Huom! Keskipohjanmaa- ja ÖT-lehtiä ei pysty lukea etänä ePress-etälehtipalvelun päättymisen takia 31.5.2024 jälkeen.

Haku

Uutuudet, vko 31/2020

Uutuudet ajalta: 27.7.2020 - 2.8.2020

Muokattu: 26.8.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haitallinen narsismi kuormittaa ja vammauttaa ihmissuhteita helposti. Uhrin osaan joutuneen asema on tukala - oma elämä typistyy, ja vaikka ongelmat uskaltaisikin tunnustaa itselleen, keinoja kipeän tilanteen muuttamiseen voi olla vaikea löytää.

Jenni Kiviniemi avaa teoksessaan läheisen narsismin kuormittavuutta ja tarjoaa välineitä oman tilanteen tunnistamiseen ja vapauttavaan muutokseen. Kiviniemi, joka on törmännyt asiaan myös omassa elämässään, auttaa nyt ammattilaisena asian kanssa kamppailevia.

Toista ihmistä ei voi muuttaa, mutta rehellisyys itseä kohtaan johdattaa eteenpäin. Elämänilo ja mielekkyys saavat jälleen tilaa, kun astumme narsismin varjosta itse oman elämämme ohjaksiin.

Jenni Kiviniemi on ratkaisukeskeinen terapeutti ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Hän on perehtynyt lähisuhdeväkivaltaan ja narsismia lähisuhteissa kokeneiden auttamiseen. Kiviniemi asuu Helsingissä.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuleeko onni uunimakkarasta ja suru kapulan kuukahtamisesta? Voiko Supermarsukin tuntea kateutta?

Alkoiko aamu väärällä jalalla? Supermarsu pelastaa päiväsi, oli se sitten iloinen, surullinen tai kummallinen! Humorististen ja asiantuntevien tekstien kautta opit tunnistamaan ja nimeämään tunteita, sekä omiasi että toisten. Bonuksena ohjeet itse askarreltavaan raivomittariin ja tunnenaamariin.

Jättiläismarsu ja Supermarsu-Emilia lähtevät marsutaksilla tutustumaan erilaisiin tunteisiin, ilosta ikävään ja rohkeudesta raivoon. He kohtaavat mm. rakasta kännykkäänsä surevan Kirsikan, äkki-ihastuneen Rasviksen ja esiintymisjännitystä potevan rehtorin.

Aiemmin ilmestyneet Supermarsun Rohkeuskirja ja Supermarsun kirja ystävyydestä ovat saaneet runsaasti lukijoita helposti lähestyttävinä lasten self-help-oppaina.

"On virkistävää saada lukea ääneen kirjaa, joka naurattaa aidosti myös aikuista lukijaa."

Lue meille äitikulta kirjasta Supermarsu ja roskaavat ryökäleet.

"Supermarsu on ehkä parasta, mitä kotimaisesta lastenkirjallisuudesta löytyy."

Taidekoti

Paula Noronen on suosittu lastenkirjailija ja tv-persoona. Supermarsu-kirjojen lisäksi hänen helppolukuinenYökoulu-sarjansa on saanut paljon lukijoita.

Terese Bast on monipuolinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka kädenjälki on tuttua lukuisista hienoista lastenkirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Idiootit ympärilläni -teoksen kirjoittaja Thomas Erikson kertoo, miten takaiskusta saa versomaan menestystä!

Ongelmia töissä tai kotona, taloudellisia tappioita, rakkaussuruja, hulluja naapureita, riiteleviä ystäviä... Kaikkien tielle osuu vastoinkäymisiä, jotka saavat elämän tuntumaan loppumattomalta ylämäeltä.
Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa - eikä se ole vastaantuleva juna. Käytännönläheisellä tavallaan Thomas Erikson kertoo erilaisista tavoista kohdata haastavat tilanteet. Miten sopeutua siihen, että ongelmat kuuluvat elämään? Miten parhaiten selvittää punaisen, keltaisen, vihreän ja sinisen käyttäytymismallin tyypilliset vastoinkäymiset? Kuinka vastoinkäymisen saa versomaan menestystä?

Thomas Eriksonin kirjat idiooteista, kehnoista pomoista, laiskoista alaisista ja psykopaateista ovat auttaneet miljoonia lukijoita 40 kielellä ymmärtämään paremmin erilaisia kommunikaatio- ja työskentelytapoja. Suomessa Eriksonin kirjoja on myyty jo yli 200 000 kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tunnetko sisäisen kriitikkosi? Sen äänen mielessäsi, joka arvostelee tekemisiäsi alituiseen eikä tunnu hiljenevän, vaikka tahtoisit? Miksi ajatuksemme eivät ole ystäviämme vaan syyttävät meitä? Mistä löytyy onnellinen ja vapaa, merkityksellinen elämä?

Kesytä kriitikkosi kertoo, miten tietoisuuden ja myötätunnon avulla on mahdollista muuttaa sisäistä vuoropuheluaan ja suhtautumista itseensä. Mielestään voi tehdä ystävänsä. Asiat sujuvat silloin helpommin ja voi jättää hyvästit kuormittavalle täydellisyyden tavoittelulle.

Käytännön harjoitukset ja vinkit auttavat muuttamaan sisäisen kriitikon ääntä lempeämmäksi. Silloin elämään avautuu iloa, vapautta ja rakkautta - aidon itsen voimaa.

Taina Laane on positiivisen psykologian asiantuntija, kouluttaja ja kirjailija. Hän on aiemmin julkaissut mm. teokset Äidinhoitokirja (2019), Vahvuutena herkkyys (2019) sekä Unen lahjoja (2018).

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Hellsten, Tommy, toimittaja, kirjoittaja, ; Tuomikoski, Tiina, toimittaja, kirjoittaja ; Hentilä, Aku, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yhden havahduttaa äkillinen elämänkriisi, toinen huomaa ajan myötä, että elämä ei tunnu enää omalta. Voiko elämää ja omaa itseään muuttaa, ja mitä aito muutos tarkoittaa? Kuinka irrottautua tutusta mutta toimimattomasta? Mitä muut sanovat, entä jos läheisiin sattuu? Onko jokaisella oikeus pyrkiä rehellisesti kohti omannäköistä elämää?

Tässä kirjassa joukko rohkeita ihmisiä kertoo elämäänsä myllertäneestä sisäisestä muutoksesta. Viimeistään silloin, kun paikalla pysymisestä tulee tuskallista, kannattaa antautua muutokseen. Samastuttavat tarinat saavat näkökulmaa terapeutti Tommy Hellstenin kirjoittamista jaksoista, joissa pohditaan muutoksen ja merkityksellisyyden teemoja.

Tommy Hellsten on suosittu kirjailija, terapeutti ja kouluttaja. MuM Tiina Tuomikoski on asiantuntija, Ihminen tavattavissa -terapeutti, työnohjaaja ja psykodraamaohjaaja. He ovat aiemmin kirjoittaneet yhdessä Ihminen tavattavissa -mentoreiden kanssa teoksen Minuiksi (2016). Tässä teoksessa oman muutostarinansa kertoo kahdeksan kirjoittajaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Matkalla uuden ajan miehisyyteen​

Mitä on olla mies nykymaailmassa? Miten mies saa yhteyden luontoon, kasvaa ihmissuhteissaan, oppii puhumaan tunteistaan, mutta voi olla samalla oma itsensä?

Kirjassa Teemu kertoo hyvinvoinnin tärkeimmistä elementeistä - juuri niistä asioista, joissa ovat kasvun ja elinvoiman mahdollisuudet.​

Miehen puhetta miehelle!​

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kristitty kirjailija-terapeutti Salme Blomster avaa elämän varjoja ja valoja moniulotteisesti ja nykyihmisen kipukohtiin pureutuen. Henkilökohtainen lähestymistapa, raikas raamatunopetus ja omaelämäkerrallinen ote tempaavat mukaansa. Vaikka ihmiselämä on palasista koottu, kokonaiskuva on kaunis.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onnellisuustutkija Markku Ojanen on koonnut yhteen elämän hyvät rakennuspuut, joita käyttämällä elämästäsi on mahdollisuus tulla jotakin vieläkin parempaa ja onnellisempaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Saari, Juho, kirjoittaja ; Eskelinen, Niko, kirjoittaja ; Björklund, Liisa, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso, elämänlaatu ja elintavat ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen. Suomalaisten keskuudessa on ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiviä ryhmiä, joiden toimintakykyjä edellisten sukupolvien valinnat kuormittavat. Muun yhteiskunnan vaurastuessa heille kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka tämä kierre saataisiin katkaistua?

Raskas perintö -kirjassa sukupolvelta toiselle siirtyvää huono-osaisuutta lähestytään sosiaalitieteellisestä ja yhteiskuntapoliittisesta näkökulmasta. Samalla kartoitetaan ylisukupolvisen huono-osaisuuden katkaisussa käytettäviä toimintamalleja. Millaisten konkreettisten toimenpiteiden avulla tähän päämäärään voitaisiin päästä, ja millaiset palvelut ovat osoittautuneet vaikuttavimmiksi?

Raskas perintö soveltuu kurssikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se on pysäyttävää luettavaa kaikille suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erityistä hoivaa tai hoitoa tarvitsevan lapsen tarpeet vaikuttavat merkittävästi lapsen vanhempien ja koko hänen perheensä elämään. Lapsen asioista huolehtiminen, yhteydenpito hoitoon osallistuviin tahoihin ja päivittäiset hoitotoimet vaativat vanhemmilta paljon voimavaroja.

Ulla Anttilan teos tarjoaa erityislapsen vanhemmille keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja jaksamisen vahvistamiseen. Teos tunnistaa vanhempien kuormituksen moni-ilmeisyyden ja syyt. Se kannustaa tietoiseen huolehtimiseen omasta hyvinvoinnista samoin kuin lapsen ja omien oikeuksien selvittämiseen. Kun vanhemmat voivat hyvin, koko perhe voi paremmin.

Kirja on suunnattu erityislasten vanhemmille, mutta siitä on hyötyä myös erityislasten perheiden kanssa työskenteleville ja kaikille muillekin, jotka miettivät erityislasten ja heidän perheittensä hyvinvointia (hallinnossa, eri palveluissa, aikuiskoulutuksessa).

Ulla Anttila on kehitysvammaisen aikuisen tyttären äiti, sosiaalipsykologi, kognitiivinen lyhytterapeutti ja ratkaisukeskeisen psykoterapian opiskelija. Hän on myös sotatieteiden tohtori. Anttila toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 1991-2007 ja on toiminut mm. eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtajana ja Autismi- ja Aspergerliiton varapuheenjohtajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 11

Dinosaurukset : pikkujättiläinen Näytä tarkat tiedot

Dinosaurs : a children's encyclopedia, suomi
Kirja
Niemi, Marko, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

DINOSAURUKSET - Pikkujättiläinen paljastaa kaiken tietämisen arvoisen dinosauruksista ja muista esihistoriallisista eläimistä.

Kirja sisältää satoja todenmukaisia digitaalisia jäljennöksiä maapallon ihmeellisimmistä eläimistä ja vie lukijan menneisyyden uskomattomaan maailmaan.

Tutustu suurimpiin, eriskummallisimpiin ja mahtavimpiin eläimiin, joita maapallolla on koskaan kävellyt, uinut tai lentänyt.

Kirja esittelee eläinkunnan koko historiaa maapallolla varhaisten valtamerien hirvittävistä jättiläisskorpioneista aina jääkautisiin mammutteihin, jotka kivikauden ihmiset tuhosivat maan päältä.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Marmot, Michael, kirjoittaja ; Lempinen, Ulla, kääntäjä ; Tielinen, Kirsimarja, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Terveyskuilu muuttaa radikaalisti käsityksiämme siitä, mikä kaikki vaikuttaa uuden tutkimustiedon perusteella ihmisten terveyteen.

Kun uusi sotekierros alkaa ja asiaa puidaan taas päi­vittäin tiedotusvälineissä, on kirja välttämätöntä luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita, mihin suuntaan Suo­men terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa viedään.

Kirja on myös tärkeä varoitus, mitä voi tapahtua jos Suomen terveys-­ ja sosiaalihuoltoa muutetaan Britanni­an ja Yhdysvaltojen suuntaan. Glasgow'ssa köyhimpien asuinalueiden miehet kuolevat keskimäärin 28 vuotta nuorempina kuin varakkaimpien kaupunginosien mies­puoliset asukkaat. Yhdysvaltalaiset käyttävät tervey­denhuoltoonsa yli kaksi kertaa enemmän varoja kuin suomalaiset, mutta saavat tällä rahalla WHO:n mukaan vasta maailman 63. parhaan terveydenhuoltojärjestelmän.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Triggerpistehieronta on tutkitusti tehokas kivunhoitokeino, joka helpottaa niin migreeniä, selkäkipua kuin rasitusvammojakin.

Toisinaan kivun juuret ulottuvat lihaskovettumiin ja sidekudoksiin toisella puolen kehoa. Triggerpisteiden löytäminen ja hoitaminen lievittää särkyä merkittävästi ja jopa estää kipua palaamasta.

Tämän oppaan yksityiskohtaiset kuvat auttavat tunnistamaan ja löytämään triggerpisteitä. Luotettavan ammattilaisen neuvojen avulla saat itsehoidosta mahdollisimman paljon irti. Säännöllinen triggerpis-tehieronta voi tuoda välittömän ja pitkäaikaisen helpotuksen sinullekin.Hoida kroonisia tai toistuvia kiputilojasi itse, niin elämäsi helpottuu.

Amanda Oswald on huipputason triggerpiste-hieroja ja Lontoon Harley Streetillä sijaitsevan Pain Care Clinic -klinikan perustaja.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suolistossamme asuu mikrobeita enemmän kuin ihmisessä on soluja. Suolistomikrobeista kannattaa pitää huolta, sillä niillä tiedetään olevan merkittävä vaikutus hyvinvointiimme.

Satu Pekkala kertoo teoksessaan havainnollisesti ja tutkittuun tietoon perustuen suolistomikrobien merkityksestä terveydelle. Miksi ne ovat niin tärkeitä ja mihin kaikkeen ne vaikuttavat? Mitä oikeastaan tarkoittaa suolisto ”toisina aivoina” ja mitä tiedetään suolistomikrobien ja eri sairauksien suhteesta? Miten ravinto ja elintavat vaikuttavat mikrobistoon?

Teoksessa on runsaasti hyödyllisiä vinkkejä siihen, mitä voi ja kannattaa tehdä, jotta suoliston mikrobit voisivat mahdollisimman hyvin.

Satu Pekkala on filosofian tohtori ja akatemiatutkija Jyväskylän yliopistossa ja bakteriologian dosentti Turun yliopistossa. Hän tutkii ryhmänsä kanssa suolistomikrobien yhteyttä kansansairauksiin, mm. diabetekseen ja lihavuuteen.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Kirja
Mitton, Tony, kirjoittaja ; Parker, Ant, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suihkukone rullaa kiitoradalle. Lomalento aurinkoon on valmiina lähtöön. Napsauta siis istuinvyö kiinni klik-klak ja ota mukava matkustusasento. Lennokkaan reissun päätteeksi tutustutaan lentokonesanastoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roskasta ruoaksi - vihannesten uusi elämä

Oiva opaskirja kertoo, miten vihannesjätteistä voi kasvattaa uutta satoa.
Vihannesten varsia, naatteja ja siemeniä ei kannata heittää pois, vaan ne voidaan kasvattaa uudelleen.

Kirja opastaa, miten hyödyntää kasvien osat, jotka tavallisesti päätyvät jätteeksi; ruukkusalaatin pohjat, sipulin kannat, avokadon siemenet, nuutuneet sellerinvarret, itäneet valkosipulinkynnet, purjon juuret, yrttien varret... Kirja antaa jatkokasvatusohjeet yli kahdellekymmenelle vihannekselle.

Käsikirja jokaiselle, joka haluaa vähentää ruokahävikkiä ja säästää selvää rahaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lemmikki - Suuri Lemmikkikirja esittelee kattavasti Suomen yleisimmät ja koko joukon hieman harvinaisempiakin lemmikki- ja kotieläimiä neitokakadusta angorakaniin ja ankasta alpakkaan.

Koko perheen tietokirja sopii myös perheen pienimmille suurikokoisten kuviensa ja selkeäkielisen tekstinsä puolesta. Opi kunkin eläinlajin vaatimasta hoidosta ja huolenpidosta sekä lemmikki- tai kotieläimen tarvitsemasta tilasta ja ravinnosta.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Kirja
Lassenius, Veronica, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veronica Lasseniuksen Makukamut on tutkimusretki makuaistin saloihin. Makukamuja on viisi, ja niistä jokaisella on omat erityispiirteensä. On makea, suolainen, hapan, karvas ja umami. Mistä ruuista ne kaikki voi löytää ja miten erilaisia makuja voisi yhdistellä? Tämä innostava kirja auttaa lapsia tutustumaan omaan makuaistiinsa ja makueroihin. Makukamut rohkaisee lapsia myös kokeilemaan uusia makuja. Kirja sisältää kokeilu- ja maistamisehdotuksia.
Makukamut on tietokirja ruuasta ja makuaistista ja siitä, miten jokainen voi oppia tunnistamaan omat makusuosikit ja oppia uusia.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ruokaa pienellä budjetilla on täydellinen keittokirja sinulle, joka haluat syödä hyvin ja säästää niin luontoa kuin rahaakin. Tämä erityisesti sinkkutalouksille suunnattu teos esittelee 20 neljän aterian viikkoruokalistaa. Ruokahävikki jää minimiin, kun hyödynnät ostamiasi ruoka-aineita peräkkäisinä päivinä ohjeiden mukaisiin aterioihin. Teos on ollut myyntimenestys Pohjoismaissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hellapoliisin uusi vaihekuvitettu leivontaan ja jälkiruokiin keskittyvä kirja innostaa aloittelijankin herkkujen äärelle. Nimestään huolimatta kirja on mainio opas kaiken ikäisille.

Seuraa vaihe vaiheelta eteneviä kuvasarjoja alusta loppuun ja onnistut varmasti!

Hellapoliisi on tuttu netistä jo vuodesta 2005. 400 000 lukijaa etsii kuu-kausittain inspiraatiota ja reseptejä Hellapoliisin reseptiarkistoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rembrandt - Tottelematon kertoo Rembrandt Harmenszoon van Rijnin merkillisen tarinan. Ensin kymmenlapsisen myllärinperheen toiseksi vanhin vesa nousee nopeasti 1600-luvun Hollannin taiteen huipulle. Ja sitten kaikkien ihailema, vauras ja ahkera taidemaalari luisuu hitaasti paraatipaikalta köyhyyteen, taidemaailman vieroksumaksi kummajaiseksi. Taiteilijalla oli kuitenkin vielä kaiken menettäneenäkin jäljellä yksi ylittämätön valttikortti:
maalaamisen ylivertainen lahja ja usko taiteen voimaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 23

Fortnite Battle Royale : salaisuuksien kirja : mega Näytä tarkat tiedot

Independent & unofficial guide to Fortnite, suomi.
Kirja
Collins, Barry, toimittaja ; Haapasalo, Jade, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Bestseller Fortnite Suuren pelikirjan tekijöiltä täysin uusi Salaisuuksien kirja, joka avaa pelin uusimmat ominaisuudet ja salaisuudet!

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Kirja
Ovaskainen, Viljami, kirjoittaja ; Ovaskainen, Minna, kirjoittaja ; Valthier, Baptiste, valokuvaaja ; Valthier, Babtiste, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten kivikaudella asuttiin ja miten keskiajalla elettiin? Miten liikenne eli autot, junat ja lentokoneet ovat kehittyneet ja miten hevosista vähitellen luovuttiin kulkuneuvoina?

Milloin tulivat ensimmäiset tietokoneet ja kännykät ja millaisia ne olivat eri vuosikymmenillä? Millaista oli koulussa ja millaisia leikkejä lapset leikkivät eri aikoina? Mitkä olivat viihteen ja lasten ja nuorten kulttuurin tärkeimmät tapahtumat, suosituimmat kirjat, äänilevyt ja elokuvat?

Aikamatka Suomessa - Lasten pikkujättiläinen kertoo kivikaudesta tähän päivään asti Suomen historian lapsille sopivassa muodossa.

Esihistoriallinen aika muodostaa ensimmäisen ja keskiaika, Ruotsin suurvalta-aika ja kustavilainen aika kirjan toisen osion. Suomen suuriruhtinaskunnan aika esitellään kirjan kolmannessa ja itsenäisen Suomen aika neljännessä osiossa. Itsenäisen Suomen aika esitellään laajimmin, vuosikymmenittäin.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Samin kotona hajoaa yhtä sun toista, mutta kuka onkaan oikeasti syypää? Kissa saa usein syyt niskoilleen, mutta kerran rikkojana on myös äiti!

Tallennettuna:
Hakutulos 26

Syitä itkeä julkisesti Näytä tarkat tiedot

The places I've cried in public, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Se näytti rakkaudelta.
Se tuntui rakkaudelta.
Mutta tämä ei ole rakkaustarina.

Amelie tutisee keskellä yötä vanhalla penkillä, siellä missä kaikki alkoi, ja yrittää tajuta mitä oikein tapahtui.

Kaikki alkoi Amelien uuden koulun kykyjenetsintäkilpailuista, joissa hän valloitti lauluntekijätaidoillaan niin yleisön kuin rock-bändin hurmurisolistin, Reesen. Aluksi kaikki meni kuin lauluissa. Mutta kuuluuko rakkauden todella sattua niin lujaa?

Pyyhkiäkseen kyyneleensä ja päästäkseen eteenpäin Amelie käy läpi heidän tarinaansa niiden paikkojen kautta, joissa hän päätyi itkemään julkisesti.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eeden 2
Kerrickin johdolla ihmiset ovat tuhonneet Alpeasakin, jilaneiden kaupungin. Voitto osoittautuu kuitenkin vain väliaikaiseksi, sillä valtameren toisella puolella jilanet havittelevat kostoa ja suunnittelevat kaupunkinsa takaisinvaltausta. Vainte, ikuista vihaa vannova jilaneiden komentaja, ei aio hellittää ennen kuin viimeinenkin ihminen on hävitetty.

Yhdessä puolisonsa Armunin kanssa Kerrick kohtaa mahdottomalta tuntuvan tehtävän joutuessaan keksimään, miten voisi pelastaa ihmiset vääjäämättömältä tuholta. He löytävät uusia ystäviä pohjoisesta, mutta onko näistä apua jilaneita vastaan? Kaiken aikaa yhä pidemmäksi ja kylmemmäksi käyvät talvet uhkaavat niin ihmisiä kuin matelijoitakin.

Talvi Eedenissä on jatkoa teokselle Eedenistä länteen. Harry Harrison (1925-2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Vaihtoehtohistoriallinen Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Hunter, Erin, kirjoittaja ; Sironen, Nana, kääntäjä,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Soturikissat
Kertomuksia klaaneista on toinen Soturikissat-novellikokoelma, joka sisältää kolme kiehtovaa, itsenäistä seikkailua klaanikissojen maailmasta:

Tiikerikynnen raivo: Tiikerikynsi on häädetty petturina Myrskyklaanista, ja hän janoaa kostoa entisille klaanitovereilleen. Ensin hänestä on kuitenkin tultava päällikkö, Varjoklaanin Tiikeritähti.

Lehtilammen toive: Lehtilampi on aina tiennyt, että rakkaus ei kuulu parantajien elämään. Mutta sitten hän rakastuu Tuuliklaanin Varissulkaan. Salatakseen heidän yhteiset pentunsa Myrskyklaanilta hän tarvitsee apua sisareltaan Oravaliidolta ja ehkä myös Tähtiklaanilta...

Kyyhkysiiven hiljaisuus: Synkkä Metsä on voitettu - mutta Kyyhkysiiven yliluonnolliset kyvyt ovat kadonneet. Miten hän sopeutuu elämään tavallisena soturina?

Kirjan tarinat sijoittuvat ensimmäisten neljän Soturikissat-saagan ajalle. Kirja sopii luettavaksi Tähtien enne -saagan jälkeen.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinhoitola Pehmo 2
Varoitus: Eläinhoitolassa riehuu hirveä tauti!

Eläinhoitola Pehmo ajautuu kaaoksen partaalle, kun potilaat alkavat saada outoja oireita. Helppolukuinen kirjasarja on täynnä hauskoja käänteitä ja söpöjä pehmoja (sekä rähmää ja paiseita).

Taloyhtiön kellariin perustetussa pehmoeläinhoitolassa on kerrankin rauhallista... kunnes pehmot alkavat yksi kerrallaan sairastua. Kohta tauti tarttuu jo yhteen hoitajaankin!

Kaiken lisäksi ylilääkäri Lilja on lähtenyt ratsastusleirille ja jättänyt hoitolan perushoitaja Helmin vastuulle. Pystyvätkö lapset taltuttamaan yhä hirveämmäksi äityvän pumpuliruton?

Vuokko Hurmeen kirjoittama Eläinhoitola Pehmo on helppolukuinen ja viihdyttävä sarja, joka vetoaa kaikkiin pehmoeläinten ystäviin. Tiina Konttilan piirtämät pörröiset pehmot ovat höpsöjä, hellyttäviä ja hurjiakin persoonia.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pentti valitaan ihan vahingossa ämpärijonosta presidentiksi, sillä edellinen lähtee maalivahdiksi NHL:ään. Pentti muuttaa vaimonsa kanssa presidentilliseen kaksioon Kuopion keskustassa ja alkaa perehtyä uuteen hommaansa. Yksi tärkeimmistä presidentin tehtävistä tuntuu olevan valtiovierailujen tekeminen. Naapurimaiden hallitsijoilla vain tuntuu olevan aika lailla kiireitä juuri nyt. Mitä ihmeen tekemistä Pentti sitten keksii?

Hulvattoman hauska ja lennokas tarina Pentistä, joka ei hermoile tippaakaan uuden työtehtävänsä edessä. Markus Ikolan vetävän tekstin on kuvittanut humoristiseen tyyliin Tiina Konttila.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Melina ja hänen hevoshullu ystävänsä Pelle odottavat innoissaan kesäloman alkamista ja päiviä talleilla hevosia hoitamassa ja ratsastamassa; se toisi tullessaan kaikkea kivaa. Heidän korviinsa kantautuu yllättäen kaamea uutinen: Kaviolan ratsastuskoulu on myynnissä ja tallin paikalle on suunnitteilla asuntoja ja supermarket! Minne he nyt menevät ratsastamaan, kun lähimmälle tallille on pitkä matka, ja sen tunnit ovat jo aivan täynnä!
Melina on jo vaipua epätoivoon, kun pelastaja saapuu yllättävältä taholta. Koko Melinan elämä keikahtaa päälaelleen. Kuka on tämä salaperäinen henkilö, joka ostaa Kaviolan ratsastuskoulun ja pelastaa kaikkien heppatyttöjen kesän?

Edellisessä Kaviolan ratsastuskoulun heppaseikkailussa Kiiraa ärsyttää, kun tallille tulee uusi tyttö, joka omii hänen suosikkihevosensa Boleron varsan. Asta Ikosen kirjoissa oikeus voittaa aina ja tytöt oppivat ratkaisemaan ongelmat puhumalla.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sarasvatin hiekkaa 2
6600-luku eKr. Kalastaja Manno Ann kohtaa salaperäi­sen, mereltä tulleen naisen, juuri ennen kuin koko hä­nen maailmansa mullistuu. Alkaa seikkailu, joka johtaa Manno Annin unohtumattomille tutkimusretkille.

Oma lähitulevaisuutemme, Grönlanti. Ilmaston­ muutoksesta johtuva tapahtumien vyöry uhkaa tuhota kaiken sen, minkä varaan ihmiskunta on elämänsä raken­tanut. Ihmiskunnan kohtalo on jäätutkija Susan Chengin, toimittaja Pierre Chamberlainin ja muiden jäänmurta­ ja Polar Princessille pelastuneiden ihmisten varassa. He yrittävät toteuttaa äärimmäisen vaarallisen operaation ve­den alle jääneessä ja jäävuorien saartamassa New Yorkissa.

Risto Isomäen huikea ekologinen trilleri on itsenäinen jatko­-osa hänen tunnetuimmalle kirjalleen Sarasvatin hiekkaa. Kylmäävän todentuntuisen katastrofin rinnal­la kulkee kertomus merenneidosta ja kalastaja Manno Annista, johon perustuvat myöhemmät kertomukset kristittyjen Nooasta, hindujen Manusta ja sumerilaisten Oanneksesta.

Vedenpaisumuksen lapset on paitsi monitahoinen jän­nityskertomus, myös vangitsevan kaunis ja kauhistuttava kuvaus jäätiköistä ja luonnonvoimista. Myyttiset tarinat yhdistyvät eloonjäämiskamppailuun luonnonkatastrofin keskellä.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Teea on kuolettavasti lätkässä luokan komeimpaan jätkään, ja nyt unelma omasta poikaystävästä tuntuisi käyvän toteen - mikäli hän täyttäisi vain yhden ehdon. Pexi ei halua likkakaverikseen tyttöä, joka harrastaa hevosia. Mutta jos Teea luopuu hevosharrastuksestaan ja etenkin pienhevostammastaan Lakusta, niin sitten asiaa voidaan harkita.

Pexi antaa Teealle keltaisen tekstiiliriimun, joka sopii Lakun päähän kuin nakutettu. Mutta voisiko Teea luopua rakkaasta hevosestaan? Hän päättää tuunata riimusta maailman hienoimman tekeleen yhdessä kaverinsa Eevin kanssa. Kunhan Pexi näkisi lahjariimunsa sädehtivän Lakun päässä, hän ei voisi mitenkään vaatia tamman myymistä.

Marvi Jalo on suomentaja, toimittaja ja kirjailija, joka on kuulunut Suomen luetuimpiin nuortenkirjailijoihin jo yli 30 vuoden ajan. Hänen tuotantonsa koostuu enimmäkseen nuorille suunnatuista hevos- ja koirakirjoista, joita hän on kirjoittanut myös yhdessä sisarensa Merja Jalon kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onko sinulla lemmikkieläin? Onko sinulla kissa? Aiotko hankkia kissan?
Tämä on Tiku on kirja kaikille eläinten ja ennen muuta kissojen ystäville.
Hauskoja, sykähdyttäviä kertomuksia ja tapauksia kissan elämästä. Kirja lopussa myös pieni vinkkiosio kissan pitoon. Mikä tuo häntä on? Nuo neljä tassua? Karvaiset korvantöröt? Täältä se saapuu. Tämä on Tiku.

Kirjoittanut omiin ja perheen kokemuksiin nojautuen Markku Kaskela, kuvittanut Jussi Kaakinen. 'Jos minä en haise kissanruualle ja jompikumpi se meistä on, niin kumpi?' Tämä on Tiku on Markku Kaskelan kuudes lastenkirja. Sen lisäksi hän on kirjoittanut useita runokokoelmia ja tietoteoksia. Lasten romaani 'Puistolan vihreät kunnaat' voitti vuonna 2008 Arvid Lydecken -palkinnon. Viime vuonna Kaskelan ja Tomi Kontion toimittama 'Vaelluksia
Italiassa' voitti Vuoden matkakirja - palkinnon.

Jussi Kaakinen on monipuolinen kuvittaja joka on kuvittanut niin tieto-, oppi- kuin lastenkirjoja. Kaakisen kuvituksia on palkittu mm. Asiago-postimerkkikilpailussa vuonna 2017. Hänen kuvittamansa lasten tietokirja Poliisiasema oli Rudolf Koivu -palkintoehdokkaana vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositarinaan perustuva jännittävä viihderomaani naisesta, jonka rohkeus ja neuvokkuus tekivät hänestä yhden toisen maailmansodan suurimmista sankareista.

Nancy Wake toimi toisen maailmansodan jälkipuoliskolla brittien agenttina. Hänestä tuli Ranskan vastarintaliikkeen johtohahmo ja eräs liittoutuneiden palkituimmista toisessa maailmansodassa palvelleista naisista.
Natseille hän oli varjoissa liikkuva aave, ”Valkoinen hiiri”, Gestapon innokkaimmin etsimä etsintäkuulutettu, jonka löytämisestä luvattiin viiden miljoonan frangin palkkio.

Vuonna 1944 Nancy Wakesta tuli Lontoon ja kapteeni Henri Tardivatin johtaman maquis-ryhmän välinen yhteyshenkilö. Hän koordinoi vastarintaliikkeen toimintaa ennen Normandian maihinnousua ja rekrytoi jäseniä liikkeeseen. Wake myös johti hyökkäyksiä saksalaisten asemiin ja Gestapon Montluconissa sijainneeseen paikalliseen päämajaan.
Henkeäsalpaava romaani kertoo naisesta, joka on uhkarohkeasti päättänyt pelastaa rakastamansa miehen, kääntää sodan kulun ja kostaa verisesti Ranskaa miehittäville saksalaisjoukoille.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjastonhoitaja Hannan parisuhde on kariutunut, ja exän uusi tyttöystävä on jo raskaana. Hanna on kyllästynyt sinkkuelämään. Hän haluaa naimisiin. Ja mieluiten ihan heti. Hannan rakkain ystävä Hilla on myös sinkku.
Röntgenhoitajana työskentelevällä Hillalla ei ole kiire mihinkään, ei edes avioon. Hän uskoo, että se oikea ilmaantuu aikanaan, jos niin on tarkoitettu. Kaksikolla on edessä kuuma ja yllätyksellinen kesä, joka muuttaa monta asiaa heidän elämässään.
Rakkauslukko on hyväntuulinen kirja ystävyydestä, rakkaudesta ja ihmissuhteista.

Kirjoittaja Ulla-Mari Kivi on kirjastotoimenjohtaja Alavieskasta.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Unohtumaton romaani elämän koettelemista ihmisistä ja kaiken voittavasta sinnikkyydestä

Lori Lansensin Pitkä tie kotiin on tarina rakkauden ja muistin voimasta sekä kahdesta ihmisestä, jotka muuttavat toistensa elämän pysyvästi.

Sharla Cody on vasta viisivuotias, mutta hän on kokenut jo paljon. Elämä vaikeutuu entisestään, kun hänen äitinsä häipyy maisemista kesäksi ja jättää Sharlan iäkkään naapurin ovelle. Vaikka Sharla ei ole sellainen enkeli lapseksi kuin seitsenkymppinen Addy Shadd toivoisi, syntyy näiden kahden yksinäisen sielun välille pian syvä yhteys.
Sharlan läsnäolo tuo yllättäen Addyn mieleen hänen oman lapsuutensa entisten orjien perustamassa Rusholmen kylässä: hänen perheensä, ensirakkautensa ja kivuliaan koettelemuksen, jonka seurauksena Addy joutui jättämään kotinsa iäksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maria Kallio 15
Odotettu uusi Maria Kallio -romaani!

Maria Kallion kissa tuo emännälleen ulkoa oudon syntymäpäivälahjan. Miten ihmisen korva on joutunut poliisin pihapiiriin? Kallion tiimi saa selvitettäväkseen maahanmuuttajataustaisen nuoren miehen surman. Onko kyseessä viharikos? Kun raiskauksesta epäilty irakilaistaustainen mies vapautetaan odottamaan oikeudenkäyntiä, alkaa sometrollaus, maalitus ja ilmestyy valetwittertilejä.

Kohteeksi joutuu myös poliisi ja Maria Kallion ryhmä. Vuosien takaisen taaperon katoamisen jälkikaiku sekoittaa tutkimuksia entisestään. Mutkikas ja poliittisesti tulenarka rikosvyyhti saattaa jopa Marian lapset uhanalaiseksi. Kuka on valmis menemään pisimmälle suojellakseen omaa jälkikasvuaan?

Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija-romaaneistaan. Hän on kirjoittanut myös useita dramaattisia perhe- ja avioliittoromaaneja ja jännitysnovelleja. Lehtolaista on käännetty 29 kielelle - Yhdysvalloissa vain Jo Nesbo on häntä käännetympi pohjoismainen jännityskirjailija.

Tallennettuna:
Hakutulos 39

Miina Mylläkkä on täystuho Näytä tarkat tiedot

Penny Dreadful is complete CATastrophe, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina Mylläkkä 2
Kun Miinan koululuokkaan otetaan lemmikkirotta, joka karkaa käsistä, koko homma karkaa käsistä. Toisena päivänä koulussa esitellään jännittäviä esineitä, ja Miina päättää ryhtyä naapurustossaan arkeologiksi jokseenkin tuhoisin seurauksin. Sitten mummi kaatuu Miinan virittämään rosvoansaan ja joutuu sairaalaan, ja Miina järjestää kaamean kattikatastrofin.

Mutta mikään näistä ei ole oikeastaan Miinan vika: hänelle vain aina sattuu ja tapahtuu!

Miina Mylläkkä -kirjojen kirjoittaja Joanna Nadin on pieni, hauska, fiksu, salakähmäinen ja musikaalinen. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli uimavalvojana, radion uutistenlukijana, vanhainkodin siivoojana ja jonglöörinä.

Kuvittaja Jess Mikhail haluaa hauskoilla hahmoillaan saada ihmiset hymyilemään. Hän asuu pikkuisessa asunnossa pikkuisen koiransa kanssa ja tykkää penkoa eriskummallisia esineitä kirpputoreilta.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Allu 5
Nyt otetaan sirkustaidoista mittaa!

Kuinka ison sirkuksen voi yksi karannut apina aiheuttaa? No aikamoisen, kun Allu kavereineen lähtee takaa-ajoon. Allu-kirjat ovat 6-9-vuotiaiden suosikkeja, täydellinen yhdistelmä ystävyyttä, hauskaa ja jännää.

Kuoppakylässä vierailevan sirkuksen apina ottaa omaa lomaa. Se saa koko kylän sekaisin ja ajaa konstaapelin hulluuden partaalle. Samaan aikaan kun kaikki pidättävät hengitystään saadaanko vintiö kiinni, pitää Allun ja Aapon myös jännittää, onko heille syntymässä sairaalassa uusi pikkusisko vai -veli.

Allu-kirjat ovat nappivalinta itse lukevalle lapselle. Nokkelien juonenkäänteiden, leikkisän sanailun ja hupaisien väärinymmärrysten äärellä sivut kääntyvät tiuhaan ja aikuisenkin tekee mieli jäädä kuuntelemaan.

”Allun tarinat ovat hauskoja ja tapahtumarikkaita, niissä on ystävyyttä ja yhdessä toimimista ja huumorin pirskahduksia.” Salamatkustaja-blogi

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. Hän on saanut Laivakello- ja Kirjava Kettu -palkinnot, Topelius-palkinnon sekä Runeberg Junior -kunniamaininnan kirjasta Allu ja salainen ihailija.

Christel Rönns on palkittu ja rakastettu kuvittaja, joka Allu-kirjojen lisäksi on kuvittanut mm. Risto Räppääjä -sarjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Uusi luokka, tutut kaverit!

Ella ja kaverit karistavat kakkosluokan pölyt kannoiltaan, sillä heidät on ylennetty vihdoin ja viimein kolmannelle luokalle.

Lukuvuosi alkaa opettajan eli päällikön tervehdyksellä, ja oppilailla on suuria suunnitelmia nyt, kun heistä on tullut vanhoja ja viisaita.

  • Tänä vuonna minä rupean kirjailijaksi, minä ilmoitin.

  • Aiotko sinä kirjoittaa kirjan? Tiina hämmästeli.

  • En, mutta minä kirjailen oman nimeni jumppapyyhkeeseen.

  • Minä hankin tänä vuonna ajokortin, Hanna arveli.

  • Batman ei tarvitse ajokorttia, Samppa ilmoitti.

  • Aiotko sinä esittää vielä Batmania, vaikka olet jo kolmannella? minä ihmettelin.

  • Miten niin esittää? Samppa hämmästyi.

Paten suunnitelmat sen sijaan saavat muiden leuan loksahtamaan.

Kolmannen luokan myötä uudistuu myös Ella ja kaverit -sarjan kuvitus! Anni Nykänen tuo sarjan visuaaliseen ilmeeseen sarjakuvamaista menoa ja päivittää hahmot kolmasluokkalaisiksi.

Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja riemastuttaa yhä kaikenikäisiä lukijoita. Kirjat sekä niihin perustuvat elokuvat, näytelmät ja laulut ovat viihdyttäneet lukijoita jo vuodesta 1995!

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Kolme pesukarhua ei ole lainkaan liikaa Näytä tarkat tiedot

Drei Waschenbären sind keiner zu viel, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liliane Etelätuuli 8
Lillin kodin ullakollae on muuttanut kolme pesukarhua. Oi, ne ovat kivoja! Mutta kun naapuri saa tietää niistä, seuraa melskettä ja meteliä. Ja pian Lilli näkee, kuinka naapuri sulloo pesukarhut säkkiin ja vie autoonsa. Miten Lilli saa pelastettua pikku pesukarhut?

Onneksi Lillillä on Jesaja ja reippaat eläinystävät apunaan, niin kuin aina!

Marlene Jablonski on ideoinut yhdessä Liliane Etelätuuli -sarjan aikaisemman kirjoittajan Tanya Stewnerin kanssa tämän osan.

Pitkään odotettu sarjan kahdeksas osa!

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden hauskin naurupommi on täällä taas! Parhaat koululaisten lähettämät jutut on koottu vitsikirjaksi, joka saa sinut tikahtumaan nauruun.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sensored Reality 3
Lopun vuoksi on mentävä kaiken alkuun.

Kiitetyn Sensored Reality -tieteistrilogian räjähtävä päätösosa valaisee salaisuuksia, jotka ovat pitäneet sarjan lukijat otteessaan. Bug osallistuu aurinkokunnan rankimpaan ammattilaispeliin ja tulee samalla paljastaneeksi järisyttävän totuuden maailmanlopusta... ja itsestään.
Kun kuusitoistavuotias pelaajatähti Minako ”Bug” Takeda saapuu videopeliteemapuistoksi muutettuun Marsiin, videopelaajien utopiaan, on kuin hänelle olisi ojennettu avaimet maagiseen kuningaskuntaan, joka on täynnä jännitystä, seikkailua ja rakkautta - mutta onnellisen pinnan alle piiloutuu järkyttävä todellisuus...

Kun kuusitoistavuotias pelaajatähti Minako ”Bug” Takeda saapuu videopeliteemapuistoksi muutettuun Marsiin, on kuin hänelle olisi ojennettu avaimet maagiseen kuningaskuntaan, joka on täynnä jännitystä, seikkailua ja rakkautta. Mutta onnellisen pinnan alle piiloutuu järkyttävä todellisuus...
Aiemmista osista sanottua: ”Beta tuo mukavan uuden vivahteen viime vuosina jyllänneeseen dystopiabuumiin ... Tämä on kirja, joka on aivan pakkolukemista kaikille pelaajille! Kaikesta näkyy innostus ja intohimo pelaamiseen.” - Katri Ahonen, Kosmoskyna.net
”Ensimmäiset parisataa sivua petaavat taidokkaasti asetelmaa tiivistyvälle jännitykselle ja toiminnalle, joka saa odottamaan jatko-osia. Ne on aivan pakko lukea!” - Lukijan roolissa -blogi
”Glitch luettu. Toinen osa oli jopa parempi kuin ensimmäinen ... Edelleen jaksan kehua ja kiittää sitä, miten mahtavaa on, kun pääosassa on innokas pelaaja ja hän on nainen.” - kirjailija Essi Ihonen

Anders Vacklin on kokenut käsikirjoittaja, dramaturgi ja tietokirjailija. Aki
Parhamaan taitoihin kuuluvat proosakirjoittamisen lisäksi elokuva- ja näytelmäkäsikirjoittaminen. Sensored Reality perustuu Vacklinin ja Parhamaan aiempaan, Suited Reality -nimiseen lyhytelokuvakäsikirjoitukseen, joka sijoittui kärkisijoille kolmessa kansainvälisessä käsikirjoituskilpailussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Totti 2
Voiko koiran ottaa futisleirille?

Lukupalat-sarjasta tuttu Totti on menossa ensimmäiselle jalkapalloleirilleen. Kommelluksia on luvassa, kun hän pakkaa mukaansa myös pallokoira Kaapon.

?Ei koiria!? lukee kyltissä, kun Totin joukkueen bussi kaartaa urheilukeskuksen pihaan. Hups! Totti oli niin innoissaan jalkapalloleiristä, että pakkasi myös koiransa mukaan - onhan se haka noutamaan palloja. Valmentaja hieman nikottelee, mutta lopulta Kaaposta on paljon apua, tai ainakin huvia!

Junioripelaaja Totti on lukijoille tuttu Lukupalat-kirjasta Totti ja saksipotku (2019). Totti-sarja kuvaa jalkapallon maailmaa hauskasti ja asiantuntevasti. Ilmeikäs kuvitus innostaa juuri lukemaan oppineita tarttumaan kirjaan.

Mika Wickström (s. 1965) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja innokas jalkapalloharrastaja. Wickströmin nuortenkirjasarja Meidän jengin Zlatan (2016-18) on saanut paljon kiitosta pelaavilta lukijoilta.

Mari Ahokoivu (s.1984) on Kööpenhaminassa asuva oululainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Ahokoivu piirtää kuvia ja tarinoita niin lapsille kuin aikuisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Jansson, Tove, kirjoittaja, kuvittaja ; Happonen, Sirke, toimittaja, kääntäjä ; Aho, Rauno, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tove Janssonin tuntematonta tuotantoa

Uusi kokoelma syventää kuvaa monipuolisesta taiteilijasta ja avaa näkymän menneeseen Eurooppaan.

Osa Tove Janssonin teksteistä ei koskaan päätynyt kirjoiksi. Hän julkaisi ensimmäiset novellinsa 1930-luvulla lehdissä, joita hän samaan aikaan kuvitti. Moni varhaisnovelli sijoittuu Euroopan kaupunkeihin; ne kertovat rakastavaisista ja nuorten taiteilijoiden kommelluksista Pariisissa, syrjäytyneen naisen Veronasta tai yksinäisestä miehestä Dresdenin rautatieasemalla. Hilpeässä helsinkiläiskertomuksessa kamppaillaan vuokrahuoneesta ja siitä, kuka hakijoista on hiljaisin.Kokoelma sisältää myös jo kokeneen ja muumeista kuuluisaksi tulleen taiteilijan pohdiskelevia esseitä, jotka nekin ovat jääneet huomaamattomiin osin julkaisumuotonsa, osin tekijänsä korkean itsekritiikin tähden. 1960- ja 1970-luvun kirjoituksissaan Jansson pohtii muun muassa lastenkirjailijan tarkoitusperiä sekä paikkaa, jossa ihmisen on hyvä olla. Miten saari muuttaa asukkiaan? Entä millaisia taloja ei pidä rakentaa?Useimmat lehtitekstinsä Jansson myös kuvitti. Kokoelma sisältää nämä alkuperäiskuvat ja muuta harvinaista kuva-aineistoa. Teoksen aloittaa esikoisnovelli Bulevardi (1934), joka sijoittuu Pariisiin, kaupunkiin, joka oli Janssonille rakas. Samaan kaupunkiin kokoelma myös päättyy. Viimeisessä tekstissä puhuu umpikujaan tullut kirjailija, joka ei enää keksi, mistä kirjoittaa. Janssonin kirjoituksia taustoittavat jälkisanat, joissa Sirke Happonen kertoo tekstien yhteydestä julkaisuaikaansa sekä Janssonin muuhun tuotantoon ja elämään.

Kirjailija, taidemaalari, piirtäjä ja muumihahmojen luoja Tove Janssonin (1914-2001) julkinen ura alkoi piirroksilla mm. pilalehti Garmissa 1920-luvun lopulla. Kansainvälisesti tunnetuksi hän tuli muumitarinoillaan, joiden mielikuvituksellisen ja humoristisen henkilögallerian päähahmo on hyväntahtoinen Muumipeikko. Janssonin teoksia on käännetty yli 40 kielelle ja niistä on tehty lukuisia teatteri-, ooppera-, filmi- sekä tv- ja radiosovituksia.

Sirke Happonen (FT, dos.) on laajasti Tove Janssonin tuotantoon perehtynyt tutkija ja tietokirjailija. Väitöskirjassaan Vilijonkka ikkunassa (2007) hän käsitteli Janssonin muumikuvitusten ja -tekstien suhdetta, minkä lisäksi hän on kirjoittanut muumitarinoiden ja -sarjakuvien henkilöhahmoja esittelevän teoksen Muumiopas (2012). Happonen on lisäksi julkaissut Janssonin tuotantoa ja kuvakirjataidetta käsitteleviä artikkeleita niin Suomessa kuin ulkomailla sekä suomentanut Janssonin esikoiskirjan Seikkailu merenpohjassa (2014).

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kurkista prinsessojen tärkeisiin hetkiin!

Tervetuloa Disneyn prinsessojen juhliin!

Tuhkimo, Ariel, Belle ja muut prinsessat juhlivat ja kutsuvat sinut mukaan juhliinsa. Hauska ja värikäs luukkukirja Disneyn prinsessojen juhlahetkistä. Kuusi värikästä aukeamaa ja noin 60 luukkua avattavana.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iltapuuhat ovat kivoja ja äidin vierellä loikoilu kaikkein parasta. Voisiko sitä saada syntymäpäivälahjaksikin?

Kielo loikoilee on kirjailija Riina Katajavuoren ja kuvittaja Hannamari Ruohosen ensimmäinen yhteinen kirja.

Katajavuoren kaunis ja moniulotteinen teksti Kielon ja äidin iltatoimista saa kirjassa lisäsyvyyttä Ruohosen elämän- ja arjentäyteisistä, raikkaista ja yksityiskohtaisista kuvista.

”Paras kirja ikinä.”
Toivo, 6-vuotias Down-lapsi

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuokko elää unelmiensa kesää. Hän on päässyt ison meren rantaan maailman kauneimmassa kukkamekossa. Samanlaista mekkoa ei löydä mistään. Pienen tytön matkalla kaikki on aurinkoista ja yhtä huolettoman kepeää kuin Tiritomban sävelet. Mutta rannalla tuulee. Eräänä yönä mekko katoaa salaperäisesti. Keitä ovat Violetta ja Rosa?

Mekon matka on kuvaus pienistä hetkistä Suomessa ja Italiassa. Se on myös tarina kasvusta ja haaveisiin uskomisesta. Mekon matka antaa sadun keinoin vaihtoehtoisia näkökulmia huomata ja arvostaa ympärillämme olevien vanhojen tavaroiden kauneus ja vaaliminen.

Kirjan kuvituksesta vastaavat Kristiina Haapalainen ja Sami Vähä-Aho, jotka ovat tehneet kuvituksia myös mm. Penguin Random House UK:lle. Kuvituksen toteuttamiseen on saatu apuraha Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahastolta. Valokuvina kirjassa esiintyvä mekko ja nukke on valmistettu huolella Mirka Pukineen ompelimossa juuri tätä tarinaa varten.

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lähde hauskalle etsintäretkelle Pepin kanssa!

Löydätkö kuvasta haravan? Entä missä on Pepin apina? Peppi - Etsi ja löydä tutustuttaa leikki-ikäiset Peppi Pitkätossun maailmaan iloisten kuvien ja etsintätehtävien myötä.

Peppi leikkii hippaa poliisien kanssa, paistaa räiskäleitä, järjestää syntymäpäiväkutsut ja tekee vaikka mitä muuta mukavaa. Etsi erilaisia asioita kirjan kuvista ja pidä hauskaa Pepin, Tommin ja Annikan kanssa!

Peppi - Etsi ja löydä perustuu Astrid Lindgrenin teksteihin ja Ingrid Vang Nymanin iki-ihaniin kuviin.

Ruotsalainen Astrid Lindgren (1907-2002) on maailman luetuimpia lastenkirjailijoita. Tarinat maailman vahvimmasta tytöstä Peppi Pitkätossusta kuuluvat hänen suosituimpaan tuotantoonsa. Tanskalainen Ingrid Vang Nyman (1916-1959) on kuvittanut kaikki Lindgrenin Peppi-tarinat ja -sarjakuvat.

Tallennettuna: