Haku

Uutuudet, vko 10/2020

Muokattu: 10.3.2020
  • Näytetään 1 - 43 / 43
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutki ja kehitä on perusteos tutkimusmetodeista kaikille tutkimuksen tekijöille. Kirja antaa perusvalmiudet tieteellisen tutkimuksen tekemiseen ja tutkimukselliseen kehittämistoimintaan työelämän monialaisissa hankkeissa. Samalla kirja toimii selvitysten ja kartoitusten tekemisen tukena elinkeinoelämässä, julkisella ja kolmannella sektorilla sekä koulutusorganisaatioissa.

Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa tutkimusetiikka, tutkimusprosessi, laadullisen ja määrällisen tutkimusmenetelmän käytännöt sekä tutkimuksen arviointi. Kirja soveltuu itsenäiseen opiskeluun työelämässä toimiville, toisella asteella, ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa perusopintoja opiskeleville sekä tutkimuksellisten työvälineiden kertaajille.

Teos on uudistettu painos Tammen aikaisemmin julkaisemasta samannimisestä kirjasta. Uudistetussa painoksessa on muun muassa otettu huomioon työelämän muutosten vaikutukset, laajennettu laadullisen ja määrällisen tutkimuksen sekä tutkimuksen eettisten kysymysten tarkastelua sekä otettu mukaan narratiivinen tutkimus ja plagiointi.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusiksi menneitä urahaaveita, yrittäjän paineita ja rästitöiden tekemistä muiden nukkuessa. Liian pieniä välikausihaalereita ja räkäisiä suukkoja. Rakkautta, iloa, turhautumista ja väsymystä.

Tämä kirja on kokoelma uravanhempien, etenkin isien, tarinoita ruuhkavuosista. Miten vanhemmuus on heitä muuttanut, miten he ovat järjestelleet arkensa ja mistä he ovat päättäneet luopua saadakseen kaiken? Entä mitä neuvoja he haluaisivat antaa ruuhkavuosia lähestyville vanhemmille?

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Teoksessa pureudutaan eduskunnan oikeusasiamiehen toimialan kehitykseen sadan vuoden ajalla - siihen, kuinka syyttäjästä tuli kehittäjä. Kirjan kertomukset avaavat kiehtovan näkökulman sekä oikeusasiamiesinstituution kehitykseen että suomalaisen yhteiskunnan muutokseen. Punaisena lankana on, miten kansalaisnäkökulma ja perusoikeusnäkökulma esiintyvät sata vuotta täyttävän instituution historiassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Lidman, Satu, kirjoittaja ; Manner, Maria, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä on kertomus kärsimyksestä, kapinasta ja anteeksi­annosta. Kertomus kumppanin rakastamisesta ja pelkäämisestä, äitinä olemisen haasteista. Kertomus lujasta uskosta Jumalaan ja sen horjumisesta. Kertomus itsensä löytämisestä.

Päivi solmi avioliiton nuorena. Jo hääyönä alkoi fyysisen, seksuaalisen, henkisen ja hengellisen väkivallan kierre, joka kietoutui vanhoillislestadiolaiseen elämäntapaan. Pitkän avioliiton aikana syntyi kahdeksan lasta.

Taivas ja syli tarkastelee parisuhdeväkivaltaa yhden ihmisen elämäntarinan kautta ja pohtii sen kytköksiä uskonnolliseen yhteisöön. Samalla väki­valtaa, sen uhkaa ja sen piilottamista käsitellään laajemmin, osana sukupuolittuneiden valtasuhteiden sekä auttamisjärjestelmän historiaa ja nykyhetkeä. Katse kohdistetaan myös väkivallan yli­sukupolvisiin vaikutuksiin.

Teoksessa etsitään vastausta erityisesti kysymykseen siitä, miksi väkivaltaisesta suhteesta on niin vaikeaa lähteä - ja mikä sen lopulta tekee mahdolliseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Montako kuukautta on vuodessa? Kuinka juhannusta vietetään? Milloin alkaa uusi vuosi? Mistä viikonpäivät ovat saaneet nimensä?

Kirja pienille tiedonjanoisille täynnä asiaa ajan kulusta ja vuoden tärkeimmistä juhlista. Sopivasti tietoa ja paljon Mauri Kunnaksen hauskoja kuvia.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Nieminen, Hanna-Mari, kirjoittaja ; Mort, Meri, kirjoittaja ; Valonen, Liisa, valokuvaaja (ekspressio)
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joogaa raskausaikaan - Ihme sisälläsi on kirja odottajalle.

Raskaus, synnytys ja äitiys ovat elämän suuria siirty-miä ja muutoskohtia. Lapsen lisäksi syntyvät myös äiti, perhe ja mahdollinen toinen vanhempi, ja ihmissuhteet ja identiteetit uudistuvat. Raskauden ja synnyttämisen prosessi on joka kerta uusi ja erilainen. Jooga on yksi keino muutoksen käsittelyyn, hyvinvoinnin lisäämiseen ja synnytykseen valmistautumiseen.

Raskausjooga vahvistaa odottajan kehoyhteyttä ja itse-luottamusta. Tutkimusten mukaan raskausjooga tukee hyvinvointia monipuolisesti: monet fyysiset vaivat hel-pottavat ja stressi sekä kipukokemukset vähenevät. Lisäksi erityisesti hengitysharjoitukset opettavat ren-toutumaan. Joogaharjoittelu on useimmiten turvallista myös riskiraskauksissa.

Joogaa raskausaikaan - Ihme sisälläsi käy läpi raskau-den vaiheet ja ohjaa miellyttävien ja turvallisten harjoi-tusten pariin. Harjoitukset koostuvat sekä fyysisistä liik-keistä että mielenrauhaa lisäävistä hengitys -ja mieliku-vaharjoituksista, jotka yhdessä auttavat valmistautu-maan synnytykseen ja äitiyden alkuun. Joogan voi aloittaa myös raskausaikana, vaikkei se ennalta tuttua olisikaan!

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uiminen on ehkä parasta, mitä sisarukset Tilda ja Matti tietävät. Himopolskuttelijoiden ilo on ylimmillään, kun Tildan idea toteutuu ja Housuvaaraan ryhdytään rakentamaan ehtaa uimahallia. Uimaopettajaksi palkatun Matin täytyisi vain vielä opetella uimaan. Mutta miten se oikein tapahtuu?

Housuvaaran uimahalli kertoo kaiken, mitä pienten ja vähän isompien vesipetojen on tarvis tietää uimaan oppimisesta, uimahalleista, vesipuistoista ja vesileikeistä. Kirjasta löytyy myös kiinnostavia faktoja uimakulttuurista Suomessa ja maailmalla - kotimaisen kylpylän muurahaishappohoidosta Las Vegasin haialtaaseen.

Kekseliäästi kuvitettu tarinallinen teos tarjoaa täpäkkää tietoa monenikäisille ja -tasoisille polskuttelijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämää suurempi tarina ystävyksistä, jotka väkivallan vuodet erottavat.
Kiehtova historiallinen lukuromaani, suurten tunteiden sukutarina Baskimaan vihan ja rakkauden vuosista.
Poliittinen konflikti repii Baskimaan pientä kyläyhteisöä. Kahden perheen ystävyys vaihtuu katkeraan vihanpitoon, kun toisen perheen poika liittyy ETA:n aseelliseen taisteluun ja toisen isä taas joutuu ETA:n uhriksi. Syvältä kouraiseva sukusaaga seuraa tarkkanäköisesti perheiden arkisia tragedioita ja mustaa surua, mutta myös horjumatonta vakaumusta ja iloa.
Äidinmaa kertoo unohtamisen mahdottomuudesta ja anteeksiannon välttämättömyydestä. Koskettava kuvaus kansasta, jonka on opittava elämään väkivaltaisen menneisyytensä varjossa.
"Fernando Aramburun Äidinmaa on ehdoitta vuoden suuri(n) lukuromaani."

  • Leena Lumi
    ”Humaani, unohtumaton kaunokirjallinen teos.”
  • Kirkus
    Harva kirja saa minua enää itkemään, mutta viimeiseen sivuun päästyäni silmäni kirvelivät kyynelistä.
  • Sunday Times
    Fernando Aramburu (s. 1959) on aikamme merkittävimpiä espanjalaiskirjailijoita. Hän syntyi Baskimaassa ja asuu nykyään Saksassa. Aramburulle on myönnetty lukuisia merkittäviä kirjallisuuspalkintoja, mutta vasta Äidinmaa (Patria) osoittautui huikeaksi menestykseksi sekä lukijoiden että kriitikoiden keskuudessa ja nosti hänet kirjailijaksi, joka on jättänyt jälkensä aikaamme. Oikeudet Äidinmaahan on myyty yli 20 maahan.
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko elämä valintojen vai sattuman summa?

Palkitun elokuvaohjaajan kiehtova, tunnelmallinen esikoisromaani menetyksestä ja kuvitelmista, jotka olisivat voineet olla totta.

Kaksi vuotta sitten Virva muutti pois Suomesta. Nyt siskon auto-onnettomuus pakottaa palaamaan takaisin. Kun lapsi nostaa valokuvalaatikosta esiin kuvan toisensa jälkeen, Virva alkaa rakentaa elämäänsä sirpaleista: kuvat haluavat tulla kerrotuksi.

Saara Cantellin hienovireinen esikoisromaani on kertomus siitä, miten elämässämme on aina läsnä eletyn lisäksi myös se, mikä ei toteutunutkaan. Cantellin kieli soljuu pehmeänä kuin aamukasteesta heijastuva valo, se tarjoaa hiljaisen taustan ajatuksille, joiden kaikuun lukijan on ilo jäädä vielä pitkään kirjan päätyttyäkin.

Saara Cantell (s. 1968) on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka suosittuja elokuvia on palkittu niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Kesken jääneet hetket on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Julia ei ole harrastanut seksiä kolmeen vuoteen. Selibaatti päättyy uskomattoman epäonniseen yhden illan säätöön ja syytöksiin peniksen rikkomisesta, ja Julia päättää, että nyt riittää. Olisikohan hän sittenkin etsinyt rakkautta - ja nautintoa - ihan vääristä paikoista...

Puolivahingossa Julia sukeltaa suoraan Lontoon queer-maailman syvään päähän, eikä kestä kauaa, kun hän jo rakastuu tulisesti itsevarmaan taiteilijanaiseen. He eivät saa toisistaan tarpeekseen, mutta kannattaisiko Julian kuunnella parhaan ystävänsä varoituksia?

Syvään päähän on hävyttömän estoton kuvaus itsensä ja rajojensa etsimisestä ja löytämisestä.

"Jos luet tänä vuonna yhden kirjan, se on tässä!" - Suomen Cosmopolitan

Tallennettuna:
Hakutulos 21

Sydämeni reseptit Näytä tarkat tiedot

Le cahier de recettes, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riipaiseva tarina isän ja pojan välisestä vaikeasta mutta lujasta rakkaudesta on vastustamaton herkkupala.

Julienin isä on kokki ja ravintoloitsija, jota poika ihailee yli kaiken. Vaitonainen isä ei juuri puhu tunteistaan, mutta ilmaisee rakkauttaan ruuallaan.
Aikuisena Julien on etääntynyt isästä, joka ei ole hyväksynyt hänen valintojaan, mutta palaa kotiin kun kuulee isän olevan vakavasti sairas. Julien haluaa löytää reseptivihon, johon perheen äiti on kirjannut isän herkulliset reseptit.

Syötävän ihana tarina höyryävien patojen ääreltä tuoksuu ja maistuu ranskalaisen keittiön erikoisuuksilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Apteekkari Melchior ja Piritan kuristaja Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 4
Tallinna vuonna 1431. Piritan luostarin nunna Taleke on yllättäen menettänyt puhekykynsä, ja apteekkari Melchior Wakenstede kutsutaan selvittämään tapausta. Matkalla apteekkari löytää kuristetun miehen. Myös Piritan luostarissa kuristetaan kolme ihmistä seuraavien päivien aikana. Melchior vannoo löytävänsä syyllisen, mutta miten käy, kun Melchiorin korviin kantautuu samaan aikaan suruviesti kotoa?

Historiallinen dekkari vie lukijansa vanhaan Tallinnaan ja keskiajan pimeälle puolelle. Piritan kuristaja on suositun sarjan neljäs mysteeri.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja timuka tütar, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 3
Tallinna vuonna 1422. Kaupungin pyövelin tytär joutuu markkinoiden aikaan julman tapon todistajaksi. Syyllinen pakenee ja ruumis katoaa. Sitten Hirsipuunmäeltä löytyy pahoinpidelty ja muistinsa menettänyt nuori mies. Ainoa vihje nuorukaisen henkilöllisyydestä on revitty kirje, joka varoittaa tappajasta. Mutta kenen henki on vaarassa? Apteekkari Melchior Wakenstede ryhtyy ratkaisemaan mysteeriä. Sillä välin murhaaja iskee kaupunginmuurien sisäpuolella...

Historiallinen dekkari vie lukijansa vanhaan Tallinnaan ja keskiajan pimeälle puolelle. Pyövelin tytär on suositun sarjan kolmas mysteeri.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva romaani minuuden rajoista ja muistoista, jotka muuttavat muotoaan kuin vesi.
”Niin kauan kuin muistan, en ole asunut itsessäni yksin. On ollut myös toisia, kutsutaan niitä vaikka sivupersooniksi. Ne ovat kulkeneet mukanani yhtä itsestäänselvinä kuin kädet tai jalat tai sydän.”
Hani, Ofelia ja Hanna P mellastavat Hesterin pään sisässä, puhuvat hänen äänellään ja vievät häntä paikkoihin, joihin hän ei halua mennä. Vain veden alla ne vaikenevat. Siksi Hester sukeltaa joka päivä: järvissä ja lammikoissa, meressä ja kylpyammeessa.
Mutta mistä sivupersoonat tulivat, ja miksi?
Kun isäpuoli Jacek sairastuu vakavasti, kauan sitten unohtuneita muistikuvia alkaa pulpahdella Hesterin mieleen. Ne liittyvät uudenvuodenyöhön 20 vuotta sitten. Hester alkaa penkoa menneisyyttä, mutta se on vaikeaa: sekä läheiset että sivupersoonat muistavat kukin omalla tavallaan.
Miten syvälle muistoihin Hester uskaltaa sukeltaa - ja onko hän pintaan noustessaan enää sama?
Tiina Laitila Kälvemark (s. 1970) on Tukholmassa asuva toimittaja ja kirjailija, joka paneutuu syvällisesti kiehtoviin, ajankohtaisiin aiheisiin ja loihtii niistä unohtumattomia tarinoita. Sivullisuuden kokemukset, keskiluokan ahdinko ja ilmastokysymykset ovat olleet näkyvästi läsnä hänen kirjoissaan. H2O on hänen neljäs teoksensa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Melukylä 3
Vielä kerran Melukylään!

Melukylän lapsilla on hauskaa! on kolmas ja viimeinen Astrid Lindgrenin lämminhenkisistä Melukylä-lastenromaaneista, jotka Kristiina Rikman on suomentanut uudestaan nykykielelle alkuteosten henkeä kunnioittaen.

Alun perin vuonna 1952 ilmestyneessä Melukylä-trilogian päätösromaanissa kerrotaan muun muassa, kuinka Lisa saa oman karitsan ja se pääsee mukaan kouluun, kuinka heiluvan hampaan saa irti sekä kuinka Melukylässä vietetään juhannusta ja pyydystetään rapuja. Kepeän maalaisperhe-elämän kuvaus on saanut innoituksensa Astrid Lindgrenin omasta lapsuudesta Smoolannissa. Kirjan on kuvittanut viehättävin viivapiirroksin Ingrid Vang Nyman.

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita, jonka kirjoja on käännetty yli 100 kielelle. Melukylästä kertovat myös lastenromaanit Melukylän lapset ja Melukylän lasten uudet kujeet. Tanskalainen Ingrid Vang Nyman (1916-1959) on kuvittanut Melukylä-kirjojen lisäksi Lindgrenin alkuperäiset Peppi-tarinat ja -sarjakuvat.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zombikuume 1
Uusi varhaisnuorten kauhusarja menestysdekkaristilta!

Kristina Ohlsson on osoittanut taitonsa kirjoittaa koukuttavaa kauhua aikuisille, nyt hän tarjoilee sitä myös nuorille.

”Tosi hyvä ja jännittävä, helppolukuinen eikä voinut jättää kesken. Suosittelen muille lapsille, jotka pitävät lukemisesta. Ihan huippu.” Elias.

Outo muukalainen ilmaantuu Eldsalaan keskellä yötä. Näin hiostavaa kesää 12-vuotias Herbert ei muista kokeneensa, ampiaisia pörrää joka paikassa. Sitten ihmisiä alkaa sairastua erikoisesti. Herbertillä ja Sallylla on pahoja aavistuksia. Yhdessä nuoret hakeutuvat salaiseen lymypaikkaansa, jossa he ovat turvassa niin eläviltä kuin kuolleiltakin. Vai ovatko?

Kristina Ohlsson (s. 1979) tunnetaan rikostutkija Fredrika Bergmanista ja asianajaja Martin Benneristä kertovista aikuisten dekkareistaan. Häneltä on suomennettu myös nuorten dekkaritrilogia Lasilapset, Hopeapoika ja Kivienkelit (WSOY 2018-2019), jonka avausosa voitti Ruotsin radion lastenromaanipalkinnon 2013.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aikamme kulttikirjailijan toinen romaani on neuroottisen on-off-suhteen röntgenkuva ja haikea valssi.

Lukiossa Connell on suosittu jalkapalloilija, Marianne paarialuokkaa. Heidän välilleen muodostuu yhteys, jonka Connell kuitenkin salaa muilta. Yliopistossa osat vaihtuvat: Mariannen outous alkaa säkenöidä ja Connell jää paitsioon. He tapaavat muita ihmisiä, mutta jokin vetää heidät kerta toisensa jälkeen yhteen.

Sally Rooney kirjoittaa psykologisesti tarkkaa proosaa, joka tutkii sosiaalisen ja taloudellisen eriarvoisuuden vaikutusta ihmissuhteissa. Addiktoiva, häpeämättömän kaunis romaani kuvaa seksuaalista vetovoimaa ja valtaa, joka ihmisillä on toisiinsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olive Kitteridge on henkilö, jota rakastat vihata.

Vastustamaton romaani kitkerästä Olive Kitteridgestä, jota on helppo vihata ja sääliä. Pulitzer-palkittu teos vakuuttaa, että helpointa Olivea on sittenkin rakastaa.

Olive Kitteridge on eläköitynyt opettaja, joka paheksuu muutoksia kotikaupungissaan Mainen Crosbyssa. Tarkkanäköisesti hän punnitsee maailmanmenoa ja köykäiseksi sen toteaa. Mutta oman elämänsä suhteen Olive on sokea, kyvytön tunnistamaan lähipiirissään tapahtuvia muutoksia. Entinen oppilas, oma lapsi tai aviomies - kukaan heistä ei tunnu tavoittavan Oliven katsetta. Mutta pikkuhiljaa, aivan kuin varkain, alkaa tapahtua muutos. Pala palalta, tarina tarinalta, hahmottuu kuva Olive Kitteridgestä, joka vihdoin katsoo itseään peiliin. Ja se, jos mikä, tekee kipeää.

"Elizabeth Strout kirjoittaa empaattisesti muttei koskaan sentimentaalisesti." The Guardian

Elizabeth Strout (s. 1956) on kiitetty ja paljon luettu yhdysvaltalainen kirjailija. Hänet tunnetaan vahvana tarinankertojana, jonka teokset koskettavat taidokkaasti luoduilla henkilöhahmoillaan. Strout voitti vuonna 2009 Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge, josta on tehty Emmy-palkittu ja myös Suomessa ihastuttanut tv-minisarja. Pienoisromaani Nimeni on Lucy Barton oli monien muiden Stroutin teosten tavoin arvostelumenestys, joka nousi ansaitusti New York Timesin bestsellerlistan kärkeen. Elizabeth Strout on koulutukseltaan juristi. Hän on syntyisin Mainesta ja asuu nykyään New Yorkissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amberin naapurit remontoivat taloaan. Amberin kissanpentu Minni seuraa uteliaana uusien ihmisten paljoutta, joka ravaa naapuritalossa. Eräänä päivänä Minni onnistuu kapuamaan rakennusmiehen autoon, jonka omistaja huristelee pois salamatkustajasta tietämättä. Kun kissanpentu pääsee pois kyydistä, se on aivan oudossa paikassa. Löytääkö Minni tiensä kotiin Amberin luokse?

Holly Webb on brittiläinen kirjailija, joka aloitti uransa lastenkirjojen kustannustoimittajana. Hän on kirjoittanut jo kaiken kaikkiaan yli sata kirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jamie Goldberg is cool with volunteering for his local state candidate - as long as he's behind the scenes. There's no way he'd ever knock on doors to ask people for their votes - until he meets Maya. Maya Rehman's having the worst Ramadan ever. Her best friend is too busy to hang out, her summer trip is cancelled, her parents are separating and now her mother thinks the solution to her problems is political canvassing - with some awkward guy she hardly knows. Going door to door isn't exactly glamorous, but maybe it's not the worst thing in the world. After all, the polls are getting closer - and so are Maya and Jamie. Mastering local activism is one thing. Navigating the cross-cultural crush of the century is another thing entirely.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Kirja
Cortina, Gabriel, taiteilija ; Mills, Daniel, kirjoittaja ; Venhola, Heli, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katso, kosketa ja tutustu karhulle mieluisiin puuhiin! Tässä hurmaavassa kirjassa on kujeileva kuvitus ja kiehtovia pintoja, joita voi koskettaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Erfving, Emilia, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Katkenneita oksia, kuusenneulasia, kukan alkuja ja tammenterhoja. Kasa koostuu milloin mistäkin ja muuttuu vuodenaikojen mukana. Kesällä Kasan päällä pörräävät mehiläiset, syksyllä siili tekee Kasaan pesän ja talvella Kasa peittyy pehmeään lumeen. Kevään tullessa lumi sulaa ja maa tuoksuu raikkaalta. Kaikki alkaa taas alusta.

Ihastuttava ja uniikki pienten kirja käsittelee vuodenaikoja maagisessa satumetsässä hellyttävän Kasa-hahmon kautta. Idea ja inspiraatio kirjaan löytyi suomalaisesta metsästä, jossa vastaan ei tullutkaan eläimiä vaan pieni ja huomaamaton lehtikasa - josta tuli kirjan päähahmo. Kasa on kunnianosoitus lapsille, jotka löytävät taikaa, kauneutta ja ihmeteltävää myös näennäisesti mitättömissä ja vaatimattomissa asioissa. Sellaisissa, joita aikuinen ei edes huomaa.

Emilia Erfving on Vantaalla asuva kuvataiteilija, graafikko ja kuvittaja. Erfving on koulutukseltaan kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija, ja hän on suunnitellut oppimateriaaleja ja oppimispelejä sekä tuottanut ja toteuttanut erilaisia osallistavia taidehankkeita.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jaakon äiti ja isä murjottavat. Jaakko muistaa isän pikakameran ja päättää lähteä etsimään iloisempia ilmeitä. Millainen on Eppu-vaarin hassuin ilme? Entä puiston sorsan? Voiko kukalla tai mansikalla olla ilmeitä? Naapurin Amadeus-koiralla ainakin voi!

Valloittava kuvakirja jatkaa neuvokkaan Jaakon tarinaa ja saa väkisinkin hyvälle mielelle. Kirsti Kurosen ja Karoliina Pertamon edellinen yhteistyö Kerro minulle kaunis sana sai ihastuneen vastaanoton: ”Kerro minulle kaunis sana on sekä sana- että kuvataiteellisesti onnistunut kuvakirja, jossa kuvitus ja teksti myötäilevät upeasti toisiaan ja välittävät lukijalle vahvan tunneskaalan herkkyyttä.” (Teresia Volotinen, Virikkeitä)

Kirsti Kuronen on lempääläinen kirjailija, joka kirjoittaa monipuolisesti eri-ikäisille lukijoille. Nuortenromaani Piruettiystävyys sai Topelius-palkinnon 2011 ja säeromaani Paha puuska valittiin IBBYn kunnialistalle 2016. Karoliina Pertamo on espoolainen kuvittaja, joka on ollut kirjoillaan ehdolla mm. Finlandia Junior -palkinnolle sekä Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnolle.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

En (hirveästi) pelkää pimeää Näytä tarkat tiedot

I'm not (very) afraid of the dark, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taskulamppu karkottaa pimeänpelon.

Tämä tunnelmallinen kuvakirja kertoo pimeänpelosta ja auttaa kekseliäästi sen voittamisessa. Kirja sisältää satoja pieniä reikiä, joiden läpi valo säteilee ja luo uudenlaisia varjoja. Tartu taskulamppuun ja valaise hämärä pois!

Kun aurinko laskee, Pimeä liukuu esiin ja kasvaa suuremmaksi... ja suuremmaksi... ja pian se peittää kaiken. Pimeä on valtava ja loputon, vähän niin kuin seikkailu. Kaikkein ihmeellisintä on, että vain silloin kun on pilkkopimeää, voi nähdä kaikki tähdet.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen päivä Muumilaaksossa on pieni seikkailu!

Muumipeikon muotoinen pahvikirja esittelee yhden Muumilaakson rakkaimmista hahmoista.

Muumilaakso on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia asukkaita, joilla riittää puuhaa aamusta iltaan. Muumipeikko etsii aarteita yhdessä Nipsun kanssa, auttaa Muumimammaa poimimaan marjoja ja kuuntelee Muumipapan kertomuksia merestä.

Suloinen pahvikirjasarja tutustuttaa perheen pienimmät Muumilaakson ihmeelliseen maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloinen pahvikirja täynnä toimintaa!
Pyöritä kuvakarusellia ja katso, mitä Muumipeikko löytää kasvimaalta, puunkolosta ja lammen pohjasta.
Kun Muumipeikko lähtee kävelylle, vastaan tulee kaikkea mielenkiintoista. Mitä Muumimamma kaivaa puutarhassaan? Miksi Pikku Myy nuuskii metsässä? Pyöritä kuvakarusellia, niin löydät veikeän vastauksen.
Toiminnallinen pahvikirja yllättää pienen lukijan: löytyykö puunkolosta lintu, lyhty - vai kenties pieni aave?

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onni-poika, isä ja Olavi potkulautailevat lähipuistossa. Äiti on puistojumpassa. Pian selviää, että rakas puisto aiotaan lakkauttaa ja tilalle tulee autotie ja kiskot raitiovaunua varten. Ei käy, ajattelee Onni. Koko perhe valmistaa yhdessä pahvisia kylttejä ja osallistuu mielenosoitukseen. Onneksi puiden siimeksestä tulee paljon muitakin. ”Puita, ei teitä!” ”Siili asuu täällä!” Päättäjät kuuntelevat lähiseudun asukkaita ja kaikki saavat puistonpelastuspullaa.

Rakastetun Onni-poika -sarjan uutuuskirjassa Onni-poika tarttuu toimeen ja vaikuttaa hänelle tärkeisiin asioihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä Pipsasta tulee isona?

Rouva Gaselli kysyy lapsilta, mitä he haluavat tehdä aikuisina, mutta Pipsa ei keksi mitään. Pipsa päättää kysellä isältä ja äidiltä ja neiti Kanilta, millaista heidän työnsä on.

Vekkuli kuvakirja esittelee erilaisia ammatteja pipsamaiseen tapaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pippa Pippuri on pieni ja temperamenttinen tyttö, joka kiukustuu helposti, jos asiat eivät mene hänen mielensä mukaan, ja silloin hän matkustaa jalan polkaisulla omaan satumaahansa, sillä siellä Pippa Pippuri saa tehdä, mitä hän haluaa.

Pippa Pippuri ja keltainen mekko -kirjassa Pippa Pippuri haluaa pukea päälleen keltaisen lempimekkonsa, mutta äiti on laittanut sen pesuun. Pippa Pippuria alkaa kiukuttaa, sillä hän haluaa lempimekkonsa! Ja kun Pippa Pippuria kiukuttaa, hän polkaisee jalkaansa ja huutaa:

  • Pippuri minut valtaa. Nyt tarvitaan taikaa!

Polkaisu pysäyttää kaiken Pipan ympäriltä, ja silloin Pippa matkaa omaan satumaahansa, sillä siellä hän saa pukea päälleen lempimekkonsa. Pippa löytää kuitenkin myös muunlaisia mekkoja satumaansa vaatekaapista. Minkä mekon hän lopulta valitsee? Ja kuinka kiukun kanssa käy?

Pippa Pippuri -sadut käsittelevät ja sanoittavat hauskalla tavalla harmituksen ja kiukun tunteita. Pippa Pippuri ja keltainen mekko on Sinituuli Viljasen kirjoittaman ja kuvittaman Pippa Pippuri -satusarjan ensimmäinen osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

When Winnie-the-Pooh sets out to catch a Heffalump he finds himself in a sticky situation. Luckily his loyal friend, Piglet, isn't far away . But something in his little soul prevented him from running, And Piglet's voice rose clear and strong, 'Hold on, Pooh Bear. I'M COMING!'.

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Hurja jengi Näytä tarkat tiedot

The bad guys. Episode 1, suomi
Kirja
Blabey, Aaron, sarjakuvantekijä ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurja jengi 1
Oletko valmis? Tässä on hauskin, hurjin ja coolein kirja, jonka ikinä luet.

Saammeko esitellä: Hurja jengi. Mahdottoman rämäpäinen ja vaarallinen ja... kerta kaikkiaan hurja! Mutta nyt he aikovat ryhtyä sankareiksi.Tästedes herrat Susi,Piraija, Käärme ja Hai vannovat ryhtyvänsä vain ja ainoastaan hyviin tekoihin... halusit tai et. Hyppää jo kyytiin!

Hulvattoman hauska ja sarjakuvamainen sarja sopii kaikille huumorin ja yllätysten ystäville. Se on houkutteleva lukupala aloitteleville lukijoille ja ihan parasta viihdykettä jokaiselle alakoululaiselle.

Hurja jengi -sarja on valloittanut maailman: best- selleriksi kivunneita kirjoja on myyty jo kaksi miljoo- naa kappaletta yli 30 maassa. Sarjasta on myös tekeillä Dreamworks-elokuva.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Vehniäinen, Jarkko, sarjakuvantekijä ; Lappalainen, Marja, sarjakuvantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kamalan luonnon kaheli kettu saa viimein oman kirjan.

Viekas sarjakuva-albumi kokoaa yksiin kansiin ketun tähdittämiä strippejä ja sunnuntaisivuja, jotka pursuavat kettumaista asennetta ja riehakkuutta. Suosikkihahmo näyttää, millaista on elämä kamalan luonnon nurjalla puolella. Mukana kaikki parhaat kettustripit sekä rutkasti juttuja, joita ei ole aiemmissa albumeissa nähty.

Tallennettuna: