Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 11/2020

Uutuudet ajalla 9. - 15.3.2020

Muokattu: 17.4.2020
Hakutulos 2
Kirja
Koutaniemi, Meeri, kirjoittaja, valokuvaaja ; Leinonen, Ann-Mari, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vahvaksi rikotuissa ovat äänessä seksuaalisesta väkivallasta selvinneet ihmiset.

Seksuaalisen väkivallan uhriksi joutuu vuosittain Suomessa noin 50 000 ihmistä. Tapauksista poliisille ilmoitetaan vain vähän yli tuhat. Seksuaalinen väkivalta on osa arkipäivää, ja se koskettaa jokaista yhteiskuntaluokkaa, ikäryhmää ja sukupuolta. Julkisessa keskustelussa vähemmälle jäävät selviytyjien tarinat, jotka pystyvät murtamaan häpeää ja syyllisyyttä raiskauksen luoman tabun ympäriltä.

Vahvaksi rikotut sisältää suomalaisten tarinoita heidän kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta.

Teos osoittaa, kuinka tuhoisaa väkivalta on uhrien seksuaaliselle identiteetille ja itsemääräämisoikeudelle. Samalla kirja näyttää, kuinka on mahdollista nousta menneisyyden yläpuolelle ja saada omanarvontuntonsa takaisin.

Kirja ottaa kantaa myös ajankohtaiseen tarpeeseen uudistaa suomalaista raiskauslainsäädäntöä.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Nykänen, Meri, kirjoittaja, haastattelija ; Kärkkäinen, Tuomas, kuvittaja ; Arkoma, Jussi, haastateltava
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä sinusta tulee isona? Nuoret kuulevat kysymyksen usein, ja se voi aiheuttaa hämmennystä tai jopa ahdistusta yläkoululaiselle, joka vasta pohtii millainen ihminen hän on.Toimittaja Meri Nykänen kertoo kannustavasti, selkeästi ja nuoria kunnioittaen, millaisia ammatteja maailmassa on ja miten niihin voi päästä. Konkretiaa uraihmettelyyn tuovat erilaisille urille päätyneiden ihmisisten haastattelut. He kertovat, millainen heidän tyypillinen työpäivänsä on, jos sellaista on, mistä he työssään pitävät, miten he päätyivät alalle ja miten he löysivät polkunsa.Koulun uudessa opetussuunnitelmassa itsearviointia ja -ohjautuvuutta odotetaan yhä nuoremmilta koululaisilta. Se kannustaa itsenäisyyteen ja valmistaa elämää varten, mutta nuoret voivat kokea nämä odotukset myös painostavina.Tämä opas kannustaa nuorta löytämään oman juttunsa ja luottamaan itseensä. Siinä kerrotaan myös käytännön vinkkejä itseä kiinnostavan alan tavoittelemisesta. Kirjassa on kolme osaa: oman jutun löytäminen, tositarinoita työelämästä ja mun elämä ja arki.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Palin, Michael, kirjoittaja ; Paju, Päivi, kääntäjä ; Bonner, Nick, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkittu matkailukirjojen ja -ohjelmien tekijä Michael Palin vietti vuonna 2018 filmiryhmineen kaksi viikkoa Pohjois-Koreassa. Tässä kirjassa hän kuvaa jäljittelemättömään tyyliinsä paikoin lähes surrealistisen matkansa päivästä päivään.
Hienoin valokuvin kuvitettu ja Palinin lämpimällä huumorilla ryyditetty kirja avaa harvinaisen näkymän suljettuun maahan.
Aiemmin jo 97 maata kiertänyt Palin kohtasi Pohjois-Koreassa todellisuuden, joka oli täysin toisenlainen kuin missään muualla. Maan, jonka kansa on täysin eristyksissä muusta maailmasta, ilman internetiä tai ulkomaan puhelinyhteyksiä, jossa sijaitsee maailman korkein asumaton rakennus, jossa pääkaupungin asukkaat heräävät joka aamu kovaäänisistä kaikuvaan johtajan ylistykseen ja jossa on 15 hyväksyttyä hiustenleikkuumallia.
Palin vie lukijan jyrkkien kontrastien matkalle. Pjongjang on huippumoderni pääkaupunki, jonne päästäkseen sen ulkopuolella asuvat pohjoiskorealaiset tarvitsevat matkustusluvan. Kaupungin rajojen ulkopuolella alkaa toinen todellisuus, köyhä maaseutu, joka ei näytä muuttuneen vuosikymmenten varrella.
Palin kuvailee elävästi näkemäänsä - ja sitä, mitä viranomaiset eivät tahdo hänen näkevän. Erityisen mielenkiintoisia ovat keskustelut, joita hänellä on tilaisuus käydä virallisten oppaiden, opettajien, propagandataiteilijoiden, sotilaiden ja maanviljelijöiden kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Ertimo, Laura, kirjoittaja ; Pelliccioni, Sanna, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkutieto on 2-5-vuotiaille suunnattu pienten tietokirjojen sarja.
Mukana kirjassa on tutkijahahmo Plop, joka puhuu suoraan lapselle ja kutsuu mukaan jännittäville tutkimusmatkoille.

Sarjan ensimmäinen osa Missä sinä olet? sukeltaa avaruuteen, maapallolle ja lopulta solujen kautta atomien maailmaan. Kirja opettaa hahmottamaan asioiden ja ilmiöiden mittakaavoja. Se näyttää ihmisen osana suurempia kokonaisuuksia ja paljastaa toisaalta sisällemme kätkeytyvät universumit.

Pikkutieto-sarjan kirjat herättelevät ajattelua ja vinkkaavat lapsille maailman ihmeellisyyksistä. Tarinamainen ja kepeä kerronta tarjoilee tiedon lapsenkokoisina annoksina.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Kuningatar käskee Kekomielen jäsenet tutkimusmatkalle, seikkailuun lähtee myös Riikkinen, pesän pienimmäinen. Yhdessä mittarimato Oukan kanssa se kohtaa ihmeitä, jotka saavat pään pyörälle ja vähän pelottavatkin.

Miksi mököjäkäräinen suree sukunsa pienenemistä? Keitä ovat mäihämainarit, jotka marssivat pesäkoloonsa loppumattomassa jonossa? Montako kertaa Puun runko haarautuu, ja miksi se tuntuisi joka mittauksella olevan eri paksuinen? Entä mikä on latvuksessa odottava kielletty Raja, jonka yli menneet eivät kuulemma koskaan ole palanneet takaisin?

Mahdottoman suuri puu nivoo matemaattisen ja filosofisen pohdiskelun äärettömästä osaksi riemastuttavaa seikkailukertomusta. Luovaan ja itsenäiseen ajatteluun kannustavaa teosta on ideoitu yhdessä Helsingin yliopiston Tiedekasvatuskeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Upeasti kuvitettu teos on suunnattu 6-9-vuotiaille, mutta se tarjoaa pohdittavaa myös varttuneemmille lukijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä oikeastaan erottaa meidät muista eläinlajeista?

Adam Rutherford vie meidät mielenkiintoiselle matkalle maailman ympäri tutkimaan eri elämänmuotoja.

Ihmislaji edustaa maapallomme miljardi lajia sisältävässä elämän sukupuussa ainoastaan pientä oksan versoa. Siitä huolimatta me ihmiset pidämme itseämme poikkeuksellisena lajina.

Luomakunnan kruunun tarkoituksena on selvittää, miten erityisiä ihmisten kyvyt loppujen lopuksi ovat. Esimerkiksi kommunikointi, työkalujen valmistaminen, tulen käyttö ja seksin harrastaminen ilman lisääntymistarkoitusta ovat ominaisuuksia, joita aiemmin pidettiin ainoastaan ihmisille tyypillisinä. Rutherford osoittaa kiehtovin esimerkein oletukset vääriksi.

Uusinta tutkimustietoa sisältävä Luomakunnan kruunu osoittaa, että mekin olemme loppujen lopuksi vain eläimiä, mutta auttaa samalla ymmärtämään, kuinka omanlaisia me niiden joukossa olemme.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Lehtinen, Silva, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pihalla ja kukkaniityllä kohtaamme kiinnostavia ja kauniita pikku ötököitä. Siellä lepattavat perhoset, pörräävät kimalaiset ja sudenkorennot, sirittävät heinäsirkat sekä kömpivät leppäpirkot, jäärät ja luteet. Niiden värien ja muotojen maailma on kiehtovan moninainen. Eri lajien elämänkulku munan, toukan ja ehkä kotelonkin kautta aikuiseksi vaihtelee yllättävillä tavoilla.

Mikä ötökkä? -kirjan kookkaista kuvista näkee pienikokoisten ötököiden kiinnostavia yksityiskohtia, jotka luonnossa usein jäävät huomaamatta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Käsikirja satuhieronnan luovaan maailmaan

Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta.

Satuhieronnassa yhdistyy kaksi lapsen kasvun ja kehityksen kannalta oleellista asiaa: satu ja hyvä kosketus. Satuhieronta parantaa lapsen itsetuntemusta, kehittää motoriikkaa ja sosiaalisia taitoja, lievittää stressiä ja helpottaa nukahtamista... Satuhieronnan positiiviset vaikutukset ovat mittaamattomat!

Kirjassa on helppojen satuhierontaohjeiden lisäksi tietoa kosketuksen ja läsnäolon voimasta kasvatuksessa sekä voimaannuttavia neuvoja lapsiperhearkeen.

Satuhieronnan kehittäjä Sanna Tuovinen on tutkinut, koonnut teoriatietoa ja käytännön kokemuksia yli 10 vuoden ajan. Kirjan on kuvittanut Sanna Pellicioni.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Puutarha on parhaimmillaan hyvinvointia lisäävä voimavara, jonka monimuotoisuus inspiroi ihmistä vuodesta toiseen ja innostaa aina vain oppimaan lisää.

Onnea tuottava voimaannuttava puutarha ei välttämättä ole kooltaan suuri, vaan pienelläkin alalla voi kasvattaa kukkia ja vihanneksia, jotka ilahduttavat hoitajaan-sa. Aistien puutarha on yhdistelmä kauneutta, herkullisia makuja, suloisia tuoksuja ja lintujen laulua.

Puutarhan salaisuus piilee sen loputtomissa mahdolli-suuksissa itsensä toteuttamiseen. Perennat luovat run-gon puutarhan kukinnalle, jonka loistoa kesäkukat täydentävät. Hyötypuutarhan omakasvattamien herkkujen avulla voi löytää uusia makuelämyksiä. Vuodenaikojen vaihtuvuus rytmittää kotipuutarhurin vuotta ja puutarhaharrastus jatkuu lähes koko vuoden alkaen kevättalvella taimikasvatuksesta ja päättyen syksyllä syyssipuleiden istutukseen ja talvetettavien kasvien talteen laittoon. Helppojen, varmojen kasvien kasvattaminen tuo onnistumisen kokemuksia, joita täydentää haastavampien kasvien kokeileminen. Kirjassa on perustietoa puutarhan perustamisesta ja kasvien kasvattamisesta sekä esitelty ihania kasveja, joiden kasvattaminen ilah-duttaa niin vasta-alkajaa kuin kokeneempaakin harrastajaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Camilleri, Lauren, kirjoittaja ; Kaplan, Sophia, kirjoittaja ; Pitkäniemi, Jenni, kääntäjä ; Brimble, Luisa, valokuvaaja ; Thoms,Tommy, valokuvaaja ; Batchelor, Anna, valokuvaaja ; Carroll, Tahnee, haastateltava
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Orastavan viherpeukalon unelmakirja tarjoaa kattavat ja helposti seurattavat hoito-ohjeet sadalle huonekasville. Teos esittelee niin trooppiset kasvit, palmut, mehikasvit, kaktukset kuin ilmakasvitkin. Vehreä koti on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä lajiopas: kirjan sivuilta löydät myös vihersisustuksen salat ja parhaat niksit, joilla saat kasvisi kukoistamaan! Luo otolliset olosuhteet kaikille huonekasveillesi, valitse lemmikkitalouksille sopivat vehreät kumppanit ja sommittele komeimmat esillepanot. Nyt et voi epäonnistua!

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Bergström, Seija, kirjoittaja, ; Leppänen, Arja, kirjoittaja,
2015
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Selkeä ja kattava markkinoinnin perusteos tarkastelee markkinoinnin kilpailukeinojen valintaa ja asiakkuuksien hallintaa kokonaisvaltaisesti.

Uudistetussa teoksessa huomioidaan markkinointiympäristön ja asiakaskäyttäytymisen muutokset. Markkinointiviestinnän sähköistyminen ja sen vaikutus mediavalintoihin kuvataan monipuolisesti. Teoriaa myös havainnollistetaan monilla käytännön esimerkeillä, joissa tarkastellaan erityisesti suomalaisten tuotteiden ja palveluiden menestymistä muuttuvassa, yhä globaalimmin toimivassa maailmassa.

Kirjan liitteenä on markkinoinnin avaintermejä, englanninkielinen ydinsanasto
ja linkkejä erilaisiin lisätiedon lähteisiin.

Tekijät ovat markkinoinnin koulutuksen ammattilaisia, joilla on yli 20 vuoden kokemus oppimateriaalien kirjoittamisesta. Kirja soveltuu erityisesti markkinoinnin korkeakouluopetukseen ja käsikirjaksi yrittäjille.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
CD
Perkiö, Soili, säveltäjä ; Nuotio, Eppu, sanoittaja ; Kallio, Matti, sovittaja ; Ikonen, Aili, esittäjä ; Kallio, Matti, esittäjä ; Lehikoinen, Lotte, johtaja ; Nalle-laulajat, esittäjä
2016
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kuusi eteläpohjalaista kansanlaulua" (Six Ostrobothnian Folk Songs) was commissioned by bassbaritone Juha Uusitalo and pianist Pami Karvonen. They wanted to pay homage to Toivo Kuula in 2018, which was a centenary year of Kuula's birth. Paavo Korpijaakko was awarded with a similar commission.

During his folklore gathering trips to South Ostrobothnia in the west coast of Finland in 1907, Kuula wrote down a total of 362 songs. Of these he arranged only 12 for voice and piano. These songs are among the most important in the Finnish lied repertoire.

Versions for high, medium and low voice are contained within this publication.

--
Kuusi eteläpohjalaista kansanlaulua on bassobaritoni Juha Uusitalon ja pianisti Pami Karvosen tilaus. He halusivat kunnioittaa säveltäjä Toivo Kuulan muistoa vuonna 2018, jolloin hänen kuolemastaan tuli kuluneeksi sata vuotta. Vastaavan tilauksen sai myös säveltäjä Paavo Korpijaakko.

Keruumatkallaan Etelä-Pohjanmaalla 1907 Kuula merkitsi muistiin kaikkiaan 362 laulua, joista hän itse sovitti ja sävelsi kaksitoista lauluäänelle ja pianolle. Nämä laulut kuuluvat suomalaisen liedkirjallisuuden merkittävimpiin. Kuulan keräämistä lauluista 258 sisältyy ns. A-tekstiin (Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia 392), mistä käsillä olevan koosteen laulut on valittu. Teoskokonaisuus sai kantaesityksensä Uusitalon ja Karvosen kiertueella Etelä-Pohjanmaalla marraskuussa 2018.

Lauluista julkaistaan samassa niteessä versiot kolmelle äänialalle.

Content:
Hiljaa vaan ei kiirusta
Tuuli sitä tupaa huiskuttaa
Mettän korves kulkiessani
Mukarin Lissu
Ennen kovasta kallion syrjästä
Likka se istuu järven rannalla

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Virtanen, Ari, kirjoittaja ; Gandara, Rio, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Virtanen on seurannut Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM karsinnat alusta loppuun. Hän on ollut paikalla jokaisessa ottelussa ja sen lisäksi kymmenissä harjoituksissa ja oheistilaisuuksissa. Hän on myös haastatellut joukkueen pelaajia, valmentajia, huoltoryhmän jäseniä ja muita taustahenkilöitä.

Tässä kirjassa Virtanen kertoo, kuinka mahdottomasta tuli mahdollista kuinka juuri se joukkue, jonka uskottavuus horjui vielä muutama vuosi sitten, onnistui toteuttamaan suuren unelman. Kahdeksankymmenen vuoden epäonnistumisten jälkeen Suomi pelaa ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvoturnauksessa.

Ari Virtanen, 44, on Helsingin Sanomien urheilutoimittaja, jonka pääseurantalaji on jalkapallo.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isä, poika ja pankkiryöstö!

Maaliskuussa 2016 Sakari Markkanen tatuoi juuri kuolleen isänsä kuvan rintaansa, sydämen kohdalle. Isä tuli Santa Muerten, pyhän kuoleman, ja huumekauppiaiden pyhimyksen, Jesus Malverden, viereen.
1990-luvun puolivälissä Volvo-Markkanen oli Pohjoismaiden kuuluisin rikollinen. Hän oli pankkirosvo, jota pelättiin ja kunnioitettiin. Mutta Volvo oli myös isä, joka talutti poikansa ala-asteelle ja sanoi että jos tätä kiusataan, miehet laitetaan asialle. Kun koulussa oli ongelmia, isän oikea käsi tosiaankin tuli valvomaan luokkaan.

Kun opettaja kysyi lasten toiveammatteja, Sakari ei halunnut palomieheksi. Hän halusi isänsä tavoin pankkirosvoksi. Ryöstettyään myöhemmin ensimmäisen pankkinsa Ruotsissa, Sakarista tuntui hienolta katsoa isää silmiin. Sieltä loisti ylpeys.

Sellaisia isät ovat, kannustavat lapsiaan. Pitävät lankoja käsissään, johdattavat ja auttavat. Kertovat, miten kassakaappi räjäytetään sisältöä tuhoamatta ja polveen ammutaan niin että polvi menee täydellisesti paskaksi.

Rikolliseksi kasvatettu on Sakari Markkasen tarina. Se on kertomus rikollisuudesta, mutta myös tarina ystävyydestä, vanhemmuudesta ja esimerkin voimasta.

Kimmo Laakso on helsinkiläinen vapaa toimittaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämästä harva selviää ilman haavoittavia kokemuksia, mutta syvimmistäkin haavoista voi toipua. Tämä kirja on suomalaisittain harvinainen kertomus siitä, kuinka vaikeistakin lapsuuden koettelemuksista voi toipua tasapainoiseen, jopa onnelliseen elämään. Teoksessa Tina Laiho kertoo henkilökohtaisen tarinansa lapsuuden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja rikkinäisistä perhesuhteista selviytymisestä aidosti ja hienovivahteisesti.

Tina Laihon yksilöllisen elämänpolun haasteiden ja valonpilkahdusten kuvaus liittyy teoksessa laajempaan asiantuntijakeskusteluun ja ajankohtaiseen ammatilliseen tietoon haavoittavan lapsuuden vaikutuksista nuoren ja aikuisen elämään. Kirjan lopusta löytyvä Johanna Linner Matikan asiantuntijapuheenvuoro kuvaa havahduttavasti lapsuuden haitallisten kokemusten merkitystä ilmiötasolla ja valottaa niistä toipumisen keskeisiä tekijöitä.

Kirja puhuttelee niin vaikeiden asioiden kokijoita kuin ammattilaisiakin. Samalla se lisää ymmärrystämme elämän karikoista, ja niiden kanssa elämisestä. Teos auttaa kohtaaman kivun ja sen kokijan myötätuntoisesti olipa kyse läheisistä, ystävistä tai asiakkaista. Tämä koskettava ja mukaansatempaava teos tuo toivoa kaikille meille haavoittuneille.

Tina Laiho on varhaiskasvatuksen opettaja ja koulutettu kokemusasiantuntija seksuaalisen hyväksikäytön kysymyksissä. Ahdistus, häpeä ja syyllisyys olivat vuosikymmenet kulkeneet hänen mukanaan elämänpolulla. Terapiavuosien myötä syntyivät rauha, valo ja kiitollisuus elämästä. Tina Laiho haluaa jakaa tarinansa muille haavoittuneille, ja tuoda heille toivon siitä, että elämän voi saada takaisin jopa vuosikymmeniä traumaattisten kokemuksien jälkeen.

Eveliina Salonen on ihmismielestä ja sen mahdollisuuksista viehättynyt teologi ja varatuomari. Lapsuuden seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän tabun purkaminen ja toivon tuominen niiden elämään, joita lapsuudessa on kohdeltu kaltoin, saivat Eveliinan tarttumaan tämän kirjan toimittamiseen.

Johanna Linner Matikka on yhteiskuntatieteilijä, väitöskirjatutkija ja sosiaalialan moniosaaja. Hän on toiminut hyvinvointia haastavien kysymysten äärellä niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä viimeiset 10 vuotta. Johanna tarkastelee yhteiskuntaa lempeän kriittisesti, säilyttäen samalla uskon muutoksen mahdollisuuteen ja rakkauden voimaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kørner ja Werner 2
Kööpenhaminalaisessa sairaalassa kulkee kuolemanenkeli. Poliisi saa tutkittavakseen veristen rituaalimurhien sarjan.

Alastomia, viilleltyjä ruumiita löytyy eri puolilta kaupunkia. Tutkija Jeppe Korner saa murhat selvitettäväkseen, mutta joutuu toimimaan ilman pariaan Anette Werneriä, joka on äitiyslomalla. Jeppen ajatukset pyörivät aivan liikaa muualla kuin tutkimuksessa, kun taas Anette palaa halusta päästä takaisin työhön ja murhatutkimuksen pariin. Tutkimukset johtavat hoiva-alan pehmeän pinnan alla sykkivään pimeään sydämeen. Verkko kiristyy, mutta kenen ympärillä?

Tanskalaisen dekkarikuningattaren hyytävän jännittävä Krokotiilinvartija saa jatkoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanessa Frank 1
Järjestäytyneen rikollisuuden lonkerot yltävät ympäri maailman.

Suuren luokan trilleri kaikilla herkuilla!

Uuden jännityssarjan sankarittaren, rikostutkija Vanessa Frankin, elämä on mullin mallin, mutta taka-alalle jättäytyminen ei ole koskaan sopinut hänelle.

Tukholmalainen luksuskelloliike ryöstetään, mutta ainuttakaan rannekalloa ei viedä. Menestyneitä liikemiehiä siepataan, ja heidän perheiltään vaaditaan lunnasrahoja. Etelä-Amerikassa käydään laajaa elinkauppaa, jota johdetaan Chilessä sijaitsevasta natsisiirtokunnasta käsin. Omapäinen rikostutkija Vanessa Frank oivaltaa, että tapahtumien välillä on yhteys. Väliaikaisesta viraltapanosta huolimatta hän jatkaa sitkeästi monirintamasotaa kansainvälisesti järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan, jolla osoittautuu olevan haarapesäkkeitä Ruotsin poliisivoimissa.

Chileläis-ruotsalaisen Pascal Engmanin (s. 1986) Patriootit esitteli ajankohtaisen ja huikeaan juonenkuljetukseen yltävän esikoistrilleristin. Toinen romaani, Polttava maa, räjäyttää pankin. Engman on entinen Expressen-lehden toimittaja, jonka huolellisesti taustoitettu kerronta liikkuu vaivattomasti ja juonivetoisesti eri maissa ja maanosissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhmä Halme 2
Ryhmä Halme -sarjan toisessa osassa rikoksen jäljet ulottuvat itärajan taakse

Rikoskomisario Halmeen puhelin soi. Soittaja on rikosylikonstaapeli Ann-Mari Forsman hänen erikoisryhmästään. Ann-Mari on löytänyt mökkinsä portailta jäätyneen, verisen ruumiin. Kuolleen taskussa on henkilöllisyystodistus, mutta tiimin lappeenrantalaisvahvistus Sergei Petrov tietää heti, etteivät henkilötiedot ole uhrin. Hän ei kuitenkaan hiisku siitä sanaakaan muille, ja siihen hänellä on syynsä.

Ann-Mari jäävätään tapauksen tutkinnasta. Sergei häipyy omin luvin seuraamaan murhan jälkiä Venäjälle. Kun kaksi on poissa pelistä, Halmeen tiimi nilkuttaa, ja uuden kihlakunnansyyttäjän haukankatseelta mikään epäkohta ei jää huomaamatta.

Luopiot jatkaa Pirulaisen aloittamaa rikosromaanisarjaa, jonka ytimenä on Lounais-Suomen poliisin erikoistiimi Ryhmä Halme. Tomas Gads kuvaa terävällä psykologisella silmällä niin rikostapauksia tutkivan poliisiryhmän keskinäisiä jännitteitä kuin rikoksen poluille päätyneiden mielenmaisemaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja Gotlandi kurat, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 6
Tallinna vuonna 1433. Kaupunki on juuri tuhoutunut suuressa palossa.

Apteekkari Melchior saa kirjeessä salaperäisen varoituksen: Gotlannin piru on tullut Tallinnaan ja uhkaa hänen henkeään. Samaan aikaan hänen ovelleen saapuu kauppias henkitoreissaan pyytämään ratkaisua vanhaan verityöhön. Kuolevan viimeinen toive on pyhä, joten Melchior käy toimeen, vaikka ei tiedä kuka on tappanut kenet ja milloin. Hänen ainoa johtolankansa on kuusi hopeaista solkea, jotka johdattavat hänet piispan palatsiin Tartossa. Mitä tapahtuu, kun Melchior saa kuulla hänen poikansa liittyneen salamurhaajien veljeskuntaan? Melchior raottaa ikivanhan hiljaisuuden verhoa, kieroutuneet synnit paljastuvat ja pahuus pääsee valloilleen.

Kauppiaiden, munkkien ja konnien vanhaan Tallinnaan sijoittuva rikosromaani vie lukijansa keskiajan pimeälle puolelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja Oleviste môistatus, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 1
Apteekkari Melchior -sarja sijoittuu 1400-luvun Tallinnaan. Vielä rakenteilla olevan kaupungin siluettia hallitsee Toompean linnoitus. Saksalainen ritarikunta on juuri karkottanut ryöstelevät vitaaliveljet Itämereltä, ja kasvavassa kaupungissa vilisee kauppiaita, sotilaita, kirkonrakentajia, dominikaanimunkkeja ja maallikkoveljiä, raatimiehiä ja maankiertäjiä.

Tarina alkaa, kun korkea-arvoinen saksalaisritari murhataan Toompealla. Uhrin pää on leikattu irti ruumiista, ja suusta löytyy gotlantilainen kolikko. Murhaaja ei tyydy yhteen uhriin vaan jatkaa hirmutöitään pitäen koko kaupunkia kauhun vallassa. Pian nuori ja nokkela apteekkari Melchior pyydetään voudin avuksi selvittämään tapausta. Arvoitusten labyrintti johtaa Melchiorin muinaisten balttilaislegendojen ja vitaaliveljien salaisuuksiin. Mysteerin polttopisteessä on rakenteilla oleva Olevisten eli Pyhän Olavin kirkko.

Hargla pitää jännityksen yllä loppuun saakka: tarinan odottamaton loppuratkaisu avautuu vasta viimeisillä sivuilla, jossa Melchior vihdoin paljastaa syyllisen. Kirjailija Indrek Hargla (salanimi) on Viron tunnetuin scifi- ja fantasiakirjailija. Olevisten kirkon arvoitus on hänen ensimmäinen historiallinen rikosromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus Näytä tarkat tiedot

Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apteekkari Melchior 2
Tallinna vuonna 1419. Kolme ihmistä on nähnyt Rataskaivonkadulla aaveen - ja heidät on pian sen jälkeen löydetty surmattuina. Mikä yhteys näillä kolmella on samalla kadulla sijaitsevaan taloon, jossa kuuluu kummittelevan vuosikymmenten takaisten hirmutekojen tähden?

Kun pahamaineisen Unterrainerin talon edestä löytyy tuntemattoman kulkurin silvottu ruumis, alkaa apteekkari Melchior selvittää, mitä talossa oikein on tapahtunut ja miksi näyttää siltä kuin menneisyyden haamut haluaisivat kostaa kärsimyksensä eläville ihmisille. Melchiorin tie käy Piritan luostarin ja ilotalon kautta vanhan virolaisen noitasuvun jälkeläisten luo ennen kuin hän kohtaa Rataskaivonkadun kummituksen silmästä silmään.

Rataskaivonkadun kummitus on toinen osa Indrek Harglan keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuvassa apteekkari Melchiorista kertovassa sarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oskari Onniston uskomattomat vastoinkäymiset 2
Nolo, nolompi - Oskari!
Oskarin uskomattomat vastoinkäymiset jatkuvat! Huumoria ja sarjakuvaa yhdistävän kirjasarjan toisessa osassa Oskarin kesän pilaavat kasvio ja kauhea leprankukka.
Ihana kesäloma voi alkaa, paitsi että... a) Oskari on matkalla mökille ilman mukavuuksia ja juoksevaa vettä b) hyttysten ja muiden villieläinten syötäväksi c) ellei huku sitä ennen, koska kaveri Antti ei tiedä tapin roolia veneessä. Vastoinkäymisiin lisätään vielä ainakin äidin hirveät bikinit sekä hullu rehtori, joka lomailee lähistöllä. Kun Oskari löytää kasvioonsa huumaavan tuoksuisen leprankukan, homma lähtee lopullisesti lapasesta. Tuskin edes hänen luomansa sarjakuvahahmo, Lepramies, voi heitä enää pelastaa!
Roope Lipasti (s. 1970) on lietolainen kirjailija ja kolumnisti. Hän on vastuussa tämän kirjan huumorista. Lipastin lapsille ja nuorille suunnattu Viikinki-trilogia (2015-2017) on palkittu Lasten LukuVarkaus -, Kirjava Kettu - sekä Anni Polva -palkinnoilla.
Anton Lipasti (s.1996) on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun elokuvalinjalta ja on vastuussa tämän kirjan hulvattomista sarjakuvista.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seikkailuserkut 6

Serkkujen seikkailut jatkuvat! Uikkusaaressa vietetään talvilomaa hyytävissä tunnelmissa.

Siskokset Julia ja Pörri ja heidän serkkunsa Jori ja Alex pääsevät Frida-tädin ihanaan Uikkusaareen ensi kertaa talvilomalle. Se alkaa pahaenteisesti. Itäsatamassa vieras poika kertoo serkuksille Uikkusaaressa majailleesta karmeasta merirosvosta. Frida-tädin mökin pihapiiriin on ilmestynyt kuin tyhjästä lumiukko, jonka pää onttoine silmäkuoppineen muistuttaa pääkalloa. Ihan kuin iljettävä lumiukko siirtyisi salamyhkäisesti päivä päivältä lähemmäs mökkiä.
Kun Alex löytää saaren pohjoiskärjestä oudot jalanjäljet, alkaa tapahtua kummia.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fitness-maailman kulissit murenevat ovelassa psykologisessa trillerissä

Kolmen teinitytön vaarallinen laihdutusleikki johtaa tragediaan. Kymmenen vuotta myöhemmin Saarasta on tullut menestynyt fitness-tähti, joka joutuu palaamaan nuoruutensa näyttämölle Pohjois-Suomeen ja kohtaamaan menneisyytensä. Mitä tyttöjen välillä aiemmin todella tapahtui? Matto vedetään toistuvasti pahaa aavistamattoman lukijan alta, kun petollisen muistin kerrokset alkavat paljastua.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi varhaisnuorten kauhusarja menestysdekkaristilta!
Kristina Ohlsson on osoittanut taitonsa kirjoittaa koukuttavaa kauhua aikuisille, nyt hän tarjoilee sitä myös nuorille.
”Tosi hyvä ja jännittävä, helppolukuinen eikä voinut jättää kesken. Suosittelen muille lapsille, jotka pitävät lukemisesta. Ihan huippu.” Elias.
Outo muukalainen ilmaantuu Eldsalaan keskellä yötä. Näin hiostavaa kesää 12-vuotias Herbert ei muista kokeneensa, ampiaisia pörrää joka paikassa. Sitten ihmisiä alkaa sairastua erikoisesti. Herbertillä ja Sallylla on pahoja aavistuksia. Yhdessä nuoret hakeutuvat salaiseen lymypaikkaansa, jossa he ovat turvassa niin eläviltä kuin kuolleiltakin. Vai ovatko?
Kristina Ohlsson (s. 1979) tunnetaan rikostutkija Fredrika Bergmanista ja asianajaja Martin Benneristä kertovista aikuisten dekkareistaan. Häneltä on suomennettu myös nuorten dekkaritrilogia Lasilapset, Hopeapoika ja Kivienkelit (WSOY 2018-2019), jonka avausosa voitti Ruotsin radion lastenromaanipalkinnon 2013.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Serranon perhe -meininkiä kotona ja koulussa!

Anni kaverinkesyttäjä on alakouluikäisille sopiva sympaattinen tarina kivoista ja oudoista tyypeistä.

10-vuotias Anni on kekseliäs, energinen ja hauska - siis kotosalla. Valitettavasti Koulu-Anni on paljon vaisumpi tapaus, eikä uutta ystävää tahdo millään löytyä parhaan kaverin muutettua pois. Kotonakaan kaikki ei mene nappiin, kun uusi lemmikkipossu Vaappu ei suostu kesyyntymään vaan mököttää pöydän alla. Annin on pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä kaverinkesyttäjäksi. Eiköhän siihen samaan syssyyn kesyynny yksi vastahakoinen possukin.

Esikoiskirjailija Kaisa Paasto (s. 1979) on Espoossa asuva kääntäjä-copywriter, jonka kotona asuu lapsia, lemmikkejä ja mies, mutta ei yhtään possua.

Palkittu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Mari Ahokoivu (1984) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hänen sarjakuviaan ja lastenkirjakuvituksiaan on julkaistu monissa maissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kylmä sota. Liekehtivä rakkaus.

Suuri, tositarinan inspiroima lukuromaani rakkaudesta maailmanhistorian polttopisteessä.

Tätä ei koskaan tapahtunut on mukaansatempaava tarina vakoojista ja sihteereistä, kirjailijoista ja rakastajattarista, toisinajattelijoista ja vallankumouksellisista. Se kertoo siitä, miten CIA salakuljetti Neuvostoliittoon propagandan sijaan rakkaudesta kertovan romaanin. Se on tarina rohkeista naisista historian painekattilassa. Se on ilmiö.

”Suurenmoinen, romanttinen lukunautinto.” The New York Times
”Lumoava... Harvinaislaatuinen, ahmittava kirja, jonka kerronta soljuu yhtä ovelasti kuin sen juoni.” Vogue

Lara Prescott on opiskellut yhteiskuntatieteitä Washington D.C:ssä, Namibiassa ja Etelä-Afrikassa. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli poliittisen kampanjan konsulttina. Tätä ei koskaan tapahtunut on hänen esikoisromaaninsa, jonka julkaisuoikeuksista on maksettu maailmalla kuusinumeroisia summia. Romaani julkaistaan 28 kielellä ja sovitetaan elokuvaksi. Lara on saanut nimensä Tohtori Zivagon sankarittaren mukaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Malamanteri 1

Kun mahdoton on mahdollista!

Malamanteri aloittaa trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille. Siellä monet vannovat nähneensä mystisen kiehtovan merihirviö malamanterin...

Herbert Lemon on Hotelli Nautiluksen löytötavarapisteen hoitaja. Aina ei ole helppoa palauttaa hukattuja tavaroita oikeille omistajille ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kadonnut on ihminen. Kun Violet Parma ilmestyy etsimään hotellista kaksitoista vuotta aiemmin kadonneita vanhempiaan, lapset lähtevät kiehtovalle arvoitusten polulle, joka ei väistä merihirviö malamanteria.

Mikä on tämä tarujen olento, joka vetää puoleensa ihmisiä ja joka voi toteuttaa toiveita? Ja mikä on silloin vaihtokaupan hinta?

9-99-vuotiaille suunnatun sarjan on suomentanut sanataituri Jaana Kapari-Jatta. Malamanterin hiukan nyrjähtäneessä maailmassa yhdistyvät Tim Burtonin ja Wes Andersonin elokuvien goottinen ja veikeä vire. Sen tunnelmasta ei haluaisi koskaan pois.

Thomas Taylor on brittiläinen kirjailija ja taiteilija, joka muistetaan mm. ensimmäisen Harry Potter -kirjan kannen kuvittajana. Malamanteri aloittaa trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viisas ja haikeanhauska romaani muuttuvasta perhe-elämästä ja siitä, kuinka vaikeaa on asua saman katon alla

Richard ja Paula tapaavat pikkujouluissa. Illan mittaan jotakin tapahtuu heidän välillään, mutta kestää vuoden ennen kuin he kohtaavat uudelleen.

Richard on päättänyt panostaa perhe-elämään Sonjan kanssa. Silti hänen ja Paulan välille kehkeytyy ystävyys, joka syvenee kohti jotakin muuta, mitä? Paula on vanhempi, Paula on kiinnostava. Richard on yhä pahemmin solmussa tunteidensa kanssa.

Neitsytpolku on romaani aluista ja lopuista, intohimosta joka syttyy vähitellen. Siitä kun löytää itsensä myrskyn silmästä ja joutuu kysymään: Miten haluan elää? Mihin minulla on oikeus?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosa Örn 2

Rakastetun Opettajattaren itsenäinen jatko-osa!

Rosa Örn on kypsään ikään ehtinyt nainen, leski ja vapaaherratar. Nyt on hänen lastensa vuoro valloittaa maailma ja sydämet. Mutta kohtalo puuttuu peliin.

Vallasrouva jatkaa suursuosion saavuttaneesta Opettajattaresta tutun Rosan tarinaa. Vanha kartano palaa poroksi ja uuden Kotkankallion rakentaminen alkaa, eikä leskirouva Rosa Örnillä ole aikaa haikailuun. Hän ei ole enää nuori opettajatar vaan varakas, itsenäinen vallasrouva, joka haluaa kouluttaa niin omat lapsensa kuin kaksi kasvattiaankin ajan parhaaseen tyyliin. Se merkitsee opintoja ulkomailla ja etenkin tyttölapsille kamppailua kivisellä uralla. Myös rakkaus koettelee Akilan nuoria, eivätkä sen liekit armahda vapaaherratartakaan.

1800-luvun jälkipuoliskolla Suomi ja Eurooppa elävät rauhan ja vahvan talouskasvun sekä kiihkeän teollistumisen aikaa. Opintiet avautuvat vähitellen myös naisille ja monenlaiset uudet opinahjot saavat alkunsa.

Nelikymmenvuotisen kirjailijanuransa aikana Pirjo Tuominen on julkaissut yli viisikymmentä teosta, joista suurin osa on historiallisia romaaneja. Hänen teostensa vetovoima vain kasvaa, Tuominen lumoaa lukijansa kirja kirjalta väkevämmin.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ten years ago, Jess's mother was murdered by the Magpie Man. She was the first of his victims but not the last. Now Jess is the star of a YouTube reality series and she's using it to catch the killer once and for all. The whole world is watching her every move. And so is the Magpie Man.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

5 minuutin iltasatuja Näytä tarkat tiedot

5 minute classic stories, suomi
Kirja
Glass, Calliope, kirjoittaja ; Falk, Tanja, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suloiset Disney-tarinat levollisiin iltahetkiin!

Suosikkihahmot tuudittavat lapset uneen kahdeksassa juuri sopivan mittaisessa iltasadussa.

Iltasatukirjan kanssa on mukava päättää vilkaskin päivä, sillä Disneyn ihanat piirroshahmot saavat taatusti hyvälle mielelle. Tarinoissa Aristokatti Marie pujahtaa salaa Hottikatin syntymäpäiville, Kaunotar ja Kulkuri auttavat puuhun kavunnutta naapuriaan ja Pinokkio viettää riemukasta päivää oikeana poikana. Dalmatiankoira Laikku ryhtyy salapoliisiksi, Lilo ja Stitch piipahtavat koiranäyttelyissä, Simba opettelee kuninkaaksi ja seikkailut tempaavat lukijansa myös Ihmemaahan ja Sherwoodin metsään!

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Lilia, pieni keijukaisprinsessa ja lumoava yksisarvinen Näytä tarkat tiedot

Lilia, die kleine Elbenprinzessin: das verzauberte Einhorn, suomi
Kirja
Dahle, Stefanie, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neljä pientä tarinaa kertoo Lilian ystävästä yksisarvisesta. Yksisarvinen on kadoksissa, ja kun se vihdoin löydetään, siitä on tullut yhtä pieni kuin hiirestä! Asiaan on nähtävästi sekaantunut hajamielinen velho! Lilia yrittää kastella ja syöttää yksisarvisen entiseen kokoonsa, mutta keinot eivät tuota tulosta. Mutta lopulta tähänkin pulmaan löytyy ratkaisu.

Kirjassa tapaamme myös vanhat ystävämme Trotin, metsänuuskun, ja Miikkusen, nittykirvakan.
Tämä kirja on mainio herättelemään kiinnostusta lukemaan itse: tekstin seassa on kuvia, joiden merkityksen pikku lukijan on tarkoitus arvata. Kirjan lopussa on kuva-sanahakemisto. Kirja sopii mainiosti yhdessä luettavaksi tai oman lukupolun alkuun.

Stefanie Dahle (s. 1981) on saksalainen kirjailija-kuvittaja, jonka lumoavat satumaailmat ovat ihastuttaneet jo lukuisia suomalaisia. Piirtäessään suloisia satuhahmojaan hänellä on tapana kuunnella vastapainoksi raskasta hevimusiikkia! Aurinko kustantaa Lilia-sarjan lisäksi Dahlen Mansikkahaltijatar- ja Rosa Ruusunnuppu -sarjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Friend, Alison, kirjoittaja ; Taplin, Sam, kirjoittaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämän kirjan klassiset sävelet ja ihastuttavakuvitus sopivat täydellisesti rauhallisen hetkenviettämiseen pienten lasten kanssa kesken kiireisen päivän.

Kuunneltavana 5 rauhoittavaa klassista sävelmää.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maijan päiväkodissa vietetään sieniviikkoa, mutta Samuliina ei halua syödä herkkutattikastiketta. Päikyn setä sanoo, että isot tytöt eivät kiukuttele ruuasta. Maijakin huomaa, että hän on välillä aikuisten mielestä iso tyttö, mutta silti liian pieni vaikkapa ajamaan autoa.

Äidin kasvava vatsa ja tuleva isosiskous saavat Maijan miettimään, onko hän iso vai pieni - vai vähän molempia. Mutta onneksi maailmassa on ainakin yksi paikka, johon hän on aina sopivan kokoinen. Pieni Maija päättää Maijasta kertovan kuvakirjasarjan, jonka on hurmaavasti kuvittanut Marjo Nygård.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joskus tärkein löytyy ihan läheltä.
Kevät on vihdoin tullut! Innokas Pikkukarhu haluaa haistella kukkia, ihmetellä eläinten poikasia ja löytää itselleen uusia kavereita. Mutta sillä on aivan liian kiire, ja jotain tärkeää on vähällä jäädä huomaamatta...
Lämminhenkinen läsnäolokirja kutsuu kaikki puuhakkaat pikkukarhut nauttimaan lukuhetkestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 43

Varis sanoo varo! Näytä tarkat tiedot

Kråkan säger akta!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lystikäs kaksikko seikkailee nyt pienten käsissä kestävässä katselukirjassa.
Seikkailunhaluinen Mimmi ei keksi yhtään syytä, miksi lehmä ei voisi kiipeillä, tasapainoilla tai maistella jääpuikkoa. Varis on hitaasti lämpiävään tapaansa kovin vastahankainen ja varoittelee ystäväänsä tavan takaa. Maatilan isännän aurinkolasit tosin ovat Variksenkin mieleen...

Tallennettuna: