Haku

Uutuudet, vko 15/2020

Uutuudet ajalta: 6.4.2020 - 12.4.2020

Muokattu: 28.4.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Näkyvyys on vapaa ja kaikki on niin kuin olla pitää.”

Tove Janssonin valikoituja sitaatteja ja maalauksia luonnosta - ja ihmisestä sen keskellä.

Tove Janssonin kaunokirjallinen tuotanto pitää sisällään valtavan määrän luontokuvia ja -vertauksia. Suomen luonto - erityisesti meri ja sen saaristo - oli Janssonille voimavara ja taiteellisen innoituksen lähde. Kuvatessaan valoa ja värejä, merta ja metsiä, säitä ja luonnonvoimia hän kiteytti jotain oleellista myös ihmismielen liikkeistä.

Tove Janssonilla oli sanojen lahja, aivan kuten hänellä oli kuvien tekemisen lahja. Kokoelma on kuvitettu Janssonin luontomaalauksilla, jotka tekevät kirjan selaamisesta elämyksen. Edellinen, ihmiselämän eri vaiheita ja kokemuksia tarkasteleva sitaattikokoelma Sanojen lahja (2017) otettiin avosylin vastaan; sitä on ostettu lahjaksi ja itselle jo lähes kymmenentuhatta kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluatko osata sujuvasti matematiikkaa?
Oppia uuden kielen?
Soittaa kitaraa?

Aivomme omaavat mahtavan muutosvoiman, jos vain annamme itsellemme mahdollisuuden. Kyse ei ole vain siitä, että voimme oppia mitä tahansa, vaan miten oppiminen muuttaa pohjimmiltaan myös sitä keitä olemme.

Kirja näyttää, miten voimme kovan työn ja kekseliäiden opetusmenetelmien avulla jatkuvasti kehittää uusia kykyjä ja saada aivomme kirjaimellisesti kasvamaan ja muuttumaan. Kirjassa esitellään kuusi oppimisen avainta, joita ovat mm. joustavuus, asenteen muuttaminen, yhteistyö ja yhteinen ongelmanratkaisu.

Monet kirjan esimerkeistä pohjaavat matematiikan oppimiseen, mutta mukana on myös esimerkki Lontoon taksikuskien ällistyttävästä kapasiteetista sisäistää ja oppia suurkaupungin loputtomat kadut ja kujat.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Niemitalo-Haapola, Elina, kirjoittaja, toimittaja ; Haapala, Sini, kirjoittaja, toimittaja ; Ukkola, Soile, kirjoittaja, toimittaja ; Dindar, Katja, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsen kielenkehitys etenee nopeasti vastasyntyneestä tuhisijasta maailman ihmeitä pohtivaan ja sujuvasti keskustelevaan esikoululaiseen. Vuorovaikutuksella, leikillä ja luovuudella on suuri merkitys lapsen kielenkehitykselle.

Kirjassa kerrotaan lasten tyypillisistä kielen, puheen ja vuorovaikutuksen piirteistä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä. Teoksessa on runsaasti käytännönläheisiä keinoja ja toimintatapoja kielenkehityksen tukemiseen. Se sopii niin kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja opiskelijoille kuin vanhemmille.

Elina Niemitalo-Haapola ja Sini Haapala ovat logopedian yliopistonlehtoreita ja Soile Ukkola puheterapeutti ja yliopistonopettaja. Heillä on kokemusta sekä kuntoutus- ja ohjaustyöstä että koulutuksesta ja tutkimuksesta. Myös muut kirjoittajat ovat lapsen kielen ja sen kehityksen erityisasiantuntijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokainen meistä kokee tilanteita, joissa joudumme alentavan tai jopa väkivaltaisen käytöksen kohteeksi. Reagoimme epäoikeudenmukaisuuksiin ehkä ensin hämmästyksellä tai pelolla, emme halua uskoa vääryyttä todeksi, ja tunteemme voi muuttua loukkaantuneisuudeksi ja vihaksi. Usein emme toimi lainkaan, vaan lamaannumme ja ehkä katkeroidumme, tai sitten suutumme ja haluamme antaa samalla mitalla takaisin.

Terapeutti Pertti Simula on 30 vuoden ajan kouluttanut ihmisiä vihan ja ilkeyden kohtaamisessa. Hänen uusin teoksensa antaa työkaluja muun muassa seuraaviin ongelmatilanteisiin:

loukkaaminen
nollaus
kiusaaminen
vihaiset asiakkaat, työtoverit tai oppilaat
vaikeus sanoa ei, liika kiltteys
pahan puhuminen selän takana
välinpitämättömyys, ylimielisyys, kielteisyys
kiukuttelu ja muu tunteilla manipulointi
valtataistelut
reviirit
työilmapiirin kireys
aggressiot, vihapuhe ja väkivallan uhka
oma väsymys, turhautuneisuus, pelko, viha, voimattomuus, suru

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Karjalainen, Mervi, kirjoittaja ; Lindroos, Sirpa, kirjoittaja ; Matero, Marja, kirjoittaja ; Simola, Tanja, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi Kasvatus- ja ohjausalan käsikirja on keskeinen oppimateriaali koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan opintoihin. Se soveltuu lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaa sekä kasvatus- ja ohjausalaa opiskeleville. Käsikirjana se soveltuu myös työelämässä toimiville ohjaajille, lähihoitajille, perhepäivähoitajille.

Kirjassa tarkastellaan lapsen ja nuoren kasvua, kehitystä ja oppimista, erilaisia tuen tarpeita sekä ohjaajan työssä vastaantulevia kysymyksiä. Kirja sisältää monipuolisesti ammatissa tarvittavaa tietoa oppimisen ja kasvatuksen teoriasta, työelämätaidoista sekä erilaisten oppimisvaikeuksien erityispiirteistä ja käytännön työmenetelmistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Kesäläinen, Tuomo, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kesäläinen, Otso, valokuvaaja ; Vesamo, Kari, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä on innostava seikkailijan käsikirja onnistuneen luolaretken toteuttamiseen. Luolaseikkailu nostaa päivänvaloon 60 erityyppistä luolaa eri puolilta Suomea ja kertoo lisäksi sijaintitiedot useammasta sadasta muustakin luolasta. Luolat ovat erinomaisia kohteita pienelle seikkailuretkelle ja kirja antaa hyvät vinkit luolaretkeilyyn myös lasten kanssa.

Kirjassa korostetaan monipuolisia ja helposti lähestyttäviä kohteita. Luolan syntyyn ja käyttötarkoitukseen liittyvät tarinat sekä valokuvat virittävät tunnelmaan jo matkalla tai antavat lisäväriä iltanuotiolle. Hyvät kartat ja saapumisohjeet helpottavat retken suunnittelua.

Tiedonjulkistamisen apurahan teokselle saanut tietokirjailija Tuomo Kesäläinen on kolunnut Suomen luolia jo viidentoista vuoden ajan ja julkaissut aiheesta useita kirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lavaviljely kasvattaa kohisten suosiotaan eikä suotta. Lavatarha tarjoaa tuoretta satoa pienelläkin pihalla, mutta sen hoitaminen on perinteistä kasvimaata vaivattomampaa.
Helppo lavaviljely on kokeneen lavatarhurin innostava ja käytännönläheinen opas, joka tarjoaa perustietoa aloittelijalle ja runsaasti kehitysideoita pidempään harrastaneelle.
Millaiseen paikkaan lavaviljelmä kannattaa perustaa? Onko lavakaulus parempi maalata vai jättää käsittelemättä? Mitä pitää huomioida mullan valinnassa? Lavatarhassa voi viljellä yrttejä, vihanneksia ja juureksia sekä kasvattaa kukkia, mutta millä perusteilla valitaan yhteensopivat kasvit?
Kun lavaviljelyn perusteet ovat tulleet tutuiksi, otetaan askel seuraavalle tasolle. Kirja tarjoaa asiantuntevia vinkkejä, joiden avulla pystyt kasvattamaan satoa, pidentämään kasvukautta ja samalla saamaan enemmän iloa viljelyharrastuksestasi.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko mitään ihanampaa kuin kermainen juustokakku? Ehkäpä tahmean suklainen mutakakku. Nyt ei tarvitse valita kumpaa ottaa, sillä tarjolla on sekä että!
Tässä kirjassa on juustokakkuja laidasta laitaan: on paistettuja ja paistamattomia, jäädytettyjä, hedelmillä ja marjoilla koristeltuna sekä dipin muodossa.
Entäpä mutakakut sitten? Niitä saa sekä suklaisena, valkoisena, makeansuolaisena että täytettynä. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi mutakakku, jossa on maapähkinävoita, tai vadelmainen jäätelömutakakku?
Klassikkomakuja riittää amerikkalaisesta juustokakusta pavlovaan tuoreiden mansikoiden ja mascarponekreemin kera. Mukana on myös rohkeampia ehdotuksia, kuten vaikkapa lasipurkissa tarjottava omenajuustokakku tai lehtikullalla koristellut juustokakkutötteröt. Kirjan kauniit kuvat inspiroivat sinut lisäämään oman kirsikkasi kakun päälle.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Harkkila, Johanna, kirjoittaja ; Virtanen, Ari, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juniorijalkapalloilijan kirja

Matkani futaajaksi on ensimmäinen kotimainen juniorijalkapalloilijoille tehty kirja. Teoksessa suomalaiset huippupelaajat kertovat matkastaan junioripelaajasta kansainvälisille areenoille.

Kirjassa tarinansa jakavat niin Joel Pohjanpalo, Perparim Hetemaj kuin Linda Sällström. Valmentajat, tuomarit sekä juniorit ympäri Suomen antavat myös asiantuntijavinkkejä mieltä askarruttavista aiheista: Miten päästä huipulle? Miltä tuntuu vaihtaa joukkuetta? Mitä jos loukkaannun? Mitä tehdä, jos treenaaminen ei maistu? Matkani futaajaksi on erinomainen lahjakirja jokaiselle jalkapalloilijalle ja pelaajan tiedonjanoiselle läheiselle iästä riippumatta.

Johanna Harkkila on kustannusalan ammattilainen ja futismutsi vuodesta 2013.

Ari Virtanen on Helsingin Sanomien urheilutoimittaja ja Vuoden jalkapallotoimittaja 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Thomas, Isabel, kirjoittaja ; Spitzer, Katja, taiteilija ; Maavuori, Piritta, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mikä teki Leonardo da Vincistä neron? Kenties hänen rohkeutensa kokeilla asioita. Hän oli taiteilija, keksijä, arkkitehti, insinööri, matemaatikko, kuvanveistäjä ja luonnontieteilijä. Jotkut koko maailman kuuluisimmista taideteoksista ovat hänen maalaamiaan, ja hän keksi yli 400 konetta, jotka olivat käsittämättömällä tavalla edellä aikaansa. Helikopterikin on hänen keksintönsä.

Isabel Thomasin kirjoittama ja Katja Spitzerin kuvittama kirja kuuluu Pieni opas suureen elämään -sarjaan, joka esittelee maailmanhistorian merkkihenkilöt helposti lähestyttävissä ja iloisesti kuvitetuissa kirjoissa. Eri alojen historiasta kerrotaan kiehtovan ja samaistuttavan elämäntarinan muodossa. Tarkka lukija huomaa, minkälaiset ominaisuudet veivät sankaria eteenpäin ja minkälaiset vaikeudet hän selätti matkallaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eversti Oleg Gordijevski oli uransa huipulla omistettuaan koko elämänsä KGB:lle. 46-vuotiaana hänet ylennettiin Neuvostoliiton suurlähetystön johtoon Lontooseen. Enää pitäisi käydä Moskovassa virallistamassa nimitys.

Gordijevski käveli rauhallisesti lentokentän turvatarkastuksen läpi, mutta tyynen ulkokuoren alla kalvoi pelko. Kutsussa Moskovaan oli ollut jotain outoa, ja Gordijevskilla oli hyvä syy olla huolissaan: Neuvostoliiton uskollinen palvelija oli toiminut jo vuosia kaksoisagenttina Britannian hyväksi. Jos hän oli paljastunut, Moskovassa odotti varma kuolema.

Vakooja ja petturi on päätähuimaava tositarina petoksesta, rohkeudesta ja luopumisen tuskasta. Yksikään vakooja ei onnistunut tunkeutumaan yhtä syvälle KGB:n ytimeen ja välittämään yhtä tärkeitä tietoja lännelle kuin Oleg Gordijevski - nämä tiedot muuttivat koko kylmän sodan suunnan. Hinta oli kuitenkin kova.

Vakooja ja petturi voitti vuonna 2019 CWA:n Kultaisen tikarin parhaasta rikostietokirjasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten Charles Darwin sai aikaan tieteellisen vallankumouksen? Hän tutki luontoa poikkeuksellisen uteliaasti ja esitti kysymyksiä, joihin vastaaminen vei koko hänen elämänsä ajan. Charles Darwinin ajatukset evoluutiosta herättivät raivoa ja ihmettelyä ja tekivät hänestä yhden maailmanhistoriamme kaikkein tunnetuimmista ihmisistä.

Dan Greenin kirjoittama ja Rachel Kattstallerin kuvittama kirja kuuluu upeaan Pieni opas suureen elämään -sarjaan, joka esittelee maailmanhistorian merkkihenkilöt helposti lähestyttävissä ja iloisesti kuvitetuissa kirjoissa. Eri alojen historiasta kerrotaan kiehtovan ja samaistuttavan elämäntarinan muodossa. Tarkka lukija huomaa, minkälaiset ominaisuudet veivät sankaria eteenpäin ja minkälaiset vaikeudet hän selätti matkallaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten Marie Curiesta tuli tieteen supertähti? Kenties hänen periksi antamattomuutensa ansiosta. Curie oli ensimmäinen nainen, joka sai Nobel-palkinnon. Hän löysi kaksi uutta alkuainetta ja keksi tavan edistää syövän hoitoa. Myös termi 'radioaktiivinen' on hänen keksintönsä.
Isabel Thomasin kirjoittama ja Anke Weckmannin kuvittama kirja kuuluu Pieni opas suureen elämään -sarjaan, joka esittelee maailmanhistorian merkkihenkilöt helposti lähestyttävissä ja iloisesti kuvitetuissa kirjoissa. Eri alojen historiasta kerrotaan kiehtovan ja samaistuttavan elämäntarinan muodossa. Tarkka lukija huomaa, minkälaiset ominaisuudet veivät sankaria eteenpäin ja minkälaiset vaikeudet hän selätti matkallaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kutsu minua nimelläsi 2
Anna rakkaudelle mahdollisuus

Kutsu minua nimelläsi, elokuvana Call me By Your Name, lumosi lukijat ja katsojat kautta maailman. Nyt Andre Aciman palaa rakastettujen henkilöidensä pariin kirjassa Etsi minut.

Etsi minut kertoo herkällä otteella suuren rakkauden elämää mullistavasta vaikutuksesta Elion, Oliverin ja Elion isän Samuelin elämässä. Samuel, eronnut mies, istuu junassa matkalla Roomaan tapaamaan poikaansa Eliota. Kun kaikki elämässä ja rakkaudessa on jo ohi, kohtalo pääsee yllättämään hänet. Vuosia myöhemmin Elio, ammatiltaan klassinen pianisti, kohtaa sattumalta ihmisen, josta voisi tulla hyvin tärkeä. Voiko kukaan kuitenkaan olla yhtä tärkeä kuin Oliver? New Yorkissa Oliver pysähtyy pohtimaan elämäänsä. Ovatko helpot valinnat johdattaneet häntä harhaan, ja onko vielä mahdollista päättää toisin? Uskaltaisiko hän vielä etsiä Elion ja rakkauden?

Andre Aciman (s. 1951) on yhdysvaltalainen kirjailija ja kirjallisuuden professori, joka kasvoi ranskankielisessä perheessä Egyptissä ja Italiassa ja muutti Yhdysvaltoihin aikuisuuden kynnyksellä. Hän opettaa ranskalaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista New York City Universityssä. Kaunokirjallisuuden lisäksi hän on kirjoittanut palkitun muistelmateoksen Out of Egypt. Kutsu minua nimelläsi on hänen tunnetuin romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 8
Eeli tekee hienosti läksyt matikankirjaan. Mutta seuraavana päivänä repussa odottaa ikävä yllätys. Keksiikö Omar ratkaisun?

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 9
Eeli saa uudet hienot kengät. Niissä on solmittavat nauhat. Luokkaretkellä Eeli huomaa, mikä häneltä jäi illalla tekemättä...

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 7
Koko luokka on uimakoulussa. Eelistä se on hauskaa, mutta Omar palelee eikä saa juonesta kiinni. Onneksi Eeli osaa auttaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeli ja Omar 10
Eeli ja Omar eivät malttaisi lopettaa majaleikkiä. Eeli saa jäädä Omarin luo yökylään. Se on kivaa! Mutta
sitten Omar nukahtaa...

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fowlin kaksoset 1
Fowlin perhe on palannut!

Irlantilaisen toimintafantasian mestarillinen tarinaniskijä Eoin Colfer tekee paluun Artemis Fowl -suurmenestyssarjansa maailmaan kahden uuden sankarin voimin. Saammeko esitellä: Artemiksen pikkuveljet Myles ja Beckett Fowl.

11-vuotiaat kaksoset Myles ja Beckett ovat kahteen pekkaan yötä kotona pelkän Fowlien tekoälyturvajärjestelmän vahdittavina. Yö muuttuu mielenkiintoiseksi, kun maan alta putkahtaa karannut minipeikko, jota jahtaavat niin pahamaineinen liikemies, salaperäinen agenttinunna kuin peikon perään lähetetty keijukonstaapeli. Alkaa kiihkeä seikkailu, jonka pyörteissä Fowlin kaksoset joutuvat tulilinjalle, siepataan, haudataan, pidätetään ja nirhataan (vain hetkeksi). Mikäpä lujittaisi paremmin kaksosten sidettä toisiinsa!

Irlantilainen Eoin Colfer (s. 1965) on kirjoittanut kahdeksan megahitiksi noussutta fantasiaromaania, joiden päähenkilönä on maan sisällä asustavat, teknisesti kehittyneet keijut paljastava nuori rikollisnero Artemis Fowl (WSOY 2001-2012). Kenneth Branaghin ohjaama Disney-elokuva Artemis Fowl saa maailmanensi-iltansa toukokuussa 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivä Vertti 8
Etsiväkolmikko joutuu jälleen visaisen rikosmysteerin äärelle.
Vertti, Lissu ja Korppi ovat ystävänsä, herra Dutzenwaren syntymäpäivillä naulakkoapulaisina. Häikäilemätön varas onnistuu ohittamaan turvajärjestelyt ja sieppaamaan korvaamattoman arvotaulun aivan juhlavierasjoukon silmien alta. Ovela varas ei jätä jälkeäkään. Lummemaalaus tuntuu haihtuneen kuin savuna ilmaan.
Etsiväkolmikon teräviä hoksottimia tarvitaan, sillä poliisitutkimukset junnaavat paikoillaan. Mitä heiltä jää huomaamatta? Korpilla on vahvat epäilynsä, mutta pystyykö hän paljastamaan syyllisen?
Koululaisten suosikkisarjaa jatkava rikosseikkailu on täynnä vauhdikasta menoa ja reipasta huumoria. Etsivä Vertti ja ovela harhautus on dekkarisarjan kahdeksas osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Parasta Harrisia sitten Uhrilampaiden.” - New Statesman

Vuosikymmenen odotus palkitaan: uusi, selkäpiitä karmiva trilleri Hannibal Lecterin kirjoittajalta!

Miamilaiskartanon kätköissä makaa 25 miljoonan dollarin arvoinen kulta-aarre. Moni vaarallinen mies havittelee sitä, mutta vaarallisin heistä on Hans-Peter Schneider: murhamies, jonka rinnalla ”Kannibaali-Hannibal, Hammaskeiju ja Buffalo Bill vaikuttavat kunnon kansalaisilta” (Daily Express).

Kartanon vahtimestarina toimii Cari Mora, ”seuraava Lisbeth Salander” (The Washington Post), entinen kolumbialainen lapsisotilas. Kun Hans-Peter iskee silmänsä sekä häneen että kultaan, Carin tahto ja taidot selviytyä punnitaan kammottavalla tavalla.

Thomas Harrisilta on ennen Cari Moraa julkaistu viisi romaania, jotka kaikki on myös filmatisoitu. Häntä pidetään nykyaikaisen kauhutrillerigenren uranuurtajana. Harris on onnistunut luomaan legendaarisia hirviöitä, joiden kauheus ei kumpua yliluonnollisuudesta vaan jostain paljon pelottavammasta - ihmisyyden pimeimmästä ytimestä. Harris viettää hahmojaan rauhallisempaa elämää Floridassa ja tekee vapaaehtoistyötä merilintujen suojelemisen parissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Timothy löytää äitinsä papereista kirjeen, jossa lukee: ”Avataan MS:n kuoltua.” Äidin sairaus on edennyt pitkälle, eikä paranemisesta ole toivoa. Aikaa on
vähän, ja Timothy turvautuu arveluttaviin keinoihin, ettei äiti veisi mukanaan huolella varjelemiaan menneisyyden salaisuuksia.
Äitienpäivänä Timothy hakee äitinsä luokseen ja tarjoilee samppanjan ja kakun lisäksi yllätyksen, joka myllertää heidän molempien elämän.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sakari Koskinen 24
Pikkupoika näkee marketin itsepalvelupesulassa veren tahraaman maton. Aluksi havaintoa pidetään vilkkaan mielikuvituksen tuotteena, mutta pian se saa aikaan tapahtumien vyöryn, jota komisario Sakari Koskinenkaan ei voi sivuuttaa.

Tampereen kesässä tapauksen loimet näyttävät johtavan kauas vuosikymmenten taakse aina ratkaisematta jääneeseen henkirikokseen ja nuoren konstaapeli Koskisen uran ensimmäiseen isoon juttuun saakka.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kätkö 9
Geokätköilysarjan uutuus vie hiuksia nostattavan jännittävään kiipeilyseikkailuun.
Helmi on saanut isäpuolensa kautta uusia sukulaisia. Petro ja Ronja asuvat Gotlannissa, jonne Manukin pääsee loppukesän yllätysmatkalle Helmin kanssa.
Geokätköily saa uusia ulottuvuuksia, kun selviää, että Petro harrastaa kalliokiipeilyä. Mutta hän tuntuu pitävän myös juhlimisesta. Mitä pojan ja tämän isäpuolen oudon käyttäytymisen takana oikein piilee?
Manun ja Helmin välillä kipinöi entistä enemmän. Ronja on iskenyt silmänsä Petron ystävään, hieman omalaatuiseen Felixiin. Pojan hurmaamiseen tarvitaan ihan omat koordinaattinsa. Romantiikkaakin on siis luvassa, kun nuoret lähtevät yhdessä telttaretkelle, joka saa arvaamattoman käänteen.
Viisi tähteä on yhdeksäs osa iittalalaisen Hanna Kökön suositussa geokätköilysarjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iltasatuja vallattomille aikuisille

Voiko loppu olla ensinkään onnellinen, kun Prinsessa Ruususen tarina kerrotaan uudelleen vallankumoushenkisen ja piikikkään ruusun näkökulmasta?
Entä mitä tapahtuu sydänsuruissa vellovalle miehelle, joka ottaa suden hahmon?
Kukkien kapina on kokoelma absurdeja tulkintoja perinteisistä kertomuksista sekä aivan uusia, iloisesti nyrjähtäneitä tarinoita kaikille satujen ystäville. Teksteissä kaikuu Daniil Harmsin ja Angela Carterin perintö täysin omalakisella twistillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 1
Ritarikoululaisista on aika tylsää jäädä linnaan, kun oikeat ritarit lähtevät lohikäärmejahtiin...

Tallennettuna:
Hakutulos 28

Kultainen miekka Näytä tarkat tiedot

Det magiska svärdet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 2
Itse kuningas saapuu vierailulle linnaan. Hän esittelee oppilaille miekkailutaitojaan ja unohtaa luokkaan hienoimman miekkansa...

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ritarikoulu 4
Kaupunki on haastanut linnan jalkapallo-otteluun. Mukaan pääsevät kaikki, jotka uskaltavat - myös lapset...

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pianisti Philip Tonka herää koomasta lähes kaikki luut murskana. Puoli vuotta aiemmin hän ja hänen bändinsä, toisen maailmansodan kolmikymppisistä veteraaneista koostuva The Danes, sai Yhdysvaltain armeijalta rahakkaan tehtävän: Namibin aavikolla on kuultu ääni, joka on saattanut ydinpomminkin toimintakelvottomaksi. Onko kyseessä uusi kylmän sodan voimasuhteet mullistava ase? Mitä bändi oikein löysi aavikolta? Tai... mikä löysi heidät?

Punainen piano hyytää selittämättömän häiritsevällä tunnelmallaan ja jatkaa Lintuhäkistä tuttua aisteihin keskittyvää kauhua. Kirjaa on verrattu Joseph Conradin Pimeyden sydämeen ja tv-sarja Lostiin. Se on muusikon romaani äänistä, soittajista ja musiikista.

Tallennettuna:
Hakutulos 31

Satapurin jalokivi Näytä tarkat tiedot

The Satapur moonstone, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perveen Mistry 2
Perveen Mistryn tie asianajajaksi 1920-luvun Intiassa ei ole ollut helppo, mutta hän on ylpeä saavutuksistaan. Kun Perveenin palveluksia tarvitaan syrjäisessä Satapurin ruhtinaskunnassa, hän tarttuu tehtävään epäröimättä.

Perveen saapuu palatsiin, jota ympäröi tiikereiden valtaama viidakko. Hän saa huomata, ettei ole turvassa palatsin muurien sisäpuolellakaan: Satapur on kylmäverisen juonittelun tyyssija. Perveen päättää tehdä kaikkensa suojellakseen ruhtinasperheen lapsia. Mutta voiko hän purkaa kirouksen, joka on vaatinut kahden edellisen maharadzan hengen?

Satapurin jalokivi on toinen osa Sujata Masseyn kiehtovassa Intiaan sijoittuvassa rikossarjassa. Muun muassa BookRiot, CrimeReads, Amazon ja BookBub nimesivät sen yhdeksi vuoden odotetuimmista kirjoista.

"Satapurin jalokivi on virheetön helmi. Tämän parempaa historiallista mysteeriä ei ole.”

  • New York Journal of Books

”Vielä parempi kuin sarjan vaikuttava avausosa.”

  • Publishers Weekly tähtiarviossaan

”[Massey] on luonut vahvan, vetovoimaisen sankarittaren, joka luo oman polkunsa nopeasti muuttuvassa maailmassa.”

  • Library Journal tähtiarviossaan
Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syrjästäkatsojan tarinoita 8
Lukijat lumonnut Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja jatkuu! Ida Erikssonin lahjakas tyttärentytär Viena itsenäistyy sodanjälkeisessä Amerikassa, missä kaikki on mahdollista.
Jouluna 1949 pula-aika alkaa lopulta helpottaa. Kirsti yrittää sopeutua elämäänsä sotaleskenä ja isättömän Ilpo-pojan äitinä. Tytär Viena on kirjoitusten jälkeen ollut piikomassa Englannissa ja palaamassa jouluksi kotiin. Kirsti on tyttärestään huolissaan, Ida-mumma on puolestaan varma, että taiteellinen ja käsistään kätevä nuori nainen löytää paikkansa maailmasta. Viena suuntaakin muotialalle. Marimekon ensimmäisen muotinäytöksen ja Miss Universum -kisojen kautta hän päätyy Hollywoodiin, elokuvatähtien puvustajaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Kirja
Mäki, Harri István, kirjoittaja, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko koskaan kuullut kummituksesta, joka pelkää kummituksia? Sellainen on haamuherra Tutina. Pahempi juttu on se, että hän on yksi Kalpeakaupungin asukkaista. Ja Kalpeakaupungissa asustaa vain aaveita. Onneksi läheskään kaikki eivät ole yhtä pelottavia, kuin kammottava mestarisäikyttelijä Yökkönen.

Esimerkiksi Kylmäsyli on aave, joka pitää halailemisesta, hihittäjähaamu Humbert taas hihittelystä, Leonora Levotonvarvas kiukuttelusta ja Suru-Utu rakastaa tanssimista.

Tuntuuko tätä lukiessa siltä kuin joku yrittäisi vilkuilla tekstiä selkäsi takaa? Ei hätää, se on vain Nuusku Yliolankurkkija. Harmiton, mutta kovin utelias haamu. Uteliaisuutensa vuoksi se tietää aina, mitä missäkin on meneillään ja mitkä ovat aavemaailman puhutuimmat jutut. Ja kohta tiedät sinäkin!

Harri Istvan Mäen kirjoittama ja kuvittama Aavekirja jatkaa Mörkökirjan ja Zombikirjan aloittamaa Hirviösatu-sarjaa marssittaen esiin hauskojen kertomusten myötä kokonaisen kummituskulkueen kertomaan tarinansa

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 3
Kuukausista julmin on nimensä veroinen

Palkitun dekkaristin Three Pines -sarjan kolmas Kuukausista julmin on laadukasta cozy crimea. Tämän pääsiäisen jälkeen viehättävä pikkukylä ei ole entisensä.
Pääsiäinen on koittanut Three Pinesin kylässä. Kaikki eivät kuitenkaan ole innoissaan kevätauringon paljastavasta valosta, sillä jollakin on aikomuksena herättää kuolleiden henget.

Kun rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen saapuu kylään, on vastassa erikoinen rikostapaus. Spiritismi­-istunto vanhassa hylätyssä talossa on mennyt pahasti pieleen, ja yksi osallistujista on kirjaimellisesti säikähtänyt kuoliaaksi.
Idylliseen Three Pinesiin kätkeytyy jälleen jotain kamalaa, ja Gamache joutuu kohtaamaan omatkin salaisuutensa poikkeuksellisen rikoksen selvittämiseksi. Näiden pyhien jälkeen Three Pines ei tule olemaan entisellään.

Kuukausista julmin on Louise Pennyn dekkarisarjan kolmas osa. Sarja sijoittuu Three Pinesin idylliseen, eriskummallisten ihmisten asuttamaan maalaiskylään.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Meitä oli kaksi on romaani kaksossisaren menetyksestä ja sitä seuranneesta mysteeristä, joka murtaa mielen.

Iiriksen kaksossisko Hertta katoaa ylioppilaskirjoitusten jälkeisenä kesänä Ruisrockissa, kuin maan nielemänä. Surun musertama Iiris yrittää jatkaa elämäänsä, valmistuu ammattiin, perustaa perheen ja saa tyttären, mutta ilman siskoa - vielä kymmenen vuoden jälkeenkin hän tuntee elävänsä puolikkaana.

Syyllisyys, suru ja nähdyksi tulemisen jano kaihertavat Iiriksen sisintä. Hän kehittää monimutkaisen tavan selvitä elämästä. Hinta, jonka hän joutuu siitä maksamaan, on kaksoiselämä; hänen räväkkä sivupersoonansa ei piiloudu elämältä.

Eräänä päivänä Iiris uskoo nähneensä Hertan ihmisvilinässä. Missä Hertta on ollut kaikki nämä vuodet, ja mitä hänelle tapahtui kohtalokkaana festarikesänä? Käynnistyy tapahtumien ketju ja menneisyyden mysteerit avautuvat yksi toisensa jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 36

Tarinoita ponivaltakunnasta Näytä tarkat tiedot

Najpiękniejsze opowieśki, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Satukirja ihanista My Little Ponien seikkailuista. Kirja sisältää seitsemän vauhdikasta tarinaa. Nelivärinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 37

Dinotarinoita Näytä tarkat tiedot

Dinosauriergeschichten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nyt on hurjaa menoa! Sini joutuu liitukaudelle ja pääsee ilmielävän triceratopsin selkään. Dinosisarukset yrittävät pelastaa munan ilkeän lentoliskon kynsistä.
Ja luonnontieteellisestä museosta varastetaan arvokas dinosauruksen luu. Saako Osku lurjuksen kiinni? Neljä mukaansatempaavaa liskotarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

A fresh, irresistible rom-com from debut author Emma Lord about the chances we take, the paths life can lead us on, and how love can be found in the opposite place you expected.

Meet Pepper, swim team captain, chronic overachiever, and all-around perfectionist. Her family may be falling apart, but their massive fast-food chain is booming ― mainly thanks to Pepper, who is barely managing to juggle real life while secretly running Big League Burger’s massive Twitter account.

Enter Jack, class clown and constant thorn in Pepper’s side. When he isn’t trying to duck out of his obscenely popular twin’s shadow, he’s busy working in his family’s deli. His relationship with the business that holds his future might be love/hate, but when Big League Burger steals his grandma’s iconic grilled cheese recipe, he’ll do whatever it takes to take them down, one tweet at a time.

All’s fair in love and cheese ― that is, until Pepper and Jack’s spat turns into a viral Twitter war. Little do they know, while they’re publicly duking it out with snarky memes and retweet battles, they’re also falling for each other in real life ― on an anonymous chat app Jack built.

As their relationship deepens and their online shenanigans escalate ― people on the internet are shipping them?? ― their battle gets more and more personal, until even these two rivals can’t ignore they were destined for the most unexpected, awkward, all-the-feels romance that neither of them expected.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Jäntti, Riikka, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Millaista on kaupungissa kesälomalla?

Pikku hiiri käy äidin kanssa huvipuistossa, uimarannalla ja taidemuseossa

Kesäloma alkaa ja äiti Hiiru syövät aamiaisen pihalla. Samalla he miettivät, mitä kaikkea kivaa voi tehdä lomalla.

Hellepäivät jatkuvat. Missä olisi viileää? Hiiru ja äiti menevät jäähdyttelemään elokuviin. Jäätelökin viilentää mukavasti, samoin uimaretki. Ja sadepäivänä voi käydä vaikka taidemuseossa.

Kuudes kuvakirja suositusta pikku kaupunkilaishiirestä kertoo kesälomasta kaupungissa. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty Tanskaan, Englantiin, Uuteen-Seelantiin, Australiaan, Kiinaan,Viroon, Espanjaan (espanjaksi ja katalaanin kielelle) ja Portugaliin.

Riikka Jäntin suosittuja Pikku hiiri -kirjojen käännösoikeudet on myyty Tanskaan, Englantiin, Uuteen-Seelantiin, Australiaan, Kiinaan, Viroon, Espanjaan (espanjaksi ja katalaanin kielelle) ja Portugaliin. Pikku hiiren joulu oli joulukuussa 2017 The Times -lehden viikon lastenkirja. Riikka Jäntti on kuvittaja ja kirjailija, jonka tunnelmalliset kuvitukset vievät suoraan sadun lumottuun maailmaan ja tuovat mieleen rakastetut klassikot, Maija Karman, Lena Andersonin ja Elsa Beskowin. Jäntti on julkaissut kolme Vaahteratuvan väestä kertovaa saturomaania ja kuvittanut monien kirjailijoiden tekstejä. Hänen saturomaanejaan on käännetty mm. japaniksi, ruotsiksi ja tanskaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Lindman, Mervi, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Peppellä on potta, mutta potta on tyhjä. Mitä siihen laitetaan? Palikoitako? Vai Hiiruli? Ei sentään! Mitä Peppen pottaan mahtaa tulla?
Mervi Lindmanin humoristiset Peppe-kuvakirjat ihastuttavat niin aikuisia kuin Peppen tapaisia taaperoitakin.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Shhh! Do not disturb! Bella is busy reading. Please come back when she has finished this UTTERLY AMAZING and TOTALLY INCREDIBLE book! A fantastically funny tale, celebrating imagination and the joy of reading.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Aikasarrio, Kirsi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna: