Haku

Uutuudet, vko 5/2020

Muokattu: 4.2.2020
  • Näytetään 1 - 33 / 33
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uskomatonta! Hummerin veri on sinistä, ja joskus kasvissyöjänä tunnetulle pandalle maistuu mehevä rotta. Kyntesi kasvavat nopeammin lämpimällä säällä, ja jäätelötötterön syömiseen tarvitaan noin 50 nuolaisua. Tahdot takuulla tietää myös, kuka pelasi Kuussa golfia ja miten ylävitonen keksittiin. Entä miten jäätynyt lehmänlanta liittyy jääkiekkoon, mitä Sherlock Holmes teki eläkkeellä ja mitkä ovat maailman vanhimmat sukat?

Tämä kirja on täynnä tuhtia tietoa elämän eri alueilta. Sen luettuasi olet taatusti seurueen ällistyttävin älykkö ja tyrmäävin tietoviisas!

Englantilainen James MacLaine on kirjoittanut useita lastenkirjoja, muun muassa hauskan Tapataiturit-käytöskirjan (2019). Hän on opiskellut klassisia kieliä, latinaa ja kreikkaa.
Annie Carbo on kanadanranskalainen kuvittaja ja monipuolinen graafinen suunnittelija, joka osaa tehdä myös herkullisia omenapiiraita.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Hilton, Hélène, toimittaja ; Hood, Karen, kuvittaja ; Vuento, Sirpa, kääntäjä ; Haapasalo, Jade, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienille uteliaille koululaisille, jotka haluavat tietää kaiken!

Meidän maailmamme on uskomattoman hieno. Kaikkien on hyvä tutustua siihen ja ymmärtää, miksi mikään ei vedä vertoja kotiplaneetallemme.

• Lue satoja hauskoja faktoja ihmisistä, kulttuurista ja yhteiskunnasta.
• Opi jokiin, tulivuoriin ja muihin luonnonihmeisiin liittyviä asioita.
• Tutustu hämmästyttäviin paikkoihin maailman joka kolkassa

......ja paljon, paljon muuta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinunkin sanoillasi on valtava voima

Mikä on maailman voimakkain ase? Sen avulla on mahdollista vaikuttaa keneen, missä ja milloin tahansa. Se rakentaa siltoja maailmojen välille. Se voi tuoda onnen tai viiltää haavoja, jotka eivät parane. Se on kieli.

Sanojen supervoima haastaa sinut ajattelemaan, kuinka erilainen päivästäsi voisi tulla, jos valitsisit sanasi toisin. Se kutsuu sinut tinkimättömän rehelliselle ja kaiken kyseenalaistavalle matkalle sanoista tunteiksi ja tunteista teoiksi. Tulet näkemään, että sinunkin elämäsi on tarinankerrontaa ja neuvottelua. Sanasi eivät vaikuta ainoastaan toisiin ihmisiin vaan myös itseesi, sillä sisäinen vuoropuhelusi muovaa elämääsi. Viestintäkeinojen viidakossa sanojen voima on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tämän kirjan avulla opit vaikuttamaan sanoillasi ja saavuttamaan hyvää itsellesi ja muille, sillä mikään ei tule kalliimmaksi kuin väärin valitut sanat.

Martti Vaalahti (s.1980) on kokenut markkinointiviestinnän ja myynnin ammattilainen vapauttaan etsimässä. Hän on auttanut löytämään oikeat sanat niin kasvavissa ja kansainvälistyvissä yrityksissä kuin pörssiyhtiöissä, aina ihmiseltä ihmiselle ja täydestä sydämestä. Nyt Martti jakaa kaiken oppimansa kanssasi.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Breen, Marta, sarjakuvantekijä ; Jordahl, Jenny, sarjakuvantekijä ; Manninen, Sanna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vielä 150 vuotta sitten naiset ja miehet elivät hyvin eriarvoista elämää. Naiset eivät saaneet äänestää vaaleissa, eivät ansaita omaa rahaa puhumattakaan siitä, että he olisivat voineet päättää omasta kehostaan.

Kirjailija Marta Breen sekä kuvittaja Jenny Jordahl kertovat kiehtovasti ja inspiroivasti monet dramaattiset taistelut ja vaiheet naisten matkasta tasa-arvoisempaan maailmaan. Kirja sopii jokaiselle, joka haluaa oppia feminismin historiasta mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Aiheita ovat mm. naisasialiike, maailman tunnetut naisjohtajat, abortti ja ehkäisy.

Kirja julkaistiin Norjassa keväällä 2018 ja sen oikeudet on myyty noin 20 eri maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Marshall, Tim, kirjoittaja ; Easton, Grace, kuvittaja ; Smith, Jessica, kuvittaja ; Hawkins, Emily, toimittaja ; Crane, Pippa, toimittaja ; Iso-Markku, Jaana, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi USA on supervalta? Mistä sodat johtuvat? Miksi toiset valtiot ovat köyhiä ja toiset rikkaita?
Maapallo hallussa tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Värikäs ja elävästi piirretty kuvateos houkuttelee tutkimaan karttojen avulla, kuinka maantiede on muokannut histo-riaa. Vuorten, jokien ja merien sijainti on ohjannut valtioiden muotoutumista kautta aikojen - ja siksi historia myös aina toistaa itseään.
Maapallo hallussa on lyhennetty ja kuvitettu versio Tim Marshallin kansainvälisestä bestselleristä Maantieteen vangit. Lapsille ja nuorille suunnattu karttateos näyttää maailman uudessa valossa ja innostaa ottamaan maapallon haltuun!

Tim Marshall on kansainvälisen politiikan asiantuntija, jolla on yli 30 vuoden kokemus toimittajan työstä. Hän on työskennellyt Sky Newsissä ja BBC:ssä ja kirjoittanut muun muassa The Timesiin ja The Independentiin. Marshall on raportoinut kriiseistä Kroatiasta Kosovoon ja Afganistanista Syyriaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi niin moni meistä kokee riittämättömyyden tunnetta etenkin työelämässä? Miten siellä määritellään riittävän hyvä? Aurora Airaskorpi alkoi pohtia asiaa toden teolla oman loppuunpalamisensa jälkeen. Riittävän hyvä-kirjan ydinsanoma on, että meidän jokaisen on opittava asettamaan rajoja omalle työnteolle ja hyväksymään riittävän hyvät lopputulokset.Airaskorpi on lukenut paljon alan kirjallisuutta ja haastatellut kirjaansa sekä tavallisia työntekijöitä ja yrittäjiä että tunnettuja suomalaisia. Kuudessa luvussa tarkastellaan riittämättömyyttäeri näkökulmista: Mitä riittämättömyys on? Mistä se johtuu, ja miksi se tuntuu vaivaavan etenkin naisia? Miten työyhteisössä ruokitaan riittävyyttä? Miten riität itse itsellesi?Uupuneesta työntekijästä ei ole iloa kellekään. Jokaisen elämässä oma itse on se tärkein henkilö, josta pitää hyvää huolta. Kirja tarjoaa konkreettisia neuvoja, joiden avulla määritellä ja pitää kiinni omista rajoistaan. Suorasanainen, tarkkanäköinen ja hauska kirja kannustaa myös armollisuuteen omaa ja muiden rajallisuutta kohtaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Simola, Eeva, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Kolehmainen, Tuulia, valokuvaaja (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TRIPSTERI SKOTLANTI -matkaopas auttaa suunnittelemaan täydellisen matkan Skotlantiin. Monipuolista kulttuuria, mykistävän kaunista luontoa ja kiehtovaa historiaa pursuava kompakti Skotlanti on lähempänä kuin ajattelemmekaan.

Kirja ei pysähdy vain Skotlannin ehtymättömään pää-kaupunkiin Edinburghiin vaan vie myös muihin omalei-maisiin kaupunkeihin. Se ohjaa maaseudulle ja pimeän taivaan puistoon, maailman ensimmäiseen kirjastoon sekä elokuvien ja tv-sarjojen maisemiin ja kirjallisuuden ja musiikin lähteille. Skotlannin saarilla kuljetaan aina eteläiseltä Arranilta Shetlanninsaarten pohjoisimman majakan, Muckle Fluggan, edustalle.

Tripsteri Skotlanti antaa vinkit myös uniikkeihin majoituspaikkoihin: yövy tv-sarjasta tutussa majakassa oikea silmä Atlantille vasen Pohjan-merelle katsoen tai majatalossa, jossa nautitaan aamu-palaksi ostereita ja samppanjaa. Kirjassa tutustutaan tietysti myös Loch Nessin -kulkijaan, joka ei etsinyt kuuluisaa hirviötä, mutta löysi sen kuitenkin!

Oppaan on kirjoittanut ja osin kuvannut toimittaja ja tietokirjailija Eeva Simola, joka on viettänyt Skotlannissa useita vuosia.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ajankohtainen ja universaali lasten tietosatukirja vie lukijan koskettavaan seikkailuun harvinaisten merikilpikonnien vanavedessä. Kirja pureutuu ainutlaatuisella tavalla kysymykseen ympäristön kuormittumisesta ja luonnonvaraisten eläinten selviytymisestä maailmassa.

Maapallon vedet ja valtameret ovat meille kaikille yhteisiä. Muovin kertyminen luontoon on samanlainen uhka niin Suomessa kuin Länsi-Afrikassa. Kauniisti kerrotun tarinan, erityislaatuisten kuvien, laulujen ja leikkien keinoin kirja auttaa lasta eläytymään ja oivaltamaan. Kirja kannustaa toimimaan ympäristön hyväksi maalaamatta suuria uhkakuvia.

Tarinaan tuovat mausteensa afrikkalaiset perinteet sekä taidokas batiikkikuvitus, joka edustaa länsiafrikkalaista käsityötaidetta. Kirjan laulut ovat Maco Oeyn ja Jaakko Löytyn käsialaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Barker, Chris, kirjoittaja ; Naish, Darren, kirjoittaja, asiantuntija ; Khurana, Ashwin, toimittaja ; Kuether, James, kuvittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman uskomattomimpien eläinten hämmästyttävä historia!

Tämä mahtava atlas esittelee yli 40 dinosaurusta ja muuta muinaista eläintä ja piirtää esihistoriallisenmaailman muuttuvan kartan.

• Mistä löydettiin ensimmäinen Tyrannosauruksen fossiili?
• Missä kasveja syövä valtava Giraffatitan etsi itselleen ravintoa?
• Missä hurja Velociraptor saalisti?
• Missä massiivinen Titanoboa-käärme luikerteli?

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä eloisa ja kiehtova kirja ei vain esittele pikku lukijoille lintujen hämmästyttävää maailmaa, vaan se myös kannustaa heitä tutustumaan pieniinhöyhenpeitteisiin naapureihimme ja huolehtimaan niistä.

Mukana 50 linnun laulua!

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Claybourne, Anna, kirjoittaja ; Robins, Wesley, kuvittaja ; Kalliola, Iiris, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi pölypunkki ei ole hyönteinen mutta muurahainen on? Hyönteisillä ei ole luurankoa - miten ihmeessä ne pysyvät kasassa? Kuinka tulikärpänen saa takapuolensa loistamaan pimeässä? Entä minkälaista on lääkärin potilaalle määräämä toukkahoito?

Hyönteiset 30 sekunnissa paljastaa pienelle luonnontutkijalle maailman suurimman eläinryhmän salat. Jokainen hyönteisistä kertova aihe esitellään napakasti puolessa minuutissa. Hyödyllisen tiivistelmän lisäksi aiheeseen liittyy tehtävä, joka auttaa omaksumaan juuri luetun ja innostaa etsimään lisää tietoa.

Taidokkaan ja hauskan kuvituksen ansiosta kirjaa selailevat mielellään kaikenikäiset ötököiden ystävät.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kate Atherley opastaa sukkien istuvuuden saloihin ja antaa työkalut neuloa täydellisesti omaan jalkaan sopivat sukat. Istuvat sukat eivät ainoastaan näytä paremmilta, vaan ne myös tuntuvat hyvältä jalassa ja kestävät pidempään
Vaikka kahden ihmisen kengänkoko olisi täsmälleen sama, heidän jalkansa saattavat olla - ja yleensä ovatkin - aivan erimuotoiset. Satoja sukkaohjeita suunnitellut Atherley opastaa mittaamaan jalat oikein ja soveltamaan mitä tahansa sukkaohjetta juuri omille jaloille sopivaksi. Oikeaan kokoon neulotussa sukassa ei ole väljyyttä, vaan se istuu napakasti myös nilkasta, pysyy ylhäällä eikä liiku jalkaterän ympärillä.

Selkeiden perusohjeiden ja tarkkojen mittataulukoiden lisäksi kirjassa on viisitoista sukkaohjetta, joita on helppo muokata ja jotka voi neuloa niin sukkapuikoilla kuin pyöröpuikoilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko joskus yrittänyt piirtää kissan, mutta tuntenut, etteivät taitosi riitä? Kykyä piirtää sanotaan usein lahjakkuudeksi, mutta se on pikemminkin taito, jonka voi oppia. Piirrä kissa 15 minuutissa keskittyy kissojen hahmotteluun: opit monenlaisia piirtämisen tekniikoita ja käytäntöjä. Kun olet oppinut perusteet, voit opetella tämän kirjan avulla piirtämään paremmin mitä tahansa kohteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluatko aloittaa piirtämisharrastuksen? Vai piirrätkö jo sujuvasti, mutta haluat kehittää tekniikkaasi? Piirrä koira 15 minuutissa ei luo pohjaa ainoastaan tiettyjen koirarotujen hahmotteluun, vaan opettaa perustaitoja, joita voit soveltaa minkä tahansa kohteen piirtämiseen. Kirjassa on runsaasti neuvoja koiramaisten yksityiskohtien tallentamiseen: miten piirretään karvaa, luodaan eloisa lemmikkimuotokuva tai luonnostellaan liikkuva koira.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Nuotti
Sopanen, Satu, soitonoppaan tekijä ; Piispanen, Ulla, soitonoppaan tekijä ; Sarell, Nadja, kuvittaja,
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkuiset kultakalat, Sirkusparaati, Kapteeni käskee, Aamulla herätys, Inkkarilaulu, Viisi pientä ankkaa

Nyt vikkelät sormet soittamaan! Vivo pikkukantele uudistaa ja monipuolistaa kanteletrendejä muskareissa. Tuttujen laulujen avulla lasta rohkaistaan korvakuulolta soittamiseen ja nuottikuvaan tutustutaan leikinomaisesti. Alusta alkaen myös improvisoidaan, joka on viisikileliselle kanteleelle ominainen musiikin tekemisen muoto. Soittotekniikkaa opetetellaan monipuolisesti sointujen ja sorminäppäilyn avulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Ahola, Joel, kirjoittaja, valokuvaaja, kartantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudessa Vaellus Suomessa -kirjassa voit nyt myös suunnitella oman vaelluksesi!

Kirjailija työnsi kajakkinsa Itäisen Suomenlahden tyrskyihin keväällä 2009. Runsaat kaksi vuotta myöhemmin vaeltaja saapui Lapin yöttömässä yössä Kaldoaivin erämaasta Utsjoen Nuorgamiin ja edelleen Norjaan, Jäämeren rannalle. Takana oli 2 800 kilometrin mutkitteleva taival halki Suomen. Luonnon erityispiirteet sekä korpien kulttuuri ja historia muuttuvat siirryttäessä Suomenlahden merialueilta järvien ja salomaiden kautta pohjoisen tuntureille ja paljakalle. Kirjailija vaelsi 22 viikon pituista etappia muodostaen retkien helminauhan, joka kulki läpi näiden kaikkien kansallisaarteiden. Matka taittui meloen, patikoiden, soutaen sekä hiihtäen, ja yösija löytyi teltasta, laavusta, autiotuvasta tai lumikammista.

Vaellus Suomessa - kirja esittelee vaellussarjan Itäiseltä Suomenlahdelta Utsjoelle, Euroopan unionin pohjoisimpaan kolkkaan antaen vastauksen kysymykseen: millaista on vaeltaminen Suomessa? Kirja vie lukijan kepeän kesäillan auringonlaskusta 40 asteen pakkaseen. Joutuisat neulaspolut ja leikkisät laineet vaihtuvat välillä myrskyävään järvenselkään ja upottaviin umpihankiin. Matka taittuu yhtä lailla syyssateessa ja kaamoksen pimeydessä kuin keväthankien kimalluksessa ja kesän ennätyshelteessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Peltonen, Milla, kirjoittaja, haastattelija ; Anunti, Risto, haastateltava ; Anttila, Martti, haastateltava
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomi on erakkojen luvattu maa, mutta erakotkaan eivät ole niinkuin ennen. Tai ainakaan niinkuin yksioikoiset käsityksemme heistä. Keitä ja mitä erakot ovat? Miksi he ovat valinneet elämän muiden ulottumattomissa, vai ovatko? Mitä he haluavat elämäntavallaan sanoa, vai haluavatko? Mitä erakkous meikäläisissä oloissa oikeastaan merkitsee?

Erakot kertoo yhteiskunnan "ulkopuolelle" vetäytyneistä yksineläjistä. Se tutustuttaa lukijansa omintakeisiin persooniin pohjoisen erämaissa, korpien kätköissä, kaukaisilla saarilla ja vuorilla, peräkylillä ja kaupunkien reunamilla. Se kurkkii menneisyyteen ja kulttuuriseen kuvastoonkin, mutta keskustelee ennen muuta suomalaisten nykyerakkojen kanssa. Ja kertoo heidän kiehtovat tarinansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voiko mikään täyttää äidin jättämää aukkoa?

Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen sukeltaa omaan lapsuuteensa ja varhain kuolleen äitinsä muistoon kauniissa ja ravisuttavassa Äitiä ikävä -muistelmateoksessaan.

Eero Huovinen oli yhdeksänvuotias, kun hänen äitinsä kuoli. Äidin kuolema oli perheelle kova isku, ja äidistä tuli aihe, josta ei puhuttu. Vuosien varrella muistot haalistuivat, mutta ikävä ei laantunut. Ei vielä 75-vuotispäivän lähestyessäkään, kun Huovinen yllättäen löysi isänsä jälkeenjääneiden papereiden joukosta äitinsä kirjeet. Alkoi matka äidin luo, tutustuminen haalistuneiden muistikuvien sijasta todelliseen äitiin. Kirjeitä lukiessa muistot heräsivät ja moni asia näyttäytyi toiselta aikuisen kuin lapsen silmin. Samalla Huovisen oli palattava mielessään myös koko elämän kestäneen kivun syntyhetkeen. Nousi esiin kysymys, voiko äidin löytää uudelleen, ja jos voi, helpottaako ikävä?

Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen (s. 1944) on tullut tunnetuksi älykkäänä keskustelijana ja loistavana kirjoittajana, joka panee myös itsensä likoon. Huovisen aiempia teoksia ovat muun muassa Pappi? (2001), Lähdön aika (2011), Enkeli taivaan (2012), Saarna? (2015) ja Parhain päin (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä hulvaton runomuotoinen kuvakirja vie mukanaan merihirviöiden syntysijoille - menneeseen aikaan, jolloin myös ihan tavallinen koira tai leijona saattoi muuttua uimareissulla Verimerimakkaraksi tai Kauheaksi Krakeniksi!

Monstereita syntyy koko ajan lisää, kun yhdistelet pahvikirjan kolmiosaisia sivuja. Kokoa itse hirviöistä hurjin!

Into Kustannus lahjoittaa jokaisesta myydystä Merimonsterit-kirjasta euron #MEIDÄNMERI-kampanjaan 1.1.2020 alkaen. Kampanjan käynnistää Moomin Characters yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Lue lisää: https://oursea.fi/fi

Kirja liittyy Suomen Merimuseossa 2019-2021 esillä olevaan tekijöiden ideoimaan Merimonsterit-näyttelyyn.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Näkeekö kukaan / lähelle? / Älä usko. / Kaikki pienenee.

Irrotan palan / lapsuuden kalliosta. / Istutan kiven. / Aikuisuuteni pihaan / kasvatan suojamuurin.

Uudessa runokokoelmassa ajan, ihmisenä olemisen ja muistamisen tunnelmat tiivistyvät tanka- ja haiku-mittaan. Runojen lyhyt muoto on helppo tavoittaa mutta runot tarjoavat silti lukijalle tulkintaväljyyttä ja mahdollisuuden limittää niihin omaa elettyä elämää.

Kaunis runokirja on ajaton, sen avulla voi peilata ajatuksiaan ja kokemuksiaan aina uuden tullessa vastaan. Mainio lahjakirja!

Tuija Takala on helsinkiläinen äidinkielen ja suomen opettaja. Hän on tehnyt paljon oppimateriaaleja ja kirjoittanut selkokielellä runoja, novelleja ja romaanin. Hän harrastaa lukemista ja julkaisee Tuijata-kirjablogissa kirjallisuusjuttuja monipuolisesti eri kirjallisuuden lajeista. Bloggaamiseen liittyy lisäksi valokuvausharrastus. Myös Muiston ajastus -kirjan kanneksi päätyi kuva sattumalta löytyneistä isän kelloista.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kate Waters 3
Kun kaksi 18-vuotiasta englantilaistyttöä katoaa Thaimaassa, heidän perheensä työnnetään yhtäkkiä kansainväliseen valokeilaan epätoivoisina, surevina ja huolesta sekaisina. Sotkeutuivatko tytöt johonkin hämäräperäiseen ennen katoamistaan?

Toimittaja Kate Waters haluaa aina olla ensimmäinen. Ensimmäinen tapahtumapaikalla, ensimmäisen jutun kirjoittaja, ensimmäinen, joka paljastaa totuuden. Siksi hän tarttuu epäröimättä tarjoukseen juttukeikasta Bangkokissa. Mutta tällä kertaa hän ei voi olla ajattelematta poikaansa Jakea, jota hän ei ole nähnyt kertaakaan tämän lähdettyä ulkomaille kaksi vuotta aiemmin.

Kun kadonneiden tyttöjen tarina alkaa selvitä, herää epäily siitä, että syyllinen voi olla pelottavan lähellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Davidson, I. I., kirjoittaja ; Parpola, Inka, kääntäjä ; Delikouras, Aleksi, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Ghost Network 2
Haamuverkon salaisuus on paljastunut ja teinihakkerit kamppailevat mielensä hallinnasta. Jännittävä sarja jatkuu.
John ja kumppanit ovat saaneet tietää, miksi heidän aivonsa toimivat toisinaan kuin tietokone. Väärissä käsissä heistä voi tulla tuhoisia aseita. Kylmäverinen it-nero kannoillaan nuoret suuntaavat kohti Saharan huippusalaista keskusta, jossa he valmistuvat lähestyvään yhteenottoon - taisteluun, joka käydään heidän mielestään.
Nörtti-kirjojen tekijän Aleksi Delikourasin luoma uusi sarja teinihakkereista. Lue myös sarjan ensimmäinen osa Ghost Network - Aktivoi.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taru Silmäterästä 4
Taistelu Silmäterästä vie Mirandan ja Sirkan valtakunnan läntisiin osiin, yli viljavien, keväisten peltojen aina Kuningattaren kaupunkiin, jossa kadut on päällystetty helmillä. Kuningattaren palatsista he löytävät erikoisen akvaarion ja palapelin palat asettuvat paikoilleen. Viimein he saavat tietää, kuka Iberis todella on, ja mitä hän on koko ajan tavoitellut. Miranda ja Sirkka lähtevät vielä kerran merelle, tällä kertaa kuningattaren laivalla. Lopulta heille selviää, mitä on tapahtunut kaikille heille, jotka katosivat etsiessään Silmäterää. Kukistaja on suuri lukunautinto kaikille, jotka ovat seuranneet Mirandan ja Sirkan seikkailuja Taru Silmäterästä-sarjan alusta lähtien.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Cilka oli rohkein ihminen, jonka olen koskaan tavannut."

  • Lale Sokolov, Auschwitzin tatuoija

Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Cilkan kauneus kiinnittää komentaja Schwarzhuberin huomion, ja hän joutuu komentajan leikkikaluksi. Cilkan asema on kauhistuttava, mutta sen tuoma valta on ainoa keino pysytellä hengissä.

Kun Auschwitz vihdoin vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta. Hänet passitetaan suoraan Siperiaan, jossa sekä uudet että tutut kauhut vainoavat häntä jälleen: nälkä, kylmä, kuolema, vartijoiden ja vankien johtajien lähentely. Lopulta hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Solmiessaan suhteita uudessa, karussa todellisuudessaan, hän havaitsee että on kaikesta huolimatta onnistunut säilyttämään myös kyvyn rakastaa.

Cilkan tarina perustuu Cilkan kanssa Auschwitzissa asuneiden selviytyjien haastatteluihin ja Siperian leireiltä selviytyneiden kertomuksiin. Cilkan tarina on itsenäinen jatko-osa valtavan suosion saavuttaneelle Auschwitzin tatuoijalle. Se on kunnianosoitus ihmisen sitkeydelle ja kyvylle selviytyä mahdottomissakin olosuhteissa.

"Vahva kertomus näyttää lukijalle, että hyvyyttä voi löytää jopa gulagista."

  • Publisher's Weekly

"Cilkan poikkeuksellinen rohkeus ja hänen päättäväisyytensä selvitä vastoin kaikkea todennäköisyyttä jäävät lukijan mieleen pitkäksi aikaa." - Sunday Express

"Syvästi liikuttava kertomus, joka koskettaa kovintakin sydäntä." - Sunday Post

"Sydäntäsärkevä tarina voimasta uskomattomien haasteiden keskellä." - Woman's Weekly

"Se, mitä Cilka joutui kestämään, särkee lukijan sydämen ja herättää ihmetyksen. Todellinen selviytyjä!"

  • The Sun Daily

Auschwitzin tatuoijasta sanottua:

“Muistuttaa niistä historian pimeistä hetkistä, joiden ei toivoisi missään nimessä toistuvan.”

  • Helsingin Sanomat

”Inhimillinen tarina, joka koskettaa syvästi. Morris osoittaa, ettei mikään inhimillinen ole vierasta edes tuhoamisleireillä."

  • Kaleva

"Upea ja koskettava kirja."

  • Ilta-Sanomat

“Morris on tallentanut Sokolovin selviytymistarinan niin kauniisti, että sen lukeminen on nautinto.”

  • Apu
Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voiko toiseen rakastua pelkkien Post-it-lappujen perusteella?
Tiffy ja Leon nukkuvat samassa sängyssä. He eivät ole koskaan tavanneet. Hauska, suloinen romaani rakkaudesta, ystävyydestä ja elämän yllätyksellisyydestä.
”Seuraava Jojo Moyes.” - Cosmopolitan
Hätä kämppiksen keksii! Kustannustoimittaja Tiffy on vailla asuntoa sikamaisen kalliissa Lontoossa. Yöhoitaja Leonilla on yhden makuuhuoneen asunto ja kova tarve rahalle. He päätyvät loistavaan ratkaisuun, jota heidän ystävänsä pitävät hulluna: Tiffy nukkuu sängyssä yöt ja Leon päivät, eikä heidän tarvitse edes tavata toisiaan.
Mutta kun yhteiseloon sotkeutuu romanttisia tunteita, menneisyyden traumoja ja vankilassa väärin perustein istuvia veljiä, kämppikset kohtaavat hankalampia haasteita kuin toisen pesemättömät tiskit keittiön altaassa.
Beth O'Leary opiskeli englannin kieltä ja kirjallisuutta yliopistossa ja työskenteli sittemmin kustantamossa lastenkirjallisuuden parissa. Hän kirjoitti Kimppakämpän junassa matkoillaan töihin Lontoon keskustaan ja takaisin kotiin sen laitamille. Nykyään hän kirjoittaa romaaneja kokopäiväisesti.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Probono 2
Ajankohtainen jännäri nostaa pinnalle vaiettuja aiheita ​​

Toimittaja Aida ja kriminologi Kajan tutkivat tahoillaan kadonneen nuoren naisen tapausta. Juttuun liittyvät niin omistushaluinen ex-poikaystävä kuin salaperäinen miesten Facebook-sivu. Yksin jääneiden miesten katkeruus tuntuu voimakkaana, kun Aidan ja Kajanin tutkimukset kohtaavat. ​​

”Instagramin häikäisevä ja kiiltäväpintainen onnellisuus voi kätkeä alleen monia asioita. Sehlstedt kuvaa taitavasti hyväksikäytetyn naisen tuskaa.” - Ystads Allehanda

”Tarinassa on nopea tahti ja paljon jännitystä mutta myös huumoria, joka piristää synkkää ja ajankohtaista aihepiiriä.” - Sundsvalls Tidning

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mainio nukutussatu tepsii iltakukkujaan. Sisältää lukuohjeet ja psykologisia rentoutumiskeinoja.

Maatilan ladossa asuu pieni punainen traktori Jori, joka ei saa illalla millään unta. Sen on lähdettävä kyselemään ystäviltä neuvoa. Huristellessaan metsätietä pitkin se tapaa muiden muassa Haukottelevan Porkkanan, Noora Norsun, Väsymyspuun ja Kalle Kanin. Kaikilla kavereilla on omat nukahtamiskonstinsa. Maatilalla traktori Joria odottaa malttamattomana Hulda-kana, johon traktori Jorin pyörien unettava hurina tehoaa kuin tuutulaulu.

Carl-Johan Forssen Ehrlinin kaksi aiempaa meditatiivista satua ovat olleet maailmanmenestys: ne on käännetty yli 40 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 29

Osaako isäsi karjua? Näytä tarkat tiedot

Little Faces: Does your dad roar?, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloisia ilmeitä ja löytämisen riemua!

Hyväntuulinen pahvikirja isäänsä etsivästä pikku sammakosta. Kirjan sivuja kääntämällä eläinten ilmeet vaihtuvat kuin taikaiskusta!

Pikku sammakko lähtee viidakkoon etsimään isäänsä. Matkalla kohdataan erilaisia eläimiä ja pohditaan yhdessä lukijan kanssa, osaako isä kenties mölytä, murista tai karjua. Pienestä lapsesta on joka kerta yhtä riemastuttavaa, kun isä vihdoin ja viimein löytyy.

Iloisia ilmeitä -kirjasarja opettaa lapselle tunnetaitoja ja tukee mielikuvituksen kehitystä ja luovuutta. Kirjan sivuja kääntämällä eläinten ilmeet vaihtuvat kuin taikaiskusta!

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Book
Kershaw, Hayley, taiteilija ; Jylhä, Alma, kääntäjä ; Jylhä, Alma, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lue tekstiä ja paina nappia, niin valo välkkyy joka sivulla. Toiminnallinen lastenkirja perheen pienimmille.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Kirja
Pelliccioni, Sanna, kirjoittaja, taiteilija ; Snellman, Maami, kirjoittaja ; Szalai, Kiti, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Alman rakas mummo kuolee, maailma muuttuu hiljaiseksi paikaksi. Äiti istuu ikkunassa ja katselee ulos. Isä kantaa arkea harteillaan, käy kaupassa ja laittaa
ruokaa. Koulussa opettaja lohduttaa, että mummosta jää muisto, joka kulkee mukana. Eräänä päivänä luokkakaveri Diego tulee Alman luokse välitunnilla ja sanoo, että hänelläkin on ikävä vaaria, omaa abueloa, joka kuoli keväällä. Diego kertoo, että he viettävät pian suurta juhlaa, jossa muistellaan läheisiä kuolleita.

Diegon perhe kutsuu Alman, äidin ja isän suureen juhlaan. Juhlassa he kaikki kertovat mitä parhaimpia tarinoita Alman mummosta ja Diegon abuelosta. Ilo nousee, ikävä laskee.

Miten puhua kuolemasta lapselle? Muistan sinua rakkaudella on kirja kuoleman kohtaamisesta. Kirjassa toisiaan tervehtivät suomalainen sureminen ja meksikolainen Dia de los muertos eli kuolleiden päivä perinteineen. Pelliccionin
herkkyydellä kuvittama tarina esittelee erilaisen läheisten muistamisen tavan toiselta puolelta maapalloa. Kirjan lopussa on kuolleiden päivään liittyvää tietoa ja reseptejä.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolmastoista kerta toden sanoo! Fingerpori 13 ­vuosikokoelman kannesta mulkoilee taparikollinen Sam Makkosen arpinen naama. Pahani Julmun kätyreihin kuuluva Makkonen sai jo nuorena käteensä elämän hanttikortin. Hän on Fingerporin väkivalta­ ja päihdeongelman kävelevä mannekiini. Taannehtiva naisystävä Krapula­Päivi yrittää pitää Makkosta kaidalla tiellä, mutta kulku on horjuvaa.
Pertti Jarla on jälleen omakätisesti poiminut yksiin kansiin omat sekä kansan suosikit vuoden fingerporisadosta. Ihmekaupungin toilailut häm­mästyttävät, kummastuttavat ja riemastuttavat kaikenikäisiä.
Uusi Fingerpori on ensimmäinen varma kevään merkki!

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Koiramies ja kaksi kissanpentua Näytä tarkat tiedot

Dog man: a tale of two kitties, suomi
Kirja
Pilkey, Dav, sarjakuvantekijä ; Kapari-Jatta, Jaana, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koiramies 3
Lukeminen antaa supervoimia! Lukekaa koirallenne. Naurakaa häntä mutkalla.

Kolmas hullunhauska Koiramies-kirja tuplaa potin ja Peten.

Ernon ja Huukon äidinkielenopettaja laittaa luokan lukemaan klassikoita, mm. Dickensin Kaksi kaupunkia. Ja tulokset näkyvät pian: uusi tajunnan räjäyttävä Koiramies ja kaksi kissanpentua -sarjis syntyy alta aikayksikön. Koiranpäinen poliisi joutuu jälleen taistoon Pete-kissan kanssa. Mutta mitä tapahtuukaan kun Pete saa käsiinsä kloonauslaitteen? Suositun sarjan kolmannessa osassa pahakin sydän sulaa ja outoja asioita tapahtuu.

Tallennettuna: