Haku

Uutuudet, vko 26/2020

Uutuudet ajalta: 22.6.2020 - 28.6.2020

Muokattu: 28.7.2020
  • Näytetään 1 - 26 / 26
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Susi, puutiainen, kyy ja rotta ovat kaikki pelättyjä tai jopa vihattuja luontokappaleita. Mutta voisimmeko oppia ymmärtämään myös näiden lajien elämää? Reetta Niemelän ja Sanna Pelliccionin erilainen ja uraauurtava lasten luontokirja antaa puheenvuoron kiistellyille lajeille. Tiesitkö esimerkiksi, että hämähäkit ovat hyvin älykkäitä, ampiaisilla on tosi hyvä muisti tai että sudet tunnistavat toisensa ulvonnasta?

Kirjemuodossa kirjoitettu kirja haluaa vähentää vastakkainasettelua ja ylistää luonnon monimuotoisuutta. Tarinan johdattelija, professori Hypykki loikkii lukijan kumppanina sivulta sivulle ja kertoo, miten luonto toimii ja mitä uutta tietoa siitä on ihan viime aikoina saatu.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiesitkö, että ensimmäiset tietokoneet olivat jopa kokonaisen huoneen kokoisia? Entä, tiesitkö millaisia puhelimet olivat ennen nykyisiä älylaitteita?

Minun oma vempainkirja -teoksen avulla lapsi pääsee tutustumaan tarkemmin tuttuihin kodin elektroniikkaesineisiin ja oppii kiinnostavaa tietoa esimerkiksi eri laitteiden historiasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Hedengren, Sania, kirjoittaja ; Zacke, Susanna, kirjoittaja, valokuvaaja ; Kallinen, Seija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tee kodin kaunistukseksi suloisia solmuja ja virkkaussilmukoita.

Upeita seinävaatteita, trendikkäitä amppeleita, ilmavia verhoja... makramee taipuu vaikka mihin!

Voit luoda langasta ihastuttavia lampunvarjostimia ja tyynynpäällisiä - taikka koristella kodin esineistöä lasipulloista huonekaluihin. Kun kokeilet
virkkaamista paksulla makrameelangalla, pääset pian ihailemaan kättesi töitä kokonaisina koreina, istuintyynyinä ja laukkuina.

Makrameella on mieltä tyynnyttävä vaikutus. Solmut seuraavat toisiaan ja
muodostavat lopuksi niin pieniä kuin suuriakin töitä. Perussolmut on helppo
oppia, ja harjaannuttuasi voit siirtyä vaativampiin projekteihin. Sen jälkeen
oletkin valmis toteuttamaan omaa solmutaidettasi!

Sania Hedengren ja Susanna Zacke työskentelevät sisustuslehtien stailisteina ja toimittajina. Heiltä on ilmestynyt useita inspiroivia sisustuskirjoja, joissa muun muassa nikkaroidaan, ommellaan, neulotaan, virkataan ja valetaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ensin oli pitkään takaraivossa väijynyt unelma hirsitalon siirrosta. Sitten tuli yllättäen eteen ilmoitus vanhasta hirsitalosta, jossa on mutkittelevaa ikkunalasia. Kehikko tuli ostettua, tonttia ei ollut ja aikaa purkutyöhön oli vajaa vuosi. Miten tämä kaikki hoituu? Miten puretaan? Miten saadaan rakennuslupa? Mistä löydän tietoa ilmastoa mahdollisimman vähän kuormittavista rakentamistavoista??

Kirjassa käydään läpi hirsitalon siirron vaiheet: talon ja tontin hankinta, rungon purkaminen, kuljetus ja välivarastointi, rakennusluvan hakeminen sekä rungon pystytys. Prosessi ja työvaiheet kuvataan siihen saakka, kun vanha hirsirunko on koottu uudelleen ja sen päälle on saatu vesikatto.
Kehikosta vesikattoon on selkeä ja käytännönläheinen opaskirja hirsitalon siirtoa harkitsevalle ja perinnerakentamisesta kiinnostuneelle. Sen tarkoitus on antaa realistinen käsitys talon siirron eri vaiheista ja tuoda esiin keinoja, joilla edistää vähähiilistä rakentamista. Ennen kaikkea kirja on tehty, jotta jäljellä olevat suomalaiset hirsitalot saisivat tulevaisuuden koteina tai loma-asuntoina - uusissa paikoissa, jos niille ei enää ole käyttöä vanhoilla paikoillaan.

Maija Stenvall on yhdyskuntasuunnittelun ammattilainen (FM), puuseppä ja perinnerakentamisen ystävä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Piippo, Sinikka, kirjoittaja, valokuvaaja ; Salo, Pertti, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sienten terveysvaikutukset ja tarkat tiedot sienten sisältämistä aineosista ensi kertaa kirjana.

Kirja tuo esiin sienten laajat hyötyvaikutukset tulehdusten ehkäisyssä, immuunipuolustuksessa, kasvainten ehkäisyssä, sydän- ja verisuonitaudeissa, diabeteksessa, hermoston rappeumataudeissa, ihon hoidossa ja monissa muissa terveysongelmissa.

Runsaasti kuvitetussa kirjassa esitellään Suomessa kasvavia, kasvatettavia ja täältä hankittavia sieniä. Kaikki kirjaan mukaan otetut sienet ovat osoittautuneet laaja-alaisesti terveyttä kohentaviksi.

Tällaisia sieniä ovat muun muassa enoki eli talvijuurekas, haperot, herkkusienet, huhtasienet, lakka- ja lattakääpä ja muita kääpiä, loisikat, maitake, matsutake, mesisienet, siili- ja koralliorakas, pakuri, puunkorvat, rouskut, siitake, suomumustesieni, tatit, vahverot, vinokkaat ja valko- ja keltahytykkä.

Jokaisesta sienilajista tai suvusta annetaan kuvaus, kasvupaikat, levinneisyys, aineosat, terveysvaikutukset, käyttö ruokana ja/tai rohtona sekä varoitukset.

Lisäksi kirjassa kerrotaan sienten käytön historiasta meillä ja muualla, sienten viljelystä, keruusta ja säilönnästä sekä sienten valmistuksesta ruoaksi ja rohdoksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuinka maksimoida mediahuomio? Helppotajuinen ja käytännönläheinen mediaviestinnän opas kertoo, miten maksimoida mediahuomio ja saada oma viesti näkyviin mediassa. Ansaittu julkisuus — Kaikki olennainen mediaviestinnästä käy läpi mediaviestinnän toimivia käytäntöjä ja havainnollistaa niitä rohkaisevien tositarinoiden avulla. Kirja osoittaa myös ne sudenkuopat, joihin huomionjanoisen on syytä varoa lankeamasta, ja nostaa viestintäalan kulisseista päivänvaloon muutaman varoittavan, anonyymin esimerkin. Opas sopii niin ammattiviestijöille kuin viestinnän opiskelijoille ja kaikille, jotka oman toimen ohessa yrittävät hankkia näkyvyyttä tuotteelleen, palvelulleen tai aatteelleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Argentiinalaisen kirjallisuuden uudistaja Jorge Luis Borges (1899-1986) tarttuu esseekokoelmassaan Seitsemän iltaa kirjallisuuden ikiaikaisiin klassikoihin, kuten Tuhannen ja yhden yön tarinoihin ja Danten Jumalaiseen näytelmään. Yhtä omaleimaisella otteella hän lähestyy muita esseidensä aiheita: painajaisunia, buddhismia, kabbalaa ja sokeutta, josta 35-vuotiaana sokeutuneella kirjailijalla oli syvän henkilökohtainen kokemus.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ahrnstedt on romanttisen vallankumouksen äänitorvi!

Sähäkkä romaani moderneista naisista, kuumasta intohimosta ja aikamme järjettömistä ihanteista.

Mainostoimittajana työskentelevä Lexia Vikander rakastaa työtään. Mutta hän ei oikein sopeudu tikunlaihojen kollegoidensa joukkoon. Asiat firmassa ovat muutenkin sekaisin. Omistaja on vaihtunut ja potkuista huhutaan.

Lexia istuu baarissa ja juo surkeana pinkkejä lohtudrinkkejä. Sitten hänen viereensä istahtaa uskomaton komistus.

Adam Nylund, entinen lähiöiden paha poika, aikoo saneerata mainostoimiston jonka johtoon hänet on nimetty.

Kohta he jo vaihtavat kiihkeitä suudelmia.

Maanantaiaamuna he tapaavat taas: Lexia ja hänen uusi pomonsa, Adam.

Simona Ahrnstedt (s. 1967) on Ruotsin romanttisen kirjallisuuden uusi kuningatar. Ahrnstedtin viihdyttävät lukuromaanit ovat vetäviä ja seksikkäitä ja täynnä vahvoja naisia, huumoria, modernia Tukholmaa ja kansainvälisiä sivujuonteita, rakkautta, romantiikkaa, vihaa ja kostoa. Ahrnstedtistä on tullut esitaistelija romantiikalla höystetyille kirjoille joita naiset kirjoittavat naisista - ja naisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 9

Hullunhauskat opettajat Näytä tarkat tiedot

The funny life of teachers, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ainoa kirja opettajista, jonka koskaan tarvitset. Naurutakuu!

Tervetuloa tutustumaan opettajien hulluun ja hulvattomaan elämään (ja muihin juttuihin, joilla ei ole mitään tekemistä opettajien kanssa, mutta ovat yhtä hauskoja). Tämä kirja opettaa kaikki tärkeät asiat, kuten: Mitä opettajat tekevät, kun he eivät ole luokassa? Miksi kannattaa aina pitää banaania mukana? Ja kuinka rakennetaan keskiaikainen katapultti, jolla voi singota itsensä vaivattomasti kouluun?

Tämä ei ole mikään tavallinen kirja. Voit lukea sen etuperin, takaperin, ylhäältä alas, päinvastoin tai jollain noin 861 000 muulla tavalla. Joka tapauksessa se on täynnä hävyttömiä faktoja, jotka eivät ehkä ole ihan tosia.

Tallennettuna:
Hakutulos 10

Koodi Näytä tarkat tiedot

Katharina-koden, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

William Wisting 6
Ratkaisematon tapaus. Uusi johtolanka. Onko kyseessä toivon pilkahdus vai tappajan kieroutunut leikki?

24 vuotta sitten Katharina Haugen katosi jättäen jälkeensä surevan aviomiehen ja salaperäisen paperille kirjoitetun numerosarjan.
Ratkaisematon tapaus ei jätä rikostutkija William Wistingiä rauhaan. Aina katoamisen vuosipäivänä hän käy tapaamassa Martin Haugenia, miestä, jota hän ei pystynyt auttamaan. Hän lukee tapauksen kansioita yhä uudelleen etsien vastausta, jota hän ei löytänyt. Pähkäillen koodia, jota hän ei onnistunut murtamaan.
Tänä vuonna asiat muuttuvat. Toinen nainen katoaa. Samoin Martin. Wistingin on löydettävä ystävänsä, mutta onko hänet vedetty mukaan kuolettavaan peliin?

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsiväkaksikko 6
Suosittu lasten salapoliisisarja jatkuu! Tilda, Oliver ja Otto-koira ratkovat rikoksia ja jättävät Virtakylän aikuiset raapimaan päätään.

Pohjoistuuli puhaltaa Etsiväkaksikon eteen paperilapun, johon on kirjoitettu epäilyttävän kuuloinen lista. Tilda ja Oliver hoksaavat, että joku suunnittelee laittomuuksia, ehkä murtoa. Kuka lapun on kirjoittanut - ja milloin ja missä murto tapahtuu? Etsiväkaksikko päättää ottaa selvää.

Valmiina salapoliisitehtävään - ratko rikokset Etsiväkaksikon kanssa!
Lue myös Operaatio Myrskypilvi, Operaatio Varjomies, Operaatio Auringonlasku, Operaatio Narsissi ja Operaatio Kesäsaari.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maria Wern 6
Joukko tuhopolttoja ravistelee Örebrota, ja koko Ruotsi seuraa tapahtumia tv:n välityksellä aivan kuin tulipalot olisivat makaaberia viihdettä. Rikostutkija Per Arvidsson haluaa paitsi saada kiinni tuhopolttajan, myös selvittää henkilökohtaisen elämänsä kiemurat. Per on edelleen rakastunut Maria Werniin, mutta ainakin Örebrossa hän on kaukana Mariasta ja voi selvitellä tunteitaan rauhassa.

Kun syrjäiseltä levähdyspaikalta löytyy pahoin palanut nainen, Maria Wern kutsutaan mukaan tutkintaan. Kuka kuollut nainen on, ja liittyykö murha tuhopolttoihin?

Anna Janssonin 20. kirjailijavuoden kunniaksi rakastetun Maria Wern -sarjan kuudes osa julkaistaan viimein suomeksi. Musta perhonen on nostalginen paluu sarjan juurille ja kiinnostava tarkempi katsaus Marian kollegaan Per Arvidssoniin.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Häpeilemättömän viihdyttävä ja ilahduttavan itseironinen romaani rakkaudesta ja erosta

”Tässä kohtaa sulta loppuu valheet ja joudut turvautumaan totuuksiin.”

Kesken varsin intiimin hetken Sirkun aviomies päättää vetäytyä, sekä Sirkusta että heidän avioliitostaan. Jalon päätös sysää Sirkun kriisiin, jossa lähetetään liikaa tekstiviestejä, hankitaan uusi tukka, käydään mielijohteesta urkukonsertissa ja juodaan laatikkoviiniä morsiuspukuun sonnustautuneena.

Kaupunginteatterin näyttelijänä, läsnäolon ammattilaisena siis, Sirkun pitäisi osata käsitellä kaikenlaisia tunteita, mutta tätä myrskyä hän ei osaa hallita. Apuun kutsutaan niin ystävät, terapeutit kuin universumikin.

Mitä jää jäljelle kun avioliitto kaatuu? Mitä tapahtuu, kun pakon edessä pitää siirtyä oman elämänsä päähenkilöksi? Mistä aloittaa tasapainon etsiminen? Miten tavoitella täydellisyyttä ja lopulta päästää siitä irti?

Miestä näkyvissä on huutonaurua aiheuttava romaani eräästä haaksirikosta ja pelastautumisesta sen jälkeen. Se on hillitön yhdistelmä riemua, itkupotkuraivareita ja melankoliaa. Romaani voitti Tarinan viemää -kirjoituskilpailun ja nousi tuomariston suosikiksi erityisesti vapauttavan naurunsa vuoksi.

Marja Kangas (synt. 1974 Kuopiossa) on teatterin ja kirjoittamisen opettaja, joka iloitsee pitkästä itkusta ja tykkää nauraa ensin itselleen. Hän on kotonaan lähinnä Suomen Turussa ja Barcelonassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muistoja planeetta Maasta 2
Maapallolla tiedetään, että Trisolaris-planeetalta on tulossa valtausjoukko vain neljän vuosisadan kuluttua. Muukalaisten liittolaiset Maassa on lyöty, mutta sofonit, valloittajien moniulotteiset vakoojat ja sabotöörit, ovat kuitenkin jo täällä. Ne ovat kahlinneet fysiikan perustutkimuksen ja käytännössä varmistaneet, ettei ihmiskunnan huima teknologinen kehitys enää voi jatkua. Sofonien katse on kaikkialla läsnä, ja kaikki ihmisten välinen tiedonvaihto johtaa välittömään tietovuotoon. Ainoastaan ihmismieli on Sofonien katseiden ulottumattomissa.

Uhkaavassa tilanteessa YK käynnistää Seinänkohtaaja-hankkeen, jossa neljä henkilöä saa tehtäväkseen laatia omat salaiset strategiansa vihollisen päihittämiseksi ja ihmiskunnan pelastamiseksi. Seinänkohtaajat ovat ansioituneita valtiomiehiä ja tieteentekijöitä - yhtä lukuun ottamatta. Hän on täysin tuntematon, kiinalainen tähtitieteilijä Luo Ji, joka on uudesta tehtävästään ymmällään. Hän tietää vain, että hän on neljästä valitusta ainoa, jota muukalaiset pitävät uhkana.

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnon sekä kansainvälisen Hugo-palkinnon. Liun teoksia on kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö ja suunnitteilla on myös siihen perustuva tv-sarja. Trilogian ensimmäinen osa Kolmen kappaleen probleema julkaistiin suomeksi 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikkien aikojen jännittävin Supermarsu-seikkailu!

Apua, missä Marsu-Halosen taikajuomapullo on? Hurja ja yllättävä seikkailu starttaa Itäkeskuksesta ja huipentuu Tyynenmeren valtavalle roskapyörteelle.

Kun koulu jatkuu syysloman jälkeen, Supermarsu-Emilian luokassa vertaillaan lomakokemuksia. Rasva-Antero haluaa tietysti nokittaa kaikki omalla hienolla matkakohteellaan, mutta luokkatovereilta ei herukaan ihailua. Rasvis raivostuu ja alkaa kehitellä järjetöntä suunnitelmaa, joka vaarantaisi valtameren tasapainon. Samaan aikaan tapahtuu pahin mahdollinen: Marsu-Halosen taikavettä sisältävä juomapullo varastetaan, se ei saa joutua vääriin käsiin!

Edessä on äärimmäisen vaikea tehtävä, joka vie Supermarsun ystävineen maapallon toiselle puolelle.

Helsingissä asuva Paula Noronen on megasuosittu sekä humoristisena lastenkirjailijana että tv-persoonana. Supermarsun lisäksi hänet tunnetaan mm. Yökoulu-sarjastaan.

Pietarsaarelainen Terese Bast on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen kuvansa ovat tuttuja monista suosituista lastenkirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 16

Vanki 375 Näytä tarkat tiedot

The spider in the corner of the room, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elinkautiseen tuomittu nainen pääsee salaliiton jäljille vankilaan sijoittuvassa trillerissä

Nikki Owen kietoo trillerissä Vanki 375 lukijan nopeatempoisten tapahtumien verkkoon, joka pitää otteessaan viimeisille sivuille asti.

Maria Martinez, huippuälykäs plastiikkakirurgi ja Aspergerhenkilö, astuu sisään vankilan ovista lontoolaisen papin murhasta elinkautiseen tuomittuna. DNA-todistusaineisto kertoo Marian olleen murhan tapahtumapaikalla, mutta hänellä ei ole illan tapahtumista minkäänlaista muistijälkeä. Maria on vakuuttunut syyttömyydestään. Kunnes hän alkaa muistaa tarkemmin. Outo huone. Vieraita ihmisiä. Joku tuijottaa Mariaa.

Marian lähestyessä totuutta hän sotkeutuu mysteeriin, jonka lonkerot ulottuvat valtioiden rajojen yli. Nurkkaan ajettuna Marian täytyy taistella. Ei vain todistaakseen syyttömyytensä vaan pysyäkseen elossa.

Nikki Owen kietoo Vanki 375 -trillerissä lukijan nopeatempoisten tapahtumien verkkoon, joka pitää otteessaan viimeisille sivuille asti.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Turkulaismies katseli autokaupassa uutta Nissania.
Myyjä esitteli auliisti malleja: Ja tää on Sunny.
Turkulaismies hölmistyneenä: Jaa, onk tää mun ny?

Savolaismies yritti kaapata lentokoneen. Finnair ei ostanut.

Suuri suomalainen kaskukirja on ylistystä kielelle ja sen loputtomille mahdollisuuksille. Teos osoittaa, että komiikkaa ja huumoria löytyy niin suomen kirjakielestä kuin murteista ja slangistakin, puhumattakaan eri kielimuotojen törmäyksistä.

Kielikaskukirjaan on koottu myös nimiin ja nimiyhdistelmiin liittyviä kaskuja, samoin sanaleikkejä, sivistyssanoilla hienostelun vaaroja, pieleen menneitä kielikuvia ja tietysti myös sanojen monimerkityksisyyden aiheuttamia hykerryttäviä tilanteita.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Nöyrä arkistovirkailija löytää salassa pidettäväksi luokiteltua materiaalia, joka käsittelee edesmennyttä valtiomiestä Anton Harmajaa. Uuden aineiston nojalla on mahdollista syventää ja korjata maamme ehkä merkittävimmän ja ristiriitaisimman poliitikon elämänvaiheita tämän sairauteen ja kuolemaan saakka.

Teos käy pieteetillä läpi Antonin elämän ja poliittisen uran isänsä Kustaan ja muiden vaikutusvaltaisten herrojen suojeluksessa. Riippumatta Antonin mahdollisista omista toiveista hänen uransa huipentuu presidenttiyteen, kausia on useita. Arkiston materiaalit paljastavat myös uutta tietoa Antonin ja hänen sydänystävänsä Judas Berglundin syvästä kiintymyksestä.

Katja Raunion toinen romaani Sinun päiväs koittaa on uskomaton tarina vain vähän fiktiivisestä maailmasta. Anton Harmaja piirtyy puhelutallenteiden, kirjeiden ja historiallisten dokumenttien koosteessa moninaiseksi, täysin todeksi hahmoksi. Raunion tapa yhdistää erilaisia tyylejä ja muotoja on mestarillista. Sinun päiväs koittaa tarjoaa myös löytämisen iloa, jos sitä aina iloksi voi kutsua. Se on todempi kuin ensi näkemältä tajuaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Adrana & Fura Ness 3
Kostajan ja Varjokapteenin päätähuimaava avaruusseikkailu nousee uusiin sfääreihin​

Nessin siskokset karkasivat kotoa liittyäkseen avaruuslaivan miehistöön. He taistelivat piraatteja ja hirviöitä vastaan ja selvisivät täpärästi verilöylyistä. Nyt he johtavat omaa pelkoa herättävää alustaan ja ovat vapaita valitsemaan seikkailunsa, mutta vanhan vihollisen kapteeni Bosan varjo seuraa heitä. Avaruudessa kukaan ei anna anteeksi, eikä kukaan unohda.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Emma Sköld 4
Kuinka hyvin oikeastaan tunnet oman lapsesi?

Valheista ja kostosta kertova Syntipukki on uusi, itsenäinen osa lukijoita vanginneessa Emma Sköld -dekkarisarjassa.

Rauhallisella Bromman asuinalueella Tukholman kupeessa riehuu murtovarkauksien aalto. Kun varkaudet raaistuvat ja teini-ikäinen poika kuolee, rikospoliisi Emma Sköld saa jutun hoidettavakseen. Tapaus vaikuttaa asuntomurrolta, joka meni pahimmalla mahdollisimmalla tavalla pieleen.

Epäilyt kohdistuvat perheen siivoojaan, joka löysi uhrin. Asiaa ei auta, että siivooja ei ole Ruotsista kotoisin: Bromman alueen nettifoorumi täyttyy pian vihaviesteistä häntä ja kaikkia ulkomaisia työntekijöitä kohtaan. Kun uusia uhreja alkaa tulla, Emman metodit käyvät yhä kyseenalaisemmiksi, ja vaarassa on nyt entistä enemmän ihmisiä.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti. Aiemmin sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet Avoimet ovet, Osasto 73 ja Kerjäläinen.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Havukainen, Aino, sarjakuvantekijä ; Toivonen, Sami, sarjakuvantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tatun ja Patun ensimmäisestä junamatkasta tulee seikkailu vailla vertaa!

Tatu ja Patu ovat saaneet kutsun Hääppölään Simo-sedän luo - ja junaliput. Mutta voi paniikki: Tatu ja Patu eivät ole koskaan matkustaneet junalla! Mitä ihmettä pitäisi pakata mukaan - lohtupupu ja hätärusinat nyt ainakin. Ja entä jos junassa tulee vessahätä? Tai alkaa tehdä mieli jäätelöä? Tai miten ihmeessä voi löytää takaisin omalle paikalleen, kun on käynyt ravintolavaunussa?

Reissaamisen jännittävyys ja ihanuus paljastuu Suomen suosituimpien kuvakirjasankareiden matkassa. Eikä vauhdikkaista tai kiperistä tilanteista ole pulaa, kun Tatu ja Patu joutuvat junassa hurjaakin hurjempaan takaa-ajoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

KANAJENGI MUNANKUORESSA:

  • Kanajengi-kirjoja on myyty Ranskassa yli 4 miljoonaa kappaletta
  • Kanajengiä on käännetty yli 18 kielelle (lähes 52 miljoonaa myytyä kappaletta)
  • Kanajengi on suosittua lukemista myös kouluissa
  • Kanajengiä rakastavat lapset.... ja heidän vanhempansa!

Parveen kuuluu:

  • Helmi-äiti, seikkailunhaluinen ja epäsovinnainen valkea kana
  • Kurko-isä, amerikkalainen punainen kukko
  • heidän tyttärensä Hertta
  • sekä hänen isoveljensä Hemmo

Tälle perheelle ei pelkkä kuopsuttelu riitä. Ja miksi riittäisikään, kun sekä kanalassa että sen ulkopuolella tapahtuu jatkuvasti kaikkea jännittävää! Seikkailuihin mukaan pyrähtää usein kokonainen joukko värikästä väkeä.

Kanajengi sisältää:

  • Eloisia koko perheen seikkailutarinoita, joissa käsitellään lapsen arkeen liittyviä asioita lämpimän nokkelasti. Tarinat kiehtovat myös aikuisia lukuisine viittauksine historiaan, kirjallisuuteen, taiteeseen, elokuviin yms.
  • Lystikkäitä tarinoita, joissa seikkailee mainioita ja rakastettavia hahmoja
  • Sanaleikkejä ja hulvatonta sanailua
  • Mielikuvituksellisia juonenkäänteitä
  • Perhe-elämää, ystävyyttä, matkoja, erilaisuutta, itsenäistä ajattelua, yhdessä tekemistä ja monia muita aihepiirejä

Kohderyhmä

  • 5- 10-vuotiaat lapset
  • 5-7-vuotiaille vanhempien kanssa luettavaksi.
  • Yli 7-vuotiaille itsenäisesti luettavaksi.
Tallennettuna:
Hakutulos 23
Kirja
Pirhonen, Nina, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mainio uusi kotimainen kuvakirjasankari jatkaa seikkailujaan! Ystävyys on parasta maailmassa, mutta ei aina ihan helppoa.

Ilo on iloisinta yhdessä! Miten osaat olla hyvä ystävä?
Leijonapoika Leolta hymy ja moikkaus sujuvat noin vain, mutta entä kun kaveri saa jotain, mitä itse haluaisi?
"Leo pyöritteli Papu-kissan lahjaa kädessään. Hän oli ollut isän mukana valitsemassa sitä. Paketissa oli pallo, joka kimmelsi pomppiessaan.
Leo olisi halunnut samanlaisen, mutta isä oli sanonut, että piti odottaa omaa syntymäpäivää. Miksei Leokin voinut saada lahjaa?"

Riemastuttava kuvakirjasarja kaikille pienille uhmailijoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Niilon synttärit ovat tulossa. Niilo tahtoo sirkussynttärit. Isä ja äiti innostuvat. Niilo haluaa synttäreille taikureita, pellejä sekä hurjaa ratsastusta keppareilla. Lisäksi jokainen vieras saa esiintyä. Kaikki, jotka haluavat. Puuhaa on paljon, mutta Hilla auttaa. Hillan isä häärää juhlissa keittiössä. Synttäreistä tulee oikeat supersynttärit. Taikatempun seurauksena eräs perheenjäsen katoaa. Onneksi kaikki päättyy hyvin.

Suosittu kuvakirjasarja yhdistää aina hauskan tarinan käytännön tekemiseen. Tällä kertaa annetaan vinkkejä lastenjuhlien järjestämiseen kotona: kutsut, tarjottavat, teemat, ohjelma... Niilon perheen mielestä juhlien kaksi tärkeintä asiaa ovat kuitenkin ilo ja hauskuus.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Kotkottajat pulassa Näytä tarkat tiedot

The bad guys. Episode 2, Mission unpluckable, suomi
Kirja
Blabey, Aaron, sarjakuvantekijä ; Kolehmainen, Annukka, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurja jengi 2
Arvaa mitä? Hurja jengi on vasta päässyt vauh­tiin. 200 koiran vapautus ei tuntunut mis­sään. Miten olisi 10 000 kanan pelastaminen huipputeknisestä häkkikanalasta, jota suojaa maailman läpitunkemattomin laserturvajär­jestelmä?

Mutta kuinka pelastaa kanoja, jos yksi joukosta tot­telee nimeä Kanannielijä? Lue Hurjan jengin uusista, kyseenalaisista hyvistä töistä ja tutus­tu porukan tuoreimpaan karmaisevaan jäseneen. Ole myös tarkkana superroiston varalta - se saattaa koitua koko jengin kohtaloksi.

Hulvattoman hauska ja sarjakuvamainen kirja sopii kaikille huumorin ja yllätysten ystäville ja ihan jokaiselle alakoululaiselle.

Hurja jengi on valloittanut maailman: bestseller­kirjoja on myyty jo kaksi miljoonaa kappaletta yli 30 maassa. Sar­jasta on myös tulossa Dreamworks­elokuva vuonna 2021.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Fingerporin syvimmät syöverit paljastuvat ensi kertaa! ?

Fingerporin PAHA kirja esittelee eniten keskustelua sekä paheksuntaa herättäneet sarjat Jarlan kommenttien kera. Monia PAHAan kirjaan valittuja strippejä ei ole julkaistu aikaisemmin. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Sarjakuvasensuuri-teoksen laatinut Severi Nygård. ?

Pertti Jarlan (s. 1971) Fingerpori on Suomen ykkössarjakuva!

Tallennettuna: