Haku

Uutuudet, vko 8/2020

Muokattu: 25.2.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Verenpaine nousee. Hengitys ja sydämen syke tihenevät. Stressihormoneja erittyy. Olet tulkinnut, että edessäsi on vaativa tilanne.

Kielteiset mielikuvat tuottavat epäsuotuisia tunteita ja kehollisia reaktioita, myönteiset taas suotuisia. Osaammeko riittävästi hyödyntää mielikuvia terveytemme, hyvinvointimme ja suoritustemme edistämiseksi?

Kirja kertoo, kuinka mielikuvat vaikuttavat meihin ja mitkä ovat ne mekanismit, jotka tätä vaikutusta selittävät. Teoksen avulla voit valita sellaisia mielikuvaharjoituksia, jotka toimivat juuri sinulla. Sitä ennen on kuitenkin piipahdettava mielikuvamatkalla lapsuuden satumaailmaan, myyttisiin parannusrituaaleihin ja nykyajan trollitehtaisiin. Koska myös kaikissa niissä pelataan mielikuvilla.

Jarmo Liukkonen on Jyväskylän yliopiston liikuntapedagogiikan emeritusprofessori ja liikunnan ja psyykkisen hyvinvoinnin dosentti sekä Lapin yliopiston kasvatustieteen dosentti. Liukkonen on toiminut psykologisen valmennuksen asiantuntijana useissa Suomen urheilumaajoukkueissa. Hän on edustanut Suomea Euroopan urheilupsykologisen yhdistyksen hallituksessa. Lisäksi hän on ollut useita vuosia Suomen olympiakomitean urheilupsykologisen valiokunnan jäsenenä ja Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mindhunter 1
Tervetuloa sarjamurhaajan pään sisään!

Mindhunter vie lukijan hyytävän yksityiskohtaiselle matkalle kaikkein pahamaineisimpien ja haastavimpien sarjamurhatutkimusten kulisseihin.

FBI:n erikoisagentti ja sarjamurhaajien profiloija John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia: Atlantan lapsimurhaajaa, Seattlen Green River -murhaajaa sekä Robert Hansenia, joka sieppasi ja metsästi prostituoituja Alaskan metsissä. Hän kehitti sarjamurhaajien jaottelun erilaisiin psykologisiin profiileihin ja loi kuvaukset tekijöiden toimintatavoista rikospaikkatutkimuksen ja sarjamurhaajien haastattelujen perusteella.

Eläytymällä uhrien ja tappajien mielenliikkeisiin Douglas pystyi ennustamaan murhaajien suunnitelmia. Saamme kiittää monien järkyttävien rikosten ratkaisemisesta Douglasin työtä - työtä joka miltei vei häneltä hengen.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Kirjan pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirja julkaistaan suomeksi kahdessa osassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Touhukas Hulivili haluaa kasvattaa omat porkkanansa itse. Säät eivät kuitenkaan suosi kasvatuspuuhia. Ihan kuin ilmasto olisi alkanut oikkuilla?
Hulivilistä villasukkien tulee olla mahdollisimman värikkäät ja eripariset, koska muuten elämä olisi tylsää. Tylsyyden välttämiseksi hän kylvää porkkanansiemenetkin sydämen muotoon!
Kylvön jälkeen seuraa kuitenkin kummia: ensin päivät ovat monta viikkoa kuumia ja kuivia, sitten tulee niin kova rankkasade, että hennot kasvinalut painuvat maahan veden voimasta.
Onneksi paikalle saapuu Irmeli-etana selittämään, mistä kaikki johtuu ja miten Hulivili voisi itse vaikuttaa asioihin. Pienilläkin arjen valinnoilla kun voi olla suuri merkitys. Onnistuuko Hulivili lopulta kasvattamaan itse kalapuikkonsa, vai löytyykö niille korvaaja lähimaisemista?

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Winter, Jeanette, kirjoittaja, taiteilija ; Niemi, Sanna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilmasto muuttuu. Maapallo lämpenee. Voiko tavallinen ihminen tehdä asialle mitään? 15-vuotias Greta Thunberg nousi vuonna 2018 vaatimaan aikuisilta todellisia tekoja, sai mukaansa ilmastoliikkeeseen valtavan määrän ihmisiä eri maissa ja pääsi kertomaan viestinsä suoraan maailman johtajille YK:ssa. Kotimme on tulessa, ja sammuttamisen aika on nyt.

Jeanette Winter on amerikkalainen kirjailija ja kuvittaja, joka on julkaissut useita kiitettyjä, kantaaottavia kuvakirjoja. Nuoresta ilmastoaktivisti Greta Thunbergista kertova Kotimme on tulessa on hänen ensimmäinen suomeksi julkaistu teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seksuaalisuus on tärkeä osa jokaista ihmistä. Se on ehtymätön voimavara, joka vahvistaa itseluottamusta ja myönteistä kehonkuvaa ja toimii myös toisinpäin: hyvä käsitys omasta itsestä lisää seksin tyydyttävyyttä ja nautintoa. Oman seksuaalihistorian pohtiminen on loistava keino lisätä itsetuntemusta, ja tasapainoinen seksielämä tuo onnea ja iloa jokaiseen päivään.
Kirjassa Seksionni käsitellään iloisesti ja myönteisesti seksuaalisuuden ja seksin merkitystä ja sen hyvää tekeviä vaikutuksia. Se sopii kaikenlaisille lukijoille, seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, yhtä hyvin omin päin seksistä nauttivalle kuin pitkässä parisuhteessa elävälle tai seksuaalisuutensa monia puolia toteuttavalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Työmaa on täynnä jytinää ja jyskettä, kun kaivurit ja kuormaajat tarttuvat toimeen! Arjen ahkerat puurtajat suoriutuvat vaivatta raskaistakin töistä. Tässä kirjassa esitellään isoja työkoneita ja tutkitaan tarkemmin kaivurin osia.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Virkkaa somia eläinhahmoisia leluja.
Pehmeästä puuvillalangasta virkatut possut, leopardit, lohikäärmeet, puput, seeprat, saukot, joutsenet ja kengurut ilostuttavat pikkuihmisiä monessa eri muodossa: unikaverina, vaununkoristeena, tutinpidikkeenä, mobilen tai tuutulaulua soittavan soittorasian somisteena.
Selkeät ohjeet takaavat virkkaajalle onnistumisen ilon.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikenikäisiä ilahduttavat pehmeän pörröiset tupsuhahmot syntyvät villalangasta ja huovutusvillasta.
Kirjassa on perusohjeet tupsun tekoon kolmella eri tekniikalla ja vaihe vaiheelta etenevä selostus yksityiskohtien lisäämiseen.
Tekisitkö pandan, pöllön vai pingviinin? Vaiko sittenkin kuutin tai koalan? Löydät kirjasta kaikki nämä ja kolmekymmentä muuta eläinhahmoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ideoita ja inspiraatiota omaan pihaan!

Mistä sinun puutarhaunelmasi on tehty? Tavoitteletko omaa rauhaa, tuoksuja, värejä, veden solinaa, näkösuojaa, perhosten liihottelua, suojaa auringonpaahteelta vai paikkaa auringossa? Ehkä toivot viljelypalstaa, josta saat satoa, tuoreita vihanneksia ja makuelämyksiä, arjen luksusta.

Kurkista kukoistaviin, satoisiin ja viihtyisiin puutarhoihin, joista voi poimia parhaat ideat toteutettavaksi omalla kotipihalla.

Hortonomi Paula Ritanen-Närhi tuntee suomalaiset puutarhat, sillä työssään ja vapaa-ajallaan hän on vieraillut sadoissa kotipuutarhoissa ympäri maata. Puutarhat ovat pieniä ja isoja, itse suunniteltuja ja rakennettuja tai ammattilaisten avustuksella toteutettuja.

Paula Ritanen-Närhi on vantaalainen puutarhatoimittaja ja puutarhakirjailija. Hänen tunnetuin työnsä on Yle TV1-kanavan Puutarhaunelmia-ohjelma, jossa hän esitteli katsojille persoonallisia puutarhoja lähes kymmenen vuoden ajan. Lämminhenkinen vuoropuhelu puutarhureiden kanssa jatkuu lehtijutuissa ja tässä kirjassa, johon hän on valinnut viime vuosien puutarhoista mieleenpainuvimmat.

Jokainen puutarha on omistajansa näköinen ja hänelle rakas. Kokosin kirjaan valtavirrasta poikkeaviakin puutarhoja, jotta lukijat näkisivät puutarhan rikkauden ja monet mahdollisuudet.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hellyttävä tarina epätavallisesta etsivätoimistosta
Lemmikkietsivätoimiston perustanut entinen poliisi Colin Butcher tajusi pian tarvitsevansa apurin. Kumppaniksi löytyi Molly, hylätty cockerspanieli, joka varasti nopeasti Colinin sydämen.
Colinin etsivätaidot ja Mollyn erityisen tarkka hajuaisti ovat johdattaneet kaksikon ratkomaan tapauksia ympäri Englantia. Moniin seikkailuihin lukeutuvat muun muassa Devonissa kidnapatun Pablo-kissan tapaus, Pohjois-Lontoon metsiin kätketty koruaarre sekä useiden uusien ystävien tapaaminen matkan varrella. Molly ja minä on vauhdikas ja liikuttava tarina kaltoin kohdellusta koirasta, sille omistautuneesta isännästä, uusista aluista ja elinikäisestä ystävyydestä.
Surreyn poliisissa ja Kuninkaallisessa laivastossa toiminut Colin Butcher perusti lemmikkietsivätoimistonsa The UK Pet Detectives vuonna 2005. Toimistosta on sittemmin kasvanut Englannin suurin eläimiä koskevien rikosten tutkija ja ratkaisija. Colinin vankka kokemus rikostutkijana on auttanut tunnistamaan kadonneiden koirien ja kissojen käytösmalleja, ja toimisto ratkaiseekin vuosittain satoja kadonneiden ja varastettujen lemmikkien tapauksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marko Ylönen, sello
Lilli Maijala, alttoviulu
Olivier Thiery, kontrabasso
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Juha Kangas, kapellimestari

Konsertto nro 3 sellolle ja jousiorkesterille, Op. 82 (1992)
Kuin unessa, sellolle ja 19 jouselle, Op. 20 (1974)
Konsertto alttoviululle, kontrabassolle ja kamariorkesterille, Op. 87 (1993)

"Levy-yhtiö Alban pitkässä Nordgren-sarjassa uutuus erottuu intensiivisenä tiivistyksenä Nordgrenin keskeisestä ilmaisusta. Absoluuttinen mutta ilmeisen tummasävyinen musiikki ja jousiorkesterin sointi ovat pääosassa, ja luottomuusikoiden pakoton soitto antaa synkällekin musiikille luontevuutta ja lohdullisuutta." - Kare Eskola, Yle Radio 1, Uudet levyt, 15. 1. 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuoreimmat kotimaiset hitit. Kaupan päälle Rockwayn verkkokurssi soitonopiskeluun. Inspiroidu, soita, jammaile ja harrasta huolettomasti ilman paineita. Hittejä artisteilta: Elastinen, Nelli Matula, Olavi Uusivirta, SANNI, Apulanta, Ellinoora, Abreu, Etta, Mikko Harju...

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Gehring, Sonja, kirjoittaja ; Heinzmann, Sanni, kirjoittaja ; Päivärinne, Sari, kirjoittaja ; Udd, Taija, kirjoittaja ; Lindfors, Jenni, kuvittaja ; Otava, kustannusosakeyhtiö, kustantaja ; Finn Lectura, kustantaja
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomen mestari 3 jatkaa suosittua oppikirjasarjaa, joka on tarkoitettu aikuisille ja nuorille suomen kielen opiskelijoille. Kirjassa harjoitetaan sekä arkisia että virallisempia viestintätilanteita aihepiireinä mm. ympäristönsuojelu, kulttuuri ja kulttuurienväliset erot, historia, perhe-elämä ja urheilu. Kirjassa on monentyyppisiä tekstejä, ja kirjan käyttäjä tulee tutuksi niin puhutun kuin kirjoitetun kielen kanssa. Runsaat harjoitukset ja havainnollinen kuvitus tukevat sekä kielikurssilla opiskelua että itsenäistä työskentelyä. Suomen mestari 3 soveltuu opiskeluun yleiseurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla A2.2.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Faktojen maailman kirjoittajan innostava elämä

Maailmankuulu tieteen popularisoija osoitti, että ihmiskunnan asiat ovat paremmin kuin luulemme.

Tämä omaelämäkerrallinen kirja täydentää Faktojen maailmaa. Se kertoo, miten Hans Rosling kasvoi vaatimattomista oloista maailmanselittäjäksi ja luotettavan tiedon puolustajaksi. Rosling paljastaa elämänsä vaikeimman päätöksen ja kuvaa käänteentekeviä oivalluksiaan.

"Tässä kirjassa on hyvin vähän numeroita. Sen sijaan se kertoo merkittävistä kohtaamisista ihmisten kanssa." - Hans Rosling

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

P.S. 2
Kauan odotettu jatko-osa huippusuositulle P.S. Rakastan sinua -romaanille.

Seitsemän vuotta sitten Hollyn mies Gerry kuoli - ja Holly löysi miehensä jättämän lahjan: 10 kirjekuorta kymmenelle Gerryn kuoleman jälkeiselle kuukaudelle.

Kun Holly suostuu puhumaan podcastissa Gerryn kirjeistä ja rakkaan menettämisestä, kuulijat inspiroituvat tarinasta niin, että perustavat faniklubin. Holly ei tahdo olla klubin kanssa missään tekemisissä, mutta sen jäsenet ovat sinnikkäitä: heille on kyse elämästä ja kuolemasta. He tarvitsevat Hollyn apua jättääkseen rakkailleen yhtä kauniin muiston itsestään kuin Gerry. Holly saa huomata, että loppusanat merkitsevät enemmän kuin hän uskoikaan...

Loppusanat on lämminhenkinen kertomus muistoista, rakkaudesta ja ilosta, joka kantaa läpi synkimpienkin aikojen. Se on itsenäinen jatko-osa Cecelia Ahernin yli miljoona kappaletta myyneelle P. S. Rakastan sinua -romaanille, romanttisen kirjallisuuden modernille klassikolle, josta on sovitettu samanniminen menestyselokuva.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Päivä eläintenhoitajana Näytä tarkat tiedot

Tierpfleger für einen Tag, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leo saa kulkea eläintenhoitaja Oton mukana kokonaisen päivän eläintarhassa! Leo oppii paljon eläimistä ja niiden hoitamisesta. Päivän päätteeksi hän saa vielä keksiä nimen suloiselle jääkarhuvauvalle. Yksi asia on Leolle selvä: eläintenhoitajan ammatti on maailman paras.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arvoituksellisessa trillerissä kadonneen mestariteoksen mysteeri vie suomalaistaiteilijan keskelle Rooman vaarallista valtapeliä.

Axel Wallas on suomalainen Caravaggio-spesialisti, jolta taidehistorian professori pyytää aitoutuslausuntoa Caravaggioksi epäilemästään tuntemattomasta maalauksesta. Axel ei pysty antamaan varmaa arviota. Seuraavana aamuna professori löydetään murhattuna ja maalaus on tiessään.
Yllättäen Axelin vaimo ei myöskään ole palannut työmatkaltaan Roomasta. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa?
Axel matkustaa etsimään puolisoaan, mutta joutuu keskelle tuhoisaa valtataistelua. Montako ihmishenkeä miljoonien arvoinen maalaus vaatii, ennen kuin se paljastaa salaisuutensa?

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Merirosvojen kulta-aarre Näytä tarkat tiedot

Der Goldschatz der Piraten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oikea kulta-aarre - tietysti Jori miehistöineen haluaa löytää sen! Mutta aarretta havittelee myös hänen veljensä Moro ja tämän piraatit.
Kun kätkö viimein kaivetaan esiin, veljeksille selviää, että asiassa on jotain mätää. Se on selvitettävä pohjamutia myöten, eikä se suju ilman yhteispeliä...

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hypnoottinen romaani rahan ja vallan päihdyttävästä voimasta sekä myrkyllisistä perhesuhteista.

Lontoolainen Bea päättää puolisoineen matkustaa Alex-veljensä omistamaan hotelliin Ranskaan. Perillä vastassa on kuitenkin yllätys: villinä rehottava puutarha ja vieraskirja täynnä keksittyjä nimiä. Hotellin ullakko kuhisee käärmeitä, joita maaninen Alex tehottomasti pyydystää. Mutta vasta kun Alexin ja Bean vanhemmat saapuvat hekin kylään, iskee todellinen tragedia, joka kuorii perheen sen mädäntyneeseen ytimeen saakka.

Trillerin rytmiin vetävä mysteeriromaani hyödyntää goottilaisen kauhun elementtejä kuvatessaan luokkayhteiskuntaan liittyviä jännitteitä sekä trauman dramaattisia seurauksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Laitos Näytä tarkat tiedot

The institute, suomi
CD-äänikirja
King, Stephen, kirjoittaja ; Jaakola, Antti, lukija ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsia jotka näkevät kaiken. Paha jolta ei voi ummistaa silmiään.

Vetävää jännitysviihdettä yliluonnollisia kykyjä omaavista lapsista, jotka suljetaan salaiseen laitokseen.

Luke Ellis on huippuälykäs 12-vuotias, joka valmistautuu yliopisto-opintoihin. Eräänä yönä hänet kidnapataan ja suljetaan salaiseen laitokseen. Kaikki sen asukit ovat lapsia, jotka kykenevät kommunikoimaan tai liikuttamaan esineitä ajatuksen voimalla. Ja laitoksen johtajalla, kolealla rouva Sigsbyllä, on heille tärkeä tehtävä. Niin tärkeä, ettei kukaan pääse laitoksesta elävänä pois. Kauhun kuninkaana tunnettu Stephen King on kirjoittanut vetävän, viihdyttävän ja vain aavistuksen verran synkän romaanin maailmasta, jossa lapsilta vaaditaan kaikkein eniten.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kansainvälisen tason lukuromaani.

Kirjoittamisen kanssa kamppaileva newyorkilaiskirjailija Ernest Gray palaa isänsä kuoleman jälkeen synnyinseudulleen Alabamaan. Paahteisen auringon alla pienen kaupungin pinnan alle lakaistut salaisuudet palaavat vainoamaan hänen mieltään. Mitä kaupungissa tapahtui neljä vuosikymmentä sitten? Mihin päättyivät nuoruuden viattomuuden päivät?

Syvän maan juuret vie lukijan menneiden vuosikymmenten Yhdysvaltoihin. Se on kertomus kirjailijasta, joka etsii suurta tarinaa, ja perheestä, jota valheet pitävät kasassa. Romaani, jonka lukemista ei voi lopettaa kesken.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Benjamin Hawk 5
Merirosvojen ikuinen riesa Edward Wolf rantautuu Benjaminin ja tämän luona vierailevan Willyn kauhuksi Baltimoreen. Kuninkaan valtuuttama merirosvojen metsästäjä tarjoaa Hawkin suvulle armahduskirjaa pientä palvelusta vastaan. Rauhallinen maakravun elämä saa taas jäädä taakse, kun Kukkopoika-Joe, Benjamin, Willy ja Betty pakotetaan ottamaan osaa omituiseen merirosvojahtiin. Valtavan omaisuuden jäljillä on yksi jos toinenkin kaappari, eikä Pisama-Willy totisesti aio jäädä nuolemaan näppejään. Edessä on jännittävä seikkailu, jossa ystäviä on vaikea erottaa vihollisista.

Sarjan viidennessä osassa Benjamin tovereineen on jälleen uuden uhkarohkean reissun äärellä. Hurjien käänteiden ja värikkään puheenparren ryydittämä tarina vie vastustamattomasti mukanaan!

Juha-Pekka Koskinen on hämeenlinnalainen kirjailija, joka kirjoittaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Koskisen kirjat ovat olleet ehdolla mm. Arvid Lydecken - ja Anni Polva -palkinnoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soppero 4
Agnes on sekä innoissaan että hermostunut: Henrik on tulossa Solnaan! Miten sopperolainen poroperheen poika sopeutuu Agnesin maailmaan? Vierailu ei suju aivan niin kuin Agnes on kuvitellut.

Ennen koulun alkua Agnes lähtee vielä pohjoiseen rippileiriläisten tapaamiseen. Viikko tihkuu salaisuuksia. Agnesin kanssa saamea opiskeleva Jåke peittelee tekemisiään ja etsii identiteettiään rajuin seurauksin. Agnesin äidilläkin on jotain salattavaa. Hän jopa valehtelee Agnesille minne katoaa aina kun voi ja kenen kanssa.

Agnes joutuu ratkaisemaan, minne hän kuuluu ja missä hänen kotinsa on. Voiko hänellä ja Henrikillä olla yhteinen tulevaisuus samassa paikassa? Vai voiko ihmisellä kenties olla kaksi kotia?

Mieli kotiin on itsenäinen, viimeinen osa Ann-Helen Laestadiuksen kirjoittamasta neliosaisesta Soppero-sarjasta. Se kertoo Tukholman seudulla asuvasta teini-ikäisestä Agnesista, joka etsii rohkeasti omaa tietään. Kieletär Inari on julkaissut suomeksi myös edelliset osat Terkkuja Sopperosta, Hei söpö ja Kukaan muu ei ole niin kuin sinä.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessa Pikkiriikki 4
Prinsessa Pikkiriikki saa viettää mummun ja papan lepsussa ja lellivässä hoivassa maailman parhaan loman.
Kun Pikkiriikki saa kerta kaikkiaan tarpeekseen vanhemmistaan, mummu hakee hänet ja Pöjöläisen viettämään kesälomaa mummulaan. Se on iloinen paikka, sillä mummu ja pappa jos ketkä tietävät, miten otetaan ilo irti elämästä. Mummulassa syödään rupsuleipää ja hurvittelukakkua ja käydään uimassa ja askarrellaan. Ja kun itsellä on hyvä mieli, iloa voi levittää synkemmille tyypeille vaikkapa kutituspulverilla ja Makkara-koiran taialla. Eikä ole mahdotonta, että vanhoista vihollisista tulee ystäviä. Niin nimittäin käy Pikkiriikille ja Räkä-Eetulle.
Viides ratkiriemukas kirja huippuhurmaavasta Prinsessa Pikkiriikistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ennätyskerho 1
Uudessa Ennätyskerho-sarjassa parhaat kaverukset Aava, Nooa, Emma ja Niilo lukevat innokkaasti ennätystenkirjaa ja päättävät alkaa tehdä omia ennätyksiä!
Mikä on maailman hassuin välipala? Entä erikoisin sarjakuvasankari? Yhdessä keksitään kaikkea hauskaa, ja aika kuluu kuin siivillä.
Kun koulussa vietetään arkeologian viikkoa, muumioista pitävä Emma päättää tehdä niistä esitelmän. Ja mikäpä olisi ennätyksellisempää kuin puhuva muumio?
Koulun varaston opetusluuranko Jussi sopii hyvin tarkoitukseen. Harmi vain, että siitä on kiinnostunut myös koulun lukukoira Hilla...
Hyväntuulinen ja helppolukuinen tarina sopii kouluikäisten lukemistoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova ja koskettava dystopia täynnä vahvoja sankarittaria.

Äidin ja tyttären uskomaton matka ja selviytymistarina veden täyttämässä maailmassa.

Montag on onnistunut rakentamaan uskottavan ja mieleenpainuvan dystooppisen maailman ja vision siitä, mitä tapahtuu, jos ilmastonmuutos jatkuu.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laivaristeily on unohtumaton elämys -- ainakin jos Ella ja kaverit ovat kyydissä!
Opettaja näkee paljon vaivaa päästäkseen vaimonsa kanssa kesälomaristeilylle ilman oppilaitaan. Kun kyseessä on Ella ja kaverit, lopputulos on selvä. Heidän mielestään kesäloma ilman opettajaa on kuin risteily ilman risteilyisäntää. Leppoisasti alkanut reissu muuttuu nopeasti jännittäväksi seikkailuksi, tuttuun ellamaiseen tapaan.

  • Onko meillä varmasti matkavakuutus kunnossa? opettaja huolehti.
  • Sinun täytyy nyt rentoutua. Laivat ovat tosi turvallisia paikkoja, opettajan vaimo rauhoitteli.
  • Minulla on matkalaukussa muutamat ylimääräiset pelastusliivit, opettaja ilmoitti.
  • Toivottavasti muistit pakata myös vaihtovaatteita, lomakirjan ja hammasharjasi, opettajan vaimo sanoi lempeästi hymyillen.
  • Muistin, mutta en pakannut. Pelastusliivit veivät kaiken tilan.
  • No, sinä voit kyllä lainata minulta, opettajan vaimo lupasi.
  • En voi. Sinun laukussasi on puhallettava kumivene.
Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kevin 2
Maxin isosisko Daisy aiheuttaa tahtomattaan sen, että Kevin joutuu vangiksi pop-tähden outojen otusten kokoelmaan.
Max ja Daisy varustautuvat (paljon keksejä!) vapauttamaan Kevinin. Mutta heidän täytyy auttaa pakoon myös muut oudot otukset... Jännittävä seikkailu luvassa, jossa riittää vauhtia,
salakäytäviä, selkäpiitä karmivaa ulvontaa ja nauruhermoja kutkuttavia tilanteita!
Kaksivärinen seikkailukuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 31

Prinsessa Ninni ja kuninkaan kakku Näytä tarkat tiedot

Die Prinzessin und der Herzenswunsch, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessa Ninni ei millään keksi, mitä antaisi isälleen syntymäpäivälahjaksi. Kuninkaalla on jo kaikkea, mitä toivoa voi.
Keittiöpoika Matsin ansiosta Ninnillä välähtää: hän leipoo isälle kakun! Leipominen on hurjan hauskaa, ja kaiken kukkuraksi Ninni saa lahjan itsekin...

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marianne Jidhoff 6
Tukholma on peittynyt jään alle, ja kylmä tuuli puhaltaa keskustan kaduilla. Ruotsin kulttuurieliitti on kerääntynyt oopperatalolle, missä käynnistyy kohutun oopperan maailmanensi-ilta. Luvassa on paitsi kultaa ja kimallusta myös perin kiusallisia paljastuksia tosielämästä. Oopperan luonut Kaavermanin pariskunta katoaa pian jälkiä jättämättä. Mediassa roihahtaa spekulointi pariskunnan kohtalosta, ja tapauksen selvittelyyn tempautuu mukaan myös terävä ja kokenut syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff. Pari viikkoa myöhemmin iäkäs rouva murhataan pal- velutalossa. Surmaajan jättämä viesti johdattaa Jidhoffin työtovereineen yhä syvemmälle vyyhteen, jossa on kyse vallanhimosta ja politiikasta. Mystinen murha näyttää kummasti liittyvän myös taiteilijapariskunnan katoamiseen. Onko liikkeellä kylmäverinen kostaja? Marianne Jidhoffin fanit pääsevät sarjan itsenäisessä kuudennessa osassa kurkistamaan kullattuihin kulisseihin, joiden takana vallanpitäjät vehkeilevät ja eliitti punoo juoniaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zetterman 5
Miksi vettä kammoava mies lähtee uimaan? Zetterman tutkii iskelmätähden katoamista.

Voi pientä juhlijaa, aamu alkaa sarastaa... Taksin radiossa soiva laulu sopii täydellisesti juhannusyön tunnelmaan. Kaupunki on autio ja väsynyt asiakas torkkuu takapenkillä. Äkkiä kaikki muuttuu, kun auton konepellille putoaa hotellin katolta nainen.
Kuukautta myöhemmin katoaa iskelmätähti Eki Viik, ja huolestuneet omaiset pyytävät apua eläkepäiviä viettävältä Zettermanilta. Mökkireissulle lähteneen laulajan vaatteet roikkuvat siististi pukuhuoneen naulassa ja laiturin päästä löytyy pyyhe, mutta missä on uimari itse?
Tapauksia selvittelevä Zetterman törmää peliin, josta kukaan ei poistu voittajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Älä kerro kenellekään Näytä tarkat tiedot

Vår egen lilla hemlighet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Magdalena Hansson 4
Kulissien takana

Ninni Schulmanin suositut pikkukaupunkidekkarit tapahtuvat tavallisten ihmisten maailmassa, kaukana glamourista ja suurkaupunkien sykkeestä. Sarjan neljäs osa Älä kerro kenellekään on kylmäävä tarina vallasta ja sen väärinkäytöstä.
Eräänä päivänä hagforsilainen sosiaalityöntekijä Anna-Karin Ehn ei palaa työkeikalta kotiin. Aviomies tekee katoamisilmoituksen, ja poliisi löytää hylätystä autosta jälkiä rikoksesta. Anna-Karinin elämä vaikuttaa päällepäin hyvin tavalliselta, mutta mitä kulissien takana on tapahtunut? Onko katoamisen takana tuntematon uhkailija vai sittenkin joku Anna-Karinin lähipiiristä? Toimittaja Magdalena Hansson pureutuu tapaukseen ja saa pian huomata, että suljettujen ovien takana tapahtuu pelottavia asioita.

Hagfors-sarjassa toimittaja Magdalena Hansson ja poliisit Christer Björklund ja Petra Wilander selvittävät rikoksia pikkukaupungin idyllisten kulissien takana. Sarja on myynyt Ruotsissa yli miljoona kappaletta.

Toimittaja Ninni Schulman (s. 1972) on yksi Ruotsin kärkidekkaristeista. Suosittua Magdalena Hanssonista kertovaa sarjaa on myyty kotimaassaan jo yli miljoona kappaletta. Schulman asuu Tukhomassa ja nauttii kesistä lapsuutensa maisemissa Värmlannissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Sota häviää perheestä neljän sukupolven aikana. Minä olen kolmatta sukupolvea”, sanoo Anna Takanen.

Annan isä Timo tuli sotalapsena Ruotsiin vuonna 1942, vain 4-vuotiaana. Kotona Suomessa Timon isä oli kaatunut eikä äiti pystynyt pitämään huolta perheestä. Sota päättyi, ja Timo jäi Ruotsiin.

Sinä olet suruni kertoo Suomesta, Ruotsista, sodasta ja rauhasta. Anna Takanen kerii auki isänsä tarinaa sekä sitä, mitä on olla sotalapsen lapsi. Isä on pitkään vaitonainen taustastaan, mutta vähitellen tytär saa hänet avautumaan vähän, kunnes molemmat ymmärtävät, että sota ei jätä ihmistä koskaan rauhaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Pikku hylje löytää ystävän Näytä tarkat tiedot

Der kleine Seehund findet einen Freund, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pieni Sivi-hylje polskii iloisena aalloissa, kun yhtäkkiä iskee rajuilma. Meren tyynnyttyä hylje huomaa olevansa eksyksissä. Miten se löytäisi takaisin kotiin?
Sivi kokee vähän liiankin jännittävän seikkailun, mutta onneksi se saa avukseen ystävällisen pyöriäisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Mun vuoro Näytä tarkat tiedot

On the come up, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto. Viha jonka kylvät -tekijän vahva uusi romaani hip hopin maailmasta.
Kuusitoistavuotias Bri haluaa tulla yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista räppäreistä - tai ainakin päästä pois kotikulmiltaan. Hänen isänsä oli räpin underground-legenda, joka kuoli juuri ennen läpimurtoaan.
Brin ensimmäisestä kappaleesta tulee kuitenkin viraali hitti aivan vääristä syistä. Kun samaan aikaan äiti on menettänyt työnsä ja perhettä uhkaa kodittomuus, Bri ei enää vain haaveile menestymisestä - hänen on pakko onnistua.
”Energinen ja poikkeuksellisen intiimi romaani.” - New York Times

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mörkövahti 3
Suuri mörköseikkailu jatkuu! Jo 27 maahan myydyn, palkitun fantasiasarjan kolmas osa.

Miksi Portinvartija ilmestyy Hellemaiden kylpyhuoneeseen? Entä mitä merkillisiä olentoja vilahtelee lähimetsissä? Mitä maan alla (ja maan päällä) tapahtuu?

Arki voi olla täynnä taikaa, jos on sattunut syntymään Hellemaiden perheeseen. Maikki, Kaapo ja Hilla pääsevät uusiin seikkailuihin mörköjen kanssa, Maikin puhuva kylpytakki juttelee entistä merkillisempiä ja Kaapo selvittää juuriliemen arvoitusta yhdessä Runar Kallin kanssa. Tuutikki Tolosen lumoava fantasiakirja vie mukanaan vastustamattomalla voimalla.

”Lämmin tunnelma, omaperäiset yksityiskohdat ja Pitkäsen humoristiset mustavalkoiset kuvat yhdistyvät omaperäiseksi ja mukaansatempaavaksi kokonaisuudeksi." Publishers Weekly, USA

"Mörkövahdista voi tulla todellinen uuden sukupolven klassikko.” Parfums de Livres

”Ja nyt kerron mitä olen oppinut ja minkä jätän neuvoksenne: älkää jääkö pieniksi, jos voitte myös kasvaa suuriksi!” Kylpytakki

Mörkövahdista on kehitteillä Hollywoodissa pitkä elokuva, jonka tuottaa Scott Free Productions -tuotantoyhtiö, ja osatuottajana on lukuisia Oscar-ehdokkuuksia saanut elokuvaohjaaja Ridley Scott.

Tuutikki Tolonen on Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla ja Arvid Lydecken -palkinnolla palkittu kirjailija, sanataideopettaja ja lasten kirjallisuuslehti Vinskin toimittaja. Ennen mörkökirjojaan hän on kirjoittanut satukokoelman Joulusatuja (Tammi, 2013). Lisäksi hän on kirjoittanut useita lastenkirjoja yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

Pasi Pitkänen on kuvittaja ja graafikko, joka on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Aalto-yliopistosta ja työskennellyt kuvittajana, hahmosuunnittelijana ja graafikkona Rovio Entertainmentilla. Pitkänen on kuvittanut mm. Timo Parvelan Pate-kirjoja ja Parvelan ja norjalaisen Bjorn Sortlandin suosittua Kepler62-avaruusseikkailusarjaa. Pasi Pitkänen on julkaissut kaksi omaa kuvakirjaa: Kadonneiden eläinten saari ja Hirviöturnajaiset.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä on se hinta, jonka joudut rakkaudesta maksamaan?

Vuosikymmenten odotus on päättynyt! Kaari Utrion rakastettu romaani ritariajan Suomesta on jälleen saatavilla.

Margareeta ja Helleka etsivät rakkautta 1400-luvun Suomessa. Nipin napin aatelissäätyyn kuuluvat siskokset joutuvat kouriintuntuvasti todistamaan unelmien särkyvän edessään. Margareeta tyytyy ja sopeutuu sukunsa tahtoon, vaikka hänen sisällään roihuaa lempi. Hellekan vie sokaiseva intohimo, joka suistaa hänet epätoivoon. Kaari Utrion mestarillinen teos näyttää, mikä oli naisen osa myöhäiskeskiaikaisessa maailmassa.

Kaari Utrio on ollut viidenkymmenen vuoden ajan yksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmannessa polvessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 40

Meidän jengi Näytä tarkat tiedot

Die wilden Haflingers, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haflingerien jengi tekee parhaansa, jotta kaikki sujuisi Sonnenhofin ratsutilalla jouhevasti, mutta Navajon mielestä hevosia ei arvosteta riittävästi. Kaiken huippu on Sonnenhofin omistajan, Mareiken, viimeinen tempaus, minkä seurauksena haflingerit joutuvat laitumelta tukevan puuaidan ympäröimään pikkutarhaan. Ja kaikki vain yhden viattoman karkumatkan takia!

Hetken näyttää siltä, että yölliset karkumatkat ovat taakse jäänyttä elämää, mutta sitten haflingerit kuulevat metsästä salaperäistä uikutusta. Joku voi olla vaarassa! hätä ei lue lakia, ja neuvokkaat hevoset päättävät karata jälleen tutkiakseen asiaa. Kukaan niistä ei osaa aavistaa, millainen soppa siitä tällä kertaa syntyy.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Freelancer-suomentaja Elina kaipaa elämäänsä muutakin kuin käännöstyöt, tyttärelle skypettämisen ja vierailut isän luona hoitokodissa. Isosiskon esimerkki seesteisestä arjesta koirien, viinin ja mausteyrttien kasvattamisen parissa ei houkuttele Elinaa. Perheenisä Arno puolestaan on väsynyt liittonsa lähes olemattomaan seksiin ja etsii nettideitistä halukasta naista. Kun Arnon ja häntä vanhemman Elinan tiet kohtaavat, sen on tarkoitus olla tilapäinen seikkailu.

Kaikki ne hetket kun olet yksin on elegantti, kauniisti hengittävä kertomus kohtaamisesta, ihmissuhteista ja halusta kokea olevansa elossa. Se kuvaa avioliiton haasteita, toisen ihmisen tuntemisen vaikeutta ja kosketuksen kaipuuta.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ohut hauska kirja 3
Martti, 17, on ajautunut elämässään pienoiseen pattitilanteeseen. Rahalle on reikiä kotona ja kohta myös koulussa, ja paras keino ansaita riihikuivaa on laatia menestyksellinen novelli ja napata koululaisten kirjoituskilvan pääpalkinto. Mutta miten ihmeessä se onnistuisi, kun pohjana on vain plagiaatiksi väitetty runo yläkoulussa ja kirjailijan luento kirjoittamisen saloista? Ja yksi radiomastokin pitäisi välissä maalata Velton ja Kullin kera...

Ohuin ja hauskin kirja on tarina alkuvoimaisesta luovuudesta ja kirjoittamisen vaikeudesta ja helppoudesta, miten sen nyt ottaa. Se kruunaa tien, jolle Ohut hauska kirja ja Ohut hauska kirja 2 lukijansa johdatteli.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
CD-äänikirja
Widmark, Martin, kirjoittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Bäckman, Markus, lukija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pussaamalla hyväntekeväisyyttä!

Suosikkisarjan uudessa tarinassa Lasse ja Maija ratkovat keräysrahojen varkautta.

Vallilassa järjestetään rakkausfestivaalit, joiden lemmekkäissä tunnelmissa kerätään rahaa maailman vähävaraisille lapsille. Muhammed Karaatti on luvannut maksaa 50 senttiä jokaisesta pususta, jonka Lasse ja Maija onnistuvat kirjaamaan ylös. Kaupunkilaiset pussailevat siis sydämensä kyllyydestä, kunnes karu todellisuus paljastuu: keräysrahat on varastettu! Kuka voi olla niin sydämetön, että ryöstää köyhien lasten rahat? Ja miksi Muhammed Karaatti hiiviskelee iltahämärissä museonjohtajattaren toimiston lipeillä?

Lasse-Maijan etsivätoimisto on helppolukuinen ja jännittävä, ihan oikea dekkarisarja lapsille. Sarja ilmestyy nykyisin värikuvitettuna, ja myös alkupään kirjat on uudistettu neliväriseen asuun.

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katariina Päivänsalo
Vahvat naiset, kiehtovat miljööt ja nopeat käänteet tekevät Koodinimi Taigasta viihdyttävän jännärin.

Terroristi Le Renardin suomalaistytär Katariina Päivänsalo piileskelee Korsikan vuoristossa turvapaikan toivossa, mutta saa kannoilleen Ranskan presidentin lähettämän palkkatappajan.

Samaan aikaan Brysselin keväisillä kaduilla liikkuu toinen palkkatappaja, kiehtova Erinye, tehtävänään varmistaa, ettei oikeudenkäyntiä odottava Le Renard selviä hengissä takaisin Ranskaan. Riittääkö suomalaisen naisen sisu, kun vastassa on ylivoimainen vihollinen?

Koodinimi Taiga on Vasemman rannan itsenäinen jatko-osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The New York Times bestselling author of Every Day, Someday, and Two Boys Kissing is back with a short story collection about love--perfect for Valentine's Day or year-round reading!

A resentful member of a high school Quiz Bowl team with an unrequited crush.

A Valentine's Day in the life of Every Day's protagonist "A."

A return to the characters of Two Boys Kissing.

19 Love Songs, from New York Times bestselling author David Levithan, delivers all of these stories and more. Born from Levithan's tradition of writing a story for his friends each Valentine's Day, this collection brings all of them to his readers for the first time. With fiction, nonfiction, and a story in verse, there's something for every reader here.

Witty, romantic, and honest, teens (and adults) will come to this collection not only on Valentine's Day, but all year round.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One of Us 2
The highly anticipated sequel to the New York Times bestselling thriller everyone is talking about, One of Us Is Lying! There's a new mystery to solve at Bayview High, and there's a whole new set of rules.

Come on, Bayview, you know you've missed this.

A ton of copycat gossip apps have popped up since Simon died, but in the year since the Bayview four were cleared of his shocking death, no one's been able to fill the gossip void quite like he could. The problem is no one has the facts.

Until now.

This time it's not an app, though—it's a game.

Truth or Dare.

Phoebe's the first target. If you choose not to play, it's a truth. And hers is dark.

Then comes Maeve and she should know better—always choose the dare.

But by the time Knox is about to be tagged, things have gotten dangerous. The dares have become deadly, and if Maeve learned anything from Bronwyn last year, it's that they can't count on the police for help. Or protection.

Simon's gone, but someone's determined to keep his legacy at Bayview High alive. And this time, there's a whole new set of rules.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Raven Cycle 1
“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”

It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive.

Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her.

His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble.

But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little.

For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.

From Maggie Stiefvater, the bestselling and acclaimed author of the Shiver trilogy and The Scorpio Races, comes a spellbinding new series where the inevitability of death and the nature of love lead us to a place we’ve never been before.

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Koiranpentu potalla Näytä tarkat tiedot

Hündchen geht aufs töpfchen, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koiranpentu käy potalla ensimmäisen kerran omin päin: ottaa vaipat pois, pyyhkii pyllyn ja vetää vessan - osaatko sinäkin? Tämä vuorovaikutteisuuteen perustuva kirja kannustaa lasta oppimaan arjen rutiineja. Tekstiosuuden pienet kehotukset edistävät leikin myötä kielen kehitystä ja viestintätaitoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Pikkuhiiri hammaspesulla Näytä tarkat tiedot

Mäuschen putzt die zähne, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkuhiiri on hammaspesulla ensimmäisen kerran omin päin: pursottaa hammastahnaa, kääntää tiimalasin ja huuhtelee suun - osaatko sinäkin? Tämä vuorovaikutteisuuteen perustuva kirja kannustaa lasta oppimaan arjen rutiineja. Tekstiosuuden pienet kehotukset edistävät leikin myötä kielen kehitystä ja viestintätaitoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Rosa Ruusunnuppu ja sateenkaariponi Näytä tarkat tiedot

Rosa Rosenherz: ein Regenbogenpony für die Prinzessin, suomi
Kirja
Dahle, Stefanie, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosa Ruusunnuppu, pieni sydänprinsessa saa kirjeen Sissi-prinsessalta. Sissi toivoo kovasti itselleen ponia. Vaikka sydänprinsessan tehtävä on täyttää toiveita, tämä toive ei ole ihan helppo täyttää. Vain mielikuvitus on rajana, kun Rosa ja tämän ystävät, kuten Mirri Pieluskissa ja Ruusa Sydänkilpikonna yrittävät täyttää Sissin toiveen.

Saksalainen Stefanie Dahle luo toinen toistaan suloisempia satumaailmoja. Rosa Ruusunnuppu -sarja sopii etenkin niille, joiden mieleen ovat suloiset prinsessat ja söpöt ponit!

Tallennettuna: