolta ei voi ummistaa silmiään.

Vetävää jännitysviihdettä yliluonnollisia kykyjä omaavista lapsista, jotka suljetaan salaiseen laitokseen.

Luke Ellis on huippuälykäs 12-vuotias, joka valmistautuu yliopisto-opintoihin. Eräänä yönä hänet kidnapataan ja suljetaan salaiseen laitokseen. Kaikki sen asukit ovat lapsia, jotka kykenevät kommunikoimaan tai liikuttamaan esineitä ajatuksen voimalla. Ja laitoksen johtajalla, kolealla rouva Sigsbyllä, on heille tärkeä tehtävä. Niin tärkeä, ettei kukaan pääse laitoksesta elävänä pois. Kauhun kuninkaana tunnettu Stephen King on kirjoittanut vetävän, viihdyttävän ja vain aavistuksen verran synkän romaanin maailmasta, jossa lapsilta vaaditaan kaikkein eniten.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isadella 2
Täräyttävän rehellinen ja hauska sarja kaikille, joiden elämä ei todellakaan ole vaahtokarkkia. Jatkoa kirjalle Isadella - Sydän kylmänä.

Ikuinen outsider Isadella luuli jonain päivänä muuttuvansa vampyyriksi (ja odotti jo sitä kiihkeästi) - vain kuullakseen, että onkin tavallinen ihminen. Sitten yksi hänen äideistään kuoli häntä suojellessaan, paras ystävä petti rankimman kautta ja poikaystävä haihtui maisemista.
Nyt Isadella palaa kouluun. Yhtäkkiä hän on niin sisällä piireissä kuin mahdollista ja saa huomiota koulun komeimmalta pojalta. Silti hän tuntee olevansa tuuliajolla.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Äänet Näytä tarkat tiedot

The assistant, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Se valvoo lakkaamatta. Se tietää kaikki salaisuutesi. Ja haluaa tuhota sinut.

Hiljattain eronnut Jo muuttaa ystävänsä huipputeknologialla varusteltuun luksusasuntoon. Huoneistoa pyörittää virtuaalinen kotiapulainen nimeltä Electra, joka pitää myös seuraa Jolle. Eräänä iltana Electra sanoo jotain, mikä järkyttää Jota: ?Tiedän mitä teit.? Jo on tosiaan tehnyt jotain hirveää. Anteeksiantamatonta.
Kaksi muuta ihmistä tietää Jon salaisuuden, mutta he eivät koskaan paljastaisi sitä. Vai paljastaisivatko? Vähitellen Jo alkaa ymmärtää, että Electra ei halua vain hallita häntä - se haluaa tuhota hänet.

Nykyteknologian kauhukuvilla leikittelevä psykologinen trilleri Jääkaksosten kirjoittajalta.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Kuhlmann, Torben, kirjoittaja, taiteilija ; Roinila, Pirkko, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Loistelias kuvakirja aloittaa seikkailusarjan, jossa hiiret osoittavat pystyvänsä mihin tahansa

Atlantin valtameren pohjalle on kauan sitten uponnut aarre. Kaksi kekseliästä hiirtä päättää sukeltaa syvyyksiin ja pelastaa rikkaudet. Mitä hylystä lopulta löytyy?
Upeasti kuvitettu tarina kertoo rohkeudesta, päättäväisyydestä ja yhdessä tekemisen voimasta.

6+

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

A celebration of the adventurous spirit of childhood, this irresistible rhyming tale follows Wren, a wild and wonderful girl who leads you through her day. Children will relate to Wren’s desire for balance, speed, mud, and small critters. The delightful illustrations give you a peek into Wren’s vibrant and free world.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Hakutulos 29
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 5

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 7

Tallennettuna: