Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 4/2020

Muokattu: 3.2.2020
Hakutulos 1
Kirja
Cam, Philip, kirjoittaja ; Harju, Danika, kääntäjä ; Kärkkäinen, Vilma, kääntäjä ; Tomperi, Tuukka, kääntäjä, toimittaja ; Eurooppalaisen filosofian seura, kustantaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä käytännössä tapahtuu, kun ajattelemme taitavasti? Millaisia välineitä käytämme, millaisia siirtoja teemme? Miten tutkivaa ajattelua voidaan harjoitella yhdessä toisten kanssa?

Ajattelutaitojen oppimisen tarpeesta puhutaan jatkuvasti, mutta tukea näiden taitojen opettamiseen on ollut tarjolla hyvin vähän. 20 ajattelun työkalua on askel askeleelta etenevä käytännönläheinen opas, josta on hyötyä niin eri oppiasteiden opettajille kuin kaikille yhteisajattelun harjoittelun ohjaajillekin. Perusasioita jäsentävä teos sopii myös itseopiskelun tueksi oman ajattelun kohentamisessa. Sen avulla opitaan muun muassa kyselemistä, väitteiden arviointia, keskustelun jäsentämistä, käsitteiden tarkastelua ja päättelemistä.

Suositun oppaan on kirjoittanut tunnettu kriittisen ja luovan ajattelun asiantuntija, lasten ja nuorten filosofoinnin johtaviin kehittäjiin kuuluva australialaisprofessori Philip Cam. Suomennoksen toimittanut Tuukka Tomperi on yhdessä kirjoittajan kanssa muokannut teoksen muutamia jaksoja uudelleen suomalaisia lukijoita varten.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinä onnistut! Elämäntapamuutos ja kuinka toteuttaa unelmasi on kirja, joka käsittelee meitä kokonaisuutena. Se antaa ajattelemisen aihetta hyvinvointiin laaja-alaisesti ja siinä on treeniohjelmaa niin keholle kuin mielellekin, unohtamatta luonnollista kauneutta, onnellisuutta, tulevaisuuden turvaamista ja kaikkia niitä unelmia, joita olet aina halunnut saavuttaa. Näiden keinojen avulla teet elämästäsi oman näköisesi, pääset kuntoon ja saavutat elämääsi tasapainon ja mielenrauhan. Harjoitusten avulla otat oman elämäsi haltuun, niin kehon kuin mielenkin osalta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joskus toden totta kannattaa olla tekemättä mitään, sillä mikäs sen mukavampaa kuin joutilaat hetket, ja kuten aforismi toteaa: ”Etevä laiskottelu on yhtä tärkeätä kuin taitava työnteko.”
Satu Kaski ja Vesa Nevalainen johdattavat teoksessaan laiskottelun ja joutilaisuuden taitoon. Se on taito, jota jokainen meistä tarvitsee. Laiskottelu ravitsee mieltä, ruokkii luovuutta ja irrottaa kiireestä. Mutta ei silti makeaa mahan täydeltä. Liika laiskuus tekee meistä saamattomia tylsimyksiä. Opi siis laiskottelun jalo taito ja käännä laiskuuden parjattu hyve voimaksesi.

Satu Kaski on helsinkiläinen psykologian tohtori, työ- ja organisaatiopsykologi sekä psykoterapeutti. Vesa Nevalainen on helsinkiläinen psykologi, psykoterapeutti ja Helsingin kaupungin oppilashuollon päällikkö. He ovat julkaisseet yhdessä useita teoksia, mm. Pessimisti ei pety (2011), Ikävät ihmiset (2015) ja Jo riittää (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 4

100 asiaa maapallosta Näytä tarkat tiedot

100 things to know about Planet Earth, suomi
Kirja
Martin, Jerome, kirjoittaja ; Stobbart, Darran, kirjoittaja ; James, Alice, kirjoittaja ; Mumbray, Tom, kirjoittaja ; Mariani, Federico, kuvittaja ; Polo, Parko, kuvittaja ; Murray, Dale Edwin, kuvittaja ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten avaruuden pölystä muotoutui Maa? Mitkä olivat maapallon historian tylsimmät miljardi vuotta? Voitko kuvitella, että Maan ytimen sisältämällä kullalla voisi päällystää koko maapallon? Ja tiesitkö, että puut ujostelevat ja hiekka laulaa - ja että ilman Kuuta maapallomme hoippuisi holtittomasti? Suositun lasten tietokirjasarjan uusin osa kertoo sata kiinnostavaa ja kummastuttavaa tärppiä
maapallostamme. Havainnollistavat kuvat ja tarkasti rajatut yksityiskohdat tukevat
ymmärtämistä. Kirja avaa lapselle kiehtovia näkökulmia maapallon geologiaan ja historiaan sekä planeettamme erikoisiin ilmiöihin. Hätkähdyttävät faktat ja syy-seuraussuhteet saavat lukijan pohtimaan myös ihmisen roolia maapallollamme. Elävästi ja hauskasti kirjoitettu teos pitää otteessaan, vastaa loputtomaan tiedonjanoon ja saa lukijan henkäisemään ihmetyksestä!

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Milner, Charlotte, kirjoittaja, taiteilija ; Korpela, Vesa, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä kaikkea pinnan alla piilee? Miksi meri on niin tärkeä koko maailmalle? Lue, miten valtameri muuttuu, miksi merieläimet tarvitsevat apuamme ja mitä sinäkin voit tehä auttaaksesi.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Pekka Töpöhännän terveyskirja Näytä tarkat tiedot

Pelle Svanslös skola : må bra-boken, suomi
Kirja
Frensborg, Maria, kirjoittaja ; Flygare, Ingrid, kuvittaja ; Sjöblom, Sirkka-Liisa, kääntäjä ; Knutsson, Gösta, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä kehossa tapahtuu, kun ihminen (tai kissa) sairastuu? Millä tavalla pystyy pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan? Millaista lääkärissä on? Mitä tehdään, kun pikkukissa sairastuu tai Pekka murtaa tassunsa? Entä mistä ihmeestä Pilli ja Pulla saisivat lisää energiaa?

Tässä kirjassa Pekka Töpöhäntä ja hänen ystävänsä opettelevat yhdessä tärkeitä terveysasioita. Pekka kertoo muun muassa sairauksista, kehon toiminnasta, hampaiden hoitamisesta, tapaturmista, lääkärissä käynnistä ja hyvinvoinnista. Hauskojen tarinoiden ja tietoruutujen avulla niin kissat kuin ihmisetkin oppivat, miten tärkeää on pitää huolta itsestään.

Ensimmäinen kirja kiltistä ja viisaasta Pekka Töpöhännästä ilmestyi vuonna 1939. Gösta Knutssonin hauskoja ja nokkelia, pohjavireeltään paikoitellen vakaviakin tarinoita on siis luettu jo 80 vuotta. Uusi kuvitus ja uudet, alkuperäisiä kunnioittavat tarinat ovat päivittäneet klassikkokissan nykyaikaan. Maailman kiltein kissa opettaa meitä edelleen pitämään huolta itsestämme ja toisistamme.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi tervettä lasta, kukoistava parisuhde ja koti, jossa vietetään harmonista perhe-elämää. Sitten tulevat kuokkavieraat.

Lapsi saa riesakseen vaikeat allergiat. Juuri kun ollaan pääsemässä takaisin tasapainoon, hänelle puhkeaa tyypin 1 diabetes. Miten käy perheen, kun kotona jonkun pitäisikin osata olla allergiakokki ja sijaishaima? Jaksaako äiti? Paukahtaako parisuhde? Mitä sanoa isosiskolle, joka pelkää veljen kuolevan?

Tuija Siljamäen omakohtainen teos luotaa sairastuneen lapsen vanhemman tuntoja avoimesti ja elämänmakuisesti. Tarina tarjoaa samaistumispintaa ja konkreettisia tietoja ja neuvoja samantyyppisessä tilanteessa oleville.

Tuija Siljamäki on terveys- ja sosiaaliaiheisiin erikoistunut toimittaja (FM), joka kirjoittaa kymmeniin aikakaus- ja järjestölehtiin. Jyväskylässä asuva Siljamäki kirjoittaa Rupista rakkautta -kolumneja Allergia-, Iho- ja Astmalehteen ja samannimistä blogia Lapsen maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Stressi kuuluu elämään, ja usein se on jopa hyödyllinen ilmiö. Pitkittyneellä stressillä on kuitenkin vaikutuksia niin kehon kuin mielen terveyteen. Se edistää useiden eri sairauksien puhkeamista ja pahentaa jo olemassa olevia. Stressitohtorin keskeinen sanoma on, että jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa stressikokemusta ei pidä verrata muihin, ja avain stressin säätelyyn onkin itsetuntemus. Informatiivisen käsikirjan harjoitteiden avulla kartoitat oman elämäsi stressitekijöitä ja omia stressaamistaipumuksiasi. Kirja ohjaa myös kädestä pitäen uusiin ratkaisuihin ja tapoihin, joilla vähentää haitallista stressiä. Miten lapsuus ja temperamentti vaikuttavat siihen mikä aiheuttaa stressiä juuri sinulle? Mitä stressi on ja miten tunnistat stressin? Miten säätelet stressiä ja rauhoitat kehoa ja mieltä? Miten vähennät stressitekijöitä omassa arjessa?Sanna Leino on kasvatustieteen maisteri, joka on oman kokemuksen kautta syventynyt tutkimaan stressiä, sen syitä ja seurauksia Stressitohtori-blogissaan. Tähän kirjaan Leinoon suodattanut helposti omaksuttavaan ja käytännönläheiseen muotoon uusimman tieteellisen tutkimustiedon, stressikirjallisuuden hyödyllisimmän annin sekä henkilökohtaiseen kokemukseensa pohjaavan tiedon.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Kuinka vauvoja tehdään? Näytä tarkat tiedot

Hvordan lager man en baby?, suomi
Kirja
Fiske, Anna, kirjoittaja, kuvittaja ; Jaakkola, Elina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinäkin olet joskus ollut vauva. Kaikki ihmiset ovat joskus olleet vauvoja. Mutta kuinka vauvoja oikein tehdään?

Hauskasti, rennosti kuvitettu lasten tietokirja vastaa suureen kysymykseen tarkasti, havainnollisesti ja lämmöllä. Vauvat voivat saada alkunsa monin eri tavoin. Kirjan luettuaan lasten ja vanhempien on helppo jatkaa yhdessä keskustelua aiheesta. Kaikki alkaa rakkaudesta!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja perustuu samaan ruokafilosofiaan kuin suosittu Ranteita myöten taikinasa -blogi : kaikki ansaitsevat nauttia suussa sulavista herkuista ruokava-liosta riippumatta.

Gluteeniton kirja tarjoaa herkulliset, mutta ennen kaikkea helpot eväät gluteenittomien vaihtoehtojen valmistamiseen. Kirja antaa maukkaita vinkkejä eri satokausien antimien hyödyntämiseen juhlapöydästä metsäretkelle. Sekä
huomioi eri ikäiset gluteenittoman ruokavalion noudattajat esimerkiksi välipalavinkeillä koululaisille, ruokaohjeita unohtamatta.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaura on juuri nyt trendikästä. Kaura on muodostunut super-foodiksi ja tulee olemaan sitä siirryttäessä 2020-luvulle. Ihmevilja kauran suosio elintarvikkeissa on kasvanut maailmanlaajuisesti. Kauran kulutus elintarvikekäyttöön kasvaa tällä hetkellä jopa kymmenen prosenttia vuodessa.

Kaurainnovaatioita tulee vauhdilla, Suomi ja Pohjoismaat ovat kehityksen kärjessä. Kauraa voi nauttia entistä monipuolisemmin välipaloissa, lihan tai maitotuotteiden korvikkeena, riisin tilalla, juomissa, jäätelöissä, naposteltavissa ja muissa herkuissa. Leipähyllyjen kauratuotteiden määrä on kasvanut hurjasti, puurohiutaleet ovat saaneet laajan kirjon toinen toistaan maistuvampia kavereita. Kaurabuumin myötä kauran käyttömahdollisuudet ja terveysvaikutukset herättävät kiinnostusta laajalti.

Kaura on ekologinen ja taloudellinen vaihtoehto tulevaisuuden hyvinvointiin. Kaura sopii moniin erikoisruokavalioihin, vehnän tai riisin välttämiseen, lisäksi puhdaskaura sopii keliakiaan. Kaura on vegaaninen ja upea vegaanien osa nykyaikaista ilmastoystävällistä ruokavaliota.

Kaurakirja on toivottu uutuus, joka kuuluu jokaiselle 2020-luvulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkitun runoilijan neljäs kokoelma kirjoittaa uusiksi halun ja lisääntymisen mytologiaa.
Ajatuksia herättävä runoteos tarkastelee äitimyyttejä; sukeltaa alkuveteen ja elämän nesteisiin, pöyhii emolinnun höyheniä. Teos tutkii tieteenhistoriassa muuttuneita käsityksiä naisen anatomiasta ja luonnostelee muodonmuutoksen mahdollisuutta. Runot sykkivät verevää mytobiologiaa, säkeiden välissä kuplii vapauttava nauru.
Se kävelee meren, se kävelee/ metsän, se kävelee vaeltavan dyynin paitansa alle/ Se kävelee rantaan ja kasautuu sinne/ Siellä me lojumme/ simpukankuoret, leväperuukit, muovinraadot, jokin linnun kallo/ painaa kohdunsuuta ja nousee laulu, polttava virsi,/ upottava virsi, mutapohjainen

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Maailman viimeiset tyypit. 3, Painajaiskuningas Näytä tarkat tiedot

The last kids on earth and the nightmare king, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman viimeiset tyypit 3
Supersuositun toimintakomediapläjäyksen kolmas osa
"Karmivan hauska! Saa aikaan valtavia väristyksiä ja vielä valtavampia nauruntyrskähdyksiä!" -Jeff Kinney, NEROPATIN tekijä
Jack hurjastelee autollaan pitkin katuja kuin Mario Kartissa ja taistelee zombeja ja yhä puistattavampia hirviöitä vastaan parhaiden kavereidensa sekä sekalaisen monsterijoukon kanssa.
Sitten käy ilmi, etteivät he ehkä olekaan maailman viimeiset tyypit. Se riemastuttaa kaikkia muita paitsi Jackiä, joka pelkää että hänen täydellinen jenginsä hajoaa, jos muut löytävät coolimpia seuraa.
”Sympaattinen zombimättöseikkailu” Siniset helmet -blogi
Sarjan kolmannessa osassa vauhti ei hyydy, päinvastoin. Sarjasta tehty Netflix-animaatio perustuu sarjan kolmeen ensimmäiseen kirjaan.
Max Brallier on yhdysvaltalainen kirjailija ja Douglas Holgate australialainen kuvittaja. Yhdessä he ovat luoneet yllättävän karmivan hilpeän maailmanlopun maailman, josta on tehty myös animaatiosarja Netflixiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Uusia lukuja ja onnellisia loppuja Näytä tarkat tiedot

The little shop of happy ever after, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sen pituinen se? Nina Redmond joutuu jättämään rakkaan työnsä kirjojen parissa, kun birminghamilainen pikkukirjasto suljetaan uuden modernin mediakeskuksen alta. Nina onnistuu kuitenkin kääntämään vaikeudet voitoksi: työtön kirjastonhoitaja huomaa pian olevansa pakettiautoon perustetun kiertävän kirjakaupan omistaja ja puuhaavansa muuttoa idylliseen pikkukylään Skotlannin ylämaille.

Uusi luku elämässä tutustuttaa ujon Ninan värikkääseen joukkoon persoonallisuuksia. Voisiko heidän joukossaan kenties olla myös hänen oma Heathcliffinsä, herra Darcynsa tai Christian Greynsä?

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaisella on salaisuutensa. Mitä jos et enää muistaisikaan omaasi?
”Raikas ja vetävä, henkilöt ovat niin todellisia että tunsin heidän kipunsa. Rakastin Löysin sinut
-romaania.”

  • Clare Mackintosh
    Tuulenpieksemässä rantakaupungissa yksinhuoltajaäiti Alice Lake löytää miehen istumasta rannalta talonsa edustalta. Miehellä ei ole nimeä, ei päällystakkia eikä hajuakaan siitä, miten hän oli sinne joutunut. Alice päästää hänet taloonsa.
    Samaan aikaan Lontoon liepeillä hiljattain avioitunut Lily Monrose on huolesta sairas, sillä hänen miehensä ei ole palannut töistä kotiin. Sitten poliisi väittää, että miestä jonka hän on nainut ei ole olemassakaan.
    Lukuisat juonenpätkät risteilevät yllättävästi ja törmäävät lopulta kiehtovasti yhteen.
    ”Ajatuksia provosoiva romaani, täynnä uskottavia henkilöitä, upeaa kirjoitusta ja yllättäviä käänteitä...” - Booklist
    Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka teoksia on käännetty 16 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaan kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Jewell on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa.
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Milway, Alex, kirjoittaja, kuvittaja ; Herronen, Aila, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hotelli Flamingo 1
Tervetuloa Hotelli Flamingoon! Käännä sivua ja nauti aurinkoisesta tunnelmasta koko vierailun ajan!
Hotelli Flamingo aloittaa uuden hurmaavasti kuvitetun kirjasarjan, jossa kymmenvuotias Anna Dupont perii hotellin - ja elää jokaisen tytön unelmaa!
Hotellilla Annaa kohtaa ikävä yllätys, sillä hotelli on suurremontin tarpeessa. Mutta ei hätää, uskollisen eläinhenkilökuntansa kanssa neuvokas Anna järjestää paikat kuntoon, ja pian ensimmäiset vieraat saavat tulla.
Uutta yrittäjää ei katsota pelkästään hyvällä: kilpailevan hotellin mafiosomainen omistaja tulee vierailulle eikä laisinkaan pidä hotellin loistokkaasta tunnelmasta...
Hyväntuulinen täysosuma 6-9-vuotiaille!
Alex Milway on brittiläinen kirjailija, kuvittaja ja käsikirjoittaja. Hän on perustanut This book is FUNNY! -sivuston, jossa esitellään humoristia lastenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helga vetää talonsa oven hiljaa kiinni. Ennen lähtöään hänen täytyy kuitenkin palata vielä viimeisen kerran Hamilton Beachille jättämään jäähyväiset. Hamilton Beachin hiljainen ranta toi lohtua Helgan elämän hajottua palasiksi. Se oli armelias hengähdyspaikka, jonne hän meni joka päivä seitsemän viime vuoden aikana ja tuijotti merelle. Siellä hän myös tapasi Willsin, joka avasi hänen silmänsä ja sai hänet tekemään elämän mullistavan päätöksen.

Uuteen-Seelantiin ja Pariisiin sijoittuva Autio ranta on herkkävireinen kertomus siitä, miten selviämme - tai emme selviä - elämän kovimmista iskuista.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rui Santos 4
Totuuden portaat, Porto. Aamun valjetessa portugalilaisen rannikkokaupungin kujalta löytyy kuolleena nuori mies. Henkilöllisyyttä on vaikea selvittää viillettyjen sormenpäiden vuoksi. Naapurit ovat vaiteliaita tapahtuneesta, kun Rui Santos ja Rita Pereira tiimeineen aloittavat tutkimuksensa. Mutta puhuvatko kaikki totta poliisille? Mitä salailun taakse kätkeytyy?

Anu Patrakka loihtii dekkarissaan esiin portugalilaisen elämänmenon yksityiskohdilla herkutellen. Nuoret ovat kiihkeitä mutteivät viattomia, aikuiset yrittävät löytää onnensa, eivätkä kaikki vanhukset elä sovussa maailman kanssa. Talojen julkisivujen ja muurien taakse kätkeytyy tuskaa ja kylmääviä yllätyksiä. Saadaanko tappaja kiinni ja löytyykö totuus?

Anu Patrakka on suomalaisen psykologisen dekkarin uusi tähti. Totuuden portaat on hänen neljäs Rui Santosista kertova dekkarinsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Korjaa menneisyys. Pelasta nykyisyys. Pysäytä tulevaisuus.​

Vuosi 2080: ryhmä tiedemiehiä pelaa uhkapeliä ihmiskunnan tulevaisuudella. Tavoite on tehdä pieni muutos menneisyyteen globaalin katastrofin välttämiseksi ja jättää kirjoitettu historia koskemattomaksi.​

Vuosi 2028: nuori nainen menee rutiininomaiseen aivoleikkaukseen, jonka seurauksena hän alkaa kuulla päässään ääntä, jolla tuntuu olevan oma tahto ja tarkoitusperät.​

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sandhamn
Syvemmälle Sandhamnin saloihin!

Kuinka Nora Linde ja Thomas Andreasson oikein tutustuivat? Miten Nora päätyi asumaan yhdessä Sandhamnin kauneimmista taloista? Onko juhannuksenvietto saaristossa ikinä turvallista?

Viveca Stenin luoma ja Nora Linden tähdittämä kirjasarja on tutustuttanut miljoonat lukijat pieneen ja viehättävään Sandhamnin saareen. Idyllisestä ulkonäöstä huolimatta saarella tapahtuu paljon ja kauheita. Hyytäviä hetkiä kertoo elämästä Sandhamnissa: lukijat saavat lisää tietoa saarelaisista sekä löytävät uusia yllätyksellisiä puolia jo tutuista päähenkilöistä. Kymmenen jännittävän lyhytkertomuksen avulla Viveca Sten vie Sandhamn-fanit kulissien taa ja näyttää taas kerran, kuinka saaristossa mihinkään ei voi luottaa - ei säähän eikä ihmisiin...

Viveca Sten (s. 1959) on entinen juristi ja nykyinen täysipäiväinen dekkarikirjailija. Hän asuu talvet Tukholmassa ja kesät sukunsa huvilassa Sandhamnin saarella, minne hän rikostarinansakin sijoittaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Evelynin seitsemän kuolemaa Näytä tarkat tiedot

The seven deaths of Evelyn Hardcastle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tällaista murhamysteeriä et ole koskaan lukenut. Kuin yhdistelmä Agatha Christien dekkareita ja Black Mirror -tv-sarjaa.

Syrjäisen maaseutukartanon tanssiaisiin kutsuttu Aiden Bishop saa kylmäävän tiedon: juhlapäivän iltana klo 23 kartanon tytär Evelyn murhataan.
Evelyn ei kuitenkaan kuole ainoastaan kerran. Kun hänet on murhattu, kartanon vieraat heräävät mystisesti aina uudelleen samaan tanssiaispäivään. Painajaismaisen kierteen katkaistakseen Aidenin on löydettävä murhaaja, ennen kuin rikosta ehtii edes tapahtua.
Englannissa vuoden parhaana esikoisena palkittu trilleri on kansainvälinen kirjatapaus. Synkkien salaisuuksien verkko vangitsee lukijan sisäänsä ensi sivusta lähtien.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hauska, valloittavasti kuvitettu sarja lukemaan oppineille!
Koiranpentu Olafin silmin maatilan elämä on täynnä ihmeitä.

Joka ikinen päivä sattuu ja tapahtuu jotakin jännittävää. Monien eri eläinten lisäksi tilalla asuvat myös poika ja tyttö sekä emäntä ja isäntä, joiden touhut toisinaan ihmetyttävät Olafia. Eiväthän ihmiset pärjäisi ilman hänen apuaan! Nytkin pässit ovat karanneet ja Olafin taitoja tarvitaan.
Mutta mikä ihme on laamanvartija - sellaiseksikin Olafia kutsutaan? Ehkä kissa Aragorn voisi tarkistaa internetistä?

Lue itse - ilahduttava tarina ja kiva kuvitus houkuttavat lukemaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Eläinkodin poni Näytä tarkat tiedot

The pony of Tanglewood farm, suomi
Kirja
Wills Amanda, kirjoittaja ; Visala, Maija, kääntäjä
2016
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 25
Kirja
Love, Jessica, kirjoittaja, taiteilija ; Jaatinen, Ari, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Julius on pieni poika, joka rakastaa merenneitoja. Mummin kanssa metrossa Julius näkee kolme ihanaa merenneitoa, ja pian hän ei osaa muuta ajatellakaan. Juliuskin haluaa olla merenneito. Mutta mitähän mummi siitä ajattelee?
Koskettavassa ja keskustelua herättäneessä kuvakirjassa rohkaistaan jokaista lasta olemaan oma itsensä, ja näytetään, kuinka tärkeää on tulla hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Guassivärein ruskealle paperille toteutettu kuvitus vie eläväiseen New Yorkiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Tam-Tam menee päiväkotiin Näytä tarkat tiedot

Boken om att gå på förskolan, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Söpö taaperoikäisten kuvakirja kertoo päiväkodin arjesta hellyttävän hauskasti.

Tam-Tam osaa jo vaikka mitä: seisoa, kurkottaa, kävellä. Äiti vie hänet aamulla päiväkotiin. Siellä Tam-Tamilla on oma vaatekoukku ja laatikko varavaatteille niin kuin muillakin lapsilla. Miten päivä ruokailuineen, vessassa käynteineen ja laulu- ja lepohetkineen sujuu? Mitä lapset leikkivät? Kuka lohduttaa, kun hiekkalaatikolla tulee kinaa ja Tam-Tamilta pääsee itku?
Suloisesti kuvitettu tarina valloittaa niin pienet kuin isotkin lukijat. Kerronta mukailee hauskasti pienen lapsen puhetapaa.

Tallennettuna: