Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 27-30/2020

Uutuudet ajalta: 29.6.2020 - 26.7.2020

Muokattu: 28.7.2020
Hakutulos 1
Kirja
Brooks, Felicity, kirjoittaja ; Allen, Frankie, kirjoittaja ; Rauta, Tuuli-Maaria, kääntäjä ; Ferrero, Mar, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuntuuko sinusta joskus, että sisälläsi on tulivuori, joka kohta RÄJÄHTÄÄ? Oletko toisinaan niin onnellinen, että voisit RUTISTAA kaikkia? Tahtoisitko joskus vain olla yksin ja KÄPERTYÄ SYKKYRÄLLE? Vai heilutteletko parhaillaan huolettomasti varpaitasi?

Raikkaasti kuvitetussa pienten tietokirjassa otetaan selkoa tunteiden sekamelskasta. Kirjassa opetellaan huipputärkeitä tunnetaitoja: tunnistamaan ja nimeämään, ilmaisemaan ja säätelemään tunteita ja eläytymään toisten tunteisiin. Pieni lukija pääsee keksimään ratkaisuja erilaisia tunteita herättäviin tilanteisiin. Harjoitus tekee mestarin - myös tunnetaidoissa! On helpottavaa ymmärtää, että tunteille on aina syynsä. Ne tulevat ja menevät, eikä ikäviin tunteisiin tarvitse jäädä vellomaan. Hengitä siis syvään, avaa kirja - ja päästä tunteet valloilleen!

Felicity Brooks on palkittu brittiläinen lastenkirjailija. Brooks työskentelee Usborne-kustantamossa ja on kirjoittanut ja toimittanut satoja lastenkirjoja.

Mar Ferrero on madridilainen kuvataiteilija, joka on työskennellyt muun muassa animaattorina ennen keskittymistään lastenkirjojen kuvittamiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hetket hyvän ystävän kanssa ovat korvaamattomia, ja ystävyys saa ilon kuplimaan. Kuprut ystävyydessä taas aiheuttavat huolta ja surua. Ja mitä sitten voi tehdä, jos ei ole ystävää?

Värikäs, kutsuva ja havainnollinen kirja on kattava opas ystävyyden poluille. Kirja vastaa moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, kuten mihin ystäviä tarvitaan, miten ystäviä voi saada, millainen on hyvä ystävä ja millaista on ystävyys porukassa. Kirja tarjoaa välineitä pulmallisiin tilanteisiin: mitä tehdä, kun joku ei ole hyvä ystävä tai miten voi korjata rikki menneen ystävyyden ja pyytää anteeksi? Kirja sopii niin itsekseen tutkittavaksi kuin ryhmän yhteisen pohdinnan lähtökohdaksi. Vaalitaan yhdessä ystävyyttä!

Felicity Brooks on palkittu brittiläinen lastenkirjailija. Brooks työskentelee Usborne-kustantamossa ja on kirjoittanut ja toimittanut satoja lastenkirjoja.

Mar Ferrero on madridilainen kuvataiteilija, joka on työskennellyt muun muassa animaattorina ennen keskittymistään lastenkirjojen kuvittamiseen.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lapsi on luonnostaan luova, ja mielikuvitus on taito, jota kannattaa vaalia. Luovuus on avain, jolla avautuvat jykevätkin ovet. Tämän oppaan sanataide- ja luovuusharjoitukset innostavat monenikäisiä tarinoimaan. Tarinataikurit maistelevat sanoja, nostavat ajatuksia hatusta ja huiskivat tarinoita lentoon. Joskus tarina pulppuaa lauluna, liikkeenä tai piirroksena: luovuus on ihanan arvaamatonta.

Oppaan harjoitukset sopivat niin päiväkoteihin, kerhoihin kuin kouluihinkin. Niitä voi käyttää sanataidetuokioissa, S2-opetuksessa, tunnetaitojen harjoittelussa tai vaikka metsäretkillä. Harjoituksia voi tehdä myös yksin: kotona, mökillä, mummolassa tai vessanpöntöllä. Kirjassa on vinkkejä, joiden avulla saman tehtävän voi räätälöidä monenikäisille.

Katariina Vuori on kirjailija, sanataideohjaaja sekä kirjallisuusterapiaohjaaja. Vuori on myös fysioterapeutti ja arkeologi. Hän on opiskellut ja työskennellyt ympäri maailmaa ja asunut viisi vuotta purjeveneessä. Nyt hän on kotiutunut Ouluun kahden lapsensa ja koiriensa kanssa. Vuorelle myönnettiin vuonna 2019 Tietokirjailijapalkinto ansiokkaasta tuotannostaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Haapsalo, Tiina, kirjoittaja ; Kirkkopelto, Katri, kirjoittaja, kuvittaja ; Kauppila, Elina, kirjoittaja ; Nousiainen, Katariina, kirjoittaja ; Repo, Laura, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vertaisryhmään liittyminen on lapselle iso askel, jossa tarvitaan niin ammattikasvattajan kuin kodin tukea. Miten ammattikasvattaja tunnistaa lapsen yksilölliset kehitystarpeet? Miten kotona voidaan tukea lapsen liittymistä ryhmään? Miten huomioidaan lapsen stressitekijät ja tuetaan lapsen aloitteellisuutta ryhmässä? Miten voidaan ennakoida ja ehkäistä kiusaamista?

Opas muodostaa yhdessä Pikin pöljä päivä -kuvakirjan kanssa tärkeän työkalun kasvattajille.
Teemakokonaisuuksina avautuvat aukeamat tarjoavat monipuolisen ja toiminnallisen tavan käsitellä lapsen kehitykselle ominaisia haasteita ryhmässä. Jokaiseen teemaan on sisällytetty tietoa sekä ammattikasvattajille että vanhemmille. Tavoitteena on luoda lapselle mahdollisuus toimia ryhmässä tasavertaisena, vahvistaa vuorovaikutus-, tunne-, ja itsesäätelytaitoja, ehkäistä kiusaamista sekä tukea yhteistyötä lapsen perheen ja varhaiskasvatuksen välillä.

Tiina Haapsalo on varhaiskasvatuskouluttaja, työnohjaaja ja draamapedagogi.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja.

Katariina Nousiainen työskentelee erityisopetuksessa sekä varhaiskasvatuksen sisältöjen kouluttajana. Koulutukseltaan hän on LTO ja KK.

Elina Kauppila on helsinkiläinen tunne- ja vuorovaikutuskouluttaja ja mindfulness-ohjaaja. Hän on kirjoittanut useita tunne- ja tietoisuusaiheisia kirjoja.

Laura Repo on väitellyt kasvatustieteen tohtoriksi pienten lasten kiusaamisesta ja toiminut aihepiirin asiantuntijana ja kouluttajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Love, Carrie, toimittaja ; Stamps, Caroline, toimittaja ; Santala-Köykkä, Riitta, kääntäjä ; Becks, Reija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suurimmat, pienimmät, nopeimmat, sitkeimmät, oudoimmat eläimet ... löydät ne kaikki tästä hakuteoksesta!

Haluatko tietää, mitä eläimet tekevät, miten ne syövät, missä ne asuvat ja minkälaista elämää ne viettävät ennen kasvamistaan aikuisiksi?

? Näe eläimet luonnollisessa ympäristössään ja seuraa niiden uskomattomia seikkailuja!? Minkälaista mahtaa olla yöaikaan saalistava pöllö? ? Seuraa tuhansien gnuiden massamuuttoa ja pyydystä ruokaa nälkäisten vasarahaiden kanssa. ? Eläinten elämä avautuu tämän innostavan kirjan sisällä.

Syvällä viidakossa, ylhäällä vuoristossa, napaseudun vesillä ja polttavissa autiomaissa, joka puolella upeaa planeettaamme kuhisee MILJOONITTAIN otuksia.

Kirjan avulla tutustut kunnolla kiinnostavimpiin niistä. Aloita matka tarkalla johdatuksella eläinten maailmaan. Eläinten luokittelu, peto- ja saaliseläimet, elinympäristöt ja elämänkaari ovat kaikki tutkiskelun kohteena. Eri osioissa tarkastellaan tärkeimpiä eläinryhmiä ja paljastetaan niiden hämmästyttävä elämä, sukupuut ja muu olennainen. Katso tuhannet osuvat ?muistikortit? sekä näyttävät valokuvat ja vangitsevat sivut, joilla vertaillaan pariakymmentä tietyn eläinryhmän jäsentä.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Mitchem, James, toimittaja ; King, Dave, valokuvaaja ; Mäki-Kihniä, Nina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luovaa tekemistä ja puuhailua * Yli 100 ohjetta ja vinkkiä * Ihanaa ajanvietettä, luovaa askartelua!

Tuunataan huonekaluja ja kasvatetaan omat herkulliset marjat ja vihannekset! Tässä kirjassa on käsitöitä, reseptejä, pelejä ja puuhaa tytöille, jotka haluavat luoda uutta ja testata uusia kivoja ohjeita.

Kirjasta on iloa sekä yksin että porukalla, sisällä ja ulkona. Satoi tai paistoi, tekemistä löytyy varmasti!

Tartu tähän kirjaan, jos suunnittelet eväsretkeä, haluat tehdä muodonmuutoksen omalle huoneellesi tai mietit, mitä tarjoaisit yökylään tuleville tyttökavereille!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjonta on helppo omaksua ilman aiempaa kokemusta - tarvitset vain neulan, lankaa, kangasta ja kirjontakehyksen. Kirjonta nyt on tyylikäs opas modernille käsityöintoilijalle. Kirja neuvoo parhaat materiaalit, opettaa yhdeksän pistotekniikkaa ja esittelee aloitteleville sekä kokeneille tekijöille sopivat 30 projektia kotiin ja vaatekaappiin.

Opi tekemään silmää hivelevää seinätaidetta, herkullisia koristetyynyjä, veikeitä lampunvarjostimia ja paljon muuta. Vaiheittaisten ohjeiden ja kauniiden valokuvien avulla saat ideoita myös vanhojen vaatteiden ja asusteiden tuunaamiseen. Nykyaikaiset mallit, ajattomat väripaletit ja trendikkäät aiheet rohkaisevat kokeilemaan. Tätä on kirjonta nyt.

Tallennettuna:
Hakutulos 8

Vege : juniorikokki Näytä tarkat tiedot

The vegetarian cookbook, suomi
Kirja
Love, Carrie, toimittaja ; Whinney, Heather, kirjoittaja ; Smart, Denise, kirjoittaja ; King, Dave, valokuvaaja ; Lahtinen, Tapani, kääntäjä
2019
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Oletko aloitteleva nuori kokki, joka rakastaa maukasta kasvisruokaa? Jos olet, tämä on täydellinen kirja sinulle!

Kirjan täynnä upeita makuja ja värejä olevat kasvisruokareseptit kutkuttavat makuhermoja ja näyttävät hyvältä lautasella. Teet sitten supervälipaloja, suussa sulavia aterioita tai maukkaita jälkiruokia, saat aikaan herkullisia ja ravitsevia annoksia, jotka ovat uskomattoman helppoja tehdä.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun yhden epäonni kääntyy kaikkien onneksi.

Absurdi kertomus siitä, miten erittäin huono päivä voi lopulta pelastaa elämäsi.

Pikkurikollinen yrittää ryöstää käytöstä poistetun pankkikonttorin. Jokin sekoittaa rosvon pasmat ja hän karkaa kadun yli asuntonäyttöön, joka muuttuu panttivankidraamaksi.

Ryöstäjällä on todella huono päivä, sillä asunnossa vaikuttaa olevan vain lauma hulluja.

Kun panttivangit on lopulta vapautettu ja poliisi tekee rynnäkön asuntoon, lattialta löytyy verta, mutta asunto on tyhjä. On aika selvittää, mitä on tapahtunut. Miten ryöstäjän onnistui paeta, miksi kaikki ovat niin vihaisia?

Ja mikä näitä nykyihmisiä oikein vaivaa?

Fredrik Backman (s. 1981) nousi kansainväliseen maineeseen heti esikoisteoksellaan Mies, joka rakasti järjestystä (2012). Viisi hänen romaaneistaan on noussut The New York Timesin bestseller-listalle ja yhteensä hänen teoksiaan on myyty maailmanlaajuisesti 12 miljoonaa kappaletta. Ahdistunutta porukkaa on Backmanin kuudes romaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 10

Stylesin tapaus Näytä tarkat tiedot

The mysterious affair at Styles, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Poirot 1
Maailman tunnetuin salapoliisi astuu näyttämölle!

Agatha Christien satavuotias, ikinuori esikoisteos esittelee Hercule Poirotin ja kapteeni Hastingsin.

Rintamalla haavoittunut kapteeni Hastings on toipumassa ystävänsä kotona Stylesin kartanossa vuonna 1917. On taivaallisen rauhaisaa... kunnes talon emäntä, rikas rouva Inglethorpe löytyy myrkytettynä. Paras murhaajaehdokas on rouvan nuori, kiero aviomies - mutta tarkemmin ajatellen talosta löytyy muitakin mahdollisia epäiltyjä. Pelko jäytää talon väkeä, mutta Hastings tietää ratkaisun: kutsutaan apuun hänen belgialainen tuttavansa Hercule Poirot!

Agatha Christie (1890 - 1976) julkaisi ensimmäisen dekkarinsa Stylesin tapaus ensin jatkokertomuksena lehdessä 1920 ja kirjana 1921. Loppu on historiaa. Tarkistetussa suomennoksessa on mukana Agatha Christien kirjailijantien alkua valaiseva esipuhe.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Kimo karkuteillä Näytä tarkat tiedot

Schneeflocke - Ein Pony hält alle auf Trab, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tytöt ja pimeys 3
Ruotsin paras rikosromaani 2019.

Helmikuisena yönä vuonna 1944 nainen ristiinnaulitaan lattiaan Tukholmassa. 1970-luvulla poliisi saa ilmoituksen kuolleesta naisesta tukholmalaisessa lähiössä. Murhan yksityiskohdat ovat samat kuin kolmekymmentä vuotta aiemmin, mutta tapaukset jäävät ratkaisematta. Kymmenen vuotta myöhemmin löytyy jälleen uusi uhri.

Tutkinnalla on kohtalokkaita seurauksia tapauksen parissa työskenteleville poliiseille: Britt-Marielle 1970-luvulla, Hannelle 1980-luvulla ja nykyajassa ratkaisematta jääneitä murhia tutkivalle Malinille.

Varjokuvat on omaperäinen ja vahvaääninen rikosromaani. Se on myös mukaansatempaava läpileikkaus poliisityön lähihistoriasta ja naispoliisien asemasta aina toisesta maailmansodasta nykypäivään.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Palkitun tekijän fantasian täyteinen satu rohkeudesta, virheistä ja itsensä hyväksymisestä.

Kaukaisen kylän korkeimmalla kukkulalla seisoo Neiti Kymenen arvoituksellinen talo. Neiti ei pidä ihmisistä, eikä talossa hänen lisäkseen ole muita kuin apinoita, mutta puutarhan hurjat bengalintiikeritkään eivät pidä eräitä poissa.
Sillä yhtenä päivänä neidin ovelle ilmestyy utelias, likainen pikkupoika, joka ei suostu lähtemään ennen kuin on löytänyt kadonneen Rohkeutensa. On salaisuuksia, jotka ovat odottaneet liian pitkään, ja arvoituksia, jotka haluavat tulla ratkaistuksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Ponivilppi Näytä tarkat tiedot

The pony diaries, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnenkepparit 3
Mielikuvituksen laukkaa kepparitallilla!

Kepparitallilla etsitään karkailevia koiria ja keppihevosia. Söpösti kuvitetun, alakoululaisille sopivan Onnenkepparit-sarjan kolmas osa.

Onnentallin kepparitytöt etsivät karannutta Lusse-koiraa naapuruston pihoilta, kun keppihevosetkin keksivät alkaa karkailla. Pian kepparit eksyvät pelottavaan autiotaloon ja tyttöjen mielikuvitus lähtee jo turhankin hurjaan laukkaan!

Suosittujen heppakirjailijoiden Onnenkepparit-sarjassa on Reetta Niemensivun vauhdikas kuvitus. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Kadonnut raippa (2019) ja Olivia ja Onnentähti (2018), joka oli Runeberg Junior -palkintoehdokkaana.

Kirjailijasisarukset Merja ja Marvi Jalo ovat kirjoittaneet yhdessä ja erikseen useita suosittuja hevos- ja koirasarjoja, kuten Jesse -koirakirjat sekä Nummelan ponitalli -hevoskirjat.
Reetta Niemensivuon lastenkirjakuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka on kuvittanut mm. Henna Helmin IceLove- ja Bella-sarjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aamos ja jälkien arvoitus on helppolukuinen kirja juuri lukemaan oppineelle. Jännittävä ja humoristinen tarina kertoo siitä, miten Aamos-hirvi saa ystävän ja miten vihreä hirviö liittyy tapaukseen. Kirja on helppolukuinen: sanat on tavutettu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Kilpi, Tuomas, kirjoittaja, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aavikolle pakkolaskun tehnyt lentäjä kohtaa pienen prinssin, joka tekee syvällisiä ja koskettavia havaintoja ihmisistä. Antoine de Saint-Exuperyn Pikku prinssi on lastenkirjallisuuden merkkiteos, jota koristaa tekijän herkkä kuvitus. Uusi, selkomukautettu suomennos tuo kirjan entistä laajemman lukijakunnan ulottuville.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joulukuu 2017. IRA:n pelätty terroristi John Adams alias Hullu koira lentää turistien mukana Belfastista Kittilään. Samaan aikaan ISIS uhkaa videollaan Suomen Lappia. Tilannekuvaa hämmentää Levin rinteillä öisin äänettömällä moottorikelkalla kiitävä valkoisiin pukeutunut "aave".

Mitä on tapahtumassa? Ja kuka on mystinen neljästoista kelkkailija, joka katoaa revontulisafarilta?

Eläkkeeltä takaisin kentälle kutsuttu rikosylikomisario Kari Kairijoki - tuttu Petsamon verikoirasta ja Suopunkimurhasta - kokoaan tiimin ja käynnistää kalmanhajuisen ihmismetsästyksen Lapin tuulisilla tuntureilla ja aavoilla lumilakeuksilla. Ajojahdin aikana hän joutuu tekemään pitkän ja ansiokkaan uransa kovimman ratkaisun.

Erkki Koivulan kolmas Kairijoki-poliisiromaani tuoksuu lumelle, jäälle ja raikkaille tunturituulille.

Kirja perustuu löyhästi IRA-luopio Johnny Adairin takaa-ajoon Lapissa.

"Koivulan kirjoittamisyyli on tehokasta ja jäntevää - - voisiko Erkki Koivula tihentää julkaisemisen tahtiaan?" Ari-Matti Auvinen Ruumiin kulttuuri -lehdessä.

"Suopunkimurhat on niin vetävää luettavaa, että Koivulan seuraavaa dekkaria odottaa jo kiinnostuneena." Taru Paavoseppä Kainuun Sanomissa

Rovaniemeläinen Erkki Koivulan uraputkessa on metsurin, rajavartijan, turvallisuusvartijan, turkistyöntekijän ja työvoimaveuvojan sekä toimittajan töitä mm. Uudessa Suomessa, Iltalehdessä, Länsi-Uusimaassa ja Ykkös-Sanomissa. Hän on kahden poliisiromaanin lisäksi julkaissut salanimillä useita jännityskertomuksia eri lehdissä

Tallennettuna:
Hakutulos 19

Usvatuulen valtakunta Näytä tarkat tiedot

A court of mist and fury, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Valtakunta 2
Henkeäsalpaavan fantasiasarjan toinen osa.

Haltioita uhannut vaara on voitettu, mutta hintana oli Feyren ihmisyys. Kuolemattomuus ei ole lievittänyt Feyren tuskaa. Hän joutui uhraamaan liian paljon pelastaakseen Tamlinin, sydämensä valitun.

Tatuointi Feyren kädessä muistuttaa sopimuksesta, jonka hän teki pelätyn Yön ylivaltiaan kanssa. Hänen on pidettävä lupauksensa, vaikka se repisi hänen sydämensä kahtia. Haltioiden ja ihmisten maailma on kuitenkin tuhon partaalla. Jos Feyre haluaa pelastaa kaikki rakkaansa, hänen on päätettävä, kuka hän todella on - ja otettava haltuunsa voima, joka hänessä piilee.

Sarah J. Maasin Valtakunta-fantasiasarja on valloittanut miljoonia faneja ympäri maailmaa. Usvatuulen valtakunta on sarjan toinen osa. Se on täynnä suuria tunteita, henkeäsalpaavia juonenkäänteitä ja maailmoja järisyttävää romantiikkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yli 10 miljoonaa lukijaa ei voi olla väärässä - Jill Mansellin romaani on rentoa lomalukemista parhaimmillaan

Ystäviltä tuntuvia henkilöhahmoja, yllättäviä käänteitä ja nokkelaa sanailua - Jill Mansellin Kaikki alkoi salaisuudesta on kesälukemiston ehdoton herkkupala.

Laineyn mieltä kirvelee, hän on menettänyt työpaikkansa. Suolaa haavaan hieroo poikaystävä jättämällä Laineyn tylysti hankalaan tilanteeseen. Se siitä rakkaudesta. Se miehistä. Sisuuntunut Lainey julistautuu miehistä vapaaksi alueeksi - ei miehiä, ei ongelmia.

Onneksi Laineylla on ystävä ja kohtalotoveri Kit. Uusi työpaikka olisi tarjolla cornwallilaisessa perheessä, joka hakee avukseen tarmokasta pariskuntaa pistämään järjestykseen perheen kaoottisen arjen ja hankalan eläkeläisen. Mutta Kit ja Lainey eivät ole pariskunta. Hädässä pieni valhe tuntuu mitättömältä, ja niin ystävykset päätyvät keskelle hälisevän perheen sekamelskaa. Eniten Laineyn mieltä sekoittaa kuitenkin erään perheenjäsenen käytös. Se antaa syyn epäillä, etteivät Lainey ja Kit ole ainoita, joilla on salaisuus piiloteltavanaan.

Jill Mansellin romanttisten ja lämpimän humorististen romaanien vietäviksi ovat antautuneet jo miljoonat lukijat nuorista varttuneisiin. Eikä ihme, sillä Kaikki alkoi salaisuudesta saa auringon paistamaan suoraan sydämeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Kirja
Mukka, Kiira, kirjoittaja, kuvittaja ; Asplund, Johanna, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päästä irti, Taneli! on helppolukuinen kirja lukemista harjoittelevalle. Sympaattisessa ja hauskassa tarinassa tutustutaan Taneliin, joka sinnikkäästi pyrkii löytämään oman urheilulajinsa - vastoinkäymisistä huolimatta. Kirja on helppolukuinen: sanat on tavutettu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 22

Vasenkätisten seura Näytä tarkat tiedot

De vänsterhäntas förening, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Legendaariset komisariot kohtaavat

Håkan Nesserin rakastetut dekkarisarjat risteävät kirjailijan parhaimpiin kuuluvassa rikosromaanissa.

Viisikymmenluvulla vasenkätiset pikkupojat muodostavat salaseuran. Samat pojat, nyt jo aikamiehiä, ovat kuin sattumalta paikalla 90-luvulla, kun vanha täysihoitola palaa maan tasalle ja ihmisiä kuolee. Traaginen onnettomuus vai jotain muuta? Murhapoltto, päättelee komisario Van Veeteren, mutta murhaaja on pakosalla. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin käy ilmi, että murhaajaksi luultu mies oli uhri hänkin, ja Van Veeteren joutuu eläkkeeltä mukaan tutkintaan, kun tapaus avataan uudelleen. Jutun lonkerot yltävät myös Ruotsiin, ja eräänä päivänä Maardamiin saapuu sen tiimoilta poliisi nimeltä Barbarotti.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ella 31
Uusi luokka, tutut kaverit!

Ella ja kaverit karistavat kakkosluokan pölyt kannoiltaan, sillä heidät on ylennetty vihdoin ja viimein kolmannelle luokalle.

Lukuvuosi alkaa opettajan eli päällikön tervehdyksellä, ja oppilailla on suuria suunnitelmia nyt, kun heistä on tullut vanhoja ja viisaita.

  • Tänä vuonna minä rupean kirjailijaksi, minä ilmoitin.

  • Aiotko sinä kirjoittaa kirjan? Tiina hämmästeli.

  • En, mutta minä kirjailen oman nimeni jumppapyyhkeeseen.

  • Minä hankin tänä vuonna ajokortin, Hanna arveli.

  • Batman ei tarvitse ajokorttia, Samppa ilmoitti.

  • Aiotko sinä esittää vielä Batmania, vaikka olet jo kolmannella? minä ihmettelin.

  • Miten niin esittää? Samppa hämmästyi.

Paten suunnitelmat sen sijaan saavat muiden leuan loksahtamaan.

Kolmannen luokan myötä uudistuu myös Ella ja kaverit -sarjan kuvitus! Anni Nykänen tuo sarjan visuaaliseen ilmeeseen sarjakuvamaista menoa ja päivittää hahmot kolmasluokkalaisiksi.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja riemastuttaa yhä kaikenikäisiä lukijoita. Kirjat sekä niihin perustuvat elokuvat, näytelmät ja laulut ovat viihdyttäneet lukijoita jo vuodesta 1995!

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ewert Grens 9
Kun syntymäpäivä on kuoleman päivä.

Raaka trilleri kostosta, petoksesta ja siitä, mitä aseiden keskellä kasvaminen tekee lapselle - uusin bestseller kirjailijalta, jonka teokset ovat saavuttaneet suuren suosion maailmalla Ruotsista Hollywoodiin.

Sen piti olla rutiinitarkastus. Ewert Grens astuu tukholmalaisasuntoon, jonka naapuri on valittanut poliisille melusta: televisio huutaa yötä päivää ja joku laulaa onnittelulaulua. Vastassa on pikkutyttö Zana, viiden kynttilän syntymäpäiväkakku ja näky, joka piinaa Ewertiä hänen loppuelämänsä.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Ewert palaa asuntoon, koska Zana on vaarassa. Hänen on löydettävä Zana ennen kuin muita. Ja hänellä on kiire.

Anders Roslund (s.1961) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija, joka tuli tunnetuksi kirjoittajakaksikko Roslund & Hellströmin toisena osapuolena. Roslund on työskennellyt mm. kulttuuritoimittajana, julkaissut kymmenen kirjaa ja saanut lukuisia palkintoja, muiden muassa himoitun Lasiavaimen. Hänen ja työparinsa, entisen rikollisen Börge Hellströmin, Kolme sekuntia -trilogia oli kansainvälinen menestys: Roslund kuvaa alamaailmaa aidosti.

Tallennettuna:
Hakutulos 25

Salainen koodi Näytä tarkat tiedot

Det första chiffret, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liittolaiset 1
Tukholma 1939. Kolmen rohkean naisen tiet kohtaavat toisen maailmansodan aikana signaalitiedustelun keskuksena tunnetussa Tukholmassa. Ympärillä riehuva sota koskettaa heitä kaikkia: Signe muuttaa pakon sanelemana maalta kaupunkiin, Elisabeth irtisanoutuu työstään dramaattisten tapahtumien pyörteissä ja Iris pakenee pelois­saan Virosta Ruotsiin kahden poikansa kanssa.

Näitä naisia yhdistää yksi erityinen piirre: erinomaiset matemaattiset kyvyt. On vain ajan kysymys, milloin Ruotsin salainen tiedustelu nappaa heidät riveihinsä. Saksalaisten piinkova koodi on murrettava.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hussilaistrilogia 3
Noiturin tekijän keskiaikasarja jatkuu

Kirjoissa Narrenturm 1 ja 2 alkanut Andrzej Sapkowskin laaja kronikka on edennyt kolmanteen osaansa, jossa lääkärinplanttu Reynevanin vaellus hussilaissotien melskeissä ottaa yhä hurjempia kierroksia.
”Hussilaistrilogia on Noituri-sarjan veroista fantasiaa.” Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat.

Herran soturit jatkaa Reynevanin, Scharleyn ja Mesi-Simsonin tarinaa kaksi vuotta sen jälkeen, mihin Narrenturm 2 päättyi. Eletään vuotta 1427, ja hussilaiskerettiläisten vakoojaksi värväämä Reynevan lähetetään Prahasta suorittamaan salaista tehtävää Sleesiaan. Vihollisten ja vaarojen keskellä luoviessaan sankarimme tekee samalla kaikkensa kostaakseen veljensä kuoleman ja löytääkseen taas rakastettunsa Nicolettan...

Andrzej Sapkowski (s. 1948) on Puolan menestyneimpiä nykykirjailijoita. Hänen 8-osainen The Witcher - Noituri -fantasiaeepoksensa on palkittu Suomessa kahdesti Tähtifantasia-palkinnolla, ja siitä on tehty Netflix-tv-sarja. Sapkowskin pääteoksenaan pitämä Hussilaistrilogia julkaistaan suomeksi kuudessa osassa, joista ovat aiemmin ilmestyneet Narrenturm 1 ja 2.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Arto Ratamo 16
TV-sarjastakin tuttu Ratamo tutkii miljardien kokaiinikauppaa polttavan ajankohtaisessa trillerissä.

Kaksi suomalaismiestä on järjestellyt Espanjaan satojen kilojen huumekaupat. Suunnitelma kuitenkin sakkaa heti alkuunsa, ja toinen miehistä tapetaan jo Galiciassa hakureissulla. Ulkomaantoimintaoikeudet saaneen Supon Arto Ratamo on sattumoisin samaan aikaan Galiciassa vaeltamassa Santiago de Compostelan kävelyreittiä. Kun tapetun suomalaisen kännykästä paljastuu puheluita venäläisen diplomaatin kanssa, Ratamo alkaa tutkia kovaonnisten miesten tapausta. Selviää, että Venäjän suurlähetystöjä käytetään kokaiinin jakeluun. Mihin huumerahaa tarvitaan? Tekeillä on jotakin mikä saattaa piirtää uusiksi Euroopan rajat.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tiltu ja Lettu 4
Kun puutarhatonttu ottaa lopputilin!

Tiltun ja Letun pertinjuntti on kyllästynyt seisomaan saappaat mullassa puutarhatonttuna ja tekee lakon. Kekseliäistä sisaruksista kertova kirja sopii kaikille Heinähatun ja Vilttitossun, Onnelin ja Annelin sekä Marikin ystäville!

Tiltu ja Lettu komennetaan siivoamaan leikkimökkinsä, sillä perheen piha on Kaunein puutarha -kilpailussa. Mökissä siskoksia odottaa kauhea näky: tavarat ovat hujan hajan ja pertinjuntti makaa tonttuiluun tympääntyneenä lipastonlaatikossa. Syypää löytyy puutarhatontun taskusta: sinne on pesiytynyt taskukaiho. Vaan millä otuksen saisi häädettyä?

?Tiltun ja Letun vauhdikkaasta päivästä kuuleminen sai omat viisi- ja kolmevuotiaani kikattamaan monta kertaa, ja tyttöjen puolesta olisin voinut lukea vaikka koko kirjan siltä istumalta alusta loppuun. Se jos mikä on onnistuneen kirjan merkki!? Lue meille äitikulta -blogi

Siskokset puutarhatonttuineen ovat seikkailleet Tiltu ja Lettu -kirjoissa Leikkimökin asukas, Joulujupakka ja Kadonneet puutarhatontut.

Taru Viinikainen (s. 1983) on ammatiltaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Oili Kokkonen (s. 1983) on kuvittaja ja taidekäsityöläinen, jonka sympaattinen kuvitus tavoittaa osuvasti Tiltun ja Letun maailman.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Aubert, Dany, kirjoittaja ; Leblanc, Catherine, kirjoittaja ; Tharlet, Eve, taiteilija ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Päiväkodin aloittaminen on jo ihan kulman takana, mutta Pikku Karhu ei ole siitä kovin innoissaan. ”En halua mennä päiväkotiin”, se mukisee. Pikkusiskosta sen sijaan olisi hurjan hauskaa pakata reppu, leikkiä kaiket päivät ystävien kanssa ja saada oma opettaja, joka lukisi kivoja tarinoita. ”Höh, Pikku Karhu saa kaiken”, sisko purnaa.

Äiti ja isä auttavat Pikku Karhua hellästi valmistautumaan päiväkodin aloitukseen. Lopulta Pikku Karhu vakuuttuu siitä, että ehkä päiväkoti sittenkin on oikea paikka sellaisille isoille kontioille kuin se itse on. Ja onneksi päiväkoti on niin suuri, että sinne mahtuvat Pikku Karhun kaveritkin.

Herkästi kuvitettu, hellyttävä kirja tukee pienten lasten elämän tärkeässä ja usein pelottavassakin virstanpylväässä lämpimästi ja kannustavasti.

Ranskalainen Catherine Leblanc on kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja, joissa käsitellään lasta kiinnostavia ja lapsen kasvua tukevia teemoja.

Ranskalais-saksalainen Eve Tharlet on kuvittanut satoja rakastettuja lastenkirjoja. Tekijäkaksikko on aiemmin julkaissut mm. kirjat Rakastatko minua, jos..., Kun minusta tuli isoveli ja Liian iso, liian pieni.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perheenjäsenet tutuksi muumien parissa!

Perheen pienimmät kokevat monia iloisia hetkiä selkeiden ja värikkäiden Muumi ja Pikku Myy -katselukirjojen parissa.

Joko tunnet muumiperheen ystävineen? Muumipeikon ja Pikku Myyn seurassa pienet lapset oppivat tunnistamaan ja nimeämään rakastettujen muumitarinoiden keskeiset hahmot. Samalla saadaan tietää kiinnostavia asioita perheenjäsenten ja ystävysten keskinäisistä suhteista. Lämpimästi vastaanotetussa Muumi ja Pikku Myy -sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet Värit, Tunteet ja Vuodenajat.

Riina ja Sami Kaarlan kuvittamat muumikirjat ovat saavuttaneet suuren suosion niin Suomessa kuin maailmalla. Lämpimän värikylläisin ja pehmeälinjaisin kuvin ne kunnioittavat Tove Janssonin tuotannon iloa, huumoria ja vastustamattoman positiivista filosofiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun Herra Hakkarainen eksyy huvituksiin, lukijakin pääsee hauskanpitoon
Herra Hakkarainen harhailee tivolissa, seuraa urheilukilpailuja, käy kirjastossa, laskee mäkeä ja lekottelee uimarannalla. Mutta umpiunessa, totta kai. Siksi Hakkaraiselta jää paljon hauskaa huomaamatta - näkeekö hän jäätelökojun, lennokin tai kitaransoittajan? Eipä tietenkään, ja lukijalta kysytäänkin hyviä hoksottimia, jotta hän löytää kaiken sen kiinnostavan, minkä ohi Tassulan tunnetuin unissakävelijä kulkee.

Hilpeän ja jännittävän Etsi ja löydä -kirjan parissa tarkkasilmäinen lukija viettää monta hauskaa hetkeä.

Tallennettuna: