Haku

Uutuudet, vko 32/2020

Uutuudet ajalta: 3.8.2020 - 9.8.2020

Muokattu: 16.9.2020
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyödyllinen ja hauska tietokirja nuorille lukijoille - kaikki tarvittava tieto yksissä kansissa!

• Tee tutkimusmatka eri maihin ja perehdy niiden kulttuureihin, eläimiin ja ekosysteemeihin. • Löydä tieteen salaisuudet. • Selvitä, mitä tapahtuu ihmisruumiin sisällä ja mitä avaruudessa on.

Sopivan mittaiset tietoiskut ja visailukysymykset tekevät oppimisesta hauskaa. Helppo valinta esikoululaisille ja koulun ekoilla luokilla oleville lapsille!

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hyvä. Parempi. Ihminen.

Ihminen on luonnostaan itsekäs ja ihmiskunta tavoittelee vain omaa etuaan. Tätä ajatusta toistavat niin historioitsijat, psykologit ja filosofit kuin iltapäivälehdet ja poliitikotkin. Mutta pitääkö se paikkansa?
Ylistetyssä teoksessaan Hyvän historia Rutger Bregman kääntää ajatuksen ihmisen pahuudesta ylösalaisin. Mitä jos luonnonvalinta ei suosinutkaan ilkeintä ja kovinta pyrkyriä vaan ystävällisintä ja huomaavaisinta tyyppiä? Kirja kyseenalaistaa ihmiskunnan itsekkyyttä toistelevat kauhutarinat Pääsiäissaaren murhenäytelmästä Milgramin sähköiskukokeeseen sekä kertoo, mitä tapahtui, kun kuusi koulupoikaa oikeasti haaksirikkoutui autiolle saarelle niin kuin klassikkokirjassa Kärpästen herra.
Vakuuttava teos murskaa myytit ihmisen pahuudesta yksi kerrallaan ja tarjoaa tilalle myönteistä ihmiskuvaa. Nyt on toisenlaisen tarinan aika.

Rutger Bregman on alankomaalainen historioitsija, joka on valloittanut maailman menestyskirjallaan Ilmaista rahaa kaikille.

”Hyvän historia haastoi näkemyksiäni ja sai minut ajattelemaan ihmiskuntaa täysin uudesta perspektiivistä.” -Yuval Noah Harari

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

”Anna herkän lapsesi loistaa.”

Uraauurtava tietoteos lasten synnynnäisistä temperamenttieroista ja siitä miten ne kannattaa huomioida kasvatuksessa.

Mistä johtuu, että jotkut lapset tuntuvat voikukan lailla kestävän melkein millaisia olosuhteita tahansa, kun toisille pienetkin vastoinkäymiset ovat liikaa?

Kalifornian yliopiston lastenlääketieteen professori Tom Boycen uraauurtava työ osoittaa, että lapsista 15-20% on synnynnäisesti muita herkempiä. Niin kuin orkideat, nämä lapset tarvitsevat tasapainoiseen kasvuun juuri oikeanlaiset olosuhteet. Mutta kun nämä olosuhteet toteutuvat, orkidealapsilla on mahdollisuus kukoistaa ja menestyä aivan poikkeuksellisella tavalla.

Boyce kartoittaa muita herkempien orkidea-lasten kasvua ja kehitystä sekä niitä haasteita, joita heidän kasvattajansa voivat kohdata. Teos antaa eväitä myös voikukka-lapsen kasvattajille. Myös heidän on hyvä ymmärtää oman lapsensa tarpeita, sillä jokaisen on tärkeä oppia juuri omalle temperamentilleen soveltuvia keinoja menestyäkseen elämässä.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mindhunter 2
Jäljilläsi ollaan, sarjamurhaaja

FBI:n erikoisagentti John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkein hirvittävimpiä rikollisia. Douglas kollegoineen haastatteli sarjamurhaajia ja analysoi heidän persoonaansa, tekojaan ja uhreja. He kehittivät psykologisen profiloinnin menetelmän, joka osoittautui tehokkaaksi keinoksi jäljittää ja saada kiinni sarjamurhaajia.

Mindhunter-kirjasarjan toisessa osassa profilointia sovelletaan jo monissa sarjamurhatutkimuksissa Yhdysvalloissa, ja Douglas matkustaa ympäri maata avustamassa tutkimuksia. Profiloinnin avulla kiinni jäävät muun muassa Alaskassa naisia murhannut Robert Hansen, Atlantan lapsimurhaaja sekä Delawaressa prostituoituja kuoliaaksi kiduttanut Route 40 -sarjamurhaaja Steven Pennell.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Teos kuvaa Douglasin elämää ja kehityskaarta ainutlaatuisella uralla, joka vei hänet kuoleman partaalle. Teoksen pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirjan ensimmäinen osa julkaistiin suomeksi keväällä 2020.

”Kiinnostavimpia ovat itse tapaukset. Pahinta on, että ne ovat kaikki totta.”

  • Ilta-Sanomat
Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Cruz, Carlos da, kirjoittaja, taiteilija ; Mikama, Anniina, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikäs tietokirja vie vuorokauden mittaiselle matkalle maapallon ympäri seuraamaan poliisien arkista aherrusta. Havainnollisen kirjan jokaisella aukeamalla matkustetaan uuteen maahan ja tutkitaan, mitä poliisin työhön kuuluu eri puolilla maailmaa.

Päivä maapallolla - Poliisit esittelee kahdentoista poliisin työvälineet, perheen sekä harrastukset. Kello käy ja työvuorot vaihtuvat - ja vaikka ympäristö muuttuu, poliisia tarvitaan kaikkialla! Kaliforniassa moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä, Kamerunin Yaoundéssa tutkija haastattelee silminnäkijöitä ja Katmandussa etsitään kadonnutta poliisikoiran kanssa. Kirja opettaa leikin varjolla maantietoa, eri kulttuurien tapoja ja kotoisia puuhia.

Tallennettuna:
Hakutulos 6

Miksi aurinko paistaa? Näytä tarkat tiedot

Why does the sun shine?, suomi
Kirja
Daynes, Katie, kirjoittaja ; Pym, Christine, taiteilija ; Nuuttila, Kalle, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mihin Aurinko menee yöksi? Miksi jotkut paikat maapallolla ovat kuumempia kuin toiset? Mitä ainetta Aurinko on, ja mitä kummia pilkkuja sen pinnalla voi nähdä?

Taidokkaasti toteutetun tietokirjan kutkuttavat kysymykset ja luukkujen takaa paljastuvat vastaukset koukuttavat ja saavat janoamaan lisää tietoa. Kirja palkitsee pienten lukijoiden pohjattoman uteliaisuuden! Asiantuntijoiden laatima kirja sisältää runsaasti oikeaa ja tarkkaa tietoa hehkuvan kuumasta Auringostamme ja kaikesta siitä, mihin sitä tarvitaan.

Katie Daynes on englantilainen toimittaja ja lastenkirjailija.

Christine Pym on englantilainen lastenkirjojen kuvittaja. Hän asuu pienessä kylässä Staffordshiressä, jossa hän pitää miehensä kanssa postitoimistoa ja kauppaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaruuslentoa jännittävämpää matkaa ei olekaan! Kuuraketin lähtölaskenta on juuri alkanut, ja ääretön avaruus odottaa rohkeita astronautteja. Lähde mukaan huimalle matkalle kuun kamaralle ja tutustu avaruusaluksen toimintaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

UPEA ohjaa sinut yllättävälle tielle kohti terveyttä ja tyytyväisyyttä - itsehillinnän sijaan se ylistää mielihyvää. UPEA auttaa sinua vapautumaan kaikesta, mikä lannistaa henkisesti ja fyysisesti.
Opit rentoutumaan ilman ylensyömistä, alkoholia, tv-sarjamaratoneja tai muita tapoja, jotka turruttavat mielen ja vievät voimasi. Opit pitämään huolta itsestäsi ja tunnet olosi mielettömän hyväksi
Lakkaa tuijottamasta vartalosi virheitä ja siirrä painopiste asioihin, joilla on oikeasti merkitystä. Ota elämän haasteet paljaina vastaan! UPEA ei ole laihdutusohjelma, se on ohjelma, joka rikastuttaa elämääsi.

Susan Hyatt on sertifioitu elämäntaitovalmentaja ja laihdutusasiantuntija. Hänen luomansa BARE-ohjelman radikaali sanoma on ”kohtele vartaloasi kuin ystävääsi”. Kirjailija on some-kuuluisuus, jonka pelottomuus, rehellisyys ja huumori keräävät ihailevia seuraajia eri puolilla maailmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Oxlade, Chris, kirjoittaja ; Tuya, Jez, taiteilija ; Vilokkinen, Natasha, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienten motoristien toivekirjassa tutkitaan kulkuneuvojen ominaisuuksia ja kurkistetaan, mitä koneiden sisällä tapahtuu.

Miten betoniauto toimii? Millaisia varusteita paloautossa tarvitaan? Miten lentokonetta ohjataan? Värikäs etsintäkirja harjoittaa nokkeluutta ja tutustuttaa monenlaisiin kulkupeleihin.

Jokaisessa kulkuneuvossa on jotain rikki. Löydätkö viat ja keksitkö, miten ne saadaan korjattua?

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tuut tuut, juna pohjoiseen lähtee raiteelta kaksi! Uutterat junat kuljettavat niin matkustajat kuin raskaat lastitkin kätevästi paikasta toiseen. Matkan varrella lukija pääsee tutustumaan erityyppisiin juniin ja junailuun liittyvään sanastoon.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Kirja
Berge, Birger, kirjoittaja ; Tuuva, Tuula, kääntäjä ; Mossestad, Tove Lisa, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Neulo muodikas norjalaisneule!

Kirja tarjoaa tyylikkäitä ja monipuolisia neuleita miehille ja naisille, ja samalla se on matka perinteisiin skandinaavisiin neulekuvioihin, käsityötaitoihin ja väreihin.

Kirjassa on ohjeita muodikkaisiin ja käytännöllisiin villapaitoihin, neuletakkeihin ja asusteisiin.

Tartu puikkoihin ja neulo lämmin ja kestävä neulepaita tai piristä asuasi nostalgisella neulerusetilla tai vyöllä.

Birger Berge on historioitsija ja neulesuunnittelija, joka suhtautuu intohimoisesti perinteiseen käsityöhön. Hän kehittelee neulontamalleja, jotka tuovat Norjan rikkaan käsityöperinteen tähän päivään.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Kirja
Sundelin, Saku-Pekka, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Brittifutiksen omintakeinen maailma

Miksi rakastamme englantilaista jalkapalloa? Brittifutis vie lukijan saarivaltakunnan kuningaslajin kiihkeään ytimeen - historiasta nykypäivään ja pubista pelikentälle.

Englannissa on yli 55 miljoonaa jalkapalloasiantuntijaa. Vain 12 ihmistä koko maassa ei tiedä, miten lajia pelataan. Ne ovat kulloisenkin maajoukkueen päävalmentaja ja kentällä olevat pelaajat. Kirja on brittihuumorilla höystetty kulttuurimatka englantilaisen jalkapallon saloihin, mutta se ei kerro pelkästään jalkapallosta. Ilmiötä tarkastellaan pelaajien, kannattajien, managerien, median ja jopa pubinpitäjän vinkkelistä. Parhaat tarinansa kertovat myös saarivaltakunnassa pelanneet suomalaiset, kuten Aki Riihilahti, Teemu Tainio ja Jonatan Johansson.

Saku-Pekka Sundelin on palkittu toimittaja, joka on työskennellyt Ilta-Sanomien kirjeenvaihtajana Lontoossa sekä ulkomaan- ja urheilutoimituksessa. Jalkapallo on hänelle elämän mittainen harrastus ja työ, joka on vienyt kymmeniin maihin eri puolille maailmaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jännittäviä arvoituksia koko perheelle

Kuka on vienyt kalastusaluksen kapteenin kultaisen rannekellon? Kuinka kolme vankia karkasi sellistään? Kuinka viedä kana, jyväsäkki ja susi turvallisesti vastarannalle?

Kirjan jokaisella aukeamalla on arvoitus, jonka vastaus löytyy läpän alta. Arvoitukset on pisteytetty helpoista vaikeisiin.

Haasta ystäväsi ja perheesi kisaan, jonka voi käydä myös joukkueina!

8+

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Voitto tai kuolema Näytä tarkat tiedot

The Rodchenkov affair, suomi
Kirja
Rodtšenkov, Grigori, kirjoittaja ; Korppi, Timo, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Venäläisten dopingohjelman ilmiantajan odotettu paljastuskirja

Venäjän johtavana doping-eksperttinä toiminut Grigori Rodtsenkov paljastaa sensaatiokirjassaan kaiken entisen kotimaansa dopingohjelmasta

Marraskuussa 2015 Kansainvälinen antidoping-toimikunta Wada paljasti laajassa raportissaan, että venäläiset urheilijat olivat syyllistyneet systemaattiseen valtion tukemaan dopingiin. Erityisesti yksi nimi toistui raportissa usein: Grigori Rodtsenkov, Moskovan antidoping-laboratorion johtaja.

Kun itse Vladimir Putin julisti televisiossa, että syylliset tultaisiin etsimään ja he tulisivat kantamaan vastuunsa, Rodtsenkov ymmärsi saaneensa kuolemantuomion. Hän pakkasi reppuunsa kaikkein välttämättömimmän ja onnistui poistumaan maasta mukanaan tietokoneensa. Sen kovalevyn tiedot osoittivat, ettei Wada tiennyt vielä puoliakaan Venäjän doping-ohjelmasta.

Tässä kirjassa Rodtsenkov paljastaa kaiken, minkä hän aitiopaikallaan Venäjän johtavana doping-eksperttinä tiesi Neuvostoliiton ja Venäjän dopingohjelmasta. Hän kertoo, miten venäläiset vuosien varrella onnistuivat käyttämään kiellettyjä aineita lähes jokaisessa urheilulajissa.

Voitto tai kuolema on kuin kylmän sodan aikaan sijoittuva hyytävä trilleri - paitsi että tämä tarina on tosi.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Kirja
Ardagh, Philip, kirjoittaja ; Mantle, Ben, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pitkäkorvien vauhdikas riimiralli saa hymyn huulille.

Kanijengi kaahaa! Kanijengi kaahaa! Kaupunki on sekaisin ja puput huutaa: ”Haa-haa!”

Pois alta risut ja männynkävyt! Kun nämä kanit pääsevät linja-auton rattiin, jarrua ei tarvita. Kuvitus kätkee monta lystikästä minitarinaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Kirja
Greig, Louise, kirjoittaja ; Hughes, Laura, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä nalle hunajaa ryövännyt ei. Mutta tämä sen kaiken vei.

Kaksi karhua, yksi hunajapurkki ja monen monta kommellusta, jotka johtuvat siitä, että hunajaa ei jaeta.

Ahneen hunajavoron näpistys käynnistää riimitellyn tapahtumasarjan, jolla on uskomattoman hurjat seuraukset!

Tallennettuna:
Hakutulos 18
Kirja
Smallman, Steve, kirjoittaja ; Grey, Ada, taiteilija ; Kallio, Katariina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lennokkaasti riimitelty tarina paikkaa nauruvajeen pikavauhdilla.

Paavon eläintarhaa uhkaa ruskea katastrofi! Läjänkeruurobotti on kadonnut ja joka paikka on kakan peitossa...

Kun hätä on suurin, otetaan yhteyttä kakkaläjäetsivä Tyyne Terävään. Pystyykö hän ratkaisemaan eläintarhaa koettelevan haisevan ongelman?

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Prinsessakoulu 3
Prinsessakoulun luokka tekee retken metsään. Winnie on riemuissaan, sillä metsässä hän on kotonaan. Mutta tämä metsä ei olekaan ihan tavallinen metsä, vaan siellä on taikaa! Siksi oppaaksi tulee Paul, mikä ei ole Winniestä lainkaan hauskaa, sillä omasta mielestään hän tietää kaiken metsistä. Sitten prinsessojen kesken tulee riitaa, ja Winnie karkaa suin päin metsään...
Nelivärinen prinsessakuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Kirjeitä vaarilta Näytä tarkat tiedot

Letters from grandpa, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joonalla on pitkä matka vaarin luo, joten he kirjoittavat toisilleen kirjeitä. Sitten vaari kirjoittaa kirjeen, joka muuttaa kaiken...

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

True crime -romaani uskonlahkon murhista Ruotsissa

Karmiva tositarina koko Ruotsin tuntemasta tapahtumaketjusta, jossa uskonlahko saa valtaansa pienen kylän ja hurmahenkisyys muuttuu henkilöpalvonnaksi, seksirituaaleiksi ja murhiksi.

Forsmanin perhe muuttaa pieneen Knutbyn kylään kesällä 1997. Paikkakunnalla vaikuttava seurakunta imaisee saarnaajaisän toimintaansa, ja ulkopuolinen maailma alkaa pian tuntua nuoren Kristina-vaimon mielestä kaukaiselta. Seurakuntaa hallitsee ihmeellinen ja kaunis Eva Skoog, ja kaikki on hyvin. Kunnes Kristinassa herää epäilys - mutta liian myöhään. Uskonliike muuttuu kieroutuneeksi valtapeliksi, jossa seksi on valuuttaa ja ihmishenki halpa.

Edellisellä true crime -romaanillaan Helikopteriryöstö menestynyt Jonas Bonnier kertoo nyt Knutbyn kultin järkyttävät käänteet sisältä päin, niin kuin ne tapahtumien polttopisteessä koettiin.

Jonas Bonnier (s. 1963) on ruotsalainen kirjailija, joka on julkaissut kahdeksan romaania. Hän asuu perheineen Miamissa. Hänen edellinen romaaninsa Helikopteriryöstö oli myynti- ja arvostelumenestys.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

On kesä 1940, ja 19-vuotias Vivian Morris saapuu New Yorkiin. Uhrattuaan opintonsa turhamaisuuden alttarille hän ryhtyy epäsovinnaisen Peg-tätinsä omistaman revyyteatterin pukuompelijaksi. Manhattanilla sijaitsevassa ränsistyneessä mutta ylväässä Lily Playhousessa Vivian tutustuu kokonaiseen karismaattisten hahmojen maailmankaikkeuteen, iloluontoisista showtytöistä maineikkaisiin näyttelijöihin.

Sodan varjo leijuu Manhattanin yllä, mutta Vivian uusine ystävineen nauttii elämän maljasta viimeiseen pisaraan, juhlii ja rakastaa. Hän tekee myös valtavia virheitä, joutuu maksamaan niistä - ja ymmärtää seuraukset kunnolla vasta vuosien päästä. Mutta tärkein läksy, jonka hän tulee elämänsä varrella oppimaan on kuitenkin se, ettei tarvitse olla kiltti tyttö ollakseen hyvä ihminen.

Tyttöjen kaupunki on iloisen dekadentti kertomus koko elämänsä sovinnaisuuksia uhmanneesta naisesta ja 40-luvun New Yorkin teatterimaailman samettiverhojen takaisesta todellisuudesta.

”Ylimaallinen... Tämä kirja on kirjoittajansa lailla kaikkein empaattisin ja anteliain ja viisain ja aistillisin ja rohkein ja ihastuttavin ja säteilevin intohimon sanansaattaja, joka on koskaan luotu.” - Lisa Taddeo, Kolmen naisen kirjoittaja

”Timanttinen, hauska ja säkenöivä” - New Yorker

”Sekoitus älyä, nokkeluutta ja miltei vastustamatonta elämäniloa” - New York Times Book Review

”Yhtä energinen, seksikäs ja viisas romaani kuin kirjailijan megahitti Eat Pray Love.” - People Magazine

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman paras puumaja 3
Uusi, entistä kahjompi puumajaseikkailu

Andy ja Terry ovat lisänneet puumajaansa trampoliinin, suklaaputouksen sekä tulivuoren (joka ei ole aktiivinen). Mutta kun herra Isonenä haluaa heidän tekevän seuraavan kirjan huomiseen mennessä, on aika turvautua aikakoneeseen - ja siitäpä vasta varsinainen kaaos seuraa.

Hauskasti kerrottu ja kuvitettu sekopäinen seikkailu sopii kaikille Neropatin päiväkirjan lukijoille.

Ikäsuositus: 7+

Tallennettuna:
Hakutulos 24

Kisu ja seikkailu oksistossa Näytä tarkat tiedot

Kitty and the treetop chase, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kisu 4
Joskus tuntuu yksinäiseltä olla erityinen, mutta kuinka ollakaan: Kisun vanhempien ystävät tulevat kylään poikansa Ozzy mukanaan. Ja kun lapset yöpyvät puumajassa, paljastuu, että myös Ozzyllä on supertaitoja ja ystävänä pöllö! Yhdessä supersankarit lähtevät selvittämään riehumista leipomossa...

Mutta supersankaarus ei tee lapsista automaattisesti ystäviä, ja kilpailua ja kiukkua on ilmassa. Mutta yhdessä koettu seikkailu saa ymmärtämään paremmin, kuinka mukavaa ystävyys on!

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Värikkäät 1
Tiukun perheellä on salaisuus: heillä on ihmeellisiä värivoimia. Värikkäät pystyvät hallitsemaan oman värisiään asioita ja tavaroita, eli käsittelemään ja liikuttamaan niitä tahdon voimalla. Tiukun väri on punainen ja isosisko Merin sininen, pikkuveli Tapio vielä etsii omaa väriään ja harjoittelee kovasti. Kun salaisia taitojaan piilottelevat Värikkäät muuttavat Ruskarinteen taloyhtiöön, jokin on toisin: Tiuku ei aio enää olla ikuinen ulkopuolinen. Hän haluaa mukaan pihan lasten leikkeihin.

Uusiin kavereihin on siis tehtävä vaikutus - hinnalla millä hyvänsä. Kaiken lisäksi Tiukun pään sekoittaa lumoava mutta ärhäkkä tyttö nimeltä Liia. Ja mitä on outo harmaus, joka uhkaa, ei vain Värikkäitä, vaan ihan kaikkia?

Reetta Niemensivun ilmeikkään viivapiirroskuvituksen viimeistelevät punaiset yksityiskohdat.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Kirja
Kaarla, Riina, kirjoittaja, kuvittaja ; Kaarla, Sami, kirjoittaja, kuvittaja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pet Agents 3
Scifi-herkuilla ja pörröisillä lemmikeillä kouluikäiset koukuttanut sarja jatkuu.

Vauhdikkaan Pet Agents -sarjan kolmannessa osassa Kati-e, Ti-bot ja Timi seikkailevat maaseudulla. Luomutila on täynnä söpöjä eläimiä, ja sähkömönkkärillä on kiva ajella ja auttaa maataloushommissa. Mutta verkko ei toimi kuten kaupungissa. Mitä tehdä, kun Ti-bot katoaa eikä kännykkä löydä kenttää?

Aiemmista kirjoista sanottua:

”Aivan IHANA tämä Riina ja Sami Kaarlan uusi Pet Agents!! Osoittaa miten kaksikko on monipuolinen ja ammattimainen. Ja ihana tämä robotteja rakentava Kati-e ja hänen Ti-bottinsa, kaunis kuvitus ja hauskaa tekstiä. Luettiin kahdelta istumalta riippukeinussa, upposi kohderyhmään!” - Elina Lappalainen

”Todella kivasti kuvitettu sarjan aloitus neuvokkaasta tytöstä, joka rakentamansa robotin (!) avulla pelastaa eläimiä. Lisää näitä, plussaa houkuttelevasta kannesta.” - Vihdin Kunnankirjasto

”Suosittelen tätä kirjaa kaikille lukuharrastuksen alkutaipaleella oleville, siinä missä jo enemmänkin lukeville. Yksi hienoimmista uusista lastenkirjasarjoista, joihin olen tutustunut.” - Yöpöydän kirjat -blogi

Riina ja Sami Kaarlan upeasti kuvitettu kirjasarja on hurmannut lukijat niin Suomessa kuin ulkomailla. Eläinhullu koodarityttö Kati-e, hänen robottinsa Ti-bot ja naapurinpoika Timi tarjoavat samaistumispintaa monenlaisille lukijoille. Yhteistyöllä ratkeavat kiperimmätkin ongelmat, ja aina eläinten ja luonnon hyvinvointi edellä.

Riina ja Sami Kaarla ovat taitavia ja tuotteliaita lastenkirja-ammattilaisia, jotka hallitsevat niin tarinoiden kirjoittamisen kuin kuvittamisenkin.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alina 2
Raikkaan feministinen kuvaus taiteilijaelämästä nykypäivän Suomessa

Elina Kilkun Mahdoton elämä jatkaa Alinan tarinaa ja tarjoaa jälleen sysimustaa huumoria, reipasta irrottelua ja taitelijaelämää nykypäivän Suomessa.

Neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä teatteriohjaaja ja pian ex-yh-äiti Alina on sovittamassa hääpukua. Kaikki on täydellistä. Hän on muuttanut tulevan miehensä, kuuluisan teatteriohjaajan Matias Raatteentien ja lasten kanssa rintamamiestaloon, jonka huoneissa kukkivat kauniit tapetit ja pihalla on lapsille oma hiekkalaatikko.

Myös Alinan työelämässä paistaa aurinko. Hän on juuri saanut ensi-iltaan kirjoittamansa ja ohjaamansa Mahdoton-näytelmän, ja uusi ohjaustyö on jo odottamassa. Vihdoinkin elämänpalaset loksahtelevat kohdilleen. Sitten Alinan näytelmästä julkaistaan kritiikki Helsingin Sanomissa.

Elina Kilkun Mahdoton elämä jatkaa Alinan tarinaa, joka sai alkunsa romaanissa Täydellinen näytelmä. Kilkku kuvaa puolisoiden välistä kilpailua, kateutta, hylätyksi ja mitätöidyksi tulemisen tunteita. Railakkaasti irrottelevaan tyyliin kerrottu tarina pureutuu jälleen perinteisten työmarkkinoiden ulkopuolella leipänsä ansaitsevien asemaan ja erityisesti naistaiteilijan osaan niin perhe- kuin työelämässä.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Kirja
Kilpi, Tuomas, kirjoittaja, kääntäjä ; Diab, Hanna, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salaperäinen muukalainen johdattaa nuoren Aladdin-pojan luolaan, josta löytyy yllättävä taikalamppu. Aladdin ja taikalamppu on yksi maailman tunnetuimmista tarinoista, joka ilahduttaa lukijoita sukupolvesta toiseen. Uusi suomennos tuo Hanna Diabin alkuperäisen kertomuksen myös selkolukijoiden saataville.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Kirja
Klingenberg, Malin, kirjoittaja ; Konttila, Tiina, kuvittaja, ; Menna, Outi, kääntäjä,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Patrik ja superseniorit 4
Patrik, Irene ja Superseniorit lomailevat Kanariansaarilla. Tarkoitus on uida ja nauttia auringosta sekä tietenkin käydä Saskan ja Sampsan huvipuistossa. - Tästä tulee aivan mahtava loma! Ei roiston roistoa mailla halmeilla, Stiina-Bella huokaa autuaana. Patrik ja Irene törmäävät kuitenkin pian eriskummalliseen porukkaan hotellin aulassa. Tyypeissä on jotakin oudon tuttua... Entä kuka oikeastaan on muskeleitaan esittelevä Alfredo, jota ihaileva yleisö piirittää? Kirjan ruotsinkielinen alkuperäisteos voitti Runeberg junior -palkinnon vuonna 2017.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olli suuttuu, kun Linda huijaa häntä koko ajan noppapelissä. Hugo-koira keskeyttää mehukkaan luuateriansa ja päättää opettaa lapsille laskemista, jotta he pysyisivät sovussa. Niin kauan kuin puhutaan sormista ja varpaista, kaikki tuntuu vielä järkeenkäyvältä, mutta mikä ihme on lukutoukka, kolmemato tai kymppikolmio?

JP Koskisen mainio tarina opettaa leikin varjolla yhteenlaskun perusteita. Lotta Kaupin hauska ja havainnollistava kuvitus kirkastaa matematiikan alkeet pienellekin lukijalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Finlandia Junior -voittajan todentuntuinen, riipaiseva ja lohduttava tarina lapsen surusta ja siitä toipumisesta.

Akseli on perheen ahkerin käymään mummin luona palvelutalossa, mutta häntä harmittaa, kun mummi ei puhu eikä edes tunnista enää. Mummi vain on. Kun mummi kuolee, suru musertaa alleen. Onneksi Akselilla on paras kaveri Mitja, joka ei anna surun pelottaa itseään pois, vaan jakaa Akselin kanssa leikin ja mielikuvituksen mahtavan ilovoiman.

"Verkkainen tempo ja lähimmäisenrakkaus lämmittävät lukijaa vielä pitkään kirjan lukemisen jälkeen. Kujanpää kuvaa upeasti lapsen sisäistä todellisuutta." Lastenkirjahylly-blogi kirjasta 102 askelta mummilaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 32

Hyvä kun on rakkautta Näytä tarkat tiedot

Kärlek är bättre än ingen kärlek, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Dunne 7
Hurmaavan Dunne-sarjan huipennus.

Muistatteko viime kerran, kun Dunne pyllähti hiihtomäessä ja päätti lähteä viemään syntymäpäivälahjaa Ella Fridalle Norrköpingiin? Sen matkan missä kaikki ei mennyt ihan nappiin?

No, nyt on jo kevät, mutta Dunne ei ole ollut päivääkään koulussa talviloman jälkeen! Eikä mene vieläkään, koska hän matkustaa isänsä häihin. Ne järjestetään hänen ansiostaan, tai niin Dunne olettaa. Hän kuitenkin tyrmistyy, kun saa tietää, ettei Ella Fridaa kutsuta. Isä sanoo ei.

Mitä Ella Frida sanoo kuullessaan, ettei häntä ole kutsuttu parhaan ystävänsä isän häihin? Hän on siitä toistaiseksi autuaan tietämätön, sillä hän on mökkisaaressa tekemässä kevätsiivousta...

Hyvä kun on rakkautta on seitsemäs ja viimeinen Dunnen ja Ella Fridan ystävyydestä kertova kirja.

Dunne-sarjaa on käännetty yli 20 kielelle ja palkittu moneen otteeseen niin kotimaassaan Ruotsissa kuin muuallakin. Meillä Onnentyttö Dunne palkittiin lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa edistävän IBBY Finlandin Aarresaari-palkinnolla vuosien 2016-17 parhaana lastenkirjakäännöksenä. Nähdään kun nähdään on saman järjestön vuoden 2020 kunnialistan ehdokkaana.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki on totta, kaikki on valhetta

Ilsa Raita on Alabamassa asuva kahden lapsen kotiäiti, jonka elämässä ovat asiat kohdillaan: hyvä aviomies, mukava koti, reippaat lapset ja omaa aikaa, jota voi käyttää kirjoittamiseen. Toimivan arjen yllä häilyy kuitenkin varjo menneisyydestä. Ilsan ensimmäinen aviomies Jack on alkanut ilmaantua paikalle silloin tällöin, toisinaan häivähdyksenä silmäkulmassa, toisinaan naapurin miehen epäilyttävän tutulta näyttävässä hahmossa. Tämä on erityisen hankalaa siksi, että Jack on ollut kuolleena lähes kaksikymmentä vuotta.
Saadakseen entisen miehensä varjon hälvenemään Ilsa kirjoittaa heidän erikoislaatuisen suhteensa tarinaa ja yrittää samalla selvittää itselleen, mitä Jackin ja hänen välillä lopulta oikein tapahtui. Tekstejään Ilsa lähettää kommentoitavaksi nettituttavalleen Andymanille, jonka vastausviestit äityvät välillä hyvin kärkkäiksi ja saavat outoja sävyjä. Kun Ilsa lähtee perheineen lomalle Eurooppaan, alkavat Jackin kuoleman ympärille kietoutuvat asiat suistua trillerimäisille kierroksille. Mitä Jackille lopulta tapahtui, kuka on Ilsan perhettä Euroopassa seuraava punapukuinen moottoripyöräilijä - ja mikä on Andymanin rooli kaiken keskellä?
Tua Laineen esikoisromaani on taidokas kaleidoskooppi, joka näyttää tekijänsä monipuoliset kertojanlahjat. Ei tässä elämässä, Jack on kertomus erityislaatuisesta suhteesta ja avioliitosta, kuolemasta, surusta ja kirjoittamisen voimasta, uudesta onnesta ja rakkaudesta - höystettynä ripauksella trilleriä ja tujauksella epäluulon siemeniä. Mikä on lopulta totta, mikä ei?

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pohjoisessa hiihtokeskuksessa työskentelevä ympäristöasiantuntija Katarina Lahti joutuu odottamattomien tapahtumien keskelle. Aluksi hän ei osaa epäillä mitään epätavallista, kun keskuksen entisen mahtimiehen tilalle astuu uusi johto. Kun rikosepäily herää, Katarina huomaa olevan myöhäistä irtautua vyyhden keskeltä, johon hän tahtomattaan ajautunut. Jännitystä ja riviensä välissä myös aikamme ongelmia peilaavan esikoisdekkarinsa kirjoittanut Anne Lukkarila (s. 1968) on aiemmin julkaissut toistakymmentä tietokirjaa. Hän työskentelee myös kirjoittajaohjaajana ja kouluttajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yökoulu 6
Yökoululaisten varainkeruu vie veret seisauttavaan seikkailuun!

Yökoulu on sopivan jännittävä ja hirmuisen hauska sarja, joka helppolukuisena sopii kaikille alakoululaisille!

Nyt oppilaat ovat lähdössä luokkaretkelle Transilvaniaan oikean Kreivi Draculan linnaan. Lapset yrittävät ensin kerätä matkarahoja perinteisillä keinoilla, kuten myymällä ”mokapaloja”, mutta onneksi opettaja keksii tuottoisamman rahasammon.

Huvipuiston kummitusjuna on kiinni, koska sen uudistaminen kävisi liian kalliiksi. Yökoulun oppilaat tarjoutuvat näyttelemään junan kauhuhahmoja, ja heidät palkataan oitis hommaan.

Tavalliset ihmiset jonottavat innoissaan kammottavaa kyytiä, he eivät tajua kauhuolentojen todellista luonnetta. Mutta kun junan kierrokselle sattuu hemmoteltu lapsi, Kleopatra Rouhianen, järkyttävä tapahtumasarja saa alkunsa: Kleopatra kaappaa Lauri Luurangon lelukseen! Paavo Zombinen, Martta Vampyyri ja muut yökoululaiset lähtevät oitis pelastamaan kidnapattua ystäväänsä.

Paula Noronen on tuttu monista tv- ja radio-ohjelmista, mutta ennen kaikkea hullunhauskoista lastenkirjoistaan. Hänen Supermarsunsa on jo valloittanut valkokankaatkin.

Kati Närhi on arvostettu sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, hänen tyylinsä sopii Yökoulu-sarjaan kuin nenä zombien päähän!

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Kirja
Parvela, Timo, kirjoittaja ; Sortland, Bjørn, kirjoittaja ; Pitkänen, Pasi, kuvittaja ; Menna, Outi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kepler62 II: Uusi maailma 4
Luola vie Kepler62-lukijat seikkailuun maan alle!

Bjorn Sortlandin, Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen huippusuosittu, kansainvälinen kirjasarja Kepler62 kuvaa tuntemattomalle planeetalle asettuneiden uudisraivaajalasten elämää. Uusi maailma on sarjan toinen tuotantokausi, jossa ovat ilmestyneet: Kaksi heimoa, Saari ja Kuiskaajien kaupunki.

Elämä Kepler 62 e -planeetalla ei ole turvallista ennen kuin lapset ovat selvittäneet asetehtailija Vallvikin kohtalon ja estäneet hänen pelottavat suunnitelmansa. Tehtävä lankeaa Marielle, joka tietää isänsä majailevan tulivuoren alle muodostuneessa pohjattomassa luolastossa. Marie laskeutuu yksin pimeyden sydämeen ja kohtaa maan alla lukuisia vaaroja. Samalla hän tekee matkaa sisimpäänsä: Mariella on ollut isän lisäksi myös äiti, ja hän alkaa muistaa lapsuudestaan onnellisiakin hetkiä. Voittaako hyvä sittenkin pahan?

Norjalainen Bjorn Sortland kirjoittaa Kepler62-sarjan toista tuotantokautta vuorotellen Timo Parvelan kanssa, ja planeetalle syntyneistä kahdesta heimosta kertovat tarinalinjat etenevät itsenäisesti. Pasi Pitkäsen kosmisen taidokas kuvitus viimeistelee houkuttavat avaruusseikkailut.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun juhlitun professorin väärinkäytökset tulevat viimein julki, syvimmin järkyttyvät oman perheen jäsenet. Millaisen miehen mallin Aleksi on perinyt isältään?
Professori Tapani Luoto on kansainvälisesti arvostettu ilmastotutkija, jonka kulissien takaiset synkät salaisuudet paljastuvat yllättäen.
Shokkiuutisen myötä juuri työttömäksi jääneen Aleksin on arvioitava uudelleen niin isänsä, oma historiansa kuin nykyinen paikkansa pikkulapsiarjessa. Myös Tapanin entinen vaimo Linda ja perheestä etäisyyttä ottanut tytär Alma joutuvat kohtaamaan menneisyyden uudessa valossa.
Syvälle ihmissieluun luotaava perhetarina pohtii tapaa olla mies eri vuosikymmeninä.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Brian Donnelly on lahjakas hevosvalmentaja. Hänen käsissään hevoset saavat olla hevosia, ei kesytettyjä kilpailijoita. Brian saa työtarjouksen ja muuttaa Irlannista Atlantin toiselle puolelle valmentamaan Grantin perheen maineikkaan tallin hevosia. Hevoset ovat tuttu haaste Brianille, mutta vaikeamman haasteen edessä hän on katsoessaan Grantin perheen nuorinta tytärtä Keeleyä silmiin. Keeley on aito irlantilainen, jonka sielu loimuaa yhtä tulisena kuin punaiset hiukset hänen harteillaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ohjaaja Philip Kincaid ei luonnehtisi Friendlyn pikkukaupunkia ystävälliseksi. Ainakaan silloin, kun hänet pysäytetään ylinopeuden vuoksi. Hänen mielipiteensä kuitenkin muuttuu, kun hän huomaa kaupungin sopivan erinomaisesti seuraavan elokuvansa kuvauspaikaksi. Unelias pikkukaupunki on ainutlaatuinen, ja onhan siellä myös eräs sijaisseriffi...

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Zane Bigelow on päättänyt selättää kipeät lapsuusmuistonsa ja muuttaa takaisin kotikaupunkiinsa. Hän haluaa nauttia idyllisen pikkukaupungin tunnelmasta. Kun Zane tutustuu lumoavaan Darbyyn, hän uskoo vapautuneensa menneisyyden taakasta. Zane ei tiedä, että myös Darby kantaa kauheaa salaisuutta.

Kun menneet palaavat vainoamaan heitä, Zanen ja Darbyn on kohdattava demoninsa yhdessä. Riittääkö rakkaus pelastamaan heidät - vai vetävätkö valheet heidät pinnan alle?

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sukupolvensa parhaan sotakirjailijan uusi sissiromaani

Herättää eloon vaiherikkaan syksyn 1941

Sissiosasto Hirvelä kertoo Uhtuan ja Kiestingin suunnalla taistelevien Amiraali Isolan laivaston ja osasto Hirvelän sissien uroteoista ja kohtaloista.

Jatkosota vie 22-vuotiaan kornetti Väinö Hirvelän ensin Uhtualle. Sissipataljoona 3:n eli Vienan sissien jääkärijoukkueen johtajana hän haavoittuu heinäkuisella partiomatkallaan. Syyskuussa -41 hän palaa luutnanttina rintamalle Kiestingin mottitaisteluihin. Kun Hirvelä määrätään päälliköksi 1. sissikomppaniaan, he nousevat Sohjanassa Isolan laivaston kyytiin ja suuntaavat myrskyävälle Pääjärvelle. Pääsevätkö sissit vaarojen ja soiden täplittämän erämaan kautta tavoitteeseensa?

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjailija tapaa miehen, joka on naimisissa. He tapailevat salaa. Ensin on himo, sitten he rakastuvat. Olosuhteiden paineessa mahdottomasta tulee yhä mahdottomampaa.

Taivassalon kirkkaassa, sydämen särkevässä romaanissa kirjailija kirjoittaa itsensä irti rakkaudesta, joka ei saa olla olemassa, niin suuresta että se täytyy ampua, amputoida, haudata syvälle maan uumeniin. Romaani kertoo siitä, millaista on elää tilassa, jossa ei halua enää elää muttei kuollakaan. Siitä, millä sanoin puhua, kirjoittaa keskellä tuota olemista, yrittää olla rehellinen, hintaan mihin hyvänsä.

Lopussa minun pitäisi kuolla tutkii rakkautta, jolla ei ole toivoa. Se tekee kipeää mutta purkaa myös hauskan terävästi kliseitä, jotka ovat muuttuneet todeksi, eletyksi. ”Mitä se on, jos ei voi luvata mitään eikä voi antaa juuri mitään. Ei yhtään mitään. Sitä se on.”

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Kirja
Troll, kirjoittaja, taiteilija ; Saaritsa, Mayu, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mestarietsivä Peppunen 3
Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen!

Terävästä päättelykyvystään tunnetun Peppusen odotettu jatko-osa tarjoaa jälleen kiperiä arvoituksia.

Testaa hoksottimiasi, bongaa peppuja, etsi virheitä ja jännitä, kuinka Peppunen paljastaa viekkaimmat konnat tavaramerkillään, jättiläismäisellä pierulla!

Mestarietsivä Peppunen - Kuuttoman yön jättiläinen on ollut Mitä Suomi lukee -listan kärkikymmenikössä, ja ykkösosa Rouva Purppuran tapaus on yltänyt jo viidenteen painokseen.

5+

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Perfect for fans of John Green's Turtles All the Way Down and Nina LaCour's We Are Okay, this is the poignant and uplifting story of Maeve, who is dealing with anxiety while falling in love with a girl who is not afraid of anything.

Think positive.
Don't worry; be happy.
Keep calm and carry on.

Maeve has heard it all before. She's been struggling with severe anxiety for a long time, and as much as she wishes it was something she could just talk herself out of, it's not. She constantly imagines the worst, composes obituaries in her head, and is always ready for things to fall apart. To add to her troubles, her mom--the only one who really gets what Maeve goes through--is leaving for six months, so Maeve will be sent to live with her dad in Vancouver.

Vancouver brings a slew of new worries, but Maeve finds brief moments of calm (as well as even more worries) with Salix, a local girl who doesn't seem to worry about anything. Between her dad's wavering sobriety, her very pregnant stepmom insisting on a home birth, and her bumbling courtship with Salix, this summer brings more catastrophes than even Maeve could have foreseen. Will she be able to navigate through all the chaos to be there for the people she loves?

An ALA Rainbow Book List selection
A Bank Street Best Book of the Year

"With Maeve, Mac delivers a character who's heartwarmingly real and sympathetic, and her story provides a much needed mirror for anxious queer girls everywhere."--Kirkus, Starred review

"This is a good companion book for other anxiety-riddled stories, such as The Shattering by Karen Healey, and Finding Audrey by Sophie Kinsella."--Booklist

"This hopeful offering will resonate with young people for their own lives, even if the journey is hard and takes time and patience...[a] compelling portrait of a teen's experiences with anxiety and challenging family dynamics."--SLJ

"Mac carefully makes clear that Maeve is plenty able to find joy other places than the perfect girl and that she's working at dealing with her own problems; the romance is therefore lovely and cozy and free from overtones of dependency. The descriptions of anxiety are true and powerful, and romance buffs will likely revel in a book celebrating deep connection."--The Bulletin

"Mac is good at showing how a dread-filled mind works... [An] affecting story.''--Publishers Weekly

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pikkusiili ystävineen valmistautuu joulun viettoon, mutta tunnelmaa latistaa musta, lumeton maa. Niinpä kaverukset lähtevät etsimään lunta vuorenrinteiltä, ja sieltä sitä saadaankin kahmituksi pikkusiilin myssy täyteen. Mutta kotimatkalla lumelle tuntuu löytyvän enemmän käyttöä kuin etukäteen on kuviteltu. Mahtaako lumi riittää?

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Gliori, Debi, kirjoittaja, taiteilija ; Leskinen, Terhi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Rakastetun tekijän kuvakirjassa juhlitaan mielikuvituksen lentoa ja lukemisen lumoa!

Valtteri haaveilee omasta lemmikistä, mutta vanhemmat epäröivät.
”Koiranpennut järsivät kaikkea”, äiti sanoo. ”Kissat haisevat”, isä väittää.

Valtteripa ei jää toimettomaksi vaan löytää itselleen lemmikkitoukan! Se on oikea lukutoukka, sillä se pitää kovasti iltasaduista. Mutta eräänä iltana lukutoukan on aika nousta siivilleen...

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Harjanne, Maikki, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu Mintun mukana tuiki tärkeisiin kaveritaitoihin.

Minttu ja Eiko saavat päiväkodissa tehtävän. Heidän täytyy miettiä, millainen on hyvä ystävä. Eikon mielestä hyvä ystävä osaa pyytää anteeksi. Mintusta hyvä ystävä jakaa ilot ja surut, naurattaa, lohduttaa ja ottaa leikkiin mukaan. Mummosta hyvä ystävä on kuin lahja - sellainen Minttukin haluaa olla.

Riemastuttava Minttu on yli sata teosta julkaisseen Maikki Harjanteen luomista hahmoista tunnetuin. Minttu esiintyi ensi kerran lastenkirjassa vuonna 1978 ja on seikkaillut yli 50 teoksessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 48

Rakkaampi kuin joulu Näytä tarkat tiedot

I love you more than christmas, suomi
Kirja
Hattie, Ellie, kirjoittaja ; Warnes, Tim, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suloisesti kuvitettu tarina huokuu joulun lämpöä, taikaa ja tunnelmaa.

Karhuperheessä valmistaudutaan joulun viettoon. Äitikarhu paketoi lahjoja, postikarhu tuo joulukortteja ja Isäkarhu kantaa joulukuusen sisälle koristeltavaksi.

Pikkuleipien koristelun jälkeen on aika paistaa laatikot ja laulaa yhdessä joululauluja. Vaan mikä on parasta joulussa - herkut, lahjat vai jokin aivan muu?

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Puppe akvaariotalossa Näytä tarkat tiedot

Spot's slide and seek at the aquarium, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Liikuta luukkuja ja paljasta akvaarion ihmeet - hauska kuvakirja!

Puppe ja isä käyvät akvaariossa. Puppe haluaa nähdä vuokkokalan. Liikuta kirjan luukkuja ja läppiä ja näet, millaisia kaloja akvaariosta löytyy.

Ikäsuositus: 1+

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Onni menee Aadalle yökylään. Aluksi Onni on täynnä odotusta - eihän mikään voisi olla hauskempaa kuin yöpyminen ystävän luona. Mutta illalla Onni huomaa, että rakas unikaveri on jäänyt kotiin, ja Aadan äiti lukee sadutkin ihan väärällä tavalla. Onko yökyläreissu pilalla?

Onni ja Aada -sarja käsittelee lasten ensikokemuksia herkästi ja lämpimällä huumorilla. Arkisiin tilanteisiin ja tunnetaitoihin keskittyvän kuvakirjasarjan ensimmäinen osa Onni ja Aada päiväkodissa sai lukijoilta innostuneen vastaanoton.

Tallennettuna: