Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 19-21/2020

Uutuudet ajalta: 4.5.2020 - 24.5.2020

Muokattu: 8.6.2020
Hakutulos 1
Kirja
Heikkilä, Mari, kirjoittaja, toimittaja ; Tammi, Tuukka, kirjoittaja, toimittaja ; Karvonen, Erkki, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rokotteista, susista, metsien hakkuista tai vaihtoehtohoidoista kertovat lehtijutut aiheuttavat taatusti kommenttitulvan ja säpinää somessa. Vaikka kirjoittaja tai haastateltava yrittäisi olla miten puolueeton ja pitäytyä tutkitussa tiedossa, osalla lukijoista nousevat tunteet pintaan. Silti näistä asioista pitää uskaltaa puhua ja kirjoittaa.
Teoksessa parikymmentä tutkijaa ja tiedetoimittajaa kertovat kokemuksistaan vaikeiden tiedeaiheiden parissa. Osa on ollut haastateltavan roolissa, osa haastattelijana. Moni on saanut lukijoiden vihat päälleen.
Esillä on aiheita, jotka on ymmärretty väärin, jotka ovat herättäneet runsaasti raivoa tai joista vaietaan. Kirjassa kerrottujen kokemusten ja omakohtaisten tarinoiden myötä etsitään keinoja, miten vaikeista asioista pitäisi kirjoittaa ja puhua. Kirja tarjoaa eväitä ja tuo uutta ajateltavaa niin tieteestä kirjoittaville tukijoille, toimittajille kuin kaikille tieteestä kiinnostuneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paloasema ei koskaan nuku!

Asiantuntevasti laadittu lasten tietokirja kertoo suomalaisen paloaseman jännittävästä toiminnasta. Paloautoja ja ambulansseja tarvitaan ympäri vuorokauden, ja kun hälytys tulee, niiden on lähdettävä minuutissa.

Tiesitkö, että ambulanssi on kuin pikku sairaala pyörien päällä, täynnä huipputeknologiaa? Tulipaloissa tarvitaan tietysti sammutusautoja, mutta palomiehet joutuvat myös korjaamaan myrskytuhoja ja pelastamaan ihmisiä vesiltä. Dronet, lämpökamerat, sukelluspuvut ja veneet kuuluvat paloaseman tärkeään kalustoon.

Dalmatiankoira Doni kommentoi tapahtumia vitsikkääseen tapaansa -- varsinkin kun pitää pelastaa kissa puusta.

Rikosylikonstaapeli Pasi Lönn on työskennellyt poliisina yli 30 vuoden ajan. Enimmäkseen rikostutkinnan parissa, mutta myös kenttätehtävissä. Hän on kirjoittanut useita, hyvän vastaanoton saaneita dekkareita sekä nuorille että aikuisille. Jussi Kaakinen on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka kädenjälki on tuttua lukuisista lasten, nuorten ja aikuisten kirjoista. Heidän ensimmäinen yhteinen lastenkirjansa Poliisiasema ilmestyi keväällä 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Itsenäinen opiskelu voi toisinaan tuntua loputtomalta suolta, joka on täynnä vieraita termejä, teorioita, akateemisia vaatimuksia ja epävarmuutta omasta osaamisesta. Miten pärjään opinnoissani? Kuinka akateemisia tekstejä tulisi lukea? Kuinka niitä kirjoitetaan itse?

Jokainen korkeakouluopiskelija joutuu miettimään opintojensa aikana näitä kysymyksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, miten esseen tai opinnäytteen saa tehtyä tai kuinka teoria ja lähteet liitetään omaan tekstiin. Mitä on analyyttinen kirjoittaminen, josta kaikki puhuvat? Entä reflektiivinen lukeminen?

Tämä opas on akateemisen lukemisen ja kirjoittamisen perusteos niin aloittelevalle kuin pidemmälle edenneelle opiskelijalle. Mukana on runsaasti harjoituksia sekä vinkkejä, joilla omaa lukemistaan ja kirjoittamistaan voi kehittää.

Hanna Vilkka on sosiologi (VTT), joka työskentelee Tampereen yliopistossa sekä Aalto-yliopistossa. Lisäksi hän antaa ohjaajille, opettajille ja opiskelijoille koulutusta tieteellisistä menetelmistä sekä opinnäytteiden ohjaamisesta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minä, kissa esittelee noin 20 mirriä, jotka ovat painaneet tassunjälkensä historiaan. Kirjan katit ovat kunnostautuneet politiikan, tieteen ja kirjallisuuden parissa, ja onpa joukossa myös sometähtiä ja maailmanennätysten rikkojia.

Kirjasta selviää muun muassa, miten eräs kissa auttoi ratkaisemaan murhan ja kuka olikaan ensimmäinen sankarikatti avaruudessa. Entä millaisia mouruajia mahtoivat olla Freija-jumalattaren kissat?

On aika nostaa esiin näiden kissojen tarinat - ja kukas sen paremmin tekisi kuin kissa itse!

Tamperelaisesta J. S. Meresmaasta tuli kirjailija puolivahingossa mutta tositarkoituksella. Hänen kynästään on syntynyt lukuisten romaanien lisäksi novelleja, joita on käännetty useille kielille. Vaikka hän onkin omistautunut tätä nykyä kahden marsun palvelemiseen, hänessä on yhä aimo tujaus kissaihmistä.

Julia Savtchenko on helsinkiläinen kuvittaja ja kuvataiteilija. Hänen suuri musta mielikuvituskissansa istuu työpöydällä ja vahtii kuvien syntymistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fabian Risk 5
Kuolema on vain nopanheiton päässä.

Räjähtävä jatko Ahnhemin Motiivi X -romaanille ja viides romaani Fabin Riskistä kertovassa suositussa sarjassa

Kumivene lähtee kesäyön hämärässä matkaan Råån satamasta. Veneessä istuu mies kantaen miekkaa selässään. Arpakuutio on määrännyt hänen tehtävänsä: tänä yönä jonkun on kuoltava. Mies ei vielä itsekään tiedä, kuka uhri on.

Kun uhri löydetään, Helsingborgin poliisilaitoksella ollaan ymmällään. Rikokset, joita pidettiin jo ratkaistuna, osoittautuvat monimutkaisemmiksi kuin luultiin, ja kaikki pitää taas aloittaa alusta. Jahti kiihtyy murhaajan löytämiseksi. Kenellä on valta heittää noppaa, joka määrää elämästä tai kuolemasta?

Stefan Ahnhem (1966) työskenteli elokuva- ja tv-käsikirjoittajana yli 20 vuotta ennen rikoskirjailijan uraansa. Fabian Risk -romaanisarjassa ovat ilmestyneet Pimeään jäänyt, Yhdeksäs hauta, Miinus kahdeksantoista astetta ja Motiivi X. Ahnhemin kirjoja on myyty yhteensä miljoona kappaletta ja niiden oikeudet on myyty yli 30 maahan.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Miekkaa vahvempi Näytä tarkat tiedot

Mightier than the sword, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Clifton-kronikka 5
Clifton-kronikan viides osa, jonka mukana pääsemme jatkamaan Cliftonin ja Barringtonin sukujen vauhdikasta tarinaa 1960-luvun puolivälistä 1970-luvun alkuun.

Tallennettuna:
Hakutulos 7

Point Nemon saari Näytä tarkat tiedot

L'ile du Point Némo, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jossain Skotlannissa rannalle ajautuu kolme oikeaa jalkaa ja kassakaapista katoaa kookas timantti. Eksentrinen seikkailijajoukko ottaa mysteerin selvittääkseen, matkaa maailmankuulu roisto kintereillään halki maanosien ja kummallisesta kulkuvälineestä toiseen, yhä kauemmas lähtöpisteestään ja lähemmän pistettä, jossa maailma loppuu.

Toisaalla - ja toisessa ajassa - ranskalaisen e-kirjojen lukulaitteita valmistavan tehtaan vähintään yhtä riemunkirjava henkilökunta yrittää selvitä omista vastoinkäymisistään, joissa hyvällä tarinalla on kaikissa tärkeä roolinsa.

Point Nemon saari on intertekstuaalisia viittauksia ryöpyttävä, lukijan pään pyörälle laittava riemastuttava ja rivokin rakkaudenosoitus suurille salapoliiseille, kekseliäille seikkailijoille, maanalaiselle vastarinnalle ja ennen kaikkea tarinankerronnan voimalle.

Jean-Marie Blas de Robles (s. 1954) on Brasliassa, Kiinassa, Italiassa, Libyassa ja Taiwanissa vaikuttanut, Algeriassa syntynyt ranskalaiskirjailija. Point Nemon saari on hänen yhdeksäs romaaninsa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nälkäpeli 4
Uusi Nälkäpeli-romaani!

Kunnianhimo ruokkii häntä.

Kilpailu kannustaa häntä.

Mutta vallalla on hintansa.

On elonkorjuun aamu ja kymmenes vuotuinen Nälkäpeli on alkamassa. 18-vuotias Coriolanus Snow valmistautuu Capitolissa hohdokkaaseen tehtävään yhtenä Nälkäpelin ohjaajista. Ennen niin mahtava Snow-suku elää kovia aikoja, ja sen ainoa heikko toivo on Coriolanus: onnistuuko hän päihittämään koulutoverinsa viehätysvoimassa, älyssä ja oveluudessa ja ohjaamaan tribuuttinsa voittoon?

Lähtöasetelma on Coriolanukselle kehno. Hänet määrätään ohjaajaksi tribuuteista heikoimmalle, Vyöhykkeen 12 tytölle. Kaksikon kohtalo on nyt hitsattu yhteen - jokainen Coriolanuksen valinta voi johtaa suosioon tai epäonnistumiseen, voittoon tai tuhoon. Areenan sisäpuolella käydään kamppailua elämästä ja kuolemasta. Areenan ulkopuolella Coriolanus puolestaan tajuaa, että hänellä on tunteita kuolemaan tuomittua tribuuttiaan kohtaan... ja hänen on päätettävä, noudattaako sääntöjä vai pyrkiäkö voittoon keinoja kaihtamatta.

Suzanne Collins tunnetaan uraauurtavista nuortenromaaneistaan Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi, jotka nousivat kaikki New York Timesin bestsellerlistan kärkeen ja keräsivät ylistäviä arvioita. Niistä tehtiin myös neljä suosittua elokuvaa. Collinsilta on suomennettu lisäksi Alismaan tarinat -fantasiasarja, jonka aloitti teos Ylismaan Gregor. Hänen kirjojaan on julkaistu kautta maailman 53 kielellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dirk Pitt 25
NUMAn tutkijat sukeltavat muinaisen maailman saloihin.

”Pirunmoinen pinne seuraa toistaan pitäen Pittin perheen vaarassa ja lukijan nenän kirjassa.” - Kirkus Reviews

YK:n tutkijaryhmän murha El Salvadorissa. Tappava yhteentörmäys Detroitin vesiväylillä. Haudanryöstäjien hyökkäys arkeologisille kaivauksille Niilin rannalla. Onko näiden väkivaltaisten tapahtumien välillä yhteys? Vastaus saattaa piillä tarinassa egyptiläisprinsessasta, joka kolme tuhatta vuotta sitten joutui pakenemaan isänsä armeijaa.

Pittin merentutkijaperheen on selvitettävä muinainen arvoitus, joka voi muuttaa ihmiskunnan tulevaisuuden.

Yhdysvaltalaisen Clive Cusslerin (s. 1931-2020) jännitysromaaneita on myyty toistasataa miljoonaa yli sadassa eri maassa. Cussler yhdistää jännitysromaaneissaan reipasta seikkailuhenkeä huipputeknologiaan. Cussler on tullut tunnetuksi myös meriarkeologina, syvänmerentutkijana ja klassikkoautojen keräilijänä.

Dirk Cussler (s. 1961) omistautuu nykyään lähes yksinomaan kirjoittamiselle. Hän on myös jo useita vuosia osallistunut isänsä Clive Cusslerin perustaman NUMA:n sukellusretkille ja toimii organisaation hallituksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Star Stable 1
Tyttöenergiaa, taikavoimaa ja paljon hevosia!

Hevostyttöjen suosikkipeli Star Stable vihdoin kirjoina! Seikkailua, hevosia ja mysteerejä yhdistävän kirjasarjan jännittävä aloitusosa lumoaa lukijansa.

Star Stable -maailmassa jokainen tyttö on sankari ja unelmien hevonen vain yhden mysteerin päässä. Suomessakin 200 000 pelaajaa saavuttanut Star Stable toimii myös huippujännittävinä seikkailuromaaneina.

Aloitusosassa Lisa saapuu lumotulle Jorvikin hevossaarelle. Uudet ystävät ja salaperäiset tähtihevoset avaavat Lisalle uuden, kiehtovan maailman, jossa hänellä on suuri vastuu: Lisa on yksi neljästä sielunratsastajasta, joiden on puolustettava hevosten saarta pahalta magialta.

Helena Dahlgren on suosittu ruotsalainen kirjailija, joka kirjoittaa erityisesti nuorten fantasiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

The ghost network. Järjestelmävirhe Näytä tarkat tiedot

The ghost network. System failure, suomi
Kirja
Davidson, I. I., kirjoittaja ; Philip, Gillian, kirjoittaja ; Parpola, Inka, kääntäjä ; Delikouras, Aleksi, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Ghost Network 3
Haamuverkon viimeinen kamppailu mielen hallinnasta. Nörtti-kirjojen tekijän luoma koukuttava sarja huipentuu.

John ja muut hakkerit ovat palanneet Sudenpesään ja voivat vihdoin käyttää taitojaan edistääkseen hyvää. Roistoksi paljastunut it-guru Roy Lykos on päihitetty. Onko uhka kuitenkaan ohi? Lykosin vallan lonkerot tuntuvat ulottuvan pidemmälle kuin John oli osannut aavistaa.

Aiemmin Aleksi Delikouraksen luomassa The Ghost Network -trilogiassa ovat ilmestyneet kirjat The Ghost Network - Aktivoi ja The Ghost Network - Käynnistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Viimeinen illuusio 3
Tukholman Kaknästornet on romahtanut, ja keskellä Gärdetiä on vain jättimäinen kraatteri. Sen toisella puolella ovat Adam ja Jaquin. Ja toisella puolella on Ky.

Kaupunki on sekaisin, mikään illuusio ei enää pidä sitä ja sen asukkaita otteessaan. On alkamassa jotain uutta. Mutta maailma, joka muovautuu, ei ole sitä mitä kukaan toivoi. Adam ja Ky ymmärtävät, että he tarvitsevat toisiaan selviytyäkseen - jos selviytyminen on edes mahdollista.

Ensimmäiset päättää Viimeinen illuusio -trilogian, jossa todellisuus taipuu ja vääristyy häiritsevän kiehtovalla tavalla.

Henrik Fexeus on Ruotsin suosituin mentalisti, tv:stä ja tietokirjoistaan tuttu ilmiömäinen psykologinen manipuloija. Viimeinen illuusio on hänen avauksensa YA-kaunokirjallisuudessa: siinä hän yhdistää mentalistintaitonsa, kirjoittajanlahjansa ja rakkautensa fantasiakirjallisuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Mansikkavaras Näytä tarkat tiedot

The strawberry thief, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vianne Rocher 4
Hurmaavan romanttinen maalaisidylli Pienen suklaapuodin maisemissa

Uneliaan ranskalaisen maalaiskylän arki järkkyy, kun vanha floristi Narcisse menehtyy ja uusi asukas perustaa kukkakaupan tilalle tatuointiliikkeen. Vieraan saapuminen herättää asukkaissa epäilyjä, eikä Narcissen testamenttikaan mene kaikilta nielemättä läpi.

Mansikkavaras jatkaa Pienen suklaapuodin aloittamaa kirjasarjaa, joka seuraa Vianne Rocherin ja hänen tytärtensä elämää kuvitteellisessa Lasnquenet-sous-Tannesin kylässä. Koskettava tarina rakkaudesta ja syyllisyydestä on maustettu juuri sopivalla määrällä mystiikkaa ja salaisuuksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Kisu ja seikkailu kattopuutarhassa Näytä tarkat tiedot

Kitty and the sky garden adventure, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 3
Kisun luokka saa osallistua koulun puutarhan suunnittelemiseen ja kasvattaa sinne kukkia. Kisu ei oikein tiedä, mistä suunnittelun aloittaisi. Silloin Kisun kissakaverit tulevat avuksi: Pixie on kuullut eräästä salaisesta kattopuutarhasta, jos Kisu saisi siitä ideoita. Mutta sitä vahtii ärhäkkä kissa. Kisu päättää lähteä kavereineen öiselle seikkailulle ja tutkimaan kattopuutarhaa. Puutarha on niin hieno, että Pixie kertoo siitä kaikille kissaystävilleen.

Kohta puutarha onkin täynnä kissoja, ja Kisun pitää tehdä jotain, ettei puutarha mene ihan pilalle!

Kaksivärinen superkissakuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miia Martikainen 4
Lukion jälkeistä välivuotta viettävä Miia on uravalinnan edessä. Tuore seurustelukumppani Jere on päässyt haluamaansa yliopistoon, paras ystävä Anna viihtyy kansanopiston kuvataidelinjalla ja jopa entinen poikaystävä Taneli tuntuu löytäneen suuntansa. Vain Miia epäröi edelleen. Epäilyksiä ei lainkaan lievitä se, että Miia arvelisi sopivansa parhaiten perinteisenä naisten ammattina pitämäänsä sairaanhoitajan työhön.

Miia ei olisi Miia, ellei hän päättäisi laittaa asioita järjestykseen, tällä kertaa itsestään alkaen. Ystävykset tapaavat toisensa vanhalla kotipaikkakunnalla talviloman merkeissä, ja monenlaista ehtii tapahtua ennen kuin tulevaisuus alkaa seljetä.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Taide- ja muotimaailmaan sijoittuva, ahmien luettava esikoisromaani kunnianhimosta, haaveista ja elämän suurimmista tragedioista.

Taidepiirien lahjakkuudet haistava tryffelinenä, juorulehden epätoivoinen muotitoimittaja ja keltanokkainen suomalaismalli. Kolme naista ja kolme erilaista elämää Pariisissa. Kun ikonisen Lemay-muotitalon omistaja ehdottaa Chevalierin taidegallerialle yhteistyömallistoa, naisten kohtalot risteävät.

Pihla Hintikan esikoisromaani on rakkauskirje Pariisille, tähtipölyn ja tuhansien mahdollisuuksien kaupungille. Samalla kirjailija naulaa näkyviin myös kaupungin pimeän ja vaarallisen puolen, sen mitä tapahtuu, kun valta päihdyttää ihmisen.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat V: Klaanien synty 5
On tullut taas lehtikato, ja kissoja uhkaavat nälkä ja vilu. Henkikissojen käsky on yhä arvoitus: kissojen on kasvettava ja täytettävä maa kuin hehkuva tähti. Eikä aikaa ole hukattavaksi.

Kirkas Taivas on vakuuttunut siitä, että joukkioiden on liityttävä uudelleen yhteen, mutta harvat haluavat liittoutua hänen kanssaan; Harmaa Siipi ja Myrsky eivät suostu edes katsomaan häntä silmiin. Pitkä Varjo on päättänyt perustaa uuden leirin mäntymetsään, ja Joen Väre viihtyy veden ääressä. Tuulen Juoksija puolestaan on tehnyt itselleen kodin nummelle.

Kaikkien kissojen on tullut aika päättää, missä he aikovat elää - ja kenelle kukin on loppujen lopuksi uskollinen.

Klaanien synty -saagassa kerrotaan soturikissojen aikojen alusta, jolloin vuoristosta tulleet kissat asettuivat metsään ja alkoivat perustaa reviirejä. Jaettu metsä on saagan viides osa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jasu 3
Kuudesluokkalaisen Jasun vuosi alkaa uusilla käänteillä. Jasu saa tyrmistyksekseen kuulla, että hänestä on tulossa isoveli. Riittävätkö perheen rahat sekä Jasun ruokaan että vauvan leluihin? Annetaanko Jasun huone uudelle kuopukselle? Eikä kommelluksilta vältytä, kun Jasu ja Peter lähtevät itsenäistymismatkalle junalla tai kun koko luokka lähtee metsään opettaja Niemisen suuntavaistoon luottaen... Onneksi sentään Jasun lukihärö ei tahtia haittaa, paitsi silloin kun joku pilkunviiltäjä heittää sapluunoita rattaisiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nummelan ponitalli 90
Merja Jalon lähes legendaksi muodostunut Nummelan ponitalli -sarja jatkuu taas!

Tällä kertaa Ponisaaren polttavan kuumalla rantahiekalla kerrottu tarina vie keskelle henkeäsalpaavan jännittävää erämaaseikkailua kauas Wadi Rumin aavikolle. Pystyykö tuulennopea johtajaori Mel Veraz suojelemaan laumaansa aavikkorosvoilta? Kuka voittaa himoitun Rookie of the Year -palkinnon? Entä miten kuvankaunis valkoinen arabitamma Kashmir päätyi Wadi Rumin aavikolta Nummelan ponitallille?

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aina kun hän poistuu kotoaan, katseet ympäröivät häntä. Rosa on opettajatar, jumalanpelossa kasvatettu nuori nainen. Mutta hän on myös poikkeus, kummajainen: orpotyttö Ovambomaalta, jonka lähetyssaarnaajat ottivat hoiviinsa ja toivat Suomeen.Rosa kasvaa ankaran kasvattiäitinsä varjossa ja yrittää samalla keriä kasaan omaa tarinaansa. Kuka on hänen oikea äitinsä? Voiko hänellekin olla paikka tässä maailmassa? Vaikka Rosa on ujo ja arka, hän on henkisesti itsenäinen ihminen, jolla on vahva sisäinen maailma. Jopa kolkon ja syrjäisen ruukkikylän opettajattarena hän uskaltaa unelmoida jostain muusta: laulamisesta, kenties rakkaudesta.Vappu Kannaksen esikoisromaani perustuu löyhästi Rosa Clayn (1875-1959) elämänvaiheisiin Suomessa. Teos piirtää suurella herkkyydellä kuvaa poikkeuksellisesta naisesta, joka ponnistelee kertoakseen itse oman tarinansa. Se esittää painavia kysymyksiä kertomisen etiikasta, suomalaisuudesta ja identiteetistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häntähoiva 2
Osuuskunta Häntähoiva hoitaa tällä kertaa Kisua ja papukaija Jippua, kun niiden omistaja Tommi on viikonloppulomalla Tallinnassa. Lasten mielestä Kisu on hurmaavan pehmeä ja papukaijakin hassu höpöttelijä. Mutta kun lapset ensimmäisen kerran saapuvat eläimiä hoitamaan, Kisua ei löydy mistään. Onko se päässyt pakoon auki unohtuneesta ovesta? Huoli yltyy, kun Kisu ei näyttäydy seuraavanakaan päivänä. Kunpa papukaija osaisi kertoa, missä Kisu on, mutta se hokee vain "pii-oo". Mitä sekin tarkoittaa?

Anneli Kannon mainio Häntähoiva-porukka löysi lukijansa jo sarjan ensimmäisessä kirjassa Häntähoiva ja Pätkä, ja sama eläinrakas meno jatkuu. Tarinan on kuvittanut vauhdikkaasti Tuire Siiriäinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joe Goldberg 2
Todella hauska, todella kieroutunut

Netflixin You-sarjasta tutun Joe Goldbergin tarina jatkuu, kun Joe rakastuu. Harmi vain, että hänen rakkautensa kohteilla on tapana kuolla... Somesukupolven must-read-trilleri!

Joe Goldberg vannoo olevansa muuttunut mies. Hänen entinen tyttöystävänsä Guinevere Beck kuoli traagisesti, mutta nyt Joe haluaa aloittaa alusta. Tie vie hänet Los Angelesiin, ja hän kohtaa naisen, joka on erilainen kuin kukaan muu. Mutta saadakseen haluamansa tulevaisuuden Joen on varmistettava, että menneisyys pysyy visusti haudassaan. Oikeastaan Joe tahtoo vain rakastaa - mutta onko rakkaus todella kuolemaakin väkevämpää?

Caroline Kepnes (s. 1977) on yhdysvaltalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Aiemmin popkulttuuriin keskittyvänä toimittajana työskennelleen Kepnesin ensimmäinen romaani, hurmaavasta sarjamurhaaja Joe Goldbergistä kertova Sinä, on käännetty kahdellekymmenelle kielelle. Kirjasta on tehty myös huikean suosittu Netflix-sarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaksikko Taimi & Luka 2
Seurakunnan perheleirillä saaressa alkaa tapahtua kummia. Taimin mukanaan kuljettama viljakäärme on päästetty irti, sähköt katkeilevat ja lisäksi saarella on nähty haamu! Mistä kummasta voi olla kyse? Ystävykset Taimi ja Luka kaivavat etsivätarvikkeensa esiin ja alkavat tutkia. Heillä on vain muutama päivä aikaa ratkaista arvoitukset.

Hildan haamu on 11-vuotiaan Alina Keski-Mäenpään ja hänen äitinsä Kati Keski-Mäenpään jo toinen, itsenäinen salapoliisiromaanisarjan osa varhaisnuorille. Ensimmäinen osa Varastettu vaivaisakka ilmestyi vuonna 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaksikko Taimi & Luka 1*
Koko kylän väki hämmästyy, kun kirkon pihassa iät ja ajat seissyt maankuulu vaivaisakka katoaa. Se on varastettu! Ja todella huonoon aikaan, vain viikko ennen presidentin vierailua. Kuka voi olla niin röyhkeä, että vie ison puisen akan? Ja miksi?

Ystävykset Taimi ja Luka perustavat salapoliisikerhon ja alkavat selvittää asiaa. Epäiltyjä löytyykin monia!
Kirja soveltuu ala-asteikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
CD-äänikirja
King, Stephen, kirjoittaja ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä ; Laitinen, Aku, lukija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kauhun kuninkaan viihdeyllätys myyntilistojen kärjestä

Kutkuttava tarina aivan tavallisesta miehestä, jonka elämä muuttuu yhtäkkiä sietämättömän kevyeksi.

Scott Carey huomaa painavansa päivä päivältä vähemmän - laihtumatta grammaakaan. Scott ei haluaisi kertoa kellekään, sillä Castle Rock on pikkukaupunki, jossa mitään poikkeavaa ei katsota hyvällä. Ei siis ihme, että kaupunkiin juuri avattu hieno ravintola ei ota menestyäkseen, sen omistajat Missy ja Deirdre kun ovat... erilaisia. Pahaksi onneksi he ovat myös Scottin uusia, heti kättelyssä hankaliksi heittäytyviä naapureita. Tilanne vaikuttaa synkältä. Hiljalleen haihtuvan miehen arvoitus ei ratkea ennen kuin on riidelty vielä yksi riita, katsottu kohtalokas videotallenne ja todettu, että paha ei ole ihminen, vain toinen kevyempi toista.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. Hänen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salmanterin Terttu 2
Mikko, Lilli, mahtimummo Terttu ja hänen puhuva kukkonsa saavat vastaansa varastelevan mestarihuijarin. Kaheli lastendekkarisarja jatkuu.

Kun Naakkalassa juhlitaan paikallisen lastenrunoilijan 140-vuotispäivää, kaikki kaupunkilaiset naamioituvat runokirjojen hahmoiksi. Juhlaväen joukossa liikuskelee myös huijari, joka on varkauksillaan piinannut museoita koko kevään ajan. Monta vauhdikasta tilannetta ja velmua sattumusta myöhemmin neuvokkaat Mikko ja Lilli auttavat poliisia nappaamaan huijarin - ja maan happamin kirjallisuuskriitikkokin saa ansionsa mukaan.

Kirjan runsaan mustavalkokuvituksen on tehnyt Teemu Juhani.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tytöillä on taito vietellä miehet, villitä viattomat pojat ja syöstä vaimot mustasukkaisuuden syövereihin. Siksi heidät karkotetaan erämaahan naiseuden kynnyksellä, päästämään taikuutensa valloilleen ennen avioon asettumista. Kaikki eivät kuitenkaan palaa.

Tierney ei tunne oloaan voimakkaaksi tai maagiseksi. Ja nyt hänen on selviydyttävä kokonaisesta vuodesta luonnon armoilla.

Armonvuosi on hengästyttävä feministinen dystopia, joka tarkastelee teräväkatseisesti tyttöjen keskinäisiä suhteita, naiseutta jota he lähestyvät ja vaikeita päätöksiä, joita he joutuvat tekemään. Se on tarina toivosta, kapinasta ja siitä hinnasta, jonka joudumme maksamaan, kun naisten oikeudet ja arvo kiistetään.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elena Blanco 1
Kylmäävän raaka kansainvälinen trillerisensaatio

Madridiin sijoittuva puistattava trilleri esittelee kovapintaisen rikosetsivä Elena Blancon, joka tutkii nuoren naisen murhaa. Uhrin sisko on murhattu seitsemän vuotta aiemmin. Molempien kallosta löytyy kolme pientä reikää. Kuolinsyy: kärpäsentoukat ovat syöneet aivot.

Pääepäilty vaihtuu tiuhaan, ja lopulta Blanco päätyy vuosia aiemmin kadonneen poikansa jäljille.

"Rajoja rikkova ja kertakaikkisen nerokas."

  • El Pais
    "Henkeäsalpaava, uskalias, ajankohtainen." - Zenda
    "Erinomainen ja hämmästyttävä trilleri." - Babelia
Tallennettuna:
Hakutulos 29

Vuosi horroksessa Näytä tarkat tiedot

My year of rest and relaxation, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häpeämätön, hillitön ja herkkä romaani nuoren naisen vuoden lääkehuuruisesta talvihorroksesta ja kenties kirjallisuuden historian huonoimmasta psykiatrista. Kirjan päähenkilön elämässä on kaikki mallillaan, ainakin päälle päin. Kaunis nuori nainen on vasta valmistunut Columbian yliopistosta, asuu Manhattanilla Upper East Sidella ja elelee mukavasti perintörahoillaan. Mutta kaiken keskellä on huutava tyhjiö, musta aukko, eikä se johdu siitä että hän menetti vanhempansa hiljattain tai siitä miten hänen poikaystävänsä häntä kohtelee tai oudosta suhteesta niin sanottuun parhaaseen ystäväänsä. On vuosi 2000 New Yorkissa, vaurauden ja lukemattomien mahdollisuuksien mekassa. Mutta hän haluaa vain nukkua.

Armottoman mustan huumorin läpäisemä teos on kertomus vuodesta huurussa, sekaisin mielikuvituksellisesta lääkeyhdistelmästä, jonka pitäisi poistaa vieraantuneisuuden ja itseinhon tunne. Se kuitenkin osoittaa, miksi joskus on välttämätöntä olla sivussa, poissa ja vieras maailmalle.

Ottessa Moshfegh (s. 1981) on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka esikoisteos Eileen sai Hemingway-palkinnon ja oli Booker-ehdokkaana. Myös My Year of Rest and Relaxation on ollut valtava menestys kriitikoiden ja lukijoiden keskuudessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jussi Vares 31
Vares palkataan selvittämään punkkariprinsessan katoamistapausta. Lisäksi häntä työllistää piripäinen parivaljakko ja kokonainen leffatuotantoyhtiö.

Jussi Vares on saanut erilaisen toimeksiannon: hän toimii avustajana kahdesta narkkarista kertovassa dokumentissa. Vares ei kuitenkaan pääse vaihtamaan kokonaan elokuva-alalle, sillä hänet palkataan selvittämään punkkariprinsessa Bad Bettyn eli Soopelin katoamistapausta. Kadonnut artisti sattuu olemaan dokumentin kauniin dramaturgin siskontytär, eikä Vares pane lainkaan pahakseen yhteisiä tutkimuksia huolestuneen tädin kanssa. Kaiken lisäksi nuori, rääväsuinen räppäri Polly haluaa auttaa ystävänsä etsimisessä kaikin mahdollisin tavoin.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Van Veeteren 11 ja Barbarotti 6
Legendaariset komisariot kohtaavat

Håkan Nesserin rakastetut dekkarisarjat risteävät kirjailijan parhaimpiin kuuluvassa rikosromaanissa.

Viisikymmenluvulla vasenkätiset pikkupojat muodostavat salaseuran. Samat pojat, nyt jo aikamiehiä, ovat kuin sattumalta paikalla 90-luvulla, kun vanha täysihoitola palaa maan tasalle ja ihmisiä kuolee. Traaginen onnettomuus vai jotain muuta? Murhapoltto, päättelee komisario Van Veeteren, mutta murhaaja on pakosalla. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin käy ilmi, että murhaajaksi luultu mies oli uhri hänkin, ja Van Veeteren joutuu eläkkeeltä mukaan tutkintaan, kun tapaus avataan uudelleen. Jutun lonkerot yltävät myös Ruotsiin, ja eräänä päivänä Maardamiin saapuu sen tiimoilta poliisi nimeltä Barbarotti.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

K15 5
Huumoria, suoraa puhetta ja ystävyyttä. Suuren suosion saavuttaneen sarjan viides osa.

Haavesuhde kaukaiseen seksirobottiin ei riitä enää Ronille, joka unelmoi oikeasta tyttöystävästä. Yritykset lähestyä kiinnostavia kandidaatteja tyssäävät kuitenkin seinään. Eihän hän osaa edes pussailla!

Alkaa suuri muodonmuutos tavallisesta Ronista unelmien mieheksi. Aikaa on kuitenkin vähän, sillä myös Ronin kärsivällinen munan hautominen tuottaa pian tulosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paten aikakirjat 7
Pate villieläinten puolella!

Suosiotaan kasvattanut Pate seikkailee nyt Afrikan savanneilla!

Sarjan seitsemännessä osassa Paten, Senjan ja Totti-koiran suunnitelmat heittävät seepranpyllyä,

kun kuumailmapallo vie heidät koulun sijaan Afrikkaan. Ikään kuin rutikuiva savanni ja kuristajakäärmeet eivät riittäisi, kolmikko kohtaa myös katalia salametsästäjiä. Roistot on saatava kuriin ja villieläimet pelastettua, vaikka Paten ja kumppanien olisi käännyttävä viidakon pelottavimman sankarin puoleen...

Paten, seikkailija-Senjan ja Totti supertassun tarinassa tanner tömisee ja ystävysten on osoitettava jälleen urheutensa!

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen helppolukuinen Pate-sarja jatkaa voittokulkuaan. Vetävästä juonesta, hurtista huumorista ja taidokkaasta kuvituksesta syntyy vastustamaton paketti! Pate on kaikille tuttu Ellan luokkakaverina, mutta hänen oma sarjansa on nopeasti valloittanut lapset ja aikuiset meillä ja muualla.

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen luoma Pate-sarja on valloittanut lukijat ja kriitikot jo monissa maissa. Pate oli alun perin suosittu hahmo Ella ja kaverit -kirjoissa, niin suosittu, että hän sai ikioman sarjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkurikollisten road trip kasvaa vaikuttavaksi kuvaksi lähitulevaisuuden Suomesta

Maisema on samaan aikaan tuttu ja vieras, runneltu ja savun peittämä. Hylättyjen rakennusten ja autioiden kylien lomassa piilottelee paperittomien yhdyskuntia ja häikäilemättömät onnenonkijat kiertävät maata. Vankilasta juuri päässyt Riku ei ehdi kauaa totutella uusiin näkymiin, kun hän törmää väärään seuraan. Hänet pakotetaan mukaan lohduttomalle kostomatkalle, jonka päämäärä paljastuu vähitellen.

Millaisia valintoja voi tehdä lopun ajan kynnyksellä? Riittääkö yksi hyvä teko tekemään vieraaksi muuttuneesta maailmasta paremman paikan?

Tallennettuna:
Hakutulos 35

Loihdittu valkeus Näytä tarkat tiedot

A conjuring of light, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Shades of Magic 3
Punainen Lontoo on vajoamassa pimeyteen, ja sen asukkien on tehtävä valinta: antautuako pahantahtoiselle magialle vai käydäkö epätoivoiseen taistoon sitä vastaan? Kell alkaa epäröidä kilpailevien uskollisuuksien paineessa, kun panokset kasvavat ja varjokuningas Osaron käy täyteen hyökkäykseen. Taskuvaras Lila Bard selvisi maagisesta voimanmittelöstä, mutta voidakseen auttaa Kelliä hänen on opittava hallitsemaan taikuuttaan. Kell ja Lila yhdistävät voimansa kapteeni Alucard Emeryn kanssa, ja kolmikko lähtee mahdottomaan aarrejahtiin. Kaikki toivo uhkaa kuitenkin sammua, kun kammottava onnettomuus kohtaa Mareshien valtakuntaa. Voiko Arnes selviytyä tragedian jälkimainingeissa?

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuninkaan rakuunat 3
Koe 1630-luvun Pariisin loisto ja löyhkä, seikkaile jo kadonneen Lontoon kaduilla! Seikkailusarja koukuttaa hovijuonitteluilla ja kielletyillä romansseilla.

Ruotsi-Suomen kuningas lähettää luotetuimmat rakuunansa Pariisiin jäljittämään petturia. Vänrikki Tomas Rapir janoaa paitsi kostoa myös kauppiaantyttären rakkautta.

Ranskan kuninkaan oikea käsi kardinaali Richelieu on selviytynyt täpärästi salamurhayrityksestä ja saa kuulla, että petturi oli yksi hänen omistaan. Voidakseen jatkaa vihollisensa ajojahtia Pariisissa rakuunoiden on lupauduttava Richelieun henkivartiokaartiin. Joutuvatko rakuunat lunastamaan lupauksen hengellään?

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elsi tahtoo pelastaa huumeriippuvaisen isoveljen ja kursia perheen kokoon. Huumeet vievät abityttöä mennessään. Riipaiseva esikoisromaani.

Isoveli Topias majailee ties missä eikä suostu tulemaan kotiin. Äiti on lähtenyt rapakon taakse elämään omaa elämäänsä, ja isä on pelkkä zombie. Elsi haluaisi korjata kaiken ennalleen.
Elsin juttusille ilmestyy Kalle, joka vaikuttaa tuntevan Topiaksen. Kalle polttaa jointtia kuin röökiä. Olisiko se niin paha, jos Elsikin kokeilisi? Auttaisiko se ymmärtämään veljeä?
Yo-kirjoitukset ja kaikki muukin menettävät merkityksensä, kun Elsi imee hatsin. Kaikki on tässä ja nyt, ja lopulta painajaista.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tragikoominen tarina hajoamassa olevan perheen matkasta avioliiton kipukohtiin.
Perheen isän Jounin äiti kuolee Ivalon terveyskeskuksessa, ja perheen äiti, Laura, lupautuu ajamaan heidät Helsingistä pohjoiseen, vaikka kumpikaan ei suin surminkaan kaipaa toistensa seuraa.

Mutta kun mukaan on otettava myös heidän kahdeksanvuotias Martin-poikansa, äidin ja isän on koetettava käyttäytyä edes jotenkuten säällisesti, vaikka vaikeaa se on.

Tarinaa kertoo myyttinen, ”kaikkitietävä” Ei-Kai, joka ilmestyy auttamaan, kun perhe matkallaan ajautuu tuon tuostakin umpikujaan.
Automatka vie lopulta Jäämeren rannalle saakka, ja sen aikana valottuvat Jounin ja Lauran suhteen eri vaiheet.

Kuten jo Siina Tiuraniemen esikoisromaani Kukkia Birgitalle osoitti, hänellä on harvinainen kyky kuljettaa tragiikkaa ja äkkiväärää huumoria rinta rinnan ja ajoittaa järisyttävä yllätys erehtymättömällä vaistolla. Vakavista ja raastavistakin asioista kirjoittaessaan hän onnistuu olemaan lämmin ja hauska.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aslaug ja Freydis 2
Kiehtova fantasiaromaani vie keskelle rautakautista Pohjolaa ja heimojen välienselvittelyjä

Kohtalo ja muinaiset perinteet ovat heittäneet siskokset Aslaugin ja Freydisin erilleen toisistaan. Kumpikin on jättänyt vanhan kotikylänsä taakseen ja joutuu hakemaan paikkaansa uudessa yhteisössä. Jumalten oikut punovat sisarusten kohtalot jälleen yhteen, mutta riittävätkö heidän näkijänlahjansa pelastamaan sotaa käyvät kylät, kun niitä uhkaavat ikiaikainen kirous ja miehinen vallanhimo?

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suosikkikirjailijan hulvaton romaani lapsipotilaiden seikkailuista sairaalan sokkeloissa.

12-vuotias Tom saa krikettipallosta päähänsä ja joutuu mitä kummallisimpaan sairaalaan. Lastenosaston henkilökunta on täynnä eksentrisiä tyyppejä, joista jotkut ovat suorastaan karmeita, mutta onneksi Tom ystävystyy kohtalotovereidensa kanssa.

Tom ja hänen uudet ystävänsä kapinoivat sairaalan tiukkaa kuria vastaan. He karkaavat aina keskiyöllä sairaalan käytäville tekemään omia tutkimusretkiään. Ja niin hauskaa keskiyön jengillä on, että kun Tom aiotaan kotiuttaa, hänen on keksittävä keino pysyä potilaan kirjoissa.

Valloittavassa tarinassa hersyvä tilannekomiikka yhdistyy maailman tärkeimpiin asioihin, Roald Dahlin tapaan. Siis myös nenäliinalle on käyttöä, kun lukee tätä teosta, jota monet pitävät Walliamsin parhaana.

"The masterful David Walliams has created a riotously funny yet thoughtful book that deals with big issues in a hilarious way that kids will love." (Kid's Book Rewiev 2017).

Näyttelijä-kirjailija David Walliamsin humoristiset ja viisaat lastenkirjat hallitsevat myyntitilastoja Britanniassa ja monessa muussakin maassa. Hänen teoksiaan on käännetty yli 50:lle kielelle, ja niitä on myyty yhteensä yli 14 miljoonaa kappaletta. Tony Rossin vinkeät kuvitukset tavoittavat aina yhtä oivallisesti Walliamsin tarinoiden tunnelman.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sählymestarit 6
Peli sen kuin kovenee. Pennalan poikien palkintokaapissa on jo ikäluokan Euroopan mestaruus, nyt käy kutsu rapakon taakse. Arvostetussa Kanada Cupissa Pohjois-Amerikan hurjat puntaroivat Sähly-Köntysten taidot. Vastassa ovat Mike Smith, Jean Petit, Väinämöinen, Churchill ja Michel Lafleur-Richard. Ja tuttu taskuraketti Mårten Blop Olsen sekä koko Fruktansvärd Trio. Kiinalaisia unohtamatta. Miten käy mestaruusputkelle? Tuleeko tällä kertaa apua takapuolilta vai taivaasta?

Sählymestarit-sarjan kuudes osa nostaa entisestään kierroksia. Tälle suomalaiselle sekosählyporukalle sattuu ja tapahtuu. Niin myös ison veden takana.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Kilpapyöräilijät ovat valmiita vaarantamaan henkensä voittaakseen edes yhden etapin maailman kuuluisimmassa pyöräilykisassa. Onko joku heistä valmis myös tappamaan? Ensi sunnuntaina, kun Tour de France saapuu Pariisiin 21 päivän ja 3500 kilometrin jälkeen, saatan vihdoin saada ylleni voittajan keltaisen paidan - tai maata ruumishuoneella.”

Ranskalainen Marc Moreau on pyöräilyjoukkueensa avainhenkilö. Yksitoista vuotta hänen tehtävänsä on ollut tukea kilpailuissa parasta ystäväänsä ja joukkueen ykkösmiestä Steve Panataa. Marcin avulla Steve on matkalla kohti viidettä Tour de France -voittoaan.

Tällä kertaa Ranskan ympäriajo kuitenkin muuttuu veriseksi taisteluksi, kun joku ryhtyy eliminoimaan kilpailijoita yksi kerrallaan. Kaikista osallistujista tulee epäiltyjä.

Ranskan poliisi tarvitsee kilpailijoista sisäpiirin tietoa ja pyytää Marcin apua murhaajan selvittämiseksi.

Kilpailun edetessä niin epäiltyjen kuin mahdollisten voittajienkin lista lyhenee lyhenemistään. Ja uhka Marcia ja Steveä kohtaan kasvaa etappi etapilta.
Kuka haluaa voiton hinnalla millä hyvänsä? Kehen Marc voi luottaa? Ketä hänen tulisi suojella?

Kun maaliviiva häämöttää, on Marcin päätettävä mitä hän on valmis riskeeraamaan voiton, rakkauden ja oikeudenmukaisuuden takia.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oliver Orava on innoissaan, tänään on hänen syntymäpäivänsä! Mutta voi. Hänen ystävänsä Yrjänä Pöllänen ja Tapio Karhu unohtavat koko jutun. Mitä nyt tapahtuu?
Oliverin syntymäpäivä on iloinen tarina siitä, mikä on kaikkein tärkeintä syntymäpäivänä. Ja itse asiassa kaikkina muinakin päivinä.

Marc Boutavant on kuvittanut Oliver-sarjan riemukkailla animaatiovaikutteisilla kuvilla, joita on hauskaa katsella, ja Astrid Desbordes on kirjoittanut tarinoihin lapsiperheen arjessa vastaan tulevia tilanteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Book
Lloyd, Clare, kirjoittaja ; Sirrett, Dawn, kirjoittaja ; Milner, Charlotte, taiteilija ; Colliton, Mark, valokuvaaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinlapset leikkivät kuurupiiloa. Avaa luukut ja katso, kuinka ne ponnahtavat esiin!

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Peppuilua kerrakseen hyeenan ja muiden eläinten kanssa! Riemukas, hullunkurinen kuvakirja.

Lue, miten eläinystävät päättävät antaa opetuksen hyeenalle, joka on aina tunkemassa nokkaansa (tai takamustaan) toisten asioihin.

Joka aukeamalta löytyy hassu pinkki pehmopeppu.

Ikäsuositus: 3 +

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienet lapset nauttivat käpertyessään kuuntelemaan tämän kauniisti kuvitetun kirjan viittä rauhallista klassista sävelmää.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihastuttavan kuvakirjasarjan kolmas osa

Kotoisan lämminhenkisen, perheen pienille suunnatun Pikkusaari-satukirjasarjan kolmas osa.

Paola Pääsky poikineen saapuu Pikkusaarelle kaukaa Andalusiasta, ja pitkän lennon aikana yksi matkalaukuista on kadonnut. Paola on pulassa, sillä siinä laukussa oli soittorasia ja ilman sen musiikkia pääskypojat eivät saa unta. Ilta on jo pitkällä, ja pienokaiset pitäisi saada nukkumaan. Ei auta muu kuin lähteä etsimään kadonnutta matkalaukkua. Yön kulkijat löytävät kiiltomatoja ja yöperhosia, tähtitaivaan ja nuotiopaikan, mutta löytävätkö he unisoittorasian?

Eppu Nuotion kirjoittama ja Saara Vallinevan kuvittama kertomus Paola Pääsky ja kadonnut soittorasia on perheen pienille suunnatun Pikkusaari-sarjan kolmas osa. Aiemmin tässä kotoisan lämminhenkisessä sarjassa ovat ilmestyneet kirjat Pirkko Punarinta ja kadonnut polkupyörä sekä Kauko Kivitasku ja kadonnut onnenkivi.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 13
Hopeanuoli, Weed ja Orion saavat jatkoa!

Koiratarinoiden mestari Yoshihiro Takahashin sankarit kokoontuvat viimeiseen taistoon...

Pitkä taistelu Futagosolassa on päättynyt. Monsoon iski maahan melkein kaikki Oun armeijan veteraanit ennen pakoaan. Koirat nuolevat haavojaan karhujätin hautoessa kostoa.

Last Wars -sarja liittyy pitkään tarinakokonaisuuteen, jota on voitu seurata suomeksi jo vuodesta 2010. Kahdesti maassamme vieraillut Yoshihiro Takahashi on koiratarinoiden tekijänä maineensa veroinen, omaa luokkaansa. Last Wars jatkuu kaikkiaan 22 osan verran!

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna:
Hakutulos 49

The first wars. 1 Näytä tarkat tiedot

Ginga, the first wars. 1, suomi
Kirja
Tsuji, Tsukasa, sarjakuvantekijä ; Suhonen, Taavi, kääntäjä ; Takahashi, Yoshihiro, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The First Wars 1
Koiranpennut vauhdissa!
Yoshihiro Takahashin koirasaagan humoristinen spin off- sarja.
Koiramangan mestarin nuorten soturien pentuaikojen noloimmatkin kolttoset paljastuvat! Vauhtia, väärinkäsityksiä ja vinkeitä tilanteita piisaa, kun Orion, Rigel, Sirius ja Bella ottavat ensiaskeliaan matkalla legendaarisiksi taistelijoiksi!! Mukana sarjoista Hopeanuoli, Weed ja Orion tutut hahmot.

Tallennettuna: