Haku

Uutuudet, vko 6/2020

Muokattu: 12.2.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Naiset aina tunteilevat, rakastuvat renttuihin ja alkavat sitten nalkuttaa. Miehet eivät puhu tunteistaan, lankeavat pettämään ja kykenevät ajattelemaan vain yhtä asiaa kerrallaan. Ja parhaimmatkin parisuhteet kaatuvat pikkulapsiarkeen. Jos olet samaa mieltä, olet ehkä langennut stereotypia-ansaan.

Tietokirjailija Janita Virtanen päätti ottaa selvää tyypillisimmistä naisiin, miehiin ja ihmissuhteisiin liittyvistä stereotypioista. Hän haastatteli kirjaansa varten muun muassa psykologeja ja eri alojen tutkijoita, koska halusi tietää, mistä stereotypiat ovat lähtöisin, kuinka paikkansa pitäviä ne ovat ja mitä kaikkea niiden taustalta löytyy.

Kirjassaan Virtanen hakee myös vastausta siihen, mikä saa ihmiset ajattelemaan stereotyyppisesti ja voiko ajatusmalleista opetella luopumaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi näemme unia? Kuinka tulkita unta? Mitä hyötyä on unen ymmärtämisestä? Miten uneen voi vaikuttaa?

Tämä kirja kertoo unista ja niiden voimasta. Se ohjaa lukijaansa unien tulkitsemiseen, uniryhmän perustamiseen sekä uninäkyjen käyttämiseen luovuuden lähteenä. Pieni kirja unista vie lukijaansa unisymbolien kiehtovaan maailmaan. Se sisältää yli 500 uniaihetta selityksineen.

Nuku ja uneksi!

Suomen tietokirjailijat ry on tukenut tämän kirjan kirjoittamista.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olet unohtanut seuraavan asian: sinä olet yksi helv*tin olemassaolon ihme.

Näin kukistat kielteisen sisäisen pa*kapuheen ja alat ihan oikeasti elää.

Unf*k yourself neuvoo seitsemän teesin kautta, kuinka kukistaa kielteinen sisäinen puhe, ottaa vastuu itsestä ja tulla oman elämänsä herraksi. Minä suostun. Onnistuminen käy minulta luonnostaan. Minä pystyn. Olen sinut epävarmuuden kanssa. Minä en ole yhtä kuin ajatukseni, olen yhtä kuin tekoni. Minä olen sinnikäs. En odota mitään, vaan kohtaan asiat sellaisina kuin ne ovat. Skotlantilaissyntyisen Gary John Bishopin suorasukainen self-help-opas on noussut nopeasti kansainväliseksi ilmiöksi, jonka erityisesti nuoret lukijat eri puolilla maailmaa ovat ottaneet omakseen.

Gary John Bishop on Skotlannissa syntynyt henkisen kasvun valmentaja. Hänen menestysteostaan Unfu*k yourself on myyty lähes kaksi miljoonaa kappaletta ja se on käännetty yli 20 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opas ihmisyyden polulle ja oman itsensä oppilaaksi

Elämä opettaa meitä ihmisiä välillä hellästi silittäen, toisinaan rajusti töytäisten. Kohtaamme matkallamme monelaisia kriisejä, joista syntyvien vihan, pelon ja surun tunteiden kohtaaminen ei ole helppoa. Vaatii rohkeutta elää omana itsenään ja kohdata hankalia tilanteita pää pystyssä niistä oppien. Kirja muistuttaa, että olemme kaikki elämän oppilaita.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Queer, pan, bi. Useampaan kuin yhteen sukupuoleen suuntautuvaa seksuaalista halua voi määritellä monella tapaa. Tärkeintä on pohtia, mikä itselle kulloinkin tuntuu luontevimmalta, sillä seksuaalisuus voi myös olla liukuvaa ja ajan myötä muuttuvaa.Janne Ahjopalo ja Olga Palo käyvät kirjassa innostavaa ja avartavaa dialogia seksuaalisuuden eri ulottuvuuksista. Keskustelua täydentävät viittaukset populaarikulttuuriin, tutkimuksiin ja teoriaan sekä lukuisten eri-ikäisten ja seksuaalisuuttaan eri tavoin toteuttavien haastateltujen kokemukset. Biseksuaalisuudesta on kirjoitettu vain vähän, vaikka seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus onkin aiheena jo arkipäivää. Kirja tempaa lukijan mukaan keskusteluun. Tietoisuus erilaisista tavoista tuntea ja toteuttaa seksuaalisuuttaan antaa voimaa ja liikkumatilaa elämän suurten kysymysten edessä riippumatta siitä, miten itsensä määrittelee.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä feministisemmin miehet ajattelevat, sitä paremmin he voivat.

Väitettä seurannee mykistynyt hiljaisuus; onhan ajatus outo, uus'. Mies tahtoo muuttua paljastaa kuitenkin, että miesten valta-aseman takeeksi kuvitellut rakenteet ja ajattelutavat aiheuttavat suurimman osan miesten ongelmista. Ne muuttavat parisuhteet valtataisteluksi, työelämän henkiseksi ja fyysiseksi piinaksi ja seksuaalisuuden turhautumiseksi.

Miehet tietävät vallan hyvin, että voivat huonosti, mutta he eivät välttämättä tiedä, miksi. Mies tahtoo muuttua kertoo, miten rajoittava käsitys maskuliinisuudesta nutistaa miesten tunne-elämän. Samalla kirja myös vastaa helppotajuisesti moniin yleisiin feminismiä koskeviin väärinkäsityksiin.

bell hooks (s. 1952) on luettu ja rakastettu yhdysvaltalainen feministi. Mies tahtoo muuttua on kolmas hänen laajasta tuotannostaan suomennettu teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Sainio, Taina, kirjoittaja ; Pajulahti, Riikka, kirjoittaja ; Sajaniemi, Nina, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsilla on taipumus toimia hetken mielijohteesta välitöntä mielihyvää tavoitellen. Itsesäätely ei rakennu itsestään, vaan sitä on päästävä harjoittelemaan jo varhain.

Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti, miten ihmisen aivoista ja kehosta rakentunut neurobiologinen koneisto toimii ja miksi sen tunteminen on tärkeää. Aivojen toiminnasta, oman ja toisten kehon merkkien tunnistamisesta, rauhoittumisesta ja mielen malttamisesta kerrotaan ainutlaatuisen lapsilähtöisesti.

Kirjassa tuodaan esille tasapainoisen ravitsemuksen, liikkumisen, levon, unen ja kielellisesti rikkaan sosiaalisen ympäristön välttämättömyys hyvinvoinnille. Ilman näiden perusasioiden tasapainoa on miltei mahdotonta vahvistaa kaikessa elämässä tarvittavaa ja koko lapsuuden ajan kehittyvää itsesäätelyä. Kirjassa annetaan käytännön ohjeita hyvinvointia edistävän oppimisympäristön rakentamiseen ja itsesäätelyn vahvistamiseen päiväkotien toimintaympäristöissä.

Ota lapset mukaan oppimaan hyvinvoinnin supertaitoa superkoira
Mantelin, kirjastonhoitaja Turso-norsun ja professori Pöllön kanssa!

Taina Sainio on kokenut varhaiskasvatuksen opettaja ja lasten stressinsäätelyn väitöskirjatutkija. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteilijä ja psykologian kandidaatti.

Riikka Kaukonen on koulutukseltaan ravitsemustieteilijä. Hän työskentelee Helsingin yliopistossa ruokakasvatushankkeessa ja lasten ravitsemuksen väitöskirjatutkijana.

Nina Sajaniemi on varhaiskasvatuksen professori ja kehitysneuropsykologian dosentti. Hän painottaa tutkimuksissaan ja opetuksessaan terveyden, hyvinvoinnin ja oppimisen välisiä yhteyksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lennä raketilla galaksien keskelle!

Kuinka kuuma on Auringon pinnalla? Millä planeetalla on 62 kuuta? Entä mistä löytyy lähin kääpiötähti?
Kirjan jokaisessa kerroksessa on kivoja etsi ja löydä -tehtäviä.
Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet osat Hyppää historiaan ja Sukella mereen.

6+

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uskomatonta, kaikki todellakin on kemiaa! ​

Ilakoivassa mutta vankan asiapitoisessa teoksessa arkiset asiat ja kemia kohtaavat. Mai Thi herää herätyskelloon, käy suihkussa, juo kahvia ja joutuu metrossa pidättelemään hengitystä pahan hajun takia. Päivän mittaan hän saa lukijan vakuuttuneeksi, että aivan kaiken voi selittää kemialla - tunteet, munakkaan koostumuksen ja jopa näyttävät Instagram-kuvat. ​

Mai Thi johdattaa lukijan kemian maailmaan valloittavalla tyylillään. Hän ottaa kantaa terveystrendeihin ja osoittaa, että mitä enemmän maailmasta tietää, sitä ihmeellisemmältä se näyttää. Tämä teos on populaaritiedettä parhaimmillaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Jenkins, Martin, kirjoittaja ; Freeman, Tor, kuvittaja ; Pekkanen, Ville, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuka on paras pomppija? Kuka haisee pahimmalta?

Luonto on täynnä mitä ällistyttävimpiä eläimiä. Niiden ainutlaatuiset kyvyt pääsevät esiin kirjassa, jossa jaetaan pystejä Oscar-gaalan tyyliin. Nyt palkitaan muun muassa vanhin, tyylikkäin, nirsoin ja haisevin eläin.
Hauskasti kuvitettu tietokirja esittelee kiehtovia faktoja yhteensä 50 eläimestä maapallon eri puolilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Schei, Bente Helene, kirjoittaja ; Twang, Nicki, valokuvaaja ; Rintala, Julia, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rauhaa, voimaa ja vireyttä joogasta!
Jooga on suosittu harrastus, joillekin jopa elämäntapa. Joogata voi missä ja milloin vain. Jooga on kokonaisvaltaista - se vaikuttaa kehoon ja mieleen fyysisillä harjoitteilla, hengityksellä, tietoisella läsnäololla ja rentoutuksella. Jooga kartuttaa harjoittajansa niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin voimavaroja.
Kirjassaan Yksinkertaisesti joogaa norjalainen joogaohjaaja ja joogakoulun omistaja Bente Helene Schei keskittyy klassiseen joogaan ja tarjoaa käytännönläheisen paketin toisiaan tukevia harjoituksia ja ohjelmia. Lyhyt joogaohjelma kestää 10-20 minuuttia, keskipitkä 30-60 minuuttia ja pitkä 60-90 minuuttia.
Valikoima on laaja ja monipuolinen, joten jokainen löytää tarjonnasta helposti omaan tasoonsa ja tarpeisiinsa sopivia harjoituksia. Mukana on erikseen vatsan hyvinvointia ja ruoansulatusta edistävä, selkää, hartioita ja niskaa notkistava sekä tasapainoa ja keskittymiskykyä parantava joogaohjelma.
Kaikki harjoitukset on kuvailtu selkeästi vaihe vaiheelta, ja havainnollisten mustavalkoisten valokuvien mallina on kirjailija itse. Schei kertoo oikean asennon ja liikkeen lisäksi sen, mihin harjoituksessa tulee keskittyä, mitä tulee varoa ja miten harjoitus vaikuttaa. Erinomainen hakuopas myös joogaohjelmia laativille!

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Taddeo, Lisa, kirjoittaja ; Kurtto, Marianna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Lisa Taddeo kuvaa naisten seksuaalisuutta kirurginterävästi ja samalla niin poeettisesti, että unohdin lukevani tietokirjaa." - Gwyneth Paltrow

Lina on kotiäiti, joka elää rakkaudettomassa liitossa ja heittäytyy intohimoiseen syrjähyppyyn. Sloane on menestyvä ravintoloitsija. Hänen miehensä tykkää katsoa, kun vaimo tuo sänkyyn muita kumppaneita. Lukioikäinen Maggie ajautuu suhteeseen komean opettajansa kanssa, millä on järisyttäviä vaikutuksia koko yhteisöön.

Lisa Taddeo on seurannut kahdeksan vuoden ajan tiiviisti heidän elämäänsä. Lopputuloksena on järisyttävän syvällinen ja koukuttava dokumentti naisten kaipauksesta ja nautinnosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjassa tutustutaan talliin ja hevosen sielunmaisemaan, hoidetaan hoitoheppaa, valitaan parhaat varusteet stylistin vinkeillä, käydään hevosklinikalla eläinlääkärin
kanssa, jumpataan hevosta, opiskellaan ratsastusta yksityistunnilla, tehdään ratsutytön fysiikkatreenarin kotiläksyt... ja paljon muuta! Upeasti kuvitettu kirja sopii
selailtavaksi, mutta todennäköisesti ahmit sen heti kannesta kanteen!

? Tervetuloa tallille ? Oletko kartalla? Ensimmäinen pysäkki on ilmoitustaulu ja talliympäristön kartta ? Tervehdys, ratsutyttö ? Himoshoppaajan oppaassa katsaus toimivaan tallimuotiin ? Ratsutytön taitopakissa kotiläksyt tärkeiden taitojen kehittämiseksi ? Tervehdys, hevonen ? Hevosen sielunmaisema, anatomian salaisuudet ja opas hevosten eleiden tarkkailuun ? Hoitohepan hoitohetki ja Heppaklinikalla ? Kuratarhassa piehtaroineesta pollesta kisakenttien tähdeksi ? Rehuvarastossa ? Hevosen ruokaympyrä ja tallin a la carte ? Satulahuoneessa ? Kattava valikoima perusvarusteita valjasverstaan vinkeillä höystettynä ? Ratsastustunnilla ? Täydellisen ratsun valintaopas, ratsastuskentän ajokortti, taitavan ratsastajan tavoitteet ja kuinka saat enemmän hyötyä ratsastustunnista.

Mukana myös: ? Ratsastuksenopettaja-suomi-sanakirja ? 4 tapaa hankkia (melkein) oma hevonen ? Suomenhevosen historiaa ? Hevosen terveys- ja tarkkailukortit

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Voi hyvin ja syö parasta leipää!

Sipulipatonki, suklaaleipä, bagelit, vohvelit, kaura-spelttileipä, kookoskeksit, siemenvarrasleipä, kala-pihvit, sima, donitsit ja 40 muuta ohjetta luovaan hapanjuuren käyttöön! Leipävallankumous on saanut Hapanjuurileipurit-yhteisön luovuuden kukkimaan. Hapanjuurella voi leipoa kaiken minkä hiivallakin. Sen lisäksi hapanjuurta voi käyttää moneen muuhunkinruokaan ja leipomukseen.

Leipävallankumouksen kirjoittaja Eliisa Kuusela on tehnyt Hapanjuurileipurit-ryhmän kanssa yhteistyönä tämän hapanjuurileivonnan iloa ja ryhmän yhteisöhen-keä ylistävän kirjan, jossa kokeilevat leipurit jakavat reseptejään ja vinkkejään.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Crouch, Peter, kirjoittaja ; Fordyce, Tom, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jalkapalloilijaksi tullaan rakkaudesta lajiin. Kun sitten on jalkapalloilija, itsensä löytää oudosta ja hämmentävästä maailmasta. Maailmasta, jossa yksi joukkuetovereista saapuu harjoituksiin kirkkaanpunaisessa puvussa käyttäen pukuun sopivaa knallia ja silmälaseja, joissa ei ole linssejä, ja jossa toisella joukkuetoverilla on niin monta urheiluautoa, että hän unohtaa jättäneensä niistä yhden - Porschen - rautatieasemalle. Silti hänen sukunimensä löytyy auton rekisterikilvestä.

Lähde mukanani pukuhuoneeseen nähdäksesi, ketkä kieltäytyvät koskemasta palloon ennen ottelua, miksi koko joukolla miljonäärejä ei koskaan ole suihkugeeliä, ja kuullaksesi, mitä Cristiano Ronaldo sanoo, kun hän katsoo itseään peilistä.

Käymme otteluiden jälkeisissä haastatteluissa, teemme itsestämme naurunalaisia sosiaalisessa mediassa ja yritämme pitää huolta siitä, että emme koskaan enää maksa 250 puntaa hiustenleikkuusta, jonka olisi saanut muualta kymmenellä punnalla. Meitä valmentaa ja kehuu Harry Redknapp, piinaa Rafael Benitez ja rauhoittaa Tord Gripin haitarin ääni. Luvassa on joitakin kamalia kappaleita ja todella huonoja päätöksiä.

Olen Peter Crouch. Tämä on Kuinka tulla jalkapalloilijaksi. Aloitetaan.

Peter Crouch on englantilainen valioliigapelaaja ja maa-joukkuehyökkääjä - ja tämä kirja on todella viihdyttävä kansainvälinen bestseller.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Fiilin, Ullamaija, kirjoittaja ; Hakala, Kristiina, kirjoittaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fullträff igen! on uudistunut ja laajennettu aikuisille suunnattu ruotsin kielioppi- ja harjoituskirja, jonka avulla oppii kieltä, ei pelkästään kielioppia. Kielen ilmiöitä esitellään laajoina kokonaisuuksina modernin kielioppinäkemyksen pohjalta, perusteiden lisäksi kirja tarjoaa runsaasti syventävää tietoa. Fullträff igen! sisältää perustaitoja vahvistavia, sanastoltaan helpohkoja harjoituksia. Kirjassa on myös pidemmälle ehtineille vaativampia harjoituksia esimerkiksi haastaviksi koettujen prepositioiden oppimiseen. Esimerkit ja harjoitukset perustuvat pääosin autenttiseen materiaaliin. Harjoitusten tavoitteena on käynnistää omaehtoinen ajattelu ja houkutella opiskelija itseoivaltavan oppimisen tielle.

Fullträff igen! sopii niin itseopiskeluun kuin ohjattujen kurssien materiaaliksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Кафе Питер. 1
Kirja
Alestalo, Marjatta, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Wind, Eddy de, kirjoittaja ; Leeuwen, Sanna van, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Tiedämme, että meidän varallemme on vain yksi loppu, on vain yksi vapautus tästä piikkilankahelvetistä: kuolema.” -Eddy de Wind
Ainutkertainen dokumentti keskitysleirin järkyttävästä arjesta; tositarina rakkaudesta, joka toi valoa maailman pimeimpään loukkoon.
Hollantilaisen lääkärin Eddy de Windin keskitysleiripäiväkirja on tiettävästi ainoa Auschwitzin sisällä kirjoitettu kirja.
Vuonna 1943 de Wind ja hänen vaimonsa Friedel kuskattiin Auschwitziin. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä molemmat selvisivät hengissä kuukaudesta toiseen. Sodan loppuvaiheessa, neuvostojoukkojen jo lähestyessä Auschwitzia, de Wind ryhtyi pitämään peitenimellä salaista päiväkirjaa. Syntyi ainutlaatuinen dokumentti helvetistä, jonka pimeyteen Eddyn ja Friedelin välinen rakkaus toi valoa.
Eddy de Wind (1916-1987) oli hollanninjuutalainen lääkäri ja psykoterapeutti. Hän kehitti toisen maailmansodan jälkeen käsitteen ”keskitysleirisyndrooma” ja teki uranuurtavaa työtä traumaperäisen stressihäirion hoidossa. Hänen keskitysleiripäiväkirjansa julkaistaan nyt, leirin vapauttamisen 75-vuotispäivänä, ensi kertaa suomeksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Konkarimetsuri ja somejulkkis Jaakko Pessisen elämäkerta ilmestyy 2.9.2019

Lappajärveläisen Jaakko Pessisen elämäkerta on kunnianosoitus harvinaisen sitkeälle metsurille ja samalla koko metsurikunnalle. Pessisen metsätyöura hakee vertaistaan. Siirtokarjalaisen sotaveteraanin poika aloitti metsätyöt jo lapsena pokasahalla ja jatkoi ammattimetsurina 70-vuotiaaksi. Kevättalvella 2019 Pessinen siirtyi eläkkeelle 54 työvuoden jälkeen.

Työuransa aikana Pessinen ehti hakata reilusti yli 100 000 mottia puuta ilman ainuttakaan sairauspoissaoloa tai sahaushaaveria. 76-kiloinen metsuri pärjäsi 1990-luvulla isojen miesten voimamieskisoissa ja pääsi Guinnessin Ennätysten kirjaan autonkaadon maailmanennätyksellä.

Halvaantuneen äitinsä omaishoitajana toiminut Pessinen ei koskaan löytänyt omaa elämänkumppania. Miksi? Sitäkin kirjassa pohditaan.

Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy Linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja, kokenut tietokirjailija Risto Jussila, joka on tuntenut Pessisen vuosien ajan ja tehnyt hänestä metsänomistajien aikakauslehti Aarteeseen lukuisia lehtijuttuja.

Jussilan kuvaamat videot, joissa hakkuuguru Pessinen turinoi ja tekee töitä metsässä, ovat keränneet YouTubessa ja Aarteen verkkosivuilla yhteensä 400 000 katselukertaa. Pessisellä on oma vannoutunut fanikuntansa.

Kuningasmetsuri on loistava lahjakirja miehille, joilta on puuttunut lahjakirja sen jälkeen kun Kalle Päätalo kuoli. Sen kohderyhmää ovat kaikki metsästä ja metsätöistä kiinnostuneet sekä kaikki metsäihmisille lahjakirjaa etsivät. Suomessa on 600 000 metsänomistajaa, joten lukijakuntaa riittää. Suuria ikäluokkia edustavan Pessisen (s. 1949) elämänvaiheet kiinnostavat myös hänen ikätovereitaan.

Kuningasmetsuri on vuoden 2019 ehdoton isänpäivä- ja joululahjakirja!

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Nyt vi**u niitä on kaksi Näytä tarkat tiedot

Fuck, now there are two of you, suomi
Kirja
Mansbach, Adam, kirjoittaja ; Brozman, Owen, taiteilija ; Nti Laura, kääntäjä ; Herra T., kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kahden lapsen karusellissa auttaa vain posketon röhönauru.
Potti nimittäin räjähtää, kun perheeseen syntyy toinenkin kullannuppu
ja vanhemmat heittävät hyvästit vapautensa viime rippeille.

Valvotko yöt läpeensä vauvan kanssa vain jotta voit aamulla paapoa umpikateellista isosiskoa tai -veljeä? Raahaatko laukkuja ja lapsia mukanasi kuin pähkähullu muuli? Onko kotisi liisteröity lattiasta kattoon sottapyttyjen tahmaisilla taideteoksilla?
Ei ihme, jos tunnet kyntäväsi elämäsi pohjamutia - samoin ovat tunteneet vanhemmat

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Täydellinen rikos Näytä tarkat tiedot

Xiamian, wo gai gan xie shenme, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täydellinen rikos on kiinalaisen A Yin läpimurtoromaani. Tyylikäs psykologinen trilleri esittelee lukijalle nuoren miehen, joka näennäisesti ilman motiivia murhaa koulutoverinsa ja lähtee karkumatkalle.

Eletään tuiki tavallista päivää kiinalaisessa suurkaupungissa. Harmoniseen arkeen on kuitenkin tulossa särö, sillä yksi kaupungin asukkaista, lukiota päättelevä miehenalku, valmistelee kaikessa hiljaisuudessa murhaa. Nuori mies houkuttelee luokkatoverinsa kotiinsa, surmaa hänet, työntää ruumiin pää edellä pesukoneeseen ja lähtee karkumatkalle.

Teos vie lukijan huimalle matkalle tylsistyneen ja ympäröivää yhteiskuntaa syvästi halveksuvan nuoren miehen mieleen. Murhan taustatekijöiden vähitellen avautuessa A Yi tarjoilee sarjan hyytävän osuvia oivalluksia suurta sosiaalista, poliittista ja taloudellista murrosta läpikäyvän Kiinan nykytilasta.

A Yita pidetään yhtenä lahjakkaimmista kiinalaisista nykykirjailijoista. Ennen kirjailijan uraansa A Yi työskenteli poliisina, sihteerinä ja kustannustoimittajana. A Yin tuotantoa on julkaistu myös Grantassa ja Guardianissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruusu Toivonen 2
Vieras mies -rikosromaanista tuttu Ruusu Toivonen matkustaa unelmalomalle Uuteen-Seelantiin. Lentokoneessa hän tapaa salaperäisen tumman miehen, jonka kanssa Ruusu päätyy hurjaan seikkailuun. Parivaljakko pakoilee pian sekä poliisia että roistoja - ja metsästää tummaa timanttia, jonka haltijaa tuntuu vainoavan kirous. Löytääkö Ruusu vieraalta maalta timantin ja onnen - vai hautapaikan?

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ainoa lemmikkikirja, jonka koskaan tarvitset. Naurutakuu!

Tervetuloa tutustumaan kurkkuja pelkääviin kissoihin, kakkaamista rakastaviin hamstereihin ja räjähtäviin kaloihin. Tämä kirja vastaa kaikkiin tärkeisiin kysymyksiin, kuten: Mikä erottaa mäyräkoiran makkarasta? Miksi kissani kakkaa vaatekaapin taakse? Kuinka saan vanhempani hankkimaan minulle lemmikin?

Voit lukea kirjaa etuperin, takaperin, ylhäältä alas, päinvastoin tai jollain noin 61 000 muusta tavasta. Täynnä hävyttömiä faktoja, jotka eivät ehkä ole ihan tosia.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinttu 17
Ratsastuskilpailut lähestyvät!

Elina haaveilee estekisojen voitosta taitavalla Sinttu-shettiksellä, mutta ennen radalle pääsyä luvassa on yllätyksiä.

Siltakylässä valmistellaan täyttä päätä estekisoja, kun tallin omistaja Inka sairastuu. Elinan ja muiden ponityttöjen on pidettävä huolta tallista hänen puolestaan. Miten he selviävät suuresta vastuusta, ja kuinka Elinan ja Sintun käy esteradalla?

Sinttu, nyt kilpaillaan! on 17. osa valloittavassa hevoskirjasarjassa, joka kertoo Elinan ja maailman suloisimman shetlanninponin Sintun seikkailuista kodikkaalla Siltakylän tallilla.

Ruotsalainen Lin Hallberg on ollut heppafani pikkutytöstä lähtien ja tuntee läpikotaisin tallielämän ylä- ja alamäet. Sinttu- ja Eppu-sarjat ovat syntyneet yhdessä yhtä lailla hevoshullun kuvittaja Margareta Nordqvistin kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neonkaupunki 1
Vaikuttava fantasiaesikoinen jengisotien ja valtaistuinpelin pimeältä puolelta

Vera Maksimovna etsii levottoman lähiön kaduilta kadonnutta ystäväänsä, kun hänet kaapataan Elmille, rinnakkaismaailman painajaismaiseen kaupunkiin täynnä halpoja houkutuksia ja nopeaa unohdusta. Vera löytää ystävänsä noita-akka Baba Jagan orjuuttamasta gorky-jengistä, jonka jäseneksi hän joutuu liittymään. Gorkyjen soturina Verankin täytyy taistella hengestään Elmin muita jengejä ja vallanhimoisia suojelijahahmoja vastaan.

Hyytävä Neonkaupunki on vangitsevan trilogian avausosa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lätkä-Lauri 4
Lätkä-Lauri isossa kaukalossa!

Lätkä-Lauri kokeilee siipiään isomman seuran edustusjoukkueessa. Siellä pelataan kovaa, eikä ihan kaikilla ole reilut pelisäännöt hallussa.

Kaupungin tunnetuin jääkiekkoseura etsii pelaajia edustusjoukkueeseensa. Lätkä-Lauri kavereineen lähtee näyttämään taitojaan. Veeti veikkaa, että paikalla voi olla myös NHL:n kykyjenmetsästäjä. Katsomossa onkin outo mies, jolla on aurinkolasit ja iso parta. Onkohan hän pelaaja-agentti? Lätkä-Lauri joutuu kuitenkin keskittämään kaiken tarmonsa isokokoiseen poikaan, joka yrittää häätää pienemmät pois kaukalosta epäreiluin konstein.

Lätkä-Lauri on seikkaillut aiemmin jo kolmessa helppolukuisessa Lukupalat-kirjassa: Lätkä-Lauri ja ihmeräpylä, Lätkä-Lauri ja haamupelastus sekä Lätkä-Lauri ja tautinen turnaus.

Kirjailija Roope Lipasti ja kuvittaja Harri Oksanen ovat itsekin olleet joskus lätkää pelaavia pikkupoikia. He ovat tehneet yhdessä myös hauskan tietoteoksen Lätkä-Laurin jääkiekkokirja (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Throne of Glass 5
Salamurhaaja ja kuningatar Aelin Galathynius on vasta aloittanut matkansa kohti valtaistuinta. Lupauksia on annettu ja rikottu, ystäviä on saatu ja menetetty. Ne, joilla on taikavoimia, huomaavat olevansa vastakkain niiden kanssa, joilla taikuutta ei ole.

Aelinin ympärillä Erilean valtakunnat murenevat ja ikivanha pahuus pyrkii valtaamaan koko maailman. Haltiaprinssi rinnallaan Aelin kerää armeijaa puolelleen, mutta sodan uhatessa joka rintamalla Aelinin on tehtävä vihollisistaan liittolaisia, jos hän haluaa suojella kansaansa. Mikä pahinta, hänen ainoa toivonsa voittoon saattaa tietää loppua kaikelle, mitä hän rakastaa.

Taistelun myrskyt on Throne of Glass -sarjan kiivastahtinen ja jännityksentäyteinen viides osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Stella ja salaisuus Näytä tarkat tiedot

Stella och hemligheten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessa Madeleinen lastenkirja tärkeästä aiheesta - kuinka oppia puolustamaan itseään ja muita?
Stellan vatsa on täynnä perhosia. Muutto uuteen maahan jännittää ja äitiä on ikävä. Stella ryhtyy kuitenkin rohkeasti etsimään kavereita uudessa koulussa.
Eräänä päivänä uusi ystävä Elena kertoo Stellalle kamalan salaisuuden. Stella lupaa, ettei kerro kenellekään! Mutta salaisuutta on raskas kantaa. Kuinka hän voi auttaa ystäväänsä pettämättä tämän luottamusta?
”Toivon, että kirja auttaa lapsia puolustautumaan ja sanomaan vastaan, kun jokin ei tunnu hyvältä.” - Prinsessa Madeleine

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Intensiivinen romaani kansainvälisen vakoilun kaikkialle ulottuvista lonkeroista.
On suuruudenhullu mies, joka haluaa lyödä leimansa historian kulkuun. Hän saa mahdollisuuden suistaa suurvalta polvilleen. Hän käyttää tilaisuutensa arvelematta.
On tavallinen suomalainen mies, joka istuu iltanuotiolla keskellä synkkää metsää, kun kaikki alkaa. Hän on toimittaja Koivula, joka päättelee jonkun toimivan häikäilemättömästi maaseudulla, jonne viranomaisvalvonta ei enää yllä.

Toimittaja Koivulan mukaan merkit viittaavat Polonium 210 -nimisen radioaktiivisen myrkyn salakuljettamiseen Suomen kautta maailmalle. Voiko tämä olla mahdollista?
Ennen kuin kysymys saa vastauksensa, toimittaja Koivula huomaa olevansa keskellä tilannetta, jossa ihmishengen hinta on todella halpa. Samalla ulkomaille Venäjältä loikanneita vakoojia ja asiantuntijoita harvennetaan kovalla kädellä. Suomiko lintukoto?

Jukka Niskanen (s. 1956) on kirjoittamisen ammattilainen. Hän on julkaissut 13 romaania ja novellikokoelmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Kuolinnaamio Näytä tarkat tiedot

Kvinden med dødsmasken, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Grönlanti 3
Taidokas murhamysteeri lumen ja veren maasta ​​

Mies löytyy kuolleena kaivosta muinaisilla viikinkiraunioilla Grönlannissa. Kun poliisille selviää, että murhan on tehnyt puoli vuotta aiemmin kuollut ja haudattu nainen, pelko alkaa levitä arktisessa yhteisössä. Voisiko tappaja olla Qivittoq, elävä kuollut, jota ajaa eteenpäin kosto?​

Kun asiaa tutkiva toimittaja Matthew Cave herää kaivon pohjalta yltä päältä veressä, epäilykset kohdistuvat häneen - ja ajojahti alkaa.​

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella 30
Laivaristeily on unohtumaton elämys -- ainakin jos Ella ja kaverit ovat kyydissä!
Opettaja näkee paljon vaivaa päästäkseen vaimonsa kanssa kesälomaristeilylle ilman oppilaitaan. Kun kyseessä on Ella ja kaverit, lopputulos on selvä. Heidän mielestään kesäloma ilman opettajaa on kuin risteily ilman risteilyisäntää. Leppoisasti alkanut reissu muuttuu nopeasti jännittäväksi seikkailuksi, tuttuun ellamaiseen tapaan.

  • Onko meillä varmasti matkavakuutus kunnossa? opettaja huolehti.
  • Sinun täytyy nyt rentoutua. Laivat ovat tosi turvallisia paikkoja, opettajan vaimo rauhoitteli.
  • Minulla on matkalaukussa muutamat ylimääräiset pelastusliivit, opettaja ilmoitti.
  • Toivottavasti muistit pakata myös vaihtovaatteita, lomakirjan ja hammasharjasi, opettajan vaimo sanoi lempeästi hymyillen.
  • Muistin, mutta en pakannut. Pelastusliivit veivät kaiken tilan.
  • No, sinä voit kyllä lainata minulta, opettajan vaimo lupasi.
  • En voi. Sinun laukussasi on puhallettava kumivene.
Tallennettuna:
Hakutulos 32

Uskomaton kouluretki (todellakin...) Näytä tarkat tiedot

Spectacular school trip (really...), suomi
Kirja
Pichon, Liz, kirjoittaja, kuvittaja ; Rissanen, Irma, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tom Gates 5
Mahtavan Tom Gates -sarjan uusin osa on täällä!

Tom yrittää parhaansa mukaan olla joutumatta kiipeliin, mutta on jostain kumman syystä onnistunut silti saamaan koulussa KOLME surunaamaa tempauksis-taan.

Neljäs surunaama olisi katastrofi, sillä silloin luokanvalvoja ei ota Tomia mukaan KOULURETKELLE!

Mariseva Marcus Meldrew heittää kapuloita rattaisiin, ja kaiken kukkuraksi Tom on suututtanut ärtsyn siskonsa Delian.

Osaisiko Tomin paras kaveri Derek auttaa?

Entä lopettaako Kukko-koira Tomin läksyjensyömisen?

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häntä kutsuttiin die Jägeriniksi - Metsästäjättäreksi. Hän oli erään SS-upseerin nuori rakastajatar Saksan miehittämässä Puolassa, järvellä järjestettyjen hohdokkaiden juhlien emäntä, innokas ampuja.

Ehkä hän oli rusalka, jonka mukaan järvi on saanut nimensä - vaarallinen, häijy vedenhenki.

Kate Quinnin ylistetty ja kiehtova historiallinen romaani englantilaisesta kirjeenvaihtajasta Ian Grahamista ja pelottomasta venäläisestä naishävittäjälentäjä Nina Markovasta, jotka yhdistävät voimansa toisen maailmansodan jälkimainingeissa jäljittääkseen mystisen Metsästäjättären, natsien sotarikollisen, joka on piiloutunut Amerikkaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rohkeanhauska romaani halusta ja rakkaudesta heittää ihanteen yksiavioisesta Parisuhteesta ulos makuuhuoneesta!

Klaara rakastaa Ilmaria, mutta seitsemän vuoden jälkeen parisängyn toiselle puolelle jaksaa könytä kerran kvartaalissa. Asiantuntijat neuvovat piristämään seksiä, mutta työn ja lapsen nukuttamisen jälkeen voimat eivät riitä sirkustemppuihin.

Kun lapsuudenystävä kuolee, Klaara päättää, että elämä on liian lyhyt velvollisuusseksiin. Hän pussailee työpaikan pikkujouluissa, ja ehdottaa Ilmarille avointa suhdetta. Molemmat kirjautuvat Tinderiin ja alkavat treffailla.

Kipinä syttyy taas kotimakuuhuoneessakin, mutta ystävät epäilevät. Mitä, jos joku ihastuu - tai enemmän?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kokkiklubi 3
Voihan yksisarvisen oksennus!

Kun Kokkiklubi tarttuu kauhanvarteen, tuloksena on... hirmuinen sotku. Hullunhauska Kokkiklubi-sarja vie alakoululaiset lukijat hurjiin keitoksiin.

Kokkiklubi on uuden ongelman edessä: kuka siivoaisi keittiön, joka pursuaa tahmeaa, sateenkaarenväristä pehmismassaa? Rosmariini tarttuu haasteeseen vastahakoisesti, sillä siivoaminen ei sovi noidille ja sillä siisti. Siitä vasta soppa syntyy, kun hän taikoo paikalle siivoushirviön!

Ahmittavan hyvä Kokkiklubi kuuluu WSOY:n helppolukuiseen Lukupalat-sarjaan, joka on suunnattu juuri lukemaan oppineille ja alakoulun ensimmäisiä luokkiaan käyville.

Miina Supinen (s. 1976) on kirjailija, toimittaja ja tv-käsikirjoittaja. Hänen Liha tottelee kuria -kirjansa on edelleen vuosituhannen hauskimpia esikoisromaaneja.

Anni Nykänen (s. 1983) on turkulainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja graafikko. Hänet tunnetaan parhaiten Mummo-sarjakuvistaan (Sammakko), joista useat ovat olleet myös Sarjakuva-Finlandia-ehdokkaina.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

David Raker 2
17-vuotias Megan Carver on hyvän perheen kiltti tyttö, koulunsa mallioppilas, joka ei koskaan hankkiudu ikävyyksiin. Nyt hän on kuitenkin ollut jo kuusi kuukautta kateissa.

Kadonneita henkilöitä jäljittävälle David Rakerille kadottamisen suru on tuttu. Hän tuntee myös kadonneiden varjomaailman. Meganin vanhempien pyynnöstä hän ottaa jutun tutkittavakseen.

Mitä syvemmälle Meganin tapaukseen Raker kaivautuu, sitä selvemmäksi käy, että kaikki on valhetta. Tapauksesta jotain tietävistä henkilöistä jotkut ovat kuolleet, toiset liian peloissaan puhuakseen.

Rakerin tutkimukset johdattavat hänet kaupungin laitamilla sijaitsevaan metsikköön. Paikkaan, jolla on karmea historia.

Synkimmät salaisuudet on piilotettu syvälle. Meganin katoamiseen liittyvien salaisuuksien tutkinta voi maksaa Rakerille hänen henkensä.

Tim Weaverin kadonneita henkilöitä etsivästä David Rakerista kertova trillerisarja on noussut Britanniassa todelliseksi bestselleriksi. Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt yhdeksän romaania. Kadonneet jäljet on toinen sarjassa suomeksi ilmestyvä teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pipsa Kopperoisen tutkimuksia 2
Lisää Pipsa Kopperoisen hauskoja kokeita Lukupaloissa!

Pipsa Kopperoinen on tuleva tiedenainen, joka tutkii nyt lentämistä. Pikkuveli koekaniininaan hän testaa, onko ilmaisista vaalipalloista mihinkään.

Vanhemmat lähtevät ruotsinlaivalle - kahdestaan! Mitä järkeä? kapinoi pikkuveli Väinö, eiväthän he voi mennä edes pallomereen. Tiedenainen Pipsa sen sijaan hurraa rennolle lapsenvahdille, Jiiärrälle, ja mahdollisuudelle tehdä tieteellisiä kokeita - ilman vanhempien valvovaa silmää. Pipsa tuumii, että torilla jaettavien vaalipallojen avulla voisi tutkia lentämistä. Mutta saavatko he tarpeeksi palloja pikkuveljen ilmalentoa varten? Onneksi Jiiärrä keksii, että he voivat käyttää valepukuja!

Tomera tiedenainen on lukijoille tuttu Lukupalat-kirjasta Pipsa Kopperoisen tutkimuksia: Pierut ja kaasut (2019).

Reetta Vehkalahti (s. 1974) on porilainen teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka kirjoittaa hulvattoman hauskasti Pipsan keksinnöistä.

Kati Närhi (s. 1973) on sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, jonka suosittu Agnes-sarjakuva on palkittu Sarjakuva-Finlandialla.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse-Maijan etsivätoimisto 21
Pussaamalla hyväntekeväisyyttä!

Suosikkisarjan uudessa tarinassa Lasse ja Maija ratkovat keräysrahojen varkautta.

Vallilassa järjestetään rakkausfestivaalit, joiden lemmekkäissä tunnelmissa kerätään rahaa maailman vähävaraisille lapsille. Muhammed Karaatti on luvannut maksaa 50 senttiä jokaisesta pususta, jonka Lasse ja Maija onnistuvat kirjaamaan ylös. Kaupunkilaiset pussailevat siis sydämensä kyllyydestä, kunnes karu todellisuus paljastuu: keräysrahat on varastettu! Kuka voi olla niin sydämetön, että ryöstää köyhien lasten rahat? Ja miksi Muhammed Karaatti hiiviskelee iltahämärissä museonjohtajattaren toimiston lipeillä?

Lasse-Maijan etsivätoimisto on helppolukuinen ja jännittävä, ihan oikea dekkarisarja lapsille. Sarja ilmestyy nykyisin värikuvitettuna, ja myös alkupään kirjat on uudistettu neliväriseen asuun.

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Uskomaton koulumatka Näytä tarkat tiedot

The incredible journey, suomi
Kirja
Burlison, Tom, kirjoittaja ; Sanchez, Sara, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leikkisyys tekee elämästä monin verroin hauskempaa...
Aivan tavallisena harmaana maanantaiaamuna Elias tapaa koulumatkalla uuden naapurinsa. Ronja ei olekaan mikään tavallinen tyttö. Hän tietää, miten arjen saa loistamaan sen kaikissa väreissä...
Mielikuvituksen voimaa ylistävä tarina muistuttaa, että elämästä kannattaa ottaa irti kaikki sen tarjoama ilo ja hauskuus!

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Chapman, Jane, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On rakkautta, joka ei lopu koskaan...
Pikkukarhu katkaisee vahingossa äidin kauneimman auringonkukan. Mitä jos äiti suuttuu eikä rakastakaan häntä enää, karhunpoika murehtii. Onneksi äiti osaa lohduttaa juuri oikealla tavalla.
Lempeä tarina rakkaudesta, joka kantaa silloinkin kun kaikki tuntuu menevän pieleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Corderoy, Tracey, kirjoittaja ; Neal, Tony, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haaveiden toteuttamiseen tarvitaan ripaus rohkeutta.
Koira haaveilee rantalomasta, mutta merelle on aivan liian pitkä matka. ”Mahdotonta!” hän huokaisee. Sitten paikalle putkahtaa eksynyt rapu, joka tarvitsee apua päästäkseen kotiin.
Tohtiiko Koira tarttua tilaisuuteen ja toteuttaa unelmansa?

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Gavin, Ciara, kirjoittaja ; Warnes, Tim, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rohkaiseva tarina isoille ja pienille murehtijoille.
Kun Lumikko joutuu kovan myrskyn kouriin, se pelästyy ja rakentaa linnan suojakseen. Pian paikalle tupsahtaa huoleton Kontiainen, joka tykkää kirmata tuulessa ja sateessa. Voiko kaksi niin erilaista otusta löytää yhteisen sävelen?
Hellyttävä kuvakirja opettaa tärkeän asian: pelot on helpompi kohdata kaverin kanssa!

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Gliori, Debi, kirjoittaja ; Brown, Alison, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suloinen iltasatu pienille yökukkujille ja heidän vanhemmilleen.
Pikkupöllö ei halua mennä nukkumaan. Sen tyyny on liian muhkurainen ja peitto liian kuuma. Ja mikä tuo omituinen ääni oikein on?
Uni ei vain tule, vaikka pikkupöllö kuinka yrittää. Keksiikö äitipöllö, mikä tyynnyttäisi levottoman pikkupöllön ja auttaisi sitä vaipumaan unten maille?

Tallennettuna:
Hakutulos 44

Suloiset eläinsadut Näytä tarkat tiedot

My first treasury of family stories, suomi
Kirja
Joyce, Melanie, kirjoittaja ; Randall, Ronne, kirjoittaja ; Howarth, Daniel, taiteilija ; Lovšin, Polona, taiteilija ; Murphy, Gabi, taiteilija ; Scott, Peter, taiteilija ; Venhola, Heli, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käperry lempeään tunnelmaan! Lue pieniä tarinoita halauksista, kutittelusta, hellittelyistä,
sylikkäin käpertymisestä ja uneen tuudittelusta. Koe kullanarvoisia hetkiä ja yhteisiä retkiä pienten eläinystävien seurassa.

Sisältää tarinat:
Äidin hellyys
Rakkaus pyörittää maailmaa
Pikkukarhun metsäretki
Hurmaava hetki yhdessä

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aistivoimainen kuvaus siitä, miltä lapsesta tuntuu, kun vanhempien eron myötä koteja on yhtäkkiä kaksi.
Varpun ja Leon äiti ja isä ilmoittavat eroavansa. Varpu muuttaa äidin mukana, Leo jää isän kanssa. Pian on sopeuduttava myös vanhempien uusiin kumppaneihin.
Isä ja äiti pyytävät olohuoneeseen. ”Olisi puhuttavaa”, äiti sanoo. ”Me olemme päättäneet erota”.
Isä nyökkää partaansa.
Sohvalla lojuu villapipo. Varpu vetää sen päähän ja yli kasvojen. Hän on piilossa pipon sisällä. Pipon alla on kuumaa, villaista, kutittavaa.
...
Äiti ja isä puhuvat vuorotellen. He ovat samaa mieltä. Isä ja äiti puhuvat niin kuin olisivat jossakin televisio-ohjelmassa.
Viipyilevässä kasvutarinassa keskitytään kuvaamaan pieniä liikahduksia, joita lapsen mielessä ja elämässä tapahtuu, kun kaikki muuttuu. Kirjan jokainen lause on täynnä voimakkaita tunteita. Tarinan edetessä Varpu kypsyy, löytää erillisyytensä ja vahvuutensa.
Riina Katajavuori on arvostettu runoilija ja kirjailija. Hän on myös kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja, kuten Pentti-kuvakirjat, joita on käännetty muille kielille, sekä palkitun teoksen Mennään jo naapuriin (kuvitus Salla Savolainen).
Suomenruotsalaisen Jenny Lucanderin ilmeikkäät ja tunnelmalliset kuvitukset ovat saaneet runsaasti huomiota.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Kunnas, Mikko, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nikkaroidessa tulee nälkä! Nokkaeläin Noksu kiiruhtaa ruokakauppaan mehiläisystävänsä Nupin kanssa. Kauppias Pikkuruisen avustuksella koriin löytyvät terveelliset ja maukkaat herkut.

Mikko Kunnaksen luomat sarjakuvamaiset hahmot, värikkäät kuvat ja hupaisat tapahtumat vetoavat erityisesti 2-5 -vuotiaaseen. Noksu ja Nupi seikkailevat myös suositussa lasten animaatiosarjassa sekä Pikku Kakkosen sovelluksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Smallman, Steve, kirjoittaja ; Elliott, Rebecca, taiteilija ; Bonke, Sini, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

8 lumoavaa tarinaa!

Kauniisti kuvitetussa kahdeksan herttaisen eläinsadun kokoelmassa seikkailevat toinen toistaan valloittavammat hahmot. Jokainen saduista on juuri sopivan pituinen iltasaduksi, ja yhteinen lukuhetki kirjan parissa valmistelee lapsen levollisille yöunille.

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Maailman ihanin iltahali Näytä tarkat tiedot

Cuddle close, little koala, suomi
Kirja
McLean, Danielle, kirjoittaja ; Ward, Sarah, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upein värein kuvitettu iltasatukirja nautitaan hellien halausten kera!
Kun pikku Kiira eksyy metsässä, se tapaa vompattien, vesinokkaeläinten ja emun poikasten äidit. Vieraat emot tarjoavat sille haleja, iltasatuja ja tuutulauluja.
Mutta Kiira kaipaa vain yhtä asiaa - oman äidin ihanan pehmoista syliä ja täydellistä koalahalia.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikapuikot on lumoavan kaunis ja lohdullinen kuvakertomus koti-ikävästä ja kodin löytymisestä.

On kylmä. Ulkona on kylmä, mutta sisälläkin on kylmä, koska lämmitys ei toimi. Äiti ja tytär palelevat. Tarvitaan villasukat ja pitkä huivi, joka voisi lämmittää koko talon. Tarvitaan pitkä huivi, joka voisi lämmittää koko sydäntalven jäädyttämän maiseman.
Taikapuikot -kirjan ajaton kuvatarina kertoo siitä, miten välittäminen lämmittää ja miten me kaikki haluamme olla turvassa ja kuulua johonkin. Ja siitä, miten talven jälkeen tulee kevät.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Tapola, Katri, kirjoittaja ; Durubi, Muhaned, taiteilija ; Chalabee, Aya, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Siinä sinä olet kertoo kaipauksesta, joka saa hiljaisuuden kuulostamaan kovemmalta kuin kovin pauhu. Pienen Sama-tytön odotus ja kiukku, muistot, mielikuvat ja unelmat peilautuvat aikuisen sanoihin ja ymmärrykseen. Ikävä on suuri, mutta lohtu olemassa.

Katri Tapolan tekstin on arabiaksi kääntänyt Aya Chalabee. Kuvitus on Muhaned Durubin. Kirja ilmestyy kaksikielisenä.

Minä muutan isän luo.
Isän silmät nauravat kun isä katsoo minua.
Isän käsi on luja kun kuljemme torille.
Isä antaa keinussa parhaat vauhdit ja ostaa minulle kakkupalan.

Tallennettuna: