Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 12/2020

Uutuudet ajalla 16. - 22.3.2020

Muokattu: 17.4.2020
Hakutulos 1
Kirja
Huhdankoski, Erkki, kirjoittaja ; Kauppi, Matti, kirjoittaja ; Peranto, Esko, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

David Brown Tractors Ltd valmisti traktoreita 52 vuotta Englannin Yorkshiressä. Merkki tuli tutuksi myös suomalaisille vuonna 1949, kun ensimmäiset David Brown -traktorit saapuivat maahamme. Traktori sai hyvän vastaanoton koneellistuvassa maatalousmaassa, ja vielä yli 30 vuoden kuluttua traktorin valmistuksen päättymisestä pelloilla ahkeroi punaisia ja valkoisia Taavetteja.

Kirja kertoo yhtiöstä, sen historiasta, tuotteista, innovaatioista ja henkilöistä mutta ennen kaikkea traktoreista. Kirjoittajat ovat David Brown -harrastajia, jotka ovat lähdeaineistona käyttäneet eng-lantilaisen konekirjallisuuden parhaimmistoa sekä omia kokemuksiaan, joita on kartutettu useilla vierailuilla Melthamiin, traktorin syntysijoille. Kuvitus koostuu pääosin Suomessa palvelleista trak-toreista, joita Esko Peranto on vuosien mittaan kuvannut.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
Alanko, Pentti, kirjoittaja, valokuvaaja ; Koivunen, Taina, kirjoittaja, valokuvaaja ; Regårdh, Elina, kirjoittaja, valokuvaaja ; Saario, Meeri, kirjoittaja, valokuvaaja ; Paajala, Heidi, kuvittaja ; Eräpuu, Tiina, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja, jota ilman viherpeukalo ei pärjää! Uudistetussa ja ajantasaistetussa teoksessa on otettu huomioon uusien lajien ja lajikkeiden rantautuminen Suomeen sekä pienten pihojen tarpeet. Kattava teos neuvoo kaikissa työ- ja suunnitteluvaiheissa pihan perustamisesta ja maanmuokkauksesta sopivien koriste- ja hyötykasvien valintaan ja hoitoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
CD
Perkiö, Soili, säveltäjä ; Nuotio, Eppu, sanoittaja ; Kallio, Matti, esittäjä, tuottaja ; Aarnio, Roope, esittäjä ; Ikonen, Aili, esittäjä ; Kallio, Matti, esittäjä ; Lehto, Kukka, esittäjä ; Rantanen, Hannu, esittäjä ; Taipale, Mikko, esittäjä ; Lehikoinen, Lotte, johtaja ; Nalle-laulajat, esittäjä
2018
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 4
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clifton-kronikka 6
Clifton-kronikan kuudes osa alkaa itsemurhaviestillä, joka vaikuttaa kohtalokkaasti Harry ja Emma Cliftonin, Giles Barringtonin ja Lady Virginian elämään.
Giles on vaikean päätöksen edessä. Pitäisikö hänen vetäytyä politiikasta ja yrittää pelastaa rakastamansa nainen Karin rautaesiripun takaa? Onko Karin oikeasti rakastunut Gilesiin vai onko hän vakooja?

Lady Virginia on vararikon partaalla. Valoa tunnelin päähän tulee, kun hänen eteensä talutetaan louisianalainen Cyrus T Grant III, joka on tullut Englantiin katsomaan hevosensa menestystä Royal Ascot -tapahtumassa.

Sebastian Clifton on Farthings Bankin johtaja, työholisti, joka painaa ympäripyöreitä päiviä. Sebastianin pään ja henkilökohtaisen elämän sekoittaa Priya, intialainen kaunotar, jolle vanhemmat ovat jo valinneet aviomiehen. Samaan aikaan Adrian Sloane ja Desmond Mellor juonivat Sebastianin selän takana syrjäyttääkseen hänet pankin johdosta.

Harry Clifton haluaa päättäväisesti vapauttaa Anatoli Babakovin Siperian vankileiriltä, kunnes tapahtuu jotain, mitä kukaan ei osannut odottaa.

Clifton-kronikan toiseksi viimeisen osan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taikuuden aika 1
Velhopoika ja soturityttö lyöttäytyvät yhteen nitistääkseen pahuuden voimat. Jännittävä, hauska fantasiasarja alkaa.

Velhokuninkaan kuopus Xar aiheuttaa heimolleen harmaita hiuksia: pojalla ei ole taikavoimia, ja hän kapinoi isäänsä vastaan. Toive on soturikuningattaren tytär, joka puolestaan hallitsee taikuuden, vaikka taikuus onkin soturiheimossa ankarasti kiellettyä. Taikavoimiensa vuoksi hän joutuu jatkuvasti kommelluksiin.
Velhot ja soturit ovat vanhastaan perivihollisia, mutta Xar ja Toive sattuvat tutustumaan toisiinsa. Heidän on pakko yhdistää voimansa kun ilmenee, että julma noitakuningas kätyreineen uhkaa sekä velhojen että sotureiden heimoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vapaus, vanhemmuus ja tasa-arvo - voiko nämä yhdistää? Omaperäisestä perheenperustamisesta kertova esikoisromaani Neliöjuuri tarjoaa räväkkää huumoria, mutta myös syvällisempiä sävyjä.

Mitä tapahtuu, kun kaksi neljääkymppiä lähestyvää pariskuntaa päättää perustaa perheen yhdessä?

Identtiset kaksoset Kati Sormunen ja Sonja Tuomainen vauvakuumeilevat tahoillaan. Ajatus suloisesta vauvasta kierremakaronivarpaineen houkuttelee, mutta lapsiperhearjen ristipaineet arveluttavat. Vanhemmuus on suuri tuntematon, josta kaikuvat viestit ovat ristiriitaisia.

Olisi kätevää, jos tilauksen voisi hoitaa kotiovelle vauva & vaippakassi käteen -periaatteella, mutta koska se ei ole mahdollista, on aika virittää kotikutuinen hedelmöityspaja. Kaksoset ovat tottuneet jakamaan kaiken pienestä pitäen, miksei myös lasta. Mutta onko kaksi paria vanhempia lapsen etu vai samanlainen turhake kuin kesä- ja talviverhot?

Vauvaprojektin edetessä asiat mutkistuvat. Onko ympäristö - tai edes kukaan vanhemmista - valmis, kun järki, tarpeet, tunteet ja biologia vetävät nelikkoa eri suuntiin?

Siskosten elämää hämmentää ja selkeyttää salaperäinen sukulainen Alexander Rotekreutz, joka ilmoittaa testamenttaavansa heille hulppean huvilan, yhdellä tiukalla ehdolla.

Mari Frisk (s.1976) on espoolaistunut toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Neliöjuuri on hänen esikoiskirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuukka-Omar 5
Mitä kuuluu, Tuukka-Omar? jatkaa palkittua Tuukka-Omar-sarjaa. Viidennessä osassa sivutaan kulutuskulttuuria, taloudellisesti eri asemassa olevia perheitä sekä koulukiusaamista - näitä kaikkia tietenkin Tuukka-Omarin maailmaan sopivalla lempeällä ja uteliaalla tavalla.

Shakkikerhoon tulee vastikään paikkakunnalle muuttanut Julius, joka kutsuu Tuukka-Omarin ja tämän parhaan ystävän Paavon kotiinsa pikkujouluihin. Pojat eivät ole koskaan vierailleet niin isossa ja erikoisessa talossa. Juliuksen kodin erityispiirteet vain korostuvat, kun Paavon kotona patterit reistailevat, mikro lakkaa toimimasta ja isä kantaa hajonneiden esineiden tilalle kierrätystavaraa.

Koulussa kuudennen luokan Jalmari kavereineen ottaa Tuukka-Omarin silmätikukseen. Aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi, Paavoa vaivaava uusien tavaroiden himo vain pahenee ja äityy äärimmilleen, kun luokkakaveri Olavi saa juuri sen puhelimen, josta Paavo on unelmoinut.

Lopulta kaikki kääntyy parhain päin. Selväksi käy, että kivoja koteja on monenlaisia ja että uudet esineet eivät automaattisesti tuo onnea. Sekin kirkastuu, että kaikilla on elämässään mukavia ja jännittäviä asioita, mutta ne eivät suinkaan ole kaikilla samoja.

Niina Hakalahti (s. 1966) on tamperelainen kirjailija, joka kirjoittaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hänellä on kolme kanaa ja kaksi kissaa sekä vanha, vino talo.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täplä 5
Suosikkisarja jatkuu!

Täplä on iloinen ja utelias pieni jackrussellinterrieri. Niinpä sen on pakko ryhtyä viipymättä tutkimaan asiaa, kun se näkee pienen varjon luikahtavan puiston poikki. Kun Täplä säntää pensaikkoon varjon perään, se kohtaa pelokkaan, hiilenmustan silmäparin. Täplä pitää vieraasta pikkukoirasta välittömästi, vaikka se murisee.

Käy ilmi, että pikkukoiralla ei ole emäntää eikä isäntää. Täplä ystävystyy isännättömän koiran kanssa, mutta eräänä päivänä tulee iso auto, joka vie pikkukoiran mennessään. Mitä sille nyt tapahtuu? Tapaako Täplä ystäväänsä enää koskaan?

Ihastuttava kertomus isännättömästä koirasta, joka saa lopulta uuden kodin yllättävästä paikasta. Helppolukuinen, lämminhenkinen ja jännittävä kirja kaikille koirista pitäville lapsille, jotka ovat juuri oppineet lukemaan. Teksti sopii hyvin myös luettavaksi ääneen.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veljet 1
Veljet on ajankohtainen ja tiivistahtinen jännitysromaani maahanmuuttajaperheen veljesten elämänpolkujen risteämisestä. Kestääkö vahvinkaan veriside, kun vastassa on laki ja moraali sekä kiintymys muita läheisiä kohtaan?

Younas on kunnianhimoinen selviytyjä, joka on etsinyt paikkansa suomalaisesta yhteiskunnasta. Hän on kouluttautunut poliisiksi ja ylennyt esimiesasemaan Keskusrikospoliisin tutkijana.

Pikkuveli Amir ajautuu toimettomana väärään seuraan ja sitä kautta alati syvenevään rikoskierteeseen liittyessään maahanmuuttajajengiin. Työpaikka rakennusalalla tuo toivonkipinän, joka pian puhalletaan sammuksiin.

Amirin valinnat johtavat ennen pitkää veljesten välien kiristymiseen. Younasin tutkintatiimi törmää Amirin jengiin, mutta pian Younas ei enää tiedä keneen luottaa - edes poliisin sisällä. Amir puolestaan ei tiedä, kuinka selvitä tilanteista, joihin hänet pakotetaan kerta toisensa jälkeen. Entä jos jengin suunnalta tulevat uhkaukset ovatkin totta; kenen henki on silloin vaarassa?

Kun pahin tapahtuu, jää vain yksi kysymys: missä kulkee veljeyden ja moraalin raja?

Amirin tarina on Veljet-dekkarisarjan avausosa. Yllättäviä käänteitä ja koskettavia ihmiskohtaloita tarjoavat tapahtumat sijoittuvat Espooseen ja ovat tätä päivää. Viimeaikaisten pohjoismaisten uutisten valossa veljesten tarina on entistä ajankohtaisempi ja nostaa esille sen, miten tärkeää onnistunut maahanmuuttajien integrointi on.

Rakennusalalla työskentelevä Outi Hongisto (s. 1974) asuu Espoossa. Veljet on hänen esikoisdekkarinsa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt kaksi lapsille suunnattua matkakirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dodo 1
Dodo on nuorille suunnattu säeromaani, joka tihkuu vimmaa ja kesän loputonta valoa.

Yksinhuoltajaäidin kasvattamalla Iinalla on edessään paha paikka. Arvosanoja pitäisi nostaa, jotta lukiosta ja aikanaan yliopisto-opinnoista tulisi totta. Iina tuntuu kuitenkin onnistuvan vain poissaolojen määrän nostamisessa. Hänellä on syitä. Ensinnäkin on Tuukka. Poikaystävää on nykyään vaikea saada aamuisin edes sängystä ylös, saati hoitamaan asioitaan. Toiseksi on Dodo, heidän vaarallinen salaisuutensa. Luonnontieteellinen ihme, joka vaatii huolenpitoa 24/7.

Sitten äiti pakottaa Iinan kesäksi isän luokse maalle. Isän, joka valitsi mieluummin viinan kuin Iinan, ja jota Iina ei ole nähnyt vuosiin. Että sellainen unelmien kesä edessä.

J. S. Meresmaa on tamperelainen kirjailija, jolta on aiemmin julkaistu muun muassa Kuvastaja- ja Anni Polva -palkintoehdokkaana ollut Mifonki-fantasiasarja, sekä uusimpana vaihtoehtohistoriallinen steampunk-trilogia nimeltä Ursiini. Romaanien lisäksi häneltä on ilmestynyt lukuisia novelleja, joita on käännetty englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, portugaliksi, ruotsiksi ja romaniaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Terse! Tervetuloa Räkkärimarkettiin!

Radiomafiasta tuttu sketsihahmo Tarja Kulho palaa korsolaismarketin kassalle ja jakaa pika-analyyseja asiakkaiden tavasta elää.

Tarja Kulho on paitsi profeetta omalla kassallaan myös terapeutti ja kokemusasiantuntija, eikä hän epäröi jakaa näkemyksiään kassahihnan toisella puolella seisoville asiakkaille, halusivatpa he sitä tai eivät. Vuosien asiakaspalvelutyön tuomalla rutiinilla hän tarjoilee yksityiskohtaisia havaintoja muiden elämästä ja elintavoista, mutta vasta ilmoittauduttuaan Uusi suunta työelämälle -kurssille hän tajuaa, ettei ole koskaan pysähtynyt miettimään, mitä itse todella haluaa.

Paula Noronen on toimittaja, käsikirjoittaja ja kirjailija. Kirjailijana hänet tunnetaan suositusta Supermarsu-sarjasta. Televisiossa hänet on viimeksi nähty Villin kortin ja Hyvien ja huonojen uutisten panelistina. Tarja Kulho - Räkkärimarketin kassa on hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ellen Lähteen tutkimuksia 3
Ellen Lähteen Berliinin-matka saa odottamattoman käänteen, kun hän huomaa sotkeutuneensa kohuelokuvan kulisseihin. Hyvänmielen dekkarisarja jatkuu!

Ellen Lähde nauttii berliiniläisistä puutarhoista poikansa perheen talonvahtina. Berliiniin saapuu myös suomalainen ohjaaja Johannes Svärd, joka pian paistattelee uutuuselokuvassaan näyttelevien vaimonsa ja ex-vaimonsa kanssa siellä täällä. Ellen on kaikkien kanssa samaa mieltä: Elämänlanka on kaikkien aikojen rakkaustarina. Kunnes tapahtuu jotain hirveää, joka paljastaa rakkauden mustan puolen.

Elämänlanka jatkaa koukuttavaa sarjaa, jossa Ellen, intohimoinen puutarhaharrastaja ja marttaihminen, ratkoo rikosmysteerejä neitimarplemaiseen tyyliin.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eemun tarinoita 5
”Tykkään Eemun tarinoista siksi, että ne ovat jännittäviä ja hauskoja”, kertoi eräs nuori lukija. Sarjan viides osa Vähänkö hyvä ritari! jatkaa samalla otteella. Tapahtumat ovat juuri sen kokoisia, että alakoululainen voi kokea ne omakseen - siis sellaisia, että ne voisivat melkein tapahtua hänelle itselleen. Lukemista vauhdittaa myös kirjan visuaalinen ilme: lyhyet luvut, tekstiä rytmittävät puhekuplat ja runsas kuvitus.

Eemun tarinoiden viidennessä osassa ritarikortit ovat vallanneet Eemun ja kavereiden mielet, mutta kaikkein arvokkainta, Mustaa Ritaria, ei ole kenelläkään. Vai onko sittenkin? Ainakin Aleksi ja Mico kertovat nähneensä sellaisen Matildalla. Harmi vain, että kortti sattuu aina olemaan jossain muualla, kun Eemu haluaa nähdä sen. Epäilyttävää!

Ritarihuumassa Eemu suunnittelee Emilian ja Micon kanssa mahtavaa linnaa, johon Eemun mielestä tulee ainakin nostosilta ja vallihauta. Emilia taas haluaa linnaan jotain ihan muuta: meikkihuoneen ja porealtaan. Eemu on kauhuissaan. Mitä ritarit sellaisilla tekevät?

Kun vielä Micokin kehuu Emilian suunnitelmia, Eemusta alkaa tuntua, että hänelle ei kerrota aivan kaikkea. Onkohan nyt meneillään jotain, mitä Eemu ei osaa aavistaakaan? Vai onko kaikkeen ihan järkevä selitys?

Maarit Nurmi tekee opettajansijaisuuksia alakouluissa. Hänen kirjoittamaansa Eemun tarinoita -kirjasarjaa on julkaistu vuodesta 2018 alkaen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hienosyinen ja elegantti romaani, jossa tavallisen miehen elämä avaa näkymän koko Eurooppaa muuttaneisiin vuosikymmeniin. Vähäeleinen kertomus piirtää lukijan silmiin Alppien laaksot ja jyrkänteet ja koskettaa syvältä.

Saapuessaan syrjäisään laaksoon Alpeille Andreas Egger on vasta nelivuotias - tai niin arvellaan, sillä kukaan ei tiedä hänen tarkkaa ikäänsä. Laaksosta tulee hänen kotinsa loppuelämän ajaksi. Siellä hänestä kasvaa arvostettu sekatyöläinen, joka ryhtyy töihin suurelle rakennuttajalle. Egger joukoissaan firma synnyttää vuoristoon ensimmäisen junaradan ja tuo laaksoon mukanaan sähkön valot ja äänet. Laakson suojissa koittaa myös päivä, jona Egger seisoo ensi kertaa Marien, elämänsä rakkauden, edessä. Ja se jona Marie onkin poissa. Vasta vuosia myöhemmin Eggerin astuessa viimeiselle matkalleen, hän löytää Marien jälleen viereltään. Kun Egger katsoo menneitä vuosiaan, joina on todistanut modernin maailman saapumista kotiseudulleen, hän on täynnä ihmetystä.

Robert Seethaler on wieniläissyntyinen kirjailija ja näyttelijä, joka asuu Berliinissä. Hän on saksalaisen kielialueen kirjallinen kestotähti, joka on ollut mm. Man Booker -ehdokkaana. Kokonainen elämä oli ilmestyessään saksalaisen kielialueen myydyin kirja ja se on käännetty lähes 40 kielelle. Sitä on verrattu John Williamsin Stoneriin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olive Kitteridge on henkilö, jota rakastat vihata.

Vastustamaton romaani kitkerästä Olive Kitteridgestä, jota on helppo vihata ja sääliä. Pulitzer-palkittu teos vakuuttaa, että helpointa Olivea on sittenkin rakastaa.

Olive Kitteridge on eläköitynyt opettaja, joka paheksuu muutoksia kotikaupungissaan Mainen Crosbyssa. Tarkkanäköisesti hän punnitsee maailmanmenoa ja köykäiseksi sen toteaa. Mutta oman elämänsä suhteen Olive on sokea, kyvytön tunnistamaan lähipiirissään tapahtuvia muutoksia. Entinen oppilas, oma lapsi tai aviomies - kukaan heistä ei tunnu tavoittavan Oliven katsetta. Mutta pikkuhiljaa, aivan kuin varkain, alkaa tapahtua muutos. Pala palalta, tarina tarinalta, hahmottuu kuva Olive Kitteridgestä, joka vihdoin katsoo itseään peiliin. Ja se, jos mikä, tekee kipeää.

"Elizabeth Strout kirjoittaa empaattisesti muttei koskaan sentimentaalisesti." The Guardian

Elizabeth Strout (s. 1956) on kiitetty ja paljon luettu yhdysvaltalainen kirjailija. Hänet tunnetaan vahvana tarinankertojana, jonka teokset koskettavat taidokkaasti luoduilla henkilöhahmoillaan. Strout voitti vuonna 2009 Pulitzer-palkinnon teoksellaan Olive Kitteridge, josta on tehty Emmy-palkittu ja myös Suomessa ihastuttanut tv-minisarja. Pienoisromaani Nimeni on Lucy Barton oli monien muiden Stroutin teosten tavoin arvostelumenestys, joka nousi ansaitusti New York Timesin bestsellerlistan kärkeen. Elizabeth Strout on koulutukseltaan juristi. Hän on syntyisin Mainesta ja asuu nykyään New Yorkissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivätoimisto Muro 1
Mitä tapahtuu, kun mursu ja rotta perustavat yhdessä etsivätoimiston ja alkavat jäljittää mummojen kadonneita muistoja?
Muistoroiston jäljillä on 6-10-vuotiaille suunnattu arvoitusdekkari, jossa hurtti huumori yhdistyy vetävään tarinaan ja kiehtoviin kuviin. Jännittävän juonen taustalla kirja käsittelee ennakkoluuloja ja erilaisuutta, kodin jättämistä ja yksinäisyyttä. Teos on ensimmäinen osa Etsivätoimisto Muro -sarjaa.

Mursu-vaari on eläkkeelle jäänyt yksinäinen merikarhu, joka viettää hiljaiseloa puutalokodissaan. Eräänä iltapäivänä mursu herää torkuiltaan omituiseen ääneen. Aistit valppaina hän lähtee tutkimaan asuntoaan ja löytää ruokakaapistaan kutsumattoman vieraan, hämmentävän suuren rotan. Maailman toiselta laidalta tullut rehvakas jyrsijä tekee mursulle ehdotuksen, johon on helppo vastata: ”Ei missään tapauksessa!”

Kaikki muuttuu, kun Mursu-vaarin vanhan ystävän Allin muistolipas katoaa. Jos lipasta ei löydetä, Allin pitää muuttaa vanhainkotiin asumaan. Mursun on pakko auttaa ystäväänsä ja suostua rotan ehdotukseen. Niin alkaa jännittävä seikkailu: muistoroiston metsästys.

Kiehtova mysteeri johdattaa etsivät vanhan vankilan kallioisille kukkuloille, Turun Portsan mukulakivikaduille ja liejuisiin viemärikäytäviin. Kun roistoa etsitään, kaikki ovat epäiltyjä, jopa ne, jotka luulee tuntevansa.

Veera Vähämaa (s.1984) on sanataideohjaaja ja yhteisötaiteilija, joka toimii koulutaiteilijana kahdella turkulaisella alakoululla. Hän viljelee tarinoita ja runoja niin sairaaloissa, palvelutaloissa kuin päiväkodeissakin. Kahden pienen poikaviikarin äiti uskoo ikuisesti leikin ja lapsuuden ihmeelliseen taikaan. Muistoroiston jäljillä on hänen esikoislastenkirjansa.

Keanne van de Kreeke on Suomessa asuva hollantilainen kuvittaja. Hän on kuvittanut lastenkirjoja yli kymmenen vuotta sekä oppimateriaaleja, ja on lisäksi ollut mukana monissa yhteisöllisissä projekteissa mm. päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Christmas, Hawkins, 1984. All Chief Jim Hopper wants is to enjoy a quiet first Christmas with Eleven, but his adopted daughter has other plans. Over Hopper's protests, she pulls a cardboard box marked 'New York' out of the basement - and the tough questions begin. Why did Hopper leave Hawkins all those years ago? What does 'Vietnam' mean? And why has he never talked about New York? Although he'd rather face a horde of demogorgons than talk about his own past, Hopper knows that he can't deny the truth any longer. And so begins the story of the incident in New York - the last big case before everything changed.

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Kavereita ei saa syödä! Näytä tarkat tiedot

We don't eat our classmates, suomi
Kirja
Higgins, Ryan T., kirjoittaja, taiteilija ; Miettinen, Emilia, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka ollaan kavereita?

On Dinosaurus-Epun ensimmäinen eskaripäivä, eikä hän millään malta odottaa että pääsee tapaamaan uudet luokkakaverinsa. Mutta on vaikea ystävystyä, kun kaikki muut ovat ihan hirmuisen herkullisia! Nälkäinenkin dinosaurus oppii kyllä tavoille. Eppu näyttää mallia!

Hulvattoman hauska kuvakirja kertoo siitä, miten tul- la tutuksi muiden kanssa ja kuinka olla hyvä ystävä. Tätä herkkua et voi olla ahmaisematta kerralla!
P.S. Sinä et joudu koskaan Tyrannosaurus rexin syömäksi, ne ovat kuolleet sukupuuttoon. Kautta kiven ja kannon.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 11

Tallennettuna: