Haku

Uutuudet, vko 7/2020

Muokattu: 19.2.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun lapsi saa itse valita kiinnostuksen kohteensa ja innostua siitä, hänellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä erityislahjakkuudeksi, joskus jopa alansa huipuksi. Jos aito rakkaus alaan puuttuu, kasvattajien ei pitäisi pakottaa lasta - vaatimusten paineessa voi joutua kätkemään tunteensa, luovuutensa ja ilonsa.

Lahjakkuus kehittyy parhaiten turvallisuudentunteen ja myönteisen minäkuvan pohjalle. Lahjakkaasta lapsesta kehittyy lahjakas aikuinen vain opiskelemalla ja harjoittelemalla ahkerasti niitä erityisaloja, jotka hän kokee omikseen. Tärkeintä on, että ymmärrämme yksilöiden olevan erilaisia ja jokaisen ansaitsevan itselleen sopivimman kasvatuksen.

Tässä teoksessa kerrotaan, miten jokainen lapsi ja nuori voi löytää omat lahjansa ja iloita niistä. Kirja tarjoaa opettajille, vanhemmille ja muille kasvattajille tutkimuksiin perustuvaa tietoa lahjakkuudesta.

Kari Uusikylä on elämäntyöstään ja kirjoistaan monia palkintoja saanut kasvatustieteen emeritusprofessori.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katkeaako pinna? Saako lapsi kilarit, tai repiikö hän pelihousunsa? Kiukku on yksi perustunteista ja osa jokaisen ihmisen elämää. Jotkut kiukuttelevat miedosti, vaikkapa kulmaa kurtistamalla, toiset taas antavat raivon näkyä ja kuulua.

Kiukulla on tärkeä tehtävä, sillä se auttaa puolustamaan itseä. Vahvojen tunteiden kanssa pärjääminen vaatii kuitenkin harjoittelua. Aggressiokasvatuksen tavoitteena on opettaa lapselle vaikeiden tunteiden hallintaa ja aggression rakentavaa purkamista.

Tässä kirjassa kerrotaan tunnesäätelytaitojen kehittymisestä ja tukemisesta sekä käydään läpi väkivaltaista käytöstä selittäviä tekijöitä. Teoksessa annetaan myös paljon käytännön keinoja lasten ja nuorten vihanhallintataitojen edistämiseksi.

Riikka Riihonen on lastenpsykiatri, LT, joka on erityisen kiinnostunut tunnesäätelytaitojen edistämisestä. Hän opiskelee myös lasten ja nuorten kognitiiviseksi psykoterapeutiksi.

Minna Koskinen on lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri ja toimii Taysin lastenpsykiatrian klinikalla avohoidon yksikön apulaisylilääkärinä. Lisäksi hän on kognitiivisen psykoterapian vaativan erityistason psykoterapeutti ja kouluttaja.

Mira Piitulainen on kuvittaja, graafikko ja elämäntapamajakanvartija, joka riemastuu houkuttelevista tarinoista sekä syttyy vimmaisesta visualisoinnista.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi unelmatyötä tehdään? Tekemisen riemun ja rahan takia.

Menestyneet yrittäjät Satu Rämö ja Hanne Valtari paljastavat reseptinsä, jolla raha saadaan houkuteltua unelmaduunarin tilille.

Tässä rohkaisevassa, inspiroivassa ja lämminhenkisessä kirjassa annetaan konkreettisia ja käytännöllisiä neuvoja siihen, miten saat unelmahommista tarpeeksi rahaa. Opit myymään osaamistasi, saat asiakkaita ja osaat lyödä työllesi oikean hintalapun. Kuljet kauemmas rahahuolista ja saat vapauden keskittyä omaan unelmaasi.

Aloittelevalle yrittäjälle, freelancerille ja yrittäjyydestä haaveilevalle kirja antaa kullanarvoisia vinkkejä. Myös työsuhteessa puurtava löytää kirjasta apua oman asemansa parantamiseen.

Satu Rämö on Islannissa asuva luova yrittäjä, kirjailija ja somevaikuttaja. Hän on kirjoittanut yli kymmenen kirjaa, mm. Vuoden matkakirjana palkitun Islantilainen voittaa aina (2015). Blogi: www.satu.is. Instagram: satu_ramo

Hanne Valtari on helsinkiläinen yrittäjä, ammattikirjoittaja-valokuvaaja ja somevaikuttaja. Hänen bloginsa Lähiömutsi (www.lahiomutsi.fi) on yksi Suomen suosituimmista perheblogeista. Instagram: @lahiomutsi

Unelmaduunarin tilipäivä on jatkoa kirjoittajien yhteiselle kirjalle Unelmahommissa (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde mukaan Pohjanlahden kalastajasaarille!
Pohjanlahden kalastajasaaret tiedetään, mutta harva niihin on päässyt tarkemmin tutustumaan. Tämä kirja vie sinut sinne, merelle Kalajoen Maakallaan ja Ulkokallaan, Lohtajan Ohtakariin, Kälviän Krunniin ja Kokkolan Tankariin. Matkalla pysähdymme mm. Marinkaisten Kalajuhlilla Mansikkakarissa ja tansseissa Paskalaakassa. Saariston helmet - Pohjanlahden kalastajasaaret on ensimmäinen laajasti kuvitettu yleisesitys näiden saarten historiasta ja nykypäivästä, meheviä tarinoita ja merimiesjuttuja unohtamatta.

Nämä helmet kannattaa etsiä
Pohjanlahden saariston helmillä oli tähän kirjaan paljon kerrottavaa. Tarina alkaa 1500-luvulta - Tankarin kohdalla jo 1200-luvulta - jolloin saarista muodostui Pohjanlahden tärkeimmät kalastustukikohdat. Hylkeet, silakka, siika ja lohi toivat ratkaisevalla tavalla leivänlisää ja samalla kytkivät talonpoikaiset kalastajat rahatalouteen jo ennen tervakauppaa ja talonpoikaispurjehduksen kulta-aikoja. Maan kohoaminen paljasti lisää maata ja kasvatti kareista saaria. Kalastuskauden aikana niillä oli parhaimmillaan satoja asukkaita, kotieläimiä, luotseja ja majakanvartioita. Saaret olivat etuvartioina todistamassa niin Englannin laivaston tuhotöitä Krimin sodan aikaan kuin isänmaan palveluksessa jatkosodan meritiedustelussa. Kalastajien erikoinen elämäntapa, Kallankarien itsemääräämisoikeus, hengellinen elämä kirkkoineen ja saarnahuoneineen, sotamuistot ja haaksirikot ja muut haverit muodostavat kiehtovan kudelman Pohjanlahden kalastajasaarten elämästä. Saaristo muuttuu kaiken aikaa. Maan kohoaminen jatkuu ja muuttaa rantoja ja veneväyliä. Saaret ja karit eivät enää ole tukikohtia leivänlisäksi vaan enimmäkseen harrastekalastuksen ja lomanviettokohteita, joihin tullaan nopeilla veneillä viikonlopuksi virkistäytymään. Kirjassa kuvataan myös tämän muutoksen vaikutuksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mummi haluaa kierrättää. Hän on kerännyt mummolan vaatehuoneesta perheen vanhoja vaatteita isoon matkalaukkuun. Elina, äiti, Tepa-täti ja mummi kokoontuvat tutkimaan, mikä vaate lähtee kiertoon ja mikä jää. Tutut vaatteet palauttavat siivousporukalle mieleen yllättäviä muistoja.

Tämä kirja kutsuu lapsia, vanhempia ja isovanhempia yhdessä tilkkupolulle. Kirja innostaa tutkimaan oman perheen historiaa tekstiileihin liittyvien arkisatujen, lorujen ja tehtävien avulla. Tarinoiden lomassa tutustutaan tekstiilien materiaaleihin.

Omien juurien tunteminen on tärkeää. Se lisää itseymmärrystä, auttaa näkemään nykypäivän osana pitkää jatkumoa ja evästää meidät kohti tulevaa.

FM Liisa Lauerma on palkittu espoolainen tietokirjailija. Hän on kirjoittanut lasten tietokirjoja kulttuurihistoriaan ja perhehistoriaan liittyvistä aiheista.

"Tilkkutarinoita" on lasten, vanhempien ja isovanhempien yhteinen tarinallinen tietokirja.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Ihmeellinen maapallo Näytä tarkat tiedot

Stuff you should know about planet Earth, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde huimalle maailmanympärimatkalle tutkimaan kotiplaneettamme Maan lukuisia ihmeitä!

Kurkista hirmumyrskyn silmään tai syvälle maapallon sisään, retkeile luolastossa ja tutki pilvien eroavaisuuksia korkealla ilmakehässä.

Ihmeellinen maapallo kertoo kattavasti maapallon ihmeellisestä toiminnasta. Se selittää syitä arkisten ja tuntemattomampienkin ilmiöiden takana. Lukija oppii, miksi kuu muuttaa muotoaan ja mitä tarkoitetaan kiven kiertokululla.

Hauskasti ja havainnollistavasti kuvitettu teos on näppärä tietopaketti, joka opettaa sekä laajempia asiakokonaisuuksia että mielenkiintoisia yksityiskohtia planeetasta, joka tuttuudessaankin on täynnä kummasteltavaa. Upea kuvitus! Levitettävät sivut.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Ällistyttäviä ystävyksiä kasvien ja eläinten maailmassa Näytä tarkat tiedot

Niezwykle przyjaźnie w świecie roślin i zwierząt, suomi
Kirja
Dziubak, Emilia, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Homeros-kissa hermostuu, kun sen ikiomassa nukkumapaikassa kuorsaa kissalauma, sen ruokakuppi on tyhjennetty ja vieläpä hiekkalaatikko on kakittu täyteen! Mikäpä kissa sellaista
menoa sietäisi, ja Homeros päättää etsiä uusia ystäviä, jotka arvostaisivat sitä enemmän!
Homeros vie meidät matkalla tutkimaan eläin- ja kasvimaailmaa, ja niissä esiintyviä ”ystävyyssuhteita”. Tutustumme muun muassa kirvan ja muurahaisen, lehmän ja bakteerien, oravan ja pähkinän välisiin suhteisiin. Upea kuvitus ja lyhyt, selkeä teksti tutustuttavat meidät moniin luonnon ihmeisiin.
Kaikille luonnonystäville kiinnostavaa tietoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä addiktiot alkavat? Mikä altistaa ihmisen riippuvuudelle? Millainen on riippuvuudesta toipumisen tie? Näihin kysymyksiin pohtii vastauksia riippuvuusasiantuntija Matti Nokela, pitkän ammatillisen kokemuksensa myötä, kirjassaan Seireenien kutsu. Teoksessa syvennytään terveen ja epäterveen riippuvuuden luonteeseen tarkastellen niitä toipumisen näkökulmasta.

Epäterveen riippuvuuden vallassa oleva tavoittelee pakonomaisesti hetkellisen mielihyvän tunnetta, jonka haitallisen riippuvuuden aiheuttaja antaa. Pidemmällä aikavälillä tämä kuitenkin johtaa häpeän tunteeseen ja elämänhallinnan heikkenemiseen. Addiktiosta voi kuitenkin vapautua muuttamalla elämäntapojaan. Teoksessaan Nokela tarjoaa eväitä hyvään elämään ilman haitallisia riippuvuuksia.

Matti Nokela on koulutukseltaan erityisopettaja ja johdon ja henkilöstön työnohjaaja. Hän on toiminut Hesperian sairaalan nuorisopsykiatrisessa koulussa erityisopettajana 1980-luvulla ja erityiskoulussa Järvenpäässä sekä Kellokosken sairaalakoulussa rehtorina. 1990-luvun alussa hän siirtyi Myllyhoitoyhdistyksen hoitoonohjauskouluttajaksi ja kiersi työpaikoilla opettamassa mitä on päihderiippuvuus ja miten vaikeita asioita otetaan puheeksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Minä ja uusi vauva Näytä tarkat tiedot

Boken om att få syskon, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Misan äidille syntyy pian vauva! Vaikkei Misa olekaan aivan varma siitä, miten vauva pääsee mahasta pois. Ja miten se ylipäänsä on mahaan joutunut?

Vauvaa joutuu odottamaan pitkään. Mitä ihmettä vauva tekee mahassa kaiket päivät? Misa pääsee mukaan neuvolaan, ja äiti ja isä jaksavat vastailla Misan kysymyksiin. Asiat alkavat selkiintyä. Sekin, että vauvat voivat tulla perheisiin monella eri tavalla.

Vauvan hoitamisessa on opeteltavaa. Onneksi Misa on olemassa: miten äiti ja isä selviäisivätkään ilman hänen apuaan. Isompi sisarus on korvaamaton!

Nykyaikainen ja lapsentasoinen kirja sisältää tuiki tarpeellista tietoa vauvoista, raskaudesta, syntymästä ja vauvanhoidosta.

Maria Frensborg on Uppsalassa asuva kirjailija ja aineenopettaja, joka on kirjoittanut lukuisia lasten- ja nuortenkirjoja.

Maija Hurme on helsinkiläinen kuvittaja-graafikko, joka on tuttu useista lastenkirjoista. Hänen kuvittamansa Lasten oma vuosikirja (2015) sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

PII PAA! Ambulanssit ovat aina valmiina äkkilähtöön! Ne kiidättävät ensihoitajat sairastuneiden ja onnettomuuksissa loukkaantuneiden avuksi. Kirja tutustuttaa pienen lukijan hoitajien työtehtäviin sekä ambulanssin välineistöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Siirry kiireesti sivuun, jos kuulet poliisiauton sireenin ulvovan tai näet sinisenä välkkyvät hälytysvalot! Poliisit ovat matkalla kiireisiin tehtäviinsä, auttamaan pulaan joutuneita ja huolehtimaan turvallisuudesta. Lue lisää poliisin työtehtävistä ja poliisiauton erikoisosista.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Aye, Nila, kirjoittaja, kuvittaja ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Leskinen, Juice, haastateltava ; Tuominen, Harri, haastattelija ; Wallenius, Waldemar, haastattelija ; Lipponen, Kaj, toimittaja ; Laine, Noora, valokuvaaja (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marilyn, Syksyn sävel, Viidestoista yö, Ei elämästä selviä hengissä... 1990-luvun alkuun tultaessa Juice Leskinen oli muuttanut suomalaisen rock-musiikin. Hän täytti 40 vuotta ja keskittyi myöhempinä vuosina musiikin sijaan kirjoittamiseen, perheeseen ja sairastamiseen. Tässä käännekohdassa toimittajat Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius haastattelivat Juicea kuukausien ajan. Haastattelujen pohjalta tehtiin 40-tuntinen radio-ohjelma.

Juice puhuu - Kootut muistelmat perustuu leikkaamattomiin, alkuperäisiin haastattelunauhoihin, joita ei koskaan aikaisemmin ole päässyt julkisuuteen. Leskinen itse pyysi nauhat viimeisinä vuosinaan 2000-luvun alussa CD-levyille poltettuna antaakseen ne uudelle vaimolleen, koska ei itse jaksanut kertoa tälle tarinaansa.

Kirjassa puhuu mies, joka julistaa talonsa pihapiirin ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi, vertaa massakäyttäytymistä keskitysleiriin ja herää joka aamu kuuden aikaan ja alkaa tehdä töitä. Hän kertoo lukijalle taiteestaan omalla kielellään, sekoituksella juankoskea ja tamperetta.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Blevins, Tyler, kirjoittaja ; Partin, Will, kirjoittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ammattilaispelaaja Ninja paljastaa, miten tulla ylivoimaiseksi!

Maailman parhaisiin kuuluva Fortnite-pelaaja paljastaa pelitaktiikat, joilla peittoat vastustajasi videopeleissä. Tämä kattava opaskirja sisältää kaiken, minkä Tyler ”Ninja” Blevins olisi halunnut tietää ennen kuin alkoi tosissaan pelata.

Videopelejä tulee ja menee, mutta Ninjan opit ovat ajat-tomia. Syvennyttyäsi niihin saat huomata, että et joudu enää koskaan aloittamaan pohjalta, kun seuraava menestyspeli ilmestyy. Kuka tietää - ehkä jonain päivä-nä voitat jopa hänet. Kuten hän itse sanoo, se on sinun käsissäsi.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen ja Ruotsin yhteinen historia 1520-luvulta vuoteen 1809 on merkittävä eurooppalainen menestystarina. Ajanjakson suurten Eurooppaa horjuttaneiden muutosten myllerryksessä Ruotsi onnistui yhtenä harvoista suurista valtioista säilyttämään itsenäisyytensä ja kukoistamaan.

Pohjoinen suurvalta tarkastelee Ruotsin ja Suomen yhteistä valtiota valtakunnallisena, Pohjanlahden ylittävänä kokonaisuutena. Keskeisiksi käsitteiksi nousevat tällöin valtio, politiikka, kirkko, maailmankuva, talous ja paikallisyhteisö.

Petri Karonen on Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen Suomen historian professori.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Hart, Caryl, kirjoittaja ; East, Nick, kirjoittaja ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskaan ei voi tietää, kuka ovella kolkuttaa...
Eräänä päivänä Jussin kotioveen koputtaa ihka oikea supersankari. Urhoollinen Spagettiveikko on pulassa! Pystyykö nuori sankarimme palauttamaan Spagettiveikon supervoimat ja pelastamaan maailman?

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Mörö, Mari, kirjoittaja ; Eskonen, Mirkka, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuhannenkymmentä perhosta nivoo samoihin kansiin kymmeniä ihastuttavia runontaimia Mörön aiemmin ilmestyneistä lorukokoelmista, ja uusiakin unennuppuja
on seassa. Villit sanakieputtimet ja öiset tuumailut hyrräävät sulassa sovussa, ketkä omissa osioissaan, ketkä toistensa lomassa. Mirkka Eskonen on kuvittanut lorueläimille idylliset ja vehmaat elinympäristöt.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuutarhuri kulkee, lapset silmiä sulkee. Hän hiljaa astelee, tähtitarhaa kastelee. Kuun kasvoja rasvaa, katsoo, että se kasvaa.

Kuka vei artesaanin parmesaanin? Mitä teki basiliski, kun basilli iski? Kuutarhurin runoissa seikkailevat erikoiset eläimet ja sympaattiset satuhahmot. Valmistaudu kohtaamaan hurja kapteeni Vauva ja pieni mutta pelottava Pontus Pusukummitus, joka pusuin pelottelee ja halein hirmuttelee!

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Olga : avaruus kutsuu! Näytä tarkat tiedot

Olga: we are out of here!, suomi
Kirja
Gravel, Elise, kirjoittaja, kuvittaja ; Herronen, Aila, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olga 2
Olgan ja Njään hurmaavan höpsöt seikkailut jatkuvat!
Riemukkaalla otteella kuvitettu sarjakuvaromaani kartoittaa maailmankaikkeutta ja sen ihmeitä!
Olga ja haiseva olio ulkoavaruudesta -kirjassa lapsieläintieteilijä Olga löysi aivan uuden eläinlajin, jonka hän nimesi osuvasti Olgamus naurettaviliukseksi. Olion kutsumanimi on Njää. Ihmissukuun lopen kyllästynyt Olga haluaisi lähteä avaruuteen etsimään Njään alkukotia, mutta siinä on omat haasteensa. Tehdäänkö esimerkiksi hämähäkeille oikean kokoisia avaruuspukuja?
Samaan aikaan Njää haisee entistäkin pahemmalle ja se käyttäytyy tavallistakin oudommin. Olga joutuu käyttämään kaiken neuvokkuutensa, ennen kuin saa selville Olgamuksensa salaisuuden...
Kanadalainen kirjailija ja kuvittaja Elise Gravel on kirjoittanut kolme kirjaa Olgasta ja Njäästä. Äreä mutta terävä lapsieläintieteilijä Olga havainnoi ympäristöään tarkkanäköisesti ja saa lukijan nauramaan kippurassa ällöttäville oivalluksilleen!

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veeti ja Venla ovat tivolissa. Liukumäessä Venla pitää kiinni matosta, mutta Veeti unohtaa äidin neuvon...

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kukaan teistä ei ole missään vaiheessa kysynyt minulta tarinaani, ja se on ollut ja on edelleen minulle suuri suru, kirjoittaa vanhin tytär Bergljot sähköpostitse siskoilleen keskellä kiivasta riitaa kahdesta perintömökistä meren rannalla. Kirjan kertoja, vanhin tytär, on katkaissut välinsä lapsuuden perheeseen. Hän on käynyt terapiassa, psykoanalyysissä. Hänelle on valjennut, mitä lapsena tapahtui. Hän ei odota perintöä, mutta kun veli kimmastuu epäoikeudenmukaisesta ennakkoperinnöstä, Bergljot ajautuu mukaan perhettä repivän kiistaan. Vähitellen lukijan eteen avautuvassa perhedraamassa käsitellään syvällisellä herkkyydellä syyllisyyttä ja oikeudenmukaisuutta, kertomisen ja kuulluksi tulemisen tarvetta sekä sitä, mistä olemme valmiita luopumaan pitääksemme kulissit pystyssä.Vigdis Hjorth on norjalainen kirjailija ja kriitikko. Raivoisan rehellinen Perintötekijät on herättänyt Norjassa paljon keskustelua romaanista totuudenkerronnan välineenä. Kirja on ollut arvostelu- ja myyntimenestys ja saanut muun muassa arvostetun Kritikerprisetin. Se oli myös Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokas.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosittu lasten salapoliisisarja jatkuu! Tilda, Oliver ja Otto-koira ratkovat rikoksia ja jättävät Virtakylän aikuiset raapimaan päätään.

Kesän kuumimpana päivänä Virtakylän rannoille ajelehtii useita tyhjiä veneitä. Mistä ne oikein tulevat? Onko Kesäsaarella meneillään jotain laitonta? Yhdessä koiransa Oton kanssa Etsiväkaksikko alkaa etsiä vastausta. Johtolangat vievät heidät varjoiselle Kesäsaarelle...

Valmiina salapoliisitehtävään - ratko rikokset Etsiväkaksikon kanssa!
Lue myös Operaatio Myrskypilvi, Operaatio Varjomies, Operaatio Auringonlasku ja Operaatio Narsissi.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat V: Klaanien synty 4
Vuoristokissojen joukkioiden ensimmäisessä suuressa taistelussa on vuodatettu verta neljän tammen notkoon, ja kaikkien pesätovereita ja sukulaisia on kaatunut. Nyt kissojen on keksittävä, miten jatkaa eteenpäin.

Vaikka joukkiot ovat vannoneet keskinäistä rauhaa, asiat eivät ota sujuakseen. Harmaa Siipi on menettänyt Kilpikonnan Hännän ja luovuttanut päällikkyyden Myrskylle, eikä hän enää löydä paikkaansa. Kirkkaan Taivaan ote metsän kissoista alkaa lipsua, kun joukkoon liittyy vaarallinen yksisilmäinen kulkukissa.

Ja mikä pahinta, kumpaakin kissaleiriä uhkaa jokin tuntematon, kohtalokas sairaus. Vain yksi asia voi pelastaa heidät: heidän on löydettävä hehkuva tähti...

Klaanien synty -saagassa kerrotaan soturikissojen aikojen alusta, jolloin vuoristosta tulleet kissat asettuivat metsään ja alkoivat perustaa reviirejä. Hehkuva tähti on saagan neljäs osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Georgetown, Yhdysvallat. Jenna Williams ei ole päässyt vieläkään yli kaksoissisarensa 12 vuoden takaisesta katoamisesta Etelä-Koreassa. Opettajana toimivan Jennan oppitunti keskeytyy, kun hän saa salaperäisen vieraan, joka haluaa värvätä Jennan CIA:han. Saako Jenna vihdoin mahdollisuuden selvittää, mitä hänen siskolleen tapahtui?

Baekam County, Pohjois-Korea. Rangaistusleirillä työskentelevä rouva Moon löytää pellolta avustuspaketin. Hän tietää ottavansa hengenvaarallisen riskin päättäessään käyttää paketin sisällön omiin tarkoituksiinsa. Kiinnijäämisestä seuraisi kuolemantuomio.

Pjongjang, Pohjois-Korea. Cho Sang-ho, korkea-arvoinen Pohjois-Korean armeijan upseeri, osallistuu Kim Il-sungin aukiolla Työväenpuolueen paraatiin. Hänen veljensä kertoo tulleensa valituksi maan johtovirkaan. Se tarkoittaa, että heidän taustansa tullaan tutkimaan tarkasti.

Kuinka näiden kolmen, toisilleen tuntemattoman ihmisen tarinat liittyvät toisiinsa? D. B. Johnin intensiivinen jännäri saa lukijansa kiittämään onneaan siitä, ettei ole syntynyt Pohjois-Koreassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Anteeksiannon houkutus Näytä tarkat tiedot

The temptation of forgiveness, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Guido Brunetti 27
Kuka on syyllinen tietovuotoon Venetsian poliisin päämajassa, Questurassa? Kiusallinen selvitystyö lankeaa komisario Brunettille.
Kirjallisuuden professori Crosera epäilee poikansa käyttävän huumeita, ja haluaa Brunettin paljastavan kuka niitä myy kalliin yksityiskoulun liepeillä. Pian samaisen professorin puoliso joutuu silmittömän päällekarkauksen uhriksi.
Brunetti seuraa ristiriitaisia johtolankoja ja tietolähteitä, joiden myötä paljastuu salaisia sopimuksia ja huijaussivustoja.Tutkimusten edetessä komisario Claudia Griffonin intuitio osoittautuu korvaamattomaksi, Signorina Elettran häikäisevistä tietokonetaidoista puhumattakaan.
Jo 800 000 Donna Leon-dekkaria myyty Suomessa!

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olemme osallisia toistemme tarinoissa - halusimme tai emme.
Psykologisesti nerokas romaani perhesuhteista, ystävyydestä ja luopumisesta.
Terapeutti Paula kuuntelee asiakkaiden suruja, vaikka hänellä olisi jo omissaan tarpeeksi: puoliso on kuollut ja välit parhaaseen ystävään poikki. Eikä Paula ymmärrä tytärtään, joka erosi pitkästä, hyvästä liitostaan. Rakkaat katoavat ympäriltä.
Nuori nainen Ojo joutuu luopumaan paitsi perheestään myös kotimaastaan. Hän lähtee pitkälle, vaaralliselle matkalle ja päätyy espanjalaiseen turistikaupunkiin. Siellä hän tapaa ystävällisen, kalpean rouvan, joka ottaa hänet luokseen asumaan. Heillä molemmilla on menneisyys, josta on parempi vaieta.
Laura Lähteenmäki (s. 1973) on kuin nykyajan Eeva Joenpelto: hänen kerrontansa on psykologisesti oivaltavaa ja mukaansa tempaavaa, aiheensa tunnistettavia ja ikuisia. Lähteenmäki on tuottelias ja palkittu kirjailija, joka on kirjoittanut nuorille ja aikuisille. Sitten alkoi sade on hänen kolmas aikuisten romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi meistä 2
Totuus vai tehtävä?

Kumman sinä valitsisit: nöyryyttävän salaisuuden paljastumisen vai kohtalokkaan vaarallisen tehtävän?

Bayview'n lukiota alkaa piinata uusi oppilaiden menneisyyttä syynäävä painajainen. Tällä kertaa kyseessä on peli - totuus vai tehtävä.

Kun ensimmäinen uhri ei halua pelata, hänen puolestaan valitaan totuus. Erityisen synkkä paljastus tekee kerralla selväksi, että tässä pelissä valitaan aina tehtävä.

Lopulta peliin mukaan pakotetut joutuvat taistelemaan jopa hengestään. Nuoret ovat omillaan, sillä Maeve on oppinut sisarensa Bronwenin kohtalosta: poliisin apuun ei kannata luottaa.

Toisessa suomennetussa romaanissaan Karen M. McManus palaa menestyskirjansa Yksi meistä valehtelee miljööseen, ja tarina tempaa lukijat imuunsa samaan tuttuun tapaan. Tällä kertaa kierrokset ovat vielä kovemmat ja lopputulos todella järkyttää.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Keiko on 36-vuotias. Hänellä ei ole koskaan ollut poikaystävää, ja hän on ollut töissä samassa tokiolaisessa lähikaupassa 18 vuotta. Keiko tietää, mitä haluaa: lähikaupasta ja sen joka päivä toistuvista askareista hän on löytänyt elämän tarkoituksen.
Hänen perheensä ja ystävänsä eivät kuitenkaan hänen valintojaan ymmärrä. Paine löytää uusi työ - ja vielä pahempaa, aviomies - kasvaa, jolloin Keikon täytyy turvautua epätoivoisiin tekoihin.

Lähikaupan nainen on tarkka kuvaus naisiin kohdistuvista odotuksista, urakeskeisestä työkulttuurista ja nyky-Japanista. Kirja on niin kuin sen päähenkilö Keiko: vähän omituinen ja ennen kaikkea rakastettava.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Auri ei ole kuka tahansa vanhus. Hän on hammaslääketieteen professori emerita, jonka elämän pääsisältö on ollut työ. Mies ja tytär ovat menneet siinä sivussa. Kahdeksankymppisenäkin Aurissa on edelleen tyyliä: hän pukeutuu huolellisesti, lakkaa kyntensä punaisiksi ja antaa tutun taksikuskin kyyditä Stockmannille ostoksille. Hän pelkää ainoastaan halvaantumista, yksin kuolemista ja vieraiden ihmisten armoille joutumista. Hänestä tuntuu kuitenkin luontevalta päästää eleganttiin kotiinsa Natalia, sattumalta kohdalle osunut iltaopiskelija, ja pyytää tältä pikku palveluksia, jotka hän luonnollisesti korvaa avokätisesti. Kun Auri on tutustunut Nataliaan paremmin, hän tohtii pyytää tältä hiukan isompaakin palvelusta.

Heidi Mäkisen esikoisromaanissa Ei saa mennä ulos saunaiholla lukijat hurmasi eritoten itsetietoinen ja kärkäskielinen kissa Kyllikki. Uudessa romaanissaan kirjailijan persoonallinen, hieman sarkastinen ääni saa uusia sävyjä hänen käsitellessään vanhuskysymystä hiukan uudenlaisesta näkökulmasta.

Heidi Mäkinen on tamperelainen kirjailija ja suositun blogin pitäjä.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
CD-äänikirja
Nopola, Sinikka, kirjoittaja ; Kerosuo, Paavo, lukija ; Nopola, Tiina, kirjoittaja ; Nopola, Matias, kirjoittaja
2018
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Räppirosvo vauhdissa!

Risto ja Nelli tutustuvat Juliaan, keikkailevaan ja räppäävään kitaratyttöön. Hän kuulee Riston tekemän räpin ja nappaa sen ohjelmistoonsa - Julian omat ideat kun eivät ole yhtä lennokkaita. Räpistä tulee hitti! Risto on imarreltu huomiosta ja tekee Julialle toisenkin räpin.

Nelli hoksaa, että Julia käyttää Ristoa hyväkseen ja yrittää puhua ystävälleen järkeä: "Se ei kerro yleisölle, että ne ovat sinun räppejäsi!"

Juliaa yrittävät pistää kuriin vuorotellen Rauha-täti ja Elvi Räppääjä. Mutta tarinaan tarvitaan vyyhti, jonka Julia on sekoittanut ja johon hän itse sotkeutuu. Ja ennen pitkää selviää myös syy Julian juonikkuuteen...

Risto Räppääjä on ollut Suomen suosituimpia lastenkirjahahmoja jo 20 vuoden ajan. Risto Räppääjä -kirjat ovat kääntyneet niin elokuviksi kuin teatteriesityksiksi. Nokkela huumori, hauskat hahmot ja kekseliäs sankari ovat tehneet Risto Räppääjistä kirjoja, joita lapset ja vanhemmat jaksavat lukea kerran toisensa jälkeen.

Riston ja Nellin kesäräppi

Aurinkolasien alta kurkin,
pois viskaan talviturkin,
Nellin kanssa fiilis huisi,
jos parit sammakot tänään uisi?
Puistossa kivaa on käperrellä,
ei läksyjä tarvii näperrellä.
Kesäloma, se toimii aina,
ei arkihuolet paljon paina,
heitän femmat harakalle,
hyppää hei mun tarakalle!
Syödään oksalla mehujäitä,
roikotellaan jalkopäitä,
syöksähdellään pehkuihin,
heräillään auringon hehkuihin,
ja sitten matoja kaivamaan,
kesä se jatkuu, trallallaa!
Kirjailijasiskokset Tiina Nopola ja Sinikka Nopola tunnetaan ennen kaikkea humoristisista lastenromaaneistaan. Heidän kirjojensa julkaisuoikeuksia on myyty kautta maailman, mm. Kiinaan, Japaniin ja Brasiliaan.

Finlandia Junior -palkittu kuvittaja Christel Rönns on myös suosittu monissa maissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
CD-äänikirja
Nopola, Sinikka, kirjoittaja ; Nopola, Tiina, kirjoittaja ; Kerosuo, Paavo, lukija
2014
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Naapurin herra Lindberg on syönyt tietämättään Räppääjien viimeisen suklaakeksitötterön. Pian selviää, että keksijäätelötuuttien valmistus on lopetettu koko Euroopassa.

Järkyttävä uutinen masentaa Riston. "Minä en voi elää ilman keksijäätelötuutteja!" hän parahtaa. Herra Lindberg masentuu myös. "Voi voi, minä en olisi halunnut olla se, joka syö Euroopan viimeisen keksijäätelötuutin."

Herra Lindbergin mielestä Riston on saatava nauttia keksijäätelötuutista vielä kerran elämässään. Hän saa selville, että muutama tötterö on jäljellä Höljäkän kyläkioskissa. Risto, Nelli, Rauha ja herra Lindberg lähtevät junalla kohti Höljäkkää. Risto ja Nelli huomaavat, että junassa on muitakin tötterönpyydystäjiä, ja Konnan historiallisella seisakkeella tapahtuu outo välikohtaus: naamioitunut rosvo vie Rauhan käsilaukun. Samalla hetkellä herra Lindberg katoaa.

Rauha ja herra Lindberg päätyvät poliisiasemalle selvittelemään ryöstöä. Riston ja Nellin tötterönhakumatkalle tulee monta mutkaa: heitä luullaan muun muassa heitteille jätetyiksi lapsiksi. He joutuvat naamioitumaan, jolloin heidät tempaistaan paikallisen kesäteatterin näyttelijöiksi. Vastanäyttelijöiden ääni kuulostaa tutulta: keitä onkaan naamioiden takana?

Saadaanko Konnan seisakkeen rosvo kiinni? Ehtivätkö Risto ja Nelli päämääräänsä? Kuka saa syödä viimeisen tötterön?

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Elettiin elonkorjuun aikaa, vaikka monessa paikassa vilja oli keräämättä ja jättikokoiset heinäpaalit makasivat hajallaan pelloilla.
Pieni, sähkönsininen Renault Clio liikkui vikkelästi peltojen keskellä.
Tie kiersi järven, ja koko komeus heijastui tyynen veden pintaan.
Täydellinen ilta kotiinpaluulle.”

Näin alkaa Jonkinlainen kotiinpaluu. Hauskat ja oivaltavat novellit pohtivat elämää alati muuttuvassa maailmassa. Matkan varrella saattaa kadottaa suunnan ja hukata itsensä, mutta sydän löytää aina kotiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjamaailman valloittanut pieni suuri kirja yhteisön ja mielikuvituksen voimasta, lapsuudesta ja rakkaudesta

Porterin ainutlaatuinen taito kutoa yhteen runoa, romaania, satua ja totta avaa lukijalle uusia maailmoja ja hämmästyttää: että näinkin voi kirjoittaa, kertoa ja koskettaa. Surulla on sulkapeite -romaanin kirjoittajalta .

Sadan kilometrin päässä Lontoosta on pieni kylä. Sellaisia kyliä on Englannissa monta: pubi, kirkko, punatiilirivitaloja, muutama kunnan omistama asunto, pari isompaa taloa. Kylä kuuluu niille ihmisille, jotka siellä asuvat ja niille, jotka asuivat siellä satoja vuosia sitten. Kylä kuuluu myös Isä Suomukka -vainaalle, joka kuulee kaiken ympärillään, niin jokapäiväisten äänten kakofonian kuin historian äänekkäämmän havinan. Erityisesti hän kuulee äänen, joka kuuluu ei-vielä-niin-kovin-isolle pojalle, Lannylle. Lanny rakentaa lehtimajaa, opettelee piirtämään hiilellä, hyräilee, rakastaa, on läsnä tässä ja nyt.

Kun Lanny katoaa, kylästä kumpuavat reaktiot ovat parhainta ja pahinta, mitä ihmisissä on.

Max Porterin (s. 1981) palkittu romaani Surulla on sulkapeite (Grief is the Thing with Feathers, suom. Irmeli Ruuska) oli huima arvostelu- ja myyntimenestys. Lannyn elokuvaoikeudet on ostettu ja kirjan oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Psykologinen trilleri geeniteknologian maailmasta.

Tutkijan takistaan luopunut Eerika saa puhelun entiseltä väitöskirjaohjaajaltaan, joka pakottaa hänet mukaan uraauurtavaan geenitutkimusprojektiin. Eerika joutuu palaamaan Viikin kampukselle, ja samalla hänelle tarjoutuu mahdollisuus tuhota jotakin, minkä hän jätti jälkeensä laboratorioon. Jotakin, minkä paljastuminen uhkaisi myös hänen perheensä tulevaisuutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Ali ja uusi poika Näytä tarkat tiedot

Ahmed and the new boy, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luokalla on uusi poika, ja Ali auttaa häntä sopeutumaan. Ripa on kuitenkin erilainen kuin muut oppilaat!

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valitun aikakirjat 3
Hyvän ja pahan ratkaiseva taistelu on koittamassa. Nuori Fallon, Valittu, johdattaa joukkojaan kohti Washingtonia täyttääkseen suuren tehtävänsä ja karkottaakseen mustan magian maailmasta. Samalla hän yrittää tehdä selkoa omista tunteistaan soturi Duncania kohtaan, jonka kohtalo riippuu hänen omastaan.

Viimeinen taistelu päättää trilogian, jota New York Times Book Review on ylistänyt ”Stephen Kingin Tukikohdan kaltaisten maailmanlopun klassikoiden vertaiseksi”.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailmanloppu on käsillä, mutta tajuaako sitä kukaan? Salaman alter ego Harri Salminen purkaa mieltään kirjeisiin, joissa käsitellään kiivaasti ja paneutuneesti suuria ”kymysyksiä”.
Keski-ikäinen paremmisto on jähmettynyt Euro-Olavinlinnoihinsa, vaikka telluurinen tuho uhkaa. Puhumattakaan Atlantin takaista Hyvyyden valtakuntaa ihastelevista lännettäjistä, koko nykyisestä hyvinvoihkeyhteiskunnasta. Läheltä pitäen, kaukaa käyden jatkaa Hakemisen riemun (2014) räiskyvällä ja tunnustuksellisella linjalla. Tiukassa käsittelyssä muun muassa yltäkylläisyys, joukkotuho, kapitalismi, pelko, sotavammasukupolven lapsuus. Harri Salmisen moraalinen kompassi on erehtymätön, osumatarkkuus hyytävä.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Tule takaisin Näytä tarkat tiedot

The two lives of Lydia Bird, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi nainen, kaksi onnellista loppua. Taianomainen rakkaustarina sydämen mahdollisuuksista.

Lydia menettää Freddiensä auto-onnettomuudessa yli kymmenen yhteisen vuoden jälkeen. Lydian maailma murenee, mutta sitten hänelle avautuu mahdollisuus elää rinnakkain kahta elämää: yhtä, jossa Freddie on yhä elossa, ja toista, jossa hän jatkaa vähitellen elämäänsä ja huomaa rakastuvansa uudelleen.

Hurmaavan bestseller-kirjailijan vangitseva uutuus on lämmin ja älykäs tarina valinnasta kahden maailman - ja kahden rakkauden - välillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Senttu 3
Senttu, Bubba ja Nea ovat matkustaneet Mumbaihin tapaamaan Nean Intian-vanhempia. Kun Sentulta varastetaan lompakko, ystävykset tempautuvat selvittämään ”Coolin kostajan” arvoitusta. Kuka on tämä kaupungissa toimiva varas, joka tuntuu inhoavan kaikkia suomalaisia? Vauhdikkaassa seikkailussa suurkaupungin kaduilla lasten apuna ovat kaikkien alojen taituri Kyllikki Kenkänen, Kyllikin vanha tuttu, yksityisetsivä Richard ja tietäjäapina Kalinda.

Senttu ja seikkailu Mumbaissa on hyväntuulisen Senttu-sarjan kolmas ja viimeinen osa. Hilpeä ja jännittävä lastenromaani käsittelee ennakkoluuloja, rasismia ja perhesuhteita.

Hanna van der Steen asuu perheineen Hollannissa. Hän on aiemmin julkaissut mm. Tähtisilmät-fantasiatrilogian nuorille.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä on se hinta, jonka joudut rakkaudesta maksamaan?

Vuosikymmenten odotus on päättynyt! Kaari Utrion rakastettu romaani ritariajan Suomesta on jälleen saatavilla.

Margareeta ja Helleka etsivät rakkautta 1400-luvun Suomessa. Nipin napin aatelissäätyyn kuuluvat siskokset joutuvat kouriintuntuvasti todistamaan unelmien särkyvän edessään. Margareeta tyytyy ja sopeutuu sukunsa tahtoon, vaikka hänen sisällään roihuaa lempi. Hellekan vie sokaiseva intohimo, joka suistaa hänet epätoivoon. Kaari Utrion mestarillinen teos näyttää, mikä oli naisen osa myöhäiskeskiaikaisessa maailmassa.

Kaari Utrio on ollut viidenkymmenen vuoden ajan yksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmannessa polvessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten naurattaa muita, kun oma elämä itkettää?
Veera Vaahteran uutuusromaani Vedet silmissä kertoo koskettavasti menetyksestä, selviytymisestä ja siitä, miten lähellä itku ja nauru ovat joskus toisiaan.
”Riman laskeminen voi olla yllättävän vapauttavaa. Mä olen esimerkiksi todennut, että mulle välttää mainiosti mun muhkurainen sänky, rämä pyörä, persuksista puhki kuluneet farkut ja paska poikaystävä.”
Jenna seurustellut Osmon kanssa neljä vuotta, mutta tämä ei ole vieläkään suostunut esittelemään Jennaa perheelleen. Mutta ei se haittaa! Ei Jennakaan halua Osmon tietävän itsestään kaikkea. Sitä paitsi sitoutumiskammoisesta poikaystävästä saa valtavasti hyvää materiaalia stand up -keikoille, joita Jenna heittää työkseen.
Kun äkillinen menetys suistaa arjen raiteiltaan, Jenna alkaa kuitenkin nähdä elämän ja ihmissuhteet toisin kuin ennen. Ehkä surun kautta löytyy myös uusi tapa tehdä työtä ja rakastaa?
Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon viihteellinen alter ego. Kriitikoiden ylistämä ja lukijoiden rakastama Vanhatalo on saanut kiitosta myös omaelämäkerrallisista teoksistaan. Vedet silmissä on Vaahteran kuudes romaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hege 3
”Mitään pahaa ei varmaan ole tapahtunut. Poikanne on vain lähtenyt jonnekin. On hyvin todennäköistä, että hän palaa itse kotiin muutaman päivän sisällä.” Rikosylikonstaapeli Olavi Kujalan kollega lohduttaa itkevää äitiä varsin tavanomaisella fraasilla. Samaan aikaan siskontytär Hege Kujala aloittelee työelämään tutustumisjaksoaan KRP:n rikosteknisessä laboratoriossa ja törmää kadonneen pojan tutkittavana olevaan puhelimeen. Hege järkyttyy tunnistaessaan tutkimuspyynnössä vanhan ystävänsä nimen. Pojan isäpuoli toimii saarnaajana Uuskristillisessä herätysliikkeessä, josta liikkuu mitä kummallisimpia huhuja. Pojasta sen sijaan ei kuulu mitään, vaikka päivät kuluvat. Poliisien lisäksi outo katoaminen askarruttaa Hegen kaveripiiriä keskellä intensiivistä TET-jaksoa. Eivätkä Hegen ongelmat todellakaan lopu tähän. Vaikkei hän ole koskaan erityisemmin välittänyt äitinsä touhuista, olisiko nyt syytä huolestua?

L.K. Valmun nuortendekkarisarjan edelliset osat Poika ja Lappilainen ovat täyttäneet suurenmoisella tavalla kuilun, joka ammottaa pikkuetsivien seikkailujen ja aikuisten rikosromaanien välissä. Paitsi nuoria, Hegen ja hänen Ola-enonsa rikoskeissit ovat kiinnostaneet myös varttuneita dekkarien ystäviä. Peruskoulun viimeiselle luokalle ajoittuva Ystävä tarttuu jälleen uuteen, mielenkiintoiseen yhteiskunnalliseen ilmiöön.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Webb, Holly, kirjoittaja ; Williams, Sophy, kuvittaja ; Syvänperä, Tuula, kääntäjä,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Daisy saapuu maatilalle kesäloman viettoon, hän on varma, että tiedossa on paras kesä ikinä! Loman kruunaavat maatilalla vastikään syntyneet koiranpennut, joista pienimpään Daisy ihastuu ensisilmäyksellä. Pian Timi-pentu saakin nauttia vaivihkaa annetuista herkkupaloista ja nokosista Daisyn makuupussissa. Kesäloman päätteeksi kotiinpaluu on kuitenkin edessä. Onnistuuko Daisy puhumaan vanhempansa ympäri, jotta erottamaton parivaljakko saisi pysyä yhdessä?

Holly Webb on brittiläinen kirjailija, joka aloitti uransa lastenkirjojen kustannustoimittajana. Hän on kirjoittanut jo kaiken kaikkiaan yli sata kirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Hakutulos 45
Kirja
Davidsson, Cecilia, kirjoittaja ; Heikkilä, Cecilia, taiteilija ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja ; Heilala, Katariina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muumipeikko kohtaa kauniin ja harvinaisen olennon!

Tove Janssonin klassikkotarinaan perustuva kuvakirja kertoo tunteisiin vetoavalla viisaudella ihailusta, kiintymyksestä ja vapaudesta.

Eräänä päivänä Muumipeikko löytää jotain aivan ihmeellistä: ilmielävän pikkuruisen lohikäärmeen! Muumipeikko varjelee löytöään suurena salaisuutena, jotta voisi yllättää parhaan ystävänsä Nuuskamuikkusen. Mutta lohikäärme, vaikka miten pikkuinen, ei ole helposti kesytettävissä ja se valitsee itse, keneen se kiintyy ja luottaa. Salaperäinen, omapäinen ja ihmeellisen ihastuttava pieni olento opettaa omalla tavallaan ystävyksille suuria asioita.

Ruotsalaiskirjailija Cecilia Davidsson on sovittanut kuvakirjan muotoon Tove Janssonin kertomuksen Maailman viimeinen lohikäärme, joka tunnetaan kokoelmasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. Herkän puhuttelevan kuvituksen tarinaan on luonut Cecilia Heikkilä.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma on topakka tyttö, jonka päiviin mahtuu niin mukavia kuin tukaliakin tilanteita.
Lumiveistoskilpailussa voitto menee sivu suun, ja pettymys on suuri. Lemmikin hankkiminenkaan ei suju suunnitelmien mukaan. Emma saa myös huomata, että valhe lipsahtaa helposti, mutta tunnustaminen on tosi vaikeaa.
Onneksi hankalistakin tilanteista on mahdollista selvitä kunnialla, joskus jopa voitokkaasti!
Emma on ollut lasten kaveri jo yli 20 vuotta. Tämä yhteisnide sisältää suositun sarjan tarinat Emma ja koirakuume, Älä narraa, Emma! sekä Emma ja harmillinen häviö.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Jakobs, Günther, kirjoittaja, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eemil-ankka pelkää vettä, joten Henri-joutsen päättää viedä hänet kaupungin uimahalliin. Pienen harjoittelun jälkeen Eemil oivaltaa, että mikään ei voita vedessä polskimista!

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Ketunpoika kiipelissä Näytä tarkat tiedot

Pino, Lela und der kleine Fuchs, suomi
Kirja
Jakobs, Günther, kirjoittaja, taiteilija ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Parhaat ystävykset Ekku ja Sirkku rohkaisevat mielensä ja auttavat heitä isompaa kettuvauvaa.
Kuka kumma itkee metsässä keskellä yötä? Se on pieni kettu, joka on ypöyksin. Sirkku-pääskyn ja Ekku-oravan täytyy auttaa sitä! Mutta miten ne saavat toimitettua pienokaisen emolleen joutumatta itse vaaraan?
Sirkku keksii pyytää apua metsän muilta eläimiltä, ja mäyrän erityisten taitojen avulla ystävysten onnistuukin saatella ketunpoika takaisin kotiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muumilaakson kaikki ihanat vuodenajat taaperoikäisten iloksi!

Värikkäät ja selkeät Muumi ja Pikku Myy -sarjan katselukirjat tarjoavat hauskoja havaintoja ja oivalluksia perheen pienimmille.

Vuosi Muumilaaksossa on värejä ja tunnelmaa tulvillaan! Muumipeikon, Pikku Myyn ja heidän monien ystäviensä iloisessa seurassa lapsi oppii tunnistamaan ja nimeämään eri vuodenaikojen ja kuukausien erityispiirteitä, jotka toistuvat myös oman lähiympäristön luonnossa. Vuodenajat on kolmas katselukirja Muumi ja Pikku Myy -sarjassa, jossa aikaisemmin ovat ilmestyneet Värit ja Tunteet.

Riina ja Sami Kaarlan kuvittamat muumikirjat ovat saavuttaneet suuren suosion niin Suomessa kuin maailmalla. Lämpimän värikylläisin ja pehmeälinjaisin kuvin ne kunnioittavat Tove Janssonin tuotannon iloa, huumoria ja vastustamattoman positiivista filosofiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Kolme kertomusta Peppi Pitkätossusta Näytä tarkat tiedot

Tre berättelser om Pippi Långstrump, suomi
Kirja
Lindgren, Astrid, kirjoittaja ; Vang Nyman, Ingrid, taiteilija ; Vainio, Vappu, kääntäjä ; Rikman, Kristiina, kääntäjä ; Taubert, Päivö, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme Peppi-kuvakirjaa yksissä kansissa

Kolme kertomusta Peppi Pitkätossusta on tuhti paketti Pepin riemukkaimpia seikkailuja. Kokoomateos sisältää Astrid Lindgrenin kirjat Tunnetko Peppi Pitkätossun?, Peppi keksii uuden sanan ja Peppi Pitkätossu kaupungin hulinassa.

Peppi-yhteisniteen sivuilla kerrotaan, kuinka Peppi muuttaa Huvikumpuun ja tutustuu Tommiin ja Annikaan, kuinka Peppi ystävineen yrittää keksiä, mitä kummaa voi tarkoittaa rämsä, ja kuinka he erään kerran muuttavat pääkaupunkiin, jossa Peppi panee puistossa riehuvat roistot ojennukseen. Taatun rempseää menoa Peppi Pitkätossun seurassa Ingrid Vang Nymanin klassisella kuvituksella, jonka iloiset värit loistavat entisöityinä.

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Tarinat maailman vahvimmasta tytöstä Peppi Pitkätossusta kuuluvat hänen suosituimpaan tuotantoonsa. Tanskalainen Ingrid Vang Nyman (1916-1959) on kuvittanut kaikki Lindgrenin Peppi-tarinat ja -sarjakuvat.

Tallennettuna: