Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 34/2020

Uutuudet ajalta: 17.8.2020 - 23.8.2020

Muokattu: 24.9.2020
Hakutulos 1
Kirja
Pöyhönen, Julia, kirjoittaja ; Livingston, Heidi, kirjoittaja ; Hytti, Maija, asiantuntija ; Teittinen, Matias, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kotimaiseen Ympyräiset-sarjaan kuuluva tunnekasvatusopas kertoo, mitä tunnetaidot ovat ja miten niitä voi harjoitella kotona.

Psykologien kirjoittama opas tarjoaa tietoa tunteista ja tunnekasvatuksesta sekä esittelee helppoja ja hauskoja tehtäviä, joiden avulla tunnetaitoihin voi tutustua yhdessä lapsen kanssa. Saat heti konkreettisia välineitä tunteiden ilmaisun ja säätelyn avuksi.

Kattava opas muodostaa askeleittain etenevän ohjelman, jonka avulla tunnetaitojen harjoittelemisesta tulee lapsen ja vanhemman yhteinen innostava projekti. Kirja on jaettu teemoihin, joista jokainen sisältää käytännönläheistä teoriatietoa vanhemmalle ja harjoitustehtäviä lapselle.

Tunnetaitojen käsikirjaan voi tutustua joko yhden tai useamman lapsen kanssa samaan aikaan. Tehtävät soveltuvat parhaiten 3-8-vuotiaille.

Hyvät tunnetaidot auttavat tavoitteiden saavuttamisessa, auttavat syventämään ja ylläpitämään ihmissuhteita, lisäävät psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia, edistävät oppimista, auttavat selviämään vastoinkäymisistä sekä lisäävät itseymmärrystä ja itsemyötätuntoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suurin osa ihmisistä tukahduttaa omia tunteitaan, koska ei uskalla tai osaa ilmaista niitä.

Tunteiden ja niiden ilmaisemisen tulisi olla ihmisille luontaista. Tunteiden patoaminen vaikuttaa kielteisesti moniin elämän osa-alueisiin, niin terveyteen, ihmissuhteisiin kuin työhönkin. Vapaudu tukahdutetuista tunteista kertoo tutkimustulosten ja käytännöllisten esimerkkien avulla tunteiden ja niiden tukahduttamisen vaikutuksesta ihmisten elämään.
Lisäksi kirja antaa keinoja tukahdutettujen tunteiden käsittelyyn. Kun tunnistat ja tunnustat tunteesi ja työstät niitä, pystyt kokemaan elämässäsi enemmän rauhaa, vapautta sekä elämäniloa.

Tohtorikaksoset Harri ja Ilkka Virolainen ovat perehtyneet kehon ja mielen yhteyteen ja siihen, miten tunteet vaikuttavat suorituskykyyn. He ovat vetäneet tunnetyöpajoja ja luennoineet monissa eri maissa. He valmentavat urheilijoita, johtajia ja eri alojen asiantuntijoita tunteiden käsittelyssä.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Claybourne, Anna, kirjoittaja ; Murphy, Stef, taiteilija ; Kalliola, Iiris, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Eläinten hauskat tavat tutuiksi! Tiesitkö, että eläimet tanssivat, nauravat ja leikki­vät aivan kuten me ihmisetkin? Tai että eläimetkin rakentavat koteja, käyttävät työkaluja ja huolehtivat loukkaantuneista lajitovereistaan?

Eläinten jännä maailma vie lukijan löytöretkelle yllättäviin paikkoihin maanalaisista koloista ja hei­nikkoisilta savanneilta aina vedenalaisiin valtakun­tiin ja korkealle kohoaviin puunlatvoihin. Tutuiksi tulevat eläinmaailman otukset pikkuruisista matelijoista jättimäisiin nisäkkäisiin sekä niiden elintavat ja ­ympäristöt.

Tutustu kylpeviin apinoihin ja hippaa leikkiviin delfiineihin. Lue tarinoita nerokkaista mesimäyristä, ovelista hämähäkeistä ja älykkäistä variksista. Saat myös selvän siitä, osaavatko eläimet todella puhua.

Tämä hauskasti kuvitettu kirja kurkistaa eläinten ihmeelliseen maailmaan ja näyttää kuinka saman­ kaltaisia eläimet ja ihmiset ovat.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten erottaa oikea terveystieto huuhaasta, toimivat neuvot virheellisistä väittämistä? Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti opastaa kirjassaan ymmärtämään ja tulkitsemaan ympärillämme vellovia, usein varsin ristiriitaisia terveysväittämiä.
Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa on nykyisin verkossa runsaasti. Tiedon laadun ja oikeellisuuden arvioiminen on siksi yhä haastavampaa. Parhaimmillaan jaettu informaatio innostaa ihmisiä etsimään lisätietoa ja saa aikaan terveyttä edistäviä muutoksia elintavoissa. Pahimmillaan se on harhaanjohtavaa tai jopa hengenvaarallista.

Kirjassa arvioidaan suosittuja terveysväitteitä tutkitun tiedon valossa. Kirjassa on analysoitu 72 erilaista terveysteemaa tai hoitoa ja niihin liittyvää yli 250 terveysväitettä. Analyysi perustuu tieteellisen kirjallisuuden huolelliseen arviointiin yleistajuisesti ja ymmärrettävästi - ja viesti on vastaansanomaton.

Samalla kirjassa pohditaan tutkimukseen ja terveysväitteisiin liittyviä muita ilmiöitä. Miksi erikoiset terveysväitteet ovat niin suosittuja? Millä tavalla oma tulkintamme tiedosta syntyy? Mikä selittää virheellisten terveysuskomusten itsepintaisuutta? Miten tehdään lääketieteellistä tutkimusta?

Kirja kannustaa oman arkijärjen tehokkaampaan käyttämiseen sekä kriittisen lukutaidon kehittämiseen. Kirjan järeän tietopaketin luettuaan lukija ymmärtää paremmin terveysväitteiden luotettavuutta sekä terveysviestinnän ilmiöitä.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Hallikainen, Jouni, kirjoittaja ; Junttila, Timo, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä yinjoogassa on kyse? Terveydestä, tyyneydestä ja tyytyväisyydestä. Kehon, mielen ja sielun hyvinvoinnista ja harmoniasta. Siitä on kyse myös tässä kirjassa.

Mistä yinjooga koostuu? Hyvinvoinnin anatomiasta, tietoisen läsnäolon terapeuttisesta voimasta, perinteisen kiinalaisen lääketieteen opeista ja taolaisen filosofian viisauksista. Niistä koostuu myös tämän kirjan sisältö.

Henkisen sekä fyysisen terveytemme ja hyvinvointimme kannalta yin-joogan kokonaisvaltaiset hyödyt ovat valtavat. On aivan sama, kat-sooko asiaa länsimaisen lääketieteen vai perinteisten kiinalaisten terveysoppien perspektiivistä. Lopputulos on sama - yinjoogan positiiviset vaikutukset ovat mitattavissa tieteellisesti sekä tunnettavissa omin aistein.

Tästä kirjasta löydät kaiken tarpeellisen tiedon yinjoogasta ja siitä, kuinka voit sen avulla ylläpitää hyvinvointiasi.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Nuotti
Leskelä, Ari, toimittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vuoden kovimmat megahitit.

Mukana reilut 30 suosituinta koti- ja ulkomaista hittiä - sanat, melodiat ja soinnut. Mukana myös valokuvia eturivin artisteista sekä kitaran otetaulukko. Inspiroidu ja jammaile!

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Koli, Antti, kirjoittaja, valokuvaaja ; Karttakeskus, kartantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mistä löytää kevään ensimmäiset perhoset? Millaisella säällä näkee muuttolintuja? Milloin kärppä vaihtaa karvan värin? Mikä on kevätaspekti lehdoissa? Milloin sammakot heräävät?

Retkeilijän vuodenajat antaa vinkkejä luontoretkeilyyn eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina - milloin missäkin kannattaa retkeillä löytääkseen haluamansa. Kirjassa kerrotaan suomalaisen luonnon tapahtumista, paikoista ja lajeista sekä vuodenaikojen vaihtumisesta. Tieto oikeista ajankohdista rikastuttaa retkiä ja lisää luontohavaintojen määrää. Retkivinkit karttoineen opastavat oikeille paikoille oikeaan aikaan.

Kirjassa käsitellään niin nisäkkäitä, lintuja, kasveja, perhosia, kaloja kuin sammakkoeläimiäkin. Kauniit luontokuvat ja ilmeikkäät tarinat kertovat vaikuttavista tapahtumista suomalaisessa luonnossa.

Biologi Antti Koli on kokenut tietokirjailija ja valokuvaaja ja Retkeilijän vuodenajat on hänen yhdeksäs kirjansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Manzos, Aleksandr, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suuri pelikirja on ykköskirja kaikille nuorille pelaajille. Toista näin laajaa pelikirjaa ei ole!

Suuri pelikirja käy läpi tietokone- ja konsolipelien tär-keimmät tapaukset. Mukana on sekä isoimmat hitit että erikoisimmat indiepelit. Esports käydään läpi isosti keskeisistä kilpapeleistä ja pelaajista alkaen.

Kirjan peleissä on kaikkea: hikistä toimintaa, liikuttavia tarinoita ja kunnianhimoista rakentelua. Peliesittelyjen lomassa puidaan niin pelien fanikulttuureja kuin tunne-tuimpia tekijöitä. Kirjan jälkeen näet pelimaailman aivan uusin silmin.

Kirja on näyttävästi värikuvitettu ja hauska jo pelkästään selailla. Tekstit ovat helppolukuisia, mutta täynnä kiinnostavaa tietoa. Aloittelijat saavat lukuisia pelisuosituksia. Edistyneille on tarjolla kehitystyön taustoja ja pelisuunnittelun saloja.

Kirjasta löydät muun muassa: ? Suursuosikit Minecraftista Pokemoniin ? Isoimmat indiet Stardew Valleysta Undertaleen ? Energisimmät esportsit Dotasta Fortniteen ? Mahtavat mobiilipelit Clash of Clansista The Roomiin ? Esittelyjä huippupelaajista ja pelistudioista ? Pelimaailman taustaa fanikulttuureista erikoislaitteisiin

Suuri pelikirja on aarreaitta, jossa on jokaiselle jotakin. Se on paras mahdollinen lahja nuorelle peli-intoilijalle!

Aleksandr Manzos on kirjoittanut peleistä yli kymmenen vuoden ajan. Häneltä on julkaistu aiemmin kolme peliaiheista kirjaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kuka muka haluu joksku kirjailijaks?

Teini-ikäinen Tuomas kilpaili kaverinsa kanssa siitä, kumpi varastaa turhimman esineen. Kaveri haki tavaratalosta laskettelusukset, Tuomas kirjoituskoneen. Kyrö voitti vedon: sellaista turhaketta ei kumpikaan koskaan tarvitsisi.

Kirjoituskonevarkaasta kasvoi kansan rakastama kirjailija ja suosittu tv-kasvo. Tällaisista odottamattomista käänteistä syntyvät Tuomas Kyrön lämpimät, viisaat ja pirulliset tekstit. Niissä kuljetaan lapsuusmuistoista kirjailijan oman muistokirjoitukseen, Veikko Huovisesta Matti Nykäseen, Carrie Bradshawsta Donald Trumpiin.

Kirjoituskonevaras kutsuu lukijan katsomaan, miltä maailma näyttää Tuomas Kyrön silmin. Yhteisöt, perhe, ystävät, työ, muistot, raha, mahdolliset tulevaisuudet. Mistä ei pääse eroon, mistä ei halua päästää irti?

"Kyynisenä nuorena miehenä luin kyynistä kirjallisuutta ja kaipasin avoimia loppuja. Hyvinvoivana keski-ikäisenä kaipaan onnellisia loppuja. Kun olen 80-vuotias, keskityn suoliston toimintaa kuvaaviin teoksiin."

Armeijassa Tuomas Kyröllä todettiin sopeutumishäiriö. Sitä hoitaakseen hän on kirjoittanut 26 palkittua ja kiitettyä kirjaa. Ne ovat kääntyneet elokuviksi, teatteriesityksiksi ja kolmelletoista eri kielelle. Kyrön kirjoja on myyty jo yli miljoona kappaletta ja varastettu muutama.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Odotettu tietokirja tutustuttaa yli sataan voimanaiseen, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan mutta joista harva on kuullut.

Mitä yhteistä on tekoparrassa pelanneella baseball-tähdellä, kolumbialaisella huumepomolla, Yhdysvaltain sisällissodan sankarilla ja japanilaisella samurai-soturilla? He olivat kaikki naisia.
Historian jännät naiset marssittaa esiin liudan kiinnostavia naisia, jotka ovat jääneet suurmieshistorian varjoon: kiinnostavia, uskomattomia, kauheita, törkeitä, sankarillisia ja ennen kaikkia jänniä persoonia. Heidän elämäntarinansa saavat lukijan haukkomaan henkeä ja kysymään: miksi en ole kuullut heistä aiemmin?

Maria Pettersson (s. 1984) on Journalisti-lehden päätoimittaja ja historiaharrastaja, jonka unelma--ammatti oli kansainvälinen seikkailijatar. Historian jännät naiset sai alkunsa Petterssonin Twitter-sarjasta, joka laajeni kirjaksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.

Kattava elämäkertateos perustuu amerikkalaisiin ja saksalaisiin arkistolähteisiin sekä Göringin perheenjäsenten, hänen alaisinaan palvelleiden ja muiden hänet tunteneiden haastatteluihin.

Ensimmäisessä maailmansodassa ansioitunut taistelulentäjä Göring nousi nopeasti valta-asemaan Kolmannen valtakunnan poliittisella kartalla. Hänestä tuli Luftwaffen ylipäällikkö ja Hitlerin oikea käsi, yksi natsi-Saksan pelätyimmistä miehistä.

Göringin aloitteesta perustettiin Gestapo ja laadittiin suunnitelmat juutalaiskysymyksen lopullisen ratkaisun läpiviemiseksi.

Göring kokosi itselleen suuren omaisuuden ja rohmusi mm. sotasaaliiksi saatuja taideaarteita omiin kokoelmiinsa. Hänet tultiin tuntemaan mukavuudenhaluisena nautiskelijana.

Lopulta Hitler sulki Göringin sisäpiirinsä ulkopuolelle, vaikka tästä oli aiemmin kaavailtu hänen seuraajaansa.

Nürnbergissä Göring tuomittiin kuolemaan rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Ennen kuin hirttotuomio ehdittiin panna täytäntöön, Göring teki itsemurhan vankilaan salakuljetetulla syanidikapselilla.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Spiegel, Renia, kirjoittaja ; Bellak, Elizabeth, kirjoittaja ; Rekiaro, Ilkka, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Holokaustikirjallisuuden kadonnut klassikko

Nuoren juutalaistytön päiväkirja todistaa sodan mielettömyydestä ja elämästä, joka voi sinnitellä kaikkein synkimpinäkin aikoina.

"Muista tämä päivä; paina se tarkoin mieleesi. Kerro tuleville polville."

Renia on juutalaistyttö, jonka haaveena on tulla runoilijaksi. Mutta hän asuu Puolassa ja vuosi on 1939. Toinen maailmansota lyö hänenkin maailmansa murskaksi. Renia joutuu eroon äidistään, pakenee pommituksia, näkee miten juutalaisperheitä katoaa, ja päätyy lopulta Przemyslin gettoon.

Sodan kauheuden rinnalla kukoistaa kuitenkin kauneus. Renia ja hänen rakastamansa nuorukainen, Zygmunt, jakavat ensisuudelman vain hetkeä ennen kuin natsit saapuvat hänen kotikaupunkiinsa. Ja juuri Zygmunt kirjoittaa Renian päiväkirjaan sen viimeisen, sydäntäsärkevän merkinnän.

Renia Spiegel syntyi 1924 Puolassa. Anne Frankin tavoin lahjakas kirjoittaja piti sodan aikana päiväkirjaa, johon hän tallensi paitsi elämäänsä myös runojaan. Vuonna 1942 natsit löysivät juuri 18 vuotta täyttäneen Renian tämän piilopaikasta kerrostalon ullakolta ja surmasivat hänet.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lempeitä loruja yhdessäoloon vauvan kanssa

Syli, hellittely, hellä katse sekä yhteinen leikki, hassuttelu ja jaettu ilo hoivahetkissä syventävät vauvan ja vanhemman välistä kiintymystä. Päivittäin samanlaisina toistuvat tutut loruleikit tuovat turvallisen olon vauvalle.

Kirjan runot kertovat vauvaperheen arjesta ja houkuttelevat lempeään ja iloiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa. Syöttämiset, vaipanvaihdot ja pukemiset ovat kommunikaatiohetkiä, joissa vauva oppii itsestään ja maailmasta. Runot etenevät vauvan kasvun mukaan, kun hän vähitellen kiinnostuu ympäristöstään ja oppii uusia taitoja.

Kirjassa on lorujen ohella psykologin vinkkejä siihen, miten arkisen vuorovaikutuksen saa valjastettua vauvan kokonaisvaltaista kehitystä tukevaksi. Mukana on tietoa, kannustusta ja vuorovaikutusleikki-ideoita - sillä kaikki tärkeä on tässä ja nyt!

Tallennettuna:
Hakutulos 14

Koston ja kunnian lapset Näytä tarkat tiedot

Children of virtue and vengeance, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Orïshan perintö 2
Henkeäsalpaava taistelu magiasta. Jatkoa kansainvälistä ylistystä keränneelle Veren ja luun lapset -romaanille.

Zélie ja Amari ovat onnistuneet mahdottomassa: tuomaan magian takaisin Orïshan valtakuntaan.
Aateliston ja kansan välit kiristyvät sodan partaalle. Magia voi olla pelastus tai tuho. Zélien on yhdistettävä Orïsha tai maa repeytyy kappaleiksi.
Huikeassa fantasiasarjassa länsiafrikkalainen mytologia kietoutuu elämää suuremmaksi tarinaksi vihasta ja rakkaudesta.

"Tarinan hahmot ovat uskottavia ja syviä. Nopeatempoinen juoni tarjoaa jännitystä lähes joka sivulla." Demi
"Upea tarina magiasta, seikkailusta ja kielletystä rakkaudesta. Game of Thronesin fanit ahmaisevat tämän." BuzzFeed

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsivä Mujunen 5
Syksyllä 1946 entinen Valtiollisen poliisin osastopäällikkö Väinö Mujunen on asettunut mukavasti Helsingin Katajanokalle naisystävänsä Sirkan ravintolan turvapäälliköksi ja satunnaiseksi yksityisetsiväksi. Isäänsä etsivältä tiskaajatytöltä Mujunen saa tehtävän, joka sysää hänet takaisin kuohuvan 1930-luvun alkuun. Aikaan, jolloin kansakunta etsi itseään kieltolain, Lapuan liikkeen ja kommunismin uhan keskeltä ja Mujunen aloitteli uraansa Etsivässä Keskuspoliisissa.

Nuori etsivä joutui tuolloin tutkimaan presidenttiparin kidnappausta, Lapuan liikkeen kassanhoitajan murhaa sekä erinäisiä vallankaappaushankkeita. Kyyti oli sinimustaa ja kylmää kuin talvihauta. Olivatko terroriteot yksittäisten höyrypäiden päähänpälkähdyksiä, vai löytyikö niiden takaa suuri salajuoni? Miten pääkaupungin tapahtumat liittyivät savolaisen kunnallispoliitikon katoamiseen?

Historiallisen dekkarin mestari ja lajityypin pioneeri Tapani Bagge julkaisi 2009-2013 neliosaisen värisarjan Väinö Mujusen tutkimuksista vuosina 1938-1945.

  • Valkoinen hehku
  • Sininen aave
  • Musta pyörre
  • Punainen varjo
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Grishaversumi 2
Hengästyttävä fantasiaseikkailu ystävyydestä, lojaaliudesta, vallasta ja rakkaudesta

Alina Starkov on Ravkan ainoa auringonkutsuja, ja kaikki haluavat valjastaa hänen voimansa omaan käyttöönsä. Erityisesti Ravkan voimakkain grisha, Varjo, jonka Sysikuilussa syntynyt uusi voima venyttää luonnollisen maailman rajoja ennennäkemättömällä tavalla.

Alina ja Mal ovat paenneet Novyi Zemiin, jossa yrittävät piilotella etsijöiltä. Pian kohtalo kuitenkin saavuttaa Alinan, joka huomaa, että hänen ainoa vaihtoehtonsa on oppia hyväksymään voimansa ja niiden tuoma asema. Mutta mitä vahvemmaksi voimat kasvavat, sitä syvemmälle Alina vajoaa kielletyn taikuuden houkutuksiin, ja sitä kauemmaksi hän etääntyy rakastamastaan Malista. Alinan on valittava kotimaansa, voimansa ja ikuiseksi uskomansa rakkautensa välillä - tai uskallettava panna ne kaikki vaakalaudalle lähestyvän myrskyn kourissa, jonka vain hän voi pysäyttää.

Saarto ja myrsky on kansainvälisen huippusuosion saavuttaneen Grishaversumi-trilogian toinen osa. Alinan tarina alkoi romaanissa Varjo ja riipus. Trilogiasta on parhaillaan tekeillä Netflix-sarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 17
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Syntinen herkkupala kaikilla englantilaisten seurapiirien sietämättömillä ja kammottavan kiehtovilla vivahteilla" - Stephen Fry

Kaunis Edith tulee keskiluokkaisesta taustasta. Kun Uckfieldin markiisin perijä Charles Broughton kosii, myöntyy Edith hetkeäkään epäröimättä. Mutta onko hän rakastunut Charlesiin vai tämän titteliin ja yläluokan elämään? Charlesin äitiä avioliitto ei miellytä, ja hän on valmis tekemään kaikkensa sen tuhoamiseksi. Kun kuvaan astuu näyttelijähurmuri Simon, on soppa valmis. Avioliiton ulkopuolinen suhde sotkee seurapiirien elämän pahanpäiväisesti.
Downton Abbeyn luojan tarkkanäköinen romaani on kirpeä satiiri modernin brittiläisen yläluokan elämästä.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Tulkki Näytä tarkat tiedot

Deutsches Haus, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miten löytää sanat pahuudelle?

Ajatuksia herättävä lukuromaani Saksan historian synkimmän aikakauden varjosta.

Frankfurt, 1963. Eva Bruhnsin asiat ovat hyvin. Vanhempien majatalo menestyy, töitä riittää puolan kielen tulkkina, ja poikaystävänkin pitäisi pian kosia. Mutta kun Eva päätyy tulkkaamaan todistajanlausuntoja sotaoikeudenkäynnissä, hän kuulee ensi kertaa sanan Auschwitz. Tulkki käsittelee Euroopan historian mustinta kipupistettä sodanjälkeisen sukupolven näkökulmasta ja luotaa perheen murrosta, naisen asemaa ja syyllisyyden taakkaa.

Annette Hess on Saksan kiitetyimpiä nuoren polven käsikirjoittajia, jonka lähihistoriaa käsittelevät televisiosarjat ovat olleet järjestään menestyksiä Saksassa, ja joista Weissensee on esitetty myös Suomessa nimellä Rakkautta Berliinin muurin varjossa. Tulkki on hänen esikoisromaaninsa, joka julkaistaan yli 20 kielellä. Hessin sujuva, teeskentelemätön proosa herättää arjen pienet yksityiskohdat eloon.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Syvällinen saaga Iranin vallankumouksesta - kerrottuna ruohonjuuritasolta, kaaoksen räjähtävästä ytimestä. Iranin Tohtori Zhivago." - Margaret Atwood.
Suuri kertomus vie iranilaisen orpotytön ryysyistä rikkauksiin ja vallankumouksen sydämeen.
1950-luvun Iranissa sotilas pelastaa tienposkeen hylätyn vauvan - ja muuttaa samalla lopullisesti molempien kohtalon.
Tytön nimeksi tulee Aria. Kolmen naisen osana on olla hänelle äitinä. On ankara Zahra, varakas ja lempeä Fereshteh ja lopulta salaperäinen, köyhä Mehri, jonka yhteys Ariaan on sekä siunaus että kirous.
Aria näyttää Iranin historian, nykyhetken ja yhteiskunnan kuin kaleidoskoopin läpi. Sivuilla sykkivät vallankumouksen kiivaat tahdit.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaiseen risteykseen on itse kuviteltava tienviitat.

Tommi Kinnusen vavahduttava uutuus.

Alkukesällä 1945 viisi naista lähtee norjalaiselta vankileiriltä kotimatkalle läpi poltetun Lapin. Naiset eivät kysele toisiltaan, miksi lähtivät saksalaisten matkaan. Kaikki eivät ymmärrä sitä itsekään.

Toinen maailmansota on loppumassa, ja se mikä oli hyväksyttyä vielä eilen, on tänään muuttunut taas kielletyksi. Millaisilta poikkeusaikana tehdyt valinnat vaikuttavat rauhanajan valossa? Millaisia ovat hetket, joina peruuttamattomia päätöksiä tehdään? Millaista on palata takaisin tietäen, että kukaan ei halua ottaa vastaan?

Tommi Kinnusen odotetussa romaanissa ollaan keskellä avaraa erämaata, tien päällä, vapaana suljetuista huoneista, joissa oli tilaa vain miesten myrskyäville tunteille.

Ei kertonut katuvansa on vaikuttava romaani pelosta ja luopumisesta, mutta myös naurusta ja silloin tällöin tuikkivasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

”Irene ei muistanut, milloin viimeksi olisi poikennut tieltä. Olihan hän lapsena, nuorena tyttönäkin kulkenut metsien halki ja oikaissut laitumien poikki, mutta sitten oli tapahtunut jotakin, joka oli sen lopettanut.”
"Kinnunen, Suomen Ferrante. -- Tommi Kinnunen on kirjoittanut jälleen koukuttavan lukuromaanin."
Helsingin Sanomat
"Ei kertonut katuvansa on koskettava jännitysromaani, jossa vahvat naiset astuvan esiin ilman selittelyjä. Tarina on karun ja kauniin liki täydellinen liitto."
Maaseudun Tulevaisuus
"Kinnusen romaanissa onkin äärimmäisen kiinnostavaa, miten se menee saksalaismorsiamiin liitetyn kuvaston läpi ja tekee siitä monimuotoisen. Samalla romaani on rankkaa luettavaa, jännittävää tapahtumista ja koskettavaa kerrontaa, jossa ajoittain esiintyy karheaa naurua."
Turun Sanomat

"Kinnusen toistaiseksi paras"
Kotiliesi

Tommi Kinnunen (s. 1973) on taitava ihmiskuvaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen edelliset romaaninsa Neljäntienristeys, Lopotti ja Pintti ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Kinnusen kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Koukuttava esikoistrilleri ihmisen synkimmistä haluista

Teknologiajuristi Mia Lund yrittää haalia uusia asiakkaita kitukasvuiselle lakitoimistolleen ja selvitä samalla yksinhuoltajan vaativasta arjesta. Yhteydenotto vanhalta asiakkaalta, teknologiayrittäjä Robert Holmsterilta, herättää hetkeksi Mian toiveet. Holmsterin luoma AR Combat Technologies -yritys on maailmanlaajuisesti tunnettu, joten toimeksianto saattaisi poistaa rahahuolet pidemmäksi aikaa.

Tapaaminen Holmsterin kanssa ei kuitenkaan suju lainkaan Mian toiveiden mukaan. Psyykkisesti epävakaalta vaikuttava teknologianero kertoo Mialle jotain, mitä on vaikea uskoa todeksi - ja tarjoaa tälle hyvin erikoista ja huolestuttavaa toimeksiantoa. Vaikka toimeksiannon vastaanottaminen tarkoittaa poikkeamista niistä periaatteista, joiden mukaan Mia on juristintyössään toiminut, ottaa hän silti rahakkaan työn vastaan. Niin tehdessään hän tulee vääjäämättä liukuneeksi takaisin siihen väkivallan sävyttämään maailmaan, jota on onnistunut kymmenen vuotta välttelemään.

Villy Lindfeltin esikoistrilleri tarjoaa lukijalle yllättävän alkuasetelman, kiinnostavia henkilöhahmoja, taiturillista juonenkuljetusta ja kasvavaa uhantuntua syksyisen Helsingin kaduilla - eli kaikkea, mitä hyvältä jännityskirjallisuudelta voi toivoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Muistoja planeetta Maasta 3
Kansainvälisesti palkitun Muistoja planeetta Maasta -trilogian huikea päätösosa

Tuomiopäivän taistelusta on kulunut puoli vuosisataa. Maassa eletään ennennäkemättömän kukoistuksen aikakautta, kun molemminpuolisella tuholla uhkaava Synkän metsän pelote pitää Trisolariksen valloittajat aisoissa. Herkkä rauhan tasapaino kahden maailman välillä on kuitenkin koko ajan hiuskarvan varassa.

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja, muun muassa yhdeksän kertaa Kiinan tärkeimmän Galaxy Award -scifipalkinnon sekä kansainvälisen Hugo-palkinnon. Liun teoksia on Kiinassa myyty yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Muistoja planeetta Maasta -trilogiasta on tullut kansainvälinen ilmiö. Trilogian aiemmat osat, Kolmen kappaleen probleema ja Synkkä metsä ovat molemmat olleet erittäin suosittuja myös Suomessa.

"Liu Cixin on Kiinan Arthur C. Clarke."

  • New Yorker
Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaunis historiallinen fantasiaromaani esikoistekijältä

16-vuotias Kainu joutuu luopumaan entisestä elämästään ja tulevaisuuden haaveistaan, kun hänelle lankeaa suuren tietäjän rooli. Muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan sijoittuva seikkailu kertoo koskettavasti nuoren aikuisen oman paikan etsimisestä ja löytämisestä.

Keskikesän yöttömänä yönä Kainu seisoo punamultakehien reunalla. Nuoret tytöt löytävät riitissä paikkansa emännyyden, äitiyden tai käsityöläisyyden kehistä. Sisimpänä on viisi tietiän kehää, joista voimallisimpaan kukaan ei ole päässyt satoihin vuosiin. Kun Kainu astuu keskimmäiseen kehään, hänen osakseen lankeaa suuri tehtävä - eikä hän ole enää sama. Kainu joutuu lähtemään hurjalle ja pitkälle matkalle, jonka aikana hänen on myös selvitettävä, kuka hän itse on.

Meri Luttinen (s. 1987) on tamperelainen esikoiskirjailija. Hän on opiskellut suomen kieltä ja kirjallisuutta ja työskennellyt suomen opettamisen ja oppimateriaalien parissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

NOKKELAA VIIHDETTÄ

Laurien yli vuosikymmenen ajan kestänyt suhde päättyy yhtäkkiä. Tilanne on kiusallinen eikä vain siksi, että hän työskentelee eksänsä kanssa samassa asianajotoimistossa, ja joutuu tapaamaan miestä joka päivä.

Ajatus deittailusta Tinderin aikakaudella on Lauriesta yksinkertaisesti kauhistuttava. Kaiken kunniaksi Laurie kuulee uutisen eksänsä uuden tyttöystävän raskaudesta.

Kaiken kukkuraksi Laurie jumiutuu hissiin toimiston pahimman naistenmiehen, Jamie Carterin, kanssa.

Jamie Carter ei usko rakkauteen, mutta hän tarvitsee tyttöystävän tehdäkseen vaikutuksen pomoonsa. Laurie haluaa uuden miehen, jotta hän näyttäytyisi paremmassa valossa. Laurie saakin elämänsä idean...

Mutta raja on yllättävän häilyvä rakkauden teeskentelyn ja sen välillä, että rakastuukin viehättävään, komeaan väärennettyyn poikaystävään.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sentimentaalisuuden karikot kiertävä romaani yksinäisyydestä, ystävyydestä ja uusista aluista.

Beth Morreyn esikoisromaani Missy Carmichaelin rakkaustarina on syvästi liikuttava tarina siitä, miten tavallisista päivistä voi tulla erityisiä, jos vain avaa sydämensä uudelle mahdollisuudelle.

Missyn elämänpiiri on kutistunut, käpristynyt piikikkääksi yksinoloksi vanhassa talossa, jonka hiljaisuuden rikkoo vain kellon tikitys. Tik-tak-tik. Seurana muistot rakkaista, eikä Missy mitään muuta seuraa usko ansaitsevansakaan, ei kaiken sen jälkeen mitä hän on tehnyt.

Missy nukkuu, herää, syö, lukee lehdestä kuolleet, käy kävelyllä, ottaa sherryn. Kunnes yhtäkkiä olosuhteiden pakosta hän joutuu hetkeksi kasvotusten toisen ihmisen kanssa. Se riittää. Rutiinien rautainen kuori rikkoutuu, ja sisään hyökyy kaikenlaista uutta ja äänekästä, kuten kursailematonta kieltä käyttävä yksinhuoltajaäiti, Bob-niminen tyttökoira, supersankariasuissa viihtyvä miehenalku ja ruoanlaittoon panostava sisustussuunnittelija.

Beth Morreyn Missy Carmichaelin rakkaustarina kertoo, miten Missystä tuli Missy - ihminen, jonka elämässä liian moni asia on jäänyt sanomatta. Mutta uskaltaako sulkeutunut, vapiseva sydän avautua, rohkeneeko Missy tarttua uuteen mahdollisuuteen alkaa jälleen elää täydestä sydämestä?

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sulo Naskali 7
Liivijengin johtaja ammutaan kotitalonsa pihalle Helsingin Kontulassa ja kolmoismurhan uhrit löydetään puistokäytävältä Kauniaisissa.

Onko teoilla joku yhteys? Vai ovatko ne erillisiä tapahtumia?

Vastausta ei anna neljäskään murha Lohjanjärven rannalla. Naskali johtuu pohtimaan, miten irrallisilta vaikuttaviin surmiin voisi liittyä myös venäläisen liikemiehen väkivaltainen kuolema Pietarissa.

Tapauksia vainukoiran ottein seuraava Iltalehden rikostoimittaja Make Sarkala tuntee juttuja kirjoittaessaan itsensä samaan aikaan sekä sananvapauden sankariksi että pahimman luokan mätämunaksi.

Pietarin varjo jatkaa suomalaisen dekkarin grand old manin Juha Nummisen Sulo Naskali -sarjaa. Mestarikertoja Numminen tutkii ajankohtaisesti suomalaisen yhteiskunnan, rikollisuuden ja median muutoksen herkkää ydintä.

Komisario Sulo Naskalista ilmestyneessä dekkarisarjassa on aiemmin julkaistu viisi teosta.

  • Naskali
  • Ystävä sä lapsien
  • Valta tappaa
  • Tappajan valta
  • Vaikenemisen hinta
Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ariel Kafka 6
Kuka on vasikka vai ovatko kaikki?

Vankikuljetus pysäytetään ja kyydissä olleet kolme vankia siepataan keskellä päivää Helsingin ja Vantaan rajalla. Pian yksi kaapatuista löytyy kuolleena.

Surmattu oli tunnettu väkivaltarikollinen, toinen kateissa olevista vangeista taposta tuomittu äärioikeistolainen ja kolmas kovan luokan huumerikollinen ja poliisin tietolähde. Häntä lehdissä kutsuttiin supervasikaksi.

Komisario Ariel Kafka saa murhatutkimukset johdettavakseen. Hänen täytyy ratkaista, miksi ja kenen takia näyttävä operaatio järjestettiin, kuka oli tarkoitus vapauttaa tai tappaa ja ovatko kaikki siepatut enää edes elossa.

Vasikka on rikostoimittaja ja -kirjailija Harri Nykäsen Ariel Kafka -sarjan kuudes teos. Helsingin poliisilaitoksen juutalaisesta komisariosta on aiemmin julkaistu viisi kirjaa:

  • Ariel
  • Ariel ja hämähäkkinainen
  • Jumalan selän takana
  • Pyhä toimitus
  • Leijonakuningas: komisario Ariel Kafkan tutkimuksia
Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Blues 3
"Kovaksikeitetty, tyylikäs ja häpeämättömän hauska."

M-Magazin

Kolmas, itsenäinen osa Ohlssonin suositussa Martin Benner -sarjassa vie lukijan antiikkiesineiden maailmaan, jossa salaisuuksista maksetaan kova hinta.

Asianajaja Martin Benner rakastaa vanhoja tavaroita. Kun hänen ystävänsä Henry Schiller sairastuu ja kuolee, Bennerille tarjoutuu elämänsä tilaisuus saada Henryn osa newyorkilaisesta antiikkiliikkeestä itselleen. Hyvä onni ei kuitenkaan kestä kauan, sillä pian selviää, että Henry murhattiin. Samaan aikaan Benner havahtuu siihen, että häntä seurataan. Joku vahtii hänen jokaista askeltaan ja vaanii hänen talonsa lähellä jättäen vain epämääräisiä jälkiä lumeen.

Martin ryhtyy tutkimaan Henryn kuolemaa ja joutuu yhä syvemmälle hämärien antiikkibisnesten maailmaan. Rajat totuuden ja valheen sekä ystävän ja vihollisen välillä sekoittuvat. Kuka Henry Schiller oikein oli?

Kristina Ohlssonin (s. 1979) älykkäät ja taitavasti rakennetut dekkarit ovat nostaneet hänet Pohjoismaiden suosituimpien jännityskirjailijoiden joukkoon. Yhteensä hänen kirjansa ovat myyneet kolme ja puoli miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Fredrika Bergman- ja Martin Benner -sarjojen lisäksi Ohlsson on kirjoittanut lapsille suunnattuja jännitysromaaneja. Martin Benner -sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Lotus blues ja Mion blues.

Tallennettuna:
Hakutulos 30

Suon villi laulu Näytä tarkat tiedot

Where the crawdads sing, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Niin kaunis että tekee kipeää." New York Times

Yli kahdeksan miljoonaa myytyä kirjaa!

Yli 100 viikkoa New York Timesin bestseller-listalla!

Sydäntä särkevä kasvutarina, murhamysteeri ja lumoava kertomus luonnon kauneudesta.

Kun pohjoiscarolinalaiselta suolta löytyy kylän oman kultapojan ruumis, epäilykset kääntyvät Kya Clarkiin, joka asuu marskimaan reunalla. Kouluja käymätön juopon tytär, köyhää valkoista roskasakkia - vai jotain aivan muuta? Kya on oppinut selviytymään yksin, ystävystymään suon eläinten kanssa ja lukemaan sen vesiä ja mättäitä. Mutta hänkin kaipaa rakkautta, ja kun villi luonto kohtaa ihmisten maailman, ei mikään ole enää entisellään.

Suon villi laulu on ollut valtaisa myynti- ja arvostelumenestys Yhdysvalloissa, minkä lisäksi se ilmestyy yli 40 muussa maassa. Reese Witherspoonin tuotantoyhtiö on ostanut teoksen filmatisointioikeudet.

"Sanat eivät riitä kuvaamaan kuinka paljon rakastin tätä kirjaa! En halunnut tarinan päättyvän lainkaan." Reese Witherspoon

"Yksinäisyydestä, selviytymisestä ja rakkaudesta kertova tarina, joka on yhtä mukaansatempaava kuin liikuttavakin." Daily Mail

"Tämä ällistyttävä esikoinen on kaunis ja unohtumaton romaani, jossa piilee valtavaa voimaa. Kirja sai minut itkemään ensimmäistä kertaa pitkään aikaan." Kristin Hannah, Satakielen kirjoittaja

"Eläväinen... Kya on unohtumaton sankaritar." Publishers Weekly

"Teos on samaan aikaan kasvukertomus ja murhatutkintamysteeri nuoren tytön näkökulmasta kuvattuna. Kyan tarinan kautta Owens tutkailee sitä, kuinka eristys vaikuttaa ihmisen käytökseen ja kuinka syvästi hylkääminen vaikuttaa meihin." Vanity Fair

"Runollinen... Kirjan vetovoima nousee Kyan syvästä yhteydestä kotipaikkaansa ja kaikkiin sen olentoihin." Booklist

"Vangitseva mysteeri, jonka kerronta on niin valovoimaista, että se läpäisee sameimmankin suonsilmäkkeen mutaveden." Augusta Chronicle
"Hätkähdyttävä esikoinen." People

Delia Owens on ennen esikoisromaaniaan kirjoittanut elämäkerrallisia teoksia tutkijanelämästään Afrikan luonnon keskellä. Hän on opiskellut eläintieteitä Georgiassa sekä eläinten käyttäytymistiedettä Kalifornian yliopistossa ja asuu tätä nykyä Pohjois-Carolinan vuoristossa.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
CD-äänikirja
Parvela, Timo, kirjoittaja ; Pääkkönen, Antti, lukija ; Menna, Outi, kääntäjä ; Sortland, Bjørn, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Luola vie Kepler62-lukijat seikkailuun maan alle!

Bjorn Sortlandin, Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen huippusuosittu, kansainvälinen kirjasarja Kepler62 kuvaa tuntemattomalle planeetalle asettuneiden uudisraivaajalasten elämää. Uusi maailma on sarjan toinen tuotantokausi, jossa ovat ilmestyneet: Kaksi heimoa, Saari ja Kuiskaajien kaupunki.

Elämä Kepler 62 e -planeetalla ei ole turvallista ennen kuin lapset ovat selvittäneet asetehtailija Vallvikin kohtalon ja estäneet hänen pelottavat suunnitelmansa. Tehtävä lankeaa Marielle, joka tietää isänsä majailevan tulivuoren alle muodostuneessa pohjattomassa luolastossa. Marie laskeutuu yksin pimeyden sydämeen ja kohtaa maan alla lukuisia vaaroja. Samalla hän tekee matkaa sisimpäänsä: Mariella on ollut isän lisäksi myös äiti, ja hän alkaa muistaa lapsuudestaan onnellisiakin hetkiä. Voittaako hyvä sittenkin pahan?

Norjalainen Bjorn Sortland kirjoittaa Kepler62-sarjan toista tuotantokautta vuorotellen Timo Parvelan kanssa, ja planeetalle syntyneistä kahdesta heimosta kertovat tarinalinjat etenevät itsenäisesti. Pasi Pitkäsen kosmisen taidokas kuvitus viimeistelee houkuttavat avaruusseikkailut.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Romaani perustuu tositarinaan ensimmäisestä menestyneestä naispuolisesta kapellimestarista Antonia Bricosta.

Maria Petersin kirjoittama Kapellimestari johti ensin kansainväliseen menestyselokuvaan. Nyt tämä kiehtova elämäntarina ilmestyy myös kirjana. Se on kertomus lahjakkaasta ja peräänantamattomasta naisesta, joka raivasi tiensä huipulle miesten maailmassa.

Hollantilaissyntyinen Antonia muuttaa lapsena kasvattivanhempiensa kanssa Amerikkaan. Hänellä on yksi unelma: tulla suuren sinfoniaorkesterin kapellimestariksi. 1920-luvulla se on kuitenkin mahdotonta.

Antonia ei lannistu. Intohimo musiikkiin saa hänet opettelemaan soittamista vanhan pianon ääressä ja etsimään kapellimestaria, joka antaisi oppitunteja. Antonia tapaa Frank Thomsenin, rikkaan ja puoleensavetävän miehen, jolla on paljon suhteita musiikkimaailmaan.

Rakastumisen ajoitus on huono, sillä Antonia on lähdössä Eurooppaan tekemään unelmistaan totta. Se asettaa hänet vaikean valinnan eteen.
Antonia Brico vieraili useita kertoja myös Suomessa Sibeliusten luona ja myös Helsingin kaupunginorkesterin johtajana.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Karunkaunis esikoisromaani Lapin jälleenrakennuksesta ja vankileirien salaisuuksista on päihdyttävä lukuelämys.

Inari, 1944. Olavi Heiskanen työskentelee saksalaisten johtamalla vankileirillä, jossa paitsi vangit myös vartijat joutuvat taistelemaan säilyttääkseen ihmisyytensä. Rauhan koittaessa osa rikoksista haudataan syvälle.
Enontekiö, 1947. Toimittaja Inkeri Lindqvist muuttaa pohjoiseen kirjoittaakseen reportaasisarjan sodasta toipuvasta Lapista. Samalla hän aikoo selvittää sodan aikana kadonneen aviomiehensä kohtaloa.
Kun Inkeri saa Olavin vuokralaisekseen, alkavat salaisuudet keriytyä auki.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Erhard Jørgensen 3
Dekkaritrilogian itsenäinen päätösosa vie lukijan Fuerteventuran Erakon, Erhard Jørgensenin menneisyyden salaisuuksiin ja Kanariansaarten pimeälle puolelle.
Erhard piilottelee hippileirissä, mutta vanha vihollinen löytää hänet pyytääkseen apua. Puoliksi pakotettuna Erhard ryhtyy tutkimaan katolisessa orpokodissa tapahtunutta nuoren tytön murhaa.

Samassa orpokodissa asuu Erhardille läheinen tuttu nuorukainen Aaz. Nähtyään jotain, jota hänen ei pitäisi, Aaz pakenee.

Fuerteventuralle iskevä hiekkamyrsky on tehdä kaikki hulluiksi. Sen saartamaksi joutuu myös kuuluisa rikoskirjailija Celesta Almud Almeida.
Kustantaja painostaa Celestaa kirjoittamaan uuden bestsellerin, mutta tämä on kiinnostuneempi Erakosta, salaperäisestä yhdeksänsormisesta tanskalaisesta, jonka sanotaan tehneen useita rikoksia.

Tutkiessaan Erhardin menneisyyttä Celesta ajautuu liian lähelle Kanarian mahtavaa mafiaa. Nimellä ?Kolme paavia? tunnettu rikollisjärjestö on piinannut saaria vuosikaudet. Nyt he ovat päättäneet raivata niin Erhardin, Aazin kuin Celestankin tieltään.

Thomas Rydahlin loistava viipyilevä kirjoitustyyli nostaa rikoskirjallisuuden laatutason aivan uudelle tasolle ja uuteen genreen, jota voi hyvällä syyllä kutsua kaunokirjalliseksi dekkariksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Antti Hautalehto 8
Antti Hautalehto -sarjan kahdeksannessa osassa veri virtaa tunturipuroissa

Terävästä tyylistään tuttu Christian Rönnbacka nostaa kierroksia uudessa Antti Hautalehto -dekkarissaan, joka iskee kuin hakku kivikovaan maaperään.

Porvoolaiskomisario Antti Hautalehto on suunnitellut jo pitkään vaellusretkeä Lappiin ystävänsä Larsin kanssa. Loma saa yllättävän käänteen, kun hänet määrätään työtehtäviin kaitsemaan kiinalaismiljardööriä seurueineen Pohjois-Suomen jylhissä maisemissa.

Kalastaessaan ja huuhtoessaan kultaa kiinalaisten kanssa Hautalehto ei osaa aavistaa, että ryhmää seuraa joukko palkkasotureita, jotka suunnittelevat kidnappausta. Hautalehto joutuu laittamaan peliin kaikki taitonsa selviytyäkseen hengissä karussa erämaassa raskaasti aseistettu vihollinen kintereillään.

Christian Rönnbackan kahdeksas rikosromaani Ruska repäisee lukijan Antti Hautalehdon lailla kauas tutuista ympyröistä keskelle Lapin koskematonta luontoa.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Wrightin veljesten synnyinkartanoon sijoittuvassa yhdenpäivänromaanissa Ferdinand von Wright valmistautuu renkinsä kanssa maalaamaan Suomen tunnetuinta lintutaulua Taistelevia metsoja. Samaan aikaan samalla seudulla vaikuttavat kirjailija Minna Canth ja Järnefeltien kulttuuriperhe, jotka tuovat taiteilijan ja hänen renkinsä päivään oman kipakan mausteensa. Kuopiolainen, Savonia-palkittu kirjailija Jouni Tossavainen kuvaa taiteilijaromaanissaan vanhan kuvataiteilijamestarin elämää ja tämän tärkeimmän taulun syntyvaiheita kirjailijallekin rakkaissa Haminalahden maisemissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seiskaluokan aloittava Tassu joutuu koulussa tuon tuosta noloihin tilanteisiin. Pian Tassu kuulee, että myös hänen Kisse-siskonsa on saanut yläkouluaikanaan kyseenalaisen maineen. Sisko on kuitenkin mystisesti kadonnut. Asiaan tuntuu liittyvän paikallisen energiajuomatehtaan Be Cool -juoma, jota koululaisille tyrkytetään joka käänteessä. Kaiken lisäksi Tassu huomaa saavansa outoja kykyjä messevimpien munausten hetkillä. Mistä ihmeestä on kyse?

Kariston ja Lastenkirjainstituutin kirjoituskilpailun voittanut Be Cool sytyttää lukemisen vimman ja innostaa pojat lukemaan. Romaani tavoittaa nopeatempoisella juonellaan ja hillittömällä huumorillaan nuorten maailman ja yläkouluelämän monet sävyt.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opossumi 3
"Ylämummoon!" Opossumi huutaa ja tekee valtavan loikan.

Se on menoa, kun Opossumi hurahtaa jalkapalloon! Sykähdyttävän Opossumi-sarjan kolmannessa osassa pelataan palloa ja ihastutaan päätä pahkaa.

Opossumi innostuu jalkapallosta ja pääsee mukaan kesäleirille. Mutta joukkueessa pelaaminen ei olekaan aivan helppoa: Opossumi ei kestä häviämistä ollenkaan!

Pallon lisäksi pompottaa myös Opossumin sydän, kun se ihastuu päätä pahkaa erääseen leiriläiseen. Pajua huolettaa: voiko pieni, karvainen Opossumi saada osakseen lainkaan vastarakkautta? Pajulla itselläänkin riittää säpinää: Ronja-pennun kouluttaminen on kovaa työtä, eivätkä ihastumisjutut osu aina maaliin...

Opossumi-sarja kuvaa alakoululaisten elämää osuvasti ja korvat höröllä kuunnellen. Kaiken aikaa koheltava ja räppejä suoltava Opossumi tuo hauskan lisänsä tokaluokkalaisten arkeen.

Johanna Venho on kirjoittanut monipuolisesti runoja, lastenkirjoja ja proosaa. Emmi Jormalaisen veikeä kuvitustyyli on tuttu muun muassa suosituista Puluboi ja Poni -kirjoista.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
CD-äänikirja
Widmark, Martin, kirjoittaja ; Menna, Outi, kääntäjä ; Bäckman, Markus, lukija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse ja Maija murtovarkaiden jäljillä!

Vallilassa kuvataan elokuvaa, ja asukkaat ovat haljeta uteliaisuudesta. Poliisimestarillekin tarjotaan pientä roolia - sillä ehdolla, että hän suostuu sulkeutumaan häkkiin saadakseen yhteyden tunteisiinsa. Ja kuinka ollakaan, samana yönä kun kaupungin ainoa poliisi istuu lukkojen takana, optikkoliikkeeseen murtaudutaan. Vielä oudommaksi tilanne muuttuu, kun esiin tupsahtaa vanha kirje...

Lasse-Maijan etsivätoimisto on helppolukuinen ja jännittävä, ihan oikea dekkarisarja lapsille. Sarja ilmestyy nykyisin värikuvitettuna, ja myös alkupään kirjat on uudistettu neliväriseen asuun.

Lue kaikki osat: Timanttien arvoitus, Hotellin arvoitus, Sirkuksen arvoitus, Kahvilan arvoitus, Muumion arvoitus, Kullan arvoitus, Elokuvateatterin arvoitus, Sanomalehden arvoitus, Junan arvoitus, Koulun arvoitus, Sahramin arvoitus, Eläinpuodin arvoitus, Syntymäpäivän arvoitus, Uimahallin arvoitus, Palokunnan arvoitus, Polkupyörän arvoitus, Vankilan arvoitus, Jalkapallon arvoitus, Linnan arvoitus, Rakkausarvoitus, Elokuvan arvoitus

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lasse-Maijan etsivätoimisto 22
Lasse ja Maija murtovarkaiden jäljillä!

Vallilassa kuvataan elokuvaa, ja asukkaat ovat haljeta uteliaisuudesta. Poliisimestarillekin tarjotaan pientä roolia - sillä ehdolla, että hän suostuu sulkeutumaan häkkiin saadakseen yhteyden tunteisiinsa. Ja kuinka ollakaan, samana yönä kun kaupungin ainoa poliisi istuu lukkojen takana, optikkoliikkeeseen murtaudutaan. Vielä oudommaksi tilanne muuttuu, kun esiin tupsahtaa vanha kirje...

Lasse-Maijan etsivätoimisto on helppolukuinen ja jännittävä, ihan oikea dekkarisarja lapsille. Sarja ilmestyy nykyisin värikuvitettuna, ja myös alkupään kirjat on uudistettu neliväriseen asuun.

Lue kaikki osat: Timanttien arvoitus, Hotellin arvoitus, Sirkuksen arvoitus, Kahvilan arvoitus, Muumion arvoitus, Kullan arvoitus, Elokuvateatterin arvoitus, Sanomalehden arvoitus, Junan arvoitus, Koulun arvoitus, Sahramin arvoitus, Eläinpuodin arvoitus, Syntymäpäivän arvoitus, Uimahallin arvoitus, Palokunnan arvoitus, Polkupyörän arvoitus, Vankilan arvoitus, Jalkapallon arvoitus, Linnan arvoitus, Rakkausarvoitus, Elokuvan arvoitus

Martin Widmark (s. 1961) on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Widmark on saanut kotimaassaan lukuisia kirja-alan palkintoja, ja hänen teoksensa komeilevat jatkuvasti myyntilistojen kärjessä.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Kirja
Dale, Penny, kirjoittaja, taiteilija ; Rintamäki, Raija, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vanha ja viisas joulupukkikin tarvitsee joskus apua...

On joulu ja Pukin reki on jumissa lumikinosten alla! Miten lasten lahjat nyt saadaan perille? Onneksi paikalle porhaltaa dinojen pelastuspartio!

Reippaasti rymistelevä ja touhukkaasti törähtelevä joulutarina saattaa Pukin ja porot onnellisesti aattoillan pitkälle matkalle.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Mæhle, Lars, kirjoittaja ; Rudebjer, Lars, taiteilija ; Vainikainen, Virpi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitähän mahtaa olla pohjoisen korkeiden vuorten toisella puolen - siellä mihin kartta päättyy?

Rasmus Rex uskoo, että krokotiilihyttysiä, lihansyöjäheinää, vampyyrihaita, zombikyykäärmeitä ja ehkä monsterosaurus rexejä - ja onneksi sinne ei tarvitse mennä.

Turkka Troodon on varma, että siellä kohtaa vain kilttejä dinoja. Ja että sinne nimenomaan kannattaa mennä. Niinpä Rasmus ja Turkka lähtevät tutkimaan vuorten takana aukeavia salaisuuksia. Yltiöpäisellä matkalla ystävyksiä odottaa useampikin yllätyskäänne...

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sinä olet minusta kaikkein ihanin!

Klassisesta sadusta inspiraationsa saanut koskettava kuvakirja siitä, kuinka jokainen on kaunis ja arvokas.

Myrri on ulkona leikkimässä, kun joku lapsi sanoo Myrriä rumaksi. Myrri palaa sisälle ja keksii oman leikin: vaarin kylpyamme on valtameri ja nojatuoli prinsessan valtaistuin. Kun vaari eksyy mukaan leikkiin, Myrri saa tietää olevansa tälle kaikkein rakkain ja kaunein prinsessa.

Eppu Nuotion lasta arvostava ja viisas teksti herää eloon Kristiina Louhen mielikuvitusta kutkuttavassa kuvituksessa. Kirjan teksti on saanut sytykkeensä Charles Perraultin sadusta Posliininukkien keisarinna.

Kirjailija Eppu Nuotion tuotantoon kuuluu yli 70 kirjan lisäksi tv-käsikirjoituksia, musikaaleja, näytelmiä ja lauluja. Nuotio on palkittu työstään lasten- ja nuortenkirjailijana Kaarina Helakisa -palkinnolla.

Kristiina Louhi on Suomen tunnetuimpia kuvittajia, joka on saanut työstään lastenkirjatekijänä mm. Kaarina Helakisa -, Rudolf Koivu - ja Finlandia Junior -palkinnot sekä Pro Finlandia -mitalin.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Kirja
Patricelli, Leslie, kirjoittaja, taiteilija ; Sirola, Rauna, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun kiukku yllättää, ovat pienokaisen keinot hetkellisesti vähissä. Ei auta muu kuin heittäytyä makaamaan, piehtaroida, potkia ja kiljua. Asettua kaikessa poikkiteloin ja sanoa EIKÄ ja PÖH!

Onneksi isän ja äidin syli auttaa. Ja kisun seura. Kohta tuntuu jo paljon paremmalta, ja kasvoilla karehtii jälleen ihana hymy! Suloisen ja hauskan kirjan avulla pieni lapsi voi turvallisesti käsitellä mielessä myllertäviä tunteita.

Leslie Patricelli asuu kolmen lapsensa ja rumpalimiehensä kanssa Idahossa. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut useita suosittuja pienten kuvakirjoja, joissa on riemukkaat värit ja humoristiset tarinat.

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Hyyppä, Aki, päätoimittaja ; Aikasarrio, Kirsi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Rowell, Rainbow, sarjakuvantekijä ; Hicks, Faith Erin, sarjakuvantekijä ; Wallin, Taina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Joka syksy high schoolin ajan Deja ja Josie ovat tehneet yhdessä töitä maailman mahtavimmalla kurpitsatilalla Nebraskassa. He jättävät hyvästit joka halloweenina ja kohtaavat jälleen syyskuun koittaessa. Mutta tämä halloween on erilainen. He ovat molemmat valmistumassa, ja edessä on viimeinen työrupeama. Viimeinen työvuoro, viimeiset hyvästit.

Josie on surkeuden perikuva, mutta Deja on päättänyt ottaa viimeisestä päivästä kaiken irti. Nyt heidän on aika kokea kaikki kurpitsatilan hauskat aktiviteetit ja parhaat naposteltavat! Ja Josien on viimeinkin uskaltauduttava toffeekojun söpön tytön puheille... Entä jos heidän viimeinen työvuoronsa olisikin kaikkien aikojen seikkailu?

Tallennettuna: