Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 24/2020

Uutuudet ajalta: 8.6.2020 - 14.6.2020

Muokattu: 17.6.2020
Hakutulos 1
Kirja
Koivisto, Aura, kirjoittaja ; Vanas, Anu, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Upeasti kuvitettu lasten tietokirja vie aikamatkalle kauas menneisyyteen tarkkailemaan muinaisia eläimiä, joita on kauan sitten elänyt Euroopassa, myös Suomessa.

Sukupuuttoon kuolleiden eläinten etsijät kohtaavat matkallaan aivan oudon näköisiä otuksia. Jotkut näyttävät siltä kuin ne olisi koottu useista eri eläimistä. Kaikki ne ovat kuitenkin ihan oikeasti olleet joskus olemassa.
Kaukaiseen menneisyyteen matkaaja näkee retkellään mm. alkuapinan, mammutin, villasarvikuonon, sapelihammaskissan, koirakarhun ja yhden kaikkien aikojen suurimman maan kamaralla kävelleistä nisäkkäistä, muinaisen jättiläissarvikuonon. Entä mikä mahtaa olla tuo pomppiva otus, jolla on pitkä häntä ja kärsä?

Aura Koivisto kertoo mukaansatempaavasti kadonneista eläimistä ja niiden elintavoista. Paljon mielenkiintoista tietoa sisältävästä kirjasta selviää sekin, kuinka voidaan tietää, mitä eläimiä on muinaisina aikoina elänyt.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nuutti Pikkukuutti -satuhieronta kertoo valloittavalla tavalla lapselle juuri sen, mitä jokainen lapsi haluaa kuulla: Olet rakas! Satuhieronta on kuin keholle silitelty rakkauskirje, joka välittää kaiken sen kauniin, minkä toivoisi elämän polulla muistavan. Se vahvistaa lapsen kokemusta aikuisen tarjoamasta turvasta, läsnäolosta ja rakastettuna olemisesta.

Kirja perustuu Nuutti Pikkukuutti nukahtamistarinaan (Sun Text Oy, 2016) ja vie satuhieronnan siivin Saimaan luonnon ihmeiden äärelle, pikkukuutin pesän lämpöiseen suojaan!

Tarina ja Kosketus Oy on alansa johtava toimija, joka on vuodesta 2011 tuonut myönteisen kosketuksen ja satujen yhdistämisen viestiä tunnetuksi tuhansille varhaiskasvattajille, lasten parissa työskenteleville terapeuteille sekä lapsiperheille.

Satuhierontaa voi tehdä lapselle vauvasta lähtien, eikä satuhieronnan tekemiselle ole ikärajaa. Kirjan satuhieronnat ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Satuhierontahetken luominen vaatii vain tahtoa pysähtyä kiireettömästi lapsen äärelle ja olla läsnä lapselle.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi pelaamaan kuin supertähti!

Jos haluat hallita palloa kuin Mbappe, kuljettaa palloa kuin Messi tai tehdä loistotorjuntoja kuin de Gea, Suuri jalkapallokirja - Jalkapallon taidot on tehty sinua varten.

Seuraa helppoja vaiheittaisia ohjeita ja opi hallitsemaan tärkeät taidot jalkapallon supertähtien tapaan alkaen perusteista, kuten pallonhallinnasta ja syötöistä, aina kehittyneempiin taitoihin, kuten tilan löytämiseen ja kierteisiin vapaapotkuihin asti.

Saat tärkeitä tietoja päävalmentajista, voittoisista peli-järjestelmistä, taktiikoista ja siitä, mitä vaadittaan, että voi tulla Neymarin, Ronaldon tai Salahin kaltaiseksi ammattilaispelaajaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ilahtuneen vastaanoton saaneen Suomen supernaisia -lastenkirjasarjan
kolmannen osan päähenkilö on rakastettu kirjailija Eeva Kilpi.

Kirjan Eeva on jo vanha nainen, mummo ja isomummo, joka antaa muistojensa vaeltaa lapsuutensa Karjalaan. Eeva kertoo meille sodan syttymisestä, evakkomatkasta, ikuisesta koti-ikävästä, kirjailijaksi kasvamisesta. Äidin elämästä ja mummoudesta. Luonnosta ja yksinäisyyden rauhasta. Sekä siitä, miten herättää sanat ja muistot elämään.

Leena Virtasen kirjoittamassa ja Sanna Pelliccionin kuvittamassa kirjasarjassa on aiemmin ilmestynyt Minna! Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot (2018) ja Ellen! Ellen Thesleffin elämä ja villit värit (2019).

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kalliomaalaukset ovat kiehtovia viestejä vuosituhansien takaa. Suomen kalliomaalaukset esittelee yli sata kalliomaalauskohdetta eri puolilta Suomea. Mukana ovat lähes kaikki löydetyt kalliomaalaukset, ja ne esitellään havainnollisesti kuvin ja tekstein. Kirja sisältää myös tietoa maalausten kuvasymboliikasta ja löytöhistoriasta.

Kalliomaalaukset sijaitsevat usein vaikeasti saavutettavissa paikoissa, mutta oppaan ohjeilla ne on helppo löytää. Jokaiselle kohteelle annetaan paikkakoordinaatit ja lähin lähtöpaikka, josta maalauksille pääsee autolla, jalan, pyörällä tai vesitse jokamiehenoikeuksia noudattaen. Kohteet on ryhmitelty alueittain niin, että samalla matkalla voi käydä katsomassa mahdollisimman monta maalausta.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tosielämän Bridget Jones kohtaa Sinkkuelämän

Dolly Alderton selvisi elämästään parikymppisenä - juuri ja juuri. Kypsässä 30 vuoden iässä hän kirjoitti rehellisen, koomisen ja nokkelan kuvauksen nuoren naisen elämästä juuri sellaisena kuin se on. Kirjasta tuli ilmiö, ja sitä on myyty Iso-Britanniassa jo yli 400 000 kappaletta.

Ihastumisia, katastrofaalisia treffejä, sydänsuruja, alkoholinhuuruisia teemajuhlia, työnhakua, surkeita kimppakämppiä. Dolly Alderton on kokenut sen kaiken. Palkittu omaelämäkerrallinen Kaikki mitä tiedän rakkaudesta on säkenöivän hauska, tarkkanäköinen ja ajoittain sydämensärkevä kirja etsikkovuosista. Se on myös kirja ystävyyden täysjärkisenä pitävästä voimasta ja itsensä hyväksymisestä. Aldertonin rehellisyys ja lämpö kuljettavat lukijaa romaanin tavoin ja saavat jokaisen naisen tunnistamaan tarinasta oman elämänsä rakkaudet ja kipukohdat.

Dolly Alderton on palkittu englantilainen kirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa muun muassa The Timesiin ja The Sunday Timesiin ja toimi The Sunday Times Style -liitteen deittikolumnistina vuosina 2015-2017. Lisäksi Alderton tekee Pandora Sykesin kanssa huippusuosittua ajankohtaisiin asioihin ja populaarikulttuuriin keskittyvää podcastia The High Low. Kaikki mitä tiedän rakkaudesta on Aldertonin ensimmäinen kirja. Se sai National Book Awardsin Vuoden omaelämäkerran palkinnon vuonna 2018 ja on myynyt Iso-Britanniassa jo yli 400 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Osasto Q 8
Osasto Q kamppailee estääkseen terroriteot Euroopassa.

Kammottava tapahtumaketju alkaa, kun Euroopassa leviää artikkeli hukkuneista pakolaisista ja naisesta, joka on Välimeren vaatima uhri numero 2117. Tanskassa Assad tunnistaa uutiskuvasta terroristi Ghaalibin, ja alkaa piinaava ajojahti. Assad aikoo tasata menneisyyden tilit ja estää tuhoisan terrori-iskun Euroopan sydämessä.

Myös Tanskaan jääneillä Osasto Q:n jäsenillä on kädet täynnä töitä, kun he jäljittävät häiriintynyttä nuorta poikaa. Kunnianosoituksena kuolleelle pakolaiselle poika aikoo saavuttaa tietokonepelin tason 2117 ja murhata sitten omat vanhempansa ja koko naapuruston.

Jääkö uhri 2117 viimeiseksi, vai onko hänen kuolemansa vasta alkua?

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Thorkild Aske 2
Pohjoisesta palannut Thorkild Aske tavoittelee parai­kaa rauhallista elämää yhteiskunnan kustannuksella, kun Norjan menestyneimpiin rikoskirjailijoihin kuuluva Milla Lind kutsuu hänet töihin. Lindin aikaisempi rikos­asiantuntija on saanut surmansa taustoittaessaan kirjaa, joka perustuu todelliseen tapaukseen - kahden teinitytön salaperäiseen katoamiseen.

Menneisyytensä haamujen kanssa painiva Aske on pian kaulaansa myöten mukana tutkinnassa, joka vie hä­net paratiisin porteille ja takaisin - eikä mikään ole sitä miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Norjalainen Heine Bakkeid yhdistää rikoskirjallisuu­teen kauhun aineksia hyytävän taitavasti. Hänen dekka­reidensa tummasävyistä maailmaa sävyttävät terävä tyyli, omaperäinen huumori ja ripaus yliluonnollista.

Paratiisin kutsu oli vahva ehdokas vuoden 2019 par­haaksi norjalaiseksi rikoskirjaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Jack on vastuussa”, äiti sanoo ja jättää kolme lasta hajonneeseen autoon siksi aikaa, että käy soittamassa apua. Kolme vuotta myöhemmin äidin raaka murha on edelleen ratkaisematta ja Jack on sisaruksistaan yhä vastuussa - jonkun täytyy olla, kun isäkin häipyi vuosi sitten. Poliisilaitoksella on Jackin äidin murhan lisäksi ratkaisematta seutua piinaava murtosarja: rikollinen on nimetty Kultakutriksi, koska hän nukkuu uhriensa vuoteissa. Rikoksia alkaa selvittää ylikomisario John Marvel, Bauerin Näkijä-kirjasta tuttu äreä ihmisvihaaja. Myös Jack selvittää äitinsä kuolemaa omilla keinoillaan...

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jackie Saratoga 2
Kuinka pysäyttää pimeän voimat?

”Huone oli yhtäkkiä pimennyt. Siellä haisi tunkkaiselle, sähköistyneelle metallille, kuin keskellä ukkosmyrskyä juuri ennen salamaniskua. Pelko ei huokunut ihmisestä vaan pöydällä lepäävästä teoksesta.”

Jackie Saratoga, taidehistorioitsija ja entinen FBI:n asiantuntija, on juuri löytänyt rinnalleen rakkauden, kun hän joutuu keskelle rikosvyyhteä, joka pakottaa hänet mystisen käsikirjoituksen perään. Keskiaikainen käsikirjoitus on vuosisatojen saatossa kulkeutunut omistajalta toiselle. Matkan varrella siitä on kadonnut seitsemän sivua, ja hyvä niin. Sillä kun käsikirjoitus on jälleen koossa, se antaa omistajalleen tuhoisat voimat.

Varjojen saari on itsenäinen jatko-osa syksyllä 2019 ilmestyneelle Salaisuuksien gallerialle. Patricia G. Bertenyin romaani yhdistää tuoreella tavalla historiaa, taidetta ja piinaavaa jännitystä.

Patricia G. Bertenyi on unkarilaissyntyinen turkulainen, jolla on sukujuuria niin Ranskassa, Saksassa kuin Kreetallakin. Hän on opiskellut latinaa, klassista arkeologiaa ja taidehistoriaa sekä suorittanut libristin ammattitutkinnon. Nykyisin hän työskentelee sairaanhoitajana teho-osastolla ja opiskelee valokuvausta New York Institute of Photographyssä. Varjojen saari jatkaa hänen esikoisteoksensa Salaisuuksien gallerian tarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrmeä yksisarvinen 1
Paras tarina yksisarvisista ja ystävyydestä ikinä. Riemukas ja taikojentäyteinen uusi kirjasarja alakoululaisille.

Mira ei malta odottaa, että pääsee aloittamaan Yksisarviskoulun. Kun ensimmäinen koulupäivä vihdoin koittaa, määrätään kaikille oppilaille oma yksisarvisystävä. Ne ovat toinen toistaan uljaampia ja ylväämpiä ‒paitsi Teppo.

Teppo ei ole tavallinen taianomainen yksisarvinen. Hän on ennemmin yrmeä kuin kimmeltävä ja kiinnostuneempi lounaasta kuin huikeista löytöretkistä. Mira ei silti lannistu. Tepon kanssa hän aikoo olla paras Taikalaukassa!

Tallennettuna:
Hakutulos 13

Jäätynyt sydän Näytä tarkat tiedot

A twisted tale, conceal, don't feel, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä jos Anna ja Elsa olisivatkin kasvaneet erillään? Frozen-elokuvista tuttujen siskosten tarina uutena, jännittävänä versiona.

Arendelin tulevan kuningattaren, prinsessa Elsan elämä on täynnä kysymyksiä. Miksi hänestä tuntuu, kuin jokin palanen puuttuisi?

Kun Elsa joutuu vanhempiensa yllättävän kuoleman jälkeen ottamaan vastuun koko Arendelista, hän tuntee itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Pian nuoren kuningattaren mieleen alkaa palata outoja tuokiokuvia lapsuudesta ja valtakuntaa kohtaa hyinen kirous. Peruakseen ikuisen talven ja täyttääkseen tyhjyyden sisällään Elsan on lähdettävä matkalle kohti tuntematonta. Samaan aikaan läheisessä kylässä leipurin tyttärenä kasvanut Anna tuntee voimakasta vetoa Arendeliin - aivan kuin joku etsisi häntä...

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Beach Streetin pieni leipomo 1
Konkurssin ja kipeän eron jälkeen Polly Waterford päättää muuttaa kauas pois entisen elämänsä raunioilta. Sattumalta hän löytää Cornwallissa sijaitsevalta vuorovesisaarelta rapistuneen asunnon, jonka ikkunoista näkyy vain aava meri ja harmaa taivas. Täydellinen paikka hänen nykyiseen mielentilaansa, Polly toteaa ja tekee vuokrasopimuksen.

Piristääkseen itseään Polly antautuu lempipuuhansa pauloihin: leipomaan leipää. Rentouttavasta harrastuksesta kasvaa uusi ura, kun hän päätyy avaamaan vanhan saaristolaisleipomon uudelleen. Polly löytää myös uutta valoa elämäänsä aivan arvaamattomasta paikasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sam Berger & Molly Blom 4
Sam Berger on murtunut mies. Hänen taisteluparinsa Molly Blom on lähtenyt omille teilleen parin yhteinen lapsi kohdussaan. Samin elämä on täydessä umpisolmus­sa, ja hän elättää itsensä setvimällä pikkunilkkien vakuu­tuspetoksia.

Antelias ja äärimmäisen arvoituksellinen toimeksi­anto muuttaa kaiken. Prostituoituna työskennellyt nainen nimeltä Nadja on kidnapattu, ja hänen terapeuttinsa pyy­tää Bergeriltä apua. Poliisille Nadjan etsinnästä ja hur­jasta lunnasvaatimuksesta ei saa hiiskahtaakaan. Aikaa on 72 tuntia.

Jahti johdattaa Sam Bergerin Venäjän mafian jäljille. Vaarassa ovat muutkin kuin Nadja, kun kauppaa käydään ihmishengillä ja vapaudella, joilla on julma hintalappu.

Supertaitavana juonenkuljettajana sekä älykkäänä ja viihdyttävänä rikoskirjailijana tunnettu Arne Dahl on jäl­leen kirjoittanut dekkarin, jota et voi jättää väliin. Tämä nopeatempoinen, yllättävä ja julmetun jännittävä dekkari on Arne Dahlia parhaimmillaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Frozen II Näytä tarkat tiedot

Frozen II (elokuva : 2019)
DVD
Lee, Jennifer, ohjaaja, käsikirjoittaja ; Buck, Chris, ohjaaja ; Vecho, Peter Del, tuottaja ; Sirkiä, Katja, ääninäyttelijä ; Aalto, Saara, ääninäyttelijä ; Kähkönen, Petrus, ääninäyttelijä ; Koponen, Tero, ääninäyttelijä ; Koski, Jarmo, ääninäyttelijä ; Teräsniska, Suvi, ääninäyttelijä ; Blom, Markus, ääninäyttelijä ; Ruohonen, Pasi, ääninäyttelijä ; Del Vecho, Peter, tuottaja ; Beck, Christophe, säveltäjä ; Walt Disney Animation Studios, tuotantoyhtiö
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri vuosisata 9
Lauritzenien sukusaaga jatkuu juppien ja keinottelun vuosikymmenelle. ​

1980-luvulla Lauritzenin suvun seuraava sukupolvi astuu valtaan. Kiinteistövälitysbisneksessä ottajaansa odottavat satumaiset voitot. Tai pohjattomat tappiot. ​

Nuori, vastavalmistunut ekonomi Solveig Lauritzen saa nähdä, miten juppiajan egoismin ylistys vaihtuu kansankodin joutsenlauluksi.​

”Guillou tasapainottelee taitavasti faktan ja fiktion välillä. Toista kuolemansyntiä voi lukea puhtaasti romaanina tai hyvin omakohtaisena ja populaarina tilityksenä lähihistoriasta.” - Sydsvenskan

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Heyse, Paul, kirjoittaja ; H. T., kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaksi itsensä vangeiksi tuntevaa ihmistä kohtaavat teatterissa katsomassa näytelmää, josta he alkavat keskustella näytöksen loputtua. Nainen on hoitamassa isänsä asiaa entisessä kotikaupungissaan. Mies on selvittämässä yllättävää perintöään. Sen turvin mies aikoo paeta entistä elämäänsä ja haluaa naisen mukaansa. Mahtaako siitä tulla mitään? Voiko siitä tulla mitään?
Kirjan kieltä nykyaikaistettu.
Paul von Heyse (1830-1914) oli saksalainen näytelmä- ja novellikirjailija. Hän kirjoitti myös runoja, joista monet on sävelletty liedeiksi. Hän sai kirjallisuuden Nobelin palkinnon vuona 1910.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karl Axel Björk 7
Äveriään miehen testamentti paljastaa syvälle haudatun perhesalaisuuden. Mysteeri vie veitsenterävän Björkin vierailulle Viipuriin.

Huhtikuussa 1922 Björk saa kuulla opiskelija Matilda Kivikarin ahdingosta. Matilda on jäänyt asumaan yksin Eirassa sijaitsevaan taloon, kun hänen enonsa ja huoltajansa on kuollut tapaturmaisesti kotitalon portaissa. Nyt Matilda uskoo, että talossa kummittelee.

Björk ei kummituksiin usko, mutta huomaa tapauksessa muuta epäilyttävää. Äveriään enon testamentti paljastaa, että hän on 30 vuotta sitten saanut aviottoman lapsen venäläisen rakastajattarensa kanssa. Kun kadoksissa ollut poika saapuu hautajaisiin, kaikki eivät ole varmoja, kuka hän todellisuudessa on.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ihminen ajattelee olevansa luomakunnan herra, mutta pärjäävätkö sopulit ja rotat paremmin tosipaikan tullen? Luonto ei piittaa ihmisestä, mutta retki erämaahan voi silti hoitaa särkynyttä. Kari Kovalainen kuvaa eränovelleissaan metsissä, kairoissa ja tuntureilla liikkuvia ihmisiä - ja luontoa, joka on ihmistä suurempi. Hanhikairan taitavasti ja moniulotteisesti kirjoitetuissa 13 novellissa luodataan myös ihmisen yöpuolta ja toisinaan kerrontaa sävyttää viisto huumori.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Hopeasiivet Näytä tarkat tiedot

Vingar av silver, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kultahäkki 2
Menestysromaani Kultahäkin odotettu jatko-osa on täällä!

Faye luuli, että kaikki on hyvin, mutta nyt hänen elämänsä järkkyy taas. Faye on saanut rakennettua uuden elämän ulkomailla, hänen ex-puolisonsa on vankilassa, ja Fayen Revenge-yritys menestyy. Juuri kun yritystä ollaan lanseeraamassa USA:han, ilmaantuu vakava uhka, ja Fayen on pakko palata Tukholmaan. Luottonaistensa avulla Faye aikoo taistella sen puolesta mikä on hänen - hän aikoo pelastaa itsensä ja ne, joita rakastaa.

Sarjan ensimmäinen osa Kultahäkki oli suuri kansainvälinen tapaus vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

?Minä pidän miehistä, ja miehet pitävät minusta. Ainakin aluksi.? Törkeän hauska kuvaus helsinkiläisen Marjaanan ihmissuhteista Naprapaatista Kompostoivaan mieheen ja Kirjailevasta miehestä TRO-Teroon. Miehiä löytyy mistä miehiä löytyy: Bottalta ja Uudelta ylioppilastalolta, Semifinalista, melontakurssilta ja kadulta.

Laura Mannisen toinen romaani on yhden naisen ihmissuhdehistorian ruumiinavaus ja lämpökartta. Häpeämätön kertoja ei säästele toisia eikä itseään kuvatessaan deittailua, seksiä, läheisyyttä, yksinäisyyttä ja elämänhallintaa ja niitä kerta toisensa jälkeen pyörrettäviä päätöksiä, että enää ei juosta miesten perässä. Eipä!

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä käy, kun koko koulu on nähnyt sinut alasti?

Vanessa ei usko vakaviin parisuhteisiin. Oikeastaan hän ei usko minkäänlaisiin parisuhteisiin. Kun hänen kevyt juttunsa Harrisonin kanssa päättyy siihen, että Vanessasta kuvattu video on koko koulun katseltavana, Vanessa on raivoissaan. Hän aikoo kostaa, kävi miten kävi.

Onneksi Vanessalla on suunnitelma, ja sopiva rikoskumppanikin löytyy. Eikä Vanessaa haittaa lainkaan se, että hänen rikoskumppaninsa on pitkä, hauska ja häkellyttävän hyvännäköinen... Kuka olisi arvannut, että kosto voi olla näin suloinen?

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Kaikenkirjavaa karjaa Näytä tarkat tiedot

The colours of all the cattle, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mma Ramotswe tutkii 19
Mma Ramotswe päätyy ehdolle kaupunginvaltuustoon - suureksi kauhukseen. Rakastettu hyvän mielen dekkarisarja jatkuu.
Kun hautausmaan viereen aiotaan rakentaa räikeä Big Fun Hotel ja ainoa ehdokas kaupungin vaa'ankielivaltuutetun paikalle on tuttu arkkivihollinen, Mma Ramotswe suostuu pitkin hampain asettumaan ehdolle.
Kesken vaalitohinan etsivätoimistoon saapuu vanha herra, joka on joutunut päälleajon uhriksi. Charlie ryhtyy tapauksen päätutkijaksi todistaakseen arvonsa - ja tehdäkseen vaikutuksen erääseen tyttöön...
Kun Charlie hankkiutuu hankaluuksiin ja vaalipäivä lähestyy, Mma Ramotswen hyvää tuulta ja tahtoa tarvitaan todistamaan, että rehellisyys ja myötätunto vievät aina voittoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Helleaalto Näytä tarkat tiedot

Holiday heatwave, suomi
Kirja
Milway, Alex, kirjoittaja, kuvittaja ; Herronen, Aila, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hotelli Flamingo 2
Ystävällisyys ja yhteistyö saa ihmeitä aikaan!

Sarjan toinen osa Helleaalto on täynnä karismaattisia eläinhahmoja ja yrittäjän elämän iloja ja pulmia. Hotelli Flamingo on hyväntuulinen täysosuma 6-9-vuotiaille lukijoille!

Hotelli Flamingon eteen lipuu limusiini, josta astuu ulos erittäin tärkeä pingviini. Hän on Eteläsaarien kuningasparin sihteeri ja ilmoittaa, että heidän majesteettinsa ovat tulossa vierailulle, JOS hotelli saadaan vastaamaan vieraiden vaatimaa korkeaa tasoa.

Anna pistää töpinäksi ja lähtee itse etsimään vaatimuksista ehkä haastavinta, jäävuorta, välittämättä lähestyvästä helleaallosta...

Annan apuna ovat ovimies N. Karhu, vastaanoton Makke Rengashäntämaki ja huippukokki Madame Le Possu, mutta onko hotelliin soluttautunut sabotoija liikaa Hotelli Flamingon väelle?

Alex Milway on brittiläinen kirjailija, kuvittaja ja käsikirjoittaja. Hän on perustanut This book is FUNNY! -sivuston, jossa esitellään humoristia lastenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karmaiseva psykologinen trilleri menestyneen toimittajan ja harjoittelijan valtataistelusta, joka muuttuu painajaiseksi​

Parikymppinen Lily aloittaa toimittajaharjoittelijana aikakauslehdessä, jonka päätoimittaja on nelikymppinen Katherine. ​

Herkkähipiäisen millenniaalin ja vanhanaikaisen uranaisen elämässä kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kun molempien likaiset salaisuudet alkavat nousta pintaan, turvassa ei ole enää kumpikaan.​

Eri sukupolvia edustavien naisten jännitteitä, kilpailua ja pakkomielteitä kuvaava trilleri on Gillian Flynnin Kiltti tyttö -bestsellerin manttelinperijä.

”Jäin täysin koukkuun. Kiero ja synkkä kirja.” - Kirjailija Laurie Elizabeth Flynn​

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Janne Norrman 3
Voiko yksi mies horjuttaa maailmanpolitiikan valtasuhteita?

Janne Norrman -sarjan 3. osa

Totuuden kuriirissa Seppo Mustaluoto loistaa poikkeuksellisella asiantuntijuudella ja pyörittää suomalaisen jännitysgenren kylmähermoisinta päähenkilöä suvereenisti niin kotimaassa kuin kansainvälisissä kuvioissa.

Janne Norrmanin on määrä auttaa turvaan venäläisloikkari, pitkän uran turvallisuuspalvelu FSB:ssä tehnyt Ivanov. Hän matkustaa Istanbuliin ja saa käsiinsä tulenarkaa materiaalia, jonka vuotaminen julkisuuteen muuttaisi maailmanpolitiikan valtasuhteita. Pian kuvio kehittyykin pelottavaksi, globaalisti merkittäväksi peliksi ja Jannen on tehtävä vaikeita valintoja.

"Puhdasta toimintajännitystä" - HS

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Otso Kekki 5
Eletään välirauhan aikaa. Sotaa pakoilleet miehet ja etenkin uuden ”Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran” jäsenet ovat Valtiollisen poliisin tiukan valvonnan alla. Ylietsivä Otso Kekki hälytetään paikalle, kun sahan työnjohtaja Lennart Hovi löydetään kotoaan kuolleena. Pian kuolleena löytyy myös kommunistinuori Saaga Ahola, joka on nähty riitelemässä Valpon etsivän kanssa. Maailmantilanne kiristyy, ja Anton haetaan kotoaan Reunanpalstalta kuulusteluihin.

Historiallinen dekkarisarja etenee viidenteen osaansa. Tapahtumien taustalla leijuu välirauhan jännittynyt tunnelma. Ihmiset etsivät paikkaansa uudessa tilanteessa ja joutuvat kohdakkain sodanaikaisten ratkaisujensa kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Kaarle maatilalla Näytä tarkat tiedot

Claude in the country, suomi
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 4
Kaarlen torstai on touhua täynnä. On siis täydellinen päivä lähteä maaseuturetkelle!

Kaarle ja Lordi Nukkasukka päätyvät Villaperän maatilalle, missä valmistaudutaan maalaismarkkinoihin. He pääsevät auttamaan järjestelyissä, muun muassa puunaamaan possuja ja tuuraamaan lomailevaa lammaskoiraa. Mutta kun paikalla on Kaarle, asiat eivät tietenkään mene aivan niin kuin saattaisi odottaa.

Brittiläisen Alex T. Smithin Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Nyt Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosen lauantaiaamussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Delta 2
Kun salaisuus myrkyttää kaiken

Vuoden 2020 Johtolanka-palkinnon voittanut Verivelka nosti Arttu Tuomisen suomalaisen rikoskirjallisuuden parhaimmistoon. Hyvitys jatkaa sarjaa ja nostaa rimaa entisestään.

Hyvityksessä keskiöön nousee ylikomisario Henrik Oksman, joka kantaa sisällään henkilökohtaista salaisuutta.

Ravintolaan tehty kranaatti-isku vaatii kuolonuhreja - ja uhkaa samalla paljastaa Oksmanin elämänmittaisen valheen.

Tieto pommi-iskusta nousee suureksi uutiseksi ja saa nettipalstojen keskustelut rehottamaan. Baarin edessä velloo kynttilä- ja kukkameri. "Lähettilääksi" itseään kutsuva tekijä on ennen iskua ladannut verkkoon vihaa lietsovan videon.

Porin poliisissa tapauksen vetovastuullisiksi tutkijoiksi nimetään ylikonstaapelit Jari Paloviita ja Henrik ”Härkä” Oksman, jonka sisäinen myllerrys uhkaa vaarantaa tutkimuksen.

Hyvitys on romaani väkivallan uhasta ja pelosta, väärään aikaan paljastuvista salaisuuksista ja itsensä hyväksymisestä.

Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) työskentelee ympäristötarkastajana ja kirjoittaa iltaisin tummia, kovaotteisia rikosromaaneja. Tuominen luo lain molemmille puolille vahvan äänen, inhimillisen ja tunnistettavan.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Ihmeiden aika Näytä tarkat tiedot

The age of miracles, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pysäyttävä tarina katastrofista ja selviytymisestä, kasvusta ja muutoksesta.

Karen Thompson Walkerin Ihmeiden aika on henkeäsalpaava muotokuva ihmisistä, jotka yrittävät löytää tien eteenpäin alati muuttuvassa maailmassa

Aurinkoisena lauantaiaamuna kalifornialaisessa esikaupungissa 11-vuotias Julia vanhempineen saa tietää, että maapallon pyöriminen on alkanut hidastua. Tv:n täyttävät uutiset, jotka kertovat vuorokauden pidentyneen melkein tunnin yhden yön aikana. Viikkojen kuluessa päivät ja yöt pitenevät pitenemistään ja maan painovoima alkaa kasvaa. Linnut, vuorovedet ja ihmisten käytös luisuvat sekasortoon.

Maailman täyttyessä vaaroista Julian täytyy kohdata myös muutokset itsessään ja omassa pienessä maailmassaan: hänen vanhempiensa välille kasvava kuilu, ensirakkauden mukanaan tuoma haavoittuvuus, kasvava yksinäisyys ja yllättävä, lannistumaton rohkeus.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sählymestarit 5
Sähly-Köntysten EM-turnaus Uppsalassa on veitsenterällä, kun vastaan välierissä asettuu pahoista pahin, kotijoukkue Ruotsista. Kaikki valtit ovat ruotsalaisten käsissä: on Pelle ja on Harry ja on bang-bang. Verkon veikkauksissa Suomen edustajille povataan murskatappiota ja lohdutuspaikkaa pronssiottelussa. Mutta niin kauan kuin on peliaikaa, on mahdollisuuksia. Tarvitaan vain taitoa, tahtoa, onnea, kylmänviileitä hermoja ja kaikkea maan ja taivaan väliltä, jopa takapuolia. Vaan riittääkö sekään..?

Takapuolten taisto on suositun Sählymestarit-sarjan viides osa. Kuumin kaikista.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Minas hus är en varm och humoristisk roman om kärlek, vänskap och om att livet alltid ger oss nya chanser bara vi är villiga att ta emot dem. I nästan hundra år har det vackra, vita huset på Strandveien varit en trygg hamn för sina invånare. Konstnären Mina har levt hela sitt liv där, men efter makens död känner hon sig alltmer ensam. En kväll knackar en okänd kvinna på dörren. Mina låter henne stanna, och snart fylls hennes barndomshem av en brokig skara människor som alla behöver någonstans att bo. Mellan dem växer en vänskap fram som ger dem modet att öppna upp sig för nya äventyr och ny kärlek.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuka palkinnon vei? Ja mihin Armas on kadonnut juuri, kun Nana tarvitsisi hänen apuaan arvoituksen ratkaisemiseksi? Kultaisen ukulelen arvoitus jatkaa hyvän vastaanoton saanutta lasten dekkarisarjaa, joka kertoo ukulele-etsivä Nanan tutkimuksista. Sarjan avasi viime vuonna Pohjoisen pikavuoron arvoitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikillä on huono päivä. Matkalla päiväkotiin vain kiukuttaa, ja Isokin on pahalla tuulella.

  • Olethan reipas! Iso huudahtaa ja jättää Pikin keskelle päiväkotiryhmää. Piki tuntee itsensä pieneksi ja yksinäiseksi. On vaikeaa mennä muiden mukaan, kun leikit ovat jo käynnissä.

Piki päättää olla kuin Myrsky - hurjin supersankari, joka ei pelkää mitään. Mutta Myrskynä eivät leikit suju muiden kanssa, tulee riitaa ja kiukku vain kasvaa. Tarvitaan isompien apua, syliä, lohdutusta ja riitojen selvittelyä, että leikit sujuvat taas. Lopulta Piki huomaa, että on hyvä olla vain pieni Piki. Myrsky saa mennä menojaan.

Pikin pöljä päivä on liikuttava tarina ryhmään kuulumisen haasteista, tunteista, itsetunnon vahvistamisesta ja ystävyydestä. Kirja on jatkoa rakastetulle Piki-sarjalle.

  • Tänään oli pöljä päivä, Piki sanoo ja kaivautuu Ison pehmeään syliin.
  • Niin oli, mutta huomenna on uusi päivä, hyvä päivä.
Tallennettuna:
Hakutulos 37
Kirja
Lestelä, Johanna, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miksi Tuikku ei tahdo mennä nukkumaan? Hurmaava kuvakirjasarja jatkuu.

Tuikun lelut lojuvat vielä lattialla, vaikka on jo nukkumaanmenoaika. Äiti käskee siivoamaan leikit. Tuikkua suututtaa. Miksi aikuiset saavat määrätä kaikesta!
Tuikku tahtoo yöpuvuksi juuri sen kissapaidan, joka sattuu olemaan likapyykissä. Iltapuurokaan ei ensin kelpaa. Kun hän on vihdoin pukenut yöpuvun, syönyt puuron ja käynyt vielä kerran pissalla, on aika sulkea silmät.
Uni vain ei tule. Entä jos pimeässä sängyn alla piileskelee mörkö? Onneksi äidillä on konstit, miten pimeänpelko selätetään.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mörköjä ei ole olemassa. Mutta niitä voi silti nähdä.

Fantasiantäyteinen kuvakirja 4-6-vuotiaille. Säpsyn pää on täynnä pelottavia ajatuksia. Mutta eräänä yönä hän päättää uhmata kohtaloa - ja se onkin tosi hienoa!

On ilta ja möröt saapuvat. Säpsy on siitä aivan varma. Silloin äiti aina tulee viereen ja lohduttaa. Mutta nyt Säpsy on mökillä isovanhempien kanssa eikä voi huutaa äitiä apuun.

Sitten paljastuu, että maailman rohkein vaarikin pelkää - vesikasveja! Ehkä Säpsynkin pitäisi kokeilla uhmata kohtaloa? Ihan vähän vain...
Säpsy uhmaa kohtaloa on fantastinen kuvakirja täynnä tunteiden voimaa. Mielikuvitus voi saada aikaan hirveitä mörköjä, mutta myös tyynnyttää hurjimmankin myrskyn.

Anna Tommola on terveyteen ja lasten hyvinvointiin erikoistunut toimittaja, jonka teksti sukeltaa syvälle lapsen tunnemaailmaan. Pete Revonkorven maalaukselliset kuvat liikkuvat hienovaraisesti toden ja fantasian rajamailla.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Hakutulos 40
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Aikasarrio, Kirsi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Takeuchi, Ryosuke, sarjakuvantekijä ; Miyoshi, Hikaru, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä ; Doyle, Arthur Conan, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patriootti Moriarty 9
Kaikkien tunteman etsivätarinan kääntöpuoli!

Oletko koskaan miettinyt, mikä motivoi Sherlock Holmesin arkkivihollisena tunnettua Moriartya?

Kiristäjäkuningas Charles Milverton pääsee vihille Moriartyn ”veljesten” todellisesta alkuperästä. Teekutsujen järjestäminen Moriartyn kartanolla osoittautuu haasteeksi rikollisneroillekin.

Ikäsuositus: 15+

Tallennettuna: