Haku

Uutuudet, vko 38/2020

Uutuudet ajalla 14.09.2020 - 20.09.2020

Muokattu: 22.2.2021
Hakutulos 1
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Täysin uudenlainen, kiehtova kuvatietosanakirja lapsille ja nuorille

VAU! Tietosanakirja ihan kaikesta on kuin hakukone, visuaalinen konvehtirasia ja museo yhdessä paketissa.

VAU! Tietosanakirja ihan kaikesta sisältää valtavasti eri aiheita, tuhansia valokuvia, lukemattomia hämmästyttäviä faktoja ja löytöjä! Se on 300-sivuinen tietopankki metallista nilviäisiin, vallankumouksesta robotteihin, tähtikuvioista elokuviin - mitä kiehtovimmalla tavalla.

Yhden ja saman kirjan sivuilta voi lukea luonnosta, ihmiskehosta, tieteestä ja teknologiasta, avaruudesta, maapallosta, historiasta sekä taiteesta ja kulttuurista.

Tallennettuna:
Hakutulos 2

Guinness world records 2021 Näytä tarkat tiedot

Guinness world records 2021, suomi.
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Maailman myydyin tietokirja!​​

Mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta - ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa. Mitä kaikkea ehtii tehdä minuutissa? ​​

Vuoden 2021 GWR:n erikoisluvussa kerrotaan rohkeista tutkimusmatkailijoista.​

Kirjan parissa viihtyy koko perhe!​​

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haastattelu on yksi toimittajan tärkeimpiä työkaluja. Aina sen käyttö ei ole helppoa. Haastatteleminen on taito, jota voi kehittää paremmaksi.

Palkittu toimittaja Olli Seuri johdattaa lukijan haastattelun maailmaan. Hän riisuu sen kaikesta ylimääräisestä. Toisinaan haastattelu on tiivistunnelmaista suoraa lähetystä, välillä sitaattien keräämistä haastateltavalta.

Kirja jatkaa siitä, mihin Olli Seurin Avoin kysymys -podcast jää: Se tarjoaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan journalistiseen haastatteluun.
Käsikirja korostaa ja painottaa journalistisen työn erityisyyttä ja tärkeyttä. Nyt tarvitaan faktoihin ja totuuteen sitoutuneita haastattelijoita kipeämmin
kuin koskaan.

YTT Olli Seuri (s. 1983) tunnetaan Ylen ajankohtaisohjelmien ja vaalitenttien tekijänä. Hänet on palkittu sekä Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla että Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Hän on myös mukana teoksessa Totuuden jälkeen - Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pienen käteen sopiva iltarukouskirja vanhemman ja lapsen yhteisiin iltahetkiin! Anna-Mari Kaskisen rukoustekstit sopivat monenlaisiin tilanteisiin ja rauhoittavat yöuneen. Mukana on myös rakastetuimpia iltarukousklassikoita. Virpi Pennan kuvittama suloinen hippiäinen johdattaa sivulta toiselle.

Pienen iltarukous on täydellinen lahja seurakunnan lapsiperheisiin - niin kastekoteihin kuin perhetyössä mukana toimiville.

Anna-Mari Kaskinen on monipuolinen kirjailija ja runoilija, jolla on laaja kirjallinen tuotanto. Hän on myös Lastenmaa-lehden päätoimittaja. Virpi Penna on lahtelainen kuvittaja ja graafikko.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Corrigan, Sophie, kirjoittaja, taiteilija ; Pyysalo, Marketta, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iik, hämähäkki! Eiii, hiiri! Ou nou, niljakas lepakko... Jokaisella meistä on jokin otus, joka pistää ihon kananlihalle ja värisyttää selkäpiitä. Pelkkä ajatuskin inhokkiotuksista saa kiemurtelemaan. Ne ovat rumia, vaarallisia, yököttäviä, limaisia, ällöjä... Hetkinen, hetkinen, riittää jo! On aika korjata väärät luulot kertaheitolla ja puhdistaa eläinten maine.

Hihityttävän hauskassa kirjassa iljettävät elukat saavat viimein puheenvuoron. Kirja paljastaa, millaisia nämä parjatut eläimet oikeasti ovat, mitä ihmeellisiä taitoja niillä on ja miten tärkeä rooli niillä on maailman ekosysteemeissä. Paatuneinkin lukija oppii arvostamaan luonnon monimuotoisuutta. Sopiviin paloihin pureksitut tekstit, puhekuplat, faktaruudut ja runsas kuvitus koukuttavat.

Sophie Corrigan on brittiläinen kuvittaja, jonka huumoripitoisista kuvituksista välittyy rakkaus luontoon ja erikoisiin eläimiin, kuten aksolotteihin ja neitokakaduihin.

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Mills, Andrea, kirjoittaja ; Morgan, Ben, kirjoittaja ; Benton, Adam, kuvittaja ; Makkonen, Topi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä kirja haisee! Pidä nenästä kiinni, sillä opit pian kakasta kaiken, mitä et olisi ehkä halunnutkaan tietää.

Miten astronautit kakkaavat avaruudessa? Kuinka paljon vessapaperia maapallolla kulutetaan tunnissa? Miksi vompatti kakkaa kuutioita? Runsaasti kuvitettu lasten tietokirja kertoo kaiken, mitä olet aina halunnut tietää kakasta ‒ ja vähän pissasta ja pieruistakin. Selkeät tietoiskut ja kuvat kertovat tuutin täydeltä kakka-asiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tämä kauniisti kuvitettu kirja sisältää tarinan ja tietoa tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta eli valikoivasta puhumattomuudesta. Tarinassa puhumisen vaikeutta edustaa pienen Minka-tytön kanssa kulkeva Mykkä-Mörkö, joka ei puhu päiväkodissa. Mitä jännittävämpi tai pelottavampi tilanne, sitä suuremmaksi Mykkä-Mörkö kasvaa. Mykkä-Mörkö kasvaa erityisesti silloin, kun häneltä kysytään jotakin ja hänen pitäisi vastata. Tarinassa Mykkä-Mörkö saa apua ja rohkaistuu vähitellen puhumaan. Lopulta se pienenee niin paljon, että mahtuu Minkan taskuun.

Jotkut lapset eivät puhu päiväkodissa, tai puhuvat vain joillekin tietyille ihmisille, vaikka puhuminen sujuu kotona helposti. Silloin saattaa olla kyse tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta eli valikoivasta puhumattomuudesta. Puhumisen vaikeus helpottaa harvoin itsekseen, vaan lapsi tarvitsee aikuisten aktiivista apua. Kirjan loppuosasta löytyy lyhyesti tietoa aikuisille sekä joitakin vinkkejä päiväkotiin lapsen osallistumisen ja puhumiseen rohkaistumisen helpottamiseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Kirja
Kügelgen, Maria von, kirjoittaja, haastattelija ; Laukkonen, Vlada, kirjoittaja, haastattelija ; Hyvärinen, Ada-Maaria, kirjoittaja ; Hänninen, Mari, haastateltava
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitä on koodaaminen? Pitääkö kaikkien osata koodata? Mitä minun pitää tietää IT-­alasta, vaikka en haluaisikaan koodariksi? Onko alan koulutus välttämätön työllistymisen kannalta? Onko muilta aloilta hankitusta osaamisesta hyötyä?

Tämä kirja toimii kompassina IT-alalle. Jokainen menestyvä yritys tarvitsee ohjelmistojen ymmärtäjiä. Ohjelmistoihin liittyvää ymmärrystä tarvitsevat paitsi koodarit myös perinteisillä aloilla toimivat työntekijät kuten viranomaiset tai lääkärit. Kaikki koodaa on innostavasti kuvitettu teos, joka tarjoaa perustiedot monista ohjelmistoalaan liittyvistä kysymyksistä. Se antaa vastauksia muun muassa siihen, mitä on tekoäly, miten ohjelmistoja kehitetään ja mitä tietoturvasta tulee tietää. Inspiroivien uratarinoiden avulla se auttaa ymmärtämään, että teknologiataitoihin todella kannattaa panostaa yhteiskunnassa, jossa IT laajenee kaikille toimialoille.

Kaikki koodaa selittää helppotajuisesti ja runsaiden kuvien avulla pääpiirteet monesta IT-osaamiseen liittyvistä asiasta. Kirjasta hyötyvät sekä ne, jotka yleissivistyksen tai oman työnsä digitalisoitumisen vuoksi haluavat ymmärtää alaa paremmin, että ne, jotka harkitsevat opintoja tai töitä alalla.

Molemmat kirjan kirjoittajat ovat siirtyneet IT-alalle vasta aikuisiällä tehtyään ensin vuosia muita töitä. He muistavat hyvin sen, kuinka vaikeaa oli ymmärtää, millaisia työtehtäviä alalla on ja millaista osaamista ne vaativat.

Maria von Kügelgenin ja Vlada Laukkosen tavoitteena oli nyt kirjoittaa sellainen teos, jonka he olisivat itse halunneet lukea matkansa alkuvaiheessa - tai myöhemminkin.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Ignatius, Anni, kirjoittaja, valokuvaaja ; Liukkonen, Pihla, valokuvaaja ; Sirelä, Minni, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jokaiselle hyödyllinen opas vaatteiden korjaamiseen ja huoltamiseen

Hajosiko vetskari, ratkesiko sauma, irtosiko nappi? Älä heitä pois vaan korjaa! Näin pidennät vaatteittesi käyttöikää ja säästät rahaa sekä luontoa.
Kirjassa on havainnolliset ohjeet eri vaatekappaleiden tavallisimpiin korjaustapoihin käsin ja koneella ommellen sekä paljon vinkkejä vaatehuoltoon.

www.kaksplus.fi/blogit/sormustin/

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Snowden-Fine, Lily, taiteilija ; Crumpton, Nick, asiantuntija ; Selkälä, Ulla, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hulvaton kirja ihmisen parhaasta ystävästä

Miksi koira heiluttaa häntäänsä? Mitä koira tekee kotona, kun olen poissa? Miksi koirat kohdatessaan haistelevat toistensa takapuolia? Mikä tekee koirista ihmisille uskollisia?

Kirja esittelee kattavan joukon hurmaavia hauvoja paimenkoirista metsästyskoiriin ja antaa asiantuntijan selitykset niiden joskus hullunkurisilta näyttäviin tapoihin.

Mukana on myös julkkiskoiria menneiltä vuosilta!

3+

Tallennettuna:
Hakutulos 11
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirsi otti usein puheeksi varhaisen kuolemisen mahdollisuuden. Lupasimme toisillemme, Kirsin niin vaatiessa, että kumpi hyvänsä meistä tänne jää, pitää huolen siitä, että totuus urasta ja yksityiselämästä tulee kerrottua.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisitoista vuotta tähden kuolemasta. Nyt Kikka on jälleen ajankohtainen.

Laulaja Kikka oli 1990-luvulla popin ja diskobiitin kuningatar maassamme. Hän loi flirttailevalla esiintymisellään ja puolituhmien laulujensa sanoituksilla rohkean esikuvan seksuaalisesta naisesta. Omana aikanaan laulaja sai osakseen paljon ihailua, mutta ei koskaan ansaitsemaansa arvostusta.

Kikka on edelleen yksi maamme eniten levyjä myyneistä artisteista. Menestyksellä on aina hintansa. Kikka koki uransa aikana pari loppuun palamista, ja muitakin terveyshuolia tähdellä oli. Vaikea alkoholismi varjosti laulajan viimeisiä elinvuosia ja tuotti hankaluuksia urankin aikana.

Kirsi oli oman kypsymisensä myötä ruvennut kärsimään hupsuksi mieltämästään imagosta. Ristiriita kotona viihtyvän, lastansa hoitavan kodinhengettären ja öisin tanssikansaa viihdyttävän artistin välillä kävi yhä vaikeammaksi. Laulajan yritykset uran suunnan muuttamiseksi epäonnistuivat.

Kikka vetäytyi julkisuudesta vuonna 2004. Hän jätti päihteet, ja tilalle tuli terveellinen elämäntapa. Tehdyt muutokset eivät kuitenkaan riittäneet. Kirsi kuoli joulukuussa 2005 vain 41-vuotiaana.

Ystävystyimme aivan Kikan uran alussa. Seurasin ystäväni uraa ja elämää niin hyvinä, kuin huonoinakin aikoina. Opin tuntemaan artisti Kikan ja erottamaan yksityisen Kirsin julkisen hahmon takaa. Jaoimme yhdessä ilot ja surut. Kerron kirjassa yhteisistä vuosistamme, niin kuin ne koin. Minun on tullut aika lunastaa upealle ystävälleni antamani lupaus ja pitää huolta siitä, että totuus tulee kerrottua.

Toimittaja Raija Pelli on toiminut muun muassa Poliisi-tv:n juontajana. Hän on kirjoitti Terho Miettisen kanssa menestyskirjan Harhaanjohtajat - vahvassa uskossa (Docendo 2017).

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Haluatko olla huippuhyvä etsivä? Tästä kirjasta saat parhaat vinkit!

Mitä pitää tehdä ensimmäisenä, kun saa ratkaistavakseen mysteerin? Kuinka johtolankoja etsitään? Mistä voi tietää, kuka puhuu totta ja kuka valehtelee? Miten sormenjälkiä tutkitaan? Tästä kirjasta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon jotta voit alkaa selvittää mysteereitä.
Valmiina salapoliisitehtävään - ratko rikokset yhdessä suositun Etsiväkaksikon kanssa! Etsiväkaksikkoon kuuluvat Tilda, Oliver ja Otto-koira, ja he ovat aina valmiina seikkailuun.
Lue myös seikkailut Operaatio Myrskypilvi, Operaatio Varjomies, Operaatio Auringonlasku, Operaatio Narsissi, Operaatio Kesäsaari ja Operaatio Tuulenpuuska.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirjassa pureudutaan Suomessa sotavuosina 1939-1945 suoritettuun vapaaehtoiseen talkootoimintaan sekä maanpuolustuksen ja isänmaan hyväksi tehtyyn varainkeräystyöhön. Kirja on ensimmäinen julkaisu, jossa aihetta käsitellään kattavasti ja kootusti.

Aiheeseen liittyvän materiaalin lisäksi kirjassa tuodaan esiin tapahtumiin liittyviä taustatietoja ja esitellään mukana olleita järjestöjä ja henkilöitä.

Kansalaisten sotavuosina suorittama talkootyö oli korvaamaton ja kansantaloudellisesti merkittävä suoritus, joka omalta osaltaan merkittävästi auttoi tulirintaman taistelua. Osa tästä toiminnasta alkoi jo ennen sotia kehitettäessä maanpuolustuksen tarpeita ja vastaavasti
jatkui vielä rauhan tultua helpottaen paluuta takaisin normaaliin arkeen. Tämä kirja on kunnianosoitus kaikille tähän toimintaan osallistuneille.

Jussi-Pekka Alander (s.1964) on harrastanut ja tutkinut sotahistoriaa jo 1980-luvulta. Erityisesti hänen kiinnostuksensa kohteena ovat Suomen itsenäisyyden alkuvuosiin sekä sotiin 1939-45 liittyvät sotilasmerkit
ja muut tunnukset.

Tallennettuna:
Hakutulos 15

Lännenponi Näytä tarkat tiedot

Pony on the trail, suomi
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Charlie Lager 3
Kun yhdeksänkuukautinen vauva katoaa, alkaa piinaava kilpajuoksu aikaa vastaan.
Rikostutkija Charlie Lager painii omien demoniensa kanssa, kun hänet kutsutaan Karlstadiin tutkimaan yhdeksän kuukauden ikäisen tytön katoamista. Vanhemmat ovat shokissa, ja epäonnistuneista etsinnöistä uutisoidaan äänekkäästi.
Lupaavat johtolangat vievät umpikujaan, ja Charliesta alkaa tuntua, ettei kukaan halua kertoa koko totuutta kadonneesta Beatricesta. Tunti tunnilta mahdollisuudet löytää lapsi elossa heikkenevät, ja Charlien on pakko ajaa niin itsensä kuin ympäristönsä äärirajoilleen.
Ylistetty Charlie Lager -sarja jatkuu!

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Urheilupäivä Näytä tarkat tiedot

The naughtiest unicorn at sports day, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yrmeä yksisarvinen 2
Teppo-yksisarvisen ja Miran taianomainen koulutaival jatkuu.

Yrmeä yksisarvinen Teppo EI urheile. Mira kuitenkin tahtoisi kovasti voittaa Yksisarviskoulun urheilupäivän kilpailut, joiden voittajapari saa kirkkaana kiiltävän mitalin ja pääsyn sateenkaarilaukalle. Miralla on edessään mahdoton tehtävä: vakuuttaa paras yksisarvisystävänsä Teppo siitä, että urheilu on oikeasti hauskaa.

Luvattoman paljon naurattava, veikeästi kuvitettu Yrmeä yksisarvinen -sarja jatkaa lukuharrastusta aloittavien koululaisten hurmaamista. Lue myös sarjan ensimmäinen osa Yksisarviskoulu alkaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 18

Sisareni, sarjamurhaaja Näytä tarkat tiedot

My sister, the serial killer, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Veri on vettä sakeampaa. Ja vaikeampaa saada irti matosta!

Mustan huumorin sävyttämä kirjallinen käsikranaatti sisarrakkaudesta ja pinoutuvista ruumiista.

Pikkusisko Ayoola on kaunis, lahjakas ja mahdollisesti sosiopaatti. Isosisko Korede on hyvä siivoamaan Ayoolan jälkiä. Kun kolmas Ayoolan poikaystävä kuolee veitsi sydämessään, Korede poistaa veritahrat valkaisuaineella, hävittää ruumiin ja estää sisartaan postaamasta iloisia selfieitä suruaikana. Kun Ayoola iskee silmänsä Koreden pitkäaikaiseen ihastukseen, verisiteet joutuvat koetukselle. Ketä Koreden pitäisi suojella ja keneltä?

Oyinkan Braithwaite (s.1988) syntyi Nigerian Lagosissa, opiskeli luovaa kirjoittamista ja oikeustiedettä Lontoossa ja työskentelee nykyään vapaana kirjailijana ja kustannustoimittajana. Sisareni, sarjamurhaaja on hänen esikoisromaaninsa. Tämä satoja tuhansia kappaleita myynyt hittikirja nykypäivän Nigeriasta on myyty yli 30 maahan ja se on kerännyt Booker-palkinnon, Women's Prize -palkinnon ja LA Times Book Prizen ehdokkuudet.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sara ja Sassafrassa 1
Kun Sara löytää äitinsä tavaroista hohtavan valokuvan, hänelle paljastuu huikea salaisuus. Saran kodin takapihalla on lato, jonka mystiselle ovelle läheisen metsän taikaotukset tulevat hakemaan apua. Tällä kertaa takapihalle ilmestyy sairas lohikäärmevauva, ja Sara alkaa yhdessä kissansa Sassafrassan kanssa selvittää, mikä pienokaista vaivaa. Onnistuvatko he auttamaan lohikäärmettä ennen kuin on liian myöhäistä?

Lohikäärmeitä ja vaahtokarkkeja aloittaa uuden useita palkintoja voittaneen Sara ja Sassafrassa -sarjan, joka on täynnä taikaolentoja, arvoituksia ja seikkailuja. Jännittävän tarinan ohella kirjat tutustuttavat lukijan myös hauskalla tavalla lasten omiin tiedekokeiluihin. Helppolukuinen kirja viehättävine kuvineen tempaa jokaisen lapsen mukaansa!

Suositusikä 4+

Asia Citro oli ennen tiedeaineiden opettaja, mutta nykyään hän leikkii kotona kahden lapsensa kanssa ja kirjoittaa kirjoja. Hänellä oli lapsena Sassafras-niminen kissa. Sassafras söi mielellään hyönteisiä ja sen lempilelu oli muovinen ihmisnenä, jota se kantoi kaikkialle. Asia ei ole vielä löytänyt takapihaltaan lohikäärmettä, mutta tarkkailee ympäristöään aina - kaiken varalta.

Marion Lindsay on lastenkirjojen kuvittaja, joka rakastaa tarinoita ja tunnistaa onnistuneen tekstin. Hän piirtää mitä tahansa ja ihan kaikkea, mutta viettää aivan liian paljon aikaa kissapiirrosten parissa. Joskus hänen on suorastaan pakko piirtää koiria tasapuolisuuden vuoksi.

Alkuperäisteos: Zoey and Sassafras - Dragons and Marshmallows
Kuvittaja: Marion Lindsay
Suomentaja: Jade Haapasalo

Tallennettuna:
Hakutulos 20

Älkää tytöt itkekö Näytä tarkat tiedot

Kiss the girls and make them cry, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Menestysdekkaristi #metoon maailmassa

Toimittaja saa tulenaran vihjeen seksuaalisesta ahdistelusta tv-kanavalla. Mary Higgins Clarkin uusin teos on ajankohtaista, kauniisti katettua jännitystä.

Nimetön sähköpostiviesti vinkkaa toimittaja Gina Kanelle potentiaalisesta jymyjutusta: kuuluisa uutisankkuri on ahdistellut alaisiaan seksuaalisesti. Kun paljastuksen tehnyt nainen kuolee hämärissä olosuhteissa, Ginan on pakko alkaa tutkia vihjettä. Mutta joku tahtoo vaientaa hänet, ja pian Gina tajuaa, että tapaus voi vaatia häntä uhraamaan kaiken. Jännityksen kuningattaren päivänpolttava romaani kertoo, kuinka pitkälle korkeassa asemassa olevat miehet ovat valmiita menemään säilyttääkseen valtansa.

Yhdysvaltalainen Mary Higgins Clark, liikanimeltään Jännityksen kuningatar, on kirjoittanut useita kymmeniä jännitysromaaneja. Niitä on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli sata miljoonaa kappaletta.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Renée Ballard 2
Harry Bosch 20
Bosch ja Ballard kohtaavat Los Angelesin yössä.

Vanha ratkaisematon juttu ei jätä Harry Boschia rauhaan, ja hän murtautuu poliisilaitoksen arkistoon löytääkseen johtolankoja. Yövuorossa työskentelevä konstaapeli Renée Ballard yllättää Boschin itse teosta ja hätistelee miehen ulos - ilman tapauskansiota.

Jokin teinitytön murhassa kiinnittää kuitenkin Ballardin huomion, eikä hän voi jättää tapausta sikseen. Itsepäinen kaksikko päättää napata murhaajan, joka on kulkenut vapaana jo aivan liian kauan.

"Loistava... Yön pimein hetki on nerokas, kiihkeän jännittävä ja hyvin, hyvin synkkä." - Washington Post

"Connellyn pitkän ja menestyksekkään uran kohokohta." - Publishers Weekly tähtiarviossaan

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mitfordin murhat 3
Häät. Syrjähyppy. Murha. Downton Abbey kohtaa Agatha Christien sarjassa, joka kertoo 1920-1930-luvulla kohua herättäneistä sisaruksista keskellä skandaalinkäryisiä suhteita, poliittisia mullistuksia - ja murhia.
Diana, Mitfordin sisaruksista kaunein, on juuri mennyt naimisiin ja kiertää Eurooppaa valtavan omaisuuden perineen miehensä, Bryan Guinnessin, kanssa. Seurueeseen kuuluu myös Dianan palvelustyttö Louisa Cannon, sekä koko joukko seurapiirien valovoimaisia tähtiä. Huolettoman loman keskeyttää murha, ja pimeys valtaa Dianan sydämen. Nokkela Louisa epäilee yhteyttä aiempaan kuolemaan. Osuvatko hänen pahat aavistuksensa oikeaan?

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomea lohikäärmeille 2
Trillerimäinen matka 2000-luvun vaihtoehtoisessa Suomessa huipentuu. Palkitun Suomea lohikäärmeille -romaanin jatko-osa.

Lynx on menettänyt ritariarvonsa, aatelisnimensä, sukunsa ja varallisuutensa. Syypää siihen on hänen opiskelukaverinsa ja entinen ystävänsä Magdalena, joka on paljastunut noidaksi. Lynx on rakastunut erisäätyiseen Timiin, joka on menettänyt muistinsa. Muistinmenetyksessäkin Magdalenalla on sormensa pelissä.
Lynxin on lähdettävä Helsingistä etsimään noitaa, joka voi palauttaa Timin muistin. Lynx varastaa auton ja ylittää luvattomasti Etelä-Suomen ja Botnian rajan. Se on vasta alkusoittoa sille, mikä tyttöä Kuusamon erämaassa odottaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Selma Flack 1
Norjan dekkarikuningattaren uusi, jännittävä sarja

Nuori hiihtolupaus Hege Chin Morell on jäänyt kiinni dopingista. Hegen isä epäilee sabotaasia ja pyytää Selma Falckia puhdistamaan Hegen nimen ennen seuraavia arvokisoja. Selmalle tarjous on viimeinen mahdollisuus pitää kiinni omasta maineestaan. Hän on pelannut rahansa, parisuhteensa ja juristinlupansa, mutta Hegen isän ehdottama vedonlyönti voi palauttaa hänen uransa raiteilleen.

Pian toinen hiihtomaajoukkueen jäsen kuolee tapaturmaisesti, ja hänenkin verestään löytyy kiellettyjä aineita. Skandaali uhkaa tahrata kaikki norjalaishiihtäjät ja media penkoo armotta hiihtoliiton jäsenten menneisyyttä. Tarkoin varjeltujen salaisuuksien noustessa pintaan Selma ymmärtää, että uhattuna ei ole vain urheilijoiden kunnia - useamman hiihtäjän henki on hänen käsissään.

Kuolematon kunnia avaa Anne Holtilta uuden sarjan, jonka pääosassa on viisikymppinen juristi Selma Falck. Terävä ja ajankohtainen rikosromaani pureutuu huippu-urheilun maailmaan ja ruotii niin nationalismia, dopingia kuin kulissien takaista korruptiotakin.

?Odottamaton mutta erinomaisen onnistunut yhdistelmä murhia, kostoa ja dopingia Norjan maastohiihtojoukkueessa... Mahdoton laskea käsistään.?

Aftonbladet

?Virkeä, poikkeuksellinen ja vakuuttava.?

The Times

?Anne Holt on parhaimmillaan.?

Borås Tidning

?Selma Falck... on mahtava, tuore lisä rikoskirjallisuudessa.?

Nordjyske Stiftstidene

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Geoetsivät 11
Geoetsivät kutsutaan apuun, kun kaupungilla on tehty ilkivaltaa. Joku on varastanut joulukranssin eikä hiihtolatukaan saa olla rauhassa. Samaan aikaan uusi geokätkö avantosaunalla johtaa etsivät hyisen harrastuksen pariin. Kun uimapaikallakin rikotaan paikkoja, etsivät joutuvat itse yllättäen pääepäillyiksi. Syyllinen on selvitettävä pikimmiten tai kaikkien joulurauha on uhattuna.

Geoetsivät-sarja on alakouluikäisten suosikki. Sarjan 11. osassa Raparperin luokka valmistelee myös uutta joulujuhlanäytelmää, jonka käsikirjoitus julkaistaan kirjassa.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Undertaker 4
Jarmo Kivi paljastuu saksalaiselle arkkiviholliselleen Wulfille, jota hän on vuosikausia piileksinyt hautaustoimiston varjoissa. Kivi tietää sen tarkoittavan säälimättömän sodan alkua.

Millään muulla kuin selviytymisellä ei ole merkitystä, mutta millainen hintalappu sille tulee? Kuinka moni joutuu kärsimään? Kuinka moni uhrautumaan?

Kun Kivi käy yksinäiseen taistoonsa, Eurooppa ajautuu syvenevään kaaokseen. Valtavat pakolaisaallot vyöryvät hallitsemattomina rajojen yli, ylikuumentuneiden lainamarkkinoiden rasittama talous ajautuu historiallisen syvään finanssikriisiin. Ääriliikkeet ottavat yhteen ympäri Eurooppaa.

Mikä yhteys yhtäkkiä hulluksi tulleella maailmalla, Wulffilla sekä Kiven ja nuoren apupoika Tuomaksen selviytymistaistelulla oikein on? Selviytyykö lopulta kukaan?

Kiitetyn ja kehutun Undertaker-sarjan neljäs osa Kuoleman kosketus paljastaa viimein hautausurakoitsija Jarmo Kiven tarkoin varjellun salaisuuden.

Marko Kilpi (s. 1969) on palkittu dekkarikirjailija, dokumentaristi ja poliisi. Hän asuu Kuopiossa ja on toiminut vuodesta 2019 kansanedustajana.

Marko Kilven suositussa rikosromaanisarjassa on julkaistu tähän mennessä kolme kirjaa.

Undertaker - Kuolemantuomio (2017)
Undertaker - Kuolemanenkeli (2018)
Undertaker - Kuolemanlaakso (2019)

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Väkevä romaani itsepetoksesta ja pelastuksen hinnasta

Turvallisuusalalla työskentelevä Olli lankeaa epätoivoisiin keinoihin
pelastaakseen firmansa, itsekunnioituksensa sekä uskonsa
rakkauteen. Hyvät aikeet kääntyvät itseään vastaan, kun väkivallan
kierre syvenee. Lopulta Ollilla on edessään vaikein kamppailu, kamppailu oman itsensä kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

TARINA NAISESTA, JOKA OSTI AUTON JA AJOI VAPAUTEEN

Evie Gallagher on pahoillaan kiireellisestä muutosta hoitokotiin. Hän voi olla seitsemänkymmentäviisi ja juuri leskeytynyt, mutta hän ei ole vielä kuollut.

Ja niin eräänä aamuna Evie kävelee ulos Sheldon Lodgesta ja lähtee suureen seikkailuun ympäri Eurooppaa.

Kaikki tosin eivät ole sitä mieltä, että Suuri Seikkailu on sopiva Evien ikäiselle naiselle.
Etenkin hänen poikansa Brendan ja Brendanin vaimo Maura, jotka saavat hämmentäviä tekstiviestejä matkan varrelta.

Yhteenotolta ei vältytä, sillä vaikka Brendan on luopunut elämästä ja rakkaudesta, Evie ei todellakaan ole.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Girlpower!

Eeppinen tarina legendaarisesta kiinalaisesta naissoturista

Mulan on urhea nuori nainen, joka vaarantaa henkensä rakkaudesta perhettään ja maataan kohtaan ja nousee samalla yhdeksi Kiinan kaikkien aikojen suurimmista sotureista. Elokuvan ensi-ilta 27.3.2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lahko 3
Piinaavan sarjan kolmas osa huipentaa Sofia Baumanin ja ViaTerra-lahkon kamppailun.

Kun armoton syysmyrsky pyyhkäisee Ruotsin yli, se vie mennessään myös viisitoista rauhallista vuotta. Myrskyn siivellä Sofian vihollinen, ViaTerra-lahkon johtaja Franz Oswald, nousee maailmanmaineeseen. Hiljaiselon vuosinaan Oswald on kasvattanut kaksospojistaan Thorista ja Vicistä lahkon uskolliset soturit. Mutta hyväksyvätkö pian täysi-ikäiset pojat kaiken, mitä heille opetetaan? Voiko vapaa tahto versoa myös äärimmäisen aivopesun uhrissa?
Sofia ja Franz Oswald kohtaavat vielä kerran mielipuolisessa kissa ja hiiri -leikissä, jonka tuhoisaan imuun tempautuvat myös Sofian tytär ja Oswaldin kaksospojat. Ja vain yksi voi voittaa.

Lahko-sarja perustuu Mariette Lindsteinin omaan, uskomattomaan pakoon skientologialiikkeen päämajasta Los Angelesissa. Sarjan avaus Ehdoton valta on palkittu Ruotsissa parhaana esikoisdekkarina, ja trilogiasta on tekeillä televisiosarja.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Lahjakkaan kertojan väkevä uutuus vie 1950-luvun Hämeeseen

1950-luvun kynnyksellä Olavi Puolakka on aloittelemassa akateemista uraansa, kun Martta kertoo olevansa raskaana. Helsinki yliopistoineen ja houkutuksineen saa jäädä. Nuori perhe muuttaa Hämeeseen, Mullojoelle, jossa Martan on sopeuduttava samaan talouteen Olavin äidin ja lobotomian seurauksena lapsenmieliseksi taantuneen Kalevi-veljen kanssa.
Olavi hakeutuu sijaiseksi Käkelän kouluun - väliaikaisesti, kuten hän itselleen ja muille väittää. Hänen haaveensa ovat Marttaa ja Mullojokea suuremmat.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jos onni potkaisee, älä potkaise sitä takaisin.

Jussin ja Riikan avioliitto on kestänyt myötä- ja vastatuulet sekä kunnon rajuilmat. On melkein ihme, että pariskunta on vielä yhdessä. Riikan sisar Hanna ei ymmärrä asiaa, ja Jussikin kaipaa vanhoihin aikoihin, joista muistuttavat enää kirjahyllyyn asetellut matkamuistot.

Kun kotona ketuttaa, sitä alkaa viihtyä työpaikalla, vaikka se olisi kaatopaikka. Sieltä Jussi tuo kotiin hylättyä tavaraa, kuten jämerän sohvan, joka yllättää sille istuvan pariskunnan. Kesän edetessä muitakin yllätyksiä ilmaantuu, ja kaatopaikan väki joutuu koville. Tapahtumien polttopisteessä Jussi alkaa pohtia, mitkä asiat hän voisi jo saatella oikeille jätteenkäsittelylavoille - ja kannattaako puhuvaa kissaa kuunnella.

Aviotärähdys on sekä humoristinen että vakava romaani kiltistä miehestä ja väärinymmärretystä naisesta. Vaikka koti olisi paha ja turvaton paikka, voi sinne olla ikävä. Kaikkea ei pidä silti sietää, ja vuosikausien asemasohvavaihe saa joskus loppua.

Roope Lipasti (s. 1970) osuu suomalaisen perhe-elämän havainnoillaan niin lähelle sisimpiä tuntojamme, että lukija alkaa epäillä Lipastin asentaneen hänen kotiinsa piilokameran.

Tallennettuna:
Hakutulos 33

Tähtien antaja Näytä tarkat tiedot

The giver of stars, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Alice on jumissa, ikävystynyt ja väärinymmärretty. Tavatessaan varakkaan ja komean amerikkalaismiehen hän hurmaantuu ja tarttuu tilaisuuteen. Avioliitto ja muutto Amerikkaan vaikuttavat suurelta seikkailulta, mutta tuoreen vaimon elämä 1930-luvulla tunkkaisessa pikkukylässä Kentuckyssä onkin kaikkea muuta. Alice saa uuden tilaisuuden seikkailuun, kun kiertävää kirjastoa perustamaan etsitään vapaaehtoisia.

Tulisieluisen Margeryn johtama naisten ryhmä matkustaa hevosilla halki vuoriston tuodakseen kirjat ja lukemisen kaikkien ulottuville, ja viimein Alice löytää kaipaamansa vapauden, ystävyyden ja rakkauden. Mutta kun koko kylä kääntyy heitä vastaan, riittääkö edes heidän vahva uskonsa toisiinsa ja tekemäänsä työhön?

"Viihdyttävä, vangitseva ja koskettava lukuelämys." - Sunday Times
"Paras tähänastisista." - Times

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Mäkisen perhe lähtee telttaretkelle, mutta he eivät ole metsässä yksin. Kuka viheltää yöllä pimeässä?

Juttuset-kirjasarjan kirjat tarjoavat saman tarinan kahdella tavalla: tavutettuna ja ilman tavutusta. Teksti valitaan lukutaidon mukaan. Tavutetusta tekstistä hyötyvä lukija aloittaa tavutetusta tarinasta ja edistyneempi tavuttamattomasta. Kun tavutettu puoli on luettu, kannatta lukea tavuttamatonkin, koska lukusujuvuus kehittyy lukemalla samaa tekstiä useaan kertaan.

Humoristiset selkokieliset pokkarit soveltuvat peruskouluikäisille.

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun veriside muuttuu vihaksi.

Royn pitkään poissa ollut pikkuveli Carl palaa pieneen kotikyläänsä morsian mukanaan. Ja kun Carl saapuu, on rauha mennyttä, ja veljekset jälleen yhdessä.

Os on kuoleva pikkupaikka, jonka ainoa valtti on huikeat maisemat. Siellä Opgardin veljeksistä vanhempi, Roy, työskentelee huoltoaseman johtajana. Elämä vaikuttaa melko rauhalliselta, kunnes paikalle saapuu pikkuveli Carl, joka haluaa rakennuttaa kylään hienon hotellin joukkorahoituksen turvin, mutta tarvitsee lainan myös paikalliselta kiholta.

Vuoristoisella kylätiellä on mutka, neulansilmä, josta huono-onninen voi suistua rotkoon. Huono onni on kohdannut myös veljesten vanhempia, ja mutkia on ollut ihmissuhteissakin. Mustasukkaisuuteen on aitoa aihetta.

Pienten ja suurten petosten jäljet ovat pitkiä kuin jarrutusjäljet ennen neulansilmää ja yhteistä niille on myös se, että kaikki päättyy kuilun pohjalle.

Norjalainen Jo Nesbo on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista, joka tunnetaan erityisesti kymmeniä miljoonia teoksia myyneestä Harry Hole -sarjastaan. Nesbon kirjoihin ovat ihastuneet niin kriitikot kuin tavalliset lukijat - tarinat vievät mukanaan ja tarjoavat runsaasti yllätyksiä.

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ylistetty uutuus Tiikerin vaimon kirjoittajalta

Karun lumoava Vedetön maa on rakkaudentunnustus myyttiselle Amerikan lännelle.

Kuivuuden korventama Arizona vuonna 1893. Kaksi poikkeuksellista ihmistä joiden kohtalot sivuavat. Nora on sinnikäs rajaseudun nainen, jonka mies on kadonnut vedenhakumatkalla. Antisankari Lurie, muslimi ja kamelilla kulkeva lainsuojaton, on pakomatkalla syvälle länteen. Häntä piinaavat kuolleiden täyttymättömät toiveet ja elämänjano. Kaikki janoavat jotakin.

Obreht uudistaa länkkärigenreä omakseen: yhtä aikaa hulvattomaksi ja runolliseksi vaellukseksi halki maagisen erämaan.

Tea Obreht (s. 1985) voitti Orange-palkinnon kiitetyllä esikoisteoksellaan Tiikerin vaimo (2011). Teos myi yli miljoona kappaletta ja sen käännösoikeudet myytiin 37 maahan. Kun Tea oli 12-vuotias, Obrehtin perhe pakeni Balkanin sotaa Yhdysvaltoihin, mutta jo lapsuutensa Jugoslaviassa Tea kiinnostui Amerikan western-perinteestä, sillä hänelle rakas isoisä kertoi kiehtovia tarinoita Amerikan lännen villeistä rajaseuduista ja intiaaneista. Obreht myös otti isoisänsä sukunimen kirjailijanimekseen. Vedettömässä maassa kuultaa Cormac McCarthyn julmankaunis mielenmaisema mutta myös Huck Finnin veijarimainen, levoton kertojaääni.

Presidentti Barack Obama nosti Obrehtin Vedettömän maan kesälukemistonsa parhaimmistoon vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Brooklynissa asuva Lizzie työskentelee yliopiston kirjastossa ja kantaa huolta kaikista: perheestään, huumeriippuvuuden kanssa kamppailevasta veljestään ja elämän heittelemistä kirjastokävijöistä. Lizzien vanha mentori Sylvia on tullut tunnetuksi ilmastonmuutospodcastistaan. Hän palkkaa Lizzien vastaamaan huolestuneiden kuuntelijoiden sähköpostikysymyksiin, joita tulvii oikealta ja vasemmalta. Miten Lizzie voi pelastaa itsensä, perheensä ja kaikki muut, kun lopun ajan merkkejä tulee kuin liukuhihnalta?

Ilmastoja on Syvien pohdintojen jaosto -romaanillaan läpimurron tehneen Jenny Offillin terävän karmiva mutta samalla hauska ja empaattinen uutuusromaani Trumpin valinnan jälkeisestä poliittisesta kaaoksesta ja urbaanin tiedostavasta perhe-elämästä 2020-luvun kynnyksellä. Teos on ehdolla Women's Prize for Fictionin saajaksi, ja se aiheutti heti ilmestyttyään ylistävien arvioiden myrskyn.

"Kuinka voi tiedostaa maailman tuhoutuvan ja samalla huolestua, ehtiikö ostaa kaupasta sipsejä? Jenny Offillin Ilmastoja on älykkäimpiä nykyhetkestämme kirjoitettuja romaaneja." - Helsingin Sanomat
"Offill on hyvää seuraa maailmanloppuun." - Kirkus
"Tämä on niin hyvä. Emme ole tähän valmiita emmekä tämän arvoisia." - Ocean Vuong, kirjailija

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Three Pines 4
Three Pines -dekkarisarjan neljännessä osassa Armand Gamache joutuu keskelle suljetun paikan mysteeriä

Louise Pennyn suositun dekkarisarjan neljännessä osassa sukukokous päättyy kuolemaan.

Bellechassen kartano Kanadan maaseudulla on vain lyhyen automatkan päässä Three Pinesista. Keskikesä on kuumimmillaan, ja äveriäs Finneyn suku on kokoontunut kartanoon kunnioittamaan edesmennyttä perheenpäätä. Lämpöaallon koetellessa kärsivällisyyttä suvun vanhat salaisuudet ja katkerat riidat nousevat päivänvaloon, ja sukukokouksen jälkeisenä aamuna Finneyt joutuvat suremaan jo toista menehtynyttä perheenjäsentä.

Hääpäiväänsä kartanossa viettävä rikoskomisario Armand Gamache joutuu tahtomattaan keskelle murhatutkintaa. Syrjäinen Bellechasse on täynnä epäiltyjä, eikä kartanon henkilökuntakaan vaikuta täysin puhtoiselta. Kukaan ei saa poistua kartanosta ennen kuin julman rikoksen syyllinen on selvillä. Ja pian Gamache saa kokea, että peto on kaikkein vaarallisin nurkkaan ajettuna.

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaikki on hyvin, kunnes pelko hiipii perheen arkeen.

Aurinko ei liiku on jännittävä ja herkkävireinen kertomus enteistä, perheensisäisistä suhteista ja siitä, mikä on elämässä oikeasti merkityksellistä.

Nelihenkinen opettajaperhe on muuttanut pääkaupunkiseudulta pieneen pitäjään ja elämä asettunut uomiinsa. Silti jokin on vinksallaan. Lasten ja vaimon kanssa on pitkiä hiljaisuuksia. Esikoispoika tuntuu aavistavan ennalta, kun perhettä uhkaa jokin onnettomuus. Lähiseuduilla on useampi tapaus, jossa auton takakontista löytyy ruumis.

"Kun luulee saavuttaneensa rauhan, kun kuvittelee että asiat vain toistuvat kuten ennenkin, tapahtuukin jotakin yllättävää."

Kaunokirjallisen proosan taituri Markku Pääskynen sanoo tiheissä lauseissaan paljon. Hänen teoksensa ovat saaneet lukijat haukkomaan henkeään, kriitikkojen suitsutuksen sekä useita kirjallisuuspalkintoja ja -ehdokkuuksia. Aurinko ei liiku on hänen kymmenes romaaninsa.

"Pääskynen on maamme taitavimpia prosaisteja." HS

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ponku ja Peetu 5
Peetulla ja Tinjalla on kesäloma. Myös lukukoira Ponku lomailee. Heti kesän alussa kolmikko suuntaa uuden koirapuiston avajaisiin. Puistossa on kaunis Tippe-koira, jonka oikea nimi on hieno ja vaikea. Tippe osaa paljon temppuja. Peetu ja Tinja ihailevat Tippeä. He innostuvat myös agilitystä. Myöhemmin kesällä kolmikko kohtaa jätskikioskilla surullisen Tippen. Jotain on nyt pielessä! Etsivätoimisto Jelppi ryhtyy tutkimaan hankalaa tapausta.

Mainion lastenromaanisarjan viidennessä osassa Ponku-koira kavereineen pureutuu agilityn ja eläinsuojelun teemoihin. Lotta Kaupin runsas kuvitus, kirjan selkeä kieli ja huumori nappaavat myös aloittelevan lukijan mukaansa.

Tallennettuna:
Hakutulos 41
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Jessica Niemi 2
Maailmanmenestykseen nousseen trilleristin odotettu uutuus!

Max Seeckin edellisen romaanin käännösoikeudet myytiin 38 maahan ja se nousi suoraan The New York Timesin bestseller-listalle. Siitä on myös valmisteilla tv-sarja Hollywoodissa. Nyt Seeck jatkaa lukijat ympäri maailmaa hurmanneen Uskollisen lukijan tarinaa!

Kaksi nuorta somevaikuttajaa katoaa mystisesti marraskuisena yönä suosikkiartistin levynjulkaisubileiden jälkeen. Molemmilla on seuraajia kymmeniätuhansia ja viimeisessä Instagram-päivityksessä kuva majakasta, joka seisoo keskellä merta sateen piiskaamalla kalliolla.

Rikosylikonstaapeli Jessica Niemi saa hoidettavakseen tapauksen, jonka jokainen johtolanka tuntuu vievän umpikujaan. Mutta mitä pidemmälle tutkimukset etenevät, sitä selvemmäksi käy, että Jessicalla on vastassaan joku, joka ei aio jättää leikkiä kesken.

Max Seeck lunastaa lukijoiden odotukset leikiten. Pahan verkko on hengästyttävän koukuttava psykologinen trilleri synkistä salaisuuksista ja siitä, millaisiin tekoihin jotkut ovat valmiita varjellakseen niitä.

Helsinkiläinen Max Seeck (s. 1985) on noussut muutamassa vuodessa Suomen kärkitrilleristiksi. Hänen edellisen romaaninsa Uskollinen lukija (2019) käännösoikeudet myytiin ennätysajassa 38 maahan. Kirjasta on myös tekeillä tv-sarja Hollywoodissa. Pahan verkko on Seeckin viides romaani.

Tallennettuna:
Hakutulos 42

Kaarle parrasvaloissa Näytä tarkat tiedot

Claude in the spotlight, suomi
Kirja
Smith, Alex T., kirjoittaja, kuvittaja ; Behl, Riina, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kaarle 5
Kun Kaarle ja Lordi Nukkasukka ajautuvat Henrietta Vaihtoaskel-Hypyn tanssitunnille, käy ilmi, että Kaarle on varsinainen parkettien partaveitsi. Kaarle kieppuu ja keikkuu niin kekseliäästi, että hänet pyydetään mukaan uusien kykyjen kilpailuun.

Kaikki upeat tanssi-, taika- ja laulunumerot uhkaavat kuitenkin mennä mönkään, kun kilpailua ilmestyy häiritsemään teatterin kummitus!

Brittiläisen Alex T. Smithin Kaarle-kirjat ovat olleet valtava kansainvälinen menestys. Nyt Kaarle esiintyy myös Disney Juniorin animaatiosarjassa, jota esitetään suomeksi Pikku Kakkosen lauantaiaamussa.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hector Cross 4
Tulista toimintaa taistelutantereella ja makuuhuoneessa!

"Smithin lukuisat fanit nauttivat tästä kirjailijalle tyypillisestä seksin, väkivallan, koristeellisen proosan ja saippuaoopperan huumaavasta sekoituksesta." - Publishers Weekly

Hector Cross teki itsestään ensin eliittisotilaan ja sittemmin henkivartijan, mutta terroristi Johnny Congo teki hänestä lesken. Congo pakenee korkeimman turvaluokituksen vankilasta juuri ennen kuolemantuomion täytäntöönpanoa ja vannoo tuhoavansa Crossin täysin. Congo tekee iskun Crossin öljytankkerille myrskyisän Atlantin keskellä, eikä Crossilla ole muuta vaihtoehtoa kuin käydä vielä kerran taisteluun vaimonsa tappajaa vastaan... Pedon kosto jatkaa kirjoissa Noidankehä ja Vaaran vesillä alkanutta Hector Crossin tarinaa.

Wilbur Smith (s. 1933 Keski-Afrikan Rhodesiassa, nykyisessä Zambiassa) on yli 50 vuotta kestäneen uransa aikana kirjoittanut yli 40 jännitysromaania, joita on myyty yhteensä yli 130 miljoonaa kappaletta. Smith tunnetaan parhaiten historiallisista romaaneistaan, jotka sijoittuvat usein Afrikkaan, mutta myös hänen nykyaikaan sijoittuvilla trillereillään on lukuisia ystäviä. Romaanin toinen tekijä Tom Cain (s. 1959) on journalisti ja trillerikirjailija.

Tallennettuna:
Hakutulos 44

101 eläintä : etsi, löydä, yhdistä Näytä tarkat tiedot

There are 101 animals in this book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Löydätkö kaikki 101 eläintä? Tästä kirjasta opit eläimistä ja niiden luonnollisista elinympäristöistä paljon kaikkea uutta!

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Lumme, Johanna, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kirahvi Kornelius jahtaa hedelmävarasta ja omaa juttuaan.

Viidakon väki on asettunut kaupunkiin: seepra on koulussa, kanalla on kiinnostava työ, vain kirahvi tuntee itsensä hyödyttömäksi. Kaiken lisäksi joku kehveli varastaa heidän kukoistavasta puutarhastaan hedelmiä.
Kornelius kokeilee jos jonkinlaisia hommia, mutta komeasta kaulasta ja viidakossa opituista taidoista ei vaikuta olevan kaupungissa mitään hyötyä. Vaan toisinaan salaisuuksien ratkaisut ovat ihan nenän edessä, kunhan vain osaa katsoa.

Taidemaalari Johanna Lumpeen toinen valloittavan runsas ja ajankohtainen kuvakirja viidakon väestä.

Tallennettuna:
Hakutulos 46

101 kulkuneuvoa : etsi, löydä, yhdistä Näytä tarkat tiedot

There are 101 things that go in this book, suomi
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Etsi, löydä ja yhdistä 101 kulkuneuvoa oikeisiin paikkoihin! Tässä kirjassa erilaiset kulkuvälineet on sijoitettu omiin osioihinsa. Keksitkö, mikä kuuluu minnekin?

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Kirja
Reid, Camilla, kirjoittaja ; Slater, Nicola, taiteilija ; Luukkanen, Anne, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Iloinen tarina kaikille päiväkotilaisille.

Emppu menee tänään päiväkotiin. Päivästä tulee hauska! Päiväkodissa tehdään vaikka mitä kivaa: musisoidaan, askarrellaan ja kuunnellaan yhdessä tarina. Pienet surut ja kinat unohtuvat, kun pääsee pihalle leikkimään hyvän kaverin kanssa.

5 kivaa ääninappia!

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Kirja
Vajanto, Tiia, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pieni Seela-seepra pääsee äidin mukaan ostoksille. Suuri kauppa on täynnä toinen toistaan ihanampia tavaroita. Omat lelut tuntuvat äkkiä vanhoilta ja kuluneilta. Seela sujauttaa salaa taskuunsa pinkit pinnit. Kotona Seelaa alkaa kaduttaa. Hän tietää, että varastaminen on väärin.

Voiko varastetut pinnit palauttaa? Joutuuko varastamisesta vankilaan? Suuttuvatko äiti ja isä?

Lämminhenkinen tarina kuvaa lapsen maailmaa, sen iloja ja suruja. Joskus hankalat asiat saattavat tuntua ylitsepääsemättömiltä, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä parhain päin.

Tallennettuna:
Hakutulos 49
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

The Last Wars 17
Hopeanuoli, Weed ja Orion saavat jatkoa!

Koiratarinoiden mestari Yoshihiro Takahashin sankarit kokoontuvat viimeiseen taistoon

Last Wars -sarja liittyy pitkään tarinakokonaisuuteen, jota on voitu seurata suomeksi jo vuodesta 2010. Kahdesti maassamme vieraillut Yoshihiro Takahashi on koiratarinoiden tekijänä maineensa veroinen, omaa luokkaansa. Last Wars jatkuu kaikkiaan 22 osan verran!

Ikäsuositus: 13+

Tallennettuna:
Hakutulos 50
Kirja
Nakamura, Jyunya, sarjakuvantekijä ; Kanō, Arata, kirjoittaja, alkuperäisidean luoja ; Shinkai, Makoto, kirjoittaja, alkuperäisidean luoja ; Suhonen, Taavi, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Your Name: Another Side 1
Rakastettu your name. saa jatkoa!

Elokuvaan your name. perustuvan sarjakuvan lisätarinoita.

Kumpi olen tänään?

Tokiolaispoika Taki alkaa jostakin syystä silloin tällöin herätä maalaistyttö Mitsuhan kehossa. Elämä tyttönä ja maaseudulla on täynnä uusia haasteita. Vähitellen Taki alkaa kiinnostua kehon omistajasta ja tahtoisi oppia tuntemaan Mitsuhaa paremmin. Tytön suuresti vaihteleva käytös alkaa kuitenkin ihmetyttää tämän ystäviä...

Tallennettuna: