Huom! Vappuna ke 1.5. kirjakuljetusta ei ole.

Haku

Uutuudet, vko 40/2020

Uutuudet ajalta: 28.9.2020 - 4.10.2020

Muokattu: 22.2.2021
Hakutulos 1

Noidan käsikirja : aaveet Näytä tarkat tiedot

The world of the unknown : ghosts, suomi
Kirja
Maynard, Christopher, kirjoittaja, valokuvaaja ; Berry, Roland, kuvittaja ; Jamieson, John, valokuvaaja (ekspressio) ; Hulkkonen, Antti, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Salattu jatko-osa - taattua tavaraa suoraan Noidan käsikirjan arkistoista!

Oletko joskus nähnyt outoja hahmoja pimeässä, kuullut outoja ääniä yöllä tai tuntenut jonkin tuntemattoman voiman läsnäolon? Onko Noidan käsikirja yksi lempikirjoistasi? Siinä tapauksessa tämä kirja on sinulle pakollista luettavaa!

Noidan käsikirja: Aaveet tarjoaa kuuluisia kummitustarinoita, karmivia kuvituksia, aaveiden metsästystä sekä hölmöimmät huijaukset selitettyinä. Kirja on aiemmin suomeksi julkaisematon osa kokonaisuudesta, jonka kolme muuta osiota muodostivat Suomessakin kulttiklassikon asemaan nousseen Noidan käsikirjan. Tammi julkaisi hartaasti toivotun uusintapainoksen tästä rajatiedon klassikosta vuonna 2018 ja tarjoaa nyt teoksen suomalaisille faneille vihdoin uutta luettavaa aidossa Noidan käsikirjan hengessä!

Kummitustarinoita on kerrottu kautta historian ja maapallon joka kolkassa. Tämän kirjan sivuilla vilisee kummittelevia henkiolentoja, karjuvia pääkalloja, kummituslaivoja, paholaiskoiria, läpikuultavia naishahmoja ja monia muita hiukset nostattavia ilmiöitä. Kirja myös opastaa aaveiden metsästyksen saloihin ja vinkkaa siihen toimivimmat tekniikat ja varusteet. Mukana on myös joitakin teorioita, joilla aaveiden olemassaolo on pyritty selittämään.

Tallennettuna:
Hakutulos 2
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Olet ihana - Uskalla rakastaa itseäsi on kirja oman ihanuuden löytämiseen. Sen mukaan ihana nainen on sinussa jo nyt. Monet naiset eivät tunne itseään ihaniksi tai arvokkaiksi. He ajattelevat, etteivät ansaitse hyviä asioita elämäänsä kuten rakkautta ja menestystä sekä toimivia ihmissuhteita.

Harjoitusten avulla voi antaa itselleen anteeksi, päästää irti, tuntea itsensä ihanammaksi päivä päivältä ja olla armollisempi myös itseä kohtaan. Terve itsekkyys on hyvästä. Se tekee hyvää. Kenenkään ei tarvitse mahtua muottiin, sillä jokainen on ihana - sellaisenaan.

Sohvi kertoo oman kasvutarinansa siitä, miten koulukiusatusta ja arasta tytöstä kasvoi vahva nainen. Siitä, miten hän selätti toistuvan masennuksen. Kirja antaa lukijalle työkaluja siihen, miten lisätä tyytyväisyyttä ja onnellisuutta omaan elämään. Itsetunto nousee kohisten.

Sohvi Nyman on stylisti, kirjailija, ihanuusvalmentaja ja oman alansa vaikuttaja. Hän on toiminut stylistinä 15 vuotta ja huomannut suomalaisten surkean itsetunnon. Hänen missionsa on kohottaa suomalaisnaisten itsetuntoa ja auttaa heitä löytämään ihana, rohkea nainen itsestään.

Tallennettuna:
Hakutulos 3
Kirja
Haikari, Janne, toimittaja, kirjoittaja ; Hakanen, Marko, toimittaja, kirjoittaja ; Lahtinen, Anu, toimittaja, kirjoittaja ; Snellman, Alex, toimittaja, kirjoittaja ; Haggrén, Georg, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Aatelin historia Suomessa luo uuden ja monivivahteisen kuvan säädystä, joka läpi historian oli tapahtumien polttopisteessä. Aatelin historia on häikäilemätöntä lahjontaa ja aitoa jaloutta, kylmiä naimakauppoja virkaurien hyväksi ja puhdasta rakkautta, yhteiskunnallista vastuunkantoa ja talonpoikien kurittamista. Aateluuden ytimessä ovat aina olleet kysymykset eliitin muodostamisesta ja ylläpidosta. Millaisia ihmisiä halutaan vallankäyttäjiksi? Miten johtajia palkitaan?
Aatelia tarkastellaan Suomen ja suomalaisten näkökulmasta unohtamatta kuitenkaan eri aikakausien valtiollisia kokonaisuuksia. Teemoissa liikutaan perhepiireissä, sukuverkostoissa ja seurapiireissä. Aatelin arkiseen elämään on vuosisatojen ajan kuulunut ylellisyyttä, mutta myös kamppailua selviytymisestä. Eturivin aateliset ovat eläneet yltäkylläisyydessä ja toimineet yhteiskunnan kulttuurisina edelläkävijöinä. Elämä on usein ollut kamppailua säädynmukaisten kulissien ylläpidosta. Aineellinen maailma nostaa esiin viime aikoina yhä enemmän kiinnostusta herättäneen materiaalisen kulttuurin: vaakunat ja kartanot, aateliselämän aineelliset puitteet.

Teos tarkastelee aatelia lintuperspektiivistä: Missä määrin se hallitsi poliittista ja taloudellista eliittiä? Kuinka aatelissääty toimi valtiopäivillä? Miten se johti maata? Samalla nostetaan esiin yksityisen ja julkisen häilyvä tai suorastaan olematon ero. Sukuverkostot olivat valtaverkostoja, avioliittokaupat ja seuraleikit valtapelejä. Hallinnon toimintaa ohjasivat viralliset säädökset, mutta niiden rinnalla vaikuttivat myös eliitin verkostot ja aatelin kunniakoodisto. Aatelin kautta politiikan ja vallankäytön historiasta avautuvat sen epäviralliset ja epämuodolliset puolet. Katsaus menneisyyden valtapeleihin, kansallisten rajojen yli käyviin identiteettikysymyksiin ja kulttuuristen vaikutteiden leviämiseen on historiaa, joka puhuttelee nykypäivää. Teos päättyy vuoteen 1919, jolloin aateloinnit kiellettiin Suomessa.

Tallennettuna:
Hakutulos 4
Kirja
Skinner, Mim, kirjoittaja ; Sappinen, Jorma-Veikko, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tervetuloa naisvankilaan.

Silmiä avaava kertomus ihmisistä vankinumeroiden takana.

Elokuvat ja tv-sarjat kertovat meille värikkäitä tarinoita vankiloista, mutta harvoin kuulemme todellisista ihmisistä vankilan arjessa.

Häkkilinnut on kirja heistä, naisista, joille vankila on ainoa turvallinen paikka ja naisista, jotka eivät sieltä kerran päästyään enää koskaan palaa kalterien taakse. Naisista, jotka myyvät huumeita Diili-kilpailijan tarmolla ja naisista, jotka taistelevat mielenterveysongelmien kanssa, osa menestyksekkäästi, osa ei.

Häkkilinnut kertoo yksilöistä, hauskoista ja todellisista ihmisistä epätodellisen tuntuisessa tilanteessa.

Mim Skinner työskenteli taideaineiden opettajana brittiläisessä naisvankilassa vuosina 2014-2017. Hänen Handcrafted-järjestönsä tarjoaa naisvangeille apua yhteiskuntaan palaamisessa ja riippuvuudesta toipumisessa. Elle-lehti nosti Skinnerin 50 Game Changers of Now -listalleen vuonna 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 5
Kirja
Viljanen, Kaisa, kirjoittaja, haastattelija ; Naakka, Irene, haastateltava
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Syvällinen kirja kasvusta vanhemmuuteen

Kasvun paikka pohtii, miltä tuntuu tulla ja kasvaa vanhemmaksi, ja tarjoaa vertaistukea uusille vanhemmille.

Kun lapsi syntyy, syntyvät samalla myös vanhemmat. Mukana seuraa yllättävän vaikeasti ennakoitavia muutoksia omassa maailmankuvassa, ajankäytössä, valinnoissa ja fysiikassa. Äkkiä lapsi sitookin vanhemman loppuiäkseen. Miten elää huolen kanssa? Miten suhtautua ilmastokriisiin ja tulevaisuuteen johon lapsi kasvaa? Kaisa Viljasen omiin kokemuksiin ja asiantuntijahaastatteluihin perustuva empaattinen kirja muistuttaa että kasvatusta kaipaavat myös vanhemmat.

Kaisa Viljanen on helsinkiläinen äiti ja journalisti joka on työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa ja Me Naisissa

Tallennettuna:
Hakutulos 6
Kirja
Saarni, Saija, kirjoittaja ; Vasko, Anne, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Superhauska ja yllättävä tietokirja esittelee kuoppia maan alta aina avaruuteen asti

Tietokirjan konkreettinen ja innostava näkökulma saa hymyn huulille: kirjan läpi kulkee ihan oikea kuoppa! Kirja käy läpi hiidenkirnut, hautavajoamat, tulivuoren kraatterit ja etenee kuoppa kuopalta aina avaruuteen, ilmakuoppiin ja mustiin aukkoihin asti - ihmisen ja eläinten kaivamia kuoppia unohtamatta.

Kaiken maailman kuopat kertoo, mitä kaikkea maan alta ja maailmankaikkeudesta laajemminkin voi löytyä. Se kannustaa lapsia sotkemaan kätensä multaan, tutkimaan maata, kiviä ja luontoa ympärillään. Saija Saarni ja kuvittaja Anne Vasko ovat rakentaneet tietokirjansa kekseliäästi - kuopan ympärille!

Saija Saarnin kirjaidea huomioitiin kunniamaininnalla Tammen ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen järjestämässä Ihan totta! -tietokirjakilpailussa 2017.

Saija Saarni on koulutukseltaan geologian tohtori ja ammatiltaan tutkija. Hän on kirjoittanut aikaisemmin tietokirjan Kiviä taskussa: Koko perheen kivikirja (Nemo, 2019). Anne Vasko on taiteilija ja kuvittaja, joka tunnetaan värikkäistä kuvituksistaan sekä ennakkoluulottomasta heittäytymisestä kulloisenkin kirjaprojektin maailmaan. Paperin ohella Vaskon materiaaleiksi ovat valikoituneet myös niin tekstiilit kuin esimerkiksi ruoka-aineet.

Tallennettuna:
Hakutulos 7
Kirja
Takula, Mia, kirjoittaja, valokuvaaja ; Huhta, Toni, valokuvaaja (ekspressio) ; Alanne, Jyri, kartantekijä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Retkikirja uhanalaisen suurpedon reviireille kertoo niin susista kuin susivihastakin.

Susikeskustelussa tunteet käyvät kuumina, vaikka äärimmäisen uhanalaisia hukkia on maassamme vain noin kaksisataa. Suojelijoita ja kanta-arviota tekeviä tutkijoita on jopa uhkailtu.

Millaista suomalaisilla susireviireillä todellisuudessa on? Onko susien keskelle meneminen vaarallista? Mitä tapahtuu, jos pistää rinkan selkään ja suuntaa reviirin ytimeen?

Kirja vie lukijan maastoon ottamaan tilanteesta selvää. Mia Takula laittaa itsensä likoon tietokirjallisuudelle poikkeuksellisella tavalla: hän viettää 150 yötä teltassa kaikkina vuodenaikoina ja liikkuu jalkaisin tai hiihtäen kuudella susialueella saaristosta Venäjän rajalle asti.

Susiin liittyvien havaintojen lisäksi Takula huomaa, että rauhallisilla susireviireillä viihtyvät muutkin villieläimet. Ilves mouruaa kiima-aikaan, saukko laskee uomaa pää edellä ja ahma jättää jälkensä lumeen. Töyhtötiaiset tekevät tupatarkastuksen, sillä sammalmatolla ei yleensä näe telttoja. Myös Suomen luonnon nykytila tulee iholle avohakkuineen, turvesoineen ja pirstaleisine suojelualueineen.

Takulalla oli lapsena päässään isoisän metsästämästä sudesta tehty hattu. Hän pelkäsi susia ja tarkisti sängynalusen ja vaatehuoneen petojen varalta nukkumaan mennessään. Nyt Takula kuuntelee susien ulvontaa sysimustassa yössä kotoisasti luonnossa teltassa maatessaan ja kokee susireviirit maamme turvallisimmiksi paikoiksi.

Teoksessa on myös näyttävä kuvitus niin susien kuin muunkin luonnon osalta.

Mia Takula on tietokirjailija, käsikirjoittaja ja dokumentaristi. Hän tuli jo nuorena tunnetuksi ”kettutyttönä” vapautettuaan vuonna 1995 kettuja turkistarhoilta. Takula on perustanut maamme ensimmäisen eläinoikeuksia ajavan järjestön.

Tallennettuna:
Hakutulos 8
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Laama ja alpakka ovat lähisukulaisia, Etelä-Amerikasta kotoisin olevia kamelieläimiä, mutta ne ovat rantautuneet myös Suomeen. Ne ovat saaneet myös mitä erilaisimpia tehtäviä, varsinkin alpakka: se on saanut villan kasvattamisen lisäksi toimia terapiaeläimenä, maisemanhoitajana ja lemmikkinä. Näiden karvaisten kaverien suosiota ei ihmettele ollenkaan, kun katsoo niiden kuvia: sekä laamat että alpakat ovat hyvin ilmeikkäitä ja hauskan näköisiä.

Tässä kirjassa tutustutaan laamojen ja alpakoiden elämään sekä Etelä-Amerikassa että koto-Suomessa.

Runsas nelivärikuvitus.

Tallennettuna:
Hakutulos 9
Kirja
Pietiläinen, Ilona, kirjoittaja, valokuvaaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Talven henki on Ilona Pietiläisen tunnelmallisten kuvien ja tekstin juhlaa. Kirja virittää hienovaraisesti jouluun ja tarjoaa runsaasti sisustusvinkkejä ja herkullisen ruoan reseptejä, joiden myötä talvi muuttuu nautintojen kaudeksi.

Hiutaleiden valkoiseksi kuuraama maa on varmasti merkki siitä, että on aika luoda tunnelmaa talvikotiin. Hämärässä tuikkivat valot vastaanottavat vieraan. Hellassa ritisevä tuli ja ilmassa leijaileva appelsiinin tuoksu luovat hyvän olon, johon on ihana jäädä viipymään.

Punaisilla kumisaappailla metsäretki taittuu nopeasti; hyväntuulen päivään mahtuu luonnossa oleilua ja hiljaisuuden kuuntelua. Vanha reki koristellaan talviasuun luonnonantimilla. Jauhokaukalo saa paikan istutusastiana - sen kyydissä callunat ja sypressit kukoistavat yli koko talven.

Hurmaavat talvikodit lahjoittavat parhaimmat reseptinsä ja vinkkinsä lukijalle. Kuulemme tarinan vanhan torpan joulusta ja pääsemme vieraisille joulupukin veneelle. Toisille joulu on vasta ensimmäinen - miten suloinen tarina siitä syntyykään!

Tunnelmallinen kirja on koottu kerroksellisista kodeista, maanläheisistä sävyistä, luonnonmateriaaleista - aidoista asioista. Kirjan sivuilla on ihan pieniä villasukkavarpaita ja pörröisiä karvakuonoja luomassa hyvänolon hetkiä. Joillain sivuilla voit hieraista silmiäsi, mutta totta se on: talvi on täynnä kimallusta.

Ilona Pietiläinen (s. 1975) on valokuvaaja ja sisustustoimittaja. Hän on tehnyt lukuisia kirjoja ja hänen töitään on julkaistu sisustuslehdissä. Ilona kuvaa tarinoita kotimiljöissä, metsässä, kasvihuoneessa, rannalla tai puutarhassa. Hänen työtään on vierailla kauniissa kodeissa ja koota niiden tarinat.

Tallennettuna:
Hakutulos 10
Kirja
Hurme-Keränen, Auli, kääntäjä ; Powell, William F., kirjoittaja, kuvittaja ; Cardaci, Diane, kirjoittaja, kuvittaja ; Weil, Linda, kirjoittaja, kuvittaja ; Butkus, Michael, kirjoittaja, kuvittaja ; Foster, Walter T., kirjoittaja, kuvittaja ; Knox, Cynthia, kirjoittaja, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Opi piirtämään ihastuttavia kukkia jopa 15 minuutissa!

Kirja rakentuu toisiaan täydentävistä oppijaksoista, joissa käsitellään tiettyä teemaa. Teemoihin liittyy harjoituksia, jotka käydään läpi vaihe vaiheelta kohteen hahmottelusta viimeistelyyn asti.

Mukana on vinkkejä ja perustietoa valosta ja varjosta, kolmiulotteisuudesta, perspektiivistä sekä materiaaleista ja välineistä. Pienet erikoisharjoitukset syventävät piirustustaitojasi edelleen.

Tallennettuna:
Hakutulos 12
Kirja
Kauhala, Hannu, kirjoittaja ; Leppänen, Marko, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suomalaisen NHL-jääkiekon huippuhetket ja parhaat pelaajat.

Jari Kurri, Esa Tikkanen ja Veli-Pekka Ketola. Sebastian Aho, Mikael Granlund ja Patrik Laine. Suomalaisten pelaajien panos NHL:ssä on aina ollut merkittävä.

Suomalaisten NHL-tähtien tarinan kertovassa kirjassa ääneen pääsevät pelaajat ja taustavaikuttajat, jotka kertovat niin harjoittelun täyttämästä NHL-arjesta kuin voitoista, seurakaupoista ja muista uran huippuhetkistä. Entä miltä heidän elämänsä on näyttänyt NHL-vuosien jälkeen?

NHL ja suomalaistähdet on elävä kuvaus liigan ja ammattilaiskiekkoilun vaiheista aina alkuajoista 2020-luvulle asti. Liigan historia on erottamaton osa myös suomalaisen urheilun historiaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 13
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tietokirja juutalaissisaruksista, jotka pelastivat kymmeniä ihmisiä toisen maailmansodan aikana

Roxane van Iperenin tietokirja Auschwitzin sisaret on vaikuttava kertomus kahden nuoren naisen pyyteettömästä rohkeudesta ja inhimillisyydestä maailmanhistorian synkimmällä hetkellä.

Toisen maailmansodan aikana Brilleslijperin juutalaissisarukset Janny ja Lien pyörittivät Hollannin suurinta vainottujen piilopaikkaa. Se sijaitsi vuokratussa huvilassa parikymmentä kilometriä Amsterdamin ulkopuolella, aivan natsien silmien alla. Janny ja Lien onnistuivat pelastamaan kymmeniä ihmisiä ja tarjoamaan heille turvapaikan kaukana sodan kauhuista.

Lopulta Jannyn ja Lienin rauhaisa turva paljastui, ja heidät lähetettiin viimeisellä junalla Auschwitziin. Samassa junassa kohti kuolemaansa matkustivat myös Anne ja Margot Frank, joita Janny ja Lien yrittivät auttaa parhaansa mukaan. Mutta vain Janny ja Lien selviytyivät hengissä.

Kirjailija ja toimittaja Roxane van Iperen törmäsi Brilleslijperien siskosten tarinaan ostettuaan heidän vanhan kotitalonsa Amsterdamin läheltä vuonna 2012. Remontin yhteydessä talon kätköistä paljastui piilopaikkoja ja dokumentteja talon salatusta menneisyydestä. Van Iperen selvitti talon asukkien vaiheita kuuden vuoden ajan arkistojen ja haastattelujen avulla.

Tallennettuna:
Hakutulos 14
Kirja
Heinimo, Nelli, kirjoittaja ; Niemensivu, Reetta, taiteilija ; Ravantti, Aapo, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Runoja autoista, koneista ja kulkuneuvoista

”Kukaan muu ei älyä / miksei työkone kestä hälyä.” - Karskilla kaivurilla on ongelma: työmaan meteli hermostuttaa ja vie siltä keskittymiskyvyn!

Formula-autoa taas jännittää kisa-aamuna niin, että bensatankki on sekaisin. Entä mikä ihme mietityttää Miniä moottoritiellä? Nelli Heinimon runot yhdistävät oivaltavasti kaksi erilaista maailmaa: tunteet ja karismaattiset kulkuneuvot ja työmaakoneet. Runot riemastuttavat niin leikki-ikäistä kuin tämän vanhempaakin ja sanoittavat tunteiden kirjoa tavalla, joka herättää pohdittavaa myös kouluikäisille. Mukana seikkailevat kaikki lasten ikisuosikit, niin paloauto, nosturi kuin veturikin: luvassa on pärinää, kolinaa ja kirskettä koneiden uumenista!

Nelli Heinimo on espoolainen viestinnän ammattilainen, joka on pienen poikansa johdattelemana tehnyt kenttätutkimusta autoista ja muista kulkuneuvoista. Tuloksena on syntynyt iloitteleva, tunteikas ja kekseliäs esikoisrunokokoelma Kaivurin raivari. Kirjan eläväisen kuvituksen on tehnyt kuvittaja ja sarjakuvataitelija Reetta Niemensivu ja kuvataiteilija Aapo Ravantti.

Tallennettuna:
Hakutulos 15
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Leningrad, Venäjä, 1968. Alexander Karpenko on syntynyt maansa johtajaksi. Kun KGB murhaa Alexanderin isän, hän pakenee Venäjältä äitinsä kanssa. Satamassa Alexander joutuu valitsemaan, hypätäkö Amerikkaan vai Englantiin menevään rahtilaivaan. Alexander jättää päätöksen kolikon varaan, ja hänen tulevaisuutensa on sinetöity käden käänteessä.
Jeffrey Archerin eeppinen tarina kattaa kolmekymmentä vuotta ja kaksi maanosaa. Seuraamme Alexanderin voittojen ja pettymysten siivittämää elämää, kun hän nuorena maahanmuuttajana haluaa asettua uuteen elämään uudessa maailmassa ja elää kahta rinnakkaiselämää Alexina New Yorkissa ja Sashana Lontoossa. Tarinan edetessä molemmat ymmärtävät, että löytääkseen tulevaisuutensa heidän pitää tehdä tilit selviksi menneisyyden kanssa.

Tallennettuna:
Hakutulos 16
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juhani Kuikka 5
Kun Elias Sorri ilmestyy oppilaaksi asemakylän apteekkiin, kaikki apteekin naiset lankeavat hurmaavan ja hauskan näköisen apteekkioppilaan lumoihin. Apteekin ovi käy tavallista tiheämpään, naisasiakkaita riittää. Kaikki kylän miehet sen sijaan eivät ole yhtä ihastuneita. Eräänä lokakuisena sunnuntaina Sorri löydetään kuolleena vuoteestaan. Ruumiinavauksessa selviää, että mies on tukahdutettu kuoliaaksi. Lääninetsivä Juhani Kuikka kutsutaan selvittämään mystistä rikosta.

Terttu Autereen 1930-luvulle sijoittuva dekkarisarja on ehtinyt viidenteen osaansa. Tuore aviomies Juhani Kuikka joutuu heti eroon Onerva-vaimostaan, mutta onneksi puhelinsoitot Viipurista piristävät etsivän arkea.

Tallennettuna:
Hakutulos 17

Emma Näytä tarkat tiedot

Emma (elokuva : 2020)
DVD
Wilde, Autumn de, ohjaaja ; Catton, Eleanor, käsikirjoittaja ; Bevan, Tim, tuottaja ; Blauvelt, Christopher, kuvaaja ; Schweitzer, David, säveltäjä ; Working Title Films, tuotantoyhtiö ; Taylor-Joy, Anya, näyttelijä ; Flynn, Johnny, näyttelijä ; Nighy, Bill, näyttelijä
2020
Anders-kirjastot
Tallennettuna:
Hakutulos 18

Pegasosten viha Näytä tarkat tiedot

Chronicles of Cavallon: Book One, suomi
Kirja
Forester, Kim, kirjoittaja ; Ranta, Kaisa, kääntäjä ; Meinzold, Max, kartantekijä, kuvittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Cavallonin kronikat 1
Vuosisata sitten Cavallonin viisi kansaa - yksisarviset, kentaurit, vedenhevoset, pegasokset ja ihmiset - ovat käyneet sodan, joka on päättynyt katkerasti. Yksisarviset pitävät entisiä ihmisliittolaisiaan orjina. Sivistyneet kentaurit uskovat ylemmyyteensä. Vedenhevoset on ajettu merelle. Ja pegasokset, joiden väitetään aloittaneen sodan, ovat paenneet vuorille.

Vapaakaupungissa asuva nuori ihmispoika Tal on kuullut vain tarinoita vanhoista ajoista ja verenhimoisista pegasoksista. Kaikki kuitenkin muuttuu yllättäen, kun kaupunkiin hyökätään. Tal tempautuu mukaan tapahtumiin, jotka ratkaisevat Cavallonin kohtalon.

Pegasosten viha aloittaa neliosaisen Cavallonin kronikat -sarjan, joka sopii kaikille vauhdikkaan eläinfantasian ystäville. Sarjan takana on Soturikissojen tuotantoyhtiö Working Partners, ja sarja onkin erinomaista luettavaa Soturikissojen faneille.

Kim Forester ihastui eläimiin ja fantasiaan koulussa luettuaan Richard Adamsin Ruohometsän kansan. Hän asuu miehensä, poikansa ja kolmen kissansa kanssa Marylandissa Yhdysvalloissa ja tarkkailee siellä eläviä villihevosia.

Tallennettuna:
Hakutulos 19
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hammarby 1
Tukholman seudulla tapahtuu lyhyessä ajassa useita julmia murhia.

Tutkimusten edetessä Hammarbyn poliisilaitoksella työskentelevälle rikoskomisario Conny Sjöbergille selviää, että 44-vuotiaita uhreja yhdistää vain yksi asia: he ovat kaikki olleet lapsina samassa päiväkodissa.

Conny Sjöbergin on löydettävä sarjamurhaaja, jonka motiivit ovat hyvin henkilökohtaiset - ja joka ei anna minkään tai kenenkään pysäyttää itseään.
Piparkakkutalo on nopeatempoinen ja monitasoinen dekkari, jossa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Samalla se on romaani vakavasta asiasta, kiusaamisesta. Järjestelmällinen kiusaaminen jättää uhriin lähtemättömät jäljet.

Piparkakkutalo aloittaa Carin Gerhardsenin suositun Hammarby-sarjan, jossa seurataan rikoskomisario Conny Sjöbergin ja hänen henkirikosryhmänsä työtä.

Tallennettuna:
Hakutulos 20
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Naiseksi tullaan, ei synnytä. Pätee etenkin poikiin.

Lajityypillistä käyttäytymistä on runsas romaani poikkeuksellisesta perheestä ja siitä, miten hienovaraisesti ja väkivaltaisesti sukupuolta määritellään ja korostetaan.

Kirpeä romaani sukupuolinormeista. Fariet syntyy poikana. Äiti haluaa tyttären. Niinpä Fariet kasvatetaan tyttönä maailmassa, jossa välitiloja ei sallita. Koulussa Fariet oppii, että tyttöjen ja poikien välillä on ero. Hän ei anna sen häiritä mutta miettii, miksi pitäisi olla jompaakumpaa. Farietin isä ei ota kantaa vaan pakenee, mutta jättää Farietille liittolaisen: ilkikurisen liskon nimeltä Cordelia.

Sami Hilvon päähenkilö ravistelee lukijaa kuin John Irvingin Garpin suomalainen serkku.

Helsinkiläiselle Sami Hilvolle (s. 1967) kirjoittaminen on aina ollut sekä kuvanveistäjän että kuvainraastajan työtä. Kaikissa romaaneissaan hän on pyrkinyt näkemään yleisten käsitysten ja sovinnaisuuksien tuolle puolen. Siitä on kyse etenkin hänen neljännessä romaanissaan Lajityypillistä käyttäytymistä.

Tallennettuna:
Hakutulos 21
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Roy Grace 16
Roy Gracen työkomennus Lontoossa on päättymässä, kun hän saa vihjeen laajasta huumekauppaverkostosta, jota ohjaillaan Brightonista käsin. Ensimmäisenä työpäivänään kotiinpaluun jälkeen hänet hälytetään täysin järjettömältä vaikuttavan murhan tapahtumapaikalle.
Toisaalla 43-vuotias Meg Magellan yrittää saada elämänsä raiteilleen miehensä ja poikansa tapaturmaisen kuoleman jälkeen. Megillä ei ole enää muita kuin 18-vuotias tytär Laura, joka viettää välivuotta matkustellen Etelä-Amerikassa. Meg ikävöi tytärtään pohjattomasti.

Yllättäen Meg kutsutaan valamieheksi oikeudenkäyntiin, jossa tuomiolla on Brightonin huumeparoni.

Roy Gracelle käy tutkimusten edetessä selväksi, miten laajalle syytteessä olevan huumekauppiaan valta ulottuu. Kyseessä on täysin häikäilemätön rikollinen, joka on vapautuakseen valmis kalterienkin takaa langettamaan kuolemantuomion kenelle tahansa.

Pari päivää ennen oikeudenkäyntiä Meg löytää kotiin tullessaan keittiön pöydältä valokuvan tyttärestään Ecuadorissa. Sitten puhelin soi.

Uhkaava ääni puhelimessa kertoo, että mikäli Meg haluaa vielä nähdä tyttärensä elossa, hänen on suoritettava vain yksi yksinkertainen tehtävä. Hänen on varmistettava, että oikeudenkäynnin päättyessä valamiehistön päätöksessä lukee oikea sana: Syytön.

Tallennettuna:
Hakutulos 22
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Sigge 1
59 päivää aikaa selvittää suosion ja cooliuden resepti. Vastustamatonta huumoria pirskahteleva tarina ystävyydestä ja minuudesta.

Äiti on aina sanonut, että Sigge on ”ainutlaatuinen” ja ”erityinen”. Siggen mielestä ne ovat vain kiertoilmaisuja kummalliselle. Kun hän kesäloman jälkeen aloittaa uudella yläasteella, hän tahtoo saada ystäviä ja olla suosittu eikä enää mikään friikki.

Comedy Queen -kirjallaan naurattanut ja itkettänyt Jenny Jägerfeld on mestari kuvaamaan oman itsen etsimisen vaikeutta ja tunnemyrskyjä. Siggen määrätietoiset ponnistelut kohti uutta huikeaa elämää eivät jätä yhtäkään lukijaa kylmäksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 23
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Paluu Virginie! -teoksen maailmaan: Albert Edelfeltin nuorena kuolleen pojan hätkähdyttävä tarina.

Taidemaalari Albert Edelfeltin ainoalla avioliitossa syntyneellä pojalla Erikillä oli raskas salaisuus - sekä yllättävä tapa hyvittää menneisyyden tekoja.

Eletään 1900-luvun ensimmäistä vuosikymmentä. Venäläisten sortotoimet kiristävät ilmapiiriä Helsingissä, ja suurmiesisänsä menettänyt Erik Edelfelt matkaa Etelä-Ranskaan. Keuhkotuberkuloosista toipuva parikymppinen älykkö asettuu
Montpellier'n perinteikkääseen yliopistokaupunkiin ja alkaa opiskella filosofiaa,sosiologiaa ja kokeellista sielutiedettä.

Kolme vuotta myöhemmin Erik kuolee kaukana kotoaan ja läheisistään, ja hänen mukanaan suku sammuu. Mutta jäljelle jää ihmisiä, jotka tietävät, miten Erik oli aikonut muuttaa maailmaa.

Tulirinta on muutaman johtolangan varaan punottu valistunut arvaus Erik Edelfeltin viimeisistä elinvuosista. Se on mielikuvitusmatka lahjakkaan mutta ristiriitojen repimän nuorukaisen maailmaan, aatteen paloon ja valppaaseen mieleen.

Anna Kortelainen (s. 1968) on filosofian tohtori, vapaa tutkija, taidehistorioitsija ja kirjailija. Kortelainen on väitellyt Turun yliopistossa Albert Edelfeltistä ja kirjoittanut lukuisia tietokirjoja ja romaaneja.

Tallennettuna:
Hakutulos 24
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hurja ja kaunistelematon romaani parisuhteen valta-asetelmista

Judy on tottunut taistelemaan huomiosta avioliitossaan ja suhde on saanut polttoainetta Heikin väkivaltaisista otteista. Kun Heikki ei enää muistisairauden vuoksi pärjää kotona, Judy putoaa tyhjän päälle. Heikin kotivierailuilla hän alkaa pahoinpidellä miestään.

Ruokalähettinä työskentelevä Jon tutustuu Jydyyn. Jon on itsekin eksyksissä, eikä uskalla luottaa että hänelle suotaisiin onnea. Samaan aikaan kun Judyn hauras glamour-kuori alkaa säröillä, Jon käy läpi lapsuusmuistoja, jotka työntyvät hänen tietoisuuteensa, vaikkei hän haluaisi muistaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 25
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Elämä heittää yllätyksen yksinhuoltajan tielle viihteen kuningattaren vauhdikkaassa romaanissa.
Annabellan työ kirjastossa on päättymässä, ja jotain uutta on etsittävä. Tähän asti vakituinen työ ei ole ollut tärkeä, mutta nyt hänen tyttärensä on aloittamassa eskarin. Olisiko aika luoda oma koti eikä kulkea työn perässä paikasta toiseen? Annabellan äiti auttaa arjessa, mutta huolenpito tuntuu jo asioihin puuttumiselta. On aika ottaa etäisyyttä.
Yllättäen Annabella saa kirjeen, jossa kerrotaan, että hänet mainitaan Sakari Korpi-Kyynyn testamentissa. Kuka tämä mies on? Äidin vastusteluista huolimatta Annabella matkustaa perukirjan lukemistilaisuuteen. Sen jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen.

Tallennettuna:
Hakutulos 26
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Saimi ja Selma 7
Saimi ja Selma tekevät ysiluokalla isoja päätöksiä.

Selmalla ei ole ysin alussa harmainta hajua, mitä hän haluaa tulevaisuudessa tehdä. Onneksi hän on päässyt iänikuisista pikaihastuksistaan ja seukkaa nyt kivan Tuomaksen kanssa. Saimikin on toipunut elämänsä ensimmäisestä ihastuksesta alle viikossa ja kiinnostuu poikien sijaan avaruudesta.
Päätökset saavat tukea työharjoittelusta. Selmalle järjestyy paikka VuhVuh-eläinlääkäriasemalta; Saimi ryhtyy paikallislehden toimittajaksi eikä arvaa, kuka pääsee hänen avullaan julkkikseksi.

Tallennettuna:
Hakutulos 27
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tositapahtumiin perustava väkevä kertomus valtiomahtien väliin jääneestä miehestä. ​

Antisemitismi hivuttautuu Amerikkaan, ja natsit värväävät vakoojia New Yorkissa. Saksalaisen maahanmuuttajan Josefin suurin intohimo on amatööriradio. Sen kautta hän kohtaa elämänsä naisen, Laurenin. Kuinka rakkauden käy, kun Josef joutuu politiikan pelinappulaksi?

”Kiehtova, taitavasti rakennettu romaani, joka vuorottelee 30-luvun New Yorkin ja pommitetun sodanjälkeisen Neussin välillä.” - Tip Berlin

”Raivoisa sukuhistorian ja agenttijännärin sekoitus. Ulla Lenzen kerronta on tarkkaa ja tiivistä, jotkut lauseet loistavat runollisina.” - Tagesspiegel

Tallennettuna:
Hakutulos 28
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Omakohtainen ja omaperäinen romaani lapsuudesta ja taiteilijaksi kasvamisesta.
?Tuuheatukkainen tyttö, eloisa, vilkassilmäinen, painaa bassokieltäni. Valkoista, ja sitten uteliaan kiihtyneenä, mustaa.?

Vuonna 1943 musta antiikkinen piano tuodaan pohjoisen erämaapitäjän pappilaan. Siellä se seuraa silmäteräänsä, perheen tytärtä, ja näkee välähdyksiä tämän elämästä.

Samalla piano singahtelee muistoissaan Pietariin ja eri puolille Eurooppaa edellisten omistajiensa luokse. Heitä ovat salaperäinen Kreivitär, mystisesti sairastunut nuori Pino ja maineikas hypnotisoija Jean Charcot. Pianon kertomuksista tyttö, tuleva kirjailija, loihtii toisen kiehtovan maailman kainuulaiseen sota-ajan pappilaan.

Rakel Liehu (s. 1939) on yksi Suomen rakastetuimpia kirjailijoita. Hän aloitti runoilijana 1974 ja on julkaissut yhteensä 13 runokokoelmaa ja neljä romaania. Liehu sai Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 2008.

Liehun edellinen romaani, Helene Schjerfbeckistä kertova Helene voitti Runeberg-palkinnon 2004 ja oli ehdokkaana Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Vuonna 2020 sai ensi-iltansa Antti J. Jokisen ohjaama, romaaniin perustuva elokuva Helene.

Tallennettuna:
Hakutulos 29
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Harri Hirvikallio 3
Keskellä kansainvälistä kaappausdraamaa

Kolmannessa Hirvikallio-rikosromaanissa Max Mannerin luoma turkulaispoliisi joutuu sotkeutumaan pirulliseen ihmissuhteiden verkkoon, jossa koetellaan kivun sietämisen rajoja.

Max Mannerin kolmannessa Hirvikallio-romaanissa Kipuraja turkulaispoliisi Harri Hirvikallion virkavapaa saa uutta virikettä, kun tuttu europolin agentti Anette Faber ilmestyy Turkuun. Hän tarvitsee Harrin apua kaappausjutussa, joka on tapahtunut Hollannissa lähellä Amsterdamia mutta johon liittyy turkulaiskytköksiä.

Kaappausdraaman kohteena on kaksi pariskuntaa. Toinen on taidemaalari Rafael Jaskari ja hänen puolta nuorempi ex-huippumallivaimonsa Carmen. Toiset rikoksen uhriksi joutuneet ovat turkulaissyntyinen, avioliiton myötä Hollantiin muuttanut Eira Rossi-Hansen ja hänen upporikas laivanvarustajamiehensä. Molemmat naiset ovat kadonneet, ja molempia aviomiehiä on muistettu identtisin lunnasvaatimuksin. Naisten hinta on kaksikymmentä miljoonaa euroa.

Tallennettuna:
Hakutulos 30
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Peräseinäjoki 2
Markku Mantilan itsenäinen uutuusteos jatkaa Mantilanmäen väen elämästä kertovaa tarinaa, joka alkoi kiehtovasti kirjassa On toinenkin polku taivaaseen.

Voisiko kaiken selittää sattumalla? Kohtalolla? Että tähdet vain asettuivat sopivasti ja tekivät elämästä sellaisen kuin siitä tuli. Ilman että siihen kykeni itse vaikuttamaan.

Mikään Peräseinäjoella ei ole kuin ennen. Nuoret karkaavat kaupunkeihin, maatalouteen perustunut maaseutu on mennyttä ja Suomi ottaa ensimmäisiä askelia kansainväistymisen tiellä. Kekkosen aika päättyy.

Poliitikkona menestynyt Allan Lauttamus vedetään syvemmälle politiikan syövereihin. Menestyksen mukana tulee kateutta, pahantahtoisuutta ja juonittelua, jotka haastavat Lauttamuksen etiikan ja arvot.

Rovasti Edvin Helle päättää selvittää tilit menneisyytensä kanssa ja saa apua ratkaisulleen haudan takaa. Peräseinäjoen Putki ja Metalli ohittaa oman kuolemanlaaksonsa palkkaamalla nuoren ja rämäpäisen naisjohtajan.

Peräseinäjoki ehtii 1980-luvulle, ja pienen eteläpohjalaiskunnan juurevat hahmot koettavat sopeutua ympäröivän yhteiskunnan kiihtyvään muutokseen. Menneisyys kiusaa yhtä lailla Lauttamusta, rovasti Hellettä kuin rehtori Larvalaakin. He kaikki joutuvat kohtaamaan haamunsa ja pohtimaan, mikä tässä elämässä on oikeasti tärkeää.

Markku Mantila on Seinäjoella ilmestyvän Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja. Hän on työskennellyt useissa viestinnän tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Mantilan esikoisromaani On toinenkin polku taivaaseen julkaistiin syksyllä 2018.

Tallennettuna:
Hakutulos 31
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Esikoisromaani ystävyydestä, intohimosta ja valinnasta, joka muutti kaiken

Turku, 1960-luvun loppupuoli. Eeva ja Sirkku ovat erottamattomia. He viettävät vapaa-aikansa Eevan kotona, jossa äiti valmistaa lämpimiä voileipiä ja isä kannustaa opiskelemaan. Ylioppilaskeväänä isä yllättäen kuolee, ja äiti vajoaa suruun. Eeva yrittää lunastaa isänsä odotukset mutta samalla elää Sirkun rinnalla nuoruuttaan ja alkukesän lämpimiä, halusta täyttyviä päiviä.
Ja vaikka Eeva on ollut varma, ettei mikään voi tulla hänen ja Sirkun väliin, syksyllä kaikki on toisin. On tehtävä valintoja, joiden seurauksia he kantavat siitä lähtien mukanaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 32
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Riemastuttava komedia hyvinvointi-ihmisten pahoinvoinnista - hautajaisista häihin.
Sami Heinonen tuntee sukulaisten katseet niskassaan isänsä hautajaisissa - "eikö tuo vieläkään ole löytänyt kumppania?" Sami on etsinyt elämänsä naista pitkään, epätoivoisesti ja keinoja kaihtamatta. Haaveellinen kela tulevaisuudesta pyörii hänen päässään.
Harmittavasti Samilla on ilmiömäinen kyky saada ihmissuhteensa sekaisin. Soppa syntyy jo Tinder-profiilista. Pian hän saa myös rikollisjengin peräänsä, ja joutuu piileskelemään ystävänsä asunnossa.
Nousiainen kuvaa valloittavasti yksinäistä Samia, ripustautuvaa äitiä, lapsettomuudesta kärsivää sisarta. Perhettä, jonka on viimein kohdattava hiertävät asiat.

Tallennettuna:
Hakutulos 33
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

"Ainoa asia, jota jään kuolinvuoteellani harmittelemaan, on se etten ehtinyt kaataa kaikkia maailman naisia."
Nämä ovat julkkiskonsultti-influensseri Max Luotolan viimeiset sanat perjantai-illan prime time -keskusteluohjelmassa.
Television ääressä, kukin tahoillaan, ohjelmaa seuraa neljä hyvin erilaista naista - Jutta, Lotta, Netta ja Ditte. Heillä on muutakin yhteistä kuin nimen tuplakirjain. Kaikilla on tai on ollut jonkinlainen suhde Maxiin. Ja jokaisella on hyvä syy päästää tuo sataprosenttinen narsisti päiviltään.
Dekkarikuningattaren herkullinen kuvaus naistenmiehestä, joka päihtyy omasta erinomaisuudestaan.

Tallennettuna:
Hakutulos 34
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

K15 6
Onko enää elämää, kun siitä viedään pois porno? Räävittömän hauskan K15-nuortensarjan viimeinen osa.

Seksi kiinnostaa Ronia vähän liiankin paljon. Seurauksena on pornoriippuvuus, valtavat suorituspaineet ja epävarmuus omasta vartalosta. Roni turvautuu äärimmäisiin keinoihin saadakseen lisää mittaa miehuudelleen.

Ronin ystävät järjestävät hänelle vieroitusjakson kaukana kaikesta vähänkään seksiin liittyvästä - tai niin he ainakin luulevat. Voiko mikään olla lähellekään yhtä kiinnostavaa kuin porno? Voiko eka kerta olla myös vika?

Tallennettuna:
Hakutulos 35
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Vangitseva kuvaus naisista, historiasta ja selviytymisestä.

Vuonna 1542 nuori Marguerite de La Rocque seuraa hänelle määrättyä holhoojaa tutkimusmatkalle Pohjois-Amerikkaan. Kesken matkan tapahtuu skandaali, ja Marguerite hylätään karhujen asuttamalle saarelle Pohjois-Atlantilla. Marguerite selviytyy, ja tarina on uskomaton. Se ei jätä rauhaan nykykirjailijaa, joka alkaa jäljittää Karhunaisen historiaa.

Karhunainen kertoo kahdesta vaikuttavasta naisesta, joiden elämät kietoutuvat kirjassa yhteen: Marguerite de La Rocquesta, joka selviytyi vastoin odotuksia, ja Karolina Ramqvistista, joka kysyy viiltävän teräviä kysymyksiä historiasta ja nykyajasta, hylkäämisestä ja selviytymisestä, kirjoittamisesta ja kylmyydestä. Lumoava ja monikerroksinen teos yhdistelee ennakkoluulottomasti omaelämäkertaa, esseetä ja proosaa.

”Lävistää niin mielen kuin sydämenkin.” - Svenska Dagbladet

”On kiehtovaa ja koskettavaa seurata [Ramqvistin] intohimoista suhdetta saavuttamattomaan ja huomionarvoiseen Marguerite de La Rocqueen.” - Skånska Dagbladet

”Spontaani, kaunis ja vangitseva.” - Skaraborgs läns tidning

Tallennettuna:
Hakutulos 36
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tarvitseeko muutosta etsiä, vai pitäisikö sen vain antaa tapahtua?

Kaiken taakseen jättänyt Samuel saapuu töiden toivossa La Ciudadiin, dekadenttiin merenrantakaupunkiin, mukanaan vain yksi puhelinnumero. Hän kulkee pölyisiä, autioita katuja, kunnes näkee sankan savun kohoavan keskustorilta. Piileekö savupatsaan alkulähteillä avain hänen kaipaamaansa muutokseen, tie uuteen elämään?

Antti Reinin ensimmäinen romaani on toisiaan risteävien kohtaloiden huimaava pyörre, jossa elämänkolhimat ajelehtijat, sisällissodan selviytyjät ja rakkautensa menettäneet etsivät itseään, toisiaan ja elämän syvintä olemusta valojen ja varjojen kaupungissa.

Tallennettuna:
Hakutulos 37
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Seitsemän sisarta 6
Lukijoiden sydämet valloittaneen menestyssarjan odotettu uutuus!

Rakastetun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan kuudes osa Auringon sisar vie uskomattomalle matkalle, joka ulottuu nykypäivän ruuhkaisesta New Yorkista Afrikan avarille tasangoille, toisen maailmansodan alkuun.

Electra, D'Apliesen sisaruksista nuorin, on tummaihoinen kaunotar ja huippumalli, mutta hänen elämänsä on tuuliajolla. Electra hakee apua päihteistä hälventääkseen mielestään adoptioisänsä kuoleman ja muut kipeät asiat. Hän ei ole edes lukenut Papa Saltin kirjoittamia jäähyväisiä, jossa kerrotaan hänen alkuperästään. Silti menneisyys kolkuttaa Electran manhattanilaisen luksusasunnon oveen, kun hän saa kirjeen naiselta, joka väittää olevansa hänen biologinen isoäitinsä.

Seitsemänkymmentä vuotta aiemmin New Yorkin seurapiirikerma juhlii uutta vuotta 1939. Cecily Huntley-Morgan ei innostu ilonpidosta, koska hänellä on epäonnea rakkaudessa. Cecily päättää, että on aika vaihtaa maisemaa, ja lähtee parantelemaan kolhujaan Keniaan. Siellä asuu hänen kummitätinsä Kiki Preston, erikoisen Happy Valley -yhteisön jäsen. Afrikka on uusi ja outo. Sen majesteettinen luonto, maasai-heimon savannit ja Naivashajärven elämää kuhisevat rannat hellivät Cecilyn sydämen uuteen eloon.

Tallennettuna:
Hakutulos 38
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Pandora McVie saa miljoonaperinnön! Vaikka eniten hän haluaisi saada setänsä takaisin. Pandora ei kuitenkaan ole ainoa perillinen... Setä on testamentannut kaiken omaisuutensa jaettavaksi Pandoran ja Michael Donahuen kesken. Vastineeksi Jolley-setä pyytää heiltä vain yhtä pientä asiaa. Mutta sedän pieni pyyntö haudan takaa ei olekaan vain pyyntö vaan määräys, joka aiheuttaa kaikille paljon pulmia...

Tallennettuna:
Hakutulos 39
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Ville oli aivan varmasti kärsinyt valtavasta taakasta. Hän oli tehnyt kaiken oikein, ollut sukunsa ja kotitilansa kunniakas prinssipoika ja sittemmin hallitsija. Hän oli elänyt elämänsä tähdäten vain yhteen asiaan. Suomelan isäntänä olemiseen.

Mikko Välttilän esikoisromaani kertoo maaseudun uusimmasta murroksesta. Ystävän itsemurha laukaisee kierteen, joka muuttaa Sami Karjalaisen elämän. Muuttuuko myös maailma hänen ympärillään?

Mitä meistä jää on monikerroksinen kertomus kahden miehen koko elämän kestäneestä ystävyydestä, joka ei katkea edes toisen kuolemaan oman käden kautta. Se avaa lukijalleen mainiolla tavalla sitä, millaista on nykypäivän suomalainen maaseutu ja elämä siellä.

”Halusin kirjoittaa kirjan siitä, minkälaista on elämä suomalaisella maaseudulla 2020-luvun taitteessa. Sellainen siitä tuli, mutta luomisen vimma sai aikaan aika paljon enemmänkin.

Teokseni tarjoilee näköalan keski-ikäistyvän suomalaisen miehen sielunmaisemaan. Maailmaan, jossa luulee olevansa oman elämänsä kuskin paikalla, mutta liian usein huomaakin olevansa vain hätäpäissään tempoileva matkustaja. Maailmaan, jossa pitkään tarkoituksella peitellyt primitiivitunteet pomppaavat pintaan kuin ongenkoho. Maailmaan, jossa ainoa järjissään pitävä asia voi olla vanha mopedi. Maailmaan, joka lopulta on aika kaunis, kunhan sen vain antaa sitä olla.

Ehkä kuitenkin kirja on ennen kaikkea kuvaus siitä, kuinka raadollista nykypäivän globaali ruokabisnes onkaan. Tuottajat, jalostajat, ostajat ja myyjät eivät välttämättä ikinä tapaa toisiaan. Makkarapaketin vaiheet alkutuotannosta kuluttajalle eivät kiinnosta. Tärkeintä on maksimaalinen voitto.

Mitä jää ihmisestä, kun kaikki mitä varten hän on elänyt, näyttäytyy uudessa, ei kovinkaan hyvässä valossa? Mitä jää jäljelle, jos multaa ja mehiläisiä ei enää ole? Minkälaisen maapallon jätämme jäljessämme tuleville? Mitä meistä jää?”

Mikko Välttilä (s. 1975) on maanviljelijä ja yrittäjä, jonka intohimona on ruoantuotannon kiemurainen maailma, jota hän koettaa tehdä ymmärrettävämmäksi jokaiselle. Kirjoittaminen on aina ollut lähellä Välttilän sydäntä, ja hänen kiinnostuksensa koko maailmaa ja sen ilmiöitä ja ihmeitä kohtaan kuuluu hänen tekstissään.

Tallennettuna:
Hakutulos 40
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Yli-Juonikkaan ponisarja jatkuu! Konemetsän liepeillä liikuskeleva hiljainen nuorimies herättää Tallitylleröiden etsiväryhmässä oudoksuntaa. Vain reipas ja ennakkoluuloton Nigella uskaltaa lähestyä muukalaista. Tutustuminen 23-vuotiaaseen Heikkiin tuottaa yllätyksen: hänkin fanittaa My Little Pony -animaatiosarjaa. Mutta onko kaikki sittenkään sitä, miltä näyttää?

Vielä enemmän Tallitylleröitä askarruttaa Timo Konemetsän ja hänen liikekumppaniensa salainen vehkeily. Varjoissa piileskelevä Seriator kiristää otettaan. Hevoset tuntuvat aistivan, että jokin on pielessä.

Mitä uudet Galgalim-silmäni näkivätkään on Neljä ratsastajaa -sarjan kolmas osa. Edellinen osa Tahdon murskatappio ilmestyi syksyllä 2019.

Tallennettuna:
Hakutulos 41

Muumilaakso : seikkailujen maailma Näytä tarkat tiedot

More adventures in Moominvalley, suomi
Kirja
Li, Amanda, kirjoittaja ; Marttinen, Tittamari, kääntäjä, ; Jansson, Tove, alkuperäisidean luoja,
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Suositun tv-sarjan tarinoita!

Koko perheen animaatiosarjaan perustuva muhkea kuvakirja johdattaa uusiin seikkailuihin lumoavassa Muumilaaksossa.

Huipputason tuotantona toteutettu Muumilaakso-sarja on hurmannut kaikenikäiset Tove ja Lars Janssonin muumitarinoihin perustuvilla humoristisilla ja koskettavilla seikkailuilla. Animaatiosarjan kuvituksella runsaasti kuvitettu Muumilaakso. Seikkailujen maailma sisältää yhdeksän tv:stä tuttua tarinaa, ja se on itsenäinen jatko-osa aiemmin julkaistulle kirjalle Muumilaakso. Seikkailu alkaa. TV-animaatiosarjan toinen tuotantokausi nähdään YLE:llä 2020.

Muumilaakso-animaatiosarja (Moominvalley) on suomalais-brittiläistä yhteistuotantoa. Ylen osatuottaman sarjan takana on suomalainen tuotantoyhtiö Gutsy Animations. Korkeatasoisesti tuotettu sarja on uskollinen Tove Janssonin alkuperäistarinoiden hengelle, ja sen myötä Muumilaakson asukkaat nähdään ensimmäistä kertaa 3D-animaatiohahmoina. Sarjan maailmanlaajuinen ensiesitys oli helmikuussa 2019, toinen tuotantokausi nähdään 2020.

Tallennettuna:
Hakutulos 42
Kirja
Rapelo, Jenni, kääntäjä ; Falk, Tanja, kääntäjä ; Heimonen, Satu, kääntäjä ; Ilnitzki, Megan, kirjoittaja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Frozenin lumoa satuhetkiin!

Kiehtova satukokoelma sisältää 12 taianomaista Frozen-tarinaa, jotka ovat juuri sopivan mittaisia.

Päivä päättyy aina lumoavasti Elsan, Annan ja heidän ystäviensä seurassa! Satukokoelman mukaansatempaavat seikkailut vievät lukijansa paitsi Arendelin kuningaskuntaan myös kauas pohjoiseen Frozen 2 -elokuvan salaperäisiin tunnelmiin.

Tallennettuna:
Hakutulos 43
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Tutustu pingviinille mieluisiin puuhiin! Tässä hurmaavassa kirjassa on kujeileva kuvitus ja kiehtovia pintoja, joita voi koskettaa.

Tallennettuna:
Hakutulos 44
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Avaa taikakannet ja lumoudu Frozenista!

Frozen 2 -elokuvasta tuttu tarina johdattaa lukijansa kauas tuntemattomaan.
Kun salaperäinen ääni alkaa kutsua kuningatar Elsaa, Arendelin rauha rikkoutuu. Muut eivät ääntä kuule, mutta Elsa ei voi hillitä uteliaisuuttaan. Hän lähtee ystävät apunaan selvittämään, kenelle ääni kuuluu, ja sisarten on oltava rohkeampia kuin koskaan aikaisemmin!

Tallennettuna:
Hakutulos 45
Kirja
Keränen, Anssi, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Juuri sopivan jännittävä avaruusseikkailu pikkuväelle! Bonuksena tietoaukeama aurinkokunnastamme ja sen planeetoista.

Ekku-koira kiertää maapalloa avaruusasemallaan, oivallisena apurinaan Onni, fiksu mutta vähän kypsymätön tekoäly. Seikkailu alkaa, kun Ekun avaruusmurot ovat loppu ja hän hälyttää ystävänsä Nepan tuomaan niitä asemalle. Kuka nyt pelkkiä Komeettakorppuja nakertaa jaksaisi?

Yläilmoissa työskentelee myös mustekala Marianne, joka raivaa maan kiertoradalle kertynyttä avaruusromua. Ekku valmistaa romuista uuden avaruusmoduulin. Mutta kun Nepa tulee asemalle, murolastista ei ole jäljellä hippustakaan, mihin paketit ovat kadonneet? Muitakin pulmia riittää, sillä tekoäly Onnille on kehittynyt tunteet ja oma tahto! Onneksi avaruudessa kaikkien on autettava toisiaan eikä ystävää jätetä pulaan.

Anssi Keränen tunnetaan Lossi-Lassi-kuvakirjoistaan, joiden ekologinen sanoma ja riemukas kuvitus ovat saaneet paljon faneja.

Tallennettuna:
Hakutulos 46
Kirja
Teutori, kirjoittaja, taiteilija ; Mäkineva, Jarkko, kirjoittaja, taiteilija
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Miina ja Manu -kirjoista ovat monet lapset oppineet maaseutuelämän perusasioita. 64-sivuinen yhteispainos Miina ja Manu maalla tuo neljä riemukasta kirjaa yksiin kansiin. Maatilalla -kirjassa kissasisarukset viettävät kesän maatilalla ja osallistuvat tilan töihin. Markkinoilla -tarinassa Miina ja Manu vierailevat Wanhan ajan Markkinoilla ja tutustuvat muun muassa vanhoihin työmenetelmiin kuten tervanpolttoon. Kotiaskareita -kirjassa sisarukset tekevät kodin perusasioita, muun muassa lumitöitä talvella. Onkimatka -kirjassa liikutaan vesillä ja narrataan kaloja Erakko-Hermannin matkassa. Tarinat: Teutori ja Jarkko Mäkineva, kuvitus: Teutori ja Jarkko Mäkineva, toimittaja Paula Hihnala.

Tallennettuna:
Hakutulos 47
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kiukku kuplii Piipatin vatsassa kuin lähestyvä tulivuorenpurkaus. Suusta singahtelee lohikäärmekarjahduksia, ja jalat nuijivat lattiaa. Piipati on vihainen! Äiti on tyhmä ja ärsyttävä! Miksi kaikki ei mene niin kuin Piipati tahtoo!

Samaistuttavan tarinan kautta lapsi oppii tunnistamaan erilaisia aggression tunteita ja tilanteita, joissa niitä syntyy sekä oppii keinoja kiukkupuuskasta selviytymiseen. Kiukku on tunne muiden tunteiden joukossa - ja se menee aina lopulta ohi, vaikka hetkellisesti se tuntuu täyttävän koko maailman. Keskusteleminen, syli, halaus ja anteeksipyytäminen auttavat pientä lohikäärmettä rauhoittumaan.

Heli Pruuki on pariterapeutti, perhepsykoterapeutti ja teologian tohtori.
Anita Polkutie on lahtelainen kuvittaja, joka on kuvittanut lukuisia oppimateriaaleja ja lastenkirjoja.

Tallennettuna:
Hakutulos 48
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Hauska ja värikäs kuvakirja Ryhmä Haun seikkailuista.

Rikulla on uusi keksintö, robottikoira!

Mutta mikä eteen, kun konehurtta pistää hulinaksi Jännälahdessa? Pystyykö Ryhmä Hau pysäyttämään holtittoman robotin ja korjaamaan sen aiheuttamat tuhot?

Ikäsuositus: 3->

Tallennettuna:
Hakutulos 49

Petteri Kaniinin jouluseikkailu Näytä tarkat tiedot

The Christmas tale of Peter Rabbit, suomi
Kirja
Thompson, Emma, kirjoittaja ; Taylor, Eleanor, taiteilija ; Bergius, Heli, kääntäjä ; Potter, Beatrix, alkuperäisidean luoja
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Petteri Kaniinin jouluseikkailu sai alkunsa, kun Emma Thompson tapasi oikean Viljami-kalkkunan Beatrix Potterin kodissa, nyt museona toimivan maatilanpihamaalla Englannin järviseudulla.

On melkein joulu, eikä Petteri Kaniini pysty hillitsemään jännitystään. Petteri on ehkä liiankin hermostunut, sillä hän kieppuu lakkaamatta rouva Kaniinin jaloissa... joten hänet lähetetään toimittamaan erittäin tärkeitä jouluasioita. Silloin Petteri törmää serkkuunsa Penna Pupuun.

Kuten me kaikki tiedämme, aina kun Petteri ja Penna ovat yhdessä, se tietää kommelluksia! Kun serkukset sitten tapaavat ystävänsä Viljami-kalkkunan, joka lausuu varsin huolestuttavan asian, alkaa hurja kilpajuoksu aikaa vastaan - ystävä on pelastettava herra ja rouva Vänskän kynsistä!

Emma Thompson on Oscar-palkittu käsikirjoittaja ja näyttelijä, joka asuu Lontoossa ja Skotlannissa. Beatrix Potterin rakastetut eläinsadut olivat korvaamattoman tärkeä osa hänen lapsuuttaan. Kun Petteri Kaniini lähetti hänelle puoliksi syödyn retiisinlehden ja pyynnön jatkaa yli sata vuotta sitten alkanutta tarinaansa, Emma Thompson suostui. Tässä Eleanor Taylorin ihastuttavasti kuvittamassa teoksessa Petteri Kaniinin urhea suunnitelma pelastaa ystävän hengen.

Tallennettuna:
Hakutulos 50

Kun jälleensynnyin hirviönä. 4 Näytä tarkat tiedot

Tensei shitara suraimu datta ken. 4, suomi
Kirja
Fuse, sarjakuvantekijä, alkuperäisidean luoja ; Kawakami, Taiki, sarjakuvantekijä ; Sariola, Kim, kääntäjä
2020
Anders-kirjastot
Muistiinpano:

Kun jälleensynnyin hirviönä 4
Humoristista fantasiaseikkailua parhaimmillaan!

Äkisti menehtynyt mies jälleensyntyy fantasiamaailmaan pienenä monsterina. Luvassa miekkoja, magiaa ja huumoria.

Mikamilla ei mene hyvin. Keski-ikä häämöttää, työelämä tökkii, eikä tyttöystävästä ole tietoakaan. Sitten hän vielä kuolee yllättäen. Hämmästyksekseen hän havaitsee jälleensyntyneensä unelmiensa fantasiaroolipelimaailmaan... pikkuisena slime-hirviönä. Jatkuuko velhojen ja ritarien valtakausi, vai onko aika kypsä uudenlaiselle sankarille?

Kun jälleensynnyin hirviönä on Japanissa suositun isekai- eli ”toiset maailmat” -genren menestyneimpiä edustajia.

Ikäsuositus: 12+

Tallennettuna: