Haku

Uutuudet, vko 23/2020

Uutuudet ajalta: 1.6.2020 - 7.6.2020

Muokattu: 9.6.2020
  • Näytetään 1 - 42 / 42
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perhonjokilaakso-lehden vuoden 2019 vuosikerta yksissä kansissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Kirja
McCarthy, Juliana, kirjoittaja ; Sevimli, Adile, kääntäjä ; Cardenas, Alejandro, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uuden polven horoskooppikirja

Astrologian uusi aalto pyyhkii yli maailman, ja ihmiset kaikkialla ovat ottaneet tämän ikivanhan viisauden omakseen ja käyttävät sitä sujuvasti osana itsetutkiskelua. Oman tähtikartan tulkitseminen voi antaa välineitä parempaan itsetuntemukseen ja auttaa pohtimaan omia vahvuuksia, heikkouksia ja ihmissuhteita syvällisemmin.

Tähdet on nykyaikainen, länsimaiseen astrologiaan johdattava teos. Kirjassa käydään läpi muun muassa tähtimerkit, planeetat ja huoneet, ja se sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin tähtikartan tulkitsijoille.

Juliana McCarthy on harjoittanut ja opiskellut astrologiaa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän asuu Yhdysvalloissa ja jakaa aikansa Coloradon Boulderin, New Yorkin ja Los Angelesin välillä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ajatus siitä, että lapsi ei ole äitiydessä onnistumisen mitta, on huojentavaa. Silloin voi vapautua epäonnistumisen pelosta, riittämättömyyden tunteesta ja itsesyytösten kierteestä. Äitiys ei ole lahjakkuus. Se on parhaansa yrittämistä, inhimillisyyden osoittamista ja rakkauden antamista. Se on tunnetta, kokemuksia ja ennen kaikkea kasvua. Lapset ovat äidille sanan kaikessa tarkoituksessa kasvua. Kuka oppii loppujen lopuksi ja mitä?

Hyvä, parempi, paras ÄITIKIRJA on Hanna Härmän esikoisteos ja henkilökohtainen löytöretki tyytyväisempään
ja onnellisempaan arkeen ruuhkavuosien keskellä,
jolloin oma hyvinvointi ja toiveet usein jäävät
kiireiden ja yhteiskunnan välillä mahdottomiltakin tuntuvien
vanhemmuusvaatimusten jalkoihin. Ulkopuoliset
ja äidin itseensä kohdistamat odotukset tekevät naisesta
monesti multitaskaajan ja suorittajan, jolloin tulee helposti unohtaneeksi oman naiseutensa ja yksilöllisyytensä.
Äitiys ei kuitenkaan poista tarvetta tuntea ainutlaatuisuutta
naisena, kehittää itseään ja seurata unelmiaan.

Kirja tarjoaa oivalluksia ja työkaluja oman arjen kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävien muutosten tekemiseksi. Käytännönläheiset esimerkit ja pohdinnat antavat eväitä mielekkäämmän ja tasapainoisemman
elämän rakentamiseksi - jotta on helpompi toteuttaa niitä asioita, mitkä ainutlaatuisena naisena ja äitinä ovat itselle tärkeitä. Äitiys on lopulta hyvin opettavainen matka taistelijalle, selviytyjälle ja elämänsankarille - äidille itselleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Keinänen, Minna, kirjoittaja ; Nyman, Harri, kirjoittaja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kissa on palvellut ihmistä metsästämällä hiiriä, mutta tuonut myös iloa ja hellyyttä moneen tupaan. Samalla se on arvoituksellinen eläin, joka yhä kiehtoo mielikuvitusta. Kissojen Suomi kartoittaa suomalaisen kissan tuhatvuotista historiaa, kissataidetta, kissaharrastusta ja kissafilosofiaa. Teos auttaa ymmärtämään lemmikkiä ja siinä sivussa omaa itseä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uudistettu Henkilöstöjohtaminen käsittelee henkilöstön ja henkilöstöjohtamisen strategista merkitystä, henkilöstövoimavarojen johtamisjärjestelmää sekä keskeisiä henkilöstöprosesseja ja -toimintoja. Henkilöstöjohtamisen käytäntöjä havainnollistetaan yritysesimerkein. Kirja sopii perusoppikirjaksi yliopistoihin, korkeakouluihin ja täydennyskoulutukseen sekä tiedon syventämiseen johtajille, esimiehille ja henkilöstöprosessien parissa työskenteleville.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
CD
Siina & Taikaradio, esittäjä ; Hirvonen, Siina, esittäjä ; Yli-Knuuttila, Juha, esittäjä ; Paulamäki, Jani, esittäjä ; Yli-Knuuttila, Mikko, esittäjä ; Ahlroos, Juuso, esittäjä ; Korhonen, Rami, esittäjä ; Pajakkala, Markus, esittäjä ; Järvelä, Arto, esittäjä ; Molina, Kristian, esittäjä ; Taikaradio, esittäjä
2019
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 7

Minecraft : suuri salaisuuksien kirja Näytä tarkat tiedot

Independent and unofficial guide : Minecraft secrets & cheats vol 6, suomi
Kirja
Hunt, James, kirjoittaja ; Pelham, Laura, kuvittaja ; Haavisto, Laura, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minecraft Suuri salaisuuksien kirja tarjoaa houkuttelevassa ulkoasussa ennen julkaisemattomia niksejä ja vinkkejä - pelaa paremmin ja voita!

? Uudet salaisuudet ja niksit? Näin päihität vastustajat? Löydä harvinaisia esineitä? Parhaat ohjeet paljastuvat

Löydät kirjasta kaiken, mitä tarvitset päästäksesi pelissä alkuun. Lisäksi mukana on edistyneitä ohjeita, jotka auttavat sinua kehittymään oikeaksi Minecraft-ekspertiksi!

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koskettava elämäkerta kuvaa kasvuvuosia rotuerottelun hallitsemassa Etelä-Afrikassa.

Eteläafrikkalaisen Trevor Noahin elämä alkoi rikoksesta: hän syntyi valkoisen isän ja mustan xhosa-äidin lapseksi. Hänen syntymävuonnaan 1984 rotujen sekoittamisesta saattoi saada jopa viisi vuotta vankeutta. Käytännössä Noah eli 5-vuotiaaksi sisätiloissa, ettei häntä vietäisi vanhemmiltaan.
Laiton lapsi kertoo humoristisen rehellisesti vallattomasta pojasta, josta kasvaa rauhaton nuori mies. Kirja on myös Noahin rakastava kuvaus pelottomasta, kapinallisesta ja uskonnollisesta äidistään. Juuri äiti pelastaa lapsensa murhayritykseltä paiskaamalla hänet ulos liikkuvasta pikkubussista. Juuri äiti opettaa tulevalle komediatähdelle, miten vaikeudet voitetaan huumorilla. Ja juuri äiti päättäväisesti pelastaa lapsensa siitä köyhyyden, väkivallan ja hyväksikäytön noidankehästä, joka uhkaa heidän molempien henkeä.
Noah kertoo elämästään taitavan stand up -koomikon keinoin: kirkkaan rehellisesti ja saaden lukijan yhtä aikaa sekä itkemään että nauramaan.

Trevor Noah (s. 1984) on koomikko, näyttelijä, tuottaja ja huippusuosittu The Daily Show'n juontaja. Laiton lapsi on ollut ilmestymisestään asti New York Timesin bestseller-listalla, ja vuonna 2018 Time nosti Noahin maailman sadan vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Simon, André, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hei! Tässä on sinulle ensimmäinen aakkoskirjasi. Kirja sisältää valmiiksi tavutettuja lauseita, joiden avulla kirjainten opettelu on helppoa ja hauskaa!

Tallennettuna:
Hakutulos 10

Meren ja pirun välissä Näytä tarkat tiedot

Mellan djävulen och havet, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Doggerland 3
Kevät ja kuolema saapuvat Doggerlandiin.

Kiitetyn Doggerland-sarjan kolmannessa osassa Meren ja pirun välissä Karen Eiken Hornby on mahdottomien valintojen edessä.

Maailmankuulu taiteilija Luna on saapunut salaa Doggerlandiin äänittämään uutta musiikkia kymmenen vuoden hiljaisuuden jälkeen. Luna on ärsyttävän kaunis ja sietämättömän hyvä, ja hän lumoaa kaikki juhlassa, joka päättää nauhoitukset. Kaikki paitsi äreän komisarion, joka yhtäkkiä tuntee itsensä vanhaksi ja väsyneeksi. Seuraavana aamuna Luna on kadonnut. Samanaikaisesti toinen nainen joutuu pääkaupunkia vainoavan pahoinpitelijän uhriksi. Epätavallisten kuumien kevään viikkojen aikana komisario Karen Eiken Hornbylla on edessään valintoja, jotka merkitsevät eroa elämän ja kuoleman välillä sekä hänelle että muille. Valintoja, jotka vaikuttavat mahdottomilta.

Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Meren ja pirun välissä on kolmas, itsenäinen osa Adolfssonin suuren suosion saavuttaneessa Doggerland-sarjassa, joka sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian ja Ison-Britannian välimaille.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Tähdenlento etsii uutta kotia Näytä tarkat tiedot

Sternschnuppe sucht ein Zuhause, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elsan etsivätoimisto 1
Elsa on vahva, itsevarma ja huumorintajuinen tyttö - ja kaiken lisäksi mestaripainija. Eräänä päivänä Elsa avaa etsivätoimiston. Hänen ensimmäinen asiakkaansa on Elmeri, ujo ja hiljainen poika. Elmeriltä on varastettu polkupyörä. Pian Elsankin pyörä katoaa pihasta. Yhdessä Elsa ja Elmeri jäljittävät varkaita halki keväisen kaupungin ja kohtaavat monenlaista arvoitusta ja vaaraa ennen kuin tapaus ratkeaa. Vai ratkeaako se?

Tapani Baggen uusi sarja on vauhdikasta luettavaa alakouluikäiseen makuun. Rempseä Elsa ja harkitsevainen Elmeri ratkovat kiperiä arvoituksia juuri sellaisella palolla kuin vain aloittelevat etsivät osaavat.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Shetlanninponi Poju on arpajaisten päävoitto. Kuinka ollakaan, kahdeksanvuotiaasta Petrinestä tulee yhtäkkiä heppatyttö. Mutta mitä virkaa päävoitolla on, ellei ole koskaan harjannut, ruokkinut tai edes ratsastanut ponilla? Ja mikä neuvoksi, kun poni eräänä päivänä katoaa laitumelta?

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oxen 3
Kuinka taistella näkymätöntä vihollista vastaan?

”Peru kaikki menosi, ota mukava asento ja soluttaudu Tanskan valtaeliittiin - tätä ei voi jättää väliin.” - Bognorden.dk

Kuolleeksi luultu Niels Oxen toipuu vakavista vammoista Ruotsin saaristossa ja on elämänsä pahimman valinnan edessä: Jos salaisen valtaverkoston Danehofin johtajille selviää, ettei Oxenia saatukaan hengiltä, he käynnistävät ihmismetsästyksen hänen päänsä menoksi. Jos taas Tanskan poliisi huomaa hänen olevan elossa, hän joutuu etsintäkuulutetuksi murhasta, jota ei ole tehnyt. Oxen ei halua pakoilla lopun ikäänsä vaan päättää yrittää paljastaa syylliset. Mutta näkymätön vihollinen on vaikea vastustaja.

Jäätyneet liekit on kolmas osa tanskalaisen Jens Henrik Jensenin (s. 1963) kansainväliseen suosioon nousseessa Oxen-sarjassa, josta SF Studios valmistelee tv-sarjaa. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Hirtetyt koirat (2018) ja Pimeän miehet (2019). Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Jensen työskenteli pitkään toimittajana, mitä perua on hänen intohimonsa salaisten valtarakenteiden tutkimiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Marja Vehmarvarsi on keski-ikäinen opettaja, jonka mies on opettaja, vanhemmat eläkkeellä olevia opettajia, tytär ja tämän puoliso opettajia. Suomen kouluja on yksityistetty vinhaa vauhtia, ja töitä saadakseen nollatuntiopettaja Marja joutuu viikosta toiseen keksimään uusia pelillisiä ilmiöoppimiskursseja ja oppiaineiden välisiä synergiakokonaisuuksia, joilla myydä itseään.

Marjan vanhemmat Aina ja Toivo ovat uteliaita tubettajia, joiden tavoite ei ole enempää eikä vähempää kuin pelastaa Suomen koulujärjestelmä. Videokanava ja sen suosio kantautuvat myös Marjan korviin, sillä oppilaat kiinnostuvat
nollatuntilaisesta, jolla on sama outo sukunimi kuin äärimmäisiinkin tekoihin valmistautuvilla vanhustubettajilla - ja oppilaiden arvion mukaanhan Marjan kaltaiset heittiöt saavat keikkoja.

Aina on Toivoa on riemastuttava ja karmaisevakin fiktio koulumaailmasta. Käsitykset koulutuksen suunnasta vaihtelevat sukupolvesta ja yksilöstä toiseen, piirtoheittimistä pelialustoihin, pienryhmistä avokonttorihalleihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Ponileiri : Megan ja Vintiö Näytä tarkat tiedot

Pony Camp Diaries : Megan & Mischief, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsesi on siepattu. Olet nyt osa Ketjua.
Jätit juuri lapsesi bussipysäkille. Puhelimesi soi. Soittaja on tuntematon. Hän kertoo siepanneensa tyttäresi.
Nyt sinun on maksettava lunnaat - ja vuorostasi siepattava jonkun muun lapsi. Tyttäresi pääsee vapaaksi vasta kun uhrisi vanhemmat sieppaavat seuraavan lapsen. Jos jokin näistä kohdista jää toteutumatta, lapsesi tapetaan.
Uhri. Selviytyjä. Sieppaaja. Rikollinen. Sinusta tulee näitä kaikkia.
Mihin olisit valmis ryhtymään pelastaaksesi lapsesi? Ketju virittää lukijalle vastustamattoman ansan.
”Painajaismainen, uskomattoman omaleimainen tarina etenee kuin juna. Sitä ei saa mielestä pitkään aikaan.” - Stephen King

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Akateemikko Hannu Mäkelä eläytyy uusimmassa romaanissaan vaikeasti sairaan naisen viimeiseen viikkoon. Alma on älykäs ja tunteva ihminen, joka kokee eläneensä tarpeeksi. Loppuun asti hän tahtoo säilyttää itsemääräämisoikeutensa, jota hyvää tarkoittavat omaiset ja hoitajat haluavat häneltä viedä pitääkseen hänet elossa. Alma käy läpi elämäänsä ja ihmissuhteitaan ja kaipaa varsinkin edesmennyttä miestään. Syvimmät ajatuksensa Alma pitää omana tietonaan, sillä muutaman yrityksen jälkeen hän tajuaa, ettei saa aikuisilta lapsiltaan ymmärrystä osakseen. Niinpä hän tekee oman suunnitelmansa ja keskittää jäljelläolevat voimansa sen toteuttamiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapset sodassa: kolme kohtaloa, kolme aikaa - yksi maa. Musta kiekko on psykologinen tarina, jossa menneisyyden haamut nousevat Tonavasta piinaamaan Ketjusiltakaupunkia ja sen ympäristöä.

"Lasikupu kasvaa näkymättömästi ympärillemme. Ja kun näet sen, kun huudat eikä kukaan kuule, tajuat: on myöhäistä. Sitten lasikupu alkaa hitaasti täyttyä hiekalla, jyvä jyvältä se täyttyy ja sinä tiedät lopputuloksen. Kaikki pimenee."

Harri Istvan Mäki on ylöjärveläinen kirjailija ja sanataideopettaja. Mäki on kirjoittanut lasten- ja nuortenromaaneita, romaaneita, näytelmiä, kuunnelmia ja TV-käsikirjoituksia.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On Halloweenin aika ja lätkähullut Aleksi ja hänen parhaat ystävänsä Make, Late ja Rainer saavat kutsun satamassa keinuvaan kummitustalolaivaan. Yläkannelta kurkistaa luurangon jalka, alakannella loistaa kurpitsalyhtyjä ja parvekkeella höyryää noidan kattila...
Mukaan salaperäiseen seikkailuun liittyy peloton ja kekseliäs voimakaksikko Nelli ja Emma. Uskaltavatko lapset laskeutua laivan ruumaan, jossa heitä odottaa mörkökiekkoilussa tuhannen taalan paikka?

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pate villieläinten puolella!

Suosiotaan kasvattanut Pate seikkailee nyt Afrikan savanneilla!

Sarjan seitsemännessä osassa Paten, Senjan ja Totti-koiran suunnitelmat heittävät seepranpyllyä, kun kuumailmapallo vie heidät koulun sijaan Afrikkaan. Ikään kuin rutikuiva savanni ja kuristajakäärmeet eivät riittäisi, kolmikko kohtaa myös katalia salametsästäjiä. Roistot on saatava kuriin ja villieläimet pelastettua, vaikka Paten ja kumppanien olisi käännyttävä viidakon pelottavimman sankarin puoleen...

Paten, seikkailija-Senjan ja Totti supertassun tarinassa tanner tömisee ja ystävysten on osoitettava jälleen urheutensa!

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen helppolukuinen Pate-sarja jatkaa voittokulkuaan. Vetävästä juonesta, hurtista huumorista ja taidokkaasta kuvituksesta syntyy vastustamaton paketti! Pate on kaikille tuttu Ellan luokkakaverina, mutta hänen oma sarjansa on nopeasti valloittanut lapset ja aikuiset meillä ja muualla.

Kirjailija Timo Parvelan ja kuvittaja Pasi Pitkäsen luoma Pate-sarja on valloittanut lukijat ja kriitikot jo monissa maissa. Pate oli alun perin suosittu hahmo Ella ja kaverit -kirjoissa, niin suosittu, että hän sai ikioman sarjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Perhosten huone Näytä tarkat tiedot

The butterfly room, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lukijoiden sydämet valloittaneen menestyskirjailijan uutuusromaani on täydellinen lukuherkku kesään

Lucinda Rileyn uutuusromaani Perhosten huone kätkee sisäänsä monta unohtumatonta henkilöhahmoa, kihelmöiviä juonen käänteitä, rakkautta sekä salaisuuksia, joiden ei koskaan pitänyt paljastua.

Seitsemääkymmentä ikävuotta lähestyvä Posy Montague asuu Suffolkin maaseudulla viehättävässä Admiral Housessa. Sen puu-tarhassa hän on lapsena lentänyt keijun mielikuvitussiivin ja metsästänyt perhosia isänsä kanssa, sen suojissa hän on kasvattanut poikansa Samin ja Nickin aikuisiksi miehiksi. Vaan nyt talovanhus on murenemassa käsiin. On tullut aika myydä Admiral House.

Kotitalon myynti tuottaa luopumisen tuskaa ja perheen sisäiset asiat nakertavat Posyn mieltä, mutta huolten sävyttämiin ajatuksiin läikähtävät yllättäen nuoruusmuistot, kun Posy tapaa vanhan tutun vuosikymmenten takaa. Tosin Posylla ei ole aavistustakaan siitä, millaisen sydäntä särkevän salaisuuden avaimet tällä on taskussaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aino Ritari 2
Poliittisesti takuuepäkorrekti mummohuumori iskee suoraan mustimpaan nauruhermoon!​

Pitkään meni ihan hyvin -romaanissa lukijat hurmanneen seniorisankari Aino Ritarin seikkailut jatkuvat entistäkin hulvattomammin kääntein.​
Salskeaa heimopäällikköä ei ikinä kuulunut noutamaan Ainoa alttarille, mutta kun naapurin Sepon ja turvapaikanhakija Kidanen kanssa lähdetään joulupukkikeikalle, saa Ainon estottomasta asenteesta osansa koko naapurusto.

Kun Kidane sitten pitäisi pelastaa uhkaavalta palautukselta, osoittaa Aino, että peloton oma-aloitteisuus vie voittoon kiperimmässäkin tilanteessa. Ratsastaako pelastava ritari horisontista nakki suupielessään?

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matkakertomus rohkealta reissulta sinkun sisäiseen maailmaan - ilman filttereitä.

Kun sinkkuaikaa on takana jo vuosikymmen, sormi on Tinderin hakkaamisesta rakoilla ja sauvan paristot väsähtäneet, sitkeä rakkauden etsijä päättää palkita itsensä ihanalla lemmenlomalla. Matkakohde on houkutteleva mutta hieman arvaamaton: nyt lähdetään tutustumaan villiintyneen sinkun sisäiseen aarniometsään.
Määmatkaopas Henriikka Rönkkönen tarjoaa matkustajille viihdykkeeksi visaisia arvoituksia. Mitä tehdä, kun treffionnenpyörässä osuukin rosvosektoriin? Mitkä taikasanat toimivat, jos haluaa lopettaa tapailun? Miten pitää toimia, jos saa diagnoosin masturbaatiosta? Näihin kysymyksiin Määmatka ei lupaa vastauksia mutta räväyttää lukijan iloksi sinkkuelämän sanallisen selfien - ilman filttereitä.

Suomen tunnetuin sinkku, sometähti ja -suosikkikirjailija Henriikka Rönkkönen (s. 1984) on kohonnut myyntilistojen kuningattareksi kirjoillaan Mielikuvituspoikaystävä ja Bikinirajatapaus.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zombeja, aaveita ja hirviöitä. Kemianopettajan käsi haisee joka päivä pahemmalta. Tivolista voitettu nukke ei olekaan ihan tavallinen. Piritan uudessa koulussa on todella outo tunnelma. Haiseva käsi sisältää lyhyitä ja helppolukuisia tarinoita nuorille. Kirjan tarinat säikyttävät ja kiehtovat, välillä ne myös naurattavat. Pinnan alla tarinat käsittelevät monia nuoria ahdistavia asioita, kuten koulukiusaamista, vanhempien eroa, yksinäisyyttä ja erilaisuutta.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Isämies 1
Varokaa, Isämies on täällä! Ratkiriemukas uusi sarja alkaa.
Kaamea kakkaräjähdys lennättää ministerin Kuuhun kesken iltatoimien. Vielä pahempaa on tiedossa - paljastuu, että kaiken takana on hullu keksijä, joka uhkaa uusilla räjäytyksillä, jos kukaan ei ratkaise hänen kieroa arvoitustaan.
Poliisivoimien ylpeys ja keulakuva, sankarillinen Isämies, ei aikaile, vaan ryhtyy heti selvittämään tapausta. Yhdeksänvuotias Oona tietää kuitenkin, että Isämiehen tutkimukset ovat silkkaa isäilyä. Oonalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa ohjat omiin käsiinsä.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Heppahullun Leahin lomasuunnitelmat romahtavat, sillä hänet lähetetään koko kesäksi kummitädin luo maalle.
Loma näyttää valoisammalta, kun Leah saa hoitoponikseen pienen Juno-tamman. Kesä onkin yhtäkkiä täynnä arvoituksia. Kuka on Junon yllätysvarsan isä? Ja onnistuuko Leah pelastamaan Junon ja varsan pulasta?

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

One of the most delightful and enduring classics of children's literature, The Secret Garden by Victorian author Frances Hodgson Burnett has remained a firm favorite with children the world over ever since it made its first appearance. Initially published as a serial story in 1910 in The American Magazine, it was brought out in novel form in 1911.

The plot centers round Mary Lennox, a young English girl who returns to England from India, having suffered the immense trauma by losing both her parents in a cholera epidemic. However, her memories of her parents are not pleasant, as they were a selfish, neglectful and pleasure-seeking couple. Mary is given to the care of her uncle Archibald Craven, whom she has never met. She travels to his home, Misselthwaite Manor located in the gloomy Yorkshire, a vast change from the sunny and warm climate she was used to. When she arrives, she is a rude, stubborn and given to stormy temper tantrums. However, her nature undergoes a gradual transformation when she learns of the tragedies that have befallen her strict and disciplinarian uncle whom she earlier feared and despised. Once when he's away from home, Mary discovers a charming walled garden which is always kept locked. The mystery deepens when she hears sounds of sobbing from somewhere within her uncle's vast mansion. The kindly servants ignore her queries or pretend they haven't heard, spiking Mary's curiosity.

The Secret Garden appeals to both young and old alike. It has wonderful elements of mystery, spirituality, charming characters and an authentic rendering of childhood emotions and experiences. Commonsense, truth and kindness, compassion and a belief in the essential goodness of human beings lie at the heart of this unforgettable story. It is the best known of Frances Hodgson Burnett's works, though most of us have definitely heard of, if not read, her other novel Little Lord Fauntleroy.

The book has been adapted extensively on stage, film and television and translated into all the world's major languages. In 1991, a Japanese anime version was launched for television in Japan. It remains a popular and beloved story of a child's journey into maturity, and a must-read for every child, parent, teacher and anyone who would enjoy this fascinating glimpse of childhood. One of the most delightful and enduring classics of children's literature, The Secret Garden by Victorian author Frances Hodgson Burnett has remained a firm favorite with children the world over ever since it made its first appearance. Initially published as a serial story in 1910 in The American Magazine, it was brought out in novel form in 1911.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jocelyn Wu has just three wishes for her junior year: To make it through without dying of boredom, to direct a short film with her BFF Priya Venkatram, and to get at least two months into the year without being compared to or confused with Peggy Chang, the only other Chinese girl in her grade.

Will Domenici has two goals: to find a paying summer internship, and to prove he has what it takes to become an editor on his school paper.

Then Jocelyn's father tells her their family restaurant may be going under, and all wishes are off. Because her dad has the marketing skills of a dumpling, it's up to Jocelyn and her unlikely new employee, Will, to bring A-Plus Chinese Garden into the 21st century (or, at least, to Facebook).What starts off as a rocky partnership soon grows into something more. But family prejudices and the uncertain future of A-Plus threaten to keep Will and Jocelyn apart. It will take everything they have and more, to save the family restaurant and their budding romance.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seventeen is nothing like Codi Teller imagined.

She’s never crashed a party, never stayed out too late. She’s never even been kissed. And it’s not just because she’s gay. It’s because she and her two best friends, Maritza and JaKory, spend more time in her basement watching Netflix than engaging with the outside world.

So when Maritza and JaKory suggest crashing a party, Codi is highly skeptical. Those parties aren’t for kids like them. They’re for cool kids. Straight kids.

But then Codi stumbles upon one of those cool kids, Ricky, kissing another boy in the dark, and an unexpected friendship is formed. In return for never talking about that kiss, Ricky takes Codi under his wing and draws her into a wild summer filled with late nights, new experiences, and one really cute girl named Lydia.

The only problem? Codi never tells Maritza or JaKory about any of it.

From author Kelly Quindlen comes a poignant and deeply relatable story about friendship, self-acceptance, what it means to be a Real Teenager. Late to the Party is an ode to late bloomers and wallflowers everywhere.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastettu tarina ihmeellisestä lastenhoitajasta nyt uutena Tammen kultaisena kuvakirjana!

Annan ja Mikon lastenhoitaja Maija Poppanen on hiukan omalaatuinen mutta erinomainen työssään. Hän saa asiat hoitumaan ja järjestää suojateilleen hauskoja yllätyksiä.

Tammen kultaiset kirjat ovat ihastuttaneet jo vuodesta 1952. Ne ovat tärkeä osa suomalaista lapsuutta. Sarja on oiva osoitus siitä, miten korkeatasoinen lasten kuvakirja säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle. Moni jo isovanhemmaksikin ehtinyt muistaa Tammen kultaiset kirjat omasta lapsuudestaan. Ehkä pienet lukijat vuorostaan löytävät sarjan kirjoista tarinoita, joita he muistelevat vielä vuosikymmentenkin päästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastettu tarina pojasta, joka ei koskaan kasva aikuiseksi, nyt Tammen kultaisena kuvakirjana!

Klassikkokertomuksessa Peter Pan opettaa kolme sisarusta lentämään ja vie heidät Mikä-mikä-maahan. Siellä he tutustuvat Peterin ystäviin Helinä-keijuun ja Kadonneisiin poikiin. Kun ilkeä merirosvo Kapteeni Koukku ryöstää intiaaniprinsessa Tiikerililjan, auttavat sisarukset urheasti hänen vapauttamisessaan.

Tammen kultaiset kirjat ovat ihastuttaneet jo vuodesta 1952. Ne ovat tärkeä osa suomalaista lapsuutta. Sarja on oiva osoitus siitä, miten korkeatasoinen lasten kuvakirja säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle. Moni jo isovanhemmaksikin ehtinyt muistaa Tammen kultaiset kirjat omasta lapsuudestaan. Ehkä pienet lukijat vuorostaan löytävät sarjan kirjoista tarinoita, joita he muistelevat vielä vuosikymmentenkin päästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 34

Rosa Ruusunnuppu ja postia pikkupöllölle Näytä tarkat tiedot

Rosa Rosenherz: Glückspost für die kleine Eule, suomi
Kirja
Dahle, Stefanie, kirjoittaja, taiteilija ; Varpu, Maarit, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rosa haluaa tehdä toiset onnelliseksi, koska hän on sydänprinsessa. Tänään Rosa haluaa ilahduttaa Pöllöstä, pikkupöllöä. Hän päättää lähettää pöllölle kirjan, sillä Pöllösestä on mukava lukea kirjaa ääneen toisille metsäneläimille. Mutta missä kummassa on Rosan sydänlasit? Eivät kai ne lähteneet paketin mukana?! Ja siitä alkaa paketin takaa-ajo, jonka aikana tapahtuu vaikka mitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Kirja
Garhamn, Anna-Karin, kirjoittaja, taiteilija ; Luukkanen, Anne, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilahduttava, hauska kuvakirjasarja lapsen arjesta. Lähde mukaan, kun Ruu menee hammaslääkäriin.

Hammaslääkärissä Ruun pitää mennä istumaan isoon tuoliin, joka kallistuu taaksepäin niin, että lopuksi siinä makaa selällään! Lamppu paistaa silmiin liian kirkkaasti, mutta onneksi Ruulla on aurinkolasit mukana. Lääkäri pääsee laskemaan Ruun hampaat heti, kun Ruu avaa suunsa ammolleen. Parasta on, kun lopuksi mukaansa saa valita uuden hammasharjan ja kivan tarran.

Lue myös: Ruu ja uusi tukka, Ruu lentomatkalla, Ruu osaa pyöräillä, Ruu ja vauva.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Harlin, Anttu, kirjoittaja ; Utti, Joonas, kirjoittaja, taiteilija ; Mela, Paula, taiteilija ; Harjola, Tuire, kirjoittaja ; Sirkkola, Martti, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Havunhelmassa paras pelaaja on se, jolla on hauskinta. Ihana iltasatu Kakkiais-faneille.

Setä Simarusina opettaa Kakkiaiselle lempilajiaan käpygolfia. Kun Kakkiainen lyö mailallaan kuin paraskin taituri, Setä rientää innoissaan ilmoittamaan sen mestaruuskisoihin.

Kun kilpailu alkaa, Sedältä satelee Kakkiaiselle neuvoja. Kakkiaisen pää on ihan pyörällä, eikä peli enää suju. Hetkinen! Käpygolfinhan pitää olla kivaa, Kakkiainen muistaa. Viis voitosta!

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailmassa riittää loputtomasti tutkittavaa, kun on Muttisen kokoinen.

Taaperoperheen arkea hauskasti ja oivaltavasti kuvaavan kirjasarjan toisessa osassa vaari hoitaa Muttista - vai menikö se sittenkin toisin päin?

Eräänä päivänä Muttisen äiti lähtee seminaariin ja vaari tulee kotimieheksi. Ensin Muttista harmittaa, mutta vaari ajaa puurolusikan Muttisen suuhun moottoripyörällä, roska-autolla ja kuplavolkkarilla. Vielä! Muttinen huutaa. Vaari etsii Muttista päiväpeiton alta, lelulaatikosta ja kylpyammeen pohjalta. Vielä! Muttinen huutaa.

Mutta sitten vaari ei enää jaksa leikkiä. Kun vaari lepää, on Muttisen vuoro ryhtyä hoitajaksi...

Sykähdyttävän kirjasarjan ensimmäinen osa Muttinen ja äiti (2019) keräsi ympärilleen paljon pieniä ja suuria Muttis-faneja. Tällä kertaa Muttinen touhuaa vaarin kanssa ja pärjää hienosti hyvän tovin ilman ikiomaa äitiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 38

Kun jälleensynnyin hirviönä. 2 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 2, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 2
Humoristista fantasiaseikkailua parhaimmillaan!

Äkisti menehtynyt mies jälleensyntyy fantasiamaailmaan pienenä slime-otuksena. Luvassa miekkoja, magiaa ja huumoria.

Rimuru alkaa sopeutua elämäänsä limapallona fantasiapelimaailmassa. Hirviöiden ja arkisempienkin vastustajien kohtaaminen alkaa sujua rutiinilla, mutta sitten kohtalo heittää hänen matkansa varrelle neljä seikkailijaa, joista yksi tarjoaa sankarillemme tulisen haasteen. Pian valtavat voimat mullistavat Rimurun uuden elämän...

"Kun jälleensynnyin hirviönä" on Japanissa suositun isekai- eli ?toiset maailmat? -genren menestyneimpiä edustajia.

Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Kirja
Horikoshi, Kohei, sarjakuvantekijä ; Valkama, Antti, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

My Hero Academia 10
Vanhojen supersankarisarjojen haastaja!

Jos ajattelet, että supersankarit ovat genrenä jo loppuun kaluttu luu, My Hero Academia saa sinut toisiin ajatuksiin...

"Bakugo joutui pahisten kaappaamaksi! Hyökätessään he satuttivat montaa muutakin koulutoveriani, ja lisäksi UA on nyt arvostelun kohteena. Kaikki, myös minä, teimme minkä voimme! Mutta onko tulevaisuus enää säihkyvä...? PLUS ULTRA!"

My Hero Academia yhdistelee nerokkaasti perinteistä supersankariseikkailua tuoreisiin ideoihin. Monipuolinen hahmogalleria, mielikuvituksekkaat taistelut ja koukuttava juoni ovat tehneet siitä jättimenestyksen sekä Japanissa että USA:ssa ja Euroopassa.

Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Kirja
Juba, sarjakuvantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi albumi täynnä tuoreita strippejä sian ja naisen elämästä?

Pääseekö Wagner ikinä eroon Viivin suvusta, joka tuntuu muuttaneen heille asumaan? Miten käy Viivin äidin ja gigolon suhteelle?

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Närhi, Kati, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pitäisikö radiosta kieltää kaikki surulliset viihdeohjelmat?

Kati Närhin aikuisten sarjakuva kertoo pikkukaupungista, jonka halvaannuttaa merkillinen alakulo. Vuorotellen kaupunkilaiset alkavat potea kummallisia oireita. Rouva Flan aistii edesmenneen miehensä läsnäolon, Herra Lunni ei kykene tuntemaan enää iloa taidekokoelmastaan, katukylttien tekstit muuttuvat tunnistamattomiksi ja Madagaskarin perheen pikku tyttäret huomaavat ajattelevansa vaarallisia ajatuksia. Kylmä viima peittää koko kaupungin.

Kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Kati Närhin sarjakuva virittää vinksahtaneen ja elokuvallisen stilltunnelman äärimmilleen ja jättää lukijan pohtimaan syitä kuvien takana. Tarkkaan harkittu värimaailma ja tiukat kuvalliset leikkaukset eivät päästä vastaanottajaa helpolla, vaan pakottavat pysähtymään.

Kati Närhiltä on aikaisemmin julkaistu sarjakuvakirjat Seitsemäs vieras (WSOY 2015), Mustasuon Mysteeri (WSOY 2012), Saniaislehdon salaisuudet (WSOY 2010) ja Hanki Elämä (Sarjamania 2001), sekä lasten kuvakirja Alpi Kevätkuono ja kadonnut ystävä (WSOY 2006). Närhi on myös kuvittanut monia kirjoja, kuten Paula Norosen kirjoittamaa Yökoulu-sarjaa.

Kati Närhi sai Sarjakuva Finlandian 2015 kirjasta Seitsemäs vieras.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mamma Mu och Kråkan ska starta zoo i hagen hos bonden, men de har inte bestämt vilket sorts zoo det ska bli än. Ett kråk-zoo kanske?Här samlas tre serienoveller med Mamma Mu och Kråkans oemotståndliga humor och uppfinningsrikedom.Bakom den tecknade serien står också Micaela Favilla och Elin Fahlstedt, som tillsammans skapar serier utifrån Sven Nordqvists illustrationer av Mamma Mu. Serieberättelserna i deh här boken utkom för första gången i 2015 i boken Mamma Mu firar Kråkan.

Tallennettuna: