Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 16/2020

Uutuudet ajalta: 13.4.2020 - 19.4.2020

Muokattu: 10.6.2020
Hakutulos 1

Järki ja tunteet Näytä tarkat tiedot

Sense and sensibility, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnettu klassikko Järki ja tunteet on Jane Austenin ensimmäinen romaani. Teos kertoo Elinor ja Marianne Dashwoodista, kahdesta naimattomasta sisaresta, jotka kumpikin etsivät onnea ja rakkautta omalla tavallaan. Vanhempi Elinor on pidättyväinen, kun taas Marianne elää jatkuvassa tunteiden myrskyssä eikä voi käsittää tyyntä sisartaan.

Isänsä kuoleman jälkeen Dashwoodin neidit ja heidän äitinsä joutuvat muuttamaan mukavasta kodistaan, kun vanhempi veli aikaisemmasta avioliitosta perii koko omaisuuden. Elämä on niukkaa, mutta sulhasehdokkaita ilmaantuu
useampiakin.

Kuten muissakin Austenin teoksissa, romantiikan ja huumorin rinnalla tarkastellaan terävästi esimerkiksi luokkaeroja, tapojen pintakiiltoa, kasvatusta ja naisen asemaa. Teemoja, jotka ovat edelleen ajankohtaisia.

Vuonna 1811 julkaistun hilpeän ja viisaan klassikkoteoksen uudesta suomennoksesta vastaa maan palkituimpiin kääntäjiin kuuluva Kersti Juva. Hän on suomentanut myös romaanin Ylpeys ja ennakkoluulo (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Löydä! on täysin uudistettu opas helppoon ja tehokkaaseen tiedonhakuun. Se johdattaa lukijan tiedonlähteiden äärelle netin hakukoneista arkistoihin ja tietokannoista kirjastojen aarteisiin. Sosiaalisen median merkitys tiedonlähteenä on huomioitu kattavasti. Teos esittelee myös keskeisten muistiorganisaatioiden, kuten kirjastojen ja arkistojen toimintaa ja rakennetta.

Kirja soveltuu niin oppikirjaksi eri oppilaitoksiin kuin kenen tahansa yksittäisen kansalaisen käsikirjaksi tiedonlähteiden ja tiedonhaun monipuoliseen maailmaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanhene rohkeasti -kirja on vahvaan tietopohjaan, havaintoihin ja kokemukseen pohjautuva henkilökohtainen kannanotto rohkean vanhenemisen puolesta ikääntymistä hylkivää ja torjuvaa kulttuuria, asenteita ja epäkohtia vastaan.

Vanheneminen pelottaa monia. Tämä kirja edustaa muutoksen ääniä ja pyrkii muuttamaan näkökulmaa niin, että ikääntyminen voidaan nähdä voimavarana, luonnollisena mahdollisuutena vapautumiseen, henkiseen kasvuun ja uusiutumiseen. Kirja käsittelee myös käytännön asioita, kuten asumisratkaisuja, työelämän muutostarpeita, oikeutta päättää itse omista asioista, kulttuurin ja sosiaalisten suhteiden merkitystä sekä teknologian hyödyntämistä.

Kirja sopii paitsi omaa tai läheisensä vanhenemista pohtivalle, myös syntymä- tai eläkelahjaksi, ikääntyvien parissa työskenteleville tai vain yhteiskunnan muutoksesta kiinnostuneelle.

Anne Kauhanen-Simanainen (s. 1952) on valtiovarainministeriössä myöhemmän uransa tehnyt valtiotieteen maisteri ja tietoasiantuntija, joka eläkkeellä ollessaan toimii edelleen yrittäjänä ja kirjoittajana. Vanhenemisen ongelmat ovat saaneet hänet perehtymään laajasti asiaan, johon hän kannustaa jokaista hankkimaan tietoa ja valmentautumaan hyvissä ajoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jumalaan uskominen ei ole enää itsestään selvyys. Uskonto työnnetään taka-alalle ja uskonnoton maailmankatsomus ottaa sen paikan. Tieteen ja uskon välillä ajatellaan olevan ylipääsemätön kuilu.

Voidaanko Jumalan olemassaoloa enää puolustaa järkisyillä? Onko kristinuskon aika ohi? Johtaako tiede vääjäämättömästi siihen, että nykyaikainen ihminen ei enää tarvitse Jumalaa? Miten kristitty kohtaa nämä haasteet?

Tässä kirjassa tarkastellaan kysymystä Jumalan olemassaolosta ja kristinuskon merkityksestä nykyajan kysymysten valossa. Kirja tarjoaa kättä pidempää sekä ateistin että kristityn pohdinnoille. Vaikeisiin kysymyksiin etsitään vastauksia ymmärrettävällä kielellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi sateenkaarilippu kunnantalon lipputangossa on tärkeä? Mitä on vähemmistöstressi? Miksi ”kaapissa oleminen” on vakava terveysriski?

Sukupuolen moninaisuudesta puhutaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Sukupuoleen katsomatta kertoo ihmisten omien kokemusten kautta selkeästi ja konkreettisesti, miten kouluissa, työpaikoilla ja harrastuksissa luodaan ilmapiiri, jossa kaikille on tilaa. Kun jokainen saa olla mukana sellaisena kuin on, satuttavat stereotypiat jäävät syrjään ihmisten kohtaamisen tieltä. Silloin kaikkein tärkeimmäksi asiaksi nousee halu ymmärtää toista.
Sukupuoleen katsomatta tarjoaa hyödyllisiä ajatuksia esimerkiksi lapsensa identiteettityötä käsittelevälle vanhemmalle, kasvatus- tai sote-alan ammattilaiselle ja kelle tahansa, joka haluaa laajentaa ymmärrystään ihmisten moninaisuudesta.

FM ja kuvataiteilija Susi Nousiainen (s. 1987) on perheellinen, transtaustainen mies, joka on kirjoittanut myös blogia elämästä sateenkaariperheessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poikien äitiys - mitä se pitää sisällään? Kuinka kasvattaa pojasta sekä lempeä macho että määrätietoinen mussukka? Minkälaisia eväitä nykyäidiltä vaaditaan? Miten selvitä vanhempana Suomi-poikien ongelmista?

Suomessa on noin 70 000 perhettä, joihin on syntynyt vain poikia. Onko erilaista olla äiti pojalle kuin tytölle? Miten kasvattaa pojasta sekä vahva poikaporukoissa pärjääjä että keskusteleva ja empaattinen maailmankansalainen? Kirja sukeltaa uusimpaan, tutkittuun tietoon poikien vanhemmuudesta ja arjesta. Se kysyy, onko sukupuolisensitiivisyys edelleen vain sanahelinää ja voiko pojalle vieläkään pukea pinkkiä tai hankkia nukkea? Mukana on myös elämänmakuisia tarinoita äiti-poika-suhteesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Laaksonen, Jouni, kirjoittaja, valokuvaaja, kartantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pohjois-Suomessa sijaitsevat Suomen upeimmat vaellusmaastot. Tämä käsikirja on oiva opas retkeilijälle, joka haluaa kokea pohjoisen mahtavat maisemat, täydellisen rauhan ja unohtumattomat luontoelämykset.

Kirja sisältää Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tärkeimmät vaellusreitit yksissä kansissa.

Mukana on reittejä muutaman päivän minivaelluksista noin viikon mittaisiin vaellusretkiin sekä aloittelevillekin vaeltajille sopivia reittivaihtoehtoja. Oppaassa on kustakin reitistä reittikuvaus, valokuvia sekä selkeä reittikartta.

Kirjassa annetaan lisäksi hyviä ohjeita vaelluksen suunnitteluun, varusteisiin, ruokahuoltoon sekä vastuulliseen käyttäytymiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Bykov, Vladislav, kirjoittaja ; Derkach, Olga, kirjoittaja ; Kuorsalo, Anne, kirjoittaja, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuosikymmenten varrella kehittynyt näkemys Venäjän nykypäivästä

Suomessa tavataan ylpeillä, miten hyvin naapurimaa Venäjä meillä tunnetaan. Venäjä kuitenkin toimii ennakoimattomasti oman logiikkansa mukaan ja tarjoilee näin jatkuvia yllätyksiä.

Venäjä - väärin kehittynyt maa yhdistelee historiaa ja nykyisyyttä ja kuvaa, miten ”ikuisesta” Venäjästä on muotoutunut Neuvostoliiton oppien vahvistamana väärin kehittynyt maa - ainakin jos sitä katsoo eurooppalaisesta näkökulmasta.

Venäjää johtavan eliitin kannalta kaikki on mainiosti, sillä vallan sisäpiiri pystyy imuroimaan hyödyt maan rikkauksista. Sivusta menoa seuraavat alamaiset, joiden rooliksi on kautta aikojen määritelty alistuminen ja vaikeneminen. Miksi kansa taipuu eikä kapinoi?

Kirja on myös muistutus siitä, että Venäjän systeemissä piileviä riskejä pitää osata lukea, ja varoitus siitä, mihin sen väärinymmärtäminen voi johtaa. Miksi Venäjällä iloitaan vieraan maan alueiden valtauksista, kuten tapahtui 2014, jolloin Krim otettiin Ukrainalta? Miksi pelätään seksuaalivähemmistöjä, mutta kerskaillaan maan syvällä sivistyneisyydellä? Venäjällä asuu satoja eri kansallisuuksia edustavia ihmisiä, silti siellä kukoistaa kaiken vieraan pelko, suoranainen kseno­fobia. Millaisia uhkia väärin kehittynyt maa tarjoilee Suomelle ja koko Euroopalle?

Kirja ei keskity vallan sisäpiirien kuvaamiseen, vaan painottaa sitä, miten järjestelmä läpäisee koko arkielämän ja tekee ihmisistä sellaisia kuin eliitti haluaa.

Kirjassa yhdistyy poikkeuksellisella tavalla Neuvosto­liiton, Venäjän ja Suomen tuntemus, sillä kirjoittajat Vladislav Bykov ja Olga Derkach toimivat konsultteina poliitikoille Venäjän demokraattisen uudistusvaiheen aikana 1990-2000-luvuilla. He ovat asuneet kauan Suomessa. Bykov ja Derkach ovat kirjoittaneet mm. Novaja gazeta -lehteen, jonka ehkä tunnetuin toimittaja oli vuonna 2006 murhattu Anna Politkovskaja.

Pitkään Venäjän tapahtumia seurannut ja Moskovassa jo Neuvostoliiton aikana asunut toimittaja Anne Kuorsalo on kirjoittanut Suomeen liittyvän osuuden. Hän on kirjoittanut Turun Sanomiin, Helsingin Sanomiin ja Suomen Kuvalehteen sekä julkaissut neljä kirjaa Venäjästä yhdessä Ilmari Susiluodon ja Martti Valkosen kanssa.

Bykov, Derkach ja Kuorsalo kirjoittavat yhteistyönä laajoja haastatteluja Suomen Kuvalehden verkkosivuille vuosina 2015-2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudistunut Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen on laadittu opetussuunnitelman (2018) sisältöihin ja muuttuvan opetuksen tarpeisiin. Käyttäjien toiveesta uudistuksessa mielenterveyttä käsittelevää lukua on syvennetty.

Kirjaan on myös lisätty kokonaan uusi luku, jossa käsitellään palvelujärjestelmää ja sosiaalisia verkostoja.

Teos sisältää ilmaisen Arttu-applikaation kautta runsaasti videoita hoitotyön tilanteista ja kädentaidoista. Lisäksi uutta näkökulmaa tuovat eri sairauksien kokemusasiantuntijat, jotka kertovat sairaudestaan ja siitä, mitä toivoisivat hoitotyöntekijöiden ottavan huomioon heidän sairautensa hoidossa.

Kirjassa on myös opiskelijoilta kiittävää palautetta saaneita tehtäviä.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Kipu astui ammatillisen tietämykseni päälle ja nauroi paskaista naurua."

Ammattilainenkin saattaa tippua polvilleen kroonisen kivun edessä. Susanna kertoo esikoiskirjassaan kroonisista nivelkivuistaan arkisesti ja rehellisesti. Hän tuo esille avoimesti, miten kipu vaikutti hänen elämäänsä, mieleensä ja ajatuksiinsa. Kipu pakotti fysioterapeutin potilaan rooliin ja tuskamuisti piti pitkään ajatuksia pihdeissään.
Reipas fysioterapeutti sukelsi syvälle avuttoman potilaan maailmaan.

Talikko symboloi Susannan asennetta laittaa kipu ruotuun huumorilla, tiedolla, tahdolla, valoisuudella ja maanläheisellä otteella. Kirja on elämänmakuinen. Kipua tulisi hoitaa monipuolisesti, ei pelkästään diagnoosin tai lääkityksen kautta. Kirja kertoo matkasta kipuun ja keinoista siitä pois. Kirjailijan lapsiperheen arki kaikissa väreissään ja pohjalaiset juuret kulkevat ammattilaisen otteen rinnalla.

Susannan tarina antaa voimaa kroonisen kivun kanssa kamppaileville. Kipuun kannattaa yrittää vaikuttaa, mutta sekin on sallittua, että aina ei jaksa. On oltava myös armollinen itselleen. Teos on rohkea, erilainen terveyskirja ja lukuelämys, joka välillä naurattaa ja välillä itkettää.

Susanna Valkama on fysioterapeutti, erityispedagogiikan maisteri,
väitöstutkija, luennoitsija ja taijiopettaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Nyberg, Anders, kirjoittaja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TÖÖT TÖÖT! Täältä tullaan renkaat sauhuten!
Tässä kirjassa esitellään nelipyöräisistä innostuneille niin tavalliset henkilöautot, huippunopeat kilpa-autot, hälytysajoneuvot kuin kuorma-autotkin. Lisäksi käydään läpi niiden osat polttoainetankista tuulilasin pyyhkimiin asti.
Tiedätkö, mihin suuntavilkkua käytetään ja miksi autoja on niin monia erilaisia? Kiinnitä turvavyö, avaa tämä kirja ja pian saat sen tietää!

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakenna ja sisusta unelmien lomapaikka pienoiskoossa.
Itse tekemällä syntyvät sievät mökit, pikkuruiset huonekalut ja kodikas sisustus - kesäkukkia unohtamatta.
Minimökkien rakentaminen ei ole vaikeaa, ja kirjan kannustavilla ohjeilla aloittelijakin onnistuu.
Hanna Meronen on intohimoinen nukkekotiharrastaja. Hänen aiempia teoksiaan ovat Tee itse nukketalo ja Pienenpieniä käsitöitä.
hannajaleijona.blogspot.com

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kierrätyksestä kertova tarinallinen tietokirja lapsille.

Joskus maanantaiaamu voi yllättää! Niin käy Akselille ja Annille, kun he lainaavat salaa isän dronea. Kopteri putoaa vahingossa biojäteastiaan, ja roska-auto vie sen mennessään. Lasten täytyy löytää drone ennen kuin isä tulee töistä, ja kouluunkin pitäisi ehtiä. Kuka lopulta pelastaa kopterin, vai täytyykö lasten ostaa säästöillään hukatun tilalle uusi? Dronea etsiessä Annille ja Akselille selviää, mitä jätteille tapahtuu sen jälkeen, kun ne on viety kierrätysastioihin. Tiedekoira Voltti kertoo myös, mitä vanhoista muovipulloista voi tehdä ja miksi kännykän tekoa varten täytyy kaivaa tunneleita maan alle.

Kuka vei roskat? antaa lapsille hauskan tarinajuonen ohessa tietoa kierrätyksestä ja kiertotaloudesta - siis siitä, miten jätteet kierrätetään tehokkaasti, niin ettei juuri mitään enää päädy kaatopaikalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Nuotti
Jääskeläinen, Kristiina, soitonoppaan tekijä ; Kantala, Jarkko, soitonoppaan tekijä ; Viskari, Marja, toimittaja ; Liukkonen, Kati, kuvittaja
2019
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syyskuussa 1944 Suomen ja Saksan aseveljeys päättyi, ja Saksan sekä sen miehittämien maiden satamissa olleet suomalaiset kauppalaivat olivat ahdingossa. Saksalaiset ottivat laivat hallintaansa ja antoivat merimiehille kaksi vaihtoehtoa: natsi-Saksan puolelle siirtyminen tai keskitysleiri. Suurin osa valitsi keskitysleirin. Aselevon maksumiehet kertoo heidän tarinansa.
Suomalaisten merenkulkijoiden kohtalo on osa useimmille suomalaisille tuntematonta sotahistoriaa. He joutuivat maksamaan kalliisti Neuvostoliiton kanssa solmitusta aselevosta - he kokivat keskitysleirien kauhut ja näkivät läheltä natsivallan romahduksen.
Asiantunteva teos perustuu muun muassa suomalaisten merimiesten haastatteluihin, päiväkirjoihin sekä Suomen Merimies-Unionin arkistoihin.

Pertti Rönkkö on Berliinissä asuva toimittaja. Rönkkö on tehnyt aiheesta radio- ja tv-ohjelmia sekä haastatellut keskitysleireillä olleita merimiehiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Porstuan ovi käy ja isä tulee keittiöön. Näen piilopaikastani keittiön pöydän alta isän harmaat pussihousut ja villasukat sekä äidin ruutuesiliinan helman.
Äidin kimeä huuto täyttää keittiön.

  • Oon kyllästynyt tähän kaikkeen! Olis tullu noita kakaroitakin edes yks kerrallansa. Tuo likka, se on kaiken pahan alku ja juuri. Kyllä ihmiselle on risti annettu.
    Sitten kuuluu isän tukahtunut ääni:
  • Olis ollu paree, että likka olis kuallu heti syntymäs. Ei tarvittis täälä kärsiä.

Suomi toipuu vielä sodasta, kun isokyröläinen maatilan emäntä Hilkka Jouppila synnyttää 10. kesäkuuta vuonna 1951 neloset: tytön ja kolme poikaa. Hämmästynyt isä Eino Jouppila on kotona kaivamassa ojaa pellon reunassa saadessaan tiedon, että yhden vauvan sijasta perhe onkin kasvanut neljällä lapsella. Hätäkasteessa vauvat saavat nimikseen Helena, Martti, Erkki ja Jorma.

Tieto perhetapahtumasta leviää koko maahan ennätysajassa. Seinäjoen kauppalan synnytyssairaalaan tulvii kukkalähetyksiä ja onnittelusähkeitä. Lehtivalokuvaaja pääsee kuvaamaan neloset lasin takaa ennen kuin tuore äiti tai isä ovat nähneet lapsistaan vilaustakaan. Helenan, Martin, Erkin ja Jorman kehitystä seurataan lehtijutuissa ja radiossa. Jouppilan nelosista tulee jälleenrakennuksen symboli, mutta myös lääketieteellinen ihme. He ovat ensimmäiset suomalaiset nelosvauvat, jotka jäävät eloon.

Lehtikuvien hymyjen ja perheonnen taustalla kehittyy kuitenkin myös vaivihkaa traagisia juonteita. Tunnelma Isonkyrön-kodissa muuttuu tukahdutetuksi peloksi, josta ei ulkopuolisille puhuta.

Neloset - Jouppilan sisarusten tarina kertoo vaietun ja omakohtaisen tarinan sisarusten kokemuksista. Se muistuttaa esimerkillään, kuinka suuren harppauksen lastensuojelutyö ja lasten oikeudet ovat ottaneet 1950-luvulta tähän päivään.

Helena Jouppila (s. 1951) on yksi Jouppilan nelosista. Hän ehti työskennellä seitsemän vuotta lastensuojelun avohuollossa ja 27 vuotta perheneuvolassa. Helena on nykyään eläkkeellä ja muutti takaisin Isoonkyröön syksyllä 2019.

Sanna Wallenius (s. 1974) on vantaalainen toimittaja. Hän on työskennellyt yhteensä 25 vuotta muun muassa Eevassa, Avussa, Me Naisissa ja Iltalehdessä. Hän on erikoistunut koskettaviin, syväluotaaviin henkilöhaastatteluihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Ruohonen, Laura, kirjoittaja ; Kallasmaa, Erika, taiteilija ; Kumela, Petri, esittäjä, säveltäjä ; Hammo, Ilkka, säveltäjä ; Kumela, Petri, esittäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mangusti kohtaa kobran, rapu pissaa päästään, malluainen mölisee ja liito-orava etsii pesäkoloa. Kuka syö sulhasensa ja kenen hammas puree betonia?
Riemastuttavaa runofaktaa ja loisteliaita kuvia pienten otusten ja ötököiden ällistyttävästä elämästä! Villit ja viisaan humoristiset runot perustuvat kiehtoviin eläinfaktoihin ja otuksista tehtyihin sävellyksiin. Lukija saa Petri Kumelan esittämät kitarakappaleet kuunnellakseen kirjasta löytyvällä QR-koodilla.

Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan aiemmista runokuvakirjoista Allakka Pullakka, Yökyöpelit ja Tippukivitapaus on tullut lasten ja aikuisten suursuosikkeja.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sara käy joka päivä katsomassa pientä islanninhevosta. Hevonen sairastuu, mutta pelastuu Saran ansiosta viime tipassa. Pääseekö Sara vihdoin ratsastustunneille?
Tuulin mielestä laukkaaminen on hiukan pelottavaa. Sitten opettaja paljastaa hänelle hyvän niksin... Kolme mukavaa tarinaa ratsastuksen maailmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Pienten ihmeiden kahvila Näytä tarkat tiedot

Das Café der kleinen Wunder, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakkaus voittaa aina

Viehättävä, lämmin rakkausromaani ujosta opiskelijatytöstä ja taianomaisesta kahvilasta Venetsiassa.

Kun täyttymätön rakkaus särkee Nelly Delacourtin sydämen, hän hautaa murheensa kirjoihin. Kuin sattumalta hän löytää isoäidilleen kuuluneesta kirjasta salaperäisen viittauksen Venetsiaan ja sanat Amor Vincit Omnia, rakkaus voittaa kaiken. Selvittääkseen isoäitinsä salaisuuden - ja kenties myös omat sydämenasiansa - Nelly kerää rohkeutensa ja matkustaa Italiaan. Romanttisessa Venetsiassa mitä tahansa voi tapahtua... Nicolas Barreaun uusin teos on suloisenkirpeä kertomus pienistä ihmeistä ja rakkauden voimasta.

Nicolas Barreau (s. 1980) on opiskellut Sorbonnessa historiaa ja romaanisia kieliä. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli pariisilaisessa kirjakaupassa. Hänen teoksiaan on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ääriviivat 3
Omaäänisen trilogian päätösosassa Faye osallistuu kirjallisuusfestivaaliin jossain päin Eurooppaa. Siellä hän tapaa tuttuja ja tuntemattomia kirjailijoita sekä muuta kirjallisuusväkeä, kuten tärkeilevän kriitikon, joka sanojensa mukaan rakastaa äärimmäiseen rehellisyyteen pyrkivää, vaikeaa, negatiivista kirjallisuutta mutta joka samalla kokee, että tällainen kirjallisuus useimmiten johtaa vain umpikujaan.Kunnia vie päätökseen kunnianhimoisen hankkeen rakentaa uudenlaista romaanimuotoa. Rachel Cuskin tavoitteena oli riisua romaani perinteisestä juonesta ja tavanomaisista henkilöhahmoista. Itsereflektiivinen teos tutkii tällaisen kirjoittamisen mahdollisuuksia, kirjailijuutta ja koko projektinonnistumista. Kirjallisten piirien poseeraavaa ja kliseistä maailmaa kuvataan säälimättömästi, mutta sama katse kohdistuu myös kirjailijaan itseensä. Teoksen nimen voi tässä mielessä lukea vain ironisesti.Englannissa asuva Rachel Cusk on lumonnut Ääriviivat-trilogiallaan niin kriitikot kuin lukijatkin ja herättänyt paljon keskustelua kirjallisuuden rajoista ja fiktion keinoista. Myös useita omaelämäkerrallisia teoksia julkaissutta Cuskia pidetään yhtenä aikamme tärkeimmistä kirjailijoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finlandia-voittajan viiltävä romaani viattomuuden lopusta

Petos, murha ja julmaa peliä rakkaudella. Ylellisiä kattokruunuja, kalliita lentureita, sellosonaatteja ja leivoksia. Kesämyrsky on tihenevää kehää kiertävä ruma arvoitus kiiltävässä kuoressa.

Andrew on katsellut koko kevään houkuttelevaa Josh Royta, joka johtaa eliittikoululaisten Nokisiipien jengiä. Sattuman oikusta Andrew pääsee viettämään kesäänsä Royn perheen loisteliaaseen kartanoon ja kurkistamaan maailmaan, johon hän ei kuulu.

Joshin sisko, hemmoteltu Penelope Roy, on joutunut todistamaan kaupunkia kuohuttanutta murhaa, ja koko Summersuttonin kartanon väki kulkee varpaillaan hänen takiaan. Mutta mitkä Penelopen totuuksista ovat valhetta?

Andrew'n lapsuuden viimeinen kesä Summersuttonissa on viattomuuden ja turmeluksen piirileikkiä, kimallukseen ja sokeriin upotettuja arvoituksia, jotka paljastuvat yksi toisensa jälkeen.

Siiri Enorannan edellinen romaani Tuhatkuolevan kirous (2018) voitti Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon. Enoranta on saanut teoksistaan myös Topelius-palkinnon ja kolme kertaa Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yksi elämä, monta kohtaloa

Hienovaraisessa kudelmaromaanissa eletyt ja elämättömät elämät kietoutuvat yhteen.

Vuonna 1902 Itävalta-Unkarissa syntyy tyttölapsi, jonka kohtalona on kuolla useasti: vauvana, vankileirillä, vanhainkodissa... Kuinka eri tavalla kaikki voisikaan mennä, jos vain yksi pieni asia muuttuisi? Jenny Erpenebckin monisäikeinen romaani tarkastelee ihmisyyttä, kohtaloa ja Eurooppaa 1900-luvulla muovanneita tapahtumia. Yhden naisen rinnakkaisista elämistä muodostuu eleetön tutkielma ihmisen merkityksestä ja merkityksettömyydestä historian muurien viitoittamalla tiellä.

Jenny Erpenbeckiä on luonnehdittu yhdeksi aikamme ajankohtaisimmista kirjailijoista. Erpenbeck on syntyisin Itä-Berliinistä, ja hän on opiskellut kirjansidontaa ja musiikkiteatteria. Kirjailijantyön lisäksi hän on toiselta ammatiltaan oopperaohjaaja. Mennä, meni, mennyt -romaanista tunnettu Erpenbeck on voittanut lukuisia saksalaisia ja kansainvälisiä kirjallisuuspalkintoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Lupaan sinulle vapauden Näytä tarkat tiedot

Je te promets la liberté, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Innokas journalisti Sam haastattelee iäkästä laulajatarta Sybille Shirdoonia. Sybille saattaa olla Ranskan suurin persoona, mutta Samille selviää pian, että nuorena Sybille oli hyvin erilainen.

60-luvulla Lyonissa nuoren Sybillen mitäänsanomaton olemus uhkaa viedä häneltä sekä työn että rakkauden. Hän päättää hakea apua salaperäiseltä veljeskunnalta. Sybille tutustuu persoonallisuuden yhdeksään eri puoleen ja kokee elämän jokaisessa niistä. Vaan mihin pahaenteinen veljeskunta oikein pyrkii? Ja kuinka Sybillestä kuoriutuu kaikkien tuntema tähti?

Self-help-romaaneistaan tunnetun Laurent Gounellen uusin teos on hurmaava kuvaus persoonallisuus- ja enneagrammiteorioista ranskalaistunnelmissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Avaruustarinoita Näytä tarkat tiedot

Astronautengeschichten, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pian maasta irtautumisen jälkeen astronautti Marko huomaa, että meteoriitti uhkaa törmätä rakettiin. Kaiken kukkuraksi radioyhteys Maahan katkeaa. Miten tästä selvitään?
Emmaakin jännittää. Hänellä on vastassaan Marsin luolasta löytynyt avaruusolento. Toivottavasti se on kiltti... Neljä lennokasta tarinaa astronauteista.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Todenmukaisuudessaan vaikuttava uusi romaani kiitetyltä nuoren polven sotakirjailijalta.

Pitkäveteinen asemasota katkeaa äkisti Neuvostojoukkojen aloittaessa suurhyökkäyksen Karjalankannaksella.
Linjojen takana linnoitustöissä hikoileva JR48 hälytetään valmiuteen ja komennetaan linjaan.

Ylikersantti Paakinaho johtaa jääkärijoukkueensa Kuuterselän rankkojen taisteluiden kautta Taliin ja Ihantalaan, jossa vihollisen eteneminen onnistutaan vaivoin pysäyttämään.

Aseveljien harventuessa ympäriltä armottomissa taisteluissa vaunuteräksen lisäksi murtuvat myös mielet. Tappioiden kasvaessa suurtaistelun helvetissä jää yhä heikompi joukko patoamaan vihollisjoukkojen tulvaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seutua piinaavan salakaatajan käräyttäminen vaatii hyvää onnea, rohkeutta ja pykälien tuntemusta. Opettajan rouvaa puree kalastuskärpänen ja lapsien syntymätkin ovat vain hidasteita matkalla kalavesille. Näätää jahtaavat veljekset saavat paikalliselta erämieheltä opastusta pyytämättään ja tahtomattaan. Tosimiehen asema lunastetaan suorituksilla, ja suorituksista äijämäisin on sudenkaato. Kun kaloja varastanut kettuemo joutuu pulaan, erämiesten sydän heltyy.

Markku Hirvosen novelleissa eräily paljastaa jotain olennaista ihmisistä ja heidän välisistään suhteista. Korpimetso sisältää 13 veijarimaista, nipin napin todennäköisyyksien rajoihin mahtuvaa erätarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clue 3

Huikean jännittävä nuorten salapoliisisarja menestysdekkaristilta. Mitä kummaa on tekeillä elokuvan kuvauksissa?

CLUE-ryhmän kotikaupungissa kuvataan rikoselokuvaa. Pensionaatti Helmessä pyörii näyttelijöitä ja kuvaajia. CLUE huomaa kuitenkin, että jotkut vieraat välttelevät kameroita. Myös meri kätkee salaisuuksia. Cecilia löytää sukeltaessaan vuosia sitten mereen syöksyneen moottoripyörän kuljettajineen. Voivatko kuvauksissa tapahtuvat outoudet liittyä vedenalaiseen mysteeriin?

Cecilia, Leo, Une ja Egon-koira ovat CLUE-ryhmä. Vaaroja uhmaten he jahtaavat vihjeitä selvittääkseen rikokset.
Koukuttavat CLUE-seikkailut on pakko lukea heti. Täyttä timanttia kaikille dekkarifaneille!

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uljasmaa 1
Uusi jännittävä eläinsarja Soturikissojen tekijältä!

Kolmen etevän nuoren villieläimen - leijonan, norsun ja paviaanin - näkökulmasta kerrottu Uljasmaa tempaa mukaansa kaikki Soturikissojen ja jännityksen ystävät. Kuule savannin kutsu!

”Syviä henkilöhahmoja, monipolvinen juoni, rikasta mytologiaa ja huikeita maisemia. Villi ja valloittava.” Kirkus Reviews.

Uljasmaa-sarjan avausromaani Hajonnut lauma kertoo leijonanpentu Pelottomasta, jonka joukko paviaaneja on ottanut huomaansa sen jälkeen, kun Pelottoman isä syöstiin laumansa johdosta ja surmattiin. Kun leijonapennulle sitten selviää, että sen äiti ja sisar ovat edelleen elossa ja se joutuu pakon edessä jättämään paviaaniyhdyskunnan, Peloton päättää Afrikan tasankojen vaaroja uhmaten pyrkiä liittymään taas leijonien laumaan, jota johtaa nyt kovaotteinen Jätti...

Erin Hunter on kirjoittanut lähes 60-osaiseksi kasvaneen Soturikissat-sarjan, joka on noussut 15 vuodessa suureen maailmanlaajuiseen suosioon. Uljasmaa on Hunterin uusin sarja. Salanimi Erin Hunterin taakse kätkeytyy seitsemän britti- ja yhden amerikkalaiskirjailijan tiimi.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unelmakoirat 1
Ekaluokkalaiset Aino ja Isla asuvat viereisissä rapuissa ja ovat parhaita ystävyksiä. Tytöt haaveilevat omasta koirasta, mutta kummankaan äiti ei ole suopea ajatukselle. Lea-tädillä on huostaan otettujen koirien hoitola, ja kun hoitolassa on tilapäisesti täyttä, Ainon äiti suostuu ottamaan yhden koiran kahdeksi viikoksi perheeseen. Aino ja Isla haaveilevat mahdollisuudesta pitää Aksu kokonaan omanaan, ja tätä silmällä pitäen he laativat nerokkaan suunnitelman.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jippii! Hanna tulee Miinan luo yökylään, ja tytöt keksivät jekkuja Miinan vanhempien pään menoksi. Lotan paras ystävä Essi on voittanut liput Riku Rimmaajan konserttiin, mutta sitten tapahtuu kauheita...
Koulun toimintapäivä saa kaverukset riitoihin. Onnistuuko heidän päästä sopuun? Kolme kivaa ystävätarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ökyrikkaat aasialaiset 2
Ökyrikkaat entistäkin ökympinä! Rachel Chu on viimein naimassa Nicholasinsa, Aasian tavoitelluimman poikamiehen. Hän selvisi anoppinsa asettamista ansoista - mutta se oli vasta alkua.

Häidensä aattona Rachel on allapäin. Satumaisesta rikkaudesta ja kaikki esteet ylittävästä rakkaudesta huolimatta hän suree yhä sitä, ettei tunne isäänsä. Yllättävä paljastus muuttaa tapahtumien kulkua, ja Rachel löytää taas itsensä ökyrikkaiden aasialaisten juonittelujen hornankattilasta. Kuka Rachelin isä on miehiään? Mitä eräs seurapiirien paha poika ja hänen julkkistyttöystävänsä Rachelista tahtovat?
Megaluokan ilmiöksi noussut, elokuvanakin (Crazy Rich Asians) hurmannut romanttinen komedia saa jatkoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Varjojen keskeltä versova selviytymistarina.

Lasiseinä on koskettava omaelämäkerrallinen kertomus nuoruuden tragediasta, jota kertoja pakenee yhä. Kaikki kiertyy äidin alkoholismin ja kuoleman ympärille. Romaani kertoo, kuinka repivästä traumasta voi toipua kohtaamalla menneisyyden. Samalla siitä kasvaa kertomus rakkaudesta, taiteilijaperheen arjesta ja isyydestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuonna 2052 Suomi kukoistaa, ja pääkaupungin valkealla asfaltilla kulkee vain nuorekkaita ihmisiä. Hyvinvoinnilla on kuitenkin hintansa: Suomen kansalaisuus on rajattu alle 75-vuotiaille.2020-luvun voimapoliitikko Annastiina Kankaanrinta on elänyt lähes täydellisen elämän ja valmistelee nyt exituksestaan tyylikästä mediatapahtumaa. Kukat ja lakanat on huolella valittu ja shampanja viilennetty, vain viimeiset sanat ovat valitsematta. Särö harmoniassa laukaisee lopulta paniikin. Mitä kaikkea muuta Annastiinalta on jäänyt tekemättä ja voisiko virheet vieläkorjata?Yliaika pohtii, mikä meitä ajaa ja mikä lopulta on valintojen paino. Olisiko mahdollista elää niin, ettei aika valuisi hukkaan?Piia Leinon edellinen romaani, EU:n kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019 voittanut Taivas, sijoittui sekin 2050-luvun Helsinkiin, mutta hyvin erilaiseen tulevaisuuteen kuin Yliajan virtaviivaistetussa luksus-Suomessa. Molemmilla ajatusleikeillä on kuitenkin juurensa vahvasti nykyhetkessä. Tulevaisuus valitaan nyt, joka päivä uudestaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Amerikan kuninkaalliset 1
Velvollisuus. Juonittelu. Kruunu. Washingtonit ovat skandaalinkäryisin kuninkaallinen perhe kautta aikojen!
Prinsessa Beatricesta on tulossa Amerikan ensimmäinen kuningatar, mutta äkkiä velvollisuus tuntuukin kuristavalta. Täydellisen sisarensa varjossa prinsessa Samantha saa tehdä melkein mitä haluaa. Bileprinsessaa ei kiinnosta juuri mikään... paitsi se ainoa poika, jota hän ei voi saada.
Prinssi Jefferson olisi ollut itsestään selvä kruununperillinen sukupolvea aiemmin. Koko Amerikka jumaloi häikäisevän komeaa prinssiään, mutta kaksi hyvin erilaista tyttöä kilpailee napatakseen hänen sydämensä.

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Lotta Levoton ja hirveät hirvipusut Näytä tarkat tiedot

Mein Lotta-Leben : Den Letzten knutschen die Elche!, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lotta Levoton 4
”Jippii, olen ihan täpinöissäni! Huomenna me lähdetään lomalle Ruotsiin - sellaisella jättimäisellä autolautalla! Ja kaikkein huipuinta on, että Pippuri tulee mukaan. Pippurin kanssa uskallan nukkua villin luonnon armoilla teltassa, vaikka ruotsalaiset metsät takuulla kuhisevatkin karhuja, susia ja peikkoja. Pönttöveljieni pöksyt tutisevat pelosta jo nyt, siitä lyön vaikka vetoa! Mutta ne, jotka nukkuvat asuntoauton hellässä huomassa (lue: nynneröt), eivät pääsekään ihailemaan hirmuisia hirviä...”

Lotta Levoton on täällä jälleen! Tarjolla on asuntoautoilua, ruotsalaista eksotiikkaa ja hyytävää villielämää, poskettomia käänteitä ja sensuroimattomia päiväkirjamerkintöjä. Hauskasti kuvitettu sarja sopii myös aloittelevalle lukijalle.

Alice Panthermüller on saksalainen palkittu lasten- ja nuortenkirjailija. Työskenneltyään ensin opettajana ja kirjakauppiaana hän toteutti lapsuuden haaveensa ja ryhtyi kirjailijaksi. Panthermüller asuu perheineen Lüneburgin nummialueella.

Daniela Kohl on opiskellut taidetta ja kommunikaatiosuunnittelua. Kohl työskentelee Münchenissä vapaana kuvittajana ja graafisena suunnittelijana.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun kuusivuotias Sissi viiltää itseään päiväkodissa saksilla, hänen vanhempiensa maailma järkkyy. Siirin ja Essin perheessä lähes kaikki on siihen mennessä sujunut mallikkaasti: on kaksi kaunista lasta ja molemmat vanhemmat menestyviä uranaisia. Essillä on suosittu kahvila ja Siirillä kirjanpitoyritys. Lääkärintarkastuksessa selviää, että Sissillä on vanhempiakin haavoja. Suojeleeko lapsi jotakuta, onko perheen sisäpiirissä tuntematon uhka? Vai kostavatko menneisyyden haamut?

Vieraat valittiin Kariston kauhuromaanikilpailun voittajaksi keväällä 2019. Nerokas moderni kauhutarina uppoutuu perheen sisäisiin asioihin, muille näkymättömiin. Kuinka hyvin oikeastaan tunnet läheisesi?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

16-vuotiaan Rosan elämä jumittaa. Catering-opinnot keskeytyivät, yhteishaku meni sivu suun ja tulevaisuus ahdistaa. Onneksi on turvallinen koti, jonne voi rauhassa syrjäytyä katsomaan Netflixiä. Ainakin siihen asti, kunnes äidin miesystävä Jari muuttaa saman katon alle. Uuden isäpuolen kylkiäisenä Rosan reviirille änkeää myös Jarin poika, joka on päässyt Tampereen ilmaisutaidon lukioon. Koulumenestykseen panostava besserwisser-Iiro on täysin eri planeetalta, sen paljastaa jo ensikohtaaminen.

Ilmatilaloukkaus on taidokas romaani uusperheen henkilökemioista, kätketystä surusta, hukatusta suunnasta ja siitä, miltä tuntuu, kun joku vihdoin ymmärtää.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leia Laine 3
Mihin voi luottaa, jollei tiedä mitä on tekeillä?

Pulssissa Johtolanka-palkittu Pauliina Susi kehittää Takaikkuna-romaanin teemaa yhä huimemmaksi: teknologia voi kääntyä orjasta isännäksi.
Maailmanparantaja-Leian ja hakkerivelho Timo "Land-0" Ratasen myrskyisä suhde saa lisäkierroksia, kun mies jättää Leian panttivangiksi erämaamökkiin keskellä hyytävää talvea. Onko mies seonnut vai ovatko he taas hengenvaarassa? Hitchcockmainen kauhun tunne tihenee, kun erämaamökin tekoäly puhkeaa puhumaan. Suurin yllätys saattaa silti tulla suoraan taivaalta...

Pulssi on itsenäinen jatko-osa palkitulle Takaikkunalle ja Seireenille.
”Takaikkuna uudistaa onnistuneesti suomalaista dekkarigenreä. Susi kuvaa arjen muuttumista kauhuksi ilman tavanomaisia ja yleisiä kliseitä. Kyseessä on sekä kaunokirjallisesti taidokas että kansainväliset mitat täyttävä yhteiskunnallinen trilleri.” Johtolanka-palkinnon perustelut.

Pauliina Susi on monipuolinen kirjailija, joka viime vuosina on keskittynyt jännitysromaaneihin. Pulssi on itsenäinen tarina, mutta myös päätösosa trilogialle, jonka aiemmat osat olivat Dekkariseuran Johtolangalla palkitsema Takaikkuna (2015) sekä Seireeni (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Annilla ja Lukalla on maistraatissa rekisteröity parisuhde, omistusasunto ja kaksi koiraa. He matkustelevat yhdessä Amsterdamissa ja San Franciscossa, tapaavat ystäviään bileissä ja homobaareissa ja uskovat, että kaikki hyvä on ikuisesti heidän. Sitten Anni tutustuu Tukholmassa Eliniin, asia johtaa toiseen ja parin kuukauden kuluttua Anni on yksin, ilman Lukaa, ilman Eliniä. Entä jos erosta ei selviäkään?

Autofiktiivinen, kirkkaan täsmällisesti kirjoitettu Kuvittelen sinut vierelleni yhdistelee elettyä elämää ja fiktiota ja käsittelee parisuhteita, eron raastavuutta ja elämää heteronormin ulkopuolella. Sen sivuille on tallentunut myös välähdyksiä 2000-luvun alun Helsingin lesbokulttuurista.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kolme lasta viettää kesänsä varastelemalla herkkuja kaupasta, pelaamalla kolikkopelejä ja vaeltelemalla samoja reittejä kotikaupungissaan. Tehtaan piippu tupruttaa savua, vanhan raviradan puiset penkit lahoavat, heidän salamajansa alla vilistää rottia, vaikka kukaan ei ehkä niitä ole nähnyt. Aikuiset ovat jossain kaukana silloinkin kun he istuvat viereisessä huoneessa.

Seuraa toinen kesä ja kolmas. Tulee uusia kavereita, uusia haluja, mutta samat paikat, sama kuumuus, sama päämäärättömyys vallitsee, ja kukaan ei oikeastaan tiedä miksi tätä kehää kierretään.

Jyri Vartiaisen neljäs romaani Kolme kesää on vavahduttavan herkkä tarina lapsuudesta ja siihen liittyvästä melankoliasta. Vartiainen kuvaa loisteliaasti lasten maagisia tiloja, pikkukaupungin pysähtynyttä kesää, leikin varjolla syntyvää väkivaltaa ja tunteita, jotka ovat läsnä mutta joita ei vielä tunnisteta.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun elokuvantekijän nostalginen perheromaani asioista, joista puhutaan mieluiten vain pimeässä.

Maaliskuussa 1977 Suomessa on sähkölakko. Ojalan perheen isä vastaa Hämeenlinnan sähkön säännöstelystä. Hammaslääkärinä toimivan äidin pora pysähtyy kesken paikkauksen, ja Markon kirjoituksiin luku hoituu taskulampun valossa. 12-vuotias Pauliina haistelee Markon kaverin tuoksua ja haaveilee autokyydeistä varjoisilla teillä. Pimeä tarjoaa odottamattomia vapauksia, mutta siellä asuu myös vaara.

Johanna Vuoksenmaan esikoisromaani tarkastelee perhe-elämää, läheisyyden kaipuuta ja sen aiheuttamaa keskipakoisvoimaa. Vuoksenmaa kuvaa salaisuuksia kantavia ja vapautta kohti tempovia ihmisiä viisaasti ja lämpimästi.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettavissa, lämpimän humoristisissa kertomuksissa tutustutaan pariisilaisen tornitalon taruakin ihmeellisempiin ihmiskohtaloihin.

Turbaanipäinen nainen kuljettaa ylimmästä kerroksesta kylpyhuoneen irti hakattuja kaakeleita alas matkalaukussaan. Koko asukaskuntaa hoitava tohtori määrää kaikille joko Prozacia tai Viagraa - ja toimii samalla talon juorukeskuksena. Omaa vastaanottoaan pitää myös Nizzan tyttö, joka haalii miespuolisia asiakkaitaan netissä ja jonka talon moralistit haluaisivat häätää tiehensä.

Kirjavaa joukkoa tarkkailee nuori Anatole-poika. Välillä hän poistuu äitinsä luokse maaseutupappilan rauhaan - vain kohdatakseen vähintään yhtä erikoislaatuista väkeä.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Majakkasaaren luonto tutuksi Muumipeikon kanssa!

Muumipeikko viettää 75-vuotisjuhlaansa suojelemalla korvaamattoman arvokasta saaristoluontoa.

Muumipappa haaveilee saaresta, joka kartalla näyttää niin pieneltä, että Pikku Myy luulee sitä kärpäsen kakaksi! Mutta purjehdus majakkasaarelle viekin kokonaiseen uuteen maailmaan. Muumiperheen mukana tutustutaan saareen ja opitaan, miten yhteisestä meriluonnostamme voi nauttia samalla sitä vaalien. Meri ja saaristo ovat aina olleet muumitarinoiden olennainen osa. Muumipeikko majakkasaarella -kirja on mukana Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön toteuttamassa Muumin 75-vuotisjuhlavuoden Meidän meri -kampanjassa, jolla kerätään varoja Itämeren suojeluun.

Riina ja Sami Kaarlan kuvittamat muumikirjat ovat saavuttaneet suuren suosion niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Lämpimän värikylläisin ja pehmeälinjaisin kuvin ne kunnioittavat Tove Janssonin tuotannon iloa, huumoria ja vastustamattoman positiivista filosofiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kerttu rakentaa palikoista taloa, ja ensimmäinen asukas saapuu heti: murkku! Asiasta täytyy ilmoittaa mahdollisimman pian naapurin Peetulle. Peetun Taina-mummo kertoo, että heilläkin on murkku. Siitä tulisi oiva kaveri palikkatalon asukille, jos sen vain saisi kiinni. Murkku kuulemma majailee Peetun isosiskon huoneessa...

Suloinen Kerttu on täällä taas! Nelli Hietalan valloittava kuvakirjatarina tallentaa syyspäivän pysähtyneen tunnelman, lapsen ajatuskulun ja hetkessä elämisen taidon. Sari Airolan kuvitus tulkitsee hienosti tekstin herkkiä sävyjä. Kerttu-sarjan ensimmäinen osa oli Kerttu ja kärpänen.

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Kolmikko leikkii sisällä Näytä tarkat tiedot

Alla tre inne på förskolan Ärtan, suomi
Kirja
Nilsson Thore, Maria, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nyt tutustutaan päiväkoti Herneen sisätiloihin. Ateljeessa askarrellaan ja nikkaroidaan, leikkihuoneessa rakennellaan, ja suurelle matolle kokoonnutaan aamupiiriin ja laulamaan. Näyttääkö touhu yhtään samalta kuin sinun päiväkodissasi?

Tallennettuna:
Hakutulos 46

Kolmikko metsäretkellä Näytä tarkat tiedot

Alla tre på utflykt med förskolan Ärtan, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Essin, Iidan ja Vallen päiväkotiryhmä lähtee retkelle. Matkan varrelta löytyy kaikenlaista hienoa, mutta myös jotain ällöttävää. Tuolla on suojatien merkki! Sen tuntevat kaikki. Metsässä lapset keräävät oksia ja käpyjä, syövät eväitä ja leikkivät piilosta. Ehkä teidänkin päiväkodissa tehdään niin?

Tallennettuna:
Hakutulos 47

Kolmikko ulkoilee Näytä tarkat tiedot

Alla tre ute på förskolan Ärtan, suomi
Kirja
Nilsson Thore, Maria, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tule Essin, Iidan ja Vallen mukana leikkimään päiväkoti Herneen pihaan! Hiivitään metsikön halki ja ruokitaan Iidan krokotiilia, mennään Essin seuraksi penkomaan vajaa ja läträtään Vallen kanssa vedellä. Pihalla voi myös juoksennella, kerätä lehtiä, etsiä hyönteisiä, leikkiä hiekkalaatikolla ja hoitaa kasvimaata.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 9

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 12

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Takeuchi, Ryosuke, sarjakuvantekijä ; Miyoshi, Hikaru, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patriootti Moriarty 8

Tallennettuna: