Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 18/2020

Uutuudet ajalta: 27.4.2020 - 3.5.2020

Muokattu: 8.6.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Stressi kuuluu elämään, se saa meidät terästäytymään. Stressi on kuitenkin huono isäntä, ja siksi kyky säädellä stressiä on tärkeä osa hyvinvointia. Se on myös taito, jonka kuka tahansa voi opetella.
Hallitse stressiä pureutuu stressin syntymekanismiin ja toimintaan sekä tarjoaa työkaluja, jotka auttavat palautumaan kuormittavista tilanteista nopeammin. Stressireaktioiden taustalla ovat jo lapsuudessa opitut tunteidensäätelymallit, jotka usein helpottavat vain hetkellisesti. Stressinsäätelyn ytimessä on tunteiden nimeäminen ja käsitteleminen, jolloin kaikki tunteet ovat tärkeitä viestejä omista tarpeista.

Tärkeä ja asiantunteva Hallitse stressiä etenee kuormittumisen taustoista ja synnystä sen hallintakeinoihin unen, ravinnon, liikunnan ja rentoutumisen merkitystä unohtamatta. Teoksen harjoitukset auttavat näkemään, mitä omassa elämässä voisi parantaa.

Tarja Nummelin (s. 1959) on laillistettu psykologi ja psykoterapeutti, joka pitää yksityisvastaanottoa Helsingin keskustassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suhde omaan äitiin on yksi naisen elämän keskeisimpiä ihmissuhteita. Se askarruttaa ja vaikuttaa elämään, vaikka joskus tahtoisimme muuta väittää. Antoisa, raivostuttava, rakas - suhteesta äitiin riittää moneksi.

Kirsi Hiilamo ja Heli Pruuki pohtivat teoksessaan aikuisen naisen moni-ilmeistä suhdetta omaan äitiin. Miksi tuo suhde mietityttää aikuisenakin? Millaista on äidin valta? Miksi lapsuudesta tutut toimintamallit voivat ottaa vallan vaikka kasvokkain ovat aikuiset ihmiset? Kuinka irtautua, ymmärtää ja pysyä lähellä?

Suhdetta äitiin kannattaa pysähtyä miettimään myös siksi, että mielikuvamme äidistä kertovat paljon myös itsestämme ja omasta arvostamme. Suhde äitiin muovaa naista perustavanlaatuisella tavalla.

Kirsi Hiilamo on psykoterapeutti, perheneuvoja ja teologian maisteri. Heli Pruuki on pariterapeutti, perhepsykoterapeutti ja teologian tohtori.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja antaa suoria arjen vinkkejä, miten lievittää omaa stressiä ja selviytyä paremmin arjen haasteista ja epämiellyttavistä tunnetiloista. Arki helpommaksi -kirja tarjoaa käytännön harjoituksia arkisiin stressiä aiheuttaviin tilanteisiin. Ajattele kirjaa ystävällisenä oppaana matkalla parhaimmaksi itseksi vain viidessä minuutissa päivässä!

Mindfulness on tutkittu tapa, joka vähentää omaa stressiä ja lisää onnellisuutta elämässä. Kirjan avulla opit saavuttamaan mielenrauhan ilman, että sinun pitää pakata laukkusi ja muuttaa luostariin Himalajalle.

Mindfulness on yksinkertaista, mutta voiko se myös olla helppoa? Vastaus on kyllä! Lievitä stressiäsi tämän hauskan ja ytimekkään kirjan parissa!

Sano kyllä: Käytännön harjoituksille, tunne-elämän tasapainolle, helpolle mindfulnessille, sisäiselle rauhalle

Sano ei: Loputtomalle meditaatiolle, tunnemyrskyille, tylsälle mindfulnessille, stressille

Melissa Georgiou, KM, on tavallinen ihminen, joka arvostaa yksinkertaista elämää. Hän rakastaa tuijotella taivasta, hikoilla saunan lauteilla ja ihmetellä Suomen kylmää säätä. Melissa on opiskellut ja opettanut mindfulnessia jo vuosia. Hän kyllästyi ystäviensä jatkuviin pyyntöihin kertoa lisää aiheesta, tai ehkä hänen ystävänsä kyllästyivät, kun Melissa puhui aiheesta jatkuvasti - tämä jäänee epäselväksi. Joka tapauksessa, Melissa kirjoitti kaiken oleellisen aiheesta tähän kirjaan ja nyt kaikki voivat olla ihan hiljaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tommy Hellstenin uusimman kirjan tekstit ovat syntyneet päivittäisissä mietiskelyhetkissä. Ne ovat ihmisen puhetta ihmiselle - kanssakulkijan mietteitä, joka tietää, miten pitkä matka mielenrauhaan joskus on.

Tommy Hellstenillä on kyky tiivistää oman elämänsä kokemukset lyhyiksi paradokseiksi, ja mitä vanhemmaksi hän on tullut, sitä pelkistetymmiksi oivallukset ovat käyneet.

Ihmisen näköinen elämä -kirjassaan Tommy Hellsten sukeltaa paradoksien taakse ja avaa sen, mitä niiden taakse kätkeytyy.

Tommy Hellsten on kulkenut pitkän ja vaikean tien tajutakseen, että elämässä ei ole oikeita tai vääriä olosuhteita. Elämä on totta juuri nyt.

Läsnäolon, totuuden ja rakkauden teemat ovat kulkeneet Tommy Hellstenin kirjoissa jo vuosia, mutta tässä kirjassa ne syvenevät ja saavat uusia sävyjä. Teksteistä huokuu vuosien kokemus terapiatyöstä, itsensä ja toisten ihmisten kohtaamisesta.

Ihmisenä oleminen on ihmiseksi tulemista.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensiapukirja akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat.

Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa?

Asiantuntijahaastatteluihin perustuva tiivis tietopaketti esittelee selkeästi ja konkreettisesti tämän päivän polttavimpia ongelmia ja antaa käytännön vinkkejä ja toimintaohjeita. Mukana on myös inspiroivia tarinoita sekä neuvoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen. Paras tapa päästä ahdistuksesta on muuttaa se toiminnaksi ja toivoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Kauppila, Kalle, kirjoittaja ; Puttonen, Vesa, kirjoittaja, ; Repo, Eljas, kirjoittaja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja on kattava ja kansantajuinen yleisesitys rahastosijoittamisesta kaikille siitä kiinnostuneille. Siinä kerrotaan, mitä sijoitusrahastot ovat ja miten ne toimivat sekä mihin asioihin rahastoa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota. Kirjassa esitetään myös erilaisten tunnuslukujen laskemista ja tulkintaa sekä internetin hyödyntämistä rahastosijoittamisessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kasvatusgurun tärkein kirja

Jari Sinkkonen kertoo, miten kasvatetaan onnellinen lapsi. Hän avaa maanläheisesti mitä tiedetään lapsen kehityksestä, peräänkuuluttaa tervettä järkeä kasvatuskeskusteluun ja antaa kannustavaa tukea vanhemmille.

Lapsi ei ole onnellinen silloin kun hänen tieltään poistetaan kaikki mielipahaa aiheuttava. Toisaalta kovuutta hakemallakaan ei onnellisuutta aikaansaada. Vaihtuvia kasvatusmuoteja seuraamalla menee sekä vanhempi että lapsi päästään pyörälle.

Onnellinen lapsi kertoo näiden sijasta turvallisen kiintymyssuhteen merkityksestä, hyvän itsetunnon kehittymisestä, rennon yhdessä olon hyödyllisyydestä, toimivan vuorovaikutuksen opettelemisesta, rajojen asettamisen tärkeydestä ja rakkauden osoittamisen välttämättömyydestä.

Lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen (s. 1951) tunnetaan monista asiantuntevista ja humoristisen lämpimistä terveys- ja kasvatusalan tietoteoksistaan sekä työstään Pelastakaa Lapset ry:n ylilääkärinä. Pitkän ja arvostetun uransa aikana hänestä on tullut tunnettu lapsen psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden asiantuntija, joka ei pelkää asettua vaihtelevia kasvatuksen muotivirtauksia vastaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Atlas
Le Tac, Hélène, kirjoittaja, valokuvaaja (ekspressio) ; Tuomi-Giddings, Susanna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Krakova on Puolan vanha kuninkaallinen pääkaupunki, jonka rikkaasta menneisyydestä kertovat vanhankaupungin lukuisat historialliset rakennukset, kirkot ja synagogat, mahtavasta Wawelin linnavuoresta puhumattakaan. Päinvastoin kuin nykyinen pääkaupunki Varsova, Krakova säilyi toisessa maailmansodassa lähes ehjänä, vaikka brutaali natsihallinto jättikin kaupunkiin jälkensä - mistä kerrotaan mm. kuuluisan menestyselokuvan innoittajana toimineen Schindlerin tehtaan museossa. Kylmäksi ei jätä myöskään Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri kaupungin länsipuolella.

Kartta+Opas Krakova on kartta-aukeamien ympärille näppärästi rakennettu helppokäyttöinen matkaopas, jossa kaupunki on jaettu kolmeen osa-alueeseen; neljännen kokonaisuuden muodostaa Krakovan ympäristö Auschwitzista Wieliczkan suolakaivoksille ja Stalinin ajan mallikaupunkiin Nowa Hutaan. Jokaiselta alueelta esitellään lyhyesti mutta informatiivisesti tärkeimmät nähtävyydet sekä huolella valikoitu joukko ravintoloita, baareja, kahviloita, klubeja, teattereita, ostospaikkoja ym.

Oppaan alussa on perustietoja kohteesta sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä, retkikohteita jne., loppuosassa mm. hotellisuosituksia sekä infoa ja karttoja julkisesta liikenteestä.

Kartta+opas-sarjassa ilmestyy alkuvuodesta 2015 kolme uutuustitteliä (Miami, Tokio ja Napoli) sekä Krakovan ohella uudistettu painos Budapestista, Dublinista, Dubrovnikista, Münchenistä, Nizzasta, Pariisista, Prahasta, Roomasta ja Tukholmasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Catt, Helen, toimittaja ; Venhola, Heli, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaa valtavat panoraamasivut ja ihastele luonnollisen kokoisia ötököitä!

Kuinka suuri on akaattikotilo? Mistä banaanietana on saanut nimensä? Montako silmää on hämähäkeillä? Lähde tutkimusretkelle, mutta pidä varasi! Jokainen hyönteinen ei suinkaan ole myönteinen...

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Nikunen, Antti, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki oleellinen ihmisestä: kehonosat, aistit, luut ja lihakset, haavat ja mustelmat...

Sairaanhoitaja Eira Etevä on Urhon ja Onnan kaveri, joka tietää ihmiskehosta kaiken. Lähde mukaan tutkimaan ihmistä päästä varpaisiin!

Miten silmä toimii? Miksi hiukset ja kynnet kasvavat? Mikä oikein on kuhmu?

Tutki ihmiskehon ihmeellisiä toimintoja Eiran opastuksella ja testaa myös omia aistejasi ja niveliäsi.

Hauskan toiminnallisessa kuvatietokirjassa käydään läpi koko ihmiskeho päästä varpaisiin: aivot ja tunteet, sisäelimet, sydän ja verisuonet, iho ja karvat. Osaatko tunnistaa hyvät ja pahat bakteerit? Entä uskallatko astua suolisokkeloon?

Graafikko Antti Nikusen mainiot lapsisankarit Urho ja Onna seikkailevat myös teoksissa Autokirja (2019), Urhon ja Onnan laastarikirja (2018), Urho on huoltomies (2017) ja Onna on poliisi (2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Helena Miettisen kirja kertoo kansantajuisesti, mitä kolesterolista nykytutkimuksen valossa tiedetään ja miten suojautua sen aiheuttamilta sairauksilta. Teos tarjoaa tuoreinta tutkittua tietoa kolesterolista ja sen aineenvaihdunnasta sekä veren kolesteroliin vaikuttavista perinnöllisistä tekijöistä.

Kolesteroli jakaa Suomessa mielipiteitä ja kirvoittaa tunteita. Vaikka kolesteroli on maailman parhaiten tutkittuja molekyylejä, jotkut väittävät sitä suureksi huijaukseksi, jonka takana häärii lääketeollisuus ja kolesterolimafia. Kolesterolin ympärillä on käyty myös kiivasta ”rasvasotaa”, jossa vastakkain ovat olleet kolesterolitutkijat ja maidontuottajat.

Helena Miettinen vastaa yleisimpiin kolesteroliin liittyviin kysymyksiin ja huoliin. Mitä hyötyä ja haittaa kolesterolista on? Mitä tehdä, jos kolesteroli on koholla? Milloin kolesterolia alentavia lääkkeitä kannattaa käyttää? Voiko veren kolesterolipitoisuus olla liian matala?

Aina ajankohtainen kirja terveydestään huolehtiville.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hevonen ei mene traileriin ja jännittyy, kun näkee eläinlääkärin. Miksi? Hevosen käyttäytyminen kertoo, miksi se tekee jotakin. Sinun avullasi hevonen oppii muuttamaan käyttäytymistään.

Tomiva hevonen on kirja kaikille hevosharrastajille. Kirjassa on helppoja vinkkejä, joita jokainen hevosharrastaja pystyy toteuttamaan. Kokeneelle hevosihmiselle kirja tarjoaa koulutussovelluksia, joiden avulla voi ratkoa yleisiä haasteita, kuten kengitys-, piikitys- ja lastausongelmaa. Saat myös vinkkejä hevosen kouluttamiseksi suhtautumaan rohkeammin ja luottavaisemmin asioihin.

Tässä käytännönläheisessä, monipuolisesti kuvitetussa kirjassa esitellään ytimekkäästi olennaiset asiat hevosesta: Eleet ja ilmeet, normaali ja poikkeava käyttäytyminen, kivun tunnistaminen sekä kuinka hevosen oppiminen ja muisti toimivat.

Mukana on kiinnostavaa tutkimustietoa hevosen käyttäytymisestä, oppimisesta ja kouluttamisesta. Myös tutkijat itse pääsevät ääneen! Palkintojen käyttäminen kouluttamisessa on tutkitusti tehokasta. Käytännönläheiset vinkit auttavat ottamaan palkitsemisen mukaan hevosen elämään ja välttämään siihen liittyvät yleisimmät ongelmat.

Minna Tallberg on hevostenkouluttaja ja valokuvaaja, joka on perehtynyt erityisesti hevosten kouluttamiseen, käyttäytymiseen ja hyvinvointiin. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, miten nykyaikaista tietoa liitetään mahdollisimman saumattomasti olemassa olevaan hevoskulttuuriin.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Edellisen pohjoisia kalavesiä esittelevän oppaan ilmestymisestä on jo aikaa, joten on korkea aika tuoda tekijöille vuosikymmenten aikana kertyneet kokemukset ja tiedot saataville oman aikamme pohjoisen kävijöille.

Alueellisesti Pohjoiskalotin kalapaikkaopas kattaa napapiirin pohjoispuolisen Suomen Lapin, Norjan Finnmarkin sekä osia Ruotsin Norrbottenista. Jokien kalapaikat kuvataan vesistöittäin ja tunturivedet luonnollisina kokonaisuuksina. Finnmarkin tienvarsivesiä esitellään valtateiden mukaan edeten.

Kalapaikkojen kuvauksessa keskitytään luonnonoloihin, ja oppaan kuvitus auttaa ymmärtämään niiden luonteen. Helppokulkuisten maisemien ohella kalastajaa odottavat louhikot, upottavat suot ja pajupensaikot. Melkoinen osa kirjan kohteista on teiden tuntumassa tai muuten helposti tavoitettavissa, toiset taas pitkien ja hankalien taipaleiden takana. Kokemus opettaa, että komeat maisemat ja runsaat kalakannat eivät suinkaan aina osu yksiin ja teiden tuntumassakin voi tärpätä. Kalastajan kannattaa nähdä vaivaa tutustuakseen paikkoihin, sillä uteliaisuus palkitaan.

Kalalajeista oppaassa arvostetaan lohikalojen lisäksi tasaveroisesti muitakin pohjoisten vesien lajeja. Kaikki luvalliset pyyntitavat, viehe- ja perhokalastus, pilkintä ja onginta, paikoin myös uistelu, on huomioitu. Tarvittaessa viitataan alueiden kalastussääntöihin.

Ari Savikko ja Sulo Tiainen ovat armoitettuja kalamiehiä, joilla on myös laaja kirjallinen tuotanto. Heidän tuorein yhteinen teoksensa esittelee kalakirjallisuutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Gabriel Hullo on omalaatuinen poika, jolla on vilkas mielikuvitus, kaipaus kauhutarinoihin ja ystävinään isoisien aaveet, kenraali Paulus ja merikapteeni Hullo.

Eräänä sadepäivänä Kaapo päättää ilahduttaa äidin järjestelemällä ullakon sekamelskan uuteen kuosiin. Aavevaarit ovat siivousvimmasta kauhuissaan. Vintin rojut ovat heille arvokkaita aarteita, joista iso osa on merikapteeni Hullon tuomisia maailmalta. Niiden joukossa on myös eräs arkku, jota ei paranisi avata. Mutta varoitus tulee liian myöhään.

Pian Kaapolle selviää kaamea totuus: hän on päästänyt vapaaksi vampyyrin! Vintin luukku suljetaan, ja Kaapon on pakko paljastaa äidille hurja tilanne. Vierailulle kutsutaan Kaisa-täti, joka on kaikenlaisten outojen asioiden ekspertti. Mutta saavatko Kaapo, Kaisa-täti ja aavevaarit vampyyrin kiinni ennen kuin se viheltää nälkänsä merkiksi?

Runomittaan riimitelty tarina kertoo tummiin pukeutuvasta pojasta, joka ei pelkää kummituksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa avokonttoriin! Toivottavasti viihdytte - sillä ette tule koskaan pääsemään pois.

Keskellä teollisuusaluetta seisoo toimistorakennus. Sen uumenissa on suuren tavaratalon markkinointiosasto. Joka aamu ihmiset leimaavat kellokorttinsa ja asettuvat omille, tarkkaan määritellyille paikoilleen avokonttoriin ja alkavat suunnitella kuinka saisivat ihmiset ostamaan tavaroita joita he eivät tarvitse, tavoittelemaan unelmia jotka eivät ole heidän omiaan.

Jennan toive on toteutunut: hän on saanut elämänsä ensimmäisen vakituisen työpaikan muoti- ja kosmetiikkatiimin AD:na. Kaulaan on pujotettu kellokortti. Uutta työntekijää kannustetaan ajattelemaan itsenäisesti ja haastamaan vanhoja käytäntöjä, mutta pikkuhiljaa hänkin alkaa sulautua osaksi koneistoa, joka muuttaa ihmiset asiakassegmenteiksi ja elämän myyntitavoitteiksi ja jonka motto on naulattu toimiston sisäänkäynnin yläpuolelle: ”On vain tulos.”

Hanna Arvela on helsinkiläinen mediataiteilija. Tukholma-syndrooma on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Apassit 4
Halleyn komeetta uhkaa maapalloa. Helsingin yötaivaalla näkyy myös outoja valoja sekä räiskyviä punaisia salamoita, ja Bulevardin tienoilla liikkuu väkivahva nelikätinen rautamies. Kun insinööri Kallander katoaa koirineen ja verstaineen, poliisi on ihmeissään js Apassit tarttuvat toimeen. Keitä ovat salaperäiset naamiomiehet? Miten juttuun liittyy amerikansuomalainen miljonääri tai Kallanderin susikoira Luna? Tuleeko maailmanloppu?

Sarjan neljännessä kirjassa salaseura Apassit eli Samuli, Erik, Otto, Heikki, Elli ja Nelli seikkailevat jälleen vuoden 1910 Helsingissä ja ratkovat visaista arvoitusta.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko ikinä liian myöhäistä kaivata läheisyyttä?

71-vuotias psykiatri laskee päiviä eläkkeeseensä. Hänen potilaidensa ongelmat tuntuvat mitättömiltä, ja istunnoissa hän piirtää lintuja muistiinpanojen kirjoittamisen sijaan.

Eräänä päivänä vastaanotolle ilmestyy saksalainen nainen, Agathe. Psykiatri kieltäytyy ottamasta yhtään uutta potilasta, mutta nainen on periksiantamaton. Lopulta psykiatrin on myönnyttävä tapaamiseen. Agathen seurassa vietetty aika muuttaa kaiken.

Kiehtova nykyromaani kuvaa hienovireisesti suuria teemoja: yksinäisyyttä, rakkautta, ikääntymistä ja elämäniloa. Pienkustantamon julkaisema Agathe nousi yllättäen kansainväliseen suosioon, ja sen oikeudet on myyty 23 maahan. Agathelle on myönnetty italialainen Scrivere per Amore -palkinto.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vain kolme ihmistä voi kytkeä Moskovassa sattuneen kuolemantapauksen pientä siperialaista kaupunkia neljätoista vuotta sitten terrorisoineeseen sarjamurhaajaan. Ja yksi heistä on jo kuollut.
Lena Poljanskajalla on kädet täynnä töitä. Hänellä on kaksivuotias tytär, hän toimittaa aikakauslehteä ja hänen miehensä tekee uraa turvallisuuspalvelun upseerina. Lenalla ei olisi aikaa toimia amatöörietsivänä, mutta kun hyvän ystävän epäilyttävä kuolema leimataan itsemurhaksi, hän päättää todistaa, ettei tämä voinut riistää henkeään.
Mitä syvemmälle Lena pääsee tutkimuksissaan, sitä varmemmin kaikki viittaa murhaan - mutta myös jo neuvostoaikana alkaneiden kylmäveristen, selvittämättömien murhien sarjaan. Kun toinenkin tuttava joutuu uhriksi, Lena tajuaa että hän ja hänen perheensä voivat olla seuraavat uhrit. Saattaako totuuden selvittäminen ja murhaajan paljastaminen Lenan perheineen entistä suurempaan vaaraan?
Polina Dashkova (oik. Tatjana Polyatshenko) on syntynyt Moskovassa 14.6.1960. Hän opiskeli Gorkin kirjallisuusinstituutissa ja on työskennellyt ennen kirjailijauraansa toimittajana ja kääntäjänä. Hänen ensimmäinen romaaninsa julkaistiin 1996. Hänen kertomuksensa sijoittuvat nopeasti muuttuvan, eksoottisen ja kaoottisen nyky-Venäjän pyörteisiin.
Dashkovan teoksia on myyty yli 50 miljoona ja niitä on käännetty saksaksi, kiinaksi, hollanniksi, ranskaksi, puolaksi, espanjaksi ja englanniksi. Varsinkin Saksassa hän on ollut suosittu ja hänelle myönnettiin 2006 Radio Bremenin rikoskirjallisuuspalkinto ”Krimipreis”.
Saksalainen lehdistö on kutsunut Dashkovaa ”Venäjän rikoskuningattareksi”. Hänen kirjansa ovat vetäväjuonisia mutta silti faktoissa pysytteleviä ja psykologisesti uskottavia.
Daskhovan kirjojen sankarit eivät ole poliiseja eivätkä etsiviä eikä heillä ole mitään erityistaitoja. He hakevat ennen muuta moraalista ja totuuden voittoa rikollisuuden ja valheen kyllästämässä yhteiskunnassa. Hänen sankarinsa ovat usein tavallisia naisia, jotka joutuvat kamppailemaan olosuhteita vastaan miesten hallitsemassa yhteiskunnassa. Kuole, rakkaani -romaanin Lena on tyypillinen Daskhovan hahmo. Hän on vähän yli kolmikymppinen journalisti - Dashkovan alter ego -, ja koko ajan ylityöllistetty niin, että jokainen minuutti vuorokaudesta on varattu. Hänellä on kaksivuotias tytär ja hänen pitää viedä töitä kotiin ja työskennellä illat ja yöt, jotta pitäisi deadlinet eikä menettäisi työtään.
Daskhovan romaaneja voisi kutsua myös sosiologisiksi, Ne kuvaavat nyky-Venäjän loistoa ja kurjuutta. Kirjailija vie lukijan luksuskasinoille, pummien kansoittamiin kellareihin, kulttuurilehtien toimituksiin (joiden pitää kirjoittaa sarjamurhaajista pitääkseen tilaajaluvut korkeina), tai teatteriin joka pysyy pystyssä mafian rahoilla. Hänen hahmonsa ovat gangstereita ja kirjailijoita, malleja, köyhiä äitejä, ballerinoja ja poliitikkoja. Dashkova ei kuitenkaan pyöritä koko ajan samaa myllyä, vaan hänen tuotannossaan on hyvinkin eri tyyppisiä rikosromaaneja. On klassisia ”kuka sen teki”-tarinoita, jossa rikos selviää vasta lopussa. Mutta on myös teoksia, jotka eivät niinkään keskity rikoksen selvittelyyn vaan enemmänkin sosiaalisen ympäristön ja henkilösuhteiden kuvaukseen.

Dashkova kirjoittaa kohtauksia, jotka saavat lukijan yhtä aikaa itkemään ja nauramaan. Hänen proosansa on taidokasta ja hänen dialoginsa kulkee henkilöiden iholla.
Kuole, rakkaani! on Dashkovan ensimmäinen suomennettu teos. Sen on suomentanut Matti Ylipiessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
CD-äänikirja
Ferrante, Elena, kirjoittaja ; Kangas, Helinä, kääntäjä ; Manto, Erja, lukija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uutta Ferrantea suomeksi!

Elena Ferrante loistaa äiti-tytärsuhteen kuvaajana. Hän rikkoo täydellisen äitiyden myyttiä julman rehellisessä romaanissaan.

Leda on eronnut opettaja jonka tyttäret ovat muuttaneet pois kotoa isänsä luokse. Merkitseekö uusi yksinolo huikaisevaa vapautta vai tyhjän pesän ahdistusta? Lomalla muistot omista vaikeista ja epäsovinnaisista valinnoista äitinä alkavat piinata. Pian tarina naisesta, joka viimein saisi olla ahtaista perinteistä vapaa, vaihtuu raivokkaaksi päänsisäiseksi välienselvittelyksi menneisyyden käsittelemättömien asioiden kanssa.

Italian merkittävin nykykirjailija, Elena Ferrante, on noussut rakastetulla Napoli-sarjallaan kansainväliseen suurmenestykseen.

Ferranten tuotantoa sävyttää vahva henkilökohtaisuuden tuntu ja feministinen ote. Hänestä on sanottu: ”Kaikki hänen romaaninsa ovat erilaisia; ne kaikki ovat myös samoja.”

Napoli-sarjan lisäksi Ferrantelta on suomennettu kolme varhaisempaa, itsenäistä romaania: Hylkäämisen päivät (uusi laitos 2017), esikoisteos Amalian rakkaus (uusi laitos 2019) sekä ennen suomentamaton Tyttären varjo (2020), josta on tekeillä myös elokuva.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hysteerisen hauska roadtrip-tarina ystävyyden voimasta

Veronica Clarke ei ole koskaan halunnut saada hylättyä kokeesta tai testistä - ennen kuin pitelee kädessään muovista tikkua, jonka näyttöön on piirtynyt kaksi viivaa.

Käy ilmi, että kondomit eivät estä raskautta, jos poikaystävä on tökkinyt niihin neulalla reikiä.

Raskaus täytyy saada keskeytettyä heti alkuunsa, mutta lähin laillinen aborttiklinikka on kolmen osavaltion päässä.

Veronican mieleen tulee vain yksi ihminen, jonka ei usko tuomitsevan häntä: lukion syrjäytynein ja sarkastisin olento, Bailey Butler.

Tien päällä edessä on kavalkadi varastettuja autoja, panttilainaamo, hullu ex-poikaystävä, frettejä ja limusiinikuski nimeltä Bob. Ja edessä on myös tyttöjen välienselvittely, jossa Veronica saa tajuta, että vika ei aina ole muissa ihmisissä.

Jenni Hendriks ja Ted Caplan ovat käsikirjoittajia, jotka ovat olleet mukana luomassa mm. sitcomia How I Met Your Mother.

Juno-elokuvan hengessä kirjoitettu Tosi raskas reissu on hillitön roadtrip-tarina matkasta aikuisuuteen, ystävyyden voimasta ja naisen oikeudesta päättää omasta kehostaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
CD-äänikirja
Kinney, Jeff, kirjoittaja ; Kamula, Toni, lukija ; Hyrkkö, Sakari, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neropatin päiväkirja -sarjan ensimmäinen osa!

Elämä yläkoulussa ei ole helppoa. Greg Heffley sen tietää jos kuka. Koulun käytävillä Gregin kaltaiset ruipelot joutuvat mennen tullen väistelemään ilkeitä gorilloja, jotka ajavat partansa kaksi kertaa päivässä.

Saammeko esitellä: Greg, kirjailija ja kuvittaja Jeff Kinneyn sankari, joka pitää päiväkirjaa. Tai oikeastaan se on JULKAISU. Gregin sanat ja teot eivät aina kohtaa, ja hyvistä aikomuksista tulee usein jotain aivan muuta...

Jeff Kinney (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija, sarjakuvataiteilija ja pelisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten huippusuosituista Neropatin päiväkirjoistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
CD-äänikirja
Kinney, Jeff, kirjoittaja ; Kamula, Toni, lukija ; Hyrkkö, Sakari, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neropatin toinen päiväkirja!

Maailmanmenestykseen nousseen sarjan kakkososassa hekotuttava huumori ja helppolukuisuus imaisevat mukaansa, kun Greg Heffley, päiväkirjaa pitävä yläkoululainen, aloittaa uuden lukuvuoden.

Koulun alkaminenkaan ei tunnu kovin pahalta, kun takana on toivoton kesä. Isä pakotti uintitreeneihin, rahakas kesätyö naapurin koiran ulkoiluttajana sai nolon lopun ja isoveli lukitsi kellariin bileidensä ajaksi. Isoveli on muutenkin sietämätön, mutta hänelle ei voi mitään: hän tietää Gregin synkän salaisuuden... Hermoille käy myös paras kaveri, joka ikävystyttää Gregin melkein hengiltä ja matkii häntä kaikessa - päiväkirjaa myöten.

Jeff Kinney (s. 1971) on yhdysvaltalainen kirjailija, sarjakuvataiteilija ja pelisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten huippusuosituista Neropatin päiväkirjoistaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakkaus kuittaa kaikki velat.

Taattua Kinsellaa: ratkiriemukas ja kyynelkanavat avaava romaani rakkaudesta, omien vahvuuksien tunnistamisesta ja velkakirjasta, joka muuttaa kaiken.

Fixie on lempinimensä ansainnut: hänen on aivan pakko fiksata kaikki, mikä ei ole ihan justiinsa. Vinossa olevat tavarat oikaistaan ja huomaamattomatkin tahrat poistetaan, eikä kaveria tietenkään voi olla auttamatta. Kun vihreäsilmäinen mies kahvilassa pyytää Fixietä läppärivahdiksi, tämä toki suostuu ja vieläpä pelastaa koneen vesivahingolta. Kiitollinen Sebastian raapustaa Fixielle velkakirjan, mistä seuraa oikea vastapalveluksien pingismatsi. Löytääkö kaikkia muita auttava Fixie rohkeutta fiksata itsensä ja taistella oman onnensa puolesta?

Sophie Kinsella (s. 1969) on englantilaisen Madeleine Wickhamin kirjailijanimi. Hänet tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-sarjastaan, jossa hyväsydäminen Becky seikkailee muodin maailmassa. Kinsella on valmistunut Oxfordin yliopistosta ja työskenteli taloustoimittajana ennen kuin ryhtyi kirjailijaksi. Hänen tavaramerkkejään ovat nokkeluus ja pirteä huumori.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Murhan vuosi 6
Pikavippisotkuissa ryvettyneen ja omilla retkillään viihtyvän Jannen katoamista ei aluksi ota vakavasti edes hänen vaimonsa Ritva Ikävalko. Etsiväkaksikko Kalevi Arosuo ja Juho Tulikoski saa kuitenkin selvitettäväkseen kiharaiseksi osoittautuvan jutun. Tutkimusten edetessä parivaljakko joutuu hankalan moraalisen ongelman eteen, kuinka paljon pahaa saakaan tehdä tavoitellessaan hyvää?

Kesäkuun kalmantanssi on Murhan vuosi -dekkarisarjan kuudes osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Silkkisisaret 1
Säätyeroja ja silkkipukujen kahinaa romantiikan ajan Turussa, missä ompelijatar Charlotta etsii omaa Darcyaan.

Kun Tähtikaaren kartanon herra paroni Ridderlöw palkkaa ompelijatarmamselli Charlotta Silken sisarensa kamarineidoksi, molempien elämä muuttuu. Kartanon kirjastosta Charlotta löytää Jane Austenin juuri ilmestyneen teoksen Ylpeys ja ennakkoluulo. Kirjan tarjoamat modernin rakkausavioliiton ja naisasian aatteet joutuvat koetukselle, kun sotakokemusten katkeroittama paroni kiinnostuu Charlottasta. Voiko tavallinen kamarineitsyt löytää merkityksellisen elämäntehtävän ja unelmiensa miehen?

Jane Austenin ajan Suomen suuriruhtinaanmaasta kertova sarja alkaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emilian päiväkirja 13
Kaikkien aikojen jännittävin Supermarsu-seikkailu!

Apua, missä Marsu-Halosen taikajuomapullo on? Hurja ja yllättävä seikkailu starttaa Itäkeskuksesta ja huipentuu Tyynenmeren valtavalle roskapyörteelle.
Kun koulu jatkuu syysloman jälkeen, Supermarsu-Emilian luokassa vertaillaan lomakokemuksia. Rasva-Antero haluaa tietysti nokittaa kaikki omalla hienolla matkakohteellaan, mutta luokkatovereilta ei herukaan ihailua. Rasvis raivostuu ja alkaa kehitellä järjetöntä suunnitelmaa, joka vaarantaisi valtameren tasapainon. Samaan aikaan tapahtuu pahin mahdollinen: Marsu-Halosen taikavettä sisältävä juomapullo varastetaan, se ei saa joutua vääriin käsiin!

Edessä on äärimmäisen vaikea tehtävä, joka vie Supermarsun ystävineen maapallon toiselle puolelle.

Helsingissä asuva Paula Noronen on megasuosittu sekä humoristisena lastenkirjailijana että tv-persoonana. Supermarsun lisäksi hänet tunnetaan mm. Yökoulu-sarjastaan.

Pietarsaarelainen Terese Bast on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen kuvansa ovat tuttuja monista suosituista lastenkirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensiolla ei ole helppoa. On hankalaa, kun ihmisen kiusaksi on laitettu heiluva hammas, näsäviisas kaksoissisko ja sanakokeet. Mutta sitten Ensiolle tapahtuu jotain vielä kamalampaa. Ension isältä katoaa pää. Isä ikään kuin haalenee kaulan kohdalta ja katoaa siitä ylöspäin kokonaan. Se on oudompaa kuin vesinokkaeläimet.

Ensio törmää kellarissa okkiepiin, punasuomuiseen olentoon, joka työskentelee mahtavalle Hammaskeijulle. Eikä Hammaskeijukaan ole se mikä pitäisi! Yltiöäitelästä
ulkokuoresta huolimatta Hammaskeijun valtakunnassa työolot ovat kurjat ja okkiepit on alistettu orjiksi.

Ensio ja päätön tarina on Leena Parkkisen ja Jussi Karjalaisen toinen yhteinen lastenkirja. Edellinen yhteistyö sai Arvid Lydecken -palkinnon. Se on hyytävän hauska ja kammottavan kalisuttava matka. Tämän kirjan jälkeen lasket hampaasi varmuuden vuoksi joka aamu.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinjännäri sekä kissojen että koirien ystäville. Anton-kissa selvittää, minne kylän koirat katoavat.

Anton asuu Terveystassu-nimisessä hoitolassa, sillä hän on eläinlääkärin kissa. Isäntänsä työn kautta Anton tuntee kaikki Mäntylän lemmikit, ja kun koiria (joista Anton kissana ei nyt niin hirveästi perusta) alkaa kadota, on mysteeri kerrassaan pakko selvittää. Kun Anton kumppaneineen ryhtyy tutkimaan kylän outoja tapahtumia, he päätyvät synkän salaliiton jäljille.
Jännittävä ja hauska romaani on tarkka katsaus lemmikkien maailmaan ja elämään, jossa kissat ovat kissoja, koirat koiria ja ihmiset... niin, ihmiset osaavat olla hyviä mutta myös kauhean pahoja.
Ikäsuositus: 9+

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Linda Fors 2
Menneisyyttään ei pääse pakoon, mutta hengestään voi päästä.

Palava poika sukeltaa syvälle vihan liekkeihin, joita ei sammuta kuin kostoista pahin, kuolema.

Turun saaristossa Älvaskärin idyllissä sijaitsee Yemanja, hyvinvointikeskus, joka tarjoaa maksua vastaan kaiken, mitä nainen voi haluta. Myös toisen ihmisen.

Juhannuksen alla nuorin Yemanjan osakkaista ajaa sylilapsi kyydissään mereen Nauvon lauttarannassa. Tapaus mullistaa rikospoliisi Linda Forsin lomasuunnitelmat. Hän huomaa, että Älvaskär on täynnä synkkiä salaisuuksia, joita alkaa nousta pintaan, kun paikan omistajat ajautuvat hengenvaaraan yksi toisensa jälkeen.

Linda Forsin tutkimukset siirtyvät jäätävästä tulikuumaan. Eikä vihan liekkejä sammuta vain syyllisen kuolema, vaan kaikkien niiden, joita murhaaja rakastaa.

Liina Putkonen on Helsingissä asuva toimittaja. Hänen Linda Forsista ja tämän perheestä kertovan romaanisarjan aloitti Rikos-Kniga-kilpailun voittanut Jäätynyt tyttö (2018). Palava poika on toinen Linda Fors -romaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poliisin esikoisdekkari murhatutkinnan kovasta ytimestä.

Tiheätunnelmainen romaani poliisityöstä sekä ystävyydestä lain väärällä puolella. Miten pitkälle menisit ystäväsi vuoksi?

Työkavereidensa arvostama järjestyspoliisi Veli-Matti Suojanen on tiukassa paikassa. Kun vanha tuttu pikkurikollinen vainoaa häntä lapsen jääkiekkoharjoituksiin ja kotikulmille, Suojasen mitta täyttyy.

Lisähuolta tuo Suojasen talousvaikeuksissa oleva lapsuudenystävä, jonka on nähty viettävän aikaa tunnetun ammattirikollisen kanssa. Kun poliisi alkaa tutkia hylätystä vajasta löytyvää vainajaa, alkaa murhatutkinta, jossa Suojanen istuu kuulustelupöydän väärällä puolella.

KRP:n rikosylikonstaapeli Niko Rantsi kertoo esikoisdekkarissaan, miten poliisi todella ratkoo rikoksia. Samalla hän kuvaa realistisesti sitä, millaisten ongelmien kanssa poliisi joutuu Suomessa painimaan.

Rikosylikonstaapeli Niko Rantsi työskentelee keskusrikospoliisissa. Hän on toiminut Turun terrori-iskun päätutkijana ja tsunamiuhrien tunnistajana. Vapaa-ajallaan Rantsi harrastaa kilpauintia. Sinun puolestasi vuodatettu on hänen esikoisromaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä tekee nainen, joka on lopen kyllästynyt omaan tunnollisuuteensa? Tietenkin ottaa täydellisen irtioton - kuten Rebecca Malone, joka hankkiutuu eroon hyvin palkatusta kirjanpitäjän toimestaan, myy asuntonsa ja sijoituksensa, pakkaa matkalaukkunsa ja ryhtyy kiertämään maailmaa. Vasta kun Rebecca päätyy Korfun tarunomaiselle saarelle ja tapaa vastustamattoman Stephen Nickodemusin, hänen silmänsä avautuvat näkemään todellisen Rebeccan - kiihkeän intohimoisen ja valmiin rakkauteen...

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Luontopartio telttailee Näytä tarkat tiedot

Första Naturhjälpen tältar, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luontopartio 2
Hauska ja helppolukuinen kirja opettaa luonnossa liikkumista. Mitä kaikkea kivaa voi tehdä metsässä, rannalla tai vaikka saaressa?
Onni ja Leena ovat perustaneet luontopartion, joka auttaa eläimiä. Nyt he päättävät ottaa selvää, mitä kaikkea jokamiehenoikeuksiin kuuluu.
Ystävykset kokeilevat miten telttailu onnistuu eri paikoissa. Samalla he tekevät muita retkeilijöitä varten ohjeet siitä, mitä kaikkea luonnossa voi ja saa tehdä.
Lue myös Luontopartio pelastaa eläimiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Väki 3
Topelius-palkitun trilogian päätösosa

Väki-fantasiatrilogia yhdistelee realismia, fantasiaa ja nyky-eurooppalaista kiertolaisuutta. Sarjan kolmas osa nostaa keskushenkilökseen Dain, joka on aina elänyt hetkessä, välittämättä menneestä tai tulevasta. Mutta nyt rinki on yhdistynyt, ja on ratkaisujen aika.

Dai on pakotettu auttamaan veljeään soluttautumaan Väkeen - järjestöön, joka haluaa tuhota paitsi heidät, myös kaikki muut mierot. Dain rinkeineen on onnistuttava hajottamaan Väki sekä sisältä että ulkoa, ja sitä varten he tarvitsevat kannattajia. Molempien osapuolien tiivistäessä rivejään panokset kasvavat. Edessä on taistelu vapaudesta, mutta kumpi lopulta voittaa, järjestys vai kaaos?

Aiemmista osista sanottua:
”Muistojenlukija nivoo kiehtovaan tarinaan taidokkaasti keskustelua etuoikeuksista, ihmisarvosta ja yhteiskunnasta. Henkilöhahmojen kuvaus on vahvaa, uskottavaa ja monisyistä. Sujuvasti etenevä ja erinomaisesti kirjoitettu urbaani fantasiateos vangitsee lukijan mukaansa ja jättää vahvan muistijäljen.” - Topelius-palkintoraati
"Upea fantasiaa realismiin sekoittava tarina koskettaa viiltävillä nuoruuden kuvauksillaan. Kiuru on erinomaisen elävä henkilö ja hänen sisäiset taistelunsa turvallisen elämän ja villin vapauden välillä todentuntuisia.” - Marjaana Roponen, Aamulehti
”Muistojenlukija on jännittävää nuortenkirjallisuutta ja mielenkiintoista urbaania fantasiaa nykyaikaisesta maailmasta. Sen henkilögalleria on kiehtovan monimuotoinen ja vakuuttava. Mukana on romantiikkaa, jännitystä, yhteiskunnallista pohdiskelua ja yliluonnollisia ilmiöitä - tästä riittää kyllä pureskeltavaa hetkeksi. Odotan suurella mielenkiinnolla, miten sarja jatkuu.” - Mikko, Kirjavinkit.fi

Neliosaisella Susiraja-sarjallaan debytoinut Elina Rouhiainen on vakuuttanut kriitikot ja lukijat uudella tarinamaailmallaan. Rouhiaisen uuden urbaanin Väki-fantasiatrilogian avannut Muistojenlukija voitti ilmestymisvuonnaan Topelius-palkinnon.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kari Takamäki 20
Nuori tyttö löytyy itähelsinkiläisestä puistosta julmasti surmattuna. Tapaus järkyttää jopa kaiken kokenutta rikoskomisario Kari Takamäkeä ja hänen murharyhmäänsä, johon ataripoliisi Suhonen on päättänyt palata. Kuka on tappaja ja mikä on syy?

Jarkko Sipilän uutuus on Takamäki-sarjan 20. teos.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauhuaineksia sisältävä jännäri pahaenteisestä kylästä

Camilla Stenin Kadonnut kylä on ruotsalaiskirjailijan väkevä ja kylmiä väreitä nostattava jännitysromaani. Kirja vie lukijan kauas syrjäseudulle avun ulottumattomiin ja pitää otteessaan kuin arvoituksellinen hylätty kylä, joka ei aio päästää irti luokseen eksyneistä vieraista.

Vuonna 1959 ruotsalaiseen Silvertjärnin kaivoskylään saapuu poliisipartio selvittämään outoja tapahtumia. Poliisit löytävät lyhtypylvääseen sidotun, runnellun ruumiin kylän keskustorilta. Kylän kaikki yhdeksänsataa asukasta ovat kadonneet jälkiä jättämättä. Tapahtumat jäävät mysteeriksi, ja kylä autioituu.

Vuonna 2019 dokumenttiohjaajaksi opiskeleva Alice aikoo toteuttaa lopputyönään unelmaprojektinsa. Hän haluaa selvittää, mitä Silvertjärnissä vuonna 1959 tapahtui, ja tehdä tapauksesta dokumenttielokuvan.

Päästyään perille kylään Alice kuvausryhmineen huomaa, että matkapuhelinverkkoon ei saada yhteyttä. Heidän tavaroitaan alkaa kadota ja siirtyä paikaltaan, ja yksi ryhmän jäsenistä näkee yön hämärässä ihmismäisen hahmon liikkuvan kylän laitamilla. Kuusikymmentä vuotta vanhan arvoituksen ratkaiseminen asettaa vaakalaudalle paitsi Alicen uran myös kaikkien hengen.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Loistokkaasti Shakespearen jäljillä.

Kertomus mustasukkaisuudesta ja rakkaudesta menetettyyn lapseen.
Vuoden 2008 finanssikriisin jälkimainingeissa keikkuva Lontoo. Myrskyn runtelema New Bohemia Yhdysvaltain Louisianassa. Lapsuudenystävyys, kuviteltu petos, raha, asema ja ajan elliptinen luonne. Näistä elementeistä Jeanette Winterson rakentaa palkitun romaanitulkintansa Shakespearen Talvisesta tarinasta.

Aikakuilu on älykäs ja energinen kertomus mustasukkaisuuden jäytävästä voimasta ja loputtomasta rakkaudesta menetettyyn lapseen. Ja lopulta lähes sadunomaisesta lunastuksesta.

William Shakespearen traaginen romanssi julkaistiin vuonna 1623. Lähes 400 vuoden jälkeen se on yhä keskuudessamme. Siihen palataan aina - ei siksi että se tarjoaisi vastauksia, vaan koska se asettaa kysymyksiä, joihin meidän on löydettävä omat vastauksemme.

Jeanette Winterson (s. 1960) on moneen kertaan palkittu brittiläinen kirjailija. Hän teki läpimurtonsa heti ensimmäisellä kirjallaan Ei appelsiini ole ainoa hedelmä (1985, suom. 2007), joka palkittiin Britanniassa vuoden parhaana esikoisteoksena. Wintersonia on käännetty yli 30 kielelle, suomeksikin useita teoksia. Winterson on naimisissa kirjailija ja tutkija Susie Orbachin kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova lukuelämys keskiajan kuohuista aatelisnaisen silmin

Väkevä tarina Anna Tottista ja ajasta, jona nainen oli miehen omaisuutta, papit kurittivat syntisiä ja näkymättömän pelko oli todellista. Kristiina Vuori kirjoittaa Suomen parasta historiallista viihdettä.

Talvella 1498 Anna Hansintytär Tott naitetaan häntä 20 vuotta vanhemmalle miehelle, valtaneuvos Henrik Bitzille. Jo Ingeborg-tädin hovissa Anna on oppinut, että suvun tahtoon on taivuttava. Oppi on kova, sillä Annan sydän kuuluu jo toiselle. Samaan aikaan valtakunnassa kuohuu, tanskalaiset nostavat sotalipun ja juuttiviha tuntuu Turussa asti.

Elämä koulii Annasta sisukkaan naisen. Mutta lujinkaan tahto ei aina riitä, kun vastapelurina on Kohtalo, joka vähät välittää ihmislapsen toiveista.

Kristiina Vuori kirjoittaa aikamme suosituimpia historiallisia romaaneja. Niiden erityisyys on särmikkäät ja voimakkaat naiset, joiden haasteet ovat ihmeen tunnistettavia nykypäivänäkin. Vaikka miljöö herää autenttisena eloon Vuoren sivuilla, todellisista henkilöistä kertoessaan hän ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiehtova lukuelämys keskiajan kuohuista aatelisnaisen silmin

Väkevä tarina Anna Tottista ja ajasta, jona nainen oli miehen omaisuutta, papit kurittivat syntisiä ja näkymättömän pelko oli todellista. Kristiina Vuori kirjoittaa Suomen parasta historiallista viihdettä.

Talvella 1498 Anna Hansintytär Tott naitetaan häntä 20 vuotta vanhemmalle miehelle, valtaneuvos Henrik Bitzille. Jo Ingeborg-tädin hovissa Anna on oppinut, että suvun tahtoon on taivuttava. Oppi on kova, sillä Annan sydän kuuluu jo toiselle. Samaan aikaan valtakunnassa kuohuu, tanskalaiset nostavat sotalipun ja juuttiviha tuntuu Turussa asti.

Elämä koulii Annasta sisukkaan naisen. Mutta lujinkaan tahto ei aina riitä, kun vastapelurina on Kohtalo, joka vähät välittää ihmislapsen toiveista.

Kristiina Vuori kirjoittaa aikamme suosituimpia historiallisia romaaneja. Niiden erityisyys on särmikkäät ja voimakkaat naiset, joiden haasteet ovat ihmeen tunnistettavia nykypäivänäkin. Vaikka miljöö herää autenttisena eloon Vuoren sivuilla, todellisista henkilöistä kertoessaan hän ottaa tarinallisia taiteilijanvapauksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Järvinen, Matti, toimittaja ; Alpi, Eero, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi vanha pappi ei suostu pysymään haudassaan? Mitä paholainen puuhaa kirkossa? Viekö vesihaamu rysävarkaan mukanaan? Kuka on korttipeliin osallistuva vieras mies? Mikä riivaa raskaana olevaa nuorta naista?

Vesihaamu ja muita vanhoja suomalaisia kauhukertomuksia ja kummitusjuttuja sisältää 20 tarinaa 1840-luvulta 1930-luvulle. Antologian kirjailijat ovat Eero Alpi, Emil Elenius, J. E. H., Arvi Järventaus, Uuno Kailas, Matti Kainu, Kalervo, Jalmari Kara, Kontrahtipunikki, Unto Koskela, Larin-Kyösti, E. A. Myrsky, O. P., Samuli Paulaharju, G. G. R., Toivo Raita, Jonatan Reuter, Z. Topelius ja Arvo Virtasalo.

Sisällys:

Toimittajan esipuhe
Z. Topelius: Öinen vierailu
J. E. H.: ?Korttijuttuja?
Jonatan Reuter: Erämaan kummitus
O. P.: Pettäjän yö
Larin-Kyösti: Paholaisen soitto
Matti Kainu: Kuolema
G. G. R.: Isoäidin haamun joululahja
Toivo Raita: Mustanpunainen peto
Kontrahtipunikki: Punikin silmät
Arvi Järventaus: Merenneito
Kauhea kertomus
Jalmari Kara: Kalmalammen taru
Emil Elenius: Hyljätty laiva
Arvo Virtasalo: Kabyleen kauhu
Kalervo: ?Levoton sielu?
Eero Alpi: Valkoinen nainen
E. A. Myrsky: Vesihaamu
Unto Koskela: Kirkonseinä
Samuli Paulaharju: Kieruan vanha pappi
Uuno Kailas: Kuollut veli

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ti-Ti Nallen musiikkia ja lauluja on vuosien saatossa käytetty keinona saada pikkulapset iltaisin levollisesti nukkumaan. Monet unimaailman, keijujen ja Hirsimetsän asukkaiden seikkailuista nallejen kanssa ovat tuudittaneet lapset mielenkiintoisiin ja turvallisiin unimaailmoihin.

Nyt ilmestyvässä Ti-Ti Nallen suuressa Iltasatukirjassa sekä lukijat että tarinoiden kuulijat pääsevät mielikuvitusrikkaisiin, rauhoittaviin maailmoihin nalleperheen sekä Hirsimetsän muiden asukkaiden kanssa. Kauniit kokosivun piirrokset antavat myös moniulotteisen sisällön jokaiselle sadulle. Näistä uusista 20 iltasadusta löytää varmasti jokainen oman unimaailmansa ilta toisensa jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Museo kaikille Näytä tarkat tiedot

Vännerna fixar museum till alla, suomi
Kirja
Oljemark, Ninni, kirjoittaja, taiteilija ; Lemponen, Marjo, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi kuvakirjasarja Kanista, Sudesta ja Nallesta, jotka haluavat tehdä maailmasta mukavan paikan kaikille. Mukana hauskoja askarteluohjeita.
Villisika on maalannut hienon taulun. Hän pitää siitä niin paljon, että rakentaa sille oman museon. Mutta viime hetkellä häntä alkaa pelottaa, että muut eivät pidäkään taulusta, ja niinpä kukaan ei pääse katsomaan sitä.
Kanin, Suden ja Nallen mielestä on tyhmää, ettei kukaan pääse museoon, ja he päättävät perustaa uuden museon, joka on yhteinen koko kaupungille. Uskaltaako Villisika tuoda oman taulunsa mukaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ryhmä Hau pulahtaa apuun! Riemastuttava kuvakirja pentupoppoon seikkailusta.

Pormestari Pujola ja Taimi-emäntä löytävät uponneen aarrelaivan, mutta merirosvot sieppaavat sen heidän nokkansa edestä. Aluksessa onkin salaperäinen asukki, joka pistää rosvoille hanttiin. Ryhmä Haun pitää pelastaa olennon kotilaiva.

Ikäsuositus: 3 +

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lavat ja laulu kutsuvat pentuja! Riemastuttava kuvakirja pentupoppoon seikkailusta.

Kati pääsee laulamaan idolinsa vierelle suureen konserttiin. Mutta kun esiintyminen alkaa ujostuttaa ja röyhkeä pesukarhu vohkii esiintymisasut, Ryhmä Haun on aika tulla hätiin.

Ikäsuositus: 3 +

Tallennettuna:
Hakutulos 45

Pipsa Possu puistossa Näytä tarkat tiedot

Peppa Pig loves the park, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloisessa pahvisessa kuvakirjassa on liikuteltavia osia.

Isä ja Äiti Possu vievät Jyrin ja Pipsan puistoon. Siellä onkin monenmoista hauskaa katseltavaa ja tehtävää. Voit osallistua possujen puistoretkeen liikuttelemalla kuvia.

Ikäsuositus: 3 +

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Salati, Giorgio, kirjoittaja ; Bagnoli, Gabriele, taiteilija ; Bovo, Beatrice, taiteilija ; Heilala, Katariina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsi Aku Ankka ja kumppanit veikeästä vilskeestä.

Matkataan Ankkalinnan hahmojen kanssa ympäri maailmaa ja koetaan löytöretkeilyn riemua!

Hauskan etsi ja löydä -kirjan sivuilla piileskelevät Aku, Iines, Roope, Tupu, Hupu ja Lupu ja muut tutut Disney-hahmot. Missä Aku? -kirjan yksityiskohtia tulvivat aukeamat johdattavat Ankkalinnan katujuhlien ja jalkapallostadionin vilinään, Taikaviitan salaiseen lymypaikkaan, Roope Ankan rahasäiliöön, Mummo Ankan maatilamarkkinoille ja Pelle Pelottoman keksijänpajaan. Tutkimusmatkat vievät myös villiin länteen, skotlantilaiseen kummituslinnaan ja moneen muuhun jännittävään kohteeseen!

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ole Halloweenin kauhein juhlakalu tämän sarjisalbumin kirouksen avulla. Hyppää samaan henkipiiriin Matt Groeningin kanssa ja näe kun hirviöt käyvät hippasille ja
haudan takaa kajahtaa tässä Simpsonien karmeassa hupipläjäyksessä.

Tallennettuna: